Doktor: Policie mě umístila na psychiatrii za „dezinformace“ o COVID-19

„Toto jsou skutečně psychiatrické metody sovětského typu“

Švýcarský kardiolog s doktorátem z imunologie a virologie, který má soukromou praxi 24 let, říká, že ho policie násilně odvezla na psychiatrické oddělení, aby byl vyšetřen na duševní chorobu, v reakci na jeho veřejnou kritiku omezení COVID, mandátů a testů, o kterých tvrdil, že byly nevědecké.

Dne 9. dubna 2020 zveřejnil Dr. Thomas Binder na svém blogu analýzu COVID-19 a vládním úsilí o zmírnění, která zaznamenala 20 000 zhlédnutí. Doufal, že to povede k akci, ale dva kolegové zalarmovali šéfa státní policie a tvrdili, že Binder je hrozbou pro něj i vládu. Den před Velikonocemi roku 2020 byl před jeho domem konfrontován asi 60 ozbrojenými policisty, včetně 20 z kantonu protiteroristické jednotky Aargau ARGUS.

Ve videorozhovoru s nezávislým reportérem Taylorem Hudakem Binder řekl, že po prozkoumání jeho online příspěvků a zpráv policie dospěla k závěru, že nepředstavuje hrozbu. Policisté ale poslali pohotovostní lékaře, aby prozkoumali jeho duševní zdraví,  bylo mu diagnostikováno „korona šílenství“ a byl umístěn na psychiatrické jednotce.

Binder byl propuštěn pod podmínkou, že bude užívat psychiatrické léky a nadále vykonávat medicínu ve Švýcarsku.

„Jsou to skutečně psychiatrické metody sovětského stylu, [východoněmeckého] stylu,“ řekl.

V Sovětském svazu byla politická opozice vůči snaze komunistické strany o utopický stát obvykle považována za duševně nemocnou a často byla držena v psychiatrických léčebnách. Některým byla diagnostikována nemoc, jako je „pomalá schizofrenie“, mající zjevné příznaky jako „klamy reformismu“.

V lednu lékařská licenční rada v Maine požadovala, aby zkušená lékařka a epidemioložka Dr. Meryl Nass podstoupila psychologické vyšetření poté, co jí byla pozastavena licence za údajné šíření „dezinformací“ o COVID-19.

Binder je členem představenstva švýcarské pobočky Světové rady zdraví , kterou vede Dr. Tess Lawrie a další. Je také členem organizací Doctors for Covid Ethics a German Physicians and Scientists for Health, Freedom and Democracy .

Podívejte se, jak Dr. Thomas Binder popisuje své zkušenosti v zařízení pro duševní zdraví:

Twitter Embed