Farmářka popisuje, jak probíhá vyvlastňování holandských farem

Celý článek si můžete poslechnout zde:

21.8.2023 

Všichni podporovatelé klimatické agendy zároveň podporují toto bezprecedentní vyvlastňování, které již mimo jiné vedlo k desítkám sebevražd farmářů, kteří neviděli žádnou další životní perspektivu.

Mnohé farmy se totiž dědí po dlouhé generace, často mnoho století, takže pro většinu holandských zemědělců je jejich podnikání také jejich smysl života, který jim však nyní berou.

Nikdo z nich totiž již nesmí podnikat nikde na území EU, takže ukončení činnosti je doživotní. A to v situaci, kdy farmáři mnohdy ani jinou práci neumí.

Nizozemská vláda sice tvrdí, že jde o „dobrovolný výkup,“ aby vše nevypadalo tak drasticky, jenže pokud majitelé své farmy neprodají – většinou pod cenou – hrozí jim perzekuce a vyvlastnění, po kterém by neměli ani podnikání, ale ani minimální kompenzaci.

Vyvlastněné farmy pak navíc musí sami zlikvidovat a na místě současné farmy musí zůstat doslova pustina, kterou pak vláda využije pro výstavbu migračního centra, případně větrné nebo solární elektrárny.

Jedna farmářka, majitelka mléčné farmy, nyní popisuje, jak takové vyvlastňování – v Holandsku nazývané „výkup“ – probíhá.

Farmářka Anje Grin z Biddinghuizenu sdílí na Facebooku naléhavou a smutnou zprávu.

„Naše mléčná farma Kolhorn Dairy Farm je nominována na sestřelení vládou,“ píše.

Společnost je jednou z tisíců, které byly vládou vybrány k likvidaci. Společnosti bylo odebráno povolení k ochraně životního prostředí, protože podle vlády nemělo být před 11 lety nikdy vydáno.

Podle Grinové bylo povolení získáno legálně v souladu se všemi postupy.

Tento týden farmu navštívil poradce z ministerstva zemědělství, aby hovořil o výkupu.

„Možná se nám podaří získat peníze, ale podmínky pro naši skvělou společnost jsou katastrofální. Bude se muset vše rozbít do posledního kamene a my už nemůžeme být zemědělci v celé Evropě,“ řekla Grinová.

Prodej společnosti je nemožný, protože je „nelegální.“  „Žádná banka to kupci nebude financovat.“

Zdůrazňuje se, že režim odkupu je dobrovolný. „Ale co to znamená, když stojíte v rohu s pistolí namířenou na vás a nemůžete nikam jít?“ ptá se farmářka.

„Dobrovolnost v našem případě znamená, že se můžeme zeptat, kdy stisknou spoušť.“

Poukazuje na to, že film o chovu dojnic byl králem a královnou několikrát prezentován v zahraničí jako příklad inovativní, efektivní, udržitelné a ke zvířatům přátelské společnosti.

„Nyní chce stejná vláda vymazat naši společnost jediným tahem pera a skutečně zatáhnout smyčku kolem nás jako chovatelů dobytka. Jsme zničeni a v tuto chvíli nevíme, co dělat.“

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *