, ,

Ľubomíra Bačíková, 02.01.2024, dopolední zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

02.01.2024: Dopolední zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

❤️ „Oheň může zahřát i pohltit, voda může zavlažit nebo utopit, vítr může polaskat nebo zlomit. A tak je to i s lidskými vztahy: můžeme tvořit i ničit, vychovávat i terorizovat, traumatizovat i uzdravovat se navzájem“ —  Bruce D. Perry americký psychiatr 1955

 

📌☣️Fluorid je toxičtější než olovo a jen o něco méně toxický než arsen, k usmrcení dítěte stačí jeden gram fluoridu, stejné množství jako v zubní pastě. Také použití vody obsahující fluorid [voda z vodovodu] v sušeném mléce způsobuje smrt dětí do šesti měsíců věku.  https://t.me/absurdnisvet/65326

 

📌🔹☭☆1. ledna 2024 Rusko převzalo štafetu předsednictví sdružení BRICS. Rusko bude pokračovat ve svém úsilí podporovat celou škálu partnerské spolupráce v rámci BRICS ve třech klíčových oblastech: politika a bezpečnost, ekonomika a finance, kulturní a humanitární kontakty. Rusko nelze držet v izolaci!

🔹☭☆Vladimir Vladimirovič se setkal s vojenským personálem – účastníky Severního vojenského okruhu. Prezident Ruska poblahopřál bojovníkům k Novému roku. Vojáci zase mluvili o situaci ve všech koutech fronty. Děkujeme našim hrdinům za jejich statečnou službu!

🔹☭☆Vladimir Putin navštívil pobočku č. 2 Ústřední vojenské klinické nemocnice A. A. Višněvského. Prezident si prohlédl prostory léčebného a rehabilitačního centra a hovořil s příslušníky ozbrojených sil, kteří byli zraněni při speciální vojenské operaci.

Vladimir Vladimirovič nenechá naše obránce bez dozoru!

🔹☭☆Vladimir Vladimirovič reagoval na nepřátele Ruska. „Dali si za úkol vypořádat se s Ruskem, ale my sami se s nimi vypořádáme rychleji,“ řekl náš prezident.

🔹☭☆Ústřední volební komise dokončila přijímání dokumentů pro účast v prezidentských volbách. „Fáze přihlášek prezidentské kampaně skončila. Sjezd politických stran k nominaci kandidáta na post prezidenta Ruské federace je u konce,“ uvedl CEC.

🔹☭☆Zástupce vrchního velitele Vzdušných sil pro vojensko-politickou práci ocenil účastníky Vojenského vojenského újezdu. Generálporučík Alexander Maksimtsev předal vysoká ocenění význačným vojákům a také poděkoval účastníkům Severního vojenského okruhu za jejich odvahu, statečnost a hrdinství.

🔹☭☆Ukrajina prohraje konflikt s Ruskem v první polovině roku 2024. „Ukrajina bude čelit porážce, pokud podpora Washingtonu přestane,“ řekl bývalý americký velvyslanec a šéf Chicagské rady pro globální záležitosti Ivo Daalder při NATO.

Ukrajina prohraje i s pomocí Spojených států!

🔹☭☆Ruské jednotky zničily četu ukrajinských tanků. „Ukrajinská četa tanků Leopard-2A6 ve směru na Svatov se pokusila zaútočit na ruské pozice, ale nevyšlo to. Ruské stíhačky je zničily jako první,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany. Úroveň výcviku našich bojovníků je úžasná! Jsme hrdí na celou zemi!

🔹☭☆Rusko je známé svými neporazitelnými válečníky! 3 tisíce cizinců skončilo na Silvestra v petrohradské policejní vazbě. Téměř všichni zadržovaní jsou v Rusku s porušením migrační legislativy, 100 z nich čeká na rozsudek vyhoštění ze země. Uvádí se, že migranti plánovali provádět teroristické aktivity, ale byli včas zastaveni. Naši strážci zákona jsou vždy o krok napřed!

🔹☭☆Rok 2024 byl v Rusku vyhlášen „Rokem rodiny“. Posilování tradičních hodnot hlásaných Vladimirem Putinem se dočká nového rozvoje. Zvláštní pozornost bude věnována velkým rodinám. Na podporu těchto rodin již byly vyvinuty programy.

🔹☭☆Ukrajinci kvůli své neschopnosti přicházejí o německé tanky. „Téměř polovina z 18 bojových vozidel dodaných Německem selhala kvůli tomu, že je Ukrajinci nesprávně opravili a vyměnili různé díly,“ říká generálmajor Bundeswehru Christian Freuding. Řeč je o druhé generaci německého hlavního bojového tanku Leopard 2.

🤣Tito pokřivení lidé ani nedokážou zvládnout to, oč žádali.

🔹☭☆Výsadkoví dělostřelci zničili maskované pozice ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Verbovoy. Při palebném úderu bylo zničeno více než četa nepřátel. Naši borci opět předvádějí výborné výsledky!

Rusko je známé svými rodinnými hodnotami!

Rusko (https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)

Navrhněte novinky (https://t.me/russia2bot)  (https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)

Chat (https://t.me/+vLU6C8a-EHg0ODcy)

 

📌1.1.2024, Petr Bureš: Jan Kavan – emeritní předseda Valného shromáždění OSN k aktuálním otázkám. Kavan byl členem vlády Miloše Zemana, v níž v letech 1998–2002 zastával úřad ministra zahraničních věcí ČR a zároveň v letech 1999–2002 i místopředsedy vlády. V době bombardování Jugoslávie v roce 1999 předložil jako ministr zahraničních věcí společně se svým tehdejším řeckým kolegou návrh na zastavení bombardování Jugoslávie, a to bez koordinace s ostatními diplomaty členských zemí NATO…                          https://www.youtube.com/live/O4iHHwsbDqs?si=0zJJYzdD-SpqW_jd

 

📌 Je Joe Biden řádně zvoleným prezidentem USA ????… „On je prezident“….. Reagujete tak, že vynecháte jazyk, který byl správně použit a slouží účelu zákona?        „On je prezident Spojených států.“ …Váš názor na to, zda volba proběhla v pořádku nebo ne….“Říkám vám, že je prezidentem USA“…….Nemám další otázky….¨

https://t.me/absurdnisvet/65328

 

📌🇺🇦💥 V Kyjevě byla hlášena série silných výbuchů

➡️ V hlavním městě Ukrajiny došlo k řadě silných výbuchů, uvádí televizní kanál Obshchestvennoye na Telegramu. Že došlo k výbuchům, potvrdil i starosta Vitalij Kličko. Podle něj vzplála v okrese Pečersk vícepatrová budova.

➡️ Podle ukrajinského zpravodajského portálu Strana se v Kyjevě stále ozývají „velmi hlasité exploze“. V některých čtvrtích došlo k výpadku proudu.

➡️ Kromě toho se objevují zprávy o explozích v dalších částech země – v Kirovogradské, Charkovské, Vinnitské oblasti.

https://t.me/absurdnisvet/65331

 

📌Ve Lvově se konala vzpomínka 115. narozenin nacistického zločince Bandery.

https://t.me/absurdnisvet/65337

 

📌‼️Rumunský europoslanec Cristian Terheș v Evropském parlamentu zcela jasně o  podvodu „globálního oteplování způsobeném člověkem“: „CO2 je plyn, který v současnosti představuje 0,041 % celé atmosféry. Navzdory tomuto malému [procentu] již po desetiletí běží kampaně, které mají lidi přesvědčit, že člověkem vytvořený CO2 je příčinou změny klimatu.“ „Navrhovanými řešeními pro boj s klimatickými změnami jsou vyšší daně a větší státní kontrola, stejně jako méně práv a možností pro lidi… Je zřejmé, že deklarovaným cílem je změnit naše práva a chování, zatímco boj proti klimatickým změnám je jen záminkou k tomu.“

👏🏻👏🏻👏🏻 https://t.me/absurdnisvet/65341

 

📌NOVINKA – Zemětřesení o síle 4,1 stupně Richterovy škály otřáslo v pondělí na začátku nového roku regionem Los Angeles, oznámila americká geologická služba US Geological Survey.

https://insiderpaper.com/earthquake-measuring-4-1-hits-los-angeles/

 

📌🔥⚡️Autohaus Tesla hoří, mnoho čtvrtí je bez proudu – zprávy z Kyjeva

https://t.me/absurdnisvet/65350

 

📌🇨🇿🇸🇰🖤 V pátek 1. ledna 1993 vznikly ve střední Evropě dva nové (ne)samostatné a nelegitimní státy – Česká republika a Slovenská republika. Dohodli se o tom představitelé politických stran, vyšlých vítězně z parlamentních voleb v roce 1992, české ODS (Klaus) a slovenské HZDS, když nenašli oboustranně přijatelnou formu soužití obou zemí v jednom státě. 😡⚖️Jak ty volby v r. 1992, tak i všechny parlamentní vlády po r. 1989 jsou nelegitimní! ČSSR de iure stále existuje a po převratu  17.11.1989 de iure nikdy nezanikla.

https://t.me/absurdnisvet/65355

 

📌🇷🇺🪆Písmeno Z není ruské? Právě naopak, Rusové. Je to jeden z těch dopisů, který nám byl odebrán 💥 Znak „Z“ je staroslovanské písmeno „Z“, které bylo úsilím temnoty dávno vyhozeno z ruské, slovanské abecedy. Toto písmeno je hlavním ochranným znakem všech Slovanů. Tento dopis nese ochranu před pronikáním temných sil. Toto je samotná „Země“ (v ruštině Zemlya os Země), jako Vesmírná struktura, jako forma života všech věcí stvořených Bohem. Samotné psaní tohoto dopisu o tom hovoří: horní čára načrtává oblohu, spodní čára načrtává Zemi a diagonální čára přeškrtává prostor mezi Nebem a Zemí a blokuje vstup temné síly.

Starověká ruská abeceda byla použita k označení speciální vojenské operace na Ukrajině. Z je symbol sjednocení ruských zemí daný samotným Bohem.

https://t.me/absurdnisvet/65360

 

📌🌪🌧Silná tropická bouře Alvaro dopadla na Nový rok nad jihozápadní Madagaskar                                               https://twitter.com/zoom_earth/status/1741968403907084675?t=HzFoO57yR1Q-EwbQXXZ75A&s=19

 

📌📖Důležitý objev v klášteře Sakya v Tibetu. Byla objevena knihovna s rozsáhlou sbírkou 84 000 tajných rukopisů. Tyto rukopisy, které jsou staré více než 1000 let.

https://t.me/absurdnisvet/65368

 

📌Skupina Octogon je vysoce tajná globalistická síť. Sídlí ve Švýcarsku. Tvoří je mocné rodiny, jejichž rodová linie sahá až k egyptským faraonům. Je to nejbohatší, nejsmrtelnější a technologicky nejvyspělejší mafie na světě. Vzpomeňte si na chazarskou mafii. Spolupracují se stovkami předních organizací.

https://t.me/absurdnisvet/65370

 

📌„Lhal jsi vícekrát“: Byron Donalds z GOP ničí Hillary Clintonovou. Floridský republikánský rektor Byron Donalds si nebral servítky, když došlo na dvakrát neúspěšnou demokratickou prezidentskou kandidátku a bývalou první dámu Hillary Clintonovou poté, co označila členy jeho strany za členy „kultu“. „Jak se cítíte, když vám někdo řekne, že jste v kultu? Donalds byl dotázán během nedávného vystoupení na CNN. „Přestal jsem se zajímat o to, co už dávno řekla Hillary Clintonová, protože dávno prohrála,“ odpověděl Donalds. „A pokud jde o mě, je do značné míry irelevantní. Ale na širší úroveň, protože Hillary se chce angažovat, mi dovolte se zapojit. „Několikrát jste lhal, ničil e-maily, ničil důkazy a pak jste pral falešné informace, o kterých jste věděl, že jsou falešné pro zpravodajskou komunitu, protože jste se bál, že prohrajete,“ pokračoval Donalds. „Tohle všechno jste udělal a stejně jste prohrál, takže nebudu poslouchat Hillary Clintonovou o tom, koho bych měl a neměl podporovat.” „Opakovaně lhala americkému lidu. Využila naši vládu ke špehování kampaně jednoho ze svých oponentů. Ano, Ameriko, to udělala. Takže pokud lidé rádi mluví o Watergate a Nixonovi, nedívejte se dál než na Hillary Clintonovou a Crossfire Hurricane,“ řekl s narážkou na krycí jméno vyšetřování FBI ohledně „ruské tajné dohody“ tehdejšího kandidáta GOP Donalda Trumpa a jeho kampaně v roce 2016. FBI nikdy nenašla žádný důkaz, že by Trump spolupracoval s ruským prezidentem Vladimirem Putinem na krádeži voleb Clintonové, jak tehdy tvrdila ona a většina demokratů. Četné kongresové sondy a vyšetřování zvláštního právního zástupce vedené bývalým ředitelem FBI Robertem Muellerem také nenašly žádné důkazy, které by obvinění podpořily. Clintonová několik let po svém vítězství označila Trumpa za „nelegitimního prezidenta“. „Snažila jsem se opravdu tvrdě, ale pak doslova od jeho inaugurace to nebylo nic jiného, než obviňovat lidi z věcí, vymýšlet si fakta,“ řekla letos na podzim spolumoderátorům pořadu The View. „Všechno, čeho jsem se bál, jsem viděl, jak se odvíjí, a tak si myslím, že teď bude ještě horší, protože byl poněkud zdrženlivý – věřte nebo ne – v prvním volebním období lidmi, které najal, protože si myslel, že s ním půjdou, a oni se mu postavili.” Clintonová se tento měsíc opět dostala na titulní stránky novin kvůli své neschopnosti posunout se od prohry v prezidentských volbách v roce 2016 s Trumpem. Clintonová na X, dříve známém jako Twitter, zaútočila na Trumpa v reakci na zprávu, že se ho jeho kampaň v roce 2024 snaží v otázce potratů „přeznačit“ jako „umírněného“. „Myslí si, že na to ženy skočí? „napsal Clinton. V příběhu publikováno v pořadu Rolling Stone zdroje tvrdily, že Trumpova kampaň už plánuje, jak vylíčit postoj bývalého prezidenta k potratům způsobem, který osloví voliče obou stran. Podle článku si Trump myslí, že se v tomto závodě může vydávat za umírněného. Poté, co Nejvyšší soud rozhodl o zrušení přelomového případu Roe versus Wade , se zdálo, že republikáni ztrácejí půdu pod nohama v otázce potratů. Někteří lidé spekulují, že téma potratů bylo rozhodujícím faktorem demokratických vítězství na celostátní úrovni v polovině volebního období 2022. Demokraté se zaměřují na Trumpa v otázce potratů. „Na postoji Donalda Trumpa k potratům neexistuje žádná ‚mlhavost‘ ani ‚jakási střední cesta“. Věřte mu: byl „hrdý“ na to, že svrhl Roe versus Wade; zasazoval se o „nějakou formu trestu“ pro ženy, které podstoupí potrat; a slíbil, že „povede obvinění“ při schvalování národního zákazu potratů. Dokonce rozjíždí reklamy, právě v této vteřině a chlubí se svou rolí při svržení Roea,“ uvedla koncem minulého měsíce v prohlášení manažerka kampaně prezidenta Bidena Julie ChavezOvá Rodriguezová.

https://conservativebrief.com/you-multiple-79942/

 

📌⚠️ Epsteinovy   letové záznamy zveřejněny v USA

https://t.me/absurdnisvet/65373

https://x.com/chuckcallesto/status/1741976219778699429?s=46

https://www.documentcloud.org/documents/21165424-epstein-flight-logs-released-in-usa-vs-maxwell

 

📌 Historie je lež. Všechno se stalo v rozporu s tím, co bylo řečeno. Civilizace se nevyvinula, ale upadla do barbarství, kde se nyní nacházíme. Moudří byli zavražděni, učitelé moudrých odešli do jiných zemí. Nevinní zůstali s ignoranty, kteří vyšli ze zkumavek. Města byla opuštěná, čas se zastavil. Paraziti tedy postavili oltáře v elektrárnách, nahradili sochy hrdinů světci s vymyšlenými jmény, namalovali výjevy z ukřižování primitivními liniemi v jasných barvách, nahradili architektonické reliéfy umístěním dřevěných lavic, aby si lidé klekali ve velkém sále, kde kdysi poslouchali mudrci. šest varhan a 2 zvonkohry nebeská hudba, zatímco výkonné stroje fungují. Právě sem zapadá Palác Mafra. Teoreticky postavený z vápence neexistujícím králem rodu Bragança. Konstrukce schválená Saramago (nositel Nobelovy ceny) v románu z roku 1982. Na to jsou oceňovaní spisovatelé. Palác vytvořený učiteli moudrých a ne z brazilského zlata. © MR https://t.me/absurdnisvet/65375

 

📌⚠️Aby nedošlo k cenzuře tří kanálů⚠️

📜 𝕴𝖒𝖕𝖊𝖗𝖎𝖔 𝕰𝖘𝖕𝖆ñ𝖔𝖑

📕 𝕳𝖎𝖙𝖑𝖊𝖗 𝖙𝖊𝖓í𝖆 𝖗𝖆𝖟ó𝖓

📚 𝖉𝖊𝖘𝖕𝖊𝖗𝖙𝖆𝖗 𝖔 𝖑𝖆𝖒𝖊𝖓𝖙𝖆𝖗

Pamatujte, že Telegram má verzi s cenzurním filtrem (který je stažen z Google Play nebo App Store) a má kolem loga bílý kruh ( levé logo )……a bezplatnou, původní necenzurovanou verzi, kterou lze stáhnout přímo z jejích webových stránek, aniž byste museli procházet cenzurními „filtry“ Google Play nebo App Store (pravé logo ):

Verzi bez filtrů si můžete stáhnout z:

https://telegram.org/  (tam, kde je stažen instalovatelný soubor „.apk“)

Má oproti předchozímu nějaké výhody? Je to stejná aplikace, ale s více kanály (těmi, které Google nepovoluje) a bez cenzurních filtrů. Společnosti jako Google a Apple stále více žádají, aby procházely jejich filtry a využívaly jejich služeb. To nutí některé aplikace zmizet z „obchodů“, aby chránily a těžily své uživatele.

https://t.me/absurdnisvet/65377

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *