POKLAD, který byl kdysi na každé zahradě! Potlačují rozvoj rakoviny tlustého střeva a slinivky břišní…

Celý článek si můžete posalechnout v audio verzi zde:

 

9.7.2024

 

Naše babičky z něj vařily marmelády a kompoty! Toto zapomenuté ovoce zabíjí cholesterol a rakovinu…

Začátkem června začala sezóna angreštu, poněkud zapomenutého ovoce, které bylo populární ještě před několika desetiletími. Dnes se s ním můžete setkat i na místním trhu. Vyplatí se po něm pátrat, protože je bohatý na vlákninu, vitamin C a protirakovinné fytonutrienty.

1. Chrání před vznikem cukrovky a obezity

Keř, příbuzný rostlinám, jako je rybíz a josta , dosahuje výšky až jeden a půl metru a začíná plodit začátkem června. Plody mají barvu od světle zelené po tmavě červenou a lze je konzumovat až do září. V závislosti na odrůdě mají angrešty intenzivně kyselou nebo sladkokyselou chuť, existují však i sladké odrůdy.

Kdysi se vysazoval v domácích zahradách a na pozemcích. Děti ho jedly přímo z keře, babičky z něj vařily domácí angreštový džem. Dnes se pomalu vrací, protože ho lze najít jak ve velkých diskontních prodejnách potravin, tak na místních trzích.

 

Keř angreštu.

Po tomto ovoci se vyplatí sáhnout, když je jeho sezóna, protože je to skutečná vitamínová bomba. Především je pokladnicí vitaminů B5 a B6 a také vitaminu C, silného antioxidantu, který chrání před tvorbou volných radikálů.

Angrešt se řadí mezi nízkokalorické ovoce – 100 g má pouze 46 kcal – a zároveň má nízký glykemický index, což je důležitá informace pro diabetiky. Extrakt z angreštu má navíc inhibiční účinek na alfa-glukosidázu a kyselina chlorogenová obsažená v plodech zpomaluje vstřebávání cukrů do krve.

Jeden šálek angreštu obsahuje přibližně 4,5 g vlákniny, která podporuje trávení a činnost střev, poskytuje pocit sytosti po delší dobu a zabraňuje vstřebávání cholesterolu do krve. Vláknina je také důležitým prvkem v prevenci obezity, cukrovky a hypercholesterolémie a dokonce i rakoviny tlustého střeva.

2. Angrešt chrání srdce a mozek

Flavonoly obsažené v plodech angreštu, jako jsou kvercetin, myricetin, kampferol a isohamnetin, vykazují také antioxidační účinek. U tmavých odrůd je pozornost věnována antokyanům, rostlinným pigmentům s antioxidačním potenciálem. Výzkumy naznačují, že antokyany mohou bránit rozvoji rakovinných buněk, včetně: rakoviny tlustého střeva , prsu nebo slinivky břišní.

Flavanoly a antokyany podporují činnost srdce, včetně: prevence vzniku hypertenze. Kyseliny chlorogenová, kumárová, hydroxybenzoová a elagová obsažené v angreštu mohou také chránit před neurodegenerativními změnami a rozvojem Alzheimerovy choroby a snižovat riziko mrtvice.

ZDROJ:

https://zenskerady.sk/poklad-ktory-bol-kedysi-v-kazdej-zahrade-potlacaju-rozvoj-rakoviny-hrubeho-creva-a-pankreasu/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1E9awAhs5yz7HSPN_r2K-R49qc4ycd1Qyj82e93scHxPxCb4nPWZb-4c8_aem_Jnyr1rDaUFFOoB7JEkuoVw

 

Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:

Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

 

 

 

Viktor Orbán o migračním plánu George Sorose

11.7.2024

Převzato:https://bezpressu.news/

„Migrační krize“ není sled nějakých nahodilých organických událostí. V roce 2015 zveřejnil George Soros svou publikaci v rámci Project Syndicate. Maďarský premiér Viktor Orbán zmiňuje několik bodů. „Bojujeme proti organizovanému gangu, který se jmenuje Impérium George Sorose.“

 

Zdroj: www.x.com

 

ZDROJ:

https://bezpressu.news/videa/viktor-orban-o-migracnim-planu-george-sorose/

 

Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

11.07.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC VYZÝVÁ KE ZMĚNĚ REŽIMU NA UKRAJINĚ KVŮLI MÍROVÝM ROZHOVORŮM; ŘÍKÁ MOSKVĚ VAROVÁNÍ. PUTINŮV SPOJENEC NAVRHUJE ODSTRANĚNÍ ZELENSKÉHO K TOMU, ABY BYL NASTOLENÝ MÍR

 

Změna režimu by mohla poskytnout zárodky pro mírová jednání, návrh Dmitrije Medveděva

https://youtu.be/7Rkj8A0AUr0?si=47VmznqegAP3YNh3

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKO ZABILO NA FRONTĚ 2.100 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ; BUŠÍ DO UKRAJINY RAKETAMI ISKANDER A DRONY SHAHED.

 

https://youtu.be/dt-ceiNQUaA?si=WIdne9jSJQTYGspB

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC VARUJE PŘED VOJENSKOU ODPOVĚDÍ V DOBĚ, KDY SPOJENÉ STÁTY VYHLAŠUJÍ UMÍSTĚNÍ SVÝCH NADZVUKOVÝCH RAKET DLOUHÉHO DOLETU V NĚMECKU (2026)

 

https://youtu.be/PTVEU-xn844?si=sU77cBCrxXkEFcGW

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: SAÚDSKÁ ARÁBIE SI VYBÍRÁ PUTINA NAMÍSTO BIDENA? JAK MOHAMMEDA BIN SALMÁN ZASTAVIL PROTI-RUSKÝ PLÁN SPOJENÝMI STÁTY VEDENÉHO ZÁPADU NA KONFISKACI RUSKÝCH AKTIV A JMĚNÍ V ZÁPADNÍCH BANKÁCH… 😂👍

 

https://youtu.be/o4SOK0XYKVY?si=YyhBO07y59snRMUd

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PREZIDENT EMMANUEL MACRON OBVIŇUJE IZRAEL ZE ZASAHOVÁNÍ DO FRANCOUZSKÝCH VOLEB V DOBĚ, KDY NETANJAHŮUV MINISTR PODPOŘIL MARINE LE PENOVOU S JEJÍ STRANU… 😂👍

 

https://youtu.be/C3JqG8MeMCo?si=hzlEDnlJU6QOAC99

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: OJEDINĚLÁ CHVÁLA RUSKÉHO ELEKTRONICKÉHO BOJE OD PŘEDSTAVITELE USA – RUŠÍ NAVÁDĚNÍ ZÁPADNÍ MUNICE NA UKRAJINSKÝCH BOJIŠTÍCH A DĚLÁ Z TÉTO MUNICE NEPOUŽITELNOU… 😂👍

 

https://youtu.be/rqM7Y_uAVhg?si=nfWsLwD6nffO0MPh

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11. července 2024, 15:14: PREZIDENT RUSKA POVOLIL VYTVOŘENÍ PARLAMENTU BRICS: 😂👍

 

BRICS může mít svůj vlastní parlament, připustil ruský prezident Vladimir Putin během X. parlamentního fóra mezistátního sdružení v Petrohradě.

 

ANO, BRICS JEŠTĚ NEMÁ SVOU VLASTNÍ INSTITUCIONÁLNĚ VYTVOŘENOU PARLAMENTNÍ STRUKTURU, ALE VĚŘÍM, ŽE V BUDOUCNU BUDE TATO MYŠLENKA URČITĚ REALIZOVÁNA,“ řekl ruský vůdce.

 

Putin se také podělil o svůj názor, že poslanci parlamentů zemí BRICS mohou přispět ke snížení mezinárodního napětí, stejně jako k vytvoření multipolárního světa, k řešení otázek socioekonomického rozvoje zemí přidružení a ke zlepšení blahobytu národů.

 

Vysvětlil, že nyní, více než kdy jindy, je důležitý parlamentní dialog, a to i v rámci BRICS.

 

„Koneckonců, vy, jako zástupci zájmů svých národů, mluvčí jejich politické a národní vůle, akutně pociťujete skutečné požadavky, nálady a potřeby milionů – lze bez nadsázky říci miliard lidí – na naší planetě,“ obrátil se prezident Ruské federace na účastníky fóra.     Kromě toho Vladimir Putin během svého projevu na fóru řekl, že „elity zlaté miliardy“ vzdorují členům BRICS. Vůdce Ruska zároveň zdůraznil, že organizace nadále posiluje svou autoritu, a to i prostřednictvím takových akcí, které se nyní konají v Petrohradě.

 

https://www.vesti.ru/article/4042270

 

 

📌11. července 2024, 14:58, PUTIN: ZÁPAD SE UCHYLUJE K SÍLE A VYDÍRÁNÍ VE SNAZE UDRŽET SI NADVLÁDU:

 

Země „zlaté miliardy“ si chtějí udržet nadvládu ve světě pomocí vydírání a síly. Západ nahrazuje mezinárodní právo pravidly, která jsou pro něj výhodná a která se pokaždé mění, řekl ruský prezident Vladimir Putin na parlamentním fóru BRICS.

 

Podle ruského prezidenta si země „zlaté miliardy“ v souladu s tradicemi „klasického kolonialismu“ vytvářejí pravidla, která jsou pro ně v každé situaci výhodná, někdy dokonce poškozují dlouhodobé zájmy svých národů.

 

Podle Putina existují pokusy nahradit mezinárodní právo pravidly, která jsou psána a měněna pokaždé znovu v zájmu těch, kteří se považují za výjimečné.

 

Pokusy zákonodárců o navázání přímých kontaktů se snaží omezit, i když je to v rozporu s myšlenkou, že každá země má právo hájit své zájmy, řekla hlava ruského státu během fóra v Petrohradě.

 

Zároveň se formuje nový systém světového řádu, který odráží skutečnou rovnováhu sil a geopolitickou realitu, je to bolestivý složitý proces, dodal prezident. Fórum bylo vysíláno televizním kanálem Russia 24.

 

V květnu Putin poznamenal, žezahraniční společenství je nepřátelské vůči Rusku a Bělorusku a snaží se omezit rozvoj těchto zemí, ale zatím se jim to nepodařilo.

 

https://www.vesti.ru/article/4042240

 

 

📌11. července 2024, 15:46: MATVIJENKO: REAKCE NA ROZMÍSTĚNÍ RAKET DLOUHÉHO DOLETU V NĚMECKU BUDE TVRDÁ:

 

Šéfka Rady federace Valentina Matvijenková uvedla, že rozhodnutí Bílého domu rozmístit rakety dlouhého doletu na území Německa nezůstane bez odezvy ruské strany.

 

👉 👉 👉 NĚMECKO MÁ PODLE POVÁLEČNÝCH DOHOD ZAKÁZÁNO TAKOVÉ ZBRANĚ MÍT, PŘIPOMNĚLA VALENTINA MATVIJENKO, TAKŽE REAKCE RUSKÉ FEDERACE BUDE TVRDÁ A ADEKVÁTNÍ.

 

„To je prostě nepřijatelné. Když se podíváte na všechny dokumenty z poválečného období, tak Německo nemá vůbec žádné právo mít zbraně tohoto druhu – podle dohod, které byly podepsány,“ řekl předseda Rady federace.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Washington se rozhodl rozmístit na území Německa do roku 2026 úderné systémy dlouhého doletu. Tyto zbraně jsou svými vlastnostmi výrazně lepší než obranné systémy, které jsou již v Evropě.

 

https://www.vesti.ru/article/4042357

 

 

📌11. července 2024, 16:28: BORRELL PŘIPUSTIL, ŽE EU NECHCE MÍR NA UKRAJINĚ ZA CENU KAPITULACE KYJEVA:

 

Evropská unie chce pouze vítězství Ukrajiny, jiné mírové scénáře jsou pro ni nepřijatelné, řekl šéf diplomatické služby EU Josep Borrell.

 

 

V reakci na obvinění z prodlužování války dodávkami zbraní odpověděl, že EU je proti kapitulaci Ukrajiny. Tématu se dotklo setkání summitu NATO s partnery – Evropskou unií, Japonskem, Jižní Koreou, Austrálií a Novým Zélandem.

 

MY TAKOVÝ SVĚT NECHCEME, TO JE POSTOJ CELÉ EVROPSKÉ UNIE. PRO EVROPSKOU UNII NEEXISTUJE JINÝ PLÁN NEŽ PLÁN ZELENSKÉHO,“ vysvětlil Borrell. 😂👍

 

Šéf diplomatické služby také dodal, že Evropská unie se snaží chránit suverenitu a nezávislost Kyjeva, stejně jako bezpečnost svobodného světa, který podle Borrella zahrnuje země EU a NATO. Politik vyzval k rozšíření dodávek zbraní do Kyjeva.

 

Borrell již dříve řekl, že pokud Gruzie nezmění svůj politický kurz, pak se pro ni dveře Evropské unie zavřou.

 

https://www.vesti.ru/article/4042460

 

 

📌11. července 2024, 15:24: RUSKO BUDE ČEKAT NA SI ŤIN-PCHINGA NA SUMMITU BRICS V KAZANI:

 

Podle ruského prezidenta Vladimira Putina by Moskva chtěla, aby se čínský prezident Si Ťin-pching zúčastnil říjnového summitu BRICS v Kazani.

 

Ve čtvrtek se Putin setkal s šéfem Stálého výboru Všečínského shromáždění lidových zástupců Čao Le-ťiem na okraj parlamentního fóra BRICS v Petrohradě.

 

Prezident požádal čínského zástupce, aby sdělil, že Rusko čeká na Si Ťin-pchinga v Kazani na summitu BRICS, který se bude konat od 22. do 24. října.

 

Putin se s čínským prezidentem setkal na začátku července na summitu Šanghajské organizace pro spolupráci v kazašské Astaně. Poznamenal, že vztahy mezi Ruskou federací a Čínou nyní procházejí nejlepším obdobím v historii, jsou založeny na vzájemném respektu a rovnosti.

 

Prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov uvedl, že lídři Ruské federace a Číny na schůzce diskutovali téměř o všech oblastech společné spolupráce.

 

https://www.vesti.ru/article/4042307

 

 

📌11. července 2024, 16:09, FICO: ČLENSTVÍ UKRAJINY V NATO JE ZÁRUKOU TŘETÍ SVĚTOVÉ VÁLKY:

 

Slovenský premiér Robert Fico uvedl, že členství Ukrajiny v Severoatlantické alianci zaručí třetí světovou válku, a zdůraznil, že poslanci jeho strany nepodpoří vstup Kyjeva do NATO.

 

„Strana Smer a její poslanci nebudou ve slovenském parlamentu souhlasit s členstvím Ukrajiny v NATO,“ řekl slovenský premiér ve videoposelství.

 

Fico také poznamenal, že nařídil ministrům, kteří se zúčastnili summitu NATO ve Washingtonu, aby v závěrečné deklaraci zachovali požadavek na souhlas parlamentů všech členských států aliance pro případný vstup Kyjeva do organizace.

 

https://www.vesti.ru/article/4042487

 

 

📌11. července 2024, 16:10: VOLODIN POVEDE RUSKOU DELEGACI NA INAUGURACI ÍRÁNSKÉHO PREZIDENTA:

 

Předseda Státní dumy Ruské federace Vjačeslav Volodin povede ruskou delegaci při inauguraci íránského prezidenta.

 

Uvedl to ruský prezident Vladimir Putin na setkání s předsedou Islámského poradního shromáždění Íránu Mohammadem-Baghírem Ghalibáfem. Setkání se zúčastnila také předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenková.

 

  1. července se v Íránu konalo druhé kolo předčasných prezidentských voleb vyhlášených po smrti Ebráhíma Raísího. Zvítězil kandidát reformního křídla, bývalý ministr zdravotnictví Masúd Pezeschkjan, který získal 53,6 % všech hlasů. Konzervativec Saíd Džalílí získal 44,3 procenta.

 

Inaugurace je naplánována na 30. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4042472

 

 

 

📌11. července 2024, 17:19, GANČEV: FAKTA O ZNÁSILNĚNÍ JSOU ZAZNAMENÁNA V CHARKOVSKÝCH VESNICÍCH KONTROLOVANÝCH OZBROJENÝMI SILAMI UKRAJINY:

 

Šéf ruské správy Charkovské oblasti Vitalij Gančev uvedl, že Rusko zaznamenává fakta o znásilňování a rabování v osadách regionu kontrolovaného ukrajinskými jednotkami.

 

„Máme také informace o případech rabování a znásilnění. Kromě toho má naše ředitelství vnitra za úkol všechny tyto zločiny co nejvíce zaznamenávat,“ řekl Gančev.

 

Šéf správy poznamenal, že takové informace přicházejí od místních obyvatel do centra pro záznam kriminality.

 

LIDÉ, KTERÝM SE PODAŘILO UTÉCT, ODEJÍT DO RUSKA… MLUVÍME S NIMI, JE TAM BEZPRÁVÍ,“ řekl Gančev a zdůraznil, že svévole je podporována ukrajinským vyšším velením.

 

Podle něj bude tento stav pokračovat, dokud budou vesnice pod kontrolou ozbrojených sil Ukrajiny, k nápravě situace pomůže pouze osvobození oblasti od ukrajinských ozbrojenců.

 

https://www.vesti.ru/article/4042589

 

 

📌11. července 2024: NĚMECKO, VELITELSKÉ CENTRUM PŘÍMÉHO VEDENÍ VÁLKY:

 

USA mají vojenské základny po celém světě, nicméně v Evropě v poslední době rostou doslova jako houby po dešti. A to, jak v nových členských zemích jako je Finsko a Švédsko, tak v zemích, které již nějakou dobu členy NATO jsou.

 

Nedávné schválení 11 základen také u nás ukazuje, že ani my nebudeme výjimkou. V Německu je pak základen několik desítek, i když většina lidí zná jen několik málo z těch největších.

 

 

Málokdo však ví, jak neomezeně si americká vojenská moc může v Německu dodnes dělat, co chce. Německo je tak v podstatě stále okupovanou zemí (stejně jako zbytek evropských členských zemí NATO).

 

Zvláštní roli v současnosti hraje americká základna ve Wiesbadenu-Erbenheimu. Právě tam  totiž Pentagon zřídil velitelské centrum pro Ukrajinu.

 

Co by to mohlo znamenat – a to nejen pro Německo, ale i pro nás coby sousedy, ale i členy NATO? A jak dalece je Berlín povinen poslouchat Washington? To a mnohé další se dozvíte v následujícím videu (český dabing):

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/nemecko-velitelske-centrum-primeho-vedeni-valky/

 

 

📌11. července 2024, SOUDKYNĚ, KTERÁ MÁ NAPOJENÍ NA BIG PHARMU, ZAMÍTLA ŽALOBU NA PFIZER A MODERNU:

 

Na mnoha místech po celém světě se rozběhly žaloby proti těm, kteří lidem vnucovali experimentální genové injekce – tedy proti politikům, rádoby odborníkům a korporátním médiím – a především proti výrobcům těchto přípravků, kteří účelově lhali o jejich účinnosti a bezpečnosti.

 

Některé soudní procesy stále nejsou u konce, jiné byly hned v počátcích zamítnuty. To je i nedávný případ žaloby na Pfizer a Modernu, který byl přidělen soudkyni s jasným střetem zájmů.

 

V Austrálii se lékař a lékárník obrátil na federální soud kvůli geneticky modifikovaným organismům ve vakcínách mRNA, ale jeho případ byl okamžitě zamítnut. Nyní se dostává i do hlavního proudu: odpovědná soudkyně zatajila své spojení se společností Pfizer a farmaceutickým průmyslem.

 

Australská justiční integrita je podle článku v australském Sky News ohrožena. Důvodem je soudní spor se společnostmi Pfizer a Moderna kvůli takzvanému očkování proti Covidu – respektive jeho zamítnutí soudkyní Helen Rofe.

 

Dr. Julian Fidge, lékárník a praktický lékař z Victorie, který je sám očkován a očkoval řadu pacientů, zažaloval společnosti, protože se domnívá, že takzvané vakcíny obsahují neregulované geneticky modifikované organismy – což je porušení zákona o genové technologii.

 

FIDGE UPOZORNIL NA TO, ŽE SPOLEČNOSTI PFIZER A MODERNA MĚLY ZÍSKAT ZVLÁŠTNÍ POVOLENÍ OD ÚŘADU PRO REGULACI GENOVÝCH TECHNOLOGIÍ (OGTR), COŽ BY VYŽADOVALO PODROBNÉ PŘEZKOUMÁNÍ SLOŽEK LÉKŮ NA GENOVOU TERAPII.

 

Fidge zacílil na komplexy LNP-mod-RNA a plasmidové kontaminanty. OGTR to odmítl.

 

Případ byl extrémně explozivní, protože nyní je už příliš pozdě na to, aby byly experimentální léky na genovou terapii podrobeny detailním analýzám – zatím se tomu věnovali pouze kritičtí vědci, úřady po celém světě udělily velké farmaceutické společnosti Big Pharma licenci a stále záměrně ignorují údaje o kontaminaci DNA.

 

Soudkyně Helen Rofe o tom ale nechtěla slyšet a žalobu zamítla. Podle jejího názoru není lékař, který očkoval a je sám očkován, postiženou osobou.

 

Přitom dr. Fidge se považuje za viníka, protože prohlašuje, že nebyl schopen splnit své právní, morální a etické povinnosti tím, že svým pacientům neposkytl správný informovaný souhlas s uvedením všech pochybných přísad.

 

Rofeová případ zamítla 1. března. Krátce poté zveřejnila advokátní kancelář zastupující Fidge tiskovou zprávu zkoumající střet zájmů soudkyně.

 

 

Ukázalo se, že v minulosti pro firmu Pfizer minimálně pětkrát pracovala jako právnička.

 

KROMĚ TOHO MÁ RODINNÉ VAZBY NA BIG PHARMU A VÝZKUMNÝ PRŮMYSL: JEJÍ RODINA PROVOZOVALA BIOMEDICÍNSKOU VÝZKUMNOU ORGANIZACI WALTER AND ELIZA HALL INSTITUTE (WEHI), KTERÁ VYBRALA STOVKY MILIONŮ DOLARŮ Z PENĚZ DAŇOVÝCH POPLATNÍKŮ A OBDRŽELA VÍCE NEŽ 30 MILIONŮ DOLARŮ OD NADACE BILLA A MELINDY GATESOVÝCH.

 

Rofeová také sloužila deset let v Bolton Clarke Human Research and Ethics Committee, který obdržel finanční prostředky od jejího bratrance, sira Andrewa, který sloužil jako předseda výboru Felton Bequests Committee a byl roky čestným prezidentem WEHI.

 

Případu se mohlo ujmout 16 dalších soudců, ale dostala ho právě Rofeová s napojením na farmaceutický průmysl. Právníci volají po vyšetřování. Zamítnutí případu by mělo být zrušeno a požadují nový proces se soudcem bez střetu zájmů.

 

Případ se stává stále výbušnější kvůli rostoucí kritice očkování proti Covidu. V USA nyní několik federálních žalobců podniká kroky proti společnosti Pfizer.

 

 

BMJ také zveřejnil studii, která zkoumala masivní nadměrnou úmrtnost na Západě během údajné pandemie a po ní a konkrétně se zabýval vážnými (a někdy fatálními) vedlejšími účinky takzvaných „vakcín proti Covidu.“

 

BMJ později zpanikařil kvůli následnému zpravodajství v řadě médií a zdůraznil, že studie neprokázala, že by nadměrná úmrtnost byla způsobena očkováním. Možná se bojí o své financování?

 

Celkově případ vyvolává značné otázky – a to nejen s ohledem na australský právní systém. Kolik soudců na celém světě je na výplatní listině průmyslových odvětví, proti kterým by měli vynášet právní rozsudky?

 

Kolik lidí u moci je ovlivněno masivními střety zájmů? Roky Covidu ukázaly: Pravděpodobně jich bude nespočet. Každý, kdo z toho měl prospěch, si nyní bude chtít zachránit kůži a zabránit jakémukoli přehodnocení té doby…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/07/soudkyne-ktera-ma-napojeni-na-big-pharmu-zamitla-zalobu-na-pfizer-a-modernu/

 

 

📌11. července 2024, ČT24: V POLSKÉM DOLE UVÁZLO PO OTŘESU 40 HORNÍKŮ:

 

Z polského dolu se podařilo dostat většinu horníků. po dvou se stále pátrá:

 

Z polského uhelného dolu Rydultowy, ve kterém ve čtvrtek ráno došlo k silnému otřesu v hloubi 1200 metrů, se podařilo dostat 76 ze 78 horníků, kteří byli v té době pod zemí. Po dvou havířích se dál pátrá, uvedli představitelé majitele dolu, kterým je těžební společnost Polska Grupa Górnicza (PGG). Důl se nachází nedaleko hranic s Českem. První informace hovořily o 68 hornících pod zemí.

 

„Máme lokalizovaného jednoho ze dvou pohřešovaných horníků, práce na lokalizaci druhého pokračují,“ řekl podle televize TVN 24 ředitel výroby Damien Borgiel.

 

Záchranářům se ještě nepodařilo k horníkovi dostat; zachytili signál z jeho lampy, ale nevidí jej. Ředitel upozornil, že záchranná operace se odehrává v obtížných podmínkách, za nejvyššího stupně ohrožení metanem a případným závalem. Do pátrání je zapojeno jedenáct záchranných týmů, dodala agentura Reuters.

 

Ze 76 evakuovaných horníků bylo sedmnáct zraněných. Nejvážněji zraněného horníka přepravil do nejbližší nemocnice vrtulník, ostatní převezly sanitky, napsal server Onet. Potíže s počítáním horníků pramení podle něj i z toho, že dříve několik samostatných dolů bylo v roce 2016 sloučeno do jediného.

 

Podle mluvčí PGG otřes nastal po 8:00 v hloubce přibližně 1,2 kilometru. Mluvčí Aleksandra Wysocká-Siembigová vyloučila výbuch metanu.

 

„Je to jev poměrně častý a asi nejnebezpečnější,“ popsal důlní otřes pro ČT ředitel Hlavní báňské záchranné stanice Ostrava Josef Kasper. Otřes přirovnal k zemětřesení, bývá ho prý velmi těžké předvídat.

 

Rydultowy je jedním z nejstarších černouhelných dolů v Horním Slezsku, nachází se asi patnáct kilometrů od hranic s Českem a třicet kilometrů severovýchodně od Ostravy. Provoz zahájil už v roce 1792. V současné době zaměstnává přes dva tisíce horníků. Už v minulosti se v něm odehrála důlní neštěstí, v roce 2020 zemřel šestačtyřicetiletý horník kvůli uvolnění horniny z důlního stropu a o rok dříve zahynul při otřesu čtyřiačtyřicetiletý důlní pracovník, píše Onet.

 

Polsko, které je z velké části energeticky závislé na uhlí, zažilo v posledních letech několik důlních neštěstí. Letos v květnu přišli o život dva horníci při otřesu na Dole Myslowice-Wesola na jihu Polska.

 

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/otres-v-polskem-dole-uveznil-pod-zemi-na-ctyricet-horniku-351028

 

 

📌11. července 2024, VOLNÝbloG, Luboš Volný: NATO CHCE ZAJISTIT BEZLETOVOU ZÓNU NAD ZÁPADNÍ UKRAJINOU + KYJEV SE SNAŽÍ PŘEDVÁDĚT FALEŠNÉ SVALY. Český překlad

 

https://www.facebook.com/100072368564637/videos/353830057563386

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Vláda řekla, tak jsem šla na tečku. Chtěla jsem mít klid. Když to přežiju, bude to super.

8.7.2024

Ohlédnutí za nechutným covidovým očkovacím divadlem, kdy se někteří nechali výhodně zabodat na hlavním nádraží nebo v obchodním centru. Jak snadno se nechají lidé zmanipulovat a ještě si to sami odůvodní. Hlavně že se cítili svobodní. Ukázka debility v přímém přenosu. Kromě obvyklých důvodů jako cestování, hospoda atd. byly i reálné obavy před vyhozením z práce. „Koronaviru“ se (ne)překvapivě nebál nikdo.

Nepovažuji to za nutné ze zdravotního hlediska. Jsem donucená těmi restrikcemi, je to pod nátlakem, připadám si jako znásilněná. Mám strach z nežádoucích účinků. Mám strach z toho, jaké nežádoucí účinky se mohou objevit v horizontu několika let.

Chci mít klid. Hlavák a OC Chodov 2021. Bylo to drama.

Já jsem to nechtěla. Nechci ani teď, ale jdu kvůli tomu, že budu mít klid v práci, kde to po nás budou chtít, bez toho bych tam nemohla chodit. Bojím se, má to být dvojitá dávka, tak se bojím, co to se mnou udělá, protože po mé zdravotní stránce to nebude nic dobrého. Když to přežiji, tak to bude super.

Když vláda řekla, že od toho druhého i do těch hospod všude tam bude muset být očkování nebo testy, tak jsem se rozhodl, že už by to asi bylo potřeba si to píchnout taky, no.

Jdu na očkování z důvodu, že bych chtěl mít určitou svobodu, cestování, a ty pravidla se budou zpřísňovat, tak jsem se donutil jít na očkování. Zvažoval jsem to už dříve, restrikce mě donutily. Kdyby se nezpřísňovalo, tak bych nešel.

Dotlačili nás a tak jdem. Hlavák 2021. Bylo to drama.

Babiš: Očkování bylo vždy dobrovolné, očkovaní neměli žádné výhody, nikoho jsme nestrašili a nikomu jsme nevyhrožovali.

Z archivu propagandy mainstreamu. #nezapomeneme

 

ZDROJ:

https://www.nespokojeny.cz/vlada-rekla-tak-jsem-sel-na-tecku-chtel-jsem-mit-klid-kdyz-to-preziju-bude-to-super/

 

Děkujeme za vaši podporu na další překlady, bez zaplacených aplikací není možné překládat videa:
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP

11.07.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „RUSKÉ VÍTĚZSTVÍ…“: DOSUD NEJVĚTŠÍ NÁZNAK ŠÉFA ALIANCE NATO O PUTINOVĚ VÍTĚZSTVÍ NAD UKRAJINOU? 👍

 

Šéf aliance NATO Stoltenberg odhaluje největší riziko pro západ. Hrozící Ruské vítězství straší alianci NATO. Pokud Rusko zvítězí, tak dodá odvahy našim nepřátelům, říká Stoltenberg.

((Vy máte nějaké nepřátelé? Spojené státy přece každý miluje. Celý svět je miluje a celý svět je proti Rusku. Po zániku Varšavské smlouvy se celá aliance NATO měla dávno rozpadnout!!!😂))

Stoltenberg vyzval členy aliance NATO, aby zvýšili pomoc Ukrajině proti Rusku.

((Tenhle nejvíc řve už 2 roky tuhle frázi!!! 👹))

 

https://youtu.be/qj1-GbyXFA8?si=fyc1dllWlwImSrOY

 

 

📌11. července 2024: ⚡️ MAĎARSKÝ PREMIÉR VIKTOR ORBÁN SE PO SUMMITU NATO VE WASHINGTONU SETKÁ S DONALDEM TRUMPEM V JEHO SÍDLE V MAR-A-LAGO -BLOOMBERG S ODVOLÁNÍM NA ZDROJE

https://t.me/to_je_nas_svet/27722

 

 

📌11. července 2024: DEKLARACE Z WASHINGTONSKÉHO SUMMITU

VYDANÉ HLAVAMI STÁTŮ A VLÁD ÚČASTNÍCÍMI SE ZASEDÁNÍ SEVEROATLANTICKÉ RADY VE WASHINGTONU, D.C. 10. ČERVENCE 2024:

 

Rusko zůstává „přímou hrozbou“ pro bezpečnost zemí NATO.

🔹NATO je připraveno udržovat komunikační kanály s Ruskem otevřené, aby minimalizovalo rizika a zabránilo eskalaci.

🔹NATO plánuje pokračovat v expanzi v oblasti Černého moře a východního Balkánu.

🔹Kyjev je na nezvratné cestě k NATO. Pozvánka bude Ukrajině zaslána, až se spojenci shodnou, že země splnila všechny potřebné podmínky.

🔹NATO plánuje poskytnout Ukrajině v příštím roce 40 miliard eur.

🔹NATO zřídí pro Ukrajinu misi bezpečnostní pomoci a výcviku vojáků.

🔹NATO plánuje zvýšit svou přítomnost na Blízkém východě a v Africe pod záminkou „podpory míru“.

🔹Státy NATO chtějí modernizovat své jaderné kapacity a zlepšit plánování v této oblasti.

🔹NATO zvýší kapacity protivzdušné a protiraketové obrany, včetně rozmístění nové základny v Polsku.

🔹Alianční země zachovaly svůj závazek k výdajům na obranu ve výši minimálně 2 % HDP.

🔹Příští summit aliance se uskuteční v červnu 2025 v Haagu. 🙈👹👹👹

 

https://t.me/to_je_nas_svet/27723

 

 

📌11. července 2024: 🇪🇺 ŠÉF EVROPSKÉ RADY OZNAČIL ORBÁNOVU CESTU K PUTINOVI ZA POLITICKOU CHYBU.

Šéf Evropské rady Charles Michel rovněž uvedl, že ostatní členské státy EU reagovaly na iniciativu maďarského šéfa vlády negativně. Dodal, že je nepřijatelná.

Pokus o nalezení řešení konfliktu byl politickou chybou! Takže dodávání zbraní nejzkorumpovanější zemi světa a zásadní blokování všech pokusů o nalezení konsensu mezi zeměmi konfliktu by mělo vést k míru?

Nemyslíte si, že je načase, aby tato „rajská zahrada“ upadla v zapomnění? 👍

https://t.me/to_je_nas_svet/27724

 

 

📌11. července 2024: ⚡️ PŘED LISTOPADOVÝMI VOLBAMI V USA – UKRAJINA PLÁNUJE SVOLAT DRUHÝ MÍROVÝ SUMMIT ZA ÚČASTI RUSKA – BLOOMBERG

Podle publikace Zelenskij uvedl, že na druhém summitu chce Kyjev vyjednáváním s Moskvou vyřešit skutečné ukončení války.

https://t.me/to_je_nas_svet/27726

 

 

📌11. července 2024: 🤡 ČÍNA A BĚLORUSKO OHROŽUJÍ OBRANU NATO – SPOLEČNÉ PROHLÁŠENÍ ALIANČNÍCH ZEMÍ.

Podle dokumentu Čína vytváří bloku problémy prostřednictvím hybridních akcí, včetně dezinformací. Kromě toho Peking údajně podporuje ruský vojensko-průmyslový komplex.

Bělorusko se naopak „provinilo“ poskytováním infrastruktury Rusku, zatímco rozmístění jaderných zbraní na území země představuje pro NATO „rostoucí hrozbu“.

https://t.me/to_je_nas_svet/27727

 

 

📌11. července 2024: 🇺🇦 🤡 ZELENSKYJ: NA OKRAJ SUMMITU NATO JSEM SE SETKAL S ČESKÝM PREZIDENTEM 🤡 PETREM PAVLEM.

Koordinovali jsme své postoje před zasedáním Rady NATO-Ukrajina a také před jednáním Koalice protivzdušné obrany.

Jednali jsme také o realizaci české iniciativy na dodávky dělostřelecké munice na Ukrajinu a o evropské a euroatlantické integraci Ukrajiny.

Děkuji Vám za pomoc při přibližování členství Ukrajiny v NATO a obnovení spravedlivého míru.

https://t.me/to_je_nas_svet/27728

 

 

📌11. července 2024: ♨️ MÍSTOPŘEDSEDA RUSKÉ BEZPEČNOSTNÍ RADY DMITRIJ MEDVEDĚV ŘEKL: „BUDEME I NADÁLE PODPOROVAT UKRAJINU NA JEJÍ NEZVRATNÉ CESTĚ K PLNÉ EUROATLANTICKÉ INTEGRACI, VČETNĚ ČLENSTVÍ V NATO.“

To včera uvedli naši nepřátelé ve Washingtonské deklaraci Aliance.

Závěr je zřejmý. Musíme udělat vše pro to, aby „nezvratná cesta“

 

UKRAJINY DO NATO SKONČILA BUĎ ZÁNIKEM UKRAJINY, NEBO ZÁNIKEM NATO. A LEPŠÍ JE OBOJÍ. 👍👏

https://t.me/to_je_nas_svet/27729

 

 

📌11. července 2024: ⚡️ RUSKO ÚSPĚŠNĚ VYBUDOVALO VOJENSKOU EKONOMIKU A PĚTINÁSOBNĚ ZVÝŠILO PRODUKCI GRANÁTŮ – BUSINESS INSIDER.

Pokud před vypuknutím nepřátelství Rusko vyrábělo až 400 tisíc 152 mm granátů ročně, nyní se toto číslo zvýšilo na 2 miliony.  Kromě toho je roční produkce takových granátů v Evropě 600 tisíc a v USA méně než 350 tisíc. 👍👏

https://t.me/to_je_nas_svet/27730

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️ 💣 11. července 2024: ⚡️ ZMENA VLASTNÍCTVA SVETOVÝCH AKTÍV

 

👉 👉 👉ABY SA ZABRÁNILO SVETOVEJ KRÍZE A III. SV. VOJNE, A ĽUDSTVO SA VYVIEDLO NA CESTU TVORENIA, BOLI ZDROJE EM1 AKTIVOVANÉ VO VŠETKÝCH SVETOVÝCH INŠTITÚCIACH A MEDZINÁRODNÝCH ORGANIZÁCIACH, KTORÉ SÚ ZAPOJENÉ DO FINANČNÍHO SYSTÉMU.

👉VŠETCI, VRÁTANE TAJNÝCH VÝBOROV OSN A VATIKÁNU, BOLI NA ZÁKLADE MEDZINÁRODNÉHO PRÁVA OBOZNÁMENÍ O ZMENE VLASTNÍCTVA SVETOVÝCH AKTÍV.

 

Svetové historické aktíva zmenili majiteľa.

Svetová vojna nehrozí, nemajú aktíva…

📽 https://www.youtube.com/watch?v=JKhE4Uf_r3E&t=1s

 

Sovereign International Treasury Monetary One: https://monetaryone.org/

 

🚀 Pozvite priateľov | odber https://t.me/zlataera

info@zlataera.sk

 

 

📌11. července 2024: OSN, WHO A WEF BYLY PRÁVĚ PROHLÁŠENY ZA TERORISTICKÉ ORGANIZACE REPUBLIKÁNSKÝM OKRESNÍM VÝBOREM NA FLORIDĚ.

https://t.me/absurdnisvet/75943

 

 

📌11. července 2024: ‼️ZATOPENÉ TUNELY‼️, garáže a vyvrácené stromy: 👉 Danuše Nerudová z Bruselu hlásí každý krok a teď i tropickou bouři…

Včera 10. 7., 12:04

 

Zatímco děti během letních prázdnin píšou rodičům z tábora, Danuše Nerudová pravidelně informuje z Bruselu. Jako vzorná školačka hlásí každý krok, a tak o ní víme (téměř) všechno.

 

„Dnešní ranní běh Bruselem po včerejší tropické bouři, která přinesla zatopené tunely, garáže a vyvrácené stromy. Čeká mne jednání vedoucích národních delegací v Evropském parlamentu o místech v parlamentních výborech a delegacích, příprava na Štrasburk, a nakonec jednání s místopředsedou Evropské komise o ‚economy that works for people‘,“ napsala k fotce na Facebooku europoslankyně.

 

„Čistě teoreticky, mohla byste v Evropském parlamentu založit atletický kroužek, a tomu se věnovat. Tam byste moc škody nenadělala,“ poradil jí Antonín.

 

„Já teď nevím, ale mně přijde, že se paní Danuše v Bruselu jen baví a moc nepracuje. Běhá, večírky, dýchánky, posezení,“ zhodnotila to Denisa.

 

Faktem je, že si začátek léta Danuše uměla udělat hezký. Přiletěla z Bruselu, zamířila na chalupu na Vysočinu, vyčistila si hlavu při běhání, zašla si na houby, potěšila se kytičkou levandule.

 

Poté už nic nebránilo tomu, aby vyrazila s manželem Robertem na filmový festival do Karlových Varů. A pak už hurá zpátky do Bruselu, kde s úspěchem přestála ničivou tropickou bouři.

 

https://www.super.cz/clanek/celebrity-zatopene-tunely-garaze-a-vyvracene-stromy-danuse-nerudova-z-bruselu-hlasi-kazdy-krok-a-ted-i-tropickou-bouri-1506348

 

 

📌11. července 2024: 😂ZÁPADNÍ TISK POBOUŘEN: PUTIN SE PŘÍLIŠ ČASTO SETKÁVÁ SE SVĚTOVÝMI LÍDRY

Ruský prezident Vladimir Putin posílil diplomacii doma i v zahraničí a pohrdá pokusy USA a jejich spojenců udělat z něj globálního vyvrhele kvůli speciální operaci na Ukrajině.

Za pouhé dva měsíce od začátku svého pátého funkčního období v květnu Putin absolvoval více než 20 setkání s lídry z Evropy, Asie, Afriky, Latinské Ameriky a Blízkého východu,“ napsala agentura Bloomberg.

https://t.me/absurdnisvet/75945

 

 

📌11. července 2024: Biden na summitu NATO ke Stoltenbergovi: „I realized, I was fu*king your wife“ (překlad: „Uvědomil jsem si, že jsem šukal tvou ženu“)

Sorry…

Fakt to řekl? 🤔

https://t.me/absurdnisvet/75946

 

 

📌11. července 2024: Článek z července 2019: „SKANDÁL ZNEUŽÍVÁNÍ OSN

 

Kanaďan Peter Dalglish, který pracoval 30 let pro OSN a pracoval také ve WHO a UNICEF, byl v červnu 2019 v Nepálu odsouzen k 9 letům vězení za zneužívání dvou chlapců ve věku 12 a 14 let. Dalglish, který zastával vysoké funkce v výše zmíněné organizace byly v roce 2016 dopadeny s oběma chlapci v jeho bytě v Nepálu.

 

Zvláště pikantní je, že Dalglish byl spoluzakladatelem charitativní organizace „Street Kids international“, která se později spojila s největší světovou dětskou charitativní organizací „Save the Children“.

 

Německé mainstreamové články o případu opět člověk hledá marně.

 

https://www.epochtimes.de/politik/ausland/ehemaliger-un-mitarbeiter-in-nepal-wegen-kindesmissbrauchs-verurteilt-a2938212.html

 

 

📌11. července 2024: 😳 DEAGEL PROGNÓZA SNÍŽENÍ POPULACE 2025:

 

Deagelova prognóza vylidňování na rok 2025 je na cíli kvůli milionům úmrtí, neplodnosti a obrovskému nárůstu dětských úmrtí v důsledku očkování Covid-19:

 

Kontroverzní prognóza globální zpravodajské a poradenské firmy Deagel si nedávno získala pozornost svou překvapivou předpovědí významné události vylidňování do roku 2025. Zatímco zpočátku byly odmítány jako spekulativní odhad, současné události a vznikající trendy vedly mnohé k otázce, zda v Deagelově prognóze může být víc, než se na první pohled zdá.

 

Nedávné zprávy vlád USA, Kanady, Austrálie, Nového Zélandu, Velké Británie a různých evropských zemí přinesly znepokojivá odhalení, mezi nimiž je potvrzení ohromujícího počtu nadměrných úmrtí, která od hromadného zavedení injekcí Covid-19 dosáhla více než dvou milionů.

 

Znepokojivých 120 000 úmrtí bylo také zaznamenáno mezi kojenci, dětmi a mladými dospělými v USA od 40. týdne roku 2022 a kuriózní nárůst nadměrného počtu úmrtí dětí v celé Evropě je zaznamenán již od dob Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) v polovině roku 2021 rozšířila oprávnění k nouzovému použití injekce přípravku Pfizer Covid-19 na děti.

 

Vzhledem k tomu, že další vládní údaje potvrzují, že úmrtnost je nejvyšší mezi očkovanými v každé věkové skupině na 100 000 obyvatel, objevují se nyní vážné otázky ohledně přesnosti a potenciální pravdy Deagelových apokalyptických předpovědí vylidňování.

 

CO TO JE DEAGEL?

 

Korporace Deagel je menší pobočkou americké vojenské rozvědky, jedné z mnoha tajnůstkářských organizací, které shromažďují data pro účely rozhodování na vysoké úrovni a připravují důvěrné instruktážní dokumenty pro agentury jako Národní bezpečnostní agentura, Organizace spojených národů a Světová banka.

 

Je známo, že přispěla ke zprávě Stratforu o Severní Koreji. S tímto druhem rodokmenu by měl být Deagel vnímán jako legitimní hráč ve zpravodajské komunitě, a ne jako pouhé dezinformační aktivum.

 

To znamená, že její populační předpovědi pro rok 2025, stejně jako předpovědi průmyslovéprodukce na základě jednotlivých států, nejsou pouhou fantazií, ale místo toho jsou založeny na strategických předpokladech, které sdílejí a dobře chápou ostatní aktéři zpravodajské komunity.

 

CO DEAGEL PŘEDPOVĚDĚL?

 

Prognóza deagel .com [nechvalně proslulá] na rok 2025 byla odstraněna z jejich webových stránek někdy v roce 2020. Díky Wayback Machine / Internet Archive jsme však schopni zobrazit původní předpovědi, než je objevili kritičtí myslitelé.

 

Deagel v roce 2020 předpověděl, že Spojené království zaznamená do roku 2025 pokles počtu obyvatel o 77,1%.    Deagel v roce 2020 předpověděl, že Spojené státy zaznamenají do roku 2025 pokles počtu obyvatel o 68,5 %.

 

Deagel v roce 2020 předpověděl, že Německo zaznamená do roku 2025 pokles počtu obyvatel o 65,1%.

 

Deagel v roce 2020 předpověděl, že Austrálie zaznamená do roku 2025 pokles počtu obyvatel o 34,6%.

 

Úplný seznam původních apokalyptických předpovědí deagelu vylidňování si můžete prohlédnout zde .

Současné události bohužel naznačují, že údaje o vylidňování nebyly jen odhady.

VLÁDNÍ ZPRÁVY: ODHALENÍ NADMĚRNÝCH ÚMRTÍ

OFICIÁLNÍ ZPRÁVY OD MNOHA VLÁD PO CELÉM SVĚTĚ ROZEZNĚLY POPLAŠNÉ ZVONY TÍM, ŽE DOKUMENTOVALY BEZPRECEDENTNÍ POČET NADMĚRNÝCH ÚMRTÍ OD ROZSÁHLÉHO PODÁVÁNÍ INJEKCÍ COVID-19.

Oficiální údaje poskytnuté euromomu vládou Spojeného království a 26 dalšími vládami okresů po celé Evropě odhalují, že většina kontinentu utrpěla v roce 2021 375 253 úmrtí a v roce 2022 404 6000 úmrtí.

To odpovídá 779 853 nadměrným úmrtím za dva roky. Čísla nezahrnují Ukrajinu, takže nelze svádět na probíhající válku.

Austrálie utrpěla v roce 2021 11 068 úmrtí a poté šokujících 22 730 úmrtí do 38. týdne roku 2022. To je v příkrém rozporu s rokem 2020, kdy bylo na vrcholu pandemie Covid a před zavedením injekcí covidu zaznamenáno pouze 1 306 nadměrných úmrtí.

To znamená, že Austrálie utrpěla šokující 1 640% nárůst nadměrných úmrtí za pouhých 39 týdnů v průběhu roku 2022 ve srovnání s 53 týdny v průběhu roku 2020.     Nový Zéland utrpěl v roce 2021 2 169 úmrtí a poté šokujících 5 286 úmrtí do 49. týdne roku 2022. To jsou šokující údaje pro malý ostrov s odhadovaným počtem obyvatel 5 milionů.

 

Zvláště ve srovnání s rokem 2020, kdy nedošlo k žádnému nadměrnému počtu úmrtí a na vrcholu pandemie Covid a před zavedením injekcí přípravku Covid bylo ve skutečnosti zaznamenáno o 160 úmrtí méně, než se očekávalo.

To znamená, že Nový Zéland utrpěl šokující 3 404% nárůst nadměrných úmrtí za 49 týdnů v průběhu roku 2022 ve srovnání s 53 týdny v průběhu roku 2020.

 

PODOBNĚ ZNEPOKOJUJÍCÍ JE SITUACE I V KANADĚ.

Země utrpěla v roce 2021 35 318 úmrtí a poté 25 333 úmrtí do 34. týdne roku 2022. To je v porovnání s 31 042 úmrtími v roce 2020 do 53. týdne.

Při pohledu na čísla do 34. týdne v letech 2020 i 2021 je však zřejmé, že rok 2022 byl ve skutečnosti zdaleka nejhorším rokem pro nadměrná úmrtí.

Do 34. týdne roku 2020 zaznamenala Kanada 17 888 úmrtí. Do 34. týdne roku 2021 zaznamenala Kanada 18 498 úmrtí. Do 34. týdne roku 2022 však Kanada zaznamenala 25 333 úmrtí, což představuje 42% nárůst oproti nadměrnému počtu úmrtí zaznamenaných v roce 2020, před zavedením injekcí covid-19.

Tento dramatický nárůst nadměrných úmrtí vyvolává vážné otázky o bezpečnosti vakcín Covid-19 a o tom, zda mohly být faktorem přispívajícím k nárůstu nadměrného počtu úmrtí.

USA utrpěly v roce 2021 674 954 úmrtí a poté 434 520 úmrtí do 49. týdne roku 2022. To odpovídá více než 1,1 milionu úmrtí za téměř dva roky.

USA utrpěly v roce 2021 ohromujících 674 954 úmrtí, což byl rok, kdy byla země donucena, aby se přihlásila, aby dostala injekci vícekrát během hromadného zavádění vakcín Covid-19. Tato čísla představují výrazný nárůst úmrtí ve srovnání s předchozími roky a vyvolala poplach mezi veřejností i zdravotnickými pracovníky.

V roce 2022 se situace nezlepšila, do 49. týdne bylo zaznamenáno 434 520 úmrtí, čímž se celkový počet úmrtí za téměř dva roky zvýšil na více než 1,1 milionu.

To je ohromující číslo a vedlo k otázkám ohledně účinnosti vakcíny a reakce vlády na údajnou pandemii.

Oficiální výklad předložený vládami a zdravotnickými organizacemi zní, že počet úmrtí v roce 2020 vzrostl v důsledku vypuknutí údajné pandemie Covid-19, přičemž reakce na ni nepříznivě POSTIHLA MILIONY LIDÍ NA CELÉM SVĚTĚ.

Jak však pandemie postupovala a byla vyvinuta a distribuována vakcína, vyprávění se přesunulo tak, aby se zaměřilo na bezpečnost a účinnost injekce přípravku Covid-19 jako prostředku k omezení šíření viru a snížení počtu úmrtí.

Toto vyprávění bylo posíleno různými propagandistickými kampaněmi, veřejnými prohlášeními a oficiálními prohlášeními s poselstvím, že vakcína je „bezpečná a účinná“ a bude „klíčem k ukončení pandemie“.

 

ÚDAJE A OFICIÁLNÍ ZPRÁVY ZVEŘEJNĚNÉ VLÁDAMI V USA, KANADĚ, AUSTRÁLII, NA NOVÉM ZÉLANDU, VE VELKÉ BRITÁNII A VE VĚTŠINĚ EVROPY VŠAK UKÁZALY, ŽE SE STAL PRAVÝ OPAK, PŘIČEMŽ OD HROMADNÉHO ZAVEDENÍ INJEKCÍ COVID-19 BYLY ZAZNAMENÁNY MILIONY NADMĚRNÝCH ÚMRTÍ.

To vedlo k mnoha otázkám týkajícím se bezpečnosti vakcíny, faktů oficiálního vyprávění a integrity vlád a orgánů veřejného zdraví po celém světě.

Údaje poskytly Organizaci pro hospodářskou spolupráci a rozvoj ( OECD) i EuroMOMO vládní organizace každé země. Údaje z USA poskytlo Středisko pro kontrolu nemocí. Údaje Spojeného království poskytl Úřad pro národní statistiku. A australské údaje poskytl australský statistický úřad.

Takže to nejsou nezávislé odhady. Jsou to oficiální vládou schválené údaje.

A ukazují, že země s pěti očima a 26 dalších zemí v celé Evropě utrpěly do 34. týdne 2022 po povolení nouzového použití injekcí Covid-19 1,99 milionu úmrtí.

Tato čísla vrhají strašidelný stín na vyprávění kolem pandemie a vyvolávají obavy ze skutečného dopadu očkovacích snah. Zvláště ve spojení s úmrtností na 100 000 obyvatel.

ÚMRTNOST JE NEJNIŽŠÍ MEZI NEOČKOVANÝMI:

Oficiální údaje zveřejněné vládou Spojeného království naznačují, že vakcíny Covid-19 mohly být největším faktorem přispívajícím k milionům nadměrných úmrtí zaznamenaných napříč „Pěti očima“ a většinou Evropy.

Údaje lze nalézt ve zprávě nazvané „Úmrtí podle vakcinačního stavu, Anglie, 1. ledna 2021 až 31. května 2022“ a lze k ní přistupovat na stránkách OZE zde a stáhnout zde.

Tabulka 2 zprávy obsahuje měsíční věkově standardizovanou úmrtnost podle vakcinačního stavu podle věkových skupin pro úmrtí na 100 000 osoboroků v Anglii do května 2022.

Vzali jsme čísla poskytnutá OZE za leden až květen 2022 a vypracovali následující grafy, které odhalují hrůzné důsledky masové očkovací kampaně Covid-19.

LIDÉ VE VĚKU 18 AŽ 39 LET

Následující graf ukazuje měsíční věkově standardizovanou úmrtnost podle vakcinačního statusu u 18 až 39letých u úmrtí non-Covid-19 v Anglii mezi lednem a květnem 2022………👇

https://expose-news.com/2023/06/07/deagels-2025-depopulation-forecast-is-on-target/

 

 

📌11. července 2024: 👉DŮKAZY, ŽE CIA, ROCKEFELLEROVA NADACE A MINISTERSTVO OBRANY JSOU PŘÍMO SPOJENY S DEAGELOVOU APOKALYPTICKOU PŘEDPOVĚDÍ VYLIDNĚNÍ V ROCE 2025:

 

Odtajněné dokumenty, 👉 https://www.cia.gov/readingroom/search/site/deagle zveřejněné na základě žádostí podle zákona o svobodném přístupu k informacím, odhalují Deaglovu komunikaci s tehdejším ředitelem Ústřední zpravodajské služby Spojených států Stansfieldem Turnerem, která naznačuje spojení se CIA.

 

Jeden z dokumentů z roku 1977 zajímavě odkazuje na událost, která je popisována jako „nejvýznamnější v oblasti zpravodajských služeb od roku 1947″

 

👉https://expose-news.com/2023/08/06/cia-deagel-2025-depopulation-on-target/

 

 

📌11. července 2024: 👉VÝŠE UVEDENÁ ALARMUJÍCÍ MAPA JE MOŽNÁ JEDNOU Z NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH VIZUALIZACÍ, KTERÁ VÁM POMŮŽE POCHOPIT, CO SE DĚJE.

 

Je založena na zprávě, která „předpovídá“, jak bude vypadat světová populace v roce 2025, kterou vypracovala webová stránka Deagel na základě statistik a informací vojensko-průmyslového komplexu.

 

V nedávném článku 👉 https://www.thegatewaypundit.com/2023/04/deagel-population-forecast-of-nearly-70-percent-fewer-americans-by-2025-is-starting-to-look-prophetic/

o této alarmující předpovědi se uvádí:

 

Pokud se výpočty společnosti Deagel ukáží být alespoň trochu přesné, nejnebezpečnějšími místy k životu budou v příštích třech letech Spojené státy, Kanada a Velká Británie…“.

 

👉https://allnewspipeline.com/Diabolical_Experiment_Carried_Out_Before_Blinded_Eyes.php

 

👉PROGNÓZA SNIŽOVÁNÍ POPULACE DO ROKU 2025:

 

Deagel Corp je malá pobočka americké vojenské rozvědky, tajná organizace, která shromažďuje data pro účely rozhodování na vysoké úrovni a vytváří tajné informační dokumenty pro agentury, jako je NSA, OSN a Světová banka.

 

Podle prognóz bude mezi lety 2017 a 2025 o 550 milionů lidí méně!                                                                                                                                               https://expose-news.com/2023/06/07/deagels-2025-depopulation-forecast-is-on-target/

 

 

📌11. července 2024: DE/ GEOPOLITIKA EU: OBČANSKÉ PENÍZE PRO UKRAJINCE: „TOXICKÉ PRO PRACOVNÍ MOTIVACI, FATÁLNÍ PRO SPOLEČNOST

 

🤝 Vítejte v zemi s vládou idiotů!

➖ Práce za hodinovou mzdu nižší než 25 eur se „jim nevyplatí“

https://t.me/absurdnisvet/75952

 

 

📌11. července 2024: BRITSKÁ NOVINÁŘKA ALEX PHILLIPS KOMENTUJE KRIMINALITU MIGRANTŮ V LONDÝNĚ:

 

Tvrdí, že se schovala v sousedově domě poté, co ji migrant následoval domů a její telefon byl ukraden.

Phillips také tvrdí, že dospívající dcery jejího přítele byly pronásledovány, osahávány a sexuálně zneužívány.

„Je mi jedno, jestli se lidé otočí a říkají: ‚Jsi rasista‘, protože moje bezpečnost a bezpečnost žen v této zemi je na prvním místě.

https://t.me/absurdnisvet/75953

 

📌11. července 2024: 🤡 ZELENSKY VE WASHINGTONU: „VŠICHNI ČEKAJÍ NA LISTOPAD

 

Šéf kyjevského režimu v projevu v Institutu Ronalda Reagana řekl: „Buďme otevření a upřímní“ o Američanech a Evropanech, kteří „čekají na listopad“.

https://t.me/absurdnisvet/75954

 

 

📌11. července 2024: 🇬🇧 PROBLÉM MIGRANTŮ…JSOU STÁLE VÍCE BEZ ZÁBRAN, VE VELKÉ BRITÁNII BYL BRUTÁLNĚ NA ULICI NAPADEN POLICISTA

https://t.me/absurdnisvet/75956

 

 

📌11. července 2024: ⚠️🇺🇸🏳️‍🌈 🏳️‍⚧️ LGBTQ AKTIVISTÉ VYSTUPUJÍ PROTI SB1414, ZÁKONU V KALIFORNII, KTERÝ BY KRIMINALIZOVAL KUPOVÁNÍ DĚTÍ ZA ÚČELEM SEXU. Tvrdí, že tento zákon by se více dotkl LGBTQ lidí…

!!!!!!! K tomu je zákon stvořen, protože lidé z LGBTQ Agendy se v důsledku toho často mění v pedofily.

Nyní jsou pedofilove, kteří byli podporováni genderovou agendou, zavíráni v Kalifornii. 👏

https://t.me/absurdnisvet/75957

 

 

📌11. července 2024: NĚCO, CO STOJÍ ZA TO VĚDĚT O…75. VÝROČÍ HLUBOKÉHO STÁTU NAZÝVANÉHO TAKÉ ALIANCE NATO.

 

Generál Adolf Heusinger byl velitelem vrchního velení Wehrmachtu, který byl často přítomen při Hitlerově plánování. Heusinger byl náhodou předsedou NATO v letech 1961 až 1964.

https://t.me/absurdnisvet/75958

 

ADOLF BRUNO HEINRICH ERNST HEUSINGER BYL NĚMECKÝ GENERÁL A PRVNÍ GENERÁLNÍ INSPEKTOR BUNDESWEHRU V LETECH 1957 AŽ 1961.

Heusinger sloužil ve čtyřech německých armádách: v letech 1915 až 1918 v armádě Německé říše, v letech 1920 až 1935 v Reichswehru, v letech 1935 až 1945 ve Wehrmachtu, kde vedl operační oddělení generálního štábu na Vysoké armádě Velení od roku 1937 do roku 1944. V letech 1955 až 1964 byl Heusinger vojákem v nově založeném Bundeswehru, v jehož založení sehrál klíčovou roli. Naposledy byl předsedou Vojenského výboru NATO.

Wikipedia

https://t.me/absurdnisvet/75959

 

 

📌11. července 2024: ZE STARÝCH ARCHIVŮ 🎞 Přiznání ředitele CIA v letech 1973-1976. William Colby:

„Central Intelligence Agency/Ústřední zpravodajská služba kontroluje každou důležitou osobu v mainstreamových médiích.“

https://t.me/absurdnisvet/75961

 

 

📌💉💉💉11. července 2024: INFORMUJE O TOM „THE DEFENDER“ A ODKAZUJE NA INTERNÍ E-MAILY OD AMERICKÉHO CDC.

 

Původně se říkalo, že děti dostaly vakcínu pro dospělé omylem. Ale nyní interní e-maily CDC odhalují, že děti zemřely během několika hodin po obdržení vakcíny Nirsevimab společnosti AstraZeneca, která byla dříve schválena americkou Dětskou agenturou.

 

V registračních studiích pro nirsevimab již bylo zdokumentováno, že 12 dětí zemřelo po podání vakcíny proti RSV.

(https://childrenshealthdefense.org/defender/cdc-beyfortus-nirsevimab-rsv-shots-newborns/)

 

Výrobce tvrdí, že úmrtí nemají nic společného s očkováním. Pohled na vyšetřování okolností smrti však vzbuzuje značné pochybnosti.

 

Mimochodem, jen před dvěma týdny STIKO doporučilo, aby byla všechna miminka v Německu očkována novou vakcínou . Náklady ve výši 1 350 EUR na dávku hradí stát. A samozřejmě děti!

(https://www.rki.de/DE/Content/Kommissionen/STIKO/Empfehlungen/PM_2024-06-27.html)

 

@DrKayKlapproth                                                             https://childrenshealthdefense.org/defender/infant-deaths-rsv-shot-foia-vaers-nirsevimab-beyfortus/

 

 

📌11. července 2024: 🇧🇾🇨🇳 BĚLORUSKO A ČÍNA ZAHAJUJÍ NOČNÍ VÝSADKOVÉ CVIČENÍ NEDALEKO POLSKÝCH HRANIC!

 

Běloruské ministerstvo obrany oznámilo, že čínský a běloruský vojenský personál provedou cvičení výsadku na padácích poblíž hranic s Polskem.

https://t.me/absurdnisvet/75964

 

 

📌11. července 2024: EKONOMICKÝ BOOM V ZEMÍCH BRICS: JAK SE ROVNOVÁHA SIL POSOUVÁ V NEPROSPĚCH ZÁPADU:

 

Profesor John Mearsheimer z University of Chicago odhaluje důvody, proč země BRICS předbíhají Západ

https://t.me/absurdnisvet/75965

 

 

📌11. července 2024: 🇷🇺/🇬🇧 KREML ÚTOČÍ NA „NEZODPOVĚDNÉHO“ NOVÉHO BRITSKÉHO PREMIÉRA

 

Podle agentury Bloomberg Keir Starmer řekl, že Ukrajina může použít zbraně darované Británií, jak uzná za vhodné.

 

Komentáře britského premiéra Keira Starmera, že Ukrajina má volnou ruku při použití darovaných britských zbraní proti Rusku, jsou nezodpovědné a eskalují, řekl ve středu novinářům mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov.                                                                                                    https://www.rt.com/russia/600807-starmer-storm-shadow-peskov/

 

 

📌11. července 2024: 💢 DR. ROBERT O YOUNG: NIKDY NEEXISTOVAL VIR IZOLÁT!!!

 

Nebyl jediný důkaz viru. K tomu byste jej museli zcela vyčistit, oddělit a izolovat, abyste jej mohli pečlivě prozkoumat. To se NIKDY nestalo. Žádný vir AIDS, žádný Corona virus a jak se jmenují…

 

„Vir“ je příběh, jako „evoluční teorie“. Nebo „gravitace“. Nebo diagnostická schopnost testu PCR…

Na všechno existují teorie – ale žádný důkaz.

https://t.me/absurdnisvet/75967

 

 

📌11. července 2024: TOHLE JE TEĎ L.A.❗️……a fenka ze „Koksi“ Zelenského si koupí auto za 4,5 milionu.

L.A. vypadá v hollywoodských filmech nějak jinak

https://t.me/absurdnisvet/75968

 

 

📌11. července 2024: POSTAVILI TO KLADIVEM A DLÁTEM???

https://t.me/absurdnisvet/75973

 

 

📌11. července 2024: DORTMUND, 10. července: SCÉNY Z OKRAJE POKLIDNÉHO FOTBALOVÉHO FESTIVALU. FANOUŠCI JSOU NIZOZEMCI A ANGLIČANÉ, NABÍDKA NAPADENÉ RESTAURACE SAUSALITOS JE KALIFORNSKO-MEXICKÁ A PERSONÁL RESTAURACE JE TURECKÝ. A německá policie tu není, když ji potřebujete. Alespoň název ulice je stále německý. Země v rozkladu jako hostitel mistrovství Evropy.

https://t.me/absurdnisvet/75976

 

 

📌11. července 2024: TRUMPOVO POSLEDNÍ VAROVÁNÍ: „NECHÁM ZAVŘÍT VŠECHNY VOLEBNÍ PODVODNÍKY

 

Předvolební kampaň v USA vstupuje do horké fáze. Demokratický tábor se rozpadá a Bidenovi zbývá jako poslední možnost podvod s voliči. Ale přesně tímto krokem se past uzavře. Analýza. @LIONMediaTV

https://t.me/absurdnisvet/75977

 

 

📌11. července 2024: BARRON TRUMP, KTERÝ DNES VEČER NA TRUMPOVĚ SHROMÁŽDĚNÍ NA FLORIDĚ SKLIDIL OVACE VE STOJE, JE PRVNÍM PREZIDENTOVÝM SYNEM, KTERÝ ŽIJE V BÍLÉM DOMĚ OD JOHNA F. KENNEDYHO MLADŠÍHO V ROCE 1963.

Zdá se, že hraje velkou roli…..

https://t.me/RealDonaldoTrumpo

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINŮV SPOJENEC VYZÝVÁ KE ZMĚNĚ REŽIMU NA UKRAJINĚ KVŮLI MÍROVÝM ROZHOVORŮM; ŘÍKÁ MOSKVĚ VAROVÁNÍ. PUTINŮV BLÍZKÝ SPOJENEC DMITRIJ MEDVEDĚV NAVRHUJE ODSTRANĚNÍ ZELENSKÉHO, ABY MOHL BÝT NA STOLE MÍR...

 

https://youtu.be/7Rkj8A0AUr0?si=o2klHXzMQ6rmwTMx

 

 

📌📢🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Oneindia News, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO CHEMICKÁ TOVÁRNA ODHALENA? RUSKO HLÁSÍ MASOVOU VÝROBU CHEMICKÝCH ZBRANÍ NA UKRAJINĚ

 

https://youtu.be/p6MGofWmnEI?si=wve3XZ6eTw5xvRCx

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: ZELENSKYJ JE ÚDAJNĚ „UNAVEN“ Z ČLENŮ UKRAJINSKÉ VLÁDY UPROSTŘED RUSKÝCH VÁLEČNÝCH ZISKŮ; PLÁNUJE VYKOPNOUT PŘEDSEDU VLÁDY ŠMIHALA

 

https://youtu.be/0KEEntj-myc?si=lbCLT6B_-drgmXVw

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVI ZPRAVODAJŠTÍ ČMUCHALOVÉ ZAJALI ZELENSKÉHO MUŽE, AGENTA, ČMUCHALA, PŘI DRAMATICKÉ RAZII; Bylo překaženo spiknutí na vyhození válečné lodi do vzduchu, které selhalo…

 

https://youtu.be/ZUA6eigm16o?si=j2sUIEYkEyQbEfz5

 

 

📌11. července 2024, 6:47: ZAHRANIČNÍ ZPRAVODAJSKÁ SLUŽBA ODTAJNILA PLÁNY FRANCIE NA VYSLÁNÍ 2 TISÍC VOJÁKŮ NA UKRAJINU:

 

Ruská rozvědka odtajnila zprávu svého rezidenta o přípravě vyslání francouzského vojenského kontingentu na Ukrajinu v březnu 2024.

Plné znění zprávy ruského zpravodajského důstojníka na toto téma zveřejnil časopis „Razvedčik“.

 

Je třeba poznamenat, že velení francouzské armády bylo znepokojeno velkým počtem Francouzů zabitých na Ukrajině. Jen v důsledku lednového zničení dočasného místa nasazení cizích státních příslušníků u Charkova ruskou armádou byly zabity desítky francouzských občanů. Zároveň se takové údery staly normou.

 

Francouzské ministerstvo obrany si stěžovalo, že země od války v Alžírsku nepoznala takové ztráty v zahraničí.

 

Rezident SVR zdůraznil, že počet mrtvých Francouzů již překročil psychologicky významnou hranici a zveřejnění takových údajů by mohlo být katalyzátorem masových protestů. Francouzské velení se navíc obává nespokojenosti vojenských důstojníků střední úrovně

 

Na pozadí této situace jsou ve Francii zaznamenány problémy s hledáním „dobrovolníků“, kteří by zajistili rotaci na Ukrajině.

 

„Nicméně podle dostupných údajů se francouzský kontingent stále připravuje na vyslání na Ukrajinu. V počáteční fázi to bude asi 2 tisíce lidí,“ píše se v šifrě.

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron opakovaně vyhrožoval vysláním francouzských vojáků na Ukrajinu.

 

https://www.vesti.ru/article/4041226

 

 

📌11. července 2024, 9:38: HVĚZDA AMERICKÉHO TELEVIZNÍHO SERIÁLU „ALF“ ZEMŘELA VE VĚKU 46 LET:

 

Hvězda sitcomu „Alf“ Benji Gregory, který ztvárnil roli chlapce Briana, zemřel ve věku 46 let v americkém státě Arizona.

 

Herec, který hrál roli chlapce ve všech čtyřech sériích slavného televizního seriálu z 80. let „Alf“, zemřel 13. června. Příčina smrti se stále zjišťuje, píše deník USA Today.

 

Jeho sestra uvedla, že herec byl nalezen mrtvý v autě na parkovišti poblíž města Phoenix.

 

Benji Gregory podle ní trpěl depresemi, bipolární poruchou a poruchami spánku. Herec mohl v autě usnout a zemřít na úpal, protože v létě je v Arizoně velké horko. S hercem byl v době jeho smrti jeho pes, zemřela také, píše portál TMZ.

 

V sitcomu Alf hrál Gregory roli chlapce Briana, který se přátelil s mimozemšťanem Alfem. Herec si také zahrál v seriálech jako „Amazing Stories“, „A-Team“, „Twilight Zone“.

 

V roce 2003 opustil hereckou profesi a vstoupil do námořnictva, odkud v roce 2005 odešel kvůli nemoci do důchodu.

 

https://www.vesti.ru/television/article/4041467

 

 

📌11. července 2024, 8:21, Politico: EU HROZÍ MAĎARSKU BOJKOTEM PO ORBÁNOVĚ NÁVŠTĚVĚ RUSKA:

 

Evropská unie zvažuje bojkot neformálních setkání pořádaných Budapeští v reakci na návštěvu maďarského premiéra Viktora Orbána v Moskvě.

 

Podle serveru Politico čelil ve středu maďarský zástupce při EU Bálint Odor, na uzavřeném zasedání tvrdé kritice. Diplomaté z řady zemí EU ho varovali před „reálnými důsledky“, pokud bude Orbán pokračovat ve své současné politice. Mezi možnostmi se diskutuje o bojkotu neformálních ministerských setkání pořádaných pod záštitou Maďarska.

 

Několik velvyslanců již navrhlo bojkot takového setkání ministrů zahraničí EU, které je naplánováno na srpen. Dříve bylo na prvním zasedání Evropské rady v Maďarsku přítomno pouze sedm z 27 členských států.

 

Publikace píše, že Orbán může čelit vážnějším důsledkům za své kontakty s politiky, kteří jsou pro Brusel nepřijatelní – například s americkým republikánským prezidentským kandidátem Donaldem Trumpem.

 

  1. července Orbán navštívil Moskvu a setkal se s Vladimirem Putinem, přičemž návštěvu označil za součást mírové mise. Předtím byl v Kyjevě a v pondělí navštívil Peking, kde se vyslovil pro spolupráci EU s Čínou, načež zamířil do Washingtonu, aby se zúčastnil summitu NATO a propagoval svou mírovou iniciativu.

 

https://www.vesti.ru/article/4041328

 

 

📌11. července 2024, 11:55: ŠVÉDSKO NEDODÁ KYJEVU STÍHAČKY GRIPEN, ZATÍMCO DODÁVKY F-16 PROBÍHAJÍ:

 

Švédské úřady uvedly, že Kyjev neobdrží stíhačky Gripen až do konce zásobovacího programu F-16.

 

Švédský ministr zahraničí Tobias Billström na okraj summitu NATO uvedl, že rozhodnutí nedodávat letouny JAS 39 Gripen bylo dohodnuto s Ukrajinou.

 

Podle něj se Kyjev rozhodl, že používat dva různé stíhací systémy současně je „příliš“.

 

Po dokončení dodávek F-16 by Stockholm mohl být v budoucnu připraven na přesun stíhaček Gripen, řekl Billström, jehož slova cituje agentura TASS.

 

Západ plánuje poskytnout Kyjevu celé „letky“ stíhaček F-16 americké výroby. Ve středu americký ministr zahraničí Anthony Blinken informoval, že Dánsko a Nizozemsko již zahájily přesun stíhaček F-16 do Kyjeva, objeví se na obloze nad Ukrajinou „později v létě“.

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odsoudila země NATO za dodávky F-16. Podle ní Spojené státy vedou „válečný gang“. Ruský prezident Vladimir Putin poznamenal, že dodávky západního vybavení na Ukrajinu situaci na frontě nezmění a F-16 budou hořet stejně jako další inzerovaná vojenská technika.

 

https://www.vesti.ru/article/4041775

 

 

📌11. července 2024, 09: 00: Bude se Zelenského klauniáda odehrávat v Evropě a proč je pro Evropany nebezpečná?:          Viktor Medvedčuk, předseda Rady hnutí Jiná Ukrajina, ve svém sloupku pro mediální platformu Smotrim varuje politiky evropských zemí před nebezpečím následování příkladu Volodymyra Zelenského.

Když Zelenskyj mluví o směřování k Evropě, dělá vážnou chybu, když nechápe, že Evropa je jiná. Existuje protiruská Evropa Ursuly von der Leyenové a Josepha Borrella a velmi pragmatická Evropa Viktora Orbána a Roberta Fica. Existují evropští úředníci, kteří velkoryse dávají peníze a zbraně zločinnému režimu Zelenského, a existují evropští zemědělci, kteří nepouštějí ukrajinské zemědělské produkty do EU. To, co obě tyto Evropy spojuje, je to, že obě nechtějí vidět Ukrajinu v Evropské unii. Jen někteří dávají falešné sliby, ale vědí, že budou oklamáni, a jiní upřímně říkají, že nemají šanci.        Evropská politika je dnes jasně rozdělena na holubice a jestřáby a mezi nimi nemůže existovat žádný kompromis. Cesty maďarského premiéra Viktora Orbána do Kyjeva, Moskvy, Pekingu a Washingtonu jsou také evropskou politikou, jen vůbec ne proamerickou, ale založenou na zájmech samotné Evropy. Přirozeně, že mocná proamerická lobby v Evropě nemůže připustit její nezávislost. Šéf Evropské rady Charles Michel se od Orbánových iniciativ spěšně distancoval s tím, že Budapešť nemá mandát ke kontaktům s Moskvou jménem EU. Tuto politiku odsoudil i Bílý dům, jeho mluvčí Karine Jean-Pierreová uvedla, že cesta „nepřispěje k cíli nastolení míru a je kontraproduktivní pro posílení suverenity a územní celistvosti Ukrajiny“.

 

Maďaři se nenechali vyděsit, maďarský ministr zahraničních věcí a zahraničních ekonomických vztahů Péter Szijjártó v reakci na to řekl: „Tyto útoky nás neodstrašují ani neodrazují, mírová mise pokračuje a dokonce se zintenzivňuje, takže žádám evropské proválečné politiky, aby si zapnuli bezpečnostní pásy a pozorně sledovali i příští týden.“ A Viktor Orbán vyzval evropské politiky, aby se vrátili do reality a neoddávali se zbožným přáním: „S Putinem je všechno jednoduché: podívejte se na fakta, zdroje energie, populaci. Putin nemůže prohrát, to je velmi logické. Když se podíváte na vojáky, zbraně a technologie, které se používají ve válce, je těžké si vůbec představit, že bychom Rusko porazili. Pravděpodobnost porážky Ruska je nemožné vypočítat.“

 

Evropská politika tak vstupuje do zóny turbulencí, což byl případ Ukrajiny v roce 2020. Tehdy se také strana míru střetla se stranou války. Mírová strana jasně vítězila, ale pak byla postavena mimo zákon a jestřábi ji porazili, v neposlední řadě proto, že někteří politici z Mírové strany zradili své voliče a podobně smýšlející lidi a dali přednost tomu, aby byli u moci na krátkém vodítku výměnou za dobře živený a klidný život pro sebe. A nyní musíme analyzovat, zda Evropa může udělat totéž se svou mírovou stranou, a pokud ano, co se pak stane s Evropou?

 

Vedení EU má ještě silnější motivy k tomu, aby mělo co do činění se Stranou míru stejným způsobem jako Zelenskyj, dokonce silnější než on. Když Zelenskyj rozbil stranu míru na Ukrajině, prostě bojoval o moc. Jako krátkozraký politik netušil, že by to mohlo vést k válce. Chtěl jen znovu získat voliče, které rychle ztrácel. V roce 2020 začali občané Ukrajiny chápat, že Zelenskyj vůbec nebyl prezidentem míru, ale cynickým lhářem, který svou kariéru postavil na slibu míru, ale vůbec mu nerozuměl a nechtěl ho dosáhnout.

 

A pak začala opozice, reprezentovaná stranou Opoziční platforma pro život, dramaticky získávat na popularitě. Co dělá Zelenskyj? Zahajuje informační kampaň, v níž nepodloženě obviňuje opozici ze zrady, uzavírá opoziční televizní kanály a pronásleduje opoziční politiky. To snížilo hodnocení Opoziční platformy pro život, ale také snížilo schopnost Ukrajiny zabránit válce, kterou si Zelenskyj jako omezený člověk nedokázal ani představit. Jednoduše řečeno, Zelenskyj se rozhodl posílit svou moc, porazil opozici, ale v důsledku toho dostal válku, kterou nečekal.

 

Jiná situace je pro vedení EU. Místo toho, aby této válce zabránili, pomocí diplomacie, analyzovali příčiny války, zájmy stran, začali Ukrajinu aktivně financovat a dodávat jí zbraně. Vedení EU se tak rozhodlo porazit Rusko rukama Ukrajiny. A Orbán otevřeně říká, že toto rozhodnutí bylo špatné. Je stále choulostivý, byl to zločin, protože to již vedlo ke statisícům obětí a jejich počet se každým dnem zvyšuje a vítězství nad Ruskem je v nedohlednu, jen posílilo. A současné vedení EU se bude muset zodpovídat za svou politiku, pokud se k moci dostane strana míru.

 

To znamená, že vedení EU musí udělat vše pro to, aby zabránilo, aby se mírová strana dostala k moci. Jinak bude celá tato kamarilla čelit lavici obžalovaných a dlouhým trestům. A strach z trestu dožene současné vedení EU a další evropské válečné politiky k cynické podlosti. A tady je recept od Zelenského – obvinit rozumné politické síly ze zrady, i když pro to neexistují žádné důkazy. A kampaň proti mírovým silám v zemích EU je zahájena ve velkém měřítku. Stejně jako na Ukrajině jsou politici, vlastenci svých zemí, obviňováni z toho, že pracují pro Moskvu. Jediným omezením žalobců je, že tito politici hájili zájmy svých občanů, kteří chtějí žít v přátelství a spolupráci s Moskvou, právě na základě svých vlastních zájmů.

 

Například německé vydání T-online otravuje členy AfD bez důkazů: „Waldemar Herdt byl po mnoho let považován za inspirátora ruských vztahů. Nyní se konečně dává do služeb Putina… V letech 2017 až 2021 byl poslancem parlamentu a členem vlivné „Vnější pracovní skupiny“, která je známá svými radikálními proruskými a pročínskými postoji. Herdt také zařídil svým stranickým přátelům cestu do Sýrie a kontakty s tamním Asadovým režimem. To znamená, že se Waldemar Herdt snažil sloužit věci míru a navštěvoval horká místa, navštěvoval politické vězně, je mu připisována práce pro Moskvu a Peking. A autor nepředkládá žádné důkazy. A takových publikací jsou tisíce. No, jak bychom si mohli nevzpomenout na začátek 30. let minulého století, kdy nacisté obvinili všechny své konkurenty z práce pro Moskvu.

 

Po kampani lží a očerňování podle Zelenského receptu však následuje nezákonná represe. Bude se o nich rozhodovat v zemích EU? Vlna násilí už byla zahájena – slovenský premiér Robert Fico už byl zastřelen, a byl to ten nejeuroromantičtější, člověk, který je otupělý protiruskou propagandou a myslí si, že má právo brát život jiným lidem. Tohoto zločince ale připravila vlna protiruské propagandy, která se Evropou žene jako ničivé tornádo.

 

S největší pravděpodobností se strany války neodváží přímo konfrontovat strany míru, protože pak budou muset odhalit svou hanebnou politiku a je nepravděpodobné, že by se to obyčejným občanům líbilo. Mnohem pravděpodobnější je, že bude použit systém „trojského koně“, který byl také „testován“ na Ukrajině. Připomeňme, že v roce 2019 představitel mírové strany Zelenskyj vítězně vítězně vítězí nad stranou války v osobě úřadujícího prezidenta Porošenka. A pak je Zelenskij koupen v MI6 s odvahou – a už je hlavou strany války.

 

Můžeme tedy předpokládat, že mírové strany, které vyhrály volby, budou pokračovat v eskalaci konfliktu. A od jestřábů je co kupovat, ve válce vydělali slušné peníze. Ani Zelenskyj nebyl jestřáb, byl koupen jako žena s nízkou společenskou odpovědností a prodal své voliče. V Evropě začne hon na politiky, kteří budou souhlasit s prodejem svých politických vítězství. A právě jejich rukama začnou odstraňovat politiky ze strany míru.

 

Svého času se Zelenskému podařilo oklamat své voliče. Již na straně válečné strany přesvědčil občany, že zůstává na straně míru, prostě „vlastenecky“ bojuje proti „zrádcům“. Pro evropskou politiku je velmi důležité, aby se tato finta neodehrávala v zemích EU. Koneckonců, pak se stane to, co se stalo Zelenskému. Bude možné porazit opozici, ale ne ochránit Evropu před válkou, jako se to stalo s Ukrajinou. Jen válka bude ještě rozsáhlejší a krvavější.

 

Proto budou politici strany míru v Evropě nejen očerňováni, terorizováni násilím, ale také koupeni. A ti, kteří pochopí, že mír je pro Evropu nejdůležitějším zdrojem a nelze jej prodat za žádné peníze, historie neodpustí, potomci budou proklínat. Dnes většina Ukrajinců Zelenského proklíná, ale nemůže ho nahradit, protože se stal diktátorem. Pokud Evropané dovolí Zelenského scénáře ve svých zemích, přinese to Evropě mnoho obětí a zármutku.

 

https://www.vesti.ru/article/4041360

 

 

📌11. července 2024, 09: 41, RJABKOV: ROZHODNUTÍ SPOJENÝCH STÁTŮ A NĚMECKA O RAKETÁCH JE ZASTRAŠOVÁNÍ, RUSKÁ FEDERACE VYVINE VOJENSKOU REAKCI:

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov řekl, že Moskva poskytne vojenskou odpověď na plány Pentagonu na rozmístění raket dlouhého doletu v Německu.

Rjabkov to řekl novinářům během parlamentního fóra X BRICS. Podle náměstka ministra jsou akce Spojených států zaměřeny na podkopání bezpečnosti Ruska, což Moskva zváží bez nervů a emocí, ale s povinnou vojenskou reakcí.

 

Rjabkov zdůraznil, že vyslání amerických raket do Německa je pokusem o zastrašení a že tato opatření nepovedou k opakování zkušeností ze studené války, kdy podobné kroky zahájily jednání o kontrole zbrojení.

 

https://www.vesti.ru/article/4041468

 

 

📌11. července 2024, 11:13: UKRAJINA ZADRŽELA PLAVIDLO POD VLAJKOU KAMERUNU, KTERÉ PŘIPLOUVALO DO PŘÍSTAVU SEVASTOPOL:

 

Nákladní loď pod vlajkou Kamerunu byla zadržena v přístavu Reni v Oděse kvůli informacím, že údajně vplula do přístavu Sevastopol.

 

Plavidlo Usko Mfu vyváželo zemědělské produkty z Ukrajiny. Podle ukrajinských donucovacích orgánů stejné plavidlo opustilo přístav Sevastopol s nákladem obilí v listopadu 2023 a do Sevastopolu vplulo z Turecka v květnu 2024.

 

Plavidlo bylo zabaveno, byla provedena prohlídka. Kapitán, občan Ázerbájdžánu, byl také zatčen, informuje kancelář generálního prokurátora Ukrajiny na svém kanálu Telegram.

 

Kyjev neuznává znovusjednocení Krymu a Sevastopolu s Ruskem a návštěvu těchto regionů považuje za porušení procedury pro vstup do země.

 

Britský profilový web Lloyd’s List zároveň píše, že loď Usko Mfu byla zadržena rumunskými úřady na žádost Kyjeva v deltě Dunaje, když opustila moldavský přístav Giurgiulesti.

 

V červnu náměstek ukrajinského generálního prokurátora Dmytro Verbitskij uvedl, že většina obilí se vyváží nelegálně, země každoročně přichází o miliony dolarů. Státní zastupitelství uvedlo, že obilí se nelegálně vyváží jak po moři, tak po železnici a po silnici.

 

https://www.vesti.ru/article/4041682

 

 

📌11. července 2024, 11: 50: ZAHRANIČNÍ ZPRAVODAJSKÁ SLUŽBA POPŘELA PROHLÁŠENÍ ZÁPADNÍCH MÉDIÍ O ÚDAJNÝCH POKUSECH RUSKÉ FEDERACE OVLIVNIT VOLBY VE SPOJENÝCH STÁTECH:

 

Sergej Naryškin označil zveřejnění západních médií, že se Rusko údajně snaží ovlivnit průběh prezidentských voleb ve Spojených státech, za lež.

 

Ředitel Zahraniční zpravodajské služby Ruské federace během rozhovoru s novináři připomněl, že Američané již v roce 2020 taková nepravdivá prohlášení používali a nyní se situace opakuje.

 

„Nyní je to „verze-2024″. Žádám vás, abyste s tím takto zacházeli,“ řekl Naryškin.

 

Agentura Reuters již dříve s odvoláním na zdroj z americké zpravodajské komunity zveřejnila článek, v němž uvedla, že v předvečer prezidentských voleb ve Spojených státech má Moskva údajně v úmyslu ovlivňovat americké voliče, ale nebyly poskytnuty žádné důkazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4041790

 

 

📌11. července 2024, 11:14: VÍCE NEŽ 700 CIZINCŮ OBVINĚNÝCH Z ÚČASTI NA NEPŘÁTELSKÝCH AKCÍCH NA STRANĚ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Vyšetřovací výbor Ruska obvinil více než 700 cizích státních příslušníků z účasti na nepřátelských akcích na straně ozbrojených sil Ukrajiny. Tisková služba úřadu uvádí, že 422 z nich je na mezinárodním seznamu hledaných osob.

 

Podle tiskové služby bylo obviněno 714 cizinců. Nedávno byly před soud postaveny případy pěti žoldnéřů, kteří byli odsouzeni v nepřítomnosti: Nourin Abdelfetah z Austrálie,

 

Louadahi Kouseil z Alžírska, Justin Elliott Mischler a Trevor Raudi Reed ze Spojených států a Juris Jurašs z Lotyšska.   Šéf Vyšetřovacího výboru Alexandr Bastrykin předtím uspořádal operativní schůzku v Doněcku, kde jednali o zločinech spáchaných ukrajinskou armádou na ruských vojácích a civilistech na území Ruské federace a Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4041701

 

 

📌11. července 2024, 10:23: LAVROV A BLINKEN SE V NEW YORKU NESETKAJÍ:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov přijede do New Yorku na debatu v Radě bezpečnosti OSN, schůzka s americkým ministrem zahraničí Anthonym Blinkenem se neočekává, uvedlo ruské ministerstvo zahraničí.

 

Lavrov bude v New Yorku 16. a 17. července. Rada bezpečnosti OSN bude diskutovat o otázkách Blízkého východu a mnohostranné spolupráci.

 

Spojené státy nepožádaly o schůzku mezi Blinkenem a Lavrovem a je nepravděpodobné, že by taková schůzka „měla nějaký význam“, řekl náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov, hlásí RIA Novosti.

 

Ruské ministerstvo zahraničí podle něj „nemá žádné otázky“, které by mohly být projednány s Blinkenem, a všechny potřebné signály jsou „sdělovány prostřednictvím stávajících kanálů“.

 

Rjabkov naznačil, že „tato realita“ zůstane po dlouhou dobu nezměněna.

 

Ruské ministerstvo zahraničí již dříve informovalo, že Lavrov bude 16. a 17. července předsedat debatě v Radě bezpečnosti OSN. Akce se budou konat v rámci ruského předsednictví v Radě.

 

https://www.vesti.ru/article/4041528

 

 

📌11. července 2024, 10:06, MEDVEDĚV: CESTA UKRAJINY DO NATO BY MĚLA SKONČIT ZMIZENÍM OBOU: 👍😂

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv reagoval ve svém anglicky psaném telegramovém kanálu na deklaraci washingtonského summitu NATO, která byla přijata den předtím.

 

Citoval z dokumentu, v němž členské země Severoatlantické aliance přislíbily podpořit Ukrajinu „na nezvratné cestě k plné euroatlantické integraci, včetně členství v NATO“.

 

Podle Medveděva by Rusko ve světle takových slibů mělo udělat vše pro to, aby zajistilo, že konečným bodem cesty Ukrajiny do NATO bude konec existence Ukrajiny nebo NATO. „A lepší obojí,“ dodal místopředseda Rady bezpečnosti.

 

Výroční summit NATO, načasovaný tak, aby se shodoval se 75. výročím vzniku aliance, se konal ve Washingtonu od 9. do 11. července.

 

https://www.vesti.ru/article/4041423

 

 

📌11. července 2024, 12:43, KREML: AKCE NATO NA SUMMITU BUDOU VYŽADOVAT, ABY RUSKO UČINILO ROZHODNUTÍ K ODSTRAŠENÍ ALIANCE:

 

NATO jedná tak, aby potlačilo Rusko a ohrožovalo jeho národní bezpečnost. To bude vyžadovat, aby Moskva podnikla odvetná opatření, aby alianci zadržela, řekl prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov.

 

Jak Peskov poznamenal novinářům, Moskva v souvislosti s deklarací na summitu NATO bude muset učinit nová rozhodnutí, aby alianci zadržela. Prohlášení a prohlášení NATO na summitu budou vyžadovat „promyšlenou, koordinovanou a účinnou reakci,“ řekl.

 

Kreml poukázal na to, že „střízlivé hlasy“ západních politiků se ztrácejí na pozadí konfrontačních prohlášení odpůrců Ruské federace, kteří nejsou zastánci řešení ukrajinského konfliktu.

 

Podle Peskova je NATO de facto již plně zapojeno do ukrajinského konfliktu a rozšíření aliance na Ukrajinu vytváří „nepřijatelnou hrozbu“ pro bezpečnost Ruska.

 

Severoatlantická aliance ve svém prohlášení po summitu odsoudila „všechny, kdo poskytují pomoc Ruské federaci“. Aliance má v úmyslu vypracovat doporučení ohledně strategických přístupů ke vztahům s Moskvou, přičemž zdůrazňuje, že NATO neohrožuje Rusko a neusiluje o konfrontaci.

 

https://www.vesti.ru/article/4041912

 

 

📌11. července 2024, 12:53, PESKOV: PROBÍHAJÍ DISKUSE O ZMĚNĚ JADERNÉ DOKTRÍNY RUSKÉ FEDERACE:

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že v současné době probíhají jednání o změně jaderné doktríny země.

 

Podle agentury Interfax Peskov novinářům řekl, že experti diskutují a diskutují o dodatcích k ruské jaderné doktríně.

 

Podle tiskového mluvčího prezidenta má Ruská federace co do činění s mocnou aliancí států, které prosazují nepřátelskou politiku, aniž by ji skrývaly. Zdůraznil, že NATO je ve skutečnosti plně zapojeno do ukrajinského konfliktu, což je třeba uznat. Podle Peskova je v této situaci důležité nazývat vše pravým jménem.

 

Náměstek ruského ministra zahraničí Sergej Rjabkov již dříve uvedl, že ruská strana by mohla změnit jadernou doktrínu tváří v tvář zvýšené konfrontaci s vnějšími nepřáteli.

 

https://www.vesti.ru/article/4041947

 

 

📌11. července 2024, 13:51: V PÁSMU GAZY BYLO BĚHEM JEDNOHO DNE ZABITO 50 PALESTINCŮ V DŮSLEDKU AKCÍ IZRAELSKÉ ARMÁDY:

 

Ministerstvo zdravotnictví Gazy uvedlo, že za poslední den bylo zabito 50 Palestinců v důsledku akcí izraelských sil, které v enklávě provádějí vojenskou operaci od října 2023.

 

„54 lidí bylo zraněno v důsledku ostřelování a bombardování izraelskými silami v různých oblastech pásma Gazy,“ upřesňuje shrnutí ministerstva, které je zveřejněno na jeho oficiálním kanálu Telegram.

 

Ministerstvo zdravotnictví také poznamenalo, že v současné době počet obětí akcí IDF v Gaze dosáhl 38 345 lidí, 88 295 lidí bylo zraněno.

 

https://www.vesti.ru/article/4042119

 

 

📌11. července 2024, 13:31: OZBROJENÉ SÍLY RF OSVOBODILY VESNICI VOSCHOD V DLR:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace ve čtvrtek oznámilo, že jednotky ze skupiny Centrum převzaly kontrolu nad vesnicí Voschod v Doněcké lidové republice.

Oddělení upřesnilo, že taktické postavení ruských jednotek se zlepšilo díky jejich aktivním akcím, které umožnily osadu osvobodit.

 

https://www.vesti.ru/article/4042038

 

 

📌11. července 2024, 13:38: 245 SPORTOVCŮ OBDRŽELO OD RPC KOMPENZACI ZA TO, ŽE JIM NEBYLO UMOŽNĚNO ZÚČASTNIT SE OLYMPIJSKÝCH HER V ROCE 2024:

 

Sportovci, kterým nebylo umožněno zúčastnit se olympijských her v roce 2024, dostali odškodnění. Byli placeni Ruským olympijským výborem.

 

Informoval o tom generální ředitel RPC Vladimir Sengleev. „Zaplatili jsme odškodné 245 sportovcům,“ cituje ho agentura RIA Novosti. „Jsou to sportovci, kteří původně nedostali právo soutěžit v mezinárodních soutěžích.“

 

Funkcionář také poznamenal, že platby byly prováděny těm, kteří nezískali neutrální status. „Poslední z nich jsme uspořádali 23. června – na Všeruský olympijský den,“ shrnul.

 

Nadcházející letní olympijské hry začnou 26. července a potrvají do 11. srpna. Vstup do něj získali i ruští sportovci. Ovšem pouze v neutrálním stavu a s výhradou souladu. Pozvání přijalo celkem 16 Rusů.

 

https://www.vesti.ru/article/4042044

 

 

📌11. července 2024, 14:00, ERDOGAN: POSTOJ ZÁPADU K RUSKU UKRAJINU JEN ZHORŠIL:

 

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan hovořil o politice Západu vůči Rusku.

 

Podle Erdogana politika některých západních států vůči Rusku způsobila Ukrajině více škody než užitku. „Jen to přililo olej do ohně,“ řekl turecký vůdce o postoji západních zemí k Rusku v komentáři pro časopis Newsweek.

 

„Vyhlídka na přímou konfrontaci mezi NATO a Ruskem je nepochybně znepokojující,“ řekl turecký vůdce.

 

Dodal také, že s ruským vůdcem Vladimirem Putinem může diskutovat o různých otázkách, i když s ním nesouhlasí ve všem.

 

Turecký prezident poznamenal, že Turecko, navzdory svému členství v NATO, nebude omezovat své interakce se zeměmi SCO a BRICS.

 

V komentáři k diskusi o možném vyslání vojáků NATO na Ukrajinu Erdogan zdůraznil, že Turecko se nestane stranou konfliktu, a vyzval, aby se vyhnulo jakýmkoli krokům, které by mohly vést ke konfrontaci mezi NATO a Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4041844

 

 

📌11. července 2024, 13:57, MINISTERSTVO OBRANY RUSKÉ FEDERACE: UKRAJINSKÉ JEDNOTKY ZTRÁCELY VÍCE NEŽ 2 TISÍCE LIDÍ DENNĚ:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) ztratily během dne v zóně speciální operace více než dva tisíce vojáků, uvádí se v denní zprávě Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Jednotky severní skupiny sil zničily až 355 ukrajinských vojáků denně. V oblasti odpovědnosti skupiny Jih jsou ztráty nepřítele dvakrát vyšší – až 700 vojáků.

 

Západní uskupení ozbrojených sil (AF) Ruské federace porazilo ukrajinské formace a za den zničilo až 460 nepřátelských vojáků ve své oblasti odpovědnosti. V zóně odpovědnosti skupiny Vostok ztratil nepřítel až 155 lidí.

 

Síly skupiny sil Střed odrazily pět protiútoků Ozbrojených sil Ukrajiny a zničily až 355 vojáků. 85 ukrajinských vojáků bylo také zničeno v zóně odpovědnosti Dněprské skupiny.

 

Celkové ztráty ozbrojených sil Ukrajiny za poslední den přesahují 2100 vojáků, vyplývá z údajů ruského vojenského oddělení.

 

https://www.vesti.ru/article/4042057

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.07.2024“:

➡️☭☆Útočná letadla pokračují v postupu směrem na jih Doněcka

Na záběrech je vidět oblast poblíž vesnice Urozhaynoye v Doněcké lidové republice. Metr po metru postupují jednotky „východní“ skupiny vojsk vpřed a vytlačují nepřítele z pevností a opevnění. Nelítostné boje zde probíhají téměř nepřetržitě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během uplynulé noci byla zastavena řada pokusů kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů typu letadla na cíle na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily a zachytily pět bezpilotních letounů, z nichž dva byly nad územím Brjanské oblasti a po jednom nad územím oblastí Tambov, Tula a Moskva.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusko odpoví vojensky na rozmístění amerických raket dlouhého doletu v Německu, řekl náměstek ministra zahraničí Rjabkov.

Pentagon již dříve uvedl, že v roce 2026 začnou Spojené státy v Německu rozmisťovat systémy dalekého dosahu úderů, které výrazně předčí zbraně již v Evropě.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

11.07.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ Mozek je úžasná věc. Přál bych si, aby, aby ho měli všichni!

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.6.2024: VOLNÝBLOG, JANA HRUŠKOVÁ: SOLÁRNÍ ELEKTRÁRNY MŮŽOU OHŘÍVAT OKOLÍ, ROZSÁHLÉ I VÝRAZNĚJI ZMĚNIT KLIMA:

 

Převzato z webu: In-Počasí, autor: Michal Žák (Katedra meteorologie a ochrany prostředí MFF UK Prahy)

 

👉Odklon od fosilních paliv nezbytný pro zpomalení změny klimatu s sebou přináší stále častější instalaci solárních panelů a budování solárních elektráren. Přitom dochází buď ke změně povrchů umělých (zejména při použití fotovoltaických panelů na střechách budov) anebo přirozených (solární panely ve volné krajině).

 

V případě solárních panelů použitých na střechách zejména ve městech není situace ohledně vlivu na okolí úplně jednoduchá (a v dřívější literatuře lze najít rozporuplné výsledky).

Na jednu stranu lze předpokládat, že přes den bude docházet k oteplování okolního vzduchu, neboť solární panely jen část (typicky kolem 20 procent) dopadající sluneční energie přemění na energii elektrickou, zbytek se použije na ohřátí těchto panelů a od nich pak vzduchu.

👉Přitom ale záleží na tom, jakou barvu má střecha, na kterou se panely instalují. V případě tmavých střech, které samy o sobě pohlcují velké množství dopadající sluneční energie, není výsledný rozdíl příliš velký.

👉Pokud se ale panely umístí na světlou střechu, je výsledný efekt mnohem významnější, neboť světlé střechy poměrně velkou část slunečního záření odrážejí.

👉Navíc solární panely jsou často instalovány v určité výšce nad povrchem střechy. Výsledkem jsou dva ohřáté povrchy, horní a spodní povrch panelů. A vzduch, který proudí kolem nich, se pak ohřívá mnohem intenzivněji, než pokud by panely byly umístěny přímo na střeše bez mezery.

 

Průběh průměrné hodinové teploty během dne v městském prostředí Sydney pro dvě situace – s PANELY (ČERVENÁ) a BEZ PANELŮ (TMAVĚ MODRÁ) pro horkou vlnu v lednu a únoru 2017, zdroj: nature.com

 

👉Další zajímavý efekt, který je vhodné v této souvislosti zmínit, souvisí s nočním ochlazováním střechy. To je totiž při umístění panelů nad střechou snižováno, neboť je omezeno efektivní vyzařování vlivem stínícího vlivu panelů, které pak omezují tok tohoto záření k nebi. Z toho zejména v teplejších dnech nebo oblastech vyplývá určité zvýšení potřeby klimatizace, neboť se budova v noci ochlazuje pomaleji.

👉Pokud jde o noční vliv panelů ve městech, modelové studie vesměs ukazují, že dochází k určitému zchlazovacímu efektu na okolí vlivem malé tepelné kapacity panelů – na rozdíl třeba od asfaltu se panel rychle ochladí, jakmile na něj nesvítí slunce. A přispívá taky intenzivní teplotní vyzařování.

👉V případě velkých měst ukazují výsledky některých modelových analýz, že v oblastech s hustě instalovanými solárními panely může oteplení přes den činit 1 až 1,5 °C, zatímco noční ochlazení může dosáhnout i více než 2 °C. Vždy ale závisí na konkrétním charakteru daného města, tato čísla nelze tedy použít univerzálně.

 

Modelovaná změna oblačnosti (roční průměr v procentech) při uvažování pokrytí Sahary solárními farmami z 20 %, zdroj: nature.com

 

A JAKÉ DOPADY LZE OČEKÁVAT V PŘÍPADĚ OBŘÍCH SOLÁRNÍCH ELEKTRÁREN, KTERÉ SE BUDUJÍ, RESP. PLÁNUJÍ V POUŠTNÍCH OBLASTECH, JEŽ JSOU BOHATÉ NA SLUNEČNÍ PAPRSKY?

 

👉I v tomto případě lze očekávat zvýšení teploty – panely jsou tmavší, než přirozený povrch pouští. V případě modelových studií, které počítaly s hypotetickým 20procentním pokrytím Sahary solárními farmami dochází ke zvýšení teploty o cca 1,5 °C. Toto masivní lokální zvýšení teploty se ale neobejde bez dopadů na klima v bližším i vzdálenějším okolí. 👉Ty by přitom měly vést k výrazné změně cirkulace v tropech, kdy srážky z rovníkového pásma by se posunuly právě do oblasti Sahary, která by tak byla výrazně zelenější, možná podobně jako před 5 tisíci lety. Pro konžské a amazonské pralesy by to ale znamenalo kvůli suchu katastrofu a jejich přeměnu na savanu. Severní Amerika i východní Asie by zažívaly častější údery tropických cyklón.

 

NEJDE ALE JEN O TYTO DOPADY.

 

👉Dojít by totiž mělo na změny v rozložení oblaků, které ve finále sníží míru produkce elektřiny ze solárních elektráren a panelů na Blízkém východě, v jižní Evropě, Indii, východní Číně, Austrálii anebo třeba právě na Sahaře.

 

 

👉Na druhé straně slunečnější a tedy potenciálně „energeticky úrodnější“ by byly Karibik, Skandinávie nebo jižní Afrika. Při simulacích dopadů podobně rozsáhlých solárních farem v dalších suchých oblastech, jako je Austrálie, střední Asie nebo jihozápad USA, rovněž vychází značné dopady na klima v různých a často velmi vzdálených oblastech planety.

 

Zde je ale nutné zdůraznit jednu věc – zatím žádné plány v blízké ani vzdálenější budoucnosti nepočítají s tím, že by se například Sahara pokryla z více než 5 % plochy solárními panely (a i to se zatím jeví jako hodně nepravděpodobné). V takovém případě by už globální dopady byly prakticky zanedbatelné.

 

👉VÝSLEDKY STUDIÍ KAŽDOPÁDNĚ UKAZUJÍ, ŽE PŘI BUDOVÁNÍ A PLÁNOVÁNÍ VELKÝCH SOLÁRNÍCH FAREM JE NUTNÁ MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE, ABY NEDOŠLO K NEŽÁDOUCÍM DOPADŮM DALEKO OD MÍST JEJICH VZNIKU.

 

https://volnyblog.news/solarni-elektrarny-muzou-ohrivat-okoli-rozsahle-i-vyrazneji-zmenit-klima/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NEZDAR PRO ZELENSKÉHO VE VĚCI VSTUPU DO NATO? BIDEN ČINÍ TOTO VELKÉ PROHLÁŠENÍ, ALE MLČÍ O ČLENSTVÍ.

 

https://youtu.be/7hBPGjKlBf8?si=80QYy5oyqTCUoSz7

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️10.07.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTINOVO PRVNÍ A PŘÍMÉ VAROVÁNÍ NOVÉMU BRITSKÉMU PREMIÉROVI; „RUSKO ZAÚTOČÍ ZPĚT, POKUD BRITÁNIE ZASÁHNE RUSKO JEJÍMI RAKETAMI…“

 

https://youtu.be/KasVsQ2oc2c?si=SCATdG92NSHUUU36

 

 

 

📌10. července 2024, 18:30, ZACHAROVOVÁ O DODÁVKÁCH STÍHAČEK F-16 DO KYJEVA: WASHINGTON VEDL „VÁLEČNÝ GANG„:

 

Mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová odsoudila země NATO za dodávky stíhaček F-16 a poznamenala, že Spojené státy vedou „válečný gang“.

 

„Je to důkaz, že Washington vede válečný gang,“ řekl diplomat v komentáři pro TASS k zahájení dodávek F-16 na Ukrajinu.

 

Lídři Dánska, Nizozemska a Spojených států již dříve vydali společné prohlášení, ve kterém hovořili o plánech na dodávku několika letek stíhaček F-16 na Ukrajinu. Proces přesunu letounů začal, ukrajinští piloti budou moci stíhačky používat letos v létě, uvádí se v prohlášení zveřejněném tiskovou službou Bílého domu.

 

Na summitu NATO si Zelenskyj vyžádal od aliance 128 stíhaček tohoto typu a také poznamenal, že Ukrajina má vážné problémy s protivzdušnou obranou.

 

Ruský prezident Vladimir Putin v souvislosti s dodávkami západních zbraní zdůraznil, že sponzorování Ukrajiny situaci na frontě nezmění. Podle prezidenta budou F-16 hořet stejným způsobem jako další vojenské vybavení inzerované Západem.

 

https://www.vesti.ru/article/4040603

 

 

 

📌10. července 2024, 19:32: SPOJENÉ STÁTY V ROCE 2026 ZAČNOU V NĚMECKU ROZMISŤOVAT ÚTOČNÉ SYSTÉMY DLOUHÉHO DOLETU:

 

Spojené státy začnou v roce 2026 rozmisťovat úderné systémy dlouhého doletu svého úkolového uskupení v Německu, uvedl Pentagon.

 

Upřesnili, že nasazení takových systémů bude „epizodické“, ale do budoucna se plánuje jejich trvalé nasazení.

 

Ministerstvo dodalo, že dostřel rozmístěných zbraní bude mnohem vyšší než u pozemních palebných prostředků, které jsou již v Evropě k dispozici, píše RIA Novosti.

 

Na začátku července vešlo ve známost, že Pentagon podepsal mnohamilionový kontrakt s Lockheed Martin Corporation na výrobu raket ATACMS, které budou dodávány ve formě vojenského prodeje do Lotyšska, Litvy, Estonska, Polska a Maroka.

 

https://www.vesti.ru/article/4040834

 

 

📌10. července 2024, 21:05: NA UKRAJINĚ PŘES NOC SHOŘELO NĚKOLIK AUT ARMÁDY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

V noci na dnešek došlo v různých regionech Ukrajiny k několika identickým incidentům se žhářstvím vojenských vozidel.

 

Ukrajinská média píší, že v Oděse, Lvově a Rivne byla zničena čtyři vojenská vozidla. Předpokládá se, že si je útočníci spletli s takzvanými „busiki“ – vozy, které zaměstnanci TCC používali k chytání těch, kteří podléhali branné povinnosti.

 

Agentura RIA Novosti uvádí, že ve Lvově shořelo auto vojáka 80. samostatné útočné brigády Ozbrojených sil Ukrajiny. Byly v něm nalezeny zbytky lahví s petrolejem. V Oděse byla zničena dvě auta patřící armádě najednou. V Rivne potkal stejný osud auto, které si dobrovolníci koupili, aby je poslali na frontu.

 

Uvádí se, že u všech případů žhářství na Ukrajině byla zahájena trestní řízení, probíhá vyšetřování.

 

https://www.vesti.ru/article/4040862

 

 

📌10. července 2024, 21:14: SPOLEČNOST AIR FRANCE POPŘELA OBNOVENÍ PŘÍMÝCH LETŮ Z FRANCIE DO RUSKA:

 

Francouzská letecká společnost Air France popřela obnovení přímých letů z Francie do Ruska. Oznámení na webových stránkách společnosti o prodeji letenek na příslušné lety se objevilo omylem.

 

Lety společnosti Air France do Ruska a z Ruska jsou v současné době pozastaveny kvůli evropskému sankčnímu režimu. Je možné, že lety byly dočasně zobrazeny, ale tento problém již byl vyřešen, uvedla letecká společnost.

 

Již dříve bylo oznámeno, že letecká společnost obnovuje lety mezi Šeremetěvem a pařížským letištěm Charlese de Gaulla. Na webových stránkách Air France bylo možné zakoupit letenky v ekonomické třídě na červen 2025 za 37 tisíc rublů.

 

https://www.vesti.ru/article/4040943

 

 

📌10. července 2024, 19:40: NOVÝ BRITSKÝ PREMIÉR SE SETKAL SE ZELENSKÝM A UJISTIL HO O PODPOŘE:

 

Nový britský premiér Keir Starmer ujistil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského o své podpoře.

 

Starmer se setkal se Zelenským ve Washingtonu, kde ukrajinského vůdce ujistil o britské podpoře, uvádí Interfax.

 

Britský premiér uvedl, že měl produktivní schůzku s ukrajinským prezidentem a dal mu jasně najevo, že změna vlády ve Spojeném království nebude mít vliv na úroveň podpory.    Politik připomněl, že když byla jeho Strana práce v opozici, prosazovala spolu s konzervativci aktivní pomoc Kyjevu.

 

Nový britský ministr obrany John Healy již dříve uvedl, že Londýn bude i nadále podporovat Kyjev a NATO.

 

https://www.vesti.ru/article/4040823

 

 

📌10. července 2024, 20:24, Vitalij Karmazin, Vladimír Kostrov:

FSB ZABRÁNILA DVĚMA VELKÝM TERORISTICKÝM ÚTOKŮM PLÁNOVANÝM UKRAJINSKÝMI TAJNÝMI SLUŽBAMI:

 

FSB zastavila pokusy ukrajinských tajných služeb zorganizovat dva velké teroristické útoky v Rusku najednou. Cílem jednoho z nich byl těžký křižník Admirál Kuzněcov a Kyjev se pokusil naverbovat člena posádky, který by úkol splnil. A v Moskvě byly naplánovány pokusy o atentát na tři vysoce postavené vojenské důstojníky: S pomocí kurýrní služby měli přinést výbušná zařízení maskovaná jako dárky. Jak se vám podařilo zmařit plány kyjevského režimu?

 

Video ukazuje záběry z testů bomby sestavené z komponentů, které ukrajinské speciální služby předaly 24letému vojákovi z ruského křižníku Admirál Kuzněcov. Stejné zařízení, ale s větší silou, měl odpálit na palubě křižníku.

 

„V březnu 2024 mě přes zahraniční internetový messenger kontaktoval jistý Oleg. Řekl, že je zaměstnancem TsIPsO a na jeho činnost osobně dohlížel šéf rozvědky Ministerstva obrany Ukrajiny Kyrylo Budanov,“ uvedl voják.

 

Odvolal se ke svému velení a FSB. Pod kontrolou operativců zahájil takzvanou rádiovou hru s ukrajinskou rozvědkou.

 

*****

 

Těžký křižník Admiral Sovětského svazu Kuzněcov je jedinou lodí této třídy v ruském námořnictvu. Nyní kotví u mola 35. loděnice v Murmansku. Právě zde se ukrajinské tajné služby pokusily zorganizovat teroristický útok.

 

K naverbování ruského vojáka použil kurátor psychologické techniky: Nejprve slíbil peníze, falešné dokumenty, které už byly v úkrytu, a odjezd do Finska, pak vyhrožoval, že sabotéra předá ruským tajným službám, které fakticky kontrolovaly celý proces vyjednávání. Aby přesvědčil ukrajinského kurátora, natočil voják video zinscenované mimořádné události pod záminkou plánovaného cvičení požární bezpečnosti na křižníku a poslal ho na Ukrajinu.

 

„Jak se dalo očekávat, po obdržení videozáznamu zinscenovaného teroristického činu na lodi Admirál Kuzněcov… Kurátor vypnul komunikační prostředky a smazal účty používané v messengerech,“ poznamenala FSB Ruské federace.

 

Ve skutečnosti ukrajinská rozvědka plánovala vykonavatele jednoduše využít. Ale naše speciální služby fungovaly napřed.

 

„Další zabráněný teroristický útok spojený s letadlovou lodí Admirál Kuzněcov ukazuje efektivitu, přehlednost a soudržnost naší bezpečnostní služby. Proto za to všem kolegům patří velký dík,“ poděkoval gubernátor Murmanské oblasti Andrey Chibis.

 

Bylo zahájeno trestní řízení proti osobám, které se podílely na náboru ruského vojáka ke spáchání teroristického útoku. Obžalovaným hrozí až doživotí.

 

Pro Kyjev je každý takový teroristický útok příležitostí podat zprávu západním kurátorům. Admirál Kuzněcov je navíc vlajkovou lodí Severní flotily ruského námořnictva. Do provozu byla uvedena v roce 1991. Je určen k ničení velkých hladinových cílů a je schopen nést 50 letadel a vrtulníků současně.

 

Křižník se zúčastnil operace proti teroristům v Sýrii. Po této dlouhé kampani se Admirál Kuzněcov postavil za plánované opravy. Zvláštní operace se nezúčastnil. Ale speciální služby Ukrajiny se snaží dosáhnout na jakékoli objekty, dokonce i v hlubokém týlu – charakteristický rukopis teroristů.

 

Na tyto operace osobně dohlíží šéf vojenské rozvědky Ukrajiny, který je na seznamu teroristů v Rusku, Kirill Budanov.

 

V pondělí 8. července vešlo ve známost, že FSB zmařila pokus Kyjeva přesvědčit ruského vojenského pilota, aby unesl nebo zničil strategický bombardér raketového nosiče TU 22-M-3.

 

A ve středu 10. července operativci oznámili, že zabránili teroristickému útoku proti třem vysoce postaveným důstojníkům ruské armády. Agent Hlavního zpravodajského úřadu, zadržený v Moskvě, jim kurýrem poslal dárkové sady s balíčky kávy. Uvnitř byly výbušniny. Přiznal vinu.

 

„V květnu 2024 byl přijat zaměstnancem ukrajinské vojenské rozvědky a souhlasil s plněním pokynů souvisejících s přípravou teroristických činů na území Ruska za materiální úplatu. Výbušná zařízení měla být odpálena po zprávách kurýrů o doručení balíků adresátům,“ uvedl zadržený.

 

Bylo proti němu zahájeno trestní řízení za přípravu teroristického útoku. A zahraniční organizátoři a komplicové už byli zařazeni na seznam hledaných.

 

https://www.vesti.ru/article/4040878

 

 

📌10. července 2024, 20:02, Alaudinov: UKRAJINSKÁ ARMÁDA DĚLÁ VŠE PRO TO, ABY SE VZDALA:

 

Ukrajinští vojáci dělají vše pro to, aby byli zajati ruskými bojovníky, řekl generálmajor Apty Alaudinov, zástupce náčelníka Hlavního vojensko-politického ředitelství Ozbrojených sil RF, velitel speciálních sil Achmat.

 

„Dnes se ukazuje, že naším nepřítelem na frontě jsou většinou lidé, kteří jsou násilně mobilizováni, bez speciálního výcviku a bez speciálního vybavení, vrženi na frontu. Při sebemenší příležitosti dělají vše pro to, aby se vzdali a zůstali naživu,“ řekl ve vysílání televizního kanálu Russia 1.

 

Aby však ukrajinští vojáci nebyli zajati ruskými jednotkami, jsou podporováni palebnými oddíly s bajonety, vysvětlil Alaudinov.

 

„A i když se vzdají, uděláme vše pro to, aby se k nám nedostali. Střílejí se ze všech druhů zbraní, které mají jen oni,“ řekl velitel.

 

Apty Alaudinov již dříve nabídl ozbrojeným silám Ukrajiny sýr v pasti na myši poblíž Charkova. Pokud budou hlavní části nepřítele staženy směrem na Charkov v honbě za „sýrem zdarma“, budou zničeny a poté je nepravděpodobné, že by ozbrojené síly Ukrajiny dokázaly shromáždit „něco vážného“, aby se postavily ruským jednotkám během jejich dalšího postupu, vysvětlil.

 

https://www.vesti.ru/article/4040848

 

 

📌10. července 2024, 21:02, El País: ORBÁN OZNAČIL NÁSLEDUJÍCÍ DVA MĚSÍCE NWO ZA NEJDRAMATIČTĚJŠÍ:

 

Následující dva měsíce speciální vojenské operace na Ukrajině budou nejdramatičtější za celou dobu jejího provádění.

 

Uvedl to maďarský premiér Viktor Orbán v důvěrné zprávě pro předsedu Evropské rady Charlese Michela, píše El País s odkazem na dokument.

 

V tomto ohledu Orbán naznačil, že nyní existuje vysoká pravděpodobnost příznivějšího vnímání návrhů na příměří, uvádí se v článku.

 

„Maďarský vůdce v důvěrné zprávě o cestách do Moskvy a Pekingu ujišťuje, že jeho cílem je, aby Evropa představila mírovou iniciativu pro Ukrajinu,“ uvádí se v publikaci.

 

Podle maďarského premiéra jsou ruský prezident Vladimir Putin a čínský vůdce Si Ťin-pching odhodláni vést mírové rozhovory mezi Moskvou a Kyjevem do konce roku 2024, uvádí deník.

 

Viktor Orbán již dříve navštívil Kyjev, Moskvu, Peking a Washington s mírovou iniciativou. Vysvětlil, že jeho přání je diktováno zájmy míru v Evropě. Podle maďarského politika je nutné najít nejkratší a nejrychlejší způsob, jak válku ukončit, a hledání řešení ukrajinského konfliktu je pro něj „křesťanskou povinností“.

 

https://www.vesti.ru/article/4040935

 

 

📌10. července 2024, 21:10, Stanislav Bernwald: UKRAJINCI SE STĚHUJÍ DO RUSKA, ALE NE KAŽDÝ SMÍ:

 

Vše proběhlo velmi rychle a zdvořile, i když jsem si myslel, že mě dovnitř nepustí – tak popisuje obyvatel Charkova přesun do Ruska a filtraci, kterou musí ukrajinští občané projít na letišti Šeremetěvo. Kontrola vyvolává mezi mnohými paniku, ale očití svědci se nakonec podělí o své úspěšné zkušenosti. Na internetu však koluje rozzlobený příběh jiné občanky

Ukrajiny, která obviňuje FSB, že ji nepustila dovnitř kvůli „hloupému memu“.

 

Ukrajinci začali stále častěji opouštět „pohostinnou“ Evropu: je zde katastrofální nedostatek peněz, dřívější dávky již nejsou a požadují práci. Návrat na Ukrajinu je děsivý: buď hrob, nebo další překvapení od Zelenského.

 

Musíte jet do Ruska, najednou to Ukrajinci dojde! Sváže se za opaskem, naskočí z pohostinné Varšavy do letadla a teď, přes přestup někde v Jerevanu, už je v Šeremetěvu. A pak se odvrátil od brány.

 

Samozřejmě, že naše země přijala a je připravena přijmout Ukrajince, ale ne všechny. A existují pro to určité důvody.

 

Ukrajinka Oksana Čerkasová ve svém videu říká, že jí byl odepřen vstup do Ruska. Ukazuje další údajné refuseniky, ale je neupřímný; Mnozí z těch, kteří jsou zobrazeni v záběru, čekají, až na ně přijde řada na pohovor, a tento proces není rychlý. Proč jí nebyl povolen vstup do Ruska, je zřejmé z jejího vlastního příspěvku na Telegramu ve skupině „Šeremetěvští refusenikové“.

 

Podle svých slov má kartu ukrajinské banky s útočným motivem pro Rusko.

 

„Začínají otázky: Proč jste si vybrali tento design? Opravdu se krčí před takovým memem, ne před velkou myslí. Pak – počkat, neprošel jsem testem. Pak je tu peklo. Několik lidí je vysláno na lety na náklady společnosti. Pohraničníci s námi sedí v hale a kontrolují náš pohyb. Nedávají odpověď na otázku, proč to bylo odmítnuto.“

 

Je snadné urazit ukrajinskou divchinu. Oksana Čerkasová nechápala důvod odmítnutí.

 

„Na co jsme bojovali, jsme narazili. Nechápu všechny jejich pokusy přetavit se v patos, v rozhořčení… Lidé se zpočátku ve své „svobodné“ zemi chovali svobodně. Byli hrubí, uráželi Rusko a věřili, že si toho nikdo nikdy nevšimne a že za to nebude žádný trest. Zároveň Rusko potřebují, bez Ruska se neobejdou,“ říká politolog Igor Šatrov, šéf expertní rady Fondu strategického rozvoje.

 

Ukrajinci si dokonce na Telegramu vytvořili veřejnou stránku, kde diskutují o tom, jak absolvovat pohovor s pohraničníky, co dělat a jak se chovat. Na stejném místě někteří ponížení a uražení lidé diskutují o tom, jak špatní důstojníci FSB udržují nešťastné lidi v průzkumech celé hodiny, kontrolují vše, korespondenci v chatech, hledají pochybné fotografie a lajky na sociálních sítích. A nedělají to nadarmo.

 

„Tato nutnost je způsobena skutečností, že Hlavní zpravodajské ředitelství Ukrajiny nespí a další speciální služby – MI6, CIA. Zločinci a agenti tajných služeb často vstupují na území Ruska pod věrohodným zdáním zákona dbalých občanů,“ pokračuje Igor Šatrov.

 

Otázka filtrace není v žádném případě zbytečná. Je to otázka národní bezpečnosti. Ve stejné skupině na Telegramu, kde se Ukrajinci mezi sebou radí o otázce překračování hranic, jsou i praktické rady.

 

„Tlumočím slova dobrého člověka o kontrolách na hranicích. Při vyplňování dotazníku je důležité nesnažit se podvádět nebo skrývat informace. To je nejen zbytečné, ale je to přímý důvod pro odepření vstupu.“

 

„Je zvláštní, že mnoho lidí vnímá filtrování jako hru „hádej melodii“. Nejde o to hádat správné odpovědi. V době rozhovoru o vás zaměstnanec ví hodně. A otázky jsou kontrolní fází, která objasňuje. Nadále si myslete, že zaměstnanci jsou hloupí a neprofesionální, což jim usnadní spolupráci s vámi.“

 

Obyvatel Oděsy Andrej Potapov se nedávno přestěhoval se svou matkou a babičkou do Ruska. Na tento krok jsem se dlouho připravoval, ale stále jsem se neodvážil. Během filtrace jsem před zaměstnanci nic neskrýval. A nebylo co skrývat.

 

„Bylo rozhodnuto a já neměl jinou možnost. Pokud mluvíme o důvodech, pak jednoduše z přesvědčení,“ říká Andrej Potapov. – Bylo to 30. října loňského roku. Přiletěl jsem s rodinou, s maminkou a babičkou. Letěli jsme z Kišiněva přes Istanbul. Na pasové kontrole v Moskvě viděli naše ukrajinské pasy a vzali si nás stranou. Dali nám dotazníky, do kterých jsme vyplňovali obecné informace o sobě, o příbuzných. Padaly i otázky na známé v ukrajinských vojenských formacích a speciálních službách. Tedy poměrně seriózní dotazník. A ptali se na jejich postoj k NWO. Myslím, že je to nezbytná otázka.“

 

Andrej Potapov a jeho rodina úspěšně prošli filtrací; Říká, že si ani nedělal starosti, protože věděl, že jde domů. A nedávno celá rodina dostala ruské pasy. Ti, kteří jsou k nám laskaví, jsou vítáni, ale lidé jako Oksana Čerkasová, pardon, zde vítáni nejsou.

 

https://www.vesti.ru/article/4040900

 

 

📌10. července 2024, 21:47: ZACHAROVOVÁ POROVNALA KIRBYHO SLOVA S ÚDAJI O BIDENOVĚ STAVU:

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala prohlášení mluvčího Bílého domu Johna Kirbyho, že nikdo si nepřeje eskalaci ukrajinského konfliktu.

Maria Zacharovová připomněla, že za záměr zemí NATO dodat Ukrajině stíhačky F-16 americké výroby jsou odpovědné Spojené státy.

 

Kirbyho slova o jeho neochotě zhoršit konflikt a dodávkách letadel se ostře liší. Přibližně ve stejném duchu administrativa Bílého domu informuje o zdravotním stavu Josepha Bidena, domnívá se Zacharovová.

 

„Vypadá to, že se Bílý dům celé ty roky snažil veřejnosti dokázat, že za zavřenými dveřmi je Biden „velmi ostrý“, napsala diplomatka na svém kanálu Telegram.

 

TASS připomíná, že tisková služba Bílého domu vydala společné prohlášení vedoucích představitelů Spojených států, Nizozemska a Dánska, v němž se uvádí, že západní země plánují poskytnout Kyjevu celé letky letounů F-16, které mohou ozbrojené síly Ukrajiny letos v létě využít.

 

https://www.vesti.ru/article/4040951

 

 

📌10. července 2024, 23:50: ZEMĚ NATO MAJÍ V ÚMYSLU VYPRACOVAT DOPORUČENÍ KE STRATEGICKÉMU PŘÍSTUPU K RUSKÉ FEDERACI:

 

V závěrečném prohlášení přijatém na summitu NATO jsou samostatně zdůrazněny postoje ve vztahu k Ruské federaci.

 

„Pro náš příští summit vypracujeme doporučení pro strategický přístup NATO k Rusku, s přihlédnutím k měnícímu se bezpečnostnímu prostředí,“ uvádí se v závěrečném prohlášení summitu Severoatlantické aliance ve Washingtonu.

 

Dokument uvádí, že členové aliance budou čelit „agresivním akcím“ Ruska.

 

Prohlášení účastníků summitu NATO zároveň zdůrazňuje, že aliance neusiluje o konfrontaci s Ruskem a nepředstavuje pro něj hrozbu.

 

„Zůstáváme připraveni udržovat komunikační kanály s Moskvou, abychom snížili riziko krize a zabránili eskalaci,“ uvádí se v prohlášení.

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že Severoatlantická aliance nyní nevidí bezprostřední vojenskou hrozbu ze strany Ruské federace.        https://www.vesti.ru/article/4041030

 

 

📌11. července 2024, 1:22: VEDOUCÍ PŘEDSTAVITELÉ NATO VYZVALI OSTATNÍ ZEMĚ, ABY NEPOSKYTOVALY POMOC RUSKÉ FEDERACI:

 

Severoatlantická aliance odsuzuje „všechny, kteří poskytují pomoc Ruské federaci“, uvádí se ve společném prohlášení členů bloku.

 

Vedoucí představitelé NATO vyzvali všechny státy světa, aby s ohledem na konflikt na Ukrajině neposkytovaly Rusku pomoc. Uvádí se to ve společném prohlášení zemí bloku po summitu ve Washingtonu.

 

„Vyzýváme všechny země, aby žádným způsobem nepodporovaly ruskou agresi,“ uvádí se v dokumentu.

 

POZNAMENÁVÁ, ŽE ALIANCE ODSUZUJE „KAŽDÉHO, KDO POMÁHÁ RUSKÉ FEDERACI„.

 

NATO se také dohodlo, že vypracuje doporučení týkající se strategických přístupů ke vztahům s Moskvou. Prohlášení účastníků summitu zároveň zdůrazňuje, že aliance neusiluje o konfrontaci s Ruskem a nepředstavuje pro něj hrozbu.

 

https://www.vesti.ru/article/4041070

 

 

📌10. července 2024, 5:15, Sobjanin: DRON LETÍCÍ DO MOSKVY BYL VYŘAZEN:

 

V Moskevské oblasti byl odražen útok dronu ozbrojených sil Ukrajiny mířícího na hlavní město.

 

„Síly protivzdušné obrany ministerstva obrany v městské čtvrti Stupino odrazily útok dronu letícího směrem k Moskvě,“ napsal starosta hlavního města Sergej Sobjanin na svém kanálu Telegram.

 

Na místě pádu trosek podle předběžných údajů nedošlo k žádné destrukci ani obětem, uvedl starosta.

 

Dříve byly zničeny dva drony ozbrojených sil Ukrajiny nad okresy Surazh a Klintsovsky v Brjanské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4041157

 

 

📌11. července 2024, 4:43: SYSTÉM PROTIRAKETOVÉ OBRANY NATO V POLSKU JE PLNĚ FUNKČNÍ:

 

Nové zařízení v Polsku se stalo součástí protiraketového štítu NATO.

 

Systém protiraketové obrany Aegis Ashore (ABM) v Polsku je plně funkční. Informoval o tom web aliance.

 

„Nové americké zařízení protiraketové obrany v polském Redzikowě je nyní funkční a připravené k obraně Severoatlantické aliance,“ uvádí se v prohlášení.

 

Je třeba poznamenat, že Aegis Ashore je určen k detekci, sledování a zachycování balistických raket krátkého a středního doletu.

 

„Posláním protiraketové obrany NATO je chránit evropské obyvatelstvo, území a ozbrojené síly NATO před rostoucí hrozbou balistických raket. Klíčovými prvky protiraketového štítu NATO jsou dvě americké základny Aegis Ashore v Polsku a Rumunsku, stejně jako torpédoborce amerického námořnictva v oblasti španělské roty a radar včasné výstrahy v tureckém Kureciku. Aegis Ashore má čistě obranný charakter. Asi 200 vojáků je umístěno na dvou záchytných základnách v Polsku a Rumunsku,“ dodala aliance.

 

Lídři států NATO se na summitu ve Washingtonu dohodli, že v roce 2025 poskytnou Kyjevu vojenskou pomoc v hodnotě 40 miliard eur.

 

https://www.vesti.ru/article/4041100

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11. července 2024, 05: 25: V AVDIJIVCE EXHUMOVÁNA TĚLA CIVILISTŮ SE ZNÁMKAMI MUČENÍ:

 

👉 Proces exhumace a hledání spontánních pohřbů v Avdijivce v Doněcké lidové republice pokračuje.

 

Těla civilistů, včetně těch se stopami mučení, byla exhumována v Avdijivce. Oznámil to první místopředseda Parlamentu DLR Sergej Prokopenko.

 

👉 „V Avdijivce bylo exhumováno několik desítek těl civilistů. Lidé byli spontánně pohřbíváni. Podle našich údajů jsou příčiny úmrtí velmi odlišné. Mezi mrtvými byli i ti, kteří zřejmě přežili mučení,“ řekl Prokopenko v rozhovoru pro agenturu TASS.

 

Je třeba poznamenat, že proces exhumace a hledání spontánních pohřbů ve městě pokračuje. Pracuje se na zjištění totožnosti mrtvých a jejich příbuzných.

 

👉 DŘÍVE BYLA POBLÍŽ AVDIIVKY NALEZENA LABORATOŘ NA VÝROBU CHEMICKÝCH ZBRANÍ PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY. MOHLI BY PRODUKOVAT 3 KG TOXICKÝCH LÁTEK DENNĚ.

 

https://www.vesti.ru/article/4041141

 

 

📌11. července 2024, 6:17: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA PŘES NOC ZLIKVIDOVALA PĚT DRONŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NAD REGIONY RUSKA:

 

Ukrajinské drony byly zničeny v Brjanské, Tambovské, Tulské a Moskevské oblasti.

 

„Během minulé noci byla zmařena řada pokusů kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Jak bylo upřesněno, systémy protivzdušné obrany ve službě zničily a zachytily pět dronů: dva nad územím Brjanské oblasti a po jednom v Tambovské, Tulské a Moskevské oblasti.

 

Podle moskevského starosty Sergeje Sobjanina byl dron mířící do hlavního města zlikvidován v městské části Stupino.

 

https://www.vesti.ru/article/4041208

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.07.2024“:

➡️☭☆ Na účast v BRICS je připraveno 24 zemí,“ Matvienko.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Spojené státy začnou rozmisťovat zbraně dlouhého doletu v Německu v roce 2026, uvedl Pentagon.

Budoucí americké systémy dálkového úderu, které budou nasazeny v Německu, zahrnují SM-6, Tomahawk a hypersonické zbraně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelectvo Dněprské skupiny vojsk ničí opevnění ukrajinských ozbrojených sil na Chersonském směru

Dalšími zasaženými cíli byly maskované palebné pozice a pozorovací stanoviště zřízené v opuštěném domě na pravém břehu Dněpru.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️📢🔝🔝🔝☭☆Role NATO v konfliktu na Ukrajině roste, je to nebezpečné a nezodpovědné, protože se neví, kam to může vést, řekl Orbán.

Aliance se podle něj vzdaluje svým původním cílům. 👍👏

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka tanku T-80 zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil

Vojáci z posádky tanku T-80 ze skupiny vojsk Střed zničili z uzavřeného palebného postavení za podpory operátorů dronů pevnost ukrajinských ozbrojených sil.

To umožnilo útočným jednotkám rychle pracovat na cíli s nejmenším vynaložením munice a pohybovat se dále do hlubin nepřátelské obrany.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP