, ,

Bottlecap Balloon Brigade – zájmová skupina z Illinois – tvrdí, že svůj meteorologický balón za 13 dolarů naposledy odpálil poblíž Yukonu 10. února – hodiny předtím, než F-22 sestřelil UFO ve STEJNÉ oblasti raketou za 400 tisíc dolarů

BBB

Bottlecap Balloon Brigade – zájmová skupina z Illinois – tvrdí, že svůj meteorologický balón za 13 dolarů naposledy odpálil poblíž Yukonu 10. února – hodiny předtím, než F-22 sestřelil UFO ve STEJNÉ oblasti raketou za 400 tisíc dolarů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

17.2.2023

Tajemným objektem sestřeleným americkými stíhačkami uprostřed pokračující hysterie vyvolané čínským špionážním balónem mohla být nafukovačka za 12 dolarů vypuštěná zájmovou skupinou v Illinois .

Northern Illinois Bottlecap Balloon Brigade (NIBBB ) oznámila, že jeden z jejích balónů „chyběl v akci“ na stejném místě – a v té době – tryskové letadlo amerického letectva sestřelilo neidentifikovaný objekt poblíž Aljašky pomocí rakety Sidewinder za 400 000 dolarů.

NIBBB uvedl, že jeho balon ‚K9YO‘ naposledy nahlásil svou polohu krátce před 1:00 GMT v sobotu 11. února (20:00 EST 10. února), poblíž pobřeží jihozápadní Aljašky.

Později v sobotu kanadský premiér Justin Trudeau prohlásil , že nad kanadským územím Yukon , několik set mil od poslední známé lokality K9YO, byl sestřelen „neidentifikovaný objekt“.

Modelování sdílené NIBBB ukazuje, že jeho balón směřoval směrem k Yukonu, než zmizel – a otevírá možnost, že to byl jeden z podezřelých objektů viděn americkou armádou.

Objekt sestřelený stíhačkou F-22 amerického letectva nad Mayo na Yukonu byl úředníky v Kanadě a USA různě popisován jako „válcový“ kovový balón s užitečným zatížením.

Balónky používané zájmovými skupinami jako NIBBB často odpovídají stejnému popisu. Obvykle jsou připojeny k malému nákladu na solární pohon, který přenáší data o poloze zpět na odposlouchávací stanoviště na zemi. Obvykle tyto užitečné zatížení nejsou větší než kreditní karta.

NIBBB neřekla, že jeho balón byl definitivně sestřeleným objektem, ale přehled nepřímých důkazů od Aviation Week nechává možnost široce otevřenou.

„Pikokalóny“ vypouštěné zájmovými skupinami, jako je NIBBB, zdaleka nepředstavují vojenskou nebo sledovací hrozbu, často nedělají nic víc, než že předávají data o poloze – nebo v některých případech informace o počasí.

Plavou kolem, dokud je nepoškodí nebo nesrazí špatné počasí. K9YO byl ve vzduchu 123 dní a 18 hodin, než přestal hlásit svou polohu.

Za tu dobu šestkrát obeplul zeměkouli.

ZDROJ: David ICKE https://davidicke.com/2023/02/17/bottlecap-balloon-brigade-an-illinois-hobby-group-claims-its-13-weather-balloon-last-pinged-near-yukon-on-february-10-hours-before-f-22-brought-down-ufo-in-same-area-with-400k-missile/

Dočetli jste jeden z našich článků? Nezapomínejte, prosíme, na dobrovolný příspěvek, které je příspěvkem k další nezávislosti a na fungování ! Volného blogu a také investicí do jeho budoucnosti. Více o financování zdola se dozvíte ZDE:  https://volnyblog.news/podporit-provoz-volny-blog-cz/
0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *