, ,

Ľubomíra Bačíková, 23.01.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

23.01.2024: Ranní zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

❤️ „Náš největší úspěch není v tom, že nepadneme, ale v tom, že vždy vstaneme, kdykoli padneme.“ —  Konfucius

 

📌 🎚️🙏🕯 Zemřeli v roce 2023. Více než 110 osobností kultury, sportu vědy a společenského života v chronologickém přehledu. (Zapomenuté) legendy i mladé naděje. Na chvíli se zastavme a vzpomínejme. ❤️

https://youtu.be/fiVJYaXw7kY?si=LwzwYkoKXj5vxKSf

 

📌☭☆21.1.2024: NAJÍT, ODEBRAT A VRÁTIT DOMŮ. PUTIN VYDAL ROZKAZ VZÍT ANGLOSASŮM VŠE, CO ZA POSLEDNÍCH 500 LET RUSKU UKRADLI.

➡️Najít, odebrat a vrátit domů. Putin vydal rozkaz vzít Anglosasům vše, co za posledních 500 let Rusku ukradli. Dobrý den, drahá ruská civilizace. 18. ledna podepsal vrchní velitel zajímavý výnos číslo 21. Pokud si dokument otevřete a přečtete, stejně jako vyhlášky s ním spojené, je zřejmé, že se nebavíme pouze o nemovitostech, ale o veškerém majetku bez výjimky. A v důsledku toho se úkol neomezuje na vrácení současných údajně zmrazených 300 miliard, i když částka je mnohem skromnější, protože Rusko ve čtvrtém čtvrtletí roku 2021 a v prvním čtvrtletí roku 2022 ukázalo MMF jednu a tu samou zprávu o struktuře rozmístění mezinárodních rezerv Ruské federace, a oni ani nevěděli, když naši vybírali peníze.

➡️Nelze ani spočítat, jak velký majetek vyvezli z Ruska během revoluce a po rozpadu SSSR země ztratila mnohonásobně více. Odhady jsou různé, pokud to přepočteme na současné peníze, tak od 5-10 bilionů dolarů.  Pro srovnání, čínské mezinárodní rezervy jsou pouze 3,3 bilionu dolarů.

Jak správně napsal autor kanálu „Игра- в-бисер”:

„Prezident má ve zvyku podepisovat nařízení až po provedení příslušných přípravných prací, prostudování a z velké části propracovaných všech dostupných možností a dostupných realizačních mechanismů.

Zavedení dotací poskytuje prakticky neomezené možnosti pro provedení odpovídající práce „neoficiálními“ a „neformálními“ metodami se zapojením libovolného počtu specialistů různých profilů, různých kompetencí s různou mírou oficiálního zapojení.

➡️Není tajemstvím, že například britské, francouzské, americké, atd. právnické úřady vynaložily velké úsilí na to, aby majetek ruských emigrantů nebo majetek státu/církve (nebo podíl na majetku) v důsledku určitých právních „jemností“, nepřešel do vlastnictví nebo správy ruského státu v odpovídající historické formě, jak to vyžadovala vůle vlastníka nebo právní nástupnictví, ale do států (a k jednotlivcům), kde se v době „naplnění“ nacházeli emigranti nebo jejich majetek.“

➡️Klíčové je, že na úrovni prezidenta došlo k historickému rozhodnutí vrátit to, co bylo ukradeno, vyvezeno, zprivatizováno. Navíc se toto rozhodnutí týká všeho, co naší zemi patřilo za posledních 500 let.

➡️Jak budou majetek zabírat?

Skutečnost, že v šedé zóně lze zabírat majetek jakýmikoli legálními i nepříliš etickými metodami, zdaleka ne tržními, je nepopiratelný fakt. Vzhledem k tomu, že Anglosasové vlastníma rukama zničili mezinárodní právo, nyní vůbec není třeba se na ně ohlížet, zvláště když se sami po staletí zabývají krádežemi v univerzálním měřítku.  Existuje mnoho návratových schémat. Na základě zkušeností Britů je možné napsat celou vědeckou práci. Jinou otázkou je, že nyní jim nakradenou kořist sebere Rusko.

➡️Například umění, starožitnosti, zlato, sbírky a mnoho dalšího lze vrátit za 1–10 % hodnoty. Naštěstí v Evropě a Británii je spousta překupníků, spekulantů, podnikavců. Stačí si vzpomenout na příklad Kadyrova, kterému odebrali koně. Ukradli mu koně Zazu, který byl poslán na závody do České republiky.

Ramzan Achmatovič dále píše:

„Přátelé, mám dobrou zprávu! Pamatujete si na příběh s krádeží Zazy, mého koně, který v roce 2014 jako první dostal ránu evropských sankcí, stal se terčem západní zvůle a byl léta vězněn v jedné stáji v České republice? Tak a teď už můžeme říct, co se tehdy vlastně stalo.

Nebojte se, Zazu je v pořádku. Začátkem roku mě přes prostředníky kontaktovali zástupci sumerských (ukrajinských) speciálních služeb a nabídli mi vykoupit Zazu. Věděli, jak na koni lpím a neprohádali – samozřejmě jsem souhlasil. Upřímně řečeno, myslel jsem, že Zazu bude předán nějak oficiálně, že proti němu budou zrušeny sankce a podobně.

➡️Ale ukázalo se, že speciální služby měly troufalý plán – prostě zinscenovaly jeho krádež ze stáje v ČR v domluvě s českou policií!!!!!! Připomenu, každému tehdy přišlo divné, jak může drahý kůň jednoduše zmizet. Ukazuje se, že může.

Teď je Zazu na cestě domů. A jeho návrat mě stál… pozor: 18 tisíc dolarů (1,5 milionu rublů)! Ano, ano, přesně na takovou částku ho tehdy české orgány činné v trestním řízení ocenily. Vzhledem k jeho skutečné ceně a vynikajícímu rodokmenu jsou to pouhé haléře! Takže přátelé, pokud potřebujete něco přivézt/vrátit z Evropy, obraťte se na sumerské zpravodajské služby. Rychlé, profesionální, levné při obcházení sankcí!))“.

Ve skutečnosti hodnota Zazu je asi 10 milionů dolarů (podle slov samotného Kadyrova), ale za pouhých 0,2 % ceny vám zkorumpovaní západní politici a jejich ještě zkorumpovanější zpravodajské služby s velkou radostí předají vše, o co požádáte.

➡️Ještě zajímavější je zpráva americké civilní rozvědky, že podle jejich údajů se Rusko nehodlá distancovat od „hudebníků“ a jejich analogů, kteří jsou již aktivní a na světové scéně začnou působit ještě aktivněji. Kluci mají dost zkušeností na to, aby se zmocnili kontroly řekněme nad ložisky uranu nebo drahých kamenů v Africe, které mimochodem před rozpadem SSSR patřily Sovětskému svazu.

➡️Anglosasové mají po celém světě celkem více než 900 základen a značná část z nich chrání ložiska ropy, kamenů, zlata, plynu, uranu a všeho ostatního, co je dobře kotované na světových burzách.

➡️Vyhnáním, řekněme, Francouzů ze Sahelu naši začínají pracovat s Afričany 50:50. Polovina pro nás, polovina pro vládu. To je mnohem lepší než to, co dávali Anglosasové nebo Francouzi (90:10).

➡️Pak přichází Rosatom, diplomatický sbor, Gazprom, Ruský dům, Ruská pravoslavná církev a začíná skutečná práce. Řekněme, že odebrání uranového ložiska Francii je docela ekvivalentní náhrada za ukradený obraz a vyhnání Británie ze Suezského průplavu je platba za ukradené zlato.

➡️➡️➡️Rozhodnutí Putina je tedy velmi špatnou zprávou pro západní svět, která znamená, že kromě toho, že „nedemokratické režimy“ aktivně připravují Západ o vůdcovství, vyhánějí ho z Olympu, tak ho ještě navíc v plném rozsahu rozkulačují. Nejzajímavější je, že se k tomu jistě připojí Írán, Čína a Afrika. Je nemožné spočítat, kolik toho Britové ukradli Peršanům, Afričanům a Číňanům.

➡️Pokud se tedy začnou pravidelně objevovat zprávy, že se do Ruska vrátily další obrazy, hudební nástroje, sbírky nebo že někde v Jižní Africe byla zabavena britská výstava, nebo v některé africké zemi Britové, Francouzi nebo Američané náhle přišli o kapitál – nedivte se. Tak to má být. Rusové si vždy přijdou pro své. Dříve nebo později, ale vždy. To „později” už pro Západ nastalo. ➡️Všechno ukradené jde domů!!!!!! Všechno dobré. 👏 👏 👏 👏 👏

➡️Těšte se bando zlodějská, i u nás na vás řada dojde!!!!!!

Pro Pokec 24 přeložila Janinna

https://1url.cz/0uIpL

ZDROJ: https://www.pokec24.cz/politika/najit-odebrat-a-vratit-domu-putin-vydal-rozkaz-vzit-anglosasum-vse-co-za-poslednich-500-let-rusku-ukradli/

 

📌☭☆Je nepravděpodobné, že by Trump vypadl z amerického prezidentského klání

„Naprostá většina republikánů se zmobilizuje kolem bývalého prezidenta Spojených států. To se dalo předvídat,“ řekl Denis Denisov, ředitel Institutu mírových iniciativ a konfliktologie, politolog. Možná teď budou mít Spojené státy důstojného prezidenta.

(https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)

 

📌22.1.2024, ABJ: Rakušanovy cesty: Občané, pozor! Nenechme se nachytat! Natočeno před setkáním s občany v Karviné. Víte, že Rakušanův STAN přebarvili marketéři na růžovou a žlutou? Víte, že růžová barva se používá ve věznicích ke zklidnění vězňů a že ve žlutých pokojících děti více pláčou? A víte, že současným heslem sociálních sítí Rakušanova STANu je Staráme se o lidi? Pojďme na to.

https://youtu.be/sOSpz2mscRA?si=FpaGHSYtxPDOTLc4

 

📌22.1.2024, Inovace republiky, Radovan Dluhý: Biolaboratoře různě po světě jsou problém. Pandemickou smlouvu chtějí v květnu schválit! Proč petice k agendě WHO? K čemu se členské státy WHO zavazují? Co obsahuje článek č.15? Jak se financuje WHO? Jaký je ve WHO střet zájmu? Jaké jsou ve světě biolaboratoře? Kdo ovlivňuje chod agentury WHO? Jak chtějí schválit Pandemickou smlouvu? Jaký je přístup Evropské unie? Kdo bude ve zdravotnictví zastupovat Českou republiku? WHO bude řešit klimatická témata? Proč petice k WHO?

https://youtu.be/_UDAiazGasI?si=ubFdvnFD1ZzpWNbe

 

📌22.1.2024. Paralelně: Svobodné volby končí, jestli projde korespondenční volba i s přílepkem o občanství krajanů. Na mimořádné schůzi sněmovny, která se konala minulý týden se opět obstruovalo. Na přetřes přišla novela o korespondenčním hlasování. Vůbec není čemu se divit. Vždyť je to novela je protiústavní a účelová.

Vládnoucí strany, které mají malou volební podporu si potřebují doslova vyrobit nové voliče.

Podle informací poslance SPD Radka Kotena, chce tato novela poskytnout udělování občanství českým krajanům až do 4. kolene, včetně jejich dětí, a to na základě prohlášení, že oni sami, anebo jejich předci (až do 4. kolene) měli v minulosti někdy české nebo československé státní občanství. Jde o návrh z dílny poslanců STAN, KDU-ČSL, ODS, Pirátů a TOP 09, kteří cítí že jim ujíždí půda pod nohama a mají pramalou volební podporu (sněmovní tisk č. 585).

Proto vládní strany potřebují narychlo změnit zákon o státním občanství a v důvodové zprávě uvádí, že zákon má vyřešit tzv. důkazní nouzi žadatelů o české občanství z řad českých krajanů, kteří chtějí znovu získat občanství, ale nemají už k dispozici dokumenty o předešlém českém či československém občanství, případně nemají doklady o jeho pozbytí.

Jenom pro příklad podle sčítání lidu v USA v roce 2020 se k českému občanství a českému původu hlásí zhruba 1,4 milionu krajanů. V Kanadě je to asi 95 000 českých rodáků, podobně tomu je i ve velké Británii. V Austrálii, Irsku a ve Francii je tomu zhruba po 30 000. V Německu a Rakousku po 60 000. Takže jenom z těchto států jsme skoro na 2 milionech krajanů.

Pozor na počty „krajanů!

Tato čísla zahrnují jen české krajany s trvalými pobyty v uvedených zemích a s občanstvím v daných zemích. Nejde tedy o české turisty, nebo gastarbaitery, či turisty za sociálními dávkami, nebo movité české důchodce. Jedná se o krajany a ti všichni dostanou možnost získat české občanství na základě obyčejného prohlášení.

Pokud projde korespondenční volba a spolu s ní i novela o získání občanství, přičemž tyto zákony by měly platit již od července tohoto roku, tak je jasné, že na svobodné volby do parlamentu v roce 2025 můžete definitivně zapomenout. Od tohoto okamžiku si je pětikoalice vždy upraví tak, jak bude potřebovat.

Co všechno se ještě v Čechách musí stát, aby začala legitimní rebelie?

https://youtu.be/8XeZjPARdWA?si=QtoHa13wxDAvLqwm

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Izrael si zvolil boj s Ruskem; děkuje členské zemi aliance NATO Německu za podporu u Mezinárodního soudního dvora v Haagu; válka mezi Izraelem a Hamásem…

Podívejme se, jak se vyvíjí ten soudní případ u Mezinárodního soudního dvora v Haagu, kde Jihoafrická republika zažalovala Izrael, kvůli údajné genocidě v Gaze. Izrael zuří po tom, co Rusko napadá Německo kvůli tomu, že se staví proti té žalobě. Obviňuje z toho Rusko, že bagatelizuje vliv holokaustu na židy. Na základě toho si vybírá boj s Ruskem, díky podpoře země Aliance NATO. Izrael zuří na Rusko po tom, co Moskva napadla Berlín kvůli tomu, že stojí v opozici k případu žaloby Jihoafrickou republikou u soudního dvora. Izrael děkuje Německu za jeho postoj proti Jihoafrickému podání, které nemá údajně žádný základ. Izraelské Ministerstvo zahraničí obvinilo Rusko z bagatelizování vlivu holokaustu na židy. (A kde pak byl Izrael, když Hitler za podpory USA židy v celé Evropě vyhlazoval??? Zabudol vol, že teľaťom bol!!!)….

https://youtu.be/xDngW39xRXA?si=b9F1RGN6oeahziS1

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Spojené království má rudé tváře v době, kdy se dvě britské vojenské lodě srazily v přístavu uprostřed boje proti Hútiům v Rudém moři…

Podívejme se teď na ostudu Britského námořnictva. 2 Britské lodě se srazili po útocích Británie na Hutie v Jemenu. Britská Minelovka narazila do další, která byla zakotvená. Britská armáda je zesměšňovaná kvůli ostudnému selhání…

https://youtu.be/AtDYhq66sCc?si=1V6K_BB0irYUUD1j

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Saúdský úder Izraeli/Netanjahuovi; Rijád vylučuje normalizaci vztahů bez vyřešení otázky Palestiny…

Nějak se to rozpadá Spojeným státům!!!

https://youtu.be/0ECBFwiOFlA?si=se0HUO4OL5lkFMsV

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Zahřívá se“ Hizballáh pro plnou válku s Izraelem? Dvanáctihodinový raketový déšť v době, kdy izraelská armáda zabila bojovníky Hizballáhu dronem…

https://youtu.be/YaNEsw83pA0?si=rPbNrpl-2Yg47yRy

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Ve věci rukojmí říká Hamás „Není žádná šance…“ po ignoraci nabídky hnutí pro premiéra Benjamína Netanjahua; velké protesty rodin unesených rukojmí v Izraeli…                                           https://youtu.be/snuXqLqETco?si=3Aa70H7hTJnl2BiQ

 

📌💥💥💥22.01.2024, Hlas lidu, Roman Kirsch: „Dnešní „hlas lidu“ alias „vox populi“ aneb letem světem po článcích v českých médiích…            https://youtu.be/9nKeMWrrfyY?si=F6UmkFXoTniVJ6f

 

📌22.1.2024, Politikum: Kéry o protislovenskej tabuli HANBY: Prečo to urobili? Odpoveď je jasná…

Opozičná protislovenská tabuľa hanby. Žiadny človek by si nemal špiniť do vlastného hniezda. To už práve robia niekoľko týždňov, od menovania vlády Róberta Fica, takmer všetci slovenský poslanci Európskeho parlamentu za opozičné strany. Kydajú na Slovensko, šíria o ňom hoaxy a dezinformácie. Niektorí z nich iniciovali uznesenie v Európskom parlamente, ktoré je špinavým útokom proti Slovensku. Daná rezolúcia, ktorú posporili Slovenský europoslanci Martin Hojsík a Michal Hviezdík z Progresívneho Slovenska, Eugen Jurzyca, Vladimír Bilčík a Jozef Mihál, Ivan Štefanec, Peter Polák, Lucia Ďuriš Nicholsonova, podporovatelia Európskej únie, obsahuje kritiku Slovenska za „ešte neschválené zmeny legislativy“.

https://youtu.be/zHYo8qUra-g?si=XnVv9mo0Tn7WRnDE

 

📌 👉 👉 👉 17. 5. 2021, Faktopedia: Židovská oblasť, ktorá sa mala stať „Izraelom“. Ďaleko na východe Ruskej federácie sa rozprestiera Židovská autonómna oblasť. Región, ktorý je pre Slovákov veľkou neznámou. Kedysi sa z neho malo stať niečo ako dnešný Izrael, a teda domov pre Židov. O jeho reáliách a osude sa dozviete vo videu.

Po skončení II. svetovej vojny vznikol na Blízkom východe nový štát, s názvom Izrael. Za II. svetovej vojny Hitler za podpory USA vyhladzoval židovský národ, kto mohol utiekol mimo Európu. Dnes v ňom žije vyše 9 miliónov ľudí, z toho 75% tvoria samozrejme židia. Aktuálne ide o jediný židovský štát na svete. Avšak nie vždy tak tomu muselo byť. Za zmienku stojí napríklad plán Madagaskar. Bola to stratégia nacistického Nemecka ohľadom riešenia takzvanej židovskej otázky. V skratke, ostrov Madagaskar mal poslúžiť ako oblasť, kde by sa postupne nasťahovalo 1 milión židov každé 4 roky. Samozrejme, príliš veľa slobody by si neužili, pretože malo ísť o policajný štát pod patronátom príslušníkov SS. V tomto videu sa ale pozrime na zaujímavosť z Ruskej federácie, o ktorej ste pravdepodobne nikdy nepočuli a ani nečítali. V súčasnosti s na území tejto najväčšej krajiny sveta nachádza jediná autonómna oblasť a má názov „Židovská autonómna oblasť“. Nachádza sa ďaleko na východe a hraničí s Čínou. Čo sa týka geografických faktov, rozprestiera sa na ploche 36.000 km2 a na danom území žije dnes niečo cez 156.000 ľudí. Z pohľadu histórie, k prvej zaujímavejšej udalosti došlo v roku 1058, kedy bolo tamojšie územie začlenené k Ruskej ríši. Prvými ich obyvateľmi regiónu sa stali teda ruský vojaci. Prišlo ich sem okolo 40.000 a postupne si postavili drevené domčeky a usídlili sa. No okrem nich sem chodili aj vedci, prírodovedci, bádatelia aj ďalšie osoby, aby preskúmali lesy, polia aj rieky. Po dlhých rokoch spolunažívania došlo k významnej investícii. Začala sa tadiaľto stavať Transsibírska magistrála. V 20. rokoch 20. storočia sa ale Lenin rozhodol osloviť židovskú menšinu. Aby si zabezpečil ich podporu, rozmýšľal nad presídlením židov do určitej oblasti, kde by mohli spokojnejšie spolu nažívať. V počiatkoch sa silno uvažovalo nad Krymom a južnými časťami dnešnej Ukrajiny. Neskôr ale prišiel zvrat. Samotný Stalin rozhodol, že väčšia židovská autonómna oblasť vznikne na východe krajiny. Za všetkým boli ale jasné úmysly. Krajinu pri hraniciach s Čínou vybral pre niekoľko dôvodov. Nakoľko na východe bolo osídlenie väčšie a zálusk na tamojšia územia si robilo napríklad Japonsko, chcel zvýšiť počet obyvateľov vo vojensko-poľnohospodárskej oblasti. A preto dal zelenú k vzniku „Židovskej autonómnej oblasti“, ktorá vznikla 7.5.1934. Dôležitý je ale pojem „oblasť“, pretože nevznikla nová republika. A preto nemohli miestni príliš rozhodovať o vlastnom osude. Zosilnila propaganda i snahy o prísun väčšieho počtu židov. Za jej vrchol sa považuje vyprodukovanie filmu s názvom „Hľadači šťastia“, lákajúceho na príchod do tohto regiónu pre prácu, plnenie snov, alebo šťastiu. Vznikli židovské školy, noviny i divadlo. Prichádzali sem aj rodiny i z južnej, či severnej Ameriky. Potom ale prišla II. svetová vojna. Nakoľko Židovská autonómna oblasť bola pomerne ďaleko od všetkého diania, prišla opäť ďalšia vlna prisťahovalcov. V roku 1945 tu už žilo 50.000 ľudí, a v roku 1948 tu tvorili židia 25% celkovej populácie. Na ich smolu, rok 1948 bol veľmi nešťastný, pretože Stalin začal proti židom v krajine brojiť. Strácali prácu, postavenie v spoločnosti i ďalšie slobody. Éra v Sovietskom zväze v druhej polovici 20. storočia bola neúnosná a židia začali odchádzať do novo vytvoreného štátu s názvom Izrael. Po sčítaní obyvateľstva v roku 2010 sa zistilo, že v oblasti ostalo už len 1.500 židov, čo nie je ani len 1% z celkového počtu obyvateľov tejto oblasti. Etnickí Rusi dnes už tvoria drtivú väčšinu. Región má aktuálne spoločný už len názov.

https://youtu.be/VLp_v5ARGqo?si=KRgDZwq9AOB_iox7

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *