Bruselští papaláši mají strach z průzkumů do eurovoleb, obávají se zejména blokace Green Dealu

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

25.1.2024

Podle výzkumu provedeného Evropskou radou pro zahraniční vztahy (ECFR) bude legislativa EU roztříštěnější než kdykoli předtím, přičemž středolevá liberální koalice „staré gardy“ bude bojovat o udržení většiny, která jí v současné době umožňuje dominovat agendě.

Jak jsem zde již dříve upozornila, tak v červnu vyšle do EU asi nejvíc protibruselských sil Francie, kde s obrovským náskokem vede RN založená Marine le Pen. Hlasování strany v EP je zcela v souladu s frakcí, takže tito europoslanci budou samozřejmě přínosem.

Strana, která je nyní vedená Jordanem Bardellou, by měla získat v EU (frakce ID) dokonce 30 křesel, což je víc, než kolik má ČR celkem europoslanců (21).

Ve Francii však posilují i další dvě protestní strany vymezující se proti politice EU, které by měly mít každá kolem 7 – 8%. Značně by měla posílit i německá AfD, kterou se nyní snaží jak jen mohou dehonestovat a dokonce i zakázat.

Možná to je právě i v souvislosti s velmi dobrým výsledkem průzkumů do eurovoleb. Jak známo, tak Německo a Francie mají zdaleka nejvíc europoslanců ze všech, takže posílení obou uvedených stran bude velmi dobře patrné i na vysokém počtu jejich europoslanců.

Podle informací z průzkumu by měl v Holandsku vyhrát eurovolby Wilders a jeho PVV, nicméně do europarlamentu by se z Holandska měla těsně dostat i další strana, která je zásadně proti EU, ale ta patří k nezařazeným.

Z menších zemí pak výrazně posílí frakci ID například Rakousko a Belgie. V obou zemích (ale zejména v Rakousku) to vypadá na celkem jasnou výhru stran této tvrdě protibruselské frakce.

Oslabit mají středo-levicové frakce (paradoxně právě tam pošle ČR nejvíc europoslanců), které stojí za Green Dealem a jinými šílenostmi. Nezařazení (NI) jsou v 90% případů europoslanci, kteří jsou proti EU, takže tuto „šedou zónu“ lze přičíst k frakci ID.

Potěšitelný je předpokládaný propad u extremistické frakce Zelených, kde působí i naši Piráti (u nich ovšem propad neočekávám, neboť u nás je posílí už jen fakt, že k eurovolbám chodí téměř výhradně eurohujeři a odpůrci EU zůstávají doma).

„Očekáváme, že skupiny ECR a ID budou dohromady tvořit 25 procent poslanců EP a poprvé budou mít dohromady více
křesel než Evropská lidová strana (EPP) nebo Socialisté a demokraté (S&D),“ uvádí zpráva Evropské rady pro zahraniční vztahy.

EU se samozřejmě obává toho, že uvedená „koalice“ by mohla s pomocí nezařazených a i některých lidovců zmařit některé plány EU na příští roky.

Zpráva také poznamenala, že by se mohla vytvořit potenciální „populistická pravicová koalice“ mezi skupinami EPP, ECR a ID, která by mohla získat 49 procent křesel a kontrolovat agendu s podporou nezařazených poslanců Evropského parlamentu.

„Většina nezařazených poslanců EP pochází z krajně pravicových stran, což znamená, že s jejich podporou by se poprvé v historii Evropského parlamentu mohly vytvořit většinové koalice napravo, “ uvádí zpráva.

Evropská rada pro zahraniční vztahy napsala, že její zpráva by měla sloužit jako budíček pro evropské politiky ohledně toho, co je v sázce ve volbách do Evropského parlamentu v roce 2024 a varovala, že dramatická změna ve složení zákonodárného sboru by mohla vést k zablokování další fáze Green Dealu a měla by důsledky pro přístup EU k imigraci.

Zpráva EU tedy jasně ukazuje, že v Bruselu se bojí posílení protestního křídla EU, které by mohlo zarazit zejména šílenou zelenou politiku a výměnu obyvatel doprovázenou islamizací.

Na závěr připomínám, že není dobré zůstávat doma a nechat tak většinu hlasů pro eurohujery. Ti jdou k eurovolbám vždy. A také je důležité si uvědomit, že se zde ani tak nevolí strana jako frakce.

Jaké jsou v EU frakce a jak kdo v posledních letech hlasoval v různých hlasováních v EP se dozvíte zde…

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *