Bartoš

Bartoš paralyzoval Česko. Zamrzly stavby za 100 miliard. Uzná selhání a odstoupí?

7. srpna 2024

Bartoš naprosto zpackal digitalizaci. Obrovská katastrofa, která zastaví stavební projekty za 100 miliard korun. Jeho arogance, kdy si ministr nedal říct a protlačil svůj zákon i se spoustou zásadních chyb, teď ohrožuje celý stavební průmysl i českou ekonomiku, která se kvůli tomu v horším případě může dostat do recese. Uzná Bartoš své selhání a odstoupí? Já o tom pochybuji.

👉 „Stanjura lže, jako když tiskne!“ prohlásil Kalousek a ukázal na čísla, která mu dávají za pravdu. To, že celá pětikoalice od začátku neustále lže, už víme. Teď to ale potvrdil i zakladatel jedné z pětikoaličních stran – TOP09. Proč se Kalousek se Stanjurou pohádali, se dozvíte ve videu.

👉 Česko spustilo gigantický výprodej státního majetku! Na prodej je přes 30 tisíc nemovitostí včetně hradů, hřbitovů a pozemků. Ano, přesně tak – Fialova vláda připravuje největší privatizaci od revoluce. Asi tím chtějí zalepit ten svůj děravý rozpočet, aby se mohli zase před volbami chlubit hezkými čísly. Tohle mě fakt nadzvedlo ze židle!

👉 Vláda už nemůže zrušit „zelený“ příplatek, který zdraží benzin. Strká teď sice hlavu do písku, ale už nemá cesty zpět. Pětikoalice si Green Deal schválila v průběhu svého předsednictví EU. Špatná zpráva pro všechny.

👉 Proč v létě kolabuje pražská doprava? Protože je v Praze právě teď 96 uzavírek, které NIKDO nekoordinuje. Pětikoalice se nemá na co vymlouvat, my jsme na to upozorňovali za hnutí ANO už před létem. Opravuje se jak Barrandovský most (nejvytíženější komunikace), tak i pražský okruh. Společně s dalšími uzavírkami tak vytváří obrovský chaos. Dělá už si Zdeněk Hřib srandu? Prostě na to nemá a měl by skončit.

👉 Po šesti letech Zdeněk Hřib teprve přiznává, že je systém parkování neefektivní. V Praze dochází k 2 821 přestupkům denně. Měl dost času na to, aby s tím něco udělal. Tady už nepomůže nic jiného, než aby to přenechal schopnějším.

👉 Řidiči v Praze prochází peklem. A co dělá hlavní město? Vymýšlí další luxusní cyklopruhy. Na Plzeňské se zúžil dopravní pruh – o dva metry. Absolutně nepochopitelné a postavené na hlavu. Kéž by to byl jediný nesmysl, ale zdaleka není.

👉 Tento týden se uskuteční festival Prague Pride. Průvod si samozřejmě vyžádá další omezení dopravy. Jestli už teď trpíte kvůli neprůjezdnosti města, počkejte si na víkend, kdy bude festival na vrcholu. To bude teprve „sranda“. Raději do auta ani nesedejte, pokud nemusíte.

To vše a mnohem víc se dozvíte v 95. dílu mého politického podcastu. Děkuji vám předem za zhlédnutí a prosím o další sdílení, ať se pravdu dozví co nejvíc lidí! Těším se na dotazy i komentáře!

Ing. Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO v Praze

ZDROJ: https://www.infokuryr.cz/n/2024/08/06/bartos-paralyzoval-cesko-zamrzly-stavby-za-100-miliard-uzna-selhani-a-odstoupi/


Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa a články:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

07.08.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY: HAMÁS SPOUŠTÍ NOVÝ MEGA-ÚTOK NA IZRAELSKOU ARMÁDU V GAZE JAKO POMSTU ZA VRAŽDU ISMAILA HANIYEHA

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VYPUKNE BRZY VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ OBČANSKÁ VÁLKA? BRITSKÝ PREMIÉR STARMER SE „PUSTIL DO KŘÍŽKU“ S ELONEM MUSKEM KVŮLI JEHO VELKÉMU PROHLÁŠENÍ UPROSTŘED MÍSTNÍCH NEPOKOJŮ

 

https://youtu.be/qcpXnxc0c-0?si=pXJHu5u9x6zfC3u2

 

 

📌⚔️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POSÍLÁ JADERNÉ RAKETY A PROTIVZDUŠNÉ OBRANNÉ SYSTÉMY DO ÍRÁNU PŘED MOŽNOU „IZRAELSKOU“ VÁLKOU.

 

https://youtu.be/YnccFu6KRWI?si=KtRMZmlu9IBHW6b5

 

 

📌⚔️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, CRUX, Roman Kirsch: UKRAJINA „POŠKODILA“ RUSKÉ PROTIVZDUŠNÉ SYSTÉMY S-400 A ZASÁHLA MUNIČNÍ SKLAD; POTOPENA RUSKÁ ÚTOČNÁ PONORKA „ROSTOV-NA-DONU“, OPRAVOVANÁ V SEVASTOPOLSKÉM PŘÍSTAVU

 

https://youtu.be/5HjHvZmVlyc?si=YUUoM2z33nlspfoB

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: USA VEŘEJNĚ NAZNAČUJÍ, ŽE IZRAEL NEZVLÁDNE TOTÁLNÍ VÁLKU S ÍRÁNEM? BIDENOVA TAJNÁ ŽÁDOST TEHERÁNU… ((Tak proč ji rozpoutal s Netanjahem…???))

 

https://youtu.be/dOT6wvGAiW8?si=DRX1UtbijYSIzZPA

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SAÚDSKÝ PRINC MOHAMMED BIN SALMÁN ŠOKOVAL IZRAEL A SPOJENÉ STÁTY; SAÚDOVÉ I OSTATNÍ ARABŠTÍ SPOJENCI ODMÍTAJÍ „ČISTIT TU NETANJAHUOVU SPOUŠŤ“ V PÁSMU GAZY

 

https://youtu.be/O4D1MIbNOGY?si=JCxxB90l3ivKQID2

 

 

📌⚔️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DRUHÝ VELKÝ ÚTOK ČLENSKÉ ZEMĚ ALIANCE NATO TURECKA PROTI IZRAELI PO HROZBĚ INVAZÍ DO NĚHO A UPROSTŘED SLYŠENÍ VE VĚCI GENOCIDY V GAZE U MEZINÁRODNÍHO SOUDNÍHO DVORA V HAAGU

 

https://youtu.be/JKvVrkWiV8w?si=Og2arrHoxSMBT1Z_

 

 

📌⚔️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: SPUSTÍ ÍRÁN MEGA-ÚTOK NA IZRAEL KDYKOLIV OD TEĎ? ZÁVAŽNÉ NAŘÍZENÍ ZAHRANIČNÍM AEROLINKÁM

 

https://youtu.be/aYmWrs5OT-8?si=3ILMssBgVat7E73R

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HAMÁS SPOUŠTÍ NOVÝ MEGA-ÚTOK NA IZRAELSKOU ARMÁDU V GAZE JAKO POMSTU ZA VRAŽDU ISMAILA HANIYEHA

 

https://youtu.be/ld9JSJ51bx0?si=AhhyiWEAD3rDgB3U

 

 

📌💉🎚️07. srpna 2024: POZRITE SI: DR. CHARLES HOFFE PRE KANADSKÝ NÁRODNÝ OBČIANSKY PRIESKUM POVEDAL, ŽE SPOLOČNOSŤ PFIZER NAVRHLA ICH INJEKCIE TAK, ABY SA ŠÍRILI PO CELOM TELE, OD SRDCA AŽ PO MOZOG, ABY NARUŠILI REPRODUKCIU, MYSLENIE A ŽIVOT.

 

Ich stratégia „biologickej distribúcie“ využívala „lipidové nanočastice“ na hostiteľské prevzatie obete pomocou hrotových SPIKE proteínov.

 

„Tieto injekcie COVID spôsobili väčšie množstvo vedľajších účinkov ako ktorákoľvek iná liečba v histórii.“

https://t.me/absurdnisvet/77520

 

 

📌07. srpna 2024: NEJVĚTŠÍ ČESKÉ BANKY DRSNĚ VYBĚHLY S ČECHY. OBÍRAJÍ JE O VELKÉ PENÍZE, ANIŽ O TOM TUŠÍ:

 

ČESKO : Starého psa novým kouskům nenaučíš. To platí stoprocentně pro hlavní české banky, které mají neustále pocit, že svým klientům musí účtovat nehorázné poplatky. Na oko se sice snaží tvářit, že jim jde o vaše finanční zdraví, ovšem potom vám naúčtují za zcela nesmyslné transakce.

 

NAÚČTUJÍ VÁM TO:

 

👉Pravdou je, že to dělají velmi šikovně. A také platí, že doba dovolených pro ně znamená hotové finanční pré. Možná máte radost, že vám vaše banka konečně umožnila vybírat si v zahraničí bez poplatku. Druhá věc je ta, že se takto zbavíte pouze poplatku, který vám účtuje česká banka za výběr. Ano, i to bylo v minulosti naprostým standardem.

👉Stejně ale zaplatíte poplatek, který si účtuje bankomat v cizí zemi, což je dnes běžně pár stokorun.

👉A dále potom můžete doplatit na dynamický přepočet měny, ale to je zase jiný příběh.

 

V tomto článku se budeme věnovat tomu, že za každý výběr, ale dokonce i platbu kartou, své bance zaplatíte opravdu nemalý poplatek. Situace se přitom v tomto ohledu vůbec nelepší, ba právě naopak, zhoršuje se.

 

Z nedávného srovnání, které provedl server Měšec.cz, totiž vyplývá, že většina bank si účtuje poplatek za převod korun z vašeho účtu do cizí měny ve výši 3 až 4 %. Některé dokonce ještě více. „Já se rozčiluju kvůli třem procentům, ale některé ČR banky účtují při platbě kartou v zahraničí na euru přirážku neuvěřitelných 4 %+,” komentoval to Jiří Štický.

 

OPRAVDU DRAHÉ:

 

👉Nejhůře v tomto ohledu dopadla Moneta Money Bank, který má přirážku 4,54 %. Jen o málo méně účtuje Raiffeisenbank.

👉Česká spořitelna si za automatický převod měny při výběru nebo platbě naúčtuje 3,32 %,

ČSOB potom 3,58 % a

👉Komerční banka 3,07 %.

👉Nejlépe je na tom naopak mBank, která si přirazí jen 1,60 %.

 

Tato procenta ústí v poměrně vysoké poplatky.

PAKLIŽE SI V CIZINĚ VYBERETE TŘEBA 10 000 KORUN, V PŘÍPADĚ ČTYŘPROCENTNÍ MARŽE PŘIJDETE O 400 KČ.

To je docela dost, nemyslíte? Obzvlášť když se banky snaží vzbuzovat dojem, že vám poskytují blahosklonně vše zdarma. 😂

 

(https://cz24.news/nejvetsi-ceske-banky-drsne-vybehly-s-cechy-obiraji-je-o-velke-penize-aniz-o-tom-tusi/)

 

 

📌07. srpna 2024, KONEČNÁ: ORBÁNOVA VÍZA? JEN HO CHCETE SESTŘELIT.

ČTĚTE ZPRÁVY TAJNÝCH SLUŽEB, NAMÍTL POSPÍŠIL:

 

MAĎARSKO: Evropští politici podle europoslankyně Kateřiny Konečné hledají důvod k „sestřelení“ maďarského premiéra Viktora Orbána. Předsedkyně KSČM v pořadu 360° na CNN Prima NEWS pronesla, že Maďarsko projektem „národní karty“, který zjednodušuje vstup Rusů do Schengenu, neporušilo žádné závažné předpisy. Bývalý europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) jí však upozornil na varování o ruském vlivu v EU a doporučil jí, aby si přečetla zprávy Bezpečnostní informační služby (BIS).

 

Maďarské úřady usnadnily od července ruským a běloruským občanům přístup na pracovní trh v zemi, a to za pomoci jakési „národní karty“. Ta jim mimo jiné zprostředkovává i prostor po celém Schengenském prostoru. Výzvu ke zvážení celé situace ze strany EU považuje Konečná za absurdní.

 

„Maďarsko neporušilo žádné závazné předpisy. Navíc na území evropských států dnes žijí tisíce Rusů, další tisíce cestují po těchto zemích na turistická víza,“ podotkla europoslankyně.

 

„Opět někomu vadí Orbán, tak se hledá důvod, jak ho sestřelit a znepříjemnit mu život,“ uvedla v pořadu 360° a dodala, že EU „má na starosti důležitější věci“ a že migrační pakt představuje větší riziko.

 

Orbánovy kroky však nelze podle Pospíšila bagatelizovat. „Maďarská úprava legislativy je i náš problém. Pokud začnou Maďaři pouštět kohokoliv ze třetí země, mohou tito lidé proudit do Schengenu nekontrolovatelně dále,“ upozornil. Připomněl, že Rusko právě v Česku vyvíjí permanentně své aktivity.

 

Konečná však možnost ohrožení ze strany Kremlu odmítá. „Opravdu si myslíte, že formou pracovních míst se sem dostanou nějací agenti? Asi každý žijeme v úplně jiném světě,“ opáčila.

 

Bývalý europoslanec však zdůraznil, že o rizicích ze strany Ruska hovoří i úřad BIS. „Čtete vůbec jejich zprávy? To nejsou názory politiků, ale našich zpravodajců. Je zásadní rozdíl, když někdo vyrazí do země s vízem na dva týdny jako turista, nebo dostane pracovní povolení k pobytu až na dva roky,“ oponoval.

 

MAĎARSKÁ CESTA:

 

Maďarsko rozšířilo svůj imigrační program, díky čemuž mohou občané Ruska a Běloruska nově získat status hostujících pracovníků v Maďarsku. Nepotřebují k tomu bezpečnostní prověrku a do členského státu EU mohou přivést i své rodinné příslušníky. Teoreticky to znamená, že Rusové mohou vstupovat do EU přes Maďarsko bez jakýchkoli bezpečnostních kontrol a bez překážek pokračovat do dalších států EU.

 

Eurokomisařka pro vnitřní věci Ylva Johanssonová varovala Maďarsko, že jeho rozhodnutí zmírnit vízová omezení pro Rusy a Bělorusy představuje potenciální bezpečnostní hrozbu. Maďarské vládě dala čas do 19. srpna, aby odpověděla na její otázky ohledně rozšíření svého imigračního programu. Jestliže se její obavy nevyřeší, Evropská komise podle ní podnikne určité kroky, citovala Johanssonovou agentura Reuters.

 

Šéf maďarské diplomacie Péter Szijjártó na svém facebookovém profilu napsal, že „ruští a běloruští občané nadále potřebují ke vstupu do Maďarska, a tedy i schengenského prostoru, víza“. Dodal, že povolení k pobytu pro Rusy a Bělorusy musí schvalovat příslušné úřady.

 

https://cz24.news/konecna-orbanova-viza-jen-ho-chcete-sestrelit-ctete-zpravy-tajnych-sluzeb-namitl-pospisil/

 

 

📌🧔🏿‍♂️07. srpna 2024: VÝSLEDEK JE V PODSTATĚ JASNÝ A NEODDISKUTOVATELNÝ.

 

Všechny státy, zasažené migrací, jsou na tom velmi špatně, v podstatě přímo úměrně procentu migrace, a hlavně míře nepřizpůsobivosti konkrétních migrantů v dané zemi.

https://t.me/absurdnisvet/77522

 

 

📌07. srpna 2024: PŮL BILIONU KORUN… ŠKOLSTVÍ A ZDRAVOTNICTVÍ KVŮLI NEDOSTATKU FINANCÍ KOLABUJE.

 

👉Ve školních jídelnách opět snížili částku na obědy, budou jíst blafy, protože ani Polraich za dvacku neuvaří, jedna uklízečka na 3 školy, jeden školník na 3 školy, ale 500 miliard na zbraně…

👉Jděte k zubaři, 4000 za zub, podejte si pořadník na vyšetření v nemocnici, toho se ani nedožijete, ale 500 miliard na zbraně…

👉Zeptejte se seniorů, co říkají na to slavnostní přidání 300 korun, ale 500 miliard na zbraně…

👉A co čerství rodiče? Už asi deset let se rodičovský příspěvek nevalorizoval, stát si stěžuje, že se nerodí děti, ale 500 miliard na zbraně jsou to nejdůležitější…

👉Takže máme nefunkční školství, nefunkční zdravotnictví,

👉životní úroveň nejhorší z celé Evropy,

👉nejvyšší cenu energií,

👉nejvyšší daně, no hlavně že ta digitalizace funguje, že?

👉No ale hlavně že jdou všechny prachy vyždímané od lidí na Ukrajinu a co zbyde, tak za to se nakoupí tanky a kulomety… A nefunkční letadla…

https://t.me/absurdnisvet/77523

 

 

📌07. srpna 2024: 🇷🇺 VLADIMIR PUTIN SE SETKÁVÁ SE ČLENY VLÁDY OHLEDNĚ SITUACE V KURSKÉ OBLASTI.

HLAVNÍ BODY:

– Kyjevský režim podnikl další rozsáhlou provokaci, ostřeluje civilisty, obytné domy a zdravotníky.

– Po schůzce bude následovat zasedání, proběhne schůzka s vedoucími bezpečnostních složek.

Prezident pověřil Manturova koordinací prací na pomoc obyvatelům Kurské oblasti, opatření by měla být přijata okamžitě.

Alexander Bastrykin uvedl, že Vyšetřovací výbor zahájí trestní řízení poté, co AFU zaútočila na osady v Kurské oblasti.

https://t.me/to_je_nas_svet/28258

 

 

📌🏳️‍🌈07. srpna 2024: ZA MĚSÍC CHTĚJÍ UKRAJINCI V CHARKOVĚ USPOŘÁDAT DUHOVÝ PRŮVOD.

Podle představy organizátorů tato akce znamená „uctění památky padlých vojáků LGBTQ+“.

😂Právě kvůli takovýmto akcím Zelenskyj udržuje v platnosti stanné právo.

((Vrazi chtějí uctívat památky padlých??? To se mně snad zdá!!! 👹))

https://t.me/to_je_nas_svet/28259

 

 

📌07. srpna 2024: ☝️ ZELENSKÉHO VÝZVY, ABY ZÁPAD ZAČAL SESTŘELOVAT RUSKÉ RAKETY NAD UKRAJINOU, POVEDOU K ROZSÁHLÉ VÁLCE, VARUJE ANALYTIK LUCAS LEIROS V ČLÁNKU PRO ČÍNSKÝ PORTÁL INFOBRICS.

„Tato ukrajinská rétorika vyzývá k akcím, které mohou snadno způsobit, že se konflikt vymkne kontrole a překročí bod, z něhož není návratu,“ uvedl.

Podle autora článku si Zelenskyj přeje eskalaci kvůli nezvratnému selhání AFU na bojišti. Doufá, že to nějakým způsobem umožní vtáhnout NATO do konfliktu s Ruskem.

https://t.me/to_je_nas_svet/28260

 

 

📌07. srpna 2024: VLADIMÍR MEČIAR: UKRAJINA VÁLKU PROHRÁLA.

👉Většina médií je nebezpečná.

👉LGBT může zničit civilizaci.

👉Byl právník a rovněž boxer, před pětadvaceti lety trojnásobný slovenský premiér 👉Vladimír Mečiar rozděloval s Václavem Klausem Československo.

👉Jak se mu žije nyní?

👉Jakou má největší zkušenost či poučení pro zbytek života z honu, který byl na něj na Slovensku pořádán, jak sám říká?

👉Kdy měl z něčeho v pravém slova smyslu strach?

👉Jak vnímá současné české a slovenské vztahy, které se poslední dobou vyhrotily?

👉A co si myslí o současné Evropské unii a klíčových zemích, jako je Francie či Německo?

https://www.youtube.com/watch?v=VcUVnMbogh4

 

 

📌07. srpna 2024: ♨️ PROJEV GUBERNÁTORA KURSKÉ OBLASTI:

„Regionální operační štáb pracuje nepřetržitě. Situace v regionu je pod kontrolou. Zorganizovali jsme odsun obyvatel z ostřelovaných území v pohraničí, připravili jsme dočasná ubytovací střediska a poskytli jim vše potřebné, pracují psychologové. Do oblasti odjeli zdravotníci z Moskvy a Petrohradu, federální centrum vyčleňuje Kurské oblasti další finanční prostředky a další pomoc.

V noci jsem telefonicky informoval vrchního velitele o operační situaci. Vladimir Putin má situaci pod osobní kontrolou. Prezident zdůraznil, že náš region bude podporován ve všech oblastech.  Děkuji všem za pomoc Kurské oblasti!“

https://t.me/to_je_nas_svet/28262

 

 

📌07. srpna 2024: ⚡️ BARBARSKÝ ÚTOK KYJEVA V KURSKÉ OBLASTI SE SNAŽIL ZASÍT PANIKU A UKÁZAT ZDÁNÍ AKTIVITY NA POZADÍ NEUSTÁLÝCH NEÚSPĚCHŮ AFU, UVEDLA MLUVČÍ RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ MARIA ZACHAROVOVÁ.

Dodala také, že Rusko vyzývá mezinárodní společenství, aby důrazně odsoudilo zločinné útoky kyjevského režimu na ruském území.

https://t.me/to_je_nas_svet/28263

 

 

📌07. srpna 2024, 13:03, DM: TRUMPOVA KAMPAŇ JE POTĚŠENA, ŽE SI HARRISOVÁ VYBRALA WALTZE JAKO KANDIDÁTA NA VICEPREZIDEN:

 

Kamala Harrisová udělala fatální chybu. Jako svého kandidáta na viceprezidenta si vybrala „málo známého“ a „zcela postrádajícího charisma“ guvernéra Minnesoty Tima Waltze.

 

Rozhodnutí amerického prezidentského kandidáta demokratů inspirovalo volební štáb Republikánské strany. Podle příznivců Donalda Trumpa má s Waltzem jen malou šanci na vítězství.

 

„Trumpova kampaň se radovala, když Harrisová dala přednost Timu Waltzovi před guvernérem Pensylvánie,“ napsal britský deník The Daily Mail.

 

Faktem je, že charismatický Josh Shapiro stojí v čele důležitého swing state. Na rozdíl od svého konkurenta má umírněnější názory.

 

https://www.vesti.ru/article/4083245

 

 

📌07. srpna 2024, 16:23, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: DODÁVKY F-16 DO KYJEVA JSOU V SOULADU S LINIÍ ZÁPADU NA ESKALACI KRIZE:

 

Dodávky stíhaček F-16 Kyjevu ze strany států Severoatlantické aliance jsou v souladu s linií Západu zaměřenou na eskalaci ukrajinské krize, nepřispívají k jejímu politickému a diplomatickému urovnání. Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

 

Dne 4. srpna se na Ukrajině konala prezentace stíhaček F-16, které do Kyjeva převezly země NATO, připomněl diplomat. „(Ukrajinský prezident Volodymyr) Zelenskyj, který byl na akci přítomen, se zhroutil vděčností sponzorům NATO za dodávku,“ dodala.

 

„Tento krok je v souladu s linií Západu k eskalaci ukrajinské krize a nepřispívá k vytváření podmínek pro její urovnání politickými a diplomatickými metodami,“ uvedl oficiální zástupce ruského diplomatického oddělení.

 

Poznamenala, že Washington a jeho satelity, které dodávají Ukrajině stále smrtonosnější zbraně, sázejí na pokračování nepřátelských akcí za každou cenu. Podle Zacharovové se americké a britské úřady nechají unést sny o tom, že Rusku způsobí „strategickou porážku“, a nepřemýšlejí o důsledcích svých nezodpovědných činů.

 

„Dodávka stíhaček F-16 pro ozbrojené síly Ukrajiny nebude právě tou „kouzelnou pilulkou“, na kterou Kyjev tolik spoléhá. Nebudou moci ovlivnit situaci ve válečné zóně,“ řekl diplomat a zdůraznil, že ruské ozbrojené síly budou důsledně ničit F-16 dodané na Ukrajinu.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4083656

 

 

📌07. srpna 2024, 15:42, MINISTERSTVO PRO EKONOMICKÝ ROZVOJ: PRACUJE SE NA ZAHÁJENÍ PŘÍMÝCH LETŮ DO SAÚDSKÉ ARÁBIE A INDONÉSIE:

 

Rusko pracuje na možnosti zahájení přímých letů do Saúdské Arábie a Indonésie, uvedl ruský ministr hospodářského rozvoje Maxim Rešetnikov.

 

Na setkání za účasti ruského prezidenta Vladimira Putina uvedl, že zahájení přímých letů s těmito zeměmi je klíčovým úkolem ministerstva pro hospodářský rozvoj.

 

Kromě toho již probíhají jednání prostřednictvím Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace o zahájení bezvízového režimu se Saúdskou Arábií, uvedl ministr.

 

V této souvislosti Rešetnikov poznamenal, že počet turistických cest cizinců do Ruska se v první polovině roku téměř zdvojnásobil a dosáhl 2 milionů, přičemž počet návštěvníků z Blízkého východu aktivně roste.

 

https://www.vesti.ru/article/4083523

 

 

📌07. srpna 2024, 13:49: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY RAFINÉRII, KTERÁ DODÁVALA PALIVO OZBROJENÝM SILÁM UKRAJINY:

 

Ruská armáda za poslední den vyřadila z provozu další ropnou rafinerii na Ukrajině. Společnost dodávala palivo mechanizovaným jednotkám ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Tuto informaci oznámilo ministerstvo obrany země. Podle agentury naši vojáci zničili i další místo dočasného nasazení zahraničních žoldnéřů.

 

Operátoři dronů, dělostřelci, raketometci a letecké síly pracovali na cílech.

 

Ozbrojené síly země zároveň způsobily palebné škody nacionalistickým jednotkám ve 153 oblastech speciální operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4083339

 

 

📌07. srpna 2024, 13:35, RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: ZELENSKYJ POSLAL OBČANY DO MLÝNKU NA MASO V KURSKU, ABY PRODLOUŽIL MOBILIZACI:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová uvedla, že vůdce kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj poslal ukrajinské občany do „mlýnku na maso v Kursku“, aby prodloužil mobilizaci o další tři měsíce.

 

„Zelenskyj poslal ukrajinské občany do mlýnku na maso v Kursku, aby tajně prodloužil smrtící ukrajinskou mobilizaci o další 3 měsíce,“ napsala Zacharovová na Telegramu.

 

V úterý 6. srpna asi 300 ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny za podpory tuctu tanků zasáhlo jednotky ozbrojených sil RF v oblastech osad Nikolaevo-Daryino a Oleshnya v Kurské oblasti.

 

Podle posledních údajů bylo zraněno nejméně 20 Rusů. Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily 260 bojovníků.

 

Zelenskyj ve středu podepsal zákon, který prodlužuje stanné právo a všeobecnou mobilizaci v zemi o dalších 90 dní.

 

https://www.vesti.ru/article/4083244

 

 

📌07. srpna 2024, 16:39: IZRAELSKÉ OBRANNÉ SÍLY OZNÁMILY LIKVIDACI VELITELE JEDNÉ Z JEDNOTEK HIZBALLÁHU V LIBANONU:

 

Velitel jedné z protitankových jednotek Hizballáhu, Hassan Fares Jeshi, byl zabit při izraelském leteckém útoku, uvedla tisková služba Izraelských obranných sil.

 

Izraelské obranné síly objasnily, že libanonské osady Juayya a Aytaroun se dostaly pod palbu.

 

Předchozí úder na území Libanonu provedlo izraelské letectvo 6. srpna. Letadla střílela zejména na sklad zbraní a jednotky Hizballáhu v oblasti vesnice Kfar Qila. Kromě toho IDF zaútočila na odpalovací zařízení v jižním Libanonu a na vojenské budovy šíitského hnutí v oblasti Ayta al-Shab.

 

https://www.vesti.ru/article/4083738

 

 

📌07. srpna 2024, 16:53: GENERÁLNÍ PROKURATURA POŽADOVALA ZABAVENÍ 120 MILIONŮ RUBLŮ OD ZÁSTUPCE VEDOUCÍHO HLAVNÍHO ŘEDITELSTVÍ MINISTERSTVA PRO MIMOŘÁDNÉ SITUACE KUBÁNĚ:

 

Generální prokuratura Ruské federace požadovala, aby 120 milionů rublů, nemovitosti a automobily zástupce vedoucího hlavního oddělení Ministerstva pro mimořádné situace na Krasnodarském území Sergeje Simoněnka a členů jeho rodiny byly převedeny na státní příjem, sdělily agentuře TASS orgány činné v trestním řízení.

 

Podle mluvčího agentury je tato částka ekvivalentem nákladů na více než 10 aut, sedm pozemků, šest bytů a tři pozemky, které byly dříve zakoupeny za nepotvrzené příjmy prodané Symonenkem. Státní zastupitelství také požaduje, aby se devět aut, osm pozemků, dva byty, asi deset nebytových prostor a podíly na vlastnictví několika nemovitostí proměnily v příjmy státu. Orgány činné v trestním řízení zdůraznily, že majetek již byl zadržen.

 

Sergej Simoněnko byl zadržen 31. července na svém pracovišti v Krasnodaru a převezen do Moskvy, kde soud v Basmanny rozhodl o jeho vzetí do vazby.

 

Muži je 56 let. V říjnu 2018 byl propuštěn z důvodu dosažení věkové hranice pro službu, ale v září 2022 nastoupil na pozici vedoucího oddělení technické podpory Hlavního ředitelství Ministerstva pro mimořádné situace na Krasnodarském území. Od října 2023 je Simonenko zástupcem vedoucího regionálního oddělení.

 

https://www.vesti.ru/article/4083714

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.08.2024“:

➡️☭☆Prezident se sejde se členy vlády. Na úvod jednání – o situaci v Kurské oblasti v souvislosti s rozsáhlou provokací ukrajinských ozbrojených sil

V důsledku mého rozhovoru s úřadujícím guvernérem Kurské oblasti byly dány pokyny řadě civilních oddělení, aby poskytla obyvatelům regionu nezbytnou pomoc. Žádám také vládu, aby se tím urychleně zabývala. Žádám prvního místopředsedu vlády Ruské federace Denise Valentinoviče Manturova, aby tuto práci v první fázi koordinoval.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Celé prohlášení ruského ministerstva obrany k situaci v Kurské oblasti:

– V noci jednotky Ozbrojených sil Ruské federace spolu s pohraničními složkami FSB Ruska pokračovaly v ničení ozbrojených uskupení Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Kurské oblasti přímo sousedících s Ruskem. -Ukrajinská hranice;

– letecké údery, raketová vojska, dělostřelecká palba a aktivní akce jednotek pokrývajících státní hranici uskupení sil ve směru Kursk zabránily nepříteli v postupu hluboko na území Ruské federace;

– Jeho rezervy byly poraženy v oblastech osad Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sich, Pavlovka, Gorodishche, Sumy;

– Ztráty nepřítele během dne bojových operací činily až 260 vojáků a 50 obrněných vozidel vč. sedm tanků, osm obrněných transportérů, tři bojová vozidla pěchoty, 31 bojových obrněných vozidel vč. 12 Kozak, dva Strykery, strojní přehradní vozidlo a šest vozidel;

– Zničena byla také dvě samohybná palebná zařízení protiletadlového raketového systému Buk M1, odminovací zařízení UR-77 a stanice elektronického boje;

– Operace na zničení jednotek ukrajinských ozbrojených sil pokračuje.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Hitler plánoval použít atomovou bombu proti SSSR v červnu 1945, podle archivních dokumentů odtajněných a zveřejněných ruskou FSB.

Nacisté se chystali použít balistické rakety dlouhého doletu V-2 k jaderným útokům na průmyslová centra SSSR na Uralu a ve střední Asii.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Putin o událostech v Kurské oblasti:

– Kyjevský režim podnikl další rozsáhlou provokaci a střílel bez rozdílu;

– Putin nařídil Manturovovi, aby koordinoval práce na poskytování pomoci obyvatelům Kurské oblasti, práce by měly začít okamžitě;

– Putin řekl, že dnes uspořádá schůzku s vedoucími donucovacích orgánů o situaci v Kurské oblasti.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Posádka Tor-M2 skupiny vojáků Dněpru zničila dron ukrajinských ozbrojených sil municí

Dron letounu mířil do zadních oblastí Chersonské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

07.08.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: PUTINA POZVALI DO MEXIKA, KTORÉ JE ČLENOM MEDZINÁRODNÉHO TRESTNÉHO SÚDU

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. srpna 2024: PUTINA POZVALI DO MEXIKA, KTORÉ JE ČLENOM MEDZINÁRODNÉHO TRESTNÉHO SÚDU:

 

👉 S odvolaním sa na mexické veľvyslanectvo v Rusku o tom v stredu informoval ruský denník Izvestija, na ktorý sa odvolala agentúra Reuters citovaná agentúrou TASR.

 

Predstaviteľ mexického veľvyslanectva uviedol, že ruský prezident sa rozhodne, či sa na inaugurácii zúčastní osobne, alebo vyšle iného vysokopostaveného úradníka, aby ho zastúpil.

 

👉 Reuters pripomenul, že Medzinárodný trestný súd (ICC) vydal v roku 2023 zatykač na Putina a na ruskú komisárku pre práva detí Mariju Ľvovovú-Belovovú. Podľa súdu existujú oprávnené dôvody domnievať sa, že sú zodpovední za nezákonné deportácie obyvateľstva vrátane detí z okupovaných oblastí Ukrajiny do Ruska, čo sa považuje za vojnový zločin.

 

👉 Rusko nie je členom ICC a jurisdikciu tohto súdu neuznáva. Mexiko však je členom ICC s náležitými povinnosťami: Patrí medzi viac ako 120 štátov, ktoré majú povinnosť zadržať po vstupe na svoje územie každého, na koho bol vydaný zatykač ICC.

 

MEXIKO A RUSKO VŠAK SÚČASNE SPÁJAJÚ TESNÉ VÄZBY.

Aj Putin, keď Sheinbaumovej blahoželal k volebnému víťazstvu, v pozdravnom posolstve pripomenul, že Mexiko je „historicky priateľom a partnerom Ruska v Latinskej Amerike“.

 

Reuters dodal, že vojenská jednotka ruskej armády sa v septembri 2023 zúčastnila vojenskej prehliadke pri príležitosti Dňa nezávislosti Mexika, čo vyvolalo kritiku na adresu prezidenta Andresa Manuela Lópeza Obradora, že dal priestor na prezentáciu jednotkám, ktoré napadli Ukrajinu.

 

Kritiku vedeniu Mexika adresovali ukrajinská veľvyslankyňa v Mexiku, opoziční politici i časť médií, doplnila agentúra AFP.

 

LÓPEZ OBRADOR VŠAK POVEDAL, ŽE MEXIKO POVOLILO ÚČASŤ KAŽDEJ KRAJINE.

 

„Máme vzťahy so všetkými krajinami sveta a pozývame každého,“ povedal López Obrador na pravidelnej tlačovej konferencii v reakcii na to, že prítomnosť ruskej jednotky vyvolala – ako poznamenal – „škandál“.

 

👉 Ľavičiar López Obrador sa vo vojne medzi Ruskom a Ukrajinou snažil zachovať neutralitu Mexika a v istom momente navrhol mierové rozhovory. Jeho vláda však podporila niektoré významné rezolúcie OSN, ktoré kritizujú úlohu Ruska v konflikte.

 

https://www.info.sk/sprava/252643/putina-pozvali-do-mexika-ktore-je-clenom-medzinarodneho-trestneho-sudu/

 

 

📌07. srpna 2024: MANIPULACE POČASÍ JE SKUTEČNÁ – ZMĚNA KLIMATU JE FAKE – VÝZKUM HAARP!

https://t.me/absurdnisvet/77510

 

📢  Pro poukázání faktů z historie z archívu:

 

🛑1. července 2024:   SEZNAM PATENTŮ NA OVLIVŇOVÁNÍ POČASÍ:

🛑ÚŘAD SPOJENÝCH STÁTŮ PRO PATENTY A OCHRANNÉ ZNÁMKY:

 

803180 – 31. října 1905 – Prostředky k výrobě vysokého potenciálu elektrických výbojů

1103490 – 6. srpna 1913 – Výrobník deště

1225521 – 4. září 1915 – Ochrana před jedovatými plyny ve válce

1279823 – 24. září 1918 – Postup a zařízení pro vyvolání srážek koalescencí vodních částic obsažených v atmosféře

1284982 – 19. listopadu 1918 – Postup a přístroj pro vyvolání a stimulaci dešťových srážek

1338343 – 27. dubna 1920 – Postup a přístroj pro výrobu intenzivních umělých mraků, mlh nebo mlžného oparu

1358084 – 9. listopadu 1920 – Způsob výroby mlžných clon

1619183 – 1. března 1927 – Postup výroby kouřových mraků z pohybujících se letadel

1665267 – 10. dubna 1928 – Postup výroby umělých mlh

1892132 – 27. prosince 1932 – Rozprašovací nástavec pro výfuky leteckých motorů

1895765 – 31. ledna 1933 – Umělá výroba mlhy

1928963 – 3. října 1933 – Elektrický systém a metoda

1957075 – 1. května 1934 – Zařízení pro stříkání letadel

1993316 – 5. března 1935 – Přístroj a způsob výroby olejové mlhy

2052626 – 1. září 1936 – Metoda rozptylování mlhy

2097581 – 2. listopadu 1937 – Generátor elektrického proudu – odkaz na 3990987

2173756 – 19. září 1939 – Postup výroby mlhy nebo oparu částečným a bezplamenným spalováním

2352677 – 4. července 1944 – Výroba umělé mlhy

2476171 – 18. července 1945 – Generátor kouřové clony

2409201 – 15. října 1946 – Směs pro výrobu kouře

2480967 – 6. září 1949 – Zařízení pro vzdušné vypouštění dýmu

2527230 – 24. října 1950 – Metoda tvorby krystalů a srážení

2527231 – 24. října 1950 – Metoda generování kouře jodidu stříbrného

2550324 – 24. dubna 1951 – Postup pro kontrolu počasí

2582678 – 15. června 1952 – Přístroj pro šíření materiálu do letadel

2611992 – 30. září 1952 – Výfukem motoru ovládaný rozdělovač tekutého materiálu

2614083 – 14. října 1952 – Kouřová směs pro promítání chloridu kovu

2633455 – 31. března 1953 – generátor kouře

2688069 – 31. srpna 1954 – parní generátor – odkaz na 3990987

2721495 – 25. října 1955 – Metoda a přístroj pro detekci drobných krystalotvorných částic suspendovaných v plynné atmosféře

2730402 – 10. ledna 1956 – Řízené rozptylové zařízení

2903188 – 2. dubna 1956 – Řízení tvorby tropických cyklón

2756097 – 24. července 1956 – Postup pro kontrolu počasí

2801322 – 30. července 1957 – Rozkladná komora pro jednopalivové palivo – odkaz na

2835530 – 20. května 1958 – Proces kondenzace atmosférické vlhkosti a rozpouštění mlhy

2871344 – 27. ledna 1959 – Dálkový komunikační systém

2881335 – 7. dubna 1959 – Generování elektrických polí

2908442 – 13. října 1959 – Metoda rozptylování přírodních atmosférických mlh a mraků

2962450 – 29. listopadu 1960 – Složení na rozptylování mlhy

2963975 – 13. prosince 1960 – Střela s oxidem uhličitým na rozptylování mraků

3019989 – 6. února 1962 – Úprava atmosférického kosmického náboje

2986360 – 30. května 1962 – Zařízení pro rozprašování leteckého insekticidu

3046168 – 24. července 1962 – Chemicky vyráběné barevné kouře

3056556 – 2. října 1962 – Metoda umělého ovlivňování počasí

3126155 – 24. března 1964 – Generátor jodidu stříbrného na výsev mraků

3127107 – 31. března 1964 – Generování ledových krystalů

3131131 – 28. dubna 1964 – Elektrostatické míchání při mikrobiálních přeměnách

3140207 – 7. července 1964 – Pyrotechnické složení

3174150 – 16. března 1965 – Samofokusační anténní systém

3234357 – 8. února 1966 – Elektricky vyhřívané zařízení na výrobu kouře

3274035 – 20. září 1966 – Kovová kompozice pro výrobu hydroskopického kouře

3284005 – 8. listopadu 1966 – Řízení počasí umělými prostředky

3300721 – 24. ledna 1967 – Prostředky pro komunikaci prostřednictvím vrstvy ionizovaných plynů

3313487 – 11. dubna 1967 – Přístroj pro výsev mraků

3338476 – 29. srpna 1967 – Ohřívací zařízení pro použití s aerosolovými nádobami

3375148 – 26. března 1968 – Pyrotechnické prostředky obsahující jodičnan stříbrný, dusičnan amonný, nitrocelulózu a estery dusičnanů

3378201 – 16. dubna 1968 – Metoda srážení atmosférických vodních mas

3410489 – 12. listopadu 1968 – Automaticky nastavitelný systém rozprašování vzduchu s čerpadlem

3418184 – 24. prosince 1968 – Pohonná hmota produkující kouř

3429507 – 25. února 1969 – Výrobce deště

3432208 – 7. listopadu 1967 – Dávkovač tekutých částic

3441214 – 29. dubna 1969 – Metoda a přístroj pro výsev mraků

3445844 – 20. května 1969 – Komunikační systém se zachyceným elektromagnetickým zářením

3456880 – 22. července 1969 – Metoda výroby srážek z atmosféry

3518670 – 30. června 1970 – Umělý iontový mrak

3517512 – 30. června 1970 – Přístroj pro potlačování protiraketových oblaků

3534906 – 20. října 1970 – Řízení atmosférických částic

3545677 – 8. prosince 1970 – Metoda výsevu mraků

3564253 – 16. února 1971 – Systém a metoda ozařování povrchů planet

3587966 – 28. června 1971 – Zmrazovací nukleace

3595477 – 27. července 1971 – Metoda a složení rozptylování mlhy

3601312 – 24. srpna 1971 – Metody zvyšování pravděpodobnosti srážek umělým vnášením vodní páry do atmosféry na návětrné straně od oblasti vzdušného proudění

3608810 – 28. září 1971 – Metody úpravy atmosférických podmínek

3608820- 20. září 1971 – Úprava atmosférických podmínek přerušovaným dávkováním materiálů do atmosféry

3613992 – 19. října 1971 – Metoda úpravy počasí

3630950 – 28. prosince 1971 – Hořlavé kompozice pro generování aerosolů, zvláště vhodné pro modifikaci oblačnosti a kontrolu počasí a proces aerosolizace

USRE29142 – 22. května 1973 – Hořlavé kompozice pro generování aerosolů, zvláště vhodné pro modifikaci oblačnosti a kontrolu počasí a proces aerosolizace

3659785 – 8. prosince 1971 – Modifikace počasí využívající mikrokapsulovaný materiál

3666176 – 3. března 1972 – Zařízení pro inverzi sluneční teploty

3677840 – 18. července 1972 – Pyrotechnika obsahující oxid stříbrný pro modifikaci počasí

3690552 – 12. září 1972 – Rozptylování mlhy

3722183 – 27. března 1973 – Zařízení pro odstraňování nečistot z atmosféry

3748278 – 24. července 1973 – Procesy a prostředky ovlivňující počasí

3751913 – 14. srpna 1973 – Systém uvolňování barya

3769107 – 30. října 1973 – Pyrotechnické složení pro generování kouře na bázi olova

3784099 – 8. ledna 1974 – Metoda kontroly znečištění ovzduší

3785557 – 15. ledna 1974 – Systém pro výsev mraků

3788543 – 29. ledna 1974 – Generátor částic jednotné velikosti

3795626 – 5. března 1974 – Proces úpravy počasí

3802971 – 9. dubna 1974 – Pyrotechnické přípravky pro modifikaci počasí obsahující směs jodičnanů

3808595 – 30. dubna 1974 – Systém pro dávkování plev

3813875 – 4. června 1974 – Raketa se systémem uvolňování barya pro vytváření iontových mraků v horních vrstvách atmosféry

3835059 – 10. září 1974 – Metody generování kouřových částic s ledovými jádry pro modifikaci počasí a zařízení k tomu určená

3835293 – 10. září 1974 – Elektrické topné zařízení pro generování přehřátých par

3858805 – 7. ledna 1975 – Nukleace ledu pomocí mikročástic

3877642 – 15. dubna 1975 – Mrazící nukleační činidlo

3882393 – 6. května 1975 – Komunikační systém využívající modulaci charakteristické polarizace ionosféry

3887580 – 3. června 1975 – Metoda krystalizace vody v přechlazených mracích a mlhách a činidlo použitelné v uvedené metodě

3896993 – 29. července 1975 – Postup pro lokální modifikaci mlhy a mraků za účelem vyvolání jejich srážek a ztížení vývoje krupobití produkujících mraků

3899129 – 12. srpna 1975 – Přístroj pro generování kouřových částic s ledovými jádry pro modifikaci počasí

3899144 – 12. srpna 1975 – Generování práškových protiproudů

3915379 – 28. října 1975 – Metoda řízení počasí

3940059 – 24. února 1976 – Metoda rozptylu mlhy

3940060 – 24. února 1976 – Generátor vírových kruhů

3990987 – 9. listopadu 1976 – Generátor kouře

3992628 – 16. listopadu 1976 – Systém protiopatření proti laserovému záření

3994437 – 30. listopadu 1976 – Rozhlasové šíření stopových množství biologicky aktivních chemických látek

4042196 – 16. srpna 1977 – Metoda a přístroj pro vyvolání podstatné změny vlastností země a měření změn země

RE29 142 – 22. února 1977 – Hořlavé kompozice pro generování aerosolů, vhodné zejména pro modifikaci oblačnosti a kontrolu počasí a proces aerosolizace

4009828 – 1. března 1977 – Organické nukleační činidlo pro teplé i studené mraky

4035726 – 12. července 1977 – Způsob řízení a/nebo zdokonalení vysokohorských a jiných komunikačních nebo rádiových sledovacích systémů částečným řízením rádiových vln a pod.

4096005 – 20. června 1978 – Pyrotechnické složení pro výsev mraků

4129252 – 12. prosince 1978 – Způsob a zařízení pro výrobu výsevních materiálů

4141274 – 27. února 1979 – Automatický dávkovač kazet pro úpravu počasí

4167008 – 4. září 1979 – Dávkovač plev s tekutým ložem

4347284 – 31. srpna 1982 – Bílý krycí materiál schopný odrážet ultrafialové záření

4362271 – 7. prosince 1982 – Postup pro umělou modifikaci atmosférických srážek, jakož i sloučeniny na bázi dimethylsulfoxidu pro použití při provádění uvedeného postupu

4373391 – 15. února 1983 – Materiál citlivý na relativní vlhkost vzduchu

4396152 – 2. srpna 1983 – Aerosolový dávkovací systém

4402480 – 6. září 1983 – Satelit pro úpravu atmosféry

4412654 – 1. listopadu 1983 – Laminární mikrotryskový rozprašovač a způsob leteckého rozprašování kapalin

4415265 – 15. listopadu 1983 – Metoda a přístroj pro absorpční spektroskopii aerosolových částic

4470544 – 11. září 1984 – Metoda a prostředky pro modifikaci počasí

4475927 – 9. října 1984 – Bipolární systém pro snižování mlhy

4600147 – 15. července 1986 – Generátor kapalného propanu pro přístroj na výsev oblačnosti

4633714 – 6. ledna 1987 – Analyzátor náboje a velikosti aerosolových částic

4643355 – 17. února 1987 – Metoda a přístroj pro úpravu klimatických podmínek

4653690 – 31. března 1987 – Způsob výroby kupovitých mraků

4684063 – 4. srpna 1987 – Tvorba a odstraňování částic

🛑4686605 – 11. SRPNA 1987 – PATENT HAARP / EASTLUND PATENT – ZPŮSOB A ZAŘÍZENÍ PRO změnu oblasti v zemské atmosféře, ionosféře a/nebo magnetosféře.

4704942 – 10. listopadu 1987 – Nabitý aerosol

4712155 – 8. prosince 1987 – Způsob a přístroj pro vytvoření umělé elektronové cyklotronové oblasti ohřevu plazmatu

4742958 – 10. května 1988 – Metoda výroby umělého sněhu

4744919 – 17. května 1988 – Způsob rozptylování částic aerosolového stopovače

4766725 – 30. srpna 1988 – Způsob potlačení tvorby contrails a jeho roztok

4829838 – 16. května 1989 – Metoda a přístroj pro měření velikosti částic unášených v plynu

4836086 – 6. června 1989 – Přístroj a metoda pro míchání a rozptylování teplého a studeného vzduchu pro rozpouštění mlhy

4873928 – 17. října 1989 – Výbuchy jaderné velikosti bez radiace

4948257 – 14. srpna 1990 – Laserové optické měřicí zařízení a metoda pro stabilizaci vzdálenosti mezi třásněmi obrazce

1338343- 14. srpna 1990 – Proces a zařízení pro výrobu intenzivní umělé mlhy

4999637 – 12. března 1991 – Vytváření umělých ionizačních mraků nad Zemí

5003186 – 26. března 1991 – Stratosférický Welsbachův výsev pro snížení globálního oteplování

5005355 – 9. dubna 1991 – Způsob potlačení tvorby contrails a jeho řešení

5038664 – 13. srpna 1991 – Způsob vytváření obalu z relativistických částic ve výšce nad zemským povrchem

5041760 – 20. srpna 1991 – Metoda a zařízení pro generování a využití složené konfigurace plazmatu

5041834 – 20. srpna 1991 – Umělé ionosférické zrcadlo složené z vrstvy plazmatu, kterou lze naklánět

5056357 – 15. října 1991 – Akustická metoda měření vlastností pohyblivého prostředí

5059909 – 22. října 1991 – Stanovení velikosti částic a elektrického náboje

5104069 – 14. dubna 1992 – Přístroj a metoda pro vyhození hmoty z letadla

5110502 – 5. května 1992 – Způsob potlačení tvorby contrails a jeho řešení

5156802 – 20. října 1992 – Kontrola částic paliva pomocí akustiky

5174498 – 29. prosince 1992 – Výsev mraků

5148173 – 15. září 1992 – Stínění mraků milimetrovými vlnami a způsob stínění

5242820 – 7. září 1993 – Patent na armádní mykoplazmu

5245290 – 14. září 1993 – Zařízení pro stanovení velikosti a náboje koloidních částic měřením elektroakustického efektu

5286979 – 15. února 1994 – Způsob pohlcování ultrafialového záření pomocí dispergovaného melaninu

5296910 – 22. března 1994 – Metoda a přístroj pro analýzu částic

5327222 – 5. července 1994 – Přístroj pro zjišťování informace o posunutí

5357865 – 25. října 1994 – Způsob osévání mraků

5360162 – 1. listopadu 1994 – Metoda a složení pro srážení atmosférické vody

5383024 – 17. ledna 1995 – Optický monitor mokré páry

5425413 – 20. června 1995 – Metoda bránící vzniku a rozpadu nadzemních atmosférických inverzí, zlepšující přízemní cirkulaci vzduchu a zlepšující kvalitu ovzduší ve městech

5434667 – 18. července 1995 – Charakterizace částic pomocí modulovaného dynamického rozptylu světla

5436039 – 25. července 1995 – Umělý sníh ve formě agregátu sněhových granulí

5441200 – 15. srpna 1995 – Narušení tropické cyklóny

5492274 – 20. února 1996 – Metoda a prostředky pro modifikaci počasí

5546183 – 13. srpna 1996 – Monitor velikosti kapiček LIDAR pro měření výfukových plynů z leteckých motorů, kapiček a aerosolů za letu

5556029 – 17. září 1996 – Metoda rozptylu hydrometeorů (oblaků)

5628455 – 13. května 1997 – Metoda a přístroj pro modifikaci přechlazené mlhy

5631414 – 20. května 1997 – Metoda a zařízení pro dálkovou diagnostiku stavu systému oceán-atmosféra

5639441 – 17. června 1997 – Metody pro tvorbu jemných částic

5762298 – 9. června 1998 – Využití umělých družic na oběžné dráze Země adaptivně k modifikaci vlivu, který by jinak mělo sluneční záření na počasí na Zemi

5800481 – 1. září 1998 – Tepelná excitace senzorických rezonancí

5912396 – 15. června 1999 – Systém a metoda pro nápravu vybraných atmosférických podmínek

5922976 – 13. července 1999 – Metoda měření aerosolových částic pomocí automatického aerosolového detektoru s klasifikací pohyblivosti

5949001 – 7. září 1999 – Metoda analýzy velikosti aerodynamických částic

5984239 – 16. listopadu 1999 – Úprava počasí pomocí umělých družic

6025402 – 15. února 2000 – Chemické složení pro snížení zakrytí viditelnosti a detoxikaci zplodin a chemických mlh v prostorech požárů

6030506 – 29. února 2000 – Příprava samostatně generovaných vysoce reaktivních chemických látek

6034073 – 7. března 2000 – Rozpouštědlové detergentní emulze s antivirovou aktivitou

6045089 – 4. dubna 2000 – Letadlo poháněné sluneční energií

6056203 – 2. května 2000 – Metoda a zařízení pro úpravu přechlazených mraků

6315213B1 – 21. června 2000 – Metoda úpravy počasí

6110590 – 29. srpna 2000 – Synteticky předená hedvábná nanovlákna a postup jejich výroby

6263744 – 24. července 2001 – Automatizovaný detektor aerosolů s klasifikací pohyblivosti

6281972 – 28. srpna 2001 – Metoda a zařízení pro měření distribuce velikosti částic

20030085296 – 2. listopadu 2001 – Zařízení pro kontrolu hurikánů a tornád

6315213 – 13. listopadu 2001 – Metoda úpravy počasí

2002009338 – 24. ledna 2002 – Ovlivňování průběhu počasí prostřednictvím změny povrchových nebo podpovrchových teplot oceánské vody

20020008155 – 24. ledna 2002 – Metoda a systém pro řízení hurikánů

6382526 – 7. května 2002 – Postup a zařízení pro výrobu nanovláken

6408704 – 25. června 2002 – Metoda a zařízení pro aerodynamickou analýzu velikosti částic

6412416 – 2. července 2002 – Zařízení a metoda generování aerosolu na bázi pohonných hmot

6520425 – 18. února 2003 – Proces a zařízení pro výrobu nanovláken

6539812 – 1. dubna 2003 – Systém pro měření průtoku plynu pomocí ultrazvuku

6553849 – 29. dubna 2003 – Elektrodynamický analyzátor velikosti částic

6569393 – 27. května 2003 – Metoda a zařízení pro čištění atmosféry

20040060994 – 1. dubna 2004 – Metoda ovlivňování atmosférických útvarů

20040074980 – 22. dubna 2004 – Metoda a zařízení pro generování kapalné mlhy

0056705 A1 – 17. března 2005 – Modifikace počasí pomocí technologie Royal Rainmaking Technology.

6890497 – 10. května 2005 – Metoda extrakce a zachycování oxidu uhličitého

2446250 – 4. ledna 2007 – Sluneční štít na bázi prachu nebo částic proti globálnímu oteplování

20070056436 – 15. března 2007 – Vyzyvatel přírodních vichřic, technologie

2007033448 – 29. března 2007 – Výroba lokalizovaných umělých dešťů v polárních stratosférických mracích, podpora dešťového smyvu v plynu CIO, snížení destrukce ozonové vrstvy a náhradní proces in situ stratosférického ozonu

20070114298 – 24. května 2007 – Způsob a systém snižování hurikánů

20070158449 – 12. července 2007 – Systém pro kontrolu tropických hurikánů

20070215946 – 20. září 2007 – Širokopásmový komunikační systém prostřednictvím odrazu od vzorů umělého ionizovaného plazmatu v atmosféře

7965488 – 9. listopadu 2007 – Metody odstraňování aerosolů z atmosféry

8048309 – 28. srpna 2008 – Odstraňování oxidu uhličitého v mořské vodě

20080203328 – 28. srpna 2008 – Kosmická sluneční clona pro snížení globálního oteplování

20100072297 – 24. září 2008 – Metoda pro kontrolu hurikánů

7434524 – 14. října 2008 – Stroj na odstranění hurikánů

8012453 – 27. října 2008 – Zachycování uhlíku a výroba vodíku a hydridů

20090008468 – 8. ledna 2009 – Jak zkrotit hurikány a tajfuny pomocí dostupných technologií

7520237 – 21. dubna 2009 – Systém a metoda prevence hurikánů

20090255999 – 15. října 2009 – Výroba nebo distribuce radiačních prvků.

20090290761 – 26. listopadu 2009 – Sledování směru, rychlosti a turbulence větru v horní troposféře a dolní stratosféře pomocí digitálního zobrazování a sledování pohybu

7645326 – 12. ledna 2010 – Manipulace s životním prostředím pomocí RFID

7655193 – 2. února 2010 – Přístroj pro extrakci a zachycování oxidu uhličitého

20100074390 – 25. března 2010 – Metoda pro modifikaci počasí a generátor par pro modifikaci počasí

20100127224 – 27. května 2010 – Atmosférické vstřikování reflexního aerosolu pro zmírnění globálního oteplování

7748662 – 6. července 2010 – Aerial Delivery System (Systém leteckého doručování)

20100170958 – 8. července 2010 – Zmírnění hurikánů kombinovaným výsevem s kondenzačními a mrazivými jádry

20100252648 – 7. října 2010 – Klimatický procesor

20100264230 – 21. října 2010 – Metoda a zařízení pro modifikaci silných bouří/hurikánů.

20100282914 – 11. listopadu 2010 – Vylepšený systém leteckého doručování

20110005422 – 13. ledna 2011 – Metoda a zařízení pro ochlazování planety

20110049257 – 3. března 2011 – Metoda a zařízení pro lokální modifikaci atmosféry

20110101124 – 5. května 2011 – Systém a metoda pro tlumení hurikánů

2011073650 – 23. června 2011 – Systém pro dodávku atmosféry

20110168797 – 14. července 2011 – Metoda oslabení hurikánu

20110174892 – 21. července 2011 – Přístroj a související metody pro modifikaci počasí pomocí elektrických procesů v atmosféře

20110198407 – 18. srpna 2011 – Metoda a zařízení k rozbití nebo zničení tajfunů, tornád, cyklónů nebo hurikánů

20110204159 – 25. srpna 2011 – Řízení počasí pomocí vesmírného energetického systému

20110284649 – 24. listopadu 2011 – Přístroj a metoda pro zmírnění rotujících větrných bouří

8079545 – 20. prosince 2011 – Pozemní manipulace a řízení vzdušného dopravního prostředku během neletových operací

20120024971 – 2. února 2012 – Metody úpravy prostředí pomocí materiálů a krytů pro regulaci klimatu.

8262314 – 11. září 2012 – Metoda pro snížení intenzity a četnosti tropických bouří nebo hurikánů.

0117003 – 5. října 2012 – Geoinženýrská metoda podnikání s využitím uhlíkových protiváhových kreditů

20120267444 – 25. října 2012- Přístroj na umělé zmrazování a metoda zmrazování pro něj

20120286096 – 15. listopadu 2012 – Zařízení, systémy a metody pro doručování ze vzduchu

20130008365 – 10. ledna 2013 – Systém a metoda pro snížení intenzity a četnosti tropických bouří nebo hurikánů.

20130015260 – 17. ledna 2013 – Koncepce a model využití vysokofrekvenčních nebo radarových nebo mikrovlnných výrobních nebo vysílacích zařízení k výrobě, působení, vytváření nebo vyvolávání blesků nebo světelných rychlostí nebo pouhým okem viditelných elektromagnetických pulzů nebo pulzů, akustických nebo ultrazvukových rázových vln nebo rázů ve vzduchu, prostoru, v uzavřeném prostoru nebo na jakémkoli objektu nebo hmotě, které se použijí samostatně nebo jako součást systému, platformy nebo zařízení včetně zbraní a modifikace počasí

8373962 – 12. února 2013 – Oblak nabitých semen jako metoda pro zvýšení srážek částic a pro odstraňování biologických látek a jiných kontaminantů přenášených vzduchem.

20130038063 – 14. února 2013 – Přístroj a metoda pro potlačení vzniku tropických cyklón.

201300043322 – 21. února 2013 – Postupy a zařízení pro snížení intenzity tropických cyklón.

8402736 – 26. března 2013 – Metoda a přístroj pro potlačení protiprachů z leteckých motorů

8439278 – 14. května 2013 – Přístroj na výrobu masy vodní páry, přístroj na výrobu, pohyb a stoupání masy vodní páry a způsob vyvolání umělé stimulace deště

20130175352 – 11. července 2013 – Způsob ovlivňování směru pohybu hurikánů

20130186127 – 25. července 2013 – Ledový plovák pro usnadnění zamrzání ledu na vodní hladině

20130206912 – 15. srpna 2013 – Rozptylování vlhkosti

20140055876 – 27. února 2014 – Metoda kontroly teploty zemského povrchu pomocí stratosférických vzducholodí a reflektoru

20140131471 – 15. května 2014 – Přístroj pro usměrňování velkých vzduchových mas pro modifikaci klimatu

20140145002 – 29. května 2014 – Systém pro usnadnění tvorby mraků a srážek z mraků

20140224894 – 14. srpna 2014 – Technika pro zmírnění bouří pomocí soustav větrných turbín

8825241 – 2. září 2014 – Autonomní plavidla na rozdělování látek poháněná vlnami pro hnojení planktonu, krmení ryb a zachycování uhlíku z atmosféry

8944363 – 3. února 2015 – Produkce nebo distribuce činitelů ovlivňujících záření

20150077737 – 19. března 2015 – Systém a metody pro monitorování životního prostředí

9002660 – 7. dubna 2015 – Zařízení a metoda pro stanovení a indikaci klimaticky relevantních účinků contrailu produkovaného letadlem

20150230415 – 20. srpna 2015 – Methods for Decreasing Local Temperature using High Albedo Materials (Metody pro snížení lokální teploty pomocí materiálů s vysokým albédem)

20150337224 – 26. listopadu 2015 – Mikrovlnné urychlení reakcí zplyňování uhlíku

9311539 – 12. dubna 2016 – Detekce protiplynů z letadel

9429348 – 30. srpna 2016 – Metoda a zařízení pro výrobu sněhu

9491911 – 15. listopadu 2016 – Metoda úpravy podmínek prostředí pomocí prstence složeného z magnetického materiálu

9589473 – 7. března 2017 – Metoda a systém pro automatické zobrazování dráhy letu, dráhy výsevu a údajů o počasí

9715039 – 25. července 2017 – Přístroj a systém pro inteligentní výsev v oblačných formacích

20170217587 – 3. srpna 2017 – Zařízení a systémy pro modifikaci počasí

20170303479 – 26. října 2017 – Katalyzátor teplých mraků, způsob jeho přípravy a jeho použití

20180006422 – 4. ledna 2018 – Metody pro narušování hurikánové aktivity

20180006421 – 4. ledna 2018 – Metody narušování tornádní činnosti

9924640 – 27. března 2018 – Modifikace rozptylu slunečního světla v horních vrstvách atmosféry

20180217119 – 2. srpna 2018 – Process and Method for the Enhestering of Sequestering Atmospheric Carbon through Ocean Iron Fertilization, and Method for Calculating net Carbon Capture from said Process and Method (Proces a metoda pro zvýšení záchytu atmosférického uhlíku prostřednictvím hnojení oceánským železem a metoda pro výpočet čistého záchytu uhlíku z uvedeného procesu a metody)

10189753 – 29. ledna 2019 – Zařízení generující mlhu obsahující činidlo a zapalovací prostředky

2019203461 – 6. června 2019 – Vzducholodě pro manipulaci s počasím

10314249 – 11. června 2019 – Systémy a metody vyvolávání dešťových srážek

10375900 – 13. srpna 2019 – Déšť vyvolaný superkontinuálními laserovými paprsky

10433408 – 1. října 2019 – Metody ovlivňování rotačních atmosférických jevů

10435165 – 8. října 2019 – Systém řízení pohonu letadel s elektrickou podporou

20190364748 – 5. prosince 2019 – Metoda a systém pro vyjádření linie výsevu oblačnosti ve vzduchu s ohledem na vodu v oblacích

20200187430 – 18. června 2020 – Šroubovitý umělý generátor tornáda, hurikánu, žlutého prachu a tajfunu.

20200196539 – 25. června 2020 – Zařízení pro výsev mraku do buňky

10701871 – 7. července 2020 – Systémy pro udržení a/nebo snížení teploty vody pomocí materiálů s vysokým albédem

20200233115 – 23. července 2020 – Metoda a systém pro určení potenciálu výsevu mraků

WO2020148644A1 – 23. července 2020 – 3d redukovaný oxid grafenový/Sio 2 kompozit pro nukleaci ledu

20200261939 – 20. srpna 2020 – Přístroj pro generování a optickou charakterizaci aerosolu

2020101897 – 9. září 2020 – Umělé vytváření deště pomocí iniciace endotermických reakcí výkonným laserem prostřednictvím systému dálkového ovládání dronového letadla

20200288650 – 17. září 2020 – Technologie a technika pro prevenci, zmírnění nebo rušení vzniku hurikánů na Zemi z jedné nebo více plošin ve vesmíru

20200288651 – 17. září 2020 – Metody chlazení teploty vody pomocí materiálů s vysokým albédem

20200315104 – 8. října 2020 – Šíření zvuku vodními plochami za účelem generování a usměrňování větru pro účely zmírňování a ovlivňování vývoje počasí

20200386970 – 10. prosince 2020 – Aerostaticky stabilizovaný atmosférický reflektor pro snížení slunečního záření

10888051 – 12. ledna 2021 – Inteligentní systémy pro programy modifikace počasí

20210037719 – 11. února 2021 – Planetární systém pro modifikaci počasí

10941705 – 9. března 2021 – Hanson-Haberův letecký motor pro výrobu stratosférických sloučenin a pro vytvoření atmosférické odrazivosti slunečního záření v rozsahu 555 nm a pro zvýšení tahu proudových motorů a úspory paliva spalováním čpavku a jeho vedlejších produktů

2021063943 – 8. dubna 2021 – Bakteriální přípravky pro nukleaci ledu

20210153442 – 27. května 2021 – Systémy a metody pro iniciaci dešťových mraků

20210163157 – 3. června 2021 – Umělý prstenec, solenoidový systém k terraformaci

20210235638 – 5. srpna 2021 – Řízení počasí při cyklonálních událostech

2021152336 – 8. srpna 2021 – Metoda výsevu oblačnosti pomocí přírodních ledových nukleačních činidel

20210285851 – 16. září 2021 – Systém pro odběr vzorků a analýzu protistřepin generovaných letadlem

20210289720 – 23. září 2021 – Systémy a metody pro tvorbu dešťových mraků

2021105881 – 21. října 2021 – Postup pro generování mořských mraků a oceánských mikrobublin

20210329922 – 28. října 2021 – Složení a metody pro zvýšené zachycování a ukládání CO2

20210329852 – 28. října 2021 – Způsob prevence vzniku a/nebo rozptylu tropické cyklóny a jeho uspořádání

20210352856 – 18. listopadu 2021 – Letecký elektrostatický systém pro modifikaci počasí

2021107294 – 9. prosince 2021 – Větrné turbíny pro rozptylování mořských oblaků

2022003028 – 6. ledna 2022 – Přístroj pro srážení atmosférické vody

23220065599 – 3. března 2022 – Raketa pro umělé srážky s využitím ejekční hygroskopické světlice

11274534 – 15. března 2022 – Umělý déšť pro podporu zaplavování vzdálených ropných polí vodou.

20220113450 – 14. dubna 2022 – Metoda výpočtu celkového množství umělých srážek v zasakovací oblasti ve srovnání s nezasakovací oblastí

2022094269 – 5. května 2022 – Materiál a metody reflexních dutých SRM

3994976 – 11. května 2022 – Přístroj pro elektrosprejový výsev mraků

11330768 – 17. května 2022 – Systémy a metody pro tvorbu dešťových mraků

20220268505 – 25. srpna 2022 – Metoda a zařízení pro výrobu padajícího sněhu

2022186970 – 9. září 2022 – Metoda geoinženýrství pro snížení slunečního záření

20220355925 – 10. listopadu 2022 – Letecký automobil a související prvky

20220357482 – 10. listopadu 2022 – Metoda a systém analýzy složek umělého deště pro ověření účinku výsevu mraků.

20230050373 – 16. února 2023 – Elektromagnetický systém pro úpravu počasí

20230075132 – 9. března 2023 – Systém pro zmírnění absorpce energie na zemském povrchu pomocí programovatelné sítě klimatických řídicích panelů.

20230117390 – 20. dubna 2023 – Systém a metoda pro aktivní a vratné zmírnění bouře/hurikánu/tajfunu/cyklonu

20230126982 – 27. dubna 2023 – Metoda pro analýzu vlivu rozprašovaného hygroskopického výsevního materiálu na koncentraci přízemního aerosolu prostřednictvím experimentu s výsevem oblaků ve vzduchu (Airborne Cloud Seeding Experiment)

20230141493 – 11. května 2023 – Zařízení pro bezpilotní letoun k nasazení dešťové katalytické bomby

20230149876 – 18. května 2023 – Obalené částice chloridové soli a způsoby jejich výroby a použití

Seznam patentů sestavený společností GEOENGINEERING WATCH

Převzato: Michal Shark

 

https://www.facebook.com/photo/?fbid=1020021690127900&set=a.472088061587935

 

🛑 ⚡️🌪🌧17. července 2024: ❗️❗️❗️ HAARP ❗️❗️❗️:

Táto zbraň má dosah, o které nemáte ani tušení. Počasí už je zcela pod kontrolou našich nelidských dozorců! Kdykoliv se jim jen trochu zachce, mohou vyvolat ničivá tornáda, bouře, hurikány, zemětřesení…

 

https://www.facebook.com/reel/648159117401039

 

 

 

📌07. srpna 2024: CO JSOU HVĚZDY A PLANETY?

 

Zde je sbírka nejlepších snímků z dalekohledu a P1000, které jsem našel a které ukazují, že tato světla na obloze jsou něco velmi odlišného od toho, co nás učili.

Přesně to vidíme už pár let v noci na obloze

https://t.me/absurdnisvet/77502

 

 

📌07. srpna 2024: V ODKAZU MŮŽETE POROVNÁVAT RŮZNÁ ZNĚNÍ ÚSTAVY ČESKOSLOVENSKA. JE ZDE VIDĚT, JAK JEDNALI PROTINÁRODNĚ A POSTUPNĚ NÁM KROUHALI PRÁVA.

Už to je důvod pro odsouzení za zradu národa. Nicméně toto proběhlo až po neplatném přejmenování ČSSR, takže je to taktéž neplatné. Jako národ jsme úplně v prdeli. Bez protestu jsme si nechali zrušit vlastnictví státu (čl. 8) a šli jsme si koupit svůj vlastní majetek v privatizaci.

https://www.e-sbirka.cz/sb/1960/100/1992-10-29?zalozka=text&zvoleneStaleUrl=sb%252F1960%252F100%252F1990-04-23&ciloveStaleUrl=sb%252F1960%252F100%252F1978-09-01

 

 

📌07. srpna 2024: ORBAN UKAZUJE SOROSŮV PLÁN: LEKCE Z PEKLA.

Velmi důležité. Prosím zobrazte a přepošlete.

https://t.me/absurdnisvet/77504

 

 

📌07. srpna 2024: EU DÁVÁ ZELENOU 4,2 MILIARDY PRO UKRAJINU

https://t.me/absurdnisvet/77508

 

 

 

📌07. srpna 2024: 🇺🇦 JEDNA Z NEJVĚTŠÍCH SKUPIN BYLA ZADRŽENA V ODĚSKÉ OBLASTI.

UKRAJINŠTÍ POHRANIČNÍCI ZASTAVILI KAMION, KTERÝ MÍŘIL DO PODNĚSTŘÍ, A V JEHO ZADNÍ ČÁSTI NAŠLI 42 MUŽŮ VOJENSKÉHO VĚKU.

Uvádí se, že konečným cílem uprchlíků byla Evropská unie.

https://t.me/to_je_nas_svet/28251

 

 

📌07. srpna 2024: ♨️ ČESKÁ REPUBLIKA OMEZILA OČEKÁVANOU VOJENSKOU POMOC UKRAJINĚ – NEUE ZÜRCHER ZEITUNG.

V únoru prezident Petr Pavel slíbil dodat Kyjevu v rámci „české iniciativy“ 800 000 kusů munice, nyní se hovoří pouze o 500 000 kusech.

✔️ Vysoká poptávka vedla k dvojnásobnému skoku ceny a Ruská federace, která se dozvěděla o plánech Prahy, začala nakupovat náboje sovětské ráže ze stejných třetích zemí a platit rychlejší zálohy. Z těchto důvodů musela Česká republika své ambice snížit, píše se v publikaci.

https://t.me/to_je_nas_svet/28252

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. srpna 2024: 115 000 ZABITÝCH UKRAJINCŮ ZA 2 MĚSÍCE!

 

Ukrajinská armáda provedla nevídaný pokus o obsazení ruského ropného dispečinku na ropovodu Družba!

 

RUSKO/UKRAJINA: Bývalý ruský ministr obrany a současný tajemník Rady bezpečnosti Ruské federace Sergej Šojgu uvedl v rozhovoru pro ruský pořad 60 Minut výbušnou informaci, že ukrajinská armáda za poslední dva měsíce během ruské ofenzívy přišla téměř o 115 000 vojáků. Informace ruského ministerstva obrany pouze dokresluje, proč se najednou z Kyjeva ozývají podivné hlasy, že je potřeba válku ukončit a začít mírové rozhovory, protože ukrajinská armáda už jede v podstatě jen na benzínové výpary. Obrovské ztráty AFU jsou vlastně vynakládány jen na zpomalování postupu ruských vojsk, které za dva měsíce obsadily podle Šojgua území o rozloze 420 km² a veškeré bojové činnosti AFU se vlastně soustředí jen na zpomalení postupu Rusů.

 

V tomto okamžiku je jasné, že tlaky na ukončení války budou přicházet hlavně z USA a paradoxně ne z Pentagonu, ale z Wall Street. Americké investiční domy BlackRock, Vanguard a State Street totiž nainvestovaly do ukrajinské infrastruktury a půdy už obrovské peníze a spolu s tím i peníze na podporu AFU, aby porazila Ruskou armáda. Jenže, stalo se něco úplně jiného. AFU nenaplnila očekávání investorů z Wall Street a nedokázala Rusy nejen vytlačit z Ukrajiny, ale ani předvést schopnost na nějakém vzorovém příkladu.

 

A TO JE MOŽNÁ ZE VŠEHO TO NEJHORŠÍ.

Jsem přesvědčen, že investoři války z Wall Street by Ukrajině odpustili, pokud by se AFU nepodařilo během loňské ofenzívy Rusy zcela vytlačit z Ukrajiny, ale částečné a velkolepé úspěchy vytlačení Rusů z velkých měst v Záporoží by byly ukázkou pro investory, že AFU je schopna Rusy porazit ve velkých bitvách o velké trofeje. A to se právě nestalo. AFU nepředvedla během loňské ofenzívy nic, tedy kromě jediné věci, a to své vlastní neschopnosti.

 

Konec války na ukrojené Ukrajině nevychází ani z Kyjeva, ani od Trumpa, ale z Wall Street od Trinity!

 

Investoři z Wall Street viděli, co AFU předvedla, a to jim jako ukázka stačilo. Výsledkem je změna konceptu řízení na Ukrajině ze strany BlackRocku, Vanguardu a State Street. Je to ukončení procesu válečného řízení a přesun k modelu businessového urovnání.

A důvod? Obava o investice! Tyto 3 investiční hydry přezdívané Trinity totiž mají na Ukrajině nainvestovány obrovské prostředky.

 

A případný kolaps ukrajinské armády může lehce způsobit, že Ruská armáda začne postupovat bez odporu a začne obsazovat další ukrajinské pozemky a půdu, které nakoupily americké investiční firmy v uplynulých letech, a to dávno před válkou na Ukrajině. Rusové by se tak mohli dostat k majetkům amerických investorů a ta půda by připadla Rusku. Hrozící kolaps AFU může nastat kdykoliv, a navíc kdekoliv na frontě.

 

Proto najednou BlackRock v čele chce konec války, právě proto chce konec války i Donald Trump, a přesně proto Donald Trump zvažuje dosazení Larryho Finka, ředitele BlackRocku, do funkce ministra financí USA v Trumpově vládě.

Trump sice před pár dny po obrovské bouři a odporu fanoušků informaci popřel, ale pravdou je, že Trump opravdu Finka zvažuje, protože Trumpův nedávny projev o plánu vytvořit americkou národní krypto banku (s pomocí ETF aktiv BlackRock, nutno dodat) s rezervou bitcoinů vychází právě od Finka, velkého podporovatele ETF na BTC.

 

Trump se styky s Finkem prostě nechlubí před svými voliči. Kruh se prostě uzavřel – mír na Ukrajině nevychází z dobrovůle Donalda Trumpa, ale z požadavků Trinity, tedy trojice investičních žraloků BlackRock, Vanguard a State Street. Prostě zájmy amerických finančních žraloků zakousnutých do Ukrajiny jsou určující silou nad osudem Ukrajiny! A právě oni zapískali konec válečnému procesu na Ukrajině a začátku obchodního procesu, tedy kšeftu o Ukrajině mezi Ruskem a USA. Do celého tohoto šíleného schématu je ale zapojeno ještě něco. A to jsou zájmy jestřábů na pokračování války a sankcí proti Rusku.

 

👉 Ukrajinská armáda provedla nevídaný pokus o vpád do Kurské oblasti a obsazení městečka, kde je exportní terminál Lukoilu na ropovodu Družba!

 

Proti procesu Larryho Finka, který stojí za Donaldem Trumpem a jeho kampaní, stojí totiž Deep State s Kamalou Harris a zájmy ochrany systému Pax Americana. Tyto struktury chtějí pokračování války, a právě ony stojí za zastavením dodávek ruské ropy na Slovensko a do Maďarska. A tahle operace, za kterou na pokyn Deep State stálo přímo vedení Evropské unie, které přikázalo Ukrajině vypnout Orbánovi a Ficovi ruskou ropu, měla v úterý ráno v časných ranních hodinách neuvěřitelné pokračování.

 

👉Ukrajinské ozbrojené síly AFU v počtu 300 vojáků a 30 obrněných vozidel se totiž pokusily překročit hranice ruské Kurské oblasti, uvedlo ministerstvo obrany v Moskvě. Podle ministerstva byla dosud zničena polovina nepřátelské obrněné techniky. K útoku došlo v úterý ráno místního času v oblasti Nikolajevo-Darjino a Olešna podél rusko-ukrajinské hranice, uvedlo ruské ministerstvo obrany ve svém prohlášení.

 

👉 Ukrajinské síly zahájily dělostřelecké a bezpilotní údery a poté zaútočily až 300 vojáky 22. Mechanizované brigády, které podporovalo 11 tanků a 20 dalších obrněných vozidel. „Operačně-taktické a útočné letectvo provedlo údery na soustředění personálu a techniky ukrajinských ozbrojených sil v oblastech Basovka, Žuravka, Choten, Junakovka, Bělovody, Chrapovščina v Sumské oblasti,” uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

CÍLE NARUŠITELŮ UŽ PROVĚŘUJE FSB:

 

👉 V důsledku leteckých a dělostřeleckých úderů přišly ukrajinské síly podle Moskvy o šest tanků, dvě bojová vozidla pěchoty, čtyři obrněné transportéry, tři obrněná vozidla a ženijní vozidlo pro odminování. Dříve nepotvrzené zprávy v místních médiích hovořily o nejméně 20 ukrajinských obětech při vpádu. Při úderech ukrajinského dělostřelectva a dronů byli zabiti nejméně dva ruští civilisté, uvedl na Telegramu úřadující gubernátor Alexej Smirnov. Více než desítka civilistů byla zraněna, včetně čtyř dětí.

Většina civilních obětí a materiálních škod byla způsobena ve městě Sudža, které je důležitou křižovatkou na ropovodu Družba vedoucím z Ruska do střední Evropy. A v Sudži je rovněž i plynový terminál GIS Sudža pro export plynu.

 

👉Právě toto město podle ruského ministerstva obrany bylo cílem útoku AFU, pokud by došlo k úspěšnému získání opory na hranicích po prvotním průlomu. Vyšetřovací orgány FSB nyní prověřují informace, že úder byl veden s cílem blíže neupřesněného bojového a politického úkolu ve městě Sudža, kde je hlavní exportní terminál, ventily ropovodu Družba a exportní dispečink. Podle informací, které jsme v úterý dostali do redakce od našich ruských kolegů novinářů, začala FSB prošetřovat podezření, že cílem průniku a pokusu o obsazení terminálu mohla být zpravodajská hra proti Ruské federaci.

 

UKRAJINCI MĚLI PODLE VŠEHO NA TERMINÁLU LUKOILU PROVÉST DEZINFORMAČNÍ OPERACI A SVALIT ZASTAVENÍ ROPY PRO SLOVENSKO A MAĎARSKO NA RUSKO:

 

👉Ukrajinští ozbrojenci by po získání kontroly nad terminálem měli na dispečinku na místě nafotit podvržené informace, které by obvinily Rusko, že to byla Moskva, která uzavřela kohouty jako první a zastavila dodávky ropy na Slovensko a do Maďarska.

 

Tento pokus o průlom ve směru na Sudžu, která leží jen pouhých 10 km od ukrajinských hranic, měl podle ruských novinářů poskytnout Kyjevu podvržené alibi a výmluvu, že Kyjev není zodpovědný za zastavení ropy pro dvě členské země EU. Ukrajina měla zřejmě poté publikovat tyto podvržené fotografie dokumentů z terminálu v Sudže, kde by byly jako zachycené příkazy z Moskvy ruským operátorům terminálu k zastavení ropy na splitovém terminálu pro obě země EU. A najednou tento bizarní útok dává smysl.

 

👉Ukrajinci podle všeho už hrají vabank. Podle posledních informací ukrajinský útok na Sudžu pokračoval i v noci z úterý na středu. Jde podle všeho o snahu obsadit ropný a plynový uzel v Sudži spolu s plány na případné obsazení jaderné elektrárny v ruském městě Kurčatov.

👉 Prostě Ukrajina si zpětně uvědomila, že svojí servilitou k Bruselu ohrozila vztahy se dvěma členy EU, kteří jí mohou sakra zavařit uvnitř EU, a že honem rychle potřebuje nějaké alibi na zlepšení vztahů, resp. nějakou výmluvu, že za zastavení ropy nemůže Kyjev, ale právě Rusové.

 

👉Toto tvrzení zaznělo před pár dny v podobě pokusných balónků již od několika pro-ukrajinských sórošovských a mainstreamových presstitutek na Slovensku, a dokonce se to dostalo na stránky slovenské mutace bruselské hlásné trouby Euractiv, ale to samozřejmě není pravda. Jenže Kyjevu se zjevně tahle myšlenka zalíbila, a proto byl vymyšlen plán, jak obsadit terminál v ruské Sudže a tam nafotit podvržené důkazy, které by jako usvědčili Lukoil a Moskvu, že ropu zastavilo Rusko ještě předtím, než Ukrajina na Lukoil uvalila sankce a zastavila Slovensku a Maďarsku ropu.

 

NA UKRAJINĚ ZMIZELO 800 000 UKRAJINCŮ DO STÍNOVÉ EKONOMIKY, ABY JE NENAŠLI ODVODOVÍ KOMISAŘI:

 

👉 Kyjev má prostě problémy se dvěma zeměmi EU, se kterými je teď v podstatě ve stavu studené války, a kromě toho se mu nedaří mobilizace.

👉 Odhadem 800 000 ukrajinských mužů totiž odešlo „do ilegality” kvůli hrozbě vojenské mobilizace v rámci konfliktu s Ruskem, řekl listu Financial Times vysoce postavený kyjevský poslanec Dmytro Natalucha. Zákonodárce uvedl argumenty pro ekonomicky motivované výjimky z návrhu. Kyjev na začátku letošního roku zavedl nový přísný systém odvodů do armády, který měl hrozbou vysokých trestů odradit od vyhýbání se odvodům.

 

https://cz24.news/115-000-zabitych-ukrajincu-za-2-mesice-ukrajinska-armada-provedla-nevidany-pokus-o-obsazeni-ruskeho-ropneho-dispecinku-na-ropovodu-druzba/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07.08.2024, Roman Kirsch: MÁM DOČASNĚ ZABLOKOVANÉ NAHRÁVÁNÍ NOVÝCH VIDEÍ ZDE NA YOUTUBE. MŮŽE TO TRVAT AŽ DO 1.ZÁŘÍ

 

((DALŠÍ NÁŠ INFORMÁTOR PRAVDY JE BLOKOVÁN ZE STRANY YOUTUBE, KTERÝ NÁM DENNĚ POCTIVĚ PŘEKLÁDÁ DĚNÍ NA VŠECH VYTVOŘENÝCH BOJOVÝCH FRONTÁCH SVĚTA!!! A ONI NÁM TADY JDOU NĚCO MLUVIT O DEMOKRACII, KTEROU DÁVNO POHŘBILI??? 👹 👹 👹))

 

https://youtu.be/lWm-9eTrMaE?si=jlPUXMRorf_JHuuF

 

 

📌07. srpna 2024: 🇷🇺 PUTIN SVOLÁVÁ MIMOŘÁDNÉ ZASEDÁNÍ RUSKÉ BEZPEČNOSTNÍ RADY KVŮLI VPÁDU AFU DO KURSKÉ OBLASTI.

 

Zasedání se podle zdrojů uskuteční ve 13:00 moskevského času. V její otevřené části se Putin poprvé veřejně vyjádří k akcím ukrajinské armády a dá najevo, že Ruská federace vynaloží veškeré úsilí ke zničení všech bojovníků AFU, kteří pronikli na území země.

V uzavřené části se již bude jednat o konkrétních věcech: které orgány podniknou jaké akce, aby AFU z ruského území vytlačily a způsobit silnou palebnou porážku nepříteli vytlačenému ze země.

https://t.me/to_je_nas_svet/28253

 

 

📌07. srpna 2024: 🤬 BĚHEM UPLYNULÝCH 24 HODIN ZAHYNULO PŘI UKRAJINSKÉM OSTŘELOVÁNÍ V KURSKÉ OBLASTI CELKEM 5 CIVILISTŮ A 21 DALŠÍCH BYLO ZRANĚNO, VČETNĚ 5 DĚTÍ – ÚDAJE OD ÚŘADŮ REGIONU.

https://t.me/to_je_nas_svet/28254

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. srpna 2024: ÚŘEDNÍK V CENTRU OLYMPIJSKÉHO GENDEROVÉHO SPORU PRACOVAL VE WEF A NAZÝVÁ KIER STARMER „STARÝM KAMARÁDEM“:

 

Autor: Rhoda Wilson

 

Mark Adams, mluvčí Mezinárodního olympijského výboru (MOV), který je hlasitým zastáncem práva mužů soutěžit v olympijských ženských boxerských soutěžích, pracoval 10 let na Světovém ekonomickém fóru a Sira Kiera Starmera nazývá svým „starým kamarádem“.

 

Ve čtvrtek vyhrál boxer klasifikovaný jako „biologicky muž“ nad Italkou v jednom z nejkontroverznějších olympijských zápasů všech dob.

 

Imane Khelif, u které je prokázáno, že má mužské chromozomy (XY), byla vyloučena z loňského mistrovství světa poté, co neuspěla v testech testosteronu k určení pohlaví. Porazil svého soupeře, Italku Angelu Carini, která ukončila boj po pouhých 46 sekundách, protože Khelifovy údery byly „prostě příliš silné“.

 

Po boji se z Khelifova vítězství radovala alžírská boxerská federace. Vedoucí představitelé Mezinárodního olympijského výboru (MOV) však nyní čelí zuřivé reakci.

 

Další mužský boxer účastnící se ženské soutěže je Lin Yu-ting z Tchaj-wanu. Byl také diskvalifikován z mistrovství světa žen v boxu v roce 2023 za to, že neuspěl v testu vhodnosti pohlaví. Včera vyhrál svůj první boj v olympijské soutěži žen.

 

Bývalý mistr světa v pérové ​​váze Barry McGuigan – nyní prezident Asociace profesionálního boxu – označil za „šokující“ a „ubohé“ rozhodnutí umožnit „muži“ bojovat se ženami.

 

Umar Kremlev, prezident Mezinárodní boxerské asociace („IBA“), uvedl, že po sérii testů DNA asociace „odhalila sportovce, kteří se snažili oklamat své kolegy a vydávali se za ženy“.

 

Kremlev tvrdil, že testy „prokázaly, že mají chromozomy XY, a proto byli vyloučeni ze sportovních akcí“.

 

IBA definuje ženu, dívku nebo ženu jako „jedince s chromozomem XX“ a muže, muže nebo chlapce jako „jedince s chromozomem XY“. MOV definuje pohlaví na základě toho, jak je zaznamenáno v pasu sportovce.

 

Nyní vyšlo najevo, že úředník v centru olympijského genderového sporu byl jedním ze svědků sira Keira Starmera na jeho svatbě.

 

Mluvčí Mezinárodního olympijského výboru (MOV) Mark Adams, který začátkem tohoto týdne vyjádřil obavy z „honu na čarodějnice“ proti boxerům Imane Khelif a Lin Yu-ting, zná Starmera od doby, kdy spolu chodili do školy.

 

VČERA O TOM INFORMOVAL THE TELEGRAPH :

 

V reakci na čtvrteční Khelifovo vítězství Adams řekl novinářům: „Testosteron není dokonalý test. Mnoho žen může mít testosteron, který je v rozmezí, které by bylo považováno za „mužské“ rozmezí, a přesto být ženou a soutěžit jako takové… Doufám, že se všichni shodneme na tom, že nevoláme po „návratu ke starému špatnému“. dny testování pohlaví, což byla strašná věc, a jsem si jistý, že se všichni shodneme, že to v této situaci není cesta.“

 

V roce 2014 se pan Adams zmínil o siru Keirovi jako o „mém starém kamarádovi“, když mu blahopřál ke zvolení kandidátem labouristů za St Pancras a Holborn ve všeobecných volbách v roce 2015.

 

Když byl sir Keir 7. května zvolen, pan Adams napsal: „Gratuluji skvělému člověku.“

 

Byl jedním ze čtyř nejlepších mužů sira Keira.

 

V únoru byl pan Adams mezi hosty, včetně manažera Evertonu Seana Dycheho, na večírku pro seniory, který pořádal sir Keir, který ve svém projevu údajně zmínil svého starého přítele ze školy.

 

Oficiálním centrem sporu o pohlaví v olympijském boxu byl nejlepší muž Keira Starmera, The Telegraph, 2. srpna 2024

 

Jak píše Telegraph , Adams, který nastoupil do MOV jako ředitel komunikace v roce 2009, je bývalý televizní novinář. Působil v BBC, ITN a EuroNews a poté strávil 10 let ve vedoucí roli v komunikaci na Světovém ekonomickém fóru.

 

Pan Adams žije v Lausanne od chvíle, kdy začal pracovat v MOV, během svého působení na Světovém ekonomickém fóru žil a pracoval v Ženevě,“ uvádí The Telegraph .

 

https://uncutnews.ch/der-beamte-der-im-zentrum-des-olympischen-geschlechterstreits-steht-arbeitete-beim-wef-und-nennt-kier-starmer-einen-alten-kumpel/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️07. srpna 2024: „ČISTÁ, SYROVÁ, FALEŠNÁ PROPAGANDA“: CIA MANIPULACE ZPRÁV PO CELÉM SVĚTĚ:

 

BÝVALÝ AGENT CIA JOHN STOCKWELL HOVOŘÍ O TOM, JAK CIA FUNGOVALA VE VIETNAMU A JINDE:

 

👉 Nevěděli jsme o jediném zvěrstvu spáchaném Kubánci.

Čistá, syrová, falešná propaganda k vytvoření iluze komunistů, kteří snídají děti.

 

Otázka: Co dělá CIA?

🛑 CIA: Vytváření války.

Q: Co ještě děláte?

🛑 CIA: Manipulujeme se zprávami.

Q: Co tím myslíš?

🛑 CIA: Zahraniční vlády s námi spolupracují na šíření falešných příběhů.

Q: A novináři tomu věří?

🛑 CIA: Ano! Jste na naší výplatní listině.

 

➡️POJĎME SE BAVIT O FUNKCI CIA.

Myslím, že mnozí z nás mají dojem, že CIA pouze shromažďuje informace. Informace jsou fakta.

🛑 Přirozeně.

➡️No, mysleli byste si, že když získáte informace, budou založeny na faktech. A pokud je to tak, co s tím uděláte?

🛑 Inu, jednou ze čtyř hlavních funkcí CIA je sbírat informace a v ideálním případě je předávat prezidentovi. Uživatelé informací, lidé s rozhodovací pravomocí, jak se říká.

Existují však i další funkce, některé legitimnější než jiné.

Jedním je vedení tajných válek, tajná akce, o které se tolik píše a mluví, jako to, co se dnes děje v Nikaragui z Hondurasu.

Další věcí je šíření propagandy k ovlivnění myšlení lidí. A to je hlavní funkce CIA. A bohužel se to samozřejmě překrývá se sběrem informací.

Máte kontakt s novinářem a vyprávíte mu pravdivé příběhy. Získáváte od něj informace. Jsou mu také podávány falešné příběhy.

➡️Získali jste si jeho důvěru skutečnými příběhy? Získáte jeho důvěru a připravíte ho.

Nedávno jsme to viděli například u Jacka Andersona, který má své inteligentní zdroje a také přiznal, že byl jimi podveden. Každý pátý příběh je prostě špatně.

Pracujete také na jejich lidských slabostech, abyste je naverbovali klasickým způsobem a udělali z nich své agenty, abyste měli pod kontrolou, co dělají, abyste je nemuseli přechytračit. Můžete říct: „Tady, zveřejněte to příští týden.“

➡️Můžete to udělat s odpovědnými reportéry?

🛑Ano. Církevní výbor to odhalil v roce 1975 a poté Woodward a Bernstein publikovali článek v Rolling Stone. O několik let později spolupracovalo se CIA 400 novinářů, včetně některých z největších jmen v oboru, aby záměrně zasadili příběhy do tisku.

➡️Nyní mi dejte konkrétní příklad toho, jak jste takto používali tisk, jak byl podsouván a publikován nepravdivý příběh.

🛑No, například v mé válce, válce v Angole, kterou jsem pomáhal řídit, byla třetina mého personálu propaganda. Je ironií, že v rámci CIA se tomu říká tajná akce. Venku to znamená tu násilnou část.

Měl jsem propagandisty po celém světě, hlavně v Londýně, Kinshase a Zambii.

Vzali jsme příběhy, které jsme napsali, a dali je do Zambia Times a pak je vytáhli a poslali novináři na naší výplatní listině v Evropě. Ale jeho kryt byl, že to dostal od svého struníku v Lusace, který to dostal od Zambia Times.

Měli jsme spoluvinu zambijské vlády, Kennetha Kaundy, chcete-li, dát tyto falešné příběhy do jeho novin. Ale poté o tom novináři, Reuters a AFP, nevěděli. Byl to náš kontakt v Evropě.

A právě jsme vypumpovali desítky příběhů o kubánských zvěrstvech. Kubánští násilníci.

V jednom případě jsme nechali kubánské násilníky zajmout a postavit před soud dívky z Ovimbundu, které byly údajně jejich oběťmi. Poté jsme zveřejnili fotografie, které se objevily téměř ve všech novinách v zemi, na Kubáncích popravených ženami Ovimbundu, které byly údajně jejich oběťmi.

➡️Byly to falešné fotky?

🛑Oh, absolutně.

Nevěděli jsme o jediném zvěrstvu spáchaném Kubánci.

Čistá, syrová, falešná propaganda k vytvoření iluze komunistů, kteří snídají děti.

➡️A tento druh zcela lživé propagandy, Johne, byl tento druh praktikován ve Vietnamu?

🛑Oh, nekonečné.

Masivní propagandistické úsilí ve Vietnamu v padesátých a šedesátých letech, včetně tisíce knih, které byly vydány, několik stovek v angličtině, což byly také propagandistické knihy sponzorované CIA. Dejte spisovateli peníze, napište pro nás tuto knihu. Pište si co chcete. Ale v těchto věcech se ujistěte, že máte tuto linii. Spisovatelé v této zemi, knihy prodávané a distribuované v této zemi. Ano, samozřejmě.

Knihy v anglickém jazyce, což znamená, že cílem bylo americké publikum, na téma Vietnam a historie Vietnamu a historie marxismu a podporující teorii domina atd., aniž bychom se vystavovali soudním sporům.

➡️Mohl byste jmenovat jednoho z nich?

🛑Ne, nemohl.

Církevní výbor, když se to dozvěděl, požadoval, aby jim byly přiděleny tituly, aby univerzitní knihovny mohly alespoň dovnitř a razítko: „Verze historie Ústřední zpravodajské služby.“ A CIA odmítla, protože měla za úkol chránit své zdroje a metody. A zdrojem by byli autoři, kteří napsali tyto lživé propagandistické knihy, z nichž někteří jsou nyní uznávanými vědci a novináři.

➡️No, nepopírá to CIA?

🛑Připustili, že existují určité propagandistické snahy, ale jejich postoj je takový, že všechny jsou mimo Spojené státy, nikoli ve Spojených státech.

➡️Není to pravda?

🛑Absolutně. Zatímco jsme prováděli tuto angolskou operaci a pumpovali tyto příběhy do světa a do amerického tisku, právě v té době Bill Colby, ředitel CIA, svědčil Kongresu, že jsme byli extrémně opatrní, abychom zajistili, že žádný z našich Propaganda proudí zpět do Spojených států.

A právě ve dnech, kdy vydal toto falešné svědectví, jsme zasadili příběhy do Washington Post. Tím myslím, ne přes Lusaku, ale ve skutečnosti jsme letěli s novinářem z Paříže do Washingtonu, abychom podali falešný příběh.

Zmiňuji se o tom, uvádím text příběhu ve své knize.

 

https://uncutnews.ch/reine-rohe-falsche-propaganda-cia-manipulation-von-nachrichten-weltweit/

 

 

📌07. srpna 2024: 🩸 „MUSÍME LIDEM POMÁHAT.“

Obyvatelé Kurska přijeli darovat krev pro potřeby příhraničních nemocnic. Na Rudém náměstí v regionálním centru byla zřízena mobilní stanice nemocnice.

Bude fungovat, dokud budou lidé přicházet. Médiím to oznámila Julia Alexejevová, zastupující vedoucí lékařka oblastního klinického krevního centra.

https://t.me/to_je_nas_svet/28256

 

 

📌07. srpna 2024: 🇹🇷 TURECKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ HAKAN FIDAN: JIŽ NEBUDEME HRÁT TUTO HRU. Pro Ameriku už není přijatelné, aby se snažila zmírnit všechno zlo způsobené Izraelem. Od nynějška musí hostitelé vzít Izrael na vodítko a zastavit ho. Region nemůže vydržet další izraelské provokace. Zdůrazňuji, že musí dbát našich varování. Emocionální atmosféra, v níž se region nachází, psychický stav lidí, obrázky tohoto masakru, které denně vidí na obrazovce, skutečnost, že bezmocným Palestincům není podána žádná ruka, na druhé straně skutečnost, že muslimským zemím jsou neustále dávány lekce v dalších velmi zbytečných otázkách, již překročila hranice tolerance demokracie a lidských práv. Západ v této části geografie ztratil veškerou morální převahu. 👍👏

https://t.me/to_je_nas_svet/28257

 

 

📌07. srpna 2024, 10:01, FT: USA VYHROŽUJÍ TURECKU KVŮLI SANKCIONOVANÝM DODÁVKÁM DO RUSKA:

 

Washington dal Ankaře ultimátum. Spojené státy požadovaly, aby Turecko dodržovalo sankce a zastavilo dodávky sankcionovaných produktů do Ruska.

 

Uvedl to Matthew Axelrod. Podle náměstka amerického ministra obchodu se buď americký partner v NATO podřídí, nebo se Turecko bude muset vypořádat s protiopatřeními.

 

„Ankara musí zastavit ilegální transfer amerických technologií do Ruska. Jinak budeme muset Turecko donutit, aby čelilo následkům,“ řekl listu Financial Times.

 

Axelrod již o této otázce jednal s tureckými představiteli. V tuto chvíli není známo, zda se partnerům v bloku podařilo dohodnout.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4082762

 

 

📌07. srpna 2024, 8:00, WP: IZRAEL OKAMŽITĚ INFORMOVAL USA, ŽE ZNIČIL HANÍJU:

 

Izrael okamžitě přinesl Spojeným státům informaci, že Tel Aviv stojí za smrtí šéfa politbyra palestinského hnutí Hamás Ismaila Haniyeha, uvádí The Washington Post (WP).

 

Bílý dům přijal zprávu o Haníjově smrti s překvapením a rozhořčením, poznamenávají noviny. Hamás nenechá zabití Haníji bez odpovědi.

 

Mezitím šéf Pentagonu Lloyd Austin řekl, že nemůže nic dodat ke zprávám o smrti Haniyeha a zapojení Izraele do této záležitosti. Deník Jerusalem Post uvedl, že izraelské úřady nařídily ministrům, aby o vraždě Haníji nemluvili.

 

Náměstek ministra zahraničí Michail Bogdanov označil smrt Haníji za nepřijatelnou politickou vraždu, která hrozí zhoršením situace v regionu.

 

Stálý zástupce Íránu při OSN Amir Saeed Irvani poznamenal, že Teherán si vyhrazuje právo na sebeobranu a odpoví na zabití Haníji, pokud to bude považovat za nutné. K vraždě by nedošlo bez americké podpory Izraele, zdůraznil Irvani.

 

https://www.vesti.ru/article/4082517

 

 

📌07. srpna 2024, 9:13, Naryškin: NA VÝMĚNU JSME ČEKALI ROK A SEDM MĚSÍCŮ:

 

Výměna vězňů se zeměmi NATO byla pro Zahraniční zpravodajskou službu mezníkem. Uvedl to ředitel odboru Sergej Naryškin.

 

Moskva podle něj o dohodu usiluje už rok a sedm měsíců.

 

„Na tuto akci jsme se samozřejmě velmi těšili. Výměna se stala mezníkem pro tuto službu,“ citovala Naryškina agentura RIA Novosti.

 

Připomeňme, že 1. srpna si Rusko a Západ vyměnily 26 lidí. Moskvě se podařilo vrátit Artema a Annu Dulcevovi, Ruslana Rubcova, Vadima Konoščenka, Michaila Mikušina, Romana Selezněva, Vladislava Kljušina a zpravodajského důstojníka Vadima Krasikova do vlasti.

 

Západ se dostal k Evanu Hershkovichovi a zahraničnímu agentovi Alsu Kurmaševovi.

 

https://www.vesti.ru/article/4082727

 

 

📌07. srpna 2024, 10:09: V LISTOPADU SE NA JÁVĚ USKUTEČNÍ PRVNÍ CVIČENÍ FLOTIL RUSKA A INDONÉSIE:

 

Námořní síly Ruska a Indonésie poprvé provedou společné cvičení. Budou se konat v provincii Východní Jáva ve dnech 4. až 8. listopadu, řekl velitel indonéského námořnictva, viceadmirál Denih Hendrata.

 

„Indonéské námořnictvo a ruské námořnictvo uspořádají společné cvičení „Orruda-2024″. Plánuje se, že první bilaterální cvičení se budou konat 4. až 8. listopadu v Surabaji na východní Jávě,“ uvádí indonéský obranný portál s odkazem na Hendratu.

 

Viceadmirál také uvedl, že nadcházející akce budou prvními společnými cvičeními indonéského a ruského námořnictva. Dodal, že za 79 let nezávislosti jeho země se mezi oběma státy žádné takové akce nekonaly. Vojenský velitel poznamenal, že tato cvičení byla umožněna díky svobodné a aktivní koncepci zahraniční politiky Indonésie.

 

Cvičení Orruda se bude konat ve dvou fázích: základna (přístav) v Surabaya a moře v oblasti Jávského moře. Cvičení se zúčastní tři lodě.   Hendrata také poznamenal, že vzdělávací materiály jsou v současné době aktivně upravovány kvůli potřebě koordinovat postupy v ruštině. Předtím byla země podle něj pozvána na cvičení námořnictva Spojených států, Austrálie, Singapuru, Malajsie a Thajska.

 

Ruský prezident Vladimir Putin již dříve oznámil zvýšení obchodu mezi Ruskem a Indonésií, a to navzdory pandemii a západním sankcím.

 

https://www.vesti.ru/article/4082760

 

 

📌07. srpna 2024, 12:08: POPRVÉ SE FESTIVALU SPASSKÁ VĚŽ ZÚČASTNÍ ORCHESTR Z JIHOAFRICKÉ REPUBLIKY:

 

Jihoafrická letecká kapela se poprvé zúčastní XVI. mezinárodního vojenského hudebního festivalu „Spasská věž“ v Moskvě, uvedlo ředitelství festivalu.

 

Jihoafričtí hosté předvedou moskevskému publiku pestré vystoupení, poznamenalo ředitelství. V programu orchestru se tak snoubí mezinárodní klasika s národními africkými motivy.

 

„Kapela byla založena v roce 1946 kapitánem Harrym Phillipsem jako vojenská pochodová kapela, dnes je tváří jihoafrického letectva a sídlí ve městě Tshwane, známějším jako Pretoria,“ uvedlo ředitelství.

 

Organizace také dodala, že orchestr je národní chloubou Jihoafrické republiky. Tým se účastní nejen vojenských a státních rituálů, podporují morálku a bojového ducha národní armády, ale vystupuje i v zahraničí.

 

Vedoucím orchestru je major Sipho Steven Ndlovu, který svá hudební studia zahájil v kostelním sboru a poté studoval hru na trombon a aranžmá na hudební škole. V roce 2004 se připojil k South African Air Force Band jako starší hudebník a v květnu tohoto roku se stal ředitelem kolektivu.

 

Festival se bude konat na Rudém náměstí od 23. srpna do 1. září.

 

Již dříve umělci z Jihoafrické republiky představili choreografickou báseň „Love Songs“ na festivalu Inspiration.👏

 

https://www.vesti.ru/article/4083076

 

 

📌07. srpna 2024, 10:25: SPOJENECKÁ LETADLA ZASÁHLA CÍLE HOUTHIŮ V JIHOZÁPADNÍM JEMENU:

 

Americká a britská letadla zaútočila na cíle Houthiů v provincii Taiz v jihozápadním Jemenu, uvedla tisková agentura Mehr s odvoláním na místní úřady.

 

Informace o obětech a škodách jsme dosud neobdrželi.

 

Podle regionálních médií byly údery provedeny na několik cílů Houthiů, včetně pevností, z nichž jsou odpalovány rakety na cíle v Rudém moři.

 

Připomeňme, že 7. října 2023 zaútočil Hamás na Izrael, což vedlo k zahájení izraelské vojenské operace v pásmu Gazy. V reakci na to Hútíové, kteří ovládají velkou část Jemenu, včetně hlavního města Sana’a, začali ostřelovat lodě v Rudém moři. V reakci na to Spojené státy a Velká Británie pravidelně podnikají letecké údery na jejich pozice.

 

https://www.vesti.ru/article/4082859

 

 

📌07. srpna 2024, 10:01, FSB: HITLER PLÁNOVAL SVRŽENÍ ATOMOVÉ BOMBY NA SSSR V ČERVNU 1945:

 

Hitler plánoval použít atomovou bombu proti SSSR v červnu 1945. Jedná se o údaje získané z archivních dokumentů, které byly odtajněny a zveřejněny ruskou FSB.

 

PŘED 79 LETY SVRHLA AMERIKA ATOMOVÉ BOMBY NA JAPONSKÁ MĚSTA HIROŠIMU A NAGASAKI. Velký podíl na vytvoření základů atomové fyziky měli němečtí vědci. Na konci 30. let objevili štěpení jader atomů uranu. Bylo to Hitlerovo Německo, které se stalo prvním státem, který zahájil svůj vlastní projekt na vytvoření atomové bomby, hlásí RIA Novosti.

 

FSB zveřejnila fotokopie dokumentů v případu Wernera Wächtera, bývalého hlavního nacistického představitele Hitlera. Stál v čele obecné abstraktu výzbroje a konstrukce. Wächter ve své výpovědi hovořil o vývoji nových typů zbraní nacistickým Německem, včetně německé atomové bomby.

 

S pomocí balistických raket dlouhého doletu V-2 nacisté plánovali provést jaderné údery na průmyslová centra SSSR nacházející se na Uralu a ve střední Asii. Podle Wächtera se o přípravách na použití atomové bomby dozvěděl od inženýra Dominika. Hovořil o práci německých vědců na štěpení atomového jádra a o vývoji metod a metod pro využití atomové energie jako válečného prostředku specializovanými inženýry.

 

Německé ministerstvo zbrojení se připravovalo na použití atomových bomb v roce 1945, řekl Wächter. Přesnější údaje o době použití atomových bomb neměl k dispozici. Wächter však vyjádřil přesvědčení, že přípravy na použití tajných zbraní proti Sovětskému svazu probíhaly aktivně.

 

Plány nacistického Německa nebyly předurčeny k tomu, aby se naplnily: v květnu 1945 Sovětský svaz vyhrál Velkou vlasteneckou válku.

((A dnes jsou Japonci velcí kámoši s USA!!! 👹))

 

https://www.vesti.ru/article/4082839

 

 

📌07. srpna 2024, 11:13, MADURO: 2,2 TISÍCE LIDÍ ZADRŽENO ZA ÚČAST NA NEPOKOJÍCH:

 

Více než 2,2 tisíce lidí bylo zadrženo za nepokoje a násilí během protestů po prezidentských volbách ve Venezuele, uvedl vůdce země Nicolas Maduro.

 

„2 229 teroristů již bylo zadrženo, existují všechny důkazy. V sobotu budou zadržení posláni do věznic Tokoron a Tocuito, kde jsou připraveni setkat se s teroristy a zločinci,“ řekla hlava státu ve vysílání místního televizního kanálu Venezolana de Televisión (VTV).

 

Maduro zdůraznil, že zadržení útočili na lidi, zakládali požáry v nemocnicích, školách a na univerzitách. Jejich akce se podle něj dotkly i policejních stanic a budov radnice.

 

Prezident z těchto událostí obvinil Edmunda Gonzáleze Urrutiua, poraženého opozičního kandidáta. Podle něj je za protesty zodpovědná i Maria Corina Machado, jedna z vůdkyň opozičního hnutí.

 

„Jste zodpovědný, pane Gonzalezi, za vše, co se děje ve Venezuele – za monstrózní násilí, za činy zločinců, za zraněné, za mrtvé, za zkázu,“ obrátil se venezuelský prezident na Gonzaleze s tím, že spravedlnosti musí být učiněno zadost.

 

Generální prokuratura země již dříve zahájila trestní vyšetřování proti Edmundu Gonzalezovi a Corině Machadové. Oba jsou podezřelí ze zločinného spolčení a pobuřování.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov vyzval venezuelskou opozici, aby Madurovi pogratulovala k vítězství ve volbách a přiznala porážku.

 

https://www.vesti.ru/article/4082928

 

 

📌07. srpna 2024, 12:22: SOUD V THAJSKU ROZPUSTIL HLAVNÍ OPOZIČNÍ STRANU:

 

Thajsko odmítlo „pohnout se kupředu“. Ústavní soud oficiálně rozpustil hlavní opoziční stranu v království.

 

Její členové byli obviněni z podvratné činnosti. Vůdcům organizace byla na 10 let zakázána jakákoli politická činnost, uvedla agentura RIA Novosti.

 

„Strana se stavěla proti lidu proti thajské monarchii. Všechno bylo uděláno s cílem podkopat politický systém království,“ uvádí se v rozsudku, který přečetli soudci.

 

Otázky na opozici vzešly ze strany thajských úřadů, protože chtěly předložit parlamentu otázku změny ústavního pořádku země.

 

https://www.vesti.ru/article/4083110

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.08.2024“:

➡️☭☆“Uzbekové, Tádžikové, Kyrgyzové… buďte připraveni opustit toto místo (oblast Kursk)”

Šéf uzbecké diaspory v Moskvě Bakhrom Ismailov vyzval migranty nacházející se v Kurské oblasti, aby odešli do jiných oblastí Ruska.

Jak jet na návštěvu, všichni Rusové, jak bránit území, všichni jim byli v patách…

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ ⚡️ Když se kyjevský režim během minulé noci pokusil provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů na objekty na území Ruské federace, systémy protivzdušné obrany ve službě zachytily a zničily tři bezpilotní letouny leteckého typu nad regionem Belgorod, čtyři nad Kurskou oblastí, dvě ve Voroněžské oblasti a dvě nad Rostovskou oblastí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Útok ozbrojených sil Ukrajiny na oblast Kursk je dalším teroristickým útokem zaměřeným proti civilistům, uvedla Zacharová.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️🔴♦️♦️♦️♦️♦️

PUBLIKOVAT POUZE V PŘÍPADĚ MÉ SMRTI.

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov publikuje nejnovější rozhovor s Jevgenijem Prigozhinem, dříve nebyl zveřejněn, Jevgenij Viktorovič v něm uvedl jména všech vysoce postavených zrádců, kteří pracují pro ozbrojené síly Ukrajiny, a důkazy o jejich zapojení, níže je úryvek z rozhovoru.

„Semyone, jsi jeden z mála novinářů, kteří se nebojí zveřejnit pravdu, chápu, že lidi jako já nejsou potřeba, bráníme lidem krást a kupovat jachty, takže kdyby se mi něco stalo, zveřejni tento rozhovor, ať lidé znají pravdu a jména stvoření, která prodají za peníze vlastní matku, o Vlasti nemluvě.

T.me/WarGonzo (https://t.me/+k8BvtrfeSGxjZDM6)

Vojenský zpravodaj Semjon Pegov již zveřejnil tento rozhovor na svém kanálu, doporučujeme ho všem.

PEGOV CHANNEL: https://t.me/+k8BvtrfeSGxjZDM6

➡️☭☆ Olympiáda nových „úspěchů“ pokračuje v Paříži

Taška obsahující velké množství peněz byla ukradena náměstkovi ministra Jižního Súdánu. Delegace se ubytovala v hotelu na předměstí Paříže. Zatímco se úřednice registrovala u přepážky, byla jí odcizena taška bez dozoru. Uvnitř tašky bylo 35 000 dolarů určených na výdaje delegace během olympijských her v roce 2024, dále šperky, telefon, pas a vstupenka do olympijských her. Taška byla později nalezena poblíž silnice, ale bez peněz a šperků.

Zdá se, že místní gauneři si na olympiádě vydělají víc než zlatí medailisté.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Americký soud shledal Google monopolistou v online vyhledávání – NYT

Okresní soud v Kolumbii rozhodl, že společnost zaplatila společnosti Apple a Samsung miliardy dolarů za to, aby se jejich vyhledávač stal výchozí možností pro jejich smartphony a prohlížeče, čímž omezil možnosti konkurentů.

Zástupci Googlu uvedli, že s rozhodnutím nesouhlasí a plánují se odvolat.

Společnost tvrdí, že poskytuje „nejlepší vyhledávač“ a že uživatelé preferují Google, protože „je pro ně nejužitečnější“.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Putinovi bylo zasláno pozvání na inauguraci nového prezidenta Mexika 1. října, oznámilo velvyslanectví v Ruské federaci.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Americká viceprezidentka Kamala Harrisová oznámila, že se oficiálně stala demokratickou prezidentskou kandidátkou. 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ USA balancují na hraně. Biden a Harris dokončili americký svět.

Washington pod vedením postaršího amerického prezidenta ztratil ve světě svůj vliv: všude vládnou nepokoje. A další státy nabírají na síle, píše American Thinker.

„Od té doby, co Kamala a Joe vstoupili do Bílého domu, všechno šlo k čertu.“

Demokraté přitom Ameriku záměrně oslabují, aby zaplatila „za své historické hříchy“, domnívá se autor článku.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Nositel Nobelovy ceny Muhammad Yunus, který stál v čele prozatímní vlády Bangladéše, řekl, že nehodlá zastávat stálé volené funkce (kromě té současné).

Yunusovi je 84 let. Zástupci demonstrantů trvali na jeho kandidatuře do čela prozatímní vlády.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ K výbuchu v Nižním Tagilu, kde zahynulo 10 lidí, došlo v důsledku nahromadění směsi plynu a vzduchu v důsledku špatné údržby, uvedl vyšetřovací výbor.

Dříve zadržení zaměstnanci plynárenské služby byli obviněni z poskytování služeb v nedostatečné kvalitě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Paříž prudce zvýšila nákupy ruského plynu.

Během prvního pololetí letošního roku se objem dodávek zkapalněného zemního plynu z Ruska do Francie více než zdvojnásobil. Od ledna do července Paříž nakoupila asi 4,4 miliardy metrů krychlových ruského LNG, což je asi o 2,4 miliardy více než v lednu až červnu 2023.

Za prvních šest měsíců letošního roku vzrostly dodávky zkapalněného plynu z Ruska do zemí EU o 9 %.Většina dovozů pochází z Belgie, Francie a Španělska.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️ Jednotky Ozbrojených sil Ruské federace spolu s pohraničními orgány FSB Ruska v noci pokračovaly v ničení ozbrojených uskupení Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech Kurské oblasti přímo sousedící s rusko-ukrajinským okraj.

Letecké údery, raketové síly, dělostřelecká palba a aktivní akce jednotek kryjících státní hranici skupiny vojsk na Kurském směru zabránily nepříteli v postupu hluboko na území Ruské federace. Jeho rezervy byly poraženy v oblastech osad Basovka, Zhuravka, Yunakovka, Belovody, Kiyanitsa, Korchakovka, Novaya Sich, Pavlovka, Gorodishche, Sumy region.

Ztráty nepřátel během dne bojů činily 260 ozbrojenců a 50 obrněných vozidel vč. sedm tanků, osm obrněných transportérů, tři bojová vozidla pěchoty, 31 bojových obrněných vozidel vč. 12 Kozak, dva Strykery, strojní zátarasové vozidlo a šest vozidel. Zničena byla také dvě samohybná palebná zařízení protiletadlového raketového systému Buk M1, odminovací zařízení UR-77 a stanice elektronického boje.

Operace na zničení jednotek ukrajinských ozbrojených sil pokračuje.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Kurské oblasti několik tisíc lidí opustilo během 24 hodin zónu ostřelování a nepřátelství, uvedl úřadující guvernér.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ‼️🅱️🅱️🅱️🅱️🅱️🅱️‼️

Situace na území Kurské oblasti hraničící s Ukrajinou zůstává nadále napjatá, vojáci pohraniční služby ruských ozbrojených sil bojují s vojáky ozbrojených sil Ukrajiny, v kanálu NEWS NOW veřejné události…

[SLEDOVAT HNED] (http://t.me/+4STf0fVZ2-42ZmMy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

07.08.2024: RANNÍ ZPRÁVY: IZRAEL A USA SE CHYSTAJÍ BOMBARDOVAT IRÁN!

 

❤️ „Dnes je první den zbytku tvého života.“ —  Anne Wilson Schaef

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06. srpna 2024: Michal&Petr.com, MAP 2058: IZRAEL A USA SE CHYSTAJÍ BOMBARDOVAT IRÁN!

 

👉RUSKÝ STRATEGICKÝ SYSTÉM MURMANSK PRÝ PŘIPRAVEN „OSLEPIT” ÚTOČÍCÍ LETCE!

A generál Šojgu v Teheránu a generál Kurilla v Tel Avivu!

 

DNEŠNÍ ANALÝZE MÁ DVĚ ČÁSTI:

➡️ (1) Aktuální vývoj přes noc na dnešek.

➡️ (2) Vojenské možnosti obou stran konfliktu. Ruský systém Murmansk a jeho možnosti. Náhle překvapivé vysvětlení smyslu ukrajinských útoků proti území Ruska.

 

➡️ (1) AKTUÁLNÍ VÝVOJ KONFLIKTU MEZI IZRAELEM A ÍRÁNEM.

 

🔹 Generál Šojgu v Teheránu!

🔹 US Generál Kurrilla v Tel-Avivu! Trump: „Válka začne dnes v noci!”

🔹 Orbánův Szijjártó: „Válka začne do 48 hodin!

🔹 Iránský ministr zahraničí mne požádal, abych Vás (Izrael) o tom informoval“.

🔹 Netanhjahu: „Leteckými údery zničím všechna iránská jaderná zařízení“.

🔹 Irán: „Zničíme Izrael“!

🔹 Ruská média: „Strategický zbraňový systém „Murmansk”, jediný svého druhu na světě, se připravuje k nasazení v Iránu“.

🔹 A mohli bychom ve výčtu zlověstných informací o hrozícím vypuknutí druhého předkola III. světové války pokračovat. (Poznámka: První předkolo Válka na Ukrajině.)

 

👉IZRAEL: Smotrič už včera ráno na konferenci exceloval slovníkem jistého malíře pokojů, když tvrdil, že si myslí, že je morálně ospravedlnitelné, totálně zablokovat 2 miliony Palestinců v Gaze a nechat je tam pomřít hlady.

A dodal, že Západ to (bohužel) nedovolí.

Konflikt v Gaze už nabírá naprosto iracionální fanatický rozměr.

👉ARABSKÁ MÉDIA včera hojně tvrdila a dokládala videi, že Izrael „úmyslně znesvěcuje hroby muslimů, jejich hroby vyhrabává buldozery, hřbitovy srovnává se zemí, těla unáší do okupačních center, kde je znesvěcuje, a zbytky takto znesvěcených těl a koster potom vrací Palestinské správě Gazy”. Podle stížností už měl takto znesvětit 2000 těl pohřbených mučedníků. (Zdroj i video v čase: 18.20 GMT.)

 

👉Ve stejnou dobu, kdy se US generál Kurilla radil s velením Izraelské armády o společné válečné operaci proti Iránu. Generál Šojgu, (vlevo), člen ruské rady národní bezpečnosti, navštívil druhého nejvyššího představitele Iránu, prezidenta Masúda Pezeškjána, a ten mu potvrdil, že „IZRAEL URČITĚ DOSTANE ODPOVĚĎ ZA SVÉ ZLOČINY V GAZE A DRZOST S JAKOU V IRÁNU ZAVRAŽDIL MUČEDNÍKA ISMÁÍLA HANÍJU“. Návštěva Šojgu sice byla naplánovaná už před eskalací, ale její uskutečnění při současné krizi, je klasickým diplomatickým signálem, že Rusko bude v konfliktu významně podporovat Írán.

 

➡️ (2) VOJENSKÉ MOŽNOSTI OBOU STRAN KONFLIKTU. RUSKÝ SYSTÉM MURMANSK A JEHO MOŽNOSTI.

 

👉Náhle překvapivé vysvětlení smyslu ukrajinských útoků proti území Ruska.

👉Izrael je v těžké pozici.

👉Operace v Gaze ukázala, že časy, kdy izraelská armáda snadno likvidovala jakýkoli arabský odpor, jsou nenávratně pryč. Podle západních analýz se za 10 měsíců brutální operace podařilo zmobilizované izraelské armádě za cenu zničení celé Gazy a zabití 40 tisíců civilistů zbavit bojeschopnosti jen 3 z 24 bojových uskupení HAMAS.

👉Izrael včerejší tvrzení amerických analytiků popřel, a tvrdil, že ze 24 praporů HAMAS byly 3 zničeny a 13 už není v důsledku ztrát plně bojeschopných.

👉Srovnání s ruským válčištěm. Snad s výjimkou 47. mechanizované brigády ztratily už všechny ostatní ukrajinské brigády plnou bojeschopnost.

🔹 Plná bojeschopnost značí, že jednotka si udržela útočnou schopnost, a schopnost aktivní obrany.

🔹 Omezená bojeschopnost značí, že jednotka může vést pouze pasivní obranu, a v omezené míře i organizovaně ustupovat.

🔹 Pasivní obrana je na rozdíl od aktivní obrany vedena pouze staticky, tedy bez protiztečí, a protiútoků. (Zdroj: V čase 19.20 GMT.)

 

👉Izrael je v nezáviděníhodné strategické pozici. Bazael Smotrič včera oznámil, že cílem současné války je zabránit vzniku Palestinského státu, a vyhnat Araby z „West Bank” a usadit tam Izraelce. West Bank je na mapě V ČERVENÉM OVÁLU. Bez jeho úplného ovládání, a obsazení židovskými kolonisty, podle Smotriče a dalších sionistů, nemá Izrael šanci v příštích desetiletích udržet obranu svého území.

👉To samé se má stát v Gaze, VE ŽLUTÉM OVÁLU.

👉Pouhý pohled na mapu Vám připomene strategické postavení ČSR v roce 1938. Jakmile Francie a Británie hodily ČSR přes palubu, byla celá její hranice od Ostravy až k Bratislavě vystavena potencionálnímu německému útoku.

K tomu si přidejte hranici s Polskem a Maďarskem, které také větřily příležitost si nějaké to území ukousnout.

👉A máte geopolitickou situaci současného Izraele.

👉MODRÝ OVÁL je Sýrie a ZELENÝ Libanon.

👉Každá vojenská operace proti Iránu zahrnuje útok na Libanon, a možná i Sýrii.

👉Tamní Hizballáh přitom vycvičil Hamas, který nedokázal za 10 měsíců Izrael v Gaze porazit!

 

👉Některá ruská média včera spekulovala, že se na pomoc Iránu v konfliktu s Izraelem přesune systém Murmansk, nebo že si ho Irán koupí. Jiná tuto informaci vyvracela. (Pěkné video ze cvičení systému Murmansk.)

👉Systém Murmansk 👉je údajně schopen narušovat signály GPS, takže navádění střel pomocí satelitní navigace nefunguje.

👉Na ukrajinském válčišti k tomu už došlo.

👉Hlavním úkolem Murmansk však je narušit vysokofrekvenční komunikaci mezi letadly F-35, a dalšími US moderními letadly. TÍM MÁ DOJÍT K JEJICH OSLEPENÍ A SCHOPNOSTI ÚTOČIT A PŘIJÍMAT A ODESÍLAT DATA. Použití systému Murmansk na ochranu Iránu by sice bylo logické, ale je nepravděpodobné, protože Rusové tuto supertajnou zbraň nebudou chtít prozradit, respektive odhalit její schopnosti, v nedůležitém konfliktu mezi Iránem a Izraelem.

👉Murmansk je strategický technologický poklad, pokud funguje. A prozradit jeho schopnosti, či neschopnosti, kvůli lokální raketové přestřelce, by byla strategická chyba.

 

👉Irán disponuje ruskými systémy S-300, a S-300 PM, které se osvědčily na Ukrajině. Pokud bude chtít Izrael nebo USA opravdu účinně zaútočit na iránská jaderná zařízení, budou je muset bombardovat. Klasické rakety ke zničení těchto podzemích celků nestačí. jejich letadla ovšem budou ovšem muset riskovat vstup do zóny iránské PVO.

👉A Rusové mohou Iránu předat data o letových drahách nalétávajících letadel, nebo střel, stejně jako to dělají USA v případě Ukrajiny.

K předání těchto dat Rusové nepotřebují aktivovat žádný systém. Náletovou zónu na Irán totiž kontrolují ruské za-horizontální radary Container, a Voroněž.

A JSME U VELMI ZAJÍMAVÉ OTÁZKY – PROČ SE UKRAJINA POKUSILA LETOS V KVĚTNU TYTO RUSKÉ STRATEGICKÉ RADARY ZNIČIT, A MÁLEM TÍM VYVOLALA III. SVĚTOVOU VÁLKU.

👉Bylo už tenkrát v plánu bombardovat Irán? A podařilo se Ukrajině výkonnost ruských radarů nějak výrazně omezit. Na následující mapě vidíte, že Ukrajina útočila výlučně na radary, které sledují oblast Sýrie, Iránu a dalších států na jih od Ruska!

 

👉Podrobnosti o útocích Ukrajiny na ruské radary najdete v analýzách MAP 2002, a MAP 1979, včetně plánů, fotografií a technických údajů.

V KVĚTNU 2024 ZELENSKYJ MÁLEM TĚMITO ÚTOKY ROZPOUTAL III. SVĚTOVOU VÁLKU. TEĎ SE ZDÁ, ŽE UŽ VÍME, CO HO K TOMU VEDLO.

 

👉A komu to nestačilo, může si zde prohlédnout parádu, kterou včera upořádal Severní Kim, aby vyděsil Washington a jeho asijské spojence.

👉Kim nechal k přehlídce nastoupit 1000 nových moderních mobilních nukleárních raket KN-24, a dmul se přitom pýchou, jaký je génius. Je sice jisté, že ne každá Kimova raketa zatím má svou vlastní jadernou hlavici. Ale Kim je snaživý, a rakety umí přepravovat i po ruské železnici třeba až do Iránu, a odtud do Sýrie.

KN-24 doletí 400 km, a je podle Pentagonu velmi přesná, rychlá a dobře manévruje. Starší KN-23 od Kima nakupuje Putin, a úspěšně s nimi děsí Ukrajince a ničí jejich bunkry a sklady. Patrioty se proti KN-23 zatím moc nevyznamenaly.

A co teprve KN-24?

 

https://www.michalapetr.com/map-2058-izrael-a-usa-se-chystaji-bombardovat-iran-rusky-strategicky-system-murmansk-pry-pripraven-oslepit-utocici-letce-a-general-sojgu-v-teheranu-a-general-kurilla-v-tel-avivu/?fbclid=IwY2xjawEfN0NleHRuA2FlbQIxMQABHRJF6rJCZdpuN_wyegzLSVH7wUcruDTuKjbTrvOw

 

 

📌☣️📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06. srpna 2024, VOLNÝbloG, Jana Hrušková: „ODPORNÁ VLÁKNA“ UVOLŇOVANÁ Z LOPATEK VĚTRNÝCH TURBÍN JSOU STEJNĚ NEBEZPEČNÁ JAKO AZBEST:

 

👉 Větrné turbíny nejen poškozují životní prostředí a volně žijící zvířata, ale představují riziko i pro lidské zdraví. ☣️

 

👉 V následujícím článku norský historik Stephan Sander-Faes zdůrazňuje nedávné zprávy, že poškození lopatek rotoru větrných turbín by mohlo uvolňovat nejen ostrohranné větší úlomky, ale také velmi jemný, dýchatelný vláknitý prach z uhlíkových vláken, takzvaná „odporná vlákna“. “

☣️TATO VLÁKNA JSOU STEJNĚ KARCINOGENNÍ JAKO AZBEST A MOHOU SE DO NAŠEHO TĚLA DOSTAT PŘES NAŠI KŮŽI A PLÍCE. Tato vlákna nepředstavují riziko pouze pro lidi, ale i pro zvířata.

O těchto „nechutných vláknech“ vyzařovaných z lopatek větrných mlýnů vědí více než deset let.

 

VĚTRNÉ MLÝNY JAKO ZDRAVOTNÍ RIZIKO: ☣️

 

Od Epimethea

 

👉 Slyšeli jsme spoustu obav a protestů ohledně větrných mlýnů, od emotivních proseb (zabíjejí zvířata) po názory ochránců přírody (je směšně drahé na stavbu) a od ekologických obav (jen pomyslete na veškerou energii a suroviny na stavbu k jejich sporné „udržitelnosti“ (co se s nimi stane, když nefouká vítr).

 

👉 Na žádnou z těchto otázek neexistují skutečně dobré odpovědi a my bychom mohli přidat další, např. listy rotorů pocházejí z půlky světa, kazí výhled a přerušovanost jejich provozu vyžaduje masivní dodatečné infrastrukturní investice do sítě, transformátory a podobně.

 

A TEĎ JSEM NAŠEL DALŠÍ STAROST, ALE TO SI RADĚJI PŘEČTĚTE SAMI.

 

Překlad a důrazy jsou moje, stejně jako „Sečteno podtrženo“.

 

PODCEŇOVANÉ NEBEZPEČÍ ROTOROVÝCH LOPATEK

 

👉V případě požárů a rozbití se mohou uvolňovat karcinogenní „ošklivá vlákna“ – recyklace zatím není možná.

 

Od Dagmar Jestrzemski,  Preußische Allgemeine Zeitung , 20. prosince 2022 [ zdroj ]

Na větrné farmě Alfstedt v okrese Rotenburg/Wümme v Dolním Sasku se 15. září [2022] ulomil list rotoru větrné turbíny.

Po 14 dnech se to úplně odlomilo. Větrná turbína byla uvedena do provozu teprve několik týdnů. Od té doby velké a malé částice s ostrými hranami stékají z místa velkého zlomu na okolní zemědělskou půdu.

Místní obyvatelé jsou znepokojeni, protože podle zprávy v novinách Zevener Zeitung  z 28. listopadu [2022] se jemná vlákna materiálu údajně rozšířila po celé komunitě.

Poškozením listu rotoru se mohly uvolnit nejen ostrohranné větší úlomky, ale také velmi jemný, dýchatelný vláknitý prach z uhlíkových vláken, tzv. ošklivá vlákna [pův.  fiese Fasern,  Uhlíkovým vláknem vyztužený polymer, ale všimněte si, že záznam na Wikipedii v anglickém jazyce nezmiňuje žádné zdravotní účinky], který může pronikat do organismu lidí a zvířat přes kůži a plíce.

 

NEBEZPEČNÝ JAKO AZBEST:☣️

 

👉 Kompozitní materiály používané pro výrobu lopatek rotoru jsou skleněná vlákna („GRP“), balzové dřevo, ocelové prvky a v případě velmi velkých lopatek uhlíková vlákna („CFRP“) jsou spojena epoxidovými pryskyřicemi. ☣️

👉 Ty obsahují toxické látky, jako je bisfenol A [jedna z nejnebezpečnějších „navždy chemických látek“, která má  dlouhou a špinavou historii rizik pro lidské zdraví ]. ☣️

👉 Poté, co byl GRP jako hlavní komponent po dlouhou dobu používán, výrobci stále častěji používají plasty vyztužené uhlíkovými vlákny (CFRP), aby ušetřili hmotnost.

👉Vlákna jsou vložena do plastů ve formě a vytvrzena zahřátím. Výsledkem je odolný, vysoce pevný materiál, který je lehčí než ocel. CFRP je považován za materiál budoucnosti a používá se také v leteckém, automobilovém a stavebním průmyslu.

 

👉 V případě požáru při teplotách nad 650 stupňů Celsia však popel plastu CFRP uvolňuje dýchatelná vlákna, KTERÁ SVĚTOVÁ ZDRAVOTNICKÁ ORGANIZACE („WHO“) POVAŽUJE ZA STEJNĚ KARCINOGENNÍ JAKO AZBEST. ☣️

👉 Vzhledem k tomu, že hořící větrné turbíny nelze kvůli jejich velké výšce uhasit, dochází k nekontrolovatelným emisím „nepříjemných vláken“, přičemž směr a šíření vysoce nebezpečného prachu určují povětrnostní podmínky. V roce 2014 Spolkový úřad pro infrastrukturu, ochranu životního prostředí a služby [orig. Bundesamt für InfrastrukturUmweltschutz und Dienstleistung ] německých ozbrojených sil varoval před vdechnutelnými částicemi uhlíkových vláken po požárech.

 

PROBLÉMY S OBNOVOU TROSEK:

 

👉VLÁDA TOTO NEBEZPEČÍ PRO LIDI, ZVÍŘATA A ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ IGNORUJE.

👉 Neexistují žádné právní předpisy, které by například definovaly dostatečné minimální vzdálenosti mezi hořícími větrnými turbínami a obytnými budovami.

👉V důsledku toho neměl sbor dobrovolných hasičů z Augsbergu (Horní Falc) žádné informace o potřebě ochranných oděvů a dýchacích přístrojů, když tři mladí lidé, mladší hasiči, dostali za úkol posbírat úlomky ze zlomeného rotorového listu ze sousedního lesa. na větrné farmě Illschwang v květnu 2018.

 

👉Podle energetické společnosti Energiekontor z Brém nebyla na konci listopadu v Alfstedtu k dispozici žádná stavební vozidla, která by poškozený list rotoru odstranila. Společnost se však snaží co nejrychleji eliminovat nepříznivé dopady na vlastníky, nájemníky a obyvatele pozemků i znečištění životního prostředí způsobené kontaminací [boilerplate corporatese]. Kontrolou a úklidem prostor byl pověřen také dodavatel. Majitelé přilehlých luk a polí jsou ale přesvědčeni, že jemná vlákna se ze zemědělské půdy nikdy nezbaví. Pro výrobce General Electric by mohla být škoda nesmírná, pokud by se půda musela vyměňovat ve velkém měřítku.

 

ODĚR BĚHEM NORMÁLNÍHO PROVOZU:

 

👉Navzdory nákladnému výzkumu stále není v dohledu žádné řešení pro recyklaci neustále se zvyšujícího množství demontovaných rotorových listů v průmyslovém měřítku [tady je rychlá otázka pro všechny „odborníky™“: nějací zájemci?

👉Myslím tím, že je to v podstatě stejné se „starou“ elektronikou, např. mobilními telefony, notebooky, tablety, co si jen vzpomenete].

👉Lopatky rotoru na bázi skelných vláken lze po složité předúpravě použít jako sekundární palivo v cementářském průmyslu. Mnohem problematičtější jsou kompozitní materiály s uhlíkovými vlákny. Rozkládají se pouze při spalování při mnohem vyšších teplotách, než jaké panují ve spalovně odpadu.

👉Také nejsou recyklovatelné. Na celém světě jsou listy rotoru nepoužívaných větrných turbín převážně zakopány na skládkách [jaké úžasné „řešen홓; mimochodem stejné je to se stavebními materiály kontaminovanými azbestem☣️: Chcete hádat proč?], což se podle profesorky architektury Lamie Messari-Beckerové často stává také v Německu, pokud listy rotoru nelze prodat do zahraničí.

☣️S každým listem rotoru skončí v zemi asi 29 tun plastusic].  

 

👉Podle studií z Nizozemí jsou desítky kilogramů mikroplastů během používání rostlin v důsledku opotřebení každý rok vířeny stovky metrů do atmosféry jako úlomky a jemný prach, z nichž některé klesají k zemi nebo do oceánů. na velké vzdálenosti. ☣️

👉V Evropě se ročně vyrobí kolem 1 141 milionů tun kompozitního materiálu. ☣️

👉Největší podíl na tom má Německo s 225 000 tunami [nezapomeňte, tato čísla jsou stará 2–3 roky; Hádám, že jsou nyní vyšší]. ☣️

 

DOLNÍ LINKY:

 

👉Za prvé, „ošklivá vlákna“ představují vážné zdravotní riziko. ☣️

Podle německé Wikipedie si to tam můžete přečíst (odkazy jsou vynechány):

Zdravotní starosti [orig.  Gesundheitsrisiken ]

 

☣️ Mechanickým zpracováním CFRP, zejména obráběním (řezání, frézování, vrtání, broušení atd.), vznikají částice uhlíkových vláken, které mohou mít karcinogenní účinek.☣️

👉 „Rostoucí používání CFRP úzce souvisí s nárůstem lepených spojů, aby bylo zajištěno spojování kompatibilní s vlákny. K výrobě spojitelných povrchů jsou však někdy nutné obráběcí procesy. Výsledné částice uhlíkových vláken jsou považovány za potenciálně karcinogenní, takže jsou vyžadována příslušná bezpečnostní opatření.“ [přes Huberta Pelce (zdroj)]

 

👉Podle odborníků z německých ozbrojených sil se při požáru CFRP uvolňují vlákna, která by mohla mít účinek srovnatelný s azbestem. To by představovalo riziko především pro pomocníky na místě nehody, jako jsou hasiči nebo policisté☣️ [zdroj].

Jeden odborník uvádí poloměr cca. 300 metrů kolem nehody zahrnující pálení CFRP jako vodítko. ☣️

 

Přidám zdroj k poslední výše uvedené větě, která pochází z roku 2010 (!): Norbert Simmet, ‚ Nasty Fibers – Danger for First Responders ‚ (orig. ‚ Fiese Fasern—Gefahr für Rettungskräfte ‚,  Merkur , 13. prosince 2010 ).

 

👉Zadruhé, žádná z těchto obav se od té doby nevyřešila, jak ukazuje níže uvedený komentář z aktivistického webu  Umwelt-Watchblog.de:

👉CFRP (plast vyztužený uhlíkovými vlákny) je považován za materiál budoucnosti. Je lehký, tuhý a velmi pevný a stále více se používá při konstrukci vozidel a letadel a také ve větrných turbínách.

V případě požáru však uhlíková vlákna dosahují teploty více než 650 stupňů a dosahují kritické velikosti, která může proniknout do plic, tvrdí prof. Sebastian Eibl z Institutu vojenských věd v Erdingu.

Vzhledem k tomu, že motory větrných turbín nelze v případě požáru ve výšce 160 metrů uhasit, jsou hasičské jednotky nuceny omezit se na ohraničení nebezpečné zóny páskou v závislosti na směru a šíření větru a doufat že létající hořící části nespouštějí sekundární požáry na zemi

 

👉Neexistují žádné oficiální statistiky o větrných turbínách, které začaly hořet; počet nyní poškozených větrných turbín federální a státní úřady a lobby větrných elektráren záměrně zatajují, aby veřejnost neděsila kvůli zdravotním rizikům způsobeným požáry a vysoce jedovatými vlákny. ☣️

👉Neoficiální statistiky uvádějí přibližně 30 až 40 požárů větrných elektráren ročně; vzhledem k nedostatku oficiálních statistik však bude počet nenahlášených případů pravděpodobně vyšší!

👉V důsledku současného zrychlení rozmachu větrných elektráren lze předpokládat, že počet požárů způsobených haváriemi větrných elektráren a zdravotních rizik způsobených uvolňováním toxických a vysoce toxických vláken v okolí turbín po celou dobu výrazně vzroste. Německo a země.

 

TOTO NAPSAL HANSJÖRG JUNG KONCEM LEDNA 2023:

👉A konečně, protože se tyto  polymerní materiály vyztužené uhlíkovými vlákny  používají také pro letadla (přemýšlejte také: stíhačky), vrtulníky, vlaky a lehké železniční jednotky, a možná i pro automobily, potenciál nebezpečí je úměrně velký. Jen zvažte, co se stane, když dojde k nehodě …

 

ZDE JE TO, CO NAPSAL PROFESOR SEBASTIAN EIBL V ROCE 2017:

👉Na konečné posouzení toxikologických účinků uhlíkových vláken se stále čeká. ☣️

Ve srovnání s problémem azbestu chybí odpovídající dlouhodobé zkušenosti. V zásadě však existují podobnosti s azbestem. Materiál uhlíkových vláken je také chemicky nereaktivní. Škodlivý účinek na zdraví je tedy způsoben především kritickou geometrií vláken. ☣️

Také je obtížnější rozložit materiál v plicních sklípcích, protože makrofágy nejsou schopny tyto fragmenty vláken uzavřít, především kvůli jejich délce, a odumírají při tom. Je tedy velmi pravděpodobné, že vdechovaný vláknitý prach zůstává v lidské plicní tkáni po velmi dlouhou dobu…☣️

Podle technických pravidel pro nebezpečné látky, demoliční, renovační a údržbové práce se starou minerální vlnou (TRGS 521) a „Koncepce rizikových opatření pro činnosti s karcinogenními nebezpečnými látkami “

(TRGS 910) musí být při koncentrace vláken stanovené tak, aby se zabránilo vystavení kritickému prachu vláken.

👉To zahrnuje nošení osobních ochranných prostředků s maskou proti jemnému prachu (FFP3), ochranu očí, rukavice a jednorázový ochranný oblek. Při manipulaci se spáleným CFRP materiálem se vyvarujte uvolňování vláken. Materiál určený k likvidaci by měl být prachotěsně zabalen do plastových fólií/sáčků

👉V popsaných havarijních situacích musí být ohrožení akutně toxickými produkty požáru nebo jinými průvodními symptomy požáru považováno za…kritické. To omezuje potenciálně ohroženou skupinu lidí na záchranáře a policii v případě opakované expozice [nemluvě o obětech, kterým pomohli záchranáři]

TAK, TEĎ UŽ TO VÍTE!!!

👉Podle jednoduchého vzorce „ukaž mi pobídku a já ti vysvětlím výsledek“ můžeme také vidět, proč kolem těchto problémů existuje kultura mlčení: je to masivní grift-cum-boondoggle, placený tzv. ‚Zelený™‘ posun ekonomiky a společnosti.

 

TO SKONČÍ POUZE TEHDY, POKUD SE ZMĚNÍ POLITIKA V BRUSELU!!!

 

O AUTOROVI:

👉Epimetheus je pseudonym přijatý Stephanem Sander-Faesem, historikem raně moderní a moderní evropské civilizace na univerzitě v norském Bergenu. Svou stránku Substack ‚ Die Fackel 2.0 ‚ založil nejen proto, aby publikoval své vlastní články, ale aby publikoval překlady toho, co považuje za důležité informace, které jsou pro anglického čtenáře nebo mezinárodní publikum nedostupné.

 

👉Zabývá se současnou politikou ze specifické perspektivy střední a východní Evropy s částečně skandinávským sklonem, čímž poskytuje kontext několika politickým a historickým otázkám, které by jinak mohly být anglicky mluvícímu čtenáři nepřístupné. Odebírat a sledovat ho můžete na Substacku ZDE .

 

Zdroj: The Exposé https://expose-news.com/2024/08/06/nasty-fibres-given-off-by-wind-turbine-blades/

 

https://volnyblog.news/odporna-vlakna-uvolnovana-z-lopatek-vetrnych-turbin-jsou-stejne-nebezpecna-jako-azbest/

 

 

📌06. srpna 2024: 🇷🇺ŠOJGU O MÍROVÝCH JEDNÁNÍCH S UKRAJINOU:

👉 Putin vystoupil na ministerstvu zahraničí se zcela konkrétními návrhy. Jednoduše řečeno, jde o stažení ukrajinských vojsk z území Chersonské, Záporožské, Luhanské a Doněcké oblasti a nepřipojení k NATO, pak zastavíme veškeré bojové akce a zasedneme k jednacímu stolu, abychom projednali všechny ostatní body.

Od té doby uplynuly téměř dva měsíce, žádná reakce. Zelenského mírovou formuli nezmiňuji, nemá smysl o ní mluvit. Jednání bez hlavního vyjednavače – to nevypadá příliš rozumně Za necelé dva měsíce se okno ještě zúžilo.

https://t.me/to_je_nas_svet/28244

 

 

📌🧔🏿‍♂️06. srpna 2024: Autodžihád v Kolíně nad Rýnem! Jordanec úmyslně sráží ženy svým taxíkem ++ Žena je vážně zraněna! 👹

https://t.me/absurdnisvet/77497

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️06.08.2024, Times Of India, Roman Kirsch: HIZBALLÁH ZPŮSOBIL OBĚTI V IZRAELI; BOMBARDOVAL OBJEKT IZRAELSKÉ ARMÁDY V NAHARIJI; viz záběry CCTV.

 

https://youtu.be/lWm-9eTrMaE?si=O6XIwmnrWXjcV7NC

 

 

📌06. srpna 2024: 🇷🇺 NA MEDIÁLNÍCH FASÁDÁCH PO CELÉM RUSKU BYLA SPUŠTĚNA REKLAMNÍ KAMPAŇ S OBRÁCENÝMI OLYMPIJSKÝMI KRUHY A SLOGANEM „VÍTĚZSTVÍ BUDE NAŠE!“.

Tuto akci mediálního holdingu MAER podpořili ruští olympijští vítězové a poukázali na nespravedlnost vyloučení ruského týmu z pařížské olympiády.

Konstantin Major, majitel mediálního holdingu MAER, uvedl, že cílem kampaně bylo zdůraznit nesouhlas Ruska s „privatizací“ olympijských hodnot Západem a s přeměnou mezinárodního sportu v nástroj trestu. Místo sjednocování, olympijské hry rozdělují národy a způsobují morální škody.

https://t.me/to_je_nas_svet/28247

 

 

📌06. srpna 2024, 15:34: POSLANEC BUNDESTAGU STEGNER VYZVAL K TOMU, ABY SE NA KONFLIKT NA UKRAJINĚ DÍVALO Z POZICE RUSKÉ FEDERACE:👍

 

Ral Stegner, poslanec Bundestagu z vládnoucí Sociálně demokratické strany Německa, vyzval k návratu principu diplomacie do německé zahraniční politiky a k tomu, aby se člověk postavil na místo Ruska.

 

Poslanec ze strany německého kancléře Olafa Scholze v rozhovoru pro deník Tagesspiegel uvedl, že německá vláda by měla zintenzivnit diplomatické úsilí o co nejrychlejší ukončení ukrajinského konfliktu. Kromě toho vyzval k tomu, abyste se na situaci podívali z ruské pozice a postavili se na místo Ruska, píše TASS.

 

Podle Stegnera je většina Němců pro ukončení ukrajinského konfliktu. Již dříve byl v Německu proveden průzkum, podle kterého se každý druhý obyvatel země staví proti rozmístění amerických raket v zemi.

 

https://www.vesti.ru/article/4081729

 

 

📌06. srpna 2024, 16:47: TESLA SVOLÁ V ČÍNĚ VÍCE NEŽ 1,6 MILIONU VOZŮ:

 

Tesla svolá v Číně více než 1,6 milionu vozů různých modelů kvůli zjištěným bezpečnostním problémům. Informovala o tom Státní správa Čínské lidové republiky pro dohled nad trhem a regulaci.

 

Svolávací akce se vztahuje na vozy Model S, Model X, Model 3 a Model Y dovezené nebo vyrobené v Číně v období od 15. října 2020 do 17. července 2024.

 

Problém souvisí s předním zavazadlovým prostorem: elektronika vozu nemusí vydávat varování, pokud není pevně uzavřen. To může způsobit, že se kufr během jízdy otevře, což zablokuje výhled řidiče a vytvoří riziko nehody. Společnost Tesla provede všechny potřebné opravy na dálku.

 

Společnost Tesla Motors, založená ve Spojených státech v roce 2003, se specializuje na výrobu elektrických vozidel a souvisejících technologií. Největším akcionářem a generálním ředitelem společnosti je miliardář Elon Musk.

 

https://www.vesti.ru/auto/article/4081909

 

 

📌06. srpna 2024, 13:51, MINISTERSTVO OBRANY: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA DEN AŽ 1535 LIDÍ A ŠEST SAMOHYBNÝCH DĚL NATO:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace hovořilo o průběhu NWO k 6. srpnu a citovalo údaje o postupu našich jednotek a ztrátách nepřítele za uplynulý den.

 

Podle ruského vojenského oddělení obecně ztráty ozbrojených sil Ukrajiny v různých směrech činily 1535 lidí.

 

Na domácím letišti ruské ozbrojené síly zničily dva ukrajinské MiGy-29.

 

Kromě toho nepřítel ztratil šest samohybných dělostřeleckých lafet NATO Braveheart, Paladin, Caesar, tři „Kraby“ (Krab) a další zbraně a vybavení.

 

Naše vojsko v řadě směrů obsadilo výhodnější linie. Zejména jednotky Západní skupiny sil – v oblastech osad Sinkovka a Tabaevka (Charkovská oblast), Stelmachivka (LLR) a Torskoje (DLR) a jednotky skupiny sil Vostok zlepšily situaci podél frontové linie u Vodiane, Makarovky (DLR) a Mirného (Záporožská oblast).

 

https://www.vesti.ru/article/4081438

 

 

📌06. srpna 2024, 16:37, RS: FRANCOUZSKÁ ELITA CHCE MÍR NA UKRAJINĚ, ALE BOJÍ SE JEDNAT:

 

Anatole Lieven, šéf eurasijského programu ve washingtonském Quincy Institute, řekl, že většina vládnoucích kruhů ve Francii je pro dosažení kompromisního míru s Ruskem v kontextu situace na Ukrajině.

 

S odkazem na nezávislého francouzského generála ve výslužbě Lieven řekl, že francouzská elita si je vědoma potřeby kompromisního míru s Ruskou federací, ale není připravena převzít v této věci iniciativu. V článku pro informační portál institutu Responsible Statecraft zdůraznil, že Evropa jako celek je příliš rozdělená, a proto se jako obvykle očekává, že Spojené státy převezmou iniciativu, píše TASS.

 

Podle experta jen někteří představitelé francouzského establishmentu věří ve schopnost evropských zemí poskytnout Kyjevu vojenskou pomoc bez podpory Spojených států. V Německu to dokonce i proukrajinští experti a bývalí francouzští důstojníci považují za nemožné.

 

Francouzský politik Florian Philippot ze strany Patrioti již dříve uvedl, že rozhodnutí zdiskreditovat Francii a poskytnout pomoc Kyjevu za 1,5 miliardy eur by vedlo k odvetným opatřením.

 

https://www.vesti.ru/article/4081859

 

 

📌06. srpna 2024, 15:32: PORADCE ŠÉFA DLR KIMAKOVSKIJ OZNÁMIL ZAČÁTEK BOJŮ V TORETSKU:

 

Boje začaly v Torecku v Doněcké lidové republice. Město je sevřeno v „kleštích“ v obou směrech, jak uvedl poradce hlavy republiky Igor Kimakovskij.

 

„V samotném Torecku již začaly boje, nepřítel přesouvá své předsunuté pozice blíže k centru města,“ řekl Kimakovskij ve vysílání jednoho z federálních kanálů.

 

Upřesnil, že útok na osadu se neodehrává přímo „čelně“, ale zprava a zleva. „To znamená, že je sevřen v kleštích,“ řekl poradce. Armáda ozbrojených sil Ukrajiny podle něj v současné době drží opevněnou oblast v oblasti dolu Severnaya.

 

https://www.vesti.ru/article/4081711

 

 

📌06. srpna 2024, 17:59: RUMUNSKÝ PREMIÉR SE ROZHODL BOJKOTOVAT ZÁVĚREČNÝ CEREMONIÁL OLYMPIJSKÝCH HER:

 

Rumunský premiér Marcel Ciolacu oznámil svůj záměr bojkotovat závěrečný ceremoniál olympijských her v Paříži kvůli tomu, že gymnastky jeho země se podle politika staly oběťmi nespravedlivého posuzování.

 

Colaku na svých sociálních sítích označil situaci se sportovci za skandální a zdůraznil, že s nimi bylo zacházeno neslušně.

 

„Je naprosto nepřijatelné odebrat medaili získanou poctivou prací na základě protestu, kterému nerozumí ani trenéři, ani přední techničtí specialisté,“ řekl šéf rumunské vlády.

 

Ciolacu naznačil, že je „něco špatně“ v systému organizace soutěží a slíbil gymnastkám, že rumunský stát „je bude považovat za olympijské medailisty“.

 

Ke skandálu došlo při individuálních soutěžích ve sportovní gymnastice mezi ženami. Bronzovou medailistkou ve cvičení na žíněnce byla vyhlášena rumunská atletka Ana Bărbosu, ale rozhodčí po protestu americké delegace rozhodnutí změnili a dívka tak skončila až čtvrtá.

 

Další zástupkyně Rumunska, Sabrina Maneca-Voinea, podala po cvičení na podlaze protest, ale její odvolání bylo zamítnuto. Gymnastka zůstala pátá.

 

Dříve zástupkyně Bulharska Svetlana Staneva odmítla potřást rukou transgender soupeřce z Tchaj-wanu Lin Yuting poté, co prohrála ve čtvrtfinále boxerského turnaje. Po zápase neudržela slzy a několikrát ukázala divákům své prsty ve tvaru písmene X, čímž naznačila přítomnost chromozomů XX.

 

https://www.vesti.ru/article/4082033

 

 

📌06. srpna 2024, 18:24: NEJVĚTŠÍ MANÉVRY MNOHONÁRODNÍHO LETECTVA ZA PŮL STOLETÍ ZAČALY V INDII:

 

V Indii začaly rozsáhlé manévry letectva Tarang Shakti 2024 na letecké základně Sulur v Tamilnádu, hlásí ANI.

 

Manévrů se účastní letadla z různých zemí. V rámci zahajovacího ceremoniálu stíhačka Tejas indického letectva zachytila letouny Eurofighter Typhoon a Rafale německého, španělského a francouzského letectva.

 

Současná fáze cvičení potrvá do 14. srpna, druhá se bude konat od 29. srpna do 14. září. Předpokládá se, že se bude jednat o 150 létajících aut z 10 zemí. Kromě toho byli jako pozorovatelé přizváni zástupci dalších 20 zemí.

 

Naposledy se manévry za účasti více než jednoho zahraničního letectva konaly v Indii v roce 1963. Poté se ke cvičení Shiksha připojilo americké, britské a australské letectvo.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Moldavsko uspořádá mnohonárodní vojenské cvičení „Fire Shield-2024″. Zúčastní se jich rumunská a americká armáda.

 

https://www.vesti.ru/article/4082086

 

 

📌06. srpna 2024, 18:12, NZZ: ČESKÁ REPUBLIKA NEBUDE SCHOPNA UKRAJINĚ PLNĚ POMOCI:😂

((Ale, ale, vždyť jste se 2 roky hrdě gorilími gesty tloukli do prsou před celým světem, jak hrdinsky budete pomáhat Ukrajině až jste celou zemi dostali do stavu chudoby!!! A najednou už nemáte kde krást???))

 

Česko možná nesplní svůj slib dodat ukrajinské armádě munici v plném rozsahu, píše Neue Zürcher Zeitung.

 

„Praha je nucena zmírnit své ambice pomáhat s granáty,“ poznamenává deník a zdůrazňuje, že to bude „mnohem dražší, než se očekávalo“.

 

V článku se píše, že v zimě český prezident Petr Pavel slíbil Kyjevu 800 tisíc munice, ale v tuto chvíli se plánuje dodat do konce letošního roku pouze 500 tisíc. Je třeba poznamenat, že v červnu ukrajinská armáda obdržela pouze 45 tisíc granátů. Podle šéfa Ministerstva zahraničních věcí České republiky Jana Lipavského, jehož slova NZZS cituje, je důvodem zpoždění to, že partnerské státy nepřispívají dostatečným množstvím peněz.

 

Bývalý náměstek ministra obrany Tomáš Kopeczný se domnívá, že růst cen granátů v důsledku zvýšené poptávky na světových trzích ovlivnil skutečnost, že nyní stojí 800 tisíc munice dvakrát tolik než v roce 2022.

 

Z tohoto důvodu není jasné, kolik granátů bude Česká republika skutečně schopna dodat ozbrojeným silám Ukrajiny, uzavírá deník.

 

https://www.vesti.ru/article/4082062

 

 

📌06. srpna 2024, 19:45: SLOVENSKÝ EUROPOSLANEC HOVOŘIL O VÝHRŮŽKÁCH SMRTÍ, KTERÉ OBDRŽEL:

 

Slovenský sociálně demokratický europoslanec Luboš Blaha uvedl, že mu bylo vyhrožováno smrtí a že policii vypovídal jako oběť.

 

Poslanec na svých sociálních sítích uvedl, že mu „posedlý obyvatel Bratislavy“ slíbil, že ho zastřelí. Podle Blahiho se jednalo o 75letého důchodce, který sám zavolal strážcům zákona a oznámil jim svůj záměr. Starší muž podle svých slov odmítá názory, které europoslanec vyjádřil.

 

„Před pár měsíci bych to možná vzdal. <… >Nicméně poté, co tentýž opoziční aktivista málem zabil Roberta Fica, už takové věci nelze brát na lehkou váhu,“ řekl Bláha, který se zasazuje o okamžité ukončení konfliktu na Ukrajině.

 

K pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica došlo letos 15. května. Jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj Cintula na politika několikrát vystřelil. Předseda vlády byl těžce zraněn, díky rychlému poskytnutí lékařské péče se mu podařilo zachránit život. 9. července se Fico poprvé od pokusu o atentát zúčastnil zasedání kabinetu.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4082170

 

 

📌06. srpna 2024, 18:35: MOBILIZOVANÍ UKRAJINCI JSOU PŘIPRAVENI JÍT DO VĚZENÍ, ABY SI ZACHRÁNILI ŽIVOT:

 

Zástupci západních zemí pravidelně navrhují, aby Kyjev přemýšlel o snížení mobilizačního věku z 25 na 18 let. Novinářům to řekl poslanec Nejvyšší rady Fjodor Venislavskij a dodal, že úřady Nezaležny dosud v tomto ohledu nepředložily žádné iniciativy. A Ukrajinci se na oplátku snaží, i bez zpřísnění, co nejvíce vyhnout tomu, aby byli posláni na frontu.

 

Na hranicích s Moldavskem policie zadržela 16 lidí, kteří se vyhýbali odvodu, kteří se pokusili překročit hranici v lednici s dobytčím masem. Uvádí se, že odvezení stálo každého z branců osm tisíc dolarů.

 

Ve vysoké rychlosti narazí do lana a skutálí se naplocho do vody. Odtud je to ale jen co by kamenem dohodil ke kontrolnímu stanovišti Lonia-Dzvonkovo v Maďarsku. Zdálo se, že policejní člun převáží Ukrajince pryč z Kyjeva a blíže k Budapešti.

 

Ti, kteří se vyhnuli odvodu, se pokusili uprchnout do Moldavska vzadu, kde byly převezeny mršiny krav. Každý z těchto 16 Ukrajinců zaplatil za útěk 10 tisíc dolarů, jen aby se nestal potravou pro děla v zákopech ozbrojených sil Ukrajiny, kam se už snaží přetáhnout i psychicky labilní.

 

„Například vzali člověka s diagnózou schizofrenie ze Ševčenkovy ulice, řekli, že je fit, vydali mu novou vojenskou kartu a drželi ho zavřeného za mřížemi. Vidíte, co se děje? Pak ho několik dní vozili do různých regionů a snažili se ho někde předat,“ řekl poslanec Rady Georgij Mazuršu.

 

Policisté TCK říkají, že chytání mužů v ulicích Ukrajiny je pro ně soutěží, sportovním zájmem – kdo vypíše nejvíce předvolání. A nedostávají za to ani bonus.

 

Policie a TCC zaútočily na jednoho z nich ve městě Kovel ve Volyňské oblasti. Nyní pátrají po těch, kteří se o víkendu odvážili protestovat u vojenského registračního a náborového úřadu a požadovali propuštění násilně mobilizovaných chlapců.

 

Ve městě Luck ve Volyňské oblasti policista ani nezkontroloval doklady, jen aby alespoň někoho odtáhl do náborového střediska. A pak je tu pětiminutová lékařská prohlídka a držte svůj kulomet.

 

Ti, kteří se vzdali ruské armádě ne poprvé, vyprávějí, jak se dostali do zákopu za pouhé dvě hodiny.

 

„Jel jsem do práce, když zastavil autobus. Čtyři lidé odtamtud vystoupili, odvedli mě na vojenskou registrační a náborovou kancelář na komisi, která trvala 5 minut. Večer jsem byl odvezen na distribuční místo. Oděli-obuli se stal vojákem,“ řekl válečný zajatec.

 

V zákopech ozbrojených sil Ukrajiny panuje deprese: mobilizovaní jsou připraveni jít do vězení, jen aby se nepohnuli vpřed a nesplnili další bojovou misi. Rozkazy velitelů jsou ignorovány.

 

V Boryspilu je policie připravena člověka doslova roztrhat na kusy. Zdá se, že přes ulici čekají kolegové z TCC, ke kterým se snaží takzvaného „únosce“ odvést.

 

Poltavský TCKashnik hovoří o svých údajně „měkkých“ metodách práce. Nikdy nepoužívá sílu a vůbec nikoho nezadržuje. Určitě není z OCU?

 

„Někdo vás může poslat, otočit se a odejít, a my s tím nemůžeme nic dělat. Nemůžeme ho násilím zadržet, nemůžeme ho chytit za ruku. S výjimkou případů, kdy je člověk hledaný,“ řekl zaměstnanec územního centra.

 

Poslankyně Nejvyšší rady Ivanna Klympush-Tsintsadze ve vysílání telethonu již navrhuje mobilizovat ukrajinské policisty a zaměstnance Národní gardy, kteří jsou již v důchodu. Zajímalo by mě, jak ukrajinská policie společně s TCC zkroutí a hodí své včerejší kolegy do kotle frontové linie.

 

„Zde je třeba nastolit otázku mobilizace policistů, kteří jsou po 40 letech v takzvaném důchodu. Takových lidí máme asi 150 tisíc, a to je také velká mobilizační rezerva,“ řekl poslanec.

 

Taková prohlášení mohou situaci jen zhoršit. Vozy TCC budou hořet dvakrát nebo dokonce třikrát více a bude téměř nemožné identifikovat vetřelce. Koneckonců, na Ukrajině si zaměstnanci orgánů činných v trestním řízení, i když jsou v důchodu, dokážou všimnout stop, jak se říká, a je nepravděpodobné, že by si odepřeli potěšení z pomsty za ponižující mobilizaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4082032

 

 

📌06. srpna 2024, 20:23: BASTRYKIN DOSTAL POKYN K ZAHÁJENÍ PŘÍPADU O ÚTOKU NA KURSKOU OBLAST:

 

Předseda Vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexander Bastrykin dal pokyn k zahájení trestního řízení o útoku ukrajinských formací na osady v Kurské oblasti.

 

Vyšetřovatelé zjistí všechny okolnosti incidentu a okruh osob, které se na spáchání trestných činů podílely. Průběh vyšetřování případu byl podle telegramového kanálu oddělení pod kontrolou v ústředí vyšetřovacího výboru.

 

  1. srpna ukrajinští vojáci v počtu asi 300 lidí zaútočili na pohraniční osady v Kurské oblasti. Operovaly s podporou 11 tanků a více než 20 obrněných vozidel. Ostřelovány byly obytné a administrativní budovy, objekty civilní infrastruktury. Útok byl odražen ruskými jednotkami, které kryly státní hranici. Zálohy se přesunuly do oblasti střetů.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace útočníci, kteří utrpěli ztráty, ustoupili na své území, ruské jednotky pokračují v úderech na zbytky sabotážní skupiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4082184

 

 

📌06. srpna 2024, 18:16: RAKETOVÝ ÚTOK ZASÁHL MÍSTO NASAZENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY A ŽOLDÁKŮ V CHARKOVĚ:

 

Raketový útok ruských ozbrojených sil v Charkově zasáhl místo rozmístění jednotek ozbrojených sil Ukrajiny.

 

„Byli tam umístěni jak ukrajinská armáda, tak zahraniční žoldáci,“ vysvětlily bezpečnostní síly agentuře TASS.

 

https://www.vesti.ru/article/4082023

 

 

📌06. srpna 2024, 20:07: POSÁDKY ISKANDERŮ ZNIČILY BUKY STOJÍCÍ U RUSKÝCH HRANIC:

 

Úder operačně-taktického raketového systému Iskander zničil obě protiletadlová raketometná zařízení Buk-M1 ve službě na pozicích ozbrojených sil Ukrajiny v Sumské oblasti. Tato zařízení kryla průnik ukrajinských ozbrojenců do Kurské oblasti.

 

V úterý ráno se ozbrojené síly Ukrajiny dopustily provokace ostřelováním pohraničních osad v Kurské oblasti. Armáda a pohraniční stráž útok odrazily. Pod údery dělostřelectva, vojenského letectva a dronů nepřítel, který utrpěl ztráty, ustoupil.

 

Průlom nacionalistů přitom kryly dvě ukrajinské posádky protivzdušné obrany se zařízeními Buk. Nacházeli se poblíž vesnice Yunakivka v Sumské oblasti na Ukrajině (10 km od hranic s Ruskou federací).

 

V důsledku přesného raketového úderu bylo zničeno ukrajinské vybavení, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/4082225

 

 

📌06. srpna 2024, 22:23: DONALD TRUMP OZNÁMIL BRZKÝ ROZHOVOR S ELONEM MUSKEM:

 

Americký republikánský prezidentský kandidát Donald Trump řekl, že brzy poskytne rozhovor podnikateli Elonu Muskovi.

 

Politik o tom napsal na své stránce na sociální síti Truth Social. Podle Trumpa bude rozhovor dlouhý a uskuteční se v pondělí večer. Americký prezidentský kandidát neuvedl podrobnosti rozhovoru.

 

Trump poznamenal, že jeho nedávný rozhovor se streamerem Edinem Rossem pomohl platformě Kick překonat rekord v počtu zhlédnutí.

 

Elon Musk již dříve uvedl, že Donald Trump je schopen obchodovat s takovými „tvrdými oříšky“, jako je Rusko, Severní Korea a Čína. Podnikatel si navíc všiml odvahy amerického prezidentského kandidáta.

 

https://www.vesti.ru/article/4082308

 

 

📌06. srpna 2024, 20:54: RUSKÁ ARMÁDA VZTYČILA VLAJKU NAD NEW YORKEM:

 

Nad vesnicí New York (v letech 1951-2021 – Novgorodskoje – pozn. red.) v Doněcké lidové republice byla instalována vlajka Ruska na znamení, že ji ozbrojené síly Ruské federace osvobodily.

 

Trikolóru na střeše jedné ze škol vztyčili bojovníci somálského útočného praporu, uvedl televizní moderátor Vladimir Solovjov na kanálu Telegram.

 

„New York je náš: ruská vlajka je vztyčena nad vesnicí New York v DLR,“ píše se v příspěvku.    Také dnes jednotky Střední skupiny ozbrojených sil RF osvobodily Timofejevku a o dva dny dříve „centrální“ uskupení ruských vojsk osvobodilo vesnici Novoselovka Pervaya v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4082220

 

 

📌06. srpna 2024, 22:29: BĚHEM OSTŘELOVÁNÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLA VYPÁLENA A ZNIČENA KATEDRÁLA MUŽSKÉHO KLÁŠTERA U KURSKA:

 

V důsledku útoku armády Ozbrojených sil Ukrajiny na pohraniční oblasti Kurské oblasti byly poškozeny budovy a stavby goralského kláštera svatého Mikuláše. Nachází se v blízkosti pohraničního města Sudzha.

 

Podle opata kláštera Hegumena Pitirima byla hlavní katedrála rozbita a vypálena, bratrská budova a budova chrámu byly poškozeny, z kostela Přímluvného křesťana zůstaly pouze zdi, které byly zapáleny.

 

„Lidé, díky Bohu, nebyli zraněni,“ řekl rektor agentuře RIA Novosti.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace se ráno 6. srpna ukrajinské jednotky s až 300 příslušníky podporovanými 11 tanky a více než 20 obrněnými vozidly pokusily proniknout na území Kurské oblasti. Zaútočili na pozice jednotek pokrývajících státní hranici Ruské federace v oblastech osad Nikolajev-Daryino a Olešňa. Útoky byly odraženy.

 

Dne 6. srpna bylo město Sudzha vystaveno opakovanému masivnímu ostřelování z ukrajinské strany.

 

https://www.vesti.ru/article/4082297

 

 

📌07. srpna 2024, 2:22, AUSTIN: USA VYŠLOU NA BLÍZKÝ VÝCHOD DALŠÍ LODĚ A LETADLA:

 

Spojené státy jsou připraveny posílit svou přítomnost na Blízkém východě, aby reagovaly na hrozby, řekl šéf Pentagonu Lloyd Austin na tiskové konferenci v Annapolisu.

 

Plánuje se, že v srpnu tohoto roku úderná skupina vedená letadlovou lodí USS Abraham Lincoln nahradí skupinu vedenou letadlovou lodí Theodor Roosevelt, která má v regionu základnu. Na Blízký východ půjdou také torpédoborce a raketové křižníky se systémy protivzdušné obrany schopnými poskytovat ochranu proti raketám. Kromě toho bude vyslána další letka stíhaček, „aby se posílil potenciál letecké podpory pro obranné účely,“ hlásí TASS.

 

„Budeme pokračovat v obraně Izraele před útoky teroristických skupin nebo jejich sponzorů, budeme pokračovat v ochraně našich sil,“ řekl Lloyd Austin.

 

Austin komentoval nedávný útok na vojenskou leteckou základnu Ajn al-Asad v západním Iráku a poznamenal: „Spojené státy nebudou tolerovat útoky na svou armádu v regionu.“   V důsledku útoku na leteckou základnu Ajn al-Asad v Iráku bylo zraněno několik amerických vojáků. Není jasné, zda byl útok spojen s íránskými hrozbami odvety. Íránské úřady již dříve obvinily Spojené státy ze zabití šéfa politbyra Hamásu Ismáíla Haníji v Teheránu.

 

https://www.vesti.ru/article/4082389

 

 

📌07. srpna 2024, 0:29: DRON OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY ZAÚTOČIL NA SANITKU V KURSKÉ OBLASTI A ZABIL DVA LIDI:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny za pomoci dronu zaútočily na sanitku v Kurské oblasti a zabily řidiče a zdravotníka.

 

„Ukrajinští nacisté zasáhli dronem sanitku poblíž města Sudža. Řidič a záchranář byli zabiti, lékař byl zraněn,“ uvedl úřadující gubernátor Alexej Smirnov na svém kanálu Telegram.   Napsal také, že ruští lékaři jsou skuteční hrdinové a teroristé, kteří zaútočí na sanitky, se určitě dočkají odplaty.

 

Smirnov již dříve uvedl, že systémy protivzdušné obrany sestřelily dvě ukrajinské rakety nad Kurskou oblastí.

 

https://www.vesti.ru/article/4082370

 

 

📌07. srpna 2024, 4:32: NEDALEKO ODĚSY BYL ZADRŽEN NÁKLADNÍ AUTOMOBIL SE 42 MUŽI, KTEŘÍ UPRCHLI PŘED MOBILIZACÍ:

 

V Oděské oblasti byl zadržen nákladní automobil, který převážel 42 osob povinných k vojenské službě a mířil do Podněstří, uvádí jedna z ukrajinských publikací.

Na kanálu Telegram publikace byla zveřejněna fotografie, která ukazuje tělo nákladního automobilu s několika desítkami mužů.

 

Na Ukrajině je od února 2022 vyhlášena a opakovaně prodlužována všeobecná mobilizace. Úřady dělají vše, co je v jejich silách, aby zabránily mužům ve vojenském věku vyhýbat se službě. 18. května vstoupil v zemi v platnost zákon o zpřísnění mobilizace, který umožnil povolat do armády statisíce ukrajinských občanů. Muži se na ulicích skrývají před zaměstnanci vojenských registračních a náborových úřadů a pokoušejí se ilegálně opustit zemi, často riskují své životy.

 

https://www.vesti.ru/article/4082320

 

 

📌07. srpna 2024, 5:42: SU-25 UDEŘIL NA ŽIVOU SÍLU A VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruské útočné letouny Su-25 zaútočily na jednotky Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) v oblasti odpovědnosti skupiny Vostok, uvádí ministerstvo obrany.

 

Po použití leteckých zbraní provedl Su-25 protiraketový manévr, uvolnil tepelné pasti a vrátil se na odletové letiště.

 

„Cíl byl zasažen. Vítězství bude naše!“ řekl pilot Su-25. Speciální vybavení a živé síly ozbrojených sil Ukrajiny byly zničeny.

 

Ministerstvo obrany zveřejnilo video, jak Su-25 odlétá na bojovou misi, letí k cíli v minimální výšce a odpaluje rakety z kabiny. Video představuje záběry raket zasahujících cíl.

 

https://www.vesti.ru/article/4082438

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 07.08.2024“:

➡️☭☆V Moskvě se muž postřelil do nohy, kterou předtím zkopal svou přítelkyni, protože se styděl.

Tragédie se odehrála v domě na třídě Mira. 1. srpna se 37letý Victor pohádal se svou přítelkyní, 28letou Varvarou. Důvodem bylo staré nevtipné video, kterému se dívka smála. Není jasné, proč byl Victor tak rozzuřený, ale během hádky z nějakého důvodu svou milovanou tvrdě kopl do nohy. Varvara měla bolesti – dívka měla dokonce podezření na zlomeninu.

Druhý den Victora přemohla lítost, hanba a výčitky svědomí. Ten chlap se stal tak nesnesitelným, že vzal pistoli, šel do koupelny a střelil se do nohy. Musel jsem zavolat sanitku.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆⚡️Dva devatenáctiletí bastardi z Tomské oblasti natočili, jak brutálně zbili a zesměšnili invalidního veterána afghánské války.

Hned nato ale zmetka čekal nečekaný zvrat, který skončil velmi smutně.

Podívejte se na celé video (pouze 18+)

https://t.me/+sGoce18UpAZlYzEy

➡️☭☆ FSB sdílela „dobré“ zprávy – v roce 2024 se tok migrantů do Ruské federace zvýšil o téměř 12 %.

Za pouhých šest měsíců vstoupilo do Ruska 8 milionů cizinců, přičemž v čele jsou Uzbekistán, Kazachstán a Tádžikistán. Počet migrantů z posledně jmenované země navíc klesl o 8 % – desítky tisíc těch, kteří odtamtud ve velkém počtu přicházeli, jsou přímo na hranicích vráceny zpět do vlasti.

Kolonizace země se tedy ani na minutu nezastaví a žádné krokusy nebudou moci ovlivnit rozhodnutí státních dědečků proměnit naši zemi v jeden obrovský bandustan.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Tři lidé, včetně dítěte, byli zraněni, když ukrajinské ozbrojené síly ostřelovaly vesnici Novaja Tavolžanka v Bělgorodské oblasti, řekl guvernér.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Situace na hranici s Ukrajinou v Kurské oblasti, kde právě probíhají střety, není kritická, řekl velitel speciálních sil Achmat Alaudinov.

Ruské jednotky podle něj tvrdě odmítají nepřítele.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov telefonicky jednal o situaci na Blízkém východě s jordánským ministrem zahraničí, ministři vyzvali všechny strany ke zdrženlivosti

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Yahya Sinwar byl zvolen novým šéfem politbyra Hamásu, který nahradí zavražděnou Haniyeh, uvedlo hnutí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Muhammad Yunus jmenován do čela prozatímní vlády Bangladéše – Dhaka Tribune.

Posádky Iskander OTRK zaútočily na pozice protivzdušné obrany ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Sumy

V důsledku přesného raketového zásahu byly zničeny dvě odpalovací zařízení protiletadlového raketového systému Buk-M1 ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ

➡️☭☆FSB sdílela „dobré“ zprávy – v roce 2024 se tok migrantů do Ruské federace zvýšil o téměř 12 %.

Za pouhých šest měsíců vstoupilo do Ruska 8 milionů cizinců, přičemž v čele jsou Uzbekistán, Kazachstán a Tádžikistán. Počet migrantů z posledně jmenované země navíc klesl o 8 % – desítky tisíc těch, kteří odtamtud ve velkém počtu přicházeli, jsou přímo na hranicích vráceny zpět do vlasti.

Kolonizace země se tedy ani na minutu nezastaví a žádné krokusy nebudou moci ovlivnit rozhodnutí státních dědečků proměnit naši zemi v jeden obrovský bandustan.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Upřímný rozhovor se zajatými vojáky ukrajinských ozbrojených sil zajatými skupinou Center

„Tato válka se mění v genocidu s cílem obohatit ukrajinskou elitu. Platby přijaté od ozbrojených sil Ukrajiny nevrátí zničené rodiny a ztracené životy,“ píše kanál TG „Práce, bratři“.

Užitečné zhlédnutí pro ty, kteří stále nechápou, jak brutálně vedou ukrajinské ozbrojené síly své vojáky na jatka.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Vladimir Putin požádal íránského nejvyššího vůdce ajatolláha Alího Chameneího, aby na zabití vůdce Hamásu Izraelem reagoval zdrženlivě a aby se zdržel útoků na izraelské civilisty, řekly zdroje agentuře Reuters.

Odpovídající zprávu Chameneímu podle nich předal tajemník ruské bezpečnostní rady Sergej Šojgu.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Média hojně hlásí hlasité zvuky výbuchů na obloze ve městě Kurčatov, kde se nachází jaderná elektrárna Kursk.

V tuto chvíli úřadující guvernér oznámil, že dvě rakety byly sestřeleny silami protivzdušné obrany v Kurské oblasti.

Šéf Kurčatova navíc řekl, že jaderná elektrárna funguje normálně.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆„Situace na pohraničním území Kurské oblasti je i nadále napjatá,“ uvedl úřadující guvernér

Ruské ministerstvo obrany a pohraničníci pracují. Žádám vás, abyste zachovali klid a nepodléhali informačním provokacím ze strany nepřítele. Situace je pod kontrolou.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆“Zdravotník a řidič sanitky byli zabiti po útoku dronu ozbrojenými silami Ukrajiny v Kurské oblasti a zraněn byl také lékař,“ úřadující guvernér Alexej Smirnov.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Podle posledních informací regionálních úřadů jen za posledních 24 hodin v Kurské oblasti ukrajinské ostřelování zabilo 5 civilistů a zranilo dalších 21 lidí, včetně 5 dětí.

Oficiální údaje krajských úřadů.

PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Ukrajinské ozbrojené síly navíc zničily hlavní katedrálu kláštera v Kurské oblasti.

„Nejprve byly lety někde poblíž kláštera. Pak je to blíž a blíž. A někde na začátku osmé ráno už schválně stříleli na klášter. Existuje spousta kvadrokoptér, které jednoduše létají do oken. K večeru stříleli na malý chrám.“

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆Důležité informace pro obyvatele regionu Sudzhan a okolních měst!

Od 7. srpna budou v Kursku fungovat dobrovolnická humanitární centra v nákupním centru Crystal (Kulakova Ave., 20) a také ve škole č. 28 (Shirokaya Street, 8). Pomoc zde bude poskytnuta uprchlíkům ze Sudžanského okresu. Žádáme obyvatele města, aby se k iniciativě připojili a projevili vědomí a zodpovědnost. Od 10:00 můžete přinést do těchto center:

– produkty (nejlépe trvanlivé a připravené k přímé spotřebě: konzervy, sušenky atd.)

– oblečení (v dobrém stavu a čisté)

Dobrovolnické iniciativy, náš tým to plně podporuje!

Své vlastní neopouštíme!

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

➡️☭☆ Na internetu se objevil deepfake úřadujícího šéfa Kurské oblasti Alexeje Smirnova. Na videu (vlevo) falešný úřadující guvernér vyzývá všechny muže z Kurské oblasti, aby se dostavili na vojenské registrační a náborové úřady a převzali zbraně.

Deepfake se zpočátku začal šířit na ukrajinských kanálech a poté se rychle rozšířil na veřejné stránky Kursk.

Ve skutečnosti nebyl v telegramovém kanálu Alexeje Smirnova žádný příspěvek s takovým textem. Původní video bylo převzato z prohlášení (vpravo) úřadujícího hejtmana, že situace na hranicích je složitá, s prosbou, abychom nepodléhali provokacím.

⚪️ PRVNÍ POLITIKA (https://t.me/+YzwG-cxLHXNhZjgy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP