, ,

Ľubomíra Bačíková, 14.02.2024, večerní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

14.02.2024: Večerní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

📌 16.2.2010, Redakce portálu Ve středu 14. února 1945 vyslala 8. letecká armáda USAAF nad říšské území čtyři mohutné svazy čítající dohromady 1337 bombardérů typu B-24 Liberator a B-17 Flying Fortress za doprovodu 962 stíhaček North American P-51 Mustang a Republic P-47 Thunderbolt.

Škaredá středa aneb 14. únor 1945

Zcela unikátní a nikdy nepublikované fotografie Stanislava Maršála z bombardování Prahy v únoru 1945, které jsou nyní šťastnou náhodou v držení Vojenského historického ústavu, budou pro veřejnost vystaveny od 17. února v Novoměstské radnici.

👉 Když letadla odlétla, popadl foťák:

Stanislav Maršál začal fotografovat ihned po náletu. Zachytil těžce poškozený benediktinský klášter Na Slovanech, Karlovo náměstí, nejvíce prostoru věnoval Vinohradům. Jako jeden z mála dokumentoval i těla obětí náletu, ať již na místě smrti, či v kostelech, kam byli mrtví sváženi, tak při smutečním rozloučení s oběťmi, které se uskutečnilo na dnešním náměstí Míru. Jde zřejmě o nejucelenější a nejkvalitnější kolekci, která na dané téma kdy vznikla. Velká většina snímků obsahuje popisky, takže zachycená místa lze snadno identifikovat.

👉 Letecká válka nad Protektorátem:

Za skutečný počátek letecké války nad Protektorátem Čechy a Morava je považován květen 1944, kdy spojenecké strategické letectvo zahájilo ofenzívu proti německému petrochemickému průmyslu. Letectvo armády Spojených států spolu s Britským královským letectvem počalo v rámci operace Pointblank uskutečňovat nepřetržité bombardování vybraných strategických cílů.

👉 Směr Drážďany:

Ve středu 14. února 1945 vyslala 8. letecká armáda USAAF nad říšské území čtyři mohutné svazy čítající dohromady 1337 bombardérů typu B-24 Liberator a B-17 Flying Fortress za doprovodu 962 stíhaček North American P-51 Mustang a Republic P-47 Thunderbolt. Cílem byly především Drážďany, jejichž děsivou zkázu započalo předešlé noci 772 Lancasterů a Halifaxů RAF.

👉 Tragický omyl:

Nad západní Evropou však panovalo mimořádně nepříznivé počasí, což byl zřejmě hlavní důvod, proč 62 létajících pevností podlehlo navigačnímu omylu a svůj smrtonosný náklad shodilo místo na Drážďany na Prahu. Během pouhých pěti minut, mezi 12:35 a 12:40 hodin, bylo na město svrženo152,5 tun pum. Z toho bylo 371 tříštivých a 8000 zápalných. Útok byl veden od Radlic a Smíchova, v pásu od Palackého, tehdy Mozartova mostu k Floře a mimo samotných Vinohrad zasáhl i části Nového Města, Vršovic, Nuslí a Žižkova.

👉 Obrovské ztráty“

Ztráty činily 637 mrtvých, 1050 těžce a 2400 lehce raněných; poválečná statistika uvádí 701 mrtvých a 1184 raněných. Zcela zničeno bylo 93 domů, 190 utrpělo těžké a 1500 lehké poškození. Bez přístřeší zůstalo 11 000 Pražanů.

👉 Zajímavou dohru měly americké nálety po válce. Rychle se odstraňovaly ruiny a proluky se postupně zacelovaly. Vybombardována byla i uzenářská budova Maceška, při záchranných pracích se však odkryl pouze první sklep budovy, který byl prázdný. Při bagrování budovy v roce 1970 byla odhalena další sklepení a v nich kostry 23 lidí, kteří tehdy přežili přímý zásah domu ve zdraví. Jen čárky na zdi připomínaly, jak dlouho tito lidé čekali na vysvobození. Marně.

https://www.praha.eu/jnp/cz/co_delat_v_praze/kultura/muzea_a_vystavy/skareda_streda_aneb_14_unor_1945.xhtml

 

📌Bomby spojenců dopadly 14. února 1945 omylem na Prahu STALO SE / 14. ÚNORA 1945“

Na svátek sv. Valentýna roku 1945 by američtí piloti raději zapomněli. Kvůli nepříznivému počasí a výpadku radaru ztratila formace 62 bombardérů B-17 správný kurs a místo nad Drážďany se ocitla nad Prahou. Hlavní navigátor Harold Brown považoval v důsledku předchozí navigační chyby město protnuté řekou za Drážďany a letouny 398. bombardovací skupiny 8. letecké armády zahájily ve 12.25  na příkaz velitele skupiny Lewise P. Ensinga útok.

 

B-17 na snímku 398. bombardovací skupiny osudného 14. února 1945. Zdroj: Wikimedia Commons

B-17 na snímku 398. bombardovací skupiny osudného 14. února 1945. Zdroj: Wikimedia Commons

Trval devět minut, během nichž zasypalo hustě obydlené Nové Město a Vinohrady 152 tun pum. Následky byly tragické.

 

I kvůli tomu, že se poplašné sirény rozezněly jen chvilku před náletem, a také proto, že obyvatelé Prahy nebrali výstrahy před nálety příliš vážně. S výjimkou útoku jednoho letounu na holešovickou elektrárnu 15. listopadu 1944 totiž k bombardování hlavního města do té doby za války nedošlo.

👉 KRVAVÁ POPELEČNÍ STŘEDA

„To houkání nás nevyvedlo z míry, protože to bylo každou chvíli, a proto to bylo takový neštěstí, protože lidi nevěděli, že to bude padat, a vyletěli ven a koukali na to,“ vzpomínala Dagmar Procházková, která zažila bombardování na Popeleční středu 14. února 1945 jako devatenáctiletá.

👉 Tramvaj číslo 20 na zastávce na Karlově náměstí. Zdroj: Vojenský historický ústav

Pracovala jako účetní na Karlově náměstí v domě číslo 3 a život jí zachránilo to, že v poledne nejela domů do Střešovic na oběd jako obvykle. Právě Karlovo náměstí a jeho okolí byly postiženy nejvíce.  „Najednou byl strašnej šrumec. Tma a něco padalo, takový ty sutě, prach ze zdí a rány, děsný rány a my v pátým poschodí. Vím jen, že jsem byla najednou pod stolem, to je všechno pudový, a pak ve skříni. Pak to přestalo, ale nevědělo se, jestli to bude znova. Přiletěl jeden chlapec zezdola, pomohl mi dolů a tam lidi plakali. Okna na pavlač byly rozbitý a lidi pořezaný, ale ještě horší byl ten pohled, když jsem vyšla. Ulice plný mrtvých, všude, v Podskalský, Faustův dům byl rozbitej úplně, a proti nám byla nemocnice, to vám bylo, jako když vezmete nůž a takhle to rozkrojíte. V Emauzích, tam byl biograf, tak ty židle byly všechny na stromech. Bylo to hrozný.“

Na zastávce před domem uviděla Dagmar zcela zdemolovanou tramvaj dvacítku, kterou ten den náhodou nejela. „Zemřela v ní moje kamarádka ze Sokola. To byl tedy Pánbůh se mnou.“

Smutnou ironií osudu zemřeli i ti, kteří uposlechli výstrahy a schovali se do krytu na Karlově náměstí. Jedna z bomb kryt zasáhla a asi stovka ukrytých žen a děti v něm zahynula. Jednou z obětí byla i šestnáctiletá dcera Josefa Lady Eva.

👉 „SMRTÍCÍ STŘEPY:“

Po Novém Městě bombardování nejvíce poškodilo Vinohrady. „Náš dům v Římské ulici byl zasažen bombou, která trefila spojovací zeď mezi dvěma domy,“ popsal pro Paměť národa Pavel Javornický, který bombardování zažil jako dvanáctiletý.

Zasažena byla i Vinohradská synagoga v Sázavské ulici, německé úřady zakázaly hasit požár, který ji poté zachvátil. Zdroj: Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

„Byli tam ranění. Mrtví lidé byli naproti, poněvadž všechny ty střepiny letěly naproti. Já jsem nebyl doma, a to bylo asi moje štěstí. Veškeré sklo z oken prolétlo celým bytem a bylo zasekané do všeho možného. Maminka se schovala velmi dobře v předsíni, kde nebylo žádné okno, takže ji to nezasáhlo, ale někteří lidé i v domě byli dost vážně raněni právě tím sklem. Všecka okna byla pryč.“

👉 Podle prvních soupisů obětí si útok vyžádal životy 413 lidí, 1455 lidí bylo zraněno a 88 osob se pohřešovalo. Konečná bilance zněla: 701 mrtvých a 1184 zraněných. Mezi mrtvými byli započítáni i pohřešovaní, ostatky 23 z nich byly objeveny až v roce 1971 ve druhém sklepení domu č. p. 1254 na Vinohradské třídě (za války Schwerinova), vedle Bia Illusion, kde sídlila známá firma uzenáře Emanuela Macešky.

👉 Škody na domech po třech bombardováních Prahy. Zdroj: Institut plánování a rozvoje

Zcela zničeno bylo 68 domů, dalších 256 bylo vážně poškozeno, přes dva tisíce domů utrpělo menší šrámy. O střechu nad hlavou tehdy přišlo asi 11 tisíc Pražanů.

👉 Bomby dopadly i na řadu historických památek – benediktinský Emauzský klášter založený Karlem IV., barokní Faustův dům v jižní části Karlova náměstí, velkou Vinohradskou synagogu v Sázavské ulici či Gröbeho vilu. Bomby zasáhly také tři nemocniční objekty, Palackého most a zničily či těžce poškodily přibližně 40 tramvajových vozů.

Omyl spojenců, který si vyžádal vysoký počet civilních obětí, okamžitě využila nacistická propaganda.

👉 „Anglo-američtí terorističtí letci bombardovali v poledne dne 14. února některé čtvrti města Prahy … Teroristický ráz tohoto útoku je vidět jasně z toho, že byly zasaženy výlučně jen obydlené čtvrti. Kromě četných činžovních domů bylo zasaženo těžce také několik nemocnic, klinik pro ženy a dětských nemocnic, jakož i stavby kulturně cenné,“ stálo ve zprávě ČTK vydané krátce po náletu.

👉 Areál Emauzského kláštera po bombardování. Foto: JUDr. Jaroslav Lašťovka/Wikipedie

V duchu propagandy se odehrála i velkolepá rozloučení s oběťmi náletu 18. února 1945. Před kostelem sv. Ludmily na Náměstí míru (tehdy Říšské náměstí) byly vystaveny desítky rakví překrytých černou vlajkou. Tryzna za 42 německých obětí se konala před budovou Rudolfina.

👉 Američtí piloti si svůj omyl uvědomili krátce po útoku, přičemž někteří měli pochybnosti ještě před zahájením bombardování. Po chybné misi přišel o funkci hlavní navigátor, i když mnozí piloti vinili vedoucího skupiny Lewise P. Ensigna.

👉 V roce 2000 navštívili Emauzský klášter čtyři členové 398. bombardovací skupiny, aby se omluvili. „Nemusíte se omlouvat,“ reagoval na omluvu tehdejší převor kláštera Vojtěch Engelhart. „Náš klášter trpěl více v době čtyřicetileté sovětské okupace než následkem bombardování.“

vV článku citujeme statistické údaje z článku Jiřího Rajlicha „Tragický americký nálet na Prahu 14. února 1945“ publikovaný na stránkách Vojenského historického ústavu. Vzpomínky pamětníků pocházejí ze sbírky Paměť národa, kterou spravuje obecně prospěšná společnost Post Bellum díky podpoře soukromých dárců. Pomoci zachránit příběhy dalších pamětníků pro budoucí generace můžete i Vy na www.pametnaroda.cz

https://www.pametnaroda.cz/cs/magazin/stalo-se/bomby-spojencu-dopadly-14-unora-1945-omylem-na-prahu

Plzeňský pivovar: https://t.me/absurdnisvet/68919

Foto dokumentace: https://t.me/absurdnisvet/68918

https://t.me/absurdnisvet/68920

https://t.me/absurdnisvet/68921

https://t.me/absurdnisvet/68922

👉 Jen, když máme toho  nanejvýš „svatého“ Valentýna….🏴…než budeme zase v květnu oslavovat „osvobození“ Plzně a celé ČSR a Evropy (!!!)  díky spojeneckým, hlavně USA, vojskům….☠️☠️☠️

 

📌💥💥💥14.02.2024, TRT World, Roman Kirsch: „Turecký prezident Recep Tayip Erdogan je na návštěvě Egypta po více než deseti letech“…          

https://youtu.be/Wnj7Trup1Ag?si=LXw-ki3K0cBlxNxN

 

📌💥💥💥14.02.2024, Redacted, Roman Kirsch: „Vladimír Putin a Čína sledují, jak Biden dělá DEVASTUJÍCÍ chyby pro USA, a to je velmi špatné!“ 1.část

Prezident Biden dělá 3 zásadní devastující chyby, které zasahují Bílý dům. On sám se zatlačil do rohu. Během chvilky si popíšeme ty chyby, ale nejprve několik novinek, které se dotknou následujících roků. Američané zatím slaví finále Super bowl 2024, ale mezitím prezident Biden a vláda Spojeného království, masívně teď zvýšili útoky proti cílům v Jemenu. Prezident Biden varoval, že Spojené státy přistoupí k odvetě za útoky Hutiů a USA spouští útoky proti Hutium. Pokud Hutiové budou pokračovat v tom ve zločinných aktivitách, jak to nazývá Biden, tak tvrdě zasáhne. To znamená akce v dopravě na Rudém moři. Teď Biden házel ve 3:00 hodin bomby na Jemen. Vzpomeňte si, je to jedna z nejchudších zemí na světě, a přesto USA a Spojené království selžou v tomto boji. Oni prostě prohrávají v této bitvě. Saudská Arábie se snažila po celá desetiletí zničit Hutie. Riyadh se snažil přesvědčit Západní spojence, že Jemenská milice tvoří vážnou hrozbu, ale sami na ni nestačili. A teď by Spojené království mělo porazit Hutie, Jemen? Oni to zkusí. No ale Jemen se nikdy nevzdá. Stovky Hutijských militantů teď organizovali vojenskou přehlídku na protest proti leteckým útokům Spojeného království a USA. Je to velká chyba spustit ty útoky proti Jemenu, protože oni nemohou vyhrát. To je prostě asymetrická válka ze strany USA a Spojeného království. (Jaký je vztah mezi USA a Spojeným královstvím. Země rozvinutého idiotizmu, tedy Spojené království porodilo zemi stupidity před mnoha x lety!!!) Hutiové zacílili na komerční lodě drony a raketami v Rudém moři. Hutiové jsou velice mobilní. Mají gumové čluny a malá auta s nástavbou, kde většinou sedí kuloment, nebo nějaká palební zbraň a jak chcete nad nimi vyhrát? Bývalý pracovník, agent CIA Lary Johnson tento týden řekl následující. Ta asymetrická válka je přesně důvod, proč my prohrajeme. My prohrajeme. Jedině, pokud bychom tam shodili atomovou bombu, tak neprohrajeme. Jinak tam musíme poslat miliony našich vojáků a ty tam zemřou. Není tady nic, co by mohlo, ze strany USA a Spojených státu ty Hutie zastavit. Vyjímá svržení atomových bomb na tuto zemi Jemen. Anebo tam poslat 2 miliony vojáků. A nyní Hutiové naopak vyhrožují Bidenovi. Zastav ty útoky. Zastav podporu Izraele, anebo my přerušíme internet nad celým oceánem a nad Rudým mořem!!!……

https://youtu.be/IBNC4aZNfvw?si=Y71DT3yHXb2HWuN8

 

📌💥💥💥14.02.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Ultimátum Arabské ligy Izraeli kvůli útoku na Rafah; „Toto zažehne požár dosud nevídaného rozsahu“.    https://youtu.be/ppZT001BwTo?si=TeQGkhgbAMKxLUGX

 

📌💥💥💥14.02.2024, Times NOW, Roman Kirsch: „Rozsáhlé přepadení od Hamásu v oblasti Chán Júnisu v Gaze? Izraelské síly utrpěly značné ztráty“…   https://youtu.be/YlSnNSwPwTg?si=X1MDthPGAcexTYZM

 

📌💥💥💥14.02.2024, Times NOW World, Roman Kirsch: „Egyptské varování: rozmístěny tanky, Izraelci varováni kvůli pozemní operaci v Rafahu; co bude dále?:        https://youtu.be/x0gMspJDwKs?si=rn9-x8-LFBZs4DGo

 

📌💥💥💥 14.02.2024, Roman Kirsch: Po pěti minutách se mi udělalo z Pekarové-Adamové zle; myslím, že to bohatě stačí od té nány.

Za kterých jiných vlád byly takové permanentní lži trvalou a převažující součástí české vládní politiky jako jsou za téhle Fialovy Pětidemolice??? Ani za nejhlubšího komunismu…

MAP: „Z nejhoršího jsme venku. Zdražování se zvrátilo…“

R.K.: „Ano ze zdražování jsme už několikrát zvraceli. Zase žvaníte. Potraviny zlevnili, jak je vidět… Tahle čú*a prolhaná, co nám zase vtloukala do hlavy.“

MAP: „To znamená, že zpomalilo to tempo, výrazně, že bychom odečetli…“

R.K.: „Zpomalilo tempo, ale ke zlevnění došlo.“

MAP: „…vliv úsporného tarifu, takže ten vliv je 42%, což už se blíží tomu cíli, který je mezi 2 – 4% v tomto roce, věřím, že jich skutečně dosáhneme…“

R.K.: „Není to pravda. Podívejte se, 6.9% inflace za prosinec.“

MAP: „…je vidět, že i na tržbách se projevuje, lidé více utrácí, to znamená, že i oni jsou optimističtější.“

R.K.: „Slyšeli jste. Byli Vánoce, takže z jednoho měsíce se tady usuzuje, jak rostou tržby. Já nevím, ale kolik měsíců za sebou už klesají? 15, 18? Takže, zase tady akorát lže thle ta jalovice.“

MAP: „Ekonomicky může být úplně jiný a čekáme na lednové přeceňování…“

Redaktorka: „Ale přece jen. Ekonomika by měla růst…“

R.K.: „By měla růst. Okamžitě se to považuje za skutečnost.“

MAP: „To vše hovoří o optimizmu a naděje do budoucna a přesto, že se opozice snaží neustále strašit ať už pán Babiš ve svém Novoročním projevu, anebo další politici hnutí ANO, tak vidíme, že ty její černé věštby se většinou nevyplní. Ať už se to týkalo cen pohonných hmot, toho, že se neobejdeme bez plynu, bez Ruska, že…

R.K.: „Jste slyšeli, že nenaplnilo se to, že se neobejdeme bez Ruského plynu. Já se…. To jsou lži, co?  65% ropy pořád dovážíme z Ruska, minimálně 30% ruského plynu je obsaženo v těch dodávkách. Tak se podívejte, tohle nám vládne. Já to teď radši ukončím, protože bych musel rozbít televizi. Co je tohle to za čú*u? Prolhanou.“

MAP: „Že se nedodrží schodek státního rozpočtu minulého roku, tam se Alena Schillerová sekla takovým způsobem, že to snad je i u ní neobvyklé. Tak že já myslím, že v tomhle tom směru to ukazuje, že za nás hovoří fakta a ne emoce.“

Redaktorka: „Nechci mluvit za paní Schillerovou, jdeme dál. Když se bavíme o státním rozpočtu, říká, že tam některé věci nebyli započítávány správně, ale to je na delší…

R.K.: „No to nebyli. Teď když Ústavní soud rozhodne v neprospěch Fialovy pětidemolice, tak budou muset doplatit 18 miliard Kč, nebo 20 miliard na důchodech. Dohromady prostě je to 36 miliard Kč. Staňura, kouzelník nezapočítal. Takže další lež. Nezlobte se, udělalo se mně z zle z tehleté Nány.“

https://youtu.be/GZePxOZLYYo?si=AuR3EUlUfPD9r8Xx

 

📌 🇩🇪 NĚMECKO: Doktorka ekonomie a předsedkyně strany AfD Alice Weidelová: „To je důvod, proč euro nemůže přežít. Euro bude zlikvidováno a my za to zaplatíme obrovskými ztrátami na bohatství. Zejména Němci s celým národním bohatstvím a nyní na cestě tam vyvlastněným prostřednictvím inflace.“

Síly, které chtějí euro v České republice, se nám snaží prodat měnu, která, jak slyšíme od paní Weidelové, také podléhá vysoké inflaci, není života schopna a nakonec bude zlikvidována.

https://t.me/absurdnisvet/68923

 

📌 Problém je NALÉHAVÝ 👀

Black swan 👀

Blížící se krize 👀

Zničení dolaru 👀

Pojďme GOOOOOO‼️

https://twitter.com/RubenRodInSa/status/1757147078654857644?t=62SrNdTonyeEqQA8c02nbw&s=19

 

📌 Zajímavá mapa, která byla chvíli vystavena i v OSN. Ve vysokém rozlišení pro prohlížení. Tato mapa v podstatě dokazuje teorii, že Měsíc je mapovým obrazem Země.

https://t.me/absurdnisvet/68926

 

📌 Prezident Trump odmítl 5 miliard dolarů od Sama Bankmana-Frieda, aby se stáhl z republikánských primárek. Proč by někdo chtěl platit Trumpovi za to, aby nekandidoval na prezidenta, pokud není něco, čeho se bojí… To by nikoho nemělo překvapovat, protože si ani nevzal výplatu, když se stal prezidentem. Prezident Trump kandiduje, protože tuto zemi miluje a NELZE si ho koupit, a proto je pro Deep State tak nebezpečný!

https://t.me/absurdnisvet/68930

 

📌💉🎚️Lži o očkování proti Covidu? Italský státní zástupce vyšetřuje bývalého ministra zdravotnictví!!!

Italský bývalý ministr zdravotnictví Roberto Speranza a ředitel lékové agentury Nicola Magrini údajně záměrně potlačovali zprávy o nežádoucích účincích očkování proti Covidu. Nyní ji vyšetřuje římský státní zástupce pro lhaní, ublížení na zdraví a vícenásobné vraždy.

https://exxpress.at/luegen-ueber-covid-impfung-italiens-staatsanwalt-ermittelt-gegen-ex-minister/

 

📌 Návrh ruského prezidenta Vladimira Putina na zavedení příměří na Ukrajině s cílem zmrazit válku Spojené státy odmítly. (Tohle už jsou v mých očích totální vrahové!!!!!!)

https://t.me/absurdnisvet/68932

 

📌☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 14.02.2024“

➡️☭☆ Protestující španělští farmáři ničí rajčata z Maroka. Jedním z požadavků zemědělců je posílení kontroly nad dováženými produkty tak, aby odpovídaly vnitřním normám EU.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Zábavu máme pod kontrolou: výsadkáři sebevědomě drží osvobozená území a pokračují v systematickém postupu ve směru Soledaro-Artemovsk. Vojenský personál výsadkových sil Tulské gardy kontroluje všechny přístupové cesty a brání nepříteli v rotaci personálu. Útoky ukrajinských ozbrojených sil jsou zastaveny i na přístupech k našim pozicím.

Obec Veseloe, Doněcká lidová republika, byla osvobozena 18. ledna tohoto roku jako výsledek úspěšných akcí jednotek skupiny sil „Jižní“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ‼️ Arestovič* zveřejnil exkluzivní záběry s rozsáhlými důkazy o tom, jak na Ukrajině vznikaly padělky o ruské agresi s jeho účastí. Vzhledem k jeho aktivním opozičním aktivitám nejde o nic jiného než o silnou snahu o návrat na Ukrajinu jako prezidenta. Nyní čekáme na reakci Západu. *Zařazeno na seznam teroristů a extremistů.

Celá fotoreportáž je k dispozici na tomto kanálu (https://t.me/+lWX3Y_dQ38pmNTFi) .

➡️☭☆ 😂 Francouzské televizní kanály odvysílají zprávu o tom, že zrušení Macronovy návštěvy na Ukrajině bylo způsobeno údajnou hrozbou pokusu o atentát na něj ze strany ukrajinských úřadů. Na francouzských sociálních sítích se začala šířit zpráva televizní stanice France 24, která tvrdila, že se Zelenskij chystá zabít francouzského prezidenta během jeho návštěvy v Kyjevě. Návštěva francouzského vůdce však byla v předvečer cesty zrušena.

Video ukazuje screenshoty korespondence od zdroje blízkého bývalému vrchnímu veliteli ozbrojených sil Ukrajiny Zalužnému. Ze zpráv vyplývá, že účelem vraždy, za kterou se plánovalo přenesení odpovědnosti na Rusko, bylo přitáhnout pozornost veřejnosti k ukrajinskému konfliktu s následným zvýšením pomoci.

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ ❗️Putin navrhl od 1. března zvýšit výši plateb lékařům v malých městech a obcích.

Kraje musí od 1. dubna zvýšit platy zdravotníkům při zachování doplatků, poznamenal prezident.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Hlava státu vystupuje na plenárním zasedání Second Future Technologies Forum.

Tématem setkání je „Moderní lékařské technologie. Výzvy zítřka – s předstihem.“

Na začátku projevu prezidenta hovořil o národním programu boje proti rakovině.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ O ruském vývoji léků, o technologické suverenitě v medicíně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ „Láska je Rusko“. Video s Tuckerem Carlsonem s klapkami na uších, kde vyznává svou lásku k Rusku, bylo zveřejněno v New Yorku 14. února. 👍 To se nám líbí!

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *