,

Europol a Eurojust podporují českou a ukrajinskou policii při likvidaci hlasového phishingového gangu v hodnotě mnoha milionů eur

Europol a Eurojust podporují českou a ukrajinskou policii při likvidaci hlasového phishingového gangu v hodnotě mnoha milionů eur

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

16.11.2023

Česká a ukrajinská policie rozbila s podporou Europolu a Eurojustu plodný phishingový gang, o kterém se předpokládá, že ošidil oběti v celé Evropě o desítky milionů eur. Jen v Česku se škody způsobené touto zločineckou skupinou odhadují na více než 8 milionů eur (195 000 000 Kč).

V důsledku tohoto vyšetřování bylo letos v dubnu již zadrženo šest podezřelých na Ukrajině a čtyři v České republice. Při raziích byly prohledávány lokality v Česku (Domazlice, Rokycany a Plzeň) a na Ukrajině (Dněpropetrovsk), včetně domů obviněných, vozidel a call center.

Během zásahu byly zabaveny mobilní telefony, SIM karty a počítačové vybavení.

Zločinecká skupina operovala z call center umístěných na Ukrajině a prováděla vražedné útoky zaměřené především na české oběti. Podvodníci je požádali, aby převedli finanční prostředky z jejich „prolomených“ bankovních účtů na „bezpečné“ bankovní účty kontrolované zločinci.

Podezřelí používali falešná telefonní čísla a vydávali se za zaměstnance banky a policisty, aby získali důvěru svých obětí.

evropská koordinace

Případ byl zahájen v Eurojustu v listopadu 2021 na žádost českých orgánů. V červnu 2022 byl mezi českými a ukrajinskými orgány za podpory Eurojustu zřízen společný vyšetřovací tým (JIT). Agentura uspořádala pět koordinačních setkání s cílem usnadnit komunikaci a justiční spolupráci mezi zúčastněnými orgány.

Evropské centrum pro počítačovou kriminalitu Europolu (EC3) podporuje případ od prosince 2021 tím, že usnadňuje výměnu informací, pořádá operativní jednání a poskytuje digitální forenzní podporu na zabavených zařízeních. Europol v současné době provádí analytickou práci s cílem identifikovat potenciální oběti v jiných evropských zemích.

Jak se nestát obětí bankovních vishingových hovorů

Vishing – neboli hlasový phishing – je použití podvodných telefonních hovorů, které mají přimět lidi, aby dali peníze nebo odhalili osobní údaje. Vishing často zahrnuje zločince, který předstírá, že zastupuje důvěryhodnou instituci, společnost nebo vládní agenturu.

Zde je návod, jak ochránit sebe a své finance před tímto typem podvodu s telefonem:

  • Pozor na nevyžádané telefonáty.
  • Vezměte si číslo volajícího a řekněte mu, že mu zavoláte zpět.
  • Chcete-li ověřit jejich identitu, vyhledejte telefonní číslo organizace a kontaktujte ji přímo.
  • Podvodníci mohou najít vaše základní informace online (např. sociální sítě). Nepředpokládejte, že volající je pravý jen proto, že má takové podrobnosti.
  • Nesdělujte PIN ke své kreditní nebo debetní kartě ani heslo k online bankovnictví. Vaše banka nikdy nebude požadovat takové údaje.
  • Na jejich žádost nepřevádějte peníze na jiný účet. Vaše banka vás o to nikdy nebude žádat.
  • Pokud si myslíte, že je hovor falešný, nahlaste to své bance.

Další tipy, jak převzít kontrolu nad svým digitálním životem, najdete v našem průvodci prevencí #CyberScams.

Na vyšetřování se podílely tyto orgány:

  • Česko : Městské státní zastupitelství v Praze; Policie ČR, Krajské ředitelství policie kraje Vysočina; Služba kriminální policie a vyšetřování
  • Ukrajina : Generální prokuratura, oddělení pro boj s omamnou kriminalitou spolu s vyšetřovateli hlavního vyšetřovacího oddělení (GSU) Národní policie

 

 

Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *