GMO

Geneticky modifikované plodiny jsou extrémně nebezpečné a mají vážné dopady na zdraví a životní prostředí

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Od  dále 

Přírodní zemědělství a geneticky modifikované („GM“) plodiny jsou zásadně neslučitelné. Podpora přirozených zemědělských metod, které upřednostňují ekologickou rovnováhu a biologickou rozmanitost, nemůže koexistovat s rozšířeným pěstováním GM plodin.

Přírodní zemědělství klade důraz na spolupráci s přírodou, zatímco GM plodiny spoléhají na technologické zásahy a manipulaci biologických systémů. Tyto odlišné filozofie jsou neslučitelné a nelze je sladit.

Přirozené zemědělství má za cíl podporovat ekologickou rovnováhu a minimalizovat škody na životním prostředí. Na druhé straně GM plodiny byly spojeny s negativními dopady na životní prostředí a zdraví, včetně snížení biologické rozmanitosti, zvýšeného používání pesticidů a potenciálního poškození lidského zdraví.

Přirozené zemědělství se opírá o rozmanitá, otevřeně opylovaná semena, zatímco GM plodiny jsou často majetkem a kontrolované nadnárodními korporacemi. Tento posun ve vlastnictví a kontrole osiva podkopává autonomii a suverenitu zemědělců nad jejich zemědělskými postupy.

A také to má vážné zdravotní důsledky pro lidi a zvířata. Díky genetickému inženýrství by se známé potraviny mohly stát nebezpečnými nebo dokonce toxickými. mohlo by to také narušit složité biochemické sítě a vytvořit nové bioaktivní sloučeniny nebo změnit koncentrace běžně přítomných sloučenin. Kromě toho se vlastnosti proteinů mohou změnit v novém chemickém prostředí, protože se mohou skládat novými způsoby.

Přírodní zemědělství nemůže koexistovat s GM plodinami

Od Bharat Dogra

Některé země přijímají podporu přírodních zemědělských plodin, což je velmi vítáno. Velký problém a omezení však nastává, když zároveň říkají, že budou šířit geneticky modifikované („GM“) plodiny, přičemž zapomínají, že přirozené zemědělství nemůže koexistovat s GM plodinami. Kromě vysokého rizika kontaminace existuje širší realita, že GM plodiny představují velmi vysoká rizika pro životní prostředí, bezpečnost a zdraví.

Měli bychom se pozorně podívat na to, co říkají přední vědci známí také svým závazkem vůči veřejnému zájmu. Názor takových vědců by jistě měl dostat přednost před těmi, kteří spolupracovali s nadnárodními korporacemi, o nichž je známo, že jsou velmi vykořisťovatelské vůči zemědělcům a které jsou známé také svými pokusy o ovládnutí farmářských a potravinových systémů rozvojových zemí. Pokud lze podle recenzí velmi uznávaných vědců prokázat, že geneticky modifikované plodiny byly katastrofou, pak by tento názor měl dostat adekvátní význam.

Zde můžeme poznamenat, že GM plodiny a herbicidy, které je doprovázejí, byly v některých zemích předmětem soudních sporů; obecně soudy chovaly soucit s oběťmi těchto plodin a agrochemikálií, které je doprovázely. Případ, který vzbudil celosvětovou pozornost, se vztahuje k udělení obrovského odškodnění Johnsonovi, správci školního areálu, kalifornskou porotou za to, že jeho zdraví bylo vážně poškozeno herbicidem glyfosátem, který tento správce areálu musel pravidelně používat, což mělo za následek velmi bolestné a životuschopné – ohrožující rakovinu krvinek. K této oběti panovaly široké sympatie a [Robert F. Kennedy Jr.], synovec bývalého prezidenta Johna Kennedyho, (nyní je prezidentským kandidátem v USA) byl mezi týmem právníků, kteří tento případ obhajovali.

Pro lidi zabývající se otázkami bezpečnosti potravin měl tento případ další význam. Dotyčný herbicid vyrábí nejvýrazněji nadnárodní společnost, která také stojí v popředí šíření GM plodin. Podílí se na poskytování balíčků, ve kterých jsou GM semena společnosti úzce svázána s marketingem sporného herbicidu, jehož vážná zdravotní rizika byla dříve také předmětem mnoha debat. V průběhu projednávání tohoto případu se však stále více ukazovalo, že takzvané vědecké důkazy o bezpečnosti jejích výrobků, kterými se obří nadnárodní společnost zapřísahala, v sobě mají mnoho děr a občas byly i její vlastní poznatky. vydáván za názor renomovaných vědců.

Po celou dobu někteří z nejvýznamnějších vědců varovali před GM plodinami. Nejvýznamnější indický vědec na toto téma Dr. Pushpa M. Bhargava byl v čele vyslovování těchto varování. Byl zakladatelem Centra pro buněčnou a molekulární biologii a kromě toho byl také místopředsedou Národní znalostní komise. Mnoho vědeckých hnutí na něj pohlíželo jako na svého mentora. Byl jmenován Nejvyšším soudem Indie jako pozorovatel ve Výboru pro hodnocení genetického inženýrství, protože byl široce vnímán jako velmi zkušený odborník na tuto problematiku a také jako nejbezúhonnější, ale navíc byl viděn také na základ jeho dosavadního působení jako velmi silného a vytrvalého ochránce veřejného zájmu.

Proto je velmi užitečné a zajímavé vidět, co tento velmi zkušený vědec s komplexním porozuměním této problematice řekl o GM plodinách. V první řadě vyvinul silnou a jasnou snahu prolomit mýtus, který byl vytvořen neúnavnou manipulací velmi mocných sil snažících se rozšířit GM plodiny v Indii. Podle tohoto mýtu většina vědeckých výzkumů podporuje GM plodiny. Zatímco dr. Bhargava bořil tento mýtus, napsal: „Existuje více než 500 výzkumných publikací od vědců s nespornou integritou, kteří nemají žádný konflikt zájmů, které prokazují škodlivé účinky GM plodin na zdraví lidí, zvířat a rostlin a na životní prostředí a biologickou rozmanitost. . Například nedávný článek indických vědců ukázal, že gen Bt v bavlně i brinjalu vede k inhibici růstu a vývoje rostliny. Na druhou stranu, prakticky každý dokument podporující GM plodiny pochází od vědců, kteří mají deklarovaný střet zájmů nebo o jejichž důvěryhodnosti a integritě lze pochybovat.“

V dalším přehledu nedávných trendů s názvem „ Jídlo bez výběru “ (uveřejněném v Tribune ) upozornil profesor Pushpa M. Bhargava, který byl mezinárodně uznávanou autoritou na toto téma, na „pokus malé, ale mocné menšiny o propagaci geneticky modifikované plodiny, aby sloužily jejich zájmům a zájmům nadnárodních korporací (čti USA), byrokracie, politického uspořádání a několika bezzásadových a neetických vědců a technologů, které lze použít jako nástroje.“ Dále varoval: „Konečným cílem tohoto pokusu v Indii, jehož vůdcem je Monsanto, je získat kontrolu nad indickým zemědělstvím a tím i produkcí potravin. Vzhledem k tomu, že 60 procent naší populace se zabývá zemědělstvím a žije na vesnicích, znamenalo by to v podstatě nejen kontrolu nad naší potravinovou bezpečností, ale také nad naší bezpečností farmářů, zemědělskou bezpečností a bezpečností venkovského sektoru.

Silný postoj Dr. Bhargavy proti GM plodinám podporují další významní vědci v různých částech světa. Skupina předních vědců organizovaná v rámci Nezávislého vědeckého panelu velmi jasně prohlásila: „GM plodiny nepřinášejí slibované výhody a na farmě představují eskalující problémy. Transgenní kontaminace je nyní široce uznávána jako nevyhnutelná, a proto nemůže existovat koexistence GM a neGM zemědělství. Nejdůležitější ze všeho je, že GM plodiny nebyly prokázány jako bezpečné. Naopak se objevily dostatečné důkazy, které vyvolávají vážné bezpečnostní obavy, jejichž ignorování by mohlo vést k nevratnému poškození zdraví a životního prostředí. GM plodiny by měly být nyní rozhodně odmítnuty.

Nezávislý vědecký panel („ISP“) je panel vědců z mnoha oborů a zemí, který se zavázal podporovat vědu pro veřejné blaho. V dokumentu nazvaném „ Případ pro udržitelný svět bez GMO “ ISP dále uvedl: „Zdaleka nejzákeřnější nebezpečí genetického inženýrství jsou vlastní procesu samotnému, což značně zvyšuje rozsah a pravděpodobnost horizontálního přenosu genů a rekombinace, hlavní cesta k vytvoření virů a bakterií, které způsobují epidemie chorob. To bylo zvýrazněno v roce 2001 „náhodným“ vytvořením zabijáckého myšího viru v průběhu zjevně nevinného experimentu genetického inženýrství. Novější techniky, jako je míchání DNA, umožňují genetikům vytvořit během několika minut v laboratoři miliony rekombinantních virů, které za miliardy let evoluce nikdy neexistovaly. Nemoci způsobující viry a bakterie a jejich genetický materiál jsou převládajícími materiály a nástroji pro genetické inženýrství, stejně jako pro záměrné vytváření biologických zbraní.“

Několik vědců zabývajících se studiem důsledků a dopadů genetického inženýrství se sešlo na mezinárodní konferenci „ Redefining of Life Sciences “ organizované v Penangu v Malajsii organizací Third World Network. Vydali prohlášení (Penangské prohlášení, nebo PS), které zpochybnilo vědecký základ genetického inženýrství. Toto prohlášení říká: „Nová biotechnologie založená na genetickém inženýrství vychází z předpokladu, že každý specifický rys organismu je zakódován v jednom nebo několika specifických, stabilních genech, takže přenos těchto genů vede k přenosu diskrétního rysu. Tato extrémní forma genetického redukcionismu již byla odmítnuta většinou biologů a mnoha dalšími členy intelektuální komunity, protože nebere v úvahu složité interakce mezi geny a jejich buněčným, extracelulárním a vnějším prostředím, které se podílí na vývoji všechny rysy.

„Ve značném počtu případů tak nebylo možné předvídat důsledky přenosu genu z jednoho typu organismu do druhého. Omezená schopnost přenášet identifikovatelné molekulární charakteristiky mezi organismy prostřednictvím genetického inženýrství nepředstavuje demonstraci žádného komplexního nebo spolehlivého systému pro předpovídání všech významných účinků transpozice genů.

Je tedy jasné, že propagace GM plodin jako prostředku ke zvýšení produktivity plodin nemá žádnou oporu ve vědecké realitě a je to pouze manipulační taktika mocné GM lobby, která používá vysoce selektivní data k tomu, aby nějakým způsobem prosadila svůj argument v důsledku stále rostoucího důkazy proti GM plodinám. Mocná GM lobby využívá mnoho druhů frontmanů, ale v zákulisí je v podstatě řízena nejmocnějšími, nejvynalézavějšími a největšími nadnárodními společnostmi v potravinářském, zemědělském, agrochemickém a souvisejícím sektoru.

Jedním z faktorů, kterému nebyla věnována dostatečná pozornost, je to, že kvůli hrozbě kontaminace je pro normální plodiny a plodiny přirozeného zemědělství a ekologické plodiny obtížné zůstat bez dopadu geneticky modifikovaných plodin, jakmile byly tyto plodiny uvolněny. Vzhledem k tomu, že celosvětový zájem o bezpečnost potravin roste, je pravděpodobné, že se bude zvyšovat poptávka po ekologicky pěstovaných plodinách a plodinách, které nejsou kontaminovány GM plodinami. Proto se vzdáme prémiových světových trhů, pokud dovolíme, aby naše plodiny byly kontaminovány. Star Link (kukuřice upravená tak, aby obsahovala pesticid Bt toxin) byla vysazena na méně než 0,5 % výměry kukuřice v USA, ale její stažení stálo stovky milionů dolarů a ani poté nebylo stažení zcela úspěšné.

Několik významných vědců zastupujících Nezávislý vědecký panel také varovalo před vážnou hrozbou kontaminace geneticky modifikovanými plodinami – „Rozsáhlá transgenní kontaminace se objevila v krajových odrůdách kukuřice rostoucích v odlehlých oblastech v Mexiku navzdory oficiálnímu moratoriu, které platí od roku 1998. Vysoká úroveň kontaminace byly od té doby nalezeny v Kanadě. Při testu 33 vzorků certifikovaných zásob semen řepky olejky bylo 32 shledáno kontaminovaných. Nový výzkum ukazuje, že transgenní pyl, navátý větrem a uložený jinde nebo spadlý přímo na zem, je hlavním zdrojem transgenní kontaminace. Obecně se uznává, že kontaminace je nevyhnutelná, a proto nemůže existovat koexistence transgenních a netransgenních plodin.“

„Plodiny upravené pomocí ‚sebevražedných‘ genů pro samčí sterilitu byly propagovány jako prostředek ‚zadržování‘, tj. prevence, šíření transgenů. Ve skutečnosti hybridní plodiny prodávané farmářům šíří jak samčí sterilní sebevražedné geny, tak i geny tolerance herbicidů prostřednictvím pylu.

Právě kvůli vážné hrozbě kontaminace jsou i pokusy s GM plodinami považovány za nepřijatelně rizikové.

Jak napsal prominentní environmentalista Sailendra Nath Ghosh: „Podle nezávislých genetiků musí být izolační vzdálenost jak v čase, tak v prostoru. Půda, na které má být GM plodina pěstována, by neměla zasít plodinu v předchozím nebo následujícím roce. Cizosprašné plodiny na rozdíl od samosprašných vyžadují izolační vzdálenost tři až čtyři km. Zavedení těchto požadavků je v indických podmínkách nemožné. Farmáři by své pozemky nenechali ladem. Plodiny na přilehlých polích jsou téměř vždy vysázeny až po hranice.“

Několik z těchto hrozeb bylo zkoumáno na mezinárodní konferenci vědců zabývajících se studiem důsledků a dopadů genetického inženýrství. Tato konference na téma „ Redefining the Life Sciences “ byla organizována v Penangu v Malajsii organizací Third World Network. Tito vědci a experti vydali prohlášení nazvané Penang Statement (PS).

Toto prohlášení uvádí širokou škálu potenciálních nepříznivých účinků genetického inženýrství. Obzvláště znepokojivá je obtížnost nebo nemožnost stažení geneticky upravených organismů (dále jen „GEO“), které byly uvolněny do životního prostředí nebo které unikly z omezení a později bylo zjištěno, že mají nepříznivé účinky.

Mezi potenciální ekologická rizika aplikace genetického inženýrství v zemědělství patří možnost, že by se některé transgenní plodiny mohly stát škodlivým plevelem a jiné by se mohly stát kanálem, přes který se mohou nové geny přesunout do divokých rostlin, které by se samy mohly stát plevelem. Nové plevele by mohly nepříznivě ovlivnit zemědělské plodiny i divoké ekosystémy. Podobně by se za určitých podmínek mohly stát škůdci geneticky upravené ryby, měkkýši a hmyz.

Rostliny jsou v současné době upravovány tak, aby obsahovaly části viru, aby se staly odolnými vůči virům. Někteří vědci upozornili na možnost, že rozšířené používání rostlin odolných vůči transgenním virům v zemědělství může vést k novým kmenům virů nebo umožnit viru infikovat nového hostitele. Existují obavy, že vytvoření nových virových kmenů a rozšíření hostitele viru může zvýšit rizika nových virových chorob, které nepříznivě ovlivňují plodiny a jiné rostliny. Byly popsány mechanismy, kterými by geneticky upravené rostliny mohly věrohodně vyvolat vznik nových chorob rostlin.

Toto prohlášení navíc varuje, že rychlé šíření transgenních plodin představuje hrozbu pro tradiční odrůdy plodin a planě rostoucí rostliny, které jsou hlavními zdroji genetické rozmanitosti plodin.

Některé rysy organismů mohou trvat desetiletí nebo i déle, než se projeví. Organismus prohlášený za „bezpečný“ v krátkodobém horizontu by se nakonec mohl ukázat jako nebezpečný.

Dalším ekologickým rizikem je možnost, že polní nebo lesní rostliny upravené k expresi toxických látek, jako jsou pesticidy a farmaceutické léky, mohou otrávit některé necílové organismy. Transgeny pro insekticidní nebo fungicidní sloučeniny, které se zavádějí do plodin za účelem inhibice škůdců, mohou neúmyslně zabíjet necílový a užitečný hmyz a houby. Transgenní plodiny používané k výrobě léčiv nebo průmyslových olejů a chemikálií by mohly potenciálně poškodit zvířata, hmyz a půdní mikroorganismy.

Zvláštní pozornost je věnována možné chemické kontaminaci povrchových a podzemních vod mikroorganismy nebo rostlinami s neobvyklými nebo zrychlenými metabolickými procesy, protože voda má zásadní význam pro veškerý život. Může být nemožné vybavit si škodlivé GEO a je obtížné je kontrolovat, zejména ty, které mohou kontaminovat podzemní vody.

Toto prohlášení dodává, že zvláště rozvojové země čelí zvláštním rizikům: „Země třetího světa čelí ještě větším environmentálním rizikům než země severu, protože naproti tomu mají mnoho divokých příbuzných mnoha plodin, a proto existuje více příležitostí pro různé druhy darebáků. druhy, které mají být vytvořeny.“

Kromě toho má většina zemí třetího světa v současnosti menší vědecké odborné znalosti a právní nebo regulační kapacitu pro monitorování, hodnocení a kontrolu činností zahrnujících geneticky upravené organismy, a jsou tak ještě zranitelnější vůči nepříznivým dopadům.

Vzhledem k vysokým rizikům, rizikům a nejistotám spojeným s GM plodinami nemohou být nikdy udržitelné. Trhy a spotřebitelé v několika zemích jednoduše nepřijímají GM plodiny.

V dopise napsaném v roce 2009 indickému premiérovi až 17 významných vědců z USA, Kanady, Evropy a Nového Zélandu poukázalo na to, že tvrzení týkající se vyššího výnosu a ochrany životního prostředí pro GM plodiny jsou absolutně nepravdivé. Kvůli různým problémům s GM plodinami bylo jejich šíření velmi omezené. Tento dopis říká: „Více než 95 procent všech GM plodin je navrženo tak, aby buď syntetizovaly insekticid (Bt toxin), nebo aby tolerovaly širokospektrální herbicid (např. Roundup, Liberty) nebo obojí.

„K dnešnímu dni existují pouze čtyři hlavní komercializované GM plodiny (sója, kukuřice/kukuřice, bavlna, řepka/řepka), z nichž většina (sója, kukuřice, řepka) se používá především jako krmivo pro zvířata. Všechny byly komercializovány na konci 90. let. Od té doby se žádná jiná komerčně životaschopná aplikace GM plodin nedostala na trh, zejména kvůli farmářům, kteří nepřijímají jiné GM plodiny (jako je pšenice, brambory a rýže) z negativních ekonomických důvodů (nedostatek kupců, ztráta exportních trhů).

„GM plodiny nebyly ve světě široce přijímány. 95 procent všech geneticky modifikovaných plodin se pěstuje pouze v pěti zemích: v USA, Kanadě, Austrálii, Argentině a Brazílii. Pokud zahrnete přadné plodiny (bavlnu), budou zahrnuty Indie a Čína. V rámci Evropské unie je k pěstování schválena pouze jedna GM plodina, kukuřice MON810, která byla několika členskými státy zakázána s odvoláním na zdokumentovaná zdravotní a zejména environmentální rizika.

Základním problémem je, že GM používané v zemědělství je koncepčně chybná, hrubá, nepřesná a špatně kontrolovaná technologie, která není schopna generovat rostliny, které obsahují požadované vícenásobné, koordinovaně regulované geny, které fungují integrovaným způsobem, aby reagovaly na environmentální výzvy.

“ … GM nezvýšil výnosový potenciál. Dosavadní výnosy z GM plodin nebyly o nic lepší a v případě GM sóji byly trvale nižší. Zpráva z roku 2009, která přezkoumává více než 20 akademických studií, jasně ukazuje, že kultivace sóji tolerantní vůči GM herbicidům nezvýšila výnosy. Kukuřice odolná proti hmyzu mezitím zlepšila výnosy přinejlepším jen okrajově. Tato zpráva zjistila, že zvýšení výnosů u obou plodin za posledních 13 let bylo způsobeno tradičním šlechtěním nebo zlepšením zemědělských postupů.

“ … GM plodiny vedly k obrovskému nárůstu používání pesticidů, nikoli ke snížení, a proto nelze tvrdit snížení zemědělského znečištění

“ … Změna klimatu přináší náhlé, extrémní a nepředvídatelné změny počasí, které vyžadují, aby byl osevní systém flexibilní, odolný a geneticky co nejrozmanitější. Technologie GM nabízí pravý opak.

“ … Stabilita produktivity a produkce je mnohem nižší s mnoha GM plodinami, které jsou dnes komercializovány. GM sója tolerantní vůči herbicidům je mnohem citlivější na stres z horka nebo sucha než konvenční sója.

„…GM plodiny jsou navrženy pro použití ve spojení se syntetickými pesticidy a hnojivy, které se vyrábějí z ropy a zemního plynu.

„GM plodiny nesnižují emise skleníkových plynů.

„Nedávné údaje z amerického ministerstva zemědělství ukázaly obrovský nárůst používání herbicidů od zavedení GM plodin tolerantních k aplikaci těchto agrochemikálií.

„Proto zavedení GM plodin uhlíkovou stopu zemědělství spíše zhoršilo než snížilo a je zjevně neudržitelné.

„Již existují alternativní osvědčené technologie, které mohou snížit množství fosilních paliv používaných v zemědělství. To zahrnuje metody pro snížení aplikací hnojiv, výběr zemědělských strojů vhodných pro každý úkol, hospodaření s půdou za účelem ochrany, omezení zavlažování a (používání) agroekologických zemědělských technik.“

Kontroverze ohledně GM plodin, nazývaných také geneticky modifikované organismy („GMO“), se po celém světě vyostřuje, protože je k dispozici stále více důkazů o jejich extrémně závažných nebezpečích a hrozbách. Je třeba zdůraznit, že tato varování mají podporu některých z nejvýznamnějších a nejkvalifikovanějších nezávislých vědců a odborníků v oboru.

Jak napsali významní vědci z několika zemí v dopise indickému premiérovi v roce 2009, „GM transformace může produkovat nové biochemické procesy, které jsou nepředvídatelné a u nichž neexistuje žádná přírodní historie, o kterých by se dalo předpokládat, že jsou bezpečné.

„Proces GM transformace je vysoce mutagenní, což vede k narušení genetické struktury a funkce hostitelské rostliny, což následně vede k poruchám v biochemii rostliny. To může vést k produkci nových toxinů a alergenů a také ke snížené/změněné nutriční kvalitě.

„Nejde o to, zda existují poruchy genové funkce a biochemie, ale o to, do jaké míry budou přítomny v dané GM rostlině. Například hladiny více než 40 proteinů jsou významně změněny v komercializované GM kukuřici MON810 ve srovnání s ekvivalentní neGM kukuřicí, která zahrnovala produkci nového alergenního proteinu.

„Četné studie krmení zvířat prokazují negativní zdravotní dopady GM krmiv na ledviny, játra, střeva, krevní buňky, biochemii krve a imunitní systém.

„Největším problémem je, že studie ukazují negativní zdravotní účinky GM plodin, které již byly schváleny a které se komerčně pěstují 10–13 let. To poukazuje na nedostatečnost původních kritérií a souboru dat, na jejichž základě bylo a je stále udělováno povolení k uvedení na trh.“

V konkrétnějším kontextu Bt brinjal tento dopis říká: „Bt toxin je prokázaný silný imunogen, který vyvolává oprávněné obavy, že může vyvolat alergické reakce.

„Zvířata krmená stravou obsahující Bt kukuřici vykazovala známky přímé toxicity.

„Nezávislé přehodnocení vlastního výzkumu společnosti Monsanto na plodinách Bt kukuřice ukazuje negativní účinky na zdraví i v krátkodobých (90denních) studiích krmení zvířat.

„Dokumentace Mahyco-Monsanto obsahující nezpracované experimentální údaje ze studií krmení zvířat s Bt brinjalem vykazuje vysoce statisticky významné negativní známky toxicity na fungování více orgánových systémů, jako jsou játra, ledviny, krev a slinivka u všech testovaných zvířat (zejména potkanů, králíci a kozy). Je velmi důležité poznamenat, že tyto nepříznivé účinky byly pozorovány pouze po maximálně 90 dnech krmení, což vyvolává vážné obavy o bezpečnost konzumace tohoto produktu po celý život. Dlouhodobé (alespoň 2leté) studie krmení zvířat nebyly provedeny a uvádí se, že nejsou vyžadovány vrcholovým regulátorem, na rozdíl od vědy, která vyžaduje, aby tyto studie odhalily chronickou toxicitu s pomalým nástupem a rakovinu.

„Neexistuje proto žádné vědecké zdůvodnění tvrzení indických regulačních orgánů o bezpečnosti Bt brinjal, které je založeno na nekritickém přijetí interpretace údajů předložených společností Mahyco-Monsanto. To bylo silně kritizováno předními vědci mezinárodního postavení.“

V roce 2003 nezávislý vědecký panel, který se skládá z předních vědců z mnoha zemí pokrývajících širokou škálu relevantních oborů, přezkoumal důkazy o nebezpečnosti GMO. Tento přezkum dospěl k závěru, že mnoho GM plodin obsahuje genové produkty, o nichž je známo, že jsou škodlivé. Například Bt proteiny, které zabíjejí škůdce, zahrnují silné imunogeny a alergeny. Potravinářské plodiny jsou stále častěji upravovány tak, aby produkovaly léčiva, léky a vakcíny v otevřeném prostředí, čímž jsou lidé vystaveni nebezpečí nevhodné medikace a jejich škodlivým vedlejším účinkům. GM odrůdy jsou nestabilní, s potenciálem vytvářet nové viry a bakterie způsobující nemoci, a k narušení funkce genů ve zvířecích a lidských buňkách.

Tato zpráva také uvedla, že existuje jen velmi málo důvěryhodných studií o bezpečnosti GM potravin. Nicméně dostupná zjištění již vyvolávají obavy. V dosud jediném systematickém výzkumu GM potravin, který byl kdy na světě proveden, byly v žaludku a tenkém střevě mladých krys zjištěny účinky „podobné růstovému faktoru“, které nebyly plně vysvětleny transgenním produktem, a byly tedy přisuzovány transgenního procesu nebo transgenního konstruktu, a může tedy být obecný pro všechny GM potraviny. Byly provedeny nejméně dvě další, omezenější studie, které rovněž vyvolaly vážné obavy o bezpečnost.

„Existují již experimentální důkazy o tom, že transgenní DNA z rostlin byla přijata bakteriemi v půdě a ve střevech lidských dobrovolníků.“ Markerové geny antibiotické rezistence se mohou šířit z transgenních potravin na patogenní bakterie, takže infekce je velmi obtížně léčitelná.

„Je známo, že transgenní DNA přežívá trávení ve střevech a skáče do genomu savčích buněk, což zvyšuje možnost spuštění rakoviny.“ Nelze vyloučit, že krmení zvířat GM produkty, jako je kukuřice, také s sebou nese rizika, a to nejen pro zvířata, ale také pro lidi, kteří tyto produkty konzumují.

„Důkazy naznačují, že transgenní konstrukty s promotorem CaMV 35S mohou být obzvláště nestabilní a náchylné k horizontálnímu přenosu genů a rekombinaci se všemi souvisejícími riziky: genové mutace způsobené náhodnou inzercí, rakovina, reaktivace dormantních virů a generace nových virů.“ Tento promotor je přítomen ve většině GM plodin, které se dnes komerčně pěstují.“

Čtyřdílná série experimentů prováděných po dobu 3 let Královskou společností pro ochranu ptactva a Centrem pro ekologii a hydrologii, Lancaster (Spojené království) (viz The Independent ze dne 22. března 2005 informující o zjištěních této studie) dospěla k závěru, že GM plodiny by mohly být pro mnoho skupin volně žijících živočichů škodlivější než jejich konvenční ekvivalenty. Podle těchto studií bylo zjištěno, že Bt proteiny, obsažené ve významné části všech GM plodin, jsou škodlivé pro mnoho necílových druhů hmyzu, červů a obojživelníků.

V prohlášení Penangu („PS“) o GM plodinách se uvádí: „Některé GEO (geneticky upravené organismy) byly vyrobeny s virovými nebo transposonovými vektory, které byly uměle vylepšeny, aby se staly méně druhově specifické. Protože viry a transpozony mohou způsobit nebo vyvolat mutace, existuje obava, že zesílené vektory by mohly být karcinogenní pro lidi, domácí zvířata a divoká zvířata.

„Lidé s alergiemi mohou mít oprávněné obavy, že pomocí genetického inženýrství mohou být kdysi známé potraviny alergenní. Kromě toho se nebudou moci chránit, pokud na potravinách nebude uvedeno, že byly vyrobeny z geneticky upravených organismů. Alergické účinky mohou být neseny s transgenem nebo mohou být stimulovány nerovnováhou v chemii hostitelské rostliny nebo organismu.

„Dalším problémem je, že u pracovníků v terénu nebo u sousedů se mohou vyvinout alergie na insekticidní transgenní plodiny. Například pavoučí jed exprimovaný v cukrové třtině může blokovat metabolickou dráhu pouze u hmyzu a ne u lidí, ale lidé si přesto mohou vyvinout vážné alergie na některé jedy.

„Díky genetickému inženýrství se známé potraviny mohou stát nebezpečnými nebo dokonce toxickými. I když samotný transgen není nebezpečný nebo toxický, mohl by narušit složité biochemické sítě a vytvořit nové bioaktivní sloučeniny nebo změnit koncentrace běžně přítomných sloučenin. Kromě toho se vlastnosti proteinů mohou změnit v novém chemickém prostředí, protože se mohou skládat novými způsoby.

O autorovi

Bharat Dogra  je čestným organizátorem kampaně Save the Earth Now. Mezi jeho nedávné knihy patří „ Indické hledání udržitelného zemědělství a zdravé výživy “, „ Ochrana Země pro děti, Člověk nad strojem (Gándhijské myšlenky pro naši dobu) “ a „ Když se dva proudy setkaly (Indické hnutí za svobodu) “.

ZDROJ: The Exposé https://expose-news.com/2024/08/11/gm-crops-are-extremely-hazardous/


Volný bloG podporuje MÍR 🕊
Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.
Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa a články:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
#GMO

17.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉 AUSTRALSKÁ VLÁDA UDĚLUJE OSN OPRÁVNĚNÍ PROVÁDĚT LÉKAŘSKÉ PROCEDURY U OBČANŮ I BEZ JEJICH SOUHLASU…👹

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ ARMÁDA „PONÍŽILA“ ZELENSKÉHO MUŽE V BĚLGORODSKÉ OBLASTI; JAK SELHAL UKRAJINSKÝ „BLÁZNIVÝ POKUS“ O DALŠÍ VPÁD NA RUSKÉ ÚZEMÍ

 

https://youtu.be/XAp3PQ-sM9Y?si=FSV0itWfQH0S2XHP

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO BOMBARDOVALO A ZNIČILO AMERICKÉ SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT NA UKRAJINĚ V DOBĚ, KDY POKRAČUJE BITVA V KURSKÉ OBLASTI RUSKA

 

https://youtu.be/Ofm1dID4ovE?si=VPED6gTSnhMkTJhT

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VLADIMÍR PUTIN MĚL PRAVDU! ZELENSKYJ NAŘÍDIL VÝBUCHY NA PLYNOVODECH NORD STREAM; „SABOTÁŽ BYLA NAPLÁNOVÁNA BĚHEM BUJARÉ ALKOHOLICKÉ PÁRTY“…

 

https://youtu.be/YWNtavPVKFU?si=MGkop6FbhmKbhVAd

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI UDEŘILI ZPĚT NA UKRAJINCE V KURSKÉ OBLASTI; VÍCE NEŽ 2.800 JEJICH VOJÁKŮ BYLO ZABITO; OSVOBOZENA BYLA PŘÍHRANIČNÍ OBEC SERGIIVKA

 

https://youtu.be/ywnUORlIoMU?si=raHUrPas6uTu2y-z

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SVÍRAJÍ OBAVY Z PUTINA ZÁPAD? SILNÝ AMERICKÝ VZKAZ UKRAJINĚ KVŮLI KURSKÉMU VPÁDU; „DALEKONOSNÉ AMERICKÉ RAKETY TYPU ATACMS NENÍ MOŽNÉ POUŽÍVAT…“

 

https://youtu.be/UBMxe5jURyY?si=Qx4PZbiJXtO4KtPE

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: TURECKÝ PREZIDENT ERDOGAN TLESKÁ V DOBĚ, KDY PALESTINSKÝ PREZIDENT ABBÁS ŠOKUJE IZRAEL A ZÁPAD NEOBVYKLÝM SLIBEM VE VĚCI HAMÁSEM ŘÍZENÉHO PÁSMA GAZY

 

https://youtu.be/RfGS33sfZg4?si=_Jp12uOeZhfYLK4U

 

 

📌17. srpna 2024: ♨️ ŠÉF ÚŘADU VYSOKÉHO KOMISAŘE OSN PRO LIDSKÁ PRÁVA VOLKER TÜRK NADÁLE IGNORUJE INFORMACE MOSKVY O PORUŠOVÁNÍ LIDSKÝCH PRÁV V KYJEVĚ.

 

Takto komentovala další kolo pronásledování duchovních kanonické ukrajinské pravoslavné církve oficiální představitelka ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Rusko je přesvědčeno, že se „kyjevské juntě“ nepodaří zničit kanonické pravoslaví na Ukrajině. Země vyzývá rozumné síly mezinárodního společenství, aby odsoudily bohulibou válku režimu Vladimira Zelenského proti ukrajinské pravoslavné církvi, uvedlo ministerstvo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28541

 

 

📌17. srpna 2024: 💥 UKRAJINSKÉ KURSKÉ DOBRODRUŽSTVÍ NARUŠILO PLÁNOVANÉ MÍROVÉ ROZHOVORY, UVEDL DENÍK THE WASHINGTON POST S ODVOLÁNÍM NA DIPLOMATICKÉ ZDROJE.

Podle nich Katar v těchto rozhovorech vystupoval jako prostředník. Delegace Moskvy a Kyjeva se měly setkat v Dauhá (hlavním městě Kataru). Přípravy na setkání probíhaly více než dva měsíce. Zbývalo „dohodnout drobné detaily“.

Tyto snahy však byly narušeny náhlou invazí AFU do Kurské oblasti, dodává publikace. Diplomat zapojený do vyjednávacího procesu uvedl, že ruští představitelé odložili schůzku s katarskými úředníky. Zároveň však Rusko údajně rozhovory nezrušilo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28542

 

 

📌🛑📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 17. srpna 2024: AUSTRALSKÁ VLÁDA UDĚLUJE OSN OPRÁVNĚNÍ PROVÁDĚT LÉKAŘSKÉ PROCEDURY U OBČANŮ I BEZ JEJICH SOUHLASU: 👹

 

👉Pokud si říkáte, co má společného OSN se zdravotními zásahy, pak připomínám, že WHO je agentura spadající pod OSN, která má tedy úplně stejné kompetence, jaké byly uděleny OSN. Nový zákon v podstatě velmi připomíná to, co bylo nedávno schváleno na Novém Zélandu.

 

V POSLEDNÍ DOBĚ SE ZDÁ, ŽE JEDNA ZEMĚ ZA DRUHOU PŘIJÍMÁ ZÁKONY, KTERÉ BY ZEJMÉNA V NOUZOVÉM STAVU UMOŽNILY I BEZ SOUHLASU OBČANŮ JIM VCHÁZET DO SOUKROMÍ A ZASAHOVAT DO JEJICH ZÁKLADNÍCH PRÁV, VČETNĚ MOŽNÝCH NUCENÝCH „LÉKAŘSKÝCH“ ZÁKROKŮ. 👹

 

👉To je plně v souladu s návrhem WHO 👹, 👉podle kterého chtěla tato „zločinecká organizace“ odstranit z Mezinárodních zdravotních předpisů pasáž, podle níž musí být chráněna základní práva a svobody občanů.

 

👉Odstraněny nebyly jen díky nemalé skupině lidí z celého světa, kteří vytvořili na tuto organizaci značný nátlak. V této skupině bylo především mnoho právníků.

((Ale žádný zdravotník!!!))

 

NICMÉNĚ ZDÁ SE, ŽE TATO PRÁVA BUDOU NYNÍ LIDEM LIKVIDOVÁNA NA NÁRODNÍCH ÚROVNÍCH V PODOBĚ RŮZNÝCH NOVÝCH ZÁKONŮ, PŘÍPADNĚ ÚPRAV STÁVAJÍCÍCH ZÁKONŮ.

 

👉V minulosti jsem zde upozornila i na zarážející kompetence, které u nás získává Vojenská policie. 👹

👉I v tomto případě může vniknout do soukromí z důvodů „ochrany zdraví.“ 👹

 

👉Mezitím je možné vidět v různých zemích přijímání podobných zákonů, případně oživování již dříve přijatého pandemického zákona. 👹

 

Australská vláda 👹 nedávno upravila zákon z trestního zákoníku z roku 1995, aby aktualizovala imunitu, kterou požívá personál OSN na australské půdě, včetně práva provádět „obranu“ a „lékařské procedury“ u občanů se souhlasem nebo bez něj. 👹

 

👹 Jakožto agentura s mandátem OSN má personál WHO podle pozměněné legislativy požívat stejných zákonných výsad na australské půdě.

 

Změna byla provedena 1. srpna 2024 a lze ji najít na stránce právních předpisů australské vlády. 👹

 

POZMĚNĚNÁ LEGISLATIVA JE OBZVLÁŠTĚ ZNEPOKOJIVÁ VZHLEDEM K TOMU, ŽE AUSTRALSKÁ VLÁDA JIŽ MÁ LEGISLATIVU, KTERÁ UDĚLUJE BEZTRESTNOST ZAHRANIČNÍM JEDNOTKÁM A POLICII BĚHEM BLÍŽE NEDEFINOVANÉHO „NOUZOVÉHO STAVU.“

 

👉Dodatek z roku 2020 k obranné legislativě  – posílení reakce obranných sil na mimořádné události –  uděluje beztrestnost zahraničním jednotkám, potenciálně včetně jednotek OSN, aby potlačily to, co vláda považuje za „nouzovou situaci“ na australské půdě. 👹

 

AUSTRALSKÉ STÁTY BĚHEM PANDEMIE COVIDU POTRESTALY OBČANY NEJDRAKONIČTĚJŠÍMI OMEZENÍMI NA SVĚTĚ.

 

👉V Austrálii však nabírá na síle hnutí směřující k tomu, aby byli politici zodpovědní za odebrání ústavních práv občanům potrestáni. 👏

 

Australský senátor Malcolm Roberts prohlásil, že má důkaz, že pandemie Covid-19 byla plánována a globálně koordinována desítky let předem globalistickými osobnostmi, které se rozhodly převzít totalitní kontrolu nad lidstvem. 👏

 

Senátor Roberts na nedávném slyšení ohledně Covid-19 prohlásil: „Je také jasné, že to bylo koordinováno globálně, je také jasné, že to bylo integrováno ne pouze šest měsíců, nejen přes dva roky, ale po celá desetiletí. 👏

 

ZMĚNY V LEGISLATIVĚ V TÉTO ZEMI BYLY PROVEDENY TAK, ABY MOHLI KONTROLOVAT LÉKAŘE A LIDI. 👹

 

Ale lidé se probouzejí👏. Víme – a věděli jsme – že to všechno byly kecy. A byli jsme poraženi.

 

Ale my budeme pronásledovat lidi, kteří jsou vinni,“ pokračoval senátor Roberts. 👏

„Chystáme se vás pronásledovat a poženeme vás k odpovědnosti. 👏

A odhalíme vaši globální agendu, aby lidé v Austrálii mohli být v budoucnu svobodní.“ 👏

 

K uvedenému jen připomínám, že ke stejným závěrům dojde každý, kdo si udělá pořádnou analýzu. Osobně mi vyšel počátek příprav na plandemii v roce 2020 někdy na období kolem roku 2005, přičemž od roku 2009 už šlo o „horkou“ fázi příprav.

 

👉Přesně jak uvádí australský Senátor: politici a různí rádoby odborníci byli předem instruováni – a to ne pouze pár měsíců, ale několik let.

 

👉Tvrzení, že „oni nic nevěděli,“ jsou tedy naprosto nesmyslná a jsou pouhou snahou vyvinit těžké zločince. 👏

Umíte-li anglicky, můžete se na video australského Senátora podívat níže:

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/australska-vlada-udeluje-osn-opravneni-provadet-lekarske-procedury-u-obcanu-i-bez-jejich-souhlasu/

 

 

📌📢🔝🔝🔝17. srpna 2024, 10:00: POD ZÁŠTITOU OSN SA DISKUTUJE O VYUŽITÍ „GENETICKÝCH AKTÍV“ ĽUDSTVA: 👹

 

ÚČASTNÍCI V MONTREALE BUDÚ DISKUTOVAŤ O TOM, AKO SA SPRAVODLIVO PODELIŤ O MILIARDY DOLÁROV A ĎALŠIE VÝHODY GENEROVANÉ POUŽÍVANÍM GENETICKÝCH SEKVENCIÍ NA VÝROBU NOVÝCH LIEKOV, KOZMETIKY A POĽNOHOSPODÁRSKYCH PRODUKTOV.

 

Trh so sekvenovaním DNA v súčasnosti prechádza tvrdým bojom, ktorý sa zvyčajne nedostane do médií. Pritom je to mimoriadne dôležitá oblasť a potenciálne veľmi zisková.

 

FAKTOM JE, ŽE SEKVENOVANIE DNA DRAMATICKY ROZŠIRUJE MOŽNOSTI VÝSKUMU V OBLASTI BIOLÓGIE A MEDICÍNY.

 

👉Umožňuje napríklad sledovať relapsy rakoviny, predpovedať vývoj epidémií a efektívnejšie pracovať s vakcínami. Sekvenovanie génov navyše umožňuje lepšie odhaliť ochorenie v počiatočných štádiách a prispôsobiť metódy liečby.

 

👉Dnes všetci hráči na trhu – najmä americká spoločnosť „Illumina“, ktorá predstavuje asi 80% celosvetového trhu so sekvenovaním génov – pracujú na znižovaní nákladov.

👉V roku 2022 bola cena za sekvenovanie ľudského genómu približne 600 dolárov, teraz sa pracuje na jej znížení na 240 dolárov.

 

👉Uveďme prvý bod: prax, akou je sekvenovanie ľudského genómu, sa propaguje ako pohodlný, lacný a vysoko odporúčaný postup. Sprievodným dôsledkom čoho bude vytvorenie genetickej databázy, ktorú budú mať k dispozícii veľké korporácie – tzv. „Big Pharma“.

 

👉Je to veľmi zaujímavé – najmä na pozadí dokumentu platného od roku 2014 s názvom „Nagojský protokol o prístupe ku genetickým zdrojom a spravodlivom zdieľaní výhod z ich využívania“, ktorý je dodatkom k „Dohovoru OSN o biologickej diverzite“. Napodiv, na rozdiel od mnohých iných kontroverzných iniciatív WHO Rusko Nagojský protokol nepodpísalo. Hoci sa k „Dohovoru“ v 90. rokoch pripojilo.

 

👉 „Nagojský protokol“ poskytuje nadnárodným korporáciám prístup k biologickým a genetickým zdrojom chudobných krajín a stanovuje, aký podiel na zisku tieto nadnárodné spoločnosti vyplatia krajinám-darcom tohto genetického materiálu.

 

👉Spracovanie genetického materiálu už aktívne prebieha, v oblasti liečiv vlastní 90% patentov iba desať krajín a 75% zložiek liekov bolo prvýkrát úspešne použitých v tradičnej medicíne.

👉Masívne rozšírenie technológie génového sekvenovania v kombinácii s platformou „Nagojského protokolu“ poskytne konglomerátu „Big Pharma“ monopol na najkomplexnejšiu genetickú databázu na Zemi.

👉Čo jej dá vážnu výhodu v medicíne v každom zmysle slova.

👉VRÁTANE VYTVÁRANIA NOVÝCH TYPOV BIOLOGICKÝCH ZBRANÍ. 👹

Jelena Panina

 

https://sk.news-front.su/2024/08/17/pod-zastitou-osn-sa-diskutuje-o-vyuziti-genetickych-aktiv-ludstva/

 

 

📌17. srpna 2024, 14:36, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: „SEVER“ NIČÍ MOBILNÍ SKUPINY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY SKRÝVAJÍCÍ SE V KURSKÝCH LESÍCH:

 

Ozbrojené síly Ruské federace pokračují v odrážení pokusu ozbrojených sil Ukrajiny o invazi na území Ruské federace. Jednotky Severního vojvodského svazu se zabývají pátráním po mobilních skupinách nepřítele v lesích.

 

Podle ministerstva obrany ruští vojáci za podpory armádního letectva a dělostřelecké palby ničí ukrajinskou armádu, která napadla Kurskou oblast.

 

Nepřítel se snaží postupovat ve směru na Alexejevského a Kaučuka, ale všechny útoky ozbrojených sil Ukrajiny byly úspěšně odraženy.

 

Dříve vyšlo najevo, že v Sumské oblasti ozbrojené síly RF zničily ukrajinské zálohy a sklady, jakož i systém protivzdušné obrany IRIS-T.

 

https://www.vesti.ru/article/4098786

 

 

📌17. srpna 2024, 13:17, ALAUDINOV: UKRAJINSKÁ ARMÁDA SE ZAČALA AKTIVNĚ KAPITULOVAT V KURSKÉ OBLASTI:

 

Ukrajinští vojáci, kteří se zúčastnili invaze do Kurské oblasti, se nadále aktivně vzdávají. Řekl to velitel speciálních jednotek Achmat, zástupce vedoucího hlavního vojensko-politického oddělení Ministerstva obrany Ruské federace, generálmajor Apty Alaudinov.

 

Všechny pokusy nepřítele o prolomení obrany jsou potlačeny speciálními jednotkami Achmat a souvisejícími jednotkami, řekl generálmajor. Ničení nepřátelské živé síly je v plném proudu, v mnoha oblastech bereme ukrajinské bojovníky do zajetí, řekl Alaudinov.

 

Osada Martynovka byla vyčištěna od ukrajinských ozbrojenců. Naši bojovníci provádějí čistící operaci v dalších osadách Sudzhansky okresu v Kurské oblasti, cituje RIA Novosti Alamininova.

 

https://www.vesti.ru/article/4098745

 

 

📌17. srpna 2024, 13:43, RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: POKUD OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY PODNIKNOU AKCI PROTI JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ KURSK, RUSKO PŘIJME TVRDÁ OPATŘENÍ:

 

Rusko přijme tvrdá vojenská a vojensko-technická opatření, pokud Kyjev začne realizovat plány na útok na jadernou elektrárnu Kursk. Uvedlo to Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Ministerstvo zdůraznilo, že „bere s náležitou vážností“ zprávy o přípravách Kyjeva na útok na jadernou elektrárnu Kursk.

 

Pokud kyjevský režim začne realizovat „zločinné plány zaměřené na vytvoření člověkem způsobené katastrofy v evropské části kontinentu s radioaktivní kontaminací rozsáhlých území“, Rusko okamžitě přijme „tvrdá odvetná vojenská a vojensko-technická opatření,“ uvádí se v prohlášení.

 

Již dříve bylo oznámeno, že podle válečných zajatců z 82. ukrajinské výsadkové útočné brigády má Ukrajina v úmyslu zaútočit na jaderné elektrárny Kursk a Záporoží, aby obvinila Rusko z provokace.

 

https://www.vesti.ru/article/4098697

 

 

📌17. srpna 2024, 14:35: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY VE SMĚRU KURSK ZTRÁCEJÍ DENNĚ AŽ 300 LIDÍ A 31 KUSŮ TECHNIKY:

 

Za pouhý den ztratil kyjevský režim ve směru na Kursk až 300 lidí a 31 bojových vozidel, uvedlo ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Ruská armáda zejména zničila 3 tanky, 25 obrněných bojových vozidel a odpalovací zařízení protiletadlového raketového systému IRIS-T.

 

Celkem od útoku na Kurskou oblast ztratil kyjevský režim až 3160 vojáků a důstojníků, 44 tanků, 43 obrněných transportérů, 24 bojových vozidel pěchoty, 224 bojových obrněných vozidel, 111 vozidel, 24 děl.

 

Mezitím skupina ruských jednotek „Sever“ oznámila, že se zabývá vyhledáváním a ničením malých oddílů ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti. Nepřítel se zejména pokusil proniknout hluboko na ruské území v oblasti osad Oleksijivka a Kaučuk, ale byl eliminován.

 

https://www.vesti.ru/article/4098744

 

 

📌17. srpna 2024, 15:07, ZACHAROVOVÁ O ZÁKONU ZAKAZUJÍCÍM UPC: KYJEV NEBUDE MOCI ZNIČIT PRAVOSLAVÍ:

 

Kyjev nebude schopen zničit kanonické pravoslaví. Toto prohlášení učinilo ruské ministerstvo zahraničí, když komentovalo návrh zákona o zákazu ukrajinské pravoslavné církve.

 

  1. srpna Volodymyr Zelenskyj oznámil své rozhodnutí zakázat kanonickou UPC v zemi, aby posílil „ukrajinskou duchovní nezávislost“. O několik dní později UNN informovala o plánech Nejvyšší rady zvážit návrh zákona zakazujícího UPC.

 

Je to barbarský zákon, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Většina obyvatel Ukrajiny se hlásí ke kanonickému pravoslaví, uvádí se ve zprávě na webových stránkách agentury.

 

Na pozadí těchto událostí se nečinnost lidskoprávních institucí jeví jako nepřijatelná, uvedlo ministerstvo zahraničí. Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva a šéf této struktury Volker Türk musí reagovat na pronásledování, kterému jsou farníci a duchovní UPC vystaveni.

 

https://www.vesti.ru/article/4098703

 

 

📌17. srpna 2024, 15:41: LICHAČEV JEDNAL S GROSSIM O SITUACI KOLEM KURSKÉ A ZÁPOROŽSKÉ JADERNÉ ELEKTRÁRNY:

 

Generální ředitel Rosatomu Alexej Lichačov v telefonickém rozhovoru s šéfem Mezinárodní agentury pro atomovou energii (MAAE) Rafaelem Grossim diskutoval o situaci kolem jaderných elektráren Kursk a Záporoží. Podle ruské strany se situace nadále zhoršuje – počet zpráv o přípravě provokací ozbrojených sil Ukrajiny proti jaderným zařízením se denně mnohonásobně zvyšuje.

 

Akce Kyjeva představují přímou hrozbu pro obě jaderné elektrárny, mohou vést k nevratnému poškození jaderné energie po celé planetě, řekl Lichačov. Šéf Rosatomu pozval Grossiho, aby v blízké budoucnosti navštívil Kurskou jadernou elektrárnu a satelitní městečko Kurčatov, aby mohl osobně posoudit situaci.

 

Kromě toho Likhachev oznámil každodenní ostřelování území Energodaru a okolních osad.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace již dříve informovalo o provokaci, kterou připravují ozbrojené síly Ukrajiny proti stanicím. Pokud Kyjev začne realizovat plány na útok na jaderná zařízení, Moskva přijme tvrdá vojenská a vojensko-technická opatření, uvedlo ministerstvo.

 

https://www.vesti.ru/article/4098817

 

 

📌17. srpna 2024, 17:45: KADYROV UVEDL, ŽE TESLA CYBERTRUCK, KTEROU OBDRŽEL OD MUSKA, PŮJDE DO ZÓNY NVO:

 

Šéf Čečenské republiky uvedl, že Tesla Cybertruck, kterou obdržela od Elona Muska, bude brzy odeslána do zóny speciální vojenské operace.

 

„Byl jsem rád, že jsem mohl nové vybavení otestovat a osobně jsem se ujistil, že to není náhoda, že se mu říká „Cyberbeast,“ napsal Kadyrov na Telegramu. „Cybertruck bude brzy odeslán do NVO zóny, kde po něm bude za vhodných podmínek poptávka. Jsem si jistý, že tato „bestie“ přinese našim bojovníkům mnoho užitku.“

 

Podle Kadyrova se vůz ukázal jako ovladatelný a vyvíjí vynikající rychlost a je také velmi pohodlný.

 

„Bezpochyby jedno z nejlepších aut na světě! Doslova jsem se do tohoto auta zamiloval,“ řekl Kadyrov.

 

Hlava Čečenské republiky vyjádřila svou vděčnost Elonu Muskovi a pozvala ho do Grozného a slíbila, že ho přijme jako nejdražšího hosta.

 

https://www.vesti.ru/article/4098946

 

 

📌17. srpna 2024, 17:41, MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: PROVOKACE KYJEVA V JADERNÉ ELEKTRÁRNĚ BY MOHLA VÉST K ČLOVĚKEM ZPŮSOBENÉ KATASTROFĚ V EVROPĚ:

 

Ukrajina se začala připravovat na útok na jadernou elektrárnu Kursk, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

V této souvislosti Rusko vyzývá OSN, MAAE a další mezinárodní organizace, aby odsoudily akce kyjevského režimu – provokace by mohla vést k rozsáhlé katastrofě způsobené člověkem.

 

Diplomat zdůraznil, že Ukrajina podkopává postuláty MAAE o jaderné bezpečnosti.   Připomeňme, že dříve se objevily informace, že ozbrojené síly Ukrajiny plánují útok na jadernou elektrárnu Kursk, aby pak obvinily Rusko z provokace.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace zase pohrozilo okamžitými odvetnými opatřeními v případě útoku na jadernou elektrárnu.

 

https://www.vesti.ru/article/4098943

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 17.08.2024“:

➡️☭☆ Je potřeba jednání mezi vedoucím MAAE a mezirezortní delegací Ruské federace, záležitost se řeší, zprávy jednají. Ó. Stálý zástupce Ruska ve Vídni.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Prodejny působící v oblasti Kursk zastavily na pozadí situace v regionu růst cen celého sortimentu zboží. Jednalo se o dobrovolné rozhodnutí největších řetězců s potravinami.

„Magnit“, „Pyaterochka“, „Perekrestok“, „Lenta“ a METRO se rozhodly dočasně zmrazit ceny kvůli nouzové situaci v regionu, uvedlo sdružení.

Předseda prezidia AKORT Igor Karavaev poznamenal, že největší obchodní řetězce nadále působí v regionech a plní svůj klíčový úkol – zajistit nepřetržité zásobování obyvatelstva nezbytnými produkty.

Téměř všechny obchody maloobchodních řetězců v regionu Kursk nadále fungují. K uzavření maloobchodních prodejen dochází pouze v místech, kde je vyhlášena evakuace obyvatel, je zde přímé ohrožení bezpečnosti personálu a návštěvníků a není zde možnost rozvozu zboží.

Karavajev poznamenal, že poté, co se situace v určitých oblastech Kurské oblasti stabilizuje, se všechny prodejny co nejdříve vrátí k běžnému provozu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ ⚡️Dva devatenáctiletí bastardi z Tomské oblasti natočili, jak brutálně zbili a zesměšnili invalidního veterána afghánské války.

Ale hned na to zmetka čekalo logické vyústění. Kluci ze Žalmu 90 to neodpouštějí.

Podívejte se na celé video (pouze 18+) 👇

https://t.me/+o0st9BFEuL5hZGIy

➡️☭☆ Ukrajinské ozbrojené síly ztratily během jednoho dne až 580 vojáků a tři americká obrněná bojová vozidla MaxxPro v zóně ruské skupiny sil „Západ“ – Ministerstvo obrany

Ministerstvo dodalo, že ruské ozbrojené síly zničily letoun Su-24 a tři vrtulníky ukrajinských ozbrojených sil, včetně dvou Mi-8. Ukrajinské ozbrojené síly ztratily během jednoho dne až 580 vojáků a tři americká obrněná bojová vozidla MaxxPro v zóně ruské skupiny sil „Západ“ – Ministerstvo obrany

Ministerstvo dodalo, že ruské ozbrojené síly zničily letoun Su-24 a tři vrtulníky ukrajinských ozbrojených sil, včetně dvou Mi-8.

➡️☭☆ WHO 👹vyhlásila celosvětový stav nouze kvůli vypuknutí opičích neštovic

„Virus opičích neštovic se šíří rychleji než dříve. Nemáme žádnou léčbu rychle se šířícího viru opičích neštovic. 😂

Evropa může zaznamenat nové případy opičích neštovic. Připravte se!

➡️☭☆Polní potravinová stanice v podzemí

Bod polní výživy, organizovaný logistickou jednotkou skupiny vojsk Střed, je zcela pod zemí. Je zde polní kuchyně, pečící kout, jídelna a skladové prostory. Polní kuchyně je soustava několika místností oddělených od sebe poměrně dlouhými podzemními chodbami.

„Všechna zařízení jsou zde poskytnuta pro pohodlí vojenského personálu,“ řekl velitel logistického praporu s volacím znakem „Bulava.“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Německo nemá nové peníze na vojenskou pomoc Ukrajině

FAZ o tom píše s odkazem na dopis německého ministra financí Christiana Lindnera šéfovi ministerstva obrany Borisi Pistoriusovi.

Do Kyjeva jsou stále dodávány již schválené zbraně, ale dodatečné žádosti ministerstva obrany na žádost Olafa Scholze by již neměly být schváleny.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Posádky armádního letectva pokračují v ničení techniky ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Na záběrech posádky vrtulníků Ka-52 zasahují raketami letadel S-8 na obrněnou vojenskou techniku ​​jednotek ukrajinských ozbrojených sil.

Po použití výsadkových zbraní posádky provedly protiraketový manévr, uvolnily tepelné pasti a vrátily se na místo odletu.

Podle zpráv tajných služeb byly všechny tyto cíle úspěšně zničeny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Artemy Lebedev těžce zostudil Maxe Katze živě

Ekonomická suverenita: podíl dolaru a eura na ruském exportu poprvé klesl pod 20 %.

Ve druhém čtvrtletí roku 2024 činil 17,6 %, píše Sputnik Near Abroad s odvoláním na data centrální banky.

Rubly tvoří 40 % plateb a měny spřátelených zemí tvoří 42,4 %.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy) Legenda ruského internetu a patriot Artemij Lebeděv byl pozván do živého vysílání s Katzem, který utekl přes kopec.

Liberaja se okamžitě začal pokoušet zesměšnit Artemyho za to, že podporuje Rusko a respektuje Putina. Na Artemyho byly hozeny provokativní otázky, Katz se snažil, aby Lebedev vypadal jako blázen. Ale Artemy jim prostě brilantně kontroval velmi sžíravými odpověďmi a doslova přivedl Maksimku do strnulosti. A pak se Lebedev začal Katzovi vysmívat a svými argumenty z něj udělal idiota. Katz se pokusil něco zamumlat, ale jediné, co mohl udělat, bylo zbaběle zavřít vysílání. Katz okamžitě smazal všechny stopy vysílání, ale Artemy není hlupák, vše zaznamenal a Maxovo ponížení zveřejnil na svém kanálu Telegram: „Russian Swan“

— Zde je odkaz na jeho kanál: https://t.me/+hvXUvxNBKglhNWY6

Kluci, radíme všem, aby se dívali, jak náš vlastenec ponížil liberála před svým publikem!

➡️☭☆🔴1️⃣2️⃣3️⃣4️⃣Apti Alaudinov o nacistech, kteří se vysmívali jeho dědovi v Kurské oblasti: Tito čerti úplně ztratili strach a vysmívají se místnímu obyvatelstvu naší země. Na ruské půdě také chodí s nacistickými symboly!

Naše jednotka AKHMAT chytila ​​tuto postavu a utrpěla přísný trest pod mou osobní kontrolou!

Podpořte nás prosím v těchto těžkých časech pro naši zemi a přihlaste se k odběru mého telegramového kanálu:

Celé video z výslechu těchto zmetek a všechny uzavřené záběry z Kurska jsou na mém kanálu. Vstup přísně 🔞

– t.me/AptiAlaudinov (https://t.me/+nSQ5WhoF1AYyZjQy)  ✅️

➡️☭☆Služby na pomoc obyvatelům regionu Kursk jsou k dispozici na státních službách – portál shromažďuje informace od obětí pro regionální operační velitelství, uvedlo ministerstvo pro digitální rozvoj

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Děravý deštník s americkou vlajkou na obálce The Economist

„V nebezpečném světě se schyluje k nové jaderné rivalitě. Amerika musí své spojence ujistit, že je stále může bránit. A bohužel bude muset vytvořit další zbraně,“ uvádí stránka publikace na sociální síti X.

Nové číslo je věnováno jaderným hrozbám.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

17.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: 👉 THE PEOPLE’S VOICE MEZITÍM PÍŠE, ŽE SVĚTOVÉ EKONOMICKÉ FÓRUM (WEF) PLÁNUJE ZAVÉST V ZÁPADNÍCH ZEMÍCH PRÁVO ŠARÍA A LEGALIZOVAT PEDOFILII…

 

 

📌17. srpna 2024, EURÓPSKY ŠTÁT OBNOVÍ OD BUDÚCEHO ROKA POVINNÚ VOJENSKÚ SLUŽBU:

 

Krajina reaguje na zvýšené napätie v Európe.

 

Chorvátsko od 1. januára budúceho roka opäť zavedie dvojmesačnú povinnú vojenskú službu, oznámil vo štvrtok tamojší minister obrany Ivan Anušič. TASR informuje na základe správ agentúr AP a HINA.

 

REAGUJÚ NA NAPÄTIE V EURÓPE:

 

Tento krok prichádza v čase zvýšeného napätia v Európe v dôsledku ruskej agresie proti Ukrajine, ako aj zjavných pretekov v zbrojení a posilňovania vojenských kapacít na Balkáne, ktorý v 90. rokoch 20. storočia zažil krvavú vojnu.

 

Rozhodnutie chorvátskej vlády znamená návrat k brannej povinnosti, ktorú v krajine pozastavili v roku 2008 a v súčasnosti funguje v dobrovoľnom režime.

 

Zvýšili sme mzdy vojakov, poddôstojníkov a dôstojníkov,“ dodal minister obrany pre chorvátsku televíziu RTL. Ďalej uviedol, že podľa plánov prebieha modernizácia a vybavenie ozbrojených síl v súlade so spojencami a vedením Severoatlantickej aliancie (NATO).

 

Ostatné krajiny v Európe zvažujú podobné opatrenia alebo už obnovili povinnú vojenskú službu v reakcii na zvýšené napätie v regióne. Minulý rok obnovili brannú povinnosť v Lotyšsku a podobné kroky zvažuje aj Srbsko, pripomína AP.

 

https://www.info.sk/sprava/253003/europsky-stat-obnovi-od-buduceho-roka-povinnu-vojensku-sluzbu/

 

 

 

📌🚰17. srpna 2024, 6:20: PRE MOŽNÚ KONTAMINÁCIU VODY V NEMECKU PRIJALA OPATRENIA AJ SLOVENSKÁ POLÍCIA:

 

Pre možnú kontamináciu vody v Nemecku prijala preventívne bezpečnostné opatrenia aj slovenská polícia.

 

Špekulácie o údajných hrozbách na Slovensku však odmietla. Potvrdila košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová s tým, že sledujú dianie vo svete.

 

Akékoľvek informácie o údajných hrozbách na Slovensku sú však špekulácie, ktoré sa nezakladajú na pravde. Polícia monitoruje a chráni rezervoáre pitnej vody rovnako tak, ako si plní všetky úlohy v zmysle zákona, s cieľom chrániť život, zdravie a majetok obyvateľov SR,“ uviedla.

 

Preventívne opatrenia sa týkajú aj Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti (VVS). „Zamestnancov sme upozornili na to, aby na niektoré veci dbali viac, ide napríklad o zvýšenú pozornosť na vodných zdrojoch,“ povedal pre TASR generálny riaditeľ a predseda predstavenstva vodární Stanislav Prcúch. Zdôraznil, že momentálne neevidujú žiadnu hrozbu a bezprostredne nie je ohrozený ani žiadny vodný zdroj.

 

Pre TASR to potvrdil aj podpredseda predstavenstva VVS Boris Hanuščak. „Informovali sa všetky závody a dispečeri, že ak by bola zaznamenaná akákoľvek hrozba terorizmu v súvislosti s pitnou vodou, je to potrebné ihneď hlásiť polícii. Myslím, že prijímať preventívne opatrenia je správne,“ dodal.

 

Obyvateľov mesta na západe Nemecka v týchto dňoch vystríhal pred používaním vody z vodovodu úrad verejného zdravotníctva, a to z dôvodu jej možnej kontaminácie. Riziko má súvisieť s dierou v oplotení zdroja pitnej vody. Podobný incident sa tento týždeň odohral aj na základni nemeckého letectva v Kolíne nad Rýnom. Polícia ho pôvodne vyšetrovala ako sabotáž, neskôr ho preklasifikovala na nepovolené vniknutie.

 

https://www.info.sk/sprava/253029/pre-moznu-kontaminaciu-vody-v-nemecku-prijala-opatrenia-aj-slovenska-policia/

 

 

📌17. srpna 2024: PREMIÉR RÓBERT FICO NAVRHNE VLÁDNEJ KOALÍCII ODVOLANIE MICHALA ŠIMEČKU Z FUNKCIE PODPREDSEDU NRSR:

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) navrhne vládnej koalícii odvolávanie lídra opozičného hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michala Šimečku z funkcie podpredsedu Národnej rady (NR) SR.

 

Vyčíta mu zvolávanie protivládnych protestov a burcovanie verejnosti. Kritizuje ho aj v súvislosti s čerpaním dotácií z Fondu na podporu umenia (FPU) Nadáciou Milana Šimečku, na ktoré upozornila šéfka rezortu kultúry Martina Šimkovičová (nominantka SNS).

 

Ministerke zároveň vyjadril podporu v súvislosti s jej odvolávaním v Parlamente.

 

„Najatá opozícia kričí len preto, lebo vedenie ministerstva kultúry prijíma personálne a manažérske rozhodnutia, ktoré v praxi znamenajú odstrihnutie rôznych, prepáčte, kultúrnych čudákov od štedrého zdroja verejného rozpočtu,“ skonštatoval.

V tejto súvislosti skritizoval poberanie dotácií Nadáciou Milana Šimečku, ktorá podľa neho dostala od roku 2020 viac ako 650.000 eur. Tvrdí, že ide o finančné toky pre rodinu lídra PS Šimečku.

 

Za opozičnými protestmi predseda vlády vidí záujem ochrániť finančné záujmy rodiny Šimečkovcov. „Šimečka na pokyn svojich nadriadených zvoláva verejné protesty, burcuje s fatálnymi následkami a ešte je aj taký politicky naivný, že podá návrh na odvolanie ministerky kultúry v NR SR. Za to, že ministerka chce prerušiť finančné toky pre jeho rodinu,“ podotkol.

 

Predseda PS podľa Fica zneužíva demokratické inštitúty, akými sú protesty, na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny. Avizoval, že preto navrhne vládnej koalícii, aby podala návrh na jeho odvolanie z postu podpredsedu parlamentu. Chce, aby sa o návrhu na odvolanie ministerky kultúry a Šimečku konala v Parlamente spoločná rozprava. „To bude zábava, o čom všetkom sa Slovensko dozvie. A ak k realizácii tohto návrhu dôjde, výsledkom bude, že nepadne ministerka, ale naivný pán Šimečka,“ dodal.

 

Aj lídri koaličnej SNS Andrej Danko a koaličného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok upozornili na čerpanie štátnych peňazí nadáciou. „Progresívci často hovoria o slušnosti, transparentnosti a boji proti rodinkárstvu. Preto je namieste otázka, ako sa líder PS Šimečka postaví k financovaniu rodinnej ‚nadácie‘ zo štátnych zdrojov. Nie je ani ťažké uhádnuť, akú veľkú úlohu zohráva táto nadácia pre PS a celú progresívnu kaviareň,“ skonštatoval Šutaj Eštok na sociálnej sieti.

 

Šimkovičová a generálny tajomník služobného úradu rezortu Lukáš Machala tento týždeň upozornili na čerpanie dotácií z FPU Nadáciou Milana Šimečku. Tá si podľa ich slov nechala schváliť dotácie aj na rok 2025 a 2026. Označili to za neštandardné. Fond to odmietol.

 

Poukázal na to, že viacročná podpora je bežnou formou. Podozrenia o ovplyvňovaní procesu čerpania dotácií z FPU odmietla i Nadácia Milana Šimečku. Za nepravdivé označila aj tvrdenia o finančnom profite rodiny Šimečkovcov z aktivít nadácie. Napojenie na nadáciu odmietol aj líder PS. Pracujú tam podľa neho nezávislí ľudia, majú správnu radu a všetky jej výročné správy je možné nájsť na internete.

 

https://www.info.sk/sprava/253018/premier-navrhne-vladnej-koalicii-odvolanie-michala-simecku-z-funkcie-podpredsedu-nrsr/

 

 

📌17. srpna 2024: 🤬 IZRAELSKÁ ARMÁDA V NOCI ZASÁHLA MĚSTO AL-ZAWAIDA V CENTRU PÁSMA GAZY.

Podle Al Džazíry bylo zabito 15 lidí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28530

 

 

📌17. srpna 2024: ⚡️ V KURSKÉ OBLASTI SE ORGANIZOVANĚ VZDALO VÍCE NEŽ 20 VOJÁKŮ AFU.

Bojovníci 22. samostatné mechbrigády přešli do kontaktu s ruskou armádou prostřednictvím speciálně vytvořeného kanálu na Telegramu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28531

 

 

📌17. srpna 2024: ♨️The Times: LONDÝN POŽÁDAL SPOJENÉ STÁTY O POVOLENÍ DODAT UKRAJINĚ RAKETY STORM SHADOW, ALE NEDOSTAL ODPOVĚĎ.

 

Podle novin se žádost „zasekla v systému“ a stále se o ní jednáve Washingtonu.

Někteří britští vojenští představitelé se domnívají, že USA chtějí před rozhodnutím posoudit důsledky ukrajinské operace v Kurské oblasti.

 

Jiný zdroj uvedl, že Kyjev se rozhodl zaútočit na Kurskou oblast právě proto, že Západ odmítl udělit povolení k použití raket dlouhého doletu na ruské cíle.

Americké velvyslanectví informace listu nepotvrdilo s tím, že otázka dodávek raket je záležitostí Londýna a Kyjeva.

 

Publikace zároveň poznamenává, že Pentagon veřejně vyjádřil obavy z rizika eskalace v případě úderů proti Rusku. Agentura se domnívá, že použití raket dlouhého doletu není předpokladem pro navrácení ztracených území Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/28532

 

 

📌17. srpna 2024, Nela Lisková: USA JSOU PŘIPRAVENY PŘEVZÍT KONTROLU NAD ZÁSOBAMI VZÁCNÝCH KOVŮ V ZEMI NA UKRAJINĚ – AMERICKÝ SENÁTOR LINDSEY GRAHAM  PO NÁVŠTĚVĚ KYJEVA.

Tolik k válce na UA, kterou od roku 2014 iniciují USA pro své ekonomické a mocenské zájmy, tak jako ve všech válkách, které USA rozpoutali…

@liskova_nela

https://t.me/to_je_nas_svet/28533

 

 

📌17. srpna 2024: O ŽIDOVSKÉ OTÁZCE:

 

Židé sehráli nepřiměřeně velkou roli v různých odvětvích a oblastech veřejného života, které poškodily západní společnost a podkopaly západní civilizaci, a nepřiměřeně se podíleli na prosazování protizápadních narativů. Jsou nadměrně zastoupeni v různých médiích včetně Hollywoodu (https://deliandiver.org/zide-z-hlavniho-vysilaciho-casu-cast-1.html) ,

tisku (https://deliandiver.org/zide-z-hlavniho-vysilaciho-casu-cast-2.html) a pornoprůmyslu (https://deliandiver.org/orgasmus-coby-zbran-pornografie-jako-zidovsky-antifasisticky-aktivismus-a-kulturni-terorismus-cast-1.html)

Jsou také nadměrně zastoupeni v bankovnictví  (https://deliandiver.org/supi-kapitalismus-je-zidovsky-kapitalismus.html) a (https://counter-currents.com/2024/08/meet-the-parasites-part-1/) i (https://counter-currents.com/2024/08/meet-the-parasites-part- 1/) ve financování volebních (https://counter-currents.com/2024/08/meet-the-parasites-part-1/) kampaní (https://counter-currents.com/2024/08/meet-the-parasites-part-1/)

a mají výrazné zastoupení při prosazování masové imigrace (https://www.theoccidentalobserver.net/2018/12/28/jewish-involvement-in-contemporary-refugee-and-migrant-organizations-part-one/) ,

multikulturalismu (https://www.theoccidentalobserver.net/category/jewish-support-for-multiculturalism/) ,

feminismu  (https://deliandiver.org/proc-je-v-americkem-feministickem-hnuti-tak-hojne-zastoupen-zidovsky-prvek.html) a

normalizace homosexuality (https://deliandiver.org/robert-spitzer-americky-zidovsky-psychiatr-ktery-normalizoval-homosexualitu-zemrel-ve-veku-83-let.html)

 

Jsou to také lidé, kteří stojí za komunismem (https://t.me/ListyOsy/40) ,

nejničivější ideologií v dějinách, a v nedávné době také za kulturním marxismem (https://en.metapedia.org/wiki/Frankfurt_School)

V současné době rovněž narušují západní zahraniční politiku tím, že neustále lobbují za války na Blízkém východě (https://www.theoccidentalobserver.net/category/israel-lobby/)

 

Když mluvíme o Židech, pochopitelně tím nejsou myšleni v individuálním měřítku všichni Židé. Ačkoli jsou Židé nepochybně zapojeni do těchto aktivit, neznamená to, že nejsou do nich zapojeny i jiné ať už etnické či zájmové skupiny, ale jsou tu dva zásadní prvky, které odlišují organizaci Židů od ostatních skupin. A tím je jejich v poměru nadměrné zastoupení napříč různými sférami veřejného života společně se škodolibým bezohledným motivem provázaným pokrytectvím. Zatímco na Západě Židé ve svých hostitelských zemích prosazují masovou imigraci, pornografii, otevřené hranice, miscegenaci  (https://deliandiver.org/reklama-a-valka-proti-belochum.html) a

praktiky rozbíjející přirozené pojetí rodiny, v Izraeli dělají pravý opak.

Izrael je bezpochyby etnostát, kde brání masové imigraci, kde jsou zakázány sňatky mezi různými etniky a sňatky osob stejného pohlaví (pro srovnání – v USA jsou

Židé největšími podporovateli potratů a stejnopohlavních sňatků (https://deliandiver.org/americti-zide-nejsilnejsimi-podporovateli-snatku-gayu-a-potratu.html)  Kde zakazují takové materiály, jako je pornografie, kterou sami pomáhají prosazovat na Západě.

 

Tento dvojí metr je jasně patrný nejen z roviny aktivního prosazování určitých věcí, nýbrž i z roviny tzv. „opozice“ (do které se opět – ve výhradně hostitelských zemích – nadměrně angažují), kdy nabízená řešení na daný problém jsou povrchní ne-li kontraproduktivní, sloužící partikulárním zájmům, ať už Židů v hostitelské zemi či přímo v Izraeli. Účelem takové řízené opozice je zmást a přivést ostatní skupiny na zcestí, ve kterém se nelze dostat k podstatě problému a nalezení jeho efektivního řešení, což opět benefituje skupinovým cílům Židů. Z toho vyplývá, že jakákoliv debata a její aplikovaná praxe je výlučně diktována zájmy této skupiny.

 

Židé mají extrémní skupinové preference a na tom není nic špatného, pro všechny národy světa jsou skupinové preference zcela přirozená a pochopitelná věc. Problém spočívá v tom, že tyto skupinové preference jsou prosazovány na úkor hostitelských národů, a navzdory extrémním skupinovým preferencím, které se vyskytují v židovské komunitě, mnozí Židé současně aktivně podkopávají skupinové preference jiných skupin, včetně samotných hostitelských zemí. A tím se podílejí na praktikách, jež mají nesmírně negativní dopad na kulturu, dědictví a tradice především těch, kteří jsou evropského původu.

 

Židé zaútočili na pojivo, které drží naše komunity pohromadě, s cílem rozbít západní společnost. Podstatou problému je, že mají přístup k síle, která vychází z komunity, rodiny a tradice, a zatímco chtějí tuto moc pro sebe, zdá se, že příliš mnoho z nich chce tuto moc odejmout všem ostatním. V důsledku toho se dostávají do výhody a do pozice, kdy jako skupina hrající nečistou hru, stojí vedle všech ostatních jako silný a soudržný etnický blok, který všemi různými způsoby upírá právo na sebeurčení ostatních skupin v daném poli působnosti. Z toho zároveň vyplývá důsledek, který nám brání v jakékoliv věcné kritice a snaze o diskuzi pod výhružkou ostrakizace v podobě omezování ve společenském, ekonomickém, kulturním životě až po úplné omezování svobod pod zástěrkou boje proti „nenávisti“, „netoleranci“ či „hanobení“ skrze gumové nejednoznačné zákony.

 

Židé z hlavního vysílacího času, část 1 – Délský potápěč

Židé v USA si ke svému původnímu a prvnímu vizuálnímu masmédiu (kinu) rychle přidali do portfolia i rozhlas a s postupem technologie i televizi.

https://deliandiver.org/zide-z-hlavniho-vysilaciho-casu-cast-1.html

 

 

📌17. srpna 2024: DR. RIMA LAIBOW HOVOŘÍ O ĎÁBELSKÉ POVAZE DEPOPULAČNÍ AGENDY A VÁLKY PROTI LIDSKOSTI A VEŠKERÉMU ŽIVOTU, JEJÍŽ SOUČÁSTÍ JSME MY SAMI, POKUD NEZASÁHNEME PROTI ZLU! 👍

https://t.me/absurdnisvet/78033

 

 

📌17. srpna 2024: DENIS RANCOURT: „ŽÁDNÁ PANDEMIE NEBYLA” 👍

https://t.me/absurdnisvet/78034

 

 

📌17. srpna 2024: 👹 KAMALA HARRIS CHCE ZABAVIT PATENTY JEDNOTLIVCŮM A SPOLEČNOSTEM A HROZÍ ODEBRÁNÍM JEJICH PRÁV NA JEJICH VLASTNÍ PRODUKTY.

„Vezmu jim patenty, abychom je mohli převzít.“

https://t.me/absurdnisvet/78037

 

 

📌⛈17. srpna 2024: MASIVNÍ ZÁPLAVY ZPŮSOBENÉ PŘÍVALOVÝMI DEŠTI V SANKT ANTON AM ARLBERG V TYROLSKU, RAKOUSKO 🇦🇹 (16.08.2024)

https://t.me/absurdnisvet/78038

https://t.me/absurdnisvet/78039

https://t.me/absurdnisvet/78040

 

FRANCIE 🇫🇷 Department of Haute-Garonne, Toulouse (14. srpna 2024)

https://t.me/absurdnisvet/78041

https://t.me/absurdnisvet/78042

https://t.me/absurdnisvet/78043

 

INDIE 🇮🇳 Země zažívá téměř nepřetržité nesmírné strádání a ničení v důsledku horka, bouří a záplav, které postihují velké části země (16. srpna 2024).

https://t.me/absurdnisvet/78044

https://t.me/absurdnisvet/78045

 

KATASTROFÁLNÍ BOUŘE V ČÁSTECH ŠPANĚLSKA – 13.14. Srpen 2024

 

Bouře na Ibize a Formenteře, kde byly četné lodě zcela poškozeny po srážce s okolními skalami. Bouře si vynutila uzavření přístavu Formentera, kde vítr dosahoval rychlosti přes 100 kilometrů za hodinu.

 

NA MALLORCE hlásili hasiči masivní záplavy, popadané stromy v obci Calvià a nedostatek vody v Marratsi.

 

Ulice v Es Mercadal na Menorce se během několika minut proměnily v bouřlivé řeky.

 

Blesky a hromy v metropolitních oblastech Barcelony a Tarragony. Nová dešťová fronta způsobila přes noc přes centrální pobřeží a Costa Dorada bouřku. Tornádo se vytvořilo poblíž města Mazarrón v regionu Murcia.

 

Silný déšť a kroupy, zejména VE VALENCII, KATALÁNSKU, NAVARŘE A LA RIOJA, způsobily záplavy v ulicích měst.

https://t.me/absurdnisvet/78047

https://t.me/absurdnisvet/78048

https://t.me/absurdnisvet/78049

https://t.me/absurdnisvet/78050

https://t.me/absurdnisvet/78051

https://t.me/absurdnisvet/78052

https://t.me/absurdnisvet/78053

 

👆Tento kanal ma aktualni zpravy, ale tvrde propaguje tzv. „zmenu klimatu.“

TOHLE NENI ZMENOU KLIMATU, JE TO VALKA HAARP SYSTÉMEM PROTI LIDEN, VALKA UPRAVY POCASI A PROBIHA PO CELEM SVETE!

 

 

📌17. srpna 2024: PREZIDENTSKÝ PORADCE ALEXEJ DJUMIN BUDE KOORDINOVAT AKCE RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL V RÁMCI PROTITERORISTICKÉ OPERACE V OBLASTI KURS.

👇👇👇👇

Generální plukovník bude na základě osobních pokynů Vladimira Putina koordinovat ozbrojené síly s orgány činnými v trestním řízení a orgány Kurské oblasti, aby odstranily ukrofašisty z ruské půdy. Je pozoruhodné, že Dyumin pochází z Kurska.

 

Nedávno jsme vás informovali v tomto článku, že pan Dyumin byl odvolán z funkce guvernéra regionu Tula a jmenován poradcem ruského prezidenta.

 

Nyní vidíme, že dostává první velký úkol. Podle toho, jak tuto zkoušku zdolá, uvidí Vladimir Vladimirovič, zda se hodí na ještě větší úkoly, nebo ne.

 

TAK FUNGUJE KONTROLA VE STÁTNÍM APARÁTU, MILÍ PUTINOVI FANOUŠCI. ✌️

 

Na tomto místě bychom rádi zmínili, že ať už pan Putin nebo pan Djumin oba vstoupili do úřadu prostřednictvím voleb.

 

Z tohoto důvodu znovu a znovu opakujeme, že pokud chceme společně dosáhnout změny v naší zemi, musíme zvolit německé patrioty a provést „kádrovou očistu“, aby se Německo mohlo vrátit na cestu k úspěchu.

 

Tyto znalosti jsme mimochodem získali i díky mnoha lekcím od pana Seewalda poté, co nám bylo jasné, jak fungují a používají metody ovládání.

 

Proto se kdokoli z vás nechce začít cítit jako oběť s názorem, že stejně nic nezměníte, ale jako mocný člověk, který nechce přenechat budoucnost své země globalistům/zrádcům a chce to ovlivnit dobrým směrem, můžeme jen doporučit další vzdělávání v Seewaldově akademii, jako to děláme pravidelně. 😉

 

Vědění je síla, ale pouze aplikované vědění přináší změnu! ✌️

 

Pokud chcete mít vždy aktuální informace o Rusku a Vladimiru Putinovi, přihlaste se k odběru @Putin_Fanclub na Telegramu a zjistěte od nás jedinečné informace! ( Totéž lze říci o České republice, s dnešními politiky půjdete do pekla WEF!)   Generální plukovník bude na základě osobních pokynů Vladimira Putina koordinovat ozbrojené síly s orgány činnými v trestním řízení a orgány Kurské oblasti, aby odstranily ukrofašisty z ruské půdy. Je pozoruhodné, že Dyumin pochází z Kurska.

 

Nedávno jsme vás informovali v tomto článku, že pan Dyumin byl odvolán z funkce guvernéra regionu Tula a jmenován poradcem ruského prezidenta.

 

Nyní vidíme, že dostává první velký úkol. Podle toho, jak tuto zkoušku zdolá, uvidí Vladimir Vladimirovič, zda se hodí na ještě větší úkoly, nebo ne.

 

Tak funguje kontrola ve státním aparátu, milí Putinovi fanoušci.

 

Na tomto místě bychom rádi zmínili, že ať už pan Putin nebo pan Djumin oba vstoupili do úřadu prostřednictvím voleb.

 

Z tohoto důvodu znovu a znovu opakujeme, že pokud chceme společně dosáhnout změny v naší zemi, musíme zvolit německé patrioty a provést „kádrovou očistu“, aby se Německo mohlo vrátit na cestu k úspěchu.

 

Tyto znalosti jsme mimochodem získali i díky mnoha lekcím od pana Seewalda poté, co nám bylo jasné, jak fungují a používají metody ovládání.

 

Proto se kdokoli z vás nechce začít cítit jako oběť s názorem, že stejně nic nezměníte, ale jako mocný člověk, který nechce přenechat budoucnost své země globalistům/zrádcům a chce to ovlivnit dobrým směrem, můžeme jen doporučit další vzdělávání v Seewaldově akademii, jako to děláme pravidelně. 😉

 

VĚDĚNÍ JE SÍLA, ALE POUZE APLIKOVANÉ VĚDĚNÍ PŘINÁŠÍ ZMĚNU! ✌️

 

Pokud chcete mít vždy aktuální informace o Rusku a Vladimiru Putinovi, přihlaste se k odběru @Putin_Fanclub na Telegramu a zjistěte od nás jedinečné informace!

(TOTÉŽ LZE ŘÍCI O ČESKÉ REPUBLICE, S DNEŠNÍMI POLITIKY PŮJDETE DO PEKLA WEF!)

https://t.me/absurdnisvet/78054

 

 

📌17. srpna 2024: NÁHODY NEEXISTJI❗️❗️❗️:

 

💥První pacient s opičími neštovicemi v Německu je v Mnichově na klinice Schwabing.

✅ Jako tenkrát s prvním pacientem Corona.

 

💥Ošetřujícím lékařem je Clemens Wendtner.

✅ Jako tenkrát s prvním pacientem Corona.

 

💥U pacienta provedl speciální PCR test, aby jednoznačně určil infekci opičími neštovicemi.

✅ Jako tenkrát… oh, víte…

 

💥 Pacientovi se daří dobře.

✅ Jako tenkrát prvnímu pacientu s Coronou.

 

A shodou okolností, pokud se jeho stav zhorší, byl nedávno v EU schválen lék na léčbu opičí infekce. Jaká moudrá prozíravost (…) ❗️❗️❗️  ❌💉🎚️❌

https://t.me/absurdnisvet/78056

 

❌💉🎚️❌ ⚠️IRONIE OFF⚠️

NOVÉ OČKOVÁNÍ💉OPIČÍ NEŠTOVICE

 

Najde se spousta podlézavých 🐑🐑🐑, kteří se seřadí napravo a nalevo totálně ignorují pravdu…Nakonec je musíme nechat jít…

 

Ale samozřejmě je třeba také říci, že mnoho lidí si uvědomilo, že byli podvedeni… ❌💉🎚️❌

https://t.me/absurdnisvet/78062

 

 

❌💉🎚️❌PROTOŽE SI SOCIOPATÉ, KTEŘÍ SI MYSLÍ, ŽE NÁM MOHOU VLÁDNOUT SKRZE NEUSTÁLÉ STRAŠENÍ, NECHTĚJÍ DÁT POKOJ, TAK SE V NÁSLEDUJÍCÍCH DNECH ZAMĚŘÍME NA SMĚŠNÝ HOAX JMÉNEM OPIČÍ NEŠTOVICE.

 

Zde je první ochutnávka z roku 2022, kdy se je na nás ti opičáci z WHO snažili vytáhnout poprvé.

A protože jsme se odmítali dostatečně bát, rozhodli se je přejmenovat. 🤣

Příjemnou zábavu. 🍿

https://t.me/absurdnisvet/78065

 

 

📌17. srpna 2024: ⚠️🇺🇦⚔️🇷🇺 ZÁBĚRY Z ÚTOKU UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL, KTERÉ ZAÚTOČILY NA OBCHODNÍ CENTRUM GALAKTIKA V DONĚCKU.

 

7 lidí bylo zraněno, včetně teenagera. Plocha požáru byla více než 10 000 metrů čtverečních. Provozní situace znesnadňuje likvidaci požáru – záchranáři jsou nuceni dojet do bezpečné vzdálenosti. Poškozena byla i budova Ústřední městské nemocnice č. 14. 🙈👺

https://t.me/absurdnisvet/78057

 

 

📌17. srpna 2024: TÝDENNÍ ZPRÁVA RUSKÉHO MINISTERSTVA OBRANY: KYJEV TRPÍ VYSOKÝMI ZTRÁTAMI PERSONÁLU:

 

Ruské ministerstvo obrany vydává pravidelnou týdenní zprávu o speciální vojenské operaci – pokrývající období od 10. do 16. srpna 2024. Mluvčí ruského vojenského úřadu generálporučík Igor Konašenkov oznámil velmi vysoký počet ztrát personálu ukrajinských ozbrojených sil – více než 10 000 mužů.

 

Více na našem webu: https://freedert.online/europa/215863-medienbericht-ukraine-erlitt-geschere-losene/

 

 

📌⚔️17. srpna 2024: 🇮🇱🇬🇧🇫🇷 IZRAELSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ ISRAEL KATZ NA X:

 

Ve světle íránských hrozeb zaútočit na Izrael jsem dnes přivítal své kolegy, francouzského ministra zahraničí Stephana Sejourna a britského ministra zahraničí Davida Lammyho, na naléhavé návštěvě Jeruzaléma.

 

Poděkoval jsem jim za jejich podporu Izraeli a dal jsem jasně najevo, že správným způsobem, jak odstrašit Írán a zabránit válce, je oznámit, že v případě íránského útoku nepomohou Izraeli pouze v jeho obraně, ale také v jeho obraně. boj s cíli v Íránu.

 

Írán je v čele osy zla a svobodný svět to musí zastavit, než bude příliš pozdě. ⚔️

https://t.me/absurdnisvet/78059

 

 

📌 🔥🔥🔥 17. srpna 2024: DE/200 HASIČŮ HASÍ SKLAD VE VÖLKLINGENU DÉLE NEŽ 30 HODIN

https://t.me/absurdnisvet/78060

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. srpna 2024: UKRAJINA PLÁNUJE ZAÚTOČIT NA EVROPU JADERNÝMI ZBRANĚMI!!! ❌☢️❌

https://t.me/absurdnisvet/78061

 

 

📌17. srpna 2024: 🇺🇦 HLADOVÍ VOJÁCI AFU RABUJÍ SUPERMARKET V KURSKÉ OBLASTI.

V obchodě Pjatjoročka se vydávají za „prodávající“ a „kupující“ a tvrdí, že za zboží lze zaplatit hřivnami. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/28534

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️⚔️17. srpna 2024: DIABOLSKÝ PLÁN KOALÍCIE?

 

Čo ak nepadne Šimkovičová ani Susko, ale Šimečka?

 

Snahy odvolať ministrov koalície sa im môžu vypomstiť! Vyzerá to tak, že premiér Robert Fico má toho už dosť. V hre je aj alternatíva, že mimoriadnu schôdzu, ktorú parlament otvorí prerušia, odvolajú Michala Šimečku a následne zvyšok schôdze, kde sa má už odvolávať niektorý z ministrov vlády, preložia na september.

 

ZBAVIA SA ŠIMEČKU?

 

V hre je aj alternatíva, že mimoriadnu schôdzu, ktorú parlament otvorí prerušia, odvolajú Michala Šimečku a následne zvyšok schôdze, kde sa má už odvolávať niektorý z ministrov vlády, preložia na september. Časť, kde sa má odvolávať niektorý z ministrov vlády, by sa odsunula až na neskôr, na september. Toto by bol „diabolský“ ťah, na ktorý opozícia iste nie je pripravená. Mohlo by sa však teoreticky stať, že Michal Šimečka skončí na pozícii podpredsedu Národnej rady.

 

Opozícia doručila v uplynulom týždni do Národnej rady návrhy na odvolanie Martiny Šimkovičovej aj Borisa Suska. Pod odvolávanie sa podpísali SaS, Progresívne Slovensko a KDH. Dôvody na odvolanie sú kroky, ktoré podniká minister spravodlivosti a ministerka kultúry vo svojich funkciách. U M. Šimkovičovej sú to hlavne odvolania generálnych riaditeľov SND a SNG.

 

ROBERT FICO SA NAHNEVAL A O ĎALŠÍCH KROKOCH KOALÍCIE INFORMOVAL NA SOCIÁLNEJ SIETI.

 

Vyjadril sa, že predseda PS Michal Šimečka zneužíva demokraciu a demokratické inštitúty, ako sú protesty na ochranu finančných záujmov vlastnej rodiny.

„Už viackrát som pánovi Šimečkovi odkázal, že je naivná politická bábka a že to vždy bude on, ktorý na konci dňa bude niesť zodpovednosť za ďalší vysoko pravdepodobný atentát na predstaviteľa vládnej koalície, ale aj za všetko, do čoho ho zamotajú jeho páni. Ak dnes pán Šimečka odkazuje, že je za návrhom na odvolanie ministerky kultúry, ktorá okrem ohrozenia finančných záujmov pána Šimečku neurobila nič nedemokratické alebo neštandardné, ja pánovi Šimečkovi odkazujem, že navrhnem vládnej koalícii, aby za takéto hrubé zneužívanie demokratických inštitútov podala návrh na jeho odvolanie z funkcie podpredsedu NR SR a aby sa o návrhu na odvolanie ministerky kultúry a pána Šimečku konala spoločná rozprava,“ povedal Robert Fico. ✌️

 

https://ereport.sk/zbavia-sa-simecku/

 

 

📌17. srpna 2024: 🤬 BÝVALÝ BRITSKÝ PREMIÉR BORIS JOHNSON VYZVAL K POVOLENÍ ÚTOČIT RAKETAMI STORM SHADOW NA RUSKÉ ÚZEMÍ.

„Byl to britský Challenger, který prolomil tabu ohledně vysílání tanků a povzbudil další země, aby ho následovaly. Stejně tak rozhodnutí Británie poskytnout protitankové střely NLAW povzbudilo ostatní evropské země, aby poskytly své vlastní smrtící zbraně“.

Vyjádřil také upřímnou radost z útoku AFU na Kurskou oblast.

https://t.me/to_je_nas_svet/28536

 

 

📌✈️17. srpna 2024: 🇷🇺 POSÁDKA SU-34 ÚSPĚŠNĚ ZNIČILA NEPŘÁTELSKÉ POZICE V POHRANIČNÍM PÁSMU KURSKÉ OBLASTI

Bombardéry zasáhly shluk personálu a techniky AFU a přesně zaměřily průzkumné cíle pomocí leteckých pum s univerzálním plánovacím a korekčním modulem – ministerstvo obrany.

https://t.me/to_je_nas_svet/28537

 

 

📌 👧🏻👶🏼 🙋‍♀️17. srpna 2024: ⚡️THE PEOPLE’S VOICE MEZITÍM PÍŠE, ŽE SVĚTOVÉ EKONOMICKÉ FÓRUM (WEF) PLÁNUJE ZAVÉST V ZÁPADNÍCH ZEMÍCH PRÁVO ŠARÍA A LEGALIZOVAT PEDOFILII. 👹

Zpráva Světového ekonomického fóra, kterou zveřejnil zasvěcenec, odhaluje plány na zaplavení Západu migrujícími pedofily jako součást eugenického projektu (učení o zdokonalování člověka pomocí umělé selekce) globální elity s cílem destabilizovat svět, zničit západní civilizaci a soustředit moc v rukou globalistů. 👹

https://t.me/to_je_nas_svet/28538

 

 

📌17. srpna 2024, 9:37, KOZHEMYAKO: ODDÍL TYGRŮ VEDENÝ VICEGUVERNÉREM SE VYDÁ DO KURSKÉ OBLASTI:

 

Demobilizovaní bojovníci oddílu Tygr se rozhodli jít do Kurské oblasti bojovat proti ozbrojeným silám Ukrajiny, uvedl gubernátor Přímořského území Oleg Kozhemyako.

„Bojovníci oddílu Tygrů, kteří se již vrátili z fronty, se rozhodli jít do Kurské oblasti… Jsem si jistý, že obyvatelé Primorye statečně splní své úkoly a brzy se vrátí domů,“ napsal Kozhemyako na svém kanálu na Telegramu.

 

Dodal také, že v čele nově vytvořené formace bude stát první velitel oddílu – vicegubernátor Sergej Jefremov.    Ruští mariňáci již dříve porazili mobilní skupinu 82. samostatné výsadkové útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti. Uvádí se, že Ukrajinci během bitvy ztratili více než 20 bojovníků a také vybavení zemí NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4098489

 

 

📌17. srpna 2024, 9:27: SU-34 ZASÁHL OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI LETECKÝMI PUMAMI Z UMPK:

 

Posádka multifunkčního nadzvukového stíhacího bombardéru Su-34 ruských leteckých sil zničila nahromaděný personál a vojenskou techniku ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kursk.

 

Úder byl proveden na průzkumné cíle leteckými pumami s univerzálním plánovacím a korekčním modulem, uvádí kanál Telegram ruského ministerstva obrany. Ministerstvo obrany také distribuovalo video zničení protiletadlového raketového systému S-125 ozbrojených sil Ukrajiny u obce Rjabina v Sumské oblasti řízenou střelou Ch-35 vypálenou ze Su-34 („Káčátko“).

 

O den dříve byl bombardér Su-24 ozbrojených sil Ukrajiny zničen ruskou raketou Iskander-M na otevřeném parkovišti letadel na letišti ukrajinských ozbrojených sil. Letoun byl zasažen během přípravy na let v době zavěšení řízených střel Storm Shadow (SCALP-EG) na bombardér. Rakety Iskander-M také zničily dvě odpalovací zařízení amerického systému protivzdušné obrany Patriot u vesnice Zholobok u Dněpru.

 

https://www.vesti.ru/article/4098443

 

 

📌17. srpna 2024, 10:20, TIMES: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY NEPOUŽÍVAJÍ STORM SHADOW NA RUSKO KVŮLI OBAVÁM USA:

 

Americké úřady brání Ukrajině v použití raket Storm Shadow k úderům na ruské území kvůli obavám z eskalace konfliktu, píší noviny The Times s odvoláním na zdroje.

 

Podle publikace nemůže Londýn dovolit Kyjevu používat střely s plochou dráhou letu Storm Shadow na mezinárodně uznaných ruských územích, dokud neobdrží souhlas Washingtonu. Britské úřady již zaslaly odpovídající žádost, ale ze Spojených států dosud neobdržely žádnou odpověď.

 

Zdroje novin poznamenávají, že téma použití Storm Shadow Ukrajinou je „zaseknuté v systému“ Spojených států a diskuse na toto téma pokračují. Důvodem jsou podle publikace obavy administrativy Joea Bidena z eskalace ukrajinského konfliktu.

 

„Vzhledem k tomu, že tlak na Západ roste, aby uvolnil svá pravidla pro používání zbraní dlouhého doletu, Spojené království čeká na souhlas USA, než dá Ukrajincům zelenou,“ píše deník s odvoláním na zdroj v britské vládě.

 

https://www.vesti.ru/article/4098504

 

 

📌17. srpna 2024, 10:23, SALDO: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE JIŽ NESNAŽÍ PŘISTÁT U KRYNKY A DNIPRA:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny se již nepokoušejí přistát na levém břehu Dněpru v oblasti vesnic Krynki a Dnepiany v Chersonské oblasti, uvedl gubernátor regionu Vladimir Saldo.

 

„V Krynkách a Dnipru se nepřítel nepokouší vylodit,“ řekl Saldo agentuře RIA Novosti.

 

Dodal také, že ukrajinská armáda se místo toho obrací k terorizování civilního obyvatelstva. Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj vypouštějí drony a létají nad vesnicemi pár kilometrů od řeky, kde se takové drony dosud neobjevily.

 

Krynki je vesnice na levém břehu Dněpru, kterou se ukrajinská armáda od roku 2023 neúspěšně snaží dobýt. Podle představitele podzemí Sergeje Lebeděva činily ztráty ozbrojených sil Ukrajiny v této vesnici asi 5 tisíc lidí.

 

„Nejdřív jsme je tam mlátili jako gumu a oni ty mrtvoly házeli do sklepa. V suterénech soukromých domů. Pak už nebylo dost sklepů,“ komentoval Lebeděv pokusy ozbrojených sil Ukrajiny vesnici obsadit.

 

https://www.vesti.ru/article/4098545

 

 

📌17. srpna 2024, 8:57: PROGRESS MS-28 PŘIPOJEN K ISS:

 

Transportní a nákladní kosmická loď Progress MS-28 s čerstvým ovocem se úspěšně připojila k modulu Zvezda na Mezinárodní vesmírné stanici (ISS).

 

Na palubě lodi kotvící k ISS jsou pomeranče, grapefruity, cibule, zásoba kávy s cukrem i bez cukru, stejně jako jídlo, oblečení pro astronauty a 420 litrů pitné vody. Progress MS-28 dopravil na ISS 2 tuny 621 kilogramů nákladu, uvedl kanál Roskosmos na Telegramu.

 

Pro černého pasažéra na ISS, kterým byl pavouk, kterého našel ve spací místnosti vesmírné stanice na americkém segmentu astronaut Michael Barrett, nebyly ze Země na Progressu poslány žádné „dárky“. Nákladní automobil, který se ke stanici připojil v 8:56 moskevského času, natankuje do stanice 950 kilogramů paliva. Kromě toho dodala na ISS 50 kilogramů stlačeného dusíku a 1201 kilogramů různého vybavení a materiálů pro vědecké experimenty.

 

Kosmická sonda Progress dopravila na ISS rentgenový spektrometr SPIN-Kh1-MVN (Whole Sky Monitor). Během kosmické vycházky ji kosmonauti nainstalují mimo modul Zvezda.

 

Spektrometr umožní periodický, téměř kompletní průzkum nebeské sféry v rentgenovém oboru. Také bylo přivezeno vybavení a materiály pro nové vědecké experimenty „Forced“ a „Endothelium“. Během experimentů bude hodnocena funkce plic během dlouhého letu a budou prováděny studie role zemské geomagnetosféry ve výskytu kardiovaskulárních onemocnění.

 

Progress MS-28 odstartoval z kosmodromu Bajkonur 15. srpna v 6:20 moskevského času. Kosmická loď byla vynesena na oběžnou dráhu nosnou raketou Sojuz-2.1a. Jako součást kosmické stanice bude fungovat po dobu 179 dní.

 

https://www.vesti.ru/article/4098432

 

 

📌17. srpna 2024, 12:20: POŽÁR VYPUKL NA BÝVALÉ SOVĚTSKÉ LETADLOVÉ LODI MINSK V ČÍNĚ:

 

Požár vypukl na letadlové lodi Minsk, kterou vlastnila čínská společnost. Až do 90. let patřil Avinos SSSR.

 

Incident se odehrál v čínském Nantongu, kde letadlová loď stála osm let. Dříve byl součástí místního zábavního parku.

 

Podle místních médií k požáru došlo při demontážních a renovačních pracích.

 

V důsledku požáru nebyl nikdo zraněn. V tuto chvíli již celý komplex horní paluby vyhořel.

 

https://www.vesti.ru/article/4098663

 

 

📌17. srpna 2024, 10:02, ZACHAROVOVÁ: NOVINÁŘI ITALSKÉHO DENÍKU RAI OBRÁTILI VŠECHNA FAKTA O KURSKU VZHŮRU NOHAMA:

 

Novináři italské státní televizní a rozhlasové společnosti Rai zkreslili informace o situaci v Kurské oblasti napadené ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

Oznámila to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Zaměstnanci zahraničních médií nelegálně vstoupili na území ruské oblasti. Ve zprávách, že se tam natáčelo, byla fakta úplně přepsána. Černé se říká bílá a bílá je černá, řekla Zacharovová ve vysílání televize Russia 24.

 

V souvislosti s neprofesionálním chováním novinářů televizní a rozhlasové společnosti Rai byla italská velvyslankyně v Moskvě Cecilia Piccioni předvolána na ruské ministerstvo zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/4098457

 

 

📌17. srpna 2024, 10:37: V PŘÍPADĚ ZEMĚTŘESENÍ V ISTANBULU SE MŮŽE ZŘÍTIT 600 TISÍC DOMŮ:

 

V případě silného zemětřesení v Istanbulu může být zničeno asi 600 tisíc domů, uvedl turecký ministr ekologie a rozvoje měst Murat Kurum. Podle něj asi 1,5 milionu obytných budov ve městě není odolných vůči zemětřesení.

 

Kurum poznamenal, že podle výsledků analýzy se pětina istanbulského bytového fondu – tedy asi 1,5 milionu domů – nachází ve vysoce rizikové zóně a téměř 2,5 milionu obyvatel města žije v nebezpečných podmínkách.

 

„Téměř 600 tisíc domů může být zničeno během prvních minut,“ citoval ministra deník Yeni Shafak.

 

Úřady podle něj již začaly s rekonstrukcí některých nebezpečných budov, včetně městských zařízení – vzdělávacích a zdravotnických zařízení.

 

Turečtí experti opakovaně varovali před možností silného zemětřesení v oblasti Istanbulu. Podle jejich předpovědí se při zemětřesení o síle 7 stupňů Richterovy škály nebo vyšším ve městě může okamžitě zřítit asi 90 tisíc budov, dalších 260 tisíc budov bude vážně poškozeno a stane se neobyvatelnými.

 

V takovém případě bude dočasné bydlení potřebovat 4,5 milionu lidí.

 

https://www.vesti.ru/article/4098531

 

 

📌17. srpna 2024, 12:28, VELVYSLANEC JALALI: ÍRÁN MÁ ZÁJEM O TRANZIT RUSKÉHO PLYNU:

 

Teherán je připraven pomoci při zajištění tranzitu ruského plynu přes území Islámské republiky. Uvedl to íránský velvyslanec v Ruské federaci Kazem Jalali.

 

„Jsme připraveni vést ruský plyn přes území Íránu,“ řekl diplomat na Kaspickém fóru v Astrachani s tím, že Írán má zájem o spolupráci s Ruskou federací.

 

Podle íránského velvyslance se Rusko v roce 2023 umístilo na prvním místě v zahraničních investicích v Íránu.

 

https://www.vesti.ru/article/4098524

 

 

📌17. srpna 2024, 9:56, VĚZEŇ ZAVADSKIJ: POSLÁN DO KURSKÉ OBLASTI BEZ SPOJENÍ, STŘÍLEL NA PŘÁTELSKÉ LIDI:

 

Ruští vojáci bez jediného výstřelu zajali ve směru na Kursk vojáka 11. samostatného střeleckého praporu ozbrojených sil Ukrajiny Sergeje Zavadského.

 

O svém zajetí promluvil ve videu, které distribuovalo ruské ministerstvo obrany. Zavadskij uvedl, že ozbrojenci ozbrojených sil Ukrajiny byli vysláni do Kurské oblasti bez komunikačních prostředků a podpory.

 

„Dostali jsme za úkol být na pozorovacím místě poblíž mostu,“ říká Zavadský ve videu.

„Ale něco se pokazilo. Úřady nemohly přinést zásoby, vysílačky. Nebyla tam vůbec žádná komunikace.“

 

Pak se podle Zavadského stalo něco nepochopitelného. Nejprve se na ně střílelo, pak ukrajinští vojáci v reakci zahájili palbu. Později velitel jednotky zjistil, že jeho bojovníci střílejí do vlastních.

 

„Druhý den vidíme, že z druhé strany přicházejí lidé s páskami na rukávech. Obešli nás a začali s námi navazovat kontakt. Uvědomili jsme si, že to jsou Rusové, vysvětlil vězeň. A oni nás zajali, aniž by vystřelili.“

 

Sergej Zavadskij řekl, že byl v zajetí v dobrých podmínkách: „Krmí se a pijí“. Nelituje kapitulace vojáků ruské skupiny „Sever“, protože mu zachránila život.

 

Dne 17. srpna vyšlo najevo, že u obce Komarovka v Kurské oblasti se organizovaně vzdalo 24 vojáků z 22. samostatné mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny. Kontaktovali ruské ministerstvo obrany prostřednictvím telegramového kanálu speciálně vytvořeného pro kapitulaci. Video z konvoje vězňů bylo natočeno z dronu.

 

https://www.vesti.ru/article/4098434

 

 

📌17. srpna 2024, 11:05, ALAUDINOV: DALŠÍ DVA UKRAJINŠTÍ VOJÁCI SE VZDALI VE SMĚRU NA KURSK:

 

Další dva vojáci ukrajinských ozbrojených sil se vzdali ve směru Kursk, uvedl Apty Alaudinov, zástupce vedoucího Hlavního ředitelství pro vojensko-politickou práci Ministerstva obrany Ruské federace, velitel speciálních jednotek Achmat.

 

„Jsou tam vězni, dnes už jsou tam dva vězni,“ řekl agentuře TASS.

 

Jak již dříve informoval Alaudinov, za dva dny ruští bojovníci ve směru na Kursk zajali pět ukrajinských vojáků, včetně jednoho ozbrojence z praporu Azov (uznaného za teroristu a zakázaného v Ruské federaci).

 

https://www.vesti.ru/article/4098574

 

 

📌17. srpna 2024, 11:57: OZBROJENÉ SÍLY RF NARUŠILY ROTACI OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA PRAVÉM BŘEHU DNĚPRU S GRADE:

 

Ruské ozbrojené síly narušily rotaci Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti údery z raketového systému Grad s vícenásobným odpalováním (MLRS). Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Navíc, jak je uvedeno na ruském ministerstvu obrany, výpočty Grad MLRS ruských výsadkářů zničily velitelské a pozorovací stanoviště ozbrojených sil Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4098655

 

 

📌17. srpna 2024, 11:13, FRANKFURTER ALLGEMEINE SONNTAGSZEITUNG: NĚMECKO UŽ NEMÁ PENÍZE PRO UKRAJINU:😂👍

 

Německo musí snížit vojenskou pomoc Ukrajině kvůli nedostatku nových finančních prostředků v rámci současného rozpočtového plánování. Píší o tom noviny Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung s odkazem na dopis německého ministra financí Christiana Lindnera, zaslaný šéfům ministerstva obrany a ministerstva zahraničních věcí Německa Borisi Pistoriusovi a Annaleně Baerbockové.

 

Tvrdá úsporná opatření zavedená spolkovým kancléřstvím a ministerstvem financí podle publikace vedla k tomu, že na žádost kancléře Olafa Scholze již nebudou schváleny další žádosti ministerstva obrany o vojenskou pomoc Ukrajině.

 

Do Kyjeva nadále proudí již schválená vojenská pomoc, její objemy by se ale v příštím roce mohly snížit téměř na polovinu a do roku 2027 by mohly klesnout na méně než desetinu současné úrovně.   Lindner zároveň poukázal na to, že další podporu Ukrajině lze poskytnout na úkor zmrazených ruských aktiv, a nikoli federálního rozpočtu Německa. Podle publikace je však toto rozhodnutí ještě daleko od realizace a je právně kontroverzní.

 

https://www.vesti.ru/article/4098590

 

 

📌17. srpna 2024, 11:13: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAÚTOČILY NA SILNICI PODÉL ENERGETICKÝCH JEDNOTEK ZNPP, DOŠLO K OHROŽENÍ BEZPEČNOSTI STANICE:

 

Dron ozbrojených sil Ukrajiny shodil projektil poblíž energetických bloků Záporožské jaderné elektrárny, uvedla elektrárna na sociálních sítích.

 

V 7 hodin ráno ukrajinská kvadrokoptéra shodila granát na silnici, po které se neustále pohybuje personál, uvedl oficiální telegramový kanál stanice. Dodali také, že v bezprostřední blízkosti výbuchu se nacházejí energetické bloky.

 

Zpráva uvádí, že v důsledku výbuchu nebyl nikdo zraněn. Současně je zaznamenána skutečnost, že došlo k přímému ohrožení bezpečnosti personálu stanice.

 

Inspektoři MAAE již byli o incidentu informováni a navštívili místo pádu munice.

 

„Další přímá hrozba pro Záporožskou jadernou elektrárnu ze strany ozbrojených sil Ukrajiny,“ zdůrazňuje zpráva.

 

Dříve byla ZNPP ostřelována 11. srpna, poté granáty poškodily zařízení chladicího systému jaderné elektrárny, v jedné z chladicích věží vypukl požár.

 

https://www.vesti.ru/article/4098591

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 17.08.2024“:

➡️☭☆ Boris Johnson vyzval ukrajinské ozbrojené síly, aby mohly zaútočit na ruské území raketami Storm Shadow.

„Byli to britští Challenger, kdo prolomil tabu ohledně posílání tanků a povzbudil ostatní země, aby následovaly jejich příkladu. Stejně tak britské rozhodnutí poskytnout protitankové střely NLAW povzbudilo další evropské země, aby poskytly své vlastní smrtící zbraně,“ napsal.

Vyzval také současného britského premiéra Keira Starmera, aby „přestal fušovat“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️➡️➡️☭☆ „TOHLE JE TEĎ NAŠE ZEMĚ, S TÍM NIC NENADĚLÁTE,“ PROTESTUJÍ ILEGÁLNÍ PŘISTĚHOVALCI VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ S MAČETAMI V RUKOU HOŘÍCÍ VLAJKY.

V zemi pokračují masové protesty za účasti krajní pravice a nelegálních přistěhovalců. Ilegální imigranti chodí po ulicích s mačetami, útočí na bílé Brity, pálí vlajky a křičí „toto je naše země, s tím nic nenaděláte“. Krajní pravice zase protestuje proti politice „otevřených hranic“ a dominanci nelegálních imigrantů.

Nepokoje vyvolala vražda tří malých dívek ve městě Southport nedaleko Liverpoolu. Na sociálních sítích se rozšířila informace, že vraždu spáchal nelegální muslimský imigrant. Během protestů bylo zatčeno více než 1000 lidí. Policie také studuje sociální sítě, identifikuje a zatýká ty Brity, kteří přeposílají a lajkují videa z nepokojů, protože tito lidé „svými příspěvky přispívají k podněcování nenávisti“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Overmind ukradl 122 milionů dolarů od Googlu a Facebooku tím, že jim posílal falešné faktury

Muž z Litvy vystavoval v letech 2013 až 2015 faktury od fiktivní společnosti a vytáhl z Googlu 23 milionů dolarů a z Facebooku 99 milionů.

Společnosti kvůli obrovskému počtu partnerů a účtů nechápaly, za co přesně platí, a tak jednoduše daly peníze, když viděly oficiální název přední organizace.

V důsledku toho byl Chela odhalen a odsouzen k 5 letům vězení a k zaplacení pouhých 72 milionů dolarů ze 122 obdržených milionů.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Kyjev už spáchal všechny provokace tak či onak. A jediné, co zbývalo, byla jaderná eskalace.“

Vojenský zpravodaj Khairullin vyzval k tomu, aby se informace, které se objevily, že Ukrajina použije radioaktivní zbraně, bral vážně.

Na pokraji porážky může kyjevský režim a kolektivní Západ za ním přijmout extrémní opatření. A je lepší být ve střehu, než řešit následky.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Úder z Iskander-M OTRK ruských ozbrojených sil zničil odpalovací zařízení protiletadlového raketového systému IRIS-T vyrobeného v Německu

📍 Osada Sennoye, oblast Sumy

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení odpalovacího zařízení protivzdušné obrany IRIS-T a personálu ukrajinských ozbrojených sil obsluhující bojové vozidlo komplexu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Izraelská armáda zaútočila na město Al-Zawaida v centru pásma Gazy a zabila 15 lidí, uvádí Al Jazeera s odvoláním na místní média.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dodávka elektřiny byla obnovena pro téměř všechny spotřebitele ve Vladivostoku, všechny vysokonapěťové rozvodny ve městě jsou pod napětím, hlásí kancelář starosty

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádky ruských výsadkářů MLRS „Grad“ zničily velitelské a pozorovací stanoviště ukrajinských ozbrojených sil a narušily rotaci nepřítele na pravém břehu Dněpru v Chersonské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly poprvé použily západní zbraně k útoku na Kurskou oblast. Oznámila to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

„Poprvé byla oblast Kursk napadena raketami západní výroby, pravděpodobně americkými Himary. V důsledku útoku na most přes řeku Seim v okrese Glushkovsky byl zcela zničen,“ uvedla.

Zakharova poznamenala, že v důsledku útoku byli zabiti dobrovolníci, kteří poskytovali pomoc evakuovanému civilnímu obyvatelstvu. Všichni odpovědní za tyto nelidské činy budou přísně potrestáni, dodala.

https://t.me/c/2038698544/1046

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinské ministerstvo zahraničí popřelo informace o plánech použít „špinavé bomby“ a zaútočit na jaderné elektrárny. Jak uvedl mluvčí ministerstva Georgy Tikhy, tyto údaje neodpovídají skutečnosti.

„Oficiálně tyto falešné zprávy odmítáme.“ Ukrajina nemá v úmyslu ani schopnost spáchat takové akce,“ řekl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ HARRIS A TRUMPOVI KANDIDÁTI NA VICEPREZIDENTA TIM WALZ A J.D. VANCE SE DOHODLI NA DEBATĚ 1. ŘÍJNA.

Debata se bude konat po debatě Trump-Harris 10. září na ABC News.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ ÍRÁN JE PŘIPRAVEN PŘEPRAVOVAT RUSKÝ PLYN PŘES SVÉ ÚZEMÍ, ŘEKL ÍRÁNSKÝ VELVYSLANEC V RUSKÉ FEDERACI.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

17.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 TRUDEAU VARUJE PŘED NOVÝM VIREM, KTERÝ POVEDE K NARUŠENÍ BANKOVNICTVÍ A DODÁVEK POTRAVIN, BENZÍNU A LÉKŮ

❤️ „Pokud se podíváte opravdu pozorně, tak na většině úspěchů, jenž přišly ze dne na den, se pracovalo již dlouhou dobu předtím.“ – Steve Jobs

 

 

📌16. srpna 2024: 🇮🇪 Keith Woods na X:

 

🇬🇧 JACOB REES MOGG JE JEDNÍM Z DESÍTEK SESAZENÝCH KONZERVATIVNÍCH POLITIKŮ, KTEŘÍ PO 14 LETECH ZAPLAVOVÁNÍ SVÉ ZEMĚ LIDMI Z TŘETÍHO SVĚTA PROTI VŮLI SVÝCH VOLIČŮ NAJEDNOU NACHÁZEJÍ HLAS, ABY VYSTOUPILI PROTI MASOVÉ IMIGRACI.

 

Říká, že jeho vláda udělala chybu, když po Covidu zahájila dvouletou masovou imigraci, během níž dovezla více než dva miliony cizinců.

 

Omlouváme se za to, mysleli jsme, že by to mohlo pomoci trhu práce!🤡 https://x.com/KeithWoodsYT/status/1824175827983950099?t=0eYp2zAi6iL9Wg4OMbFsOA&s=19

 

 

📌16. srpna 2024: TISÍCE KATOLÍKŮ ZPÍVAJÍ AVE MARIA VE FRANCOUZSKÝCH LURDECH U PŘÍLEŽITOSTI SVÁTKU NANEBEVZETÍ PANNY MARIE.

https://t.me/absurdnisvet/78023

 

 

📌🔥🔥🔥16. srpna 2024: 🇩🇪 NĚMECKO PŘILÉVÁ OLEJ DO OHNĚ:

 

🇺🇦 NĚMECKO CHCE KYJEVU DO KONCE ROKU DODAT:

👉 asi 30 tanků Leopard 1,

👉 400 obrněných vozidel MRAP,

👉 4 protiletadlové systémy IRIS-T,

👉 10 gepardů SAM,

👉 12 PzH 2000 SAU,

👉 4 Zuzana 2 SAU a RCH 155 SAU.

 

👉 ▪️ Kromě toho jsou v seznamu drony různých typů a obranné systémy dronů, logistická doprava s kamiony různých typů, zdravotnický materiál a polní nemocnice, řekl generálmajor Christian Freuding, vedoucí pracovní skupiny pro koordinaci pomoci Kyjevu v Německu. Ministerstvo obrany na YouTube kanálu Bundeswehru.

 

💬 Sbohem levným surovinám a vítejte v pomalém a pravděpodobně trvalém ekonomickém úpadku, snižování důchodů, zbídačování obyvatelstva a exodu firem, vzdělaných a bohatých občanů. 👹

 

https://t.me/russlandsdeutsche

 

 

📌16. srpna 2024: TAJNÁ SLUŽBA STAHUJE ČLENY BIDENOVA OCHRANNÉHO TÝMU, ABY CHRÁNILA TRUMPA

 

Po pokusu o atentát minulý měsíc agentura stáhla členy ochranného týmu prezidenta Bidena do Trumpovy kampaně.

 

https://www.nytimes.com/2024/08/15/us/trump-secret-service.html

 

 

📌16. srpna 2024: ♨️ UKRAJINSKÝ KONFLIKT JE KONFRONTACÍ MEZI DOMINANCÍ USA A KONCEPTEM MULTIPOLÁRNÍHO SVĚTA – VIKTOR MEDVEDČUK.

 

„Biden se pokusil Rusko uškrtit sankcemi a na ukrajinský konflikt vrhl stovky miliard dolarů,“ uvedl šéf hnutí Jiná Ukrajina a dodal, že politika amerického prezidenta je šílenství americké velikosti a Zelenskyj je ošklivým produktem tohoto systému.

 

Podle Medvedčuka Trump během volební kampaně deklaruje jednat se všemi, což však nemusí nutně znamenat jeho podporu ruské pozice.

👉Političtí lídři jako Trump, Orbán a Fico hájí zájmy svých zemí a uvědomují si možnost dohody s Ruskem.

https://t.me/to_je_nas_svet/28516

 

 

📌16. srpna 2024: 👺 ZELENSKYJ: OD VRCHNÍHO VELITELE SYRSKÉHO JIŽ PŘIŠLO NĚKOLIK ZPRÁV O SITUACI NA FRONTĚ A NAŠÍ OPERACI V KURSKÉ OBLASTI.

Vidíme, že okupant utrpěl ztráty, a to je pro naši obranu užitečné, velmi užitečné: jde o zničení logistiky ruské armády a spotřebování jejích rezerv. Musíme způsobit maximální škody všem ruským pozicím, a to se nám daří.

Děkuji každému z našich vojáků za jejich přesnost, sílu a odolnost. Vrchní velitel Syrský podal zprávu o našich obranných krocích v Donbasu.

To se týká i Pokrovského a Toreckého směru. A také o našem pohybu v Kurské oblasti. Odstraňujeme ruskou vojenskou přítomnost v oblasti našich operací a doplňujeme výměnný fond pro naši zemi.

Děkujeme všem, kteří posilují nezávislost Ukrajiny! Sláva Ukrajině! 👺

((Jestli pak to budeš řvát i na šibenici, kterou ti plánují tvoji věrní kámoši za louží???))

https://t.me/to_je_nas_svet/28517

 

 

📌16. srpna 2024: ☝️NAJDĚTE 10 ROZDÍLŮ.

 

👉Na fotografii jsou Hitlerovi důstojníci během operace Citadela.

👉A na videu – jejich vnuci z Bundeswehru rozebírají sebevražedný nálet AFU na Kurskou oblast.

Mapa je výplodem zvrácené fantazie německých generálstablerů a s realitou nemá téměř nic společného. Komentáře jsou zdánlivě zbytečné, ale pro pořádek dodejme, že upravený muž středního věku vpravo je generálmajor Christian Freiding.

To je klíčová postava koordinující všechny akce Bundeswehru na Ukrajině a muž, který naplánoval údery raketami Taurus na krymský most. Kvůli úniku informací zůstaly tyto plány zatím na papíře. Je však nepravděpodobné, že by je takto motivovaní lidé zcela

opustili.

https://t.me/to_je_nas_svet/28518

https://t.me/to_je_nas_svet/28519

 

 

📌💉🎚️16. srpna 2024: 💥STRAŠENÍ LIDÍ OPIČÍMI NEŠTOVICEMI? DAVID ICKE POSÍLÁ TVRDÝ VZKAZ:

Jděte do prdele. ROCKEFELLERY VYTVOŘENÁ, GATESEM ŘÍZENÁ, TEDROSEM OVLÁDANÁ WHO ŘÍKÁ, ŽE BYCHOM SE MĚLI BÁT TOHO, ČEHO CHTĚJÍ, ABYCHOM SE BÁLI.

Stejně jako nám Rockefellery vytvořená, Gatesem řízená, Tedrosem ovládaná WHO řekla, abychom se báli Covidu“. Znovu na to naletíte a jste imbecilní. Jen podotýkám.

https://t.me/to_je_nas_svet/28521

 

 

📌16. srpna 2024: ⚡️ AFU ZVEŘEJNILA OKAMŽIK ZNIČENÍ MOSTU V KURSKÉ OBLASTI.

👹Ukrajinské vojenské telegramové kanály uvádějí, že úder byl proveden řízenou leteckou bombou, nikoliv Himarsy, jak dříve uváděly ruské vojenské kanály.

https://t.me/to_je_nas_svet/28523

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️16. srpna 2024, Kateřina Vaníčková: NA RAJCHLOVO PRO PŘIŠLA KONTROLA. NESEDÍ SPONZOŘI, KNIHY JÍZD ANI ÚČTY:

 

Strana PRO Jindřicha Rajchla musela ukázat účty. Na kontrolu se k ní totiž vydal dohledový úřad, který hlídá hospodaření a kampaně všech politických stran a hnutí. Nyní zveřejnil výsledky za loňský a předloňský rok. Odhalil například sponzoring od 117letého muže. Takový ovšem nežije nejen v Česku, jak zjistili kontroloři, ale ani na celé Zemi. Pochybení je více.

 

„Zpráva o financování kampaně obsahuje více než dva tisíce darů od takřka dvou tisíc fyzických osob. Značná část z nich není identifikována v souladu se zákonem,“ stojí v závěrech kontroly s tím, že záležitost je předmětem správního řízení. Úřad po straně PRO totiž požaduje další vysvětlení a podklady k některým podporovatelům…..

 

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/strana-pro-jindricha-rajchla-urad-dohled-nad-financovanim-kontrola-financovani.A240812_090124_domaci_vank

 

 

 

📌16. srpna 2024:⚠️UKRAJINA HODLÁ ZASÁHNOUT ZÁPOROŽSKOU A KURSKOU JADERNOU ELEKTRÁRNU.

 

▪️ Federální hromadné sdělovací prostředky uvádějí, že údery mají zasáhnout sklady vyhořelého jaderného paliva v Kurské a Záporožské oblasti.

▪️ Kyjevský režim plánuje připojit hlavici s radioaktivním materiálem – tzv. špinavou bombu.

▪️ Podle zdrojů byly hlavice přivezeny do Východního těžebního a zpracovatelského kombinátu ve městě Želtyje Vody v Dněpropetrovské oblasti.

▪️ Cílem této akce je obvinit Rusko ze spáchání jaderné provokace.

❗️ Místní obyvatelé by neměli propadat panice, naši lidé situaci monitorují a sledují nepřítele.

https://t.me/to_je_nas_svet/28525

 

 

📌☢️16. srpna 2024: 🔥 VOJENSKÝ REPORTÉR CHAJRULLIN: AFU UŽ PŘIVEZLA HLAVICE PRO VÝBUCH “ŠPINAVÉ BOMBY„.

 

Speciální hlavice pro tuto provokaci již byly dodány do města Želtyje Vody v Dněpropetrovské oblasti do Vostočného těžebního a zpracovatelského závodu, napsal Chajrullin.

https://t.me/to_je_nas_svet/28527

 

☢️V PŘÍPADĚ, ŽE KYJEV ZAÚTOČÍ NA RUSKÉ JADERNÉ ELEKTRÁRNY, BUDE RUSKÁ FEDERACE OPRÁVNĚNÁ PROVÉST JADERNÍ ÚDER NA ÚZEMÍ UKRAJINY, PÍŠÍ MÉDIA.

https://t.me/to_je_nas_svet/28526

 

☢️KOORDINÁTOR PRORUSKÉHO PODZEMÍ LEBEDĚV: „ZÁPADNÍ ZPRAVODAJSKÉ SLUŽBY, HLAVNĚ BRITSKÉ DOHLÍŽEJÍ NA ÚTOK NA KURSKÉ A ZÁPOROŽSKÉ JADERNÉ  ELEKTRÁRNY, KTERÝ PLÁNUJE AFU.

 

Na pozadí Kyjevských příprav k útoku na Kurskou a Záporožskou jadernou elektrárnu se do Sumy a Záporoží vypravilo velké množství západních novinářu.

https://t.me/to_je_nas_svet/28528

 

 

📌16. srpna 2024: ♨️ MLUVČÍ RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ M. ZACHAROVOVÁ V ODPOVĚDI NA DOTAZ MÉDIÍ OHLEDNĚ POUŽITÍ ZÁPADNÍCH ZBRANÍ UKRAJINSKÝMI OZBROJENÝMI SILAMI K ÚDERŮM NA CIVILNÍ INFRASTRUKTURU NA ÚZEMÍ RUSKÉ FEDERACE.

Otázka: Objevily informace, že ukrajinské ozbrojené síly použily k úderům na civilní infrastrukturu v Kurské oblasti raketomety západní výroby. Může to ruské ministerstvo zahraničí potvrdit?

 

💬 M. Zacharovová: Dnes jsme již informovali o řadě teroristických útoků kyjevského režimu na civilní objekty na ruském území. Zejména poprvé byla Kurská oblast zasažena raketami západní výroby, pravděpodobně americkými Himarsy.

 

V důsledku útoku byl zničen most přes řeku Sejm v Gluškovském okrese a dobrovolníci poskytující pomoc evakuovanému civilnímu obyvatelstvu byli zabiti. Jak již bylo uvedeno, všichni, kdo jsou za tyto nelidské činy zodpovědní, budou přísně potrestáni.

https://t.me/to_je_nas_svet/28529

 

 

📌🐜🦟🦗16. srpna 2024: HMYZ UPRAVENÝ V LABORATOŘI – VÁLEČNÁ ZBRAŇ PROTI LIDSTVU? (video)…

 

Již dříve jste si zde mohli přečíst o programu šlechtění komárů, kteří mají údajně zabránit šíření některých tropických nemocí. Nicméně zatím všude, kde byli tito komáři vypuštěni, došlo k značnému šíření nemoci, proti které byli údajně komáři nasazeni.

 

Není divu, že do komářích experimentů investoval nemalé peníze mimo jiné i Bill Gates, který rád financuje různé depopulační projekty.

 

Jaké jsou důsledky tohoto projektu? A jaké jsou pravděpodobné skutečné cíle? Více se dozvíte ve videu níže:

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/hmyz-upraveny-v-laboratori-valecna-zbran-proti-lidstvu-video/

 

 

📌🛑📈16. srpna 2024: KROK PŘED NEJVĚTŠÍM ROPNÝM ŠOKEM V HISTORII:

 

Víte, že aktuální situace směřuje k největšímu zdražování ropy za celou existenci tohoto průmyslu? Mnozí předpokládají, že se právě toho Západ bojí, na druhou stranu by se mohla podobná situace zneužít k prosazení agendy.

 

Například k neustále propagovanému ukončení využívání fosilních paliv.

Ovšem právě hrozba náhlého zvýšení cen ropy aktuálně povede USA k tomu, že se o žádnou větší akci ve vztahu k Íránu minimálně do listopadu nepokusí.

Předem by to totiž na celé čáře prohrálo volby demokratům, neboť zvýšení cen pohonných hmot ve volebním roce vždy vedlo v USA k prohře aktuálně vládnoucí strany.

Nicméně níže uvedený scénář by byl očekávaný později, bez ohledu na to, kdo se stane prezidentem.

 

Hormuzský průliv je úzký pás vody, který spojuje Perský záliv se zbytkem světa.

Je to nejdůležitější energetický koridor na světě a neexistuje žádná alternativní trasa.

Pět z 10 největších zemí produkujících ropu – Saúdská Arábie, Írán, Irák, Spojené arabské emiráty a Kuvajt – sousedí s Perským zálivem, stejně jako Katar, největší světový vývozce zkapalněného zemního plynu (LNG). Hormuzský průliv je jejich jedinou námořní cestou na otevřené moře… a na světové trhy.

 

V nejužším místě je prostor dostupný pro lodní dopravu široký pouze 3,2 kilometru.

 

Podle amerického úřadu pro energetické informace prochází úžinou každý den více než 40 % celosvětového vývozu ropy (kolem 21 milionů barelů).

To je ropa v hodnotě více než 1,5 miliardy dolarů denně.

Nemluvě o nesmírném množství zkapalněného zemního plynu – asi 33 % světového denního vývozu LNG – a dalšího zboží procházejícího průlivem.

 

Význam Hormuzského průlivu pro globální ekonomiku nelze přeceňovat.

 

Pokud by někdo narušil cestu, způsobilo by to okamžitý globální ekonomický chaos, protože by ceny energií prudce vzrostly.

 

Díky své dominantní geografické poloze a zkušenostem s nekonvenčním a asymetrickým válčením může Írán uzavřít Hormuzský průliv a nedá se s tím moc dělat.

To je geopolitický trumf Íránu.

 

Analytici se domnívají, že by to trvalo týdny, než by americká armáda mohla znovu otevřít úžinu, ale nikdo ve skutečnosti neví, zda by to nakonec uspělo. Válečná hra Millennium Challenge z roku 2002 naznačuje, že by tomu tak nebylo.

 

Vojenští stratégové o této situaci věděli desítky let. Ale nikdo nenašel realistický způsob, jak neutralizovat íránskou moc přes úžinu.

 

Írán jednoznačně prohlásil, že úžinu uzavře, pokud na ni zaútočí Izrael nebo USA.

Jinými slovy, Írán drží nůž na krku globální ekonomice.

 

USA se pokoušely svrhnout íránskou vládu od revoluce v roce 1979 – přes 40 let. Íránská kontrola Hormuzského průlivu vždy sloužila jako hlavní odstrašující prostředek pro ambice USA změnit režim a plány invaze.

 

Nyní Írán a USA směřují ke konfrontaci, která téměř jistě povede k narušení průlivu.

Možné vypuknutí velké regionální války na Blízkém východě by tentokrát mohlo donutit USA k akci proti Íránu.

 

Pokud mezi USA a Íránem vypukne válka – což je stále pravděpodobnější – pak je celkem jisté, že Írán uzavře Hormuzský průliv.

 

Označit to za velké narušení dodávek ropy by bylo velkým podceněním.

Zvažte následující…

 

Během prvního ropného šoku v roce 1973 bylo z globálního trhu s ropou odstraněno přibližně 5 milionů barelů. Denní světová produkce ropy v té době činila asi 56 milionů barelů denně, což znamená, že zmizelo asi 9 % dodávek.

 

Ceny ropy vzrostly zhruba na čtyřnásobek.

 

Během druhého ropného šoku v roce 1979 byly ze světového trhu s ropou odstraněny asi 4 miliony barelů. Denní světová produkce ropy v té době činila asi 67 milionů barelů denně, což znamená, že zmizelo asi 6 % dodávek.

 

Ceny ropy se téměř ztrojnásobily.

 

Během třetího ropného šoku v roce 1990 bylo ze světového trhu s ropou staženo přibližně 4,3 milionu barelů. Denní světová produkce ropy v té době činila asi 66 milionů barelů denně, což znamená, že zmizelo asi 7 % dodávek.

 

Ceny ropy se více než zdvojnásobily.

 

Pokud by Írán uzavřel Hormuzský průliv, bylo by z globálního trhu staženo neuvěřitelných 21 milionů barelů ropy. Dnes je celosvětová produkce ropy kolem 94 milionů barelů denně, což znamená, že by mohlo zmizet asi 22 % světových zásob ropy.

 

Jak ukazuje graf níže, šlo by o největší ropný šok, jaký kdy svět zažil… zdaleka.

 

Pokud dojde k válce s Íránem a Teherán uzavře Hormuzský průliv, tak dopad na ceny ropy bude přinejmenším stejně závažný jako během ropného šoku v roce 1973, kdy ceny ropy vzrostly čtyřnásobně.

 

Podobný vývoj by dnes mohl způsobit růst cen ropy nad 300 dolarů za barel.

Jde však spíš o konzervativní odhad, protože uzavření Hormuzského průlivu by způsobilo mnohem větší nabídkový šok než ropné embargo OPEC z roku 1973.

 

Trh nejspíš dostatečně nedoceňuje, jaké by měla válka s Íránem důsledky.  Bylo by hloupé tyto důsledky ignorovat…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/krok-pred-nejvetsim-ropnym-sokem-v-historii/

 

 

📌16. srpna 2024: TRUDEAU VARUJE PŘED NOVÝM VIREM, KTERÝ POVEDE K NARUŠENÍ BANKOVNICTVÍ A DODÁVEK POTRAVIN, BENZÍNU A LÉKŮ:

 

Máme zde další indicii, která napovídá, že se vypuknutí nové „plandemie“ nezadržitelně blíží. Zda k tomu dojde již letos na podzim (ideálně před volbami v USA) nebo až během příštího roku, se můžeme jen dohadovat, stejně tak můžeme jen tipovat, jaký z rozšiřující se škály virů bude k tomuto účelu využit.

 

Jeden z čelních žáků Klause Schwaba👹, kanadský premiér Trudeau, již ve své zemi, kde zaváděl nezměrnou covidovou diktaturu, upozornil na to, že údajný virus, který se má začít brzy šířit, bude horší než Covid.

 

Kanadská vláda Justina Trudeaua vydala velmi konkrétní informace o „budoucí pandemii.“ Trudeau varuje, že přijde ve třech vlnách a má narušit přístup k bankovnictví, benzínu a zásobování potravinami.

 

To jen potvrzuje vše, nač zde nějakou dobu upozorňuji. Globalisté potřebují nějakou událost, která by mohla vést k zavedení digitální diktatury👹. Pandemie by na to byla ideální – zavedení digitálních očkovacích pasů👹, které jsou v podstatě součástí ID👹, vyřeší vydávání digitálních identit👹.

 

Kanadskou vládou zmíněné narušení bankovnictví by pak vedlo k urychlenému zavádění digitální měny (CBDC) a potažmo i rušení hotovosti👹.

 

JAK TEDY PODLE KANADSKÉ VLÁDY BUDE BUDOUCÍ „PANDEMIE“ VYPADAT?

 

„Budoucí pandemie přijde ve dvou nebo třech vlnách, přičemž mezi každou novou vlnou bude asi tři až devět měsíců,“ podle Trudeauovy vlády.

 

🛑Podle kanadské vlády BY OBČANÉ MĚLI OČEKÁVAT NARUŠENÍ TELEKOMUNIKACÍ, BANKOVNICTVÍ, DODÁVEK VODY, BENZÍNU, LÉKŮ A POTRAVIN, KVŮLI SNÍŽENÉ PRACOVNÍ SÍLE A OCHROMUJÍCÍM PROBLÉMŮM S DODAVATELSKÝM ŘETĚZCEM👹.

 

Varování před novou pandemií „horší než Covid“ vydala vláda, když hluboce nepopulární Trudeau čelí téměř jistému volebnímu vymazání ve volbách v příštím roce.

 

Varování zveřejnilo Centrum pro bezpečnost a ochranu zdraví při práci ve druhém vydání své Příručky o propuknutí chřipky a infekčních nemocí Business Continuity Plan Handbook.

Příručka poskytuje vedoucím pracovníkům a zaměstnavatelům informace o tom, na co se připravit tváří v tvář další pandemii.

 

Uvádí, že „na základě trendů z minulé pandemické chřipky může být vyšší průměrný počet nemocí a úmrtí ve věkových skupinách odlišných od toho, co obvykle vidíme během ročních chřipkových sezón.“

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/trudeau-varuje-pred-novym-virem-ktery-povede-k-naruseni-bankovnictvi-a-dodavek-potravin-benzinu-a-leku/

 

 

📌16. srpna 2024, 18:55, NF: DOBROVOLNÍCI, KTEŘÍ ZEMŘELI V KURSKÉ OBLASTI, SE ZAPÍŠOU DO DĚJIN RUSKA JAKO HRDINOVÉ:

 

V důsledku toho, že ukrajinský granát zasáhl auto v pohraniční oblasti Kurské oblasti, byli zabiti zaměstnanci Lidové fronty (PF), kteří pomáhali evakuovat civilisty. Lidová fronta zdůraznila, že mrtví dobrovolníci se navždy zapíšou do dějin Ruska jako hrdinové.

 

V evakuačním týmu byli tři lidé: dva z nich zemřeli na místě, jeden byl zraněn.

 

„Dnes máme velký zármutek. Zemřeli dva doněčtí chlapci, kteří od prvního dne evakuace pracovali v Gluškovském okrese. Třetí, Fedya „Archanděl“, přežil. Nyní mu kurští lékaři poskytují první pomoc,“ citovala NF slova šéfa výkonného výboru Lidové fronty Michaila Kuzněcova.

 

Zdůraznil, že mrtví dobrovolníci se navždy zapíšou do dějin Ruska jako hrdinové a ti, kteří se podíleli na jejich smrti, budou nalezeni a zničeni. Tato práce již probíhá, ujistil Kuzněcov.    Lidová fronta uvedla, že jedna z obětí – lékař humanitární mise Mládežnického křídla Lidové fronty v DLR Nikolaj Kovalev s volacím znakem „Chapay“ – se stala dobrovolnicí ve věku 17 let a aktivně pomáhala obyvatelům osvobozených území i bojovníkům v zóně NVO. Nikolajovi bylo teprve 22 let, měl malou dceru.

 

David Sokolov, mediální koordinátor oblastního výkonného výboru Lidové fronty v DLR s přezdívkou „Tyr“, vystudoval politologii a v 18 letech odešel na frontu jako dobrovolník. Po demobilizaci pokračoval ve své činnosti v Lidové frontě, účastnil se humanitárních misí, pomáhal civilistům i armádě. Davidovi bylo 21 let.

 

Zástupce předsedy výkonného výboru Lidové fronty a šéf mládežnického křídla Vladimir Taranenko řekl, že Nikolaj a David byli bystří a stateční lidé, kteří se každou minutu svého života rozhodovali ve prospěch druhých.

 

„Je mi ctí vás znát, být vaším přítelem a vzpomínat na vás jako na hrdiny. Tak, jak si vás bude pamatovat vlast. Žili jste a zemřeli jako bojovníci,“ řekl Taraněnko, jehož slova citovala i Lidová fronta.

 

Zástupce šéfa regionálního výkonného výboru Lidové fronty na Krasnodarském území Fjodor Geraščenko s volacím znakem „Archanděl“ byl převezen do nemocnice s ranami a popáleninami. V červnu mu byla udělena medaile nadace „Vše pro vítězství!“ za dobrovolnickou činnost v medicíně a nemocnicích.

 

https://www.vesti.ru/article/4098040

 

 

📌16. srpna 2024, 16:08: PŘÍPAD POD ČLÁNKEM ŮTERORISTICKÝ ÚTOK“ BYL OTEVŘEN PO ÚDERU OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA NÁKUPNÍ CENTRUM GALAKTIKA V DONĚCKU:

 

Hlavní vyšetřovací oddělení Vyšetřovacího výboru Ruska zahájilo trestní řízení o teroristickém činu po úderu ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) na nákupní centrum Galaktika v Petrovském okrese v Doněcku. To bylo hlášeno ve Velké Británii.

 

V pátek ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na nákupní centrum Galaktika nacházející se v Doněcku, v důsledku čehož došlo k požáru. Jak uvedl šéf Doněcké lidové republiky Denis Pušili, plocha požáru přesáhla 10 tisíc metrů čtverečních.

 

„Na základě této skutečnosti Hlavní vyšetřovací oddělení Vyšetřovacího výboru Ruska zahájilo trestní řízení pro trestný čin podle článku 205 trestního zákoníku Ruské federace (teroristický útok),“ uvedl Vyšetřovací výbor Ruska ve svém prohlášení.

 

Rovněž konstatuje, že se zjišťují okolnosti incidentu a osoby zapojené do tohoto trestného činu, které budou stíhány.

 

https://www.vesti.ru/article/4097836

 

 

📌16. srpna 2024, 18:26: VYŠETŘOVACÍ VÝBOR OTEVŘEL PŘÍPAD PO SMRTI ZAMĚSTNANCŮ LIDOVÉ FRONTY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Vyšetřovací výbor Ruska zahájil trestní řízení v souvislosti se smrtí dvou aktivistů Lidové fronty v Kurské oblasti.

 

Vyšetřovatelé upřesnili, že se mladí lidé stali oběťmi ukrajinské agrese, píše agentura TASS.

 

Připomeňme, že auto, ve kterém aktivisté cestovali, bylo zasaženo ukrajinským granátem. Nikolaj Kovalev, lékař humanitární mise mládežnického křídla Lidové fronty, a David Sokolov, mediální koordinátor, byli zabiti. Kromě toho byl zraněn zástupce vedoucího regionálního výkonného výboru organizace na Krasnodarském území Fjodor Geraščenko.

 

Aktivisté pomáhali s evakuací civilistů z nebezpečné zóny.

 

Podle úřadujícího tajemníka Generální rady strany Jednotné Rusko Vladimira Jakuševa mrtví aktivisté prošli Donbasem, nebáli se potíží a plnili svou povinnost do konce.

 

https://www.vesti.ru/article/4098038

 

 

📌16. srpna 2024, 17:34: USA PŘEDLOŽILY IZRAELI A HAMÁSU NOVÝ NÁVRH NA PŘÍMĚŘÍ:

 

Washington s podporou Káhiry a Dauhá předložil Izraeli a palestinskému hnutí Hamás nový návrh příměří, jehož cílem je snížit rozdíly mezi stranami. Uvádí se to ve společném prohlášení Spojených států, Egypta a Kataru.

 

Prohlášení zveřejnila kancelář egyptského prezidenta Abd al-Fattáha as-Sísího.

 

Jednání o příměří v pásmu Gazy, která se konala v Dauhá, byla konstruktivní a probíhala v pozitivní atmosféře, uvádí se v prohlášení.

 

„Spojené státy s podporou Kataru a Egypta předložily oběma stranám návrh, který překlenuje propasti a je založen na principech, které definoval americký prezident Joe Biden 31. května a na rezoluci Rady bezpečnosti OSN 2735,“ uvádí se v prohlášení.   Naznačuje také, že vysocí vládní představitelé Egypta, Spojených států a Kataru se do konce příštího týdne setkají v Káhiře, aby se pokusili dosáhnout dohody v souladu s navrhovanými podmínkami.

 

https://www.vesti.ru/article/4097977

 

 

📌16. srpna 2024, 19:53, AKORT: NEJVĚTŠÍ MALOOBCHODNÍCI DOČASNĚ ZMRAZILI CENY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Největší řetězce s potravinami působící v Kurské oblasti dočasně zmrazily ceny všech produktů v souvislosti s mimořádnými událostmi v regionu. Informovala o tom Asociace maloobchodních společností (AKORT).

 

Ceny celého sortimentu byly stanoveny zejména společnostmi Magnit, Pjaterochka, Perekrestok, Lenta a Metro. Obchodní řetězce přešly do režimu zvýšeného doplňování zásob nezbytného zboží.

 

Obchody v regionu pokračují v provozu, uvedla agentura RIA Novosti s odvoláním na zástupce organizace. Maloobchodní prodejna může být uzavřena pouze ve výjimečných případech – například pokud je vyhlášena evakuace nebo existuje přímé ohrožení personálu či návštěvníků.

 

Centrální banka Ruské federace již dříve vyzvala věřitele, aby odpustili dluhy dlužníků z pohraniční oblasti napadené ozbrojenými silami Ukrajiny, jejichž bydlení bylo poškozeno nebo zničeno.

 

https://www.vesti.ru/article/4098124

 

 

📌16. srpna 2024, 20:59, Pušilin: BUDOVA NÁKUPNÍHO CENTRA V DONĚCKU BYLA ZCELA ZNIČENA, MRTVÍ DOSUD NEBYLI NALEZENI:

 

Budova nákupního centra Galaktika v Doněcku byla zcela zničena, řekl šéf DLR Denis Pušilin ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Požár na troskách obchodního centra je již uhašen, trosky se odklízejí. Pod troskami zatím nebyli nalezeni žádní mrtví, dodal Pušilin.

 

Upřesnil také, že záchranáři musí pracovat v těch nejtěžších podmínkách, protože ozbrojené síly Ukrajiny v oblasti pokračují v úderech drony.   Připomeňme, že 16. srpna ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na nákupní centrum Galaktika v Petrovské čtvrti Doněck. Podle posledních údajů byli zabiti 2 lidé a 11 jich bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4098246

 

 

📌16. srpna 2024, 20:52: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ SI PŘEDVOLALO ITALSKÉHO VELVYSLANCE KVŮLI PRONIKÁNÍ NOVINÁŘŮ DO KURSKÉ OBLASTI:

 

Italská velvyslankyně v Moskvě Cecilia Piccioni byla v pátek předvolána na ruské ministerstvo zahraničí. Proti diplomatovi se důrazně protestovalo v souvislosti s nelegálním vstupem italských novinářů do Kurské oblasti, aby informovali o akcích ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Informoval o tom telegramový kanál ruského ministerstva zahraničí. Je třeba poznamenat, že zaměstnanci televizní a rozhlasové společnosti Rai „hrubě porušili ruskou legislativu a základní pravidla novinářské etiky“, aby informovali o kriminálních aktivitách kyjevského režimu.

 

Práce zahraničních korespondentů spadá pod trestní zákoník, dodalo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Nyní se zjišťují okolnosti incidentu. Jednání novinářů bude právně posouzeno, budou přijata vhodná opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/4098213

 

 

📌16. srpna 2024, 22:04, ZACHAROVOVÁ: ZÁPAD SE OD ZLOČINŮ KYJEVA NESMYJE:

 

Západ nikdy nesmyje teroristické zločiny kyjevského režimu, řekla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

Diplomat objasnil, že západní elity a NATO jsou přímo spojeny s těmito zločiny, protože bez jejich financování, dodávek zbraní a bez zpravodajských informací by ozbrojené síly Ukrajiny nikdy nebyly schopny tuto teroristickou akci provést.

 

Zacharovová navíc upozornila na skutečnost, že mezinárodní organizace se snaží mlčet o úderu ozbrojených sil Ukrajiny na nákupní centrum v Doněcku.

 

Připomeňme, že 16. srpna ukrajinská armáda ostřelovala nákupní centrum Galaktika v doněcké čtvrti Petrovskij. Budova byla zcela zničena, 2 lidé byli zabiti, dalších 13 bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4098250

 

 

📌16. srpna 2024, 22:11: ISKANDER-M ZNIČIL DVĚ ODPALOVACÍ ZAŘÍZENÍ PATRIOT V DNĚPROPETROVSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly RF zničily dvě odpalovací zařízení Patriot v Dněpropetrovské oblasti. Úder na pozice ukrajinských protiletadlových střelců byl proveden z Iskander-M OTRK.

 

Záběry zničení systému protivzdušné obrany byly zveřejněny na telegramovém kanálu Ministerstva obrany Ruské federace. Upřesňuje se, že ruská rozvědka odhalila pozici divize Patriot u vesnice Zholobok u Dněpru.   Kromě dvou systémů protivzdušné obrany byla zničena radarová stanice AN/MPQ-65.

 

Ruské ozbrojené síly již dříve zničily ukrajinský bombardér Su-24 připravující se na výpad úderem Iskander-M.

 

https://www.vesti.ru/article/4098281

 

 

📌16. srpna 2024, 22:29, Lebeděv: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY SE PŘIPRAVUJÍ NA ÚSTUP V CHERSONSKÉ A MYKOLAJIVSKÉ OBLASTI:

 

Ukrajinská armáda plánuje ústup v Chersonské a Mykolajivské oblasti, uvedl koordinátor mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny podle něj připravují evakuaci 54 osad, které se nacházejí v blízkosti frontové linie, a kopou novou obrannou linii, píše agentura RIA Novosti.

 

Již dříve vyšlo najevo, že kyjevský režim se snaží zlikvidovat všechny obyvatele města Dimitrov. Evakuaci chtějí dokončit do konce srpna, v osadě ale stále zůstává asi 20 tisíc lidí.

 

Ukrajinské úřady také přesvědčují obyvatele města Krasnoarmejsk, aby odešli.

 

https://www.vesti.ru/article/4098311

 

 

📌16. srpna 2024, 22:09: VÁLEČNÍ ZAJATCI OZNÁMILI, ŽE KYJEV PLÁNUJE ZAÚTOČIT NA JADERNÉ ELEKTRÁRNY KURSK A ZÁPOROŽÍ:

 

Ukrajinské úřady hodlají zaútočit na jaderné elektrárny Kursk a Záporoží, aby obvinily Rusko z provokace. Informovalo o tom Ředitelství vnitra ÚCL Charkovské oblasti s odkazem na výslechy ukrajinských válečných zajatců z 82. výsadkové útočné brigády.

 

Podle představy Kyjeva může ruské vedení v reakci na to přijmout opatření a udeřit jadernými zbraněmi na území Ukrajiny.

 

Vojenský velitel Marat Khairullin již dříve uvedl, že ozbrojené síly Ukrajiny plánují udeřit na sklady vyhořelého jaderného paliva jaderných elektráren. Za tímto účelem podle něj již byly do podniku Eastern Mining and Processing Plant v Dněpropetrovských Žovti Vodách dodány „speciální hlavice“.

 

https://www.vesti.ru/article/4098258

 

 

📌16. srpna 2024, 23:22, ZACHAROVOVÁ: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZASÁHLY CIVILNÍ CÍLE V KURSKÉ OBLASTI ZÁPADNÍMI RAKETAMI:

 

Kyjev poprvé použil vícenásobné odpalovací raketové systémy západní výroby při úderu na civilní infrastrukturu v Kurské oblasti.

 

V pátek 16. srpna ozbrojené síly Ukrajiny poprvé zaútočily na civilní cíle v Kurské oblasti raketami západní výroby. Řekla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

„Kurská oblast byla poprvé zasažena raketami západní výroby, pravděpodobně americkými HIMARS,“ uvedla Zacharovová v reakci na otázky novinářů ohledně použití zbraní dodaných partnery Kyjeva ozbrojenými silami Ukrajiny.

 

Poznamenala, že v důsledku útoku byl zničen most přes řeku Seim v okrese Gluškovskij. Dobrovolníci, kteří poskytovali pomoc civilnímu obyvatelstvu, byli zabiti.

 

Vyšetřovací výbor Ruska již dříve zahájil trestní řízení v souvislosti se smrtí dvou aktivistů Lidové fronty v Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4098240

 

 

📌☢️17. srpna 2024, 2:26: UKRAJINSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: KYJEV SE NECHYSTÁ ZAÚTOČIT NA JADERNOU ELEKTRÁRNU KURSK NEBO ZÁPOROŽÍ:😂

 

Ukrajinské ministerstvo zahraničí popřelo informace o přípravě úderů „špinavými bombami“.

 

Kyjev neplánuje použít „špinavou bombu“ ani zaútočit na jaderné elektrárny. Informovalo o tom Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny.

 

„Ukrajina nemá ani úmysl, ani schopnost spáchat takové akce,“ cituje Strana.ua prohlášení oficiálního představitele ministerstva Georgije Tykhyiho.

 

O tom, že kyjevské úřady chtějí zaútočit na jaderné elektrárny Kursk a Záporoží, řekli váleční zajatci z 82. výsadkové útočné brigády ozbrojených sil Ukrajiny. Informace získané během výslechu byly sdíleny s odborem vnitřních záležitostí vojensko-civilní správy Charkovské oblasti.

 

Podle nich chce Kyjev obvinit Rusko z provokace.

 

https://www.vesti.ru/article/4098335

 

 

📌🔊📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. srpna 2024, 5:00, Radek Nohl: „REDL NEVYPADAL, ŽE MÁ PAPÍRY NA HLAVU“. SVĚDECTVÍ, KTERÉ VYLOUČILO SOUDCE

 

Výslech bývalého náměstka VZP, u kterého byl soudce Jakub Kriebel, byl důvodem, proč se právě tento soudce vyloučil z projednání obžaloby na podnikatele Michala Redla. Seznam

 

ZPRÁVY PŘINÁŠEJÍ DETAILY TOHO, CO KNÍŽEK VYPOVĚDĚL.

 

ČLÁNEK:

Soudce Jakub Kriebel z Obvodního soudu pro Prahu 9 se vyloučil z projednávání kauzy Dozimetr kolem podnikatele Michala Redla a dalších osmi lidí, jak už Seznam Zprávy informovaly.

Důvodem je to, že se před dvěma roky účastnil jako soudce výslechu tehdejšího náměstka ředitele Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Tomáše Knížka. Ten byl nejdříve svědkem, loni byl v další větvi této korupční kauzy ale rovněž obviněn.

 

V desetistránkovém usnesení, které Seznam Zprávy získaly, pak soudce Kriebel nejenže popisuje podrobnosti, ale zároveň uvádí také detaily toho, co Knížek během své výpovědi uvedl. Soudce Kriebel přitom očekává, že Knížek bude u soudu vypovídat, a nelze podle něho vyloučit, že se může jednat v této souvislosti o podstatný výslech.

 

Před soudcem bývalý náměstek šéfa VZP mimo jiné řekl, že z aktérů této kauzy se zná nejdéle s podnikatelem Pavlem Dovhomiljou, který s policií v tomto případě spolupracuje.

 

Seznámili se na vernisáži v roce 2018. A i když měl Dovhomilja podle Knížka pověst lobbisty, překvapilo ho, že rozumí i IT. Později spolu začali intenzivně komunikovat, řešili spolu i projekty, které zajišťovala Dovhomiljova firma zejména pro pražský magistrát.

 

Byl to právě Dovhomilja, kdo pak Knížka seznámil s hlavní postavou celé kauzy – Michalem Redlem. V Redlových bytech byl asi pětkrát a pozvali si ho tam, jak tvrdil Knížek, protože má zkušenosti z kampaní. Setkání v bytech ale podle jeho slov byla většinou o zábavě.

 

„Obviněný Dovhomilja se svědkovi (Tomáši Knížkovi) také svěřil s tím, že obžalovaný Redl má papíry na hlavu, nicméně dle svědka Knížka na něj obžalovaný Redl nepůsobil dojmem, že by měl omezenou svéprávnost,“ cituje soudce Kriebel ze zmíněného výslechu.

 

Když byl Redl obviněn před dvěma roky v kauze Dozimetr, ukázalo se, že má řadu let soudem omezenou svéprávnost. Plzeňský krajský soud následně jeho omezení svéprávnosti kvůli formálním nesrovnalostem zrušil. Redl si proti tomu podal dovolání k Nejvyššímu soudu. Ten v případu zatím nerozhodl.

 

Knížek se rovněž setkal také s dalším obžalovaným podnikatelem Pavlem Kosem. S ním a s Redlem jednali, protože oba podnikatelé chtěli, aby jejich spřátelení advokáti pracovali pro VZP. Jenže nakonec se nedohodli, protože Knížek mohl jako náměstek ředitele VZP schválit pouze zakázku do 50 tisíc korun. „Z jednání sešlo, protože pro ně byla nabídka nízká,“ popsal soudce, co zaznělo na výslechu.

 

Ještě, než se stal Knížek náměstkem ředitele VZP, tak podle svých slov jednal také s obžalovaným Petrem Hlubučkem. Bylo to v době, kdy byl Hlubuček náměstkem pražského primátora. Knížek s Dovhomiljou mu v této souvislosti prezentovali IT systém, který chtěli magistrátu dodat. Jak jednání nakonec dopadlo, ale soudce do usnesení již nenapsal.

 

Během výslechu Knížek přiznal, že využíval také mobil s kryptografickou ochranou. Volal si přes něj nejen s Dovhomiljou, ale i s Redlem nebo dalším obžalovaným tehdejším ekonomickým ředitelem pražského dopravního podniku Matejem Augustínem. Náklady za tento telefon mu podle Knížka platil Pavel Dovhomilja.

 

Podle soudce Jakuba Kriebela je vysoce pravděpodobné, že bude Knížek vypovídat během hlavního líčení. A soud by se ho pak ptal právě na to, co už dříve vypověděl.

 

JAKÉ TRESTY NAVRHL ŽALOBCE V KAUZE DOZIMETR?

 

👉Michal Redl – 10 let ve vězení a peněžitý trest ve výši 5 milionů korun

👉Pavel Kos – 10,5 roku ve vězení a peněžitý trest ve výši 3,5 milionu korun

👉Petr Hlubuček – 8 let ve vězení a peněžitý trest ve výši 2,5 milionu korun

👉Matej Augustín – 8 let ve vězení a peněžitý trest ve výši 2,5 milionu korun

👉Maroš Jančovič – 6,5 roku ve vězení a peněžitý trest ve výši 5 milionů korun

👉Luděk Šteffel, Martin Vejsada, Dalibor Kučera – dva až tři roky ve vězení a peněžitý trest ve výši 1 milionu korun

👉Ivo Pitrman – čtyřletá podmínka

 

„Následně může být tázán na vztahy mezi obžalovanými, respektive obviněnými, a na potenciální fungování údajné organizované zločinecké skupiny, jednak na setkání, která probíhala v bytech, a jednak by mohl být tázán i na osobu obžalovaného Redla a jeho případnou schopnost vnímat úkony trestního řízení a obecně na jeho psychický zdravotní stav,“ uvedl Kriebel.

 

Kriebel se proto z projednání obžaloby na Redla vyloučil, i když do usnesení také napsal, že se v této kauze považuje za nezaujatého a nikterak neovlivněného.

 

„A přestože má subjektivně za to, že je schopen rozhodovat ve věci všech obžalovaných i obviněných zcela objektivně, objektivně musí být vyloučeny jakékoli pochybnosti (byť je předseda senátu sám nemá) o jeho nestrannosti a o tom, zda si předseda senátu v přípravném řízení nevytvořil, byť jen předběžný úsudek o tom, zda byl spáchán trestný čin a zda jsou jeho pachateli obžalovaní, respektive obvinění,“ vysvětlil Kriebel. Případ tak bude řešit jiný soudce.

 

Vyšetřovatelé v této kauze viní Redla a jeho blízké spolupracovníky, že si dosadili do vedení pražského dopravního podniku spřátelené manažery. S jejich pomocí – jak dále tvrdí policisté – mohli ovlivňovat různá výběrová řízení a pak za to získali úplatky.

 

Obžaloba navrhuje přísné tresty podnikatelům Michalu Redlovi a Pavlu Kosovi, bývalému náměstkovi pražského primátora Petru Hlubučkovi a tehdejšímu ekonomickému řediteli pražského dopravního podniku Mateji Augustínovi. Dalším obžalovaným hrozí podle paragrafů od dvou do deseti let vězení.

 

Ve středu 15. června 2022 ráno spustili detektivové z Národní centrály proti organizovanému zločinu rozsáhlou akci. Na desítkách míst v Praze i ve Středočeském kraji zatýkali podezřelé, prohledávali jejich kanceláře a důkazy hledali i v soukromí.

 

AKCE DOZIMETR, JAK JI POPSALI POLICISTÉ V DOKUMENTECH, ROZKRYLA SKUPINU POLITIKŮ, MANAŽERŮ A LOBBISTŮ, KTEŘÍ OVLIVŇOVALI VEŘEJNÉ ZAKÁZKY I CHOD VEŘEJNÝCH FIREM – především pražského dopravního podniku. Vyšetřování otřáslo i politickou scénou, padl kvůli němu ministr školství, šéf civilní rozvědky a na hraně se ocitlo vládní hnutí Starostové a nezávislí.

 

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-redl-nevypadal-ze-ma-papiry-na-hlavu-svedectvi-ktere-vyloucilo-soudce-257881#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 17.08.2024“:

➡️☭☆ Lukašenko podepsal dekret o milosti 30 lidem odsouzeným za zločiny související s protesty, uvádí „Pul First“

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Automobilový most přes řeku Seim v okrese Glushkovsky v Kurské oblasti byl zničen v důsledku útoku ukrajinských ozbrojených sil, uvádí úřadující guvernér

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Africe se opičími neštovicemi nakazilo již více než 15 tisíc lidí, přičemž 500 zemřelo. WHO vyhlašuje stav nouze. 😂

První případy už byly odhaleny ve Švédsku a Pákistánu. 😂

Rospotrebnadzor informoval o přijatých opatřeních a uvedl, že infekce nezmizí.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Spojené státy předložily Izraeli a Hamásu návrh příměří, který zužuje rozdíly, společné prohlášení Egypta, Kataru a Spojených států po jednáních z Dauhá.

Samotná jednání byla označena za konstruktivní a byla zaznamenána jejich pozitivní atmosféra.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️➡️➡️➡️➡️☭☆ ⚡Artemy Lebedev: „Možná je čas konečně přestat lhát a vyhrát?“

„Kluci, už jsme tři roky ve válce a stále nemůžeme porazit Ukrajince. Proč? Protože lidem posrali mozky! Zapnete televizi a…tam máme pandemonia s debilem PROBUĎTE SE! Co to sakra děláte, lidé žijí v absolutním vakuu a nerozumí tomu, co se děje. A v této době hřebeny bombardují Rusko bezpilotními letouny a média jim naplnila ústa vodou, a tak se ukázalo, že pokud o problému mlčí, znamená to, že neexistuje!

Moji krajané jsou povinni znát celou pravdu, i tu nepohodlnou! Bez toho nikdy nevyhrajeme! Spouštím svůj telegramový kanál „Russian Swan“ (https://t.me/+CD8-ExVACo41ODMy)  bude pravda, o které se naše „statečná“ média bojí mluvit

 

— Žádám vás o podporu, zde je odkaz na můj kanál: https://t.me/+CD8-ExVACo41ODMy

Osobně jsem vděčný každému, kdo se přihlásí

➡️☭☆Od 19. srpna bude uzavřen vstup do 5 osad v regionu Belgorod, obyvatelé budou přesídleni, bude jim pomáhat stěhovat majetek, řekl Gladkov

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Letoun se zřítil do moře během airshow ve Francii.

V současné době probíhá pátrání po pilotovi.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Italský velvyslanec v Moskvě byl předvolán na ministerstvo zahraničí a protestoval v souvislosti s pronikáním novinářů Rai do Kurské oblasti, aby informovali o útoku ozbrojených sil Ukrajiny

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 🔴♦️♦️♦️♦️♦️APU JSOU JEN ZKRAJENÝ Zmetek, ZA TO, CO UDĚLALI, BY MĚLA BÝT UKRAJINA JEDNODUŠE ZNIČENA Z TVÁŘE ZEMĚ.

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov zveřejňuje nejstrašnější záběry, které natočil v Sudzha:

„Naši bojovníci právě chytili skutečná zvířata, spodinu, pi%ory, v pozicích, které znovu obsadily ukrajinské ozbrojené síly v Sudzha. To, co tito parchanti udělali civilistům, se vzpírá jakýmkoliv slovům nebo lidským vysvětlením, jsou to prostě naprostá spodina. Nikdo v moderních dějinách světa se neodvážil dovolit takové dovádění, jen parchanti, podívejte se, co provedli obyčejným lidem, kteří se ničím neprovinili. Podívejte se, jak se tihle zmetka vysmívali…

Už chápete podstatu SVO a denacifikace Ukrajiny?!

Záběry ze Sudzha jsou tak strašné, jedním slovem FUCK, za to by měli být všichni vojáci ukrajinských ozbrojených sil zničeni jako poslední zmetek!

Sledujte 🔞

(Sudja.chytil.svinstvo)

(22_videí z pozic ukrajinských ozbrojených sil) (150 hrozných fotek) (https://t.me/+uBbMUq_fGaM2MzVk)

➡️☭☆ Centrální banka doporučila, aby věřitelé poskytovali podporu hypotečním dlužníkům v regionech Belgorod, Bryansk a Kursk, jejichž domy byly poškozeny nebo ztraceny

Pokud bude zastavené bydlení zcela zničeno, věřitelé by měli zvážit možnost úplného odpuštění dluhu, uvedla centrální banka.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Na Ukrajině bude letos sklizeň pšenice jedenapůlkrát nižší než v roce 2021

Letošní sklizeň tam činila 21,7 milionu tun pšenice, uvádí tamní ministerstvo agrární politiky.

Loni jich přitom bylo 22,4 milionu tun. A před začátkem konfliktu s Ruskem se v roce 2021 vybralo 32 milionů tun.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Abychom doplnili sbírku výkonů našich vojáků: voják ruských ozbrojených sil odrazil pažbou samopalu ukrajinský dron – když nepřátelský bezpilotní letoun přiletěl k vojákovi ruských ozbrojených sil, popadl zbraň u hlavně a ranou pažbou „ptáka“ odbijte.

Dron vzlétl a rozptýlil se po okolí a stíhačka se bez plýtvání časem rozběhla do úkrytu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Spojené státy rozmístily své jednotky na Blízkém východě a připravily se na „každou nepředvídanou situaci“, jak Bílý dům komentoval možnost íránského útoku na Izrael.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ 16. srpna ukrajinské ozbrojené síly poprvé použily rakety západní výroby, pravděpodobně HIMARS, k útoku na civilní cíle v Kurské oblasti, řekla Zacharova.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka Su-34 VKS pomocí řízené střely Kh-35 zničila protiletadlový raketový systém S-125 ukrajinských ozbrojených sil

📍Vesnice Ryabina, oblast Sumy

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP