Společenský systém založený na individualismu, dravosti a bezohlednosti přitahuje psychopaty, dokonale do něj zapadají

Celý rozhovor si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

Jan Hnízdil Díl 1/3

„Vládnou nám psychopati. Poznají se těžko. Psychopatie není nemoc, ale postižení. Stejně jako se může narodit člověk s nevyvinutou končetinou, tak se může narodit člověk s postiženým charakterem. A když se jedinec s osobní, nebo charakterovou vadou dostane do vrcholné politiky, dává tím vzniknout podmínkám, ve kterých se tato patologie úspěšně rozvine. Důležitá je také role rodinné výchovy. Nejlépe to definoval David Owen, bývalý britský ministr zahraničí, který popsal nákazu hybris, nákazu politickou zpupností. Člověk charakterově hendikepovaný se poté, co vstoupí do politiky, nakazí zpupností, a začne se podle toho chovat.“ Autor těchto slov, která vždy, když zazněla, vzbudila opravdu hodně rozruchu, sedí naproti mně ve studiu. Asi tušíte, Jan Hnízdil, český zdravotní poradce, celostní a rehabilitační lékař, jeden z průkopníků české komplexní a psychosomatické medicíny, a také autor knih Příběhy obyčejného uzdravení, Zaříkávač nemocí, Chcete se léčit, nebo uzdravit?, Mým národům, Jak vyrobit pacienta, a tak dále. Tyto publikace možná také znáte, a také možná znáte knihu, která vyšla o něm: Rebel Hnízdil.

Martina: Jane, ještě než se vrhnu do víru otázek, které jsem tímto úvodem předeslala, tak se musím zeptat, protože o tom opravdu moc nevím: V dubnu byla na internetu informace, že jsi přišel o své působiště, o Hnízdo zdraví. Když jsme se viděli v minulých letech, tak jsem tě představovala jako člověka, který má své pracoviště Hnízdo zdraví. Tak pokud ti to nepřijde moc osobní: Je to pravda, nebo je lepší variantou, že to byl apríl, když to bylo v dubnu?

Jan Hnízdil: Je to pravda, a problém je v tom, že já o tom mluvit nesmím.

Martina: Aha.

Jan Hnízdil: O Hnízdě zdraví nenajdeš na internetu ani stopy. Ono bylo skutečně dokonale vaporizováno, slovy George Orwella, takže já mluvím jenom v symbolice hnízda. Hnízdo jsem s manželkou a kamarády budoval opravdu deset let, a pak se tam usadil pelikán. Pelikán, rozložitý, ne moc pracovitý prudič, a já jsem se ho nedokázal zbavit. To byl první pták v hnízdě. A pak jsem se loni na podzim rozhodl vystoupit z Lékařské komory, na protest proti vystupování komory v době covidu.

Martina: Aha.

Jan Hnízdil: Já jsem už během covidu a po covidu atakoval komoru, aby provedli reflexi proticovidových opatření s tím, že dnes už máme fakta o tom, že mnoho z těchto opatření bylo naprosto neúčinných, a naopak škodlivých. A oni se se mnou odmítli bavit, a v podstatě jediná komunikace byla posílat mi složenku, abych platil členské příspěvky. A já jsem se rozhodl členství ukončit, což znamená, že nemohu vykonávat lékařskou praxi, tudíž ani vést zdravotnické zařízení.

Martina: Aha, nemůžeš předepisovat recepty, léky, viď? A nemůžeš tedy vůbec vést ordinaci. Tak to je?

Jan Hnízdil: Já jsem dostal – poté, co jsem oznámil, že končím s placením příspěvků – z komory doporučený dopis, že od 1. března nesmím vykonávat léčebnou a preventivní péči na území České republiky, že vůbec nesmím léčit pacienty. S tím jsem v podstatě počítal, ale nastal problém: Co s Hnízdem zdraví. Tak jsem hledal nějakého mladého, schopného následovníka, který by Hnízdo převzal.

V Hnízdě se mi usadil doktor Kukačka

Martina: To už jsi určitě hledal před tím, než ses k tomu rozhodl.

Jan Hnízdil: Bylo několik uchazečů, a nakonec – asi už jsem byl unavený a nedával jsem pozor – se mi v Hnízdě usadil doktor Kukačka.

Martina: Nomen omen.

Jan Hnízdil: Doktor Kukačka, mluvíme v symbolice hnízda. Nemohu uvádět pravá jména, dojdeme tomu – proč. A doktor Kukačka mi nakukal, že zachová značku, zachová logo, zachová koncepci, a to nejpodstatnější, že mě tam po dobu pěti let, dva až tři dny v týdnu, nechá pokračovat jako zdravotního poradce.

Martina: Protože jsi měl klientelu.

Jan Hnízdil: Formálně bych už tedy neposkytoval lékařskou péči, ale vlastně zdravotní konzultace na živnostenský list, což je naprosto legální. My jsme si to tedy odsouhlasili, v mailu dokonce souhlasil, že tam mohu mít svého milovaného psa Skipa, takže si všechno sedlo, a já jsem na něj s důvěrou převedl eseróčko Hnízdo zdraví. A za pár týdnů začal doktor Kukačka řádit: Zrušil mailovou adresu, zrušil webové stránky, zakázal mi objednávat pacienty, nařídil zrušit pacienty už objednané – všechno zlikvidoval. Oproti dohodě už neplatilo nic ze slibů, ani tedy z těch dohod, které byly v mailu.

Martina: Ale písemně asi žádné uzavřeny nebyly, takže si to mohl dovolit.

Jan Hnízdil: Kvůli tomu, že jsem na něj převedl to eseróčko, tak jsem požádal, abychom tedy sepsali i určitý dodatek ke smlouvě, že mě tam nechá, a on mi pověděl, že určitě, že s tím můžu počítat, ale že ještě neví, jakou formu tato smlouva bude mít. A já jsem nechtěl naléhat, aby to nevypadalo, že ho podezírám z nějaké nekalosti, takže jsem na něj s důvěrou eseróčko převedl. Načež on Hnízdo – a mě s ním – úplně vymazal, a já jsem neměl ani možnost, jak to sdělit pacientům, kteří už byli objednaní, nebo jsme byli domluvení na kontrolu – oni mě nenašli. Prostě nebylo nic. Nebylo Hnízdo, nebyl Hnízdil, nebylo na něj spojení, což pro mě byl největší problém, protože já mám ve zvyku sliby držet, a s pacienty komunikovat – ale neměl jsem jak.

Tak jsem požádal pana doktora Kukačku, aby zveřejnil prohlášení o tom, kam zmizelo Hnízdo zdraví s Hnízdilem. Dal jsem mu pak i týden na to, aby to učinil, a když to neučiní, že takové prohlášení sepíšu, protože budu nucen, protože chci informovat pacienty, kde jsem – že vlastně nejsem. A protože to neučinil, tak jsem na můj blog – což byl jediný komunikační kanál, který mi zůstal, na Echo 24 – napsal popis toho, co se stalo, což pana doktora Kukačku rozlítilo, a najal si špičkového právníka, jménem dravého ptáka. Mám od něj dvě obsílky, kde mě upozorňuje, že nesmím vůbec mluvit, zveřejňovat, doslova tam je: Nesmíte zveřejňovat žádné informace týkající se Hnízda zdraví – nepravdivé, ale ani pravdivé. A pokud cokoli zveřejníte, tak vás poženu k soudu pro vydírání, a poškození dobrého jména a pověsti. Tečka.

Martina: Já tu dobu miluji. To, jak neustále udržuje člověka ve střehu. Promiň, že tě přerušuji, ale řekni mi: Zjistil jsi, proč se to stalo? Protože toto kukaččí chování působí dojmem jakéhosi úkolu. A přestože bych nerada naplnila bonmot: „To, že je člověk paranoidní, ještě neznamená, že po něm nejdou“, tak přesto všechno – rozkryl jsi, jestli byl pan Kukačka v úkolu, nebo jestli to byla jenom jeho osobní iniciativa?

Jan Hnízdil: Důkazy pochopitelně nemám, ale rozhodně vím, že tam jde o moc, a peníze. On byl prezidentem významné lékařské společnosti, kde proti sobě bojují dvě skupiny o licence, akreditace, habilitace, docentury, a Hnízdo se nechtěně stalo součástí tohoto mocenského boje, a bylo použito jednou skupinou proti druhé skupině, protože doktor Kukačka si chtěl založit novou odbornou společnost – zdůrazňoval, že vědeckou – a pak převzal Hnízdo zdraví od Hnízdila, který je pochopitelně v nejvyšších medicínských kruzích považován za šarlatána, nositele Bludného balvanu. Takže jsem se stal nechtěně klackem.

Martina: Ale on to musel vědět, když to dělal.

Jan Hnízdil: On tušil. My jsme se znali před tím, byl u mě na stáži, a věděl, do čeho jde, měl všechny informace. A já to naopak bral jako ocenění mojí práce, že je ochoten, nebo že má zájem převzít Hnízdo zdraví i za těchto okolností, kdy musel vědět, jaký to bude mít ohlas. Takže si myslím, že jednak trošku podcenil situaci, a nelze vyloučit, že pak byl i úkolován, protože Hnízdo prostě zlobí.

Přistupuji k lidem s důvěrou. Kdybych si o každém myslel, že je to lump, a chce mě podvést, tak to tady není k životu. A nalítl jsem – já, který píšu o psychopatech.

Martina: Člověk by řekl, že ty, který se lidské duši – tomu, jak stres, strach, popírání pravdy ovlivňují lidské zdraví, co dokáže s člověkem udělat strach, nejistota, a zároveň určitý druh asociálnosti, případně psychopatie – jsi vlastně nalítl.

Jan Hnízdil: Já jsem nalítl. Je to pro mě zkušenost, protože přistupuji k lidem s důvěrou. Kdybych ke každému přistupoval s presumpcí, že je to lump, který tě chce podvést, tak to tady není k životu. Ale vyškolil mě. Mě, který píše – teď budeme mluvit o psychopatech – knihu o psychopatech. A dokonce největší odborník na psychopatii, profesor Robert Hare ze Spojených států, autor knihy Hadi v oblecích, aneb psychopat jde do práce, popisuje, že několikrát v terapii naletěl psychopatovi, svému pacientovi, který ho zmanipuloval. Stane se.

Martina: Stane se.

Jan Hnízdil: Stalo se.

Martina: Ale co teď bude s Hnízdilem? Kde zahnízdí? Sám říkáš, že jsi měl spoustu pacientů, a určitě by mnoho lidí uvítalo tvé poradenství i bez napsání receptu. Co s tím?

Jan Hnízdil: Já se teď věnuju hlavně sobě, odsunul jsem se na chalupu v Sudetech, kde máme včely, záhony, chodím na houby, štípu dříví, vlastně se vzpamatovávám, protože pro mě to byl pochopitelně šok. Já jsem si nejbližší budoucnost představoval tak, že tam skutečně budu už jenom pro potěšení. Pro potěšení si dva tři dny poskytovat konzultace, a že se zbavím obrovské tíhy provozu, režie a nákladů s tím, že jsme neměli žádné smlouvy s pojišťovnami. Za námi nestála žádná farmaceutická firma, a v podstatě z toho, co nám zaplatil pacient, jsme museli žít. Takže to nebylo vůbec jednoduché. Ale zase jsme byli nezávislí, svobodní, a dělal jsem medicínu – a dělám medicínu – tak, jak jsem vždycky chtěl dělat.

A teď zvažuji: Dal jsem si box, a připadám si jak boxer po těžkém K.O. A boxer po K.O. nesmí rok do ringu, prostě ho tam nepustí. A já jsem si od toho dal půl roku pauzu, v uvozovkách, a teď zvažuji, kde, kdy, a jak se ke konzultacím vrátit.

Psychopati neznají lásku, neumí ji ani přijmout, ani dát, ale mohou o lásce, vztazích a citech úžasně mluvit. A snaží se to kompenzovat dravostí, touhou po moci a penězích.

Martina: Tak já pevně věřím, že až se z toho K.O. vzpamatuješ, tak uvěříš svým včelám, že to zvládnou samy, a budeš přemýšlet nad tím, jak se ke svému poradenství, k pacientům, a vůbec k veřejnému životu vrátit. Ale zatím si o tom můžeme povídat, a já jsem předeslala, že se budeme bavit o tvém velkém tématu, kterak kolem sebe rozeznat psychopaty a kterak s tím pracovat. Případně vlastně, kterak rozeznat psychopata v sobě, protože i to je velmi důležité, a řekla bych, že to je možná jeden z klíčových problémů.

Dnešní doba diktuje, že bychom měli alespoň navenek působit jako sebevědomí, asertivní, a velmi důležitá věc, nepochybovat o sobě, vědět, že mám tah na branku, a nepřiznat si své pochybnosti, chyby, a tak dále. Ale ty říkáš, že člověk, který nepochybuje o svém duševním zdraví, a o svých činech, o sobě samém, a považuje se za jedinečného a dokonalého, je s největší pravděpodobností psychopat. Znamená to, že psychopatem se člověk rodí? Nebo ho za ideálních podmínek, které jsem popsala, může vyrobit ze sebe?

Jan Hnízdil: To je složitá otázka a věčná diskuse. Tady se uvádí, že bývá určitá genetická dispozice – ale dispozice ještě neznamená nemoc, nebo psychopatii, je to skutečně jenom dispozice. Ale v mé praxi v ordinaci se vystřídalo obrovské množství psychopatů, a já jsem zjistil, že obrovský vliv na vznik psychopata mají vztahy původní rodiny. Buďto dominantní otec, nebo dominantní matka, prostě stres v rodině, a hlavně, když děti žily v rodinných vztazích, kde nepoznaly lásku, rodiče jim neuměli lásku dát. Ony tento emoční vjem neznají, a pak vyrostou, a neumí lásku ani přijmout, ani dát. A proto naprostá většina našich špičkových politiků má úplně rozpadlé vztahy v jejich současné rodině, protože oni vztahy neumí. Mohou o lásce, vztazích a citech úžasně mluvit jako kniha, ale neumí to žít. A teď z toho jsou v tenzi, a snaží se deficit, nebo absenci schopnosti přijímat a dávat lásku kompenzovat do dravosti, prostě touhou po moci a penězích, a žijí v iluzi, že v moci a v penězích najdou to, co hledají. Vlastně jejich chování, nad kterým se my pozastavujeme, říká, že jsou chudáci, nešťastníci, a je to zoufalé volání po lásce.

Martina: My se teď bavíme o politicích, ale asi se to netýká jenom této skupiny obyvatelstva, tohoto povolání, ale také různých vysokých manažerů, a lidí, kteří mají moc, ať už reálnou, nebo zdánlivou. Přitahují tyto posty lidi s jakousi rozrušenou, nebo narušenou psychikou?

Jan Hnízdil: Psychopat je všude tam, kde jde o moc a o peníze. A již jmenovaný profesor Hare píše v knize Hadi v oblecích, že mezi nejvyššími politiky a manažery je mnohem vyšší procento nebezpečných psychopatů, než mezi vězni ve federálních věznicích Spojených států, jenomže je nepoznáte. Jsou dokonale oblečeni, inteligentní, jazykově vybaveni, schopní, všehoschopní, ale současně bezohlední, bezcitní, arogantní, draví. A současný společenský systém je založen právě na těchto vlastnostech: Individualismu, dravosti, bezohlednosti, iluzi nekonečného ekonomického růstu. A tento systém vlastně přitahuje takto postižené osoby s postiženým charakterem, a oni tento systém dál rozvíjejí a doplňují. Takže, společenský systém a psychopat do sebe dokonale zapadají. A nejde jen o politiku, ale v medicíně, v podstatě kdekoli, kde člověk může někoho ovládat, a mít moc, tak tam se objeví dřív, nebo později, psychopat.

Psychopati mají poškozený charakter. Na magnetické rezonanci je vidět, že jim nefungují mozková centra soucitu, studu, svědomí, lidskosti, vlastností, které dělají člověka člověkem. Nejsou to vlastně lidé.

Martina: Jane, ty jsi několikrát zmínil, že soucit, stud, empatie, zodpovědnost, ohleduplnost, smysl pro spolupráci, jsou vlastnosti, které dělají člověka lidským, a psychopat právě tyto vlastnosti, možná ne všechny, ale některé z nich, poměrně výrazně postrádá. Ale, mohou se tyto znaky vyskytovat u někoho, aniž by byl psychopat? Aniž bychom ho museli zařadit do této diagnózy?

Jan Hnízdil: Určitě mohou. Jde o to, že psychopatie není nemoc, ale je to poškození charakteru. Několikrát jsme o tom diskutovali se vzácným kolegou, neuropatologem Františkem Koukolíkem, že je to doložitelné i na funkční nukleární magnetické rezonanci, protože psychopatům chybí, nebo nefungují – ne, že by měli v hlavě díru – nefungují jim mozková centra, která jsou právě zodpovědná za soucit, stud, svědomí, lidskost. Oni nemají tyto základní vlastnosti, které dělají člověka člověkem, takže podle některých psychiatrů jde o jiný živočišný druh. Není to vlastně ani lidský člověk. A pozoruhodné je, nebo typické pro psychopata je, že netvoří, ale ničí. Je to ničitel. A když netvoří, tak je to vlastně netvor.

Martina: Nezjednodušuješ to?

Jan Hnízdil: Ale to je v základě to, za to jsem dostal Bludný balvan – hlavně za to, že zjednodušuji.

Martina: Aha.

Jan Hnízdil: Že zjednodušuji nemoci, že používám stará lidová přísloví. Ale na to, za co mě kritizují, jsem pyšný. Záměrně zjednodušuji tak, aby to člověk pochopil.

Martina: Já si vážím toho, když někdo nemluví vědečtinou, ale záleží mu na tom, aby to, co říká, lidé pochopili, aby to bylo srozumitelné, a na toto zjednodušení jsem se zeptala proto, že když říkáš „netvoří – netvor,“ tak to je hezká fonetická hříčka, a zaujala mě. Jen se obávám, zda skutečně psychopati netvoří, protože když jsou psychopati v čele firem, tak jsou opravdu velmi výkonní – a proto tam jsou, protože dokážou vytvořit ať už atmosféru strachu, nebo nutnosti pracovat. Vzpomínám si, jak nám Vladimír Železný říkal, že olivy vydávají to nejlepší, když se mačkají, když se tlačí, když se presují. Na mě to opravdu nefunguje. Na mě to funguje obráceně, ale vím, že na spoustu lidí to funguje.

Jan Hnízdil: Určitě. Oni jednak dokážou v krátkodobém časovém horizontu úžasné věci, protože mají tah na branku, jsou nesmírně aktivní a vzdělaní. Dokonce existuje něco jako dobrý psychopat. Jde o to, kam svůj hendikep, nebo potenciál – jak to vezmeme – nasměrují. Takže oni dělají nesmírně záslužnou práci třeba na misích, nebo v hasičských sborech. Christian Barnard, který provedl první transplantaci srdce, byl psychopat, ale dokázal to, co by si nikdo jiný nedovolil – transplantoval srdce – protože šel do obrovského rizika. Takže abychom psychopaty jenom nehanili, tak je obrovská spousta takto postižených lidí, kteří dokážou dělat úžasnou práci.

Když je člověk několik minut v uzavřené místnosti s člověkem, který je negativistický, zlostný, tak to od něj za pár minut chytí. Najednou je mu nevolno, je unaven.

Martina: Promiň, a podle čeho usuzuješ, že Barnard byl psychopat? Protože máš pravdu, že se Jižní Afrika díky němu stala první zemí, kde se tato nepředstavitelná transplantace uskutečnila, a z něho se stal posléze spíše showman a celebrita, protože se stal hostem všech talkshow, konferencí a podobně. Z čeho ale usuzuješ, že takovýto člověk byl psychopat? Třeba byl jenom hodně odvážný, třeba byl jenom hodně sobecký, třeba měl určitým způsobem omezený pud sebezáchovy.

Jan Hnízdil: Píši o tom v knize, kterou jsme napsali s kamarádem Michalem Třískou – Všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo – a mimo jiné jsme tam v kapitole Dobrý psychopat, zdokladovali i Christiana Barnarda. A je skutečně doloženo, v jakých vztazích původní rodiny vyrůstal, jak následně vypadala jeho manželství, jeho vztahy, jak se choval – je to skutečně zdokladováno. V této knize je celý jeho životní příběh, který s vysokou pravděpodobností potvrzuje, že byl psychopat, ale že dokázal tento svůj potenciál nasměrovat nesmírně efektivním a užitečným způsobem, který pro lidstvo přinesl obrovský objev.

Martina: Když jsem četla jednak tvé knihy, jednak tvé rozhovory, tak jsem si několikrát se zatajeným dechem položila otázku: „A co já? Vždyť některé tyto věci určitě vykazuji.“ Určitě jsem se v některých věcech poznala. Nevím, možná, že z věcí, které jsem si vypsala, nepostrádám soucit, to fakt musím říct, že asi ne a že bych nepostrádala stud, to taky ne. Ale že bych nepostrádala ohleduplnost? Možná někdy ne. Možná někdy, když jdu třeba za svým – protože mám potřebu něco uskutečnit – nejsem dost ohleduplná. Smysl pro spolupráci – myslím, že sám člověk nic nedokáže, a vím, že vždycky, když dlouho pracuji sama, tak jsem víc unavená, protože jsem naopak týmový hráč. Ale přesto všechno bych se určitě v některých těch definicích poznala. Tak řekni mi, všichni jsou psychopati, jenom já jsem letadlo? Jak poznám, že já jsem letadlo, a můžu si trochu oddychnout?

Jan Hnízdil: Já jsem o sobě dokonce pochyboval takovým způsobem, že jsem kdysi navštívil paní doktorku Čechovou, psychiatra na klinice, že o sobě pochybuji, o svém duševním zdraví, a o tom, jak píši články a vystupuji. A ona mě poslouchala, vyšetřila, a pověděla mi: „Sklony k úzkostem, depresím, grafomanie, exhibicionismus – těch diagnóz bych ti mohla dát spoustu. Ale léčit tě nebudu, piš dál, já tě ráda čtu.“ Ty už sis sama odpověděla: Základním rysem psychopata je, že o sobě nepochybuje, je si jistý, že je dokonalý, všechno ví, jedině on má pravdu, nemá o sobě sebemenší pochybnost. Já o sobě pochybuji a utěšuji se, že snad nejsem psychopat – ale kdo ví. Myslím, že do jisté míry má každý určitou dispozici, ale jde o to, jak je tato dispozice veliká a jak se svým životem, a hlavně se vztahy, zachází. Může být i velmi silná dispozice, ale pokud člověk pak žije v rodině, kde je dostatek lásky, ale ne zase moc, ono zase moc lásky…

Martina: Opičí…

Jan Hnízdil: Opičí. Ale když se pak takto hendikepovaný člověk dostane do nějaké mocenské pozice, stane se šéfem, nebo politikem, nebo manažerem, tak je to strašné. On sice dokáže – jak už jsem pověděl – v krátkém časovém horizontu dosáhnout úžasných výsledků, ale okolo něj odpadají lidé, jsou vyčerpaní, vystresovaní, a nevědí, z čeho to je. On skutečně vyvíjí negativní energii, a negativní emoce se přenáší jako epidemie. Je dokázáno, že stačí, aby člověk pobýval několik minut, mlčky, v uzavřené místnosti v přítomnosti člověka, který je negativistický, zlostný, a za pár minut to od něj chytí. Prostě najednou je ti nevolno, jsi unavená, je to jako když si pustíš v neděli po obědě nějakou politickou debatu.

Martina: To si nedělejme.

Jan Hnízdil: To se taky chytí. Skutečně, negace se z obrazovky šíří.

Martina: Tys řekl, že když se takový člověk dostane do politiky, tak – a pak jsi popisoval to řetězení. Ale já to otočím: Je šance, aby se do politiky dostal člověk bez těchto předpokladů? Ať už psychopatických, sociopatických, nebo zkrátka určitých psychických, nebo duševních nedostatečností?

Jan Hnízdil: Já si myslím, že ne. Že skutečně tento systém psychopaty přitahuje, a že v minulosti bylo několik velice slušných, čestných lidí, kteří do politiky vstoupili, a buďto se přizpůsobili, nebo je systém semlel, a oni odešli. Shodou okolností včera dávali medailon bývalé ministryně kultury Heleny Třeštíkové, která po několika měsících rezignovala, protože je nesmírně moudrá, čestná, statečná. Odešla z postu ministryně kultury, protože, jak pověděla, na to nemá žaludek.

Všechny příspěvky s Jan Hnízdil

 

ZDROJ:

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

…Public Health Scotland odhaluje, že Covid není o nic smrtelnější než sezónní chřipka

9.8.2024

 

Studie provedená od listopadu 2023 do března 2024 používala týdenní testy laterálního průtoku pro 200 000 účastníků v Anglii a Skotsku. Ukázalo se, že úmrtnost na infekci („IFR“) u těch, kteří byli ve Skotsku pozitivně testováni na covid, je 0,08 %.

IFR pro sezónní chřipku je mezi 0,03 a 0,1 %.

Novinka: Studie zimní infekce koronavirem (covid-19).

Od Biologyphenom

Aktuální nejlepší odhad IFR ‚Covid-19‘

Zimní studie infekce Covid-19 („WCIS“) probíhala od listopadu 2023 do března 2024 a zahrnovala až 200 000 účastníků ve Skotsku a Anglii, kteří předložili výsledky z 32 000 testů laterálního průtoku prováděných každý týden.

V této aktualizaci je odhadované skotské riziko úmrtnosti infekcí („IFR“) za období studie od 14. listopadu 2023 do 3. března 2024. IFR představuje odhad rizika úmrtí u někoho, kdo byl testován jako „pozitivní na SARS-CoV-2“. .

Celkové IFR je 0,0762 %.

To znamená 99,9238% míru přežití ve všech věkových skupinách. Mějte na paměti, že IFR pro „chřipku“ se údajně pohybuje od 0,03 % do 0,1 %. Takže „covid“ je v tomto rozmezí.

Úmrtnost podle věku

Pokud jste ve věku od  3 do 34  let, odpovídá to pravděpodobnosti úmrtnosti 1 ku 417 770 v důsledku infekce SARS-CoV-2.

U osob starších 75 let je úmrtnost 1 ze 152.

Hlavní body

Celkové hodnocení za vykazované období od 8. července do 4. srpna 2024:

  1. Respirační příznaky v komunitě měřené prostřednictvím telefonátů na NHS24 a účasti na konzultacích praktického lékaře pro onemocnění podobné chřipce jsou  normální.
  2. Snížila se pozitivita stěru na SARS-CoV-2  .
  3.  Během čtyřtýdenního období byl zaznamenán  klesající trend v počtu pozitivních případů „covid-19“ hlášených za týden.
  4. V posledním týdnu bylo přijato 261 urgentních příjmů s laboratorně potvrzenou diagnózou chřipky, RSV nebo „covid-19“.  Ve srovnání s předchozími týdny to byl  pokles .
  5. Trend přijetí do nemocnice „Covid-19“ však  během sledovaného období  klesal , ze 466 přijetí v týdnu 28 na 240 přijetí v týdnu 31

Jarní zavedení očkování vs. Covid

Jak je velmi jasné, bezprostředně po uvedení nového jarního posilovače covid (1. dubna 2024) se dramaticky zvýšil počet „cavidních případů“ PCR, které sami nahlásili.

Zvyšuje se také počet naléhavých „covidních“ hospitalizací.

Bezpečné a účinné?

Zdroje pro tento článek zahrnují:

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/08/09/scotland-reveals-that-covid-is-no-more-deadly-than-seasonal-flu/

 

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

Generál Lapin zahájil přesun tanků k Sudže! Vyhlášený Prigožinův polní velitel Ratibor dorazil k Sudže včele několika tisíc elitních kuchařů. Generál Apti Alaudinov shromáždil k likvidaci Ukrajinců u Kurska další tisíce ostřílených severokavkazských hrdlořezů z batalionů Aida a Пятнашка. Generál Mordvičev zrychlil postup od Doněcka k Pokrovsku.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

9.8.2024

 

(1) O čem raději česká média mlčí. Konflikt Izrael-Palestina.

Celý svět nyní napjatě čeká na slíbenou iránskou vojenskou odpověď na nedávný izraelský atentát, který v Teheránu sprovodil ze světa vůdce palestinského hnutí HAMAS Ismáíla Haníju. Možnou další eskalací blízkovýchodního konfliktu jsou znepokojeni hlavně v Kyjevě. Ukrajinský vyslanec v Tel Avivu Jevgenij Kornijčuk si včera postěžoval tamním médiím, že “malá válka v Izraeli” příliš přitahuje pozornost západních médií a politiků, a škodí tak ukrajinské snaze získat větší podporu Západu pro “velkou válku na Ukrajině”.

Vyslanec Korničjuk se tak velmi diplomaticky vyjádřil k záhadě účelu vraždy Ismáíla Haníji, kterou velmi lapidárně vyjádřil katarský premiér šejk Mohammed bin Abdulrahman Al Thian : “Jak mohou mírová vyjednávání uspět, když jedna strana zabije vyjednavače druhé strany?” Ismáíl Haníja, totiž těsně před svou vraždou izraelským dronem přistoupil na mírová vyjednávání o ukončení konfliktu v Gaze, která orchestroval Washington, a už tajně započala v katarském Dauhá. Vraždou Haníji na začátku mírových jednání evidentně zmatený Bílý dům se odmítl veřejně vyjádřit k vraždě Ismáíla Haníji, a jen čistě rituální  ujištění US ministra obrany Lloyda Austina, že USA budou v případě (přehnané) iránské reakce na vraždu Haníji bránit Izrael, je výrazem nevole současné administrativy s vraždou hlavy HAMAS. Vzniká tak zajímavá otázka: Proč Bílý dům není spokojen s vraždou teroristy Haníji izraelským dronem v Teheránu?

Vražda Ismáíla Háníji totiž do čela HAMAS vynesla Jáhjá Sinvára, Krom toho, že se oba nenáviděli až za hrob, byl strůjcem teroristického útoku, který loni rozpoutal válku, Sinvár, skutečný velitel brigád  Ezzedeen Al-Quassam, které vedou proti Izraeli v pásmu Gazy válku. Všem ostříleným zpravodajcům po celém světě bylo léta známo, že Háníja a Sinwár spolu vedou nelítostný boj o moc v Gaze a v HAMAS. A zatímco Haníja je politicky umírněný v mezích jak je to v Gaze možné, Sinwár je zavilým stoupencem trvalé a nikdy nekončící války s Izraelem, až do úplného vítězství Arabů. Jaký smysl tedy mělo zavraždit Háníja, aby veškerá moc padla do rukou Sinwára? Že?

 

Celý článek si můžete přečíst zde:

https://www.michalapetr.com/map-2061-general-lapin-zahajil-presun-tanku-k-sudze-vyhlaseny-prigozinuv-polni-velitel-ratibor-dorazil-k-sudze-vcele-nekolika-tisic-elitnich-kucharu-general-apti-alaudinov-shromazdil-k-likvidaci-ukr/

 

ZDROJ:

https://www.michalapetr.com/map-2061-general-lapin-zahajil-presun-tanku-k-sudze-vyhlaseny-prigozinuv-polni-velitel-ratibor-dorazil-k-sudze-vcele-nekolika-tisic-elitnich-kucharu-general-apti-alaudinov-shromazdil-k-likvidaci-ukr/

 

ZDROJ:

https://www.infokuryr.cz/n/2024/08/09/michael-svatos-general-lapin-zahajil-presun-tanku-k-sudze/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.comr

09.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: 👉„ŽELEZNÁ KOPULE PRORAŽENA…“: HIZBALLÁH ZASÁHL IZRAELSKÝ KORUNNÍ KLENOT S NOVOU RAKETOU BURKAN

 

📌09. srpna 2024: ROCKEFELLEROVA NADACE A ZNIČENÍ GLOBÁLNÍHO ZEMĚDĚLSTVÍ:

 

👉Žádná skupina neudělala více pro poškození našeho globálního zemědělství a kvality potravin než Rockefellerova nadace.

 

👉Začali na počátku 50. let po válce financovat dva profesory Harvard Business School na rozvoj vertikální integrace, kterou pojmenovali „Agrobyznys.“ Zemědělec se stal nejméně důležitým.

 

👉Poté vytvořili podvodnou Zelenou revoluci v Mexiku a Indii v 60. letech a později od roku 2006 pro-GMO Alianci za zelenou revoluci v Africe.

 

👉Peníze od Rockefellerovy nadace doslova vytvořily katastrofální geneticky modifikovaný organismus (GMO) – geneticky pozměněné rostliny s jejich toxickými glyfosátovými pesticidy.

 

👉Nyní se nadace opět zabývá zásadní změnou politiky v globálním potravinářství a zemědělství – a to není dobré.

 

I KDYŽ SE ZPRÁVA ZABÝVÁ PŘEDEVŠÍM USA, TAK – JAK UVÁDÍ I ROCKEFELLEROVA NADACE – DALŠÍ NA ŘADĚ JE EU. TO ZNAMENÁ, ŽE I PRO NÁS JE VELMI DŮLEŽITÉ, JAKÉ JSOU DALŠÍ PLÁNY, KTERÉ ZAPADAJÍ DO AGENDY 2030

 

👉Ve své nejnovější zprávě „Skutečné náklady na jídlo: Měření toho, na čem záleží pro transformaci potravinového systému USA“ se Rockefellerova nadace hluboce zapojuje do koordinovaného úsilí o radikální změnu způsobu, jakým vyrábíme potraviny a jak počítáme jejich skutečné náklady.

 

👉Tvrdí, že je součástí celosvětového konsenzu vytvořit prostřednictvím OSN „udržitelné“ zemědělství uprostřed pokračující krize související s covidem. Není to ani zdaleka pozitivní změna, ale má radikálně změnit náš přístup ke zdravému jídlu a náš výběr toho, co jíme. Nadace, která právě vydala druhou zprávu o potravinách za dva roky, spolupracuje se Světovým ekonomickým fórem v Davosu a velkým agrobyznysem, aby řídila cestu. Jejich nový slogan je „Skutečné náklady na jídlo“.

 

SKUTEČNÁ CENA?

 

👉Rajiv Shah, prezident nadace, píše: „Minulý rok jsme strávili prací s odborníky a advokáty napříč obory, abychom změřili dopad amerického potravinového systému.

 

Výsledkem je první celoamerická sada metrik, která nám může pomoci přesněji měřit náklady na naše jídlo. Díky této nové analýze jsou vlády, obhájci, výrobci potravin a jednotlivci lépe vybaveni k tomu, aby transformovali náš potravinový systém tak, aby byl výživnější, regenerační a spravedlivější…“👹

 

ZDE JE TŘEBA SE NA SLOVA PODÍVAT BLÍŽE. TOTO JSOU EXPERTI NA NEURO-LINGVISTICKÉ PROGRAMOVÁNÍ (NLP).

 

👉Shah říká: „TATO ZPRÁVA JE BUDÍČEK. Americký potravinový systém tak, jak je, nepříznivě ovlivňuje naše životní prostředí, naše zdraví a naši společnost.

 

👉Shahova – Rockefellerova studie uvádí: „Současné nastavení potravinového systému v USA vedlo k nákladným dopadům na zdraví lidí, společnosti a planety.

👉Globální oteplování, snížená biologická rozmanitost, znečištění vody a ovzduší, plýtvání potravinami a vysoký výskyt nemocí souvisejících se stravou jsou klíčové nezamýšlené důsledky současného výrobního systému. To je zlověstné.

 

STUDIE DODÁVÁ: „Břemeno dopadu těchto nákladů neúměrně nesou komunity, které jsou marginalizované a nedostatečně obsluhované, často barevné komunity, z nichž mnohé jsou páteří jako farmáři, rybáři a pracovníci v potravinářství.“

 

👉Pomocí nizozemské skupiny True Price Foundation zpráva vypočítává, že „skutečné náklady“ amerického potravinového systému nejsou 1,1 bilionu dolarů, které Američané ročně utratí za jídlo, ale spíše nejméně 3,2 bilionu dolarů ročně, vezmeme-li v úvahu jeho dopad na zdraví lidí, živobytí a životního prostředí.

 

👉Tyto obrovské přidané náklady se vypočítávají hlavně z účinků na zdraví, včetně rakoviny a cukrovky, a účinků na životní prostředí, jako jsou emise CO 2 z toho, čemu říkají „neudržitelné“ zemědělství. 👹

 

👉True Cost Foundation má tříčlennou radu včetně Hermana Muldera, bývalého bankéře ABN Amro, jedné z předních světových agrobusiness bank; Charlese Everse, bývalého podnikového kontrolora a finančního ředitele společnosti Unilever NV (1981-2002), jednoho z předních světových gigantů v oblasti zemědělství; a Jaspera de Jonga, partnera v Allen & Overy, jedné z největších světových advokátních kanceláří se sídlem v Londýně.

 

👉Toto je tým, který stojí za oceňováním takových abstrakcí, jako je tuna CO2 a další náklady pro Rockefellerovu zprávu. Jediným bodem je, že CO 2 je neškodnou základní složkou veškerého života a není příčinou rostoucí globální teploty.

 

NA ROCKEFELLEROVĚ ZPRÁVĚ TRUE COST OF FOOD JE TAKÉ POZORUHODNÉ, ŽE MEZI PŘISPĚVATELI BYLI PROFESOŘI PRÁVNICKÝCH FAKULT, UNIVERZITNÍ EKONOMOVÉ, WORLD WILDLIFE FUND (WWF) A TRUE COST FOUNDATION. NEBYLA ZAHRNUTA ŽÁDNÁ ORGANIZACE ZEMĚDĚLCŮ.

 

👉Zpráva vypočítává, že hlavní „SKRYTÉ“ náklady na produkci potravin v Americe pocházejí z negativního dopadu zemědělství na zdraví a na životní prostředí:

 

👉 „Největší nevyčíslené náklady jsou z negativních dopadů na lidské zdraví, zhoršující se degradace životního prostředí a ztráty biologické rozmanitosti.“ Na to všechno dali číslo.

 

👉Například přímé dopady na životní prostředí, včetně emisí skleníkových plynů (GHG), využívání vody a eroze půdy, podle nich stojí 350 miliard USD ročně; a dopad na biologickou rozmanitost v důsledku využívání půdy a znečištění půdy, vody a ovzduší podle nich stojí americkou ekonomiku 455 miliard dolarů. 👹

 

👉Pak vypočítají zdravotní náklady amerického potravinového systému. Zde zpráva zahrnuje ekonomické náklady spojené s obezitou, kardiovaskulárními chorobami, které jsou celosvětově hlavní příčinou úmrtí, rakovinou, cukrovkou a dalšími nepřenosnými nemocemi. 👹

 

To údajně přidává další 1 bilion dolarů k našim „skutečným“ nákladům na jídlo. Sečtením obou efektů, jak se tvrdí, je to asi 1,8 bilionu USD z odhadovaných 2,2 USD externích nákladů na potraviny.

 

👉Nárokovat si dolarové náklady na tyto nemoci ve zmanipulovaném americkém zdravotnickém systému je jedinou chybou zemědělství, které ignoruje přemrštěné zdravotní náklady od doby, kdy pojištění Obamacare vstoupilo v platnost. 👹

 

👉Není sporu o tom, že agrobyznys industrializovaná výroba potravin v USA od 50. let 20. století proměnila kdysi produktivní rodinnou farmu na korporátní doplněk systému továrních farem, 👉monopolů na GMO OSIVA A AGROCHEMIKÁLIE, jako jsou Monsanto-Bayer a DuPontDow (Corteva). 👹

 

👉Zpráva ale naznačuje, že na vině jsou tradiční rodinní farmáři. 👹 Toto má připravit půdu pro velký reset zemědělství, který bude ještě škodlivější, protože zbývající hovězí maso krmené na farmě bude nahrazeno hovězím masem z GMO rostlin nebo vypěstovaným v laboratoři a podobnými produkty. 👹

 

👉Ministerstvo zemědělství Spojených států („USDA“) nedávno napsalo, že „primárními zdroji skleníkových plynů v zemědělství jsou výroba hnojiv na bázi dusíku; spalování fosilních paliv, jako je uhlí, benzín, nafta a zemní plyn; a nakládání s odpady. 👹 Enterická fermentace hospodářských zvířat neboli fermentace, která probíhá v trávicím systému přežvýkavců, má za následek emise metanu.“ 🙈 👹

 

Zpráva zní, že za to může současná americká produkce potravin a že jsou naléhavě nutné radikální a nákladné změny. Problém při čtení zprávy spočívá v tom, že JAZYK JE ZÁMĚRNĚ VÁGNÍ A ZAVÁDĚJÍCÍ. 👹

 

Například jednou z nejškodlivějších složek amerického zemědělství od 90. let bylo ve skutečnosti velkoobchodní zavádění GMO plodin 👹 – zejména sóji, kukuřice a bavlny a vysoce karcinogenního herbicidu firmy Monsanto-Bayer – Roundupu s glyfosátem. 👹

 

ROCKEFELLEROVA ZPRÁVA OPOMÍJÍ JEJICH PŘÍMOU ROLI PŘI PODPOROVÁNÍ TÉTO DEVASTACE TÍM, ŽE PO DESETILETÍ VYTVÁŘEJÍ A PROPAGUJÍ MONSANTO A GMO, S VĚDOMÍM, ŽE JE TO DESTRUKTIVNÍ. 👹

 

👉Politikou Rockefellerovy nadace je zavést geneticky upravené plodiny, GMO.2 a zničit současné americké zemědělství ve prospěch patentovaných nákladných alternativ s tvrzením, že je příliš nákladné a není „udržitelné“ nebo „inkluzivní.“ 👹

 

JEJICH DALŠÍM CÍLEM BUDE DRUHÝ NEJVĚTŠÍ SVĚTOVÝ VÝROBCE POTRAVIN, EU.

 

👉AGRA, Gates a Davos

 

👉Tato agenda není překvapivá, když se podíváme na pozadí klíčových aktérů Rockefellerovy nadace. Prezident Rajiv Shah pocházel z prostředí nadace Billa a Melindy Gatesových, kde byl ředitelem zemědělského rozvoje.

 

V Gatesově nadaci Shah spolupracoval s Rockefellerovou nadací na vytvoření Aliance pro zelenou revoluci v Africe. Je úzce spjat s World Economic Forum (WEF) v Davosu a guru Velkého resetu KLAUSEM SCHWAEM 👹

 

Shah nedávno spolupředsedal WEF Global Future Council pro novou agendu pro hospodářský růst a obnovu. Tam napsal, že „vlády musí aktivně utvářet trhy směrem k zelenému a inkluzivnímu růstu.“ 👹

 

ALIANCE PRO ZELENOU REVOLUCI V AFRICE (AGRA) JE PROJEKT, KTERÝ SE POKUSIL VNUTIT CHUDŠÍM AFRICKÝM DROBNÝM FARMÁŘŮM GMO SEMENA A SOUVISEJÍCÍ PESTICIDY ZA OBROVSKÉ NÁKLADY. 👹

 

👉Pro africké farmáře to byla zemědělská katastrofa. Model AGRA hraje klíčovou roli v pochopení nevyřčené agendy Rockefellerovy nadace 👹 a spojenců, jako jsou WEF 👹 a Gates Foundation 👹.

 

👉Osobou odpovědnou v Rockefellerově nadaci za zemědělský program je Roy Steiner, hlavní viceprezident nadace pro potravinovou iniciativu. Steiner byl se Shahem v Gates Foundation a spolupracoval se Shahem na vytvoření pro-GMO AGRA v Africe.

 

👉Hluboká role Shaha a Steinera v AGRA a její agendě GMO dává velmi dobrou představu o tom, jak Rockefeller & Co. 👹 plánuje radikální transformaci zemědělství USA i EU –  a to není dobré.

 

👉Zpráva uvádí, že sníží emise CO2 a metanu a zavede rostlinné alternativy. Bill Gates 👹 spolufinancoval spuštění společnosti Impossible Foods, která vyrábí falešné maso vypěstované v laboratoři a zabývá se úpravou genů. 👹

 

👉Trvá na tom, že syntetické hovězí maso je nezbytnou strategií pro řešení klimatických změn a prohlašuje, že Američané a další západní země musí přejít na stravu 100% syntetického hovězího masa. 👹👉 Už žádné krávy, žádné emise plynů…

 

DAVOS, ROCKEFELLER A SVĚTOVÝ POTRAVINOVÝ SUMMIT OSN

ZEMĚDĚLSKÁ AGENDA VLIVNÉ ROCKEFELLEROVY NADACE, AGENDA DAVOS WEF A OSN, SE SBÍHAJÍ K VELKÉMU RESETU A AGENDĚ OSN 2030 PRO „UDRŽITELNÉ ZEMĚDĚLSTVÍ.“

 

👉Dne 23. září 2021 v New Yorku uspořádala OSN „Food Systems Summit 2021.“ Předsedkyní summitu byla zvláštní vyslankyně generálního tajemníka OSN Agnes Kalibata pro Summit o potravinových systémech v roce 2021.

 

Agnes Kalibata👹 je prezidentkou Gates-Rockefeller AGRA v Africe👹. Generální tajemník OSN Antonio Guterres👹 oznámil summit jako součást „Dekády akcí“ pro dosažení udržitelných cílů Agendy 2030.

 

👉Olivier De Schutter, bývalý zvláštní zpravodaj OSN pro právo na potraviny, uvedl, že „Food Summit“ byl výsledkem „dohod za zavřenými dveřmi“ na Světovém ekonomickém fóru v Davosu.

 

👉V červnu 2019 v OSN šéf WEF Klaus Schwab👹 a Guterres z OSN👹 podepsali formální partnerství k urychlení implementace Agendy 2030 pro udržitelný rozvoj. 👹

 

👉O rok později, uprostřed plandemie covidu, Klaus Schwab oznámil zahájení technokratického Velkého resetu společně s Antoniem Guterresem, generálním tajemníkem OSN a Kristalinou Georgievou z Mezinárodního měnového fondu. 👹

 

Davos 👹, OSN 👹 a Rockefellerova nadace 👹 PROSAZUJÍ TUTÉŽ AGENDU, KTERÁ NENÍ DOBRÁ PRO BUDOUCÍ ZDRAVÍ A VÝŽIVU LIDSTVA.

 

TO NENÍ ŽÁDNÁ KONSPIRAČNÍ TEORIE; JE TO SKUTEČNÉ SPIKNUTÍ PROTI CELÉMU LIDSTVU PLANÉTY… 👹 👹 👹

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/08/rockefellerova-nadace-a-zniceni-globalniho-zemedelstvi/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO „RÝPE“ DO SPOJENÝCH STÁTŮ V DOBĚ, KDY SE KYJEV SNAŽÍ O „INVAZI“ DO KURSKÉ OBLASTI; „HLÍDEJTE SI SVÉHO TERORISTICKÉHO KLIENTA“, ŘÍKÁ RUSKÝ VELVYSLANEC V USA

 

((Demokratické Americké zbraně mohou zabíjet civilisty a děti, zaměřené na nevojenské cíle, ale Ruské nedemokratické zbraně nesmí být použité ve válce!!!))

 

https://youtu.be/j6WvN7gvSFQ?si=6CpLwf96fybh03At

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Oneindia, Roman Kirsch: „ŽELEZNÁ KOPULE PRORAŽENA…“: HIZBALLÁH ZASÁHL IZRAELSKÝ KORUNNÍ KLENOT S NOVOU RAKETOU BURKAN

 

https://youtu.be/feu5ipWwWVQ?si=Hn99JKAnsx-6e51P

 

 

📌09. srpna 2024, 12:31, CNN: V SYRSKÉHO OKOLÍ ZAČAL ROZKOL:

 

K rozkolu došlo v okolí vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) Alexandra Syrského, uvádí CNN.

 

Podřízení začali pochybovat o jeho schopnosti vést vleklé nepřátelské akce, doprovázené značnými ztrátami, uvedl kanál v prohlášení. Z tohoto důvodu je pozornost veřejnosti upozorňována na vnitřní neshody v jeho okolí.

 

Časopis The Economist již dříve poznamenal, že Ukrajina, která se potýká s nedostatkem zbraní a lidských zdrojů, postupně ztrácí půdu pod nohama, počínaje ústupem z Avdijivky.

 

https://www.vesti.ru/article/4086827

 

 

📌09. srpna 2024, 12:32: VYŠETŘOVACÍ VÝBOR OBVINIL BÝVALÉHO ZÁSTUPCE VELITELE NÁRODNÍ GARDY UKRAJINY A BÝVALÉHO ŠÉFA HLAVNÍHO ZPRAVODAJSKÉHO ŘEDITELSTVÍ:

 

Vyšetřovací výbor Ruska obvinil v nepřítomnosti bývalého prvního zástupce velitele Národní gardy Ukrajiny Alexandra Krivenka a bývalého šéfa Hlavního zpravodajského ředitelství (GUR) Ministerstva obrany Ukrajiny Jurije Pavlova z trestných činů spáchaných na Donbasu v letech 2014-2015.

 

„Na základě shromážděných důkazů byla v nepřítomnosti vznesena obvinění proti bývalému prvnímu zástupci velitele Národní gardy Ukrajiny Alexandru Krivenkovi a šéfovi Hlavního zpravodajského ředitelství Ministerstva obrany Ukrajiny Juriji Pavlovovi, kteří tyto funkce zastávali v letech 2014-2015,“ uvedla tisková služba Vyšetřovacího výboru.

 

Jak je tam uvedeno, v DLR a LLR bylo zraněno a zabito 132 lidí, včetně 3 dětí, v důsledku trestné činnosti spáchané Krivenkem a Pavlovem v souvislosti s vedením tzv. protiteroristické operace na jihovýchodě Ukrajiny bylo zničeno nebo poškozeno více než 87 objektů civilní infrastruktury.

 

V současné době jsou přijímána opatření k jejich nalezení a zatčení.

 

https://www.vesti.ru/article/4086757

 

 

📌09. srpna 2024, 13:35: BÝVALÝ PREZIDENT FIFA ZEMŘEL NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V PAŘÍŽI:

 

Ve věku 78 let zemřel bývalý šéf Africké fotbalové konfederace (CAF) a prozatímní prezident Mezinárodní fotbalové asociace (FIFA) Issa Hayatou.

 

Píše o tom Associated Press. Podle publikace Hayatu zemřel v Paříži, kam přijel jako pozvaný host na olympijské hry. Příčina smrti není uvedena.

 

„Jsem zarmoucen zprávou o úmrtí Issy Hayatoua,“ napsal na sociálních sítích současný šéf FIFA Gianni Infantino. „Jménem FIFA vyjadřuji soustrast jeho rodině, přátelům, blízkým a všem, kteří ho znali. Odpočívej v pokoji.“

 

Hayatu byl členem Mezinárodního olympijského výboru (MOV) 15 let – do roku 2016 – a dodnes zůstal čestným členem organizace.

 

Kamerunec stál v čele Africké fotbalové konfederace v letech 1988 až 2017. V roce 2002 Hayat prohrál s Josephem Blatterem v prezidentských volbách FIFA. V roce 2015 dočasně vedl FIFA po korupčním skandálu, který vedl k Blatterově rezignaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4086947

 

 

📌09. srpna 2024, 14:03, JERMAK: ÚČAST RUSKA NA KONFERENCI O UKRAJINĚ BY NEZNAMENALA ZAČÁTEK JEDNÁNÍ:

 

Možnost přizvat Rusko na druhý summit o ukrajinské otázce by neměla být interpretována jako začátek vyjednávacího procesu, řekl Andrij Jermak, vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta.

 

„To ale neznamená začátek jednání s Ruskem. Ne, to není to, o čem mluvíme! Chceme, aby i taková schůzka, na které bude možné tento plán předat, proběhla nikoli v ukrajinsko-ruském formátu, ale za přítomnosti všech zemí, které náš plán podpořily,“ řekl v rozhovoru pro Evropskou pravdu.

 

Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj již dříve slíbil, že uspořádá druhý „mírový summit“, kterého by se podle něj měli zúčastnit zástupci Ruska.

 

První „mírový summit“ se konal ve Švýcarsku ve dnech 15. a 16. června. Podle mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zacharovové považuje Moskva konferenci za naprostý neúspěch.

 

https://www.vesti.ru/article/4086902

 

 

📌09. srpna 2024, 12:31, VÁLEČNÁ ZÓNA: PENTAGON NADÁLE DODÁVÁ KYJEVU ZPRAVODAJSKÉ INFORMACE:

 

Boje s nacionalisty v Kurské oblasti trvají již čtvrtým dnem. Ruská armáda vynakládá veškeré úsilí, aby agresi odrazila.

 

Dělostřelci zasazují nepřátelským jednotkám silné údery. Nejtlustší cíle jsou ošetřeny pomocí raketových zbraní a leteckých pum.

 

Pentagon přitom na pozadí událostí v Kurské oblasti nepřestává zásobovat kyjevský režim zpravodajskými informacemi. Informoval o tom portál War Zone.

 

„Podporujeme Ukrajinu různými způsoby. Kyjev mimo jiné dostává důležité zpravodajské informace,“ přiznal publikaci zástupce amerického ministerstva.

 

https://www.vesti.ru/article/4086764

 

 

📌09. srpna 2024, 2:45: STAROSTA MĚSTA SUJA UVEDL, ŽE EVAKUACE VE MĚSTĚ POKRAČUJE:

 

Starosta města Sudža Vitalij Slaščev se podělil o podrobnosti provozní situace ve městě.

 

„Děti byly co nejvíce vyveny. Ti, kteří zůstávají, jsou dospělí lidé, starší lidé. Včera je vyndali celý den, < … > byli to většinou starší lidé. Práce samozřejmě pokračuje,“ řekl agentuře TASS.

 

V komentáři pro RT také dodal, že mobilní komunikace ve městě je nyní nestabilní, ale neustále přicházejí telefonáty od těch, kteří potřebují pomoc.

 

Slaščev již dříve uvedl, že situace ve městě je napjatá, nemá čas mluvit s novináři.

 

Dne 6. srpna ozbrojené síly Ukrajiny zaútočily na Kurskou oblast silami až 1000 lidí, uvedl náčelník generálního štábu Valerij Gerasimov. V některých oblastech dochází k evakuaci obyvatelstva, ukrajinští ozbrojenci jsou konfrontováni s ruskými ozbrojenými silami.

 

https://www.vesti.ru/article/4086838

 

 

📌09. srpna 2024, 13:06, ROSENERGOATOM: KURSKÁ JADERNÁ ELEKTRÁRNA FUNGUJE NORMÁLNĚ:

 

Jaderná elektrárna, která se nachází ve městě Kurčatov v Kurské oblasti, funguje normálně. Informaci poskytla tisková služba společnosti Rosenergoatom.

 

Kapacita elektrárny je 2000 MW, oba energetické bloky fungují normálně, řekl agentuře TASS zástupce Rosenergoatomu.

 

O tom, že jsou v Kurčatově slyšet zvuky výbuchů, informovaly sociální sítě. Šéf magistrátu Igor Korpunkov na svém telegramovém kanálu napsal, že všechny služby a podniky ve městě fungují jako obvykle, i když nepřátelské akce probíhají jen několik desítek kilometrů od hranic města.

 

V obci nadále funguje nouzový režim.

 

https://www.vesti.ru/article/4086777

 

 

📌09. srpna 2024, 14:38: DOKTOR BRJANCEV: UZDRAVENÍ DĚTÍ DODANÝCH Z KURSKA DO MOSKVY BUDE DLOUHÉ:

 

Ředitel Výzkumného ústavu urgentní dětské chirurgie a traumatologie Alexej Brjancev uvedl, že rehabilitace dětí zraněných v Kurské oblasti bude dlouhá.

 

„Rekonvalescence bude dlouhá, zejména pro dívku. Poté, co se její stav stabilizuje a převede ji na všeobecné oddělení, podstoupí v budoucnu dlouhou rehabilitaci,“ řekl Brjancev ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

 

V úterý 6. srpna ozbrojenci Ozbrojených sil Ukrajiny za podpory tuctu tanků zasáhli jednotky ozbrojených sil RF v oblastech několika osad v Kurské oblasti.

 

Podle nejnovějších údajů bylo v důsledku ostřelování kyjevského režimu zraněno 66 lidí, včetně devíti dětí.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve uvedlo, že ruské ozbrojené síly během bojů ve směru Kursk zničily až 945 vojáků kyjevského režimu.

 

https://www.vesti.ru/article/4087049

 

 

📌09. srpna 2024, 13:15, MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY 12 LIDÍ PŘI RANNÍM POKUSU O PŘISTÁNÍ NA KINBURNSKÉ KOSY:

 

Ruská armáda zabránila pokusu o vylodění ukrajinské sabotážní a průzkumné skupiny na Kinburské kose, Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) ztratily 12 lidí.

 

Ve zprávě Ministerstva obrany Ruské federace se uvádí, že 16 sabotérů z Centra speciálních operací námořnictva ukrajinského námořnictva se pokusilo vylodit vojáky na břehu na dvou vysokorychlostních člunech, které byly pod krytím dvou člunů.

 

První ztráty ozbrojených sil Ukrajiny byly utrpěny u pobřeží, ozbrojenci, kteří vystoupili na břeh, byli zničeni palbou z ručních zbraní. Zbytek sabotérů byl zničen při pokusu o evakuaci dělostřeleckou palbou a PTŘS.

 

V důsledku toho ztráty ozbrojených sil Ukrajiny činily 12 osob a 2 lodě.

 

https://www.vesti.ru/article/4086870

 

 

📌09. srpna 2024, 15:18: V POŘADU „NASHI“ VYPRÁVĚL NEUVĚŘITELNÝ PŘÍBĚH O ZÁCHRANĚ VOJÁKA NWO:

 

Silný duch našich bojovníků, kteří se dnes účastní speciální operace, je schopen překonat jakékoli obtíže. Střelec Gadzhimurad Kazanbiev strávil po útoku dronu 21 dní sám v „liščí noře“ – tak se jmenuje malá zemljanka. O jeho neuvěřitelné záchraně vyprávěl pořad „Naše“.

 

V zóně speciálních operací byl Gadžimurad starším střelcem, ale v únoru 2024 byl během bitvy ve směru na Artěmovsk zasažen dronem a utrpěl vážná zranění na rukou a nohou. Nevěděl, jestli přežije. Ve chvíli zoufalství myslel na své příbuzné a na svou snoubenku, která na něj čekala doma v Machačkale. Jako zázrakem se mu podařilo ukrýt v opuštěné zemljance. V té době ještě netušil, že v něm stráví 21 dní.

 

Přežil, jak nejlépe mohl. Šestého dne našel čtyři plechovky guláše a láhev vody. Nebyla prakticky žádná šance, že by byl nalezen živý, ale shodou okolností se ve stejné zemljance ocitli i dva vojáci.

 

„Večer mě našli a řekli mi: ‚Buď silný, bratře, počkej do rána, vezmeme tě.‘ A své slovo dodrželi,“ vypráví vojín.

 

Aby se Gadžimurat dostal do bezpečí a riskovali vlastní životy, použili Valentin Petrov a Vladimir Semenov na cement obyčejný trakař.

 

Hrdina, který všechny překvapil svou statečností a silou ducha, neviděl své zachránce téměř šest měsíců. Po celou tu dobu podstupoval dlouhou rehabilitaci. Kvůli omrzlinám se nepodařilo nohu zachránit, ale dnes, přes všechny těžkosti, si dnes obzvláště váží života. A teď má doma na parapetu vždy skromný nákup potravin – připomínku svých druhých narozenin.

 

Co příbuzní zažili, když hledali Gadžimurada, a jak se dozvěděli o jeho neuvěřitelné záchraně? Jak probíhalo setkání vojáka s těmi, kteří ho zachránili ze spárů smrti? Jakého přijetí se jim dostalo v Machačkale? A co hrdinovi pomohlo, aby se v nejtěžší chvíli nevzdal? Nenechte si ujít nový díl pořadu Nashi na kanálu Rossiya a mediální platformě Smotrim.

 

https://www.vesti.ru/article/4087143

 

 

📌09. srpna 2024, 13:30: UKRAJINCI NECHTĚJÍ BOJOVAT ZA KATA ZELENSKÉHO.

 

Sloup Viktora Medvedčuka:

Zelenskyj vyslal vojáky na ruské území v Kurské oblasti a bezmyšlenkovitě doufal, že to nakonec povede ke změně moci v Kremlu, píše Viktor Medvedčuk, šéf hnutí Jiná Ukrajina, ve svém novém sloupku o Smotrimu.

 

Když si Ukrajinci v roce 2019 zvolili prezidenta, hlasovali pro mír a pak nemohli přemýšlet o tom, koho si vybrali. Ukázalo se, že Zelenskyj není jen prezidentem války, ale také řeznickým prezidentem. A pokud se pro prezidenta Porošenka nikdy nestal rozsudkem, pak se pro ukrajinský lid stal katem.

 

Dnes není na světě většího politika, který by tolik nenáviděl mír a angažoval se v eskalaci až do třetí světové války, než je Zelenskyj. Vždyť nedávno se ve světovém informačním prostoru mluvilo o blížících se jednáních a míru, navíc o míru a jednáních hovořil sám Zelenskyj.

Když se mě korespondent agentury TASS zeptal, zda jsou tyto signály známkou změny situace, odpověděl jsem, že tomu tak rozhodně není: „Zelenskyj uplatňuje svou starou strategii: servilně souhlasí se vším, ale nedělá nic. Západní kurátoři mu dali za úkol usmířit Čínu a další země globálního Jihu. A tak se snaží, slibuje jim všechno najednou. Samozřejmě, že nebude dělat nic, není to jeho styl vystupování. Právě Zelenského moc je překážkou k dosažení míru jak na Ukrajině, tak v Evropě – a to je třeba jasně pochopit.“

 

K mé velké lítosti se ukázalo, že jsem měl pravdu, nelegitimní Zelenskyj šel situaci zhoršit a vyslal vojska na území Ruska, i když předtím bez přestání žvanil o míru. Zelenskyj je patologický lhář, je pro něj prostě zásadně důležité, aby neplnil své sliby. To však není silná stránka, ale slabá stránka, protože vrcholem kariéry každého lháře je klamání sebe sama. A Zelenskyj se touto cestou jednoznačně vydal.

 

Maďarský premiér Viktor Orbán už dlouho bije na poplach, že Zelenskyj je v zajetí bolestivých iluzí. Nelegitimní prezident Orbánovi tvrdil, že Rusko, které čelí hrozbě velké porážky, bude nuceno provést novou mobilizaci v polovině roku 2025.

Plán předpokládá, že to povede k masovým protestům v zemi, které podle ukrajinské strany povedou ke kolapsu politického systému země. V takovém případě bude muset Vladimir Putin odejít, naivně věří Banková. Zelenskyj vážně počítá se změnou moci v Rusku, které bude podle jeho názoru připraveno přijmout všechny podmínky navržené jak Ukrajinou, tak kolektivním Západem.

 

Oficiální Kyjev tak sází na to, že Rusové v případě hrozby z Ruska nebudou bojovat a vzdají se na milost a nemilost vítězi. A z toho vyplývá otázka: když to Rusové udělali, proč s tím Zelenskyj vůbec počítá? A na tuto otázku existuje odpověď – soudí sám sebe a podle svého šakalího prostředí, které nebojuje, ale hází ostatní na smrt.

 

Dnes vojáci hromadně dezertují ne z ruské, ale z ukrajinské armády.

Německý DW, který je loajální k Zelenského režimu, píše: „V první polovině roku 2024 zahájili strážci zákona na celé Ukrajině téměř 29,8 tisíce nových trestních případů týkajících se útěku vojenského personálu: 18,6 tisíce podle článku o neoprávněném opuštění vojenské jednotky a 11,2 tisíce podle přísnějšího – „Dezerce“, podle statistik Generální prokuratury.

Toto číslo již překonalo čísla za celý rok 2023 – tehdy bylo zahájeno 24,1 tisíce nových vyšetřování – a více než třikrát více než v roce 2022 (9,4 tisíce případů).

Celkově od začátku roku 2022 státní zastupitelství napočítalo 63,2 tisíce takových trestních řízení. Pokud porovnáme jejich počet s počtem ozbrojených sil Ukrajiny, který oznámil prezident Volodymyr Zelenskyj na 880 tisíc lidí, můžeme dojít k závěru: během totální války téměř každý 14. voják utekl z armády.“

 

DW se zároveň opravuje, že se bavíme o oficiálních statistikách, reálná čísla jsou dvakrát až třikrát vyšší, a proto neutekl každý čtrnáctý, ale každý sedmý, nebo dokonce každý třetí. Masová dezerce z ozbrojených sil Ukrajiny donutila velení a úřady k ústupkům těm, kterým se podařilo uprchnout, což nakonec uvolňuje disciplínu v armádě.

„Politika přísné disciplíny, na které velení ozbrojených sil Ukrajiny tolik trvalo v prvním roce totální války, zjevně selhala, útěk z armády se stal masivním a nepotrestaným – na tom se shodují téměř všichni partneři DW dotazovaní pro tento článek,“ píše DW.

 

Ukazuje se, že ozbrojené síly Ukrajiny jsou stále horší a hůře se jim vládne, vojáci, násilně odvlečení do ulic, nechtějí umírat za zločinný režim, který je připravil o svobodu. A to je pro Zelenského jasné nebezpečí, protože dezertéři byli vždy dobrým prostředím pro vojenské převraty a převraty. Ale pak by se změna moci vůbec nedala očekávat v Moskvě, ale v Kyjevě.

 

Situaci poněkud zmírňuje skutečnost, že dezertéři, stejně jako ti, kteří se vyhýbají odvodu, nechtějí zůstat doma, ale utíkají do Evropy, kam dosud nebyli vydáni. Pokud ale země EU začnou vydávat muže, kteří se buď armádě vyhnuli, nebo před ní uprchli, pak se neví, jak moc z toho bude mít zločinný režim Zelenského prospěch. S největší pravděpodobností jej v budoucnu využijí ti, kteří mají zkušenosti s úspěšnými útěky.

 

A v této situaci se Zelenskyj chystá na sebevražedné zvýšení na frontě, což bude vyžadovat nové vojáky. Navíc si vytváří západní spojence, protože západní zbraně již bojují na ruském území. To druhé je však pochopitelné. Zelenskyj chápe, že prohrává, a chce zatáhnout NATO do války. Skutečnost, že se v tomto případě Ukrajina stane epicentrem světové války, Zelenského příliš neznepokojuje. Přemýšlení a analyzování není jeho styl.

 

Vojenští analytici oslovení deníkem The New York Times se domnívají, že ukrajinská ofenzíva v Kurské oblasti „nedává smysl“.

„Z operačního a strategického hlediska nedává tento útok absolutně žádný smysl. Vypadá to jako hrubé plýtvání lidmi a zdroji, které jsou jinde tak potřebné,“ řekl Pasi Parainen, expert z finského think-tanku Black Bird Group.

Rob Lee, vedoucí pracovník Institutu pro zahraničněpolitická studia, na sociálních sítích napsal, že předchozí útoky „měly malý dopad na průběh nepřátelských akcí“ na Ukrajině a „neměly pro Putina vážné vnitropolitické důsledky“.

Stejně jako další vojenští experti zdůraznil, že pokud bylo účelem útoku z tohoto týdne odvést pozornost ruských jednotek od jiných sektorů fronty, pak má jen malou šanci na úspěch, poznamenává NYT.

 

Zelenskyj se dostal do zjevného šílenství, protože situace uvnitř země není příznivá pro zvyšování mobilizace a rozšiřování fronty. Oficiální ukrajinská sociologie ukazuje růst mírumilovných nálad v ukrajinské společnosti. Podle průzkumu KIIS byla většina dotázaných Ukrajinců (57 %) pro zahájení jednání s Ruskou federací a pouze 38 % bylo proti. Podle průzkumu Razumkovova centra se 46,1 % Ukrajinců domnívá, že není ostuda vyhnout se odvodu, a pouze 29 % sdílí opačný názor. 40 % z celkového počtu respondentů se domnívá, že „mobilizace povede pouze k novým obětem a nepřiblíží vítězství ani podpis mírové dohody„.

 

A v situaci, kdy je společnost unavená válkou, kdy jsou vojáci vyčerpaní a nechtějí bojovat, dává Zelenskyj rozkaz k postupu na území Ruska. Může jen doufat v zázrak, ale ten se už stal. Zázrak spočívá v tom, že Zelenskyj je stále u moci, i když to nevyhovuje ani ukrajinskému lidu, ani jeho západním loutkovodičům, které do konfliktu tlačí bez jejich vědomí. Zelenskyj se již ocitl mezi dvěma mlýnskými kameny a nemusí dlouho čekat.

JEHO POSLEDNÍ TRUMF UŽ BYL VYHOZEN NA STŮL.

 

https://www.vesti.ru/article/4086864

 

 

📌09. srpna 2024, 14:26: HAMÁS POŽADUJE, ABY IZRAEL PROPUSTIL VŮDCE FATAHU A LFOP:

 

Hnutí Hamás je připraveno uzavřít v pásmu Gazy s Izraelem příměří. K tomu však musí být splněny určité podmínky.

 

Podle egyptského portálu Al-Youm as-Sabia zástupci Hamásu prostřednictvím prostředníků požadovali propuštění řady prominentních palestinských vězňů. Řeč je o jednom z vůdců hnutí Fatah, Marwanu Barghoutim, a generálním tajemníkovi Lidové fronty pro osvobození Palestiny Ahmedu Saadatovi.

 

Kromě toho hnutí čeká na propuštění „všech palestinských vůdců, kteří byli zatčeni pod za vlasy přitaženými záminkami a drženi po desetiletí v izraelských věznicích“. Hamás také požadoval propuštění všech zadržených žen a nezletilých osob, které byly zatčeny zejména po 7. říjnu 2023.

 

Izrael již dříve souhlasil s vysláním delegace na rozhovory v Gaze. Uvedla to kancelář premiéra Benjamina Netanjahua. Rozhovory o příměří v pásmu Gazy jsou naplánovány na 15. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4087036

 

 

📌📢🔝🔝🔝09. srpna 2024, 14:46: NA UKRAJINĚ BYLY VYDÁVÁNY BANKOVKY S NACISTICKÝM HESLEM:

 

Národní banka Ukrajiny (NBU) vydala nové bankovky v nominálních hodnotách 500 a 1000 hřiven.

👉 Motiv bankovek je doplněn sloganem, který jako uvítací heslo používali členové Organizace ukrajinských nacionalistů – Ukrajinské povstalecké armády (zakázané v Ruské federaci).

 

První upravené bankovky se dostaly do oběhu 8. srpna. Jak se očekávalo, další várka s nominální hodnotou 50 hřiven bude vydána 23. srpna.

 

„Peníze nejsou jen platidlem nebo měřítkem hodnoty. To jsou symboly státu,“ komentoval vydání nových bankovek šéf NBÚ Andrij Pyšnyj.

 

👉 UPA působila od poloviny 40. do 50. let především na území západní Ukrajiny, kolaborovala s nacisty, bojovala proti jednotkám Rudé armády, zabíjela policisty a stranické pracovníky, stejně jako všechny podezřelé z loajality k úřadům. ČLENOVÉ ORGANIZACE JSOU ZODPOVĚDNÍ ZA VRAŽDU NEJMÉNĚ MILIONU LIDÍ, VČETNĚ DESÍTEK TISÍC POLÁKŮ BĚHEM VOLYŇSKÉHO MASAKRU.

 

https://www.vesti.ru/article/4087043

 

 

📌09. srpna 2024, 15:58: SU-34 ZASÁHL LETECKOU PUMOU FAB-3000 OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY V SUMSKÉ OBLASTI:

 

Ruský stíhací bombardér Su-34 shodil bombu FAB-3000 s plánovacím a opravným modulem pro akumulaci vojsk kyjevského režimu v Sumské oblasti. Informuje o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

  1. srpna Su-34 zasáhl také nepřátelské síly v oblasti Sumy, ale použil k tomu pumy FAB-500 s UMPC.

 

Šéf společnosti Rostec Sergej Čemezov již dříve Vladimiru Putinovi řekl, že v roce 2023 státní korporace obnovila výrobu třítunových leteckých pum. Zároveň byla munice speciálně upravena pro instalaci UMPK na ni.

 

https://www.vesti.ru/article/4087251

 

 

📌09. srpna 2024, 16:24: 80. BRIGÁDA OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTERÁ ZABÍJELA ZAJATCE, SE ÚČASTNÍ ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

 

Vojáci z 80. brigády ozbrojených sil Ukrajiny se účastní útoku na Kurskou oblast, píše Forbes. Tato brigáda střílela ruské válečné zajatce, poznamenává RT.

 

Podle americké publikace se k útoku na Kurskou oblast připojily nejméně dvě další brigády ukrajinských ozbrojených sil – 22. a 88. – k 80. brigádě ozbrojených sil Ukrajiny, která sídlí ve Lvově a úzce spolupracuje s NATO. Na videozáznamu je vidět kolona vojenské techniky s insigniemi v podobě bílého trojúhelníku, která se pohybuje směrem k Rusku. Konvoj se skládá ze sovětské a americké vojenské techniky. Toto vybavení, jak poznamenává Forbes, používá pouze 80. samostatná brigáda ozbrojených sil Ukrajiny.

 

V Makijivce v roce 2022 ukrajinská armáda ze stejné brigády střílela na neozbrojené ruské vojáky, kteří se vzdali a leželi na zemi. Video z této střelby se dostalo na internet. Vyšetřovací výbor Ruska zahájil v souvislosti s touto skutečností trestní řízení o válečných zločinech spáchaných ukrajinskými vojáky na Donbasu.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny zahájily 6. srpna masivní útok na Kurskou oblast. Během tří dnů bojů ztratila ukrajinská strana až 945 vojáků zabitých a raněných, 12 tanků a 17 obrněných transportérů.

Síly ruského ministerstva obrany potlačují pokusy ukrajinských jednotek o nájezd hluboko na ruské území.

V Kurské oblasti byl zaveden výjimečný stav, civilisté jsou evakuováni z řady osad sousedících s Ukrajinou kvůli nevybíravým útokům ozbrojených sil Ukrajiny na civilní cíle.

 

Ruské ministerstvo obrany ukázalo video z postupu kolony ruské vojenské techniky k ukrajinským hranicím, na kterém byly vidět tanky, obrněné transportéry a vícenásobné odpalovací raketové systémy Grad.

 

https://www.vesti.ru/article/4087223

 

 

📌09. srpna 2024, 16:03, KADYROV: ZA 2-3 DNY DOJDE V KURSKÉ OBLASTI K POZITIVNÍM ZMĚNÁM:

 

Pozitivní změny v Kurské oblasti, která byla 6. srpna vystavena masivnímu útoku ozbrojených sil Ukrajiny, přijdou během několika příštích dní. Oznámil to v pátek šéf Čečenska Ramzan Kadyrov.

 

„Počkejte 2-3 dny, dojde k pozitivním změnám ve směru Kursk,“ ujistil šéf regionu. Jeho slova cituje deník Groznyj Inform.

 

Již dříve dorazili do Kurské oblasti bojovníci čečenských speciálních jednotek „Achmat“ generálmajora Aptiho Alaudinova.

 

Připomeňme, že 6. srpna se jednotky ozbrojených sil Ukrajiny pokusily prorazit ruskou hranici na území Kurské oblasti, ale byly zastaveny armádou a pohraniční stráží. V regionu byl zaveden nouzový režim.

 

Podle Ministerstva zdravotnictví Ruské federace bylo při ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti od 6. do 8. srpna zraněno a zraněno 66 lidí. Je mezi nimi i 9 dětí.

 

https://www.vesti.ru/article/4087204

 

 

📌09. srpna 2024, 14:30: V MOSKVĚ BYLO KVŮLI OTRAVĚ HOSPITALIZOVÁNO 31 ZAMĚSTNANCŮ MASOKOMBINÁTU:

 

V Moskvě bylo kvůli akutní střevní infekci hospitalizováno 31 zaměstnanců masokombinátu Čerkizovskij, uvedlo moskevské oddělení Rospotrebnadzoru.

 

Specialisté oddělení pokračují v epidemiologickém šetření evidence případů akutní střevní infekce mezi zaměstnanci masokombinátu. Bylo zjištěno, že se stravovali v uzavřené jídelně pořadatele cateringu SS Restaurants and Café LLC.

 

„Ve specifikovaném stravovacím podniku LLC „SS Restaurants and Cafe“ byly odebrány denní vzorky, vzorky hotových potravinářských výrobků, surovin, vody, jakož i výplachů z povrchů prostředí, rukou a oděvů personálu. Všichni zaměstnanci byli vyšetřeni na přítomnost patogenů akutních střevních infekcí,“ uvádí se ve zprávě.

 

Specialisté na Rospotrebnadzor zabavili 793 kilogramů potravinářských výrobků, které neměly datum spotřeby a datum výroby.

 

Proti pořadateli cateringu byl sepsán protokol o dočasném zákazu činnosti, podnik byl zapečetěn. Materiály se připravují k předání okresnímu soudu v Preobraženském k posouzení pozastavení činnosti, dodal Rospotrebnadzor.

 

https://www.vesti.ru/article/4087051

 

 

📌09. srpna 2024, 16:11, MINISTERSTVO OBRANY: OZBROJENÉ SÍLY RF OSVOBODILY ZA TÝDEN TŘI OSADY V ZÓNĚ NVO:

 

Jednotky ruských ozbrojených sil „Centrum“ osvobodily za týden tři osady v Doněcké lidové republice – Timofejevku, Novoselovku, Pervaju a Veseloje.

 

Jak je uvedeno ve shrnutí Ministerstva obrany Ruské federace o průběhu speciální operace, Centrální skupina za týden porazila 12 skupin ozbrojených sil Ukrajiny (AFU), teritoriální obrany a ukrajinské národní policie.

 

Kromě toho jednotky skupiny odrazily 22 protiútoků ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ztráty ukrajinské strany v zóně vlivu Centra za týden činily 2 520 vojáků, 2 tanky a 17 obrněných bojových vozidel, včetně dvou amerických Bradley, bojového vozidla pěchoty německé výroby Marder a 5 obrněných transportérů M113 vyrobených ve Spojených státech. Kromě toho ozbrojené síly Ukrajiny ztratily 27 vozidel, 24 polních dělostřeleckých děl a 3 elektronické a protibateriové stanice.

 

https://www.vesti.ru/article/4087334

 

 

📌09. srpna 2024, 16:14: RUSKÁ FEDERACE ZAHÁJILA ZA TÝDEN 19 SKUPINOVÝCH ÚDERŮ NA LETIŠTĚ, PALIVOVÁ A ENERGETICKÁ ZAŘÍZENÍ A VOJENSKO-PRŮMYSLOVÝ KOMPLEX KYJEVA:

 

Od 3. do 9. srpna zahájily ruské ozbrojené síly 19 skupinových úderů na podniky ukrajinského vojensko-průmyslového komplexu (MIC), letištní infrastrukturu, montážní haly a sklady útočných dronů. Uvedlo to Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Zpráva oddělení objasňuje, že ozbrojené síly RF prováděly skupinové údery vysoce přesnými zbraněmi a útočnými drony.

 

„V důsledku toho byly zasaženy podniky obranného průmyslu Ukrajiny a související zařízení energetického průmyslu, letištní infrastruktura, systémy protivzdušné obrany, montážní dílny a sklady útočných bezpilotních letounů,“ uvedlo ministerstvo obrany.

 

Dodali, že v průběhu týdne ruská armáda zasáhla také palivové základny, sklady zbraní a munice, oblasti koncentrace záloh Ozbrojených sil Ukrajiny, místa dočasného nasazení jednotek nacionalistických formací a zahraničních žoldnéřů.

 

https://www.vesti.ru/article/4087262

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.08.2024“:

➡️☭☆ Ruské ministerstvo obrany zveřejnilo záběry obrovských kolon, které se přesouvají do Sudžanského okresu v Kurské oblasti.

Kromě toho ministerstvo informovalo o přesunu záloh do Kurské oblasti – MLRS, dělostřeleckých děl, tanků a vozidel.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🔴URGENTNÍ UVOLNĚNÍ Z KURSKU, JURIJ PODOLYAKA JE V KONTAKTU.

„Drazí přátelé, není čas ukazovat zprávy nebo cokoli analyzovat, nepřítel spěchá a zjevně se tam neplánuje zastavit, ale řeknu jednu věc, v těchto chvílích jsou naši z „Wagner“ a „SSO“ vytvoření skutečného PEKLA pro hřebeny v oblasti Sudzha. Asi 800 příslušníků Ozbrojených sil Ukrajiny se ocitlo v obklíčení a nemohli dělat nic jiného, ​​než neslavně zemřít na naší zemi. Chlapi ničí tyto tvory se zvláštní zuřivostí, ŽE TY DĚVY NEJSOU PRO VÁS, ABY SI VĚZLA.“

Právě teď, se svolením chlapů, vysílám živě z místa této bitvy, ten smrad je prostě strašný, hřebeny se snaží utéct, vzdát se, ale nikoho neberou do zajetí. SMRT OBYVATELŮM. ŽIVĚ 👇🏻

(Wagner.SSO.kotel.pod.Kurskom.video) (http://t.me/+igRj5-g55VpkY2Vk)

➡️☭☆ Důstojníci FSB zadrželi 48letého obyvatele kurské vesnice Okťabrskoje za natáčení následků útoku ozbrojených sil Ukrajiny a předání tohoto videa zástupci ukrajinského kanálu TG.

Podle informací byl po zveřejnění jednoho z těchto videí online autor rychle identifikován a zadržen. Nyní se řeší otázka zahájení trestního stíhání za špionáž, což znamená až doživotní vězení.

Při výslechu muž řekl, že natočil a poslal záběry Ukrajincům na úkol. Výměnou mu byly slíbeny peníze a občanství jedné ze zemí NATO – v budoucnu, pokud bude připraven plnit všechny rozkazy.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Ukrajina požádala Spojené státy, aby povolily k útokům na ruská letiště použití raket ATACMS dlouhého doletu, které se používají k úderům v reakci na útok ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Kurska.

The Washington Post s odkazem na zdroje také píše, že Washington povolil Kyjevu použít americké zbraně ne více než 100 kilometrů hluboko na ruském území.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Posádka multifunkčního nadzvukového stíhacího bombardéru Su-34 vzdušných sil zasáhla soustředění živé síly a vojenské techniky ukrajinských ozbrojených sil v místě dočasného nasazení identifikovaném v jednom z okresů Sumské oblasti, hraničící s Kurskou oblastí.

Úder na průzkumné cíle byl proveden leteckou pumou FAB-3000 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Po obdržení potvrzení od rozvědky, že cíle byly zničeny, se posádka bezpečně vrátila na odletové letiště.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruská skupina vojsk „Střed“ během týdne osvobodila tři osady v DPR (Timofeevka, Novoselovka Pervaya a Veseloye), informovalo ruské ministerstvo obrany.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Moskvě bandita abu z Čečenska brutálně zbil kontrolorku a zlomil jí nos.

V autobuse číslo 30 cestoval rodák z Čečenska bez jízdenky, když vstoupil kontrolor, chtěl si hned koupit jízdenku, ale bylo pozdě, protože musel zaplatit pokutu. Na základě toho došlo ke konfliktu, při kterém byl abu bandita skřípnut a několikrát udeřil inspektorovu starší ženu a zlomil jí nos. Sílami cestujících byl zadržen a předán policii na ministerstvu vnitra Pokrovskoje-Strešnevo.

Jak je vidět na záběrech, „bratři“ rychle dorazili na místo incidentu, ale nepodařilo se jim to na místě vyřešit. Budeme sledovat osud tohoto „skutečného muže“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

09.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: 👉 DOUGLAS MURRAY: NEPOKOJE V BRITÁNII BY MĚLY BÝT VAROVÁNÍM PRO USA

 

📌09. srpna 2024: Smer, sociálna demokracia, Róbert Fico: ČO SA NEZMESTILO NA TLAČOVKU XXVIII.

Progresívne a liberálne médiá a ich poskokovia v PS a SaS vyrábajú ďalšieho Cintulu.

Róbert Fico: „…Európska únia pokladá za zločin mierové iniciatívy a všetky snahy na okamžité prímerie. Prvé, čo by mala Európska únia urobiť, je naliať si čisté víno, Je evidentné, že stratégia voči Rusku nefunguje a že nás poškodzuje. Naviac, za celý čas vojny na Ukrajine sme nemali v Európskej rade žiadnu diskusiu o reálnom stave vojenských operácii na Ukrajine a o perspektíve týchto operácii. Premiéri rozhodujú o desiatkach miliárd eur pre Ukrajinu, bez základných vedomostí, čo sa reálne na Ukrajine deje a čo sa môže stať. Ak sa Maďarské predsedníctvo Európske únii rozhodne ísť cestou hodnotenia použitej stratégie na Ukrajine, bude to mať moju podporu. V tomto duchu budem hovoriť aj s mojim Ukrajinským partnerom, Denisom Šmihajom na spoločnom zasadnutí Slovenskej a Ukrajinskej vlády počas 1. októbrového týždňa. No a verím, že môj zdravotný stav mi umožní absolvovať plánovanú cestu do Južnej Kórei, kde chceme rokovať aj o možnej spolupráci pri výstavbe nového jadrového bloku v Jaslovských Bohuniciach, potom osobne dôležitú cestu do Číny a na záver roka do Latinskej Ameriky. V každom prípade robím všetko pre to, aby som bol na rokovaní vlády 21.8.2024 fit. Moja rehabilitácia trvá, vzhľadom na závažnosť mojich zranení dlhšie, ako som očakával. V každom prípade sa teším na stretnutia s Vami a želám Vám všetkým pekné dovolenky a oddych počas prebiehajúceho leta. Zachovajme si prosím zdravý rozum a sebaúctu. Ešte raz pekný večer.“

 

https://youtu.be/gcdlZfyuSIE?si=6HJWCsmXJJBvFCeL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09. srpna 2024: DOUGLAS MURRAY: NEPOKOJE V BRITÁNII BY MĚLY BÝT VAROVÁNÍM PRO USA:

 

Pokud se jeden z vašich spojenců začne rozpadat, měli byste si toho všimnout. a zjistěte proč.

 

Minulý týden byla Velká Británie zmítána nepokoji a nepokoji. V Severním Irsku protestanti a katolíci dokonce vyšli, aby se pro jednou vzbouřili vedle sebe.

 

To, co se stalo, má pro Ameriku obrovské ponaučení. A naši politici by to měli vzít na vědomí.

 

Porucha v Británii začala poté, co byly tři dívky ve věku 6, 7 a 9 ubodány k smrti, když se účastnily taneční party na téma Taylor Swift. Bezprostředně poté byli místní obyvatelé v Southportu šokováni, rozzlobení a hledali někoho, koho by mohli obvinit.

 

Ve Spojeném království – stejně jako v Americe – úřady nezveřejňují pouze informace o podezřelých a vinících. Oni „řídí“ uvolnění.

 

V Británii, stejně jako v Americe, pokud se má za to, že zločin má rasovou složku, pak jsou úřady ještě opatrnější, jaké informace se objeví.

 

Ale britská veřejnost, stejně jako Američané, je na tento proces zvyklá. A čím déle cítí, že jsou před nimi zadržovány informace, tím více mohou být naštvaní.

 

Tentokrát úřady jasně zadržovaly něco ohledně identity podezřelého. Brzy se na internetu objevily fámy. Vše z naprosto nespolehlivých zdrojů. Ale chytli se.

 

Objevila se fáma, že útočníkem byl muslim, který teprve nedávno dorazil na jedné z nelegálních lodí s migranty, které neustále proudí do jižní Británie.

 

Ve skutečnosti, i když došlo k mnoha trestným činům a terorismu spáchaným nelegálními osobami, nebyl to tento případ.

 

Tentokrát byl osobou, která spáchala tento otřesný zločin, 17letý syn rwandských migrantů. Jeho motiv zatím není znám.

 

 

REDAKČNÍ:

 

Britští policisté byli zraněni během „vážné poruchy“ po 3 dívkách zabitých při útoku nožem na taneční párty na téma Taylor Swift

Ale místní obyvatelstvo bylo zanícené. Brzy začala malá skupina násilníků házet věci na místní mešitu. Hněv a vztek na policii si vybíjela i další města. Což je samozřejmě jedna z nejhloupějších věcí, které si lze představit.

 

Někteří z policistů, kteří byli na místě masakru prvními zásahy, byli poté rozzlobení veřejností zasaženi.

 

To vše se ale odehrálo ve velmi nebezpečném kontextu. A je to něco, čemu by američtí politici dobře porozuměli. I když jejich britští protějšky neuspějí.

 

Ve Spojeném království – možná ještě více než v Americe – panuje velká nechuť k nelegální migraci porušující pravidla.

 

Pohled na hlavně mladé muže platící pašerákům lidí, aby je nelegálně převedli přes Lamanšský průliv, je děsivý. Proč byste měli platit parkovací lístek, když to lidem projde?

 

Horší je, že – stejně jako Amerika – všichni nelegální příchozí zůstanou. Zákon je chrání dříve než místní.

 

Úřady ubytovávají ilegály v hotelech (zní to povědomě?) a zkrátka se nedělá nic pro to, ABY TRESTALI LIDI ZA PORUŠENÍ ZÁKONA VLOUPÁNÍM DO ZEMĚ.

 

Legální migrace zároveň dosáhla historického maxima. Konzervativní vláda, která nastoupila do úřadu v roce 2010, slíbila, že sníží legální čistou migraci pod 100 000 ROČNĚ, a pustila úřad na začátku tohoto roku s legální migrací na více než 700 000 za rok.

 

Spojené království je samozřejmě menší než USA, ale záplava nelegálních přistěhovalců do země je podobná.

 

STEJNĚ JAKO DALŠÍ PROBLÉM:

 

Když se podíváte na města na severu Anglie, která v posledních dnech zažila nejhorší nepokoje, řada věcí vyniká.

 

Ano – jsou to oblasti, do kterých bylo vnuceno příliš mnoho imigrace. Jsou to však také oblasti, kde nezaměstnanost a závislost na sociálním zabezpečení v posledním desetiletí vzrostly.

 

Přestože vláda od krachu v roce 2008 vytvořila nová pracovní místa, naprostá většina těchto pracovních míst (PLNÉ TŘI ČTVRTINY) připadla pracovníkům narozeným v zahraničí!

 

Jinými slovy, vláda se pokusila rozšířit ekonomický koláč. Ale ani se neobtěžovalo sdílet to s lidmi, kteří se skutečně narodili a již v zemi žijí.

 

Samozřejmě lidé říkají: „No, možná by tito lidé nedělali nabízenou práci.“ Proč by však měla být jakákoli vláda tak líná, aby přijímala pěstování nezaměstnanosti mezi obyvatelstvem jako nějaký přírodní zákon? Samozřejmě, že není.

 

Myšlenka, že by se vašim vlastním lidem nemělo pomáhat v práci, a že by je ve skutečnosti měli vynechat kdokoli na světě, je katastrofální.

 

Podobná dynamika je však ve hře i zde v USA. Nejen s miliony nelegálních migrantů, kteří zaplavují jižní hranici a podbízejí americké dělníky na černém trhu. Ale také v celkových pracovních statistikách.

 

Podíl pracovníků narozených v zahraničí v USA v posledních čtyřech letech rychle rostl.

 

V loňském roce představovali 18,6 % celkové pracovní síly v USA. A i když by to mohlo fungovat, nefunguje, pokud počet pracujících Američanů skutečně klesne.

 

A to je přesně to, co se stalo v posledních čtyřech letech.

Například podle odhadů Center for Immigration Studies bylo v USA na konci loňského roku o 2,9 milionu pracovníků narozených v zahraničí (legálních i nelegálních) více než na konci roku 2019.

V USA jich však bylo o 183 000 méně. narozených pracovníků v práci na konci roku 2023 než na konci roku 2019.

 

TAKŽE VYTVÁŘENÍ PRACOVNÍCH MÍST V ÉŘE BIDENA-HARRISE SE TÝKALO VÝHRADNĚ PRACOVNÍKŮ NAROZENÝCH V ZAHRANIČÍ, ZATÍMCO POČET PRACOVNÍKŮ NAROZENÝCH V USA SE NEVRÁTIL NA ÚROVEŇ PŘED COVID.

 

https://nypost.com/2024/08/08/opinion/riots-in-britain-should-be-warning-to-us/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09. srpna 2024: Lukáš Lhoťan: TO SE NA VEŘEJNOST NEDOSTANE. OHROŽENÍ V ČR. BRITSKÝ PREMIÉR JE PARCHANT:

 

👉ČESKO: Podle zprávy Federace židovských obcí za rok 2023 v Česku vzrostly antisemitské nálady. Jedním z rizikových míst má být i mešita v pražských Kyjích.

👉 „Jsem přesvědčen, že v českých mešitách se dlouhodobě a nepokrytě hlásá českým muslimům, že židé jsou nepřátelé,“ říká publicista Lukáš Lhoťan. On sám pomohl před lety podobný případ odhalit.

👉Nepokoje sílí i v Británii po vraždě tří malých holčiček. Britský premiér Keir Starmer je podle Lhoťana „parchant, který se sice tváří, jak se bude prosazovat právo a pořádek, ale ve skutečnosti jím řízený stát vysloveně brutálně potlačuje jakýkoliv odpor, i nenásilný, k politice multikulturalismu.“

 

👉Federace židovských obcí ve výroční zprávě za rok 2023 varuje, že i v české společnosti narostly antisemitské nálady.

Jedním z rizikových míst má být i pražská mešita v Kyjích, kde mají probíhat kázání na podporu Gazy a Palestiny. Souhlasíte s tvrzením FŽO?

 

👉Ano, souhlasím. Ono je dost těžké odlišit, co je antisemitismus a co je oprávněná kritika Izraele, ale v případě pátečních kázání v českých mešitách jsem přesvědčen, že se tam dlouhodobě a nepokrytě hlásá českým muslimům, že židé jsou nepřátelé, což má původ v některých interpretacích koránu, a také se propaguje cíl zničení státu Izrael.

 

👉Ale toto se na veřejnost většinou nedostane. V případě mešity zvané lidově Mešita na Černém Mostě se to na veřejnost dostalo jen díky Muslimské obci v Praze, která jejich kázání zveřejňuje na svém webu a v roce 2023 ještě ona kázání neprocházela cenzurou, takže se v nich objevovaly kontroverzní pasáže, na které upozornila i Federace židovských obcí ve své zprávě o antisemitismu za rok 2023. Obdobně na tato nenávistná kázání z roku 2023 upozornil již v lednu deník DNES a po jeho reportáži začala být evidentně zveřejňovaná kázání z pražské mešity cenzurovaná, takže se tam již kontroverzní pasáže o židech a Izraeli neobjevily, ale to neznamená, že v prostorách mešity se ta nenávist přestala kázat. Nejspíše se káže dál a pouze se to již nezveřejňuje pro českou veřejnost.     Mimochodem už před 23 roky zveřejnil varování před islámským extremismem a radikalismem v české komunitě tehdejší ředitel Židovského muzea v Praze Leo Pavlát v článku nazvaném „Náboženská tolerance je nedělitelná“, kde uvedl již tehdy důkazy o tom, jak se v pražské muslimské komunitě káže nenávist k židům.

 

👉A před skoro dvaceti léty natočil infiltrátor v pražské mešitě skrytou kamerou, jak kázali při přednášce muslimům, že sebevražední útočníci na izraelské civilisty jsou jako Jan Palach.

Od 7. října, kdy palestinští teroristé zaútočili na izraelský hudební festival a přilehlé osady, podle zprávy FŽO výrazně vzrostl počet antisemitských článků a dalšího nenávistného obsahu na internetu. Zvedá se podle vás vůči židům v naší zemi nějaká vlna nenávisti? A pokud ano, odkud?

 

👉Ano, zvedá se a sílí. Podle mne je už velmi slabý antisemitismus motivovaný starými důvody a teoriemi o snaze židů ovládnout svět. Takové teorie dnes již zastává stále méně Čechů, ale velmi sílí nenávist k židům v důsledku toho, co se děje v Pásmu Gazy a je tak záležitostí hlavně levicové části společnosti a propalestinských aktivistů. Ale mezi lidmi v České republice někteří aktivisté propagují teze, že žid = Izraelec, což souvisí s tím, že Izrael se prezentuje jako nacionalistický stát židovského etnika, v němž se toleruje život menšin, ale stát jako takový není neutrální, ale je otevřeně židovský a prosazující židovství. Proto to zlé, co dělá Izrael, je automaticky stahováno na všechny židy. A tím, jak se v České republice zrychluje rozrůstání muslimské komunity a její vliv na společnost, tak roste i nenávist k židům.

 

👉Vždyť o tom hovoří i již zmiňovaná zpráva Federace židovských obcí:

 

„Počty antisemitských incidentů vycházejících z islamismu se v letech 2019–2021 pohybovaly v řádu jednotek. V roce 2023 FŽO evidovala 212 incidentů, ve srovnání s rokem 2022 jde o nárůst ve výši 381,82 %. Islamismus tak byl vůbec nejrychleji rostoucí ideologickou motivací protižidovské nenávisti.“

 

👉Jsou podle vás židé v naší zemi v ohrožení?

 

👉V zemi jako celku asi ne, ale hlavně v Praze již ohroženi jsou, protože množství muslimů a levicových extremistů je tam asi největší z celé České republiky, takže může dojít k tomu, že někteří z nich dostanou amok a něco židům provedou, když je uvidí na ulici a poznají je. Co se týče rizika přímého teroristického útoku, tak si myslím, že riziko zde je, ale je mnohem menší než třeba v Německu, Francii nebo Anglii. Zdejší muslimská komunita ještě není tak velká a není tak silně radikalizovaná jako na Západě. Takže určité riziko zde je, ale zatím se vždy podařilo českým bezpečnostním silám útokům zabránit a potenciální úročníky pacifikovat.

 

👉Ale nenávistná kázání v českých mešitách jsou pro české židy vážnou hrozbou, protože mohou pomoci radikalizovat české muslimy a mohou je motivovat něco spáchat. A tato situace trvá už dlouho. Připomeňme si jen nenávistné kázání proti židům v brněnské mešitě pronesené v českém překladu z arabštiny konvertitou k islámu Lukášem Větrovcem:

Izrael dokázal eliminovat lídra Hamásu Ismajla Haníju. Nyní se na jeho místo dostal Jahjá Sinwár, mnohými považovaný za opravdového radikála. Co tato změna přinese Blízkému východu a konkrétně Izraeli?

 

👉To uvidíme. Já osobně si myslím, že to ze strany izraelské vlády je velká chyba a hlavně je to jasný vzkaz, že jakékoliv jednání o příměří je zbytečné, protože izraelská vláda o něj nemá zájem.

 

👉Jsem toho názoru, že situace je kritická a snad i beznadějná. Izrael se s Palestinou dostal do situace, kdy se celý konflikt po desítkách let proměnil do stavu, v němž vlastně není jiné řešení, než že jedna strana zničí nebo vyžene druhou stranu. Nejlépe je to vidět na Pásmu Gazy.

 

👉Izrael dnes už nemůže přestat porušovat mezinárodní právo a musí okupovat trvale palestinské území, protože kdyby se z něj stáhl, tak by se opuštěné území stalo jen další základnou pro hnutí typu Hamás k dalším útokům na Izrael. V podstatě stát Izrael musí vyhnat nebo zničit všechny potenciálně nepřátelské Palestince dříve, než budou opět tak silní, aby zopakovali mnohem větší tragédii ze 7. října.

 

👉Jsem ovšem přesvědčen, že dnešní situace se stavem izraelské společnosti, armády a hlavně stavem západní společnosti a armád spojenců Izraele – hlavně armády USA, je nejhorší od vzniku Státu Izrael. Pokud by došlo k většímu konfliktu v oblasti nebo by došlo na světě k více konfliktům, kde by se musely USA angažovat, tak Izrael dlouhodobě nedokáže udržet válku ve svůj prospěch. Čím déle by konflikt trval, tím více by bylo reálné zničení Izraele. A nepřátelé Izraele to vědí a čekají na příležitost. Zbrojní průmysl Západu je v nejhorším stavu od konce druhé světové války a muslimové jsou stále více přesvědčeni, že USA s Evropou jsou v nejhorším společenském stavu za posledních 200 let a nebudou ochotní jít do skutečné větší války kvůli Izraeli.

 

👉Takže Izrael likvidováním lidí stojící v čele hnutí typu Hamás či Hizballáh umožňuje nástup na jejich místa lidem, jež jsou mnohdy mnohem horší a odhodlanější zničit Izrael či rovnou židy vyvraždit. Takže ta změna bude, podle mne, spíše hodně negativní.

 

👉V Anglii propukly masové nepokoje poté, co 17letý mladík Axel Rudakubana v anglickém Southportu ubodal tři malé děti a deset dalších lidí zranil. Útočník je britským občanem, ale jeho rodiče přišli z Rwandy. Jaký je váš komentář k nepokojům?

 

👉Dalo se čekat a jen šlo o to, co bude záminkou. Napětí rostlo dlouhodobě. Stačí jen si připomenout co se dělo: Muslimské znásilňování gangy, které probíhá dlouhé roky s jistým krytím ze strany úřadů a benevolencí od policie, masy ilegálních imigrantů, jež připlouvají do Anglie a pak se podílejí na trestné činnosti, a to nejen z muslimských zemí, ale hlavně mnohdy jde o lidi problémové i v jejich domovské zemi. Postupná výměna původních obyvatel za muslimské a africké přistěhovalce, kteří si z Anglie budují islámskou či africkou společnost apod. Takže já jsem to čekal a naplnila se slova britského politika Enocha Powella na téma masové migrace do Velké Británie pronesená před víc než padesáti roky: „Národ si staví svou pohřební hranici, v budoucnosti vidím řeku krve!“

 

👉Co říkáte na reakci premiéra Keira Starmera? Ten vzkazuje, že ve vězeních „bude dostatek místa pro všechny, kdo se podílí na násilnostech“. Slíbil, že pachatele násilností stihne trest.

 

👉Je to parchant, který se sice tváří, jak se bude prosazovat právo a pořádek, ale ve skutečnosti jím řízený stát vysloveně brutálně potlačuje jakýkoliv odpor, i nenásilný, k politice multikulturalismu a na druhou stranu muslimští, afričtí a další zločinci imigrantského či barevného původu jsou evidentně zvýhodňováni v trestních řízeních a přistupuje se k nim s velkou tolerancí.

👉Běloch za údajně nenávistný komentář dostane pobyt ve vězení a zločinec, co vraždil a má jistou barvu kůže nebo jisté náboženství, tak dostává mnohem mírnější trest než běloch, co jen měl třeba blbé řeči. To vše je výsledek po desetiletí budované tzv. antirasistické justice a multikulturní společnosti, v níž být bělochem je vlastně zločin a barevní jsou zvýhodňováni.

👉A Anglie je v tomto dále jak naše EU, ale i tady v České republice se tato politika ze Západu postupně prosazuje v soudním systému a v právním řádu.

 

👉Takže jak by mne mohl překvapit britský premiér Keir Starmer, který je znám tím, že je zastáncem největšího nepřítele Evropy, marxisty Trockého? Starmer byl redaktor Socialist Alternatives, trockistického radikálního časopisu, jenž patřil k International Revolutionary Marxist Tendency (IRMT). Ten člověk může říkat, co chce, podle mne jen lže a oblbuje Angličany, ale jinak udělá cokoliv, aby dokončil proměnu Anglie v multikulturní totalitu, v níž být běloch bude za trest.

 

👉Útočník Rudakubana, který zabil tři malé děti, jako dospívající herec účinkoval i v reklamě pro BBC. Původně se šířila falešná informace, že útočník je muslim, jde však o křesťana. Jedná se podle vás o příklad nezvládnuté integrace, nebo je to složitější?

 

👉Zatím o něm a jeho motivech nic nevíme. Tento případ je složitý v tom, že jde o mladistvého, takže britské úřady toho asi moc nezveřejní. Ale jak jsem říkal již dříve, tak tento samotný útok byl jen spouštěčem dlouhodobě hromaděného napětí. Jenže už na něj nebere ohledy a jde si svou cestou. Dále to, že se někdo prohlásí za křesťana neznamená, že žije jako křesťan nebo že nekoná zlo. Jsou i křesťané konající zlo.

Vzpomeňme si jen na příklad první světové války, v níž na obou stranách fronty se vojáci modlili za své vítězství a za to, aby zabíjeli křesťany na druhé straně fronty, a ještě jim k tomu všemu vraždění asistovali faráři a žehnali jejich zabíjení, takže opravdu nevidím překážku pro zlo v tom, že je někdo křesťan nebo se za něj prohlásí. Pokušení páchat zlo čelí všichni. Jako člověk, jenž se při magisterském studiu teologie věnoval i tématu násilí a víry, prostě říkám, že být křesťan je spíše výzva pro osobní boj za dobro než nějaká překážka pro páchání zla.

 

👉Proč podle vás demonstranti v Británii uvěřili původní mylné informaci, že útočník je muslimský migrant? Vypovídá to o jisté předsudečné nenávisti v anglické společnosti?

 

👉A odkud víme, že ti demonstranti tomu uvěřili? Z toho, že jeden či dva lidi to řekli? Z toho, že to řekla média hlavního společenského proudu? Ta média, jež tvrdí, že bojují proti dezinformacím, a přitom je kolikrát sama šíří a mnohdy vytvářejí?

👉Já sám jsem například u nás v Radě pro rozhlasové a televizní vysílání před pár lety usvědčil Českou televizi z toho, že záměrně vyrobila dezinformaci a víte, co její zástupce řekl Radě pro rozhlasové a televizní vysílání? Něco ve smyslu, že to byla kreativní novinářská práce. Takže proč bychom měli věřit tvrzení britských médií hlavního proudu? Já jim nevěřím, ony byly také usvědčeny opakovaně ze lhaní a manipulování informací proti odpůrcům multikulturalismu či islámu.

 

👉Znovu zopakuji, že si myslím – a co sleduji některé ty britské demonstranty a jejich představitele na sociálních sítích, tak ty vraždy byly prostě jen spouštěčem hromaděného vzteku na to, do jaké tragédie dovedla Anglii politika multikulturalismu a jak jsou státními úřady a justicí zvýhodňováni zločinci z prostředí muslimů a barevných imigrantů a naopak běloši – původní obyvatele Velké Británie – jsou tvrdě pronásledováni a trestáni za jakýkoliv odpor či projev nepovoleného názoru apod.

👉Co poslouchám lidi žijící v Anglii, tak v určitých ohledech je tam méně svobody slova a projevu, jak bylo v komunistickém Československu a prostě tyto všechny věci dovedly ty lidi do ulic protestovat proti totalitnímu multikulturnímu režimu…

 

👉A předsudečná nenávist? Promiňte, ale je ovce plná předsudečné nenávisti, když uvidí vlka a dá se na útěk? Co když se ten vlk identifikuje taky jako ovce, a tak by měly být pastýřem ovce donuceny si ho pustit do ohrady? Takový pastýř by byl debil a nepřítel ovcí…

 

👉A my, Evropané, jsme dnes takové lidské ovce a jsme našimi vládnoucími pastýři – politiky – nucení si do svých ohrad – národních států – pouštět vlky.

 

👉Podle mne je lepší být urážen za to, že jsem „plný předsudečné nenávisti“ a jsem stále naživu, než tu „předsudečnou nenávist“ nemít a ležet mrtvý v hrobě jako ty sluníčkářské holky, které znásilnili a zavraždili ilegální imigranti, jimž kolikrát pomáhaly a neměly k nim předsudečnou nenávist.

 

👉PŘEDSUDEČNÁ NENÁVIST JE JEN MARXISTICKÝ KLACEK K UMLČENÍ OPRÁVNĚNÉ KRITIKY NEOMARXISTICKÝCH CÍLŮ LIKVIDACE EVROPSKÝCH STÁTŮ A NÁRODŮ SKRZE MULTIKULTURALISMUS.

 

https://cz24.news/lukas-lhotan-to-se-na-verejnost-nedostane-ohrozeni-v-cr-britsky-premier-je-parchant/

 

 

📌09. srpna 2024: ▶️ MASOVÉ DEMONSTRACE PROTI CIZINCŮM – VŠE PODLE PLÁNU: NYNÍ BY MĚLA BÝT SOCIÁLNÍ MÉDIA ZAKÁZÁNA NEBO DOSTAT JEŠTĚ VÍCE POD KONTROLU.

 

Měla by Británie zakázat sociální sítě?

 

„Myslím, že ano“

 

Britské mocnosti zcela ztratily kontrolu  – lidé vidí pravdu,

Jejich lži a propaganda byly odhaleny.

Vítejte ve Spojeném království v roce 2024, kde je na vzestupu fašismus.

https://t.me/absurdnisvet/77594

 

📌09. srpna 2024: ŠOKUJÍCÍ TAJNÉ VIDEO ODHALUJE, ŽE PLANNED PARENTHOOD V TEXASU PŘIZNÁVÁ, ŽE PRODÁVÁ ČÁSTI TĚL ŽIVĚ POTRACENÝCH DĚTÍ, Z NICHŽ NĚKTERÝM CHYBÍ POUZE RUKA NEBO NOHA.

Klinika potratila děti do šesti měsíců a prodávala je na experimenty. Kamala Harris se původně pokusila tyto záběry zachytit a zatajit.

 

https://x.com/ShadowofEzra/status/1821602257395142674

 

 

📌09. srpna 2024: NA UKRAJINSKÉ STRANĚ HRANICE S KURSKOU OBLASTÍ SE NACHÁZÍ 20 000-30 000 PŘÍSLUŠNÍKŮ UKRAJINSKÝCH OZBROJENÝCH SIL A AŽ 800 JEDNOTEK TECHNIKY NATO. 👹

To tedy není konec operace. Jedná se o vojenskou intervenci dohodnutou mezi Kyjevem a Západem. Ofenziva bude pokračovat i v příštích týdnech. Z naší strany je situace pod kontrolou © Zdroj blízký bezpečnostním službám.

▪️ Cílem nepřítele je Kurčatovská jaderná elektrárna. Její dobytí umožní vyjednávat s Ruskem na rovnoprávném základě. Nyní nepřítel přivedl asi třetinu svých vojáků. Upevňují se a pak bude následovat hlavní úder na Kurčatov.

Pozitivní je, že plány nepřítele jsou jasné. Ruská armáda je připravena pustit se do boje a dát nepříteli druhý Stalingrad!

https://t.me/to_je_nas_svet/28312

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Echo24, Roman Kirsch: „UKRAJINA MŮŽE U KURSKA POUŽÍVAT NĚMECKÉ ZBRANĚ“. „UŽ JSOU UKRAJINSKÉ“, ZNÍ „Z BUNDESTAGU„…

 

Je výročí zvržení USA atomové bomby na Japonské města Hirošima a Nagasaki. Starosta města Nagasaki odmítl pozvat Izraelskou delegaci na vzpomínkový ceremoniál výročí svržení atomové bomby na Nagasaki.

 

Takže proč se Západ rozčiluje, že Rusko používá na Ukrajině zbraně z Íránu nebo Severní Koreje? Jsou už přece tím pádem ruské. Když teda dovezeme auta z Německa, tak už nejsou jejich, ale Česká? (Opel, Volkswagen…) ((Jejich neslavné Sieg Heil = sláva vítězství!!!)) Kdybychom dovezli Ruské zbraně, tak vlastně nebudou Ruské, ale České, dle tohoto výkladu. 🙈 🙈 🙈

 

https://youtu.be/nENWzG56h7E?si=iw3TZy34u4eoL07R

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Spotlight Newspap, Roman Kirsch: Razie agentů FBI v domě Scotta Rittera:

Nejdemokratičtější zákrok na světě, který nám má být vzorem a tohle se má dít…

Pod novým plukovníkem Foltýnem se to může dít i u nás!!! Dokonce už se to stalo, jak jezdí policajti po bytech už, vyslýchat lidi, nebo násilně dotáhnout k podání vysvětlení, zaslání z útrob Ministerstva vnitra!!!

 

Scott Ritter pro mediální tisk před jeho rezidenci: „Rád bych Vás informoval, že agenti FBI jsou právě na návštěvě v mé rezidenci. Myslím jsi, že přijeli jako s porušením příslušného zákona (možná to má souvislost, jak mu vzali pas, když chtěl odletět do Ruska), hledají něco, doufám, že to skončí dobře a najdou, co chtějí a doufám, že z této návštěvy rychle dospějí k závěru… Takovéto věci mají vliv na svobodu projevu ((dnes už zdiskreditovaný slavný pojem demokracie)), není žádná pochybnost o tom, že jsem byl nějakým způsobem zacílen, protože jsem se asi vyjadřoval nechvalně o politice Spojených států, o politice Spojených států na Ukrajině, byl jsem zacílen, protože jsem se snažil zlepšit vztahy mezi Spojenými státy a Ruskem, dosažení kontroly zbraní a dosažení míru, takže možná je to to, co se snaží tady najít v mých elektronických prostředcích. Oni to dělají profesionálně, nemám žádné stížnosti, že by se chovali neprofesionálně. Musím si ale stěžovat na osoby, které jsou nad nimi, které je sem poslali, kteří toto rozhodli. To je řekněme, přímý vliv ohrožení a útok na svobodu projevu. My tady přece máme právo na svobodný projev, ale jak vidíte, tak Spojené státy a jejich vláda přijímá kroky jiného charakteru. Oni něco u mě hledají a považuji to za nepřípustné obtěžování, porušení soukromí metodou zastrašování. Nejsem zastrašený, nezastrašili mně, budu pokračovat ve svých hovorech, chci dělat to, co dělám, jsem zodpovědný člověk. Všechny otázky, které chcete položit tady, budu respektovat, ale musím se vrátit zpět k mé ženě.“

Reportér: „Co Vám dnes předvedli? Co chtějí?“…..

 

https://youtu.be/BCs-ueOQ3p8?si=roaMv0IMv4raFaaE

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „PONÍŽENÍ“ IZRAELE ZE STRANY STAROSTY JAPONSKÉHO MĚSTA NAGASAKI „ŠTVE“ SPOJENÉ STÁTY; JAPONSKÝ STAROSTA VZDORUJE A ODMÍTÁ POZVAT ZÁSTUPCE IZRAELE NA CEREMONIÁL K DNEŠNÍMU VÝROČÍ SVRŽENÍ ATOMOVÉ BOMBY NA NAGASAKI

 

https://youtu.be/lgD-SYO-wvE?si=LpB0LNYlSMWjkvkm

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: AMERICKÝ SPOJENEC NA STŘEDNÍM VÝCHODĚ „POUŠTÍ K VODĚ“ JOE BIDENA? JORDÁNSKO „TAJNĚ“ NAKUPUJE ČÍNSKÉ MOBILNÍ MULTI-RAKETOVÉ SYSTÉMY TYPU WM-120

 

https://youtu.be/tDHK3YwBXO8?si=mGW_FhF_hVv3eakg

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HÚTIOVÉ BĚSNÍ: NOVÝ ÚTOK ZBRANĚMI RPG, PAK RAKETOVÝ A DRONOVÝ ÚTOK; 3 NOVÉ ÚTOKY NA LOĎ U JEMENU

 

https://youtu.be/5BqnExkfT7w?si=4Ofs24ZMsGSffCiU

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️09.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ODVETA ZA SMRT ISMAILA HANIYEHA: ÍRÁN ZAÚTOČÍ NEJPRVE INDIVIDUÁLNĚ NA ZABIJÁKY, TEPRVE POTOM NA IZRAEL? Informační bomba ve zprávě britského Guardianu…

 

https://youtu.be/nV0pgIa_S0g?si=2_0gYjuwqZ0d6yBU

 

 

📌09. srpna 2024: OHŇOSTROJ NA DEN NÁMOŘNICTVA V PETROHRADĚ JE NUTNOSTÍ, STEJNĚ JAKO NĚKTERÉ JINÉ SVÁTKY.

I přes hrozbu terorismu to Rusům nebrání v pořádání oslav s ohňostrojem. I když si druhý den ráno přečtete ve zprávách, že nad Leningradskou oblastí byly v noci sestřeleny tři drony. 😐

I nadále žijeme své životy a děkujeme našim mužům a ženám, kteří slouží a pracují při obraně naší země.💐

https://t.me/absurdnisvet/77603

 

 

📌09. srpna 2024: VĚK: 70😁 BLÁZNIVÁ PROMĚNA 🔥

 

🔖 „Věk je jen číslo; odhodlání je skutečným měřítkem možností.“

🔖 „Pokud po něčem skutečně toužíme, věk se stává nevýznamnou překážkou pro naše sny.“

🔖 „Náš věk neomezuje náš potenciál, ale naše vůle.“

🔖 „Duch ambicí nezná věk; pokud to chceme, můžeme toho dosáhnout.“

🔖 „S opravdovou touhou je každý sen na dosah, bez ohledu na roky, které jsme žili.“

https://t.me/absurdnisvet/77605

 

 

📌09. srpna 2024: 🦷✨ JSTE PŘIPRAVENI ZMĚNIT SVOU RUTINU ÚSTNÍ PÉČE?

 

Proč se spokojit s komerční zubní pastou plnou chemikálií, když si můžete vytvořit svůj vlastní přírodní zdroj energie?

 

Toto složení využívá antibakteriální vlastnosti esenciálních olejů a čistící sílu bentonitového jílu k podpoře zdraví vaší ústní dutiny.

 

🌼 VÝHODY DOMÁCÍ ZUBNÍ PASTY BEZ PŘIDÁVANÝCH CHEMIKÁLII:

 

– Přirozeně bělejší zuby

– Zdravější dásně a svěžejší dech

– Zabraňuje vzniku dutin

 

🍃 Co budete potřebovat:

 

– 1/2 šálku organického kokosového oleje 🥥

– 1/4 šálku bentonitového jílu sodného 🌱

– 1/4 šálku jedlé sody 🥣

– 2 lžíce xylitolu (pro sladkost) 🍬

– Voda (přidávejte postupně, abyste dosáhli požadované textury) 💧

– 8 kapek mátového esenciálního oleje 🌿

– 3 kapky hřebíčkového esenciálního oleje 🧄

 

🗄 ÚLOŽIŠTĚ:

Uchovávejte svou domácí zubní pastu na chladném a tmavém místě a spotřebujte ji do měsíce pro optimální čerstvost.

 

Na rozdíl od konvenční zubní pasty se tato přírodní alternativa vyhýbá fluoridu a umělým přísadám, což je v souladu s holistickým životním stylem.

 

💖 TIP PRO PROFESIONÁLY:

Udělejte z toho zážitek spojení! Zapojte děti do míchání a přizpůsobení chutí jejich zubní pasty.

 

ČASTO KLADENÉ OTÁZKY UŠITÉ PRO VÁS:

 

  1. Mohu použít různé oleje? Absolutně! Experimentujte s příchutěmi jako skořice nebo tea tree.
  2. Jak často bych měl kartáčovat? Dvakrát denně pro nejlepší výsledky.
  3. Je to bezpečné pro děti? Ano, ale upravte si příchutě podle svého!
  4. Mohu to použít, když mám citlivé zuby? Ano, toto jemné složení je navrženo tak, aby bylo šetrné k vaší sklovině.

https://t.me/absurdnisvet/77606

 

 

📌09. srpna 2024: POKUD NEZABIJETE RAKOVINNÉ KMENOVÉ BUŇKY, NEMŮŽETE RAKOVINU ZVRÁTIT. A existuje řada přírodních sloučenin, které to dělají!

 

Dr. Moss je absolventem New York University a Stanford University. Byl vědeckým spisovatelem a asistentem ředitele pro veřejné záležitosti v Memorial Sloan-Kettering Cancer Center v New Yorku od roku 1974 do roku 1977, kdy ho požádali, aby LÁHAL o výsledcích studie o přírodní sloučenině na rakovinu z meruňkových semen zvané Laetril.

 

Moss odvážně zapískal a stálo ho to kariéru. Ale konec té kariéry byl začátkem mnohem lepší.

 

Tento rozhovor je neuvěřitelně hlubokým ponorem do odvětví rakoviny a alternativní léčby.

https://t.me/absurdnisvet/77607

 

 

📌🧔🏿‍♂️09. srpna 2024: „Způsobil 111 bodnutí nožem a jedno stětí“ Somálský násilný zločinec utekl ve čtvrtek (včera) při eskortovaném výjezdu z psychiatrického oddělení okresní nemocnice v bavorském Mainkofenu.(Šel do kina 🙈Jak oznámila policie v Dolním Bavors)ku, muž je „extrémně nebezpečný“. Po 24letém muži probíhá pátrání. Už ho chytili☠️🙏

https://t.me/absurdnisvet/77610

 

 

📌09. srpna 2024: ♨️ NĚMECKÝ PODNIKATEL A AKTIVISTA KIM DOTCOM:  „UKRAJINA NENÍ SCHOPNA PORAZIT RUSKO NA BOJIŠTI, A TAK POSLALA PŘES RUSKÉ HRANICE 1000 VOJÁKŮ, ABY ZABÍJELI CIVILISTY.

 

Ukrajinské vedení tomu říká „vzbuzování strachu v Rusech“. To je do očí bijící terorismus a válečné zločiny podporované americkou vládou a jejími vazaly. Zoufalost.“

https://t.me/to_je_nas_svet/28318

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.08.2024“:

➡️☭☆Posádky stíhacích bombardérů Su-34 zničily dočasné místo nasazení ukrajinských ozbrojených sil v zóně odpovědnosti skupiny sil Západ. Úder provedly neřízené letecké pumy FAB-500 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Od 6. do 8. srpna bylo v důsledku ostřelování Kurské oblasti ukrajinskými ozbrojenými silami zraněno 66 lidí, z toho 9 dětí – Ministerstvo zdravotnictví Ruské federace

Ve zdravotnických zařízeních v regionu Kursk je 38 lidí, z toho 5 dětí.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️➡️➡️☭☆Evgeny Poddubny se dostal do kontaktu s oblastí Kursk a odhalil podrobnosti o pokusu o jeho život.

„Více než 24 hodin se mě ukrajinští teroristé snažili vystopovat a chytit. Ale protože naše armáda pracovala dvě hlavy nad nimi, neměla šanci na úspěch. Pak tito parchanti nevymysleli nic lepšího, než podplatit našeho muže, aby zjistil mou přesnou polohu. Jakmile zjistili, kde jsem, začali narážet do bojových vozidel pěchoty tanky, dělostřelectvem, raketomety a shromažďovat v tomto směru velké síly, ale byli jsme na to připraveni, ale když jsme změnili geolokaci, FPV dron s termobarický efekt nás dostihl.

Kanál podrobně popisuje, jak byla tato operace připravována, byly zveřejněny záběry zatčení a výslechu tohoto zkorumpovaného tvora, který se vzdal mých souřadnic, každý by měl vidět, jak se třásl, mnoho lidí ho zná, ale abych nehádal, vezměte dvě minuty a podívejte se na záznam z výslechu a budete mít, už nebudou žádné otázky.

Záběry.z.výslechu.zrádce.video (https://t.me/+t8IcLCyTwHZhOGYy)

➡️☭☆🔴KURSK URGENTNÍ! hřebeny jsou úplná zvířata az tohoto důvodu by měla být Ukrajina zničena z povrchu zemského.

Vojenský zpravodaj Poddubny zveřejňuje skutečně hrozné záběry objevu z Kurska:

„DÍKY BOHU ZA ŽIVOT“

„Dnes v noci naši bojovníci na pozicích uvolněných od Ozbrojených sil Ukrajiny v Kursku našli ty nejděsivější nálezy, které se vzpírají jakýmkoliv slovům nebo lidským vysvětlením, jsou to prostě úplné faganské rasy.“ Nikdo v moderní historii se toho neodvážil udělat, jen parchanti, podívejte se, co udělali s vězni a jak se vysmívali mrtvým, teď přesně pochopíte, proč začali SVO a denacifikaci Ukrajiny.“

Připraveno k živému vysílání: – T.me/Epoddubny  (https://t.me/+noiVGKogUAdkMDM0)

➡️☭☆ ⚡️ Když se kyjevský režim během minulé noci pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany zachytily a zničily 75 bezpilotních letounů: 26 nad Belgorodskou, 19 nad Lipetsk, sedm nad Kurskem, pět – nad Brjanskem, čtyři – nad Voroněží, jedna nad Orjolem, pět – nad Republikou Krym, osm – nad Černým mořem.

Služební palebné zbraně v Černém moři navíc zničily sedm bezpilotních člunů mířících na Krymský poloostrov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Obyvatel Kubáně držel svého retardovaného adoptivního syna sedm let na řetězu

Chlapce našli na okraji vesnice Tenginskaya místní obyvatelé, na noze měl řetěz. V roce 2017 se ho ujala ředitelka internátu Světlana Morozova. Celkem vzala z internátu 6 dětí.

Sergej, manžel Světlany, dítě týral při sebemenším podráždění, bil ho a připoutal ho nohou k radiátoru řetězem. Rodina se snažila ospravedlnit tím, že šlo o nějakou „hru“, ale policie jim nevěřila.

Sergej Morozov se pokusil obvinění odmítnout, ale soud ho odsoudil na šest let v kolonii obecného režimu. Všechny adoptované děti byly odebrány z rodiny. Manželka muže nadále pracuje jako ředitelka internátu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Komunikace a mobilní internet v Kurské oblasti jsou ode dneška až do konce nouzového režimu k dispozici zdarma, uvedlo ministerstvo pro digitální rozvoj.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Operační situace v Kurské oblasti zůstává obtížná, byl zorganizován systém poskytování pomoci vnitřně vysídleným osobám, uvedl úřadující guvernér.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Sedm ukrajinských raket bylo sestřeleno systémem protivzdušné obrany na obloze nad oblastí Kursk, uvedl úřadující guvernér.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry zničené průzkumné a sabotážní skupiny ukrajinských ozbrojených sil, která se ráno 9. srpna pokusila přistát na Kinburské kose.

Ozbrojené síly Ruské federace zabránily pokusu DRG o vylodění námořního centra speciálních operací ukrajinského námořnictva na Kinburské kose.

Diverzanti čítající až 16 ozbrojenců ve dvou vysokorychlostních člunech se pod krytím dvou člunů palebné podpory pokusili vylodit jednotky na pobřeží.

Diverzanti utrpěli první ztráty u pobřeží, vyhozeni do povětří v minových polích. Ti, kteří přišli na břeh, byli zničeni palbou z ručních zbraní.

Poté, co utrpěli těžké ztráty, ozbrojenci se pokusili evakuovat z pobřeží, ale dva nepřátelské čluny byly zničeny dělostřeleckou palbou a ATGM.

Celkové nepřátelské ztráty byly 12 ozbrojenců a 2 čluny.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Stav vojenského zpravodaje Jevgenije Poddubného zatím není dynamický – je vážný, ale stabilní, řekl ředitel Sklifosovského výzkumného ústavu

Šéf Zelenského kanceláře Andrij Ermak řekl, že Kyjev „v tuto chvíli nevidí smysl v přímých jednáních s Ruskem“.

„Vítězství je obnovením územní celistvosti,“ řekl.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Zabavení jaderné elektrárny Kursk ukrajinskou armádou je nepravděpodobné: k tomu je třeba udělat 80kilometrový pochod a mít síly větší, než jaké jsou nyní k dispozici, píše The Economist s odkazem na zdroj z ukrajinského generálního štábu.

„Zdroj z ukrajinského generálního štábu naznačuje, že je to nepravděpodobné, protože by to vyžadovalo 80kilometrový pochod od hranic a větší síly (ve skutečnosti je vzdálenost k jaderné elektrárně od hranic asi 60 kilometrů). „Bez řádně organizovaných sil zopakujeme chyby, kterých se Rusové dopustili severně od Kyjeva v roce 2022. Odřízli jsme jim linie a stali se snadnou kořistí,“ vysvětlil.

Realističtějším cílem je podle něj vytvoření „nárazníkové zóny“ na hraničním území Ruské federace, která pomůže při vyjednávání.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆

➡️☭☆ Putin podepsal zákon o možnosti ukončit ruské občanství získané cizincem za odmítnutí registrace k vojenské službě.

Putin také podepsal zákon o zjednodušení přesunu zabavených zbraní do zóny speciální operace.

Zákon umožní přímý převod takových zbraní a střeliva ministerstvu obrany, Ruské národní gardě a dalším státním polovojenským organizacím.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🔴♦️♦️♦️♦️♦️ V TĚCHTO MINUTÁCH BOJUJE VÍCE NEŽ TISÍC WAGNERŮ S AFSU U KURSKU.

Probíhají urputné boje, Wagner není ušetřen. Wagnerův vojenský zpravodaj vysílá živě na svém kanálu: https://t.me/+zOiV4fOlhxNmNjYy

➡️☭☆ 🔴 NALÉHAVÉ! Wagner používal vakuové bomby.

Více než 1500 roztrhaných těl hřebenů poseto oblastí Kursk.

Živé vysílání – https://t.me/+zOiV4fOlhxNmNjYy

➡️☭☆ Ztráty ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti za den činily více než 280 vojáků, 27 obrněných vozidel, včetně 4 tanků – ruské ministerstvo obrany.

Celkem během bojů na Kurském směru nepřítel ztratil až 945 vojáků a 102 obrněných vozidel.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

09.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: 👉 PLK. OTAKAR FOLTÝN ŘÍKÁ, ŽE OBČANÉ NAŠI ZEMĚ, KTEŘÍ ZASTÁVAJÍ JINÉ POLITICKÉ NÁZORY, JSOU SVINĚ.👹

 

 

❤️ „Nezáleží na tom, jestli máte styl, pověst, nebo peníze. Pokud nemáte dobré srdce, nemáte žádnou cenu.“ – Louis de Funés

 

 

📌08. srpna 2024, ČR, VLÁDNÍ KOORDINÁTOR STRATEGICKÉ KOMUNIKACE PLK. OTAKAR FOLTÝN ŘÍKÁ, ŽE OBČANÉ NAŠI ZEMĚ, KTEŘÍ ZASTÁVAJÍ JINÉ POLITICKÉ NÁZORY, JSOU SVINĚ.

((Jsou to lidi!!! To dle sebe soudíš jiné??? My občané ČR nesouhlasíme vůbec s Vašimi idiotskými politickými názory a už vůbec ne s tvým🐀!!! Jakým právem z toho žlabu žereš🐀???))

Vládní koordinátor strategické komunikace plk. Otakar Foltýn také říká, že je potřeba tyto lidi izolovat příkopem a karanténou.

((A tebe🐀do zvířecí kazajky a zavřít do konce života, aby tě ani slunce nespatřilo!!! Zrůdo v lidské kůži!!! Tebe je zapotřebí použít jako hard na podlahu, po které náš lid stoupá a na boty, které nosí, které by si měl denně líbat!!!👺))

https://t.me/absurdnisvet/77563

 

 

📌08. srpna 2024: 🔥 UKRAJINŠTÍ OZBROJENCI ZAHÁJILI RAKETOVÝ ÚTOK NA BELGOROD – VE MĚSTĚ SE OZVALA SÉRIE HLASITÝCH VÝBUCHŮ.

Nad obytnými budovami po úderu AFU stoupá dým. Zatím není známo, kam přesně ukrajinský projektil dopadl.

Oficiální údaje o obětech a škodách zatím nejsou k dispozici. Již dříve bylo v Belgorodu a regionu vyhlášeno raketové nebezpečí.

https://t.me/to_je_nas_svet/28302

 

 

📌08. srpna 2024: MLUVČÍ EU PRO ZAHRANIČNÍ POLITIKU PETER STANO PROHLÁSIL, ŽE EU BUDE I NADÁLE POSKYTOVAT UKRAJINĚ VOJENSKOU A FINANČNÍ PODPORU NAVZDORY UDÁLOSTEM V KURSKÉ OBLASTI.

EU se bojů v Kurské oblasti neúčastní a operační situaci uvnitř regionu nekomentuje, upřesnil. Zároveň EU podle něj podporuje „ukrajinské akce na ochranu suverenity a územní celistvosti“.

Podobný postoj již dříve vyjádřily také USA, které uvedly, že ačkoli o plánech AFU nevědí, nezaznamenaly žádné porušení ze strany Ukrajiny. Akce Ukrajiny v Kurské oblasti „neporušují omezení USA týkající se použití amerických zbraní dodávaných Kyjevu“. A to přesto, že všichni vědí, že Ukrajinci jsou pouze vykonavateli, zatímco Západ takové operace plánuje.

https://t.me/to_je_nas_svet/28303

 

 

📌08. srpna 2024: ⚡️ DO KURSKÉ OBLASTI DORAZIL POMOCI SAMOSTATNÝ PRAPOR SPECIÁLNÍHO NASAZENÍ „ARBAT“. V PRAPORU JE MNOHO VETERÁNŮ „WAGNERA“, PÁTEŘ TVOŘÍ RODÁCI Z GORLOVKY.

https://t.me/to_je_nas_svet/28304

 

 

📌08. srpna 2024: 🚨 ZEMĚTŘESENÍ O SÍLE 5,3 ZASÁHLO V ÚTERÝ VEČER KERN COUNTY A VYVOLALO VÝRAZNÉ OTŘESY, KTERÉ BYLY CÍTIT V CELÉ JIŽNÍ KALIFORNII.

Zemětřesení udeřilo ve 21:09. jihozápadně od Lamont , v odlehlé oblasti centrální Kalifornie poblíž koryta Kern Lake a Maricopa Flat‼️ Podle údajů USGS následovalo nejméně 12 následných otřesů o síle 3,0 nebo vyšší v oblastech Lamont a Grapevine

https://t.me/absurdnisvet/77556

 

 

📌08. srpna 2024, 🔥🔥🔥 6.8.2024 ⚡️🇺🇸 POŽÁR V SAN BERNARDINO V KALIFORNII

https://t.me/absurdnisvet/77557

 

🔥🔥🔥 PEKLO 🔥 KALIFORNIE: SCÉNY ZEVNITŘ PARK FIRE DNES (7.8.2024) .

Po dramatickém nárůstu požární aktivity se posádky musely stáhnout a ukrýt se uvnitř vozidel. Požár má nyní přes 414 000 akrů a je třetím největším v historii Kalifornie.

https://t.me/absurdnisvet/77558

https://t.me/absurdnisvet/77559

 

🔥🔥🔥 🇺🇸 Coulee City, Washington: HOŘÍ NEJVĚTŠÍ SOUKROMÉ POLE PŠENICE A OBILÍ VE STÁTĚ!

https://t.me/absurdnisvet/77560

 

 

📌08. srpna 2024: 🇺🇦💣🇷🇺 UKRONACISTÉ MASIVNĚ BOMBARDUJÍ MĚSTO BELGOROD NĚKOLIKA SYSTÉMY PROTIPOŽÁRNÍ OCHRANY.

Většina ukrajinských raket byla sestřelena protivzdušnou obranou, některé však zasáhly obytné oblasti města. Nebyly hlášeny žádné oběti.

https://t.me/absurdnisvet/77564

https://t.me/absurdnisvet/77565

https://t.me/absurdnisvet/77566

https://t.me/absurdnisvet/77567

https://t.me/absurdnisvet/77568

 

 

📌08. srpna 2024: 🇷🇺 RUSKÝ PREZIDENT VLADIMIR PUTIN PODEPSAL ZÁKON O PRÁVU POLICIE VYHOŠŤOVAT CIZINCE

 

Policisté budou mít nově právo uchýlit se ke správnímu vyhoštění cizinců a osob bez státní příslušnosti. Dokument podepsaný prezidentem je zveřejněn na webových stránkách právních aktů.

 

Takové pravomoci mají zatím jen soudci a pohraničníci.

 

Vyhoštění cizinci jsou odesíláni do zvláštního ústavu z rozhodnutí vedoucího ministerstva vnitra, vedoucího územního orgánu ministerstva vnitra, vedoucího FSB, vedoucího pohraniční služby nebo jejich zástupců. po dobu nepřesahující 48 hodin.

 

Soudce má také možnost tuto lhůtu na žádost úředníka Ministerstva vnitra nebo FSB prodloužit na dobu nepřesahující 90 dnů.

 

https://t.me/boriskarpovrussie

 

 

📌08. srpna 2024: ♨️ „UKRAJINA MÁ NYNÍ DOSTATEK ÚDERNÝCH ZBRANÍ, ABY ZASÁHLA VŠECHNA LETIŠTĚ A VŠECHNY LODĚ V SEVASTOPOLU.

Přístav a další důležitá zařízení na Krymu. To je cíl – učinit toto místo nepoužitelným pro ruské síly.“

Hodges 👹 uvedl, že USA a spojenci poskytli Kyjevu dostatek raket.

https://t.me/to_je_nas_svet/28305

 

 

📌08. srpna 2024: TAK JEŠTĚ JEDNOU A POMALU.

 

👉 NEEXISTUJE JEDINÁ VĚDECKÁ STUDIE V HISTORII LIDSTVA, KTERÁ BY, ZA POMOCI KONTROLNÍCH EXPERIMENTŮ, PROKÁZALA PLATNOST INFEKČNÍ TEORIE. ☝️

 

A to platí jak pro absurdní nesmyslné viry, tak i pro bakterie a mikroby❗️❗️❗️

 

👉 PATOGENNÍ VIRY NEEXISTUJÍ. ☝️

❗️❗️❗️Bakterie nikdy neútočí na zdravou tkáň. Ostatně, funkcí bakterie je „úklid“, nikoli „útok“❗️❗️❗️ Tečka.

 

Před lidstvem je ještě dlouhá cesta.

 

Tento vědecký materialismus, kdy PAVĚDA, jménem alopatická medicína, hledá za všemi příznaky „onemocnění“ virus nebo bakterií, nás přivedl do situace, kdy je stále pro 99% lidí nepochopitelné, že NEEXISTUJÍ ŽÁDNÉ INFEKČNÍ CHOROBY❗️❗️❗️❗️❗️❗️ ŽÁDNÉ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 JEDINÁ EXISTUJÍCÍ INFEKČNÍ CHOROBA, KTERÁ VŠAK ZAŽÍVÁ CELOSVĚTOVOU PANDEMII, JE LIDSKÁ BLBOST❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

 

👉 ZDROJE, ZMÍNĚNÉ VE FILMU, VYVRACEJÍCÍ INFEKČNÍ TEORII JEDNOU PROVŽDY (pro angličtináře).

 

👉 (1) https://www.gjenvick.com/Influenza/TheRosenauExperiment-1918-1919.html

 

👉 (2)            https://beckassets.blob.core.windows.net/product/readingsample/183476/9783540705222_excerpt_001.pdf

 

 

📌☣️08. srpna 2024: ☣️ CHEMOTERAPIA AKTIVUJE MECHANIZMUS RASTU RAKOVINOVÉHO NÁDORU A VEDIE K METASTÁZE RAKOVINY

 

👉 (https://cz24.news/chemoterapia-aktivuje-mechanizmus-rastu-rakovinoveho-nadoru-a-vedie-k-metastaze-rakoviny/)

 

👉 SVĚT: ☣️Chemoterapia sa považuje za najúčinnejší spôsob boja proti rakovine v súčasnej oficiálnej medicíne, no podľa šokujúcej štúdie…

https://t.me/absurdnisvet/77572  👈Vygenerované počítačem!!!!

 

 

📌08. srpna 2024: +++ MONITORING A ELEKTROSMOG❌ +++ STOP SMART METER❌ – i když je to stále obtížnější❌

 

Inteligentní elektroměry, tzv. chytré elektroměry❌, které byly v EU požadovány nařízením z roku 2009, jsou plně elektronické a nabízejí řadu funkcí nabízených dodavateli energie. Přesto se najdou lidé, kteří z toho nadšení nejsou a riskují i ​​soudní spor.

 

https://tkp.at/2023/09/04/stop-smart-meter-auch-wenn-das-immer-schwerer-wird/

 

Pokud půjdete na webovou stránku http://www.stop-Smartmeter.at (http://www.stop-smartmeter.at/) , je to mnohem méně pozitivní jako problémy jsou uvedeny zde:

(https://stop-smartmeter.at /.problems.html)

 

  • Dohled❌
  • Elektrosmog a zdravotní problémy❌
  • Vzdálené vypnutí napájení (hackerské útoky, výpadek proudu) ❌
  • Nesprávná měření❌
  • Obrovské náklady, ekonomické a ekologické šílenství❌
  • Technické problémy❌
  • Možnost manipulace a přístupu zvenčí❌
  • Ovlivnění rostlin❌

 

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 08. srpna 2024: NÁŠ SVĚT »»» JEŠTĚ««« PATŘÍ CHAZARŮM

Autor Peter B. Meyer – 7. srpna 2024

 

Strategií pro zničení hlubokého státu se sídlem v Izraeli je nechat jej, aby se sám o sebe staral. Přestože je to delší cesta k osvobození se od staletí útlaku a manipulace, je to nejúspěšnější přístup. 👍

 

👉 Svět je finančně, ekonomicky i morálně na mizině, ale prostřednictvím manipulace a klamu jsou lidé vedeni k přesvědčení, že je vše v pořádku.

 

👉 Je zcela absurdní, že všechny papírové hodnoty jsou na historických maximech, zatímco ceny aktiv chránících bohatství, jako je zlato a stříbro, jsou zcela dole. Elita a média nadále klamou lidi o stavu světa. 👹

 

👉 Je nejvyšší čas odstranit chazarskou mafii skupiny Rothschild-Rockefeller a jimi ovládané loutky ve vládách. 👹

 

👉 Když masy začnou chápat, že každý vládní úředník je pod kontrolou mysli, otrok panovníka, který varuje před teroristy, kteří jsou sami teroristy, pak je nejvyšší čas, aby se masy probudily!

 

Pokud otroci Monarch selžou, pokusí se o převrat nebo revoluci s pomocí CIA a/nebo Mossadu. Pokud to nepůjde, elitní jednotka speciálních sil provede likvidace.

 

A pokud to nepřinese kýžený výsledek, hlava vlády nebo diktátor utrpí infarkt nebo jinou nehodu.

 

Pokud to nepůjde, zapojí se vojenská odnož Iluminátů, NATO.

 

👉Dokud se masy nepostaví a nebudou požadovat zatčení a uvěznění všech vládních úředníků, bankéřů a velkých korporací, jako to udělali na Islandu. Udělali to tak, že dluh vůči bankám nejen popřeli, ale také ho zveřejnili v místních novinách, aby dali světu vědět, že stojí a bojují za to, co jim právem patří.

 

👉Jednoduše tím, že ukážete, že vítězství je možné!

Jak již mnohokrát ukázali farmáři v Kanadě a Nizozemsku.

 

Začněte šířit tuto zprávu po internetu. Konečným výsledkem je úplná svoboda pro každého.

 

👹Uvědomte si, že Kabal prostřednictvím vaší vlády převezme úplnou kontrolu nad světovou populací a celým světem. Zmocní se všech zdrojů Země.

 

👹Hlavním cílem jezuitů a iluminátů je zmocnit se všech pozemských zdrojů, včetně zlata, stříbra a diamantů.

 

👹Války se vedou o získání majetku, jako je ropa; Irák a Libye jsou dva nedávné příklady.

 

JEJICH CÍLEM JE:

 

ŽÁDNÁ ZEMĚ BY NEMĚLA MÍT VLASTNÍ ZDROJE. ZEMĚ, KTERÉ NESLOUŽÍ NOVÉMU SVĚTOVÉMU ŘÁDU A NESTAVÍ SE ZA VLASTNÍ SUVERENITU, BUDOU SROVNÁNY SE ZEMÍ.

 

👹Po staletí vynálezci jako Leonardo da Vinci a Nicola Tesla vyvíjeli zařízení pro získávání volné energie z magnetického pole Země. Největší chybou bylo patentování těchto vynálezů, což znamenalo, že právně patřily státu. To znamenalo, že úřady legálně vlastnily vynález a mohly jej proto zadržet lidstvu.

 

👹Mezinárodní bankéři a ropné kartely kontrolují všechny vlády. Jsou proti technologii volné energie, protože představuje hrozbu pro jejich energetické impérium „fosilních paliv“.

 

Nezapomínejme: Židé nejsou sionisté a sionisté nejsou Židé!

 

https://finalwakeupcall.info/wp-content/uploads/2024/08/Khazars-own-the-world.jpg

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024: BRUSEL VARUJE PRED RÝCHLO STARNÚCOU POPULÁCIOU EÚ: AKO RIEŠENIE ODPORÚČA VIAC MIGRÁCIE…👹

 

Rýchle starnutie obyvateľstva Európskej únie ohrozuje konkurencieschopnosť bloku, zhoršuje nedostatok pracovných síl, navyšuje verejné rozpočty a prehlbuje regionálne nerovnosti.

 

To sú niektoré zo znepokojujúcich zistení novej správy o demografických zmenách, ktorú v stredu zverejnila Európska komisia a ktorá vykresľuje alarmujúci obraz hlbokej spoločenskej a hospodárskej transformácie vyvolanej zmenšovaním počtu pracovných síl.

 

Stručne povedané, EÚ starne príliš rýchlo.

 

„Každý členský štát rieši svoje vlastné problémy,“ povedala Dubravka Šuica, podpredsedníčka Komisie zodpovedná za demokraciu a demografiu.

 

„V Holandsku je hlavnou výzvou bývanie a hustota obyvateľstva, zatiaľ čo v niektorých regiónoch Španielska je to úbytok obyvateľstva. V Taliansku je kľúčovou výzvou klesajúca pôrodnosť a starnutie obyvateľstva. Grécko je členským štátom s najrýchlejšie starnúcou populáciou. Chorvátsko zápasí s odlivom mladých ľudí.“

 

Podľa správy sa predpokladá, že počet obyvateľov EÚ, ktorý začiatkom tohto roka mierne prekročil 448 miliónov ľudí, dosiahne svoj vrchol okolo roku 2026 a potom bude postupne klesať, pričom do roku 2100 stratí 57,4 milióna ľudí v produktívnom veku.

Ešte znepokojujúcejšie je, že pomer závislosti v bloku – pomer počtu starších ľudí k počtu ľudí v produktívnom veku – sa zvýši zo súčasných 33 % na 60 % do konca storočia.

 

Drastický posun v demografickej pyramíde naruší trh práce a spôsobí jeho rozsiahly nedostatok, ktorý by mohol zabrzdiť rast, produktivitu a mieru inovácií, a tým urýchliť stratu konkurencieschopnosti voči iným veľkým ekonomikám.

 

Ubúdajúca pracovná sila nevyhnutne zníži príjmy do štátnej pokladnice a zároveň zvýši tlak na verejné rozpočty, aby vynakladali viac prostriedkov na zdravotnú starostlivosť a dôchodky, čo je výbušná kombinácia, ktorá by mohla odviesť pozornosť od tak potrebných investícií do obnoviteľných zdrojov energie a najmodernejších technológií.

 

To zasa podkope sociálnu súdržnosť, povedal Šuica, a „v konečnom dôsledku aj dôveru v demokratické inštitúcie a procesy v Európe“.

 

Skôr než sa škody stanú nezvratnými, Komisia odporúča členským štátom, aby prijali rozhodné opatrenia, ako napríklad odstránenie rozdielov v odmeňovaní žien a mužov, zlepšenie rovnováhy medzi pracovným a súkromným životom, poskytovanie daňových výhod, zníženie nákladov na starostlivosť o deti a uľahčenie prístupu mladých ľudí ku kvalitným pracovným miestam a cenovo dostupnému bývaniu v skoršom veku.

 

Brusel tiež tvrdí, že je „nevyhnutné umožniť starším pracovníkom, aby zostali aktívni dlhšie“ 👹prostredníctvom programov zvyšovania kvalifikácie a pružného pracovného času, a vyzýva podniky, aby prekonali „predsudky a stereotypy“ o starších ľuďoch. 👹

 

„Dlhší život vytvára nové príležitosti a prináša posun od starnúcej spoločnosti k spoločnosti dlhovekosti,“ povedal Šuica 👹 a vyzval krajiny, aby využili nové hospodárske príležitosti, ktoré vytvára tzv.

 

V ďalšom odporúčaní správa vyzýva na „riadenú legálnu migráciu“,👹aby sa zaplnil rastúci počet voľných pracovných miest, ktorý je už teraz rekordne vysoký.

 

Blok, ktorý je uprostred tvrdého boja za reformu svojej azylovej politiky, prijal minulý rok 3 milióny migrujúcich pracovníkov „legálnou cestou“ ((???👹)) v porovnaní s 300 000 migrantmi, ktorí prišli nelegálnou cestou. ((Riadenou a k tomu nelegálnou 👹!!!))

 

Počas prezentácie Šuica niekoľkokrát zdôraznil, že legálna migrácia je síce cennou možnosťou na riešenie demografických problémov, ale nie jedinou, čo je zrejme objasnenie, ktoré má zabrániť hnevu tvrdých pravicových vlád, ktoré presadzujú pronatalitné politiky v snahe zvýšiť pôrodnosť miestneho obyvateľstva bez toho, aby sa spoliehali na migračné toky.

 

„Sme 27 demokratických krajín,“ povedal Šuica. „Je to rozdielna situácia a to je dôvod, prečo hovoríme, že neexistuje jedna univerzálna veľkosť.“

 

🛑 🛑 🛑 Žádná země EU nebude bez migrantů…to je plán! Tak se pohodlně usaďte doma a čekejte…už brzy🙈

 

🚨https://karierainfo.zoznam.sk/cl/1000162/2824413/Brusel-varuje-pred-rychlo-starnucou-populaciou-EU–Ako-riesenie-odporuca-viac-migracie

 

 

📌 🧔🏿‍♂️ 08. srpna 2024: NĚMECKÉ ŘEŠENÍ 🔪📺 Návrh GdP: Předplatné Netflix pro odevzdání nožů…povzbuzování majitelů nebezpečných nožů, aby se vzdali svých zbraní, pomocí amnestie a materiálních pobídek: „Aby bylo toto opatření účinné, musí spolková vláda vytvořit vážné pobídky pro ty, kteří odevzdají nože,“ řekl šéf GdP Jochen Kopelke. „Konkrétně by to mohlo znamenat: rok Netflixu zdarma za odevzdání zakázaného vystřelovacího nože.“

 

🍌🍌🍌repulbika Německo https://www.presseportal.de/pm/42541/5838345

 

 

📌 🧔🏿‍♂️08. srpna 2024: POČET PRVNÍCH ŽÁDOSTÍ O AZYL V NĚMECKU

 

Podle aktuálních informací Spolkového úřadu pro migraci a uprchlíky podalo v červenci 2024 v Německu prvotní žádost o azyl přibližně o 10 % více lidí než v předchozím měsíci (červen 2024). 📊 #Satellite_Infographic

 

Mezi země, jejichž občané podali v červenci ve Spolkové republice nejvíce počátečních žádostí o azyl, patří:

 

🧔🏿‍♂️1️⃣ 🇸🇾 Sýrie (6201)

🧔🏿‍♂️2️⃣ 🇦🇫 Afghánistán (3071)

🧔🏿‍♂️3️⃣ 🇹🇷 Turecko (2177)

🧔🏿‍♂️4️⃣ 🇸🇴 Somálsko (712)

🧔🏿‍♂️5️⃣ 🇮🇶 Irák (474)

 

Toto jsou oficiální čísla. V Německu jsou tisíce migrantů bez azylového řízení https://www.bamf.de/SharedDocs/Meldungen/DE/2024/240807-am-asylzahlen-juli-2024.html

 

 

📌 🧔🏿‍♂️08. srpna 2024: PODEZŘENÍ Z TERORISMU: KONCERTY TAYLOR SWIFT VE VÍDNI ZRUŠENY

 

V Rakousku byli zatčeni dva lidé podezřelí z terorismu. Mimo jiné plánovali útoky na nadcházející koncerty Taylor Swift ve Vídni, řekl ve středu generální ředitel pro veřejnou bezpečnost rakouského ministerstva vnitra Franz Ruf. Hlavní podezřelý na internetu přísahal loajalitu IS a při domovní prohlídce byly v jeho bytě nalezeny chemické látky. Podle rakouského kancléře byla situace velmi vážná. Tři koncerty americké popové hvězdy ve Vídni byly zrušeny. Měly se konat ve čtvrtek, pátek a sobotu.

https://www.bmi.gv.at/news.aspx?id=6A46586436414F654E79553D

 

 

📌08. srpna 2024: 🇧🇾 LUKAŠENKO O ZVLÁŠTNOSTECH NÁSTUPU NOVÝCH PREZIDENTŮ K MOCI VE SPOJENÝCH STÁTECH:

Zdá se, že americká politika ve světě byla vybudována za poslední čtyři roky pod vedením současného prezidenta. Bylo stanoveno – tohle jsou přátelé, tohle jsou nepřátelé, tenhle je hajzl, ale náš, tenhle je cizí.

Moc se změní, bude to jako v Afghánistánu. Stane se to, není to poprvé. Aby se změnila moc, musí začít nějaká válka. Nedej bože, aby využili konfliktní situace na Blízkém východě k rozpoutání nové světové války. I na to jsou připraveni.

Já vás, chraň bůh, neagituji proti USA ani proti žádnému z vašich tradičních spojenců. Se všemi byste se měli přátelit a budovat vztahy s těmi, kteří o to stojí. Ale neztrácejte to, co jsme v uplynulých letech vybudovali.

https://t.me/to_je_nas_svet/28306

 

 

📌08. srpna 2024: 🤡 KYJEV NYNÍ NEVIDÍ SMYSL V PŘÍMÝCH ROZHOVORECH S RUSKEM – JERMAK:

▪️ V současné době nevidíme žádný smysl v přímých rozhovorech s Ruskem;

▪️ Chceme, aby druhý summit byl ještě letos, ale existují podmínky, bez nichž se nemůže uskutečnit, jakmile budou splněny, budeme moci hovořit o termínech;

▪️ Za Zelenského nikdy nebude nový „Minsk“ a něco, co ukrajinská společnost nepřijme;

▪️ Nemělo by se předpokládat, že druhý summit bude začátkem jednání s Ruskem;

▪️ Spravedlivý mír je vítězstvím Ukrajiny a vítězstvím je zejména obnovení územní celistvosti;

▪️ Ukrajinci nejsou připraveni nyní Rusku ustupovat.

https://t.me/to_je_nas_svet/28307

 

 

📌08. srpna 2024: 💥 PAPEŽ ODVOLAL SVÉ ROZHODNUTÍ ZÚČASTNIT SE ZÁVĚREČNÉHO CEREMONIÁLU OLYMPIJSKÝCH HER V PAŘÍŽI.

Papež se chystal poctít Paříž svou přítomností, ale po zhlédnutí zahájení olympiády kulturně „vycouval“ kvůli skandálu s urážkou citů věřících.

https://t.me/to_je_nas_svet/28309

 

 

📌 📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️08. srpna 2024, VOLNÝblog, Lenka Peterková:

UKRAJINA JE NA POKRAJI STÁTNÍHO BANKROTU A VYHLÁSILA ODKLAD PLATEBNÍ SCHOPNOSTI O 2 MĚSÍCE!

 

👉Kyjev na nátlak věřitelů totiž zahájil dražby státního majetku a chce za 2 měsíce vybrat peníze na první splátku úvěru! Zelenský poprvé připustil, že Ukrajina může Rusku odstoupit svá území! Ukrajina míří k platebnímu defaultu a do výprodeje!

 

👉Pomalu už začíná být jasné, proč Volodymyr Zelenský začal otáčet a nejednou chce, aby Rusko se určitě účastnilo mírové konference, která se chystá v listopadu tohoto roku, a že prý je potřeba válku ukončit, protože umírají ukrajinští občané.

 

👉A to není všechno. Zelenský totiž tento týden v rozhovoru pro francouzský list Le Monde vůbec poprvé za celou dobu války připustil, že Ukrajina se může rozloučit s částí svého území výměnou za mír.

👉V Praze tento výrok málem vybil pojistky ve Strakově akademii,😂🤣 protože Zelenský podle všeho zradil Petra Fialu.😂🤣 Zradil jeho odhodlání bojovat proti Rusku až do vítězného konce.

 

V rozhovoru pro Le Monde totiž Zelenský na dotaz redaktora, co všechno bude Ukrajina ochotna obětovat pro dosažení míru, uvedl výrok, že… „vydání ukrajinských území je velmi, velmi obtížná otázka” a že o tom nemůže rozhodnout prezident, že by se o tom muselo hlasovat v referendu. To je naprosto zásadní zlom úplně ve všem.

 

👉Zelenský tím logicky chce zodpovědnost za odstoupení území přenést na obyvatelstvo v rámci tzv. plebiscitu, kdy by se prostě na Ukrajině hlasovalo o odstoupení některých území Rusku, a to včetně nejen těch nových území, a nejen i Krymu z roku 2014, ale dost možná i dalších.

👉Ukrajina by tímto způsobem přenesla zodpovědnost za rozdělení a rozparcelování Ukrajiny přímo na své občany a obyvatele, čímž by se Zelenský a jeho junta vymanila ze statusu faktické kapitulace.

 

REFERENDUM O ODSTOUPENÍ ÚZEMÍ UKRAJINY RUSKU JE ZNÁMKOU PŘÍPRAV KYJEVSKÉ JUNTY NA KONEC VÁLKY:

 

👉Realita je prostě taková, že Ukrajina již nemá odhodlání, a hlavně ochotu obyvatelstva pokračovat v bojích. Ti, kteří chtěli bojovat, ti již dávno bojovali a buď padli, nebo jsou váleční invalidé, anebo dosud jsou stále na frontě.

Nikdo jiný prostě nepřijde z řad obyvatelstva na frontu, tedy dobrovolně a s nadšením.

👉A navíc, západní věřitelé začali bušit na dveře prezidenta v Bankové ulici v Kyjevě a chtějí první splátku mamutího úvěru z roku 2022 a z předešlých let, jejichž maturita, tedy splatnost nastala již 1. srpna, ale splátka nebyla připsána na účet věřitelů v Paříži. Namísto toho se stalo něco úplně jiného.

 

👉Ukrajinský prezident totiž podepsal dekret, který počínaje 1. srpnem umožňuje na dva měsíce pozastavit platby zahraničního dluhu země, a doufá, že se mu podaří dosáhnout dohody s věřiteli o restrukturalizaci, aby se vyhnul platební neschopnosti.

👉Minulý měsíc Ukrajina oznámila předběžnou dohodu s výborem hlavních držitelů dluhopisů o restrukturalizaci mezinárodního dluhu země v hodnotě téměř 20 miliard dolarů.

Návrh specifikoval 37% nominální srážku z nesplacených mezinárodních dluhopisů země, což Kyjevu ušetří 11,4 miliardy dolarů na platbách v příštích třech letech.

Ukrajina za to vydá nové eurobondy.

 

👉Předběžnou dohodu o pozastavení splácení dluhu si Kyjev zajistil již v roce 2022 po eskalaci konfliktu s Ruskem. Dvouleté moratorium na splátky vypršelo 1. srpna. Nově přijatá legislativa kromě změny rozpočtového zákona země, která Kyjevu umožňuje zastavit platby, umožňuje úřadům zahrnout eurobondy Ukravtodoru z roku 2021 v celkové hodnotě 700 milionů dolarů plus úroky do rámce restrukturalizace státního dluhu.

 

KYJEV VYHLÁSIL DVOUMĚSÍČNÍ ODKLAD PLATEBNÍ SCHOPNOSTI, SPLÁTKU ÚVĚRU KE DNI 1. SRPNA SPLATIT NEDOKÁZAL:

 

👉Jedná se o druhou změnu v zemi za posledních deset let. Podobné řešení, které Kyjevu dávalo právo pozastavit splátky státního dluhu, bylo uplatněno v dohodě o restrukturalizaci z roku 2015.

👉V květnu téhož roku Ukrajina přijala legislativu o specifikách transakcí se státním dluhem, dluhem se státní zárukou a místním dluhem, 👉v srpnu následujícího roku dosáhla s věřiteli zásadních dohod a o několik měsíců později, 👉v listopadu, oznámila uzavření dohody.

👉Poslední dohodu o restrukturalizaci dluhu musí ještě schválit mezinárodní držitelé dluhopisů, přičemž se očekává, že vyřešení technických otázek, které za ní stojí, zabere týdny.

 

👉Krátkodobé selhání platební schopnosti by však mělo méně významný dopad na dlouhodobé výhledy Ukrajiny v oblasti půjček než selhání bez dohody v dohledu.

👉A selhání, tedy tzv. default Ukrajiny hrozí doslova bezprostředně.

👉Minulý týden totiž americká ratingová agentura Fitch varovala před blížící se platební neschopností Ukrajiny a oznámila, že dále snížila úvěrový rating Kyjeva z “CC” na “C”, což znamená, že země vstoupila do platební neschopnosti nebo se nachází v procesu podobném platební neschopnosti!

 

👉Agentura Fitch rovněž předpokládá, že státní deficit zůstane vysoký a v letošním roce dosáhne 17,1% ukrajinského HDP, a upozorňuje, že výdaje na obranu dosáhnou 31,3 % ročního hospodářského výkonu země.

AGENTURA OČEKÁVÁ, ŽE V ROCE 2024 SE ZADLUŽENÍ UKRAJINY VYŠPLHÁ NA ALARMUJÍCÍCH 92,5 % HDP.

 

NA UKRAJINĚ BUDOU ZAVEDENY NOVÉ DANĚ A ODVODY, COŽ ALE POVEDE K PŘECHODU ZDECIMOVANÉ EKONOMIKY DO ŠEDÉ ZÓNY:

 

👉Kyjev totiž nemá dostatek peněz ani na splácení dluhů, ani na armádu.

👉Oficiálně je platební neschopnost popírána, ale obyvatelstvo má vážné finanční potíže. 👉Úřady mohou pouze slibovat nové daně a doufat v pomoc ze Západu. Roksolana Pidlasa, šéfka rozpočtového výboru Rady, oznámila, že z 56 miliard hřiven zbývá v rezervním fondu, který je primárně určen na obranu a opevnění v roce 2024, pouze 592 milionů.

 

👉Na konci roku Ukrajina plánuje zvýšit vojenské výdaje o dalších 500 miliard, z nichž čtyři a půl miliardy by měly doplnit rezervu. Kyjev rozhodl o způsobu „ZALEPENÍ DÍRY” a plánuje zvýšit vojenský poplatek z jednoho a půl na pět procent a zavést jej i pro právnické osoby a rozšířit na některé platební transakce.

Například pět procent na platby za mobilní telefony a 15 procent na nákup nových automobilů.

 

👉Za současných podmínek není nákup automobilu pro Ukrajince „kritickou potřebou“, vysvětlil šéf ukrajinského ministerstva financí Serhij Marčenko.

👉Za zmínku stojí, že přitom manželka tohoto úředníka si sama vloni koupila auto MINI Cooper. „Pokud bude spuštěn model zvýšení daní, získáme pro armádu 400-500 miliard hřiven navíc,” řekl poslanec strany Služebníci lidu Jurij Kamelčuk, za předpokladu, že plátci daní nepřejdou do šedé zóny ekonomiky. Rada bude hlasovat v srpnu, takže novinky rozhodně nevstoupí v platnost dříve než na podzim.

 

ZÁPADNÍ VĚŘITELÉ DONUTILI KYJEV K ZAHÁJENÍ DRAŽEB STÁTNÍCH AKTIV A MAJETKŮ:

 

👉Proti zvýšení daní se postavili dva ze sedmi ukrajinských podnikatelů [7] z Rady pro podporu podnikání, kterou zřídil Volodymyr Zelenskyj. Ekonomice hrozí přesun do systému tzv. stínové ekonomiky, varují podnikatelé. Prostě platby budou probíhat mimo účetnictví firem. Není ani jasné, jak se bude vojenská daň spravovat: na rozdíl od zvýšení DPH tato novinka nebyla vyzkoušena.

 

👉Rozpočet hodlají doplnit nejen dalšími daněmi. Do aukce totiž půjdou dva státní objekty.

👉V září – hotel „Ukrajina” v centru Kyjeva s vyvolávací cenou 1,05 miliardy hřiven.

👉V říjnu se v aukci objeví největší ukrajinské výrobce a zpracovatel titanové rudy, společnost United Mining and Chemical Company, za 3,9 miliardy hřiven.

 

👉Ukrajina vydává na bezpečnostní a obranný sektor 166 miliard hřiven měsíčně, tedy 5,6 miliardy hřiven denně, řekl Marčenko. Nevylučuje, že kvůli vojenským výdajům bude nutné do konce roku omezit sociální a humanitární programy. Vláda je připravena ke kompromisu s Radou, zatímco iniciativy se projednávají v příslušném výboru.

 

👉Podle úředníka je však situace nyní kritická – 👉 nejen pro letošní, ale i pro příští rok. 👉Ukrajinský státní dluh dosáhl na konci června 152 miliard dolarů a za rok se zvýšil o více než 20%. Zahraniční dluh tvoří 72,2 procenta a domácí dluh 27,8 procenta.

👉Od května do června se dluhy zvýšily o 1,2 miliardy dolarů.

 

ZÁPAD POCHYBUJE O TOM, ŽE KYJEVSKÝ REŽIM PŘEŽIJE ROK 2024:

 

👉Předseda finančního výboru Rady Danylo Hetmantsev přičítá tuto dynamiku další úvěrové tranši od EU. Ministerstvo financí zároveň žádá západní partnery o dalších 12-15 miliard dolarů pro rok 2025, čímž se státní dluh Ukrajiny přehoupne spolu s úroky přes 100% HDP Ukrajiny.

 

👉Kromě daní snižují blahobyt Ukrajinců i rostoucí ceny.

👉Podle ukrajinských masmédií může zdražení některých druhů zboží do podzimu dosáhnout od sedmi do 30 procent.

Důvodem jsou především poruchy v rozvodných sítí. Kromě toho dochází k oslabování národní měny – v květnu se za dolar žádalo 39 hřiven, nyní je to již 41 hřiven.

 

👉Prohlubuje se také nedostatek zaměstnanců: jestliže v roce 2021 oficiální trh práce počítal 11,5 milionu lidí, v roce 2023 se jejich počet snížil na devět. Otázka financování na příští rok však zatím není vyřešena. „ZÁPAD POCHYBUJE, ŽE KYJEVSKÝ REŽIM PŘEŽIJE ROK 2024,” domnívá se politický analytik Rostislav Iščenko.

 

ČAS PRO VÁLKU VYPRŠEL A ČAS SPLÁCENÍ ÚVĚRŮ PRÁVĚ ZAČAL:

 

👉Proto nyní začali vrcholní představitelé Ukrajiny na pokyn a nátlak západních věřitelů hovořit o mírových jednáních s cílem zachovat alespoň část Ukrajiny, kterou budou nadále sponzorovat a na ní privatizovat ukrajinské státní majetky.

👉Je zřejmé, že ani ve vzdálené budoucnosti v době míru nebude Ukrajina schopna splatit všechny své dluhy. Prostě západní věřitelé dali v roce 2022 Ukrajině odklad splátek na 2 roky, a to byla lhůta, do kdy Ukrajina mohla konflikt na Ukrajině řešit vojensky.

 

👉Loňská ofenzíva selhala a čas vypršel. Věřitelé z BlackRocku buší na dveře prezidentského paláce na Bankové ulici v Kyjevě. UKRAJINA NEMÁ PENÍZE.

👉Má ale majetky, které může za pakatel začít odprodávat do rukou zahraničních podnikatelů. LUXUSNÍ HOTELY, PODNIKY A ZÁVODY, INFRASTRUKTURU… to vše zatím v majetku státu, ale brzy už v soukromých rukách. Taková je realita.

👉 ČAS VÁLKY KONČÍ A ČAS ZÚČTOVÁNÍ PŘICHÁZÍ. UKRAJINA BUDE ROZDĚLENA A POTOM OHOLENA.

👉 ANEBO OBRÁCENĚ, NEJPRVE OHOLENA A POTOM ROZDĚLENA.

Na pořadí ani vlastně nezáleží. Obojí je totiž nevyhnutelné.

 

Více o situaci na Ukrajině a o dalších událostech za uplynulý týden probereme dnes večer v pátek na Svobodném vysílači CS. Všichni jste srdečně zváni k poslechu.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/ukrajina-je-na-pokraji-statniho-bankrotu-a-vyhlasila-odklad-platebni-schopnosti-o-2-mesice/

 

 

📌08. srpna 2024: 🇺🇸 DONALD TRUMP SOUHLASÍ S USPOŘÁDÁNÍM TŘÍ KOL PREZIDENTSKÝCH TELEVIZNÍCH DEBAT V ZÁŘÍ.

Debaty se uskuteční 4. září na stanici Fox News, 10. září na ABC a 25. září na NBC. Dodal, že demokratická prezidentská kandidátka Kamala Harrisová zatím s účastí nesouhlasila.

https://t.me/to_je_nas_svet/28311

 

 

📌08. srpna 2024, 17:24: PUTIN PODEPSAL ZÁKON O MOŽNOSTI ZATČENÍ VOJÁKŮ V ZÓNĚ NVO:

 

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal zákon, podle kterého velitelé vojenských jednotek, vedoucí orgánů vojenské policie a velitelé posádek získali právo rozhodovat o disciplinárním zatčení vojenského personálu, který se účastní speciální operace za spáchání hrubých disciplinárních deliktů.

 

Příslušný dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Mezi hrubé kázeňské delikty patří mimo jiné porušení zákazu nošení pomůcek při výkonu vojenské služby, při kterých mohou být uloženy zvukové, obrazové a obrazové materiály, jakož i geolokační údaje nebo které umožňují distribuci nebo poskytování zvukových, fotografických a obrazových materiálů prostřednictvím internetu. Výjimkou jsou případy, kdy vojenský personál používá takové technické prostředky k plnění svých povinností.

 

Za hrubé disciplinární provinění se považuje i porušení zákazu poskytování sdělovacích prostředků nebo šíření informací umožňujících zjistit příslušnost nebo účel činnosti vojáků a občanů povolaných k vojenskému výcviku k ruským ozbrojeným silám, jiným jednotkám, vojenským formacím a tělesům prostřednictvím internetu. To platí i pro informace „o ostatních vojenských osobách a občanech povolaných k vojenskému výcviku, občanech propuštěných z vojenské služby, jejich rodinných příslušnících nebo jejich rodičích“, včetně informací, které umožňují jiným osobám zjistit, kde se tyto osoby v určitém období nacházejí.

 

Za jeden hrubý kázeňský přestupek bude uloženo disciplinární zatčení až na 10 dní. V případě spáchání několika takových trestných činů se doba disciplinárního zatčení vypočítá částečným nebo úplným součtem trestů zadržení, přičemž nepřetržitá doba pobytu vojáka ve vazbě z kázně by neměla přesáhnout 15 dnů.

 

https://www.vesti.ru/article/4085515

 

 

📌08. srpna 2024, 17:51, SMIRNOV: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELUJÍ CIVILISTY V KURSKÉ OBLASTI A NARUŠUJÍ EVAKUACI:

 

Ukrajinské sabotážní a průzkumné skupiny a formace ozbrojených sil Ukrajiny ostřelují civilní obyvatelstvo a sanitky v Kurské oblasti, uvedl úřadující gubernátor Alexej Smirnov.

 

Alexej Smirnov ve zprávě ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi potvrdil smrt lékařů při ostřelování ozbrojenými silami Ukrajiny v pohraničních oblastech Kurské oblasti. Úřadující guvernér regionu dodal, že evakuace obyvatelstva se provádí v obtížných podmínkách, pod ostřelováním. Záchranáři zachraňovali civilisty za cenu jejich životů.

 

Úřadující gubernátor Kurské oblasti dodal, že evakuace lidí z oblastí zasažených ostřelováním probíhá nepřetržitě autobusy a železnicí. K dispozici jsou volná místa v dočasných ubytovacích centrech. Nové prostory a budovy jsou vyčleněny pro organizaci dočasných ubytovacích středisek.

 

Do Kurské oblasti přijelo osm vlaků, ve kterých můžete ubytovat lidi, poskytnout jim humanitární pomoc a okamžitě je poslat do bezpečnějších míst po železnici, řekl Alexej Smirnov.

 

„Vezmeme lidi z Kurské oblasti jak autobusy, tak po železnici,“ zdůraznil Smirnov během videokonference s ruským prezidentem. „Operační velitelství pracuje kontinuálně, v případě potřeby se setkáváme osobně. Telefonicky – denně. Já, společně se všemi členy ústředí, tuto práci vlastně nepřetržitě koordinujeme.“

 

Smirnov také Putinovi řekl, že nařídil prověřit všechny případy, kdy maloobchodní prodejny, stravovací služby nebo hotely za účelem zisku nafouknou ceny pro evakuované.

 

„S tím samozřejmě přestaneme,“ slíbil Alexej Smirnov.

 

Komunikaci ruského prezidenta Vladimira Putina s úřadujícím gubernátorem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem prostřednictvím videokonference odvysílal televizní kanál Russia 24 a mediální platforma Smotrim. Putin pověřil Smirnova, aby posoudil škody, které v Kurské oblasti způsobily ozbrojené síly Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4085643

 

 

📌08. srpna 2024, 18:03: GRUZÍNSKÝ PREMIÉR VYZVAL K VYŠETŘENÍ VÁLKY V ROCE 2008:

 

Zločin spáchaný režimem bývalého gruzínského prezidenta Michaila Saakašviliho v roce 2008 musí být plně vyšetřen. Uvedl to předseda vlády Irské republiky Irakli Kobachidze. Upřesnil, že okolnosti těchto událostí lze zjistit různými způsoby – připraví se odvolání k státnímu zastupitelství nebo k ústavnímu soudu, vytvoří se parlamentní komise.

 

Mluvčí gruzínského parlamentu Šalva Papuašvili dodal, že konfliktu v roce 2008 se dalo předejít, kdyby v zemi byla u moci strana jako Gruzínský sen – nebylo by 400 zabitých a 1,7 tisíce zraněných, píše agentura TASS.

 

Připomeňme, že v noci ze 7. na 8. srpna se gruzínské ozbrojené síly pokusily převzít kontrolu nad Jižní Osetií, která předtím vyhlásila nezávislost. Gruzínská armáda ostřelovala město Cchinvali a pozice ruských mírových sil umístěných v této oblasti.

 

Odpoledne 8. srpna vyslalo Rusko do regionu své jednotky a 12. srpna byla operace s cílem donutit Gruzii k míru úspěšně dokončena.

 

https://www.vesti.ru/article/4085731

 

 

📌08. srpna 2024, 17:26, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ O ZRANĚNÍ PODDUBNÉHO: KYJEVŠTÍ OZBROJENCI VEDOU SKUTEČNÝ HON NA NOVINÁŘE:

 

Kyjevský režim uspořádal skutečný hon na ruské novináře. Nejnovějším potvrzením toho je cílený útok na válečného zpravodaje Jevgenije Poddubného, který byl v Kurské oblasti vážně zraněn v důsledku útoku ukrajinského dronu.

 

Uvedla to ve čtvrtek mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Její slova jsou citována na internetových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

„Militanti teroristického režimu Zelenského vedou skutečný hon na zástupce ruských médií a vojenské zpravodaje, jejichž zprávy jsou dokumentárním důkazem zvěrstev ukrajinských ozbrojených formací proti civilistům,“ zdůraznil diplomat.

 

Tím, že Kyjev útočí na pracovníky médií, kteří jsou postaveni na roveň civilistům a jsou chráněni před útoky, porušuje mezinárodní humanitární právo, dodala Zacharovová.

 

Automobil vojenského korespondenta Všeruské státní televizní a rozhlasové vysílací společnosti Jevgenije Poddubného se večer 7. srpna stal terčem útoku dronu ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurské oblasti. Novinář s mnohočetnými popáleninami a zraněními od šrapnelů byl nejprve převezen do Kurské oblastní klinické nemocnice, poté byl převezen do Sklifosovského výzkumného ústavu v Moskvě.

 

https://www.vesti.ru/article/4085597

 

 

📌08. srpna 2024, 18:51: OZBROJENÉ SÍLY RF ZNIČILY OZBROJENCE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY, KTEŘÍ SE SKRÝVALI V LESNÍM PÁSU V KURSKÉ OBLASTI:

 

V pohraniční oblasti Kurské oblasti byla zlikvidována skupina bojovníků Ozbrojených sil Ukrajiny. Ozbrojenci se uchýlili do lesní pásma, uvedli zástupci ruského ministerstva obrany.

 

Nepřítel byl zničen pomocí bezpilotního letounu. Záběry z operace zveřejnila tisková služba ruského ministerstva obrany.

 

Připomeňme, že 6. srpna se jednotky ozbrojených sil Ukrajiny pokusily prorazit ruskou hranici na území Kurské oblasti, ale byly zastaveny armádou a pohraniční stráží.

 

Úřadující gubernátor Alexej Smirnov zavedl v regionu výjimečný stav od 7. srpna.

 

https://www.vesti.ru/article/4085659

 

 

📌08. srpna 2024, 20:30, MINISTERSTVO ZDRAVOTNICTVÍ: 66 LIDÍ BYLO ZRANĚNO ZA DVA DNY OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY V KURSKÉ OBLASTI:

 

Během ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti od 6. do 8. srpna bylo zraněno 66 lidí. Je mezi nimi i 9 dětí.

 

Oznámil to ve čtvrtek šéf Ministerstva zdravotnictví Ruské federace Michail Muraško. Ve zdravotnických zařízeních v kraji je nyní 38 lidí, z toho 5 dětí. Ambulantní péče byla poskytnuta 19 obětem, z toho 2 děti.

 

Připomeňme, že 6. srpna se jednotky ozbrojených sil Ukrajiny pokusily prorazit ruskou hranici na území Kurské oblasti, ale byly zastaveny armádou a pohraniční stráží.

 

Ruský premiér Michail Mišustin již dříve pověřil kabinet ministrů, aby zůstal nepřetržitě v kontaktu a pomohl obyvatelům Kurské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4085897

 

 

📌08. srpna 2024, 21:52: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY JEDNO Z KLÍČOVÝCH VELITELSKÝCH STANOVIŠŤ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Ozbrojené síly Ruské federace zničily velitelství, kde byli čtyři ukrajinští generálové, kteří veleli útoku na Kurskou oblast.

 

Podle agentury TASS s odvoláním na vlastní zdroje se velitelské stanoviště nacházelo ve vesnici Malinovka, která se nachází v Charkovské oblasti. Byl také zodpovědný za vedení celkové obrany regionu.

 

Připomeňme, že skupina vojsk „Sever“ a jednotky FSB Ruska odolávají invazi ozbrojených sil Ukrajiny v Kurské oblasti. Uvádí se, že nepřítel utrpí těžké ztráty – od 6. srpna je až 660 ukrajinských ozbrojenců považováno za zabité a zraněné.

 

https://www.vesti.ru/article/4085961

 

 

📌08. srpna 2024, 22:49, PENTAGON: AMERICKÉ ÚDERY NA KURSKOU OBLAST JSOU V SOULADU S AMERICKOU POLITIKOU:👹

 

Údery americkými zbraněmi na Kurskou oblast jsou v souladu s politikou Washingtonu, uvedla mluvčí amerického ministerstva obrany Sabrina Singhová.

 

Podle amerického vojenského oddělení se tak ozbrojené síly Ukrajiny brání útoku z tohoto regionu, píše agentura TASS. Washington přitom stále nepodporuje údery hluboko na ruské území.

 

Singh dodal, že útok na Kurskou oblast nehrozí eskalací konfliktu.

 

Šéf obranného výboru německého Bundestagu Markus Faber již dříve uvedl, že Německo není zodpovědné za použití svých zbraní v Kurské oblasti. Podle úředníka, jakmile jsou stejné tanky Leopard 2 předány ozbrojeným silám Ukrajiny, stávají se ukrajinskými.

 

https://www.vesti.ru/article/4085984

 

 

📌09. srpna 2024, 1:22, RAZVOŽAJEV: PROTILODNÍ STŘELA NEPTUN SESTŘELENA NAD ČERNÝM MOŘEM:

 

V Sevastopolu odrážejí útok ukrajinských sil.

 

„Naše armáda odráží útok ozbrojených sil Ukrajiny. Podle předběžných informací již byla nad vodní plochou, ve značné vzdálenosti od pobřeží, sestřelena jedna protilodní střela Neptun,“ uvedl sevastopolský gubernátor Michail Razvožajev na svém kanálu Telegram.   Poznamenal, že nebezpečí útoku dronu ve městě zůstává.

 

Gubernátor Belgorodské oblasti Vjačeslav Gladkov již dříve uvedl, že ukrajinské síly zaútočily na městskou čtvrť Šebekinskij a okres Borisov. Jeden civilista byl zraněn.

 

https://www.vesti.ru/article/4086054

 

 

📌09. srpna 2024, 4:28: V OBLASTI BELGOROD BYLO ZNIČENO TÉMĚŘ 30 UKRAJINSKÝCH DRONŮ:

 

V důsledku masivního útoku dronů ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Belgorod nebyl nikdo zraněn.

 

„Belgorodská oblast byla vystavena masivnímu útoku ozbrojených sil Ukrajiny za pomoci dronů. Dříve nebyly žádné oběti,“ napsal gubernátor regionu Vjačeslav Gladkov na svém kanálu Telegram.   Podle něj bylo nad územím regionu sestřeleno celkem 29 bezpilotních letounů typu letadlo. Ve městě Starý Oskol byla rozbita okna ve dvou soukromých domech, střechy, fasády a ploty byly rozřezány. V Novém Oskolu vzplál hangár na území průmyslového podniku. Pracovníci Ministerstva pro mimořádné situace již požár uhasili.

 

V noci na 9. srpna byl Lipeck vystaven masivnímu útoku ukrajinských dronů. V důsledku pádu bezpilotního letounu ve městě bylo poškozeno zařízení energetické infrastruktury, uvedl gubernátor Igor Artamonov.

 

https://www.vesti.ru/article/4086107

 

 

📌09. srpna 2024, 2:34: IZRAEL SOUHLASÍ S VYSLÁNÍM DELEGACE NA ROZHOVORY V GAZE:👍

 

Jednání o příměří v pásmu Gazy se uskuteční 15. srpna.

 

Izrael vyšle delegaci, aby se zúčastnila rozhovorů v Gaze. Oznámila to kancelář premiéra Benjamina Netanjahua.

 

„Na návrh Spojených států a zprostředkovatelů vyšle Izrael delegaci na jednání 15. srpna, jejichž místo bude určeno později, aby se dohodli na podrobnostech implementace rámcové dohody,“ uvádí se v prohlášení.

 

Lídři Kataru, Egypta a Spojených států již dříve vyzvali Izrael a Hamás, aby obnovily rozhovory o zastavení nepřátelských akcí v pásmu Gazy. Facilitátoři vyjádřili připravenost předložit konečnou verzi návrhu, u níž se očekává, že bude přijatelná pro obě strany.

 

Den předtím Netanjahu řekl, že šance na dohodu v pásmu Gazy se výrazně zvýšily po smrti vysokého velitele libanonského hnutí Hizballáh Fouada Shukra a šéfa politbyra Hamásu Ismaila Haníji.

 

https://www.vesti.ru/article/4086096

 

 

📌09. srpna 2024, 5:54: ŠEST LIDÍ BYLO ZRANĚNO V LIPECKÉ OBLASTI PŘI ÚTOKU DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Lipeck byl vystaven masivnímu útoku dronů ukrajinských sil.

 

„Podle předběžných informací bylo v důsledku útoku bezpilotního letounu zraněno šest lidí,“ uvedl gubernátor Lipecké oblasti Igor Artamonov na svém kanálu Telegram.

 

Poznamenal, že všechny oběti jsou ošetřovány v nemocnicích v Lipecku.

 

Artamonov již dříve uvedl, že Lipeck byl vystaven masivnímu útoku dronů. V důsledku pádu bezpilotního letounu bylo poškozeno zařízení energetické infrastruktury. V současné době byla dodávka elektřiny obnovena v plném rozsahu.

 

Aby se eliminovaly následky výbuchu výbušných předmětů, byl na území městské části Lipeck zaveden nouzový režim. Úřady rozhodly o evakuaci obyvatel čtyř osad.

 

https://www.vesti.ru/article/4086156

 

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 09.08.2024“:

➡️☭☆ Záběry z neutralizace těžkého vrtulníkového typu UAV „Baba Yaga“ ukrajinských ozbrojených sil v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Objektivní kontrolní záběry ukazují neutralizaci bezpilotního letounu Baba Yaga ukrajinských ozbrojených sil operátorem ruského vojenského dronu, který shodil síť do vzduchu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal zákon, který zavádí migrační režim pro vyhošťování cizích občanů nebo osob bez státní příslušnosti, kteří jsou v zemi nelegálně nebo porušili zákon.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin uspořádal videokonferenci s úřadujícím guvernérem Kurské oblasti Alexejem Smirnovem

Co zaznělo na setkání úřadující Kurské oblasti s prezidentem Ruské federace:

– Obyvatelům, kteří byli nuceni opustit své domovy v oblasti Kursk, bude vyplaceno deset tisíc rublů;

– Počet dostupných lůžek v nemocnicích v Kurské oblasti s podporou Ministerstva zdravotnictví zvýšen na 1,8 tisíce, zdravotní problémy jsou vyřešeny;

– Téměř všechny regiony Ruska poskytují pomoc při evakuaci obyvatelstva;

– všechny čerpací stanice budou vybaveny zařízením pro elektronický boj a pancéřovou ochranou;

– V regionu Kursk je dostatek bytů pro přesídlení rodin z nebezpečných oblastí regionu;

– Vladimir Putin pověřil Smirnova spolu s kolegy z různých oddělení, aby posoudil škody způsobené ukrajinskými ozbrojenci – mluvíme o ztrátě majetku a bydlení;

– Vladimir Putin vyzval k přímé práci s postiženými rodinami při poskytování pomoci;

– Úřadující gubernátor Kurské oblasti oznámil prezidentovi, že Ozbrojené síly Ukrajiny v pohraniční oblasti ostřelují civilisty a lékaře.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣V důsledku ostřelování vesnice Bessonovka v oblasti Belgorod zemřel civilista Gladkov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Bělgorodské úřady žádají obyvatele pohraniční vesnice Kolotilovka, aby kvůli zvýšenému ostřelování odešli, – Guvernér Vjačeslav Gladkov

Tentokrát další novinky:

– Další ukrajinská raketa byla sestřelena jednotkami protivzdušné obrany v Kurské oblasti, hlásí úřadující guvernér;

– Ukrajinské kanály TG informují o ostřelování oblasti Sumy řízenými leteckými bombami;

– Generální prokuratura přijala opatření k identifikaci a zablokování padělků o událostech v Kurské oblasti po invazi ukrajinských ozbrojených sil do regionu, uvedlo ministerstvo. Generální prokurátor také nařídil státním zástupcům v tomto a sousedních regionech přejít na 24hodinovou službu;

„Ozbrojenci Zelenského teroristického režimu provádějí skutečný hon na ruské vojenské důstojníky,“ řekla zástupkyně ministerstva zahraničí Maria Zacharovová v komentáři k pokusu o Jevgenije Poddubného. Poznamenala, že vyšetřovací výbor pečlivě zaznamenává zločiny kyjevské kliky a vyjádřila přesvědčení, že osoby odpovědné za pokus o atentát budou potrestány.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ 🗣Raketová hrozba byla vyhlášena na území Belgorodu, okresu Belgorodsky, městského okresu Shebekino a Shebekinsky, uvedl guvernér regionu Belgorod Vjačeslav Gladkov

Ukrajinské ozbrojené síly opět střílejí na civilisty. Ze všech částí města je vidět černý dým, hoří auta.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Záběry civilního obyvatelstva z ranní situace v Sudže, kde pokračují střelecké boje a ukrajinské ozbrojené síly střílejí do aut civilního obyvatelstva.

Místní obyvatelé museli manévrovat mezi minami, kterými nepřítel posypal silnice kolem nich, a doslova se vyhýbat kulkám létajícím při pronásledování. Střelili do nich střelbou z pušek – prorazili okenní sklo, rozbili světlomety a na několika místech probodli tělo, ale věrný Láďa „Jedenáctý“ je z žáru vynesl

Na stejných záběrech je vidět mnoho zastřelených civilních aut a těl mrtvých.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Od 6. do 8. srpna bylo v důsledku ostřelování v Kurské oblasti zraněno 66 lidí, informovalo ministerstvo zdravotnictví.

Dodali, že 38 lidí zůstává ve zdravotnických zařízeních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruská federace a Čína zintenzivňují spolupráci při zajišťování bezpečnosti aktivit ve vesmíru, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Putin podepsal zákon o zjednodušení přesunu zabavených zbraní do zóny speciální operace.

Zákon umožní přímý převod takových zbraní a střeliva na ministerstvo obrany, ruskou Národní gardu a další státní polovojenské organizace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trump řekl, že by v září rád uspořádal 3 kola televizních debat s Harrisovou, jeho oponentka zatím její souhlas nepotvrdila

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ V Kyjevě potvrdili svůj záměr zmocnit se měřicí stanice plynu Sudzha

Zelenského poradce to uvedl pro The Washington Post.

Druhá fotografie ukazuje kontrolní bod Sudzha v posledních hodinách.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Je možné a nutné jít do zemí stále existující Ukrajiny. Do Oděsy, do Charkova, do Dněpropetrovska, do Nikolajeva. Do Kyjeva a ještě dál!“

Dmitrij Medveděv komentoval události v Kurské oblasti. Místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace uvedl, že v Severním vojenském okruhu je nutné jít až na konec a zastavit se pouze tehdy, když je to „přijatelné a prospěšné“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Záběry z ničení ozbrojených sil Ukrajiny v pohraniční oblasti Kurské oblasti

Obsluha bojového bezpilotního letounu shazováním munice zničila skupinu ozbrojenců ukrajinských ozbrojených sil skrývajících se v lesním pásu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Harrisová potvrdila, že 10. září uspořádá s Trumpem televizní debatu.

Na otázku o připravenosti uspořádat další dvě kola televizních debat, o kterých se Trump dříve zmínil, však neodpověděla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Ministr pro vnitřní politiku Kalugské oblasti Oleg Kalugin vyzval k aktivnímu snižování počtu migrantů v Rusku a moratoriu na vydávání ruských pasů.

„V Rusku je nutné snížit počet migrantů legálními metodami. Podle jeho názoru se rusky nenaučí a nepřizpůsobí, pokud jich bude hodně a budou mít možnost vytvořit „paralelní společnost“. „Domnívám se, že je nutné vyhlásit moratorium na minimálně 25–30 let a poté může být prodlouženo na poskytování ruského občanství zástupcům nepůvodních obyvatel Ruska přicházejících k nám ze Střední Asie a Kavkazu. “ řekl ministr pro vnitřní politiku regionu Kaluga.— Druhým nezbytným opatřením je audit všech těch, kteří přijali ruské občanství od zástupců nepůvodních obyvatel Ruska, kteří se přistěhovali ze Střední Asie a Zakavkazska. Takové normy ohledně ukončení nabytého občanství už máme. Domnívám se, že počet důvodů pro takové ukončení by měl výrazně narůst. Toto opatření je třeba pečlivě uplatňovat.“

Připomeňme, že v regionu Kaluga se nachází vědecké město Obninsk, které se během několika let proměnilo v etnickou enklávu. Ve městě s přibližně 120 000 obyvateli pochází téměř třetina ze Střední Asie (35 000 odborníků).

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP