, ,

Ľubomíra Bačíková, 18.03.2024, ranní zprávy, Témata: Rusko obsadilo klíčové městečko v Záporožské oblasti; objasněno, proč je dobytí Mirného důležité. Vnitro chystá zásadní omezení lidských práv!!!…

18.03.2024: Rannní zprávy, Témata: Rusko obsadilo klíčové městečko v Záporožské oblasti; objasněno, proč je dobytí Mirného důležité. Vnitro chystá zásadní omezení lidských práv!!!…

❤️Je fascinující sledovat, kolik lidí prochází obrovskými osobními změnami.

Najednou lidé zpochybňují své životy, vztahy, přesvědčení, práci…

Lidstvo prochází existenční krizí na všech úrovních, kolektivně i individuálně, a nutí lidi čelit osobní realitě a provádět změny.

Všimla jsem si, že pro většinu lidí, zvláště pro muže, je jedním z největších kamenů úrazu, když čelí změně, otázka identity. Mají tendenci se ztotožňovat s tím, co dělají, místo toho, kým jsou, takže představa, že se vzdají svého povolání, je děsivá.

Pokud už nejsem lékař, právník, policista, učitel nebo cokoli jiného, kdo jsem? Vzdát se této falešné identity, i když jsou na tom v kariéře mizerně, je prostě příliš skličující.

Pravdou je, že nejsme ani fyzickou bytostí, která tuto roli vykonává, natož roli samotnou. Ztotožňovat se s tím, co děláte, je ekvivalentem herců, kteří věří, že jsou tou rolí, kterou ve filmu hrají.

Je to jen role, je to jen zkušenost, slouží svému účelu, ale není to tím, kým jste, takže pokud vám to nedělá radost, hledejte jinou roli, ještě lépe pochopte, kdo skutečně jste pod kostýmem, poslouchejte svou duši a najděte svůj účel, nikdy není pozdě.

Změna není nikdy snadná, ale pokud je ze správných důvodů, může mít neuvěřitelně pozitivní transformační výsledky.

Buď TY. Buďte pravdiví. Buďte odvážní. Život vás za to odmění. ❤️❤️❤️

 

📌📢🔝🔝🔝17.03.2024, Volný Blog, Jana Černeková: „JUDr. Tomáš Nielsen-advokát, advokát ,zakladatel Pro Libertate: Vnitro chystá zásadní omezení lidských práv!!!“

👉Skrylo ho do návrhu zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury a o změně dalších zákonů!!!

Před týdnem prošel připomínkovým řízením návrh novely zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury z dílny Ministerstva vnitra!!! Zdánlivě nenápadný předpis v sobě skrytě obsahuje zcela bezprecedentní nástroje pro omezování lidských práv, jako jsou zásahy do soukromí člověka, omezování práva dětí na vzdělávání a mnoho dalších.

👉Návrh novely mění i řadu dalších zákonů, vč. například zákona o svobodném přístupu k informacím nebo zákona krizového. Právě krizový zákon byl jedním z hlavních nástrojů pro vydávání omezujících opatření během covidové pandemie. A ukazuje se, že ministr 👹Rakušan se zkušenostmi z té doby nechal inspirovat. Už dlouho upozorňujeme na to, že zatímco vláda Andreje Babiše během covidu právo porušovala, současná vláda si ho upraví po svém tak, aby v budoucnu mohla omezovat demokracii v souladu s právem. A právě to se již děje!!!

👉Před týdnem prošel připomínkovým řízením návrh novely zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury z dílny Ministerstva vnitra. Zdánlivě nenápadný předpis v sobě skrytě obsahuje zcela bezprecedentní nástroje pro omezování lidských práv, jako jsou zásahy do soukromí člověka, omezování práva dětí na vzdělávání a mnoho dalších.

👉Jaká práva bude moci vláda nově omezit?

Změn v části, týkající se krizového zákona, je mnoho a vyžadují si podrobnější analýzu. V tuto chvíli je nutné upozornit zejména na úpravu ustanovení § 5 a následujících, které upřesňují ústavně garantovaná práva, jež může vláda za nouzového stavu nebo za stavu ohrožení státu omezit.

👉První změnou je rozšíření práva na omezení vlastnického či užívacího práva právnických a fyzických osob. Dosud může vláda tato práva omezit pouze za účelem ochrany života, zdraví, majetku nebo životního prostředí, které jsou ohroženy krizovou situací. Pokud novela projde legislativním procesem, rozšíří se možnost takového omezení i za účelem ochrany života, zdraví, majetku či životního prostředí, které krizovou situací ohroženy nejsou. Zcela zásadním je však rozšíření práv, do nichž smí v budoucnu vláda zasáhnout. Nově sem mají patřit například:

  • právo na ochranu soukromí
  • právo na ochranu osobních údajů
  • právo na vzdělání a na přípravu k povolání, na výkon činností školy nebo školského zařízení podle školského zákona nebo na výkon činností vysoké školy, jejího účelového zařízení nebo poskytovatele zahraničního vysokoškolského vzdělávání na území České republiky podle zákona o vysokých školách

👉Podle další úpravy bude moci vláda nařizovat nejen evakuaci osob z ohrožených míst, ale ukládat i povinnost zakázat opuštění určitého území, tedy přikázat lidem, aby zůstali tam, kde jsou (a to mimo režim dnes známé karantény).

👉Vláda bude moci nově:

  • ⏩uložit povinnost zjišťování skutečností o osobách nebo zpracování osobních údajů, a to i jen za účelem zmírnění nebo odvrácení ohrožení vyplývajícího z krizové situace
  • ⏩nařizovat pravidla pro výkon činnosti školy nebo školského zařízení podle školského zákona nebo pro výkon činností vysoké školy, jejího účelového zařízení nebo poskytovatele zahraničního vysokoškolského vzdělávání na území České republiky podle zákona o vysokých školách, včetně případného zákazu nebo omezení osobní přítomnosti dětí, žáků, studentů, účastníků vzdělávání, uchazečů nebo absolventů na vzdělávání nebo zkouškách
  • ⏩nařídit pravidla upravující provoz dalších zařízení péče o předškolní děti
  • ⏩nařídit vykonávání péče o děti, pokud tuto péči nemohou v krizové situaci vykonávat osoby, které jsou jinak povinny a oprávněny o dítě pečovat

👉Nově bude moci vláda v krizovém stavu například i stanovit dobu platnosti vydaných dokladů, osvědčení a jiných veřejných listin vydaných správním orgánem.

👉Omezení práva na náhradu újmy:

Změna se má dotknout i náhrady škody, která vznikne v souvislosti s krizovým opatřením. Právo na tuto náhradu upravuje ustanovení § 36 krizového zákona dosud tak, že každý, kdo byl dotčen krizovým opatřením (resp. jeho provedením), se mohl domáhat náhrady skutečné škody i ušlého zisku. Toto právo náleželo každému, kdo byl postižen krizovým opatřením, včetně opatření zákonných.

👉Vláda se sice tomuto jednoznačnému výkladu snažila bránit v rámci dosud běžících sporů o náhradu škody vzniklé covidovými opatřeními. Její účelovou dezinterpretaci, kterou převzaly i soudy nižších stupňů, zastavil v srpnu Nejvyšší soud rozsudkem sp. zn. 30 Cdo 63/2023. 👉Ministerstvo chce novelou právo na ušlý zisk vypustit. Ten je přitom jediným zdrojem příjmů podnikatelů, kteří by po novele v případě omezení krizovým opatřením zůstali plně odkázáni na případné sociálních příspěvky apod. Právo na náhradu škody nebude mít ten, kdo byl omezen přímo krizovým opatřením (na rozdíl od dnešní situace). Náhrada bude poskytována jen v případě, že škoda vznikla při provádění opatření, souvisí s užíváním poskytnutého věcného prostředku, výkonem pracovní povinnosti, pracovní výpomoci či dobrovolné pomoci, nebo vznikla v důsledku nezákonného opatření.

👉Iluzorní soudní ochrana:

Za pozitivum novely (alespoň z teoretického hlediska) lze považovat novelu zákona o soudním řádu správním, který nově zavádí možnost každého, kdo se krizovým opatřením cítí dotčen, domáhat se u Nejvyššího správního soudu jeho zrušení v případě, že je takové opatření nezákonné. Úprava je velice podobná úpravě, kterou obsahoval tzv. pandemický zákon.

👉Jak však dokládají (nejen) naše zkušenosti z dob covidových opatření, domoci se touto cestou práva je prakticky nemožné!!!!!! Důvodů je mnoho:

  • ⏩☝️soud vždy odmítal přezkoumávat věcnou (odbornou) správnost argumentů, jimiž stát (tehdy ministerstvo zdravotnictví) svá opatření odůvodňoval
  • ⏩☝️s ohledem na kapacity Nejvyššího správního soudu nelze očekávat, že by jeho rozhodnutí mohla přijít včas, tedy předtím, než vznikne újma nejen jednotlivci, ale třeba i celé společnosti
  • ⏩☝️hlavním problémem však je, že novelou krizového zákona (i dalších předpisů) vláda hodlá legalizovat v podstatě jakýkoliv zásah do lidských práv, vč. tak základního práva, jakým je právo na soukromí!!!!!

Naše zkušenosti z „fungování“ ochrany práva v České republice, jsme podrobně popsali v tomto článku.

👉Co to všechno znamená?

Návrh novely zákona o odolnosti subjektů kritické infrastruktury a o změně dalších zákonů je podle našeho názoru důkazem toho, že i na základě zkušeností z doby covidové pandemie vláda nezahálí a vytváří nové nástroje, jimiž bude schopna sama (bez občany voleného parlamentu) „legálně“ omezovat i ta nejzákladnější práva člověka. ☝️ Bez toho, aby se člověk mohl takovým zásahům účinně bránit.

👉Bude-li novela přijata, 👉dále se omezí význam práva, smysl soudní ochrany a celkově dojde k dalšímu omezení právního státu!!!

V současné době proto považujeme za nejdůležitější:

  • ⏩☝️informovat veřejnost o tom, co se děje
  • ⏩☝️zpracovat podrobnější analýzu navrhované novely
  • ⏩☝️oslovit poslance a senátory s cílem zabránit přijetí tohoto nenápadného, přesto však velice zásadního, návrhu

👉I když se ochrana práva zdá jako boj proti větrným mlýnům, vzdát se jí nemůžeme. A neuděláme to. 👊

Celý článek si můžete přečíst ZDE:

ZDROJ: https://www.prolibertate.cz/2024/03/vnitro-chysta-zasadni-omezeni-lidskych-prav/?fbclid=IwAR3p0FUJDDbApVu9t2pa5xyFXJ2b-0iL4W8mhjwk3WLoNCR_mKFNpHUx2Ok

 

https://volnyblog.news/vnitro-chysta-zasadni-omezeni-lidskych-prav/

 

📌🔝🔝🔝 🚧🚜🚜17.3.2024, Protiproud Petra Hájka: Likvidace zemědělství: Bláznění? Ne, plán! Žádné jídlo, žádní lidé. Spiknutí s cílem depopulace. Umělé vyvolání hladomorů. Vy a vaše rodina musíte zmizet. Nechte zdivočet zemi. Vypusťte divokou zvěř. Po dobytku vybijí i vás!

ETHAN HUFF přináší nikoli „spikleneckou teorii“, ale na důkazech založené odhalování spiknutí, které chce zničit zemědělské farmy a vyvolat nedostatek potravin a hladomory, což je skutečná příčina protestů probuzených zemědělců po celé EU, kteří tak komplikují prosazení šílených depopulačních plánů.

👉 Zemědělci po celé Evropské unii se konečně probudili a vyjeli do ulic hlavních měst států ovládaných Bruselem. První nesmělé náznaky protestů se objevili i v České republice. Lejnová naznačila jisté ústupky, které jsou však směšné. Evropa byla totiž zvolena jako laboratoř, v níž se má ověřit, jak zareaguje populace na plán – depopulace.

Velká část světové zemědělské komunity však stále neví o spiknutí globalistů, kteří se snaží zabrat jejich půdu a zpustošit ji – jak jinak než ve jménu „nulové čisté produkce“ pro údajnou záchranu klimatu. Jak vysvětluje autor Dr. Vernon Coleman, nic z toho, co se týká klimatické lži o globálním oteplování, není náhodné. Bylo to důkladně naplánováno pro dobu, jako je tato: dalším krokem má být zničení zemědělství a zavedení syntetických „potravin.“

👉 Pochopili, nebo stále ještě nechápou?

Zelení, jak se naverbované armády ničitelů stále ještě pod krycím jménem nazývají, již nechodí kolem horké kaše. Jejich „velení“ – pokud jde o jejich skutečnou agendu – již vcelku na rovinu a veřejně prohlašují, že pokud zemědělské farmy nemohou být „ekologicky udržitelné“, pak prostě musí zmizet. „Zemědělství nemá jinou možnost,“ řekl jeden ze zelených teroristů. „Buď bude podle našich norem udržitelné, nebo se neudrží.“

👉 To je důvod, proč zemědělci v Nizozemsku, Francii, Itálii, Polsku a dalších zemích vyrážejí s traktory do hlavních měst svých zemí, aby kydali hnůj na politické představitele, blokovali dopravu a upozornili tak veřejnost: protože konečně pochopili, že jim jde o existenci. Mnozí z nich si však stále ještě neuvědomují, že zelenou agendu nezpůsobil jen nějaký záhadný virus idiotismu nebo mentální retardace vládních panáků. Všichni si musí uvědomit, že jde o chladnokrevnou a koordinovanou genocidu, která se skrývá pod falešnou mantrou „záchrany světa.“ Ve smyslu – světa bez podstatné části lidstva.

👉👉👉 Pryč s vámi!

„Nikde není tolik nesrozumitelného žargonu jako nyní v zemědělství,“ říká Coleman.

👉 „Zemědělci jsou tlačeni k tomu, aby podporovali absurdní program opětovného zdivočení a zplanění země, který s takovým nadšením propagují falešní proroci klimatických změn.“

„Plán těchto spiklenců spočívá ve snížení množství půdy, která je k dispozici, s cílem vyvolat nedostatek potravin, hladomor a následné radikální snížení počtu světové populace. Nástrojem je nechat třetinu až polovinu veškeré půdy zpustnout a pro výrobu potravin definitivně znehodnotit.“

Jakkoli je pro zmanipulované – především městské – davy představa, že se krajina opět stane přirozenou rukou přírody (člověka do ní nepočítají) v jistém smyslu příjemná, úplně je míjí, že k opětovnému zdivočení planety je třeba ji poředevším dehumanizovat.

Když zelení mluví o znovuzdivočení, nemají ovšem na mysli jen parky, mokřady a další již převážně přírodní prostředí. Ale především vaši farmu, a dokonce i váš dům, nemluvě o veškerém obchodu a průmyslu, který prý zbytečně zabírá kulturní krajinu.

👉 Divočina bez lidí!!!

Především zmanipulované gardy mladých generací zpitomněle tvrdí, že jen oni si zaslouží žít. Vy a vaše rodina musíte zmizet, aby se mohly rozšířit přírodní biotopy a vytvořit prostředí podobné rajské zahradě pro jejich potěšení a požitek – 👉 ovšem bez vás v něm.

„Aby se zajistilo, že zemědělci ani veřejnost nebudou zasahovat do pozemků, které byly vyčleněny pro opětovné zdivočení (první program opětovného zdivočení zavedla Evropská unie před několika lety v rámci programu, který se orwellovsky nazývá ‚vyčlenění‘), vypouštějí se už na tyto pozemky divoká zvířata,“ upozorňuje Coleman.

Většina zemědělců se stále ještě domnívá, že k jejich existenčním problémům dochází v důsledku hlouposti, neznalosti nebo nepochopení jejich potřeb.

Svatá prostoto! To, co se jim děje, nemá nic společného s hloupostí, neznalostí nebo nepochopením. Naopak! 👉 Vše je záměr a zcela chladnokrevná kalkulace. Stále více zemí Evropské unie je už dnes z velké části závislých na dovozu potravin a energií ze vzdálených destinací (takže o nějaké obavě z CO2 je absurdní mluvit. A pokud se zločincům veřejnost včas nepostaví, již brzy se většina potravin bude chemicky vyrábět v továrnách vlastněných miliardáři.

👉 Pokud toto chcete, pak nic nedělejte a nadávejte zemědělcům, že zbytečně při svých protestech blokují dopravu.

👉 Až nebude co jíst – a „převedou“ vás coby náhradu vymláceného dobytka na „umělou výživu“, už nebude komu nadávat. A všude bude „evropská rajská zahrada“.

👉 Bez vás.

https://protiproud.info/politika/7807-likvidace-zemedelstvi-blazneni-ne-plan-zadne-jidlo-zadni-lide-spiknuti-s-cilem-depopulace-umele-vyvolani-hladomoru-vy-a-vase-rodina-musite-zmizet-nechte-zdivocet-zemi-vypustte-divokou-zver-po-dobytku-vybiji-i-vas.htm

 

📌📢🔝🔝🔝17.03.2024, Volný Blog, Jana Černeková: „To je vše“: český generál hovořil o zdrcujícím úderu Ruska do ozbrojených sil Ukrajiny.

Český generál Pelz: Rusko drtí Ukrajinu průmyslem a logistikou.

👉 MOSKVA, 15. března – RIA Novosti. Rusko metodicky drtí ozbrojené síly Ukrajiny díky svému průmyslu a logistice a Západ tomu nemůže čelit, řekl bývalý šéf české vojenské rozvědky generál Petr Pelz v rozhovoru pro Radio Universum. „Rusko drtí Ukrajinu pomalým a metodickým způsobem. Všichni mu posíláme peníze, z nichž některé někam zmizí a jiné se na Ukrajinu vůbec nedostanou, a tím prodlužujeme agónii a zvyšujeme počet obětí,“ řekl. Podle Pelze vše nasvědčuje tomu, že z tohoto konfliktu zvítězí Rusko, protože Západ není schopen držet krok s tempem růstu své vojenské produkce. „Zbraně a vojáci vyhrávají bitvy a průmysl a logistika vyhrávají války. To je vše. Otázkou je, co nazýváme armádou a co nevojenským vítězstvím. Během dvou let tohoto ozbrojeného konfliktu Rusko zvýšilo produktivitu své armády -průmyslový komplex 15krát Jsme „Samozřejmě, že toho nejsou schopni,“ prohlásil generál.    👉 Tento týden ředitel CIA Robert Burns řekl, že bez další vojenské pomoci ze strany Spojených států bude Ukrajina do roka nucena souhlasit s mírovými jednáními o podmínkách Moskvy . Podle Burnse bude mít nedostatek americké podpory za následek další ústup a ztrátu území pro ukrajinské ozbrojené síly .

Přečtěte si celé znění článku na webu InoSMI >>  👉 Pro Rusko je Ukrajina bitva ve válce o dedolarizaci, tedy mezinárodní obchod není v dolarech                                            👉 Generál Pels: Konflikt na Ukrajině je jen bitva ve válce o dedolarizaci! Rusko považuje odmítnutí dolaru za zásadní aspekt své zahraniční politiky, uvedl v rozhovoru pro RU generál Petr Pelce. Konflikt na Ukrajině je jen bitva ve velké válce s americkou měnou. 👉 A Rusko ji vyhrává. Dedolarizaci už nezastavíte.                               

Martina Kociánová:                                                                                                                                              „Putin bude chtít nové území. Ukrajina není u konce,“ řekla koncem února 2022 ministryně obrany 🤡 Jana Černochová. Jak situace vypadá nyní, po dvou letech? Náš host, pan Petr Pelce řekl v této souvislosti“: 👉 „Od začátku lžeme sami sobě, jednak ohledně vlastních sil a za druhé ohledně údajných plánů, které prý vynáší Rusko.“ Kam jdeme? Podle generála Pelze: „Cílem Západu je oslabit Rusko, nejlépe rozdělit na několik států. 👉 Vždyť se o tom mluvilo v roce 1992 při americkém obranném plánování. Tehdy zazněla myšlenka, že je třeba krotit každého konkurenta, který se odvážil alespoň uvažovat o tom, zda se povyšovat na regionální či mezinárodní úrovni“. Pokračujeme v rozhovorech s generálem Petrem Pelcem, v minulosti diplomatem, bývalým šéfem rozvědky a bývalým velvyslancem v Afghánistánu.                                           Čtěte Inomédia v našem kanálu v Telegramu.

👉 Rádio universum: Řekněte, jsou obě znesvářené strany, tedy Rusko a Ukrajina, připraveny nyní na jednání o míru, nebo alespoň na více či méně stabilní příměří? Obě strany ještě chtějí kompromis jako na začátku?

👉 Myslím, že co se týče Ukrajiny, nemá vlastní názor. Nebo má, ale nemůže ho nijak vyjádřit. Vzhledem k tomu, co se děje před našimi očima v Kyjevě, je jasné, že jednota tam není ani v rajonu. Pokud jde o touhu Ruska začít vyjednávat, tak tady jí opět něco přisuzujeme, za ni uvažujeme. A pak ji za to kritizujeme, i když v podstatě kritizujeme to, co jsme sami nazvali tužbami Ruské federace. Ona totiž vlastně chce úplně něco jiného. Vyjednávat o územích Rusko nebude a nebude diskutovat o příměří a příměří, neboť je jasně silnější a dominuje ukrajinské frontě. Rusko chce diskutovat podle mého názoru zcela otevřeně o tom, co bylo napsáno v notě Spojeným státům a NATO 17. prosince 2021. O ničem jiném mluvit nebude.                                                                                       👉 Ve světle toho, co jste řekl, jsou na podobná jednání připraveni západní spojenci Ukrajiny?

👉 Nevím, ale řekl bych, že ne. Nevím přesně, zda Rusko předalo tu notu USA fakticky, ale 17. prosince byla zveřejněna. Publikace se uskutečnila dost rychle a stalo se to fackou ruských Američanů, vždyť zveřejnili notu krátce poté, co jim předali notu, tedy svět se dozvěděl, co Rusové potřebují. Brzy následovala první reakce Joea Bidena. Prezident Spojených států amerických řekl, že je připraven k diskusím. Ale pak se mu to zdálo. Bylo to ještě v prosinci, za 14 dní a už někdy na začátku ledna Američané řekli, že Rusové nemusí snít, že s nimi USA budou podobné věci probírat. Ptali jste se tedy, zda jsou USA či někdo další na jednání s Ruskem připraveni, a mou odpověď “ nevím „.

👉 Už před rokem jste mluvili a stále to opakujete, že vzhledem k velikosti konfliktu musí obě strany okamžitě přestat bojovat a usednout k jednacímu stolu. Pojďme si tedy promluvit na ostré téma. Komu ozbrojený konflikt na Ukrajině prospívá nejvíce? Kdo nechce, aby skončil?

👉 Kdo to nechce, to nevím. A komu prospívá nejvíc? Podle mého názoru není výhodný pro nikoho. Ale mezi těmi, kterým dává alespoň něco, jsou Američané, přesněji řečeno americký WPC. Podívejte se na jejich zisky za poslední dva roky. Ty oproti minulým letům výrazně vzrostly. Dokonce si myslím, že Spojenými státy americkými řídí tři základní oligarchie. Jedna je investiční bankovní sektor, finance a nemovitosti. Tady hrají roli peníze. Druhou dominantní oblastí je vojensko – průmyslový komplex a ještě jsou těžaři, pokud mluvíme krátce. Vojenský průmyslový komplex na této válce skvěle vydělává.

👉 Hlavní investiční bankéři jsou však stále významní, neboť dolar je už desítky let používán (brettonwoodský systém) jako hlavní platební prostředek po celém světě. A tak ztrácejí, nebo chcete – li USA pozice, protože postupně dochází k takzvané dedolarizaci. Myslím, že tento proces dnes už není k zastavení. Za prvé, Rusko to považuje za nejdůležitější aspekt. ☝️Ozbrojený konflikt na Ukrajině je jen bitva ve velké válce o dedolarizaci. ☝️Čína se také začíná přiklánět tímto směrem, i když je pro něj mnohem složitější, vždyť vlastní značnou část amerického dluhu, Čína má úzké obchodní vazby s USA. Obecně platí, že v takové situaci je co dělat. Ale ukazuje se, že nejdůležitější americká oligarchie, tedy finančníci, nesou ztráty, ba i USA, jak si myslím, utrpí ztráty také. Když byl totiž dolar používán ve světě jako platební prostředek při obchodních transakcích, Američané se těšili obrovským výhodám, které nebyly srovnatelné s ničím jiným. ☝️Tiskli peníze. 👉 A protože všechny státy držely své peníze v dolarech, zároveň financovaly americké investice do válek, tedy ta či ona země financuje z podstaty bombardování jejího vlastního území Američany a také jejich nekonečné války.  

👉 Viděli jste na Západě, ve Spojených státech amerických, jak zvyšují daně, když USA někde bojují? Náš premiér nám vypráví, že jsme ve válce (slyšel jsem to v různých parlamentních diskusích vyložených do sítě) a slyšel jsem, jak křičí svým kolegům v parlamentu, že máme válku a že daně proto vzrostly. Má někdo nějaké vojenské daně? Ne, dnes se vše řeší v tichosti, aby obyvatelstvo nic netušilo. Otázka se řeší zvýšením státního dluhu. A protože celý svět obchoduje za americké peníze, dolary, USA je tisknou a smutek jim nestačí. Lidé prostě neříkají, že potřebují víc peněz na válku.                 👉 Analýza zrady, která se blíží: Ukrajina byla kuře, které nese zlatá vejce západnímu WPC, ale všemu přichází konec. 👉 Hodí se čas na „velmi jasný“ americký plán.     – kolik si myslíte, že to všechno vydrží? Jak dlouho takový systém ještě vydrží? Nebude nakonec vyvíjen politický tlak a vznese požadavek ukončit zákopovou válku?

pokud se ptáte, o čem jsem mluvil, o financích, tak mám velké obavy, protože takový přístup je stejný schéma Ponziho. 👉 Dříve nebo později se takový konstrukt hroutí. ☝️Teď jde o to, jestli dojde ke krachu z toho, že se někdo rozmyslí a nějak zabrání krizi, nebo začne krize a pak to skončí … Nechci si ani představovat čím.

☝️na takovém schématu vždy vydělávají ti, kteří přišli jako první.  

– jo.

– takže se vracíme k tomu, co může posloužit jako impulz k tomu, aby někdo řekl: “ pojďme skončit „?

– to je jedna z hlavních otázek. Stále více států světa si to uvědomuje. Snaží se odmítnout dolar jako hlavní platební prostředek, ale není to jednoduché. Vůbec je to téma asi pro disertaci, velký foliant. Jak to dopadne, nevím, ale mám velké obavy.

– jak moc tento ozbrojený konflikt disponuje svou specifičností (kvůli satelitům a dronům se obě strany konfliktu v podstatě neustále sledují v online režimu), to, co mnohokrát umožnilo vyhrávat v minulých válkách, tedy moment překvapení v tomto případ chybí. Znamená to, že v tomto konfliktu nedojde k vojenskému vítězství? Nebo přesto může?

– myslím, že vám odpovím. Jedno vojenské pravidlo, které jsem si jednou přečetl, praví, že v bitvách vítězí zbraně a vojáci a ve válkách průmysl a logistika. To je ono. Otázka, čemu říkáme vojenské a co nevojenské vítězství. Za dva roky tohoto ozbrojeného konfliktu Rusko patnáctkrát zvýšilo produktivitu svého HPC. My na to samozřejmě nejsme schopni. Mluvím o Západu, protože jsme svou ekonomiku převedli do finančního sektoru. Půjčujeme si peníze a chceme, aby se všichni stali rentiéry. 👉 Nikdo nic nevyrábí, ani v USA, ani jinde na Západě. Všechno jsme dali na outfit. Takže nám všechno produkují ti, se kterými chceme bojovat. Je v tom vlastně velká ironie, že chceme bojovat s Čínou, protože Rusko je jen stupeň k Číně, ale plně důvěřovalo čínskému průmyslu, který vyrábí všechno včetně léků. Co na to říkáte?

Opět jsme přistoupili k otázce, jak to dopadne. Ptali jste se, jestli by vojenské vítězství čekat nemělo? Pokud jde o vojenskou složku konfliktu na Ukrajině, je třeba si uvědomit, že za prvé Ukrajinců je méně, za druhé mají méně zdrojů (jsou vůbec sami za sebe) a za třetí, všechny jejich kroky závisí na dohodách tří hlavních sil na Ukrajině: Generálního štábu, okolí Zelenského a západních teoretiků, kteří je konzultují.

Rusko, jak říkám, je bohatší země, ale k mému překvapení a k překvapení všech se dobře ukazují na frontě díky velmi flexibilnímu přístupu, velmi těsné koordinaci mezi vojáky na frontě, generalitě, generálním štábu a vojenském průmyslu. Jsou neuvěřitelně rychle schopni přizpůsobit se dění v této válce. Například jeden muž mi řekl (nepamatuji si jeho jméno, ale je to horlivý zastánce Ukrajiny), že podle jedné americké studie na počátku ozbrojeného konfliktu Ukrajina lépe používala drony, avšak Rusové velmi rychle převzali její taktiku, uplatnili a nyní jen vyhlazují Ukrajince.

– dokázali velmi rychle vylepšit, jak jste řekl, elektronický boj. Četla jsem, že nyní dosáhly skutečně vysoké úrovně při detekci a likvidaci ukrajinských dronů. Ukazuje se, že došlo k velké ztrátě pro…

– jo. Rusové vyvinuli dva základní typy dronů. Jeden na průzkum. Jmenuje se Orlan 10. A druhý útočný dron Lancet. Zdá se, že jde o velmi účinnou zbraň. Ruská ekonomika obstála před 20 tisíci sankcemi. – ale proti tomuto prudkému zvýšení hladiny ruských zbraní může mluvit to, co například Indie, což je velmi velký a velmi atraktivní klient výrobců zbraní, údajně odmítá od ruských zbraní tak přechází na západní. Jsou to politicko – strategické kroky, nebo skutečné důsledky bojů na Ukrajině, které tímto způsobem ovlivňují světový obchod se zbraněmi?

– politické. Indie byla vždy (ještě za studené války) zemí, která se snažila balancovat mezi Západem a Sovětským svazem, tedy Východem. To je podstata i moderní indické politiky. To je první. Za druhé, Američané se snaží přilákat Indii a nemyslím si, že se Indie nechá příliš utáhnout právě z prvního důvodu, o kterém jsem mluvil. Touha balancovat dominuje všem. Ti v poslední době dostali od Rusů dost velké slevy na plyn, neboť Rusko neposílalo dřívější objemy do Evropy. Nyní více vyváží do Číny a Indie. Indie zůstala velmi spokojená, protože cena se ukázala jako velmi atraktivní. Rusové byli samozřejmě využiti. Sleduji Indii, protože je to docela zajímavé a vím, že se všichni snaží balancovat a rozhodně nejde o technické či vojenské úvahy. To je politika.

– I tak si myslím, že se ztělesňují slova Henryho Kissingera, že pokud nezačnou jednání, ozbrojený konflikt se dostane do slepé uličky. Právě jsme mluvili o tom, že kvůli některým zvláštnostem (satelity, drony) je nečekaná rána velmi nepravděpodobná. Těžko bude široký průlom fronty, který by smíchal všechny mapy. Jednat a vyjednávat obě strany zatím, alespoň oficiálně, nehodlají. Vidíte někoho, kdo by do toho konfliktu mohl zasáhnout a říct: „dost! Já vás přišroubuju“? Může je někdo za relativně krátkou dobu přivést k míru? Vidíte takového hráče?

– není tam slepá ulička. Samozřejmě, Rusko pomalu a metodicky přemalovává Ukrajinu. Všichni jí pošleme peníze, jejichž část někam propadá a část vůbec nedojde na Ukrajinu, a tím prodlužujeme agonii, zvyšujeme počet mrtvých. To je první. Za druhé, odpověď zní: nevím, jestli takový hráč je. Teoreticky se takovým hráčem může stát Čína, má odpovídající váhu. Čína však na jedné straně vždy vystupovala proti ozbrojeným konfliktům (to je její postoj), neboť Číňané chtějí obchodovat, a je pro ně důležité budovat cesty pro obchod: Hedvábná stezka z Číny do Evropy. K tomu je potřeba klidné prostředí. Na druhou stranu vědí, že nemohou nechat Rusy prohrát, protože pak přijde jejich řada. Takže Čína, která udržuje dobré vztahy nejen s Ruskem, ale i s Ukrajinou a prezidentem Vladimirem Zelenským, by se takovým hráčem mohla stát. Podle mě si však Čína uvědomuje, že nemůže zasahovat, protože ví, čeho chce Rusko dosáhnout.

– takže si myslíte, že Čína otevřeně zasahovat nebude?

– teď už asi ne. Protože bych musel jednat, a to si neumím představit. I když samozřejmě lze připustit, že se Čína ujal “ čelné diplomacie „, tedy jednal s Rusy a pak s Američany. Podle mého názoru na to ale Američané nepřistoupí, protože by to pro ně bylo děsivé ponížení. Vyšlo by, že jsou nějaká druhořadá země a Čína je velmoc číslo jedna. Američané to nemohou dopustit. To možná nemůže dopustit ani Rusko.

– zmínil jste USA. Mohlo by dojít k ozbrojenému konfliktu na Ukrajině- do značné míry ano. Jak ale budou probíhat americké prezidentské volby, tentokrát předpovídat neberu. Přemýšlet o tom znamená ztrácet čas. Zdá se, že všechny trumfy drží opět Donald Trump, ale podle mě se mu hloubkový stát rozhodl zabránit za každou cenu, tedy třeba tou nejvyšší. Když se však podíváme na Joea Bidena jako na člověka, ne jako na prezidenta Spojených států amerických, je to prostě stařec, který trpí starým demencí. Nedovedu si představit, že by za rok znovu nastoupil do úřadu a řídil by zemi další čtyři roky. Předpokládám, že o tom pochybují i v Demokratické straně.

– spekuluje se, co se stane, když v amerických prezidentských volbách zvítězí Donald Trump. Máte nějakou prognózu?

– Už během prvního prezidentského období Donald Trump dělal některá prohlášení, která vzbuzovala naděje. Jeho personální politika byla ale oficiálně velmi špatná, protože se obklopil lidmi, kteří byli jasnými nepřáteli jeho politiky. Nevím, jak teď naloží, jestli si vzal nějaké ponaučení. Zda je vůbec schopen vybrat ty, kteří s ním souhlasí. Také je pro mě těžké představit si jeho počínání. Asi jedné věci jsem nakloněn věřit. Neustále se prezentuje jako skvělý vyjednavač, ať už je to pravda, nebo ne. Zdá se, že si to opravdu myslí a zcela upřímně se hodlá setkat s Rusy, s prezidentem Putinem. To mi přijde jako pravda. Ale jestli mu to dovolí, nevím.

představme si, že ozbrojený konflikt skončil, příměří nebo mír. Připouštíte, aby v takovém případě oba vojenští vůdci, Vladimir Zelenskij a Vladimir Putin, zůstali na svých postech a pokračovali by v čele svých zemí jako dříve?

Vladimir Putin samozřejmě ano. Co bude se Zelenským, nevím. Vydělal ovšem obrovské peníze a nemalá část těchto peněz je uložena v amerických bankách. Američané mu tak mohou snadno (pokud Vladimír Zelenský přežije) omezit přístup k těmto penězům, které považuje za své. Ale hlavní v situaci, v níž se Ukrajina ocitla, si neumím představit, že by přechod k mírovému životu koordinoval tentýž člověk, který zemi řídil, ať úspěšně, nebo ne, během války. Během druhé světové války se Winston Churchill projevil jako velmi úspěšný vojenský premiér, ale jakmile zavládl mír, zvolili si jiného.

Bývalý ukrajinský vicepremiér Tabačnik: jednání je třeba vést po denacifikaci, bez Zelenského!!! – mimochodem, na zasedání Rady bezpečnosti OSN ruský ministr obrany Sergej Lavrov prohlásil, že Rusko je připraveno jednat o míru, ale ne o zachování současného kyjevského režimu u moci.

– Já sice přesně nevím, co měl Lavrov na mysli, ale podle mě mínil jeden ze dvou cílů, které byly cílem speciální vojenské operace, tedy demilitarizace a denacifikace. Myslím, že jde o tohle, ne o postavu Vladimíra Zelenského.

– ale denacifikace je nějak příliš obecná.

– Nejedlý člověk je mlhavý termín, ale vyplývá to z dokumentů norimberského procesu, ve kterých se psalo o denacifikaci. Zajímavostí je, že Rusové (a Putin je právník, který studoval mezinárodní právo) vždy, i za dob Sovětského svazu, se velmi postarali o to, aby jejich tažení do zahraničí bylo nějakým způsobem právně zdůvodněno. A oba tyto pojmy, denacifikace a demilitarizace, byly převzaty z dokumentů norimberského procesu, tedy schváleny všemi vítěznými zeměmi ve druhé světové válce.

– ale otázka je, co to znamená pro Ukrajinu.

– jo. Můžeme se dohadovat, zda lze nejradikálnější skupiny v Kyjevě považovat za nacisty nebo za integrální nacionalisty. Někdo je vůbec nazve prostě vlastenci. V Rusku si ale myslí, že nemohou vládnout v Kyjevě.

– lze očekávat, že až skončí ozbrojený konflikt nebo až mezi těmito zeměmi zavládne více či méně přijatelný vztah, začne počítání zabitých, zkreslených, materiálních škody, v takové chvíli se najde dost těch, kteří se zeptají: “ kdo za to může? Stálo to za to? “ budou lidé hodnotit své lídry jako dříve? Nebo si vlastní národ pokvituje s jedním z nich, nebo třeba s oběma?

Rusko bude pravděpodobně vítězem tohoto ozbrojeného konfliktu. Alespoň v očích Rusů. Proto si myslím, že žádné odsouzení Putina со Ukrajinci budou mít samozřejmě jiný názor. Ti budou jinak hodnotit i postavu Vladimíra Zelenského a jeho roli v tomto konfliktu. Často říkám, že existují nejméně tři Ukrajiny: rusky mluvící východ, západ (jsou tam spíš Poláci) a centrum, které bych nazval autentickými Ukrajinci, kteří umějí rusky, ale vidí se i v Evropě a v Rusku. Sympatizují s Evropou a proti Rusku nic nemají. A všechny tyto tři prvky vstoupily, ale jak ty tři (minimálně a možná jich je více) skupiny budou hodnotit nejen postavu Vladimira Zelenského, ale i vůbec politické vedení, politiky v Kyjevě, tu skupinu lidí, kteří posloužili jako příčinu úmrtí půl milionu Ukrajinců a utrpení tisíců zraněných, pokřivených a podobně, je pro mě těžké si představit.

– je to jako ve zpravodajství: válka skončila a zlo, které zasela, je živé.

– přesně tak. To se stává skoro vždycky.

– mnoho vašich teorií a předpovědí se splnilo. Mnozí se ztvárnili. A přece jen se vás zeptám znovu, i když jsme se o tom bavili po celou dobu rozhovorů. Kdy to skončí a čím?

– přesně to nevím. Odhaduji, v čem spočívají ruské záměry. A z vojensko – strategického hlediska spočívají v ničení strategických rezerv ukrajinské armády především živou silou, zbraněmi, municí, zbraňovými systémy. Zadruhé, v plánovaném zničení zásobovacích cest, po nichž na Ukrajinu putují zbraně ze Západu. To vše se bude dělat postupně, metodicky, tak, aby svých ztrát bylo co nejméně. Záleží jim na minimalizaci ztrát, ale je jim jedno, jak dlouho to všechno bude trvat. Takže vám nemohu dát přesnou odpověď.

– jak to skončí?

– to nemůžu říct.

– doufejme, že to alespoň brzy skončí.

– doufejme.

– a přesto vaše slova, že chcete ukončit ozbrojený konflikt, budou u mnoha lidí vyvolávat vztek. Chápete to jako generál?

– Ne, chápu to ne jako generál, ale jako člověk. Věří, že Rusko vyprovokovaně zaútočilo na dobrý demokratický stát a snaží se ho zničit, zlomit a dobýt vojenskou silou v duchu své imperiální politiky. Ale nic z toho není a už jsme o tom mluvili tím, že jsme uváděli čísla. Rusko chtělo ochránit rusky hovořící obyvatelstvo na východě a jinak by na Ukrajinu poslalo mnohem více vojáků. A začalo to násilným svržením zvoleného prezidenta. To je potřeba opakovat pořád dokola. Byl svržen násilně a část občanů uvedla, že v takovém státě nechtějí žít.

 

ZDROJ:https://ria.ru/20240315/general-1933264683.html?utm_source=yxnews&utm_medium=mobile&utm_referrer=https%3A%2F%2Fdzen.ru%2Fnews%2Fstory%2F51f042ed-399c-5

 

https://volnyblog.news/to-je-vse-cesky-general-hovoril-o-zdrcujicim-uderu-ruska-do-ozbrojenych-sil-ukrajiny/

https://volnyblog.news/to-je-vse-cesky-general-hovoril-o-zdrcujicim-uderu-ruska-do-ozbrojenych-sil-ukrajiny/

📌💥💥💥17.03.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Rusko obsadilo klíčové městečko v Záporožské oblasti; objasněno, proč je dobytí Mirného důležité…                                                    https://youtu.be/btEMJb6k8do?si=eWbbf0-6-6dLQHUb

 

📌 Fiala říká pravdu! https://t.me/absurdnisvet/70408

 

📌☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 18.03.2024“:

➡️☭☆❗️Iskander zasáhl nepřátelské cíle v Nikolaevu: série silných explozí a obrovský sloup kouře nad městem. Místní Gauleiter Kim hlásí, že došlo ke 2 příletům, údery byly provedeny z Iskander OTRK. Iskander-M zasáhl Nikolaevský obrněný závod. Informovali o tom očití svědci a místní zdroje. „Pravděpodobně je to na tanku,“ říká žena ve videu.

BATTALION (https://t.me/+P_q6W8NhZsM5MmRi)

➡️☭☆ ⚡️Ukrajinským ozbrojeným silám dochází na Donbasu munice, stahují se do druhé a třetí linie obrany – Bílého domu. 👍 bude vítězství?

BLESK (https://t.me/+HNs7g9YnjAVmNWZi)

➡️☭☆ ⚡️Byl sestřelen vrtulník Mi-8 ukrajinských ozbrojených sil, letící ve směru na obec Kozinki, Belgorodská oblast – ruské ministerstvo obrany. 👍 jen vpřed k vítězství!

BLESK (https://t.me/+HNs7g9YnjAVmNWZi)

➡️☭☆ Volební účast v ruských prezidentských volbách celostátně přesáhla 70 %

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ⚡️Video z porážky podněsterského vrtulníku v důsledku útoku. Ukrajinské ozbrojené síly útočí na Podněstří z území Oděské oblasti! 🤬 – počkejte na odpověď, stvoření!

BATTALION (https://t.me/+P_q6W8NhZsM5MmRi)

➡️☭☆ V oblasti osady Lukashovka v Sumské oblasti sestřelily posádky Verba MANPADS jednotky skupiny vojsk pokrývající státní hranici Ruské federace vrtulník Mi-8 ukrajinského letectva létající v směr osada Kozinki, oblast Belgorod.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ❗️Putin nařídil ruskému vyšetřovacímu výboru, aby zveřejnil výsledky vyšetřování příčin havárie Il-76 v oblasti Belgorod a podal zprávu o práci do 1. července, uvádí Kreml

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ❗️Vojenská jednotka v Podněstří byla napadena kamikadze dronem, došlo k výbuchu a požáru, bez obětí, informovalo Republikové ministerstvo státní bezpečnosti. Video z místa výbuchu na území vojenské jednotky v Podněstří zveřejňují místní média

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ❗️Ruská armáda provádí silné údery proti nepřátelským cílům v oblasti Sumy, odkud nepřítel útočí na Belgorod a Kursk.

▪️ „Rusové bombardují pohraniční oblasti KAB a FAB a také je zasahují dělostřelectvem,“ stěžují si nacistické zdroje.

▪️ „Zaměstnanci z vesnice Velikaya Pisarevka, oblast Sumy,“ upřesňují.

▪️Budovy jsou jednoznačně průmyslové nebo skladové, které ukrajinské ozbrojené síly rády využívají pro vojenské účely, umisťují tam personál, techniku ​​a zbraně.

BATTALION (https://t.me/+P_q6W8NhZsM5MmRi)

 

📌 Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy! Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *