, , ,

Jen stručný seznam podvratných operací USAID

Jen stručný seznam podvratných operací USAID

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

14.3.2023

Podvratné akce lze obecně seskupit do tří vzájemně souvisejících kategorií: budování předních organizací a rozvracení a manipulace existujících politických stran. Infiltrace ozbrojených sil, policie a dalších státních institucí a klíčových nevládních organizací.

„Protesty“ v Gruzii následují zákon ministerstva zahraničí o podvracení.

Podívejme se na USAID, Agenturu Spojených států pro mezinárodní rozvoj.

První věc, kterou je třeba vědět: Agentura podléhá ministerstvu zahraničí. Vaším úkolem v public relations je dělat „mezinárodní rozvoj“. Toto je kód pro prosazování změny režimu a podkopávání volených vlád, které nejsou v souladu s neoliberální agendou.

Druhý bod: USAID je v podstatě výstřižek pro aktivity CIA. David H. Price ve své Antologie studené války: CIA, Pentagon a růst antropologie dvojího užití dokumentuje, jak „aktivisté“ pracující pro USAID předávají užitečné informace CIA.

Také podle bývalého ředitele USAID Johna Gilligana agentura sloužila „jako druh postgraduální školy pro agenty CIA“ a „mnoho kanceláří AID bylo infiltrováno shora dolů lidmi ze CIA“. Gilligan dodal: „Myšlenka byla aplikovat agenty do jakéhokoli typu činnosti, kterou jsme měli v zámoří; Vláda, dobrovolníci, věřící, jakýkoli druh.”

Za třetí, Úřad veřejné bezpečnosti (OPS) USAID byl uzavřen v roce 1974 poté, co James Abourezk, senátor z Jižní Karolíny, odhalil, že OPS se podílela na výcviku latinskoamerických policistů k mučení aktivistů. Na veřejnosti byl OPS ospravedlňován bojem proti korupci a podporou profesionality. Ve skutečnosti byla zástupkyní CIA. (Viz „ Výuka mučení: Smrt a odkaz Dana Mitrioneho ,“ Brett Wilkins, Antiwar.com , 11. srpna 2020).

Za čtvrté, v roce 2021 USAID financovalo ( 39 milionů USD ) Ecohealth Alliance, skupinu, která studuje vznikající viry. Prezident Trump operaci ukončil poté, co vyšlo najevo, že spolupracuje s Wuhanským virologickým institutem. Ecohealth Alliance financovala experimenty „zisk funkce“.

Páté: Informace o stinném a nezákonném chování USAID se krátce objevily, když se zjistilo, že agentura na Kubě vytvořila falešnou platformu sociálních médií. „Údajně se zabývá veřejným zdravím a občanskou naukou a její zaměstnanci se aktivně zaměřovali na potenciální disidenty,“ uvedl Wired v roce 2015.

Dnes [4. srpen 2014], Associated Press uvedla, že USAID podporuje na Kubě program, který na ostrov přivedl latino mládež, údajně s cílem podnítit politický disent. Mládež z Kostariky, Venezuely a Peru cestovala na Kubu a vydávala se za turisty nebo zdravotníky, kteří pořádali workshopy o prevenci HIV, ale ve skutečnosti chtěli vyškolit opoziční aktivisty. (Viz „ Lefka na změnu režimu HIV na Kubě, další černé oko pro USAID,“ Whitney Eulich, The Christian Science Monitor ).

Šestá: Podle Council on Hemispheric Affairs „mimořádný uniklý dokument poskytuje vhled do rozsahu a složitosti plánu vlády USA vměšovat se do vnitřních záležitostí Nikaraguy před prezidentskými volbami v roce 2021 a po nich“. USAID vyhlásilo výběrové řízení na dodavatele se zájmem o infiltraci Nikaraguy po volbách v roce 2021.

Nedávná eskalace intervence začala za Obamova prezidentství a pokračovala za Trumpa, i když motivace spíše souvisí s přetrvávajícími obavami americké administrativy o úspěšnost modelu rozvoje Ortegovy administrativy od doby, kdy se vrátila k moci v roce 2007. začalo desetiletí obnovených sociálních investic.

Sedmá: V roce 1966, USAID založil Office of Population. Prvním režisérem byl Reimert Thorolf Ravenholt. „Ten post zastával do roku 1979 a využil ho k vytvoření globálního impéria propojených organizací pro kontrolu populace, které operují s miliardovými rozpočty, aby potlačily existenci lidí, které americké ministerstvo zahraničí považovalo za nežádoucí,“ píše Robert Zurbin pro The NewAtlantis . (Zdůraznění přidáno.)

“Ravenholt také neměl žádné výčitky ohledně nákupu obrovského množství neověřených, nelicencovaných, vadných nebo zakázaných antikoncepčních prostředků a nitroděložních tělísek (IUD) a distribuoval je milionům nic netušících žen třetího světa, z nichž mnohé v… Následek utrpěl nebo zemřel .“

Za osmé: USAID je v čele mnoha barevných revolucí. „Kdekoli dojde k převratu, barevné revoluci nebo změně režimu ve prospěch zájmů USA, tam je USAID se svými dolarovými proudy,“ píše Eva Golinger, venezuelsko-americká právnička, spisovatelka a novinářka. (Viz „ Barevné revoluce: Nová forma změny režimu, Made in USA“, publikované na WikiLeaks ).

Recept je vždy stejný. Studentská a mládežnická hnutí jdou kupředu s neotřelou tváří a lákají ostatní, aby se přidali, jako by to nyní bylo v módě, skvělá věc. Vždy existuje logo, barva, marketingová strategie. V Srbsku skupina OTPOR, která vedla svržení Slobodana Miloševiče, vyšla do ulic s tričky, plakáty a vlajkami s černobílou pěstí, symbolem odporu. Na Ukrajině zůstalo logo stejné, ale barva se změnila na oranžovou. V Gruzii to byla růžová pěst a ve Venezuele jsou pro trochu zpestření místo sevřené pěsti ruce otevřené, černobíle.

Golinger dodává: “Vždy jsou to tytéž organizace, které financují, vzdělávají a radí: USAID, NED, IRI, NDI, Freedom House, AEI a ICNC.”

Tento vzor se nyní opakuje v ulicích gruzínského Tbilisi.

V roce 2020 NATO napsalo takto :

USAID/Gruzie představila novou strategii rozvojové spolupráce s Gruzií (CDCS), která má pomoci Gruzii do roku 2025. Podle nové strategie USAID vytvoří strategické partnerství s Gruzií na její cestě k soběstačnosti [neoliberální poroba], která pomůže urychlit euroatlantickou integraci [zejména s ohledem na Kavkaz a Střední Asii] a odolnost země vůči zlovolnému vlivu posílit [definováno jako diplomatické, ekonomické a bezpečnostní iniciativy s Ruskou federací].

Toto je jen krátký seznam. Vyjmenovat všechny podvratné aktivity USAID by vyžadovalo monografii v délce knihy.

Ujišťujeme vás, že USAID není v Gruzii, aby podporovalo „demokracii“. Je tam od toho, aby rozvrátila vládu, o které Samantha Power a americké ministerstvo zahraničí tvrdí, že je nedostatečně proukrajinská a protiruská.

Jediný rozdíl je v tom, že neokonzervativní Vicky Nuland tentokrát nestojí na okraji zinscenovaných demonstrací a rozdává sušenky.

Zdroj:https://kurtnimmo.substack.com/p/short-list-of-usaid-subversion-operations?utm_source=post-email-title&publication_id=312109&post_id=107701582&isFreemail=true&utm_medium=email

 

Dočetli jste jeden z našich článků?
Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti.
Více o financování zdola se dozvíte http://ZDE: https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *