Kalifornie: Akce na uvítání žáků pro nový školní rok zakazuje vstup bílým dětem

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

30.8.2023

Tato akce, která byla uspořádána při příležitosti zahájení školního roku na jisté progresivistické škole, jasně ukazuje, že se v USA rasistické útoky nesoustřeďují jen na dospělé.

Bílé děti jsou tak zřejmě odmala učeny tomu, že jsou „podřadné“ a musí být vyřazeny ze společnosti. Škola jim to jistě podá tak, aby nakonec samy od sebe klekaly před černochy a prosily o odpuštění za hříchy svých předků.

Rodič na kalifornské základní škole odsoudil úředníky za to, že schválili hrací akci pro děti, která je v podstatě segregovala podle rasy a zcela vylučovala bílé děti.

Leták k akci na základní škole Anthonyho Chabota v Oaklandu v Kalifornii uvádí, že je pouze „pro černé, hnědé a API rodiny.“

„Pokud se vaše rodina identifikuje jako černá, hnědá nebo API nebo je rodičem / pečovatelem černého, hnědého nebo API žáka, tak přijďte se pobavit, zatímco budeme mít šanci poznat se navzájem a budovat naši komunitu na začátku tohoto školního roku,“ zní pozvánka na akci.

Ironií je, že ji pořádal školní „výbor pro rovnost a inkluzi.“

Na sociálních sítích rodič poznamenal: „Nevím co ostatní, ale já jsem opravdu naštvaný z toho, co se nakonec scvrkává na „Žádní bílí povoleni“.

„Ohlížíme se zpět a kajeme se tak tvrdě, že jsme se pokusili porazit rasismus tím, že jsme oddělili barevné děti od bílých,“ dodal rodič.

„Jak je to produktivní? Proč pokračujeme v segregaci lidí – a to dokonce DĚTÍ?“  – poznamenal také rodič.

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *