Po desetiletích zastrašování veřejnosti nová studie přiznává, že studie bezpečnosti vakcín se neprovádějí před jejich použitím na veřejnosti ani po něm.

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi zde:

 

15.7.2024

Po desetiletí rodiče dětí poškozených očkováním, dospělých poškozených očkováním a další lidé zpochybňovali tvrzení, že vakcíny jsou nejdůkladněji testovaným bezpečnostním produktem na světě, jen aby se jim lékařská komunita a zdravotnické agentury vyhnuly a napadly je.

Nyní studie zveřejněná v prvním červencovém týdnu v časopise New England Journal of Medicine připouští, že vakcíny nejsou řádně prozkoumány.Dovolte mi však uvést kontext, aby se nikdo nenechal zmást tím, o co jim zjevně jde,“ píše Aaron Siri.

A tak tvrzení, že vakcíny jsou nejlépe prozkoumaným produktem na světě, umírá.

Autor: Aaron Siri

Wow. Po desetiletích, kdy Dr. Stanley Plotkin a jeho žáci vakcinologové trvali na tom, že vakcíny jsou nejlépe prozkoumaným produktem na světě, právě napsali článek, ve kterém přiznávají pravý opak.

Právě přiznali, že vakcíny nejsou řádně prozkoumány – ani před vakcinací, ani po ní. Přiznali například, že „předlicenční klinické studie mají omezené velikosti vzorků [a] délku sledování“ a že „na poregistrační studie bezpečnosti nejsou vyčleněny prostředky“.

Financování vědeckých poznatků o bezpečnosti očkování po registraci. Daniel A. Salmon, Ph.D., M.P.H., Walter A. Orenstein, M.D., Stanley A. Plotkin, M.D., a Robert T. Chen, M.D. Publikováno 6. července 2024.
N Engl J Med 2024;391:102-105 DOI: 10.1056/NEJMp2402379 VOL. 391 NO. 2

To je neuvěřitelný zvrat. Dovolte mi však uvést kontext, aby nikdo nebyl zmaten tím, o co jim zjevně jde.

Po desetiletí lékařská komunita trvala na tom, že vakcíny jsou nejdůkladněji prozkoumaným produktem vůbec; například Dr. Paul Offit řekl: „Myslím, že bychom měli být hrdí na vakcíny jako na pravděpodobně nejbezpečnější a nejlépe testované věci, které vkládáme do našeho těla.“

Po desetiletí rodiče dětí poškozených očkováním, dospělí poškození očkováním a další zainteresované strany tato tvrzení zpochybňovali, jen aby se jim lékařská komunita a zdravotnické agentury vyhnuly a napadly je.

V roce 2018 jsem měl bezprecedentní příležitost vyslechnout architekta našeho očkovacího programu a kmotra vakcinologie, doktora Plotkina, a obnažit důkazy, které ukázaly to, co nyní tito autoři konečně přiznávají, tedy naprostý nedostatek zkoušek a studií bezpečnosti vakcín. Viz „Výpověď Stanleyho Plotkina„.

Poté, co je tato výpověď zveřejněna, Dr. Plotkin pokračuje v tirádě, vznáší požadavky, aby FDA doplnila „chybějící informace o bezpečnosti a účinnosti“ do příbalových letáků vakcín a aby CDC vyloučila škodlivost ze svých informačních listů o vakcínách, „lobuje u Gatesovy nadace, aby podporovala provakcinační organizace“, usiluje o to, aby WHO zařadila váhavost ohledně vakcín na seznam globálních hrozeb, lobuje u AAP, IDSA a PIDS, aby „podporovaly školení svědků“ na podporu bezpečnosti vakcín atd. Viz „Reakce Dr. Stanleyho Plotkina, „kmotra vakcín“, na dotazování„.

Problém je, že to nefunguje. Nefunguje to proto, že ve své podstatě neexistují žádné řádné bezpečnostní studie. Neexistují tedy žádné údaje o bezpečnosti, které by FDA mohla přidat do příbalových letáků, a skrývání škod odstraněním z příbalových letáků CDC je nezmizí. Rodiče a ostatní dospělí nepřestanou jednoduše věřit tomu, co viděli na vlastní oči, protože CDC, WHO, Gatesova nadace atd. je nechtějí uznat, nebo hůře, napadají je.

Tím se dostáváme do současnosti, v níž si Plotkin a jeho žáci uvědomují, že nemohou na veřejnost vrhat voodoo. Nemohou skrývat pravdu. Jejich jedinou možností je tedy pokusit se kooperovat s pravdou, o které lhali celá desetiletí, tím, že nyní přiznají, že studie, které by prokázaly, že vakcíny jsou bezpečné, neexistují. Při tomto přiznání však příhodně opomíjejí přiznat, že celá desetiletí lhali, zplynovali, podváděli (a to slovo nepoužívám lehce) veřejnost tvrzením, že vakcíny jsou pravděpodobně nejdůkladněji testovanými bezpečnými produkty na světě a že lidé mají být klidní, že v otázce bezpečnosti vakcín nezůstal kámen na kameni.

Ve svém právě zveřejněném článku tedy předstírají, že o bezpečnosti vakcín nikdy nelhali. Předstírají, že nyní pouze poukazují na to, že bezpečnost vakcín nebyla nikdy skutečně provedena, jako by to nebylo známo již dříve.

Nenechte se zmást. Jejich skutečná agenda je jasná a není jí studium bezpečnosti vakcín, ale spíše potvrzení toho, čemu již věří. To je naprosto jasné z toho, že ačkoli ve svém článku přiznávají, že studie nebyly provedeny, jedním dechem píší, že vážná poškození způsobená vakcínami jsou „vzácná“. Ale pokud studie nebyly provedeny, jak to mohou vědět? Odpověď zní: nevědí a ani je nezajímá, že znají pravdu. Jejich cílem je chránit produkty, které celou svou kariéru hájí a uctívají a které jim přinesly slávu a bohatství.

Ignorují také horu studií a údajů, které již existují a které jasně ukazují na vážné poškození vakcínami. Stačí se na chvíli podívat na rozsáhlé vědecké poznatky o jedné z adjuvans používaných ve vakcínách, která podle mnoha studií může způsobit vážné poškození. Viz „Reaktogenní „placebo“ a etika informovaného souhlasu v klinických studiích vakcíny Gardasil HPV: Případová studie z Dánska„.

Nakonec se stačí podívat na jejich navrhované řešení. Poté, co tito lidé učinili apriorní závěr, že poškození je „vzácné“, a ignorovali všechny existující studie, které poškození prokazují, mají tu drzost, že chtějí vyčerpat federální fond pro odškodnění za poškození způsobená očkováním, aby pravděpodobně zaplatili sobě a svým krajanům stovky milionů dolarů za provedení studií, které by se nepochybně snažily potvrdit jejich předchozí závěr, že poškození způsobená očkováním jsou „vzácná“, a zároveň ignorovat studie, které již vážné poškození prokazují.

Takže s ohledem na to, a omlouvám se za dlouhé povídání, zde jsou věci, které v tomto článku přiznávají snad úplně poprvé.

„[P]rosto rozšířená váhavost vůči vakcínám, která byla pozorována během pandemie covid-19, naznačuje, že veřejnost již není spokojena s tradičním bezpečnostním cílem, kterým je pouhé zjištění a kvantifikace souvisejících rizik poté, co byla vakcína schválena k použití.“

Komentář: Rodiče dětí poškozených očkováním, dospělých poškozených očkováním a dalších osob nebyli nikdy „spokojeni“ se snahou vyhodnotit „rizika poté, co byla vakcína povolena“.

„Pro úplnou charakteristiku bezpečnostního profilu nové vakcíny jsou nutné studie po jejím schválení, protože klinické studie před jejím schválením mají omezené velikosti vzorků, délku sledování a heterogenitu populace.“

Komentář: Dovolte mi to přeložit – klinické studie, na které se spoléhá při udělování licencí pro dětské vakcíny, jsou z hlediska bezpečnosti k ničemu, protože prakticky nikdy nemají placebovou kontrolu, obvykle přezkoumávají bezpečnost několik dní nebo týdnů po injekci a často mají příliš málo účastníků na to, aby bylo možné změřit něco hodnotného, stačí se podívat na „Žádná z dávek vakcín, které CDC doporučuje pro rutinní injekční aplikaci dětem, nebyla FDA licencována na základě dlouhodobé placebem kontrolované studie„; kupodivu jsem zrovna před nedávnem vedl spor s jedním Plotkinovým žákem, ve kterém zjevně ještě nebyl ochoten uznat výše uvedenou pravdu:

 

Je velmi důležité prozkoumat nežádoucí příhody po očkování (dále jen „NPP“), které nebyly zjištěny v klinických studiích, a zjistit, zda jsou v příčinné nebo náhodné souvislosti s očkováním.“

Komentář: A to jste tvrdili, že se to dělá už desítky let!

„Pokud jsou způsobeny očkováním (nežádoucí účinky očkování), je třeba zjistit riziko, které lze přičíst očkování, a biologický mechanismus. Tato věda se stává základem pro vývoj bezpečnějších vakcín, pokud je to možné, a pro stanovení kontraindikací očkování a odškodnění, které by mělo být nabídnuto za AEFI.“

Komentář: Znovu opakuji, žádné sh**, a to jste také tvrdili, že se to dělá už desítky let!

„V současné době ve Spojených státech, když Poradní výbor pro imunizační praxi (ACIP) doporučí novou rutinní vakcínu, jediné automatické zákonné přidělení zdrojů, které následuje, je pro nákup vakcín v rámci programu Vaccines for Children (VFC) a pro Program odškodnění za zranění způsobená vakcínami (VICP). Ačkoli ACIP uznává tuto potřebu, v současné době nejsou vyčleněny žádné prostředky na studie bezpečnosti po schválení vakcíny nad rámec ročních prostředků, které musí každoročně schvalovat Kongres.“

Komentář: Znovu, žádné s**! Ale je od vás hezké, že jste to po desetiletích oblbování plynem konečně přiznali.

„Pokrok ve vědě o bezpečnosti vakcín je pochopitelně pomalý – často závisí na epidemiologických důkazech, které jsou opožděné nebo nedostatečné pro podporu kauzálních závěrů, a na neúplném pochopení biologických mechanismů – což negativně ovlivnilo přijetí vakcín.“

Komentář: Vakcína se tak stává „bezpečnou“, protože kdyby se před jejím schválením provedla řádná klinická studie, znali bychom její bezpečnost ještě předtím, než by byla vypuštěna na děti, a nemuseli bychom se spoléhat na zmatené, zkreslené a rozporuplné „epidemiologické“ studie, které nyní chcete provést a které, jak dáváte najevo, navrhujete pouze proto, že se chcete vyhnout „znepokojení veřejnosti a následnému poklesu proočkovanosti“, nikoli proto, že vám skutečně záleží na bezpečnosti.

„Ve 234 přehledech různých vakcín a zdravotních následků provedených v letech 1991-2012 IOM zjistila, že u 179 (76 %) zkoumaných vztahů nejsou dostatečné důkazy k prokázání nebo vyvrácení příčinné souvislosti, což ukazuje na potřebu přísnější vědy.“

Komentář: Znovu opakuji, žádné sh**, a ocenil bych, kdybyste prosím řádně citoval bílou knihu ICAN z roku 2017, ze které jste tento bod jasně vytáhl „VACCINE SAFETY: Introduction to Vaccine Safety Science & Policy in the United States„.

„Identifikace biologických mechanismů nežádoucích reakcí – jak a u koho k nim dochází – je zásadní pro vývoj bezpečnějších vakcín, prevenci nežádoucích reakcí rozšířením kontraindikací a spravedlivé odškodnění očkovaných osob za skutečné nežádoucí reakce.“

Komentář: Nestydatě předstíráte, že jste po celá desetiletí neignorovali nebo nenapadali ty, kteří po těchto studiích volali, a zároveň předstíráte, že hora takových studií prokazujících výše uvedené již neexistuje.

„[B]udžet na monitorování bezpečnosti vakcín v CDC (které je zodpovědné za většinu úsilí federálních úřadů USA) stagnuje … na úrovni přibližně 20 milionů dolarů ročně“, což je, jak píší, „nedostatečná úroveň financování“.

Komentář: Opět nestydaté předstírání, že rodičovské skupiny o této problematice nekřičí již celá desetiletí, jen aby byly ignorovány a napadány.

„Veřejnost [nyní] také chce, aby orgány veřejného zdraví zmírňovaly a předcházely vzácným, ale závažným nežádoucím účinkům – které se již nezdají být vzácné, když jsou vakcíny podávány milionům nebo miliardám lidí.“

Komentář: Studie, které prokazují škody, které způsobují, nejsou vzácné a již existují, ale vás tato skutečnost nezajímá, protože bezpečnost vakcín není skutečným cílem.

Pokud je skutečně zajímá pravda o tom, jaká poškození vakcíny způsobují a jakou rychlostí k těmto poškozením dochází, pak by měli uvítat svolání dvoustranného panelu, který by mohl nejprve přezkoumat všechny velmi znepokojivé studie a tvrdá data, která již na toto téma existují (často od vědců, kteří nejsou na podpoře farmaceutických firem), a mohli bychom společně navrhnout další studie a nechat je proběhnout otevřeně, aby se všichni museli smířit s výsledkem.

(Mezi dalšími důvody, proč požadovat, aby se studie prováděla otevřeně, je to, že jsem byl na vlastní kůži svědkem toho, co se stane, když studie srovnávající očkované a neočkované děti ve velkých souborech dat o mnoha milionech osob s použitím historických údajů o pojištění ukázala, že očkované děti měly několikanásobně vyšší výskyt mnoha chronických onemocnění – studie se pohřbí, a proto je třeba ji provést otevřeně.)

Plotkin a spol. by měli uvítat studie, které mohou prokázat, že vakcíny nepřispěly k nárůstu chronických dětských onemocnění (z nichž mnohé jsou imunitně podmíněné) z 12 % dětí na počátku 80. let (kdy CDC doporučovala 7 rutinních dětských injekcí) na více než 50 % dětí v současnosti (kdy CDC doporučuje více než 90 rutinních dětských injekcí).

A myslím, že takové studie vítají, pokud mohou zajistit, že jejich výsledek ukáže, že vakcíny tyto škody nezpůsobují. Bohužel skutečnost je taková, že (jak vědí) studie, které ukazují, že vakcíny k tomuto nárůstu přispívají, již existují. Ale jejich cílem v každém případě není skutečně studovat bezpečnost. Spíše jde o to, aby dokázali svůj předchozí předpoklad, že vakcíny jsou bezpečné a poškození jsou „vzácná“. Tímto přístupem navrhli VAERS, V-SAFE, VSD a každý další „bezpečnostní“ systém.

Jak je z jejich článku patrné, jediným důvodem, proč vůbec předstírají, že se zajímají o bezpečnost vakcín, je to, že chtějí zabránit snížení spotřeby vakcín – nikoliv skutečně zajistit bezpečnost.

To vše znamená, že pokud to myslí opravdu dobře, spolupráci bych uvítal. Abych byl spravedlivý, napíšu všem čtyřem z nich e-mail s žádostí o schůzku, na které bychom přezkoumali stávající vědecké poznatky a navrhli studie, na kterých bychom se vzájemně dohodli. Pokud jim jde skutečně o bezpečnost vakcín, měli by to přivítat (navzdory jejich útokům na mou osobu nemám nic proti nim a doufám, že se dokáží povznést nad všechny své zášti v zájmu ochrany dětí). A co je nejdůležitější, jsem ochoten žít s výsledky těchto studií. Jsou?

O autorovi

Aaron Siri je americký právník a vedoucí partner advokátní kanceláře Siri & Glimstad. Má rozsáhlé zkušenosti s komplexními občanskoprávními spory, včetně občanských práv zahrnujících povinnou medicínu, hromadné žaloby a spory s vysokými sázkami.

 

ZDROJ:

https://expose-news.com/2024/07/15/after-decades-of-gaslighting-the-public/

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

 

15.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, BÝVALÝ ODSTŘELOVAČ: „JE ZŘEJMÉ, ŽE TRUMPŮV ATENTÁTNÍK MĚL POMOC“

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Redacted, Roman Kirsch, 👉 Clayton Morris: „ČEKALI 42 VTEŘIN NEŽ ZASTŘELILI TRUMPOVA ATENTÁTNÍKA“; VYNOŘUJÍ SE NOVÉ OTÁZKY; Redacted, 1.díl…

 

https://youtu.be/P6my146yMo8?si=zdPAo_haNgxVOJYu

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Redacted, Roman Kirsch, 👉 Clayton Morris: „ČEKALI 42 VTEŘIN NEŽ ZASTŘELILI TRUMPOVA ATENTÁTNÍKA“; VYNOŘUJÍ SE NOVÉ OTÁZKY; Redacted, 2.díl…

 

https://youtu.be/pMvcsWsSXPo?si=fESudA4-Jx1i29l9

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÝ POSUN UKRAJINY PROTI INDII PO OBJETÍ SE MODIHO S PUTINEM; NOVÉ DILLÍ UDEŘILO ZPĚT NA UKRAJINU.

 

https://youtu.be/Vo6lUKVlRVI?si=GOqdEPosyRLQzYrs

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDENOVA REZIGNACE PŘEDPOVĚZENA; JEHO DÁRCI ZMRAZILI VOLEBNÍ FONDY; „BOMBA“ BÝVALÉHO MANŽELA JILL

 

https://youtu.be/mxz5NIHUpmw?si=9t6hg73jrxpHo4bJ

 

 

📌📢🔝🔝🔝 ONDŘEJ PROKOP, předseda hnutí ANO za Prahu:

🛑 NEDLOUHO PO ATENTÁTU NA SLOVENSKÉHO PREMIÉRA FICA DOŠLO KE STŘELBĚ I NA AMERICKÉHO KANDIDÁTA NA PREZIDENTA DONALDA TRUMPA.

🛑 MÍSTO SNAHY O ZKLIDNĚNÍ EMOCÍ NĚKTEŘÍ NAŠI POLITICI NADÁLE ROZDĚLUJÍ SPOLEČNOST.

🛑 NEBUDETE VĚŘIT, JAK TENTO NECHUTNÝ ÚTOK KOMENTOVALI NĚKTEŘÍ NAŠI NOVINÁŘI A PODPOROVATELÉ PĚTIKOALICE.

👉 Fialova vláda chce potichu schválit český Green Deal. Jen benzin kvůli tomu zdraží o 10 korun za litr. Zdraží i energie a spousta dalších věcí. Média o tom nepíší a pětikoalice to “chytře” realizuje v létě, kdy je většina lidí na dovolených.

👉 Už teď přitom Češi platí za energie nejvíc ze všech zemí bývalého východního bloku. Platíme ceny jako na západě, ale dostáváme východní platy. Tím se Fiala nechlubí, ale je to dopad jeho neschopnosti řešit zásadní problémy České republiky.

👉 Tím zdražování nekončí. Pětikoalice chce protlačit vyšší poplatky i za TV a rozhlas. Česká televize a rozhlas přitom už teď požírají miliardy a bohužel mají k objektivní žurnalistice daleko. Proto jsem také podal stížnost na Radu ČT kvůli nevyváženým zprávám a upozaďování hlasů opozice.

👉 V Praze pirát Hřib nakoupil 94 autobusů, které nejezdí – teče jim nafta a musely být odstaveny. Navíc i natiskl lístky, které se nevejdou do označovače! Už je to taková klasika. Na co Piráti sáhnou..

👉Barrandovský most má opět zpoždění. Hotový bude nejdřív koncem listopadu. Vyzývám náměstka Hřiba, aby urgentně a prioritně zkoordinoval uzavírky, jinak nás v září a říjnu čeká hotové peklo.

👉 Kromě toho všeho si Hřib udělal na internetu ještě vlastní anketu a zjistil, že 41 % Pražanů chce dotovat nákladní kola. Je smutné, že s tolika problémy, kterými Praha trpí, řeší náměstek jako hlavní téma zrovna tohle…

 

https://youtu.be/-0mgbljSW7c?si=1_CPCY6mMDzcUosg

 

 

📌15. července 2024: VŮDCE REPUBLIKÁNŮ V SENÁTU ODHALUJE SKUTEČNÉ MOTIVY SPOJENÝCH STÁTŮ VE VÁLCE NA UKRAJINĚ:

 

Dokonce i váleční jestřábi již přiznávají, jaké jsou skutečné motivy pro to, aby konflikt na Ukrajině pokračoval a proč nemají zájem na jeho ukončení diplomatickou cestou.

 

Mitch McConnell, 82letý republikánský senátor a od roku 2021 vůdce republikánské menšiny v americkém Senátu, podal v americkém rozhovoru překvapivě upřímné a nepřikrášlené svědectví o tom, jaké jsou skutečné cíle a pozadí americké podpory Ukrajiny ve válce proti Rusku.

 

„Když se podíváte na to, kam jdou peníze na podporu Ukrajiny,“ řekl McConnell, „ukazuje to, že Spojené státy na tom skutečně vydělávají peníze, aniž by musely nést jakékoli náklady. Kromě Spojených států vynakládá významnou část vojenské a finanční pomoci dalších 38 zemí – včetně spojenců v NATO. Nejlépe se však daří Spojeným státům.“

 

Se svou ukrajinskou politikou našly USA obzvláště chytrý způsob, jak spojit obnovu svých ozbrojených sil se zahraničněpolitickou strategií: „Jednoduše nahrazujeme zbraně, které posíláme na Ukrajinu, modernějšími zbraňovými systémy,“ řekl senátor.

 

To posiluje domácí ekonomiku a aktualizace s inovativnějším systémem, což je na pořadu dne tak jako tak. Státy EU nepřímo platí za staré zbraně a poskytují Ukrajině splátky za zbraně, z nichž většinu si Spojené státy pouze pronajímají, prostřednictvím zákona o půjčce a pronájmu, který pochází z druhé světové války.

 

Jednoduše řečeno: Spojenci z EU platí Ukrajině náklady za zbraně, které Spojené státy poskytují. „Tímto způsobem kompletně přebudujeme naši průmyslovou základnu, včetně obranného průmyslu,“ řekl McConnell.

 

A má pravdu: Právě z tohoto důvodu vzkvétá zbrojní průmysl v duchu vojensko-průmyslového komplexu. A to je důvod, proč nikdo nechce, aby tato válka skončila. Zachování a prosazení vlastních výhod je skutečným cílem ukrajinské politiky Bidenovy administrativy.

 

„A nejlepší na tom je, že na Ukrajině neumírají žádní Američané!“ říká McConnell. „Pro Spojené státy existují jen výhody: Ukrajina ničí armádu jednoho z našich největších rivalů. Je pro mě těžké na tom najít něco špatného.“

 

Republikán doslova řekl s čirým cynismem: „Myslím, že je úžasné, že se brání.“ S odkazem na obvinění, že Evropané nedělají dost, McConell odporuje – také ne bez nepochybné zlomyslnosti:

 

„Utratili 90 miliard za Ukrajinu, poskytli domov obrovskému počtu uprchlíků… Myslím, že naši spojenci v NATO toho udělali hodně!“

 

S ohledem na tyto výroky na otázku, zda jako republikán vlastně nemá s Bidenovou administrativou s těmito názory příliš mnoho společného, odpověděl, že na domácí půdě tomu tak rozhodně není, ale pokud jde o strategii a zájmy zahraniční a bezpečnostní politiky z pohledu USA, rozhodně tuto politiku uvítal.

 

 

Jsou to tedy opět Evropané, kteří, jako užiteční idioti bez jakýchkoli výhod, jakéhokoli vlastního zájmu, ze sebe dělají poslušné přisluhovače Washingtonu a účastní se této průhledné hry. To opět potvrzuje skutečnost, že Spojené státy nemají přátele, mají pouze své zájmy.

 

To je ovšem přesně to, o čem politika vždy byla. Je to krutá realita: Vlády by měly jednat především ve svém vlastním zájmu, v zájmu svých vlastních národů a svých vlastních lidí. Tak je tomu po celém světě. Je to otřepaná pravda.

 

Jen lokajské země EU to většinově nechtějí pochopit. To je důvod, proč jsme dnes tam, kde jsme.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/vudce-republikanu-v-senatu-odhaluje-skutecne-motivy-spojenych-statu-ve-valce-na-ukrajine/

 

 

📌15. července 2024, BÝVALÝ ODSTŘELOVAČ: „JE ZŘEJMÉ, ŽE TRUMPŮV ATENTÁTNÍK MĚL POMOC“ (video):

 

V současné době se objevují další a další důkazy o podivném průběhu celého pokusu o atentát, kdy mnoho svědků potvrdilo, že se zdálo, jako kdyby nebyl ze strany ochranky zájem proti útočníkovi zasáhnout.

 

Spekulace pak jen utvrzují i názory odborníků, včetně těch, kteří mají značné zkušenosti s ochranou vysoce postavených politiků.

 

Armádní veterán řekl, že střelec, který se pokusil zabít Trumpa, měl pomoc. Veterán Dallas Alexander strávil 14 let v týmu odstřelovačů kanadské armády s názvem JTF 2. Jeho úkolem bylo chránit světové vůdce, včetně kanadského premiéra.

 

Podle Alexandera není pochyb o tom, že střelec měl pomoc od „agentury, organizace nebo vlády.“ FBI tvrdí, že se zdá, že Thomas Matthew Crooks jednal sám.

 

Crooks ležel na střeše budovy asi 120 až 150 metrů od pódia, kde Trump mluvil. Jeho fanoušci ho mohli jasně vidět. Alexander říká, že normálně není možné dostat se tak blízko k prezidentovi se zbraní. „To je nemožné,“ zdůraznil.

 

„Něco se stalo, ale já na nikoho konkrétního neukazuji prstem. Je prostě zřejmé, že mu pomohli, aby se tam dostal,“ řekl veterán.

 

„Mohlo se stát, že se někdo záměrně díval jinam nebo že to bylo strategicky naplánováno,“ řekl.

 

Alexander dodal, že považuje za velmi podivné, že někdo, komu se podaří dostat se tak blízko k exprezidentovi se zbraní, mine.

 

„Pokud máte dovednosti k tomu, abyste se vyhnuli několika vrstvám zabezpečení, pak máte také dovednosti k tomu, abyste zasáhli první kulkou,“ vysvětlil. „To prostě nedává smysl.“

 

„Skutečnost, že střelec měl něčí pomoc, je očividně znepokojující,“ řekl Alexander.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/byvaly-odstrelovac-je-zrejme-ze-trumpuv-atentatnik-mel-pomoc-video/

 

 

📌15. července 2024, 15:00: V Jerevanu začíná společné cvičení Arménie a USA:

 

Arménští a američtí vojáci zahájili společné cvičení Eagle Partner 2024. Manévrů se účastní vojáci arménské mírové brigády, amerických pozemních sil v Evropě a Africe a Kansaské národní gardy.

 

Oznámili to v pondělí zástupci arménského ministerstva obrany. Společné cvičení arménských a amerických sil potrvá do 24. července.

 

Účelem cvičení je zlepšit koordinaci jednotek zapojených do mezinárodních mírových misí, vyměnit si osvědčené postupy v oblasti velení a řízení a taktické komunikace a zvýšit bojovou připravenost arménské jednotky.

 

Ve dnech 13. a 16. července navštívil Arménii zástupce vedoucího Ministerstva zahraničí pro civilní bezpečnost, demokracii a lidská práva Uzra Zeya. Náměstek amerického ministra zahraničí se v Jerevanu setkal s americkou velvyslankyní Christine Quinnovou a řekl, že Washington doufá v posílení vztahů s republikou.

 

https://www.vesti.ru/article/4047618

 

 

📌15. července 2024, 15:44, DUDA: POLSKO S ARMÁDOU ČÍTAJÍCÍ AŽ 300 TISÍC VOJÁKŮ NEPOTŘEBUJE BRANNOU POVINNOST:

 

Počet vojáků polské armády musí být zvýšen. Uvedl to v rozhovoru pro deník Super Express polský prezident Andrzej Duda.

 

Podle hlavy republiky potřebuje země asi o 50-100 tisíc obránců více. Vojenský potenciál má být posílen náborem dobrovolníků.

 

„Polská armáda by se měla rozrůst na 250-300 tisíc lidí. Nyní útrapy vojenské služby netrpí více než 198 tisíc vojáků a důstojníků,“ řekl polský vůdce.

 

Pokud bude úspěšná, Varšava nebude zavádět povinnou brannou povinnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4047728

 

 

📌15. července 2024, 16:13: OD ÚTERÝ JE DO LOTYŠSKA ZAKÁZÁN VJEZD AUT S BĚLORUSKOU POZNÁVACÍ ZNAČKOU:

 

Lotyšsko zakazuje vjezd automobilů s běloruskými poznávacími značkami z Ruska a Běloruska. Pokud se majitel vozu odmítne vrátit do země, ze které přicestoval, bude mu auto zabaveno.

 

Zákaz platí od 16. července. Souvisí to se změnami v legislativě Evropské unie a s tím, že Riga obdržela vysvětlení od Evropské komise. Jak je vysvětleno v prohlášení lotyšského státního daňového úřadu, cílem tohoto opatření je „snížit riziko obcházení sankcí“.

 

Zákaz vstupu na území Evropské unie přes všechna kontrolní stanoviště na lotyšské hranici se podle lotyšského státního daňového úřadu nevztahuje na vozidla diplomatických misí a oficiálních delegací. Další výjimka z pravidel je stanovena pro návrat osob z EU do Běloruska, pokud auto není registrováno jako zboží a slouží jako dopravní prostředek.

 

Lotyšsko začalo 15. února zabavovat auta s ruskými poznávacími značkami, která byla v pobaltské republice přeregistrována až 14. února 2024. A v září 2023 Riga zakázala průjezd všech aut registrovaných v Rusku přes hraniční přechody, připomíná portál rus.lsm.lv.      Lotyšský parlament již dříve přijal v závěrečném čtení pozměňovací návrhy k zákonu o migraci. Ukládá ruským občanům povinnost složit zkoušku z lotyšského jazyka, aby si udrželi povolení k pobytu v zemi. Riga již zavázala asi 25 tisíc ruských občanů, aby složili takovou jazykovou zkoušku, aby mohli žít v Lotyšsku. Nová pravidla se dotknou dalších 5 tisíc Rusů. Pouze občané starší 75 let budou osvobozeni od zkoušky, uvedl lotyšský úřad pro občanství a migrační záležitosti.

 

Pskovská oblast je připravena poskytnout podporu při ubytování krajanů, kterým hrozí deportace z území Lotyšska. Vybavuje se pro ně dočasné ubytovací místo, uvedl gubernátor regionu Michail Vedernikov ve videozprávě zveřejněné na svém kanálu Telegram.

 

https://www.vesti.ru/article/4047781

 

 

📌15. července 2024, 14:35: ORBÁN ZASLAL VEDOUCÍM PŘEDSTAVITELŮM EU SVÉ NÁVRHY NA UROVNÁNÍ SITUACE NA UKRAJINĚ:

 

Maďarský premiér Viktor Orbán rozeslal svůj plán na řešení konfliktu na Ukrajině všem hlavám zemí EU, uvedl jeho poradce Balázs Orbán.

 

Upřesnil také, že pokud chce EU mír a mít rozhodující hlas při řešení situace, musí změnit svůj politický kurz.

 

Poradce zdůraznil, že plán maďarského premiéra obsahuje realistické zhodnocení situace a harmonogram akcí, píše deník Magyar Nemzet.

 

Podle Balázse Orbána je důležité udržovat komunikační kanál s Ruskem, aby bylo dosaženo míru v regionu.

 

Premiér Orbán prodlouží svou mírovou misi, dodal poradce. Maďarsko v rámci svého předsednictví v Radě EU plánuje vytvořit podmínky pro mírové rozhovory o Ukrajině.

 

https://www.vesti.ru/article/4047553

 

 

📌15. července 2024, 14:35: MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE PŘEDALO VÁRKU OPRAVENÝCH A MODERNIZOVANÝCH MIGŮ-31:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace obdrželo z leteckého závodu „Sokol“ v Nižním Novgorodu šarži letounů MiG-31, které prošly opravou a modernizací.

 

Informovala o tom tisková služba společnosti United Aircraft Corporation (UAC). Zařízení bylo dodáno v rámci plnění závazků vyplývajících z příkazu obrany státu.

 

„Modernizované MiGy-31 mají vysoké bojové vlastnosti a jsou schopny úspěšně řešit úkoly v moderních podmínkách,“ uvedlo UAC v prohlášení.

 

Uvádí se, že letečtí technici byli posláni na své stálé základny po provedení komplexu pozemních a letových zkoušek.

 

https://www.vesti.ru/article/4047564

 

 

📌15. července 2024, 15:12, PUTIN: METALURGIE MÁ STRATEGICKÝ VÝZNAM PRO OBRANYSCHOPNOST RUSKÉ FEDERACE:

 

Hutní průmysl má pro Rusko strategický význam. Uvedl to prezident Vladimir Putin na akci věnované nadcházející oslavě Dne hutníků.

 

Hlava Ruské federace ve svém projevu uvedla, že domácí metalurgie má „strategický význam pro celou naši zemi, pro zvýšení jejího průmyslového potenciálu, realizaci velkých infrastrukturních projektů, vybavení armády a námořnictva“.

 

Putin vyzdvihl tvrdou práci metalurgů, která vyžaduje odolnost a otužování. „Jsme hrdí na vaše úspěchy,“ řekl.

 

Dříve se prezident Ruské federace podílel na spuštění nových metalurgických zařízení v zemi.

 

Den metalurgů se v Rusku slaví každoročně třetí neděli v červenci. V roce 2024 se svátek bude slavit 21. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4047646

 

 

📌15. července 2024, 15:33, AMERICKÁ TAJNÁ SLUŽBA: TRUMPOVA BEZPEČNOST BUDE POSÍLENA AŽ DO KONCE KAMPANĚ:

 

Americká tajná služba posílí bezpečnost bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa až do konce volební kampaně. Uvádí to v prohlášení ředitelka služby Kimberly Chitleová.

 

Připomněla, že v červnu byla zavedena další opatření k posílení Trumpovy bezpečnosti.

 

„Od soboty jsme také provedli změny v jeho ochrance, abychom zajistili jeho trvalou ochranu na sjezdu (Republikánské strany) a až do konce kampaně,“ řekl Chitle.

 

Kromě toho uvedla, že americká tajná služba se po sobotním pokusu o atentát na Trumpa plně zapojí do nezávislého vyšetřování. Chitl dodal, že služba v této věci spolupracuje s příslušnými výbory Kongresu.

 

Aby se předešlo incidentům, jako byl pokus o Trumpův život, americká tajná služba spolupracuje s úřady na všech úrovních, řekl Chitle.

 

Americký prezident Joe Biden již dříve uvedl, že vyšetřování pokusu o atentát na Trumpa bude rychlé a důkladné.😂🙈

 

https://www.vesti.ru/article/4047704

 

 

📌15. července 2024, 17:04, CNN: TRUMPŮV STŘELEC NAKOUPIL MUNICI NĚKOLIK HODIN PŘED ÚTOKEM:

 

Thomas Matthew Crookes, který v sobotu 13. července provedl pokus o atentát na bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, koupil před útokem v místním obchodě se zbraněmi 50 nábojů. Informovala o tom CNN s odvoláním na zdroje z orgánů činných v trestním řízení.

 

Crookes nakoupil munici několik hodin před pokusem o atentát na Trumpa, poznamenává kanál.

 

  1. července na předvolebním shromáždění v Pensylvánii zahájil Crookes palbu na účastníky shromáždění a samotného Trumpa, který byl zraněn do ucha. V důsledku střelby byl zabit jeden z příznivců bývalého vůdce Spojených států. Střelce zabili důstojníci americké tajné služby.

 

https://www.vesti.ru/article/4047942

 

 

📌15. července 2024, 17:22: NA FLORIDĚ BYL UZAVŘEN PŘÍPAD PROTI TRUMPOVI KVŮLI NELEGÁLNÍMU DRŽENÍ TAJNÝCH DOKUMENTŮ:

 

Soud na Floridě uzavřel případ proti bývalému americkému vůdci Donaldu Trumpovi kvůli nelegálnímu držení dokumentů, vyplývá z rozhodnutí soudce.

 

„Úředníkovi bylo nařízeno, aby případ uzavřel. Všechna naplánovaná slyšení jsou zrušena,“ uvádí se v dokumentu. Informuje také o zamítnutí jakéhokoli projednání petice.

 

Jak již bylo naznačeno, rozhodnutí uzavřít případ proti Trumpovi je způsobeno porušením pravidel pro jmenování zvláštního žalobce.

 

Již dříve bylo oznámeno, že celkový počet obvinění vznesených proti Trumpovi v případě nesprávného nakládání s utajovanými vládními dokumenty dosáhl 40.

 

 

https://www.vesti.ru/article/4047983

 

 

📌15. července 2024, 16:52: IAC ZAČALO DEŠIFROVAT LETOVÉ ZAPISOVAČE LETADLA, KTERÉ SE ZŘÍTILO V MOSKEVSKÉ OBLASTI:

 

Specialisté laboratoře Mezistátního leteckého výboru začali dekódovat letové zapisovače letadla Superjet-100, které se zřítilo v oblasti Kolomna. Informoval o tom web IAC.

 

„V této fázi je předčasné hovořit o načasování ukončení vyšetřování, příčinách a okolnostech incidentu,“ stojí v oficiálním prohlášení.

 

K havárii letadla došlo 12. července. Podle předběžné verze selhal jeden z motorů Superjet-100. Tři členové posádky zahynuli.

 

Na základě tohoto incidentu vytvořila Mezistátní letecká komise komisi, která měla tuto nehodu vyšetřit.

 

https://www.vesti.ru/article/4047890

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 15.07.2024“:

➡️☭☆Vladimir Putin se podílí na spuštění řady zařízení hutnického průmyslu prostřednictvím video spojení

Spouští se vysoká pec č. 5 metalurgického závodu Jenakievo v DPR, vakuové obloukové a elektrostruskové přetavovací pece společnosti Ruspolimet as v Nižnij Novgorodské oblasti a nová koksová baterie Magnitogorských železáren a oceláren v Čeljabinské oblasti.

  1. července Rusko slaví Den metalurgů. Prezident poblahopřál pracovníkům a veteránům průmyslu k nadcházejícímu svátku.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Prezident dal povolení ke spuštění vysoké pece č. 5 hutnického závodu Jenakievo v DPR, která po generální opravě obnovila provoz

Závod Yenakievo s celým metalurgickým cyklem se specializuje na výrobu armatur, válcovaného kovu, včetně pro stavbu lodí, a komerční litiny. Spuštění pece umožní výrobu více než 1 milionu tun oceli ročně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Vojenský personál skupiny sil „Jižní“ identifikoval a zničil britskou samohybnou dělostřeleckou jednotku AC-90 ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti vesnice Ilyinka.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Jarní odvod na vojenskou službu byl dokončen, k vojákům bylo posláno 150 tisíc lidí, informovalo ruské ministerstvo obrany.

Samostatně ministerstvo zdůraznilo, že branci nebyli posíláni na místa nasazení v nových regionech ani k účasti na plnění úkolů Severního vojenského okruhu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

15.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY: CENZURA V ČESKÉ REPUBLICE JE NEPŘÍPUSTNÁ 🇨🇿 ÚSTAVA ČR

 

📌📢🔝🔝🔝💣 15. července 2024, Inovace republiky: CENZURA V ČESKÉ REPUBLICE JE NEPŘÍPUSTNÁ – 🇨🇿 ÚSTAVA ČR:

 

👉 Kdo rozhoduje o cenzuře? 🇨🇿 VLÁDA nebo YOUTUBE ⁉️ STÁT nebo KORPORACE⁉️

👉 Cenzura v ČR? Co říká Ústava ČR?

👉 Ústava ČR článek 17, odstavec 3?

👉 Kdo cenzuruje? Porušují zákony ČR?

👉 Žalovat YouTube?

👉 Na základě čeho se cenzuruje?

👉 Kdo řídí stát?

 

https://youtu.be/gOZ9x1BYf6g?si=jhqK7Q3fLcCNAOxj

 

 

 

📌15. července 2024: ❗️💥 PCR TESTY VÝTĚRU Z NOSU COVID BYLY „NEZÁKONNÝM POŽADAVKEM“, ROZHODL SOUDCE V KANADĚ.

 

Další soudní rozhodnutí ze Severní Ameriky, které dává kritikům Covid za pravdu. Tentokrát soud v kanadském Ontariu rozhodl, že povinný test PCR Covid je nezákonný. Řeč je o cestovateli, který byl odsouzen k tučné pokutě poté, co odmítl takový PCR nosní test.

 

https://tkp.at/2024/07/13/kanadisches-gericht-pcr-nasenabstrich-rechtswidriger-eingriff/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝15. července 2024: 💥 TRESTNÍ OZNÁMENÍ PROTI OČKOVACÍM LÉKAŘŮM

 

Novinář Helmut Reinhardt má právníky Dr. Josef Hingerl a Jürgen Müller ze Sdružení pro práva dětí Now e.V. Rozhovor byl právě zveřejněn na kanálu YouTube „Politics-Spezial – Voice of Reason“.

 

Klikněte zde pro podání trestního oznámení.

↕️↕️↕️

 

https://kinderrechtejetzt.de/strafanzeige-geimpft-ohne-aufklaerung/

 

Je důležité, jak bylo v rozhovoru několikrát zdůrazněno, aby co nejvíce postižených podalo trestní oznámení a trestní oznámení.

 

 

 

📌15. července 2024: 💥 „ČERSTVÉ“ POTRAVINY V ALDI

 

Stojí za to se podívat na obal!

„Biotechnologicky vyrobené“

 

CO TO ZNAMENÁ?

 

Biotechnologie se v současnosti vyznačuje tím, že pracuje s metodami genetického inženýrství a molekulární biologie.

Mikroorganismy jsou geneticky modifikovány, dokud nemají požadované vlastnosti.👀

https://t.me/absurdnisvet/76168

 

 

📌15. července 2024: Alex Jones: NEJVYŠŠÍ ČERVENÁ VÝSTRAHA! GLOBALISTICKÝ DEEP STATE JE ZOUFALÝ A POKUSÍ SE ZNOVU ZABÍT TRUMPA!

 

Alex Jones vysvětluje, proč se neschopnost tajné služby zabránit pokusu o atentát na prezidenta Trumpa rovná hlubokému státnímu převratu, a tím to neskončí.

 

https://www.infowars.com/posts/maximum-red-alert-the-globalist-deep-state-is-desperate-and-will-try-to-kill-trump-again/

 

 

📌15. července 2024: Překlad: MUSK ODHALUJE EVROPSKOU KOMISI JAKO ZLOČINECKOU ORGANIZACI, TOTALITA, PŘED KTEROU JSME VAROVALI, SE SKUTEČNĚ DĚJE:

 

Zoufale se snaží udržet kontrolu nad historií a zdá se, že se jim do cesty staví Elon Musk.

 

Od té doby, co Elon Musk koupil Twitter, jsem k jeho záměrům skeptický. Ale bombová zpráva z pátečního rána ukazuje, že moje skepse možná nebyla na místě.

 

Margarethe Vestager, výkonná viceprezidentka Evropské komise, vysvětlila, že Muskova Platforma X, dříve Twitter, „nedodržuje DSA v klíčových oblastech transparentnosti. Uvádí uživatele v omyl, neposkytuje adekvátní úložiště pro reklamy a blokuje přístup výzkumníků k datům.“

 

Dodala: „Je to poprvé, co jsme učinili prozatímní rozhodnutí podle zákona o digitálních službách.“

 

Elon Musk pak shodil bombu a napsal.

 

„Evropská komise nabídla 𝕏 ilegální tajnou dohodu: pokud bychom tiše cenzurovali projev, aniž bychom to komukoli řekli, nepotrestali by nás,“ uvedl v příspěvku na X. „Ostatní platformy tuto dohodu přijaly. 𝕏 ne.”

 

Páni! Jak jsem nedávno diskutoval ve svém pořadu, postoj X „svoboda projevu, ale žádný dosah“ je přijatelný pouze tehdy, je-li společnost ochotna obhajovat VŠECHNY typy legální svobody projevu. Pokud je Muskovo obvinění oprávněné, pak se zdá, že jeho platforma skutečně dělá to, co tvrdí, že dělá.

 

Evropská komise je jen jednou z mnoha globalistických organizací, které se snaží kontrolovat výkaznictví po celém světě, zejména na internetu. Naneštěstí drtivá většina velkých technologických a mediálních společností až příliš ráda vyhovuje požadavkům cenzury. Skutečně sdílejí globalistický postoj k „dezinformacím“ a nechtějí nic jiného než povolení k cenzuře.

 

Je ironií, že Evropská komise ve svém sporu s Muskem Jinými slovy, chtějí lépe porozumět tomu, jak vyprávění nejen ovládat, ale také používat způsobem, který masy vtlačí do daného vidění světa. Musk to nedovolí.

 

Sláva Muskovi a X za vítězství v této důležité otázce. Pořád mu úplně nevěřím, ale mělo by se mu to přiznat, když si to zaslouží.

 

Totalita, před kterou jsme varovali, se skutečně děje.

 

Evropská unie v současnosti nutí velké technologické společnosti, aby tajně prováděly masovou cenzuru. Zdá se, že Google a Facebook se přidávají.

 

Z hlavních platforem klade odpor pouze Elon Musk s X.

A nyní se EU chystá potrestat X masivními pokutami – až 6 procent z celkového celosvětového prodeje.

 

Nedovedu si představit ohavnější formu zahraničního vměšování do našich vnitřních záležitostí, než je požadavek zahraničních vlád na masivní tajnou cenzuru z ideologických a politických důvodů.

 

Děsivé je především zjevné přímé zapojení státních tajných a bezpečnostních služeb a jejich zprostředkovatelů do požadavků cenzury.

 

A to vše se děje právě ve chvíli, kdy tytéž vlády – včetně naší – varují před ruskými dezinformacemi prostřednictvím spamových účtů, které sotva kdo kdy vidí.

 

Nenechte se zmást událostmi. Vlády a bývalí představitelé zpravodajských služeb v Evropě, Austrálii, Izraeli, Brazílii, na Ukrajině a v dalších zemích nejen požadují cenzuru, ale často sami šíří dezinformace.

 

EU například tvrdí, že na X je více dezinformací než na jiných platformách a že by je omezila větší cenzura.

 

To je špatně. Pouze X má open source systém Community Notes, který umožňuje opravu nesprávných informací v reálném čase. Nedávná studie v JAMA, Journal of American Medicine, zjistila, že 97,5 % komunitních poznámek bylo zcela přesných, 2 % částečně a 0,5 % nepřesných.

 

Není to dokonalé. Já sám mám někdy jiný názor. A samozřejmě věda nikdy nezůstane na místě; to, co se dnes zdá správné, již nebude správné v budoucnosti.

 

Ale X’s Community Notes více mluví, než cenzuruje, aby dal kontroverzní obsah do kontextu. I když je připojena poznámka komunity, můžete souhlasit nebo odmítnout obsah.

 

EU chce, aby její expertní panely, nikoli poznámky komunity, tajně rozhodovaly o tom, co můžeme číst a říkat online. To je nemorální a protiústavní.

 

Další důležitou součástí dezinformací EU je, že „výzkumníci“ by měli mít přístup k interním datům X, která mu Musk vzal nákupem Twitteru. Ale lidé, kteří chtějí tato data, nejsou výzkumníci. Jsou to aktivisté cenzury, z nichž mnozí mají úzké vazby na vlády obecně a na zpravodajské služby zvláště.

 

Pokud se EU podaří cenzurovat X, Facebook, Google a všechny další velké internetové platformy, pak už nebude svoboda projevu. Pak už bude jen státem řízené vyjadřování názoru.

 

Mnoho lidí se oprávněně obává důsledků, pokud bude jediný muž, Elon Musk, to jediné, co stojí mezi námi a totalitními cenzurními plány zahraničních vlád. To mě také znepokojuje. Naše svoboda projevu je nezcizitelná. Není to něco, co nám dávají vlády.

 

Musíme se bránit. Měli bychom být Muskovi vděční za to, že se postavil totalitám v Evropě, Brazílii a Austrálii, ale musíme vybudovat občanské hnutí, abychom se bránili.

 

https://uncutnews.ch/musk-entlarvt-europaeische-kommission-als-kriminelle-organisation-der-totalitarismus-vor-dem-wir-gewarnt-haben-findet-tatsaechlich-statt/

 

 

 

📌15. července 2024: ZVAŽUJE SE REPRESIVNÍ OPATŘENÍ PROTI MAĎARSKU: EU JE NESPOKOJENÁ S ORBÁNOVÝMI CESTAMI DO RUSKA A ČÍNY:

 

Ministři zahraničí EU plánují bojkotovat příští měsíc summit ministrů zahraničí v Budapešti tím, že zorganizují vlastní setkání v souvislosti s návštěvami maďarského premiéra Viktora Orbána v Rusku a Číně, uvádí Politico s odkazem na diplomaty EU.

 

Politico ve čtvrtek uvedlo, že země EU zvažují represivní opatření vůči zemi a vyhrožují „praktickými důsledky“ uprostřed nespokojenosti s Orbánovými návštěvami Moskvy a Pekingu jen několik dní poté, co Maďarsko převzalo předsednictví EU.

 

Pokud šéf zahraniční politiky EU Josep Borrell svolá oficiální schůzku ve stejný den jako schůzka v Budapešti, ministři by nemohli odcestovat do Maďarska, uvedl zdroj. Jiný diplomat deníku řekl, že EU chce dát Maďarsku „jasný signál“, že nemůže mluvit za celý blok.

 

KOMENTÁŘ:

 

Poslední vývoj ukazuje, že EU má menší zájem na míru a stabilitě než na prosazování vlastních politických zájmů, které očividně dostává od USA. Navzdory diplomatickému úsilí maďarského premiéra Viktora Orbána otevřít komunikační kanály k vyřešení konfliktu na Ukrajině ministři zahraničí EU reagují bojkoty a hrozbami. Namísto podpory dialogu a hledání mírových řešení se zdá, že EU je připravena uvalit sankce na členské země a prohloubit rozdíly v rámci bloku.

https://t.me/absurdnisvet/76175

https://t.me/absurdnisvet/76174

 

 

📌15. července 2024: NYNÍ SE UVÁDÍ, ŽE THOMAS MATTHEW CROOKS NENÍ PODEZŘELÝM STŘELCEM A ŽE JE TO ČLOVĚK SPOJENÝ S ANTIFA, který byl ve skutečnosti zatčen v roce 2016 za účast na protestu proti Trumpovi v Pittsburghu.

 

🚨 Střelec se Jmenuje se Maxwell Yearick. Byl odsouzen na 3 až 12 měsíců ve věznici Allegheny County. V tuto chvíli nevím, kdo je skutečným střelcem, a zdá se, že jsme záměrně zmateni. 🤷‍♂️

https://t.me/absurdnisvet/76176

 

 

📌15. července 2024: PĚKNÝ DIVADÝLKO😀

https://t.me/absurdnisvet/76180

😂 ATENTÁT???? 👇👇👇

https://t.me/absurdnisvet/76181

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PLÁNOVAL ÚTOČNÍK NA TRUMPA SEBEVRAŽEDNÉ BOMBARDOVÁNÍ NA ONOM VOLEBNÍM SHROMÁŽDĚNÍ? ZDE JE TO, CO NAŠLA FBI V AUTĚ A BYTĚ ÚTOČNÍKA THOMASE CROOKA

 

https://youtu.be/7XIk1R-XQTU?si=7-O1-8bcCdxCs7mh

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDENOVA REZIGNACE PŘEDPOVĚZENA; JEHO DÁRCI ZMRAZILI VOLEBNÍ FONDY; „BOMBA“ BÝVALÉHO MANŽELA JILL

 

https://youtu.be/mxz5NIHUpmw?si=M6sQbb7_Jo8YO_15

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, ECHO24, Roman Kirsch: „NĚMEČTÍ DŮCHODCI NA ÚPRKU DO ORBÁNOVA MAĎARSKA„…

 

https://youtu.be/E-YG-Um6z9U?si=B-rfeeQE7Yda7NKR

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: FRANCOUZŠTÍ VOJÁCI VTRHLI NA BITEVNÍ POLE PROTI RUSŮM V CHARKOVSKÉ OBLASTI? BOMBA PUTINOVA SPOJENCE. RUSKÉ VELKÉ OBVINĚNÍ PROTI FRANCII

 

https://youtu.be/lH2StsNl11w?si=AoDkS2uMfR0Fh_C2

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PROHRAJE JOE BIDEN JEŠTĚ PŘED VOLBAMI? DONALD TRUMP DOSTAL PODPORU OD NEJBOHATŠÍ OSOBY NA SVĚTĚ

 

https://youtu.be/p_epkQXErmk?si=V7aiXfjIIvG-7wwv

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ŠOKUJÍCÍ ODHALENÍ ELONA MUSKA PO ÚTOKU NA TRUMPA; ZVAŽUJE NUTNOST MÍT „LÉTAJÍCÍ KOVOVÉ BRNĚNÍ„…

 

https://youtu.be/9PKfY1N-xHc?si=g8eMKsxvP9GRm7GT

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: BYL ZNIČEN NĚMECKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM IRIS-T PŘI RUSKEM ÚTOKU RAKETOU ISKANDER; ZÁSAH JE NA ZÁZNAMU

 

https://youtu.be/sl9QAxBdRTw?si=BFM4vAZAYW7J2tRN

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️15.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DŮKAZ „PODEZŘELÉ“ ROLE AMERICKÝCH TAJNÝCH SLUŽEB? CO SE STALO NĚKOLIK VTEŘIN PŘED NAPADENÍM TRUMPA

 

https://youtu.be/_UEVVJBMT84?si=YDb3bwoZSaM1pgdY

 

 

📌15. července 2024, 7:22: SÍLY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY V NOCI ZNIČILY A ZACHYTILY 22 UAV OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Ruská protivzdušná obrana odrazila letecký útok armády kyjevského režimu.

 

Během minulé noci bylo během pokusu kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na území Ruské federace zničeno a zachyceno systémy protivzdušné obrany ve službě 22 dronů,“ uvádí ruské ministerstvo obrany.

Ruské ministerstvo obrany upřesnilo, že 15 z těchto bezpilotních letounů bylo neutralizováno nad územím Brjanské oblasti, šest nad Krymem a jeden nad Lipeckou oblastí.

 

Gubernátor Lipecké oblasti Igor Artamonov uvedl, že dron spadl na území rozvodny energie v městské části Stanovljanskij.

 

https://www.vesti.ru/article/4046664

 

 

📌15. července 2024, 10:50: ESTONSKÝ PREMIÉR REZIGNOVAL NA FUNKCI V EU:

 

Estonská premiérka Kaja Kallasová rezignovala, informoval internetový portál televizní společnosti ERR. Po premiérovi oznámila demisi i vláda.

 

Dokud se nový kabinet neujme úřadu, hlavní rusofob republiky bude nadále vykonávat své povinnosti v souladu s ústavou země.

 

„Prezident Alar Karis obdržel prohlášení o Kallasovi. Vláda už uspořádala mimořádné zasedání a rozhodla se podat demisi,“ uvedl portál.

 

Kallas musela opustit svůj post z nějakého důvodu. Její kandidatura na post šéfky evropské diplomacie byla schválena již dříve. V křesle nahradí Borrella.

 

https://www.vesti.ru/article/4047030

 

 

📌15. července 2024, 10:46: UKRAJINSKÝ DRON ZAÚTOČIL NA AUTO S LIDMI POBLÍŽ BELGORODU:

 

Nejméně dva lidé byli zraněni v důsledku útoku ukrajinského dronu na auto v oblasti Belgorod, uvedl gubernátor Vjačeslav Gladkov.

 

Dron zaútočil na auto s lidmi ve vesnici Oktyabrsky. V kabině byli dva muži, jeden z nich utrpěl barotrauma, jeho spolucestující utrpěl zranění střepinami do pravého předloktí a hlavy. Oběti byly převezeny do nemocnice, vozidlo nelze obnovit.

 

Provozovatel jiného bezpilotního letounu shodil dvě výbušná zařízení poblíž sociálního zařízení v obci Politotdelsky, naštěstí pro místní obyvatele nevybuchla. Nyní ženisté zkoumají nebezpečné předměty.

 

https://www.vesti.ru/article/4046996

 

 

📌15. července 2024, 11:48: UKRAJINSKÁ POHRANIČNÍ STRÁŽ ZASTŘELILA NEPLATIČE ODVODU MÍŘÍCÍHO DO PODNĚSTŘÍ:

 

Ukrajinští pohraničníci zastřelili dezertéra, který se pokusil vstoupit na území Podněstří, uvedl tamní Státní úřad pro vyšetřování.

Podle předběžných údajů 14. července utekli čtyři vojáci z cvičiště v Podolském okrese v Oděské oblasti, poté si zavolali taxi a odjeli do pohraniční oblasti v Zacharovském okrese.

 

Do sousední republiky se jim nepodařilo dostat – v Marjanovce, která je 15 kilometrů od Podněstří, auto zastavili pohraničníci. Dva podvodníci se rozběhli různými směry, jeden z nich se rychle zkroutil, druhý se bránil a byl zastřelen.

 

Podle nepotvrzených informací byl zesnulý mobilizován zhruba před měsícem.

 

https://www.vesti.ru/article/4047218

 

 

📌15. července 2024, 12:13: BĚHEM TÝDNE BYLO NAD VELKÝMI MĚSTY DLR ZACHYCENO 270 BEZPILOTNÍCH LETOUNŮ:

 

Nad čtyřmi velkými městy v Doněcké lidové republice bylo během týdne zachyceno 270 ukrajinských dronů. Konkrétně systém elektronického boje Kupol (EW) zasáhl dva průzkumné UAV v Kirovském a Petrovském okrese Doněcka.

 

„Za poslední týden bylo nad Doněckem, Makejevkou, Avdijivkou a Jasinovají detekováno a zachyceno 270 ukrajinských dronů,“ uvedla tisková služba FSB v regionu. Dodali, že na předměstí Volnovacha poblíž železniční nemocnice byl potlačen dron typu Baba Jaga.

 

Jak bylo shrnuto v FSB, UAV byly neutralizovány pomocí speciálních technických prostředků, výbušné objekty byly zničeny nadzemními náložemi na místě.

 

https://www.vesti.ru/article/4047062

 

 

📌15. července 2024, 11:34: MUSK OBVINIL AMERICKOU TAJNOU SLUŽBU Z TOHO, CO SE STALO NA TRUMPOVĚ MÍTINKU:

 

Americký miliardář Elon Musk obvinil bezpečnostní úředníky z toho, že pokus o atentát na Donalda Trumpa na předvolebním shromáždění umožnili.

„Na vině je tajná služba. A to je vše,“ napsal podnikatel na své stránce na sociální síti.

 

Americká tajná služba již dříve obvinila policii státu Pensylvánie, že nezajistila bezpečnost střechy, ze které útočník střílel.

 

Sám Donald Trump označil práci bezpečnostních důstojníků za „fantastickou“ a přirovnal jejich jednání k chování hráčů v americkém fotbale.

 

Dvacetiletý Thomas Matthew Crookes se pokusil zabít bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa během jeho předvolebního mítinku v Pensylvánii. Kvůli střelbě, kterou zahájil, byl jeden z účastníků akce zabit, další byl zraněn. Sám Trump jako zázrakem vyvázl téměř bez zranění – kulka mu proletěla kolem hlavy a lehce se dotkla jeho ucha.

 

Jako úkryt si střelec vybral střechu produkční budovy asi 100 metrů od pódia – mimo území, kde se akce konala. Po prvních výstřelech ho zabili příslušníci tajné služby.

 

https://www.vesti.ru/article/4047116

 

 

📌15. července 2024, 11:18: TAJEMNÍK RADY NÁRODNÍ BEZPEČNOSTI A OBRANY A BÝVALÝ ŠÉF SBU BYLI ZATČENI V NEPŘÍTOMNOSTI V PŘÍPADU VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ:

 

Moskevský soud v Basmany zatkl v nepřítomnosti bývalého šéfa Bezpečnostní služby Ukrajiny Valentina Nalyvajčenka (uznaného za extremistu) a tajemníka Rady národní bezpečnosti a obrany Ukrajiny Alexandra Litviněnka, uvedla tisková služba soudů obecné jurisdikce hlavního města.

 

Jak Nalyvajčenko, tak Litviněnko jsou zapleteni do případů použití zakázaných prostředků a metod vedení války. V obou případech bylo zvoleno preventivní opatření v podobě dvouměsíční vazby v nepřítomnosti. Tato doba se počítá od okamžiku, kdy jsou podezřelé osoby zadrženy nebo vydány.

 

Bývalý šéf Bezpečnostní služby Ukrajiny a tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany byli zařazeni na mezinárodní seznam hledaných osob, ale Interpol nebere v úvahu relevantní prohlášení Ruské federace týkající se ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/4047131

 

 

📌15. července 2024, 9:49: TRUMP ŘÍKÁ, ŽE BIDEN STÁHNE DVĚ ŽALOBY PROTI NĚMU:

 

Trestní stíhání Donalda Trumpa ve dvou případech může být zastaveno. Uvedl to bývalý americký prezident v rozhovoru pro New York Post.

 

Podle jestřába Republikánské strany se Joe Biden plánuje v blízké budoucnosti odvolat k ministerstvu spravedlnosti s odpovídajícím příkazem.

 

„Prezident nařídí ukončení dvou trestních stíhání proti Trumpovi,“ uvedl deník.

 

Celkem byl politik obviněn z 91 obvinění ve čtyřech trestních kauzách. Trump je obviněn z nelegálního držení tajných dokumentů a nátlaku na místní úředníky.

 

Údajně také vyzradil státní tajemství a bránil vyšetřování.

 

https://www.vesti.ru/article/4046802

 

 

📌15. července 2024, 11:02: DELEGACE SAM TATARSTÁNU SE DOSTALA POD PALBU V ZÓNĚ NVO:

 

Delegace Duchovní správy muslimů Tatarstánu, vedená muftím Kamilem Samigullinem, se dostala pod palbu v zóně NVO, uvedla tisková služba SAM republiky.

 

Duchovní, včetně arcikněze Andreje Zinkova, pracovníka Odboru Kazaňské diecéze pro spolupráci s ozbrojenými silami, navštívili tři vojenské útvary v Doněcku, Lugansku a Makejevce.

 

Zpráva uvádí, že během třídenní cesty ozbrojené síly Ukrajiny zahájily dělostřelecké údery a provedly útoky dronů. Kromě toho „byla provedena nepřátelská operace s cílem ostřelovat delegaci z Tatarstánu“. Nedošlo k žádným obětem ani zraněním.

 

Loni v květnu navštívila delegace SAM Tatarstánu Lugansk, Lisičansk a Debalceve.

 

https://www.vesti.ru/article/4047102

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 15.07.2024“:

➡️☭☆ Rozdrtíme drony ukrajinských ozbrojených sil

Posádka stanice elektronického boje R-934 skupiny vojsk Sever potlačila průzkumné UAV ukrajinských ozbrojených sil.

Jedna taková stanice je schopna „zablokovat“ oblohu v okruhu několika desítek kilometrů. Všechny drony za letu se zobrazují na monitoru. Operátoři mohou zahltit řídicí a navigační systémy dronů, což způsobí, že ztratí kontakt s vysílačem a jednoduše spadnou na zem.

Stanice funguje jak v režimu rádiového průzkumu, to znamená, že vypočítává souřadnice nepřátelských komunikačních center, svých radarových systémů a kontrolních bodů UAV, tak v režimu potlačení rádiového signálu – vyřazuje z provozu nepřátelské drony různých konfigurací – od průzkumných až po kamikadze drony.

S pomocí této stanice specialisté na elektronický boj účinně potlačují řídicí kanály nejen nepřátelských průmyslových UAV, ale také podomácku vyrobených dronů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Letos ráno 15. července. Další pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla proti cílům na území Ruské federace byl zastaven.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily a zachytily šest UAV, z nichž jedno bylo zachyceno nad územím Orjolské oblasti, dvě byly zničeny nad územím Brjanské oblasti a tři byly zničeny nad územím Kurské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Generální tajemník NATO Stoltenberg: „Vojska NATO by se neměla přímo účastnit ukrajinského konfliktu, včetně sestřelování ruských letadel a raket.“ 😂

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dva civilisté byli zraněni v bělgorodské vesnici Okťabrskij v důsledku útoku ukrajinského dronu, řekl guvernér Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Orbán po své misi v Ruské federaci, Spojených státech a na Ukrajině zaslal vůdcům zemí EU návrhy na řešení ukrajinského konfliktu, uvedl premiérův poradce.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

15.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: Joe Biden poslal rozkazy k likvidaci Trumpa

 

 

❤️ „Nevím, čím se bude bojovat ve třetí světové válce, ale ve čtvrté to budou klacky a kameny.“ —  Albert Einstein

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️14.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: STŘELBA NA DONALDA TRUMPA V PENSYLVÁNII: REPUBLIKÁNI OBVIŇUJÍ RÉTORIKU DEMOKRATŮ Z POKUSU VRAŽDU: „TEN ROZKAZ POSLAL PREZIDENT JOE BIDEN“…. ♨️♨️♨️

 

((KOHO TO PŘEKVAPUJE???))

 

Biden je v rohu, kvůli své poznámce o býčím rohu. ((Víte, co je trefa do býčího oka? Přece býčí oko je přeci trefa. V Americe rodeo bylo taky hodně populární!))

 

Republikáni přišpendlují vinu na Bidena. Joe Biden poslal rozkazy, tvrdí Mike Collins a obviňuje Amerického prezidenta. Několik republikánů ukázalo prstem na Joe Bidena, po útoku na Trumpa 13.7.2024. Někteří Trumpovi spojenci se odvolávali na nedávny komentář Joe Bidena: „Je čas postavit Trumpa do býčího oka“. Podle zpráv agentury Politiko Biden učinil ty poznámky v soukromém rozhovoru s dárci demokratické strany. ((Takže ještě k tomu nájemná vražda!)) Steve Guest: „Joe Biden 7.8.2024(??) měli jsme rozhovory o té debatě, je čas postavit Trumpa jako býčí oko. Méně, než hodinu po střelbě republikán Mike Collins sdílel tuto poznámku Bidena na síti X, společně s textem toho prohlášení, Také vyhlásil, že Joe Biden to nařídil. Poslal vzkazy. Mám jeden džob, podle Collinse, říká Biden a to je, porazit Donalda Trumpa. Jsem si absolutně jistý, jsem nejlepší osoba schopná toho udělat. A tak, měli jsme rozhovor o té debatě, je čas Trumpa postavit do býčího oka (Nebo jako býčí oko), prohlásil Biden…..

 

((Demokrati, „demokracie“ to je nejvíc zdiskreditovaný pojem!!!))

 

https://youtu.be/lK0KgKO5zAo?si=NQcA8vkYyHASrVBm

 

 

 

📌14. července 2024, 14:48: PELLEGRINI ODSÚDIL STREĽBU NA TRUMPA A PRERASTANIE NÁSILIA DO POLITIKY:

 

Prezident SR Peter Pellegrini odsudzuje streľbu na amerického prezidentského kandidáta Donalda Trumpa.

 

Je hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete. Uviedol to na sociálnej sieti. Zdôraznil, že použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť vždy čo najdôraznejšie odsúdené.

 

„Dôrazne odsudzujem streľbu na Donalda Trumpa počas jeho kampane a som hlboko znepokojený prerastaním násilia do politiky na celom svete. O svojom prezidentovi majú občania Spojených štátov, ale aj všetkých ďalších demokratických krajín sveta rozhodnúť vo volebných miestnostiach, a nie streľbou na uliciach,“ napísal slovenský prezident.

 

Použitie násilia pri presadzovaní svojho politického názoru musí byť podľa Pellegriniho vždy čo najdôraznejšie odsúdené a vinníci spravodlivo potrestaní, aby ľudia nestrácali dôveru v demokraciu a demokratické štátne inštitúcie a nezačali brať „spravodlivosť“ do vlastných rúk.

 

Republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa postrelili na sobotnom (13. 7.) predvolebnom mítingu v Pensylvánii. Guľka mu zasiahla hornú časť pravého ucha. Útočník po streľbe zomrel, podarilo sa mu vystreliť niekoľkokrát. Útok sa vyšetruje ako atentát.

 

https://www.info.sk/sprava/251739/pellegrini-odsudil-strelbu-na-trumpa-a-prerastanie-nasilia-do-politiky/

 

 

📌14. července 2024, 18:34: V DOME A AUTE MUŽA, KTORÝ STRIEĽAL NA TRUMPA, NAŠLI VÝBUŠNINY.

 

Vo vozidle a v dome muža, ktorý sa podľa amerických úradov posúdil zabiť exprezidenta Donalda Trumpa, našli výbušniny.

 

Denník Wall Street Journal (WSJ) a napísal, že vo vozidle podozrivého boli podľa nemenovaných zdrojov výbušné zariadenia. Policajné zdroje pre agentúru AP uviedli, že v dome i aute tohto muža našli materiál na výrobu bômb.

 

Vozidlo predpokladaného strelca, ktorým bol podľa úradov 20-ročný Thomas Matthew Crooks, bolo zaparkované neďaleko miesta Trumpovho predvolebného mítingu v meste Butler v štáte Pensylvánia, uviedol WSJ.

 

Spolu so stanicou ABC News informoval aj o tom, že zbraň, ktorú Crooks pri streľbe zo strechy neďalekej budovy použil, patrila jeho otcovi a bola legálne zakúpená. Podľa policajných zdrojov išlo o pušku typu AR.

 

Trumpa na sobotňajšom mítingu evakuovali z pódia po tom, ako sa ozvala streľba. Exprezident utrpel poranenie ucha, jeden z účastníkov mítingu zomrel, dvaja ďalší utrpeli ťažké zranenia. Príslušníci Tajnej služby Spojených štátov útočníka zastrelili.

 

Americkí predstavitelia novinárom povedali, že Crooks pri sebe nemal doklady totožnosti, preto jeho identitu potvrdzovali inými metódami vrátane testov DNA.

 

Vzdialenosť, z ktorej Crooks strieľal, a jeho oblečenie viedli k dohadom, že mal skúsenosti z armády. Všetky zložky ozbrojených síl USA však v nedeľu v reakcii na žiadosť AP uviedli, že nemajú o jeho službe žiadne záznamy.

 

Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) uviedol, že sa snaží zistiť motív útočníka. Crooks pochádzal z neďalekého mesta Bethel Park, predmestia Pittsburghu. Podľa verejných záznamov súdov v Pensylvánii voči nemu v minulosti neviedli trestné konanie.

 

Štátne voličské zoznamy ukazujú, že Crooks bol v Pensylvánii registrovaný ako volič republikánov. Podľa federálnych správ o financovaní volebných kampaní však ako 17-ročný daroval 20. januára 2021, v deň inaugurácie súčasného prezidenta Joea Bidena, 15 dolárov organizácii podporujúcej ľavicových a demokratických politikov. V novembri tohto roka by mal Crooks po prvý raz dostatočný vek na to, aby mohol hlasovať v prezidentských voľbách.

 

https://www.info.sk/sprava/251747/v-dome-a-aute-muza-ktory-strielal-na-trumpa-nasli-vybusniny/

 

 

📌14. července 2024, 14:19: RUSKO REAGOVALO NA ATENTÁT NA TRUMPA:

 

Spojené štáty by podľa Ruska mali prehodnotiť svoju politiku podnecujúcu nenávisť.

 

Rusko v nedeľu vyzvalo Spojené štáty, aby prehodnotili svoju „politiku podnecovania nenávisti“, pričom využilo atentát na bývalého prezidenta USA Donalda Trumpa na odsúdenie podpory pre Ukrajinu. USA by sa podľa hovorkyne ruského ministerstva zahraničných vecí Marije Zacharovovej mali namiesto dodávok zbraní Ukrajine sústrediť na svoje vnútorné problémy. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

 

„Nebolo by lepšie použiť tieto peniaze na financovanie americkej polície a ďalších služieb, ktoré majú presadzovať právo a poriadok v USA?“ napísala Zacharovová na sieti Telegram.

 

Prípadné Trumpovo víťazstvo v novembrových prezidentských voľbách by spochybnilo ďalšiu podporu USA Ukrajine, ktorá sa bráni ruskej ofenzíve, píše AFP. Republikánsky prezidentský kandidát vyhlásil, že v prípade opätovného získania prezidentského úradu by konflikt veľmi rýchlo ukončil.

 

Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že Trumpove poznámky o ukončení vojny berie veľmi vážne.

 

Zacharovová dodala, že „keď sa vyčerpajú iné spôsoby, ako sa zbaviť nepohodlného prezidenta, prichádza na rad starý dobrý Lee Harvey Oswald, čím narážala na atentát na prezidenta Johna F. Kennedyho v roku 1963, píše AFP.

 

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov povedal, že Rusko odsudzuje akékoľvek prejavy násilia v priebehu politického boja.

 

„Po početných pokusoch o odstránenie kandidáta Trumpa z politickej scény najskôr s využitím právnych nástrojov, súdov, prokuratúry, pokusov o politickú diskreditáciu a kompromitáciu kandidáta bolo všetkým vonkajším pozorovateľom zrejmé, že jeho život je v ohrození,“ zdôraznil Peskov a dodal, že sobotňajší atentát vyprovokovala atmosféra, ktorú vytvorila súčasná americká administratíva.

 

Na sobotnom predvolebnom mítingu v Pensylvánii 20-ročný Thomas Matthew Crooks niekoľkokrát vystrelil na bývalého prezidenta Trumpa. Guľka mu zasiahla hornú časť pravého ucha. Americká tajná služba útočníka zastrelila.

 

https://www.info.sk/sprava/251738/rusko-reagovalo-na-atentat-na-trumpa/

 

 

 

📌14. července 2024, 15:15, ECHO24: ČEŠTÍ POLITICI ODSOUDILI ATENTÁT NA TRUMPA. 👉TURKŮV KOMENTÁŘ VZBUDIL EMOCE:

 

Řada českých politiků a nejvyšších ústavních činitelů odsoudila útok na amerického prezidentského kandidáta a exprezidenta Donalda Trumpa. Násilí do demokratické společnosti nepatří, proto je nutné jednoznačně odsoudit útok na bývalého amerického prezidenta, uvedl na síti X prezident Petr Pavel po svém návratu z oficiální návštěvy právě USA.

 

👉 „Napjatá atmosféra ve společnosti neprospívá nikomu a je potřeba, aby se politici snažili situaci uklidnit,“ uvedl Petr Pavel a popřál Trumpovi brzké uzdravení. Napsal také, že ho zpráva o útoku na bývalého amerického prezidenta zastihla během odletu z Houstonu do Prahy.

 

Politici v reakci na útok odsoudili násilí v politice a přáli Trumpovi brzké zotavení. Politika má být soubojem názorů, násilí v ní nesmí mít místo, uvedl například premiér Petr Fiala (ODS). ((Máš už bojáka, co?)

 

👉 „Šílené, každý normální člověk to musí odsoudit,“ uvedl předseda opozičního hnutí ANO a expremiér Andrej Babiš.

 

👉 „Liberální dobytci naštěstí opět neuspěli v jejich odporné představě demokracie. Dehonestační kampaně a atentáty jsou novodobé praktiky zelených Khmérů,“ napsal na síti X nově zvolený europoslanec Filip Turek.

 

👉 „Proč šíříte nenávist? Proč dále rozdělujete? Proč poštváváte skupiny lidí proti sobě? Vy víte, jaký motiv měl střelec? Nebo snad podsouváte liberálům, že jejich představou demokracie jsou atentáty? Uvědomujete si, co děláte? To, co děláte je nebezpečnější než mladistvé hajlování?“ vzkázal Turkovi europoslanec Jan Farský (STAN).

 

👉 „Pane europoslanče, to, co píšete ve své druhé větě, to fakticky děláte v té první. Slušný člověk takovou hrůzu odsoudí. Dobytek ji okamžitě zneužije k odpudivé politické propagandě,“ reagoval exministr financí a zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek.

 

👉Europoslanec Alexandr Vondra (ODS) uvedl, že ikonická fotka Trumpa krátce po atentátu, mu pomůže ve volbách. „Ale nesmíme zapomenout, že demokratická politika je civilizovanou formou střetu. Násilí v ní nesmí mít místo. Vypjatá polarizace, posilovaná válkou na sítích, nahrává bláznům, jako byl střelec na Butlerově farmě, a ohrožuje samou podstatu demokracie. Mějme to na paměti,“ dodal.

 

👉Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) nazval útok ohavným činem. „Přeji Donaldu Trumpovi a dalším zraněným rychlé uzdravení a lituji všech ztracených životů,“ uvedl předseda Senátu. „V boji proti násilí je nutné se spojit a dát jasně najevo, že jeho jakékoliv projevy jsou pro nás naprosto nepřijatelné,“ dodal.

 

👉Útok na exprezidenta rovněž odsoudila Kateřina Konečná (KSČM) „V politice se bojuje argumenty, ne kulkami a fyzickým napadáním! Nenávist, nálepkování, osočování z kdečeho, to bují i u nás. Kdokoli nesouhlasí s oficiální linií, je šváb, dezolát, sluha Putina…k čemu to vede jsme už viděli na Slovensku, dnes v USA. Z násilí vůči politikům se ve společnosti stává standard, děsím se toho, kdo bude další,“ napsala Kateřina Konečná (KSČM).

 

Trump se stal na sobotním předvolebním mítinku ve městě Butler ve státě Pensylvánie terčem atentátníka, z útoku vyvázl jen se zraněním ucha. Útočník je po smrti. Při útoku zahynul jeden člověk z publika a další dva lidé byli zraněni.

 

https://echo24.cz/a/HABQ9/zpravy-domov-cesti-politici-odsoudili-atentat-na-trumpa

 

 

📌14. července 2024: ☣️🍉 BILL GATES A WEF POSTŘIKUJÍ OVOCE A ZELENINU TOXINY, KTERÉ NELZE SMÝT ANI ŽÁDNÝM ZPŮSOBEM ZPRACOVAT, NEBO ODSTRANIT.

 

Apeel, produkt financovaný Světovým ekonomickým fórem a Billem Gatesem, se nastříká na ovoce a zeleninu, aby vypadaly čerstvější. Obsahuje mono- a diglyceridy a také chemikálie jako ethylacetát a heptan, které mohou při opakované expozici způsobit vážné poškození orgánů.

 

🚫 Ochrannou vrstvu nelze smýt, jsou ovlivněny i organické produkty. Podle IARC jsou glyceroly, které je karcinogenní pro lidi.

 

Videa na sociálních sítích ukazují, že Apeel dělá ovoce gumovým. Kritici jako Alison Steinberg z One America News varují před nebezpečím a vlivem globalistů na naše jídlo ⚠️

 

Zdroj (https://x.com/tscheness/status/1807662333730115945)

 

 

📌14. července 2024, 19:25, CNN: STŘELEC Z TRUMPA SE PŘED DEMONSTRACÍ CHOVÁ PODEZŘELE U DETEKTORU KOVŮ:

 

Střelce na bývalého prezidenta Spojených států a účastníka prezidentského klání Donalda Trumpa si krátce před pokusem o atentát všimly orgány činné v trestním řízení.

 

CNN o tom píše s odkazem na vysoce postaveného představitele orgánů činných v trestním řízení.

 

Podle publikace si policisté všimli mladého muže, který se v blízkosti rámů detektoru kovů choval podezřele, což bylo hlášeno rádiem, a tuto informaci také předali tajné službě.

 

Jeden z očitých svědků navíc ujišťuje, že ještě před akcí informoval policii o ozbrojeném muži na střeše sto metrů od pódia.

 

Připomeňme, že k pokusu o atentát na bývalého prezidenta Spojených států došlo v sobotu, kdy mluvil ke svým příznivcům. Střelec zaujal místo na střeše asi 100 metrů od pódia a vypálil několik ran směrem k Trumpovi.

 

Střelce zastřelili zástupci americké tajné služby. FBI ho již identifikovala. Ukázalo se, že je to dvacetiletý Thomas Matthew Crooks. V době pokusu o atentát měl střelec na sobě fotbalový dres s emblémem YouTube kanálu zbraní.

 

Jedna osoba se stala obětí pokusu o atentát, další dva diváci byli těžce zraněni. Sám Trump vyvázl s poraněním pravého ucha, po poskytnutí pomoci opustil nemocnici a odletěl letadlem do New Jersey.

 

https://www.vesti.ru/article/4046456

 

 

📌14. července 2024, 21:30, Pentagon: TRUMPŮV STŘELEC NESLOUŽIL:

 

Mluvčí Pentagonu Patrick Ryder řekl, že Thomas Matthew Crookes, který zavraždil bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa, neměl s americkými ozbrojenými silami nic společného.

 

K atentátu na Trumpa došlo v sobotu, když mluvil ke svým příznivcům. Střelec zaujal místo na střeše asi 100 metrů od pódia a vypálil několik ran směrem k prezidentskému závodníkovi.

 

Americká tajná služba zločince okamžitě zlikvidovala. Zástupci FBI střelce identifikovali. Ukázalo se, že je to dvacetiletý Thomas Matthew Crooks.

 

„Všechna vojenská oddělení potvrdila, že podezřelý s tímto jménem a datem narození nemá nic společného s vojenskou službou u žádné z jednotek,“ cituje agentura TASS jezdce.

 

Jedna osoba se stala obětí pokusu o atentát, další dva diváci byli těžce zraněni. Sám Trump vyvázl s poraněním pravého ucha, po poskytnutí pomoci opustil nemocnici a odletěl letadlem do New Jersey.

 

https://www.vesti.ru/article/4046483

 

 

📌14. července 2024, 21:54: TRUMP SE PO POKUSU O ATENTÁT ROZHODL NEMĚNIT HARMONOGRAM, POJEDE DO MILWAUKEE:

 

Americký prezidentský kandidát Donald Trump navzdory pokusu o atentát odcestuje do Wisconsinu na Republikánský národní konvent.

 

Na své sociální síti Pravda politik vysvětlil, že uvažuje o odložení návštěvy o dva dny. Pak se však rozhodl, že útočník ho nebude moci donutit ke změně rozvrhu.

 

Připomeňme, že 14. července byl ve státě Pensylvánie proveden pokus o útok na Trumpa – kulka Trumpa poškrábala za uchem.

 

Střelec byl na místě zlikvidován. Pravděpodobně se jedná o místního obyvatele Thomase Crookse.

 

Úřadující americký prezident Joseph Biden nařídil tajné službě, aby zajistila Trumpovu bezpečnost.

 

https://www.vesti.ru/article/4046525

 

 

📌14. července 2024, 21:19, BIDEN: VYŠETŘOVÁNÍ POKUSU O ATENTÁT NA TRUMPA BUDE RYCHLÉ A DŮKLADNÉ:

 

((Tak jako u nás střelba na FF???))

 

Americký prezident Joe Biden nařídil komplexní analýzu bezpečnostních opatření na mítinku Donalda Trumpa v Pensylvánii. Slíbil také, že zveřejní její výsledky.

 

Šéf Bílého domu ujistil, že vyšetřování pokusu o atentát na amerického prezidentského kandidáta „bude rychlé a důkladné“.

 

Biden navíc nařídil americké tajné službě, aby zajistila Trumpovu úplnou bezpečnost. Vyzval k tomu, aby nespekuloval o motivech politika, který na něj střílel.

 

Zvláštní výzva současného prezidenta týkající se pokusu o atentát byla odvysílána Bílým domem.

 

Předtím na shromáždění v Pensylvánii došlo k pokusu o útok na Donalda Trumpa. Dvacetiletý střelec zranil politika do ucha. Později byla zlikvidována.

 

https://www.vesti.ru/article/4046501

 

 

📌14. července 2024, 22:05, Jevgenij Popov: POKUS KYJEVA UNÉST TU-22 Z RUSKA SE ZMĚNIL V ÚTOK NA UKRAJINSKÉ LETIŠTĚ:

 

Dvěma významným teroristickým útokům v Murmansku a Moskvě tento týden zabránily operativci FSB. V Murmansku se kyjevský režim pokusil sabotovat těžký křižník Admirál Kuzněcov nesoucí těžká letadla. Jeho vojáka kontaktoval zaměstnanec ukrajinských speciálních služeb, který se představil jako Oleg. Slíbil 7 milionů rublů a odjezd do Finska s padělanými doklady. Na oplátku požádal o založení ohně na křižníku.

 

„Abych si doma vyrobil zápalné zařízení, poslal mi Oleg videonávod a požadoval zprávu o jejich provedení a také o jejich testování,“ vysvětluje ruský voják.

 

Ruská armáda se okamžitě obrátila na velení a FSB zahájila operační hru. Oleg poslal chybějící komponenty výbušniny a sám obdržel požadované záběry z jejich testů. Stejně tak mu byl ukázán údajný teroristický útok, po kterém Oleg předvídatelně zmizel, aniž by komukoli cokoli zaplatil.

 

V Moskvě byl zadržen agent naverbovaný ukrajinskou vojenskou rozvědkou, který se prostřednictvím kurýrů pokusil doručit vysoce postaveným úředníkům ministerstva obrany silná výbušná zařízení maskovaná jako dary. Při výslechu uvedl i jméno Olega, kterého našel z inzerátu na internetu. Nařídil mu, aby nakoupil prvky pro výbušniny.

 

Samozřejmě, že takové teroristické útoky nemohou mít žádný vliv na průběh speciální operace. To ale pro Kyjev není důležité. Pro něj je hlavní mediální efekt. Říkají, že boj pokračuje, potřebuje nové dodávky zbraní a peněz. Pokud jde o metody ukrajinské vojenské rozvědky, jsou nezměněné a poněkud neohrabané. To znamená, že jsou určeny buď pro milovníky rychlých peněz, nebo pro ty, kteří stále věří v pohádky o sladkém životě. Takto funguje stejný Oleg.

 

„Můžeme jen radikálně změnit váš život k lepšímu. Víte, kdo je Kirill Budanov?“ ptá se Oleg.

 

„Ne, nevím.“

 

„Tohle je člověk, který naverboval jednoho z pilotů vaší armády. A tento pilot unesl vrtulník a odvezl ho na území jiné země. Za to dostal 500 tisíc dolarů, dostal azyl a odjel žít do Evropy nebo Ameriky, nevím,“ říká Oleg při náboru.

 

Smutný a poučný příběh zrádce Kuzminova, který byl nalezen zavražděný ve Španělsku několik měsíců po únosu ruského vrtulníku do Charkovské oblasti, zná každý. Navíc je známá ve zvláštních službách Ukrajiny. Ale Kyjev to stále prezentuje jako úspěch. Navíc se dokonce pokouší dostat k ruskému strategickému letectví. Prevence únosu bombardéru Tu-22M3, místo kterého ozbrojené síly Ukrajiny nakonec dostaly úder na své letiště, vešla ve známost v pondělí 8. července. Novináři Vesti se setkali s pilotem, který vedl rozhlasovou hru.

 

Letoun Tu-22M3 je jedním z nejtajnějších a nejvýkonnějších v ruském vojenském letectví dlouhého doletu. Právě ho chtěla unést ukrajinská Hlavní rozvědka (GUR). Přes veškerou jeho neuvěřitelnou sílu je nepravděpodobné, že by jej ukrajinská strana mohla použít – nejsou žádní specialisté, žádní inženýři. Kyjev svůj Tu-22M3 rozřezal už dávno. Stalo se tak na počátku roku 2000 na žádost Američanů. Ale toho, čeho chtěli Kyjev a Zelenskyj dosáhnout, byl informační a PR efekt. Na Ukrajině vždy jednají v souladu s mediálním plánem ve svých vojenských operacích a ve svých politických operacích.

 

„Jak vám nabídli, že letíte na území Ukrajiny? Koneckonců, linie dotyku, nasycení protiraketovými systémy a systémy protivzdušné obrany?“ ptá se pilot Jevgenij Popov.

 

„Průzkumný důstojník, se kterým jsem mluvil, takzvaný Pavlo, mě v tuto chvíli vždy popoháněl,“ odpovídá velitel strategického bombardéru Tu-22M3. „Právě těmto technickým aspektům letecké dopravy bylo věnováno nejméně času a otázek. Není to tak jednoduché, abyste vzlétli, přidali plyn a odletěli. Ne, není.“

 

„RUD“ v leteckém slangu jsou ovládací páky motoru, ve skutečnosti jako plynový pedál automobilu. Ruští kontrarozvědní důstojníci hráli 9 měsíců rádiovou hru s Hlavním zpravodajským ředitelstvím Ministerstva obrany Ukrajiny. Výsledkem bylo, že jsme z nepřítele vymáčkli maximum.

 

„Mysleli si, že na to skočíme,“ vysvětluje velitel letadla. „A nebudeme se na nic ptát. Spěchali, všichni po letu. No tak, no tak, no tak, RUDs na maximum. Mysleli jsme si, že pojedu jejich směrem nadzvukovou rychlostí.“

 

„Do Ozernoje?“ upřesňuje novinář.

 

„Ano, posledním letištěm bylo Ozernoje,“ potvrzuje velitel posádky strategického bombardéru.

 

„Když jste přistál na letišti Ozernoje, co vám slíbili dál?“

 

„Vezmeme vás, nějakou dobu vás necháme na Ukrajině a pak tam dostanete peníze a odejdete,“ líčí ruský pilot sliby ukrajinské vojenské rozvědky.

 

„Kolik peněz bylo slíbeno?“ – přichází další otázka.

 

„Původně Pavlo slíbil 1 milion s odkazem na nějaký ukrajinský zákon. Rozhodli jsme se zde zvýšit sazbu a rozhodli jsme se pro tři. Pak mi poslal video s penězi, které bylo údajně určeno pro mě. Poslali křivé skóre, což jsem později předvedl,“ odpovídá pilot.

 

„Jak se k vám dostali?“

 

„Původně bylo vydání v říjnu 2023 prostřednictvím messengeru Telegram. Znali mé jméno, jména mých blízkých a některé další konkrétní údaje,“ pokračuje pilot. „Náborář se choval drze. Kdo jiný by takhle otevřeně vyhrožoval? Přirozeně, že první pocit je vztek, že mi tam někdo vyhrožuje, že ohrožuje mou rodinu.“

 

To už je rukopis šéfa ukrajinské rozvědky Kyryla Budanova a jeho podřízených, snaží se zasáhnout to nejcennější. Ukrajinci slíbili, že vydloubnou oči dětem velitele raketového nosiče, pokud nebude souhlasit se zradou. Psali vzkazy, volali.

 

V telefonické komunikaci pilot vysvětlil, co se mu nelíbí na schématu navrženém GUR. Rodina ruského pilota měla letět nejprve na dovolenou do Turecka, poté GUR plánovala poslat jeho ženu a děti do Moldavska a na Ukrajinu. Výsledkem bylo, že pro vyhlídku na získání tří milionů dolarů od pilota bylo nutné spáchat velezradu, nechat jeho rodinu jako rukojmí, odvézt nosič raket na ukrajinské letiště a zabít své kolegy z posádky.

 

Jevgenij Popov využil jedinečné příležitosti být na palubě nejtajnějšího letounu dlouhého doletu Tu-22M3, který se každý den účastní speciální vojenské operace, rozbíjí nepřítele. Na první pokus se mu podařilo otevřít poklop a vylézt na místo velitele lodi.

 

„Lezeme opatrně. V zásadě takto probíhá příprava na let. Není to snadná práce. Samozřejmě se nemůžete ničeho dotknout. A tady jsem na místě zástupce velitele lodi,“ zvyká si novinář na nové místo.

 

Posádku Tu-22M3 tvoří čtyři lidé. Veliteli posádky bylo nabídnuto, aby je násilně katapultoval, „humánně zlikvidoval“, tedy skutečně zabil.

 

„To znamená, že chtěli, abyste přiletěl letadlem a zabil tři své kolegy? A vy, jako velitel lodi v tomto letadle, můžete posádku násilně katapultovat?“ – následuje další otázka.

 

„Ano, taková funkce existuje. Dokážu to, teď to předvedu. Zařízení je zde umístěno, je obvykle utěsněno. Dva páčkové přepínače signalizují navigátorovi a operátorovi: když se rozsvítí lampa, musíte se připravit na katapultáž,“ pokračuje vojenský pilot.

 

Po katapultáži může letadlo pokračovat v letu. Pilotovi byla postupně zaslána nejprve Polákova vizitka, video s penězi, čísla účtů v polských bankách a poté fotografie italského pasu pro jeho manželku. Bez pomoci vlád evropských zemí není možné takové dokumenty vyprodukovat. Ukázalo se však, že „skutečný pas polského občana“ a „karta Poláka“ jsou falešné.

 

Je těžké si vůbec představit nejen informační, ale i politický efekt v případě úspěchu operace Hlavního zpravodajského ředitelství Ukrajiny, protože Tu-22M3 je nosičem strategických jaderných zbraní. Všechny rakety, všechny bomby, které jsou zavěšeny na jeho pylonech, které jsou v pumovnicích, mohou být jak jaderné, tak nejaderné. Jen si na vteřinu představte titulky západních novin ráno poté, co se jim to podařilo. Ruští piloti, kteří každý den hrdinně plní bojové mise, kteří milují svou vlast, dělali svou práci tak, jak měli. V důsledku toho byl zasazen úder na strategické letiště ukrajinského letectva Ozernoje v Žytomyrské oblasti. Letová technika i ženijní konstrukce, personál byly vyřazeny z provozu.

 

Přesně před dvěma lety kontrarozvědka FSB zmařila pokus o únos stíhacího bombardéru Su-34. Poté operaci osobně podpořil vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Zalužnyj. Na popravě se podíleli britský agent Christo Grozděv, ukrajinští zpravodajští důstojníci Gavrilenko a Červinskij. Tato operace, stejně jako dnes, skončila raketovým útokem na vojenské letiště. V roce 2022 to bylo Kanatovo v Kirovohradské oblasti.

 

Neúspěch a škody byly tak bolestivé, že důstojník SBU Červinskij byl vzat do vazby a souzen. Samotný proces byl uzavřen. Bývalý vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj se snaží být zapojen jako svědek.

 

„Neudělali to sami, pravděpodobně jim při přípravě únosu pomáhali jejich západní kurátoři,“ naznačuje velitel posádky Tu-22M3.

 

„Jak jste od nich získali souřadnice vybavení a ženijní infrastruktury, které byly následně zasaženy našimi leteckými silami?“ ptá se novinář.

 

„Vyvíjel jsem tlak na to, že se musím připravit,“ vysvětluje velitel strategického bombardéru. „Opravdu se musím připravit. Zejména proto, že bych musel letět sám, kdyby byla posádka vyřazena. Nabízela se různá letiště, která z určitých důvodů nebyla pro náš typ letadel vhodná.“

 

Nadzvukový bombardér nesoucí rakety Tu-22M3 je nosičem jaderných zbraní, v kodifikaci NATO Backfire – „Flash“ nebo „Backfire“. Jedná se o letoun s variabilním rozpětím křídla, při nadzvukových rychlostech doslova sklápí křídla a poskytuje tak jedinečnou aerodynamiku. Celý trup je pokryt červenými hvězdami.

 

„Toto letadlo proletělo Sýrií a účastnilo se gruzínského konfliktu. Pravidelně dodržuje předpisy, chodí do závodu a byl několikrát přelakován. Takže tady, pokud počítáte od začátku jeho používání, by nebylo dost trupu na to, aby se sem nacpaly hvězdy,“ říká pilot o svém okřídleném stroji.

 

„To je součást jaderné triády, chápu to správně?“ – upřesňuje Jevgenij Popov.

 

„Přesně tak. Součást jaderné triády, součást strategických jaderných sil,“ potvrzuje velitel posádky strategického bombardéru.

 

Právě Tu-22M3 ukončil bitvu o Mariupol neřízenými pumami s volným pádem, odvážně vykouřil zbytky vybraných jednotek ukrajinského nacionalistického praporu ze sklepů Azovstalu se vstupem do zóny protivzdušné obrany a donutil dva a půl tisíce vojáků ke kapitulaci.

 

Držáky nosníků byly použity k zavěšení všech možných pumových nákladů, včetně Kh-32. Není problém, aby letoun vzal na bojovou misi až 50 tun zbraní. Nyní není třeba riskovat a házet neřízené bomby přímo na cíl. Zpětné boje s raketami, včetně hypersonických.

 

„Podle některých otevřených údajů, které jsou o tomto letadle k dispozici, může letět do Lisabonu?“ ptá se Popov.

 

„Ano, včetně. Dálkové letectví je, jak se říká, bílá kost. Určitým dílem přispívám k našemu vítězství. Jsem jako bojová jednotka, jsem jako velitel posádky, jako moje posádka jako celek, jsme jeden celek. Přinášíme výsledky, přispíváme,“ zdůrazňuje velitel Tu.

 

To je neocenitelný přínos. Pro Tu-22M3 je NWO jedním z úkolů. Jako součást jaderné triády raketové nosiče neustále hlídkují na obloze nad Japonským a Ochotským mořem, Kaspickým mořem a Baltským mořem. Piloti tráví spoustu času na obloze.

 

Během rádiové hry velitel raketového nosiče pokračoval v letu jako předtím. Často sám nabádal důstojníky kontrarozvědky, co mají Pavlovi z ukrajinské rozvědky odpovědět, pak seděl v kokpitu a odletěl na bojovou misi. Vojenským pilotům jsou dodávky F16 Ukrajincům lhostejné.

 

„Mohou F-16 něco změnit?“ ptá se Jevgenij Popov.

 

„To si nemyslím. Zdá se mi, že už nepomáhají. Myslím, že naše Su-34 jsou mnohem lepší,“ srovnává pilot ruské letouny a letouny NATO.

 

V pondělí bylo letiště ukrajinského letectva Ozerne v Žytomyrské oblasti, kde měl podle plánu Kyjeva Tu-22M3 létat, zasaženo masivním raketovým útokem leteckých sil. Další podrobnosti ruské ministerstvo obrany neposkytlo. Rána se však zřejmě stala závěrečným akordem rozhlasové hry.

 

https://www.vesti.ru/article/4046162

 

 

📌14. července 2024, 21:22, Jevgenij Popov: ARMÁDA POPRVÉ UKÁZALA PŘÍPRAVY NA ODLET LETADEL S FAB-3000:

 

Ruské ministerstvo obrany dnes zveřejnilo záběry z použití vysoce výbušné bomby FAB-3000 s univerzálním plánovacím a korekčním modulem. Posádka stíhacího bombardéru Su-34 udeřila v místě dočasného nasazení ozbrojených sil Ukrajiny v zóně odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

 

Podle výsledků objektivní kontroly byl cíl zasažen. FAB-3000 nese jeden a půl tuny výbušnin a v současné době je to nejsilnější zbraň, kterou ruská armáda používá v bojové zóně. Poprvé se novinářům podařilo natočit bojovou práci na letišti leteckých sil a hovořit s operátorem Car Bomba.

 

„Car Bomba“ speciální vojenské operace FAB-3000 na palubě Su-34 se vydává na bojovou misi. Nejjednodušší, nejničivější a nejpřesnější zbraň, která změnila průběh nepřátelských akcí.

 

Jednoduchost a síla sestavy FAB-3000 děsí nepřítele. Až dosud druhá strana neví, jak čelit univerzálnímu modulu korekce klouzavosti, stejně jako těm bombám, které létají spolu s křídly.

 

Bomba je shozena, křídla jsou roztažena. A už na daných souřadnicích tato hrozivá zbraň letí. A je to zde připevněno, není to ani vojenské tajemství, s obyčejným šroubovákem, jednoduchými šrouby. Ještě jednou – vše je geniálně jednoduché.

 

Synergie sovětského vojensko-průmyslového komplexu a ruského inženýrství vedla k vynikajícímu výsledku. Bomba, která se v podstatě neliší od těch, které se používaly během druhé světové války, se stala neporazitelnou zbraní 21. století.

 

„Univerzální modul dal druhý život tak archaické munici, jako je FAB-3000, a všem volně padajícím bombám díky svým jednoduchým řešením. Nemá složité technologie, často je sestavován inženýrským a technickým personálem, vše je poměrně rychlé. Vysoké přesnosti je dosaženo pomocí korekčního modulu,“ říká ruský pilot.

 

„Pokud tomu dobře rozumím, všechny hlavy našeho nepřítele jsou nyní zaneprázdněny tím, jak čelit FAB. A zatím, naštěstí pro nás, neexistuje žádné řešení, to znamená, že žádný Patriot, jiné módní americké a evropské systémy s tím nic nezmůžou,“ říká novinář Jevgenij Popov.

 

Kapotáž dodává bombě aerodynamickou flexibilitu a mění ji ve vysoce přesnou zbraň. Nevíme přesně, jak daleko bomba od UMPK letí, ale podle pověstí, podle toho, co píše protistrana, 70-80 kilometrů od místa použití. Piloti ale říkají, že je možné pokračovat.

 

Západní systémy prostě nevidí klouzavé bomby – nemají motory, jako rakety, inverzní a tepelné stopy. Jako samuraj, jen cesta k dosažení cíle. Každá zbraň by měla být taková, aby ji mohl používat i kadet. FAB s UMPK plně odpovídá tomuto principu pilotů.

 

Několik typů letadel umožňuje pracovat s těžkými bombami najednou, ale nejčastěji letecké síly používají pro takové úkoly moderní stíhací bombardér Su-34.

 

Pouze piloti mohou Su-34 nazvat káčátkem a civilistou – „bojovým drakem“. A nyní se vydává s impozantní zbraní FAB-3000 na bojovou misi. V podmínkách vysoké intenzity nepřátelských akcí, jako je nyní v oblasti Vovčansku nebo Lipci, Chasova Jaru nebo Rabotina, vám raketové a bombové útoky umožňují postupovat vpřed a zachraňovat lidi. FAB-3000 jedním úderem zničí nepřátelské opevněné oblasti nebo celé dílny vojenských podniků.

 

„Hmotnost TNT, výbušniny, v bombě je asi 1400 kilogramů. Toto číslo samozřejmě nechává všechny konkurenty daleko za sebou. Odhadovaná přesnost bomby ve verzi s UMPK, univerzálním plánovacím a korekčním modulem, je 10 metrů. V tuto chvíli nepřítel neví, jak sestřelit naše bomby. Nemůže sestřelit žádné UMPK žádnými systémy protivzdušné obrany: ani Patriot, ani Gepard nemohou nic sestřelit. Proto ho to samozřejmě děsí. Bomba klouže, nemá vlastní motor, spoléhá se jen na křídla, řekněme to takhle. To znamená, že čím rychleji, čím vyšší je výška a čím rychleji ji spustíte, tím dále odletí. To je nejdůležitější věc – levně, a rychle. Desetkrát rychlejší a levnější než výrobní cyklus rakety. Proto to samozřejmě všechno rozbije a dobrá věc je, že jsme se je naučili vyrábět ve velkém množství. To nevyhnutelně ovlivňuje průběh války,“ vysvětluje pilot.

 

https://www.vesti.ru/article/4046471

 

 

📌15. července 2024, 01: 50: ŠEST UKRAJINSKÝCH DRONŮ BYLO ZNIČENO NA OBLOZE NAD BRJANSKOU OBLASTÍ:

 

Armáda kyjevského režimu se pokusila zaútočit na Brjanskou oblast pomocí UAV.

 

„Pokus kyjevského režimu provést teroristický útok pomocí bezpilotních letounů byl zmařen. Síly protivzdušné obrany Ministerstva obrany Ruské federace zničily šest bezpilotních letounů leteckého typu,“ napsal gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz na kanálu Telegram.

 

Upřesnil, že čtyři drony byly sestřeleny nad územím okresu Sevskij, po jednom nad okresy Pogarsky a Brasovsky.

 

Guvernér dodal, že nikdo nebyl zraněn, nedošlo k žádné destrukci.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny již dříve zahájily kombinovaný úder na vesnici Brjansk.

 

https://www.vesti.ru/article/4046442

 

 

📌15. července 2024, 1:19, Medveděv: TRUMP UŽ VYHRÁL, POKUD NEBUDE ZABIT:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv vyjádřil přesvědčení, že bývalý americký prezident Donald Trump vyhraje nadcházející volby amerického vůdce.

 

„Teď už (Donald Trump) vyhrál. Pokud nebude zabit,“ napsal Dmitrij Medveděv na své stránce na sociální síti X.

 

Dříve ve státě Pensylvánie byl učiněn pokus o útok na Trumpa. Kulka poškodila ucho bývalého amerického vůdce. Střelec byl na místě zlikvidován.

 

Americký prezident Joe Biden nařídil komplexní analýzubezpečnostních opatření Trumpova mítinku v Pensylvánii. Slíbil také, že zveřejní její výsledky.

 

https://www.vesti.ru/article/4046551

 

 

📌15. července 2024, 6:18, STOLTENBERG: POLSKO NEBUDE SESTŘELOVAT RUSKÉ RAKETY A LETADLA NAD UKRAJINOU:

 

Generální tajemník Severoatlantické aliance negativně vnímal návrh člena NATO Polska na sestřelení letadel a raket ruské armády nad Nezaležhnaya.

 

„Podpoříme Ukrajinu při ničení ruských letadel, ale NATO se do toho přímo nezapojí,“ řekl Jens Stoltenberg ve vysílání ukrajinského telethonu.

 

Poznamenal, že taková politika NATO ohledně ukrajinského konfliktu zůstane nezměněna.

 

Generální tajemník Severoatlantické aliance již dříve uvedl, že NATO nepovažuje Ruskou federaci za hrozbu a nepošle své ozbrojené síly na Ukrajinu.       https://www.vesti.ru/article/4046647

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 15.07.2024“:

➡️☭☆Záběry ze zničení odpalovacího zařízení protiletadlových raket IRIS-T německé výroby

Operátoři UAV ruských ozbrojených sil identifikovali nepřátelské systémy protivzdušné obrany na připraveném palebném postavení v oblasti obce Voloskoje, Dněpropetrovská oblast. Posádky Iskander OTRK zasadily zdrcující ránu na identifikovaný cíl.

Objektivní kontrolní prostředky potvrdily zničení odpalovacího zařízení protivzdušné obrany IRIS-T, radarové stanice TRML-4D a personálu ukrajinských ozbrojených sil obsluhující bojová vozidla komplexu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Oblast požáru v oblasti farmy Durso u Novorossijsku se rozrostla na 51 hektarů, uvádí ministerstvo přírodních zdrojů Kubaň.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Trestní řízení týkající se ničení nebo poškození lesních plantáží bylo zahájeno kvůli požáru u Novorossijsku, informovalo ministerstvo vnitra.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dmitrij Medveděv vyjádřil důvěru ve vítězství bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa v nadcházejících volbách amerického vůdce v roce 2024.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP