Irská vláda navrhuje zabít 200 000 krav, aby splnila klimatické cíle

18.6.2023

(Rhoda Wilson, Expose News ) Interní dokument irského ministerstva zemědělství odhaluje, že k naplnění klimatických cílů je zapotřebí rozpočet 200 milionů eur a zabití 65 000 krav každý rok během tří let – to je celkem 195 000 krav.

Usmrcení téměř 200 000 irských dojnic je nesprávný způsob, jak splnit irské klimatické cíle, uvedla prezidentka organizace Macra na Feirme Elaine Houlihanová.

Organizace Macra na Feime vytváří platformu, která umožňuje vyslechnout hlasy mladých zemědělců. Houlihanová popisuje vládní zprávu, která obsahuje návrh na vybití statisíců krav jako „úplné šílenství“.

Houlihanová dále zdůrazňuje:

„Udělal někdo krok zpět a vážně se zamyslel nad tím, jaké signály vysílají zprávy zaměřené na utracení zvířat mladým zemědělcům, kteří zvažují vstup do zemědělského sektoru? Myslí Irsko a Evropa vážně generační obnovu?“

Jakýkoli plán na porážku stáda dojnic v Irsku musí být dobrovolný, varovala Irská asociace dodavatelů smetany a mléka (ICMSA). ICMSA je lobbistická skupina, která zastupuje všechny zemědělce v Irsku, zejména výrobce mléčných výrobků a chovatelů skotu.

Prezident ICMSA Pat McCormack v úterý pro Newstalk Breakfast řekl:

„Pokud má existovat nějaké schéma, musí to být dobrovolné schéma. To je naprosto rozhodující, protože nemá smysl sbírat čísla od jednotlivce, který si půjčil peníze na podnikání a nyní pod obrovským finančním závazkem by si měl pod sebou podřezávat větev.“

Klimatičtí alarmisté a ti, kteří chtějí profitovat ze zelené agendy, odmítají uznat, že příběh o dobytku a jím produkovaném metanu je mylná představa.

Zastánci klimatické agendy fanaticky vykreslují krávy jako pumpy dalšího metanu do atmosféry. To prostě není pravda. Metan z přežvýkavců je jako skleníkový plyn prakticky irelevantní. A metan ze skotu je součástí biogenního uhlíkového cyklu, který existuje od začátku života na Zemi.

Klimatičtí alarmisté a ti, kteří se z toho snaží profitovat, odmítají uznat, že zemědělství je klíčové nejen proto, abychom se vyhnuli hladovějícímu obyvatelstvu, ale je také životně důležité pro živobytí a ekonomiku.

Irsko se dlouhá léta spoléhá na zemědělství a na nadnárodní investice, které pohánějí jeho ekonomiku. Irské hovězí a mléčné značky jako Kerrygold a Pilms Choice patří mezi nejznámější exportní značky. Krávy však nyní představují něco jiného – politiku a chamtivost vykonstruované „klimatické krize“.

(Související: Zničení zemědělství zabírá přední místo v boji proti klimatickým změnám, říká John Kerry)

Globalisté si z prstu vycucají nějaký cíl, jehož naplnění má potom katastrofální následky na životy lidí a farmářů

V listopadu 2021 se více než 100 zemí zavázalo snížit emise metanu o 30 % do roku 2030 na summitu COP26 v Glasgowě v rámci iniciativy, kterou předložily USA a EU.

Irská vláda měla v prvním listopadovém týdnu zveřejnit své plány pro klimatickou krizi podle jednotlivých sektorů a zvažovala přitom snížení emisí uhlíku v zemědělském sektoru o 21% až 30%.

Před odhalením sektorově-odvětvových plánů se globální poradenská a auditorská firma KPMG zaměřila na čtyři scénáře. Dospěla k závěru, že pokud se vláda rozhodne pro cíl 30%, pak irský venkov bude čelit 4 miliardovému zásahu do ekonomiky a ztratí více než 56 000 pracovních míst.

V červenci loňského roku irská vláda oznámila závazné odvětvové cíle snížit celkové emise uhlíku o 51% do roku 2030. Sektor zemědělství musí do roku 2030 snížit emise o 25%, doprava o 50% a společné a veřejné budovy o 40%.

Tim Cullinan, lídr Irské farmářské asociace (IFA), řekl, že cílem je přežití vlády a ne přežití venkovského Irska.

„Je to potenciálně zničující rána pro irské zemědělství a venkovské hospodářství,“ řekl.

ICMSA označila dohodu za „zradu“, která způsobí, že mnohé farmy se stanou neživotaschopné. Snížení emisí o čtvrtinu přivede mnoho farem k bankrotu a může si vynutit vybití stovek tisíc krav.

Irská vláda oklamala zemědělce

Před časem vláda nabádala farmáře, aby rozšířili produkci a využili tak konec kvót Evropské unie na mléko. Farmáři investovali do nového vybavení a stáda dojnic se za poslední desetiletí rozrostly téměř o polovinu.

Irské máslo, sýry a jiné produkty – 90 % jde na export – zaplnily regály supermarketů po celém světě.

„Mluvilo se jen o tom, jak mohou mlékárenské výrobky podpořit ekonomiku a společnost, a my jsme to stejně dělali. Nyní se z hrdinů stali zlí kluci, kteří prý ohrožují klima,“ řekl loni McCormack.

„Nálada v odvětví zemědělství je velmi frustrující. Je velmi obtížné přesně předpovědět, co se stane, ale zřejmě dojde ke zvýšení cen potravinářských produktů a snížení produkce.“

Autor: Rhoda Wilson, Zdroj: expose-news.com

zdroj: https://expose-news.com/2023/06/01/irish-government-proposes-culling-200000-cows/

Badatel.nethttps://www.badatel.net/irska-vlada-navrhuje-zabit-200-000-krav-aby-splnila-klimaticke-ciele/

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj našich nezávislých informačních platforem.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *