, , ,

Británie potvrdila použití munice s ochuzeným uranem proti na Ukrajině. Kdy se probudí na Ukrajině?… Jejich spojenci je otráví

ochuzený uran

Británie potvrdila použití munice s ochuzeným uranem proti na Ukrajině. Kdy se probudí na Ukrajině?… Jejich spojenci je otráví

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

28.4.2023

Munice s ochuzeným uranem, použitá v bývalé Jugoslávii nebo v Iráku, si dodnes v dotčených lokalitách vybírá krutou daň.

Po celé dlouhé roky se v místech jejího použití stále rodí děti s různými malformacemi a například Srbsko zaznamenává extrémně vysoký výskyt rakoviny.

 

I přesto má být nyní tato munice používána na Ukrajině, kde posléze budou dlouhé roky řešit podobné problémy jaké řeší již více než 20 let v Srbsku či Iráku. Ale o lidi přece v žádné válce nikdy nejde…

Britská armáda potvrdila, že tisíce granátů s ochuzeným uranem jsou již na Ukrajině, navzdory předchozím vehementním varováním Rusů, aby Britové s přesunem nepokračovali.

„Poslali jsme na Ukrajinu tisíce nábojů Challenger 2, včetně nábojů s ochuzeným uranem probíjejících pancíř,“ řekl ministr britských ozbrojených sil James Heappey v odpovědi na otázku skotského poslance Kennyho MacAskilla.

Heappey potvrdil, že sporná munice je nyní pod kontrolou Obranných sil Ukrajiny (AFU), a že ministerstvo obrany Spojeného království nemonitoruje místa, ze kterých AFU vystřeluje DU granáty na Ukrajině.

Poslanci se ministra obrany také zeptali, zda Spojené království sleduje míru rozmístění raket s ochuzeným uranem proti ruským silám, na což odpověděl:

„Z důvodů provozní bezpečnosti nebudeme komentovat míru rozmístění ukrajinských raket.“

Pokud jde o Spojené státy, bojová vozidla Bradley již vyslaná do Kyjeva, mohou být vyzbrojena municí s ochuzeným uranem, ale Bílý dům neprozradil, zda jsou nebo nejsou vyzbrojena.

Když bylo v březnu oznámeno, že Británie posílá na Ukrajinu pancéřovou munici pro tanky Challenger II, Kreml vydal prohlášení zdůrazňující, že taková zbraň by se rovnala použití špinavé jaderné bomby.

„Jugoslávský scénář. Tato munice nejen zabíjí, ale také znečišťuje životní prostředí a způsobuje rakovinu u lidí žijících v těchto oblastech,“ řekla tehdy mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharová v narážce na rakovinu a další smrtelné nemoci.

„Mimochodem, je naivní si myslet, že oběťmi se stanou jen ti, proti kterým bude tohle všechno použito. V Jugoslávii jako první trpěli vojáci NATO, zejména Italové. Ti se pak dlouho snažili získat odškodnění od NATO za ztrátu zdraví. Ale byli odmítnuti,“ řekla. Zacharovová pak dodala: „Kdy se probudí na Ukrajině?… Jejich spojenci je otráví.“

Během americké okupace Iráku bylo používání ochuzeného uranu ze strany NATO spojeno s rakovinou a vrozenými vadami u irácké populace.

V reakci na britský krok Putin oznámil, že Rusko rozmístí v Bělorusku taktické jaderné zbraně.


CO VĚDĚT O MUNICI NA BÁZI URANU, KTEROU SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ POŠLE NA UKRAJINU

https://volnyblog.news/co-vedet-o-munici-na-bazi-uranu-kterou-spojene-kralovstvi-posle-na-ukrajinu/


STUDIE DOKUMENTUJE DOPADY OCHUZENÉHO URANU NA DĚTI V IRÁKU

https://volnyblog.news/studie-dopady-ochuzeneho-uranu-na-deti-v-iraku/


ZDROJ:ZERO Hedge https://www.zerohedge.com/geopolitical/uk-confirms-depleted-uranium-munitions-being-used-against-russians-ukraine

Děkujeme za Vaší podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.
Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.
Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.
Děkujeme za vaši podporu našeho zpravodajství, podpořit nás můžete ZDE:
https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“ : 27-1664400247/0100
Další zajímavé články najdete ZDE:
https://volnyblog.news/

1 reply

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *