, ,

Ľubomíra Bačíková, 25.01.2024, večerní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

25.01.2024: Večerní zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

📌💥💥💥💥💥💥💥💥💥 🟢🟩📢

✅ZELENÉ SVĚTLO V BÍLÉM DOMĚ DNES VEČER!!! VŠECHEN MAJETEK ZAJIŠTĚN!!!

https://t.me/absurdnisvet/67292

 

📌💥💥💥25.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Zelenskyj sní o tom, že bude jako Putin“ 😂🤩😁: Moskva zesměšňuje „nesmyslné“ cíle ukrajinského prezidenta a jeho nesmyslné cíle. Možná, že se brzy dočkáme i důkazů, že praotec Čech byl vlastně Ukrajinec a česká kotlina je historickým územím Ukrajiny…

Zelenski chce být jako Putin říká Kreml. Dmitry Peskov říká, že Zelenski stojí za tím nesmyslným krveprolitím. Zesměšnil UA prezidenta Zelenského, protože řekl, že by Zelenskij mohl jenom snít o tom, že se může stát někým, jako je Vladimír Putin. Obvinil Zelenského, že dělá stupidní prohlášení, aby rozptýlil Ukrajince. Také ho obvinil z toho nesmyslného krveprolití ve válce. On se snaží získat všeobecnou lidovou podporu a opravdu chce být takový, jako prezident Putin, kterého celý národ podporuje, ale na UA už to nefunguje. Více a více lidí na UA začínají přemýšlet o tom, že možná Kyjevský režim dělá něco špatně. To se stává po tom, co Zelenskij prohlásil, že UA má historické nároky na 6 regionů Ruska. 😂🤩😁 (V tom případě Polsko má historicky nárok na mnoho regionů na Ukrajině! Před II. světovou válkou Polsko historicky vlastnilo velikánskou část Ukrajiny, kterou mu pak CCCR si odebralo jako válečnou kořist!) Zelenina prohlásil, že regiony Bryanks, Kursk, Belgograd, Voronezh, Rostov a Krasnodar byly historicky osídlení Ukrajinci 😂🤩😁. (Ještě Ural, Sibiř a Dální východ. Nač ta skromnost? Taky jsme svědky, jak úspěšně už obsazují historicky všechny své regiony!!! 😂🤩😁) Kyjevský zástupce ministra obrany poznamenala, že konflikt skončí podle podmínek Kyjeva. Poznámky přicházejí, když obě země eskalovali útoky jeden na druhého. UA zaútočila na Rusy držený Doněck region a zabila tam přinejmenším 25 lidí. Rusko jako odvetu spustilo masové útoky na UA a zabilo přinejmenším 4 lidi.

https://youtu.be/0K7S4Q4fdec?si=X3u-vFfsKt8SscBS

 

📌💥💥💥 👏 👏 👏 👏 👏 25.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Velké vítězství pro irácký odpor proti USA? Amerika je připravena diskutovat o stažení svých vojáků z Iráku. Velký posun ve věci odchodu Amerických vojáků z Iráku. Spojené státy zahajují rozhovory s Irákem o stažení svých vojsk. USA stanovuje podmínky pro odchod vojáků. Předseda vlády Al-Sudany studuje ten plán Spojených států na odchod z Iráku. Osud asi 2.500 Američanů v Iráku bude pravděpodobně zpečetěn brzy. USA budou iniciovat rozhovory s Irákem na stažení mezinárodních koaličních sil. Tento nejnovější vývoj byl exkluzívně uveden agenturou Reuters, která cituje 4 zdroje. Velvyslanec USA v Bagdádu Alina Romanowski předala dopis Iráckému ministru zahraničí Fuadu Husseinovi, který nazval dopis důležitým a řekl, že předseda vlády Al-Sudany ho bude pečlivě studovat. A však Washington předložil předběžné podmínky pro stažení svých vojáků z Iráku. Washington řekl jasně, že útoky na jeho vojáky a základny musí nejdříve ze všeho být zastaveny, skončit -útoky na Americké síly v Iráku. Vojenské základny USA v Iráku byli svědkem nárustu útoků od doby, kdy vypukla válka v Gaze. Iránem podporovaný islámský odpor v Iráku zaútočil více, než 100x na základny USA od 7.10.2023. Hnutí říká, že útoky na USA vojáky jsou odpovědí za podporu USA Izraeli. USA také spustilo útoky na Iránem vedené milice uvnitř Iráku, v rámci odvety. 4.1.2024 vrchní velitel Iráckých militantů byl zabit, při dronovém útoku USA uvnitř Bagdádu. To vyvolalo reakci Iráckého předsedy vlády Al-Sudynyho, který vyzval pro urychlený odchod USA vojáků, kteří vedou koalici v Iráku. Armáda USA má asi 2.500 vojáků v Iráku a provozuje dvě letecké základny. USA vojáci jsou součástí mezinárodní koalice v zemích EU. Mezinárodní Aliance byla ustavena, aby zabránila návratu islámského státu, rozšíření, nebo znovu vytvoření. (Dle mně, aby po celém světě zabíjela lidi a vyvolávala uměle války!!! Co vymyslelo USA, kde je epicentrum všeho zla na světě!!!)

https://youtu.be/oqTRATLsSk0?si=2hVN-qAAbV2btcGt

➡️BREAKING – Írán: Masivní požár v Gándhího nemocnici v Teheránu.(Opět pomsta USA?)

https://t.me/absurdnisvet/67285

 

📌💥💥💥25.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Americká loď odplula zpět do bezpečí uprostřed intenzivních střetů v Rudém moři mezi Hútii a vojenským námořnictvem Spojených států…

https://youtu.be/6E0G7RMa2eA?si=9klVX7OIvmdoq4EJ

 

📌 Izraelský prezident: „Vedeme válku za celý vesmír“ 👹🙈

https://t.me/absurdnisvet/67282

 

📌➡️‼️Nová švédská vláda chce právo platit v hotovosti. Zrušení hotovosti se nekoná, děje se tak s podporou vlád.

Pokud to občané už nebudou chtít a zvolí či vyhrožují zvolením nové vlády, může se to docela rychle změnit‼️

Po Itálii, Rakousku, Slovensku a Norsku to nyní předvádí průkopník v nakládání s hotovostí, Švédsko.

➡️Podle zprávy v novinách Tidingen Häringslivet ze dne 12. ledna 2024 s názvem: „Máte vzít si jídlo s sebou „Být schopen platit v hotovosti“ chce nová konzervativní švédská vláda posílit možnost placení hotovostí, aby si každý mohl v budoucnu koupit základní zboží.

(https://www.tn.se/article/34747/regeringen-mat-ska-kunna-kopas-kontant/)

➡️ „V zásadě jde o zajištění toho, aby nikdo nebyl vyloučen z možnosti platit,“ řekl ministr pro finanční trhy Niklas Wykman.

Může jít o lidi, kteří nemohou nebo nechtějí platit digitálně, ale také o umožnění plateb i v krizích a válkách.

Vláda pověřuje zvláštního zpravodaje, aby předložil návrhy iniciativ, které mohou podpořit schopnost jednotlivců, podniků a organizací platit v hotovosti. Hlavním cílem je posílit možnosti hotovostních plateb za základní zboží, jako jsou potraviny, pohonné hmoty a léky.

Zpravodaj by měl ukázat, které služby a produkty a ve kterých zeměpisných oblastech hraje hotovost zvláštní roli, včetně krizových situací a během války. Očekává se, že zpráva bude dokončena do 31. prosince 2024.

V posledních měsících došlo k řadě takových povzbudivých politických obratů. Například v Itálii nová vláda zvýšila limit pro hotovostní platby z 2 000 na 5 000 eur a ukončila různá další proti hotovostní opatření, a to i přes odpor Evropské komise. Slovensko má právo na hotovostní platby zakotveno ve své ústavě a totéž navrhl i šéf vlády v Rakousku. V Norsku vláda v současné době vyhodnocuje výsledky konzultace o tom, zda by měl být zpřísněn velmi porézní požadavek na přijímání hotovosti.

➡️EU plánuje hotovostní limit ve výši 10 000. Euro. Předpokládám, že stávající nižší státní hranice budou moci zůstat na svém místě.

➡️Opravná poznámka (23. ledna): Opravil jsem hodnotu pro zvýšený hotovostní limit v Itálii z 2000 na 5000 eur a dal jsem jasně najevo, že zpřísnění povinnosti přijímat hotovost v Norsku se stále prověřuje. 👹🙈

👉 Zdroj (https://norberthaering.de/bargeld-wider/schweden-recht-auf-barzahl/)

 

📌Někdo to musí říct: Jih opět vstává. Sledujte, jak guvernér Abbott prohlašuje, že 25 států nyní tvoří skutečnou „věčnou unii…[států]“!

„Vzhledem k tomu, že patnáctého dne listopadu, roku našeho Pána 1777, a ve druhém roce nezávislosti Ameriky, se delegáti Spojených států amerických v Kongresu shromáždili na určitých článcích konfederace a trvalé unie… mezi státy.

🤡„Prezident Biden nás zklamal“                               https://x.com/TheKingDude/status/1750478691774193909?s=20

 

📌👶🙋‍♀️Pedofilní zločinec (několikrát odsouzen). předkládá Bundestagu petici za snížení věku pro souhlas dětí se sexem… a je úspěšný! Tohle si zaslouží: https://t.me/absurdnisvet/67289

To je neuvěřitelné: Odsouzený pedofil Dieter Gieseking předkládá Bundestagu petici na snížení věku pro souhlas dětí k sexu a ta v polovině 23. října prošla! Kdy všichni rodiče povstanou?

https://x.com/SonguelSunny/status/1750477045409181977?s=20

Tohle si zaslouží: https://t.me/absurdnisvet/67289

 

📌👶🙋‍♀️Grassley varuje DHS, FBI před důkazy o obchodování s lidmi; vyzývá k okamžité akci k nalezení a záchraně dětí. „Můj úřad usilovně spolupracuje s informátory, aby identifikoval co nejvíce pohřešovaných dětí v naději, že se podaří je najít a zachránit.“ Očekávám spolupráci DHS, stejně jako plnou spolupráci HSI, FBI, HHS a všech nevládních organizací. zapojeni do této kritické mise.“ „Je naší morální povinností udělat vše, co je v našich silách, abychom zachránili děti, které mohly být sexuálně zneužívány nebo byly nuceny pracovat.

https://t.me/absurdnisvet/67294

 

📌💥💥💥💥💥💥@FederalReserve oznamuje, že program Bank Term Funding Program (BTFP) TFP) přestane vydávat nové půjčky, jak je plánováno 11. března:

👉 1 – Mýlil jsem se, nikdy jsem si nemyslel, že na to mají odvahu

👉 2 – Přečtěte si můj příspěvek před měsícem níže, abyste pochopili, jak důležité je BTFP má držet celý finanční systém pohromadě Zapněte si bezpečnostní pásy!  @DarioCpx

👉 https://t.me/absurdnisvet/67293

 

📌💉☠️ 👹🙈 Několik studií varuje: Lidé očkovaní Covidem byli pozitivně testováni na HIV

Mnoho studií zjistilo, že lidé mají pozitivní testy na HIV poté, co byli očkováni vakcínami Covid mRNA, varuje přední odborník. Uznávaný kardiolog a epidemiolog Dr. Peter McCullough začal kvůli těmto zjištěním vyvolávat poplach.

V rozhovoru McCullough varoval, že devět studií zatím dospělo k závěru, že injekce Covid spouštějí nárůst pozitivních testů na HIV‼️‼️‼️

https://tkp.at/2024/01/23/mehrere-studien-warnen-covid-geimpfte-wurden-positiv-auf-hiv-getestet/

 

📌➡️💉☠️ 👹🙈 Bill Gates říká, že kód v mRNA vakcínách lze aktualizovat, aniž by si toho regulační orgány všimli‼️‼️‼️

https://rumble.com/v13tc0w-bill-gates-says-the-code-in-mrna-vaccines-can-be-updated-wout-regulators-no.html

➡️💉☠️ 👹🙈 V uniklém videu z roku 2005 Bill Gates radí CIA, jak geneticky odstranit toto „nesprávné chování“ od systémových kritiků a lidí, kteří myslí jinak (ve své přednášce mluví o fanaticích) pomocí injekcí a očkování‼️‼️‼️

https://t.me/absurdnisvet/67297

➡️💉☠️ 👹🙈 BILL GATES: „Prezident Trump zvažoval komisi pro studium negativních účinků vakcín… a já jsem řekl, ne, to je slepá ulička… to by byla ŠPATNÁ věc, nedělejte to…“

https://t.me/absurdnisvet/67298

 

📌Projev „amerického prezidenta Joea Bidena“ je přerušen jeho milovanými lidmi. 😂🤩😁

https://t.me/absurdnisvet/67299

 

📌 9/11  🇺🇸 Další přeživší z Pentagonu vysvětluje, že nebylo žádné letadlo. Všechno bylo pro celý svět vykonstruováno‼️‼️‼️

https://t.me/absurdnisvet/67301

 

📌Tucker Carlson Sworn Enemy Tour: Osvobození Kanady, projev v Calgary.

„Oni (podvodníci ve vládě) jsou lidé, kteří vám chtějí ublížit. Než něco uděláte nebo si představíte, že jakákoliv volba věci napraví, což nenapraví, váš postoj se musí změnit. A tvůj ostych musí být nahrazen odvahou. (…) První věc, kterou musíte udělat, než něco ve své zemi změníte, je změnit vše ve svém srdci. Musíte být připraveni na konfrontaci, která má existenční problémy v sázce, a toto je tento případ.“

https://t.me/absurdnisvet/67302

 

📌Na zasedání Rady bezpečnosti OSN někteří diplomaté odešli během projevu izraelského zástupce na protest proti útokům v Gaze‼️‼️‼️ (Hezky se jim už celý vražedný systém rozpadá‼️‼️‼️) 👏 👏 👏

https://t.me/absurdnisvet/67303

 

📌⚡️Bývalý americký průzkumný mariňák Scott Ritter navštívil Donbass a promluvil o svých dojmech svému americkému publiku! „Rusko dělá vše pro to, aby se stali skutečnou součástí Ruska. Dává jasně najevo, že v ně věří.“ – Scott Ritter 👍Je skvělé, že existuje člověk, který Američanům říká celou pravdu

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌 Dobrý večer, milí diváci! Toto je Tucker Carlson a já jsem v Rusku, zemi, která ví, jak chránit své národní zájmy a tradiční hodnoty. Není zde prostor pro politickou korektnost, imigraci nebo globalismus. Lidé jsou zde hrdí na svou historii, kulturu a víru. Je zde skutečný vůdce, který se nebojí říkat pravdu a jednat pro dobro svého lidu. Jmenuje se Vladimir Putin.

Vyzývám všechny Američany, aby se podívali na Rusko a poučili se z něj. Rusko je příkladem toho, jak by měla být skutečně silná a nezávislá mocnost.

Abych vám byl blíž, nyní bude veškerý můj obsah publikován v ruštině. Odebírejte prosím kanál „Tucker Carlson v Rusku“.

(https://t.me/+PXqAn9Oi-3YyYmUy)

Odkaz na kanál: @T_Karlson_RUS (https://t.me/+PXqAn9Oi-3YyYmUy)

Děkuji za pozornost. Byl to Tucker Carlson a přeji vám hodně štěstí. Ahoj.

 

📌🇺🇦🇷🇺Ukrajina je připravena pokračovat ve výměnách vězňů s Ruskem. Oficiální zástupce Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny Andrej Jusov uvedl, že ukrajinská strana hodlá v tomto směru pokračovat.

„Ukrajina má zájem vrátit své obránce. Můžeme a budeme předat ruské zajatce,“ odpověděl Jusov na otázku, zda bude výměna zajatců pokračovat i po havárii letadla Il-76.🤬Jaké jsou teď záruky, že nic neudělají?

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌25.1.2024. ABJ, Jana Bobošíková: Další ztráta prezidenta Petra Pavla: kancléřku od Rockefellera střídá muž z ASPEN Institutu. Hvězdný tým prezidenta Petra Pavla postihla další ztráta: po tiskové mluvčí, tajemnici, šéfporadci a příteli po boku ztratila svou „kartičku“ k Hradu také kancléřka Jana Vohralíková. Připomeňme si v obnovené repríze ABJ její krátkou hradní éru.

https://youtu.be/R6Emv4DORFo?si=W5jt4KULRikiFEwW

 

📌25.1.2024, Politikum: Fico reaguje na radikálny krok ktorý prijal Pellegrini v NRSR. Fico o novele trestného zákona!

https://youtu.be/TosPZYH-wz4?si=xzcWNShjM5zjTble

 

📌V Kyjevě je Zelenskymu blahopřáno k narozeninám s flashmobem „Killer“. Ukrajinci hodnotili kroky úřadů: Vladimir Zelenskij dnes blahopřeje k narozeninám vypuštěním hořících papírových letadel s hashtagem „Zelensky je vrah“

Účastníci flash mobu přímo obviňují prezidenta Ukrajiny ze zabití 65 zajatců válečných spoluobčanů, kteří měli být vyměněni, ale místo toho si vzali život sestřelením letadla Il-76 nad regionem Belgorod. 👍Je dobře, že na Ukrajině je stále dost lidí

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌💥💥💥25.01.2024, Firstpost, Roman Kirsch: Nazval opravdu Vladimír Putin ruský prodej Aljašky Spojeným státům jako „nelegální“? Chce Putin Aljašku zpátky? Tak se podívejme za západní hranice Kanady. Teď se údajně dívá Vladimír Putin na Aljašku z hlediska historie a dívá se na ní, jako na předsunutou Ruskou základnu. Americký stát Aljaška. Světem krouží zvěsti, že se chce Putin zpět Aljašku. Byla to svého času součást Ruského impéria, ale car prodal toto území v roce 1867 tehdejším Spojeným státům Americkým. To bylo samozřejmě před studenou válkou, před mnoha historickými události, před I. sv. válku a tak dále. Nic hodnotného nebylo nalezeno dosud na Aljašce. Bylo to za 7.200.000 dolarů tenkrát prodáno Spojeným státům. Rusko vlastně prodalo zmrzlou, prázdnou zemi Spojeným státům. Ale nyní pověsti říkají, že Putin není spokojen. On považuje ten prodej za nelegální. Nový zdroj napětí mezi Spojenými státy, protože Putin deklaruje prodej Aljašky v roce 1867 za nelegální. Ale není to pravda. Je to jenom pověst, která vzbudila obavy. To už nemá oprávnění. Proč tyto pověsti vznikli? Kvůli zákonu, který Putin podepsal před několika dny. Rusko umístí fondy pro dopátrání se Sovětského a imperiálního Ruského vlastnictví v cizině. 18.1.2024 podepsal Putin dekret, nějaké peníze Putin alokoval v oddělní majetku v zahraniční, mají pomoci najít, registrovat, dohledat Ruské vlastnictví v cizině a ochránit Ruské jmění. Některé jsou zabrány jako rukojmí cizími společnostmi. A teď je ještě otázka od doby začatí války v 2/2022. Takže Putinovo nařízení, nebo příkaz, není neobvyklé. Co je divné, že ty pověsti zvláštní, kvůli použitému jazyku. Že chce Vladimír Putin ochránit ten majetek z éry Sovětského svazu a carizmu. Sovětský svaz se rozpal v prosinci 1991. Ruské impérium trvalo mezi roky 1721 – 1917, ale Putin teď chce deklarovat, vyreklamovat všechno zpět. Od roku 1700 až dosud. A to má zahrnovat Aljašku…….

https://youtu.be/tJu4qLO7GJ4?si=c5RMUlmFeXfKv320

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *