28.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌28.6.2024: RUSKO VYPOVÍDÁ NĚMECKOU POVÁLEČNOU MÍROVOU SMLOUVU

🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥 https://t.me/absurdnisvet/75349

 

 

📌28.6.2024: Nadační fond Svědomí národa, rozhovor s MUDr. Šimonem Reichem: LÉKAŘ O LIMITECH MEDICÍNY A NEBEZPEČÍ SLEPÉ VÍRY VE VĚDU:

 

„Lékař je odborník na léčbu, ale na život je odborník pacient,“ říká MUDr. Šimon Reich. Pochází z lékařské rodiny, je zastáncem klasické západní medicíny založené na důkazech a má rád fakta. V rozhovoru s ním se dozvíte, co lze čekat od medicíny a jaké jsou její limity. Co to ve skutečnosti znamená medicína založená na důkazech (Evid.nce Based Med.cine) a kam vede slepé vzývání vědy a institucí jako je Světová zd.avotnická organizace, americké či evropské lékové agentury a další.

“Wéháó se může mýlit a z historie víme, že se ona a další instituce šeredně mýlily,“ uvádí Šimon Reich a v souvislosti s globálním medicínským šílenstvím, jehož jsme byli svědky, apeluje na diskuzi oproštěnou od emocí, dehonestace a útoků ad hominem. „Chraň Bůh, abych měl problém s tím, že si někdo myslí, že se mýlím. Nikdo se nás ale doposud nezeptal, proč si myslíme to, co říkáme. Jen jsme dostávali nálepky a obvinění, že šíříme informace s cílem někomu ublížit,“ rekapituluje stav odborné „debaty“ v posledních letech a, aniž by coby člověk židovského původu srovnával současnou zkušenost s historickou, upozorňuje na jisté podobnosti v nenápadném vytlačování jedné skupiny obyvatel na okraj společnosti ve jménu „dobra společnosti“.

Rozhovor se Šimonem Reichem má dvě části, v pokračování se v následujících týdnech můžete těšit na pohled zevnitř českého zdravotnictví, jehož limity jsou mnohem větší než limity možností současné medicíny.

 

https://youtu.be/7UOoik59WJU?si=xDn7mfLvQlZ0WeYs

 

 

📌28.6.2024, 10:17: DEMOKRATÉ SE SNAŽÍ OMEZIT ŠKODY PO BIDENOVĚ VRATKÉ DEBATĚ, KTERÁ SE PROJEVILA PROTI TRUMPOVI

 

Americký prezident se snažil zastavit palbu útoků a falešných tvrzení svého republikánského rivala.

 

ATLANTA, 28. června (Reuters) – Spojenci prezidenta Joea Bidena se v pátek snažili potlačit důsledky jeho klopýtavého výkonu při první americké prezidentské debatě v roce 2024 poté, co se snažil zastavit palbu útoků a falešných tvrzení svého republikánského rivala Donalda Trumpa.

Bidenova kampaň doufala, že silná debata potlačí obavy voličů, že 81letý úřadující demokratický prezident je příliš starý na to, aby sloužil druhé čtyřleté funkční období.   Místo toho občas nad jeho slovy zakopl chraplavě znějící Biden , zejména v raných fázích debaty.

 

Jeden Bidenův dárce, který požádal o anonymitu, aby mohl o prezidentovi otevřeně hovořit, označil jeho vystoupení za „diskvalifikující“ a předpověděl, že někteří demokraté se budou znovu zabývat výzvami, aby Biden před srpnovým celostátním sjezdem strany ustoupil ve prospěch jiného kandidáta.

Panikařící demokraté si vyměňovali vzkazy, zda Biden neuvažuje o odstoupení…..

 

https://www.reuters.com/world/us/democrats-scramble-limit-damage-after-bidens-wobbly-debate-showing-against-trump-2024-06-28/

 

 

📌28.6.2024: Živě debata, BIDEN VS TRUMP: PREZIDENTSKÁ DEBATA TAK, JAK SE STALA:

 

https://www.reuters.com/world/americas/trump-vs-biden-live-what-time-is-us-presidential-debate-2024-06-27/

 

 

📌📢🔝🔝🔝💖28.6.2024: Ondřej Prokop, předseda hnutí ANO pro Prahu:

🚑 SANITKA PŘÁNÍ:

 

Smysluplný projekt party úžasných dobrovolníků, kteří plní přání lidem v terminálním stádiu nemoci. Zažít ještě něco neobvyklého, naposledy navštívit oblíbené místo nebo se rozloučit se známými. Přání je ale mnoho, sanitka zatím jen jedna. Nákup druhé sanitky jsme s manželkou podpořili z rodinného nadačního fondu a prosíme i vás o příspěvek a sdílení🙏

Darujte radost a naději na 🔗💖

 

https://donio.cz/pomozte-nam-ziskat-druhou-sanitku-prani

 

💖Darujte radost a naději: Pomozte nám získat druhou sanitku přání! 💖

 

👉PŘEDSTAVENÍ SBÍRKY:

 

Jsme Sanitka přání a naším posláním je poskytovat lidem všech věkových kategorií v terminálním stadiu nemoci, kteří jsou odkázání na lůžko, i těm, kteří mají z jiného důvodu velmi omezenou pohyblivost, možnost zažít něco neobvyklého nebo rozloučit se s lidmi nebo místem, které se pro ně stalo kvůli nemoci nedostupné.

 

Jejich přání je mnohdy i zároveň přáním posledním. V České republice přibývá lidí například i s nádorovými a dalšími onemocněními, jejichž častým důsledkem bývá trvalé upoutání na lůžko. Bez pomoci zdravotníků a převozu v sanitce na nosítkách jsou tito lidé nuceni zůstávat v izolaci ve svých domovech či pobytových zařízeních až do své smrti.

 

Nezajišťujeme jen převoz klientů, ale vytváříme společné zážitky pro klienty a jejich blízké, které jim přinesou radost v náročném období jejich života.

Kvůli omezené kapacitě naší jediné sanitky, jejímu stáří (téměř 550.000 km) a s tím spojenému častému servisu, musíme odmítat přání lidí v závěru jejich života, která bychom jinak mohli splnit.

 

Všechny příběhy klientů Sanitky přání najdete na našem Facebooku a Instagramu.

 

👉KOMU POMŮŽEME?

 

Sanitka přání je nezisková organizace sdružující přes třicet dobrovolníků, kteří se podílí na plnění přání pro klienty a na provozu organizace, a to ve volném čase a bez nároku na odměnu. Přání jsou pro klienty zdarma díky zapojeným dobrovolníkům a darům od jednotlivců a firem. Rozjezd celého projektu a pořízení první sanitky jsme financovali z vlastních úspor.

 

Za rok a půl jsme s naší jedinou sanitkou splnili cca 100 přání pro naše klienty a jejich blízké po celé ČR. Navštívili jsme s klienty všech čtrnáct krajů, plnili jsme přání krátká i dlouhá (od několika kilometrů po několik stovek kilometrů), lidem napříč věkem (5–100 let) a onemocněními (nádorová onemocnění, ALS, obrna, mozková příhoda, revmatoidní artritida, silná cukrovka, roztroušená skleróza a další). Organizovali jsme zážitky pro klienty, kteří nikoho nemají i pro ty, kdy se setkala široká rodina s desítkami členů. Prožívali jsme společně radost, naštvání, smíření, slzy štěstí i smutku.

 

Chceme v naší činnosti pokračovat ještě intenzivněji, aby žádné přání nezůstalo nevyslyšeno, zvlášť když jde o to poslední. A to nám umožní druhá sanitka přání 🚑. Prosím, podpořte nás.

 

👉PŘÍKLAD SPLĚNÉHO PŘÁNÍ:

 

„Když jsme obdrželi přáni, jako bylo to sobotní pro Janu (43), snažili jsme se udělat všechno proto, abychom ho dokázali splnit. V sobotu večer jsme volali na Hrad Karlštejn 🏰, kde jsme narazili na empatického kastelána Lukáše Kunsta, který nás ubezpečil, že návštěva není problém. Už za pár hodin po telefonátu jsme mohli přijet 🚑.

Obratem jsme domluvili posádku – naše zdravotní sestřičky nechaly všech svých osobních aktivit, aby mohli splnit neodkladné přání Janě. Přání objednala její kamarádka Dana, která o Janě napsala „Maminka tří skvělých dětí, manželka, dcera, kamarádka, kolegyně, která vždycky myslela na dobro druhých a na sebe nějak pozapomněla“. Je nám ctí, že jsme mohli být u Janina přání 🙏.“

 

👉NA CO KONKRÉTNĚ BUDOU PENÍZE Z TÉTO SBÍRKY POUŽITY?

 

Vybraný obnos použijeme na pořízení sanitky, na koupi potřebného vybavení a na úpravy, které umožní klientům a jejich doprovodu bezpečné a pohodlné cestování.

 

Pokud se nepodaří vybrat cílová částka, ale bude možné za ni pořídit vyhovující sanitku v dobrém technické stavu, tak ji koupíme. Pokud by vybraná částka nestačila, snažili bychom se dalšími sbírkami a dobročinnými aktivitami potřebné finance na pořízení druhé sanitky získat.

 

Pokud dojde k překročení cílové částky, použijeme tyto prostředky na plnění samotných přání pro klienty.

 

Děkujeme, že pomáháte plnit přání lidem, kteří si je sami splnit nemohou 🙏

 

https://donio.cz/pomozte-nam-ziskat-druhou-sanitku-prani?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2bkvQZfhOhssp-isT8k_68kxtme2PNq72kbtjPq_wuWla0kGcql3_ibTA_aem_L4cBvtAcs0JIRCRsudpTHA

 

 

📌28.6.2024: VLADIMIR PUTIN OSLOVIL ABSOLVENTY VŠECH RUSKÝCH ŠKOL:

 

„Hlavní oporou pro každého člověka je rodina, jsem si jistý, že budete pokračovat ve všech nejlepších rodinných tradicích a společně budete moci budovat budoucnost, o které dnes sníte,“ řekl prezident.

https://t.me/absurdnisvet/75350

 

 

📌28.6.2024: KOREA: 500.000 SEVEROKOREJSKÝCH MUŽŮ Z ELITNÍCH JEDNOTEK SE ZAPOJÍ DO OSVOBOZENÍ UKRAJINY.

https://t.me/absurdnisvet/75351

 

 

📌28.6.2024: Pavla Tajanová : ČESKÉMU NOVINÁŘI TOMÁŠI VLACHOVI ZAKÁZALI VSTUP NA UKRAJINU. DOTKL SE TOTIŽ TÉMAT, KTERÁ JSOU PRO REŽIM ZELENSKÉHO TABU.

 

Vlach v jednom z rozhovorů o svých zkušenostech na Donbasu prohlásil, že ukrajinští vojáci nechápou, proč bojují, když místní obyvatelé čekají na Rusy a Ukrajince mají za okupanty.

 

„Obrázek se skládá takový, že tam máte pocit zmaru. Za co se tam tedy bojuje, když ti lidé chtějí být osvobozeni tou druhou stranou? A to mi takhle reprodukovali někteří vojáci, kteří byli naprosto zdrceni z toho, že když oni jdou po té vesnici, kde mají svou základnu, tak místní lidé na ně koukají úkosem, nezdraví je a koukají na ně jako na okupanty,“ řekl Vlach.

 

Kvůli těmto slovům ukrajinské úřady odebraly novináři akreditaci a zakázaly vstup do země na tři roky.

 

„Co se stalo mně, má být výstrahou pro ostatní, aby se krotili. Ne vždy jsem psal v souladu s tím, jak o válce informoval Kyjev,“ vysvětluje novinář.

https://t.me/absurdnisvet/75352

 

 

📌28.6.2024, 7:31: BELOUSOV NAŘÍDIL GENERÁLNÍMU ŠTÁBU RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL PŘIJMOUT OPATŘENÍ V SOUVISLOSTI S PŘELETY AMERICKÝCH DRONŮ NAD ČERNÝM MOŘEM.

 

Ministr obrany Andrej Belousov nařídil generálnímu štábu ruských ozbrojených sil přijmout opatření v souvislosti s přelety amerických dronů nad Černým mořem.

 

Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ministerstvo bere na vědomí zvýšenou intenzitu letů amerických strategických UAV nad Černým mořem, které provádějí průzkum a určování cílů vysoce přesných zbraní dodávaných Ozbrojeným silám Ukrajiny západními státy. zasáhnout ruské cíle.

 

Ruské vojenské oddělení zdůrazňuje, že to vše svědčí o rostoucím zapojení Spojených států a zemí NATO do konfliktu na Ukrajině na straně Kyjeva.

 

Také takové lety značně zvyšují pravděpodobnost incidentů ve vzdušném prostoru s letadly ruských leteckých sil, uvedlo ministerstvo obrany v prohlášení, které zvyšuje riziko přímé konfrontace mezi NATO a Ruskem.

 

Bylo to před posledním útokem ukrajinských ozbrojených sil na Sevastopol, kde americké bezpilotní letouny provedly průzkum. V důsledku kriminálního útoku na civilní obyvatelstvo byli zabiti 4 lidé a přes 150 bylo zraněno.

 

Sranda definitivně skončila…

https://t.me/absurdnisvet/75353

 

 

📌📢🔝🔝🔝 28.6.2024, CNN TV: 👉Celá prezidentská debata, pre tých čo zaspali 🙂

Trump VS Biden   👉 Český preklad

t.me/slovenskymedved  https://t.me/absurdnisvet/75356

 

 

📌28.6.2024: 📢🔝🔝🔝♨️ „TATO DEBATA BYLA OSTUDOU AMERICKÉ DEMOKRACIE“ – Scott Ritter

 

A konkrétně pro Joea Bidena se debata ukázala jako konec kampaně.

Buďme upřímní. CNN, která dnešní debatu pořádala, sledovala „atentát“ na prezidenta Joea Bidena. Jedná se o politický „atentát“, nikoliv však v tom smyslu, jako se to stalo Johnu F. Kennedymu. CNN udělala to, co se nepodařilo Demokratické straně. Vytvořila podmínky pro to, aby Američané na vlastní oči viděli kognitivní úpadek člověka, který není způsobilý být prezidentem Spojených států. A tím mužem je Joe Biden. Muž, který se v prezidentských volbách v roce 2020 postavil proti Donaldu Trumpovi, už není mužem, který je dnes v Bílém domě.

https://t.me/to_je_nas_svet/27435

 

 

📌28.6.2024, eReport.sk, Petra Krejcová: PREZIDENT ZEMAN NAZNAČIL, ŽE ZA ZHORŠENÝMI VZŤAHMI MEDZI ČR A SR JE ČESKÁ INFORMAČNÁ SLUŽBA:

 

Český prezident Zeman sa na krátkom brífingu po stretnutí s Petrom Pellegrinim vyjadril k aktuálnym témam. Vyjadril ľútosť nad počínaním si českej polície, ktorá odmieta vyvodzovať dôsledky z prejavov, v ktorých autori schvaľujú atentát na slovenského premiéra. Diplomaticky ale jasne zhodnotil aj prezidentku Zuzanu Čaputovú. Povedal, že kvality dobrého prezidenta nie sú v tom, byť „slušný“.

 

Miloš Zeman na brífingu po stretnutí s Petrom Pellegrinim oznámil, že slovenský prezident sa zúčastní osláv jeho 80. narodenín v južných Čechách. Zároveň verejnosti prezradil, že si s Petrom Pellegrinim potykal.

 

Zeman vyjadril ľútosť nad postupom českej polície ohľadom vyjadrení o atentáte na R. Fica. O tom, čo sa udialo, sme informovali aj v eReporte. Česká polícia nemieni nijak postihovať výroky schvaľujúce útok na slovenského premiéra.

 

Od prezidenta sa neočakáva len slušnosť

Miloš Zeman odsúdil rozhodnutie vlády Petra Fialu ochladiť vzťahy so Slovenskou republikou. Upozornil však aj na to, že posledné vyjadrenia českého premiéra P. Fialu sú už iné ako tie, ktoré zvykol mávať v minulosti. Fiala sa totiž pred časom vyjadril, že situácia na Ukrajine nemá vojenské, ale diplomatické riešenie.

 

Vyjadril sa aj k Zuzane Čaputovej. Prezident diplomaticky povedal, že od prezidenta sa neočakáva slušnosť, ale razantná, aktívna a úspešná politika. „Tak aby vstúpil do dejín ako ten, ktorý niečo dokázal. Nie len ako ten, ktorý bol slušný,“ povedal na margo kvalít dobrého prezidenta Zeman. Podľa neho má P. Pellegrini šance dobre obstáť pred históriou.

 

Podľa Miloša Zemana, vývoj česko – slovenských vzťahov závisí od toho, či do nich nebude vstupovať Česká informačná služba.

 

https://ereport.sk/polutovanie-nad-postupom-ceskej-policie/

 

 

 

📌28.6.2024: 🇸🇰 V PARLAMENTE SME DNES SCHVÁLILI OPATRENIA, KTORÉ MAJÚ ZVÝŠIŤ BEZPEČNOSŤ NA SLOVENSKU PO TOM, AKO BOL SPÁCHANÝ ATENTÁT NA PREDSEDU VLÁDY ROBERTA FICA.

 

Opozícia ich nepodporila a z vyjadrení niektorých opozičných poslancov mám dokonca pocit, že si ani neuvedomujú, čo sa vlastne stalo. Skutok sa však stal a je potrebné urobiť všetko preto, aby sa už takýto ohavný čin nezopakoval.

https://t.me/to_je_nas_svet/27432

 

 

 

📌28.6.2024: 🇷🇺 PROHLÁŠENÍ DMITRIJE PESKOVA NA BRÍFINKU:

 

▪️ Von der Leyenová není pro normalizaci vztahů s Ruskem, v tomto ohledu se jejím znovuzvolením nic nezmění;

▪️ Rusko nikdy nezasahovalo do volebních procesů v USA a nehodlá tak činit ani nyní;

▪️ Předvolební debaty v USA nemají nic společného s ruskou agendou;

▪️ Kreml se seznámí s výroky, které zazněly během předvolební debaty v USA;

▪️ Výsledek volební kampaně ve Francii Moskvu zajímá, ale je to vnitřní záležitost Paříže.

▪️ Vyhlídky na vztahy mezi Ruskem a EU pod novým vedením EU jsou špatné.

https://t.me/to_je_nas_svet/27433

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DONALD TRUMP PROHLÁSIL PŘI DISKUSI NA CNN, ŽE „UKRAJINA NEVYHRAJE“ TU VÁLKU PROTI RUSKU A RÝPE DO ZAHRANIČNÍ POLITIKY PREZIDENTA JOE BIDENA

 

https://youtu.be/fKyoudjrrxQ?si=SWcmDgr6xCs0Vr0c

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKÉHO VELKÉ PŘIPUŠTĚNÍ PORÁŽKY? ŘÍKÁ „NECHCEME PRODLUŽOVAT VÁLKU“; UKRAJINA UZNÁVÁ PORÁŽKU? BLÍŽÍ SE DOHODA O MÍRU?…

 

https://youtu.be/VCjbBPLAt9g?si=hSFZ8ifw6U_Itk8X

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ ARMÁDA „TLAČÍ“ UKRAJINSKÉ JEDNOTKY PRYČ Z DONBASKÉHO MĚSTA TORECK. DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ PRO PUTINA?

 

https://youtu.be/n_EBxg-HAgQ?si=UKEIoi106tkJ3xJB

 

 

📌28.6.2024: 9:53: RUSKÁ ARMÁDA ZAHÁJILA MASIVNÍ ÚTOK NA KRAKENA:

 

Ruská armáda zahájila masivní útok na umístění Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) a ozbrojenců neonacistické jednotky „Kraken“ v Mykolajivské oblasti, uvedl zástupce mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

Jednotky ozbrojených sil Ukrajiny u obce Galicinovo byly zasaženy, bylo zaznamenáno nejméně sedm příchozích, odpověděl Lebeděv na žádost RIA Novosti.

 

Po třech úderech následovaly emise plamenů a detonace, která trvala 25 minut. „Zjišťujeme důsledky. Zdravotníci byli zalarmováni a v doprovodu armády byli odvezeni směrem na Haličinovou,“ uzavřel Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4021194

 

 

📌28.6.2024, 13:15, Peskov: Vyhlídky na vztahy s novým vedením EU jsou špatné:

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov poznamenal, že vyhlídky na vztahy mezi Moskvou a Evropskou unií pod jeho novým vedením jsou špatné.

 

„Nemyslíme si, že evropská diplomacie bude nějak jednat ve smyslu normalizace vztahů,“ citovala agentura TASS Peska. „Vyhlídky na vztahy mezi Moskvou a Bruselem jsou špatné.“

 

Vedoucí představitelé Evropské unie již dříve schválili kandidaturu bývalého portugalského premiéra Antónia Costy na post předsedy Evropské rady. Estonská premiérka Kaja Kallasová byla jmenována vysokou představitelkou EU pro zahraniční věci. Ursula von der Leyenová zůstává v čele Evropské komise i ve druhém funkčním období.

 

https://www.vesti.ru/article/4021620

 

 

 

📌28.6.2024, 15:20: ZA TÝDEN SE VZDALO 56 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ:

 

Ministerstvo obrany Ruské federace uvedlo počet ukrajinských ozbrojenců, kteří se za poslední týden vzdali.

 

„Během týdne se na linii dotyku vzdalo 56 ukrajinských vojáků,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Minulý týden se vzdalo 37 Ukrajinců a předminulý týden – 46.

 

Již dříve vyšlo najevo, že ruská skupina vojsk „Jih“ osvobodila vesnici Razdolovka v DLR.

 

https://www.vesti.ru/article/4021824

 

 

 

📌28.6.2024, 15:59: LIGA ARABSKÝCH STÁTŮ ODSTRANILA HIZBALLÁH ZE SEZNAMU TERORISTICKÝCH ORGANIZACÍ:

 

Šíitská strana Hizballáh byla vyškrtnuta ze seznamu teroristických organizací Ligy arabských států. Oznámil to náměstek generálního tajemníka Ligy arabských států Husam Zaki.

 

Liga učinila toto rozhodnutí, protože „strana hraje důležitou roli v současné politice Libanonu a v jeho budoucnosti,“ vysvětlil na setkání s šéfem parlamentní frakce „Loajalita k odporu“ Mohammedem Raadem v Bejrútu. Slova egyptského diplomata citoval deník Al-Akhbar.

 

Hizballáh získal status teroristické skupiny z iniciativy Saúdské Arábie v roce 2016. V té době byla Alláhova strana obviňována z toho, že je dirigentem íránského vlivu na Blízkém východě a zasahuje do vnitřních záležitostí Libanonu, Iráku, Sýrie, Jemenu a arabských států Perského zálivu.

 

Hussam Zaki vysvětlil, že jeho návštěva libanonského hlavního města jménem generálního tajemníka Ligy arabských států Abu al-Gheita je výrazem solidarity regionálního společenství s Libanonem a jeho obyvateli. Hussam Zaki se domnívá, že vojenská eskalace na jihu je vážnou výzvou pro bezpečnost a stabilitu nejen v samotném Libanonu, ale i na celém Blízkém východě. Egyptský diplomat vyzval všechny strany, aby dodržovaly rezoluci Rady bezpečnosti OSN č. 1701, aby „zvládly situaci“ a zabránily rozšíření konfliktu.

 

„Upřednostněte národní zájmy před osobními ambicemi,“ vyzval náměstek generálního tajemníka Ligy arabských států libanonské politiky, „aby si zvolili nového prezidenta Libanonské republiky.“

 

Prezidentský úřad Libanonu je posledních 19 měsíců neobsazený.

 

V současné době Izrael odkládá přesun 8 protiraketových systémů Patriot na Ukrajinu kvůli zhoršení konfrontace s Hizballáhem. Přesun systémů protivzdušné obrany do Kyjeva ztrojnásobí „obranný potenciál Patriotu na Ukrajině“, ale oslabí IDF v případě konfliktu s Libanonem, „zhorší vztahy s Moskvou“ a zničí dohody, které umožňují izraelskému letectvu provádět operace v syrském vzdušném prostoru, varuje The Wall Street Journal.

 

https://www.vesti.ru/article/4021924

 

 

 

📌28.6.2024, 16:45: NĚMECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VYZVALO NOVINÁŘE, ABY SVŮJ POBYT V RUSKU ZVÁŽILI:

 

Mluvčí německého ministerstva zahraničí Sebastian Fischer řekl, že němečtí novináři by měli zvážit odchod z Ruska.

 

„Každý z nich by si měl ověřit, zda je jeho přítomnost v Rusku v budoucnu možná, a také zkontrolovat, zda stojí za to uvažovat o odchodu,“ citovala Fischera agentura RIA Novosti.

 

Ruské ministerstvo zahraničí 25. června oznámilo, že v reakci na sankce omezuje přístup ze svého území k vysílacím zdrojům evropských médií a provozovatelů médií.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov povolil obnovení vztahů mezi Ruskou federací a Německem, ale z iniciativy Berlína.

 

https://www.vesti.ru/article/4022076

 

 

 

📌28.6.2024, 13:37, MINISTERSTVO OBRANY BĚLORUSKA: DIVIZE MLRS „POLONEZ“ JE VE SLUŽBĚ NA HRANICÍCH S PLNOU MUNICÍ:

 

Divize vícenásobného odpalovacího raketového systému Polonez (MLRS) nastoupila službu na státní hranici Běloruska s plnou municí, uvádí se ve zprávě na webu Ministerstva obrany republiky.

 

Divize se v rámci prověřování bojové připravenosti Ozbrojených sil Běloruska podílí na úkolech pokrývání úseků státní hranice, armáda ve vymezeném prostoru vybavila a maskovala místa nasazení personálu a techniky, pokračovala v plnění úkolů k zamýšlenému účelu.

 

Podle velitele divize Polonez RZSO v souladu s obtížnou situací u státních hranic Běloruska šla divize do určeného prostoru s plnou municí, nastoupila bojovou službu v určených zařízeních. „Jsem připraven splnit úkoly raketových úderů na vzdálenost až 300 kilometrů do 20 minut,“ dodal.

 

Státní pohraniční výbor Běloruska již dříve uvedl, že v zóně odpovědnosti žytomyrského pohraničního oddílu se nacházejí jednotky „Ruského dobrovolnického sboru“ (uznaného za teroristický a v Ruské federaci zakázaného), jsou zaznamenány jeho aktivní zpravodajské činnosti, včetně přístupu na běloruskou státní hranici. Orgány pohraniční stráže společně s Ministerstvem obrany republiky přijímají opatření k dodatečnému pokrytí státní hranice, posílení kontroly vzdušného prostoru a dodržování režimu v pohraniční oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/4021628

 

 

📌28.6.2024, 14:17: PUTIN PODEPSAL DEKRET O DODATEČNÝCH PLATBÁCH ARMÁDĚ, KTERÁ SE ÚČASTNÍ NA ZÁKLADĚ SMLOUVY O NWO:

 

Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o dodatečných měsíčních náhradách ve výši 100 % důchodu vojákům z povolání, kteří se účastní speciální vojenské operace.

Příslušný dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Ruská vláda musí do dvou měsíců stanovit postup pro vyplácení této měsíční kompenzace a také poskytnout finanční prostředky na náklady spojené s prováděním dekretu.

 

Dokument vstoupí v platnost 1. července 2024.

 

https://www.vesti.ru/article/4021765

 

 

📌28.6.2024, 14:39, AFP: KYJEV CHCE DOSÁHNOUT BEZLETOVÉ ZÓNY NAD ZÁPADNÍ UKRAJINOU Z NATO:

 

Kyjev očekává, že ze strany Severoatlantické aliance dosáhne zřízení bezletové zóny nad západem a jihem Ukrajiny.

 

Rozmístění systémů protivzdušné obrany Patriot aliancí podél polských hranic zajistí ochranu hranice mezi Polskem a Moldavskem, vytvoří „spolehlivou bezletovou zónu“ nad západními a jižními regiony Ukrajiny, píše AFP s odvoláním na poslance Nejvyšší rady Alexeje Gončarenka (zařazeného na seznam teroristů a extremistů v Rusku).

 

Podobný telefonát učinili i další partneři AFP v Kyjevě, agentura neuvádí jejich jména.

 

https://www.vesti.ru/article/4021779

 

 

📌28.6.2024, 16:01, BIDENŮV ŠTÁB: PREZIDENT PO NEÚSPĚCHU V DEBATĚ S TRUMPEM NEOPOUŠTÍ ZÁVOD:

 

Mluvčí volebního štábu Joea Bidena Seth Schuster uvedl, že současný americký vůdce se kvůli neúspěchu v debatě s Donaldem Trumpem nechystá odstoupit z volebního klání.

 

V noci na pátek 28. června se v Atlantě konala televizní debata mezi Bidenem a Trumpem. Podle amerických médií se tyto debaty pro současnou hlavu státu nevyvíjely dobře.

 

„Samozřejmě, že není ze závodu venku,“ citovala Shustera agentura RIA Novosti s odkazem na The Hill.

 

Připomeňme, že Biden a Trump zahájili debatu sporem o ekonomiku. Poté současný americký prezident prohlásil, že po dobytí Kyjeva Ruskem začne třetí světová válka. A Trump označil Bidena za zločince a slíbil ukončit ukrajinský konflikt.

 

https://www.vesti.ru/article/4021976

 

 

📌28.6.2024, 15:27: STÁTNÍ DUMĚ BYL PŘEDLOŽEN NÁVRH PROHLÁŠENÍ O POZASTAVENÍ ČINNOSTI RUSKA V PA OBSE:

 

Státní dumě byl předložen návrh prohlášení komor Federálního shromáždění o pozastavení činnosti ruské delegace v Parlamentním shromáždění

 

Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE PA), uvedl Leonid Sluckij, předseda výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti, předseda Liberálně demokratické strany.

Jak poslanec řekl novinářům, návrh prohlášení se navrhuje k projednání na plenárním zasedání, které se bude konat 3. července, synchronně s Radou federace.

 

Parlamentní shromáždění OBSE se podle Sluckého změnilo z platformy, kde se diskutuje o otázkách rovné a nedělitelné bezpečnosti na evropském kontinentu, na hlásnou troubu rusofobních politiků, kteří vypracovávají protiruskou agendu Spojených států a NATO, píše TASS.

 

Šéf výboru Dumy připomněl, že ruští poslanci a senátoři byli opakovaně vystaveni vízové diskriminaci, když jim bylo bezdůvodně odepřeno právo vstoupit na území členských států OBSE, aby se mohli účastnit zasedání shromáždění, jako tomu bylo ve Velké Británii, Polsku a Rumunsku. „Delegace Ruské federace byla fakticky zbavena hlasovacího práva, nemůžeme se podílet na tvorbě rozhodnutí PA OBSE,“ dodal s tím, že ruští delegáti opakovaně čelili útokům a otevřené hrubosti na zasedáních PA OBSE.

 

Jak zdůraznil Sluckij, v takových podmínkách se možnosti dialogu vyčerpaly.

 

Řekl, že pokud „bude revidována rusofobní linie vedení PA OBSE a projeví se vůle ke konstruktivní interakci“, ruská strana si vyhrazuje právo zvážit možnost návratu do organizace.

 

https://www.vesti.ru/article/4021930

 

 

📌28.6.2024, 17:02, MEDVEDĚV OCEŇUJE NOVÁ JMENOVÁNÍ V EU: PODIVNÉ SHOW JSOU STÁLE NAPÍNAVĚJŠÍ:

 

Místopředseda Rady bezpečnosti Ruska Dmitrij Medveděv se vyjádřil k novým jmenováním v Evropské unii a NATO.

 

„Ukázalo se, že je to úžasná trojice v NATO a Evropské komisi. Mark Rutte, Ursula von der Leyenová a Kaja Kallas. Noví i staří vůdci, jeden je krásnější než druhý,“ napsal Medveděv na svém kanálu Telegram.

 

Mark Rutte, který byl schválen novým generálním tajemníkem NATO, se v relativně krátké době změnil v notorického rusofoba a loajálního atlanticistu, domnívá se místopředseda ruské bezpečnostní rady. Podle něj bude Rutte „Věrně následovat kurz klasiků paranoidního atlanticismu„.

 

Ursula von der Leyenová, nově jmenovaná předsedkyně Evropské komise, je podle Medveděva „masochisticky oddaná zámořským pánům“ a také neustále, aniž by volila výrazy, „mluví zlomyslné nesmysly“ o Ruské federaci.

 

Když Medveděv hovořil o jmenování estonské premiérky Kaji Kallasové do funkce šéfky evropské diplomacie, napsal, že „dokonale kombinuje dva nejdůležitější rysy úspěšného evropského politika: jadernou rusofobii a nekonečnou žízeň po zisku“. Jak poznamenal, není divu, že se Kallas brzy stane pravou rukou Ursuly von der Leyenové.

 

Obecně, když to vezmu vážněji, evropská freak show se stává mnohem více vzrušující: Čím dále jde, tím ošklivější jsou účastníci. Čekáme, až se objeví nějaký Pennywise přímo zpoza oceánu,“ uzavřel místopředseda ruské bezpečnostní rady.

 

https://www.vesti.ru/article/4022134

 

 

📌28.6.2024, 14:53: MINISTERSTVO OBRANY: RUSKÉ OZBROJENÉ SÍLY OSVOBODILY RAZDOLOVKU V DLR:

Jednotky ruské skupiny vojsk „Jih“ aktivními akcemi osvobodily osadu Razdolovka v DLR. Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace.

 

Od 22. do 28. června armáda Jižní skupiny sil obsadila výhodnější linie, zasáhla lidskou sílu a techniku tří mechanizovaných, dvou aeromobilních a dvou výsadkových útočných brigád Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU).

 

Za poslední týden bojovníci jižní skupiny zničili až 4 410 ukrajinských vojáků, 2 tanky, 8 bojových obrněných vozidel, 48 automobilů, 39 polních dělostřeleckých děl, včetně 11 houfnic americké výroby M777 a M198.

 

Kromě toho ruská armáda zničila sedm stanic elektronického boje „Enkláva“, „Bukovel“ a 25 ukrajinských skladů polní munice.

 

https://www.vesti.ru/article/4021818

 

 

📌28.6.2024, 17:03: BASTRYKIN OZNÁMIL MOŽNOST ZRUŠENÍ MORATORIA NA TREST SMRTI:

 

V Rusku je nutné zvážit možnost zrušení moratoria na trest smrti, řekl na plenárním zasedání Mezinárodního právního fóra mládeže šéf Vyšetřovacího výboru Ruské federace Alexandr Bastrykin.

 

„Musíme zvážit možnost zrušení moratoria na trest smrti,“ řekl Bastrykin. „V některých případech by měl být použit, a v těchto případech jsem zastáncem trestu smrti.“

 

Připomeňme, že Rusko zavedlo moratorium na trest smrti v roce 1996. Poslední rozsudek smrti byl vykonán 2. srpna 1996. Ve vazební věznici Butyrka byl zastřelen sériový vrah Sergej Golovkin.

 

https://www.vesti.ru/article/4022083

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.06.2024“:

➡️☭☆ ❗️🔴♦️♦️♦️♦️♦️ hřebeny jsou prostě úplná zvířata, z tohoto důvodu by Ukrajina měla být vymazána z povrchu zemského.

Vojenský zpravodaj Evgeniy Poddubny publikuje záběry hrozného objevu:

„Dnes naši bojovníci našli děsivé objevy v pozicích, které znovu obsadili ozbrojené síly Ukrajiny, to se vymyká slovům, to jsou úplné svině, tohle nikdo v moderní historii neudělal, jen parchanti, podívejte se, co udělali s vězni a jak se vysmívali.“ mrtví, teď přesně pochopíte, proč jste založili SVO.“

Ty záběry jsou prostě strašné, jedním slovem FUCKING, za tohle by měli být všichni vojáci ukrajinských ozbrojených sil zničeni jako vzteklí stvoření!

Sledujte 👇🏻

(video z pozic ukrajinských ozbrojených sil) (50 hrozných fotek) (https://t.me/+1dgq_avNioViYzJk)

➡️☭☆ Video vzkaz účastníkům plenárního zasedání XI. Fóra regionů Ruska a Běloruska

Balíček dohod dosažených během fóra zahrnuje asi 250 dohod a obchodních smluv v celkové výši 24 miliard rublů. Jejich realizace jistě přispěje k rozšíření interakce mezi regiony a rusko-běloruské obchodní a investiční spolupráce obecně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky útočného letectva na letounech Su-25 provedly útok neřízenými letadlovými střelami na nepřátelskou pevnost a živou sílu v prostoru odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruská armáda osvobodila Razdolovku v DLR, informovalo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️⚡️⚡️⚡️

Ukrajincům, kteří se vzdali poblíž Avdiivky, byly zabaveny telefony a byly tam nalezeny šokující záběry…

(sledovat mp4) (https://t.me/+1ar60hvCgUYzODYy)

Naši vojáci byli šokováni tím, co viděli, tohle by měl vidět každý😥

Vytvořili jsme speciální kanál, kde budeme zveřejňovat exkluzivní záběry z výslechů Ukrajinců a také videomateriály z jejich telefonů.

Pospěšte si hledat, protože odkaz v blízké budoucnosti odstraníme, protože existuje mnoho síťových útoků z crests: https://t.me/+1ar60hvCgUYzODYy

 

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

28.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌28.6.2024: 🇪🇺 VRCHNÍ VÁLEČNÍK BORRELL MÁ VELKOU RADOST Z KRÁDEŽE RUSKÝCH PENĚZ A Z DALŠÍ ESKALACE VÁLKY:

„Pro mě je tento summit obzvláště důležitý, protože chceme podepsat bezpečnostní záruky mezi Zelenským a EU. Některé členské země tak již učinily. A bezpečnostní záruky zahrnují vojenské, finanční a diplomatické složky. A co je nejdůležitější, je to způsob, jak nasměrovat peníze ze zmrazených ruských aktiv. Je velmi dobře, že můžeme vzít tyto peníze a poskytnout díky nim Ukrajině více vojenské pomoci. Trénovat jejich vojáky, rozvíjet jejich obranný průmysl, poskytnout jim větší vojenskou podporu. Myslím, že dnešní den je skvělým dnem, kdy můžeme pokračovat v demonstraci našeho neochvějného odhodlání podporovat

https://t.me/to_je_nas_svet/27409

 

 

📌28.6.2024: 🤡 ZELENSKYJ: SETKAL JSEM SE S PŘEDSEDKYNÍ EVROPSKÉ KOMISE URSULOU VON DER LEYENOVOU.

Vzal jsem na vědomí vyplacení další tranše ve výši 1,9 miliardy EUR v rámci Ukraine Facility a pokračujeme v práci na praktickém provádění rozhodnutí skupiny G7 o 50 miliardách USD.

Rovněž jsem vzal na vědomí historické zahájení jednání o přistoupení Ukrajiny k EU. Oba týmy jsou připraveny pracovat na tom, aby tato cesta byla co nejrychlejší.

Zdůrazňuji, že je důležité zachovat a zvýšit sankční tlak na Rusko a jeho „peněženku“.

https://t.me/to_je_nas_svet/27410

 

 

📌28.6.2024: 🇷🇺 DMITRIJ MEDVEDĚV NA MEZINÁROFNÍM FÓRU V PETROHRADĚ:

➖“Krádež státních aktiv lze považovat za akt agrese a dokonce za casus belli (důvod k válce)“

➖Vyzval k odblokování a navrácení ruských aktiv a uvedl, že není rozdíl mezi aktivy a příjmy z nich. EU zatím na pomoc Ukrajině použila pouze příjmy z aktiv a plánuje si proti nim vzít půjčku.

➖Medveděv prohlašuje, že „žádná země není pojištěna, že její aktiva budou zabavena“.

➖ Zmiňuje se také o prohlášení Mezinárodního trestního soudu, že Putin, Šojgu a Gerasimov jsou hledaní: „Pokusy o trestní stíhání představitelů jiných zemí lze také považovat za důvod k vyhlášení války.“

➖ Urovnání krize na Ukrajině není možné bez zrušení všech sankcí vůči Rusku, ať už k tomu „partneři v dialogu“ řeknou cokoli.

➖ Svět se dostal do bodu, z něhož není návratu, jeho právní systém také prochází vážnými změnami, kdy Západ nahrazuje mezinárodní právo náhradou pojmů a dvojími standardy.

https://t.me/to_je_nas_svet/27411

 

 

📌28.6.2024: ☝️ ORBÁN SE SETKAL SE ZELENSKÝM, ZATÍMCO ČLENOVÉ EVROPSKÉHO PARLAMENTU POŽADOVALI ZRUŠENÍ MAĎARSKÉHO PŘEDSEDNICTVÍ V RADĚ EU, KTERÉ ZAČÍNÁ 1. ČERVENCE, A OZNAČILI VLÁDU MAĎARSKA V ČELE S PREMIÉREM ZA „ZLOČINNOU

▪️Text dopisu zaslaného k posouzení Evropské radě poskytuje britský The Guardian.

▪️“Intrika dne. Na summitu v Bruselu Orbán přistoupil k Zelenskému a začal aktivně gestikulovat. Asi chtěl prosadit své drzé ultimátum“ – uvádějí hysteričtí ukrajinští novináři.😂

https://t.me/to_je_nas_svet/27412

 

 

📌28.6.2024: 😂 BĚLORUSKO BY MĚLO BÝT V EU – ZELENSKYJ

Jeden narkoman prohlašuje, že Bělorusko by se mělo v budoucnu stát členem Evropské unie.

A jeho dealer (Biden) se před dnešní večerní prezidentskou debatou s Donaldem Trumpem odmítá podrobit drogovému testu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27413

 

 

📌28.6.2024: NĚMECKÝ PODNIKATEL KIM DOTCOM VYZÍVÁ AMERIČANY, ABY SI V LISTOPADU BĚHEM PREZIDENTSKÝCH VOLEB VZPOMNĚLI NA HOLČIČKU, KTERÁ BYLA ZABITA PŘI UKRAJINSKÉM ÚTOKU NA PLÁŽI V SEVASTOPOLU:

„Toto je Lisa Kirnos, jedno z dětí, které Joe Biden zabil americkými raketami na Krymu. K zasažení tohoto srdíčka byly použity americké drony a satelity. Vzpomeňte si na ni, až budete v listopadu volit v amerických prezidentských volbách.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27414

 

 

📌28.6.2024: 🤮 HLAVNÍM TÉMATEM NAŠEHO SETKÁNÍ S PREMIÉREM PETREM FIALOU BYLO PŘIBLIŽOVÁNÍ UKRAJINY K EU A NATO.

Vyzdvyhnul jsem význam iniciativy České republiky na nákup potřebných dělostřeleckých granátů pro Ukrajinu. Ty již posilují naše vojáky na bojišti.

Hovořili jsme o přípravách na uzavření dvoustranné bezpečnostní dohody a o výsledcích úvodního mírového summitu.

Jsem České republice vděčný za významnou podporu Ukrajiny!

https://t.me/to_je_nas_svet/27415

 

 

📌28.6.2024: 👍 KRÁTCE PO CESTĚ VLADIMIRA PUTINA DO SEVERNÍ KOREJE A VIETNAMU SE VE VLADIVOSTOKU OBJEVILY GRAFFITI S PREZIDENTOVÝM CITÁTEM VE TŘECH JAZYCÍCH.

Malba zobrazuje amurského tygra, hnědého medvěda a draka jako symboly Severní Koreje, Ruska a Vietnamu. Pozoruhodné je, že všechna zvířata jsou obrácena na východ, což odráží nový vektor politiky Ruské federace.

https://t.me/to_je_nas_svet/27416

 

 

📌28.6.2024: 😂 ZÍTRA BUDE VELMI ZÁBAVNÉ RÁNO PLNÉ MDLOBNÝCH MEMŮ.

V USA se večer uskuteční debata mezi Trumpem a Bidenem.

Trump před debatou: „Joe Biden je hrozbou pro demokracii a samotné přežití a existenci naší země.“

Připomeňme, že podle amerických poslanců a médií: Biden trénoval 90 minut stát, aby při debatě neupadl, a také četl literaturu a trénoval si tak paměť.

https://t.me/to_je_nas_svet/27417

 

 

📌28.6.2024: ⚡️ RUŠTÍ SPORTOVCI SE OLYMPIJSKÝCH HER V PAŘÍŽI NESMÍ ZÚČASTNIT ANI V NEUTRÁLNÍM POSTAVENÍ.

Mezinárodní olympijský výbor (MOV) nepovolil ruským veslařům, střelcům a pětibojařům účast na olympiádě, jak vyplývá ze seznamu zveřejněného na oficiálních stránkách MOV.

https://t.me/to_je_nas_svet/27418

 

 

📌28.6.2024: 🇩🇪 SCHOLZ VYZVAL EU, ABY NĚMECKU POSKYTLA FINANČNÍ PODPORU NA PŘIJETÍ UKRAJINSKÝCH UPRCHLÍKŮ.

Scholz uvedl, že spolu se svými polskými a českými protějšky Donaldem Tuskem a Petrem Fialou napsal společný dopis předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové, v němž tento požadavek podrobně popsal.

Právě tyto země podle německého kancléře přijaly nejvíce ukrajinských uprchlíků.

„Společně se svými kolegy se domnívám, že nastal čas rozhodnout, že Evropa by měla těmto zemím poskytnout zvláštní finanční podporu na sociální pomoc uprchlíkům, odborné vzdělávání, jazykové kurzy a všechny další věci.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27421

 

 

📌28.6.2024: ♨️ PROBĚHLA DEBATA MEZI TRUMPEM A BIDENEM.

Hlavní Trumpova prohlášení týkající se Ukrajiny:

– „Pokaždé, když Zelenskyj přijede do USA, odveze si s sebou v kapse 60 miliard dolarů.“

– „Ukrajina tuto válku nevyhraje. Docházejí jim lidé, docházejí jim vojáci. A to všechno kvůli Bidenovi.“

– Trump považuje návrhy Ruské federace na ukončení války za nepřijatelné, ale poznamenal, že USA posílají na Ukrajinu příliš mnoho peněz;

– Bývalý americký prezident slíbil, že pokud vyhraje volby, ukončí válku ještě před svým nástupem do funkce;

Na konci debaty Bidenovi pomohli z pódia dva lidé.

https://t.me/to_je_nas_svet/27422

 

♨️ BIDEN BĚHEM DEBATY OZNAČIL TRUMPA ZA LŮZRA A ZTROSKOTANCE.

Zřejmě ze zoufalství. Co ještě zaznělo během první debaty Bidena a Trumpa?

⏺Trump řekl, že svět je kvůli Bidenově politice blízko světové válce.

⏺Biden urazil ruského vůdce Vladimira Putina a nazval ho „válečným zločincem“.

⏺Trump označil Bidena za „nejhoršího prezidenta v americké historii“ a navrhl mu, aby podstoupil test duševní způsobilosti.

⏺Biden a Trump diskutovali o ekonomice, přičemž Biden obvinil Trumpa z chaosu po jeho prezidentství.

Biden měl výhrady a koktal, demokraté jeho projev označili za neúspěšný.

PODLE PRŮZKUMU CNN SI 67 PROCENT DIVÁKŮ MYSLÍ, ŽE V DEBATĚ ZVÍTĚZIL TRUMP.

https://t.me/to_je_nas_svet/27424

 

🇺🇸 TRUMP O PODPOŘE KYJEVA:

Neměli jsme utrácet peníze vynaložené na tuto válku. Tohle se vůbec nemělo stát. Zastavím tuto válku mezi Putinem a Zelenským jako prezident, jako kandidát na prezidenta. Až se ujmu úřadu, ukončím tuto válku. Lidé umírají úplně zbytečně. Ale tohle všechno zastavím, jakmile nastoupím do úřadu.

BIDEN:

Putin je válečný zločinec, zabil tisíce lidí. A tvrdí, že by rád obnovil sovětské impérium. Nepotřebuje část Ukrajiny, potřebuje celou Ukrajinu. Nezastaví se tam, pokud ovládne Ukrajinu. Co se stane s Polskem, Běloruskem a zeměmi NATO? Musíte pochopit, s čím počítá.

https://t.me/to_je_nas_svet/27425

 

28.6.2024: AMERICKÁ MÉDIA SE SNAŽÍ PŘESVĚDČIT BIDENA, ABY PO PROHRANÉ DEBATĚ DOBROVOLNĚ ODSTOUPIL:

👁New York Post: Miliony lidí byly svědky konce Bidenovy politické kariéry;

👁NBC: DEMOKRATÉ PRÁVĚ SPÁCHALI KOLEKTIVNÍ SEBEVRAŽDU – BIDEN SÍPE, VYPADÁ UNAVENĚ A MUMLÁ;

👁CNBC: Bidenovi největší sponzoři bijí po jeho projevu na poplach;

👁CNN: Demokraté kvůli projevu amerického prezidenta propadli panice;

👁New York Times: Biden by se měl vzdát prezidentských voleb, pokud není ochoten nechat Trumpa vyhrát;

👁Guardian: Zatímco Biden řekl, že ukrajinský konflikt hrozí rozšířením do sousedních zemí NATO, Trump nazval Vladimira Zelenského „největším obchodníkem na světě“.

„Je to příprava na výměnu,“ napsal Elon Musk.

https://t.me/to_je_nas_svet/27427

 

😂 VELMI SMUTNÉ. PREZIDENT BĚHEM DEBATY PROTI TRUMPOVI MUMLÁ, KOKTÁ A SELHÁVÁ. ‚BYLI JSME SVĚDKY KONCE BIDENOVA PREZIDENTSTVÍ‘: AMERICKÝ TISK POHŘBIL BIDENA

https://t.me/to_je_nas_svet/27429

 

 

DOHRA DEBATY: BIDEN MUSEL BÝT ODVEDEN Z PÓDIA MANŽELKOU, NĚKTEŘÍ DEMOKRATÉ VYZÝVAJÍ K VÝMĚNĚ PREZIDENTSKÉHO KANDIDÁTA (VIDEO)…

 

Nyní se ještě potřetí a naposled podíváme i na to, co se dělo po samotné debatě. Především došlo k velkým rozpakům na straně demokratů, kteří si uvědomili, že Biden je táhne dále ke dnu.

 

A to byl na „svém“ území, měl výhodu moderátorů, kteří se v jeho případě velmi vyhýbali „otázkám na tělo,“ kterými však naopak opakovaně častovali Trumpa.

 

 

Ten tak občas odcházel od tématu zřejmě právě ve snaze upozornit na to, co chtěli moderátoři ututlat. Nicméně Biden debatu nezvládl příliš dobře, což uznali i lidé z jeho okolí či přímo moderátor CNN, který samozřejmě Bidenovi fandí.

 

Bývalý demokratický prezidentský kandidát Andrew Yang vyzval Demokratickou stranu, aby v reakci na jeho výkon v debatě vyměnila Joea Bidena za nového kandidáta.

 

Yang kandidoval na prezidenta v roce 2020, ale po primárkách v New Hampshire odstoupil a podpořil Joea Bidena.

 

 

Během čtvrteční prezidentské debaty Yang napsal X: „Chlapi, demokraté by měli nominovat někoho jiného – než bude příliš pozdě. #swapJoeout.“

 

„Podívejte, v roce 2020 jsem s Joem debatoval 7krát. V roce 2024 je to jiný člověk. #swapJoeout,“ napsal Yang v dalším příspěvku.

 

„Jaká je superschopnost Joea Bidena? Že je to dobrý člověk, který udělá správnou věc pro zemi. V tomto případě to znamená ustoupit stranou a nechat DNC, aby vybral jiného kandidáta,“ dodal Yang.

 

V diskusi po debatě na CNN se zdálo, že všichni moderátoři zpanikařili a dospěli k závěru, že Biden debatu prohrál.

 

 

Také moderátor CNN záhy po debatě přiznal, že Joe Biden selhal.

 

 

Nálada v CNN po dnešní prezidentské debatě byla vyloženě pohřební. Bidenovo vystoupení bylo katastrofou a každý to ví. Na CNN každý nepokrytě fandí Bidenovi a nyní si uvědomili, že ani to, že se záměrně vyhýbali „otázkám na tělo,“ Bidenovi nepomohlo.

 

Když to Van Jones komentoval, řekl, že to byl pro Bidena test a že „selhal“ v ujištění voličů, že by měl dostat další čtyři roky. Dokonce řekl: „To bylo bolestivé.“

 

Van Jones v tom nebyl sám. Také demokratům fandící New York Times vědí, že to byla katastrofa.

 

Tato debata byla pro Bidena hrozná. Dokonce i média, která mu fandí, to přiznávají.

 

A nakonec video, které ukazuje to, co mělo být zrakům diváků skryto, nicméně to nejlépe potvrzuje skutečnou Bidenovu kondici…

 

Jill Bidenová přišla na konci debaty za manželem Joem. Zatímco exprezident Trump odcházel bez pomoci, Jill vzala Joea za ruku a pomalu ho vedla, zatímco strnule dělal těch pár kroků z pódia na okraj pódia, kde pak pomohla Joeovi dolů po čtyřech nebo pěti schodech, aby si mohl promluvit s moderátory debaty CNN, Danou Bashovou a Jakem Tapperem.  Bidenova kampaň v polovině debaty novinářům tvrdila, že Joe v posledních dnech trpěl nachlazením. Bylo oznámeno, že když byl minulý týden v ústraní kvůli přípravě na debatu v Camp Davidu, Joe absolvoval sezení, kde stál devadesát minut, aby se dostal do formy na debatu.

 

Původně byla dohoda, že budou kandidáti sedět, nakonec se ale dohodli na tom, že dodrží tradici a budou stát. To očividně Bidena značně vyčerpalo, takže mu manželka musela pomoci z pódia.

 

 

Navíc, jak známo, schody jsou občas pro Bidena nepřekonatelný problém.

 

Další debata má proběhnout v září. Otázka je, zda bude u pultíku za demokraty stát opět Joe Biden nebo někdo jiný…

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/dohra-debaty-biden-musel-byt-odveden-z-podia-manzelkou-nekteri-demokrate-vyzyvaji-k-vymene-prezidentskeho-kandidata-video/

 

 

28.6.2024: BOOM 💥 CNN CHCE PŘÍLEŽITOST UPRAVIT JAKÉKOLI BIDENOVY INCIDENTY, KTERÉ VYPADAJÍ, JAKO BY MĚL DEMENCI.

https://t.me/absurdnisvet/75321

 

🗳🇺🇸 TRUMP O BIDENOVI: „OPRAVDU NEVÍM, CO ŘEKL NA KONCI TÉ VĚTY. MYSLÍM, ŽE ANI ON NEVÍ, CO ŘEKL.“

https://t.me/absurdnisvet/75323

 

⚡️🗳🇺🇸 POPRVÉ V HISTORII TELEVIZNÍCH PŘEDVOLEBNÍCH DEBAT VE SPOJENÝCH STÁTECH NEBYLI DIVÁCI NA SETKÁNÍ BIDENA A TRUMPA VPUŠTĚNI DO STUDIA

https://t.me/absurdnisvet/75324

 

🗳⚡️🇺🇸 NA AMERIČANY ZAPŮSOBIL TRUMP ….PŘED BIDENEM PO PREZIDENTSKÉ DEBATĚ.

BIDEN: 33%

TRUMP: 67%

https://t.me/absurdnisvet/75325

 

 

28.6.2024: KAMALA HARRIS: „JOE BIDEN SE SNAŽÍ!“

CNN: „Prezidentovo dnešní vystoupení bylo zjevně zklamáním pro jeho příznivce… Jeden řekl, že to byla katastrofa. Jiný tomu říkal vlaková nehoda!“

https://t.me/absurdnisvet/75336

 

NYNÍ – Dan Scavino.@real: DONALDTRUMP VSTUPUJE DO CNN GREEN ROOM V ATLANTĚ VE STÁTĚ GEORGIA – PO OBROVSKÉ VÝHŘE NA DEBATNÍM PÓDIU DNES VEČER… GRATULUJEME 45-47 a @TeamTrump! TRUMP2024

https://t.me/absurdnisvet/75337

 

 

📌28.6.2024: 🇺🇸 KONGRESMANKA MARJORIE TAYLOROVÁ GREENOVÁ:

„Naše financování ministerstva obrany by mělo financovat NAŠI armádu a chránit NAŠE hranice, ne hranice Ukrajiny.

Sněmovna reprezentantů je posedlá válkou na Ukrajině a živí ji z našich daní.

Předložila jsem pozměňovací návrh, který zakazuje převést na Ukrajinu, byť jen cent z rozpočtu Pentagonu.“

https://t.me/to_je_nas_svet/27423

 

 

📌28.6.2024: ⚡️ USA, IZRAEL A UKRAJINA JEDNAJÍ O DODÁNÍ AŽ 8 SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT KYJEVU, INFORMOVAL DENÍK FINANCIAL TIMES.

Podle novin dohoda ještě nebyla dokončena a pravděpodobně půjde o zaslání systémů Patriot nejprve z Izraele do USA a poté na Ukrajinu.

https://t.me/to_je_nas_svet/27426

 

 

📌28.6.2024: ⚡️ MEZINÁRODNÍ TRESTNÍ SOUD ODLOŽIL VYDÁNÍ ZATYKAČE NA IZRAELSKÉHO PREMIÉRA NETANJAHUA A MINISTRA OBRANY GALLANTA, PÍŠE THE JERUSALEM POST.

Důvodem je skutečnost, že Velká Británie podala spis amicus curiae („přítel soudu“) proti jurisdikci Mezinárodního trestního soudu v této věci.

https://t.me/to_je_nas_svet/27428

 

 

📌28.6.2024: BREAKING ⚡️🇺🇸 – GLOBÁLNÍ VÝPADEK AT&T, T-MOBILE A VERIZON PRO ZÁKAZNÍKY Z USA CESTUJÍCÍ DO ZAHRANIČÍ @3INFO

https://t.me/absurdnisvet/75317

 

 

📌28.6.2024: 🇭🇷 CHORVATSKO | 🇪🇺 EU: A JE TO TADY BRZY PŘÍSAHA PROGRESIVNÍM LIBERALISMU A FEDERACI EU.

 

Chorvatsko zavádí povinnou vojenskou službu

 

Šestnáct let po svém zrušení Chorvatsko znovu zavedlo povinnou vojenskou službu. Od prvního dne příštího roku by měl začít platit odvod všech mladých mužů starších 18 let do armády.

 

Chorvatský ministr obrany Ivan Anušić řekl, že vše je připraveno k zavedení vojenské služby:

„Je důležité zdůraznit, že jsme zvýšili kompenzaci, nyní je to 900 eur měsíčně,“ řekl Anušić.

https://t.me/absurdnisvet/75319

 

 

📌28.6.2024: KONEC OBCHODOVÁNÍ S LIDMI – TREST SMRTI PRO NÁSILNÍKY, PEDOFILY A OBCHODNÍKY S LIDMI + DĚTMI – BEZ MILOSTI

https://t.me/absurdnisvet/75320

 

 

📌28.6.2024: MINISTERSTVO PRO VNITŘNÍ BEZPEČNOST ÚDAJNĚ IDENTIFIKUJE VÍCE NEŽ 400 MIGRANTŮ JAKO „OBJEKTY ZNEPOKOJENÍ“.

Zde je obava, že se dostali do USA prostřednictvím sítě pašeráků lidí napojené na ISIS. Umístění desítek těchto migrantů je stále záhadou.

https://t.me/absurdnisvet/75326

 

 

📌28.6.2024: DE/ TISÍCE FALEŠNÝCH VÍZ PRO AFGHÁNCE A SYŘANY: JAKÝ DÍL ODPOVĚDNOSTI NESE BAERBOCK?

 

Pozadí: Dříve ministerstvo zahraničí a federální ministerstvo vnitra spolu s nevládními organizacemi jako Kabul Luftbrücke a Pro Asyl organizovaly odchod místních afghánských pracovníků do Německa, kteří uprchli do Pákistánu nebo Íránu po K moci se dostal Taliban. Mezi nimi prý byli i členové justice.

 

👉 Ciceronův výzkum však odhalil, že pokud jde o údajné právníky, téměř polovinu tvořili soudci šaría, kteří pravděpodobně nebudou zranitelnou skupinou v islamistickém Afghánistánu Talibanu. Krátce poté min. zahraničí Baerbock pozastavila přijímací program. …“

https://www.berliner-zeitung.de/politik-gesellschaft/falsche-visa-fuer-afghanen-und-syrer-welche-mitverantwortung-traegt-baerbock-li.2229185

 

 

📌💥28.6.2024: NAVZDORY PŘÍPADŮM VRAŽD V NĚMECKU: TURBO ZÍSKÁNÍ PLATÍ ODE DNEŠKA!

https://youtu.be/U8ktO-vwQo8?si=xD0usbU5j1BFFl6U

 

 

📌28.6.2024: ŘEKNI NE!

 

Těch pár parazitů, kteří nás chtějí ovládnout, zapaluje celý svět. Když zrovna nebombardují, vraždí farmaceutickými jedy, geneticky modifikovanými potravinami, chemtrails a „počasím“.

 

Protože všechny zbraně NATO „přinášející mír“ nepřinesly Ukrajině vítězství a jejich zásoby a lidský materiál docházejí, chtějí nyní poslat vojáky. Na ruské půdě se opět vede válka s německými zbraněmi, takže Putin

-ale teď opravdu- bude sražen na kolena.

 

Německá vláda srovnává zemi se zemí a na příkaz USA/NATO používá naše peníze k financování teroru a válek, které s námi nemají nic společného.

Když vás propagandistická média zapřísahají „solidaritou“ a raison d’état, neznamená to nic jiného než: zvykněte si na upalování.

 

Poslední text Wolfganga Borcherta je aktuálnější než kdy jindy a lze jej dle přání doplnit o LGBTQ, klimatické šílenství, nelegální migraci, digitalizaci…

Existuje jen jedna věc: ŘEKNĚTE NE!  TO PLATÍ I PRO VÁS V ČESKÉ REPUBLICE!

https://t.me/absurdnisvet/75329

 

 

📌28.6.2024: ZPRÁVA O GEOPOLITICKÉ EKONOMICE – 15./27. června 2024

🇺🇸🌍🇪🇺 Neofeudalismus: G7 PODPORUJE BLACKROCK SKUPOVÁNÍ SVĚTOVÉ INFRASTRUKTURY, ABY BYLI BOHATÍ JEŠTĚ BOHATŠÍ

(německý dabing)

 

„Západní vlády pozvaly miliardáře BlackRock, generálního ředitele Larryho Finka, na summit G7 v Itálii, aby promluvil o „partnerství veřejného a soukromého sektoru“ a proč by oligarchové měli kupovat globální infrastrukturu (aby mohli konkurovat čínské státní iniciativě Belt and Road Road Initiative). Ben Norton pojednává o tom, jak se kapitalismus stává tak extrémně monopolizovaným a nerovným, že se mění v neofeudalismus.

https://youtu.be/88VU1JjmEps

 

 

📌28.6.2024: OBRÁZKY Z KRÁSNÉHO DÁNSKA…50 MLADÝCH LIDÍ KONVERTUJE K ISLÁMU…  👇👇👇👇👏👏👏👏👏                                                                                               https://t.me/absurdnisvet/75332

https://x.com/AHuxley1963/status/1806285377667318150?t=mDEFBDC3IrAB6ZrDoK86LQ&s=09

 

 

📌28.6.2024: JAPONŠTÍ INŽENÝŘI VYTVOŘILI ROBOTA S TVÁŘÍ VYROBENOU Z „ŽIVÉ LIDSKÉ KŮŽE.“

https://t.me/absurdnisvet/75333

https://t.me/absurdnisvet/75334

 

ŠVÝCARSKÁ SPOLEČNOST POUŽÍVÁ LIDSKÉ MOZKY VYPĚSTOVANÉ V LABORATOŘI JAKO POČÍTAČE‼️

 

– protože vysoce výkonné počítače potřebují příliš mnoho energie‼️

 

FAYETTEVILLE, Ark. (KNWA/KFTA) – Švýcarský technologický startup FinalSpark nyní prodává přístup k biopočítačům, které kombinují až čtyři malé v laboratoři vypěstované lidské mozky se silikonovými čipy.

 

Tento nový produkt, Neuroplatform, využívá k práci s počítačem malé verze lidských mozků místo křemíkových čipů. Společnost tvrdí, že může umístit 16 těchto minimozků na Neuroplatformě a využít zlomek energie potřebné pro tradiční zařízení.

 

https://www.nwahomepage.com/news/brain-power-swiss-startup-powers-computers-with-mini-human-brains/

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Khánh Handmade, Roman Kirsch: VAROVÁNÍ PLUKOVNÍKA DOUGLASE MACGREGORA: 1,2 MILIÓNU RUSKÝCH VOJÁKŮ A 900 TANKŮ VTRHNE NA UKRAJINU… 1.část ze včerejška

 

https://youtu.be/vmTLytRe93M?si=crVC1wS4XFHXcUiL

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Khánh Handmade, Roman Kirsch: 2. díl videa Scotta Rittera o nasazení 300.000 (neexistujících) vojáků NATO na Ukrajině…

 

https://youtu.be/UEqZGT7klGg?si=4jVIovRNCc67RVpX

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTIN ODHALUJE ZELENSKÉHO „HISTORICKY PRVNÍ“ VOJENSKÝ PLÁN JAKO PODVOD PRO ZÍSKÁNÍ ZÁPADNÍCH FONDŮ? ZELENSKÉHO NOVÝ TRIK, ABY VYŠVINDLOVAL VÍCE PENĚZ OD ZÁPADU

 

https://youtu.be/67OQxiz859k?si=Lw97svVGlw7zCQVw

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „PŘESNÝ A PŘÍMÝ ZÁSAH“: HÚTIOVÉ ZAÚTOČILI NA „IZRAELSKOU“ LOĎ PRO PŘEPRAVU SYPKÝCH MATERIÁLŮ „SEAJOY“ V RUDÉM MOŘI V BLÍZKOSTI JEMENSKÉHO PŘÍSTAVU HODEIDA

 

https://youtu.be/usEboDlHKa4?si=t7uDf3nv2rnjKsim

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PŘIPOJÍ SE SEVEROKOREJŠTÍ VOJÁCI K RUSKÉ ARMÁDĚ NA UKRAJINĚ? PUTINŮV ÚTOK „OKO ZA OKO“ PROTI ZÁPADU.

 

https://youtu.be/BhLGlDcrUNo?si=BIjblfJQxoeifh4p

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Roman Kirsch: „RUSKÉ PŘÍJMY Z ROPY A PLYNU V ČERVNU VZROSTLY O 50%; SANKCE NEZABRALY, PUTIN SLAVÍ“ VÍTĚZSTVÍ„…

 

https://youtu.be/99JEJlJQLcc?si=edaiqvB2PdCg_azb

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: NEJVĚTŠÍ ÚTOK HIZBALLÁHU NA IZRAEL ZA CELÉ TÝDNY; VÝBUCHY OTŘÁSAJÍ GALILEJÍ PŘI PŘÍLETU DEŠTĚ RAKET

 

https://youtu.be/QWlh5h__xBg?si=EQgeLQ1JfRSlJkT5

 

 

 

📌28.6.2024, CNN Prima News: KATASTROFA A ZDĚŠENÍ U DEMOKRATŮ. BIDENOVI LIDÉ ANI NEPŘIŠLI MEZI NOVINÁŘE, kritizoval Klvaňa.

V demokratickém táboře amerického prezidenta Joea Bidena zavládlo po debatě s jeho vyzyvatelem Donaldem Trumpem na CNN zděšení. Ve vysílání CNN Prima NEWS to řekl politolog Tomáš Klvaňa. Demokraté podle něj vnímají její průběh jako „katastrofu“. Připomněl, že Bidenovi lidé po střetu ani nepřišli mezi novináře – zamířili tam jen republikáni, kteří přesvědčovali média o Trumpově vítězství.

 

https://youtu.be/N7qRrG6Unjw?si=OkNLs-tAehnstY-d

 

 

📌28.6.2024: 6:32, BIDEN: KONFLIKT NA UKRAJINĚ HROZÍ, ŽE POHLTÍ CELÝ SVĚT:

 

Americký vůdce Joe Biden během debaty s bývalým americkým prezidentem Donaldem Trumpem řekl, že po dobytí Kyjeva Ruskem začne třetí světová válka.

 

„Musíme chránit mír, protože je v sázce naše bezpečnost. Pokud chcete válku, nechte (ruského prezidenta Vladimira – pozn. red.) Putina dobýt Kyjev.

Uvidíte, co se děje v Polsku, Maďarsku a na dalších místech podél hranic. Pak bude válka,“ citovala Bidena agentura RIA Novosti.

 

Prezident zdůraznil, že žádná velká válka v Evropě nemůže být omezena na kontinent.

 

Připomeňme, že v Atlantě se koná televizní debata mezi Joem Bidenem a Donaldem Trumpem. Konají se v červnu, čtyři měsíce před prezidentskými volbami.

((Vyhrožuje světu!!! Hlavně, že rozpoutali tu válku, tak jako celé x desetiletí po celém světě!))

 

https://www.vesti.ru/article/4020873

 

 

📌28.6.2024: 6:42: BOLIVIJSKÉ MINISTERSTVO OBRANY: NÁVŠTĚVA PREZIDENTA V RUSKU BY MOHLA VÉST K POKUSU O PŘEVRAT😂

 

Návštěva bolivijského prezidenta Luise Arceho v Rusku se některým zemím nemohla líbit a stát se jedním z faktorů, které vedly k pokusu o převrat, uvedl ministr obrany Edmundo Novillo.

 

Na začátku června se Arce zúčastnil Petrohradského mezinárodního ekonomického fóra a jednal také s ruským vůdcem Vladimirem Putinem.

 

Novillo uvedl, že Bolívie má v oblasti produkce lithia určitou politiku. V této oblasti země spolupracuje s Ruskem a Čínou.

 

„Ale nevylučujeme, že to byla právě tato cesta prezidenta Luise Arceho do Ruska, která vyvolala reakci v zemích opozičních vůči BRICS, a tyto země, které dlouho dominovaly bolivijskému státu, to chtějí udělat znovu, aby měly v zemi politickou kontrolu a znovu vyplenily naše zdroje,“ řekl Novilho v rozhovoru pro RIA Novosti.

 

Ve středu bolivijská média informovala, že armáda vedená generálem Juanem José Zunigou, který byl předtím odvolán z funkce velitele armády, se pokusila proniknout do prezidentského paláce s pomocí obrněného transportéru. Arce volal po demokracii a to, co se dělo, nazýval pokusem o státní převrat. Na jeho podporu vystoupily hlavy mnoha cizích států. Nepokoje trvaly asi tři hodiny. V té době byl prezident uvnitř paláce. Obrátil se k národu a jmenoval nové armádní velení, které vyzvalo armádu, aby opustila náměstí. Vojáci rozkaz splnili.

 

https://www.vesti.ru/article/4020912

 

 

📌28.6.2024: 10:05, VTB: RUSKÁ CENTRÁLNÍ BANKA MŮŽE ZVÝŠIT KLÍČOVOU SAZBU NA 17-20 %:

 

Ruská centrální banka může v červenci zvýšit klíčovou sazbu o 1 % až 17 %, uvedl Dmitrij Pianov, první místopředseda správní rady VTB.

 

VTB má čtyři scénáře pro zvýšení klíčové sazby: centrální banka v červenci může ponechat sazbu na 16 %, zvýšit ji o 1 % až 17 %, zvýšit ji o 2 % na 18 % nebo ji zvýšit o 4 % až 20 %, řekl Pjanov.

 

V červnu centrální banka ponechala klíčovou sazbu na 16 %. Šéfka centrální banky Elvira Nabiullina zdůraznila, že centrální banka zvažuje možnost výrazného zvýšení klíčové sazby – o více než 1 %.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4021124

 

 

📌28.6.2024: 10:07: POČET OBĚTÍ SRÁŽKY VLAKU A AUTOBUSU NA SLOVENSKU VZROSTL NA SEDM:

 

Počet obětí srážky rychlíku s osobním autobusem na Slovensku se zvýšil na sedm lidí. Dříve bylo hlášeno pět mrtvých.

 

Podle agentury TASS jsou všichni mrtví pasažéři autobusu. Dalších pět lidí bylo zraněno, dva z nich jsou v kritickém stavu.

 

K nehodě došlo 27. června u města Nové Zámky. Osobní autobus se srazil s rychlíkem jedoucím z Prahy do Budapešti.

 

Okolnosti incidentu se vyšetřují. Místo havárie prohlédl šéf Ministerstva vnitra SR Matúš Šutaj-Estok.

 

https://www.vesti.ru/article/4021173

 

 

📌28.6.2024: 7:48: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA 25 DRONŮ NAD NĚKOLIKA REGIONY RUSKA:

 

Za poslední noc ruská protivzdušná obrana zachytila a zničila 25 ukrajinských bezpilotních letounů nad územím Ruska.

 

Podle ruského ministerstva obrany při pokusu kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí dronů na území Ruské federace systémy protivzdušné obrany ve službě zachytily a zničily 12 dronů v Brjanské oblasti, devět UAV bylo zničeno nad Smolenskou oblastí.         Kromě toho byl jeden dron zničen ve Voroněžské oblasti, dva v Kurské oblasti. Jeden dron byl zachycen v Rostovské oblasti.

 

Jak uvedl gubernátor Brjanské oblasti Alexander Bogomaz na svém kanálu Telegram, na regionální centrum zaútočil ukrajinský dron. V důsledku incidentu byla poškozena administrativní budova, nedošlo k žádným obětem.

 

„Bezpilotní letoun byl potlačen prostředky elektronického boje. V důsledku pádu dronu byla částečně poškozena střecha administrativní budovy,“ zdůraznil.

 

https://www.vesti.ru/article/4020955

 

 

📌28.6.2024: 11:49, FOM: 82 % RUSŮ HODNOTÍ PUTINOVU PRÁCI POZITIVNĚ:

 

Většina (82 %) Rusů spíše oceňuje práci hlavy státu Vladimira Putina, vyplývá z výsledků průzkumu zveřejněného na webu FOM.

 

7 % spíše špatně hodnotí Putinovu práci jako prezidenta Ruské federace.

 

81 % respondentů na otázku ohledně důvěry v hlavu státu odpovědělo, že jí spíše důvěřují, 10 % ruských občanů prezidentovi spíše nedůvěřuje.

 

Více než polovina (57 %) občanů tvrdí, že kabinet ministrů Ruské federace funguje dobře, 24 % se domnívá, že funguje spíše špatně. Práci ruského premiéra Michaila Mišustina hodnotí pozitivně 61 % respondentů, negativně 11 %.

 

Respondenti byli požádáni, aby si představili, že příští neděli se budou konat volby do Státní dumy. Asi polovina respondentů (49 %) uvedla, že by hlasovala pro Jednotné Rusko, 8 % respondentů by hlasovalo pro komunistickou stranu, 9 % pro Liberálně demokratickou stranu, 4 % pro stranu New People a 3 % pro stranu Spravedlivé Rusko.

 

Týdenní průzkum FOMnibus byl proveden ve dnech 21. až 23. června 2024 mezi 1 500 respondenty ve věku 18 a více let ze 104 městských a venkovských sídel v 53 ruských regionech.

 

Metodou šetření je dotazování v místě bydliště respondenta. Statistická chyba nepřesahuje 3,6 %.

 

https://www.vesti.ru/article/4021360

 

 

📌28.6.2024: 07: 21, Ruské ministerstvo obrany: AMERICKÉ DRONY NAD ČERNÝM MOŘEM ZVYŠUJÍ RIZIKO KONFRONTACE MEZI NATO A RUSKEM:

 

Ruské ministerstvo obrany zaznamenává zvýšenou intenzitu letů amerických strategických bezpilotních letounů nad Černým mořem.

 

Je třeba poznamenat, že takové drony provádějí průzkum a označování cílů vysoce přesných zbraní dodávaných ozbrojeným silám Ukrajiny západními zeměmi k úderům na ruské cíle. To naznačuje rostoucí zapojení Spojených států a zemí NATO do ukrajinského konfliktu na straně kyjevského režimu.

 

„Takové lety znásobují pravděpodobnost incidentů ve vzdušném prostoru s letadly ruských vzdušně-kosmických sil, což zvyšuje riziko přímé konfrontace mezi aliancí a Ruskou federací. Zodpovědné za to budou země NATO,“ uvedl telegramový kanál vojenského oddělení.

 

Je třeba poznamenat, že ministr obrany Ruské federace Andrej Bělousov nařídil generálnímu štábu ruských ozbrojených sil, aby přijal opatření rychlé reakce na provokace.

 

https://www.vesti.ru/article/4020966

 

 

📌28.6.2024: 11:59, WSJ: IZRAEL NECHCE PŘESUNOUT SVÉ PATRIOTY DO KYJEVA KVŮLI HIZBALLÁHU:

 

Izraelské úřady vyjádřily Spojeným státům pochybnosti o vhodnosti vyslání jejich systémů protivzdušné obrany Patriot na Ukrajinu, píše Wall Street Journal.

 

Podle zdrojů publikace mohou být tyto komplexy užitečné pro samotný Izrael, pokud se konflikt s hnutím Hizballáh v Libanonu zhorší.

 

Financial Times již dříve informovaly, že mluvíme o možném převodu osmi systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva. Pentagon zároveň uvedl, že o takových jednáních nic neví.

 

Situace na hranici mezi Izraelem a Libanonem se vyhrotila po zahájení vojenské operace v pásmu Gazy. V květnu 2024 izraelský premiér Benjamin Netanjahu oznámil, že jeho země má „důkladné, významné a dokonce nečekané plány, jak se vypořádat s Hizballáhem“.

 

https://www.vesti.ru/article/4021411

 

 

📌28.6.2024: 09: 00, SLOUPEK VIKTORA MEDVEDČUKA. EVROPSKÝ VEKTOR SVÁZANÝ S KURZEM K NATO JAKO SYSTÉMU ZNIČENÍ UKRAJINY:

 

Ukrajina se stává černou dírou pro evropskou ekonomiku, ale tato černá díra podporuje jak vychytralé evropské úředníky, tak bojechtivé generály NATO, a občané EU se bojí Ruska, aby nebyli pobouřeni, píše Viktor Medvedčuk, vůdce hnutí Rada jiné Ukrajiny, ve svém novém sloupku o Smotrimu.

Ukrajina zahájila jednání o vstupu do EU uprostřed války, píše Reuters a označuje tento proces za obtížnou cestu“ pro Kyjev, protože jde o první precedens pro vstup válčící země do bloku. Otázkou je, že válku způsobuje evropský vektor“ Ukrajiny a tyto věci spolu souvisí. Jen si nepleťte vstup Ukrajiny do EU a vstup do NATO, to jsou úplně jiné věci, i když kolektivní Západ manipuluje a požaduje, aby se o tom uvažovalo v jednom balíčku.

 

PROČ JSOU POHYBY V EU A NATO NEJEN ODLIŠNÉ, ALE TAKÉ PROTICHŮDNÉ STRATEGIE?

 

Když oddělíme strategii pohybu do EU a strategii pohybu do NATO, okamžitě odhalíme podvod, který je vlastní politice jejich sjednocení!

Evropská unie byla podle původní myšlenky systémem ekonomického sjednocování Evropy, který začal po rozpadu socialistického tábora a SSSR. V té době fungoval princip společného evropského domova a „Evropa od Lisabonu po Vladivostok“ a veškerá práce evropských úředníků spočívá v budování takového grandiózního ekonomického prostoru pro všechny Evropany, včetně občanů Ukrajiny a Ruska.

 

Je jasné, že ekonomiky SSSR, zemí RVHP a západní Evropy jsou vážně odlišné, a proto bylo třeba pracovat na tom, aby se ekonomiky všech zemí sjednotily a přivedly je ke společnému jmenovateli, jednotným obchodním pravidlům a jednotné měně. Pak se objevil euroromantismus – očekávání, že se Evropa brzy sjednotí a blahobyt všech Evropanů, včetně Ukrajinců, prudce vzroste. Pokud se o tomto procesu budeme bavit v souvislosti s ukrajinským konfliktem, tak Rusko nikdy nebylo proti tomu, aby Ukrajinci s někým ekonomicky spolupracovali, vydělávali a bohatli.

 

Strategie NATO je strategií vojenské konfrontace se SSSR a zeměmi Varšavské smlouvy. V roce 1991 neexistovala ani první, ani druhá – v Evropě prostě nebyl nikdo, kdo by se postavil proti NATO.

Aby Aliance přežila, potřeboval na východě Evropy nebezpečného nepřítele a kolektivní Západ investoval miliardy, aby v myslích Evropanů vytvořil tohoto nepřítele v osobě Ruska. Jak vidíte, strategie jsou různé. Jedním z nich je získat přátele a obchodní partnery, druhým je vytvořit si nepřátele a ozbrojit se proti nim.

 

Evropská integrace však byla prodána novým zemím, včetně Ukrajiny, spolu s vojenskou konfrontací s Ruskem.

PODLE KOLEKTIVNÍHO ZÁPADU BY EU NEMĚLA NATO NAHRAZOVAT, ALE PODPOROVAT HO A SLOUŽIT MU.

Ale pak bylo Rusko automaticky vyškrtnuto ze seznamu přátel a stalo se zemí vyvrhelů. Po celou dobu nezávislosti kolektivní Západ požadoval, aby se Ukrajina postavila Rusku, financoval ukrajinské nacisty a mával „cukrem“ ohledně možného vstupu do EU. Přitom neexistoval žádný úkol udělat z Ukrajinců bohatce, chudé, jsou poslušní a mnohem lépe podporují protiruskou hysterii.

 

PROČ NEEXISTUJÍ EKONOMICKÉ PODMÍNKY PRO VSTUP UKRAJINY DO EU?

 

Pokud by existovaly ekonomické podmínky pro vstup Ukrajiny do EU, pak by k integraci došlo za více než 30 let.

Objektivně však neexistují. Průmysl pod velením kolektivního Západu byl prakticky zničen a EU prostě nepotřebuje ukrajinské zemědělské produkty, mají své vlastní zemědělské výrobce.

 

Ukrajincům bylo řečeno, že mají špatnou ekonomiku, zaostalé hospodaření, ale situace byla přesně opačná. V roce 1991 byla ukrajinská ekonomika vyspělým technoparkem a s pomocí západních „specialistů“ se Ukrajina v následujících letech stala nejchudším státem v Evropě. Posun směrem k EU Ukrajinu neobohatil, ale udělal z ní chudou zemi.

 

A nejde jen o Ukrajinu, vedení EU stále nedokáže vyvážit ekonomiku v rámci již existující Unie. STALO SE JIŽ TRADICÍ, ŽE ZÁPAD EU JE DÁRCEM A VÝCHOD A JIH JSOU PŘÍJEMCEM. To znamená, že některé země táhnou jiné. To je to, co vyprovokovalo Velkou Británii k odchodu z EU. Proč za někoho platit? Ukazuje se, že západní ekonomové nebyli schopni pomoci novým členům EU skoncovat s jejich dluhy.

 

JE JASNÉ, ŽE OBČANÉ NĚMECKA, FRANCIE, RAKOUSKA A NIZOZEMSKA MAJÍ OTÁZKU: PROČ BY MĚLI PLATIT ZA JINÉ ZEMĚ?

A jak vidíme z posledních voleb do Evropského parlamentu, euroskeptické strany získávají na váze. Proti nim však stojí armáda evropských úředníků, kteří jsou zvyklí rozdělovat prostředky, které nejsou jejich vlastní. Ne nadarmo Belgie, kde se nachází ústředí EU, také sedí na dotacích. A tato armáda evropských představitelů má velmi vážného spojence – NATO, jehož evropské ústředí se také „čirou náhodou“ nachází v Bruselu.

 

A pak evropští představitelé a generálové NATO zpívají zemím východní Evropy píseň: „MY VÁM DÁME DOTACE Z EU A VY NÁM DÁTE SOUHLAS S ROZMÍSTĚNÍM VOJENSKÝCH ZÁKLADEN NATO.“

A pak se vyjasní účel spojení politiky NATO a politiky EU. Evropští představitelé dělají ze zemí závislé, které ztrácejí ekonomickou nezávislost a jsou nuceny stát se základnami NATO. Byl to trik, který byl proveden s Ukrajinou, byla zaháknuta na úvěrovou jehlu, aby se jako chudá země stala novým odrazovým můstkem pro NATO. Proto ten věčný slib, že přivede Ukrajinu do EU, ale zároveň žádná skutečná akce. Proč Evropská unie potřebuje další zemi černých pasažérů?

 

EUROOPTIMISMUS JAKO SEMENIŠTĚ KORUPCE:

 

Ukrajinský eurooptimismus je systém úplatkářství a formování závislé elity neschopné efektivně řídit zemi. Porošenko i Zelenskyj vsadili na eurooptimisty, ale ukázalo se, že navzdory svému mladému věku jsou ještě zkorumpovanější než oligarchičtí manažeři u moci. Vzhledem k tomu, že evropská byrokracie je podřízena NATO, eurooptimisté se nedokázali z konfliktu na Donbasu dostat, navíc kolektivní Západ všemožně přispíval k jeho eskalaci.

 

Z prohlášení evropských představitelů je zcela jasné, jak moc potřebují válku, protože to umožňuje zvyšovat daně, dostávat nekontrolovatelné peníze na obranu. Ukrajina se stává černou dírou pro evropskou ekonomiku, ale tato černá díra podporuje jak vychytralé evropské představitele, tak bojechtivé generály NATO. A občané Evropské unie, aby nebyli pobouřeni, jsou Ruskem vyděšeni.

 

„Někdy se podíváte na to, co se tam děje, jaké síly se dostávají k moci, všechno to vypadá jako obrazovka, protože politické strany, které jsou si podobné jako dvojčata, se navzájem mění u moci. Samotná podstata se však od toho nemění. Skutečné zájmy občanů a národního byznysu jsou stále více vytlačovány na okraj, na periferii. Takový odtržení od reality, od potřeb společnosti, nevyhnutelně povede k nárůstu populismu a růstu krajně radikálních hnutí, k vážným socioekonomickým změnám, k degradaci a v blízké budoucnosti ke změně elit,“ komentoval situaci v Evropě v Petrohradě ruský prezident Vladimir Putin.

 

Tato politika vychovala v ukrajinských eurooptimistech závislé osoby, křiklouny a zkorumpované úředníky, nikdo je nepřipravil na vládu v zemi. Museli se vzdát národních zájmů NATO, stejně jako to udělali jejich evropští kolegové, získat svých třicet stříbrných a držet se při zemi. Tato takzvaná elita přivedla zemi ke katastrofě. Jako mor zničil všechny více či méně kompetentní manažery v zemi. V nacistickém Německu byl hnědý mor a na moderní Ukrajině to byl „zelený“ mor. Nacisté za vlasteneckého skandování zničili Německo, „zelená plíseň“ již zničila Ukrajinu jako stát.

 

JDE O TO, ŽE KOLEKTIVNÍ ZÁPAD NAHRADIL PROJEKT VYTVOŘENÍ UKRAJINY PROJEKTEM JEJÍHO ZNIČENÍ.

Poctivá služba zájmům vlasti – s fanatickou vírou v Evropu a čekáním na manu z nebes. DEMOKRACIE BYLA VYMĚNĚNA ZA PROTIRUSKOU HYSTERII A MÍR ZA VĚČNOU VÁLKU. Dnes Ukrajinci dostali historickou lekci, jejíž závěr určí jejich budoucí osud. A poučení je jednoduché a mnoho evropských národů se ho naučilo v různých dobách: „NEBOJUJTE S RUSKEM, SKONČÍ TO ŠPATNĚ!“ a soudě podle toho, že vedení EU a NATO nechce bojovat s Ruskem a Ukrajinci jsou k tomu tlačeni, nepovažují samotné Ukrajince za Evropany a jsou připraveni je obětovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4020960

 

 

📌28.6.2024: 12:05, Tusk: MAĎARSKÉ PŘEDSEDNICTVÍ BUDE PRO EU VÝZVOU:

 

Maďarské předsednictví Evropské unie (EU) bude pro EU výzvou, řekl polský premiér Donald Tusk. Maďarsko převezme předsednictví EU ve druhé polovině roku.

 

„Maďarské předsednictví bude určitě výzvou. Viktor Orbán (maďarský premiér – pozn. red.) a Maďarsko mají na některé otázky už několik let jiný názor než zbytek Evropy,“ řekl Tusk.

 

Maďarské předsednictví EU přitom nebude mít na rozhodnutí EU žádný vliv. „EU je naštěstí koncipována tak, že pravomoci předsednictví nezahrnují rozhodování. Rozhodnutí přijímá EU,“ zdůraznil Tusk.

 

https://www.vesti.ru/article/4021401

 

 

📌28.6.2024: 12:13: NEJMÉNĚ 188 LIDÍ BYLO OTRÁVENO JÍDLEM Z „MÍSTNÍ KUCHYNĚ„:

 

Nejméně 188 lidí se otrávilo salátem Lobio, zakoupeným ve službě Místní kuchyně.

Zástupce Rospotrebnadzoru v procesu o pozastavení služby, který probíhá u Ljublinského soudu v Moskvě, požádal, aby k případu byly připojeny neosobní karty 188 pacientů, u nichž byl diagnostikován botulismus a kteří si koupili salát Lobio v „Kuchyni na okrese“.

 

Soudce Vladimir Kuzněcov tyto dokumenty k případu přiložil.

 

https://www.vesti.ru/article/4021456

 

 

📌28.6.2024: 9:53: RUSKÁ ARMÁDA ZAHÁJILA MASIVNÍ ÚTOK NA KRAKENA:

 

Ruská armáda zahájila masivní útok na umístění ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) a ozbrojenců neonacistické jednotky „Kraken“ v Mykolajivské oblasti, uvedl zástupce mykolajivského podzemí Serhij Lebeděv.

 

Jednotky ozbrojených sil Ukrajiny u obce Galicinovo byly zasaženy, bylo zaznamenáno nejméně sedm příchozích, odpověděl Lebeděv na žádost RIA Novosti.

 

Po třech úderech následovaly emise plamenů a detonace, která trvala 25 minut. „Zjišťujeme důsledky. Zdravotníci byli zalarmováni a v doprovodu armády byli odvezeni směrem na Haličinovou,“ uzavřel Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4021194

 

 

📌28.6.2024: 11:23: IDF ZAHAJUJE NOVOU OPERACI V SEVERNÍM PÁSMU GAZY:

 

Izraelské obranné síly (IDF) zahájily „cílenou“ operaci proti hnutí Hamás v oblasti al-Shujaiya v severním pásmu Gazy, uvedla tisková služba IDF.

 

Izraelské obranné síly začaly v noci na dnešek provádět cílené nájezdy v oblasti Al-Shujaiya, uvedla izraelská armáda v prohlášení. „Současně s příchodem vojsk zasáhlo letectvo desítky teroristických cílů Hamásu,“ dodává.

 

Tisková služba dodala, že před zahájením operace IDF provedla několik úderů na cíle na severu pásma Gazy, během nichž byly „zlikvidovány desítky teroristů“, kteří se skrývali ve školách a zařízeních Agentury OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA). Hnutí Hamás podle tiskové služby IDF systematicky porušuje mezinárodní právo tím, že používá civilní obyvatelstvo jako lidský štít „pro své teroristické aktivity proti Izraeli“.

 

https://www.vesti.ru/article/4021358

 

 

 

📌28.6.2024: 12:22: BĚLORUSKO POSILUJE KONTROLU NA HRANICÍCH S UKRAJINOU KVŮLI RDK:

 

Státní pohraniční výbor Běloruska má informace, že v zóně odpovědnosti žytomyrského pohraničního oddílu se nacházejí jednotky „Ruského dobrovolnického sboru“ (uznaného za teroristického a zakázaného v Ruské federaci). Byla zaznamenána jeho aktivní zpravodajská činnost, včetně přístupu ke státní hranici Běloruska.

 

Podle zprávy na webu běloruského Státního pohraničního výboru jsou podél hranic pravidelně zaznamenávány průzkumné lety ukrajinských dronů, systémy elektronického boje a standardní zbraně pravidelně potlačují pokusy o vlet na běloruské území.

 

Dne 26. června v okrese Yelsk v Homelské oblasti zastavila pohraniční hlídka za použití vojenských zbraní a prostředků potlačení narušení vzdušného prostoru kvadrokoptérou, která se pohybovala z území Ukrajiny hluboko do Běloruska. Dron přistál 150 metrů od státní hranice, uvedl Státní hraniční výbor. Na flash kartě bezpilotního letounu byly nalezeny videosoubory, jejichž analýza ukázala, že zařízení provádělo průzkum průmyslových zařízení v pohraniční oblasti a také pohraniční infrastruktury.

 

Den předtím byl ve stejném směru při provozních činnostech odhalen sklad komponentů pro výrobu improvizovaných výbušných zařízení: kontejnery s 2 kg plastické trhaviny, aktuátory-roznětky s roznětkami a rozbušky pro ně.

 

Orgány pohraniční služby ve spolupráci s ministerstvem obrany provádějí soubor opatření k dodatečnému pokrytí státní hranice, posílení kontroly vzdušného prostoru a dodržování režimu v pohraniční oblasti, uvedl běloruský Státní pohraniční výbor.

 

https://www.vesti.ru/article/4021439

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.06.2024“:

➡️☭☆⚡️ Během minulé noci, kdy se kyjevský režim pokusil provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů na území Ruské federace, zachytily a zničily systémy protivzdušné obrany 12 bezpilotních letounů nad územím Brjanské oblasti, devět bezpilotních letounů bylo zničeno přes na území Smolenské oblasti, jeden UAV byl zničen ve Voroněžské oblasti, zničeny dva UAV v Kurské oblasti a jeden UAV byl zachycen v Rostovské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Červenec v Moskvě začne horkem, které nebylo vidět více než 100 let, vzduch se může ohřát až na plus 34, řekli RIA Novosti v centru Phobos

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

28.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Mama je tá, ktorá môže nahradiť hoc koho. Ale ju nemôže nahradiť nikto!!!

Za svojimi dětmi pôjdem světa kraj, hladná, aj bosá. Keď niektoré povie: „Mami potrebujem Ťa“!

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.6.2024, VOLNÝbloG, Jana Černeková, RHODY WILSON:

VÁLKA PROTI ZEMĚDĚLCŮM ZPŮSOBÍ „POTRAVINOVÉ VÁLKY“ – NE ZMĚNU KLIMATU:

 

Podle včerejší zprávy Financial Times Olam Agri, jeden z největších světových obchodníků se zemědělskými komoditami, varoval, že svět směřuje k „potravinovým válkám“ kvůli geopolitickému napětí a klimatickým změnám, které tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím potravinám. zásoby.

 

Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild minulý týden Sunny Verghese, generální ředitel společnosti Olam Agri, řekl, že obchodní bariéry uložené zeměmi zhoršují inflaci a tlačí země do konfliktu kvůli ubývajícím zásobám potravin.

 

„Velcí obchodníci se zemědělskými komoditami, kteří v roce 2022 sklízeli rekordní zisky poté, co ruská invaze na Ukrajinu způsobila prudký nárůst cen potravin, byli obviněni z toho, že zhoršují inflaci cen povodní prostřednictvím přirážek zvyšujících zisk,“ uvedl Financial Times.

 

„Ceny potravin začaly stoupat v důsledku covid-19 a prudce vzrostly po ruské invazi na Ukrajinu, protože konflikt zablokoval některé vývozy obilí a hnojiv. To prohloubilo potravinovou nejistotu v chudších zemích a spotřebitele po celém světě to nechalo čelit krizi životních nákladů,“ poznamenal zpravodajský server.

 

Verghese však tvrdil, že zvýšená inflace cen potravin byla částečně výsledkem vládní intervence. Šíření netarifních obchodních překážek v roce 2022 v reakci na válku „vytvořilo přehnanou nerovnováhu poptávky a nabídky“.

 

Podstatou jeho argumentu je, že obchodní bariéry a protekcionistická politika vytvářejí napětí mezi zeměmi, což vede ke konfliktům ohledně dodávek potravin, zatímco změna klimatu ovlivňuje globální produkci potravin, což vede k jejich nedostatku a zvyšování cen, což může vyvolat konflikty o zdroje.

 

Zatímco obchodní překážky a konflikty mohou vést ke zvýšení cen, čímž se potraviny pro mnoho lidí stanou nedostupnými, konflikty ohledně dodávek potravin mohou vést k potravinové nejistotě, podvýživě a dokonce hladomoru. A „potravinové války“ by mohly mít významný dopad na globální ekonomiku a vést k ekonomické nestabilitě a recesi.

 

Pokud existuje obava z „potravinových válek“, proč vlády západních zemí vedou válku proti farmářům ve jménu změny klimatu?

 

The War on Farmers je celosvětový fenomén a v posledních letech nabírá na síle. Různé formy útoků, omezení a politik uvalených na farmáře vládami, korporacemi a ekologickými skupinami ohrožují živobytí farmářů, národní potravinovou bezpečnost a globální dodávky potravin.

 

Například nizozemská vláda zavedla přísné předpisy na zemědělské postupy, včetně omezení používání dusíkatých hnojiv, což vedlo k protestům a obavám o potravinovou bezpečnost.

 

Dalším příkladem je politika americké vlády, jako je standard pro obnovitelné palivo, který vedl ke zvýšení nákladů pro zemědělce a snížení výnosů plodin, což jim znesnadnilo konkurovat velkým korporacím.

 

Válka proti farmářům pokračuje. Včera byli chovatelé dobytka v Dánsku varováni, že prdy a říhnutí od jejich krav, ovcí a prasat budou od roku 2030 měřeny a zdaněny, což je první země na světě, která tak učiní, protože se zaměřuje na emise metanu.

 

A včera kampaň No Farmers No Food zveřejnila níže uvedené video britského farmáře. „Nyní jsme placeni za to, abychom zastavili pěstování potravin a pěstování divokých květin,“ řekl.

 

Mezi další politiky pro „změnu klimatu“, které ničí zemědělství, patří instalace „zelených“ zdrojů energie na prvotřídní zemědělskou půdu. V petici Spojeného království, aby se zabránilo instalaci masových solárních panelů na prvotřídní zemědělskou půdu, se uvádí: „Využití prvotřídní zemědělské půdy pro rozsáhlé projekty solární energie … ohrožuje naši budoucnost potravinové bezpečnosti.“ (Petici můžete podepsat ZDE.)

 

Přečtěte si více: Farmáři jsou vyháněni ze svých pozemků ve snaze získat více solární energie, varuje bývalý šéf odborů, Daily Mail, 28. května 2024

 

Není to globální oteplování nebo „nouzový stav“ změny klimatu, který by mohl způsobit „potravinové války“ – je to válka proti farmářům. Jsou to útoky na farmáře, které mají za následek vytváření nedostatku potravin, potravinovou nejistotu a ekonomickou nestabilitu.

 

Ale to není světonázor Olama Agriho. Na spotřebitelské konferenci Redburn Atlantic a Rothschild Verghese naléhal na shromáždění vedoucích pracovníků spotřebitelského průmyslu, včetně šéfů Coca-Coly a Associated British Foods, aby se „probudili“ a přijali více opatření v oblasti změny klimatu. Vlády by měly vybírat daň za uhlík, tvrdil.

 

To je pokrytectví agendy klimatické krize a je to sebenaplňující se proroctví. Vést válku proti farmářům za „boj proti změně klimatu“ a pak obviňovat „změnu klimatu“ z „potravinových válek“ je nekonečný cyklus řešení problému – reakce. Je to hegelovská dialektika, manipulace s veřejným míněním a ovládání společnosti tím, že vytváří problém, vyvolává reakci a poté nabízí předem určené řešení. Řešení, z něhož mají prospěch pouze samozvané elity a jejich agendy.

 

Další čtení: Zpráva podrobně popisuje, jak hrstka korporací přebírá kontrolu nad světovými dodávkami potravin

 

https://volnyblog.news/valka-proti-zemedelcum-zpusobi-potravinove-valky-ne-zmenu-klimatu/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.6.2024, VOLNÝbloG, Taťána Kadyševová: RUSKÁ FEDERACE VYVINULA NOVÝ SYSTÉM, KTERÝ UMOŽŇUJE PĚSTOVÁNÍ PLODIN BEZ PŮDY BEZ ZÁSAHU ČLOVĚKA.

 

Ve skutečnosti se specialisté naučili automatizovat provoz hydroponických zařízení.

 

Průlom ve vědě učinili mladí podnikatelé z Astrachaňské státní univerzity. Vytvořili systém pro automatizaci hydroponických systémů používaných k pěstování plodin. Jejich startup se jmenuje „AgroHydroAvtomatika“. Je součástí federálního projektu Ministerstva školství a vědy Ruské federace „Platforma univerzitního technologického podnikání“. Specialisté vytvořili zařízení pro kontrolu podmínek pěstování, tzn. úroveň vlhkosti, úroveň osvětlení atd.

 

Obliba hydroponických systémů každým rokem roste. Městské zemědělství dává lidem příležitost pěstovat rostliny bez použití skleníků nebo půdy. Jednotky lze snadno instalovat v bytech – například na stojany. Pokud lidé používají nové vybavení, proces pěstování bobulovin, zeleniny a bylinek bude jednodušší. Nebude potřeba nabírat zaměstnance. Lidský faktor z kultivace zmizí.

 

Jak již bylo dříve oznámeno, Rusko vytvořilo nový biologický insekticid, který účinněji bojuje proti mandelince bramborové. Tento škůdce je schopen zničit celou úrodu ve venkovských domech a zahradách během několika dní. Všechny předchozí prostředky se ukázaly být nebezpečné jak pro lidi, tak pro opylující hmyz. Nový je mnohem účinnější a bezpečnější, protože ničí trávicí systém brouka. Brouk prostě nemůže jíst.

 

https://volnyblog.news/pestovani-rostlin-bez-pudy-bylo-v-ruske-federaci-automatizovano/

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝 27. 6. 2024, Horká linka, Ondřej Prokop, Předseda strany ANO za Prahu 11:

 

DOZIMETR V PRAZE POKRAČUJE! KAMARÁDŠOFTY, KORUPCE A TRESTNÍ OZNÁMENÍ.

 

Ptejte se politiků bez obalu, bez ohledu na sympatie nebo antipatie – pojďte nastartovat diskusi, pojďte nastolovat témata. Horká linka je pořad kanálu Xaver Live, který dává prostor všem osobnostem veřejného života. Politikům a všem osobnostem, které mají vliv.

 

Ptejte se politiků bez obalu, bez ohledu na sympatie nebo antipatie – pojďte nastartovat diskusi, pojďte nastolovat témata. Horká linka je pořad kanálu Xaver Live, který dává prostor všem osobnostem veřejného života. Politikům a všem osobnostem, které mají vliv. 👉 každá veřejná osobnost může vystoupit v pořadu, stačí poslat email na produkce@xtv.cz

👉 stranická příslušnost nebo názorový směr nehrají roli

👉 stream probíhá v klasickém formátu, tedy streamer – publikum, bez moderátora

👉 host může publiku sdělovat svoje postoje, ale žádoucí je odpovídat na dotazy diváků 👉 mohou být položeny jakékoli otázky, ovšem předem budou vyřazeny zprávy s vulgaritou, osobními útoky

👉 produkce obešle s nabídkou streamu Horká linka všechny relevantní politické strany 👉 produkce pořadu řadí zájemce o stream podle časových možností, obsazenosti a pestrosti

 

https://www.youtube.com/live/kty1m5eUU6U?si=YwFKmXyDfURN54XG

 

 

 

📌28. června 2024 EGYPTŠTÍ ARCHEOLOGOVÉ NEPŘESTÁVAJÍ UDIVOVAT SVÝMI NÁLEZY. V TOMTO VIDEU VIDÍME PODIVNÝ ARTEFAKT, KTERÝ DOKÁŽE ROZPUSTIT KOV.

https://t.me/absurdnisvet/75311

 

 

📌28. června 2024: PROČ VÁM Q ŘEKL, ŽE: „IZRAEL JE ZACHRÁNĚN NAPOSLEDY ⁉️⁉️.“

 

Důvodem je, že Izrael je KLÍČEM ke svržení globálního hlubokého státu…

 

(To není antisemitismus…

Mám na mysli kazarské Židy, falešné severoevropské kasary, kteří:

-ukradl identitu skutečného židovského národa a vytvořil ROTHSCHILDOVY. ROCKEFELLERS, kteří:

-všichni pocházeli z jižního Německa, kde v roce 1776 založili Ilumináty…

a:

-převzal kontrolu nad všemi místními samosprávami a

-financovala vlaky a veřejné silnice a

– bankovní systémy ROTHSCHILD v Evropě vytvořily a

-JP Morgan pomohla převzít americký bankovní systém poté, co Titanic zabil největší americké bankéře a nejbohatší magnáty, kteří se postavili proti vytvoření ELITOU řízené Federální rezervy (kazariams.

 

Falešní aškennázští Židé, kteří: -právě uzavřeli dohodu s Římskou říší a

-koupili židovští vůdci, aby se připojili k judaismu a nazývali se Židy…)

 

Dodnes elitní rodiny Kazariamových potomků ovládají Izrael (byli to Kazaři, banky Rothchildů atd. atd. ECT atd…

 

A pak vytvořili SVĚTOVÉ VÁLKY, aby dosadili vlády a půjčili si peníze na války a vytvořili 70 % evropských zákonů prostřednictvím války a propagandy……..

 

Dodnes GLOBAListé/Kazařané řídí Izrael a vytvořili Organizaci spojených národů a převzali země a vlády……

 

Většina lidí si neuvědomuje, že vládu USA a většinu demokratů a republikánů řídí Kazarijci, falešní Židé.

 

Proto vám Q řekl, že Izrael je zachráněn naposled (aby se zničil falešný židovský sektor, který je propletený se skutečnými Židy……

 

Musíte si pamatovat, že skuteční Židé také bojují proti falešným Židům, sionistickým Kazarům… To se děje právě teď… )

 

Sledujete odhalení toho, jak americká vláda, unesená zahraničními organizacemi, provedla VOJENSKÝ puč s pomocí CIA. 3 LISTINOVÉ AGENTURY

 

TRUMP byl umístěn, aby odhalil zajatou americkou vládu.

 

To vše se děje a je zaznamenáno v záznamech Kongresu a

Archivy Spojených států a vojenské pobočky vše zaznamenávají.

 

Nejste si vědomi toho, že se svět změní.

 

Na masivní úrovni jako CIA. GLOBALIST Západní fondy a fiat měny jsou na pokraji vyhynutí.

 

V Kongresu se právě teď odehrává obrovský problém o globalistických mocnostech a jejich vlivu na americký systém, včetně OVERTÉHO VOJENSKÉHO PRAPU.

 

Světové soudy hledají dokumenty, soubory a servery, které dokazují, že Netanjahu by mohl být pohnán k odpovědnosti za zločiny proti lidskosti, masové vraždy a korupci….

 

Pokud toto selže. > Bílé klobouky z jiných zemí ve Spojených státech budou nadále usilovat o jeho zatčení. (Později, až civilizační události blízké smrti skončí, vojenské soudy zakročí proti Netanjahuovi) …..

 

V současné době se v Izraeli schyluje k téměř občanské válce a bílé klobouky uvnitř izraelské vlády iniciují vojenský převrat, aby svrhli izraelské loutkoherce. …..

____

Skutečná historie Iluminátů sahá až k Nočním templářům, kteří vytvořili nejstarší bankovní systémy v Evropě…

 

Historie Nočních templářů sahá až na Blízký východ, kde našli zlato králů Šalamouna a skutečnou Archu úmluvy.

 

Hugh De Payens byl jedním z vůdců Nočních templářů.

 

De Payens měl rodinu, která patřila k islámské súfijské víře a měla hluboké vazby na tajnou společnost Bratří z Východu. #BENJAMINFULFORDJ

https://t.me/absurdnisvet/75312

 

 

📌28. června 2024: PREDIKTIVNÍ PROGRAMOVÁNÍ ZMĚN POČASÍ.

https://t.me/absurdnisvet/75313

 

HLINÍK V CHEMTRAILS MÁ PŘÍMOU SOUVISLOST S POŠKOZENÍM ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ, ALZHEIMEROVOU CHOROBOU A AUTISMEM.

https://t.me/absurdnisvet/75314

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️27.06.2024, Khanh Handmade, Roman Kirsch: SCOTT RITTER: USA A NATO CHTĚJÍ NASADIT 300.000 VOJÁKŮ NA UKRAJINĚ; VELKÝ A TAJNÝ VÝVOJ V RUSKU!…

 

https://youtu.be/9lOYvhNxw28?si=5LPuKP-_muWqKZx3

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️28.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PUTIN POTRESTÁ ZÁPAD KVŮLI „ZÁSTUPNÉ VÁLCE“; BEZPRECEDENTNÍ DIPLOMATICKÝ POSUN JE „NA SPADNUTÍ„…

 

https://youtu.be/qG-79CUKX60?si=wHXbLUtuUiop4vnI

 

 

📌27. června 2024 17:22: DVĚ RUSKÉ VÁLEČNÉ LODĚ PŘIPLOUVAJÍ DO BAKU:

 

Do Baku připluly dvě ruské válečné lodě, hlásí tisková služba ázerbájdžánského ministerstva obrany.

 

Mluvíme o plavidlech Kaspické flotily ruského námořnictva – malé dělostřelecké lodi „Volgodonsk“ a hydrografické válečné lodi „Anatolij Gužvin“, upřesňuje ministerstvo.

 

Posádky ruských lodí připluly do Baku na neoficiální přátelskou návštěvu, která potrvá do konce tohoto měsíce. Setkali se s nimi zástupci ázerbájdžánského námořnictva, vyplývá ze zprávy.

 

Program návštěvy zahrnuje úvodní exkurze po ikonických památkách země a sportovní hry vojenských námořníků obou států.

 

Dříve na Kubu dorazil oddíl lodí Severní flotily Ruska. Do havanského přístavu vplula jaderná ponorka Kazaň, fregata Admirál Gorškov, tanker Akademik Pašin a záchranný remorkér Nikolaj Čiker.

 

„Admirál Gorškov“ a „Kazaň“ otevřely své paluby návštěvníkům. Navštívil ji také kubánský prezident Miguel Díaz-Canel.

 

„Vítejte, přátelé z Ruska,“ pozdravila námořníky hlava státu.

 

Večer, který Díaz-Canel strávil na ruských lodích, označil za působivý a příjemný.

 

https://www.vesti.ru/article/4020279

 

 

📌27. června 2024 17:46, AP: POLSKO MYSLÍ NA RUSKO TÍM, ŽE TRÁVÍ „PRÁZDNINY S ARMÁDOU„:

Polské ozbrojené síly nabídly občanům své země letní program „Prázdniny s armádou“. Jedná se o dobrovolný vojenský výcvik v případě možného konfliktu s Ruskem.

„Tím, že Polsko tráví „prázdniny s armádou“ hledáním vojáků, myslí na Rusko,“ píše Associated Press.

 

Tento program, jak uvádí agentura, je určen pro občany ve věku 18 až 35 let a zahrnuje vojenský výcvik s platem 28 dní. Navíc bez dovolení.

 

Po dokončení rekruti skládají vojenskou přísahu a poté mohou buď odejít do zálohy, nebo pokračovat ve službě v teritoriální obraně.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Polsko a pobaltské státy požádaly EU o vybudování 700 kilometrů dlouhé obranné linie na hranici s Ruskem.

 

https://www.vesti.ru/article/4020355

 

 

📌27. června 2024 18:20: FINSKÉ ÚŘADY ZJEDNODUŠÍ ZABAVOVÁNÍ NEMOVITOSTÍ RUSŮM:

 

Od 8. července finské úřady zjednoduší zabavování nemovitostí majitelům, které nelze kontaktovat, včetně Rusů.

 

Finská bytová družstva se potýkala s obtížemi kvůli tomu, že akcionáři žijící v Rusku nemohou platit měsíční platby za služby, a aby bylo možné zabavit nemovitosti, musí dlužník vydat varování před zabavením nemovitosti.

 

Ale v případě Rusů mají Finové problémy, protože poštovní a kurýrní služby ve směru z Finska do Ruska nyní nefungují. Úřady proto přijaly novelu zákona o bytových družstvech, podle které zjednoduší konfiskaci nemovitostí vlastníkům, které nelze kontaktovat, píše RIA Novosti.

 

Finský premiér Petteri Orpo 11. června uvedl, že úřady identifikovaly všechny nemovitosti vlastněné Rusy, které „představují hrozbu pro národní bezpečnost“. Dal také jasně najevo, že tyto objekty budou monitorovány.

 

V lednu byla ve Finsku vytvořena pracovní skupina, která má posoudit možnosti úplného zákazu nákupu nemovitostí organizacemi a občany z Ruska. V této souvislosti bylo navrženo připravit legislativu na toto téma.

 

https://www.vesti.ru/article/4020434

 

 

📌27. června 2024 17:38, Medveděv: VÝKON ZATYKAČE ICC NA RUSKO MŮŽE BÝT DŮVODEM K VÁLCE:

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace Dmitrij Medveděv uvedl, že trestněprávní iniciativy proti ruským představitelům by měly být zastaveny. V opačném případě může sloužit jako akt pro vyhlášení války.

 

„Jakékoli trestněprávní iniciativy, jejichž cílem je dostat ruské a zahraniční představitele obecně, kteří mají imunitu, před spravedlnost, musí být zastaveny,“ řekl Medveděv během Petrohradského mezinárodního právního fóra, vysílaného televizním kanálem Rossija 24.

 

Místopředseda Bezpečnostní rady Ruské federace také poznamenal, že v protiruských případech Mezinárodního trestního soudu vidí jednání států, které neskrývají své rusofobní nálady. A dal jasně najevo, že formálně by to mohlo vést k otevřené válce.

 

„Za určitých okolností se výkon nezákonného a neúčinného rozhodnutí o zatčení jeho představitelů ve vztahu k určitému státu může stát aktem vyhlášení války a může být považován za casus belli,“ uzavřel Medveděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4020351

 

 

📌27. června 2024 18:29, Americký velvyslanec Burns: RUSKÁ VOJENSKO-PRŮMYSLOVÁ ZÁKLADNA SE OD ZAČÁTKU NWO STALA SILNĚJŠÍ:

 

Velvyslanec Spojených států v Číně Nicholas Burns uvedl, že v tuto chvíli je vojensko-průmyslová základna Ruské federace mnohem silnější, než byla před zahájením speciální operace na Ukrajině.

 

„Tato vojensko-průmyslová základna (Ruska) je nyní mnohem silnější, než byla ještě před začátkem (NWO),“ řekl v rozhovoru pro Bloomberg.

 

Odborníci z britského Institutu pro bezpečnostní a obranná studia již dříve uvedli, že protiruské sankce ze strany západních zemí nemají silný vliv na práci vojensko-průmyslového komplexu Ruské federace.

 

https://www.vesti.ru/article/4020460

 

 

📌27. června 2024 18:35, NYT: NATO SE POKUSÍ ZELENSKÉHO UKLIDNIT:

 

Severoatlantická aliance se podle deníku New York Times pokusí uklidnit hlavu kyjevského režimu Volodymyra Zelenského příslibem dlouhodobé podpory.

 

Země NATO hodlají takový návrh učinit, aby se nadcházející summit bloku konal v klidnější atmosféře než ten předchozí, vysvětluje deník. Před rokem na summitu aliance Zelenskyj vyjádřil nespokojenost s tím, že Ukrajina nedostala jasné termíny pro jednání o přistoupení k Commonwealthu, upřesňuje materiál.

 

V článku se také uvádí, že Ukrajina, stejně jako řada evropských států, doufala, že na schůzce lídrů NATO, která se bude konat od 9. do 11. července, budou Kyjevu nabídnuty přístupové rozhovory. Místo toho však blok hodlá oznámit vytvoření mise v Německu, která bude koordinovat všechny druhy pomoci kyjevskému režimu.

 

Washington již dříve uvedl, že Ukrajina neobdrží pozvání do NATO na nadcházejícím summitu aliance.

 

Sám Zelenskyj byl navíc požádán, aby se nezabýval otázkou vstupu Ukrajiny do vojensko-politické aliance v roce 2024, napsal The Daily Telegraph s odvoláním na zdroje ve Spojených státech a EU.

 

https://www.vesti.ru/article/4020469

 

 

📌27. června 2024 18:38: RUSKO A UZBEKISTÁN SE DOHODLY NA ZAHÁJENÍ VÝSTAVBY JADERNÝCH ELEKTRÁREN S NÍZKÝM VÝKONEM:

 

Zpráva na webu Uzatom říká, že výstavba jaderné elektrárny s nízkým výkonem v Uzbekistánu na základě smlouvy s Rosatomem začne na podzim tohoto roku. Strany podepsaly protokol o zahájení smlouvy.

 

Zástupci Rosatomu a Uzatomu si prohlédli území, kde na podzim začnou práce na vytvoření infrastruktury budoucí jaderné elektrárny.

 

Podle uzbecké strany centrála pro výstavbu jaderné elektrárny identifikovala prioritní úkoly, které umožňují zahájit práce na staveništi v předepsaném čase. Nyní bude v areálu zahájena výstavba potřebné infrastruktury a tábora stavitelů.

 

Na konci května letošního roku podepsaly Atomstrojexport a Státní jednotný podnik „Ředitelství pro výstavbu jaderných elektráren“ v rámci Agentury pro atomovou energii při kabinetu ministrů Republiky Uzbekistán smlouvu na výstavbu SMR v republice.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/4020479

 

 

📌27. června 2024 17:54, MINISTERSTVO VNITRA: LETOS BYLO Z RUSKA VYHOŠTĚNO PŘES 30 TISÍC ZAHRANIČNÍCH PORUŠOVATELŮ:

 

Tiskové středisko Ministerstva vnitra Ruska uvedlo, že od začátku roku 2024 bylo ze země vyhoštěno více než 30 tisíc zahraničních pachatelů.

 

Podle ruského ministerstva vnitra bylo od začátku letošního roku z Ruské federace vyhoštěno přes 30 tisíc cizích státních příslušníků, kteří porušili zákon. To je dvakrát více než ve stejném období loňského roku.

 

Ministerstvo poznamenalo, že strážci zákona uzavřeli vstup pro 100 tisíc cizinců, což je o 55 % více než před rokem.

 

Ministerstvo vnitra Ruska apelovalo na cizince, aby striktně dodržovali migrační legislativu.

To platí zejména pro registraci otisků prstů, fotografování, lékařské vyšetření na nebezpečné nemoci a také testování na užívání drog. Kromě toho jsou cizinci vyzýváni, aby se vyvarovali porušování pravidel registrace migrace a skutečného pobytu na dané adrese.

 

Ministerstvo vnitra také zdůraznilo, že díky moderním informačním technologiím je možné provádět personalizované sledování legálnosti pobytu v Rusku.

 

Šéf Rosobrnadzoru Anzor Muzajev již dříve řekl, že migranti by měli mluvit rusky na úrovni absolventů škol

 

https://www.vesti.ru/article/4020395

 

 

📌27. června 2024 19:12: RESTART BÝVALÉHO ZÁVODU VOLKSWAGEN V KALUZE JE NAPLÁNOVÁN NA 1. SRPNA:

 

Zahájení provozu automobilky Volkswagen v Kaluze je naplánováno na 1. srpna. Oznámili to zaměstnancům na celozávodní schůzce ve čtvrtek 27. června.

 

Jak uvedl odborový svaz ASM AGR ve své skupině VKontakte, v první fázi převezme práci více než 500 pracovníků, kteří budou muset pracovat ve třech směnách.

 

Odborový svaz, který je součástí jednoho z největších odborových svazů pracovníků automobilového a zemědělského strojírenství v Ruské federaci v zemi, podporuje všechny pracovníky závodu Kaluga.

 

V současné době je vlastníkem společnosti AGR. Předpokládá se, že společnost bude vyrábět ruské automobily.

 

Továrna Volkswagenu v Kaluze spolu s dalšími automobilovými podniky, zejména Volvo, PSMA Rus, pozastavila práci po zavedení protiruských sankcí. Dříve v Kaluze byla obnovena sériová výroba crossoverů Citroen. Dopravník byl spuštěn po 20 měsíční odstávce.

 

https://www.vesti.ru/auto/article/4020416

 

 

📌27. června 2024 18:39: MEDVEDĚV PŘIPUSTIL, ŽE ZÁMĚRNĚ ČINÍ APOKALYPTICKÁ PROHLÁŠENÍ:

 

Místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv připustil, že někdy záměrně činí pesimistická nebo dokonce apokalyptická prohlášení.

 

„Chci, aby se všichni zamysleli nad tím, co se děje ve světě,“ vysvětlil na plenárním zasedání Petrohradského mezinárodního právního fóra (SPBILF).

 

Podle Medveděva se nyní dějí bezprecedentní věci. Vyzval všechny, kdo mají zájem na stabilitě, aby spojili své úsilí a pokusili se učinit svět vyváženějším, píše TASS.

 

Medveděv již dříve řekl, že moderní svět a právní systém v něm zavedený dospěly do bodu, odkud není návratu. V tomto ohledu je nyní společným cílem najít základ pro řešení rozporů, které jsou vyhrocené až do krajnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/4020464

 

 

📌27. června 2024 19:51: TURECKO PŘITVRZUJE V BOJI PROTI FIKTIVNÍM SŇATKŮM:

 

Turecko pokračuje v potlačování fingovaných sňatků, jejichž cílem je získat občanství země.

 

Podle DHA turecké ministerstvo vnitra zaslalo sňatkovým úřadům oběžník, v němž požadovalo, aby se manželství neuzavřelo, pokud manžel nemá zákonné právo pobývat v zemi. Ředitelství pro záležitosti občanství upozornilo na výrazný nárůst počtu fiktivních manželství v zemi od počátku roku 2000, účelem takových svazků je získat povolení k pobytu nebo občanství v Turecku.

 

Kromě toho dopis uvádí, že často jsou uzavírány fiktivní sňatky s těmi, kteří představují nebezpečí pro Turecko, nebo s těmi, kteří vstoupili do země nelegálně.

 

Nyní lze žádost o uzavření manželství posoudit pouze s platným průkazem totožnosti a dokladem potvrzujícím zákonná práva k pobytu.

 

Připomeňme, že poslanci Státní dumy podpořili návrh zákona proti fiktivním sňatkům s cizinci.

 

https://www.vesti.ru/article/4020553

 

 

📌27. června 2024 19:05: KREML POTVRDIL NÁVŠTĚVU PALESTINSKÉHO VŮDCE V RUSKU:

 

Šéf Palestinské národní samosprávy Mahmúd Abbás navštíví Rusko v blízké budoucnosti.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov potvrdil, že návštěva palestinského vůdce se nyní připravuje. Jeho načasování bude včas oznámeno.

 

Podle agentury RIA Novosti přijede Mahmúd Abbás do naší země 18. srpna.

 

V prosinci 2023 vedli Vladimir Putin a Mahmúd Abbás telefonický rozhovor, během něhož se vyslovili pro brzké ukončení krveprolití v zóně palestinsko-izraelského konfliktu. Vladimir Putin hovořil o krocích, které Rusko podniká k vyřešení konfliktu a dodávkám humanitární pomoci do pásma Gazy.

 

https://www.vesti.ru/article/4020494

 

 

📌27. června 2024 19:07, KLIČKO: V ENERGETICKÉM ZAŘÍZENÍ V KYJEVĚ DOŠLO K VÝBUCHU:

 

V energetickém zařízení v kyjevské čtvrti Ševčenkivskyj došlo k výbuchu, uvedl na kanálu Telegram starosta města Vitalij Kličko.

 

Dodal, že po výbuchu vypukl požár. Na místo mimořádné události vyjely záchranné složky.

 

Kličko neupřesnil, o jakém objektu mluví.

 

Později starosta Kyjeva vysvětlil, že podle záchranných služeb došlo k výbuchu v důsledku zkratu v trafostanici. V důsledku incidentu nebyl nikdo zraněn.

 

Kromě toho se dnes brzy ráno ozvaly výbuchy v Kyjevě a Starokostiantyniv v Chmelnické oblasti. V tu chvíli se rozezněl letecký poplach. Ukrajinská média také informovala o nových explozích v Ivano-Frankivské oblasti.

 

Rusko udeřilo na ukrajinskou vojenskou a energetickou infrastrukturu poté, co 8. října 2022 vyhodilo do povětří Krymský most. Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov vysvětlil, že ruské ozbrojené síly na Ukrajině nezasahují sociální zařízení. Používají vysoce přesné zbraně k ničení pouze cílů, které přímo nebo nepřímo souvisejí s vojenským potenciálem země.

 

https://www.vesti.ru/article/4020491

 

 

📌27. června 2024 19:00: V JAROSLAVLSKÉ OBLASTI HOŘÍ SKLAD S OBUVÍ:

 

V Jaroslavské oblasti hasiči bojují s požárem, který zachvátil hangár ve městě Ljubim.

 

Podle ruského ministerstva pro mimořádné situace začal ve městě Ljubim hořet sklad s obuví. Požár zachvátil plochu 4800 metrů čtverečních, v důsledku požáru se částečně zřítila střecha budovy.

 

Ministerstvo uvedlo, že na hašení požáru se podílelo více než 40 specialistů ministerstva pro mimořádné situace a 12 jednotek speciální techniky. Podle posledních informací byl požár lokalizován na ploše 5000 metrů čtverečních.

 

https://www.vesti.ru/article/4020493

 

 

📌27. června 2024 18:43: BOJOVNÍCI ESPANIOLY ZNIČILI OPAKOVAČE OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA NEJVYŠŠÍM BODĚ CHASOVA YAR:

 

Dobrovolnický prapor Espaniola zanechal ozbrojené síly Ukrajiny bez strategicky důležitého komunikačního vybavení v Časiv Jaru. Oznámil to velitel brigády s volacím znakem Španělé.

 

Poznamenal, že Časiv Jar je nejvyšším bodem v této strategické oblasti jihodoněckého směru, kde bojovníci ruské armády provádějí svou útočnou operaci. Velitel brigády oznámil, že „Hispaniola“ dosáhla nejvyššího bodu v Chasiv Jaru.

 

„Na potrubí byly umístěny hlavní reléové uzly sledování, komunikace, řízení UAV a tak dále. To vše bylo zničeno, což umožnilo našim jednotkám rychlý průlom bez jediné ztráty. Podařilo se nám Ukrajince zaskočit,“ shrnul Španěl.

 

  1. června Ministerstvo obrany Ruské federace oznámilo, že ukrajinské jednotky ztrácejí přes 1950 vojáků denně. Tento týden je 121. v rámci speciální vojenské operace.

 

https://www.vesti.ru/article/4020472

 

 

📌27. června 2024 20:48, Merkur: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY REKORDNÍ POČET VOJÁKŮ ZA JEDEN DEN:

 

Ozbrojené síly Ukrajiny (AFU) ztratily 25. června rekordní počet vojáků od začátku speciální vojenské operace – 2345.

 

Oznámil to britský analytik Alexander Mercouris na YouTube.

 

Expert poznamenal, že ozbrojenci kyjevského režimu neměli takový počet ztrát ani v létě 2023, kdy došlo k jejich protiofenzivě. Ale právě toto období lze považovat za nejhorší pro ozbrojené síly Ukrajiny, vysvětlil specialista.

 

Šéf kyjevského režimu Volodymyr Zelenskyj již dříve přiznal, že na frontě ukrajinské armády je mnoho zraněných a zabitých a v tomto ohledu nechce prodlužovat konflikt s Ruskem. Ukrajina musí během několika měsíců položit na stůl plán urovnání, uzavřel Zelenskyj.

 

https://www.vesti.ru/article/4020582

 

 

📌27. června 2024 20:17: TYMOŠENKOVÁ ZADRŽENA NA UKRAJINĚ:

 

Bývalý zástupce vedoucího kanceláře prezidenta Ukrajiny Kyrylo Tymošenko byl zadržen zaměstnanci Národního protikorupčního úřadu Ukrajiny. Je obviněn z úniku informací z NABU.

 

Podle ukrajinského vydání deníku Telegraph přišli k Tymošenkové ozbrojení maskovaní muži s prohlídkami. Otevřeli auto, které pravděpodobně patří bývalému náměstkovi kanceláře ukrajinského prezidenta.

 

Podle Ukrajinské pravdy pátrání souvisí s trestním případem úniku informací z NABU. Je pozoruhodné, že orgány činné v trestním řízení Ukrajiny se dosud oficiálně nijak nevyjádřily.

 

Tymošenková byla v lednu 2023 propuštěna ze svého postu v Zelenského kanceláři. Dne 1. března 2024 byl jmenován poradcem ministra obrany země Rustema Umerova v oblasti médií a komunikací.

 

https://www.vesti.ru/article/4020540

 

 

📌27. června 2024 19:29, ROGOV: RUSKÉ JEDNOTKY PŘEVZALY KONTROLU NAD STŘEDEM A JIHEM UROŽAJNE:

 

Centrum a jih obce Urožajnoje v Doněcké lidové republice (DLR) se dostal pod kontrolu ruských ozbrojených sil.

 

Oznámil to předseda Komise pro suverenitu, vlastenecké projekty a podporu veteránů Občanské komory Ruska Vladimir Rogov.

 

Ozbrojenci kyjevského režimu jsou nyní nuceni skrývat se ve sklepích v severní části osady. Mezitím tam ruské jednotky pracují s těžkým dělostřelectvem a shazují vysoce výbušné bomby, řekl agentuře TASS.

 

V dubnu jednotky skupiny Vostok nedovolily ukrajinské armádě posílit své pozice u obce Urožajnoje a vesnice Staromayorskoje v DLR.

 

V květnu „východní“ skupina obsadila výhodnější linie u Urožajnoje.

 

https://www.vesti.ru/article/4020532

 

 

📌27. června 2024 20:43: SERGEJ LAVROV ODSOUDIL POKUS O VOJENSKÝ PŘEVRAT V BOLÍVII:

 

Ministr zahraničí Sergej Lavrov telefonicky hovořil s bolivijskou ministryní zahraničí Celindou Sosa Lundovou. V rámci rozhovoru Lavrov odsoudil pokus o vojenský převrat v Bolívii, který byl proveden 26. června.

 

Informovala o tom tisková služba ruského ministerstva zahraničí. „Ruská strana ostře odsoudila pokus o vojenský převrat v Bolívii 26. června. Byla zdůrazněna nepřípustnost jakýchkoli akcí směřujících k podkopání ústavních základů suverénních států.“

 

Lavrov vyjádřil „plnou a neochvějnou podporu Ruska vládě prezidenta Luise Arce Catacora a znovu potvrdil solidaritu s bratrskou Bolívií, spolehlivým strategickým partnerem Ruska,“ uvedlo ministerstvo v prohlášení.

 

  1. června došlo v Bolívii k pokusu o vojenský převrat. V hlavním městě začalo „nepravidelné rozmisťování vojsk“, v souvislosti s nímž prezident Arce vyzval k respektování demokracie. Později bylo oznámeno, že převrat byl potlačen.

 

https://www.vesti.ru/article/4020595

 

 

📌27. června 2024 21:16: SPOJENÉ STÁTY TVRDÍ, ŽE SE VE VESMÍRU ÚDAJNĚ ROZPADL RUSKÝ SATELIT:

 

Vesmírné velitelství amerických ozbrojených sil tvrdí, že ruský satelit Resurs P se rozpadl na oběžné dráze Země. Americké ministerstvo dalo jasně najevo, že to může potvrdit.

 

„Vesmírné velitelství může potvrdit zničení vyřazené ruské kosmické lodi Resurs P1,“ uvedlo velení v prohlášení na sociální síti X. „Stalo se to na nízké oběžné dráze Země 26. června.“

 

Američané tvrdí, že se zařízení rozpadlo na 100 částí. Zároveň poznamenali, že velení amerických ozbrojených sil v tomto ohledu nevidí žádnou hrozbu.

 

Resurs-P může být aktivně provozován po dobu pěti let, které jsou stanoveny jako doba aktivní existence na oběžné dráze.

 

Tato zařízení jsou určena pro vysoce detailní, širokoúhlé a hyperspektrální optoelektronické pozorování zemského povrchu. Získané informace jsou využívány Ministerstvem pro mimořádné situace, Ministerstvem zemědělství, Ministerstvem přírodních zdrojů, Roshydrometem, Rosreestrem a Spolkovou agenturou pro rybolov.

 

https://www.vesti.ru/article/4020584

 

 

📌27. června 2024 22:47: SPOJENÉ STÁTY A IZRAEL JEDNAJÍ O PŘEDÁNÍ AŽ OSMI SYSTÉMŮ PROTIVZDUŠNÉ OBRANY PATRIOT DO KYJEVA:

 

Spojené státy a Izrael jednají s Ukrajinou o otázce předání systémů protivzdušné obrany Patriot do Kyjeva, které má Tel Aviv.

 

Podle deníku Financial Times probíhají jednání o dodávce až osmi systémů. Zúčastnili se jich již americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan, vedoucí kanceláře ukrajinského prezidenta Andrij Jermak a ministr zahraničí Dmytro Kuleba.

 

Podle publikace Izrael v dubnu oznámil, že se chce zbavit osmi baterií Patriot, které jsou staré více než 30 let, a nahradit je modernějšími zbraněmi.

 

Pokud bude dosaženo dohody, systém protivzdušné obrany bude nejprve odeslán z Izraele do Spojených států a poté předán na Ukrajinu. Ne všech osm systémů však lze přenést.

 

Novinář Financial Times poznamenává, že Kyjev má nyní pouze dva systémy Patriot. Jednu obdržel ze Spojených států, druhou z Německa a Nizozemska. Nizozemský ministr obrany Kaisu Olngren nedávno slíbil, že Ukrajina dostane další Patriot, který bude sestaven z náhradních dílů, které Nizozemsko naverbovalo společně s jinou zemí.

 

Ukrajina dlouhodobě žádá západní spojence, aby jí dodali další systémy protivzdušné obrany Patriot. Volodymyr Zelenskyj v polovině června uvedl, že země potřebuje k uzavření nebe nejméně sedm takových systémů.

 

Na konci června vyšetřovací výbor uvedl, že ruský letoun Il-76 s ukrajinskými zajatci byl 24. ledna zasažen raketou Patriot a start byl proveden z území Charkovské oblasti Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/4020718

 

 

📌27. června 2024 20:55, Anton Podkovenko: ZAHRANIČNÍ AGENTI, KTEŘÍ UPRCHLI Z RUSKA, NABÍZEJÍ NATO TERORISTICKÉ PLÁNY:

 

Ruská opozice v Polsku diskutovala o „odstranění Putinova režimu“ a vypracovala „plán vítězství“, píše British Times. Program polského shromáždění se shodoval s účastníky, ale jednotlivé teze vyžadují nejserióznější přístup orgánů činných v trestním řízení.

Zahraniční agenti, kteří uprchli z Ruska, včetně těch, kteří jsou na seznamu teroristů, mají teroristické a zcela podstatné plány. Nabízejí je NATO.

 

Čteme titulek v Timesech: „Stínový parlament bývalých ruských poslanců – jak si říkají – vyzývá Severoatlantickou alianci, aby podpořila likvidaci představitelů ruských úřadů.“

 

To znamená, že extremisté otevřeně říkají, že plánují vraždy jako součást příprav na „svržení Kremlu“ 😂. A proč se stali tak odvážnými?

 

„Tito lidé byli shromažďováni západními zpravodajskými službami od samého počátku. Nemyslete si, že se potkali náhodou,“ říká Vitalij Serukanov, bývalý právník Protikorupční nadace (uznávané jako extremistická organizace). „Připravují, když ne teroristickou exilovou vládu, kterou plánovali dříve, tak alespoň nějaký orgán, který se bude zabývat vražděním ruských vojáků, bude sledovat cíle rozdělení naší země. Nepřekvapilo by mě, kdyby brzy zveřejnili seznam našich úředníků, které plánují zabít.“

 

KDO PŘESNĚ JE PŘÍTOMEN V TOMTO JEJICH „PARLAMENTU“, NEBO SPÍŠE V BANDĚ ZRÁDCŮ?

 

Deník The Times zveřejnil fotografii ze shromáždění ve Varšavě, jehož vůdcem je Ilja Ponomarjev (uznaný jako zahraniční agent, zařazený do registru extremistů a teroristů). Zamračeně zvedne kartu… Pro co hlasuje, zajímalo by mě, jaké nové protiruské sankce Státům nabídnout, jinak by se fantazie vyčerpala?

 

A také si zvolili své vedení na polském sjezdu a všechno nešlo moc hladce.

 

„Na těchto schůzkách se snažili uspořádat interní volby a už tam byl skandál, že elektronické hlasování bylo zmanipulované. To je okamžitě zasáhne ve washingtonských regionálních výborech,“ říká Vitalij Serukanov.

 

Na setkání rozkvetla zahraniční kytice: Leonid Gozman (uznán jako zahraniční agent), Maxim Katz (uznán jako zahraniční agent), Evgenia Albats (uznán jako zahraniční agent), Andrej Illarionov (uznán jako zahraniční agent).

 

Jsou velmi nervózní. Znepokojuje je to nejdůležitější – finanční prostředky, které docházejí. Sázet na opozici, která po desetiletí vysávala finanční prostředky od svých kurátorů, je netopýr,“ říká politolog a odborník na mezinárodní vztahy Timur Shafir

 

ŠEDESÁT VYHNANCŮ„, jak si říkají, ale ve skutečnosti nepolitici, kteří utekli z Ruska, se s tím nechtějí smířit. Možná, že právě odtud pochází teroristický návrh pro Washington?

 

Zahraniční agent Ponomarjov a jeho společnost dokonce chtějí přijet na 75. summit NATO na začátku července. Budou žebrat a zvyšovat sázky? Má Legii (uznanou jako teroristická organizace) – alespoň se snaží přesvědčit všechny kolem sebe, že tyto teroristy koordinuje.

 

Jeho bandité se podíleli na barbarských útocích v oblasti Belgorodu a byli viděni v mnoha dezinformačních faktech a jejich letáky byly zabaveny před dvěma lety při prohlídkách správců kanálů YouTube a telegramu, které Ponomarjev nazval svou „sítí“.

 

„Ten člověk je prostě šašek. Ponomarjev sám nevystupuje jako zdroj hrozby, legitimizuje nepřátelské akce proti Ruské federaci ze strany struktur závažnějších, než je on sám. Například od zahraničních zpravodajských služeb, od ukrajinských teroristů. A pak mohou říct: podívejte, to nejsme my, to je Ponomarev,“ říká právník Ilja Remeslo, člen Veřejné komory Ruské federace.

 

Shromáždění ve Varšavě, kde zahraniční agenti málem bojovali kvůli zmanipulovaným volbám; současné PR v britských médiích – to vše může být docela dobře zástěrkou pro teroristické záměry Anglosasů. Nikdo z nich se za něj však nemůže schovat.

 

https://www.vesti.ru/article/4020607

 

 

📌27. června 2024 21:10: VÝPOČET URAGAN UDEŘIL NA VYBAVENÍ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BĚHEM ROTACE:

 

Výpočet Uragan MLRS zasáhl konvoj vozidel Ozbrojených sil Ukrajiny. To se stalo během rotace.

 

O incidentu vyprávěl zástupce velitele 275. pluku 1. gardové tankové armády skupiny vojsk „Západ“ s volacím znakem Levitan. Výpočet bojového vozidla Uragan podle něj zůstává na účtu nejlepší. Personál má spoustu zasažených cílů, cituje RIA Novosti slova bojovníka.

 

Již dříve bylo oznámeno, že dobrovolnický prapor „Espanyola“ opustil ozbrojené síly Ukrajiny bez strategicky důležitého vybavení pro komunikaci v Chasiv Jaru.

 

https://www.vesti.ru/article/4020617

 

 

📌28. června 2024 0:02: ZLOČINECKOU SKUPINU V DAGESTÁNU VYTVOŘIL SYN BÝVALÉHO ŠÉFA SERGOKALINSKÉHO OKRESU:

 

Zločineckou skupinu, která byla organizována za účelem páchání teroristických útoků v Dagestánu, vytvořil syn bývalého šéfa Sergokalinského okresu republiky Magomed Omarov.

 

„… (Komplic militantů – pozn. red.) připojil se ke skupině vytvořené O.M. Omarovem… Poté se členové zločinecké skupiny, sjednoceni společnými motivy, začali připravovat na spáchání teroristických činů na území Dagestánu,“ uvedl Nejvyšší soud Dagestánu v tiskové zprávě o zatčení komplice militantů, který pomáhal při teroristickém útoku v Derbentu.         Jak je uvedeno ve zprávě soudu, aby se Osman Omarov mohl podílet na páchání zločinů, požadoval, aby ho komplicové uznali za jediného vůdce gangu a složili mu přísahu.

 

Připomeňme, že 23. června v Derbentu a Machačkale zaútočili ozbrojení militanti na dvě synagogy, dva pravoslavné kostely a stanoviště dopravní policie. V souvislosti s teroristickými útoky byla zahájena trestní řízení. Podle posledních informací se obětí útoku stalo 21 lidí, více než 40 lidí bylo zraněno. Krajské úřady vyhlásily 24., 25. a 26. červen dnem smutku. Bezpečnostní síly zabily pět militantů, kteří se podíleli na teroristických útocích.

 

https://www.vesti.ru/article/4020731

 

 

📌28. června 2024 01:10: BĚHEM DNE OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY 25KRÁT OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny 25krát ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny ve svém kanálu Telegram informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném centru pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, mise zaznamenala 25 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 15 útoků ve směru Doněck, devět útoků ve směru Gorlovka, jedno ostřelování ve směru Velikonovosilka.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 65 jednotek různé munice, hlásí RIA Novosti. V důsledku ostřelování byl zraněn jeden člověk.

 

Za předchozí den bylo zaznamenáno 46 útoků.

 

https://www.vesti.ru/article/4020758

 

 

📌28. června 2024 00:15, Zelenskyj: UKRAJINA NECHCE PRODLUŽOVAT KONFLIKT KVŮLI TĚŽKÝM ZTRÁTÁM:

 

Ukrajina nechce konflikt prodlužovat, protože má na bojišti mnoho zraněných a zabitých. Oznámil to prezident Volodymyr Zelenskyj po příjezdu na summit EU.

 

„Musíme předložit tento plán (osídlení – pozn. red.) na stole několik měsíců. Nemáme moc času, protože máme spoustu raněných a zabitých na bojišti <… >. Proto nechceme, aby tato válka trvala roky,“ citovala ho agentura TASS.

 

Ruský prezident Vladimir Putin na setkání s vedením ministerstva zahraničí 14. června pojmenoval podmínky pro vyřešení ukrajinského konfliktu. Mezi ně patří stažení ozbrojených sil Ukrajiny z Donbasu a Novoruska, odmítnutí Ukrajiny vstoupit do NATO. Moskva považuje za nezbytné zrušit západní sankce vůči ní a také zřídit pro Ukrajinu status nezúčastněné země a bezjaderný status. Kyjev odmítl ruský mírový plán.

 

https://www.vesti.ru/article/4020733

 

 

📌28. června 2024 00: 42, Politico: LÍDŘI EU SCHVÁLILI KANDIDATURU NOVÉHO PŘEDSEDY EVROPSKÉ RADY:

 

Vedoucí představitelé Evropské unie schválili kandidaturu bývalého portugalského premiéra Antónia Costy na post předsedy Evropské rady.

 

Estonská premiérka Kaja Kallasová byla jmenována vysokou představitelkou EU pro zahraniční věci.

 

„Lídři EU ve čtvrtek dali zelenou… Náklady na to, aby se stal příštím předsedou Evropské rady a podpořil… Kallasová, aby se stala příští vrcholnou diplomatkou bloku,“ uvedl server Politico s odvoláním na své zdroje.

 

Je třeba poznamenat, že Ursula von der Leyenová zůstává v čele Evropské komise i ve druhém funkčním období.

 

https://www.vesti.ru/article/4020759

 

 

📌28. června 2024 01: 06, Lebeděv: OZBROJENÉ SÍLY RF ZASÁHLY POSÁDKU HIMARS, KTERÁ ZAÚTOČILA NA KRYM:

 

Ruské ozbrojené síly udeřily u vesnic Ševčenkove a Kotljarovo v Mykolajivské oblasti. Bylo tam vidět zařízení HIMARS, které zaútočilo na Krym.

 

Jak řekl agentuře RIA Novosti koordinátor Nikolajevského metra Sergej Lebeděv, ve 21:45 v oblasti vesnic Ševčenkovo a Kotljarovo, poblíž letiště Kulbakino, zahřměl výbuch.

 

„Podle místních obyvatel byla exploze dvojitá, s největší pravděpodobností se jednalo o sklad munice pro systém HIMARS. Je to místo, odkud byly pravidelně odpalovány rakety dlouhého doletu směrem k Chersonské oblasti a Krymu,“ řekl Lebeděv.

 

Dodal, že podzemí informovalo, že zařízení HIMARS bylo v provozu během úderu na Sevastopol.

 

Lebeděv také řekl, že mu místní obyvatelé poslali zprávu: „… Nikolajev. Asi 21.45, dobrý příjezd do oblasti Ševčenkove. Se sekundární detonací. Po dlouhou dobu mohl každý, kdo měl výhled na Cherson, pozorovat oheň z okraje města.“

 

Podle bojovníka bylo po úderu vidět asi deset sanitek, které byly zastaveny na kontrolním stanovišti a zadrženy, dokud z místa výbuchu neodjely tři posádky vojenské sanitky.

 

„Vojenské sanitky odvážejí buď nejvyšší důstojníky ozbrojených sil Ukrajiny, nebo důležité zahraniční specialisty,“ vysvětlil Lebeděv.

 

https://www.vesti.ru/article/4020698

 

 

📌28. června 2024 04:15: SUMMIT EU NESCHVÁLIL PŘIDĚLENÍ PŮJČKY UKRAJINĚ VE VÝŠI 50 MILIARD DOLARŮ:

 

Na summitu Evropské unie nebylo dosaženo dohody o přidělení půjčky Ukrajině ve výši 50 miliard dolarů, uvedl předseda EU Charles Michel.

 

O Michelově prohlášení informovala agentura TASS. Jak již bylo uvedeno, hovoříme o půjčce využívající příjmy z ruských aktiv. Diskuse bude pokračovat.

 

Hlava EU vyjádřila přesvědčení, že Evropská unie v nadcházejících týdnech přijme rozhodnutí o poskytnutí tohoto balíčku pomoci Ukrajině.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podepsal s Evropskou unií bezpečnostní dohodu. Za EU dohodu podepsali šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová a Charles Michel.

 

https://www.vesti.ru/article/4020786

 

 

📌28. června 2024 03: 55: DEVĚT UKRAJINSKÝCH DRONŮ SESTŘELENO NAD SMOLENSKOU OBLASTÍ:

 

Devět ukrajinských dronů bylo sestřeleno silami protivzdušné obrany a elektronického boje nad Počinkovským okresem ve Smolenské oblasti.

 

„Nad Počinkovským okresem síly protivzdušné obrany a elektronického boje zmařily pokus o útok na devět kamikadze dronů ukrajinského režimu na vojenský objekt ruských ozbrojených sil,“ uvádí kanál Telegram šéfa regionu Vasilije Anochina.

 

Podle předběžných údajů nejsou žádné oběti ani škody. Na místě pracují operativní složky.

 

Podle nejnovějších údajů bylo nad Brjanskou oblastí zničeno pět ukrajinských bezpilotních letounů.

 

https://www.vesti.ru/article/4020815

 

 

📌28. června 2024 4:58, Krasnov: BYROKRACIE PŘI PLACENÍ POJIŠTĚNÍ ÚČASTNÍKŮM SPECIÁLNÍ VOJENSKÉ OPERACE JE NEPŘIJATELNÁ:

 

Generální prokurátor Ruska Igor Krasnov během osobního přijetí občanů v Chabarovsku uvedl, že byrokracie při vyplácení pojištění účastníkům speciální vojenské operace je nepřijatelná.

 

„Hlavní vojenský prokurátor pochopí důvody byrokracie ze strany vojenských úřadů a přijme nejtvrdší opatření. Nařídil jsem mu, abych se hlásil osobně, a v blízké budoucnosti přijmu ta nejtvrdší opatření,“ citovala Krasnova agentura RIA Novosti.

 

Konstatovali, že byrokracie a byrokracie v záležitostech, které souvisejí s dodržováním práv účastníků zvláštní operace, jsou nepřijatelné.

 

Krasnov pověřil prokurátora regionu, aby komplexně zkontroloval provádění právních předpisů při poskytování podpůrných opatření jak těm, kteří se ucházeli o jmenování, tak dalším občanům této kategorie.

 

Generální prokurátor také přislíbil, že se bude zabývat případy, kdy armáda, která utrpěla vážná zranění během speciální vojenské operace, nedostane technické rehabilitační prostředky (TSR), na které má nárok

 

„Teď se podívám na problém v zemi, existuje, kluci mi píšou,“ řekl.

 

Generální prokurátor uvedl, že obdržel odvolání od vojáka, který si stěžoval, že mu nebyla poskytnuta TSR a nebyl propuštěn z nemocnice.

 

„Tyto problémy vyžadují čas, ale myslím, že to zvládneme,“ řekl Krasnov.

 

https://www.vesti.ru/article/4020821

 

 

📌28. června 2024 5:37: TRUMP OPĚT SLÍBIL VYŘEŠIT UKRAJINSKÝ KONFLIKT:

 

Bývalý americký prezident Donald Trump slíbil, že před návratem do Bílého domu vyřeší ukrajinský konflikt.

 

„Zajistím, aby tento konflikt mezi Putinem a Zelenským byl vyřešen ještě před mou oficiální inaugurací do čela Bílého domu 20. ledna (2025 – pozn. red.). Lidé jsou zabíjeni a děje se to tak hloupě, tak nesmyslně,“ citovala Trumpa agentura RIA Novosti.

 

Poznamenal, že tento problém vyřeší ještě předtím, než převezme Bílý dům.

 

Připomeňme, že v Atlantě se koná televizní debata mezi současným americkým prezidentem Joem Bidenem a bývalým americkým vůdcem Donaldem Trumpem. Poprvé se televizní debaty konají v červnu, čtyři měsíce před prezidentskými volbami.

 

https://www.vesti.ru/article/4020780

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 28.06.2024“:

➡️☭☆ Iniciativy na Ukrajině, které ignorují Rusko, nepovedou k výsledkům, řekl Erdogan

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Čtrnáctiletá oběť během vykolejení vlaku v Komi zůstává ve vážném stavu a bude převezena do Výzkumného ústavu urgentní dětské chirurgie a traumatologie v Moskvě. Oznámil to krajský hejtman.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelečtí výsadkáři rozdrtí nepřítele poblíž Soledaru

Posádky 152mm tažených houfnic D-20 ničí dělostřelecké baterie, ostřelují zbraně, zbraně a vojenskou techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil, ničí obranné struktury a potlačují kontrolní body nepřítele ve směru Soledaro-Artemovsk.

Střelci pálí na dostřel více než 17 kilometrů, rychlost střelby dosahuje pěti ran za minutu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Požár ve skladu v Jaroslavské oblasti byl lokalizován na ploše 5 tisíc metrů čtverečních, uvádí ministerstvo pro mimořádné situace.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Probíhají prohlídky u bývalého zástupce šéfa Zelenského kanceláře Kirilla Tymošenka a pracují zástupci protikorupčního úřadu, píší ukrajinská média.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Biden neuvažuje o omilostnění Assange, říká Bílý dům

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Pokus o převrat v Bolívii mohl být vyprovokován zvenčí a způsoben touhou drancovat přírodní zdroje země, řekl RIA Novosti ministr obrany Edmundo Noviglio.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelečtí výsadkáři rozdrtí nepřítele poblíž Soledaru

Posádky 152mm tažených houfnic D-20 ničí dělostřelecké baterie, ostřelují zbraně, zbraně a vojenskou techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil, ničí obranné struktury a potlačují kontrolní body nepřítele ve směru Soledaro-Artemovsk.

Střelci pálí na dostřel více než 17 kilometrů, rychlost střelby dosahuje pěti ran za minutu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lídři EU se shodli na kandidatuře von der Leyenové na druhé funkční období v čele Evropské komise, píše Politico.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP