, , , , , ,

Labutí jezero s chlupatou labutí. Univerzita vyhodila učitelku tance, odmítala stejnopohlavní duety

Univerzita vyhodila učitelku tance, odmítala stejnopohlavní duety

Labutí jezero s chlupatou labutí. Univerzita vyhodila učitelku tance, odmítala stejnopohlavní duety

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

7.12.2022

PERZEKUCE VE FRANCII

Tango se nutně tančí mezi mužem a ženou? Dokážou dva muži předvést kroky paso-doble v duetu s takovou svižnosti a „eleganci“ jako zdánlivě heterosexuální pár? V rumbě nebo ča ča určuje pohlaví dominantní postavení tanečníků? Tyto otázky přistály v útulných kancelářích vedení jedné z nejprestižnějších škol ve Francouzské republice po stížnostech interních studentů. společenského tance byla známou pařížskou univerzitou Sciences. Po propuštěna poté, co odmítala tance dvou mužů nebo dvou žen. Ano, potvrzuji, že ve svých kurzech mluvím o mužích a ženách. To nejsou urážlivé výrazy, ale skutečné a  nebojí se vyjádřit propuštěná učitelka.

Sciences  nabízí pro své studenty kulturní a sportovní aktivity. Od boxu po bridž a společenské tance. Právě Valérie měla na starosti posledně zmiňovaný kurz, na který chodí kolem šedesáti studentů. Třikrát týdně je. učila různé tance „klasického proplétání“ od argentinského tanga po křížené kroky rumby. Na začátku nového semetru po Vánocích ale najdou studenti taneční sál zavřený. Jejich učitelka byla totiž vedením Sciences  propuštěna. Valérie, která učila osm let jako brigádnice, byla obviněna z „diskriminace“, píše Le Parisien.

Univerzita požádala Valérii, aby změnila svůj způsob práce tím, aby opustila výrazy „muž-žena“ pro ty, kdo v tanci „vedou a kdo následují“ a aby se vyhnula rozlišování mezi pohlavími. Učitelka tance se, ale jak říká, odmítla „ohnout.“ Tak se s ní škola rozloučila.

Valérie listu Le Parisien řekla, že neučinila „žádné diskriminační nebo štvavé poznámky“. Opravdu odmítá „vyhovět“ požadavku Sciences „ Uznávám a znovu potvrzuji, že své kurzy poskytuji s tím, že používám (výrazy) muži a ženy. To nejsou urážlivé výrazy, ale skutečné,“ dodala. Učitelka, která má za sebou „více než třicet let společenského tance“. Připomíná, že této disciplíně je vlastní „pojem svádění mezi páry, mužem a ženou“. „Dvě ženy tančí spolu, upřímně řečeno, přijde mi to ošklivé,“ řekla. Varovala před příchodem diktartury. „Politicky korektní, musíme zapomenout! Kdy bude Labutí jezero s chlupatou labutí? dodala Valerie.

Zdroj:Le Parisien https://www.leparisien.fr/paris-75/apres-les-plaintes-detudiants-sciences-po-paris-se-debarrasse-de-sa-professeure-de-danse-sexiste-07-12-2022-ZJDARZLKENAIJA7K2DIVBPAFCY.php#xtor=AD-1481423553

https://echo24.cz/a/JJ32Y/zpravy-svet-francie-tanec-ucitelka-odmitla-stejnopohlavni-tance-vyhozena?fbclid=IwAR0_oniyx_NV6iwIf6HyWk_E5ceIBOwwgx7WOOEZr4tGuy2zs9kGj8-J1vQ

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *