, ,

21.04.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

21.04.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️21.4.2024, Ladislav Vrábel: „Je mi lito, neráda sdílím špatné zprávy nakonec, ale tohle musíte vidět. Jestli to je pravda nebo ne uvidíme asi brzo, názor si udělejte sami.

Jsou to zatím zprávy neověřené, ale čas ukáže.

👉 První věc, která se ke mně dostala je, že potom, co se vrátil premiér Fiala ze Spojených států, tak dostali všechny Fakultní nemocnice zprávu o tom, že mají udělat inventuru, že mají zkontrolovat stav zásob a udělat ekonomiku pro případnou válku. To znamená spočítat stavy, jaké jsou na jednotlivých odděleních. Ať už jsou to injekční stříkačky a takové materiály, prostě celkovou inventuru, stroje, jakou mají kapacitu a co by případně potřebovali. Ta informace se ke mně dostala tak, že si ředitelé pozvali několik málo lidí z nemocnice, ve všech Fakultních nemocnicích dostal personál zákaz o tom mluvit na veřejnosti a tu informaci dostali taky všichni přednostové všech oddělení.

👉 Druhou informaci, kterou jsem dostal je o tom, že 4., 5. a v dalších dnech by do ČR měli přilítat američtí vojáci. A tu informaci jsem dostal, že mně zavolal jeden známý, který byl dotázaný, protože má autobusovou dopravu, jestli by mohl pomáhat se zajištěním přepravy těch vojáků, tak to bylo napsáno v těch požadavků s tím, že ti vojáci budou mít 3 zavazadla a kufry. Ti vojáci by se měli přepravovat z Prahy a z Mošnova a zajišťují to Poláci. Jedná se o hodně vojáků v různých termínech, což zajišťuje polská strana, ne ČR, a to v turnusech, které mají jít za sebou.

👉 A poslední zpráva, když jsem si dnes psal s jedním kamarádem, kterého všichni moc dobře znáte, ale nebudu ho jmenovat, tak jsem mu posílal plakáty o mírových dnech, je to astrolog a ptal jsem se ho, jak to vypadá v příštích dnech. Napsal mně, Láďo jdeme do války, je to špatný. Lidé se podřídí, neslyší na naše hlasy! Myslí si své, ale doufají, že se jich to týkat nebude. Českou republiku Ruská strana opravdu vnímá, že ČR shání zbraně, dodává zbraně, českými zbraněmi umírají Rusové, Čeští politici tvrdí, že chtějí válčit s Ruskem, tvrdí, že chtějí porazit Rusko, tvrdí, že jsme ve válce s Ruskem a český občan mlčí! A když český občan mlčí, tak to vypadá tak, že s vládou souhlasí. A když český občan nemlčí a vyjde hromadně do ulic, hromadně protestuje, tak český občan dá najevo, že Česká republika nechce válku s Ruskem. Takže prosím Vás, přemýšlejte nad tím z tohoto pohledu.“

https://t.me/absurdnisvet/71994

 

📌21.04.2024, Globe 24.cz, Roman Kirsch: Hlasování ve Sněmovně reprezentantů Kongresu USA ve prospěch Ukrajiny jistě zařídil Petr Fiala

Od časného rána čekám, v kterých médiích se tato logická úvaha vyskytne nejdříve. Aby si nemusel ten kolosální „úspěch“ přivlastnit náš premiér sám…

Peskov: Rozhodnutí americké sněmovny bylo „očekávané a předvídatelné“. Sobotní souhlas sněmovny reprezentantů USA s dlouho odkládaným balíčkem pomoci pro Ukrajinu ve výši 61 miliard dolarů zabije ještě víc Ukrajinců, uvedl podle agentury AFP Kreml. „Rozhodnutí o pomoc Ukrajině bylo očekávané a předvídatelné“, řekl mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov, uvedla státní tisková agentura TASS. Dále to obohatí Spojené státy americké, a ještě více zničí Ukrajinu tím, že zabije ještě více Ukrajinců, kvůli Kyjevskému režimu, dodal.

👉 Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že vítá hlasování ve Sněmovně spojených reprezentantů, která po dlouhých sporech schválila pomoc pro jeho zemi za 61 miliard dolarů. Podle něj prokazuje podporu obou hlavních stran v USA pro Ukrajinu.

👉 „Toto významné posílení pomoci doplní pomoc za desítky miliard, kterou Ukrajině poskytli evropští spojenci,“ píše se v jeho prohlášení.

Americký prezident Joe Biden ocenil demokratické a republikánské kongresmany, kteří krátce po sobě schválili pomoc Ukrajině, Izraeli i Tchaj-Wanu. V tomto kritickém bodě se spojili, aby odpovídali na výzvu dějin,“ (Amerických dějin, ne celosvětových!) prohlásil s tím, že přijatý balíček poskytne kritickou podporu Izraeli, Ukrajině, ale také naléhavě potřebnou humanitární pomoc Pásmu Gazy, Sudánu, Haiti a dalším zemím, přičemž posílili bezpečnost a stabilitu v indo- tichomořském regionů.

(Tohle nezařídil jenom Fiala s bandou, ale i Petr Pavel!!!)

 

https://youtu.be/HxD0LTfkg00?si=RT459yUmYjllE9qu

 

📌21.04.2024, Times Of India, Roman Kirsch: První oficální informaci o schválení nové pomoci 61 mld USD pro Ukrajinu jsem našel zde na YouTube od Indů

Škodolibí Američtí bastardi. Putinův blízky spojenec Medveděv napadá nový Bidenův 61 miliardový balíček, pomoci pro Ukrajinu.

Rosa de Lauro, republikánka: „Podpořme národ, který nás jenom požádal, abychom jim pomohli udržet jejich suverenitu a udržet demokracii😂. (DEMOKRACIE nacistická vyměněná za komunistickou, lidovou a teď Americko kapitalisticko- fašisticko- genocidní, SUPER, AŤ ŽIJE DEMOKRACIE!). Nechme je, ať jsou našimi spojenci. Doufám, že Sněmovna reprezentantů se postaví za pomoc. Historie nás soudí za to, co děláme. Je to kritický čas pro svět, pro světovou scénu a šéf Sněmovny reprezentantů řekl, že radši bude na Ukrajinu posílat náboje, než americké chlapce.“

„SNĚMOVNA REPREZENTANTŮ SCHVALUJE 61 MILIARD DOLARŮ, ČERSVÉ POMOCI PRO UKRAJINU!“

 

https://youtu.be/xRKjwoFzR6Y?si=JfM7P6FkQK8jMQp5

 

📌21.04.2024, Yar IS ON FIRE, Roman Kirsch: BRUTÁLNÍ ÚTOK: ruské rakety padaly jako déšť na francouzskou armádní jednotku ve Slovjansku; boj o Časiv Jar, který je pod palbou.

Situace Ukrajinských jednotek v obci Chasiv Yar se rychle zhoršuje. 👉 Ruské síly pokračují v ofenzívě proti tomuto městu ze všech směrů, z východu, severovýchodu a jihovýchodu. Podle válečných korrespondentů, situace ve městě Chasiv Yar

 

https://youtu.be/-ImiyVwEcxc?si=97p_M7G1iBfjw7mf

 

📌21.4.2012, Parcela: 👉Ruská invaze. Putin zahájil totální válku proti Ukrajině 24. února 2022. Poté, co se mu nepodařilo „dobýt Kyjev za tři dny“, zaměřil se na obsazení Donbasu a jižních oblastí Ukrajiny.

👉Putin zahájil totální válku proti Ukrajině 24. února 2022. Poté, co se mu nepodařilo „dobýt Kyjev za tři dny“, zaměřil se na obsazení Donbasu a jižních oblastí Ukrajiny.

👉 Ruský prezident Vladimir Putin oznámil zahájení „speciální operace“ s cílem „demilitarizovat a denacifikovat Ukrajinu“ v časných ranních hodinách 24. února 2022. Tento den byl začátkem totální války proti Ukrajině. Rychle se ukázalo, že Ukrajina se nevzdá, a Západ plně podporoval Kyjev v jeho boji. Kreml se mezitím snaží přesvědčit své občany, že jde o „lidovou válku“ 👉s „kolektivním Západem“.

Korrespondent.net sleduje dění na Ukrajině online.

21. dubna: Válka Ruska proti Ukrajině: Textové vysílání

09:27 Večer 20. dubna Rusové shodili KAB na území nepracující farmy ve vesnici Pobeda, Bohodukhiv okres, Charkovská oblast, jedna osoba byla zraněna, uvedl šéf RMA Oleh Syniehubov.

09:22 👉Americký institut pro studium války (ISW) předpovídá, že ruské jednotky v nadcházejících týdnech zintenzivní útočné operace, stejně jako raketové útoky a útoky dronů. 👉 Podle analytiků se Rusové budou snažit využít abnormálně suchých jarních podmínek a nedostatku ukrajinské techniky, dokud nedorazí slíbená západní pomoc.

08:35 Generální štáb oznámil přibližné ztráty Ruské federace k ránu 21. dubna:

asi 459 530 (+950) vojenského personálu;

tanky – 7229 (+16),

bojová obrněná vozidla – 13 896 (+23),

dělostřelecké systémy – 11 719 (+41),

MLRS – 1046 (+0),

protiletadlové bojové systémy – 767 (+4),

letadla s pevnými křídly – 348 (+0),

vrtulníky – 325 (+0),

bezpilotní prostředky operačně-taktické úrovně – 9379 (+38),

řízené střely – 2115 (+6),

lodě/čluny – 26 (+0),

ponorky – 1 (+0),

motorová vozidla a autocisterny – 15 785 (+68),

speciální vybavení – 1926 (+8).

07:51 👉Za poslední den se na frontě odehrálo 115 střetů, uvedl generální štáb v ranní zprávě. Zejména bylo odraženo 32 nepřátelských útoků ve směru Avdiivka (v oblastech osad Semenivka, Novokalynove, Ocheretyne, Berdychi, Umanske, Yasnobrodivka, Nevelske a Oleksandropil v Doněcké oblasti) a 28 útoků ve směru Bachmut (v oblastech Bilohorivka v Luhanské oblasti a také Verchnokamianske, Spirne, Klishchiivka, Ivanivske, Novyi v Doněcké oblasti). Kromě toho se nepřítel 25krát pokusil prolomit obranu ukrajinských jednotek ve směru Novopavlivka (v oblastech Heorhiivka, Novomykhailivka, Vodiane a Urozhayne v Doněcké oblasti).

Ve směru na Kupiansk obranné síly odrazily dva útoky v oblasti Stelmachivky v Luhanské oblasti; v Lymanske – deset útoků v okresech Ternyi v Doněcké oblasti; Na Orikhivske – čtyři útoky v oblasti Staromayorske v Doněcké oblasti a Rabotyne v Záporožské oblasti; Na chersonské frontě došlo ke třem útokům na levém břehu Dněpru.

01:26 Spojené státy zvažují vyslání dalších vojenských poradců na velvyslanectví v Kyjevě, uvedl mluvčí Pentagonu Patrick Ryder: „Během tohoto konfliktu ministerstvo obrany přezkoumalo a upravilo americkou přítomnost na Ukrajině podle toho, jak se mění bezpečnostní podmínky. 👉V současné době zvažujeme vyslání několika dalších poradců, kteří by posílili Kancelář pro obrannou spolupráci velvyslanectví.“ Zároveň zdůraznil, že ÚOHS vykonává různé poradenské a podpůrné mise, které nejsou bojové.

Anonymní zdroje serveru Politico řekly, že úkolem agentury je monitorovat zbraně, které Spojené státy posílají na Ukrajinu.

Duben 2024:

23:47 Ruská federace bude pokračovat v útocích na energetický sektor, ale na Ukrajině nedojde k žádnému výpadku, ujistil ministr energetiky Herman Haluščenko: „Bohužel není pochyb o tom, že útoky nepřítele budou pokračovat. Energetický systém je však holistický. V zemi nedojde k úplnému výpadku proudu.“ Zároveň vyzval k tomu, abychom byli připraveni na všechny scénáře.

23:32 👉Horní komora amerického Kongresu bude v úterý 23. dubna projednávat návrh zákona o vojenské a finanční pomoci Ukrajině, který podpořila Sněmovna reprezentantů, uvedl vůdce demokratické většiny v Senátu Chuck Schumer. Senát zasedne i přes prázdniny, které měly trvat od 19. do 29. dubna.

22:43 👉Americký ministr zahraničí Antony Blinken příští týden navštíví Čínu, aby se pokusil přesvědčit Peking, aby přestal podporovat Rusko ve válce proti Ukrajině, píše AFP. 😂

21:54 Šmyhal řekl, do kterých oblastí půjde pomoc ze Spojených států v celkové výši téměř 61 miliard dolarů:

49,9 miliardy dolarů ve výdajích na obranu;

7,8 miliardy dolarů potenciální rozpočtové podpory;

1,57 miliardy dolarů na hospodářskou pomoc;

400 milionů dolarů – fondy na ochranu hranic a humanitární odminování.

21:35 Rusové za dva měsíce zničili pět tanků Abrams z 31 na Ukrajině, píše The New York Times. Kromě toho bylo od začátku bojů na Ukrajině zničeno nejméně 30 německých tanků Leopard různých modifikací. Podle portálu Oryx bylo od začátku totální války zničeno nebo ukořistěno celkem 796 ukrajinských bojových tanků a Rusko ztratilo více než 2 900 tanků.

21:02 👉Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu přijala návrh zákona o pomoci Ukrajině ve výši více než 60 miliard dolarů. Dále musí být dokument podpořen Senátem. 👉Sněmovna reprezentantů navíc přijala návrh zákona o konfiskaci zmrazeného majetku Ruské federace ve prospěch Ukrajiny – mluvíme o 8 miliardách dolarů.

20:16 Rusové zahájili raketový útok na Oděsu, osm lidí bylo zraněno, včetně dvou dětí narozených v letech 2021 a 2020. Poškozeno bylo nejméně 20 soukromých domů, uvedla prokuratura.

19:28 Litva předala Ukrajině nový balíček vojenské pomoci, který zahrnoval bojový letoun, lehký útočný letoun L-39ZA Albatross v rozebraném stavu, informovalo tamní ministerstvo obrany. Tento letoun byl používán v litevské armádě k výcviku stíhacích řídicích důstojníků, kteří zajišťují bojovou připravenost pilotů.

14:07 Počet obětí v důsledku dnešního ostřelování Vovchansku v Charkovské oblasti se zvýšil na dva, další dva lidé byli zraněni, uvedl šéf RMA Oleh Syniehubov. Nepřítel podle něj použil munici UMBB D-30.

11:53 Nově jmenovaný velitel dánské obrany generál Michael Wiggers Gildgaard navštívil Kyjev, uvedl Syrskij. Během zasedání strany jednaly o naléhavých potřebách ozbrojených sil Ukrajiny v různých oblastech a způsobech a příležitostech pro další podporu ze strany dánské vlády.

11:49 Dnešní útok dronem na rozvodny elektřiny a ropný sklad v Rusku byl společnou operací Bezpečnostní služby Ukrajiny, Hlavního zpravodajského ředitelství a Sil speciálních operací ozbrojených sil Ukrajiny, uvádí RBC-Ukrajina s odvoláním na zdroje ve zvláštních službách. Cílem byla energetická infrastruktura, která pohání ruský vojensko-průmyslový komplex. Po útocích se v některých oblastech vyskytly problémy s dodávkami elektřiny a vody. Napadeny byly zejména rafinerie ve Smolenské oblasti a nejméně dvě rozvodny v Kaluze a Brjansku.

11:28 Zelenskyj uvedl v platnost rozhodnutí Rady národní bezpečnosti a obrany omezit online hazardní hry. Rada národní bezpečnosti a obrany se zejména rozhodla omezit reklamu v online kasinech, stanovit týdenní herní limity a limity výdajů a také uvalit omezení na armádu. Již dříve se hovořilo o problému na frontě: mnoho vojáků prohrává všechny své peníze v online kasinech.

11:03 Rusové ráno ostřelovali Vovčansk v Charkovské oblasti, zasáhli devítipatrovou budovu a soukromý dům, jeden člověk byl zabit a jeden zraněn, uvedl šéf Regionální vojenské správy Oleh Syniehubov.

09:21 V noci Rusové zaútočili balistikou na průmyslovou infrastrukturu Záporoží. O obětech nebyly žádné informace, podrobnosti se upřesňují, uvedly Jižní obranné síly. Ráno navíc nepřítel zasáhl Oděsu balistikou, bylo zasaženo infrastrukturní zařízení.

08:59 V Dněpru byly dokončeny nouzové záchranné operace po ruském raketovém útoku 19. dubna, oznámila Státní služba pro mimořádné události. V noci záchranáři vyprostili tělo dalšího mrtvého zpod trosek výškové budovy. V důsledku útoku ve městě byli zabiti tři lidé a 24 jich bylo zraněno. Celkem bylo v důsledku ruských útoků 19. dubna v Dněpropetrovské oblasti zabito osm lidí, včetně dvou dětí, 34 bylo zraněno, včetně jednoho dítěte. Dnes je v regionu den smutku.

08:41 V noci na 20. dubna Rusko zaútočilo na Ukrajinu třemi balistickými raketami Iskander-M, dvěma protiletadlovými řízenými střelami S-300/S-400 z oblasti Belgorod a dvěma řízenými střelami Ch-59/Ch-69 z Černého moře, uvedlo velitelství letectva. Síly protivzdušné obrany zničily dvě rakety Kh-59/Kh-69. Kromě toho byly jižním směrem zničeny tři průzkumné UAV, dva Orlan-10 a jeden Superkam.

08:26 Generální štáb oznámil přibližné ztráty Ruské federace k ránu 20. dubna:

asi 458 580 (+750) vojenského personálu;

nádrže – 7213 (+8),

bojová obrněná vozidla – 13 873 (+21),

dělostřelecké systémy – 11 678 (+20),

MLRS – 1046 (+0),

protiletadlové bojové systémy – 763 (+1),

letadla s pevnými křídly – 348 (+1),

vrtulníky – 325 (+0),

bezpilotní prostředky operačně-taktické úrovně – 9341 (+30),

střely s plochou dráhou letu – 2109 (+13),

lodě/čluny – 26 (+0),

ponorky – 1 (+0),

motorová vozidla a autocisterny – 15 717 (+46),

Speciální vybavení – 1918 (+3).

08:13 👉Za poslední den se na frontě odehrálo 102 střetů, uvedl generální štáb v ranní zprávě. Konkrétně bylo odraženo 31 útoků ve směru Avdiivka (v oblastech osad Novokalynove, Ocheretyne, Berdychi, Umanske, Novobachmutivka, Pervomajske, Nevelske v Doněcké oblasti) a 23 útoků ve směru Bachmut (v oblastech osad Bilohorivka v Luhanské oblasti a také Verchnokamjanne, Spirne, Chasiv Yar, Ivanivske, Klishchiivka v Doněcké oblasti). Kromě toho se nepřítel 23krát pokusil prolomit obranu ukrajinských jednotek ve směru Novopavlivka – v oblastech Novomykhailivka, Peremoha, Urozhayne, Doněcká oblast.

Ve směru na Kupiansk nepřítel neprováděl útočné operace. Ve směru na Lyman odrazily Obranné síly Ukrajiny 13 nepřátelských útoků v oblastech osad Tverdokhlebove, Kreminna v Luhanské oblasti a Yampolivka, Terny, Torske v Doněcké oblasti; Na Orikhivské frontě bylo provedeno pět útoků u Staromayorske v Doněcké oblasti a severozápadně od Verbove v Záporožské oblasti; na chersonské frontě došlo k sedmi útokům na levém břehu Dněpru.

07:28 Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo, že nad územím země bylo v noci na dnešek údajně sestřeleno 50 dronů: 26 nad územím oblasti Belgorod; deset, na území Brjanské oblasti; osm, na území Kurské oblasti; dva nad Tulskou oblastí a po jedné nad Smolenskou, Rjazaňskou, Kalužskou a Moskevskou oblastí.

Ruská média zároveň informují o tom, že v řadě energetických zařízení vypukl požár, údajně v důsledku „padajících trosek“. Například v Brjanské oblasti došlo k požáru elektrické rozvodny, v Kalužské oblasti byla poškozena energetická infrastruktura a ve Smolenské oblasti vypukl požár v zařízení na výrobu paliva a energie.

04:24 👉Více než polovina fondu vojenské pomoci Ukrajině, který spravuje britské ministerstvo obrany, nebyla využita kvůli byrokratickým průtahům ve smlouvách, píše The Guardian s odvoláním na prohlášení britské Labouristické strany. Z 900 milionů liber, které dárcovské vlády poskytly v posledních dvou letech (z nichž 500 milionů pocházelo z Velké Británie), bylo přiděleno nebo utraceno pouze 404 milionů liber. Ministři připustili, že část vybavení stanoveného podepsanými smlouvami dorazí na Ukrajinu až na jaře příštího roku. 😂

Duben 19:

23:45 „Válečný zpravodaj“ Izvestija Semjon Jeremin zemřel ve válce na Ukrajině v důsledku útoku dronu FPV, uvedla publikace.

23:18 Rusové zasáhli raketou civilní infrastrukturu města Sumy, uvedla RMA. Předběžně nebyl nikdo zraněn.

21:56 👉Vůdce demokratické většiny v americkém Senátu Chuck Schumer uvedl, že je připraven podpořit balíček zákonů s přidělením pomoci Ukrajině poté, co jej schválí Sněmovna reprezentantů. Pokud Sněmovna reprezentantů schválí balíček zákonů o národní bezpečnosti, který bude mimo jiné obsahovat dodatečné financování Ukrajiny, Senát jej podle Schumera „brzy pošle“ Bidenovi k podpisu.

21:15 V Oděské oblasti dnes Rusko raketami zaútočilo na dva terminály v přístavu Južnyj, které se specializují na překládku zemědělských produktů, informovalo ministerstvo infrastruktury. Jeden z terminálů patří světoznámé singapurské společnosti Delta Wilmar. V důsledku raketového útoku byly zničeny kontejnery se zemědělskými produkty, které měly být vyvezeny do zemí Asie a Afriky. Jedná se o 39. útok Ruska na zařízení přístavní infrastruktury v Oděské oblasti, poškozeno a částečně zničeno bylo 215 objektů, 153 vozidel, osm civilních lodí a zraněno 26 civilistů.

21:42 Pentagon je připraven poslat na Ukrajinu vojenský balíček ihned po hlasování v Kongresu, uvedl mluvčí amerického ministerstva obrany Patrick Ryder. Tento balíček bude podle něj zahrnovat zejména systémy protivzdušné obrany a dělostřelecké prostředky.

19:58 👉Sněmovna reprezentantů amerického Kongresu podpořila předložení návrhu zákona o pomoci Ukrajině ve výši více než 60 miliard dolarů. Konečné hlasování se bude konat v sobotu 20. dubna.

19:34 Zelenskyj řekl, že je v Dnipru a uspořádal schůzku o situaci v regionu, ochraně Dnipra, všech městech a obcích v regionu. Vyslechl si zprávy o zařízeních kritické infrastruktury, výstavbě ochranných konstrukcí, obnově a modernizaci energetických zařízení.

19:09 Během dne 19. dubna byly v Oděské oblasti zničeny čtyři ruské průzkumné bezpilotní letouny Orlan-10, uvedlo letectvo.

18:57 Nizozemsko vyčlení více než 200 milionů eur na nové iniciativy k rychlému zásobování Ukrajiny municí pro protivzdušnou obranu a dělostřelectvo, uvedlo ministerstvo obrany země po zasedání Rady Ukrajina-NATO. Nizozemsko navíc nakoupí systémy protivzdušné obrany pro Ukrajinu za 60 milionů eur. Mluvíme o systémech protivzdušné obrany krátkého dosahu, které lze použít zejména k boji s drony.

18:42 Zelenskyj na zasedání Rady Ukrajina-NATO oznámil pět priorit, na které se podle něj mají partneři zaměřit:

Pro obranu Ukrajina potřebuje minimálně sedm dalších Patriotů nebo podobných systémů protivzdušné obrany – mohou zachránit mnoho životů a skutečně změnit situaci.

Milion dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu musí být konečně dodán na frontu.

Schopnosti dlouhého dosahu. „Je absurdní, když se partneři bojí vlastní síly. Čím více zbraní dlouhého doletu naši bojovníci mají, tím blíže je mír. Rakety dlouhého doletu a dělostřelectvo jsou na frontové linii velmi potřebné,“ zdůraznil prezident.

Letectví. „Pokud máme koalici stíhaček, pak potřebujeme dostatečný počet letadel, abychom skutečně porazili ruskou leteckou flotilu. Nejde o počet slibů, ale o skutečný počet letadel na obloze,“ dodal Zelenskyj.

Pátým bodem je rychlost. „Nemůžeme se dočkat, až letos padne rozhodnutí. Žádám vás, abyste co nejdříve zvážili naši žádost o vaše odhodlání, každý z jeho prvků,“ řekla hlava státu a dodala, že „Putin musí být sesazen z nebe na zem a naše nebe musí být opět bezpečné.“

18:15 Minulý týden přijala Nejvyšší rada v prvním čtení návrh zákona č. 11079-1 o mobilizaci odsouzených. Dokument počítá s dobrovolnou účastí v nepřátelských akcích, zároveň, jak vysvětlují lidoví poslanci, jedno přání nebude stačit, musíte splnit požadavky na vojenskou službu. 👉Prioritou mobilizace jsou korupční úředníci a ti, kteří byli odsouzeni za vraždu jedné osoby. Více podrobností najdete v článku Kdo dostane zbraně.

18:11 Blinken uvedl, že Čína je hlavním dodavatelem kritických komponentů pro ruskou válku proti Ukrajině: „Pokud jde o vojensko-průmyslový komplex Ruské federace, Čína je v současné době hlavním účastníkem. Vidíme, jak Čína sdílí obráběcí stroje, polovodiče a další zboží dvojího užití, které Rusku pomohlo obnovit obranný průmysl.“

18:06 Účastníci zasedání Rady Ukrajina-NATO se dohodli na posílení podpory Kyjeva systémy protivzdušné obrany, Stoltenberg řekl: „NATO identifikovalo dostupné zdroje na celém území Aliance. Existují systémy, které jsou pro Ukrajinu k dispozici. Proto v blízké budoucnosti očekávám nová oznámení o pomoci protivzdušné obrany Ukrajině.“ Generální tajemník dodal, že několik spojenců NATO přijalo konkrétní závazky a země, které nemají systémy protivzdušné obrany, přislíbily finanční podporu.

17:19 Občané Slovenska i přes oficiální postoj vlády neposkytnout Ukrajině vojenskou pomoc za pár dní vybrali zhruba 2 miliony eur na nákup granátů pro ozbrojené síly Ukrajiny v rámci iniciativy České republiky, informuje Sky News. Jedním z organizátorů sbírky je devětadevadesátiletý novinář Otto Šimko, který přežil holokaust.

16:58 V Luhansku byl v důsledku úderu Storm Shadow 13. dubna zlikvidován velitel 59. samostatné motostřelecké brigády Ruské federace Pavel Kropotov, píší ruská média.

16:51 Rádio Svoboda odvysílalo první satelitní snímky následků raketových útoků ozbrojených sil Ukrajiny na ruské vojenské letiště v Džankoji v noci na 17. dubna. Snímky Planet Labs z 19. dubna ukazují zejména škody v blízkosti muničního skladu a systémů protivzdušné obrany.

16:45 Rusové stříleli dělostřelectvem na obec Kutsurb v Mykolajivské oblasti – jeden člověk byl zabit, dva byli zraněni, včetně 14letého teenagera, uvedl šéf RMA Vitalij Kim.

16:42 Ruské jednotky ostřelovaly dělostřelectvem centrum města Bilopillia v okrese Sumy, jeden člověk byl zabit, tři byli zraněni, uvedla prokuratura. Poškozena byla patrová budova, obchody a lékárna.

16:29 Rusové zaútočili raketami na Oděskou oblast, byla poškozena přístavní infrastruktura, v současné době je známa jedna oběť, uvedl šéf RMA Oleh Kiper.

16:24 Ukrajinští obránci poprvé během totální invaze zničili strategický bombardér ve vzduchu během letu. Tu-22M3 byl „chycen“ na území Stavropolu, 300 km od hranic s Ukrajinou. Oficiálně je známo, že letadlo odpálilo rakety na Oděskou oblast a zaplatilo za to. Vše, co je o tom známo, je v materiální destrukci Tu-22M3.

15:50 Evropská služba pro vnější činnost a Evropská komise hodlají příští týden předložit členským státům své návrhy na 14. balíček sankcí proti Rusku. Vysoce postavený představitel EU uvedl, že nový balíček sankcí bude zahrnovat represivní opatření proti těm, kteří obcházejí stávající omezení proti Rusku, píše BR24.

15:21 Ministři zahraničí zemí G7 po jednání deklaraci schválili, ale otázka převodu ruských aktiv na Ukrajinu na žádost lídrů zemí byla odložena na příští summit na nejvyšší úrovni, který se bude konat 13. a 15. června.

14:48 Zelenskyj uvedl, že navštívil jedno z velitelských stanovišť 41. samostatné mechanizované brigády, která brání Časiv Jar. Mluvil jsem s armádou, poslouchal zprávu velitele brigády, předával vyznamenání.

14:43 V Dnipru se počet obětí nočního útoku zvýšil na 24 lidí, uvedl šéf RMA Serhij Lysak. V nejvíce poškozeném domě pokračují nouzové pátrací práce. Podle aktualizovaných údajů bylo poškozeno dalších pět výškových budov a dva soukromé domy, tři vzdělávací instituce, sedm administrativních a kancelářských budov, tržnice, obchody, hotel, čerpací stanice a také infrastruktura města. V okrese Synelnykove bylo poškozeno více než 60 soukromých domů, podnik a zničena solární elektrárna. Je tam sedm raněných.

14:20 Zelenskyj byl vyfotografován u stély u vjezdu do Doněcké oblasti, kterou ukrajinská armáda maluje od roku 2014 a která byla natřena nedávno. To vyvolalo pobouření mezi vojáky i obyčejnými Ukrajinci, načež se na stéle začaly znovu objevovat nápisy. Soudě podle fotografie tam Zelenskyj zanechal i svůj podpis.

13:54 👉Německý výrobce dronů Quantum-Systems oznámil, že zahájil výrobu dronů na Ukrajině. Závod plánuje vyrábět tisíc bezpilotních systémů ročně, stejně jako náhradní díly a komponenty. V příštích dvou letech investuje výrobce do závodu 6 milionů eur. Na Ukrajině se jedná o druhý podnik společnosti, je zde také centrum pro výzkum, vývoj, podporu, školení a logistiku. Společnost Quantum-Systems vyrábí mimo jiné průzkumné bezpilotní letouny Vector, které Ukrajina začala dostávat v květnu 2022. 👉Během letošního roku by ozbrojené síly Ukrajiny měly obdržet 500 dronů Vector.

👉👉👉13:18 Podle Istanbulské dohody, která byla projednávána v roce 2022, byl článek 5 NATO aplikován na Ukrajinu, ale bez rozšíření na Krym a Donbas, tvrdí Lavrov. Dohody podle něj navíc předpokládaly, 👉že na Ukrajině 👉nebudou žádné vojenské základny a 👉cvičení za účasti třetích zemí, 👉 s výjimkou souhlasu všech garantských zemí, včetně Ruské federace a Číny.   

12:56 Lavrov řekl, že Rusko údajně „vždy dává přednost vyjednávání před boji a válkami“. Moskva je přitom podle něj „plně přesvědčena o potřebě pokračovat v NWO dnes“ na Ukrajině a v případě zahájení jednání s Kyjevem nedojde k žádným přestávkám v nepřátelských akcích. 👉Šéf ruského ministerstva zahraničí připomněl schůzky v Bělorusku a Istanbulu a řekl, že Švýcarsko není pro Rusko vhodné jako platforma pro jednání, protože „se změnilo z neutrální země na otevřeně nepřátelskou“.

12:44 Zelenskyj uvedl, že je dnes na pracovní návštěvě Doněcké oblasti. Navštívil vojáky podstupující léčbu ve zdravotnické rotě 95. samostatné výsadkové útočné brigády, předal státní vyznamenání, uspořádal jednání o bezpečnostní situaci v regionu a prohlédl si výstavbu opevnění.

12:37 Informace o smrti třetího dítěte v důsledku nepřátelského úderu na Dněpropetrovská oblast nebyly potvrzeny, lékařům se podařilo zachránit šestiletého chlapce, uvedla prokuratura.

12:16 V důsledku ruského útoku na železniční infrastrukturu Dněpropetrovské oblasti bylo při výkonu služby zraněno sedm železničářů, jeden zemřel, uvedla Ukrzaliznycja. Železniční stanice Dněpr již obnovila provoz, ale několik vlaků má zpoždění.

11:40 Velká Británie vyčlenila více než 180 milionů dolarů na posílení ukrajinského energetického systému, uvedl stálý zástupce země při OBSE Neil Holland.

11:19 V noci ruské jednotky ostřelovaly chersonskou čtvrť Dněpr, zasáhly soukromé domy a výškové budovy. V důsledku útoku byli zraněni tři lidé, uvedl šéf RMA Alexandr Prokudin.

11:14 V Dněpropetrovské oblasti bylo po ranním raketovém útoku bez proudu asi 2700 domácností, uvedla agentura Ukrenergo. Obecně existuje deficit v energetickém systému v důsledku škod způsobených raketovými a dronovými útoky na ukrajinské elektrárny. Od 18:00 do 22:00 lze použít plány omezení výkonu pro podniky a průmysl. V okrese Kryvyj Roh nadále platí nepřetržitá omezení pro průmyslové spotřebitele. Také ráno platí omezení pro spotřebitele z řad domácností v Charkovské oblasti, asi 203 tisíc spotřebitelů je bez napětí.

10:48 Ukrajinská média s odvoláním na zdroje z obranných sil píší, že letoun Tu-22M3 byl sestřelen z komplexu S-200.

10:36 V Dněpropetrovské oblasti se počet obětí nočního útoku zvýšil na devět – v nemocnici zemřelo další dítě, které bylo vážně zraněno. Mezi mrtvými jsou celkem tři děti. Zraněno bylo 29 lidí, uvedla prokuratura.

10:27 Hlavní zpravodajské ředitelství upřesnilo, že ruský letoun Tu-22MZ byl sestřelen ve vzdálenosti asi 300 km od Ukrajiny stejným způsobem, jakým byl předtím zasažen radarový detekční a řídicí letoun dlouhého dosahu A-50. Po porážce byl bombardér schopen letět do oblasti Stavropolu, kde spadl a zřítil se. Hlavní zpravodajské ředitelství zdůraznilo, že se jedná o první úspěšné zničení strategického bombardéru ve vzduchu během bojového letu od začátku totální války.

09:59 V Charkovské oblasti byli za poslední den v důsledku ruského ostřelování zraněni dva lidé – ve Vovčansku a ve vesnici Sorokivka-2 v Charkovské oblasti, uvedl šéf Regionální vojenské správy Oleh Syniehubov.

09:21 V Dněpropetrovské oblasti bylo v důsledku nočního útoku zabito již osm lidí a 25 zraněno, uvedl šéf RMA Serhij Lysak. Mezi mrtvými byly i dvě děti. Ministerstvo vnitra upřesnilo, že v Dnipru byli k dnešnímu dni dva mrtví a 16 zraněných, v okrese Synelnykove bylo zabito šest lidí, včetně dětí ve věku šesti a osmi let, další dva lidé byli zraněni. Odklízení trosek pokračuje, počet obětí může vzrůst.

09:13 👉Protiletadlové raketové jednotky letectva ve spolupráci s Hlavním zpravodajským řízením ministerstva obrany poprvé zničily strategický bombardér dlouhého doletu Tu-22M3, nosič řízených střel Kh-22, kterými ruské jednotky zasahují ukrajinská města. Při dnešním útoku byly také poprvé zničeny dvě takové rakety, uvedl velitel letectva Mykola Oleščuk.

Protivzdušná obrana v noci zničila 15 raket a 14 útočných dronů. Celkem během útoku nepřítel použil 36 prostředků leteckého útoku – 22 raket různých typů a 14 útočných dronů:

dvě řízené střely Ch-101/Ch-555 ze strategického letounu Tu-95 MS (odpalovací plocha – Rjazaň);

14 útočných bezpilotních letounů Shahed-131/136 (Primorsko-Achtarsk, Kurská oblast);

12 řízených střel Ch-59/Ch-69 (Kurská oblast, Azovské moře);

dvě střely s plochou dráhou letu Iskander-K (Krym);

šest řízených střel Kh-22 ze strategických bombardérů dlouhého doletu Tu-22M3 (ve vodách Černého moře a Azovského moře).

Síly protivzdušné obrany zničily 29 vzdušných cílů:

dvě střely s plochou dráhou letu Ch-101/Ch-555;

14 útočných bezpilotních letounů Shahed-131/136;

11 řízených střel Ch-59/Ch-69;

dvě střely s plochou dráhou letu Kh-22.

08:56 Nepřítel provedl cílené masivní ostřelování zařízení civilní infrastruktury Ukrzaliznycja v Dnipru a regionu, informoval Ukrzaliznycja. Mezi železničáři jsou zranění, informace o mrtvých se upřesňují. Provoz stanice Dněpr byl pozastaven. Dálkové a příměstské vlaky zatím nejezdí do stanice Dněpr, dočasně jsou konečnými zastávkami Nizhnedněprovsk a Gorjajonovo. Řada vlaků má při příjezdu do Dnipra zpoždění.

08:44 Generální štáb oznámil přibližné ztráty Ruské federace k ránu 19. dubna:

vojenský personál – asi 457 830 (+870) osob,

nádrže – 7205 (+9),

obrněná bojová vozidla – 13 852 (+17),

dělostřelecké systémy – 11 658 (+21),

MLRS – 1046 (+0),

protiletadlové bojové systémy – 762 (+2),

letadla s pevnými křídly – 347 (+0),

vrtulníky – 325 (+0),

bezpilotní letouny operačně-taktické úrovně – 9311 (+27),

řízené střely – 2096 (+3),

lodě/čluny – 26 (+0),

ponorky – 1 (+0),

motorová vozidla a autocisterny – 15 671 (+53),

Speciální vybavení – 1915 (+0).

08:23 Za uplynulý den se na frontě odehrálo 86 bojových střetů, uvedl generální štáb v ranní zprávě. Zejména bylo odraženo 25 útoků ve směru Bachmut – v oblastech osad Bilohorivka v Luhanské oblasti, stejně jako Verchnokamianske, Vyimka, Kalynivka, Chasiv Yar, Novy, Ivanivske, Klishchiivka v Doněcké oblasti. Kromě toho se nepřítel 20krát pokusil prolomit obranu ukrajinských jednotek ve směru Novopavlivka – v oblastech Heorhiivka, Peremoha, Novomykhailivka, Urozhayne v Doněcké oblasti.

Ve směru na Kupiansk nepřítel neprováděl útočné operace. Ve směru na Lyman odrazily obranné síly Ukrajiny čtyři útoky v oblastech Torske a Yampolivka v Doněcké oblasti; Na Avdiivce – 16 útoků v oblastech Novokalynove, Ocheretyne, Berdychi, Pervomaiske, Nevelske v Doněcké oblasti; Na Orikhivske – čtyři útoky v oblastech Staromayorske v Doněcké oblasti a Rabotyne v Záporožské oblasti; Na chersonské frontě došlo k 11 útokům na levém břehu Dněpru.

08:10 V Kryvyj Rih byli v důsledku nočního útoku zraněni tři lidé, další tři v Synelnykove. Mezi nimi jsou i dvě děti. V nemocnici zemřelo jedno osmileté dítě, uvedl šéf Dněpropetrovské oblastní vojenské správy Serhij Lysak.

07:59 Letoun Tu-22M3 ruských leteckých sil se zřítil na území Stavropolu poté, co dokončil bojovou misi při návratu na domovské letiště, uvedlo ruské ministerstvo obrany. Piloti se katapultovali, tři členové posádky byli evakuováni a po dalším pilotovi se nyní pátrá. Ministerstvo obrany Ruské federace tvrdí, že na palubě nebyla žádná munice, letadlo se zřítilo v opuštěné oblasti, příčinou nehody byla „technická závada“.

07:46 V noci Rusové zaútočili na Dněpropetrovskou oblast. Podle předběžných informací bylo sestřeleno 11 raket, ale došlo i k zásahům, uvedl šéf RMA Serhij Lysak. V Dnipru byla částečně zničena pětipatrová budova, vypukl tam požár. Poškozena byla také dvě infrastrukturní zařízení. Podle předběžných informací byli dva lidé zabiti a 15 zraněno.

V Pavlohradě byl poškozen jeden z podniků. V okrese Synelnykove jsou také mrtví a zranění, mezi zraněnými jsou i děti. Čtyři soukromé domy byly částečně zničeny, osm dalších bylo poškozeno.

07:18 Generální štáb oznámil, že Natalia Humeniuková byla odvolána z postu mluvčí Jižních obranných sil a v současné době se vybírají kandidáti na tuto pozici. Již dříve se 150 zástupců médií obrátilo na Nejvyšší radu s požadavkem na odvolání Gumenjuka. Jako důvod uváděli nekompetentnost.

07:14 Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo, že systémy protivzdušné obrany v noci na dnešek zničily 25 granátů Vampire, tři drony a tři rakety ATACMS nad Belgorodskou oblastí a nad Černým mořem.

 

Ruská invaze na Ukrajinu. Online – Korrespondent.net

 

📌👉Viry neexistují

👉Nemoci jsou uměle vytvořeny

👉Prostor neexistuje

👉Neexistují žádné planety

👉Měsíc a Slunce nejsou pevná tělesa, ale spíše plazmové odrazy, které jsou zaznamenány nad kupolí

👉Rakety nemohou létat ve vakuu

👉Klimatické změny jsou podvod a jsou propagovány médii

👉Manipulace s frekvencí je fakt

👉Náboženství je vynalezeno

👉Bůh neexistuje

👉Tento svět je vězením, uzavřeným v ledu a s kupolí nad ním

👉Dinosauři jsou vtip

👉Vlivné bytosti, které sedí u kontrol, jsou kanibalové

👉Rovina je naprogramována tak, aby byla plochá a nehybná, ale ne tak, jak se vysvětluje nebo předpokládá

👉Události pod falešnou vlajkou jsou skutečné

👉Vakcíny jsou smrtící

👉Školský systém je indoktrinační nástroj pro programátory

👉Lékařský systém je smrtící a podvodný systém

👉Naše zdroje potravy jsou systematicky otravovány, tak jako vzduch

👉Transgenderismus pochází z DNA opačného pohlaví, která se nachází ve vakcínách

👉GMO = jed

👉Pesticidy, vakcíny a záměrné znečištění ovzduší jsou hlavními příčinami světové rakovinové krize

👉Televize vymyla mozky masám

👉Politika je divadlo

👉NASA byla založena po druhé světové válce s odbornými znalostmi nacistických vědců

👉Většina hollywoodských hereček jsou muži

👉Hudební průmysl manipuluje světem

👉Obě světové války byly plánovány a měly alternativní motivy, které byly realizovány (byly podporovány cíle NWO)

👉Vlivní lidé, členové královské rodiny a političtí herci jsou zapojeni do obrovského pedofilního kruhu

👉Probíhá geoinženýrství

👉Ovládání mysli MKUltra je skutečné

👉Fluor/chlór je v naší pitné vodě

👉Antikoncepce vede k potratům

👉Většina suchozemských zdrojů je pro lidský organismus toxická

👉Federální rezervní systém je v soukromém vlastnictví a ovládá USA/svět

👉Konzumace kofeinu má mnoho negativních účinků na zdraví

👉Monsanto znamená rakovinu, protože je to čistý jed a také zcela zkažené

👉Letištní rentgenové skenery jsou karcinogenní

👉Ultrazvuk je škodlivý pro dítě i ženu

👉Zdanění je krádež

👉Existuje již několik léků na rakovinu

👉Opalovací krémy, mnohé šampony a různé pleťové vody jsou plné toxinů

👉Věda je náboženství

👉Existují tábory FEMA

👉Jaderné zbraně nejsou skutečné

👉Hollywoodské filmy mají přímou agendu

👉11. září byla interní práce

👉VŠECHNY války jsou plánované a prospívají programátorům

👉Programátoři provádějí invazi pod falešnou vlajkou

👉Chemtrails jsou skutečné

👉NWO přímo souvisí s Organizací spojených národů

👉Naturopaté jsou vražděni

A konečně, Dogu je skutečný! 👩🏼‍🚀

Čím víc víš! @AstroDoQu, https://t.me/absurdnisvet/71957

 

📌🦮‼️POZOR MAJITELÉ PSŮ‼️🐕‍🦺

„Mám důležité informace pro všechny majitele psů. Náš přítel veterinář z Berlína nás požádal, abychom přeposlali důležitou zprávu. Pokud stále důvěřujete lékům k léčbě klíšťat, nepodávejte žvýkací tablety Frontpro. Každý týden má ve své praxi dva psy s vedlejšími účinky. U psů se rozvine těžká epilepsie a dva psy již musel utratit. Je to člověk se srdcem a jde mu o zvířata, a ne o peníze. Ve věku jeho 60 let mu ještě žádné zvíře nezemřelo během operace. Proto mu trhá srdce, když musí zachraňovat zvíře. Prosíme o předání této informace majitelům psů. Buď v bezpečí a Bůh žehnej, Ramona❤️🙏❤️” Podělte se s námi ❣️

https://t.me/HerzensmenschenUnited

 

📌👧👦🇬🇧 UK: Britské děti jako pokusní králíci. Po účasti ve výzkumu většina zemřela!

Zpravodajský web BBC nahlédl do dokumentů, které odhalují nebezpečné lékařské pokusy z minulého století. Dětem během nich podávali infikované krevní produkty, což často zapříčinilo jejich smrt.

Článek:

Ve Velké Británii probíhá veřejné vyšetřování skandálu ze 70. a 80. let 20. století, jehož závěrečná zpráva spatří světlo světa v květnu.

Ze židle tehdejší události zvedají nejednoho Brita, jelikož se týkají nebezpečných klinických testů, ve kterých „lékaři upřednostňovali výzkumné cíle před potřebami pacientů“.

Pokusů, které trvaly více než 15 let, se účastnily stovky lidí a většina z nich se nakazila žloutenkou typu C a virem HIV. Jejich součástí ovšem nebyli pouze dospělí, nýbrž i děti s poruchami srážlivosti krve, přestože jejich rodiny často nedaly souhlas k jejich účasti.

Většina těchto dětí je dnes po smrti.

https://t.me/absurdnisvet/71959

 

Tohle je to správné „očkování“ pro děti!!! Takový trénink imunitního systému spolu s dětskou radosti je nejlepší pro jejich zdravý vývoj ❤️❤️❤️Děkuji Vítkovi za toto video.

https://t.me/absurdnisvet/71960

 

📌💉💉3 sat TV/DE (2017): Zajímavá fakta o extrémně nebezpečné „genové terapii“!

https://t.me/absurdnisvet/71984

 

📌👧👦🇵🇸 „Gaza je momentálně pro děti nejnebezpečnějším místem na světě“!!!

Mluvčí UNICEF James Elder řekl, že Izrael od 7. října zabil více než 13 800 dětí a zranil více než 12 009 dětí.

https://t.me/absurdnisvet/71961

 

📌Dívka byla znásilněna na lodi Obamou a Georgem Clooneym, který pracoval pro CIA, zabit a vyhozen jako odpad. Trump řekl: Pro taková stvoření existuje pouze trest smrti.

https://t.me/absurdnisvet/71962

 

📌 „Francouzský průzkumník objevil školku v podzemním tunelu poté, co ušel téměř dvě míle.“

https://t.me/absurdnisvet/71964

https://x.com/ShadowofEzra/status/1781743818200539462?t=s6iouKtKcKxRo4U4or9paw&s=09

 

📌👧👦„BBC nechala pedofila Jimmyho Savilese uniknout …zneužívání více než 500 dětí a sexu s mrtvolami,“ uvedl článek Washington Post z 27. června 2014.

  1. října 2011 BBC napsala článek o tom, jak byly tisíce afrických dětí uneseny okultními společnostmi a převezeny do Spojeného království kvůli krevním rituálům.

https://t.me/absurdnisvet/71966

https://t.me/absurdnisvet/71965

 

📌WWF byla založena 11. září 1961. Julian Huxley, Peter Markham Scott, Yolanda Farr, Bernhard zur Lippe-Biesterfeld, Philip Mountbatten (vévoda z Edinburghu), Edward Max Nicholson, Guy Mountfort, Godfrey A. Rockefeller. Socialisté (mafie) využívají takové organizace k praní špinavých peněz, k tomu, aby před sebou tlačili něco „dobrého“ (záminka), k obchodování s dětmi, jejich politická agenda jako Fridays For Future – lži o změně klimatu, daň z CO2, propaganda očkování. Očkovací PROGRAM UNICEF a mnoho dalšího. Všechny tyto organizace kontroluje jedna organizace – OSN. 👇👇👇👇👇👇👇👇

https://t.me/absurdnisvet/71967

https://t.me/absurdnisvet/71977

Ty zarudlé oči a hematomy kolem nich je Adrenochrom!!!

https://t.me/absurdnisvet/71978

 

📌Co se stane, když se zeptáte astronautů, zda opravdu byli na Měsíci?

https://t.me/absurdnisvet/71979

Astronaut NASA Gordon Cooper v rozhovoru přiznal, že nechal kameru natočit přistání UFO na Edwardsově letecké základně v roce 1957. Řekl, že film viděl, ale zabavil ho, aby o něm nikdy nemluvil veřejně.

https://t.me/absurdnisvet/71980

 

📌 Plochá Země a proč by nám lhali?

https://youtube.com/watch?v=9Cq0Vg-WBTM&si=K0Y-afnVXJRiBQkh

 

📌Lidé na západě pracují a platí 40-60% daně…… Daně jsou zločin všech vlád!!!

https://t.me/absurdnisvet/71981

 

📌Hackeři se nabourali do izraelských vojenských počítačů a získali přístup k hromadě dokumentů. 🇮🇱Decentralizovaná hackerská skupina tvrdí, že pronikla do počítačů izraelské armády a zpřístupnila množství „přísně tajných“ dokumentů.                                  https://www.presstv.ir/Detail/2024/04/19/723996/hackers-Israel-military-breach-war-Gaza

 

📌Bývalý zpravodajský důstojník a autor knihy ‚Behold a Pale Horse‘, William Cooper, promluvil v roce 1992: „Izrael byl vytvořen jako nástroj k vyvolání… války, která bude tak hrozná, kde budou použity jaderné zbraně, takže [lidé] padnou na kolena a budou prosit, aby už žádná válka nebyla.“  „A jaká je na to odpověď? Bude jim řečeno, že jediný způsob, jak můžeme zaručit, že už žádná válka nebude, je, když zničíme suverenitu národů a spojíme se jako jedno lidstvo v jedné světové vládě.“

https://t.me/absurdnisvet/71983

 

📌 Bršlice kozí noha – účinky, co léčí, použití, užívání, využití pro zdraví.

 

Bršlice kozí noha (latinsky Aegopodium podagraria) spadá do čeledi miříkovité, je vysoká 50-100 cm, kvete v květnu-září. Je to vytrvalá bylina. Dlouhé podzemní oddenky, lysá, lodyha hranatá, listy jednou až dvakrát trojčetné, lodyžní lístky střídavé, s nafouklou listovou pochvou. Květy bílé, ve složených okolících, bez zákrovních listů. Plod podélný vejčitý, hladký, žebrovitě zvrásněná nažka.

 

Účinky rostliny:

  • dna, podagra – odstraňuje kyselinu močovou z organismu
  • překyselení, odkyselení organismu (po zimě)
  • podpora metabolismu (látkové výměny)
  • bolesti klobů – revma, revmatoidní artritida
  • zadržování vody v těle – močopudný účinek
  • bolesti nohou (bolesti dolních končetin)
  • zdroj vitamínu CTIP ZBYŇKA MLČOCHA: Na přímou kounzumaci jsou nejchutnější mladé lesklé bršličky (konec března, první polovina dubna). Matné bršlice jsou již nahořklé a méně chutné.

Výskyt a rozšíření:

Okraje lesa, křoviny, zahrady, roste takřka všude.

Léčivé využití bršlice – nejen pro odkyselení těla:

Jako jarní bylinka obsahuje velké množství vitaminu C, karotenoidů a cenných minerálů, jako železa a manganu. Podporuje látkovou výměnu (metabolismu) i uvolňování kyselých usazenin a jejich vylučování z těla – vede odkyselení organismu. Blahodárně působí na pohyblivost kloubů a jejich regeneraci po dlouhé zimě. Z kořenů, které vytrháte na zahradě, můžete uvařit čaj, který působí močopudně.

Má i vnější použití: jestliže vás bolí nohy (dolní končetiny), připravte si koupel z kořenů bršlice. 100 g čerstvých kořenů povařte ve 2 litrech vody a nechejte táhnout 15 minut. Poté nálev vlijte do nádoby na koupel nohou a přidejte tolik vody, aby vám teplota byla příjemná. Kozí noha pomáhá při dně.

Bršlice kozí noha obsahuje velké množství bílkovin.

https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-stromy/byliny/973-brslice-kozi-noha-ucinky-co-leci-pouziti-uzivani-vyuziti-pro-zdravi

 

📌 Tygr mezi slimáky žere invazivní plzáky španělské. Slimák největší tak chrání naše zahrady. Nezabíjejte ho, žere španělské slimáky🙏                                                                                                     https://living.iprima.cz/zahrada/slimak-nejvetsi-tygrovany-zere-plzaky-spanelske

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Američtí bast*rdi“: Putinovo Rusko varuje před eskalací po kývnutí Kongresu na nový balík pomoci

 

https://youtu.be/_X3Wu26zkNQ?si=pMRlj5O32ws0V0vJ

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Hanba vám“: diplomati Turecka a Izraele se střetli po Erdoganově přijetí šéfa Hamásu v Istanbulu

 

https://youtu.be/Fm_JkQxA0vs?si=6J5pOZfSpvsjkE0i

 

📌💥💥💥21.04.2024, Roman Kirsch: Děkujeme, o náš hrdino, že jsi prosadil v Kongresu USA další balík pomoci pro Ukrajinu…😱😱😱 Česká vláda napojená na CIA a USA!!!

Joe Biden, prezident USA: „Jste skvělým spojencem Jsme si stále bližší, jsme silnější, prohloubili jsme obrannou spolupráci,“ 👹 👹 👹 řekl Joe Biden českému premiérovi Petrovičovi Fialenkovi v Bílém domě. Český předseda vlády Fialenkovič strávil v USA2 dny a kromě toho, že si mohl odškrtnout tuto VELKOU politickou metu, tedy oválné pracovny, mohl navštívit sídlo CIA, kam ho doprovodili 3 šéfové českých tajných služeb. V Kongresu měl jednání se šéfem Sněmovně reprezentantů a setkal se také s krajany a s českými podnikateli.

Přines také do Washingtonu také téma války. (Zejména války na Ukrajině, To byl hlavní plán cesty!!!!!)….

https://youtu.be/a8n0Njb1MQk?si=CAkI9yTyoeni_fIW

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Putinův velký proti-izraelský posun? Rusko výzbrojí Írán svými nejsofistikovanějšími stíhačkami

 

https://youtu.be/lhTCeNMnsVc?si=xuYbfNzGN0mxzvC2

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RPG-střela Hamásu zničila izraelský vojenský buldozer v pásmu Gazy; militantní skupina „Lví doupě“ je zpět v akci na Západním břehu Jordánu...

 

https://youtu.be/LLIU60-jb6k?si=z7oPA5e4IpDQ6LgF

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Putinův úder moci USA na Ukrajině; ruský levný dron za $500 zničil tank Abrams za 10 miliónů USD

 

https://youtu.be/RkbLkexcKGc?si=bgTRmxlBFx3gx1pY

 

📌21.04.2024, NOVA HD, Roman Kirsch: „Tetuše“ Danuše Nerudová opět „perlila“ (1.díl), tentokráte v pořadu TV Nova „Za pět minut dvanáct“. 😂😂😂

 

https://youtu.be/xX0jecU81g4?si=cs2KqTpKNVg7o7hB

 

📌21.04.2024, NOVA HD, Roman Kirsch: „Tetuše“ Danuše Nerudová opět „perlila“ (2.díl), tentokráte v pořadu TV Nova „Za pět minut dvanáct“. 😂😂😂

 

https://youtu.be/IERTaDFWNN8?si=W6BikziIDQiHHMZL

 

📌21.04.2024, NOVA HD, Roman Kirsch: Brusele, třes se, přichází k tobě „těžká váha“ – „Tetuše“ Nerudová (3.díl). To se tedy pobavíte!!! 😂😂😂 Tohle to mělo být naší prezidentkou! 🙈

 

https://youtu.be/kGpyhv6CZ-0?si=Pl1CQFK6hE7vS-yZ

 

📌21.4.2024, Slovensko, Karol Nagy: Ničenie kníh!!!

Predvčerom na Tajovského 40 v Banskej Bystrici, pred budovou Filozofickej Fakulty Univerzity Mateja Bela stál kontajner kníh. Poslucháči univerzity boli z okolia i priamo z kontajneru vykázaní s odôvodnením, že knihy sú určené do triedeného odpadu. Niektorí stratili trpezlivosť a rozhorčovali sa. Keď som slušne žiadal, mohol som si iba narýchlo za reptania zamestnancov knižnice vybrať pár kníh, ktoré mi potom opečiatkovali ako „vyradené“ a horekovali, ako ich to obťažuje. Potom zatvorili kontajner, že sa so mnou nemajú o čom vyprávať. Okrem učebníc tam boli skvosty, ku ktorým sa nedá dostať ani v antikvariátoch – Vojenské dejiny Československa či Dejiny Slovenska, slovenské, české, ruské a mnohé iné knihy. Zamestnanec knižnice inej fakulty UMB (s citom pre knihy), sa rovnako ako ja čudoval, prečo majú nariadenie vyhadzovať knihy, o ktoré je záujem. Des. Biografický slovník na fotografii darujem za poštovné. Toto nie je na Slovensku prvý prípad takéhoto zbavovania sa kníh bez možnosti ich výkupu/odberu zo strany záujemcov.

 

https://www.facebook.com/groups/819625781459925/posts/7440072892748481/

 

📌🎚️🙏🕯Zemřel Josef Laufer. „Táta odešel,“ napsala přátelům a kolegům dcera herce a zpěváka Ester. Byl 4 roky v umělém spánku. Hlubokou soustrast jeho rodině. Čest jeho památce. ❤️

Zpěvákovi a herci Josefu Lauferovi se po čtyřech letech v kómatu zastavilo srdce. Smutnou zprávu oznámila jeho dcera Ester. Od roku 2020 byl po operaci srdeční chlopně v umělém spánku.

Josef Laufer byl i na svůj věk velmi vitální a těšil se dobrému zdraví. Do roku 2020, kdy podstoupil operaci srdeční chlopně, po níž ho museli lékaři uvést do umělého spánku, ze kterého se bohužel nikdy neprobudil. Celé čtyři roky o svůj život bojoval.

Muž mnoha tváří a talentů, takový Laufer bezpochyby byl. Jeho celé jméno bylo Don José Francisco Pérez Rodriguez de Montagnes de Laufer. Narodil se lékaři ze Slovenska a Španělce ve francouzském městě Sables d‘Olonne 11. srpna 1939. Dětství strávil v Anglii. Do tehdejšího Československa se s rodiči přistěhoval v roce 1947.

Herectví vystudoval na pražské DAMU. Během studia založil divadelní soubor RADAR. Mluvil plynně anglicky, španělsky i německy. Jednu dobu pracoval také jako překladatel ze španělštiny. Byl velmi talentovaný. Založil popovou skupinu Golem, jejíž hity jako Sbohem lásko, já jedu dál nebo Juliána se vryly do paměti hned několika generacím. Díky jeho exotickému vzhledu se stal vyhledávaným hercem. Vidět ho můžeme ve filmech Noc na Karlštejně, Kameňák nebo Starci na Chmelu.

Spolupráce s StB, kde měl krycí jméno Vostrý, je stinnou stránkou jeho minulosti. Byl ženatý s kostýmní výtvarnicí Irenou Greifovou, s níž měl dceru Ester. Greifová zemřela předloni ve věku 83 let.

 

https://www.facebook.com/Blesk.cz/posts/pfbid02Q45HSfwFSPEQ9tmauL7Wm99uqweEUvVco9GBheuNDHBCqk1Vg3JDpxp6V9BW5cv3l

 

https://www.facebook.com/neskorovecer/posts/pfbid0qN5Ua9yx1nVZ752PQ6wjjmHAKpxvyJCxkxyf8YEJ8iH7YdpDygt99EVVa7FpEEpbl

 

📌💥💥💥21.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch:

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 21.04.2024“:

➡️☭☆ 🇺🇸🇨🇳 Americký ministr zahraničí Blinken hodlá Čínu osobně varovat před možnými sankcemi za dodávky do Ruska. Americký ministr zahraničí Antony Blinken se chystá osobně varovat čínské úřady před možnými sankcemi, pokud bude Peking pokračovat v dodávkách technologií dvojího užití do Ruska. Informují o tom Financial Times a Bloomberg. Během své nadcházející návštěvy Číny ve dnech 24. až 26. dubna nastolí Blinken otázku role Číny při podpoře Ruské federace, která zahrnuje dodávky od čipů po motory řízených střel.

💬 Podle zdrojů Washington zvažuje možnost uvalení sankcí na čínské finanční instituce a další organizace. Opatření mohou být součástí reakce na pokračující čínskou podporu Rusku.

❗️ Náměstek ministra zahraničí Kurt Campbell řekl, že Čína tím, že dodává technologie a zároveň se snaží prohloubit vztahy s Evropou, podkopává evropskou bezpečnost. Blinken vyjádřil tyto obavy „velmi upřímně“ v rozhovorech s čínskými představiteli, včetně ministra zahraničí Wang Yi.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Američané vítají rozhodnutí pomoci Ukrajině

💬 „Kongres poslal 61 miliard dolarů na ochranu zahraničních hranic, ale naše hranice jsou opět otevřené“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇨🇦🇵🇱🇺🇦 Hlavy Kanady a Polska poděkovaly Zelenskému za jeho „usilování o mír“. Schůzka vedoucích představitelů obou zemí se uskutečnila v sobotu na základně kanadských sil v Esquimaltu. Po jednání Trudeau a Duda řekli, že jejich podpora Kyjevu „zůstává neotřesitelná“. Politici také diskutovali o transatlantické vojenské spolupráci před červencovým summitem NATO ve Washingtonu. Vyjádřili také svou podporu Zelenskému a zaznamenali jeho „diplomatické úsilí o dosažení míru“.

Duda je v Kanadě na pracovní návštěvě od 18. dubna. Plánuje se, že polský prezident se za několik dní vrátí do své vlasti.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ V Sevastopolu na jedné z lodí armáda odrazila útok protilodní střely. K požáru došlo kvůli padajícím úlomkům rakety a byl okamžitě uhašen, řekl guvernér.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Evropská unie se bojí reakce Ruska na konfiskaci majetku. Evropské úřady odmítají možnost konfiskace ruských aktiv uložených v jejich jurisdikci, obávají se porušení mezinárodního práva, ztráty důvěry investorů v euro a případných odvetných opatření ze strany Ruska. Podle listu The Washington Post evropští politici vyjadřují nespokojenost s tlakem Spojených států na riskantní rozhodnutí, protože většina ruských aktiv se nachází v Evropě. V případě odvetných opatření ze strany Moskvy budou jako první trpět evropské země. Američané navrhují vydat dlouhodobé dluhopisy v hodnotě miliard dolarů na financování Ukrajiny s využitím budoucích příjmů z investování ruských aktiv zmrazených na Západě. Den předtím schválila americká Sněmovna reprezentantů návrh zákona o konfiskaci zmrazeného ruského majetku ve prospěch Ukrajiny.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇪🇺 Litva předala Ukrajině bojový letoun k výcviku pilotů. Litva předala 20. dubna ukrajinským ozbrojeným silám lehký útočný letoun L-39ZA Albatros. Informovalo o tom litevské ministerstvo obrany na síti X.

💬 „Ozbrojeným silám Ukrajiny jsme dodali rozložený lehký útočný letoun L-39ZA Albatros,“ píše se ve zprávě.

🤦 Uvádí se, že v Litvě se takové útočné letouny používaly k výcviku důstojníků řízení stíhaček, aby byla zajištěna bojová připravenost pilotů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Protože Ukrajina nikdy nebyla normálním státem, Putin vás teď posere.“

Polák řekl Ukrajinci vše, co si obyčejní lidé skutečně myslí o válce na Ukrajině.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Moldavské úřady dnes neváhají přiznat, že jsou občany Rumunska a patří jim mnoho vládních funkcí v zemi. Na sjezdu opozičních politiků republiky v Moskvě to prohlásil předseda lidového shromáždění Gagauzie Dmitrij Konstantinov:

💬„To je urážka celého našeho státu… Podívejte se dál: dnes přejmenovali moldavský jazyk na rumunštinu – a vše je nelegální. Každý, kdo nás potká, nechápe, jak lze jazyk změnit protiústavně.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Záběry ze zničení MiGu-29 na letišti v Dněpru. Okamžik zničení MiGu-29 na letišti Dněpr a postavení divize S-300PS ukázalo ruské ministerstvo obrany.

🦠 Útok byl úspěšný díky koordinované práci letectví, raketových sil a dělostřelectva.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🌐 Rusko a Čína podepsaly Memorandum o vzájemné pomoci na moři.

🟦 Vrchní velitel ruského námořnictva, admirál Alexander Moiseev, a velitel námořnictva PLA, admirál Hu Zhongming, podepsali Memorandum o porozumění a spolupráci v oblasti pátrání a záchrany na moři během Moiseevovy návštěvy v ČLR Informovalo o tom ruské ministerstvo obrany

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

📌 Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *