, ,

Ľubomíra Bačíková, 18.02.2024, ranní zprávy, Témata: Tucker Carlson na seznamu k likvidaci/ Jak tekly peníze do Bruselu a z Bruselu do institutu Petra Fialy/ informace přímo z Ruských kanálů

18.02.2024: Ranní zprávy, Témata: Tucker Carlson na seznamu k likvidaci/ Jak tekly peníze do Bruselu a z Bruselu do institutu Petra Fialy/ informace přímo z Ruských kanálů

 

❤️ „Nechtěj být člověkem, který je úspěšný, ale člověkem, který za něco stojí.“ —  Albert Einstein

📌17.2.2024: TUCKER CARLSON ZE STŘECHY HOTELU FOUR SEASONS V MOSKVĚ OZNÁMIL CHYSTANÉ NATÁČENÍ ROZHOVORU S VLADIMIREM PUTINEM! EVROPŠTÍ POLITICI MU ZA TO JIŽ POHROZILI ZAŘAZENÍM NA SANKČNÍ SEZNAM, ŽE ROZHOVOREM PRÝ NAPOMŮŽE ZLOČINCI PUTINOVI! A UKRAJINSKÁ TAJNÁ SLUŽBA GUR PROVOZUJÍCÍ WEB MÍROTVOREC JIŽ TUCKERA CARLSONA ZAŘADILA NA SEZNAM NEPŘÁTEL UKRAJINY, KTEŘÍ JSOU URČENI K LIKVIDACI!

Americký novinář a publicista Tucker Carlson odpálil doslova vodíkovou bombu, když v úterý večer moskevského času uveřejnil video, na kterém oznámil, že se chystá natočit rozhovor s Vladimirem Putinem. Informaci potvrdila i ruská agentura Interfax a mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov rovněž uvedl, že na internet uniklý a od neděle šířený údajný rozhovor Carlsona s Putinem je podvrh.

Skutečný rozhovor s Putinem bude publikován ve čtvrtek 8. února v 18:00 hodin amerického východního času (po půlnoci ze čtvrtka na pátek v ČR a na SK) na stránce TuckerCarlson.com a na Twitteru. Krátká video pozvánka k tomuto chystanému rozhovoru byla natočena na 16. poschodí moskevského hotelu Four Seasons, tedy na střeše místní skytop restaurace, která má výhled přímo na Kreml po levé straně. Tuckerovo video máte níže i s českými titulky. Jenže, co se mezitím spustilo za řev v zemích kolektivního západu, to prostě hlava nebere.

Časopis Newsweek přinesl informaci, že Evropská unie už zvažuje zařazení Tuckera Carlsona na sankční seznam, protože prý pomáhá Vladimiru Putinovi šířit jeho válečnou propagandu a rozhovorem mu prý pomůže šířit do světa Putinův narativ. Natočení takového rozhovoru je prý možné kvalifikovat jako trestný čin napomáhání válečnému úsilí nepřítele a Evropská unie prý již zvažuje kroky. Viktor Orbán se už ale nechal slyšet, že v Evropské radě by návrh na zařazení Tuckera na sankční seznam zablokoval.

Bývalý moderátor Fox News by se kvůli Carlsonově práci v Rusku mohl dostat do sporu s EU, uvedl pro Newsweek Guy Verhofstadt, bývalý belgický premiér a současný poslanec Evropského parlamentu. Zákonodárce – který vyzval EU, aby prozkoumala možnost uvalení “zákazu cestování” na Carlsona – označil Carlsona za “mluvčího” bývalého prezidenta Donalda Trumpa a Putina a dodal: Vzhledem k tomu, že Putin je válečný zločinec a EU sankcionuje všechny, kdo mu v tom pomáhají, zdá se logické, aby jeho případ prověřila i Služba pro vnější činnost.”

Služba pro vnější činnost EU (EAS) je diplomatickou složkou bloku odpovědnou za zahraniční politiku. Aby mohla být určitá osoba zařazena na sankční seznam EU, musí být agentuře EAS předloženy důkazy k posouzení. Pokud je shledá dostatečnými, může EAS předložit případ Evropské radě – orgánu složenému z vedoucích představitelů členských států EU, která přijme konečné rozhodnutí o uvalení sankcí.

Evropská unie prý zvažuje zařazení Tuckera Carlsona na sankční seznam.

Jakékoli hypotetické sankce pro Carlsona tak mohou být poněkud vzdálené, i když má tento krok dostatečnou podporu mezi evropskými zákonodárci a hlavami států. Luis Garicano, bývalý poslanec Evropského parlamentu, řekl týdeníku Newsweek, že s Verhofstadtovým postojem souhlasí. Už to není zpravodajec, ale propagandista toho nejohavnějšího režimu na evropské půdě, který je nejnebezpečnější pro náš mír a bezpečnost, řekl Garicano na adresu Carlsona. Ano, takže slyšíte dobře. Když novinář odjede do Moskvy a udělá rozhovor s Putinem, už to není novinář, je prý nebezpečím pro mír. Je to kvůli tomu, že v dnešní době je svobodné slovo v podstatě nejničivější zbraní hromadného ničení.

 

Není vlastně nic nebezpečnějšího pro země kolektivního západu, než je svobodné slovo, které zazní od někoho, kdo má být umlčen, zablokován, izolován, vymazán a škrtnut. Přesně takto to udělali západní “demokradi” po 24. únoru 2022, když zablokovali ruská média a bez VPN se na ně z EU již nedostanete.

Pravda o tom, že za válku na Ukrajině může Kyjev, který 8 let sabotoval Minské mírové protokoly za souhlasu západních zemí, protože Minské protokoly prý byly jen cestou, jak dát Ukrajině čas (na své vlastní vyzbrojení), jak prozradila v prosinci roku 2022 v rozhovoru pro německý Bild Angela Merkel, prostě nesmí veřejně zaznít. Nesmí zaznít to, že kyjevský režim zničil a pohřbil jediný mírový nástroj, který mohl zabránit válce. Pokud nemáte čas na video výše, tady je přepis pozvánky Tuckera Carlsona ze střechy hotelu v Moskvě:

Vzkaz Tuckera Carlsona ze střechy hotelu v Moskvě:

Dnes večer jsme v Moskvě, abychom udělali rozhovor s ruským prezidentem Vladimirem Putinem. Brzy to uděláme. Vedení takového rozhovoru má samozřejmě svá rizika. Proto jsme o něm pečlivě přemýšleli mnoho měsíců. Tady je důvod, proč to děláme. Zaprvé proto, že je to naše práce. Jsme novináři. Naší povinností je informovat lidi. Po dvou letech války, která mění podobu celého světa, většina Američanů není informována. Nemají skutečnou představu o tom, co se děje v tomto regionu, tady v Rusku nebo 600 mil daleko na Ukrajině. Ale měli by to vědět.

Za většinu z toho platí způsobem, který možná ještě plně nevnímají. Válka na Ukrajině je lidskou katastrofou, zanechala za sebou statisíce mrtvých, celou generaci mladých Ukrajinců a vylidňuje největší zemi v Evropě. Dlouhodobé dopady jsou však ještě hlubší. Tato válka zcela změnila globální vojenské a obchodní aliance a následné sankce také. A celkově rozvrátily světovou ekonomiku. Hospodářský řád po druhé světové válce, systém, který Západu zaručoval prosperitu po více než 80 let, se velmi rychle rozpadá a spolu s ním i dominance amerického dolaru. Nejde o malé změny, ale o vývoj, který mění dějiny. Budou určovat životy našich vnuků. Většina světa to dokonale chápe, vidí to.

Zeptejte se kohokoli v Asii nebo na Blízkém východě, jak vypadá budoucnost, a přesto se zdá, že si to obyvatelé anglicky mluvících zemí většinou neuvědomují. Myslí si, že se vlastně nic nezměnilo, a myslí si to proto, že jim nikdo neřekl pravdu. Jejich sdělovací prostředky jsou zkorumpované, svým čtenářům a divákům lžou a dělají to většinou opomenutím. Například ode dne, kdy začala válka na Ukrajině, mluvila americká média s desítkami lidí z Ukrajiny a udělala desítky rozhovorů s ukrajinským prezidentem Zelenským. My sami jsme podali žádost o rozhovor se Zelenským a doufáme, že ji přijme, ale rozhovory, které už ve Spojených státech poskytl, nejsou tradičními rozhovory. Jsou to plamenné povzbuzovací rozhovory, které mají speciálně posílit Zelenského požadavek, aby USA vstoupily hlouběji do války ve východní Evropě a zaplatily za ni.

To není novinařina. Je to vládní propaganda. Propaganda nejhnusnějšího druhu, taková, která zabíjí lidi. Ve stejné době, kdy naši politici a média takto propagují cizího vůdce, jako by byl novou spotřební značkou, se ani jeden západní novinář neobtěžoval udělat rozhovor s prezidentem druhé země zapojené do tohoto konfliktu, Vladimirem Putinem. Většina Američanů netuší, proč Putin vtrhl na Ukrajinu a jaké jsou jeho současné cíle. Nikdy neslyšeli jeho hlas. To je špatně. Američané mají právo vědět o válce, do které jsou zapleteni, vše, co mohou, a my máme právo jim o tom říct, protože jsme také Američané.

Svoboda projevu je naším rodným právem. Narodili jsme se s právem říkat, čemu věříme. Toto právo nám nelze vzít bez ohledu na to, kdo je v Bílém domě, ale oni se o to přesto pokoušejí. Před téměř třemi lety Bidenova administrativa nezákonně špehovala naše textové zprávy a pak jejich obsah vyzradila svým slouhům ve zpravodajských médiích. Udělali to proto, aby zastavili rozhovor s Putinem, který jsme plánovali. Minulý měsíc jsme si téměř jisti, že přesně totéž udělali znovu, ale tentokrát jsme do Moskvy stejně přijeli. Nejsme tu proto, že bychom milovali Vladimira Putina. Jsme tu proto, že milujeme Spojené státy a chceme, aby zůstaly prosperující a svobodné.

Tuto cestu jsme si zaplatili sami, nevzali jsme si žádné peníze od žádné vlády ani skupiny, ani nevybíráme od lidí poplatky za to, že rozhovor uvidí, není za placenou bránou. Kdokoli se může podívat na celou věc, natočenou živě na pásek a nesestříhanou, na našich webových stránkách TuckerCarlson.com Elon Musk ke své velké cti slíbil, že tento rozhovor nepotlačí ani nezablokuje, jakmile ho zveřejníme na jeho platformě X, a my jsme mu za to vděční. Naproti tomu západní vlády se jistě budou snažit toto video cenzurovat na jiných, méně zásadních platformách, protože to je jejich práce. Bojí se informací, které nemohou kontrolovat, ale vy nemáte důvod se jich bát. Nenabádáme vás, abyste souhlasili s tím, co Putin v tomto rozhovoru možná řekne, ale vyzýváme vás, abyste se na něj podívali. Měli byste vědět co nejvíce a pak se jako svobodný občan, a ne otrok, můžete rozhodnout sami.

Díky.

Tucker Carlson, 06. 02. 2024 v hotelu Four Seasons, Moskva

Carlson se už dostal i na seznam lidí určených k likvidaci!

A protože mluvit s Putinem je špatné, tak ukrajinská vojenská rozvědka GUR zařadila Tuckera Carslona na teroristický web Mírotvorec, na kterém GUR vede seznam nepřátel Ukrajiny jako osob určených k likvidaci. Na seznamu je sice veden již od loňského roku jako propagandista, ale nově teď v seznamu povýšil a dostal nový záznam jako komplic ruských válečných zločinců. Stránku Mírotvorec provozuje přímo GUR pod vedením Kyrylo Budanova, což potvrzují nezávisle na sobě zdroje jak ruských tajných služeb, tak i informace německé BND. Osoby jsou na seznam zařazovány ve spolupráci s americkým ministerstvem zahraničí a zejména po konzultacích s Pentagonem a americkou CIA. Web se tím ani netají a má kontaktní odkazy na Langley ve Virginii.

 

Stránka Mírotvorec je podle bezpečnostních analytiků tzv. hate-spreading site, která ale není úplně neškodná, protože je inspirací pro osamělé vlky, většinou pro Banderovce a ukrajinské militanty, kteří se seznamem mohou inspirovat. Některé osoby na seznamu ale skutečně GUR nechala zlikvidovat, např. atentát na Darju Duginu přímo zorganizovala Budanova GUR. Darja byla na seznamu Mírotvorce, ale tzv. cíle určuje přímo GUR a nepotřebuje k tomu webovou stránku Mírotvorec. Každopádně se ukazuje, že západní imperialisté se nejvíce bojí svobodného slova, že někde zazní něco od někoho bez cenzury. Proto se nedivte, co pronesla šéfka Evropské komise před pár týdny, že největší hrozbou pro Evropu není migrace, ani válka na Ukrajině, ale dezinformace – rozuměj pro bruselský režim nepohodlné, pravdivé informace!

-VK-Šéfredaktor AE News, článek vyšel: 7.2.2024

zdroj: https://aeronet.news/tucker-carlson-ze-strechy-hotelu-four-seasons-v-moskve-oznamil-chystane-nataceni-rozhovoru-s-vladimirem-putinem-evropsti-politici-mu-za-to-jiz-pohrozili-zarazenim-na-sankcni-seznam/

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

 

📌➡️➡️➡️ Tady máte jednotlivé díly skládačky:

 

➡️ „Kdo je Kamil Bahbouh a jak tekly peníze z Česka do Bruselu“:

https://www.ftm.eu/…/financial-backer-conservative…

 

➡️ „Jak tekly peníze z Bruselu do institutu Petra Fialy“:

Fialův institut má příjmy od nadace, kterou sponzorovala pražská záložna.

Bruselský investigativní web naznačil novou spojnici mezi vládní ODS a Podnikatelskou družstevní záložnou, v níž měl předseda strany a český premiér Petr Fiala pět let podíl, který nikdy neuvedl ve svých majetkových přiznáních.

👉 Článek si také můžete poslechnout v audioverzi.

👉 Titul bruselského investigativního webu „Follow the Money (Sleduj tok peněz)“ je zrovna pro tento případ docela příhodný. Jeho novináři totiž odhalili (jak upozornily také Lidové noviny) pozadí finančních darů plynoucích z Česka do bruselského think-tanku New Direction, který má blízko ke konzervativní frakci Evropského parlamentu, kam patří i česká Občanská demokratická strana premiéra Petra Fialy.

👉 Proč mluvit o „toku peněz“? Protože z New Direction zase mířily desítky tisíc eur do Česka. A to do think-tanku Pravý břeh, s nímž je opět těsně spojena ODS a Petr Fiala. Vydávají se tu jeho publikace a celý oficiální název spolku nese podle webových stránek jeho jméno: Pravý břeh – Institut Petra Fialy!!!

Podle bruselských novinářů, s nimiž Seznam Zprávy spolupracují, přišlo od firem, které měly účty, a tedy podíl v Podnikatelské družstevní záložně (PDZ), do New Direction mezi lety 2017 až 2022 na finančních darech celkem 208 tisíc eur.

👉 Seznam Zprávy pak zjistily, že Institut Petra Fialy naopak získal od roku 2018 ze jmenovaného bruselského think-tanku řádově podobnou částku – 280 tisíc eur.                             Mají tyto finanční toky spojitost? Může jít o de facto vrácené finanční dary, které do Bruselu přišly z účtů pražské záložny, s níž Petr Fiala na pět let spojil své osobní finance?

Na tyto otázky dává předseda spolku Pravý břeh František Mikš nepřímo odmítavou odpověď. Bruselský think-tank totiž podle něho „neposílá Pravému břehu žádné peníze ve formě darů či sponzorství“, jako je dostává z prostředí PDZ. „280 tisíc eur jsou částky, které český think-tank u New Direction vysoutěžil,“ upřesnil František Mikš na otázku Seznam Zpráv.

👉 „Pravý břeh je jedním z tuzemských think-tanků, jež se formou výběrových řízení ucházejí o zakázky ve formě vypracování odborných studií na předem vypsané téma,“ vysvětluje dále František Mikš. „Tyto studie pak vycházejí v Bruselu, nikoliv v ČR, jsou zdarma a neprodávají se,“ říká předseda spolku Pravý břeh, který je mimo jiné s Petrem Fialou spoluautorem 53stránkové publikace Konzervativní realismus, na jejímž přebalu je logo New Direction nepřehlédnutelné.

https://www.seznamzpravy.cz/…/domaci-kauzy-fialuv…

 

➡️ „Jak institut zaplatil kampaň Petru Fialovi“:

„Stovky tisíc Kč za 100 billboardů.“ Kdo Fialovi platí kampaň? A proč tak levně?

20.10.2023 12:00 | Kauza

Čeká Českou republiku restart? Podle premiéra Petra Fialy ano. Nebo by si to alespoň ministerský předseda přál. Přesně o tom je velká kampaň, která se vede napříč republikou, včetně množství billboardů, plakátů, on-line bannerů a grafických příspěvků na sociálních sítích i webových stránek restartceska.cz. Velké otazníky visí na financováním kampaně, kterou organizuje Pravý břeh – Institut Petra Fialy. „Vyšší stovky tisíc“ za sto billboardů? Nikdo neví, kdo kampaň reálně platí. Otázkou je i to, kdo takové výhodné podmínky zařídil. Kampaň Restart Česka má představovat Fialovu vizi toho, kam by se naše země měla posunout. Do jaké míry může jeho vláda takových úspěchů dosáhnout, by mohli patrně posoudit politologové a experti z dalších oborů. Co ale vyvolává velké otazníky, je rozsáhlá kampaň jako taková a její financování. To je totiž zahalené tajemstvím.

👉 Zajímavé je, že premiérovu kampaň primárně nedělá jeho ODS, která se na ní sice podílí, ale na prvním místě je uvedená nezisková organizace Pravý břeh – Institut Petra Fialy.

Podle našich informací je součástí kampaně kolem 150 billboardů, což nepřímo potvrzuje i přímo Pravý břeh. Podle sdělení Michala Chládka z Pravého břehu „jde zhruba o sto billboardů“.

Naši redakci zajímalo, kolik bude masivní kampaň stát peněz a z jakých zdrojů ji Pravý břeh, který coby zapsaný spolek nemá žádný primární zisk, hodlá zaplatit.

Na webových stránkách kampaně ani na webu Pravého břehu není o financích žádná zmínka. Pravý břeh neuvádí dokonce ani financování vlastní organizace, kdo přispívá na provoz, za co utrácí. Neuvádí ani své výroční zprávy.

Cena kampaně na podporu premiéra a zdroje těchto financí nás pochopitelně zajímaly a Pravého břehu jsme se na ně ptali. Dorazila obecná odpověď. „Předpokládáme, že se náklady budou pohybovat v řádu vyšších stovek tisíc korun. Financování kampaně bude vykázáno v souladu s platnými předpisy,“ uvedl Michal Chládek z Pravého břehu. Na otázky, odkud peníze na zaplacení kampaně jsou, kdo je Pravému břehu poskytl, už nereagoval.                              Do jaké míry je reálná částka stovek tisíc korun za více než stovku billboardů po celé České republice?

👉 Obrátili jsme se proto na experty z oboru reklamy a marketingu. Podle dlouholetého marketingového experta z velké reklamní agentury je tato částka směšná a nereálná.

„Z vlastní zkušenosti mohu říci, že kampaň takového rozsahu stojí miliony, a ne statisíce korun. Mám za sebou bezpočet kampaní a tohle vidím v řádech milionů. Pokud mají bigboardy, tak rozhodně. Kromě toho jsem viděl, že získali hodně prémiová místa. Reálné jsou miliony, žádné statisíce. Je samozřejmě otázka, zda skutečná částka za kampaň zaplacená bude odpovídat i tomu, co zaplatí přímo Pravý břeh. Jestli třeba většinu nezaplatí někdo jiný, ale to jsou jen spekulace. Rozhodně se těším na vyúčtování kampaně. Jednoznačně mohu říct, že statisíce jsou nesmysl, za tohle by nikdo nehnul prstem. Pokud ano, tak bych rád takovou firmu poznal, abychom věděli, u koho příště objednávat billboardy,“ sdělil PL zkušený expert na reklamu, který se podílí i na realizaci politických kampaní. Právě z tohoto důvodu si přál zůstat v anonymitě. Jeho odhad ceny nicméně pro ParlamentníListy.cz potvrzovali i další lidé z oboru.

„Napadají mě k tomu pouze otazníky. Na to, aby si malá neziskovka mohla dovolit takovouto kampaň, potřebuje skutečně štědré sponzorské zdroje. V případě předsedy vlády bychom měli znát, odkud tyto štědré sponzorské zdroje plynou. Kdyby kampaň financovala ODS nebo třeba Hospodářská komora či jiný silný subjekt, který má stejné zájmy jako premiér a dělali by společně kampaň, působilo by to pochopitelně a člověk by se po penězích moc neptal. Musela by to být organizace, která na první pohled takové peníze má. Jenže právě proto, že trošku znám financování občanských spolků a dalších sdružení, které mají blízko k politickým stranám, dobře vím, že žádnými extra zvláštními rozpočty neoplývají. Tím spíš by bylo dobré vědět, jestli se náhodou jenom nepřeposlaly přes Pravý břeh nějaké peníze, o jejichž původu nemáme vědět. To jsou všechno legitimní otázky, které by měly jít jak na Petra Fialu, tak na Pravý břeh, ale sám na ně odpovědi nemám,“ říká pro ParlamentníListy.cz Jelínek.

 

Podle jeho slov je pochybné, má-li být restart země a ekonomiky propagován neprůhlednou kampaní. „Tato tajemnost vede pouze k myšlence, že jestli by Restart Česka měl vypadat tak, že se budou dělat tajemné akce za tajemné peníze, o takový restart bych příliš nestál. To je spíš návrat do 90. let, kdy všichni měli velké otazníky nad tím, z čeho a za jaké peníze financuje Václav Klaus ODS. Takže toto je spíš návrat do minulosti, než pokus o restart,“ dodává politolog Lukáš Jelínek.

https://www.parlamentnilisty.cz/…/-Stovky-tisic-Kc-za…

 

➡️ „Fiala a Bahbouh se potkávají v kampeličce“:

Pozadí Fialovy kampeličky: vazby na tajnou službu a vlivné politiky ODS:

V kampeličkách mají uložené peníze tisíce lidí. Vklad premiéra Petra Fialy (ODS) v Podnikatelské družstevní záložně k sobě ale nepřestává poutat stále větší pozornost. Kolem peněžního ústavu, jehož podílníkem byl pět let i tehdejší lídr opoziční ODS Fiala, se totiž objevují další a další jména vlivných politiků a podnikatelů, které spojuje osoba kontroverzního podnikatele syrského původu Kamila Bahbouha. Nejde jen o Fialových „zapomenutých“ 950 tisíc korun, které současný český premiér dříve neuvedl ve svém majetkovém přiznání, za což mu teď hrozí pokuta. Daleko důležitější je jeho samotná účast jako podílníka Podnikatelské družstevní záložny (PDZ) a především záložna jako taková. Na začátku mu ji prý doporučil Miloš Růžička – spoluzakladatel PR agentury Bison & Rose, který měl v minulosti, za éry Bohuslava Sobotky a Milana Chovance, blízko ke špičkám ČSSD, kterým radil. Růžička nyní působí jako poradce premiéra a předsedy ODS.

👉 Kromě toho, že se Fialův vklad během pěti let nezhodnotil, jak sám premiér uvedl, stojí za povšimnutí i další otázky a zejména další lidé pohybující se v průběhu času kolem této kampeličky. V médiích se objevila i jména politiků ODS a podnikatelů, například bývalého poslance Petra Tluchoře a rovněž v minulosti trestně stíhaného náměstka ministra dopravy Romana Bočka. Oba politici ODS byli zároveň aktéry kauzy Nagyová. Dlouholetým členem a podílníkem záložny, jak sám přiznal, je dodnes i poradce Růžička, jenž do záložny v roce 2015 Fialu přivedl. Z výročních zpráv vyplývá, že záložna měla na konci roku 2022 dohromady 150 členů, je tak možné, že se postupně objeví další známá jména zainteresovaná v peněžním ústavu.

👉 Důležitou roli v příběhu záložny hraje osoba kontroverzního podnikatele Kamila Bahbouha. Věděl o něm i premiér Fiala. „Jak už jsem uvedl, neznal jsem jména dalších klientů ani jejich aktivity. Pan Bahbouh se mi představil jako manažer záložny,“ odpověděl premiér Lidovým novinám.

👉 Kdo je Kamil Bahbouh?  Podnikatelská družstevní záložna se o Bahbouhovi zmiňuje i ve svém prohlášení k celé kauze odstartované článkem serveru Seznam Zprávy, o němž jsme už dříve psali. Neuvádí však, v jakém je přesně vztahu k záložně. „Pan Bahbouh není jednatelem ani zaměstnancem PDZ,“ odpověděla pro Echo24 mediální zástupkyně kampeličky Dagmar Schejbalová, více však neuvedla.

Z obchodního rejstříku ale lze vyčíst, že je Bahbouh členem vedení společnosti Gema Art Group, firmy ucházející se v minulosti o množství veřejných zakázek. A jak upozornily Lidové noviny, Gema Art Group je zároveň jedním z klíčových akcionářů „Fialovy“ kampeličky.

Člen vedení Gemy, Kamil Bahbouh, vstoupil na přelomu tisíciletí ve známost jako úspěšný obchodník s uměním. Magazín Euro o něm v únoru 2002 napsal: „Podnikatel Kamil Bahbouh, který se před rokem a půl marně pokoušel ovládnout gigantickou stavební firmu Metrostav, byl po celá devadesátá léta významným hráčem v obchodu se současným českým uměním. Provozoval galerii Gema Art, zastupoval několik významných výtvarníků (například malíře Jiřího Sopka a Jiřího Mrázka), ve spolupráci se státními institucemi pořádal výstavy a s uměním obchodoval. Tento úspěšný byznysmen měl ale vždy velmi rozporuplnou pověst.“

👉 „Tajná služba“:

Fialův milion „zapomenutý“ v kampeličce není za poslední dobu první kauza, na jejímž pozadí se Bahbouh objevuje. Zaměstnanci jeho společnosti Gema Art Group byli například pravomocně odsouzeni za zmanipulovanou rekonstrukci barokního zámku Kuks. Nejpodivnější jsou však okolnosti případu ztracených stamilionů korun z rozpočtu jedné z našich tajných služeb. Konkrétně šlo o civilní rozvědku, tedy Úřad pro zahraniční styky a informace (ÚZSI), který chtěl ke svým aktivitám podle dostupných zdrojů využít projekt kybernetické arény soukromé společnosti CyberGym. Civilní rozvědka pak měla do projektu investovat nemalé prostředky, mělo jít o stovky milionů korun.                                  Rozvědka pochopitelně oficiálně nepřiznala, že by měla s projektem kybernetické arény něco společného. Mělo jít o unikátní projekt na výuku a testování systémů obrany proti kybernetickým útokům. Například podle Radiožurnálu do firmy před osmi lety rozvědka napumpovala 250 až 500 milionů korun, o které později přišla a snažila se je získat zpět soudní cestou. V čele společnosti CyberGym byl tehdy právě Bahbouh. Za rozvědku byl tehdy jako ministr vnitra odpovědný Milan Chovanec z ČSSD, kterému tehdy dělal poradce právě Miloš Růžička, spoluzakladatel PR agentury Bison & Rose.

👉 „Růžička, Bis & Bahbouh“:

Známou PR agenturu (dříve Bis-on) poskytující služby politikům zakládal původně na konci 90. let Jiří Bis a v prvopočátcích byl jeho společníkem právě Kamil Bahbouh, obchodník stojící v pozadí „Fialovy“ kampeličky. Až v roce 2001 pak do firmy vstoupil Miloš Růžička a jako společník nahradil Bahbouha (alespoň podle údajů z obchodního rejstříku). Je však patrné, že se všichni tři, Růžička, Bis a Bahbouh, dobře znají. Předsedkyní představenstva Podnikatelské družstevní záložny byla navíc od roku 2009 do roku 2017 Tereza Bisová, neteř Jiřího Bise.

https://echo24.cz/…/zpravy-domaci-petr-fiala-kampelicka…

 

➡️ „Bahbouhův bodyguard zavraždil nepravého“:

👉 Vražda nepravého. Další příběh o záložně, která pomáhala politikům!

Do Podnikatelské družstevní záložny vložil peníze i premiér Petr Fiala. Příběh, který popisujeme, se odehrál dříve, než to udělal. Ilustruje však prostředí, v němž se předseda ODS se svými úsporami ocitnul.

Článek: Právník Petr Kruliš se vracel domů k ženě a dvěma dětem, když byl před jejich čtyřpodlažním činžákem zavražděn.

Ve Výhledové ulici v Praze 5 k němu přistoupil vrah a čtyřmi ranami z browningu ráže 6,35 ho popravil. I když se lékaři ještě pokoušeli přivést napadeného k životu, mladý muž zemřel.

👉 Co se stalo 19. května 2012 za krásného letního dne, byla zprvu pro kriminalisty vražda bez motivu. Až vyšetřování ukázalo, že Petr Kruliš měl neuvěřitelnou smůlu. Byl ve špatnou chvíli na špatném místě, a hlavně se podobal německému obchodníkovi s uměním Martinu Georgu Weberovi bydlícímu na stejné adrese. Střelec se totiž zmýlil, zabil nesprávného muže.

👉 „Vím to, policie mi to řekla. Zavražděn jsem měl být já,“ říká dnes Martin Georg Weber velmi dobrou angličtinou. Tvrdí, že za objednávkou jeho smrti stojí spory o obrazy a obchodník s uměním Kamil Bahbouh, jinak také klíčový manažer Podnikatelské družstevní záložny, jehož obchody Seznam Zprávy několik měsíců rozplétají.

„Motiv měl Kamil Bahbouh, a já jsem přesvědčen, že právě on si vraždu objednal,“ říká Weber.

👉 Kamil Bahbouh se Seznam Zprávami nemluví a přestal odpovídat na otázky – s odůvodněním, že jeho odpovědi by stejně nebyly korektně interpretovány. U soudu s vrahem Petra Kruliše se však od činu zcela distancoval, odmítl jakoukoli účast na vraždě.

👉 Bodyguard a vrah:

Jak policie nakonec zjistila a potvrdil i soud, vrah z Výhledové ulice měl skutečně ke Kamilu Bahbouhovi vztah. Petr Štalzer, který dostal za vraždu 16 let, byl jeho bodyguardem.

 

Když z místa střelby odešel, nastoupil do svého černého BMW X5, které měl rád a věnoval mu dost času. Právě nezaměnitelné tuningové úpravy vozu ho však nakonec pomohly usvědčit. Když pečlivě obhlížel místo pozdějšího činu, které sledoval i pomocí fotopasti, všiml si jeho BMW motoristický fanoušek a jako svědek pak policii přesně popsal, v čem pachatel odjel.

👉 Měsíc a týden po vraždě zachytila policie e-mail, který Štalzer Bahbouhovi napsal. „Mám za to, že vše se vyjasnilo, vše jsme jasně zformulovali, možná jen nechápu. Naopak stále slyším v uších znít tvou větu:…odměna za chrabrost…Vím sice, že teď mám takové problémy, které možná vyčistím až za několik životů, ale jednou se to vyčistí,“ píše v něm pachatel vraždy.

👉 S Kamilem Bahbouhem spolupracoval dlouho. Petr Štalzer byl také v orgánech několika firem, jež Kamil Bahbouh ovládal. Ve vlastním podnikání se mu však moc nedařilo a ve svých padesáti letech na Bahbouhovi do značné míry stále závisel, pořád mu chyběly peníze. Jak plyne z policejních dokumentů, policisté proto při vyšetřování sledovali nejen Štalzera, ale také Kamila Bahbouha. Přímý účastník vyšetřování pak říká, že se čekalo, zda opravdu dojde k nějaké výplatě peněz, nebo zda se Petr Štalzer v nějakém dalším e-mailu nepodřekne a k účasti na vraždě se nepřizná. „U Štalzera jsme nenašli žádný vážný motiv, proč by chtěl Webera zabíjet,“ vzpomíná už zmíněný bývalý kriminalista z 1. oddělení pražské police. „Tedy žádný jiný, než že by to bylo kvůli sporům Webera s Kamilem Bahbouhem,“ dodává tento expolicista, který nechce být jmenován, protože je už dlouho mimo službu.

👉 Spor o starou židli:

Faktem je, že někdejší obchodní partneři, které kriminalista jmenoval, měli spory dlouhodobě. Znají se z 90. let, kdy se jako obchodník s uměním (Bahbouh) a sběratel umění (Weber) potkali na jedné výstavě. „Já jsem poskytoval peníze a Bahbouh nakupoval, někdy zařizoval restaurování uměleckých předmětů,“ vypráví dnes Martin Georg Weber.

Spolupráce trvala řadu let, od Bahbouha k Weberovi a zpět chodily obrazy a starožitný nábytek. Často to bylo jen na „čestné slovo“, beze smluv. Věřili si a podnikání fungovalo dlouho a na hraně. Jenže pak se začali dohadovat, co komu vlastně patří. Podávali na sebe trestní oznámení, soudili se. Jednou vyhrál jeden, pak zase ten druhý, a některé spory se táhnou dodnes.

👉 Jeden ze sporů – o starožitnou židli – vyhrál Martin Georg Weber a bylo to nedlouho před vraždou ve Výhledové ulici. Časový souběh dodnes vede sběratele Webera k přesvědčení, proč měl být skutečným cílem. „Ve druhé instanci jsem vyhrál soud o starožitnou židli a Bahbouh si mohl myslet, že z toho bude precedent pro další soudy,“ říká Martin Georg Weber.

Naopak Kamil Bahbouh se u soudu vyjádřil, že Weber chtěl zlikvidovat jeho. „Začaly se objevovat signály, že Weber je podvodník. Dluží mi za nákupy obrazů i za restaurování,“ vypověděl Bahbouh před soudem s tím, že Weber požádal o jeho likvidaci právě Štalzera.

👉 Byli jsme ochotníci:

Klíčovým důkazem proti Petru Štalzerovi nebyla svědectví ani stopy na místě činu, ale fotopast, kterou si mapoval terén pro chystanou vraždu a kterou policisté našli při domovní prohlídce ukrytou v jímce na odpad u Štalzerova domu. „To, že vraždil Štalzer, považuji na prokázané, ale nevysvětleno zůstává, proč to udělal,“ říká už citovaný bývalý kriminalista 1. oddělení. „V průběhu vyšetřování se nám jako nepravděpodobnější jevila verze, že to bylo kvůli Kamilu Bahbouhovi.“

 

Jak policista říká, nejsou nezpochybnitelné důkazy, že by si Kamil Bahbouh čin objednal. „A tak zůstala možná verze, že to vrah udělal jen proto, aby se mu zavděčil,“ vysvětluje policista.

https://www.seznamzpravy.cz/…/domaci-kauzy-vrazda…

 

➡️ „Kauza tajných služeb“:

👉 Tajná služba rozjíždí právní bitvu o stamiliony. Chce je zpátky z projektu, ke kterému se nehlásí. S tím projektem nemáme vůbec nic společného, ale naše milionové vklady z něj chceme zpátky. Zhruba tak by se dal popsat aktuální postoj tuzemské civilní rozvědky k soukromé firmě CyberG Europe. Právě do ní, ještě pod původním názvem CyberGym Europea, a do její unikátní arény na tréninky kybernetické bezpečnosti tajná služba před pěti lety skrytě napumpovala několik milionů dolarů, tedy nejméně desítky milionů korun.          Jenže nad firmou doslova nadupanou špičkovou technologií rozvědka poměrně záhy ztratila kontrolu. A i když se k tomu oficiálně nijak nehlásí, tak aktuálně chystá civilní žalobu o zmíněné peníze.

👉 Radiožurnálu to potvrdily dva dobře informované a vysoko postavené zdroje z prostředí tajných služeb. „Dělají se určité právní kroky. Aktuálně se řeší text předžalobní výzvy,“ řekl k tomu zdroj. Podle všeho se tak schyluje k ojedinělému sporu, ve kterém by se zpravodajci domáhali peněz vynaložených v rámci tajných operací služby.

👉Rozvědka? S tou nic nemáme, říká právník. O kolik přesně jde, není zatím jasné. Úřad pro zahraniční styky a informace, jak se rozvědka oficiálně jmenuje, to odmítl komentovat. „Většina informací, které se jakkoliv dotýkají činností zpravodajské služby, jsou informacemi utajovanými,“ napsal k tomu kancléř úřadu Jaroslav Hrbek.

👉 Možné neoprávněné vysávání peněz z rozpočtu rozvědky v souvislosti se společností CyberGym každopádně prověřuje v utajovaném režimu také státní zastupitelství. A např. Lidové noviny už dříve v této souvislosti informovaly, že ve hře může být až 500 milionů korun. Sama společnost CyberG jakoukoliv zpronevěru státních peněz důrazně odmítá. Radiožurnálu to řekl člen jejího představenstva, právník Petr Vališ. Celý projekt podle něj nemá s rozvědkou nic společného. „Tam není žádný vztah, a tudíž jim nemohly zmizet žádné peníze. Respektive není mi známo, že by úřad investoval jakékoliv peníze do naší společnosti,“ řekl Radiožurnálu Vališ. Jakýkoliv další komentář k dění kolem firmy odmítl.

👉 „Skoro o čtvrt miliardy“!

Jenže vazbu tajné služby ke společnosti CyberGym už před časem nepřímo připustil oficiálně i nový ředitel rozvědky Marek Šimandl a to v rozhovoru pro týdeník Respekt.

Kauza civilní rozvědky míří před sněmovní komisi. Šéf úřadu bude vysvětlovat vyzrazení tajného objektu.

👉 „Dnes už vím, že se staly věci, ke kterým dojít nikdy nemělo, ale věřím, že se službě i mně podaří vše ustát, spravedlivě vyřešit a do budoucna se vyhnout podobným excesům. Podle mého názoru nebyly systémové, ale spočívaly v činnosti jednotlivců,“ reagoval loni v listopadu Šimandl na dotaz Respektu týkající se podezření kolem CyberGymu.

Respekt zároveň loni informoval o tom, že vládu nad firmou, do které investovala stamiliony korun, ztratila rozvědka jednoduchým trikem. Tedy že představitelé společnosti razantně navýšili její základní jmění a díky překresleným vlastnickým vztahům tak rozvědku vyšachovali nejen od vlivu na chod firmy, ale také od jejích zisků.

Tím, kdo původní dvoumilionové základní jmění CyberGym jako fyzická osoba navyšoval, byl právě Vališ. Ten CyberGym jako jediný vlastník v červnu 2015 zakládal a od té doby působí nepřetržitě v jejím představenstvu.

👉 V roce 2017 přes speciální svěřenský fond navýšil základní jmění o 190 milionů korun, akcie za dalších 55 milionů pak nadvakrát upsala společnost QED Systems. Ta se polovičním vlastníkem firmy stala v září 2015, krátce po zveřejnění záměru kyberarénu vybudovat.

👉 Firma v rukou asistentky: Kromě Vališe je podle informací Radiožurnálu v hledáčku pokladníků rozvědky také podnikatel a obchodník s uměním Kamil Bahbouh. Právě on totiž působil ve vedení CyberGym, ale podle dostupných informací stojí i za společností QED Systems. „Ano, ta dvě jména sedí. Na ně se úřad zaměřuje,“ řekl k tomu zdroj blízký vedení rozvědky. QED Systems, který má podle obchodního rejstříku více než stomilionové základní jmění, patří oficiálně Kateřině Kočové. Bahbouh ve firmě působí pouze jako statutární ředitel a dříve také jako prokurista.

👉 Tajné služby: Rusko opět zasahuje do prezidentských voleb v USA, snaží se o Trumpovo znovuzvolení 😂 😂 😂

Jenže například jeho mobilní telefon zvedla při pokusu Radiožurnálu podnikatele kontaktovat právě Kočová. Představila se přitom jako Bahbouhova asistentka. On sám žádnou z firem, ve kterých vystupuje, oficiálně nevlastní. Podle údajů z Centrální evidence exekucí má totiž dluhy přesahující 70 milionů korun.

Nároky tajné služby Bahbouh označil za neoprávněné. A jakékoliv vyvádění peněz stejně jako Vališ důrazně odmítl. „Žádné prostředky jsem nezpronevěřil, naopak jsem v rámci projektu o hodně peněz přišel. Za navýšením základního jmění byla pouze legitimní snaha ochránit mé vlastní investice,“ řekl Radiožurnálu Bahbouh.

👉 Licence za miliony dolarů:

A v čem konkrétně rozvědka peníze podle vlastního přesvědčení zbytečně utopila? Unikátní projekt na výuku a testování systémů obrany proti kybernetickým útokům spustila Vališem ovládaná společnost v roce 2016 👉 ve spolupráci s mateřskou izraelskou společností CyberGym. Právě ona českému partnerovi prodala licenci k využívání svého know-how i potřebnou techniku.

Podle informací Radiožurnálu ze zákulisí tuzemských bezpečnostních složek za to při prvotním vyjednávání požadovala až 15 milionů dolarů, tedy výrazně přes 300 milionů korun. 👉 Potvrdil to bývalý český velvyslanec v Izraeli Tomáš Pojar, který společnosti na českém území dělal při hledání partnera ambasadora. „Je to už pět let, ale pamatuji-li si to dobře, tak se ta nejrozsáhlejší varianta včetně širokých exkluzivit na světových trzích tak nějak asi pohybovala,“ řekl k tomu Pojar. Zástupci izraelské centrály CyberGym ho podle svých slov oslovili poté, co z postu velvyslance odešel.

Na cenu přesahující úroveň tří set milionů přitom většina tuzemských privátních subjektů, včetně těch největších firem na českém trhu, odmítla přistoupit. A právě tehdy se do hry se dostala rozvědka.

👉 Stíhaný náměstek:

Podle Pojara se oficiálně vyjednávalo s českou IT společností Corpus Solutions. Její majitel Tomáš Přibyl v době rozjezdu CyberGym působil jako její ředitel. A výslednou cenu se prý podařilo výrazně srazit. „Jaká byla přesná finální cena, nevím, u samotného vyjednávání jsem nebyl přítomen. Vzhledem ke konfiguraci české arény a asi i k vyjednávacím schopnostem české strany však byla nakonec výrazně nižší než zmiňovaných 15 milionů dolarů,“ poznamenal Pojar. Bez zajímavosti přitom není fakt, že českým velvyslancem v Izraeli byl tehdy čerstvě Ivo Schwarz, který do svaté země přišel vystřídat Pojara právě z postu ředitele civilní rozvědky. Tu už v té době řídil Jiří Šašek, kterého do funkce jmenoval bývalý ministr vnitra za ČSSD Milan Chovanec. Věc je v šetření, je potřeba zjistit její následky, říká Hamáček k vyzrazení tajného objektu rozvědky

👉 Z čela rozvědky pak musel Šašek odejít na jaře 2018, a to kvůli podezřením na rozsáhlé finanční machinace v hospodaření citlivého a utajovaného úřadu. Obvinění si už kvůli tomu loni vyslechl někdejší Šaškův náměstek Zdeněk Blahut. Podle vyšetřovatelů měl z tajných fondů služby vyvést stamiliony určené na citlivé operace – konkrétně se mělo jednat o skrytý nákup odposlouchávacích zařízení Agáta 👉 pro egyptskou tajnou službu. A mimochodem – 👉 Blahuta v trestním řízení zastupuje jako advokát právě Petr Vališ.

👉 Izraelci se stáhli: Projekt CyberGym je přitom jednou z problematických oblastí, kterou se vyšetřovatelé, v souvislosti s hospodařením rozvědky zabývají. Kvůli kyberaréně nicméně nikdo obviněn nebyl. Od projektu dal každopádně loni ruce pryč původní izraelský partner. V nezvykle ostrém tiskovém vyjádření centrální CyberGym před rokem konstatoval, že česká společnost již nemá právo používat jejich značku, know-how ani technologie. A své partnery po celém světě před spoluprací s českou firmou varoval s tím, že se nemají nechat zmást novým podobně znějícím názvem. Právě kvůli ztrátě licence se totiž tehdy česká firma CyberGym přejmenovala na CyberG.

👉 Kromě peněz vynaložených na izraelskou licenci se přitom v současné době v zákulisí hraje i o luxusní vilu v Řitce u Prahy za zhruba 50 milionů korun, kde aréna sídlí. Podle dřívějších informací Respektu šlo i v tomto případě ve skutečnosti o peníze rozvědky, navíc z části čerpané neoprávněně na provize. Jakub Troníček, Vojtěch Srnka

https://www.irozhlas.cz/…/urad-pro-zahranicni-styky-a…

 

➡️ „Kde všude má funkci Kamil Bahbouh“: Ing. Kamil Bahbouh, *1967, 👉 Hlídač státu! Pracujeme s daty politiků a dalších osob s vazbami na politiku (příbuzní, lobisté, poradci, sponzoři politických stran apod.). Pokud někde použijeme zkratkovité pojmenování „politik“, vždy tím myslíme tuto širší skupinu lidí.

Pracujeme s přímými a nepřímými vazbami (majitel, statutární orgán) mezi českými ekonomickými subjekty a politiky. Zobrazujeme nejen aktuální, ale i historické (neplatné) vazby osob na firmy. U historických vazeb rozlišujeme vazby nedávné (5 let neaktuální) a historické. Nedávné a aktuální vazby jsou vazby, které nás zajímají nejvíce a pokud není určeno jinak, zobrazujeme a pracujeme s těmito vazbami. (Proč vás zajímají neaktuální vztahy? Vysvětlete mi to)

Nezobrazujeme smlouvy se subjekty vlastněné státem či místními úřady, ve kterých je angažovanost politiků daná zákony či pracovní náplní.

https://www.podnikatel.cz/rejs…/osoby/kamil-bahbouh-55596/

 

📢💥💥💥Tak co Víte Rakušane, nemáš náhodou jako Ministr vnitra pracovat pro ČR a lid, který tě platí královsky ze svých peněz? Nemáš náhodou dost práce dokazovat zločincům jejich zločiny, a ne soudit a zavírat nevinné lidi, kteří na tohle vše poukazují a odkrývají pravdu??? 🤬

 

📌☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 18.02.2024“:

➡️☭☆🦻👀Novinky tohoto dne: 17.2.2024

⚡️APU se vzdal Avdiivka (https://t.me/c/1511343927/25521)

❗️ (https://t.me/c/1511343927/25529)  Ekvádor zrušil rozhodnutí dodávat ruské vybavení do USA (https://t.me/c/1511343927/25529)

🤡 Pokud Trump přijede na Ukrajinu, jsem připraven jít s ním na frontu, – Zelenskyj (https://t.me/c/1511343927/25531)

👀 V Moskvě policie rozhání pile-up! (https://t.me/c/1511343927/25534)

🔥Chochlovští vojenští zpravodajové hlásí, že ruská armáda zahájila útok na Záporoží (https://t.me/c/1511343927/25537)

⚡️ V Paříži se konala akce na památku dětí, které se staly oběťmi ukrajinských útoků na Donbasu (https://t.me/c/1511343927/25545)

🤬 Ukrajinské ozbrojené síly ráno ostřelovaly vesnici Panteleimonovka v DLR (https://t.me/c/1511343927/25547)

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ V Paříži se konala akce na památku dětí, které se staly obětí ukrajinských útoků na Donbasu. Lidé s plakáty: „Přestaňme mučit Donbas“, „Přestaňme dodávat zbraně Ukrajině“, pochodovali z Ruského duchovně-pravoslavného centra, kde se konal pohřeb. 👍 Takové akce podporujeme

https://t.me/c/1511343927/25545

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ ⚡️Šojgu informoval Putina o úplném osvobození Avdějevky – ruského ministerstva obrany. Ztráty ukrajinských ozbrojených sil v bojích o Avdiivku za posledních 24 hodin dosáhly více než 1500 vojáků. Jsou přijímána opatření, aby bylo město konečně vyčištěno od ukrajinských nacionalistických jednotek umístěných na koksovně – ministerstvu obrany

Putin poté, co si vyslechl Šojguovu zprávu o osvobození Avdějevky, poblahopřál ruské armádě k tomuto úspěchu – Peskov 👍🙏Budeme se i nadále modlit za úspěch našich bojovníků!

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆Dělostřelci ze skupiny sil „Jižní“ zničili pevnost ukrajinských ozbrojených sil s personálem na Doněcku. Střelba byla vedena na vzdálenost více než sedm kilometrů vysoce výbušnou tříštivou municí. Vyšší důstojník baterie s volacím znakem „Zam“ hovoří o zvláštnostech bojové práce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆⚡️ Dnes v Kremlu ministr obrany Ruské federace armádní generál S.K. Šojgu podal zprávu vrchnímu veliteli ozbrojených sil Ruské federace o úplném ovládnutí skupiny vojsk „Střed“ pod velením generálplukovníka Andreje Mordvičeva z města Avdějevka z Doněcké lidové republiky, který byl silným obranným uzlem ukrajinských ozbrojených sil.

🔹 V důsledku toho byla od ukrajinských nacionalistů osvobozena plocha 31,75 metrů čtverečních. km. Ztráty nepřátel v bitvách o Avdějevku za posledních 24 hodin činily více než 1500 vojáků.

🔹 Pod nepřetržitou palbou ruských jednotek se pouze jednotlivým rozptýleným formacím ukrajinských ozbrojenců podařilo urychleně opustit Avdiivku a opustit své zbraně a vojenskou techniku.

🔹 V současné době se přijímají opatření, aby bylo město konečně vyčištěno od militantů a zablokovány ukrajinské jednotky, které opustily město a usadily se v koksochemické továrně Avdějevka.

🔹 Osvobození Avdějevky umožnilo přesunout frontovou linii od Doněcka, a tím ji významně ochránit před teroristickými útoky zločineckého kyjevského režimu.

🔹 Informace o postupu našich jednotek nebyly zveřejněny, dokud nepřítel nebyl zcela poražen a město ovládlo.

🔹 Jednotky skupiny vojsk „Střed“ pokračují v útočných akcích s cílem dále osvobodit Doněckou lidovou republiku od ukrajinských nacionalistů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ TELEGRAM:

Nejvyšší vrchní velitel

Ozbrojené síly Ruské federace

Generálplukovník MORDVICHEV A.N.

 

Dnes skupina vojsk „Střed“, rozvíjející ofenzívu, zcela dobyla město Avdeevka v Doněcké lidové republice.

 

V bojích o Avdějevku se vyznamenaly formace a vojenské jednotky: 30. samostatná motostřelecká brigáda 2. armády; 35. samostatná motostřelecká brigáda, 55. samostatná motostřelecká brigáda (horská), 74. samostatná motostřelecká brigáda 41. armády; 1. samostatná motostřelecká brigáda, 9. samostatná motostřelecká brigáda, 114. samostatná motostřelecká brigáda, 1454 motostřelecký pluk, 10. tankový pluk 1. armádního sboru; 6. tankový pluk, 80. tankový pluk, 239. tankový pluk 90. ​​tankové divize.

 

Za vynikající vojenské operace vyjadřuji svou vděčnost všem jednotkám, které jste vedli, kteří se účastnili bojů o Avdějevku.

 

Věčná sláva hrdinům, kteří padli v bitvě při řešení problémů speciální vojenské operace!

 

Nejvyšší velitel

Ozbrojené síly Ruské federace V. Putin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi

➡️☭☆ 🇷🇺 80 % ruských občanů je připraveno hlasovat pro Vladimira Putina v prezidentských volbách – VTsIOM

Většina (63 %) dotázaných uvedla, že se voleb hlavy státu určitě zúčastní, 14 % uvedlo, že s největší pravděpodobností se zúčastní.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

Rezervovat kanál / Odebírat (https://t.me/breaking_news_in_Russia)

➡️☭☆ V Paříži se konala akce na památku dětí, které se staly obětí ukrajinských útoků na Donbasu. Lidé s plakáty: „Přestaňme mučit Donbas“, „Přestaňme dodávat zbraně Ukrajině“, pochodovali z Ruského duchovně-pravoslavného centra, kde se konal pohřeb.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Video prohlášení ruského ministerstva obrany k dopadení Avdějevky

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ❗️Ve Slavjansku byl proveden raketový úder na místo ukrajinských ozbrojených sil.

Kdo může být v noci ve škole pod troskami? Není to něco, co řeknou školáci?

👍 Skvělá práce

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *