, , ,

S poklesem standardů armády USA, armáda ztrácí důvěryhodnost

S poklesem standardů armády USA, armáda ztrácí důvěryhodnost

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

6.8.2023 Brian Berletic

Americká armáda je americkým lidem považována za nejdůvěryhodnější instituci v Americe. Má větší důvěru než média, velké americké podniky, systém trestního soudnictví a dokonce i volení zástupci, kteří tvoří Kongres USA. Navzdory této skutečnosti je důvěra v samotnou americkou armádu na ústupu, pramení z různých důvodů a odráží celkový úpadek Ameriky jako globální supervelmoci. 

Politico ve svém nedávném článku nazvaném „Důvěra Američanů v americkou armádu nejnižší za 2 desetiletí, průzkum zjistil“, odhalilo, že bez ohledu na politickou příslušnost, ať už jsou to republikáni, demokraté nebo nezávislí, Američané pohlížejí na americkou armádu s mnohem menší důvěrou než mají za více než 20 let. 

Článek poznamenává, že po útocích z 11. září 2001 vojenská důvěra prudce vzrostla a zůstala přes 70 procent až do poklesu v roce 2021. Tento pokles se shoduje s stažením americké armády z Afghánistánu téhož roku, což bylo považováno za debakl po dvou desetiletích. z toho, o čem mnoho Američanů věřilo, byla neřešitelná bažina. 

Špatný výkon amerických vojenských plánovačů a jejich civilních protějšků při stažení z Afghánistánu vedl ke smrti příslušníků amerických služeb i afghánských civilistů a zanechal národ v nepořádku. Videa Afghánců, kteří spolupracovali s americkými okupanty, pronásledovali americká nákladní letadla po ranveji, drželi se podvozku a zemřeli, byla spálena v myslích milionů lidí v Americe i na celém světě. 

Méně viditelné jsou osudy desítek tisíc příslušníků amerických služeb, kteří byli vysláni na několik zahraničních zájezdů do Iráku nebo Afghánistánu (nebo obou), utrpěli fyzické nebo duševní trauma a vrátili se domů, aby našli systém, který je nechal dlouho čekat. seznamy pro podřadnou péči, nebo nedostal žádnou péči. Tito muži a ženy se těžko přizpůsobovali civilnímu životu poté, co zažili neskutečnou povahu boje a vojenské okupace tisíce mil od domova. 

Tito členové amerických služeb strávili roky života daleko od svých rodin a přátel, bojovali v zahraničí za abstraktní pojmy jako „svoboda“ a „demokracie“ a „budování národa“, jen aby se vrátili domů a viděli svůj vlastní národ v prudkém úpadku. Poté, co přispěli k zahraničním intervencím v zahraničí, které lidem od severní Afriky po Střední Asii upíraly mír a prosperitu, se těmto členům amerických služeb také zdály neuchopitelné vyhlídky na vybudování mírového a prosperujícího života doma. 

To se neztratilo pro americký lid jako celek, který vidí jejich veterány zanedbávané, týrané a zapomenuté po válkách, které stále více Američanů ani nežádalo, ani z nich nemělo prospěch. 

Nejen, že důvěra veřejnosti v americkou armádu klesla, klesla i samotná americká armáda. 

The Wall Street Journal ve svém článku „The Military Recruiting Crisis: Ani veteráni nechtějí, aby se jejich rodiny připojily“ zaznamenal rostoucí krizi, které čelí američtí vojenští náboráři, kteří se snaží najít kvalifikované Američany, kteří jsou schopní a ochotní se připojit k USA. vojenské, i když jsou normy opakovaně snižovány. 

Normy se snižují ze dvou důvodů: přilákat více lidí, kteří jsou jinak nekvalifikovaní, aby vstoupili do armády, a vyřešit problém, že každý rok je průměrný Američan méně kvalifikovaný pro vojenskou službu. To je způsobeno faktory, jako je zneužívání drog, obezita, kriminální původ a špatné vzdělání, které zase vedou ke špatným výsledkům vojenských vstupních testů.

Úpadek Ameriky se promítá do všech těchto faktorů a všechny tyto faktory přispívají k úpadku Ameriky i k úpadku americké armády. 

Jak se standardy snižují, armáda samotná jako instituce se stává méně atraktivní pro seriózní myšlení, které dělá ideálního rekruta. Jak se k americké armádě připojují méně kvalifikovaní rekruti a propracovávají se v řadách nahoru, armáda jako instituce se stává stále méně atraktivní. Je to začarovaný kruh, který se zrodil z napětí nekonečných amerických válek, které se rozprostírají po celém světě i po desetiletí. 

Americký lid ztrácí důvěru ve všechny své instituce, včetně těch, kterým historicky důvěřoval nejvíce, jako je americká armáda. Tato ztráta důvěry není způsobena tím, že by samotná americká armáda byla ze své podstaty nedůvěryhodná, ale spíše tím, k čemu americké politické vedení použilo armádu a co armádě udělalo, když ji využilo, zneužilo a vyčerpalo. 

Tito vůdci se špatnými výkony poslali Američany bojovat a umírat do zámoří ve snaze o neudržitelnou globální dominanci, což mělo negativní dopady na americkou ekonomiku, vzdělávací systém a domácí společnost. Úpadek v těchto oblastech vytváří podmínky, ve kterých se daří zločinnosti, nemocem a nevědomosti, čímž armádu a zbytek americké společnosti připravuje o kvalifikované lidské zdroje nezbytné pro přežití a růst. Pokud nebudou vyřešeny zásadní problémy americké zahraniční a domácí politiky, bude úpadek přetrvávat, což bude mít vliv nejen na armádu, ale naruší i důvěru, kterou v ni Američané mají. 

Autor je geopolitický analytik a bývalý voják americké námořní pěchoty. názor@globaltimes.com.cn

 

ZDE jedno video k tématu:

ZDROJ: https://www.globaltimes.cn/page/202308/1295758.shtml

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *