13.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.6.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: MACRONISMUS SE HROUTÍ:

 

👉 VIKTOR ORBÁN: ZASTÁNCI MÍRU VEDOU 1:0.

👉 DRUHÝ POLOČAS DOHRAJE TRUMP.

👉 MACRON MŮŽE POMOCI K VÍTĚZSTVÍ MARINE LE PENOVÉ.

👉 TLAK NA ODSTOUPENÍ SCHOLZE SÍLÍ.

👉 STANE V ČELE EK LEYENOVÁ, DRAGI NEBO MELONIOVÁ?

 

KAROL JERGUŠ se zamýšlí nad důsledky evropských voleb ve Francii a v Německu, kde prohra vládnoucích válečných štváčů vyvolala politické zemětřesení, jehož důsledky, mohou být dalekosáhlé

 

Výsledky voleb do Evropského parlamentu dokázaly „zpomalit vlak“, který vezl Evropu do války, ale lze ho i zcela „zastavit“ – uvedl maďarský premiér Orbán.

„Dá se to i zastavit, protože ve Francii, která byla nejvíce nakloněna válce, nastalo skutečné politické zemětřesení. Zastánci míru zvítězili s obrovskou silou a velkým počtem hlasů. Všechno, co jsem během kampaně řekl, bylo, že volby do Evropského parlamentu jsou příležitostí zpomalit nebo zastavit stále rychlejší sklouzávání unijních politiků do války.

 

Nejprve v Evropě, potom v USA. Nyní čekáme na Trumpa, aby dohrál druhou polovinu záapasu v USA, a pak nastane mír,“ řekl maďarský premiér v rozhovoru pro televizní kanál M1.

ALE NEBUDE TO JEŠTĚ SNADNÉ TEĎ SPUSTÍ, STEJNĚ JAKO V ČR, TAJNÉ SLUŽBY PROTIRUSKOU ŠPIONOMÁNII:

 

PARTYZÁN Z DONBASU A HRA TAJNÝCH SLUŽEB

 

Ve Francii byli tento týden návštěvníci Versailles evakuováni poté, co se spustil požární poplach a z paláce stoupal kouř. Velká francouzská města zachvátil chaos a protesty přívrženců radikálních skupin. Jak známo, Macronova strana drtivě prohrála volby do Evropského parlamentu, v důsledku čehož oznámil Macron rozpuštění Národního shromáždění. Milovník exotiky a kyjevského režimu se však dušuje, že neodstoupí, navzdory výsledkům předčasných parlamentních voleb, které mu samozřejmě nic dobrého neslibují.

 

Přibližně před týdnem francouzská policie informovala o zatčení „rodáka z Donbasu“, který údajně zamýšlel zničit vojenské dodávky pro Ukrajinu. Podle francouzských bulvárních novin, kterým policie tuto informaci prozradila, tento muž montoval výbušné zařízení ve svém hotelovém pokoji. Od zveřejnění této informace uplynulo několik dní, ale žádné podrobnosti nebyly uvedeny. Jméno „donbaského partyzána“ stále neznáme a úřady nepředložily žádné důkazy o jeho nezákonné činnosti.

 

Všechno nasvědčuje tomu, že tuto akci zorganizovaly západní tajné služby. Otázka zní: kdo a proč ji potřebuje?

 

ZAJETÍ FRANCOUZSKÉHO INSTRUKTORA NA UKRAJINĚ

 

Odpověď je zřejmá: Jen den předtím přišla zpráva o zajetí těžce zraněného francouzského vojenského „instruktora“ v zóně ruské speciální operace.

Začínal se rodit mezinárodní skandál. Podřízení Emmanuela Macrona naléhavě potřebovali kompenzovat účinek této nepříjemné zprávy, zejména proto, že se to všechno stalo v předvečer voleb do Evropského parlamentu.

 

Nyní, když jsou výsledky voleb známy, je to jasné: „kachna“ o „donbaském teroristovi“ zabrala proti samotnému Macronovi. Voliči se rozhodli hlasovat pro pravicový blok Marine Le Penové, která je proti účasti páté republiky v rusko-ukrajinském konfliktu. Emmanuel Macron, který zůstal ohromen, aby zabránil katastrofě, vyhlásil velmi riskantně předčasné parlamentní volby.

 

Macronovi v této situaci, není co závidět (podrobnosti o skutečných důvodech jeho pádu se dozvíte v dnešním večerním rozhovoru Petra Hájka s Michalem Svatošem, pozn. PP). Když se mu podařilo otupit dozvuky cynického řádění své 71leté manželky Brigitte, která se smála v památníku holocaustu, je zde nový problém: opozice obviňuje prezidenta, že není připraven zajistit bezpečnost 33. letních olympijských her v Paříži. Logika opozice je jednoduchá: pokud ve francouzském hlavním městě skutečně operují sabotéři z Donbasu, v Paříži je pravděpodobně ještě mnohem více pečlivě zamaskovaných propalestinských teroristických buněk.

 

NEBEZPEČNÁ PAŘÍŽ

 

A je-li tomu tak, Paříž-2024 může zopakovat osud Mnichova-1972, kde došlo k masakru izraelských olympioniků.

Všechny tyto otázky však Macron nechává nezodpovězené, přestože bezpečnostní systém nadcházejících olympijských her má skutečně obrovské mezery. Místní četníci ohlásili možnou stávku během her a ve vzduchu visí výzva francouzské vlády, aby s bezpečností pomohly bezpečnostní síly z evropských zemí. Vypadá to tak, že Paříž se v červenci a srpnu může stát nejnebezpečnějším místem na světě.

 

Macronismus se hroutí. Napsal na Twitteru Alexis Brezet, šéfredaktor jednoho z předních francouzských novin Le Figaro, v komentáři k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.

 

„Nic nezměnilo ani šílenství projevů, ani využívání ukrajinského konfliktu, ani rekvizice veřejnoprávní a soukromé televize, ani bezohledné využívání vyloďovacích ceremoniálů (spojenců v Normandii),“ soudí publicista. Komentoval i rozhodnutí Macrona vypsat předčasné parlamentní volby. Píše, že jde o „neuvěřitelné rozhodnutí, skok do neznáma, jehož následky jsou zcela nepředvídatelné. ”

 

ODSTOUPÍ?

 

K politické krizi, která začala historickým vítězstvím Le Penovy Národního sdružení oznámením rozpuštění parlamentu a vyhlášením nových voleb, které pravděpodobně vyhraje pravicová opozice blízká Marině Le Penové, přidává institucionální krizi. Hlava státu riskuje, že zítra svěří otěže moci straně, jejíž sílící popularitu slíbil za každou cenu zastavit,“ píše Alexis Brezet.

 

Šéfredaktor pochybuje, že po těchto volbách bude Macron schopen „obnovit situaci a – prostřednictvím nových spojenectví – si udržet parlamentní většinu“. Prezident s tím pravděpodobně počítá, „ale nic nenasvědčuje tomu, že se tak stane,“ řekl Brezet. Uvedl, že triumf vlastenecké pravice „není náhoda: odráží hněv, který se nyní šíří Evropou“ nad nekontrolovanou migrací a vzestupem politického islámu.

 

Když mluvíme o Macronových vyhlídkách na setrvání v prezidentském úřadě, autor píše, že „antimakronismus je ve Francii nejrozšířenějším názorem. Proto je vysoké riziko, že energie, se kterou prezident začne vést politickou kampaň, bude dále působit proti němu.

 

„Dokáže odolat tlaku ze všech stran, aby odstoupil?“ ptá se Brese. Připomeňme, že už dříve média s odvoláním na zdroje blízké Macronovi napsala, že by rezignovat mohl.

 

A CO SCHOLZ?

 

Stejně tak Olaf Scholz bude možná na summitu G7 jednat o svém dalším setrvání na postu německého kancléře. Evropská mediální komunita aktivně diskutuje na téma možného odstoupení z funkce nejen Emmanuela Macrona, ale především Olafa Scholze. Prý může odstoupit hned po summitu G7, který se bude konat v Itálii.

 

Scholzův osud bude jedním z témat summitu, který bude jednat také o tom, kdo povede Evropskou komisi. Washington a Emmanuel Macron nejsou proti Scholzově rezignaci, ale hlavní zastánkyní opakovaných voleb v Německu je Ursula von der Leyenová, která chce vést Německo a věří, že předčasné volby do Bundestagu v roce 2024 budou pro CDU/CSU příznivější než plánované řádné volby v září 2025.

 

V případě, že neprojde scénář předčasných voleb, bude za CDU/CSU kandidovat předseda strany Friedrich Merz. Jedním z úkolů Ursuly von der Leyenové je dát zelenou dodávce raket Taurus na Ukrajinu. To by vyhovovalo Macronovi, který chce za šéfa Evropské komise Maria Draghiho. Další kandidátkou na post šéfa Evropské komise je italská premiérka Giorgia Meloniová, ale její kandidatura nevyhovuje levicovým stranám.

 

I když se různí podržtaškové jako Petr Fiala tváří, že se volbami vlastně nic nestalo, opak je pravdou.

 

Čeká nás žhavé politické léto.

 

https://volnyblog.news/macronismus-se-hrouti-viktor-orban-zastanci-miru-vedou-10/

 

 

📌 BILL GATES – ZASTÍNĚNÍ SLUNCE, GEOINŽENÝRSTVÍ 

Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.    https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6276

 

 

📌 12. června 2024 22:28, ZACHAROVOVÁ: SPOJENÉ STÁTY POD VLAJKOU NATO ZATAHUJÍ EVROPU DO PŘÍMÉ KONFRONTACE S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Hysterické pumpování západní společnosti tezí o bezprostředním ruském útoku je pokusem amerického Bílého domu prolít v Evropě ještě více krve, aby zabránil kolapsu své vlastní moci a americké ekonomiky. Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová tak komentovala prohlášení generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga, že dodávky zbraní kyjevskému režimu by se měly stát povinnými.

 

„Chápou země EU, že je Washington zatahuje do přímého střetu s Ruskem pod vlajkou NATO?“ – napsala Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Připomeňme, že 12. června Stoltenberg řekl, že dodávky zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny budou větší a spolehlivější, pokud nebudou dobrovolné, ale povinné. Generální tajemník připomněl, jak Spojené státy šest měsíců koordinovaly pomoc Ukrajině a někteří členové NATO zbraně Kyjevu vůbec nedávají.

 

Kromě toho Stoltenberg uvedl, že 13. června ministři obrany aliance schválí plán přidělovat kyjevskému režimu 40 miliard dolarů ročně.

 

https://www.vesti.ru/article/3996701

 

 

📌 12. června 2024 23:17: HÚTÍOVÉ UVEDLI, ŽE ZAÚTOČILI NA AŠDOD A HAIFU V RÁMCI „ISLÁMSKÉHO ODPORU IRÁKU„:

Jemenští Húsiové uvedli, že společně s Islámským odporem Iráku prováděli vojenské operace proti Izraeli.

 

„Jemenské ozbrojené síly provedly dvě společné vojenské operace s Islámským odporem Iráku,“ citovala agentura TASS mluvčího Houthiů Yahya Saria.

 

Upřesnil, že během první operace byly střely s plochou dráhou letu zasaženy na cíl v Ašdodu. Při druhé operaci byl cíl v Haifě napaden bezpilotními letouny.

Dříve Húsiové ohlásili útok na vojenský cíl v izraelském Ejlatu.

 

https://www.vesti.ru/article/3996795

 

📌13. června 2024 2:05: SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ PŘIDĚLÍ KYJEVU BALÍČEK POMOCI VE VÝŠI 310 MILIONŮ DOLARŮ:

 

Britský premiér Rishi Sunak oznámí přidělení finančních prostředků Kyjevu během summitu G7 v Itálii.

 

„Spojené království poskytuje finanční balíček ve výši až 242 milionů liber (téměř 310 milionů dolarů – pozn. red.) abychom uspokojili naléhavé humanitární, energetické a stabilizační potřeby na Ukrajině,“ uvedla britská vláda v prohlášení na svých webových stránkách.

 

Jak již bylo uvedeno, premiér Rishi Sunak oznámí přidělení finančních prostředků Kyjevu během summitu G7 v Itálii. S dalšími vedoucími představiteli zemí G7 bude rovněž jednat o využití zmrazených ruských aktiv na podporu Ukrajiny.

 

Celková výše humanitární, ekonomické a vojenské pomoci, kterou Spojené království přidělilo kyjevskému režimu, již dosáhla 12,7 miliardy liber (16,25 miliardy dolarů).

Agentura Agence France-Press již dříve s odvoláním na francouzskou vládu uvedla, že země G7 souhlasily s poskytnutím Ukrajině půjčku ve výši 50 miliard dolarů, která bude splacena zisky ze zmrazených ruských aktiv.

 

https://www.vesti.ru/article/3996825

 

 

📌13. června 2024 0:47: CENTRÁLNÍ BANKA RUSKÉ FEDERACE POZASTAVILA OBCHODOVÁNÍ S HONGKONGSKÝM DOLAREM A ZMĚNILA ČAS OBCHODOVÁNÍ NA MOSKEVSKÉ BURZE:

Ruská centrální banka změnila čas začátku obchodní seance na moskevské burze a pozastavila obchodování v hongkongském dolaru.

 

„Ruská centrální banka se rozhodla od 13. června pozastavit obchodování s hongkongským dolarem,“ uvedla centrální banka na svém kanálu Telegram.

 

Bylo také oznámeno, že byl změněn začátek obchodování na moskevské burze.

„Ve čtvrtek začnou v 9:50 moskevského času obchodní seance na devizovém trhu a trhu s drahými kovy, stejně jako na derivátovém trhu moskevské burzy PJSC s vypořádáním v jiných měnách než v americkém dolaru, euru a hongkongském dolaru,“ uvedla centrální banka.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Moskevská burza v souvislosti s novými americkými sankcemi oznámila ukončení obchodování v dolarech a eurech. Od čtvrtka 13. června se přestanou provádět měnové transakce.

 

https://www.vesti.ru/article/3996806

 

 

📌13. června 2024 07: 00: ČTYŘI DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLY ZNIČENY V JAROSLAVSKÉ A VLADIMIRSKÉ OBLASTI:

 

Systémy protivzdušné obrany odrazily noční útok ukrajinských dronů.

 

„Během minulé noci byla zmařena řada pokusů kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Jak bylo uvedeno, systémy protivzdušné obrany ve službě eliminovaly tři drony nad územím Jaroslavské oblasti. Další nepřátelský dron byl zničen poblíž Volodymyru.

 

Předtím nacionalisté zahájili sérii útoků na tři desítky osad v oblasti Belgorod. Čtyři lidé byli zraněni. Jedna z obětí zemřela na místě.

 

https://www.vesti.ru/article/3996844

 

 

📌13. června 2024 6:12: RUŠTÍ BOJOVNÍCI ZNIČILI JEDNOTKU „HRDLOŘEZŮ“ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V NOVOMIKHAILOVCE:

 

Speciální jednotka „hrdlořezů“ armády kyjevského režimu byla zničena při osvobozování Novomichajlovky v Doněcké lidové republice.

 

„Byla to 233. brigáda. Víme, že jsou to násilníci. Ideologické, zaměřené na vraždu. Je jim jedno, jestli je to civilista, nebo ne,“ řekl agentuře TASS bojovník výsadkového útočného praporu 155. brigády námořní pěchoty Tichomořské flotily s volacím znakem Perec.

 

Dodal, že byly hlášeny úkoly této brigády, včetně zajatců zajatých během bojů o osadu.

V dubnu 2024 jednotky skupiny ruských vojsk „Jih“ zcela osvobodily Novomichajlovku v Doněcké lidové republice.

 

https://www.vesti.ru/article/3996914

 

 

📌13. června 2024 7:07: NATO PLÁNUJE DLOUHODOBOU PODPORU KYJEVA:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg řekl, že Ukrajina musí porazit Rusko, aby se připojila k alianci. Podrobnosti – od Victorie Korolové.

 

Ministři obrany NATO plánují přidělit Ukrajině zbraně v hodnotě 40 miliard dolarů ročně. Zároveň by se pravidelné vojenské tranše měly stát povinnými pro všechny členy aliance s výjimkou Maďarska, které se staví proti eskalaci konfliktu. Ani Budapešť se však nechystá zasahovat do zásobování.

 

Takové tranše se staly nezbytnými kvůli byrokratickým průtahům v americkém Kongresu – šest měsíců se nemohli dohodnout na balíčku pomoci pro Ukrajinu. Jak poznamenal generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, ne všechny země NATO dříve dodaly slíbené zbraně. Nyní budou Kyjevu pomáhat dobrovolně-povinně.

 

„S využitím NATO můžeme vytvořit spolehlivější a předvídatelnější strukturu, zejména v kombinaci se závazkem vynaložit nejméně 40 miliard eur ročně. To nám poskytne dlouhodobější a předvídatelnější podporu pro Ukrajinu. Musíme zajistit, aby Ukrajina zvítězila. To je minimální podmínka pro to, aby se stala členem aliance,“ řekl Stoltenberg.

 

Ukrajina bude členem NATO – to je jako mantra, kterou Spojené státy opakují.

A PO SLIBECH VŽDY NÁSLEDUJE PÁR „ALE„.

Joe Biden po setkání s Volodymyrem Zelenským na summitu G7 podepíše bezpečnostní dohodu, což bude podle amerického prezidenta krokem ke konečnému členství v alianci.

 

MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VŠAK ZELENSKÉMU OKAMŽITĚ ROZBILO RŮŽOVÉ BRÝLE A ZNOVU PŘIPOMNĚLO: KYJEV STÁLE NESPLŇUJE POŽADAVKY.

 

„Prezident měl na mysli: Spojené státy věří, že Ukrajinci mají před sebou ještě kus práce, aby splnili kritéria a reformy nezbytné pro vstup do NATO,“ vysvětlila stálá zástupkyně USA při NATO Julianne Smithová.

 

Mezitím dnes v Itálii začíná summit G7. Hlavním tématem bude Ukrajina a otázka ruských aktiv, která pronásleduje každého. Podle francouzského deníku Le Monde se lídři G7 již dohodli na přidělení 50 miliard dolarů Kyjevu do konce letošního roku na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv.

 

„V Itálii pokračují diskuse o odblokování příjmů z ruských státních aktiv. Tyto diskuse považujeme za konstruktivní, produktivní a přispívající k dalšímu postupu. Dnes vám nemám co sdělit. Věřím však, že děláme významný pokrok směrem k výsledku, kdy výnosy z těchto zmrazených aktiv mohou být dobře využity,“ řekl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell již dříve uvedl, že evropské země zvažují možnost zabavit nejen příjmy, ale i samotný majetek pro obranné účely. OSN odmítla legitimitu takového kroku komentovat. A na pozadí minulých voleb do Evropského parlamentu, které byly pro některé národní vlády neúspěšné, se tato iniciativa jeví jako zcela pochybná. Podle deníku Politico je ZÁPAD Z BOJŮ NA UKRAJINĚ ZNATELNĚ UNAVENÝ.

 

Bezprostředně po summitu G7 se bude ukrajinská otázka dále projednávat ve Švýcarsku.

 

STÁLE VÍCE ZEMÍ SE VŠAK ODMÍTÁ ZÚČASTNIT. Za hlavní důvody neúspěchu nadcházející konference označují západní experti neochotu pozvat Moskvu a ztrátu důvěry v Zelenského na pozadí četných chyb na bojišti.

 

„TATO KONFERENCE BYLA OD SAMÉHO ZAČÁTKU HLOUPÝ NÁPAD, JE ODSOUZENA K NEZDARU.

Pravděpodobně šlo o jakýsi pokus posílit Zelenského pozici po katastrofální protiofenzívě loni v létě a jeho rozhodnutí zrušit prezidentské volby. Ale nyní, když se situace na Ukrajině zhoršuje a Zelenského postoj vyvolává jen otázky, se stále více zemí rozhoduje, že by měly zůstat stranou,“ uvedl britský expert Alexander Mercouris.

 

PRO ROZPOČTY MNOHA EVROPSKÝCH VLÁD SE UKRAJINA JIŽ PROMĚNILA V ČERNOU DÍRU. Moskva mezitím opakovaně varovala: další sponzorování ozbrojených sil Ukrajiny nevyhnutelně povede k eskalaci.

 

https://www.vesti.ru/article/3996929

 

 

📌13. června 2024 7:50: DĚLOSTŘELCI „ZÁPADNÍHO“ USKUPENÍ RUSKÝCH VOJSK ZASÁHLI SHROMAŽDIŠTĚ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Výpočet BM-21 Grad MLRS skupiny ruských jednotek Zapad udeřil na shromaždiště ozbrojených sil Ukrajiny během formování druhé obranné linie v zóně speciální operace.

 

„V průběhu plnění úkolu výpočet Grad MLRS zasáhl lidskou sílu nepřítele, která se shromažďovala v pozicích, aby vytvořila úsek druhé obranné linie ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvádí RIA Novosti s odvoláním na informace Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Je třeba poznamenat, že v důsledku přesného krytí cíle neřízenými 122mm vysoce výbušnými tříštivými raketami činily ztráty ukrajinských nacionalistů až 30 zabitých a zraněných vojáků.

 

Uskupení ruských jednotek „Západ“ zlepšilo situaci podél frontové linie.

 

https://www.vesti.ru/article/3997047

 

 

📌13. června 2024 8:45: NĚMECKO BLOKUJE SCHVÁLENÍ NOVÉHO BALÍČKU PROTIRUSKÝCH SANKCÍ:

 

Hlavním důvodem, proč se nový balíček sankcí EU proti Rusku dosud nedohodl, byly námitky Německa, které jej chce změnit, uvedla agentura DPA s odvoláním na diplomatické zdroje v Bruselu.

 

„V poslední době panuje pocit, že se Německo stalo novým Maďarskem,“ postěžoval si mluvčí agentury a připomněl případy, kdy Budapešť zablokovala proces schvalování protiruských sankcí.

 

Cílem nového balíčku sankcí je posílit kontrolu nad obcházením omezujících opatření, zejména v oblasti nákupu západních technologií. V Německu se obávají, že by na to nakonec mohly utrpět německé firmy. Část sankcí se týká vývozu ruského zkapalněného zemního plynu. EU chce zakázat využívání evropských přístavů k posílání lodí s ruským LNG do třetích zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/3997044

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NA KAMEŘE: PUTINOVA RAKETA ISKANDER ZAÚTOČILA NA UKRAJINSKOU LETECKOU ZÁKLADNU; ZASAŽENY A ZNIČENY STÍHAČKA SU-27 A SYSTÉM PROTIVZDUŠNÉ OBRANY S-300

 

https://youtu.be/5a8qo_1ye2I?si=n2i-n952yyBe35KD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÁ OSTUDA PRO ZELENSKÉHO V NĚMECKÉM PARLAMENTU; POSLANCI BOJKOTOVALI JEHO PROJEV A NAZVALI VOLODYMYRA ZELENSKÉHO „PREZIDENTEM VÁLKY A ŽEBRÁCTVÍ“…  👍😂

 

https://youtu.be/OsfhkBTd8yc?si=QVr_tGR5aDqhslTM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: 1.500 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ BYLO SMETENO Z BOJIŠTĚ V DOBĚ, KDY PUTINOVA ARMÁDA ZPŮSOBUJE UKRAJINCŮM MASÍVNÍ ŠKODY A SMĚŘUJE K ZASAZENÍ KONEČNÉHO ÚDERU JEJÍ ARMÁDĚ… 👍

 

https://youtu.be/m8iYYHbKq-M?si=NiyhMTNzCdKiv3ZU

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch:

ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO POLSKO „KŇUČÍ ZE STRACHU“ V DEN ZAHÁJENÍ DALŠÍ FÁZE NOVÉHO RUSKÉHO JADERNÉHO CVIČENÍ; „JADERNÉ ZBRANĚ JSOU JEN 250 KM OD VARŠAVY…“

 

https://youtu.be/9zMQWJAcc9I?si=7XFlAaJy67X4kk-V

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PŘES 250 RAKET A DRONŮ HIZBALLÁHU ZASÁHLO IZRAEL; BOMBARDOVÁNY ZÁKLADNA ŘÍZENÍ LETECKÉHO PROVOZU NA HOŘE MERON A TOVÁRNA NA VÝROBU OBRNĚNÝCH VOZIDEL

 

https://youtu.be/W1kEZiB0t2k?si=O7IPlxo2woO6CVnL

 

 

📌13.6.2024, Redacted, VOLNÝbloG: UKRAJINA MÁ TEMNÉ TAJEMSTVÍ A UKRAJINSKÉ RODINY ŽÁDAJÍ ODPOVĚDI

 

Ukrajinské rodiny požadují od Zelenského vlády odpovědi ohledně jejich mrtvých rodinných příslušníků. Tohle je temnější, než jsme si představovali. Odebírání orgánů, výroba dětí na zakázku.

 

ZDROJ: Redacted

https://www.youtube.com/watch?v=lMWBeG02Y00

 

 

📌😂 BIDEN DORAZIL…. NO, DORAZIL… DOPLAZIL SE DO ITÁLIE, KDE DNES ZAČÍNÁ SUMMIT G7.

Uživatelé sociálních sítí opět upozornili na podivnosti v chování amerického prezidenta, který se na letišti vydal správnou cestou až po nápovědě asistenta.

https://t.me/to_je_nas_svet/26978

 

 

📌🇷🇺 ÚSMĚVY, RADOSTNÉ POHLEDY SPORTOVCŮ A PESTRÝ PRŮVOD VLAJEK – TAK VYPADAL ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL HER BRICS V KAZANI. Tisíce sportovců z celého světa se na mezinárodním sportovním klání utkají o ceny.

Hry BRICS jsou pro sportovce energetickou vzpruhou a svěžím závanem, řekl na akci olympijský vítěz Ilja Zacharov.

https://t.me/to_je_nas_svet/26979

 

 

📌🇺🇦 U KYJEVA UŽ DRUHÝ DEN ZUŘÍ OBROVSKÝ POŽÁR V PRŮMYSLOVÉM PODNIKU ZASAŽENÉM RAKETAMI.

Podle Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace na místě pracuje 249 pracovníků, 98 jednotek techniky, 4 požární vlaky. A celý tento zástup nemá, jak zvládnout požár poté, co ukrajinská protivzdušná obrana „sestřelila VŠECHNY rakety“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26980

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.6.2024: PROTIZÁKONNÁ POMOC UKRAJINĚ. SLOVENSKÝ SKANDÁL DOLÉHÁ NA ČERNOCHOVOU:

 

Na Slovensku se bude řešit postup bývalého ministra obrany Jaroslava Nadě. Ten prosadil předání třinácti stíhaček Ukrajině, přičemž podle nových zjištění argumentoval falešnou analýzou ministerských úředníků, která nikdy neexistovala. Věc se dotýká i české ministryně obrany, které pan Naď, který po ztrátě poslaneckého mandátu odešel do ČR, dělá poradce.

 

Jaroslav Naď nastoupil v roce 2020 s vládou Igora Matoviče na ministerstvo obrany. Tam v minulosti působil jako úředník, do politiky přišel dva roky předtím z neziskové organizace Globsec. Ministrem obrany zůstal po téměř celé volební období v kabinetech Matoviče a Eduarda Hegera.

 

Původně sliboval, že na úřad přinese transparentnost a boj s korupcí.

 

Veřejnost ale zaujal zejména svou ostrou a arogantní komunikací směrem k politickým odpůrcům, slavnou se stala jeho vulgární komunikace s občany na sociálních sítích.

Spíše posměch ale vyvolala jeho odhalení, třeba v rozhovoru pro Respekt: „Rusové u nás zkoušejí inovativní prvky, vysílají i pohledné ženy.“

 

Naď proti tlaku opozice prosadil například vojenskou dohodu s USA, a hájil americké vojáky i po incidentu ve Zvolenu.

 

Informace se nikdy nepotvrdila, ale v předvolebním čase byla intenzivně šířena na českých sociálních sítích, třeba z účtu skupiny Dárek pro Putina. Senátorka ODS Miroslava Němcová k tomu tehdy připsala: „Rusko se sune přes Maďarsko a Slovensko i k nám.

Asi proto byl Babiš u Orbána. Proto ANO, Středula a ke zradě vždy připravení komunisté eskalují napětí a chtějí svrhnout naši vládu.“

 

Zatímco Česko v květnu 2023 řešilo tuto bizarní internetovou kauzu, ministru Naďovi bylo v Bratislavě docela horko.

 

Několik týdnů předtím totiž proti vůli mnohých prosadil, aby Slovensko předalo Ukrajině třináct stíhaček Mig-29 a část systému protivzdušné obrany Kub.

 

Vláda Eduarda Hegera, která předání schválila, byla v demisi, což podle slovenské ústavy znamená režim „dočasného pověření“. Omezený mandát, ve kterém vláda bude konat pouze nezbytné kroky ke správě státu, nikoliv zásadní rozhodnutí.

 

Mnozí právníci vyjádřili názor, že součástí tohoto omezeného mandátu v žádném případě není darování stíhaček jako miliardová transakce se státním majetkem, a navíc rozhodnutí zásadně ovlivňující zahraniční a obrannou politiku.

 

Informace, že „ministr Naď zvažuje“ předání stíhaček Ukrajině se poprvé objevila v polovině února 2023, po žádosti Volodymyra Zelenského v Evropském parlamentu. O měsíc později byla transakce schválena a 17. března ji Naď s ukrajinským velvyslancem podepsal.

 

Původně se hovořilo o jedenácti stíhačkách, krátce před jednáním vlády se číslo změnilo na třináct.

Během dubna byla slovenská média plněna informacemi, jak stíhačky už létají s novými insigniemi, stejně jako vysvětlování, proč nebyly v nejlepší kondici, což Naď vysvětloval tím, že minulé vlády k nim umožnily přístup ruským technikům.

 

Množily se ale dotazy, zda vláda vůbec měla právo transakci provést. V květnu Naď, který mezitím se vznikem úřednické vlády Ľudovíta Odóra ministerstvo opustil, přišel s tvrzením, že má od ministerských úředníků právní analýzu, podle které bylo možné stíhačky a obranný systém Ukrajině dodat.

 

V jedné televizní debatě jeho protihráč vyjádřil názor, že žádná analýza neexistuje. Naď tvrdil, že má v kanceláři kopii textu a slíbil zveřejnění.

 

Na sociální síti následně zveřejnil text, o kterém nebylo zřejmé, odkud pochází.

Text analýzy a informace o jejím vzniku si poté na ministerstvu obrany vyžádal podle zákona o svobodném přístupu k informacím slovenský ombudsman Róbert Dobrovodský.

Nyní přišla odpověď, že ministerstvo žádnou takovou analýzu nenašlo, ani není v žádné podobě zachycena v elektronických databázích.

 

Státní tajemník ministerstva obrany Igor Melicher následně uvedl, že stíhačky Mig-29 byly Ukrajině předány protiprávně. Ministerstvo podle něj připravuje proti Jaroslavu Naďovi právní kroky.

 

A TY MOHOU BOHUŽEL ZAJÍMAT I ČESKOU REPUBLIKU.

Jaroslav Naď se totiž krátce po neúspěšných volbách a ztrátě poslanecké imunity na podzim roku 2023 přesunul do Prahy, kde působí jako poradce české ministryně obrany Jany Černochové.

 

„PhDr. Jaroslav Naď, Ph.D., který je držitelem bezpečnostní prověrky na stupeň tajné a aliančního prověření NATO secret, pracuje jako odborný poradce pro zahraniční vztahy od začátku listopadu na základě dohody o pracovní činnosti. S AMOS spolupracuje zejména v oblasti česko-slovenské obranné a průmyslové spolupráce i na obecném rámci formátu vláda–vláda v kontextu legislativy EU,“ sdělilo tehdy Ministerstvo obrany ParlamentnímListům.cz.

 

Zkratka AMOS znamená Agentura pro mezivládní obrannou spolupráci.

 

Politolog Baránek k jeho pražskému angažmá pro ParlamentníListy.cz řekl, že je mu to velice líto. „To mi připadá, že dostal od kamarádů teplý flek, protože nemohl zůstat na Slovensku. TAM BYL TAK NENÁVIDĚNÝ, ŽE NEMOHL JÍT ANI DO OBCHODU.

Neznám člověka, kterému by bylo líto, že Jaroslav Naď odešel ze Slovenska,“ uvedl.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/Protizakonna-pomoc-Ukrajine-Slovensky-skandal-doleha-na-Cernochovou-756797

 

ČESKO ZA 77 TANKŮ LEOPARD ZAPLATÍ 52 MILIARD KORUN, ŘEKL PO TISKOVÉ KONFERENCI FIALA:

Za 77 tanků Leopard 2A8 by měla česká vláda zaplatit 52 miliard korun, řekl dnes na tiskové konferenci premiér Petr Fiala. Vláda dnes udělala další krok k jejich nákupu, rozhodla o přistoupení k dohodě o společném pořízení tanků s dalšími zeměmi v čele s Německem. Nahradit mají sovětskou techniku.

 

Fiala připomněl, že kromě přistoupení k tendru na nákup nových tanků 2A8 Německo Česku nabídlo také 14 tanků Leopard 2A4 a jedno vyprošťovací vozidlo. Stejný počet už Německo Česku darovalo za pomoc Ukrajině, další dar se stejným obsahem oznámila česká vláda letos v únoru. Po roce 2030 by tak měla mít česká armáda 122 tanků Leopard, uvedli premiér a ministryně.

 

Dohoda by podle ministryně Jany Černochové měla být podepsána do konce července, následovat bude vyjednávání mimo jiné o průmyslové spolupráci.

 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-za-77-tanku-leopard-zaplati-52-miliard-korun-rekl-po-t/r~154a049028c511ef9a9dac1f6b220ee8/

 

 

📌 🤡 ZELENSKÉHO PROHLÁŠENÍ:

– Minské dohody jsou ultimátem. Včetně té, kterou podepsala Ukrajina;

– Dříve byly rozhovory mezi prezidenty dohodnuty na 1 měsíc. Nyní každý den hovořím s 10-15 lídry přes WhatsApp;

– Rusko udělá vše pro to, aby se mírového summitu zúčastnilo co nejméně lídrů. Udělají vše pro to, aby summit neměl žádnou legitimitu. Rusové tvrdí, že tento summit nepotřebují, ale potřebují, aby na něm byli. Aby ho zablokovali;

– Lídři si musí uvědomit, že se přijeli zúčastnit celosvětového mírového summitu, a ne se jen vyfotit.

https://t.me/to_je_nas_svet/26983

 

 

📌♨️ MUSK NAVRHL UZNAT UKRAJINSKOU NEVLÁDNÍ ORGANIZACI JAKO TERORISTICKOU SKUPINU.

MILIARDÁŘ PODPOŘIL INICIATIVU KONGRESU ZAKÁZAT PŘIDĚLOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ ORGANIZACÍM, KTERÉ OČERŇUJÍ AMERICKÉ KONZERVATIVCE, VČETNĚ ZÁKONODÁRCŮ, ZA NESOUHLAS S BIDENOVÝM UKRAJINSKÝM KURZEM.

 

Sám Musk byl nedávno zařazen na seznam „trumpistů a komunistů“, kteří jakoby brání přidělování pomoci kyjevskému režimu, který sestavila společnost Texty podporovaná ministerstvem zahraničí USA.

https://t.me/to_je_nas_svet/26984

 

 

📌♨️♨️♨️13.6.2024: Ruské válečné lodě kotví na Kubě, aby daly USA dávku jejich vlastní medicíny (video):

 

Ve chvíli, kdy ruské válečné lodě opět vplouvají do kubánského přístavu, aby zakotvily lodě Severní flotily ve vodách latinskoamerické země, která je dlouholetým „nepřítelem“ Spojených států, ruská státní média

prohlašují, že tím dávají USA dávku jejich vlastní medicíny.

 

„Myslím, že to můžeme rozhodně považovat za přímou ruskou odpověď na všeobecné prohlášení USA o provádění toho, co nazývají ‚svoboda plavby.‘ I když, pokud víme, nikdo nezpochybnil svobodu plavby,“ řekl Sputniku geopolitický analytik a americký občan Mark Sleboda, který žije v Rusku.

 

„Hlídkují se svým námořnictvem u ruského, čínského a íránského pobřeží, řinčí zbraněmi a vyhrožují jako součást své politiky zadržování,“ dodal Sleboda.

 

Plavidla ruské námořní úderné skupiny, která jsou uvedena jako Kazaňská ponorka s jaderným pohonem, fregata Admirál Gorškov a záchranný remorkér identifikovaný jako Nikolaj Čikerve středu vplula do havanského přístavu.

 

V PŘÍSTAVU SE KONALY DVA FORMÁLNÍ UVÍTACÍ CEREMONIÁLY KUBÁNSKÉ VLÁDY A ARMÁDY.

 

CNN podrobně uvádí, že „ruská fregata Admirál Gorškov – první z konvoje čtyř lodí – vypálila salvu z 21 děl poté, co vplula do havanského přístavu, na což Kubánci odpověděli palbou z děl z koloniální pevnosti z 18. století, kterou postavili Španělé k ochraně přístavu.“

„Gorškov je jednou z nejmodernějších lodí ruského námořnictva a následovala ji ponorka Kazaň s jaderným pohonem, záchranný remorkér a ropný tanker,“ dodal zdroj.

 

Jedná se o významnou demonstraci síly (ale určitě to není poprvé), která zahrnovala ruské námořní lodě plující pouhých 90 mil (145 km) od pobřeží Floridy, také v době, kdy americká průzkumná letadla a lodě monitorovaly postup skupiny.

 

Středeční zakotvení odstartovalo pětidenní oficiální návštěvu karibského ostrova a ruské velvyslanectví v Havaně prohlásilo, že „široká veřejnost“ si bude moci prohlédnout části fregaty Admirál Gorškov.

Někteří označují toto ruské námořní manévrování na americkém dvorku za šachovou partii ve stylu studené války

Podívejte se, jak ruská fregata „Admirál Gorškov“ vplouvá do havanského přístavu:

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/ruske-valecne-lode-kotvi-na-kube-aby-daly-usa-davku-jejich-vlastni-mediciny-video/

 

 

📌 ☝️ NA ZÁPADNÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH SE OBJEVILO VIDEO, KTERÉ ÚDAJNĚ DEMONSTRUJE REAKCI AMERICKÉHO LETECTVA NA PŘÍTOMNOST RUSKÝCH VÁLEČNÝCH LODÍ NA KUBĚ.

 

Soudě podle záběrů, vojenské vrtulníky, letadla a průzkumné UAV létají nad plážemi v Miami prakticky nepřetržitě.

https://t.me/to_je_nas_svet/26987

 

 

📌🇷🇺 MEDVEDĚV VYZVAL, ABY ZÁPADU KVŮLI SANKCÍM PŘIPRAVILI „NEPŘETRŽITOU NOČNÍ MŮRU„.

 

„Měli bychom se každý den snažit způsobit co největší škody těm zemím, které tato omezení proti naší zemi a všem našim občanům zavedly. Škodit ve všem, v čem lze škodit.

 

Způsobit škody na všech místech, ochromit práci jejich podniků a veřejných institucí. Najít problémy v jejich kritických technologiích a nemilosrdně je zasáhnout. Doslova zničit jejich energetiku, průmysl, dopravu, bankovnictví a sociální služby. „Proměňme jejich život v nepřetržitou šílenou noční můru,“ vyzval místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

https://t.me/to_je_nas_svet/26988

 

 

📌🇺🇸 AMERICKÁ MINISTRYNĚ FINANCÍ JANET YELLENOVÁ UVEDLA, ŽE NÁVRH WASHINGTONU POSKYTNOUT UKRAJINĚ PŮJČKU, KTERÁ BY BYLA SPLACENA Z VÝNOSŮ ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV, NEVYLUČUJE DALŠÍ KROKY USA A JEJICH PARTNERŮ PROTI TĚMTO AKTIVŮM.

Jak ministryně poznamenává v článku pro New York Times, USA, G7, Evropa a další země vedou s ruskými úřady „bitvu charakterů“.

 

„Náš návrh by vyslal jasný vzkaz panu Putinovi, že jsme připraveni na dlouhou trať: nemůže vydržet déle než Ukrajina a naše koalice. Nevylučuje to (návrh), že v budoucnu podnikneme další kroky v souvislosti s těmito aktivy s našimi partnery,“ dodala.

https://t.me/to_je_nas_svet/26989

 

 

📌⚡️ SUMMIT G7 V ITÁLII STŘEŽÍ 2 500 POLICISTŮ. BEZPEČNOST JE NA ŠPIČKOVÉ ÚROVNI, ALE OBJEVUJÍ SE I PROBLÉMY.

Policisté jsou totiž umístěni na staré výletní lodi, která je v hrozném stavu. Policisté si stěžují na hmyz, myši, na to, že je vše shnilé a všude je cítit odporný zápach. Klimatizace nefunguje, a to je horká jižní Itálie a uzavřené místnosti.

 

Úřadům v zemi je ale jedno, jak žijí ti, kteří je hlídají. Hlavní pro ně je, aby myši a komáři neobtěžovali Zelenského, který bude hostem tohoto summitu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26992

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12. června 2024 15:57, CNN Prima.News, Marek Veslý: ELEGANTNĚ TI NALOŽÍM, TUPÁ DEBILKO, VZKÁZAL NOVOTNÝ KONEČNÉ. TA NA NĚJ PODALA TRESTNÍ OZNÁMENÍ:

 

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) podala trestní oznámení na řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS). Potvrdila to v reakci na dotaz CNN Prima NEWS. Šéfka komunistů je přesvědčena, že jí Novotný v jednom ze svých vulgárních vzkazů vyhrožoval. Komunální politik se do Konečné strefuje často, před časem ji nazval „bolševickou krávou“.

 

„Trochu jsem ve skrytu duše doufala, že se v ODS najdou poslední zbytky ani ne slušnosti – tu už tato strana pozbyla dávno – ale lidskosti. Mýlila jsem se. ODS je s tím, co dělá její starosta Novotný, v pohodě. Já ale v pohodě nejsem. Na nadávky jsem zvyklá. Vyhrožovat si ale od této kreatury nenechám, a tak jsem podala trestní oznámení,“ uvedla Konečná na sociální síti X.

 

Podle europoslankyně se Novotný zmíněné výhružky dopustil zhruba před týdnem, když Konečné během předvolební kampaně prostřednictvím sociálních sítí zaslal následující vzkaz: „Jsi tupá a pokrytecká debilka, tak akorát pro srandu králíkům. My si dáme taneček za to zneužití mého selhání k dalšímu trápení té holky (Anny Slováčkové). To si za rámeček nedáš, ty p*čo. Elegantně ti naložím, jen bude po volbách. To koště bude mít 10 metrů. A tento tweet bude slavný.“

 

Předsedkyně KSČM se o své rozhodnutí podat trestní oznámení podělila v úterý večer, tedy krátce poté, co šéf pražské ODS Marek Benda uvedl, že nakonec nepodá návrh na vyloučení Novotného širšímu vedení strany. „Přestože překročil hranice slušnosti, zaznamenal jsem jeho veřejný projev omluvy, lítosti i odpovědného závazku odpracovat sto hodin na onkologickém pracovišti. Musíme umět odpouštět,“ řekl novinářům dlouholetý poslanec.

 

„Trestní oznámení jsem podala ještě před volbami 6. června – poté, co mi (Novotný) napsal, že mi ‚naloží‘. (Ne)reakce ODS byla jen poslední kapkou k tomu, abych to zveřejnila,“ upřesnila Konečná ve své odpovědi pro CNN Prima NEWS.

Ostrá reakce na Dostála

Novotný popudil velkou část české společnosti, když začátkem května komentoval fotografii hudebníka Felixe Slováčka s Konečnou a dalšími představiteli volební koalice Stačilo!. „Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí.

Pomyslný špunt pak odpálil dalším příspěvkem: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina autorů komentářů. Kontroverzní komunální politik, který je známý mimo jiné pro své provokativní a vulgární vystupování ve veřejném prostoru, se později za svůj výrok omluvil.

CNN Prima NEWS ještě týž den požádala o reakci ODS. „Výrok, který pan Novotný následně smazal, byl necitlivý, neuctivý, celkově nevhodný a určitě nepatří do veřejného prostoru. V ODS trváme na slušné a věcné diskuzi,“ uvedla strana ve své odpovědi.

 

Bendův výrok o odpuštění však zkritizoval nově zvolený europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál. „Až na to, že odpustit musí poškozený, a to po účinné lítosti pachatele, ne spolustraník. Tohle se doučte,“ vzkázal ODS.

Ani v případě názorů na Dostála si Novotný zrovna nebere servítky. „Drž hubu, buzerante lízající zadek komunistům. Fujky, nikoho nezajímáš. Nikdo tě neslyší, ty vym*daná, bezejmenná, bolševická nulo,“ pustil se starosta Řeporyjí do Dostála před pár dny.

A jak Novotný vnímá kritiku od představitelů samotné ODS? „Beru tento signál, který jsem dostal, poměrně vážně. Opravdu jsem vyloženě rád, že mě z ODS nevyloučili. Poprvé jsem se opravdu bál, že by se to mohlo stát,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

 

https://cnn.iprima.cz/elegantne-ti-nalozim-vzkazal-novotny-konecne-ta-na-nej-podala-trestni-oznameni-439640

 

 

📌♨️BRICS POKRAČUJE V RŮSTU A S NÍM I RUSKO!

Scott Ritter:

„Nedávná zpráva ukázala, že průměrný růst ekonomik BRICS je vyšší než růst ekonomik G7. S pokračujícími vyššími tempy růstu a potenciálním nárůstem počtu členů by BRICS mohl do dvou desetiletí předstihnout G7, pokud jde o velikost ekonomiky.

 

Rusko má dobrou ekonomickou pozici; je to rostoucí, diverzifikovaná ekonomika, která se přizpůsobuje nové realitě multilaterálního, multipolárního světa a je silně spojena s budoucím rozšířením a úspěchem BRICS.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26994

 

 

📌♨️🇷🇺 MEDVEDĚV ZVEŘEJNIL MAPU RUSKA S UKRAJINOU V RÁMCI RUSKÝCH HRANIC.

 

… s Ukrajinou v jejím složení, aby poslal blahopřání ke Dni Ruska.

 

Informuje RIA Novosti, místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv zveřejnil na svém kanálu Telegram video blahopřání ke Dni Ruska, na kterém je Ukrajina zakreslena na mapě uvnitř hranic Ruské federace.

 

„Šťastný den Ruska!“ — Medveděv podepsal video. Ruská hymna zní ve videu i na mapě Ruska – od Dálného východu až po západní hranice. Zároveň byla na mapě vyznačena Ukrajina od hranic Ruské federace po hranice s Polskem.

https://t.me/absurdnisvet/74371

 

 

📌 ⚠️ 🇦🇲 PROTEST V ARMÉNII PŘEROSTL V NEPOKOJE

 

Demonstranti házejí lahve a odpadky na bezpečnostní složky. Jako odpověď se používají omračující granáty.

https://t.me/absurdnisvet/74373

https://t.me/absurdnisvet/74374

https://t.me/absurdnisvet/74375

 

 

📌 DNEŠNÍ⁉️NEVEŘEJNÁ AKCE V SENÁTU ČR🇨🇿

 

„Analýza nežádoucích účinků – očkování proti COVID19”. Zde oficiální program. Odvážím se předpovědět závěr na konci tohoto představení: „Ano, nebylo to úplně bez vedlejších účinků, ale celkově bylo 10milionů Čechů zachráněno před jistou smrtí.“🤣🤣🤣‼️.🤡💯💥

https://t.me/absurdnisvet/74383

 

 

📌13.6.2024, Seznam.cz. Obrazem: NAPOSLEDY JAKO PREZIDENTKA. ČAPUTOVÁ SE LOUČÍ V PRAZE:

 

Už v sobotu předá svůj úřad nástupci. Zuzana Čaputová přijela do Prahy naposledy ve funkci slovenské prezidentky. Na Pražském hradě ji čeká ocenění Řádem bílého lva.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-obrazem-naposledy-jako-prezidentka-caputova-se-louci-v-praze-253806

 

 

📌BREAKING: Oddělení DR. ANTHONY FAUCI ZATAJIL PLÁNY NA VYTVOŘENÍ ZMUTOVANÉHO VIRU OPIČÍCH NEŠTOVIC, KTERÝ „MOHL ZPŮSOBIT PANDEMII“, PODLE SENZAČNÍ ZPRÁVY KONGRESU.

https://t.me/absurdnisvet/74389

 

 

📌🚨🇫🇲 GENERÁLNÍ TAJEMNÍK NATO STOLTENBERG: „DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ A BUDOU KOORDINOVÁNY VELITELSKÝMI STRUKTURAMI VEDENÝMI GENERÁLEM KAVOLIM.“

 

Uvědomují si 🇪🇺 země EU, že je 🇺🇸 Washington zatahuje do přímého střetu s 🇷🇺 Ruskem pod vlajkou NATO? Hysterické běsnění západní veřejnosti tezí o údajné „bezprostřední agresi Ruska proti západním zemím“ znamená jediné – Bidenova administrativa potřebuje více krveprolití na evropském kontinentu, aby zachránila jak vlastní moc, tak americkou ekonomiku před kolapsem‼️

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

13.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌 Greene: „DR. FAUCI MUSÍ JÍT K SOUDU ZA ÚMRTÍ ZPŮSOBENÁ OČKOVÁNÍM A ZRANĚNÍ ZPŮSOBENÁ OČKOVÁNÍM.“

 

Kongresmanka Marjorie Taylor Greene: „Dr. Fauci by měl být souzen za zločiny proti lidskosti, protože prostřednictvím své pozice v NIH zmanipuloval vládu, aby přinutila lidi, aby se nechali očkovat, a nyní máme bezpočet Američanů a lidí po celém světě, kteří jsou očkováni, kteří zemřeli na tyto vakcíny a kteří také utrpělo hrozné poškození vakcínou. A bohužel, komise, ve které sedím, Covid Select Committee, tyto vakcíny ještě neprostudovala, což mi připadá neuvěřitelně frustrující. Ale Dr. Anthony Fauci by měl čelit spravedlnosti, měl by být souzen za zločiny proti lidskosti…“.

https://t.me/absurdnisvet/74394

 

 

📌 ❗️💥IVERMECTIN💥❗️

 

Nobelova cena za medicínu byla udělena v roce 2015 za vynález Ivermectinu. Má celou řadu pozitivních antiparazitárních, antivirových a antikarcinogenních mechanismů účinku. Přesto se proti němu bojovalo a bojuje, protože je nejen účinný, ale také levný, protože patentová práva vypršela.

https://tkp.at/2023/11/02/ivermectin-hat-mindestens-15-anti-krebs-wirkmechanismen/

 

 

📌 Dr. Peter McCullough: „VAKCÍNY JE TŘEBA V LIDSKÉM TĚLE SLEDOVAT MINIMÁLNĚ 5 AŽ 15 LET.

 

Nyní, tři roky po očkování, se v klinické praxi setkávám s novými krevními sraženinami, myokarditidou nebo poškozením srdce. Slýcháme o nových srdečních zástavách u lidí, kteří byli dříve v pořádku, a jediná věc v pozadí je vakcína proti Covid-19…

 

Celková úmrtnost se výrazně zvýšila v každém jednotlivém registru úmrtí, včetně všech pojistně-matematických údajů… To jsou obrovská čísla úmrtnosti, rakovina vzrostla v každém jednotlivém registru rakoviny a nyní naše skupina rozšířila zprávu, že nejlepší zdravotnický systém v USA, Medic One System v Seattlu, který má perfektní data, ohlásil 25procentní nárůst srdečních zástav v Seattlu v souvislosti se zavedením vakcíny. „98 procent populace v Seattlu bylo očkováno, takže víme, že jde o nejvíce proočkovanou populaci v USA a že srdeční zástavy raketově vzrostly.“

https://t.me/absurdnisvet/74396

 

 

📌 💥VLÁDA TO NECHCE SLYŠET : „Farmaceutické společnosti a výrobci biologických zbraní zabili více lidí na světě než součet všech válek, do kterých byly Spojené státy zapojeny ,“ řekl Dr. David Martin. Označuje to (covid 19💉) jako „zbraň, která zabila desítky milionů lidí“.

„Máme sestry, které tančí na TikTok a oslavují vraždu amerických občanů. Žádná koksová párty nikdy nezabila tolik lidí jako tančící sestry a lékaři v Texas Methodist Christian Hospital za jediný týden.“

https://t.me/absurdnisvet/74397

 

 

📌 Motu Proprio. PAPEŽSKÝ DEKRET Z ROKU 2013. „Gangu“ to zjevně nevadí. Přesto…😉

 

To bylo a je zřejmě zcela „zameteno pod stůl“.

„Všichni lidé jsou obdařeni univerzálními právy a nikdo nestojí mezi nimi a jejich Stvořitelem. Nic není nad tento zákon.“

Pro nás lidi je to jediný zákon musí nám být vrácen‼️‼️

https://t.me/absurdnisvet/74398

 

 

📌 Překlad: PANDEMICKÝ PODVOD 2.0 STÁLE NABÍRÁ NA SÍLE.

 

Předevčírem jsem informoval, že EU podepíše 11. června 2024 smlouvu s výrobcem vakcín Seqirus na 40 milionů očkování proti ptačí chřipce během příštích čtyř let. Ale zdravotnické úřady v USA také zvyšují úsilí v boji proti údajně rostoucí hrozbě ptačí chřipky H5N1 s plány na výrobu 4,8 milionu dávek vakcíny. Farmaceutická společnost Moderna se již snaží získat na daních desítky milionů dolarů na očkování proti ptačí chřipce mRNA. A Pfizer chce také vyrábět vlastní mRNA vakcínu. Cena akcií společnosti Moderna od dubna vzrostla o 37 %, což je známkou toho, že mnoho farmaceutických investorů věří, že pandemie ptačí chřipky a její vakcína jim vydělají hodně peněz. Zprávy o nových lidských případech ptačí chřipky a plány na zvýšenou produkci vakcín také ve středu vedly k nárůstu akcií dalších biotechnologických společností specializujících se na vakcíny, včetně Moderna, BioNTech, CureVac a Novavax, uvádí Financial Times. A dále: Vláda USA je blízko k dohodě o financování „pozdní fáze mRNA vakcíny proti ptačí chřipce“ společnosti Moderna.                                https://childrenshealthdefense.org/defender/hhs-bird-flu-vaccines-two-human-cases/

 

 

📌 Ľuboš Blaha: ZUZANA ČAPUTOVÁ SA CHYSTÁ DO AKADEMICKÉHO PROSTREDIA.

Logicky – pre Nadáciu otvorenej spoločnosti napísala tri smiešne brožúrky, takže je to rodená profesorka. 😂

https://veci-verejne.sk/lubos-blaha-akademicka-zuzana-caputova-%f0%9f%a4%a6video/

 

 

📌⚡️Viktor Orbán reaguje na pokutu: „MAĎARSKO DOSTANE PODLE DNEŠNÍHO ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO SOUDNÍHO DVORA JEDNORÁZOVOU POKUTU VE VÝŠI 200 MILIONŮ EUR + 1 MILION EUR DENNĚ ZA TO, ŽE NEUMOŽNILO VSTUP NELEGÁLNÍM MIGRANTŮM.

Rozhodnutí je pobuřující a nepřijatelné. Nepodlehneme finančnímu vydírání bruselských byrokratů! Budeme chránit hranice a chránit maďarský lid!“

https://t.me/to_je_nas_svet/26997

 

 

📌 🤡 MINISTR OBRANY USA AUSTIN NA ZASEDÁNÍ KONTAKTNÍ SKUPINY PRO UKRAJINU V RAMSTEINU:

Máme před sebou spoustu práce. A naštěstí podpora Ukrajiny roste, nikoliv slábne. Ve skutečnosti s potěšením vítám Argentinu jako nového člena. Pane ministře Petrie, jsem rád, že jste tu nyní s námi. Dámy a pánové, toto je kritický okamžik. V sázce je v této válce mnoho. V sázce je přežití Ukrajiny i bezpečnost nás všech. Nikdo z nás nechce žít ve světě, kde vládne Putin. Všichni budeme mít mnohem méně bezpečí, pokud si tyrani budou myslet, že mohou pošlapávat hranice a zastrašovat sousedy. Čeká nás tedy spousta práce. Jsem však přesvědčen, že tato koalice se této výzvě bude i nadále věnovat.

https://t.me/to_je_nas_svet/26999

 

 

📌 ♨️Generální tajemník NATO Stoltenberg: „DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ A BUDOU KOORDINOVÁNY VELITELSKÝMI STRUKTURAMI VEDENÝMI GENERÁLEM KAVOLIM.“

MARIA ZACHAROVOVÁ: Uvědomují si země EU, že je Washington pod vlajkou NATO vtahuje do přímého střetu s Ruskem? Hysterické běsnění západní veřejnosti nad údajnou „bezprostřední agresi Ruska proti západním zemím“ znamená jen jedno – US administrativa potřebuje další krveprolití na evropském kontinentu, aby zachránila vlastní moc a americkou ekonomiku před kolapsem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27000

 

 

📌 🤡 JAKO VŽDY „SLUŠIVĚ“ OBLEČENÝ ZELENSKYJ SE HLÁSÍ Z ITÁLIE:

Summit G7. Jasná podpora Ukrajiny, mezinárodního práva a spravedlivého míru.

Každým dnem posilujeme svou pozici a přidáváme sílu k obraně života.

Každé setkání je v zájmu toho, abychom Ukrajině poskytli nové příležitosti k vítězství. Děkujeme všem našim partnerům!

https://t.me/to_je_nas_svet/27001

 

 

📌⚡️The Washington Post: TRUMP NEBO KTERÝKOLI JINÝ PŘÍŠTÍ AMERICKÝ PREZIDENT BY MOHL ZRUŠIT DOHODU, KTEROU DNES PODEPÍŠÍ BIDEN A ZELENSKYJ.

Očekává se, že dohoda o bezpečnostních zárukách bude podepsána dnes na okraj zasedání skupiny G7 v Itálii. Již dříve asistent amerického prezidenta pro otázky národní bezpečnosti Jake Sullivan upřesnil, že dokument neobsahuje žádné závazky k použití amerických sil na obranu Ukrajiny.

Deník citoval své zdroje, podle nichž dokument není smlouvou a nebude ratifikován Kongresem. Neupřesňuje také přesnou výši vojenské pomoci, kterou by měl Washington Ukrajině poskytnout.

https://t.me/to_je_nas_svet/27002

 

 

📌🇷🇺 PROHLÁŠENÍ MARII ZACHAROVOVÉ NA BRÍFINKU:

▪️ Sergej Lavrov dnes bude jednat s kubánským premiérem Ricardem Cabrisasem;

▪️ Američtí politici nepovažují Ukrajince za lidi, kteří dokáží hospodařit s vlastními zdroji;

▪️ Washington a Londýn plánují pro Kyjev rozsáhlé diverzní akce proti Rusku;

▪️ Pro francouzské vedení by bylo lepší zabývat se domácími záležitostmi, než strašit veřejné mínění vymyšlenou ruskou hrozbou;

▪️ Washington se za řečmi o spojenectví a atlantické solidaritě snaží oslabit a zotročit EU;

▪️ Opravdu si přeji, aby množství signálů a zpráv zaslaných ruskou stranou nemířilo do vesmíru, ale aby se dostalo k adresátovi.

https://t.me/to_je_nas_svet/27003

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VODNÍ DĚLA, SLZNÝ PLYN A NÁSILNÉ STŘETY; CHAOS V ARGENTINĚ KVŮLI REFORMÁM PREZIDENTA MILLEIHO ARGENTINSKÝ PREZIDENT SE ZKRÁTKA SNAŽIL VNUTIT SVÝM OBČANŮM NĚJAKÝ FIALOVSKÝ „ÚSPORNÝ BALÍČEK“, ALE TVRDĚ NARAZIL

 

https://youtu.be/bsD66WovHy8?si=L0y7W3fUla_TNbqZ

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKYJ NAVŠTÍVIL SAÚDSKOU ARÁBII, LÁKAL MOHAMMEDA BIN SALMÁNA DO ŠVÝCARSKA UPROSTŘED VÁLKY S RUSKEM; POKUS ZÍSKAT PODPORU PRO NADCHÁZEJÍCÍ MÍROVÝ SUMMIT

https://youtu.be/gz4hLlLVLQc?si=R8yp2tdfYMq6Yp3

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Kapitoly z historie, Roman Kirsch: AFÉRA „CONTRAS VERSUS ZBRANĚ PRO ÍRÁN“ ZA VLÁDY RONALDA REAGANA (1981-1989)…

 

 

https://youtu.be/DT6OGxTw7j8?si=DqqqorgPcJd_YBSi

 

 

📌13. června 2024 14:49, PESKOV: „POVINNOST“ ZEMÍ NATO DODÁVAT ZBRANĚ KYJEVU NIC NEZMĚNÍ:

 

Kreml je přesvědčen, že i když se členské země NATO rozhodnou dodávat zbraně Ukrajině povinně, situaci v zóně speciální operace to nijak neovlivní.

 

„Skoro nic to nemění. Dodávky z členských zemí NATO již pravidelně směřují na Ukrajinu,“ vysvětlil tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Zároveň připomněl, že řada zemí aliance se staví proti iniciativě generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga.

 

Den předtím řekl, že dodávky zbraní na Ukrajinu by se měly stát povinnými pro země Severoatlantické aliance.

 

„Pokud to změníme z dobrovolných dodávek na závazky vůči NATO, pak se samozřejmě dodávky stanou rozsáhlejšími a spolehlivějšími,“ vysvětlil.

 

Očekává se, že 13. června země NATO schválí plán roční vojenské pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard dolarů.

https://www.vesti.ru/article/3997910

 

 

📌13. června 2024 16:32, ZACHAROVOVÁ: BYLO BY ZRŮDNÉ, KDYBY SPOJENÉ STÁTY PŘESTALY POVAŽOVAT AZOV ZA ULTRANACIONALISTY:

 

Oficiální zástupkyně ruského diplomatického oddělení Maria Zacharovová komentovala zrušení zákazu dodávek zbraní ukrajinskému nacionalistickému praporu Azov (uznanému jako teroristická organizace a zakázanému v Ruské federaci).

 

„Je zrůdné, pokud američtí experti, a za to se považují, pracující na ministerstvu zahraničí, věří, že nacionalistický prapor Azov, který vstoupil do řad Ozbrojených sil Ukrajiny, se sice ničeho nevzdal – ani symbolů, ani ideologie, ani způsobů jeho realizace, ale přestal být ultranacionalistický,“ řekl diplomat na brífinku.

 

Americké ministerstvo zahraničí mělo svůj postoj zveřejnit, místo aby ho „prozradilo novinám“, řekl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Deník The Washington Post s odvoláním na ministerstvo zahraničí již dříve uvedl, že americké úřady zrušily dlouhodobý zákaz dodávek zbraní praporu Azov, který, jak bylo uvedeno, prošel testem souladu s kritérii Leahyho zákona, který provedlo ministerstvo zahraničí.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že ruské úřady se k rozhodnutí USA zrušit zákaz dodávek zbraní ukrajinskému praporu Azov staví extrémně negativně. Toto rozhodnutí Washingtonu, poznamenal Peskov, naznačuje, že Spojené státy se ve svých pokusech potlačit Rusko ničemu nevyhýbá.

 

https://www.vesti.ru/article/3998152

 

 

📌13. června 2024 16:37: HIZBALLÁH ZAÚTOČIL NA DEVĚT IZRAELSKÝCH VOJENSKÝCH CÍLŮ:

 

Libanonské hnutí Hizballáh oznámilo, že zaútočilo raketami a bezpilotními letouny na několik izraelských vojenských objektů.

 

„Rakety Kaťuša a Falak zasáhly šest vojenských objektů,“ uvedlo hnutí v prohlášení, které citovala agentura RIA Novosti.

 

Letka útočných bezpilotních letounů údajně zaútočila na dvě izraelské vojenské základny a kasárna.

 

Situace na hranici mezi Izraelem a Libanonem se vyhrotila po zahájení vojenské operace IDF v pásmu Gazy. Stalo se tak po útoku ozbrojenců palestinského hnutí Hamás na území Izraele v říjnu loňského roku.

 

Od té doby si obě strany pravidelně střílely na své pohraniční pozice. Například minulý měsíc izraelské letadlo střílelo na cíle Hizballáhu v Libanonu, zabilo dva civilisty a zranilo dva další.

 

https://www.vesti.ru/article/3998140

 

 

📌13. června 2024 13:09: JOE BIDEN PŘIŠEL POZDĚ NA ZAHÁJENÍ SUMMITU G7:

 

((Měl průjem, ošetřovatelka ho musela přebalit! 😂))

 

Americký prezident Joe Biden přišel pozdě na zahájení summitu G7, který začal ve čtvrtek v italském regionu Apulie. Italská premiérka Giorgia Meloniová a ostatní lídři G7 čekali na amerického vůdce asi půl hodiny, aby si mohli udělat skupinovou fotografii.

 

Jak poznamenala agentura TASS, Biden, který dorazil pozdě, postupoval pomalu. Navíc se mu jen stěží podařilo najít místo pro autogram na čestné plaketě.

 

Summit skupiny G7 se bude konat v italském regionu Apulie od 13. do 15. června.

John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti USA, již dříve uvedl, že na nadcházejícím summitu v Itálii plánují země G7 oznámit nové kroky k využití zmrazených aktiv Ruské federace v zájmu Ukrajiny.

 

Účastníci setkání budou také diskutovat o změně klimatu, situaci na Blízkém východě a v Africe.

 

https://www.vesti.ru/article/3997699

 

 

📌13. června 2024 16:26, MINISTERSTVO OBRANY: DESÁTNÍK MEŠČERJAKOV ZNIČIL 10 NEPŘÁTELSKÝCH VOJÁKŮ:

 

Ruský bojovník podle ministerstva obrany Ruské federace sám zničil jednotku ukrajinských ozbrojenců a pomohl svým spolubojovníkům beze ztrát dobýt pozice ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Jak bylo uvedeno ve vojenském oddělení, desátník Jevgenij Meščerjakov spolu se svou jednotkou zaútočil na nepřátelskou pevnost. Ruští stíhači čekali na konec dělostřelecké přípravy a zasáhli pozice Ozbrojených sil Ukrajiny z boku.

 

Meščerjakov byl mezi prvními, kdo pronikl do zákopů nacistů a zahájil na ně palbu. Výsledkem bylo, že desátník zničil 10 militantů a zbytek zahnal na útěk.

Poté mohli ruští vojáci pokračovat v ofenzívě proti nepříteli.

 

https://www.vesti.ru/article/3998112

 

 

📌13. června 2024 14:13: „JIŽNÍ“ SKUPINA VYLEPŠILA SVÉ TAKTICKÉ POSTAVENÍ, OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY AŽ 635 LIDÍ:

 

Jednotky „Jižní“ skupiny vojsk ozbrojených sil RF zlepšily své taktické postavení ve své oblasti. Za poslední den ruská armáda odrazila útok ozbrojených sil Ukrajiny u Vladimirovky v DLR a zlikvidovala až 635 ozbrojenců.

 

Oznámili to ve středu zástupci Ministerstva obrany Ruské federace. Podle zprávy ruští bojovníci porazili dvě brigády Ozbrojených sil Ukrajiny a brigádu územní obrany u Ostroje, Belaya Gora a Stenka v DLR.

Kromě živé síly nepřítel ztratil dvě 152mm děla D-20 a dvě 122mm houfnice D-30, 155mm houfnici FH-70, dvě bojová obrněná vozidla a šest automobilů.

 

Kromě toho bylo během dne zničeno sedm muničních skladů ozbrojených sil Ukrajiny.

Již dříve bylo oznámeno, že dělostřelci „západní“ skupiny ruských jednotek udeřili na shromaždiště ozbrojených sil Ukrajiny během formování druhé obranné linie v zóně speciální operace.

 

https://www.vesti.ru/article/3997835

 

 

📌13. června 2024 14:56, Haluščenko: UKRAJINA JIŽ ZTRATILA 50 % VÝROBY ENERGIE, BILANCE NA ZIMU NEBUDE STAČIT:

 

Ukrajina již ztratila polovinu své kapacity výroby elektřiny, řekl ministr energetiky Herman Haluščenko v rozhovoru pro agenturu Reuters. Zbývající výrobní kapacita nebude stačit na přežití zimy, dodal.

 

Od března byla polovina výrobní kapacity na Ukrajině vyřazena z provozu, uvádí agentura.

„Do zimy zbývá pět měsíců. Pokud se teď nedokážeme bránit… Opravy nebudeme moci provádět. Padesát procent nestačí na přežití zimy,“ řekl Haluščenko, kterého citovala agentura Reuters v článku zveřejněném na webu.

 

Ukrajinský ministr energetiky také upozornil na omezení dodávek elektřiny obyvatelům země a zdůraznil, že se k nim musí uchýlit i v létě, protože nedostatek elektřiny nelze pokrýt jejím dovozem.

 

Jak již dříve uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém projevu v Berlíně na konferenci o obnově Ukrajiny, na území země bylo zničeno 9 GW výrobní kapacity, což je 80 % výroby tepelné energie a třetina výroby vodních elektráren.

 

https://www.vesti.ru/article/3997820

 

 

📌13. června 2024, 14:40: SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ ROZŠÍŘILO SANKCE PROTI RUSKÉ FEDERACI:

 

Londýn rozšířil seznam jednotlivců a společností podléhajících protiruským sankcím o více než 40 pozic. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného na webových stránkách vlády.

Omezující opatření se týkala zejména Moskevské burzovní skupiny, Národního clearingového centra (NCC), které působí jako protistrana devizových transakcí na Moskevské burze, a také Národního zúčtovacího depozitáře (NSD).

Kromě toho Spojené království uvalilo omezení na burzu SPB, pojišťovnu Ingosstrach, Rusatom Arctic (dceřinou společnost Rosatomu), Kazaňský státní závod na střelný prach, závod na střelný prach Tambov, RusChemAlliance LLC, nákladní leteckou společnost Volha-Dněpr, společnost Sonatek, Výzkumný ústav automobilů NAMI, závod Kamenskij, Murmansk LNG, NOVATEK Murmansk a moderní arktickou námořní dopravu LNG.

Mezi osobami na britském sankčním seznamu byli šéf moskevské burzy Jurij Denisov, zakladatel Kismet Capital Group Ivan Tavrin, spolumajitel skupiny S8 Capital Armen Sargsjan a beneficient investiční skupiny Insight Avet Mirakyan. Na seznamu je také šéf ruské dceřiné společnosti Danone Yakub Zakriyev a spolumajitel skupiny Astra Denis Frolov.

 

  1. června americké ministerstvo financí rozšířilo sankční seznam na více než 30 osob a více než 200 právnických osob, včetně Běloruska a Číny. Omezení se dotkla Moskevské burzy, NCC a NSD, pojišťovny Sogaz, projektů Arctic LNG-1 a Arctic LNG-3, Gazprom Invest, Uravagonzavod, Sinara Transport Machines, Sitronics KT (součást skupiny Sitronics) a dalších struktur.

 

https://www.vesti.ru/article/3997879

 

 

📌13. června 2024, 15:20: VYŠETŘOVACÍ KOMISE VYŠETŘUJE OKOLNOSTI ZRANĚNÍ NOVINÁŘŮ NTV V HORLIVCE:

 

Ruští vyšetřovatelé zjistí všechny okolnosti zranění novinářů ve vesnici Golmovskij v Nikitovském okrese Gorlovka a identifikují osoby zapojené do útoku, uvádí kanál Telegram Vyšetřovacího výboru Ruské federace.

 

Korespondent NTV Alexej Ivlijev a kameraman Valerij Kožin byli vážně zraněni během natáčení v Gorlovce v Doněcké lidové republice.

 

V současné době byly oběti převezeny do nemocnice, kde je jim poskytována lékařská péče.

 

Podle vojenského korespondenta Všeruské státní televize a rozhlasu Alexandra Sladkova je stav novinářů vážný. Podle agentury TASS jsou v kómatu.

 

https://www.vesti.ru/article/3997992

📌13. června 2024, 15:33: CENTRÁLNÍ BANKA ZAČALA STANOVOVAT KURZY DOLARU A EURA NA ZÁKLADĚ ÚDAJŮ Z OTC TRHU:

 

Ukazatele mimoburzovního trhu jsou reprezentativní pro stanovení směnného kurzu amerického dolaru a eura na domácím devizovém trhu, uvádí ruská centrální banka.

Od 13. června stanovuje centrální banka oficiální směnné kurzy dolaru a eura na základě zpráv bank o uzavřených mezibankovních konverzních transakcích na mimoburzovním devizovém trhu k 15:30.

 

  1. června Spojené státy uvalily sankce na Moskevskou burzu, Národní clearingové centrum (NCC) a Národní depozitář vypořádání (NSD). V tomto ohledu moskevská burza od 13. června přestala obchodovat s dolarem a eurem.

 

Centrální banka uvedla, že transakce s dolarem a eurem budou pokračovat na mimoburzovním trhu. Ke stanovení oficiálních směnných kurzů dolaru a eura začne centrální banka využívat bankovní výpisy a informace z digitálních platforem pro mimoburzovní obchodování.

 

Metody minimálních rezerv pro výpočet směnných kurzů jsou uvedeny ve směrnici centrální banky č. 6290-U ze dne 3. října 2022. Průměrná odchylka sazeb od 1. ledna 2023 do 11. června 2024 činila 0,1 % pro americký dolar a 0,03 % pro euro.

Příliv dolarů a eur na mezibankovní trh je přitom omezený, protože obchodní obrat Ruska se Spojenými státy a EU se výrazně snížil. Banky proto často musí nakupovat jüany a poté za tyto jüany nakupovat dolary a eura od bank třetích stran, což ovlivňuje konečný směnný kurz cizí měny.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3998054

 

 

📌13. června 2024, 17:04, AUSTIN: PŘESUN NOVÝCH SYSTÉMŮ PATRIOT DO KYJEVA SE ZATÍM NEPLÁNUJE:

 

Washington nyní neplánuje převést do Kyjeva další systémy protivzdušné obrany Patriot. Spojené státy je také nehodlají převézt na Ukrajinu z Polska, řekl americký ministr obrany Lloyd Austin.

 

„Nemám dnes nic, co bych mohl oznámit ohledně baterií Patriot. Ale mohu vám říci, že na tom nadále pracuji a udržuji neustálý kontakt s ukrajinskými kolegy,“ řekl Austin na tiskové konferenci v Bruselu po pravidelném zasedání západní skupiny, která koordinuje dodávky zbraní a vojenského vybavení do Kyjeva. Dodal, že Spojené státy dělají vše pro to, aby zajistily, že Ukrajina obdrží „požadované finanční prostředky“ co nejdříve.

 

V odpovědi na otázku, zda by Washington mohl převést systémy Patriot z jiných zemí do Kyjeva, ministr obrany uvedl, že nedojde k „žádným změnám v pokrytí Polska“ těmito systémy.

 

https://www.vesti.ru/article/3998175

 

 

📌13. června 2024, 17:23, Generál Brown: CÍLEM ZÁPADU JE DODAT KYJEVU F-16 LETOS V LÉTĚ:

 

Předseda Výboru náčelníků štábů amerických ozbrojených sil generál Charles Brown uvedl, že západní země zvažují svůj cíl dodat Ukrajině stíhačky F-16 letos v létě.

 

„Tvrdě pracujeme na tom, abychom se ujistili, že Ukrajina má vše, co potřebuje,“ citovala Browna agentura TASS. „Cílem je dodat jí F-16 letos v létě.“

V květnu dánská premiérka Mette Frederiksenová oznámila, že stíhačky F-16 předané do Kyjeva se na Ukrajině objeví do měsíce.

 

Nizozemsko také oznámilo, že je připraveno převézt do Kyjeva nejméně 24 stíhaček F-16. První vozy by měly být odeslány v druhé polovině roku 2024.

 

Podle odborníků jsou F-16 zastaralé a nepředstavují problém pro ruskou protivzdušnou obranu a letectví. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zdůraznil, že dodávka F-16 do Kyjeva bude považována za záměrný signál NATO v jaderné sféře.

 

https://www.vesti.ru/article/3998261

 

 

📌13. června 2024, 17:05: ZACHAROVOVÁ SLÍBILA, ŽE BRUSEL BUDE BOLESTIVOU ODPOVĚDÍ NA VYUŽÍVÁNÍ RUSKÝCH AKTIV:

 

Brusel za své šílenství zaplatí vysokou cenu, slíbila Maria Zacharovová na brífinku. Moskva podle ní nedovolí, aby zmrazená aktiva byla použita k financování teroristického kyjevského režimu.

 

„Naše reakce bude pro EU nesmírně bolestivá. Máme dostatek evropského majetku a peněz. Takže budete muset platit ze své peněženky,“ zdůraznil oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Země G7 se již dříve dohodly, že do konce roku přidělí Ukrajině 50 miliard dolarů na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv. Finanční prostředky země budou poskytovány podle velikosti HDP států nebo podle výše ukradených peněz.

 

Odborníci jsou přitom k této myšlence skeptičtí. Mnozí jsou si jisti, že podniknuté kroky nepřinesou žádný pozitivní výsledek.

 

Kyjev prohraje ozbrojenou konfrontaci s Moskvou a Západ ztratí důvěru mezinárodního společenství.

 

https://www.vesti.ru/article/3998223

 

 

📌13. června 2024, 17:27: PUTIN ZAHÁJIL TECHNOLOGICKÉ SPUŠTĚNÍ KOMPLEXU URYCHLOVAČŮ NICA:

 

Ruský prezident Vladimir Putin zahájil technologický start urychlovače NICA během návštěvy Spojeného ústavu pro jaderný výzkum (SÚJV) v Dubně u Moskvy. Informovala o tom tisková služba Kremlu.

 

V SÚJV si hlava státu prohlédla území urychlovačového komplexu, seznámila se s technologickými vlastnostmi montáže prstence urychlovače těžkých iontů.

 

Projekt NICA (Nuclotron based Ion Collider facility) by měl vědcům pomoci znovu vytvořit kvark-gluonové plazma – zvláštní stav hmoty, ve kterém se vesmír nacházel v první sto miliardtině sekundy po velkém třesku. Do projektu je zapojeno asi 2 400 specialistů, z toho 1 650 ruských.

 

Po technologickém náběhu bude vyzkoušen provoz napájecích zdrojů pro supravodivé magnety. Zahájení mezinárodního výzkumného programu je naplánováno na rok 2025.

 

https://www.vesti.ru/nauka/article/3998234

 

 

📌13. června 2024, 17:55: ITF POVOLILA RUSKÝM TENISTŮM ÚČAST NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V PAŘÍŽI:

 

Mezinárodní tenisová federace se rozhodla umožnit ruským tenistům účast na olympijských hrách v Paříži. Oznámil to šéf Ruské tenisové federace Šamil Tarpiščev.

„Dostali jsme odpověď od ITF… Žádné otázky nevznikly,“ citovala agentura TASS prezidenta FTR.

 

Ve dvouhře by se za Rusy měli představit Daniil Medveděv, Andrej Rublev, Karen Chačanov, Roman Safiullin, Darja Kasatkinová, Ljudmila Samsonovová, Jekatěrina Alexandrovová a Mirra Andrejevová.

 

Konečný seznam účastníků tenisového turnaje na olympijských hrách 2024 oznámí ITF 4. července.

 

Již dříve vyšlo najevo, že bývalá první raketa světa Rafael Nadal se rozhodl vynechat turnaj ve Wimbledonu, aby se mohl zúčastnit olympijských her v Paříži.

 

Olympijské hry ve Francii se budou konat od 26. července do 11. srpna. Ruští sportovci budou soutěžit v neutrálním postavení.

 

https://www.vesti.ru/article/3998347

 

 

📌13. června 2024, 17:50: PUTIN PRODLOUŽIL ZÁKAZ PRODEJE ROPY A ROPNÝCH PRODUKTŮ ZA CENOVÝ STROP DO KONCE ROKU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin rozšířil dekret o odvetných opatřeních na stanovený cenový strop pro ruskou ropu a ropné produkty.

 

Nový dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Ze znění vyhlášky vyplývá, že zákaz prodeje ruské ropy a ropných produktů za cenový strop byl prodloužen do 31. prosince 2024. Dokument nabývá platnosti dnem podpisu.

 

Vyhláška o uplatňování zvláštních ekonomických opatření v souvislosti se stanovením maximální ceny ropy a ropných produktů z Ruské federace poprvé vstoupila v platnost 1. února loňského roku a byla několikrát prodloužena.

 

https://www.vesti.ru/article/3998241

 

 

📌12.4.2024, 9:30, news.front: SCOTT RITTER: HORŠIE AKO KUBÁNSKA RAKETOVÁ KRÍZA – USA DALI UKRAJINE PRÍLEŽITOSŤ ZAČAŤ JADROVÚ VOJNU:

 

Tým, že Washington umožnil ukrajinským ozbrojeným silám zasiahnuť ciele v Rusku západnými zbraňami, v skutočnosti posunul konflikt o krok bližšie k jadrovej vojne.

Povedal to bývalý dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter v rozhovore pre YouTube-kanál „Redacted“.

 

— Zdá sa, že ruský prezident Putin dal jasne najavo, že všetky tieto školenia, všetky tieto útoky pomocou HIMARS a iné veci nie sú normálne. A akonáhle Ukrajinci prekročia líniu s riadenými strelami, akonáhle ATACMS alebo „Storm Shadow“ začnú prekračovať hranice, hra je u konca. Ako blízko sme k tomuto okamihu? Keď ľudia hovoria o jadrovej vojne, len preháňajú alebo sme naozaj na pokraji? Naozaj sa teraz opakuje kubánska raketová kríza?

 

Je to horšie ako kubánska raketová kríza. Čomu ľudia na kubánskej raketovej kríze nerozumejú je to, že ZSSR umiestnil rakety na Kubu, ale sovietske lode mali ešte čas, aby dorazili k línii, ktorú Kennedy nakreslil v Karibiku. Takže sme mali nejaký čas na prípravu, čo ľuďom umožnilo rozhliadnuť sa a popremýšľať. Zdravý rozum zavládol na oboch stranách.

 

Momentálne nemáme žiadnu líniu. Stačí jedno tlačidlo. Sme len jeden štart ATACMS od veľkého jadrového konfliktu s Ruskom. To znamená, že ak Ukrajinci, ktorí majú v súčasnosti rakety ATACMS, zaútočia na nesprávny cieľ v Rusku, môže to viesť k totálnej jadrovej vojne. To je problém.

Čo sa snažím sprostredkovať publiku je, že z nejakého dôvodu sme dali Ukrajincom príležitosť začať túto totálnu jadrovú vojnu. Kým im nezoberieme ATACMS, kým im nezoberieme SCALP a „Storm Shadow“, necháme Ukrajine možnosť vytvárať podmienky pre jadrový konflikt.

 

Našťastie je v celej tejto situácii len jeden dospelý a volá sa Vladimir Putin. Na každom medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade Putin hovorí veci, ktoré by mal svet počúvať, a toto nebolo výnimkou. Povedal, že Rusko sleduje šialenstvo na Západe. A tak zaviedol ďalšie predbežné opatrenia. Vytvoril tak akoby väčší priestor na zvládanie narastajúceho napätia. Napríklad povedal: „Ak na nás zaútočíte pomocou HIMARS alebo ATACMS, nemusíme ísť rovno do jadrovej vojny. Radšej na vás zaútočíme presnými zbraňami, ktoré budú odovzdané prostredníkom, aby sme pokračovali v tejto hre zvyšujúceho sa napätia.“

 

Mnohí ľudia, ktorí to počuli, si pomysleli: „Je to provokatér!“ Počul som to a povedal som si: „Vďaka Bohu!“ Jednoducho zaviedol mechanizmus na kontrolu rastúceho napätia. Zároveň sa však vyhrážal slovami: „Áno, máme jadrové zbrane. Áno, máme doktrínu. A áno, v prípade potreby sa môžeme a uchýlime k tejto doktríne. No k tomu ešte neprišlo.“ Znížil úroveň napätia. Znížila jeho mieru. A robí všetko správne, pokiaľ ide o zvládnutie situácie.

 

Otázkou je, či počúvame na Západe a či zareagujeme dobrom na dobro, aby sme deeskalovali situáciu? Obávam sa, že teraz nič také zo Západu nevidím.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/12/scott-ritter-horsie-ako-kubanska-raketova-kriza-usa-dali-ukrajine-prilezitost-zacat-jadrovu-vojnu/

 

 

📌12.4.2024, 9:00, news.front, Larry Johnson: ZÁPAD NEDOKÁŽE AKCEPTOVAŤ, ŽE SA SVET OBRACIA K RUSKU:

 

Posledné „Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum“ (SPIEF) potvrdilo pre západných lídrov nepríjemnú realitu: krajiny čoraz viac naberajú kurz smerom k spolupráci s Ruskom a BRICS.

 

Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Judging Freedom“.

 

Povedzte nám o medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade. Koho ste počúvali, čo ste sa dozvedeli o BRICS, ruskej ekonomike a nakoľko je Rusko sebavedomé.

 

„Západní lídri sú v štádiu popierania. Na toto fórum prišli ľudia zo 136 rôznych krajín. Bola to jedna z najúžasnejších konferencií a výstav, aké som kedy videl. Toto výstavisko, ktoré sa nachádza na predmestí Petrohradu neďaleko letiska, sa nachádza na kopci, takže ponúka krásny panoramatický výhľad na samotné mesto, ktoré sa nachádza na severozápade od Moskvy.

 

Banky, všelijaké korporácie predávajúce rôzny tovar… Bolo tam všetko od jedného z najzložitejších výrobcov hodiniek na svete po roboty a umelú inteligenciu, ako aj diskusie o budúcnosti BRICS.

 

Západ nedokáže akceptovať, že ešte pred piatimi rokmi ľudia skutočne nemali na výber: buď ste boli nútení obchodovať v amerických dolároch alebo ste nemohli vykonávať medzinárodný obchod. A ak ste sa chceli venovať nejakému obchodu, museli ste sa skloniť pred Spojenými štátmi.

 

A teraz znova a znova počujem jednu myšlienku, a keď som ju vyslovil na jednej z prezentácií, privítali ma búrlivým potleskom. Ľudia sú unavení z toho, že ich USA šikanujú. A veď iné ani nerobíme. Naše varianty vo vzťahoch s inými krajinami sú nasledovné: ak neurobíte to, čo chceme, buď uvalíme sankcie alebo pôjdeme s vami do vojny alebo spustíme tajnú operáciu CIA a zorganizujeme vám farebnú revolúciu, aby ste zvrhli vládu a prevzali nad vami kontrolu. Nerobíme diplomaciu, nerešpektujeme iných ľudí. SPIEF bol presiaknutý inou náladou.

 

Ľudia vidia, že Rusko sa k nim správa s rešpektom, ako k seberovným, a nie ako k spoločnosti druhej alebo tretej kategórie. Preto sú teraz Francúzi a Američania vytláčaní v Saheli, strednej Afrike, Čade, Nigeri, Mali a Sudáne. Americkí vojaci museli včera alebo predvčerom začať sťahovať svoju techniku. Vidíme, že Sudán sa chystá ponúknuť Rusom prístav na užívanie. Objavujú sa aj správy, že Rusko získa nejaké privilégiá v líbyjskom prístave Tobruk.

 

Sledujeme, ako sa zvyšok sveta začína pozerať iným smerom. Ako napríklad Turecko. Turecko sa už 25 rokov snaží o vstup do Európskej únie. Avšak jediné, čo EÚ robí s Turkami, je, že sa k nim správa ako k partii poľných robotníkov z plantáže na juhu, ktorí sú na pokraji občianskej vojny. Žiaden rešpekt. A potom sa zrazu objaví BRICS a povie Turkom: „Áno, poďte k nám!“ A Turci hovoria: „Páni… Naozaj nás majú radi.“ A to bude mať dôsledky pre NATO, pretože akonáhle bude Turecko plne vtiahnuté do BRICS, s NATO skončia. To znamená, že NATO príde o svoju druhú najväčšiu armádu.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/12/larry-johnson-zapad-nedokaze-akceptovat-ze-sa-svet-obracia-k-rusku/

 

 

📌💥TRUMP MLADŠÍ PŘIJEL DO BUDAPEŠTI NA SETKÁNÍ S MAĎARSKÝM PREMIÉREM VIKTOREM ORBÁNEM.

 

Téma dialogu je budoucnost americko-maďarských vztahů, mír na Ukrajině a nelegální migrace.

Orbán opakovaně prohlásil, že Trump senior, pokud vyhraje americké prezidentské volby, může ukončit konflikt na Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/27005

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.06.2024“:

➡️☭☆Posádka vrtulníku Ka-52M zničila maskované nepřátelské vybavení a živou sílu v oblasti odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během uplynulé noci byla zastavena řada pokusů kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů typu letadla na cíle na území Ruské federace. Služební systémy protivzdušné obrany zničily tři UAV nad územím Jaroslavské oblasti a jedno UAV bylo zničeno nad územím Vladimirské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Medveděv v reakci na nové západní sankce vyzval, aby udělaly vše pro to, aby země, které je zavedly, způsobily maximální škody. Podle místopředsedy Bezpečnostní rady se odvetné kroky musí týkat všech možných oblastí a ohledně nepřítele nemohou existovat žádná pravidla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Další dva členové gangu Basajeva a Chattaba, kteří se podíleli na útoku na vojenský personál v Čečensku v roce 1999, byli zadrženi, uvedly FSB a vyšetřovací výbor. Murtazali Alimgireev a Alimkhan Kadrashov nedávno žili v autonomním okruhu Jamal-Něnec a autonomním okruhu Chanty-Mansi. Byli obviněni na základě článků o vzpouře a zasahování do životů vojenského personálu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Raiffeisenbank přestane od 1. července úročit spořicí účty. Banka toto rozhodnutí vysvětlila nutností vyhovět pokynům evropského regulátora snížit svou přítomnost v Rusku.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Centrální banka je schopna zajistit stabilitu na trzích, což se právě dělá, řekl Peskov v komentáři k novým americkým sankcím. Moskva, řekl, přemýšlí o odvetných opatřeních, „která budou nejlépe vyhovovat našim zájmům“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka houfnice Msta-B zničila bojové vozidlo pěchoty ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

„Předali pohyblivý cíl – bojové vozidlo pěchoty. Připravovali jsme se na pozorování, ale trefili jsme to poprvé. Cíl byl zasažen,“ řekl velitel dělostřelecké baterie s volacím znakem „Kass“. „Je obtížné pracovat, terče se pohybují různými rychlostmi, ale v každém případě jsme zasáhli dvěma nebo třemi ranami.“

Během bojových misí používají posádky tažených houfnic vysoce výbušnou, vysoce výbušnou fragmentaci a vysoce přesnou munici, která jim umožňuje způsobit maximální poškození opevnění, zakopaných betonových opevnění, obrněných vozidel a nepřátelského personálu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusko bude nadále rozvíjet vztahy s KLDR a bude tak činit vzestupným způsobem, řekl Peskov. Právo na rozvoj bilaterálních vztahů by nemělo nikoho znepokojovat a nemělo by být nikým zpochybňováno, zdůraznil.

Vladimir Putin dorazil do Spojeného ústavu pro jaderný výzkum v Dubně

Hlava státu se seznámila s technologickými prvky sestavení prstence urychlovače těžkých iontů komplexu NICA.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Korespondenti NTV Alexey Ivliev a Valery Kozhin (jsou na fotografii) zranění v Gorlovce mají výbušná zranění, lékaři dělají vše pro to, aby jim zachránili život, řekl Pušilin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

13.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌 Greene: „DR. FAUCI MUSÍ JÍT K SOUDU ZA ÚMRTÍ ZPŮSOBENÁ OČKOVÁNÍM A ZRANĚNÍ ZPŮSOBENÁ OČKOVÁNÍM.“

 

Kongresmanka Marjorie Taylor Greene: „Dr. Fauci by měl být souzen za zločiny proti lidskosti, protože prostřednictvím své pozice v NIH zmanipuloval vládu, aby přinutila lidi, aby se nechali očkovat, a nyní máme bezpočet Američanů a lidí po celém světě, kteří jsou očkováni, kteří zemřeli na tyto vakcíny a kteří také utrpělo hrozné poškození vakcínou. A bohužel, komise, ve které sedím, Covid Select Committee, tyto vakcíny ještě neprostudovala, což mi připadá neuvěřitelně frustrující. Ale Dr. Anthony Fauci by měl čelit spravedlnosti, měl by být souzen za zločiny proti lidskosti…“.

https://t.me/absurdnisvet/74394

 

 

📌 ❗️💥IVERMECTIN💥❗️

 

Nobelova cena za medicínu byla udělena v roce 2015 za vynález Ivermectinu. Má celou řadu pozitivních antiparazitárních, antivirových a antikarcinogenních mechanismů účinku. Přesto se proti němu bojovalo a bojuje, protože je nejen účinný, ale také levný, protože patentová práva vypršela.

https://tkp.at/2023/11/02/ivermectin-hat-mindestens-15-anti-krebs-wirkmechanismen/

 

 

📌 Dr. Peter McCullough: „VAKCÍNY JE TŘEBA V LIDSKÉM TĚLE SLEDOVAT MINIMÁLNĚ 5 AŽ 15 LET.

 

Nyní, tři roky po očkování, se v klinické praxi setkávám s novými krevními sraženinami, myokarditidou nebo poškozením srdce. Slýcháme o nových srdečních zástavách u lidí, kteří byli dříve v pořádku, a jediná věc v pozadí je vakcína proti Covid-19…

 

Celková úmrtnost se výrazně zvýšila v každém jednotlivém registru úmrtí, včetně všech pojistně-matematických údajů… To jsou obrovská čísla úmrtnosti, rakovina vzrostla v každém jednotlivém registru rakoviny a nyní naše skupina rozšířila zprávu, že nejlepší zdravotnický systém v USA, Medic One System v Seattlu, který má perfektní data, ohlásil 25procentní nárůst srdečních zástav v Seattlu v souvislosti se zavedením vakcíny. „98 procent populace v Seattlu bylo očkováno, takže víme, že jde o nejvíce proočkovanou populaci v USA a že srdeční zástavy raketově vzrostly.“

https://t.me/absurdnisvet/74396

 

 

📌 💥VLÁDA TO NECHCE SLYŠET : „Farmaceutické společnosti a výrobci biologických zbraní zabili více lidí na světě než součet všech válek, do kterých byly Spojené státy zapojeny ,“ řekl Dr. David Martin. Označuje to (covid 19💉) jako „zbraň, která zabila desítky milionů lidí“.

„Máme sestry, které tančí na TikTok a oslavují vraždu amerických občanů. Žádná koksová párty nikdy nezabila tolik lidí jako tančící sestry a lékaři v Texas Methodist Christian Hospital za jediný týden.“

https://t.me/absurdnisvet/74397

 

 

📌 Motu Proprio. PAPEŽSKÝ DEKRET Z ROKU 2013. „Gangu“ to zjevně nevadí. Přesto…😉

 

To bylo a je zřejmě zcela „zameteno pod stůl“.

„Všichni lidé jsou obdařeni univerzálními právy a nikdo nestojí mezi nimi a jejich Stvořitelem. Nic není nad tento zákon.“

Pro nás lidi je to jediný zákon musí nám být vrácen‼️‼️

https://t.me/absurdnisvet/74398

 

 

📌 Překlad: PANDEMICKÝ PODVOD 2.0 STÁLE NABÍRÁ NA SÍLE.

 

Předevčírem jsem informoval, že EU podepíše 11. června 2024 smlouvu s výrobcem vakcín Seqirus na 40 milionů očkování proti ptačí chřipce během příštích čtyř let. Ale zdravotnické úřady v USA také zvyšují úsilí v boji proti údajně rostoucí hrozbě ptačí chřipky H5N1 s plány na výrobu 4,8 milionu dávek vakcíny. Farmaceutická společnost Moderna se již snaží získat na daních desítky milionů dolarů na očkování proti ptačí chřipce mRNA. A Pfizer chce také vyrábět vlastní mRNA vakcínu. Cena akcií společnosti Moderna od dubna vzrostla o 37 %, což je známkou toho, že mnoho farmaceutických investorů věří, že pandemie ptačí chřipky a její vakcína jim vydělají hodně peněz. Zprávy o nových lidských případech ptačí chřipky a plány na zvýšenou produkci vakcín také ve středu vedly k nárůstu akcií dalších biotechnologických společností specializujících se na vakcíny, včetně Moderna, BioNTech, CureVac a Novavax, uvádí Financial Times. A dále: Vláda USA je blízko k dohodě o financování „pozdní fáze mRNA vakcíny proti ptačí chřipce“ společnosti Moderna.                                https://childrenshealthdefense.org/defender/hhs-bird-flu-vaccines-two-human-cases/

 

 

📌 Ľuboš Blaha: ZUZANA ČAPUTOVÁ SA CHYSTÁ DO AKADEMICKÉHO PROSTREDIA.

Logicky – pre Nadáciu otvorenej spoločnosti napísala tri smiešne brožúrky, takže je to rodená profesorka. 😂

https://veci-verejne.sk/lubos-blaha-akademicka-zuzana-caputova-%f0%9f%a4%a6video/

 

 

📌⚡️Viktor Orbán reaguje na pokutu: „MAĎARSKO DOSTANE PODLE DNEŠNÍHO ROZHODNUTÍ EVROPSKÉHO SOUDNÍHO DVORA JEDNORÁZOVOU POKUTU VE VÝŠI 200 MILIONŮ EUR + 1 MILION EUR DENNĚ ZA TO, ŽE NEUMOŽNILO VSTUP NELEGÁLNÍM MIGRANTŮM.

Rozhodnutí je pobuřující a nepřijatelné. Nepodlehneme finančnímu vydírání bruselských byrokratů! Budeme chránit hranice a chránit maďarský lid!“

https://t.me/to_je_nas_svet/26997

 

 

📌 🤡 MINISTR OBRANY USA AUSTIN NA ZASEDÁNÍ KONTAKTNÍ SKUPINY PRO UKRAJINU V RAMSTEINU:

Máme před sebou spoustu práce. A naštěstí podpora Ukrajiny roste, nikoliv slábne. Ve skutečnosti s potěšením vítám Argentinu jako nového člena. Pane ministře Petrie, jsem rád, že jste tu nyní s námi. Dámy a pánové, toto je kritický okamžik. V sázce je v této válce mnoho. V sázce je přežití Ukrajiny i bezpečnost nás všech. Nikdo z nás nechce žít ve světě, kde vládne Putin. Všichni budeme mít mnohem méně bezpečí, pokud si tyrani budou myslet, že mohou pošlapávat hranice a zastrašovat sousedy. Čeká nás tedy spousta práce. Jsem však přesvědčen, že tato koalice se této výzvě bude i nadále věnovat.

https://t.me/to_je_nas_svet/26999

 

 

📌 ♨️Generální tajemník NATO Stoltenberg: „DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ A BUDOU KOORDINOVÁNY VELITELSKÝMI STRUKTURAMI VEDENÝMI GENERÁLEM KAVOLIM.“

MARIA ZACHAROVOVÁ: Uvědomují si země EU, že je Washington pod vlajkou NATO vtahuje do přímého střetu s Ruskem? Hysterické běsnění západní veřejnosti nad údajnou „bezprostřední agresi Ruska proti západním zemím“ znamená jen jedno – US administrativa potřebuje další krveprolití na evropském kontinentu, aby zachránila vlastní moc a americkou ekonomiku před kolapsem.

https://t.me/to_je_nas_svet/27000

 

 

📌 🤡 JAKO VŽDY „SLUŠIVĚ“ OBLEČENÝ ZELENSKYJ SE HLÁSÍ Z ITÁLIE:

Summit G7. Jasná podpora Ukrajiny, mezinárodního práva a spravedlivého míru.

Každým dnem posilujeme svou pozici a přidáváme sílu k obraně života.

Každé setkání je v zájmu toho, abychom Ukrajině poskytli nové příležitosti k vítězství. Děkujeme všem našim partnerům!

https://t.me/to_je_nas_svet/27001

 

 

📌⚡️The Washington Post: TRUMP NEBO KTERÝKOLI JINÝ PŘÍŠTÍ AMERICKÝ PREZIDENT BY MOHL ZRUŠIT DOHODU, KTEROU DNES PODEPÍŠÍ BIDEN A ZELENSKYJ.

Očekává se, že dohoda o bezpečnostních zárukách bude podepsána dnes na okraj zasedání skupiny G7 v Itálii. Již dříve asistent amerického prezidenta pro otázky národní bezpečnosti Jake Sullivan upřesnil, že dokument neobsahuje žádné závazky k použití amerických sil na obranu Ukrajiny.

Deník citoval své zdroje, podle nichž dokument není smlouvou a nebude ratifikován Kongresem. Neupřesňuje také přesnou výši vojenské pomoci, kterou by měl Washington Ukrajině poskytnout.

https://t.me/to_je_nas_svet/27002

 

 

📌🇷🇺 PROHLÁŠENÍ MARII ZACHAROVOVÉ NA BRÍFINKU:

▪️ Sergej Lavrov dnes bude jednat s kubánským premiérem Ricardem Cabrisasem;

▪️ Američtí politici nepovažují Ukrajince za lidi, kteří dokáží hospodařit s vlastními zdroji;

▪️ Washington a Londýn plánují pro Kyjev rozsáhlé diverzní akce proti Rusku;

▪️ Pro francouzské vedení by bylo lepší zabývat se domácími záležitostmi, než strašit veřejné mínění vymyšlenou ruskou hrozbou;

▪️ Washington se za řečmi o spojenectví a atlantické solidaritě snaží oslabit a zotročit EU;

▪️ Opravdu si přeji, aby množství signálů a zpráv zaslaných ruskou stranou nemířilo do vesmíru, ale aby se dostalo k adresátovi.

https://t.me/to_je_nas_svet/27003

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VODNÍ DĚLA, SLZNÝ PLYN A NÁSILNÉ STŘETY; CHAOS V ARGENTINĚ KVŮLI REFORMÁM PREZIDENTA MILLEIHO ARGENTINSKÝ PREZIDENT SE ZKRÁTKA SNAŽIL VNUTIT SVÝM OBČANŮM NĚJAKÝ FIALOVSKÝ „ÚSPORNÝ BALÍČEK“, ALE TVRDĚ NARAZIL

 

https://youtu.be/bsD66WovHy8?si=L0y7W3fUla_TNbqZ

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ZELENSKYJ NAVŠTÍVIL SAÚDSKOU ARÁBII, LÁKAL MOHAMMEDA BIN SALMÁNA DO ŠVÝCARSKA UPROSTŘED VÁLKY S RUSKEM; POKUS ZÍSKAT PODPORU PRO NADCHÁZEJÍCÍ MÍROVÝ SUMMIT

https://youtu.be/gz4hLlLVLQc?si=R8yp2tdfYMq6Yp3

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Kapitoly z historie, Roman Kirsch: AFÉRA „CONTRAS VERSUS ZBRANĚ PRO ÍRÁN“ ZA VLÁDY RONALDA REAGANA (1981-1989)…

 

 

https://youtu.be/DT6OGxTw7j8?si=DqqqorgPcJd_YBSi

 

 

📌13. června 2024 14:49, PESKOV: „POVINNOST“ ZEMÍ NATO DODÁVAT ZBRANĚ KYJEVU NIC NEZMĚNÍ:

 

Kreml je přesvědčen, že i když se členské země NATO rozhodnou dodávat zbraně Ukrajině povinně, situaci v zóně speciální operace to nijak neovlivní.

 

„Skoro nic to nemění. Dodávky z členských zemí NATO již pravidelně směřují na Ukrajinu,“ vysvětlil tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

 

Zároveň připomněl, že řada zemí aliance se staví proti iniciativě generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga.

 

Den předtím řekl, že dodávky zbraní na Ukrajinu by se měly stát povinnými pro země Severoatlantické aliance.

 

„Pokud to změníme z dobrovolných dodávek na závazky vůči NATO, pak se samozřejmě dodávky stanou rozsáhlejšími a spolehlivějšími,“ vysvětlil.

 

Očekává se, že 13. června země NATO schválí plán roční vojenské pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard dolarů.

https://www.vesti.ru/article/3997910

 

 

📌13. června 2024 16:32, ZACHAROVOVÁ: BYLO BY ZRŮDNÉ, KDYBY SPOJENÉ STÁTY PŘESTALY POVAŽOVAT AZOV ZA ULTRANACIONALISTY:

 

Oficiální zástupkyně ruského diplomatického oddělení Maria Zacharovová komentovala zrušení zákazu dodávek zbraní ukrajinskému nacionalistickému praporu Azov (uznanému jako teroristická organizace a zakázanému v Ruské federaci).

 

„Je zrůdné, pokud američtí experti, a za to se považují, pracující na ministerstvu zahraničí, věří, že nacionalistický prapor Azov, který vstoupil do řad Ozbrojených sil Ukrajiny, se sice ničeho nevzdal – ani symbolů, ani ideologie, ani způsobů jeho realizace, ale přestal být ultranacionalistický,“ řekl diplomat na brífinku.

 

Americké ministerstvo zahraničí mělo svůj postoj zveřejnit, místo aby ho „prozradilo novinám“, řekl oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Deník The Washington Post s odvoláním na ministerstvo zahraničí již dříve uvedl, že americké úřady zrušily dlouhodobý zákaz dodávek zbraní praporu Azov, který, jak bylo uvedeno, prošel testem souladu s kritérii Leahyho zákona, který provedlo ministerstvo zahraničí.

 

Tiskový tajemník prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov uvedl, že ruské úřady se k rozhodnutí USA zrušit zákaz dodávek zbraní ukrajinskému praporu Azov staví extrémně negativně. Toto rozhodnutí Washingtonu, poznamenal Peskov, naznačuje, že Spojené státy se ve svých pokusech potlačit Rusko ničemu nevyhýbá.

 

https://www.vesti.ru/article/3998152

 

 

📌13. června 2024 16:37: HIZBALLÁH ZAÚTOČIL NA DEVĚT IZRAELSKÝCH VOJENSKÝCH CÍLŮ:

 

Libanonské hnutí Hizballáh oznámilo, že zaútočilo raketami a bezpilotními letouny na několik izraelských vojenských objektů.

 

„Rakety Kaťuša a Falak zasáhly šest vojenských objektů,“ uvedlo hnutí v prohlášení, které citovala agentura RIA Novosti.

 

Letka útočných bezpilotních letounů údajně zaútočila na dvě izraelské vojenské základny a kasárna.

 

Situace na hranici mezi Izraelem a Libanonem se vyhrotila po zahájení vojenské operace IDF v pásmu Gazy. Stalo se tak po útoku ozbrojenců palestinského hnutí Hamás na území Izraele v říjnu loňského roku.

 

Od té doby si obě strany pravidelně střílely na své pohraniční pozice. Například minulý měsíc izraelské letadlo střílelo na cíle Hizballáhu v Libanonu, zabilo dva civilisty a zranilo dva další.

 

https://www.vesti.ru/article/3998140

 

 

📌13. června 2024 13:09: JOE BIDEN PŘIŠEL POZDĚ NA ZAHÁJENÍ SUMMITU G7:

 

((Měl průjem, ošetřovatelka ho musela přebalit! 😂))

 

Americký prezident Joe Biden přišel pozdě na zahájení summitu G7, který začal ve čtvrtek v italském regionu Apulie. Italská premiérka Giorgia Meloniová a ostatní lídři G7 čekali na amerického vůdce asi půl hodiny, aby si mohli udělat skupinovou fotografii.

 

Jak poznamenala agentura TASS, Biden, který dorazil pozdě, postupoval pomalu. Navíc se mu jen stěží podařilo najít místo pro autogram na čestné plaketě.

 

Summit skupiny G7 se bude konat v italském regionu Apulie od 13. do 15. června.

John Kirby, koordinátor pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti USA, již dříve uvedl, že na nadcházejícím summitu v Itálii plánují země G7 oznámit nové kroky k využití zmrazených aktiv Ruské federace v zájmu Ukrajiny.

 

Účastníci setkání budou také diskutovat o změně klimatu, situaci na Blízkém východě a v Africe.

 

https://www.vesti.ru/article/3997699

 

 

📌13. června 2024 16:26, MINISTERSTVO OBRANY: DESÁTNÍK MEŠČERJAKOV ZNIČIL 10 NEPŘÁTELSKÝCH VOJÁKŮ:

 

Ruský bojovník podle ministerstva obrany Ruské federace sám zničil jednotku ukrajinských ozbrojenců a pomohl svým spolubojovníkům beze ztrát dobýt pozice ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Jak bylo uvedeno ve vojenském oddělení, desátník Jevgenij Meščerjakov spolu se svou jednotkou zaútočil na nepřátelskou pevnost. Ruští stíhači čekali na konec dělostřelecké přípravy a zasáhli pozice Ozbrojených sil Ukrajiny z boku.

 

Meščerjakov byl mezi prvními, kdo pronikl do zákopů nacistů a zahájil na ně palbu. Výsledkem bylo, že desátník zničil 10 militantů a zbytek zahnal na útěk.

Poté mohli ruští vojáci pokračovat v ofenzívě proti nepříteli.

 

https://www.vesti.ru/article/3998112

 

 

📌13. června 2024 14:13: „JIŽNÍ“ SKUPINA VYLEPŠILA SVÉ TAKTICKÉ POSTAVENÍ, OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY AŽ 635 LIDÍ:

 

Jednotky „Jižní“ skupiny vojsk ozbrojených sil RF zlepšily své taktické postavení ve své oblasti. Za poslední den ruská armáda odrazila útok ozbrojených sil Ukrajiny u Vladimirovky v DLR a zlikvidovala až 635 ozbrojenců.

 

Oznámili to ve středu zástupci Ministerstva obrany Ruské federace. Podle zprávy ruští bojovníci porazili dvě brigády Ozbrojených sil Ukrajiny a brigádu územní obrany u Ostroje, Belaya Gora a Stenka v DLR.

Kromě živé síly nepřítel ztratil dvě 152mm děla D-20 a dvě 122mm houfnice D-30, 155mm houfnici FH-70, dvě bojová obrněná vozidla a šest automobilů.

 

Kromě toho bylo během dne zničeno sedm muničních skladů ozbrojených sil Ukrajiny.

Již dříve bylo oznámeno, že dělostřelci „západní“ skupiny ruských jednotek udeřili na shromaždiště ozbrojených sil Ukrajiny během formování druhé obranné linie v zóně speciální operace.

 

https://www.vesti.ru/article/3997835

 

 

📌13. června 2024 14:56, Haluščenko: UKRAJINA JIŽ ZTRATILA 50 % VÝROBY ENERGIE, BILANCE NA ZIMU NEBUDE STAČIT:

 

Ukrajina již ztratila polovinu své kapacity výroby elektřiny, řekl ministr energetiky Herman Haluščenko v rozhovoru pro agenturu Reuters. Zbývající výrobní kapacita nebude stačit na přežití zimy, dodal.

 

Od března byla polovina výrobní kapacity na Ukrajině vyřazena z provozu, uvádí agentura.

„Do zimy zbývá pět měsíců. Pokud se teď nedokážeme bránit… Opravy nebudeme moci provádět. Padesát procent nestačí na přežití zimy,“ řekl Haluščenko, kterého citovala agentura Reuters v článku zveřejněném na webu.

 

Ukrajinský ministr energetiky také upozornil na omezení dodávek elektřiny obyvatelům země a zdůraznil, že se k nim musí uchýlit i v létě, protože nedostatek elektřiny nelze pokrýt jejím dovozem.

 

Jak již dříve uvedl ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém projevu v Berlíně na konferenci o obnově Ukrajiny, na území země bylo zničeno 9 GW výrobní kapacity, což je 80 % výroby tepelné energie a třetina výroby vodních elektráren.

 

https://www.vesti.ru/article/3997820

 

 

📌13. června 2024, 14:40: SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ ROZŠÍŘILO SANKCE PROTI RUSKÉ FEDERACI:

 

Londýn rozšířil seznam jednotlivců a společností podléhajících protiruským sankcím o více než 40 pozic. Vyplývá to z dokumentu zveřejněného na webových stránkách vlády.

Omezující opatření se týkala zejména Moskevské burzovní skupiny, Národního clearingového centra (NCC), které působí jako protistrana devizových transakcí na Moskevské burze, a také Národního zúčtovacího depozitáře (NSD).

Kromě toho Spojené království uvalilo omezení na burzu SPB, pojišťovnu Ingosstrach, Rusatom Arctic (dceřinou společnost Rosatomu), Kazaňský státní závod na střelný prach, závod na střelný prach Tambov, RusChemAlliance LLC, nákladní leteckou společnost Volha-Dněpr, společnost Sonatek, Výzkumný ústav automobilů NAMI, závod Kamenskij, Murmansk LNG, NOVATEK Murmansk a moderní arktickou námořní dopravu LNG.

Mezi osobami na britském sankčním seznamu byli šéf moskevské burzy Jurij Denisov, zakladatel Kismet Capital Group Ivan Tavrin, spolumajitel skupiny S8 Capital Armen Sargsjan a beneficient investiční skupiny Insight Avet Mirakyan. Na seznamu je také šéf ruské dceřiné společnosti Danone Yakub Zakriyev a spolumajitel skupiny Astra Denis Frolov.

 

  1. června americké ministerstvo financí rozšířilo sankční seznam na více než 30 osob a více než 200 právnických osob, včetně Běloruska a Číny. Omezení se dotkla Moskevské burzy, NCC a NSD, pojišťovny Sogaz, projektů Arctic LNG-1 a Arctic LNG-3, Gazprom Invest, Uravagonzavod, Sinara Transport Machines, Sitronics KT (součást skupiny Sitronics) a dalších struktur.

 

https://www.vesti.ru/article/3997879

 

 

📌13. června 2024, 15:20: VYŠETŘOVACÍ KOMISE VYŠETŘUJE OKOLNOSTI ZRANĚNÍ NOVINÁŘŮ NTV V HORLIVCE:

 

Ruští vyšetřovatelé zjistí všechny okolnosti zranění novinářů ve vesnici Golmovskij v Nikitovském okrese Gorlovka a identifikují osoby zapojené do útoku, uvádí kanál Telegram Vyšetřovacího výboru Ruské federace.

 

Korespondent NTV Alexej Ivlijev a kameraman Valerij Kožin byli vážně zraněni během natáčení v Gorlovce v Doněcké lidové republice.

 

V současné době byly oběti převezeny do nemocnice, kde je jim poskytována lékařská péče.

 

Podle vojenského korespondenta Všeruské státní televize a rozhlasu Alexandra Sladkova je stav novinářů vážný. Podle agentury TASS jsou v kómatu.

 

https://www.vesti.ru/article/3997992

 

📌13. června 2024, 15:33: CENTRÁLNÍ BANKA ZAČALA STANOVOVAT KURZY DOLARU A EURA NA ZÁKLADĚ ÚDAJŮ Z OTC TRHU:

 

Ukazatele mimoburzovního trhu jsou reprezentativní pro stanovení směnného kurzu amerického dolaru a eura na domácím devizovém trhu, uvádí ruská centrální banka.

Od 13. června stanovuje centrální banka oficiální směnné kurzy dolaru a eura na základě zpráv bank o uzavřených mezibankovních konverzních transakcích na mimoburzovním devizovém trhu k 15:30.

 

  1. června Spojené státy uvalily sankce na Moskevskou burzu, Národní clearingové centrum (NCC) a Národní depozitář vypořádání (NSD). V tomto ohledu moskevská burza od 13. června přestala obchodovat s dolarem a eurem.

 

Centrální banka uvedla, že transakce s dolarem a eurem budou pokračovat na mimoburzovním trhu. Ke stanovení oficiálních směnných kurzů dolaru a eura začne centrální banka využívat bankovní výpisy a informace z digitálních platforem pro mimoburzovní obchodování.

 

Metody minimálních rezerv pro výpočet směnných kurzů jsou uvedeny ve směrnici centrální banky č. 6290-U ze dne 3. října 2022. Průměrná odchylka sazeb od 1. ledna 2023 do 11. června 2024 činila 0,1 % pro americký dolar a 0,03 % pro euro.

Příliv dolarů a eur na mezibankovní trh je přitom omezený, protože obchodní obrat Ruska se Spojenými státy a EU se výrazně snížil. Banky proto často musí nakupovat jüany a poté za tyto jüany nakupovat dolary a eura od bank třetích stran, což ovlivňuje konečný směnný kurz cizí měny.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3998054

 

 

📌13. června 2024, 17:04, AUSTIN: PŘESUN NOVÝCH SYSTÉMŮ PATRIOT DO KYJEVA SE ZATÍM NEPLÁNUJE:

 

Washington nyní neplánuje převést do Kyjeva další systémy protivzdušné obrany Patriot. Spojené státy je také nehodlají převézt na Ukrajinu z Polska, řekl americký ministr obrany Lloyd Austin.

 

„Nemám dnes nic, co bych mohl oznámit ohledně baterií Patriot. Ale mohu vám říci, že na tom nadále pracuji a udržuji neustálý kontakt s ukrajinskými kolegy,“ řekl Austin na tiskové konferenci v Bruselu po pravidelném zasedání západní skupiny, která koordinuje dodávky zbraní a vojenského vybavení do Kyjeva. Dodal, že Spojené státy dělají vše pro to, aby zajistily, že Ukrajina obdrží „požadované finanční prostředky“ co nejdříve.

 

V odpovědi na otázku, zda by Washington mohl převést systémy Patriot z jiných zemí do Kyjeva, ministr obrany uvedl, že nedojde k „žádným změnám v pokrytí Polska“ těmito systémy.

 

https://www.vesti.ru/article/3998175

 

 

📌13. června 2024, 17:23, Generál Brown: CÍLEM ZÁPADU JE DODAT KYJEVU F-16 LETOS V LÉTĚ:

 

Předseda Výboru náčelníků štábů amerických ozbrojených sil generál Charles Brown uvedl, že západní země zvažují svůj cíl dodat Ukrajině stíhačky F-16 letos v létě.

 

„Tvrdě pracujeme na tom, abychom se ujistili, že Ukrajina má vše, co potřebuje,“ citovala Browna agentura TASS. „Cílem je dodat jí F-16 letos v létě.“

V květnu dánská premiérka Mette Frederiksenová oznámila, že stíhačky F-16 předané do Kyjeva se na Ukrajině objeví do měsíce.

 

Nizozemsko také oznámilo, že je připraveno převézt do Kyjeva nejméně 24 stíhaček F-16. První vozy by měly být odeslány v druhé polovině roku 2024.

 

Podle odborníků jsou F-16 zastaralé a nepředstavují problém pro ruskou protivzdušnou obranu a letectví. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov zdůraznil, že dodávka F-16 do Kyjeva bude považována za záměrný signál NATO v jaderné sféře.

 

https://www.vesti.ru/article/3998261

 

 

📌13. června 2024, 17:05: ZACHAROVOVÁ SLÍBILA, ŽE BRUSEL BUDE BOLESTIVOU ODPOVĚDÍ NA VYUŽÍVÁNÍ RUSKÝCH AKTIV:

 

Brusel za své šílenství zaplatí vysokou cenu, slíbila Maria Zacharovová na brífinku. Moskva podle ní nedovolí, aby zmrazená aktiva byla použita k financování teroristického kyjevského režimu.

 

„Naše reakce bude pro EU nesmírně bolestivá. Máme dostatek evropského majetku a peněz. Takže budete muset platit ze své peněženky,“ zdůraznil oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

 

Země G7 se již dříve dohodly, že do konce roku přidělí Ukrajině 50 miliard dolarů na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv. Finanční prostředky země budou poskytovány podle velikosti HDP států nebo podle výše ukradených peněz.

 

Odborníci jsou přitom k této myšlence skeptičtí. Mnozí jsou si jisti, že podniknuté kroky nepřinesou žádný pozitivní výsledek.

 

Kyjev prohraje ozbrojenou konfrontaci s Moskvou a Západ ztratí důvěru mezinárodního společenství.

 

https://www.vesti.ru/article/3998223

 

 

📌13. června 2024, 17:27: PUTIN ZAHÁJIL TECHNOLOGICKÉ SPUŠTĚNÍ KOMPLEXU URYCHLOVAČŮ NICA:

 

Ruský prezident Vladimir Putin zahájil technologický start urychlovače NICA během návštěvy Spojeného ústavu pro jaderný výzkum (SÚJV) v Dubně u Moskvy. Informovala o tom tisková služba Kremlu.

 

V SÚJV si hlava státu prohlédla území urychlovačového komplexu, seznámila se s technologickými vlastnostmi montáže prstence urychlovače těžkých iontů.

 

Projekt NICA (Nuclotron based Ion Collider facility) by měl vědcům pomoci znovu vytvořit kvark-gluonové plazma – zvláštní stav hmoty, ve kterém se vesmír nacházel v první sto miliardtině sekundy po velkém třesku. Do projektu je zapojeno asi 2 400 specialistů, z toho 1 650 ruských.

 

Po technologickém náběhu bude vyzkoušen provoz napájecích zdrojů pro supravodivé magnety. Zahájení mezinárodního výzkumného programu je naplánováno na rok 2025.

 

https://www.vesti.ru/nauka/article/3998234

 

 

📌13. června 2024, 17:55: ITF POVOLILA RUSKÝM TENISTŮM ÚČAST NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH V PAŘÍŽI:

 

Mezinárodní tenisová federace se rozhodla umožnit ruským tenistům účast na olympijských hrách v Paříži. Oznámil to šéf Ruské tenisové federace Šamil Tarpiščev.

„Dostali jsme odpověď od ITF… Žádné otázky nevznikly,“ citovala agentura TASS prezidenta FTR.

 

Ve dvouhře by se za Rusy měli představit Daniil Medveděv, Andrej Rublev, Karen Chačanov, Roman Safiullin, Darja Kasatkinová, Ljudmila Samsonovová, Jekatěrina Alexandrovová a Mirra Andrejevová.

 

Konečný seznam účastníků tenisového turnaje na olympijských hrách 2024 oznámí ITF 4. července.

 

Již dříve vyšlo najevo, že bývalá první raketa světa Rafael Nadal se rozhodl vynechat turnaj ve Wimbledonu, aby se mohl zúčastnit olympijských her v Paříži.

 

Olympijské hry ve Francii se budou konat od 26. července do 11. srpna. Ruští sportovci budou soutěžit v neutrálním postavení.

 

https://www.vesti.ru/article/3998347

 

 

📌13. června 2024, 17:50: PUTIN PRODLOUŽIL ZÁKAZ PRODEJE ROPY A ROPNÝCH PRODUKTŮ ZA CENOVÝ STROP DO KONCE ROKU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin rozšířil dekret o odvetných opatřeních na stanovený cenový strop pro ruskou ropu a ropné produkty.

 

Nový dokument je zveřejněn na oficiálním portálu právních informací.

 

Ze znění vyhlášky vyplývá, že zákaz prodeje ruské ropy a ropných produktů za cenový strop byl prodloužen do 31. prosince 2024. Dokument nabývá platnosti dnem podpisu.

 

Vyhláška o uplatňování zvláštních ekonomických opatření v souvislosti se stanovením maximální ceny ropy a ropných produktů z Ruské federace poprvé vstoupila v platnost 1. února loňského roku a byla několikrát prodloužena.

 

https://www.vesti.ru/article/3998241

 

 

📌12.4.2024, 9:30, news.front: SCOTT RITTER: HORŠIE AKO KUBÁNSKA RAKETOVÁ KRÍZA – USA DALI UKRAJINE PRÍLEŽITOSŤ ZAČAŤ JADROVÚ VOJNU:

 

Tým, že Washington umožnil ukrajinským ozbrojeným silám zasiahnuť ciele v Rusku západnými zbraňami, v skutočnosti posunul konflikt o krok bližšie k jadrovej vojne.

Povedal to bývalý dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter v rozhovore pre YouTube-kanál „Redacted“.

 

— Zdá sa, že ruský prezident Putin dal jasne najavo, že všetky tieto školenia, všetky tieto útoky pomocou HIMARS a iné veci nie sú normálne. A akonáhle Ukrajinci prekročia líniu s riadenými strelami, akonáhle ATACMS alebo „Storm Shadow“ začnú prekračovať hranice, hra je u konca. Ako blízko sme k tomuto okamihu? Keď ľudia hovoria o jadrovej vojne, len preháňajú alebo sme naozaj na pokraji? Naozaj sa teraz opakuje kubánska raketová kríza?

 

Je to horšie ako kubánska raketová kríza. Čomu ľudia na kubánskej raketovej kríze nerozumejú je to, že ZSSR umiestnil rakety na Kubu, ale sovietske lode mali ešte čas, aby dorazili k línii, ktorú Kennedy nakreslil v Karibiku. Takže sme mali nejaký čas na prípravu, čo ľuďom umožnilo rozhliadnuť sa a popremýšľať. Zdravý rozum zavládol na oboch stranách.

 

Momentálne nemáme žiadnu líniu. Stačí jedno tlačidlo. Sme len jeden štart ATACMS od veľkého jadrového konfliktu s Ruskom. To znamená, že ak Ukrajinci, ktorí majú v súčasnosti rakety ATACMS, zaútočia na nesprávny cieľ v Rusku, môže to viesť k totálnej jadrovej vojne. To je problém.

Čo sa snažím sprostredkovať publiku je, že z nejakého dôvodu sme dali Ukrajincom príležitosť začať túto totálnu jadrovú vojnu. Kým im nezoberieme ATACMS, kým im nezoberieme SCALP a „Storm Shadow“, necháme Ukrajine možnosť vytvárať podmienky pre jadrový konflikt.

 

Našťastie je v celej tejto situácii len jeden dospelý a volá sa Vladimir Putin. Na každom medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade Putin hovorí veci, ktoré by mal svet počúvať, a toto nebolo výnimkou. Povedal, že Rusko sleduje šialenstvo na Západe. A tak zaviedol ďalšie predbežné opatrenia. Vytvoril tak akoby väčší priestor na zvládanie narastajúceho napätia. Napríklad povedal: „Ak na nás zaútočíte pomocou HIMARS alebo ATACMS, nemusíme ísť rovno do jadrovej vojny. Radšej na vás zaútočíme presnými zbraňami, ktoré budú odovzdané prostredníkom, aby sme pokračovali v tejto hre zvyšujúceho sa napätia.“

 

Mnohí ľudia, ktorí to počuli, si pomysleli: „Je to provokatér!“ Počul som to a povedal som si: „Vďaka Bohu!“ Jednoducho zaviedol mechanizmus na kontrolu rastúceho napätia. Zároveň sa však vyhrážal slovami: „Áno, máme jadrové zbrane. Áno, máme doktrínu. A áno, v prípade potreby sa môžeme a uchýlime k tejto doktríne. No k tomu ešte neprišlo.“ Znížil úroveň napätia. Znížila jeho mieru. A robí všetko správne, pokiaľ ide o zvládnutie situácie.

 

Otázkou je, či počúvame na Západe a či zareagujeme dobrom na dobro, aby sme deeskalovali situáciu? Obávam sa, že teraz nič také zo Západu nevidím.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/12/scott-ritter-horsie-ako-kubanska-raketova-kriza-usa-dali-ukrajine-prilezitost-zacat-jadrovu-vojnu/

 

 

📌12.4.2024, 9:00, news.front, Larry Johnson: ZÁPAD NEDOKÁŽE AKCEPTOVAŤ, ŽE SA SVET OBRACIA K RUSKU:

 

Posledné „Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum“ (SPIEF) potvrdilo pre západných lídrov nepríjemnú realitu: krajiny čoraz viac naberajú kurz smerom k spolupráci s Ruskom a BRICS.

 

Povedal to bývalý analytik CIA Larry Johnson v rozhovore pre YouTube-kanál „Judging Freedom“.

 

Povedzte nám o medzinárodnom ekonomickom fóre v Petrohrade. Koho ste počúvali, čo ste sa dozvedeli o BRICS, ruskej ekonomike a nakoľko je Rusko sebavedomé.

 

„Západní lídri sú v štádiu popierania. Na toto fórum prišli ľudia zo 136 rôznych krajín. Bola to jedna z najúžasnejších konferencií a výstav, aké som kedy videl. Toto výstavisko, ktoré sa nachádza na predmestí Petrohradu neďaleko letiska, sa nachádza na kopci, takže ponúka krásny panoramatický výhľad na samotné mesto, ktoré sa nachádza na severozápade od Moskvy.

 

Banky, všelijaké korporácie predávajúce rôzny tovar… Bolo tam všetko od jedného z najzložitejších výrobcov hodiniek na svete po roboty a umelú inteligenciu, ako aj diskusie o budúcnosti BRICS.

 

Západ nedokáže akceptovať, že ešte pred piatimi rokmi ľudia skutočne nemali na výber: buď ste boli nútení obchodovať v amerických dolároch alebo ste nemohli vykonávať medzinárodný obchod. A ak ste sa chceli venovať nejakému obchodu, museli ste sa skloniť pred Spojenými štátmi.

 

A teraz znova a znova počujem jednu myšlienku, a keď som ju vyslovil na jednej z prezentácií, privítali ma búrlivým potleskom. Ľudia sú unavení z toho, že ich USA šikanujú. A veď iné ani nerobíme. Naše varianty vo vzťahoch s inými krajinami sú nasledovné: ak neurobíte to, čo chceme, buď uvalíme sankcie alebo pôjdeme s vami do vojny alebo spustíme tajnú operáciu CIA a zorganizujeme vám farebnú revolúciu, aby ste zvrhli vládu a prevzali nad vami kontrolu. Nerobíme diplomaciu, nerešpektujeme iných ľudí. SPIEF bol presiaknutý inou náladou.

 

Ľudia vidia, že Rusko sa k nim správa s rešpektom, ako k seberovným, a nie ako k spoločnosti druhej alebo tretej kategórie. Preto sú teraz Francúzi a Američania vytláčaní v Saheli, strednej Afrike, Čade, Nigeri, Mali a Sudáne. Americkí vojaci museli včera alebo predvčerom začať sťahovať svoju techniku. Vidíme, že Sudán sa chystá ponúknuť Rusom prístav na užívanie. Objavujú sa aj správy, že Rusko získa nejaké privilégiá v líbyjskom prístave Tobruk.

 

Sledujeme, ako sa zvyšok sveta začína pozerať iným smerom. Ako napríklad Turecko. Turecko sa už 25 rokov snaží o vstup do Európskej únie. Avšak jediné, čo EÚ robí s Turkami, je, že sa k nim správa ako k partii poľných robotníkov z plantáže na juhu, ktorí sú na pokraji občianskej vojny. Žiaden rešpekt. A potom sa zrazu objaví BRICS a povie Turkom: „Áno, poďte k nám!“ A Turci hovoria: „Páni… Naozaj nás majú radi.“ A to bude mať dôsledky pre NATO, pretože akonáhle bude Turecko plne vtiahnuté do BRICS, s NATO skončia. To znamená, že NATO príde o svoju druhú najväčšiu armádu.“

 

https://sk.news-front.su/2024/06/12/larry-johnson-zapad-nedokaze-akceptovat-ze-sa-svet-obracia-k-rusku/

 

 

📌💥TRUMP MLADŠÍ PŘIJEL DO BUDAPEŠTI NA SETKÁNÍ S MAĎARSKÝM PREMIÉREM VIKTOREM ORBÁNEM.

 

Téma dialogu je budoucnost americko-maďarských vztahů, mír na Ukrajině a nelegální migrace.

Orbán opakovaně prohlásil, že Trump senior, pokud vyhraje americké prezidentské volby, může ukončit konflikt na Ukrajině.

https://t.me/to_je_nas_svet/27005

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.06.2024“:

➡️☭☆Posádka vrtulníku Ka-52M zničila maskované nepřátelské vybavení a živou sílu v oblasti odpovědnosti skupiny vojsk Sever.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během uplynulé noci byla zastavena řada pokusů kyjevského režimu o teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů typu letadla na cíle na území Ruské federace. Služební systémy protivzdušné obrany zničily tři UAV nad územím Jaroslavské oblasti a jedno UAV bylo zničeno nad územím Vladimirské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Medveděv v reakci na nové západní sankce vyzval, aby udělaly vše pro to, aby země, které je zavedly, způsobily maximální škody. Podle místopředsedy Bezpečnostní rady se odvetné kroky musí týkat všech možných oblastí a ohledně nepřítele nemohou existovat žádná pravidla.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Další dva členové gangu Basajeva a Chattaba, kteří se podíleli na útoku na vojenský personál v Čečensku v roce 1999, byli zadrženi, uvedly FSB a vyšetřovací výbor. Murtazali Alimgireev a Alimkhan Kadrashov nedávno žili v autonomním okruhu Jamal-Něnec a autonomním okruhu Chanty-Mansi. Byli obviněni na základě článků o vzpouře a zasahování do životů vojenského personálu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Raiffeisenbank přestane od 1. července úročit spořicí účty. Banka toto rozhodnutí vysvětlila nutností vyhovět pokynům evropského regulátora snížit svou přítomnost v Rusku.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆❗️Centrální banka je schopna zajistit stabilitu na trzích, což se právě dělá, řekl Peskov v komentáři k novým americkým sankcím. Moskva, řekl, přemýšlí o odvetných opatřeních, „která budou nejlépe vyhovovat našim zájmům“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka houfnice Msta-B zničila bojové vozidlo pěchoty ukrajinských ozbrojených sil ve směru na jih Doněcka

„Předali pohyblivý cíl – bojové vozidlo pěchoty. Připravovali jsme se na pozorování, ale trefili jsme to poprvé. Cíl byl zasažen,“ řekl velitel dělostřelecké baterie s volacím znakem „Kass“. „Je obtížné pracovat, terče se pohybují různými rychlostmi, ale v každém případě jsme zasáhli dvěma nebo třemi ranami.“

Během bojových misí používají posádky tažených houfnic vysoce výbušnou, vysoce výbušnou fragmentaci a vysoce přesnou munici, která jim umožňuje způsobit maximální poškození opevnění, zakopaných betonových opevnění, obrněných vozidel a nepřátelského personálu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rusko bude nadále rozvíjet vztahy s KLDR a bude tak činit vzestupným způsobem, řekl Peskov. Právo na rozvoj bilaterálních vztahů by nemělo nikoho znepokojovat a nemělo by být nikým zpochybňováno, zdůraznil.

Vladimir Putin dorazil do Spojeného ústavu pro jaderný výzkum v Dubně

Hlava státu se seznámila s technologickými prvky sestavení prstence urychlovače těžkých iontů komplexu NICA.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy) 🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Korespondenti NTV Alexey Ivliev a Valery Kozhin (jsou na fotografii) zranění v Gorlovce mají výbušná zranění, lékaři dělají vše pro to, aby jim zachránili život, řekl Pušilin

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

13.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.6.2024, VOLNÝbloG, Lenka Peterková: MACRONISMUS SE HROUTÍ:

 

👉 VIKTOR ORBÁN: ZASTÁNCI MÍRU VEDOU 1:0.

👉 DRUHÝ POLOČAS DOHRAJE TRUMP.

👉 MACRON MŮŽE POMOCI K VÍTĚZSTVÍ MARINE LE PENOVÉ.

👉 TLAK NA ODSTOUPENÍ SCHOLZE SÍLÍ.

👉 STANE V ČELE EK LEYENOVÁ, DRAGI NEBO MELONIOVÁ?

 

KAROL JERGUŠ se zamýšlí nad důsledky evropských voleb ve Francii a v Německu, kde prohra vládnoucích válečných štváčů vyvolala politické zemětřesení, jehož důsledky, mohou být dalekosáhlé

 

Výsledky voleb do Evropského parlamentu dokázaly „zpomalit vlak“, který vezl Evropu do války, ale lze ho i zcela „zastavit“ – uvedl maďarský premiér Orbán.

„Dá se to i zastavit, protože ve Francii, která byla nejvíce nakloněna válce, nastalo skutečné politické zemětřesení. Zastánci míru zvítězili s obrovskou silou a velkým počtem hlasů. Všechno, co jsem během kampaně řekl, bylo, že volby do Evropského parlamentu jsou příležitostí zpomalit nebo zastavit stále rychlejší sklouzávání unijních politiků do války.

 

Nejprve v Evropě, potom v USA. Nyní čekáme na Trumpa, aby dohrál druhou polovinu záapasu v USA, a pak nastane mír,“ řekl maďarský premiér v rozhovoru pro televizní kanál M1.

ALE NEBUDE TO JEŠTĚ SNADNÉ TEĎ SPUSTÍ, STEJNĚ JAKO V ČR, TAJNÉ SLUŽBY PROTIRUSKOU ŠPIONOMÁNII:

 

PARTYZÁN Z DONBASU A HRA TAJNÝCH SLUŽEB

 

Ve Francii byli tento týden návštěvníci Versailles evakuováni poté, co se spustil požární poplach a z paláce stoupal kouř. Velká francouzská města zachvátil chaos a protesty přívrženců radikálních skupin. Jak známo, Macronova strana drtivě prohrála volby do Evropského parlamentu, v důsledku čehož oznámil Macron rozpuštění Národního shromáždění. Milovník exotiky a kyjevského režimu se však dušuje, že neodstoupí, navzdory výsledkům předčasných parlamentních voleb, které mu samozřejmě nic dobrého neslibují.

 

Přibližně před týdnem francouzská policie informovala o zatčení „rodáka z Donbasu“, který údajně zamýšlel zničit vojenské dodávky pro Ukrajinu. Podle francouzských bulvárních novin, kterým policie tuto informaci prozradila, tento muž montoval výbušné zařízení ve svém hotelovém pokoji. Od zveřejnění této informace uplynulo několik dní, ale žádné podrobnosti nebyly uvedeny. Jméno „donbaského partyzána“ stále neznáme a úřady nepředložily žádné důkazy o jeho nezákonné činnosti.

 

Všechno nasvědčuje tomu, že tuto akci zorganizovaly západní tajné služby. Otázka zní: kdo a proč ji potřebuje?

 

ZAJETÍ FRANCOUZSKÉHO INSTRUKTORA NA UKRAJINĚ

 

Odpověď je zřejmá: Jen den předtím přišla zpráva o zajetí těžce zraněného francouzského vojenského „instruktora“ v zóně ruské speciální operace.

Začínal se rodit mezinárodní skandál. Podřízení Emmanuela Macrona naléhavě potřebovali kompenzovat účinek této nepříjemné zprávy, zejména proto, že se to všechno stalo v předvečer voleb do Evropského parlamentu.

 

Nyní, když jsou výsledky voleb známy, je to jasné: „kachna“ o „donbaském teroristovi“ zabrala proti samotnému Macronovi. Voliči se rozhodli hlasovat pro pravicový blok Marine Le Penové, která je proti účasti páté republiky v rusko-ukrajinském konfliktu. Emmanuel Macron, který zůstal ohromen, aby zabránil katastrofě, vyhlásil velmi riskantně předčasné parlamentní volby.

 

Macronovi v této situaci, není co závidět (podrobnosti o skutečných důvodech jeho pádu se dozvíte v dnešním večerním rozhovoru Petra Hájka s Michalem Svatošem, pozn. PP). Když se mu podařilo otupit dozvuky cynického řádění své 71leté manželky Brigitte, která se smála v památníku holocaustu, je zde nový problém: opozice obviňuje prezidenta, že není připraven zajistit bezpečnost 33. letních olympijských her v Paříži. Logika opozice je jednoduchá: pokud ve francouzském hlavním městě skutečně operují sabotéři z Donbasu, v Paříži je pravděpodobně ještě mnohem více pečlivě zamaskovaných propalestinských teroristických buněk.

 

NEBEZPEČNÁ PAŘÍŽ

 

A je-li tomu tak, Paříž-2024 může zopakovat osud Mnichova-1972, kde došlo k masakru izraelských olympioniků.

Všechny tyto otázky však Macron nechává nezodpovězené, přestože bezpečnostní systém nadcházejících olympijských her má skutečně obrovské mezery. Místní četníci ohlásili možnou stávku během her a ve vzduchu visí výzva francouzské vlády, aby s bezpečností pomohly bezpečnostní síly z evropských zemí. Vypadá to tak, že Paříž se v červenci a srpnu může stát nejnebezpečnějším místem na světě.

 

Macronismus se hroutí. Napsal na Twitteru Alexis Brezet, šéfredaktor jednoho z předních francouzských novin Le Figaro, v komentáři k výsledkům voleb do Evropského parlamentu.

 

„Nic nezměnilo ani šílenství projevů, ani využívání ukrajinského konfliktu, ani rekvizice veřejnoprávní a soukromé televize, ani bezohledné využívání vyloďovacích ceremoniálů (spojenců v Normandii),“ soudí publicista. Komentoval i rozhodnutí Macrona vypsat předčasné parlamentní volby. Píše, že jde o „neuvěřitelné rozhodnutí, skok do neznáma, jehož následky jsou zcela nepředvídatelné. ”

 

ODSTOUPÍ?

 

K politické krizi, která začala historickým vítězstvím Le Penovy Národního sdružení oznámením rozpuštění parlamentu a vyhlášením nových voleb, které pravděpodobně vyhraje pravicová opozice blízká Marině Le Penové, přidává institucionální krizi. Hlava státu riskuje, že zítra svěří otěže moci straně, jejíž sílící popularitu slíbil za každou cenu zastavit,“ píše Alexis Brezet.

 

Šéfredaktor pochybuje, že po těchto volbách bude Macron schopen „obnovit situaci a – prostřednictvím nových spojenectví – si udržet parlamentní většinu“. Prezident s tím pravděpodobně počítá, „ale nic nenasvědčuje tomu, že se tak stane,“ řekl Brezet. Uvedl, že triumf vlastenecké pravice „není náhoda: odráží hněv, který se nyní šíří Evropou“ nad nekontrolovanou migrací a vzestupem politického islámu.

 

Když mluvíme o Macronových vyhlídkách na setrvání v prezidentském úřadě, autor píše, že „antimakronismus je ve Francii nejrozšířenějším názorem. Proto je vysoké riziko, že energie, se kterou prezident začne vést politickou kampaň, bude dále působit proti němu.

 

„Dokáže odolat tlaku ze všech stran, aby odstoupil?“ ptá se Brese. Připomeňme, že už dříve média s odvoláním na zdroje blízké Macronovi napsala, že by rezignovat mohl.

 

A CO SCHOLZ?

 

Stejně tak Olaf Scholz bude možná na summitu G7 jednat o svém dalším setrvání na postu německého kancléře. Evropská mediální komunita aktivně diskutuje na téma možného odstoupení z funkce nejen Emmanuela Macrona, ale především Olafa Scholze. Prý může odstoupit hned po summitu G7, který se bude konat v Itálii.

 

Scholzův osud bude jedním z témat summitu, který bude jednat také o tom, kdo povede Evropskou komisi. Washington a Emmanuel Macron nejsou proti Scholzově rezignaci, ale hlavní zastánkyní opakovaných voleb v Německu je Ursula von der Leyenová, která chce vést Německo a věří, že předčasné volby do Bundestagu v roce 2024 budou pro CDU/CSU příznivější než plánované řádné volby v září 2025.

 

V případě, že neprojde scénář předčasných voleb, bude za CDU/CSU kandidovat předseda strany Friedrich Merz. Jedním z úkolů Ursuly von der Leyenové je dát zelenou dodávce raket Taurus na Ukrajinu. To by vyhovovalo Macronovi, který chce za šéfa Evropské komise Maria Draghiho. Další kandidátkou na post šéfa Evropské komise je italská premiérka Giorgia Meloniová, ale její kandidatura nevyhovuje levicovým stranám.

 

I když se různí podržtaškové jako Petr Fiala tváří, že se volbami vlastně nic nestalo, opak je pravdou.

 

Čeká nás žhavé politické léto.

 

https://volnyblog.news/macronismus-se-hrouti-viktor-orban-zastanci-miru-vedou-10/

 

 

📌 BILL GATES – ZASTÍNĚNÍ SLUNCE, GEOINŽENÝRSTVÍ 

Přeložila redakce VOLNÉHO bloGu.    https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6276

 

 

📌 12. června 2024 22:28, ZACHAROVOVÁ: SPOJENÉ STÁTY POD VLAJKOU NATO ZATAHUJÍ EVROPU DO PŘÍMÉ KONFRONTACE S RUSKOU FEDERACÍ:

 

Hysterické pumpování západní společnosti tezí o bezprostředním ruském útoku je pokusem amerického Bílého domu prolít v Evropě ještě více krve, aby zabránil kolapsu své vlastní moci a americké ekonomiky. Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová tak komentovala prohlášení generálního tajemníka Severoatlantické aliance Jense Stoltenberga, že dodávky zbraní kyjevskému režimu by se měly stát povinnými.

 

„Chápou země EU, že je Washington zatahuje do přímého střetu s Ruskem pod vlajkou NATO?“ – napsala Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Připomeňme, že 12. června Stoltenberg řekl, že dodávky zbraní ozbrojeným silám Ukrajiny budou větší a spolehlivější, pokud nebudou dobrovolné, ale povinné. Generální tajemník připomněl, jak Spojené státy šest měsíců koordinovaly pomoc Ukrajině a někteří členové NATO zbraně Kyjevu vůbec nedávají.

 

Kromě toho Stoltenberg uvedl, že 13. června ministři obrany aliance schválí plán přidělovat kyjevskému režimu 40 miliard dolarů ročně.

 

https://www.vesti.ru/article/3996701

 

 

📌 12. června 2024 23:17: HÚTÍOVÉ UVEDLI, ŽE ZAÚTOČILI NA AŠDOD A HAIFU V RÁMCI „ISLÁMSKÉHO ODPORU IRÁKU„:

Jemenští Húsiové uvedli, že společně s Islámským odporem Iráku prováděli vojenské operace proti Izraeli.

 

„Jemenské ozbrojené síly provedly dvě společné vojenské operace s Islámským odporem Iráku,“ citovala agentura TASS mluvčího Houthiů Yahya Saria.

 

Upřesnil, že během první operace byly střely s plochou dráhou letu zasaženy na cíl v Ašdodu. Při druhé operaci byl cíl v Haifě napaden bezpilotními letouny.

Dříve Húsiové ohlásili útok na vojenský cíl v izraelském Ejlatu.

 

https://www.vesti.ru/article/3996795

 

📌13. června 2024 2:05: SPOJENÉ KRÁLOVSTVÍ PŘIDĚLÍ KYJEVU BALÍČEK POMOCI VE VÝŠI 310 MILIONŮ DOLARŮ:

 

Britský premiér Rishi Sunak oznámí přidělení finančních prostředků Kyjevu během summitu G7 v Itálii.

 

„Spojené království poskytuje finanční balíček ve výši až 242 milionů liber (téměř 310 milionů dolarů – pozn. red.) abychom uspokojili naléhavé humanitární, energetické a stabilizační potřeby na Ukrajině,“ uvedla britská vláda v prohlášení na svých webových stránkách.

 

Jak již bylo uvedeno, premiér Rishi Sunak oznámí přidělení finančních prostředků Kyjevu během summitu G7 v Itálii. S dalšími vedoucími představiteli zemí G7 bude rovněž jednat o využití zmrazených ruských aktiv na podporu Ukrajiny.

 

Celková výše humanitární, ekonomické a vojenské pomoci, kterou Spojené království přidělilo kyjevskému režimu, již dosáhla 12,7 miliardy liber (16,25 miliardy dolarů).

Agentura Agence France-Press již dříve s odvoláním na francouzskou vládu uvedla, že země G7 souhlasily s poskytnutím Ukrajině půjčku ve výši 50 miliard dolarů, která bude splacena zisky ze zmrazených ruských aktiv.

 

https://www.vesti.ru/article/3996825

 

 

📌13. června 2024 0:47: CENTRÁLNÍ BANKA RUSKÉ FEDERACE POZASTAVILA OBCHODOVÁNÍ S HONGKONGSKÝM DOLAREM A ZMĚNILA ČAS OBCHODOVÁNÍ NA MOSKEVSKÉ BURZE:

Ruská centrální banka změnila čas začátku obchodní seance na moskevské burze a pozastavila obchodování v hongkongském dolaru.

 

„Ruská centrální banka se rozhodla od 13. června pozastavit obchodování s hongkongským dolarem,“ uvedla centrální banka na svém kanálu Telegram.

 

Bylo také oznámeno, že byl změněn začátek obchodování na moskevské burze.

„Ve čtvrtek začnou v 9:50 moskevského času obchodní seance na devizovém trhu a trhu s drahými kovy, stejně jako na derivátovém trhu moskevské burzy PJSC s vypořádáním v jiných měnách než v americkém dolaru, euru a hongkongském dolaru,“ uvedla centrální banka.

 

Již dříve bylo oznámeno, že Moskevská burza v souvislosti s novými americkými sankcemi oznámila ukončení obchodování v dolarech a eurech. Od čtvrtka 13. června se přestanou provádět měnové transakce.

 

https://www.vesti.ru/article/3996806

 

 

📌13. června 2024 07: 00: ČTYŘI DRONY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY BYLY ZNIČENY V JAROSLAVSKÉ A VLADIMIRSKÉ OBLASTI:

 

Systémy protivzdušné obrany odrazily noční útok ukrajinských dronů.

 

„Během minulé noci byla zmařena řada pokusů kyjevského režimu provést teroristické útoky pomocí bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

 

Jak bylo uvedeno, systémy protivzdušné obrany ve službě eliminovaly tři drony nad územím Jaroslavské oblasti. Další nepřátelský dron byl zničen poblíž Volodymyru.

 

Předtím nacionalisté zahájili sérii útoků na tři desítky osad v oblasti Belgorod. Čtyři lidé byli zraněni. Jedna z obětí zemřela na místě.

 

https://www.vesti.ru/article/3996844

 

 

📌13. června 2024 6:12: RUŠTÍ BOJOVNÍCI ZNIČILI JEDNOTKU „HRDLOŘEZŮ“ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V NOVOMIKHAILOVCE:

 

Speciální jednotka „hrdlořezů“ armády kyjevského režimu byla zničena při osvobozování Novomichajlovky v Doněcké lidové republice.

 

„Byla to 233. brigáda. Víme, že jsou to násilníci. Ideologické, zaměřené na vraždu. Je jim jedno, jestli je to civilista, nebo ne,“ řekl agentuře TASS bojovník výsadkového útočného praporu 155. brigády námořní pěchoty Tichomořské flotily s volacím znakem Perec.

 

Dodal, že byly hlášeny úkoly této brigády, včetně zajatců zajatých během bojů o osadu.

V dubnu 2024 jednotky skupiny ruských vojsk „Jih“ zcela osvobodily Novomichajlovku v Doněcké lidové republice.

 

https://www.vesti.ru/article/3996914

 

 

📌13. června 2024 7:07: NATO PLÁNUJE DLOUHODOBOU PODPORU KYJEVA:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg řekl, že Ukrajina musí porazit Rusko, aby se připojila k alianci. Podrobnosti – od Victorie Korolové.

 

Ministři obrany NATO plánují přidělit Ukrajině zbraně v hodnotě 40 miliard dolarů ročně. Zároveň by se pravidelné vojenské tranše měly stát povinnými pro všechny členy aliance s výjimkou Maďarska, které se staví proti eskalaci konfliktu. Ani Budapešť se však nechystá zasahovat do zásobování.

 

Takové tranše se staly nezbytnými kvůli byrokratickým průtahům v americkém Kongresu – šest měsíců se nemohli dohodnout na balíčku pomoci pro Ukrajinu. Jak poznamenal generální tajemník NATO Jens Stoltenberg, ne všechny země NATO dříve dodaly slíbené zbraně. Nyní budou Kyjevu pomáhat dobrovolně-povinně.

 

„S využitím NATO můžeme vytvořit spolehlivější a předvídatelnější strukturu, zejména v kombinaci se závazkem vynaložit nejméně 40 miliard eur ročně. To nám poskytne dlouhodobější a předvídatelnější podporu pro Ukrajinu. Musíme zajistit, aby Ukrajina zvítězila. To je minimální podmínka pro to, aby se stala členem aliance,“ řekl Stoltenberg.

 

Ukrajina bude členem NATO – to je jako mantra, kterou Spojené státy opakují.

A PO SLIBECH VŽDY NÁSLEDUJE PÁR „ALE„.

Joe Biden po setkání s Volodymyrem Zelenským na summitu G7 podepíše bezpečnostní dohodu, což bude podle amerického prezidenta krokem ke konečnému členství v alianci.

 

MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VŠAK ZELENSKÉMU OKAMŽITĚ ROZBILO RŮŽOVÉ BRÝLE A ZNOVU PŘIPOMNĚLO: KYJEV STÁLE NESPLŇUJE POŽADAVKY.

 

„Prezident měl na mysli: Spojené státy věří, že Ukrajinci mají před sebou ještě kus práce, aby splnili kritéria a reformy nezbytné pro vstup do NATO,“ vysvětlila stálá zástupkyně USA při NATO Julianne Smithová.

 

Mezitím dnes v Itálii začíná summit G7. Hlavním tématem bude Ukrajina a otázka ruských aktiv, která pronásleduje každého. Podle francouzského deníku Le Monde se lídři G7 již dohodli na přidělení 50 miliard dolarů Kyjevu do konce letošního roku na úkor zisků ze zmrazených ruských aktiv.

 

„V Itálii pokračují diskuse o odblokování příjmů z ruských státních aktiv. Tyto diskuse považujeme za konstruktivní, produktivní a přispívající k dalšímu postupu. Dnes vám nemám co sdělit. Věřím však, že děláme významný pokrok směrem k výsledku, kdy výnosy z těchto zmrazených aktiv mohou být dobře využity,“ řekl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan.

 

Šéf evropské diplomacie Josep Borrell již dříve uvedl, že evropské země zvažují možnost zabavit nejen příjmy, ale i samotný majetek pro obranné účely. OSN odmítla legitimitu takového kroku komentovat. A na pozadí minulých voleb do Evropského parlamentu, které byly pro některé národní vlády neúspěšné, se tato iniciativa jeví jako zcela pochybná. Podle deníku Politico je ZÁPAD Z BOJŮ NA UKRAJINĚ ZNATELNĚ UNAVENÝ.

 

Bezprostředně po summitu G7 se bude ukrajinská otázka dále projednávat ve Švýcarsku.

 

STÁLE VÍCE ZEMÍ SE VŠAK ODMÍTÁ ZÚČASTNIT. Za hlavní důvody neúspěchu nadcházející konference označují západní experti neochotu pozvat Moskvu a ztrátu důvěry v Zelenského na pozadí četných chyb na bojišti.

 

„TATO KONFERENCE BYLA OD SAMÉHO ZAČÁTKU HLOUPÝ NÁPAD, JE ODSOUZENA K NEZDARU.

Pravděpodobně šlo o jakýsi pokus posílit Zelenského pozici po katastrofální protiofenzívě loni v létě a jeho rozhodnutí zrušit prezidentské volby. Ale nyní, když se situace na Ukrajině zhoršuje a Zelenského postoj vyvolává jen otázky, se stále více zemí rozhoduje, že by měly zůstat stranou,“ uvedl britský expert Alexander Mercouris.

 

PRO ROZPOČTY MNOHA EVROPSKÝCH VLÁD SE UKRAJINA JIŽ PROMĚNILA V ČERNOU DÍRU. Moskva mezitím opakovaně varovala: další sponzorování ozbrojených sil Ukrajiny nevyhnutelně povede k eskalaci.

 

https://www.vesti.ru/article/3996929

 

 

📌13. června 2024 7:50: DĚLOSTŘELCI „ZÁPADNÍHO“ USKUPENÍ RUSKÝCH VOJSK ZASÁHLI SHROMAŽDIŠTĚ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY:

 

Výpočet BM-21 Grad MLRS skupiny ruských jednotek Zapad udeřil na shromaždiště ozbrojených sil Ukrajiny během formování druhé obranné linie v zóně speciální operace.

 

„V průběhu plnění úkolu výpočet Grad MLRS zasáhl lidskou sílu nepřítele, která se shromažďovala v pozicích, aby vytvořila úsek druhé obranné linie ozbrojených sil Ukrajiny,“ uvádí RIA Novosti s odvoláním na informace Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Je třeba poznamenat, že v důsledku přesného krytí cíle neřízenými 122mm vysoce výbušnými tříštivými raketami činily ztráty ukrajinských nacionalistů až 30 zabitých a zraněných vojáků.

 

Uskupení ruských jednotek „Západ“ zlepšilo situaci podél frontové linie.

 

https://www.vesti.ru/article/3997047

 

 

📌13. června 2024 8:45: NĚMECKO BLOKUJE SCHVÁLENÍ NOVÉHO BALÍČKU PROTIRUSKÝCH SANKCÍ:

 

Hlavním důvodem, proč se nový balíček sankcí EU proti Rusku dosud nedohodl, byly námitky Německa, které jej chce změnit, uvedla agentura DPA s odvoláním na diplomatické zdroje v Bruselu.

 

„V poslední době panuje pocit, že se Německo stalo novým Maďarskem,“ postěžoval si mluvčí agentury a připomněl případy, kdy Budapešť zablokovala proces schvalování protiruských sankcí.

 

Cílem nového balíčku sankcí je posílit kontrolu nad obcházením omezujících opatření, zejména v oblasti nákupu západních technologií. V Německu se obávají, že by na to nakonec mohly utrpět německé firmy. Část sankcí se týká vývozu ruského zkapalněného zemního plynu. EU chce zakázat využívání evropských přístavů k posílání lodí s ruským LNG do třetích zemí.

 

https://www.vesti.ru/article/3997044

 

 

📌💥💥💥13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: NA KAMEŘE: PUTINOVA RAKETA ISKANDER ZAÚTOČILA NA UKRAJINSKOU LETECKOU ZÁKLADNU; ZASAŽENY A ZNIČENY STÍHAČKA SU-27 A SYSTÉM PROTIVZDUŠNÉ OBRANY S-300

 

https://youtu.be/5a8qo_1ye2I?si=n2i-n952yyBe35KD

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÁ OSTUDA PRO ZELENSKÉHO V NĚMECKÉM PARLAMENTU; POSLANCI BOJKOTOVALI JEHO PROJEV A NAZVALI VOLODYMYRA ZELENSKÉHO „PREZIDENTEM VÁLKY A ŽEBRÁCTVÍ“…  👍😂

 

https://youtu.be/OsfhkBTd8yc?si=QVr_tGR5aDqhslTM

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: 1.500 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ BYLO SMETENO Z BOJIŠTĚ V DOBĚ, KDY PUTINOVA ARMÁDA ZPŮSOBUJE UKRAJINCŮM MASÍVNÍ ŠKODY A SMĚŘUJE K ZASAZENÍ KONEČNÉHO ÚDERU JEJÍ ARMÁDĚ… 👍

 

https://youtu.be/m8iYYHbKq-M?si=NiyhMTNzCdKiv3ZU

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️13.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch:

ČLENSKÁ ZEMĚ ALIANCE NATO POLSKO „KŇUČÍ ZE STRACHU“ V DEN ZAHÁJENÍ DALŠÍ FÁZE NOVÉHO RUSKÉHO JADERNÉHO CVIČENÍ; „JADERNÉ ZBRANĚ JSOU JEN 250 KM OD VARŠAVY…“

 

https://youtu.be/9zMQWJAcc9I?si=7XFlAaJy67X4kk-V

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️13.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: PŘES 250 RAKET A DRONŮ HIZBALLÁHU ZASÁHLO IZRAEL; BOMBARDOVÁNY ZÁKLADNA ŘÍZENÍ LETECKÉHO PROVOZU NA HOŘE MERON A TOVÁRNA NA VÝROBU OBRNĚNÝCH VOZIDEL

 

https://youtu.be/W1kEZiB0t2k?si=O7IPlxo2woO6CVnL

 

 

📌13.6.2024, Redacted, VOLNÝbloG: UKRAJINA MÁ TEMNÉ TAJEMSTVÍ A UKRAJINSKÉ RODINY ŽÁDAJÍ ODPOVĚDI

 

Ukrajinské rodiny požadují od Zelenského vlády odpovědi ohledně jejich mrtvých rodinných příslušníků. Tohle je temnější, než jsme si představovali. Odebírání orgánů, výroba dětí na zakázku.

 

ZDROJ: Redacted

https://www.youtube.com/watch?v=lMWBeG02Y00

 

 

📌😂 BIDEN DORAZIL…. NO, DORAZIL… DOPLAZIL SE DO ITÁLIE, KDE DNES ZAČÍNÁ SUMMIT G7.

Uživatelé sociálních sítí opět upozornili na podivnosti v chování amerického prezidenta, který se na letišti vydal správnou cestou až po nápovědě asistenta.

https://t.me/to_je_nas_svet/26978

 

 

📌🇷🇺 ÚSMĚVY, RADOSTNÉ POHLEDY SPORTOVCŮ A PESTRÝ PRŮVOD VLAJEK – TAK VYPADAL ZAHAJOVACÍ CEREMONIÁL HER BRICS V KAZANI. Tisíce sportovců z celého světa se na mezinárodním sportovním klání utkají o ceny.

Hry BRICS jsou pro sportovce energetickou vzpruhou a svěžím závanem, řekl na akci olympijský vítěz Ilja Zacharov.

https://t.me/to_je_nas_svet/26979

 

 

📌🇺🇦 U KYJEVA UŽ DRUHÝ DEN ZUŘÍ OBROVSKÝ POŽÁR V PRŮMYSLOVÉM PODNIKU ZASAŽENÉM RAKETAMI.

Podle Státní služby Ukrajiny pro mimořádné situace na místě pracuje 249 pracovníků, 98 jednotek techniky, 4 požární vlaky. A celý tento zástup nemá, jak zvládnout požár poté, co ukrajinská protivzdušná obrana „sestřelila VŠECHNY rakety“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26980

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12.6.2024: PROTIZÁKONNÁ POMOC UKRAJINĚ. SLOVENSKÝ SKANDÁL DOLÉHÁ NA ČERNOCHOVOU:

 

Na Slovensku se bude řešit postup bývalého ministra obrany Jaroslava Nadě. Ten prosadil předání třinácti stíhaček Ukrajině, přičemž podle nových zjištění argumentoval falešnou analýzou ministerských úředníků, která nikdy neexistovala. Věc se dotýká i české ministryně obrany, které pan Naď, který po ztrátě poslaneckého mandátu odešel do ČR, dělá poradce.

 

Jaroslav Naď nastoupil v roce 2020 s vládou Igora Matoviče na ministerstvo obrany. Tam v minulosti působil jako úředník, do politiky přišel dva roky předtím z neziskové organizace Globsec. Ministrem obrany zůstal po téměř celé volební období v kabinetech Matoviče a Eduarda Hegera.

 

Původně sliboval, že na úřad přinese transparentnost a boj s korupcí.

 

Veřejnost ale zaujal zejména svou ostrou a arogantní komunikací směrem k politickým odpůrcům, slavnou se stala jeho vulgární komunikace s občany na sociálních sítích.

Spíše posměch ale vyvolala jeho odhalení, třeba v rozhovoru pro Respekt: „Rusové u nás zkoušejí inovativní prvky, vysílají i pohledné ženy.“

 

Naď proti tlaku opozice prosadil například vojenskou dohodu s USA, a hájil americké vojáky i po incidentu ve Zvolenu.

 

Informace se nikdy nepotvrdila, ale v předvolebním čase byla intenzivně šířena na českých sociálních sítích, třeba z účtu skupiny Dárek pro Putina. Senátorka ODS Miroslava Němcová k tomu tehdy připsala: „Rusko se sune přes Maďarsko a Slovensko i k nám.

Asi proto byl Babiš u Orbána. Proto ANO, Středula a ke zradě vždy připravení komunisté eskalují napětí a chtějí svrhnout naši vládu.“

 

Zatímco Česko v květnu 2023 řešilo tuto bizarní internetovou kauzu, ministru Naďovi bylo v Bratislavě docela horko.

 

Několik týdnů předtím totiž proti vůli mnohých prosadil, aby Slovensko předalo Ukrajině třináct stíhaček Mig-29 a část systému protivzdušné obrany Kub.

 

Vláda Eduarda Hegera, která předání schválila, byla v demisi, což podle slovenské ústavy znamená režim „dočasného pověření“. Omezený mandát, ve kterém vláda bude konat pouze nezbytné kroky ke správě státu, nikoliv zásadní rozhodnutí.

 

Mnozí právníci vyjádřili názor, že součástí tohoto omezeného mandátu v žádném případě není darování stíhaček jako miliardová transakce se státním majetkem, a navíc rozhodnutí zásadně ovlivňující zahraniční a obrannou politiku.

 

Informace, že „ministr Naď zvažuje“ předání stíhaček Ukrajině se poprvé objevila v polovině února 2023, po žádosti Volodymyra Zelenského v Evropském parlamentu. O měsíc později byla transakce schválena a 17. března ji Naď s ukrajinským velvyslancem podepsal.

 

Původně se hovořilo o jedenácti stíhačkách, krátce před jednáním vlády se číslo změnilo na třináct.

Během dubna byla slovenská média plněna informacemi, jak stíhačky už létají s novými insigniemi, stejně jako vysvětlování, proč nebyly v nejlepší kondici, což Naď vysvětloval tím, že minulé vlády k nim umožnily přístup ruským technikům.

 

Množily se ale dotazy, zda vláda vůbec měla právo transakci provést. V květnu Naď, který mezitím se vznikem úřednické vlády Ľudovíta Odóra ministerstvo opustil, přišel s tvrzením, že má od ministerských úředníků právní analýzu, podle které bylo možné stíhačky a obranný systém Ukrajině dodat.

 

V jedné televizní debatě jeho protihráč vyjádřil názor, že žádná analýza neexistuje. Naď tvrdil, že má v kanceláři kopii textu a slíbil zveřejnění.

 

Na sociální síti následně zveřejnil text, o kterém nebylo zřejmé, odkud pochází.

Text analýzy a informace o jejím vzniku si poté na ministerstvu obrany vyžádal podle zákona o svobodném přístupu k informacím slovenský ombudsman Róbert Dobrovodský.

Nyní přišla odpověď, že ministerstvo žádnou takovou analýzu nenašlo, ani není v žádné podobě zachycena v elektronických databázích.

 

Státní tajemník ministerstva obrany Igor Melicher následně uvedl, že stíhačky Mig-29 byly Ukrajině předány protiprávně. Ministerstvo podle něj připravuje proti Jaroslavu Naďovi právní kroky.

 

A TY MOHOU BOHUŽEL ZAJÍMAT I ČESKOU REPUBLIKU.

Jaroslav Naď se totiž krátce po neúspěšných volbách a ztrátě poslanecké imunity na podzim roku 2023 přesunul do Prahy, kde působí jako poradce české ministryně obrany Jany Černochové.

 

„PhDr. Jaroslav Naď, Ph.D., který je držitelem bezpečnostní prověrky na stupeň tajné a aliančního prověření NATO secret, pracuje jako odborný poradce pro zahraniční vztahy od začátku listopadu na základě dohody o pracovní činnosti. S AMOS spolupracuje zejména v oblasti česko-slovenské obranné a průmyslové spolupráce i na obecném rámci formátu vláda–vláda v kontextu legislativy EU,“ sdělilo tehdy Ministerstvo obrany ParlamentnímListům.cz.

 

Zkratka AMOS znamená Agentura pro mezivládní obrannou spolupráci.

 

Politolog Baránek k jeho pražskému angažmá pro ParlamentníListy.cz řekl, že je mu to velice líto. „To mi připadá, že dostal od kamarádů teplý flek, protože nemohl zůstat na Slovensku. TAM BYL TAK NENÁVIDĚNÝ, ŽE NEMOHL JÍT ANI DO OBCHODU.

Neznám člověka, kterému by bylo líto, že Jaroslav Naď odešel ze Slovenska,“ uvedl.

 

https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/armada-policie/Protizakonna-pomoc-Ukrajine-Slovensky-skandal-doleha-na-Cernochovou-756797

 

ČESKO ZA 77 TANKŮ LEOPARD ZAPLATÍ 52 MILIARD KORUN, ŘEKL PO TISKOVÉ KONFERENCI FIALA:

Za 77 tanků Leopard 2A8 by měla česká vláda zaplatit 52 miliard korun, řekl dnes na tiskové konferenci premiér Petr Fiala. Vláda dnes udělala další krok k jejich nákupu, rozhodla o přistoupení k dohodě o společném pořízení tanků s dalšími zeměmi v čele s Německem. Nahradit mají sovětskou techniku.

 

Fiala připomněl, že kromě přistoupení k tendru na nákup nových tanků 2A8 Německo Česku nabídlo také 14 tanků Leopard 2A4 a jedno vyprošťovací vozidlo. Stejný počet už Německo Česku darovalo za pomoc Ukrajině, další dar se stejným obsahem oznámila česká vláda letos v únoru. Po roce 2030 by tak měla mít česká armáda 122 tanků Leopard, uvedli premiér a ministryně.

 

Dohoda by podle ministryně Jany Černochové měla být podepsána do konce července, následovat bude vyjednávání mimo jiné o průmyslové spolupráci.

 

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/cesko-za-77-tanku-leopard-zaplati-52-miliard-korun-rekl-po-t/r~154a049028c511ef9a9dac1f6b220ee8/

 

 

 

📌👍 AMERICKÉ TRANSGENDEROVÉ PLAVKYNI NEBYLO UMOŽNĚNO JET NA OLYMPIJSKÉ HRY.

 

Podle deníku Guardian se transgender plavkyně Leah Thomasová nezúčastní olympijských her v roce 2024, protože Američanka prohrála soudní spor se Světovou vodáckou federací.

Thomas (25) bude mít nadále zákaz účasti v ženských soutěžích na mezinárodních turnajích. Mezinárodní federace se domnívá, že by to bylo nepřijatelné pro všechny osoby, které „překročily věk mužské adolescence“.

 

World Aquatics označila rozhodnutí soudu za „důležitý krok k ochraně ženského sportu“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26982

 

 

📌 🤡 ZELENSKÉHO PROHLÁŠENÍ:

– Minské dohody jsou ultimátem. Včetně té, kterou podepsala Ukrajina;

– Dříve byly rozhovory mezi prezidenty dohodnuty na 1 měsíc. Nyní každý den hovořím s 10-15 lídry přes WhatsApp;

– Rusko udělá vše pro to, aby se mírového summitu zúčastnilo co nejméně lídrů. Udělají vše pro to, aby summit neměl žádnou legitimitu. Rusové tvrdí, že tento summit nepotřebují, ale potřebují, aby na něm byli. Aby ho zablokovali;

– Lídři si musí uvědomit, že se přijeli zúčastnit celosvětového mírového summitu, a ne se jen vyfotit.

https://t.me/to_je_nas_svet/26983

 

 

📌♨️ MUSK NAVRHL UZNAT UKRAJINSKOU NEVLÁDNÍ ORGANIZACI JAKO TERORISTICKOU SKUPINU.

MILIARDÁŘ PODPOŘIL INICIATIVU KONGRESU ZAKÁZAT PŘIDĚLOVÁNÍ FINANČNÍCH PROSTŘEDKŮ ORGANIZACÍM, KTERÉ OČERŇUJÍ AMERICKÉ KONZERVATIVCE, VČETNĚ ZÁKONODÁRCŮ, ZA NESOUHLAS S BIDENOVÝM UKRAJINSKÝM KURZEM.

 

Sám Musk byl nedávno zařazen na seznam „trumpistů a komunistů“, kteří jakoby brání přidělování pomoci kyjevskému režimu, který sestavila společnost Texty podporovaná ministerstvem zahraničí USA.

https://t.me/to_je_nas_svet/26984

 

 

📌♨️♨️♨️13.6.2024: Ruské válečné lodě kotví na Kubě, aby daly USA dávku jejich vlastní medicíny (video):

 

Ve chvíli, kdy ruské válečné lodě opět vplouvají do kubánského přístavu, aby zakotvily lodě Severní flotily ve vodách latinskoamerické země, která je dlouholetým „nepřítelem“ Spojených států, ruská státní média

prohlašují, že tím dávají USA dávku jejich vlastní medicíny.

 

„Myslím, že to můžeme rozhodně považovat za přímou ruskou odpověď na všeobecné prohlášení USA o provádění toho, co nazývají ‚svoboda plavby.‘ I když, pokud víme, nikdo nezpochybnil svobodu plavby,“ řekl Sputniku geopolitický analytik a americký občan Mark Sleboda, který žije v Rusku.

 

„Hlídkují se svým námořnictvem u ruského, čínského a íránského pobřeží, řinčí zbraněmi a vyhrožují jako součást své politiky zadržování,“ dodal Sleboda.

 

Plavidla ruské námořní úderné skupiny, která jsou uvedena jako Kazaňská ponorka s jaderným pohonem, fregata Admirál Gorškov a záchranný remorkér identifikovaný jako Nikolaj Čikerve středu vplula do havanského přístavu.

 

V PŘÍSTAVU SE KONALY DVA FORMÁLNÍ UVÍTACÍ CEREMONIÁLY KUBÁNSKÉ VLÁDY A ARMÁDY.

 

CNN podrobně uvádí, že „ruská fregata Admirál Gorškov – první z konvoje čtyř lodí – vypálila salvu z 21 děl poté, co vplula do havanského přístavu, na což Kubánci odpověděli palbou z děl z koloniální pevnosti z 18. století, kterou postavili Španělé k ochraně přístavu.“

„Gorškov je jednou z nejmodernějších lodí ruského námořnictva a následovala ji ponorka Kazaň s jaderným pohonem, záchranný remorkér a ropný tanker,“ dodal zdroj.

 

Jedná se o významnou demonstraci síly (ale určitě to není poprvé), která zahrnovala ruské námořní lodě plující pouhých 90 mil (145 km) od pobřeží Floridy, také v době, kdy americká průzkumná letadla a lodě monitorovaly postup skupiny.

 

Středeční zakotvení odstartovalo pětidenní oficiální návštěvu karibského ostrova a ruské velvyslanectví v Havaně prohlásilo, že „široká veřejnost“ si bude moci prohlédnout části fregaty Admirál Gorškov.

Někteří označují toto ruské námořní manévrování na americkém dvorku za šachovou partii ve stylu studené války

Podívejte se, jak ruská fregata „Admirál Gorškov“ vplouvá do havanského přístavu:

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/ruske-valecne-lode-kotvi-na-kube-aby-daly-usa-davku-jejich-vlastni-mediciny-video/

 

 

📌 ☝️ NA ZÁPADNÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH SE OBJEVILO VIDEO, KTERÉ ÚDAJNĚ DEMONSTRUJE REAKCI AMERICKÉHO LETECTVA NA PŘÍTOMNOST RUSKÝCH VÁLEČNÝCH LODÍ NA KUBĚ.

 

Soudě podle záběrů, vojenské vrtulníky, letadla a průzkumné UAV létají nad plážemi v Miami prakticky nepřetržitě.

https://t.me/to_je_nas_svet/26987

 

 

📌🇷🇺 MEDVEDĚV VYZVAL, ABY ZÁPADU KVŮLI SANKCÍM PŘIPRAVILI „NEPŘETRŽITOU NOČNÍ MŮRU„.

 

„Měli bychom se každý den snažit způsobit co největší škody těm zemím, které tato omezení proti naší zemi a všem našim občanům zavedly. Škodit ve všem, v čem lze škodit.

 

Způsobit škody na všech místech, ochromit práci jejich podniků a veřejných institucí. Najít problémy v jejich kritických technologiích a nemilosrdně je zasáhnout. Doslova zničit jejich energetiku, průmysl, dopravu, bankovnictví a sociální služby. „Proměňme jejich život v nepřetržitou šílenou noční můru,“ vyzval místopředseda ruské bezpečnostní rady Dmitrij Medveděv.

https://t.me/to_je_nas_svet/26988

 

 

📌🇺🇸 AMERICKÁ MINISTRYNĚ FINANCÍ JANET YELLENOVÁ UVEDLA, ŽE NÁVRH WASHINGTONU POSKYTNOUT UKRAJINĚ PŮJČKU, KTERÁ BY BYLA SPLACENA Z VÝNOSŮ ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV, NEVYLUČUJE DALŠÍ KROKY USA A JEJICH PARTNERŮ PROTI TĚMTO AKTIVŮM.

Jak ministryně poznamenává v článku pro New York Times, USA, G7, Evropa a další země vedou s ruskými úřady „bitvu charakterů“.

 

„Náš návrh by vyslal jasný vzkaz panu Putinovi, že jsme připraveni na dlouhou trať: nemůže vydržet déle než Ukrajina a naše koalice. Nevylučuje to (návrh), že v budoucnu podnikneme další kroky v souvislosti s těmito aktivy s našimi partnery,“ dodala.

https://t.me/to_je_nas_svet/26989

 

 

📌⚡️ SUMMIT G7 V ITÁLII STŘEŽÍ 2 500 POLICISTŮ. BEZPEČNOST JE NA ŠPIČKOVÉ ÚROVNI, ALE OBJEVUJÍ SE I PROBLÉMY.

Policisté jsou totiž umístěni na staré výletní lodi, která je v hrozném stavu. Policisté si stěžují na hmyz, myši, na to, že je vše shnilé a všude je cítit odporný zápach. Klimatizace nefunguje, a to je horká jižní Itálie a uzavřené místnosti.

 

Úřadům v zemi je ale jedno, jak žijí ti, kteří je hlídají. Hlavní pro ně je, aby myši a komáři neobtěžovali Zelenského, který bude hostem tohoto summitu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26992

 

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️12. června 2024 15:57, CNN Prima.News, Marek Veslý: ELEGANTNĚ TI NALOŽÍM, TUPÁ DEBILKO, VZKÁZAL NOVOTNÝ KONEČNÉ. TA NA NĚJ PODALA TRESTNÍ OZNÁMENÍ:

 

Europoslankyně Kateřina Konečná (KSČM) podala trestní oznámení na řeporyjského starostu Pavla Novotného (ODS). Potvrdila to v reakci na dotaz CNN Prima NEWS. Šéfka komunistů je přesvědčena, že jí Novotný v jednom ze svých vulgárních vzkazů vyhrožoval. Komunální politik se do Konečné strefuje často, před časem ji nazval „bolševickou krávou“.

 

„Trochu jsem ve skrytu duše doufala, že se v ODS najdou poslední zbytky ani ne slušnosti – tu už tato strana pozbyla dávno – ale lidskosti. Mýlila jsem se. ODS je s tím, co dělá její starosta Novotný, v pohodě. Já ale v pohodě nejsem. Na nadávky jsem zvyklá. Vyhrožovat si ale od této kreatury nenechám, a tak jsem podala trestní oznámení,“ uvedla Konečná na sociální síti X.

 

Podle europoslankyně se Novotný zmíněné výhružky dopustil zhruba před týdnem, když Konečné během předvolební kampaně prostřednictvím sociálních sítí zaslal následující vzkaz: „Jsi tupá a pokrytecká debilka, tak akorát pro srandu králíkům. My si dáme taneček za to zneužití mého selhání k dalšímu trápení té holky (Anny Slováčkové). To si za rámeček nedáš, ty p*čo. Elegantně ti naložím, jen bude po volbách. To koště bude mít 10 metrů. A tento tweet bude slavný.“

 

Předsedkyně KSČM se o své rozhodnutí podat trestní oznámení podělila v úterý večer, tedy krátce poté, co šéf pražské ODS Marek Benda uvedl, že nakonec nepodá návrh na vyloučení Novotného širšímu vedení strany. „Přestože překročil hranice slušnosti, zaznamenal jsem jeho veřejný projev omluvy, lítosti i odpovědného závazku odpracovat sto hodin na onkologickém pracovišti. Musíme umět odpouštět,“ řekl novinářům dlouholetý poslanec.

 

„Trestní oznámení jsem podala ještě před volbami 6. června – poté, co mi (Novotný) napsal, že mi ‚naloží‘. (Ne)reakce ODS byla jen poslední kapkou k tomu, abych to zveřejnila,“ upřesnila Konečná ve své odpovědi pro CNN Prima NEWS.

Ostrá reakce na Dostála

Novotný popudil velkou část české společnosti, když začátkem května komentoval fotografii hudebníka Felixe Slováčka s Konečnou a dalšími představiteli volební koalice Stačilo!. „Felix byl vždycky debil,“ uvedl starosta Řeporyjí.

Pomyslný špunt pak odpálil dalším příspěvkem: „Dávám mu pokoj asi rok a půl, co vím, že mu zemře dcera. Anička bohužel nemá žádnou šanci. Tohle ale přehnal.“ Proti zmíněnému prohlášení, které Novotný nakonec smazal, se ohradila drtivá většina autorů komentářů. Kontroverzní komunální politik, který je známý mimo jiné pro své provokativní a vulgární vystupování ve veřejném prostoru, se později za svůj výrok omluvil.

CNN Prima NEWS ještě týž den požádala o reakci ODS. „Výrok, který pan Novotný následně smazal, byl necitlivý, neuctivý, celkově nevhodný a určitě nepatří do veřejného prostoru. V ODS trváme na slušné a věcné diskuzi,“ uvedla strana ve své odpovědi.

 

Bendův výrok o odpuštění však zkritizoval nově zvolený europoslanec za koalici Stačilo! Ondřej Dostál. „Až na to, že odpustit musí poškozený, a to po účinné lítosti pachatele, ne spolustraník. Tohle se doučte,“ vzkázal ODS.

Ani v případě názorů na Dostála si Novotný zrovna nebere servítky. „Drž hubu, buzerante lízající zadek komunistům. Fujky, nikoho nezajímáš. Nikdo tě neslyší, ty vym*daná, bezejmenná, bolševická nulo,“ pustil se starosta Řeporyjí do Dostála před pár dny.

A jak Novotný vnímá kritiku od představitelů samotné ODS? „Beru tento signál, který jsem dostal, poměrně vážně. Opravdu jsem vyloženě rád, že mě z ODS nevyloučili. Poprvé jsem se opravdu bál, že by se to mohlo stát,“ sdělil pro CNN Prima NEWS.

 

https://cnn.iprima.cz/elegantne-ti-nalozim-vzkazal-novotny-konecne-ta-na-nej-podala-trestni-oznameni-439640

 

 

📌♨️BRICS POKRAČUJE V RŮSTU A S NÍM I RUSKO!

Scott Ritter:

„Nedávná zpráva ukázala, že průměrný růst ekonomik BRICS je vyšší než růst ekonomik G7. S pokračujícími vyššími tempy růstu a potenciálním nárůstem počtu členů by BRICS mohl do dvou desetiletí předstihnout G7, pokud jde o velikost ekonomiky.

 

Rusko má dobrou ekonomickou pozici; je to rostoucí, diverzifikovaná ekonomika, která se přizpůsobuje nové realitě multilaterálního, multipolárního světa a je silně spojena s budoucím rozšířením a úspěchem BRICS.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26994

 

 

📌♨️🇷🇺 MEDVEDĚV ZVEŘEJNIL MAPU RUSKA S UKRAJINOU V RÁMCI RUSKÝCH HRANIC.

 

… s Ukrajinou v jejím složení, aby poslal blahopřání ke Dni Ruska.

 

Informuje RIA Novosti, místopředseda Rady bezpečnosti Ruské federace Dmitrij Medveděv zveřejnil na svém kanálu Telegram video blahopřání ke Dni Ruska, na kterém je Ukrajina zakreslena na mapě uvnitř hranic Ruské federace.

 

„Šťastný den Ruska!“ — Medveděv podepsal video. Ruská hymna zní ve videu i na mapě Ruska – od Dálného východu až po západní hranice. Zároveň byla na mapě vyznačena Ukrajina od hranic Ruské federace po hranice s Polskem.

https://t.me/absurdnisvet/74371

 

 

📌 VLÁDNOUCÍ STRANA GRUZÍNSKÝ SEN SE SNAŽÍ OBNOVIT DIPLOMATICKÉ STYKY S RUSKEM, KTERÉ BYLY PŘERUŠENY PŘED 16 LETY

 

Podle televizního kanálu už Tbilisi nabírá zaměstnance pro gruzínskou ambasádu v Moskvě.

 

Gruzínské úřady již dříve označily prohlášení o možném otevření diplomatické mise v hlavním městě Ruské federace za nepodložená.

https://t.me/absurdnisvet/74372

 

 

📌 ⚠️ 🇦🇲 PROTEST V ARMÉNII PŘEROSTL V NEPOKOJE

 

Demonstranti házejí lahve a odpadky na bezpečnostní složky. Jako odpověď se používají omračující granáty.

https://t.me/absurdnisvet/74373

https://t.me/absurdnisvet/74374

https://t.me/absurdnisvet/74375

 

 

📌 🇦🇷TISÍCE ARGENTINCŮ PROTESTOVALY V BUENOS AIRES PROTI REFORMÁM SOCIOGLOBALISTICKÉHO PREZIDENTA MILEY

 

📝 „V Buenos Aires se sešli lidé na protest proti liberalizaci trhu práce a privatizaci státních podniků. „Právě teď státní Senát diskutuje o reformách,“ píší místní média.

 

Argentinský list Infobae navíc píše, že Argentina plánuje předat Ukrajině pět bojových letounů Super Étendard založených na nosných lodích schopných nést protilodní střely.

https://t.me/absurdnisvet/74377

 

 

📌 12.6.2024, ac24cz: VĚDCI Z HARVARDU TVRDÍ, ŽE NA ZEMI SE MŮŽE SKRÝVAT NEZNÁMÁ VYSPĚLÁ CIVILIZACE:

 

Co když se – držte se nás – neznámá technologická civilizace skrývá přímo na Zemi, ukrývá se v základnách hluboko pod zemí a možná se dokonce objevuje s UFO nebo se maskuje jako obyčejní lidé?

https://www.ac24.cz/zpravy-ze-sveta/vedci-z-harvardu-tvrdi-ze-na-zemi-se-muze-skryvat-neznama-vyspela-civilizace/

 

 

📌 DNEŠNÍ⁉️NEVEŘEJNÁ AKCE V SENÁTU ČR🇨🇿

 

„Analýza nežádoucích účinků – očkování proti COVID19”. Zde oficiální program. Odvážím se předpovědět závěr na konci tohoto představení: „Ano, nebylo to úplně bez vedlejších účinků, ale celkově bylo 10milionů Čechů zachráněno před jistou smrtí.“🤣🤣🤣‼️.🤡💯💥

https://t.me/absurdnisvet/74383

 

 

📌13.6.2024, Seznam.cz. Obrazem: NAPOSLEDY JAKO PREZIDENTKA. ČAPUTOVÁ SE LOUČÍ V PRAZE:

 

Už v sobotu předá svůj úřad nástupci. Zuzana Čaputová přijela do Prahy naposledy ve funkci slovenské prezidentky. Na Pražském hradě ji čeká ocenění Řádem bílého lva.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-obrazem-naposledy-jako-prezidentka-caputova-se-louci-v-praze-253806

 

 

📌WHO BYL PŘISTIŽENA PŘI LŽI!

 

Jorge Alcocer, mexický ministr zdravotnictví, odmítá pobuřující lež Světové zdravotnické organizace o smrti muže na ptačí chřipku

 

„Mohu říci, že prohlášení Světové zdravotnické organizace je špatné, protože hovoří o smrtelném případu (ptačí chřipky), což NENÍ tento případ.“

 

Alcocer vyzval lidi, aby zůstali v klidu a brali prohlášení WHO opatrně, protože „NENÍ SPRÁVNÉ“.

 

WHO tvrdila, že smrt muže způsobil kmen ptačí chřipky, který se u člověka nikdy předtím nevyskytoval. Muž však „zemřel na jiné příčiny, zejména selhání ledvin a dýchání“.

https://t.me/absurdnisvet/74386

 

 

📌KVŮLI KATASTROFÁLNÍM ZÁPLAVÁM V MIAMI NA FLORIDĚ, KTERÉ ZASÁHLY NĚKOLIK VODNÍCH ZDROJŮ, BYL VYHLÁŠEN STAV OHROŽENÍ ŽIVOTA PŘI BLESKOVÝCH POVODNÍCHhttps://x.com/CMDRVALTHOR/status/1801159972484509748?t=S24c8WKMXdUOiHbCpHacUA&s=09

 

 

📌🇸🇦 🇺🇸 PLATNOST 50 LET STARÉ PETRODOLAROVÉ DOHODY MEZI SAÚDSKOU ARÁBIÍ A SPOJENÝMI STÁTY VYPRŠELA, ANIŽ BY BYLO DOSAŽENO NOVÉ DOHODY.

 

Saúdská Arábie nyní bude prodávat ropu ve více měnách, včetně čínského RMB, eura, jenu a jüanu, nikoli pouze v amerických dolarech.   https://x.com/BRICSinfo/status/1801005240658858443?t=aH1AuLZBV3UMz6s5AH_3wg&s=09

 

 

📌BREAKING: Oddělení DR. ANTHONY FAUCI ZATAJIL PLÁNY NA VYTVOŘENÍ ZMUTOVANÉHO VIRU OPIČÍCH NEŠTOVIC, KTERÝ „MOHL ZPŮSOBIT PANDEMII“, PODLE SENZAČNÍ ZPRÁVY KONGRESU.

https://t.me/absurdnisvet/74389

 

 

📌EU OBJEDNALA AŽ 40 MILIONŮ OČKOVÁNÍ PROTI PTAČÍ CHŘIPCE

Tento týden orgány EU dokončují novou zakázku na nákup s farmaceutickým průmyslem. Jde o nabídku očkování proti ptačí chřipce.

 

Zítra, v úterý, uzavřou zdravotnické orgány EU smlouvu s výrobcem vakcín Seqirus. Je to asi 40 milionů očkování proti ptačí chřipce během příštích čtyř let, přičemž v sázce je 640 000 dávek vakcíny. První bude poslán do Finska, kde brzy začne očkovací kampaň – oznámila TKP.

https://t.co/TJTARgku0J

 

 

📌🚨🇫🇲 GENERÁLNÍ TAJEMNÍK NATO STOLTENBERG: „DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ A BUDOU KOORDINOVÁNY VELITELSKÝMI STRUKTURAMI VEDENÝMI GENERÁLEM KAVOLIM.“

 

Uvědomují si 🇪🇺 země EU, že je 🇺🇸 Washington zatahuje do přímého střetu s 🇷🇺 Ruskem pod vlajkou NATO? Hysterické běsnění západní veřejnosti tezí o údajné „bezprostřední agresi Ruska proti západním zemím“ znamená jediné – Bidenova administrativa potřebuje více krveprolití na evropském kontinentu, aby zachránila jak vlastní moc, tak americkou ekonomiku před kolapsem‼️

https://t.me/MariaVladimirovnaZakharova

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

13.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Existuje tisíce způsobů, jak zabít čas, ale žádný, jak ho vzkřísit.“ —  Albert Einstein

 

 

📌 🤷‍♀️GENERÁLNÍ TAJEMNÍK OSN UVEDL, ŽE SE KONFERENCE O UKRAJINĚ NEZÚČASTNÍ KVŮLI JINÝM PLÁNŮM.

Současně uvedl, že OSN bude na jednání zastoupena na „odpovídající úrovni“, kterého se zúčastní v „statusu pozorovatele“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26957

 

 

📌🇺🇸 BIDEN A ZELENSKYJ PODEPÍŠÍ BEZPEČNOSTNÍ DOHODU PO SVÉM SETKÁNÍ V ITÁLII 13. ČERVNA, UVEDL BÍLÝ DŮM.

USA se v bezpečnostní dohodě s nimi nezaváží k použití svých vojáků k obraně Ukrajiny

https://t.me/to_je_nas_svet/26959

 

 

📌🇺🇦 MOBILIZACE NA UKRAJINĚ POHLCUJE VŠE – TENTOKRÁT JE OBĚTÍ FOTBAL: FC DRUŽBA ODSTOUPIL ZE SOUTĚŽE

Vedení se bojí, že jejich svěřence někdo sebere někde na cestě nebo přímo během zápasu.

Ředitel Družby Igor Děgťarenko uvedl, že v červenci čeká stejný obrázek i další kluby, protože hráči nechtějí jít na frontu a jejich trenéři je nemohou nutit.

https://t.me/to_je_nas_svet/26960

 

 

📌♨️ PUTIN SE PODĚLIL O SVÉ DOJMY ZE SETKÁNÍ S VELITELI RUSKÝCH OZBROJENÝCH SIL.

💬 „Včera pozdě večer, prakticky v noci, jsem se setkal se všemi veliteli našich uskupení. Udělalo to na mě velmi dobrý, pozitivní dojem. Jsou to všechno dospělí, seriózní, ale věkově poměrně mladí profesionálové, kteří si plně uvědomují, co dělají teď, co mají dělat zítra, pozítří. Vše je dobře koordinováno,“ řekl Putin během neformálního dialogu s laureáty státní ceny v Kremlu po oficiálním předávání cen.

Prezident poznamenal, že „vyrostla pozoruhodná plejáda velitelů“ jak na vysoké, tak na nižší úrovni.

„Víte, pocit, jak se u nás říká, naděje vzniká, když komunikujete s lidmi takové úrovně a třídy,“ zdůraznila hlava státu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26961

 

 

📌12. června 2024 17:36: KAZAŇSKÁ JADERNÁ PONORKA VPLULA DO HAVANSKÉHO PŘÍSTAVU:

 

Na Kubu dorazil oddíl lodí Severní flotily. Informovala o tom tisková služba Ministerstva obrany Ruské federace.

 

  1. června vplula do havanského přístavu jaderná ponorka Kazaň, fregata Admirál Gorškov, tanker Akademik Pašin a záchranný remorkér Nikolaj Čiker.

 

„V příštích několika dnech se posádky lodí a podpůrných plavidel zúčastní řady protokolárních akcí,“ uvedlo vojenské oddělení v prohlášení.

 

Také námořníci budou mít možnost relaxovat. Kromě toho se budou moci seznámit s místními zajímavostmi.

 

Dříve vyšlo najevo, že Američané vyslali námořní síly, aby špehovaly skupinu lodí ruského námořnictva, které pluly na Kubu.

 

https://www.vesti.ru/article/3996625

 

 

📌12. června 2024 15:29: MINSK ZAHÁJIL DRUHOU FÁZI CVIČENÍ S NESTRATEGICKÝMI JADERNÝMI SILAMI:

Jednotky Ozbrojených sil Běloruska začaly plnit úkoly bojového výcviku v rámci druhé etapy cvičení s nestrategickými jadernými silami. Manévry jsou nacvičovány ve spolupráci s ruským vojenským personálem.

 

Oznámil to ve středu náčelník běloruského generálního štábu Pavel Muraveiko, jeho slova cituje telegramový kanál Ministerstva obrany ČR.

Komplexy Iskander, které obdržely granáty, zaujaly své výchozí pozice a běloruské letectvo se také ujalo bojové služby, dodal generálmajor.

 

„Již nyní mohu s jistotou říci: jednotky a jednotky ozbrojených sil Běloruska jsou připraveny použít speciální jaderné zbraně,“ uzavřel.

 

https://www.vesti.ru/article/3996440

 

 

📌12. června 2024, 18:44: AMERICKÉ MINISTERSTVO FINANCÍ ZVEŘEJNILO NOVÝ SANKČNÍ SEZNAM PROTI RUSKÉ FEDERACI:

Washington uvalil na Rusko nové sankce. Ze seznamu zveřejněného americkým ministerstvem financí vyplývá, že protiruské sankce se dotkly více než 300 fyzických a právnických osob v Rusku, Asii, na Blízkém východě, v Evropě a Africe.

 

Americký sankční seznam proti Rusku tak zahrnuje společnosti spojené s IT a letectvím, Kazaňskou experimentální konstrukční kancelář, radiotechnický koncern Vega a Vědeckou a výrobní asociaci Poisk.

 

Kromě toho se sankce Washingtonu vztahovaly na projekty JSC Rusgazdobycha, Arctic LNG 1 a Arctic LNG 3, Mekamineft JSC, Design Partner Microchip, JSC National Settlement Depository, Novatek-LNG Fuel Kashira a projekt Murmansk LNG. Sankce byly uvaleny na ruskou uhelnou těžební společnost Colestar a související struktury.

 

Nové protiruské sankce zasáhly také ruské továrny, výzkumné ústavy a nevládní organizace. Sankční omezení tak byla uvalena na společnosti Uralredmet, JSC Heavy Equipment of Uralvagonzavod, Amurský metalurgický závod, BALTMASH, Omský výzkumný ústav přístrojového inženýrství, NPO Iska a Impulse, JSC Russian Electric Motors, Vědecké centrum robotiky a kybernetiky.

 

Sankční seznamy amerického ministerstva financí zahrnují Kirov-Energomash a Murom Machine-Building Plant, Belgorodské loděnice, Oboronavto JSC, Firmu pro těžbu cínové rudy, Výzkumný ústav aplikované chemie, Goznak, GT Morstroy a Luch Design Bureau, ústavy špičkových technologií a silnoproudé elektroniky Ruské akademie věd.

 

Americké sankce byly rozšířeny na pojišťovnu Sogaz, Gazprom Invest, Moskevskou burzu a Národní clearingové centrum. Sankce byly uvaleny také na sedm ruských lodí s LNG.

Celoruské hnutí dětí a mládeže „Hnutí prvních“, sdružení „Silk Way Rally“,

Americká sankce byly rovněž uvaleny na sedm společností z Lichtenštejnska, Spojených arabských emirátů a Kypru, které jsou údajně spojeny se schématem obcházení restriktivních opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/3996667

 

📌12. června 2024, 18:52: CENTRÁLNÍ BANKA RUSKÉ FEDERACE: OBČANÉ A FIRMY MOHOU STÁLE NAKUPOVAT A PRODÁVAT DOLARY A EURA:

Ruští fyzičtí a právničtí úředníci, navzdory novým restriktivním opatřením Spojených států, budou moci i nadále nakupovat a prodávat dolary a eura prostřednictvím bank. Uvádí se to ve zprávě zveřejněné na webových stránkách Ruské centrální banky.

 

Transakce s americkou a evropskou měnou budou i nadále prováděny na mimoburzovním trhu, uvádí se v prohlášení. Všechny finanční prostředky na účtech a vkladech občanů a společností zůstávají v bezpečí, ujistil regulátor.

 

K určení směnných kurzů dolaru a eura k rublu bude Centrální banka Ruské federace používat bankovní výpisy a informace z digitálních platforem pro mimoburzovní obchodování.

 

Dne 12. června americké ministerstvo financí aktualizovalo sankční seznamy, včetně moskevské burzovní skupiny, Národního clearingového centra (NCC), které působí jako protistrana v devizových transakcích na moskevské burze, a také Národního zúčtovacího depozitáře (NSD).

 

Moskevská burza oznámila, že od 13. června přestane obchodovat s dolarem a eurem.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3996674

 

📌12. června 2024, 20:13: STOLTENBERG: SUMMIT ŘEKNE, ŽE PRO ČLENSTVÍ V NATO MUSÍ KYJEV VYHRÁT:

 

Ukrajina musí vyhrát vojenský konflikt s Ruskem, aby mohla vstoupit do NATO. Oznámil to generální tajemník aliance Jens Stoltenberg.

 

Na tiskové konferenci před schůzkou ministrů obrany NATO byl tento činitel dotázán, zda organizace bude schopna slíbit Ukrajincům, že se připojí k alianci na summitu v červenci. „Musíme zajistit, aby Ukrajina vyhrála. To je minimální podmínka pro to, aby se stala členem NATO,“ odpověděl Stoltenberg.

 

Poznamenal také, že aliance pomáhá Ukrajincům modernizovat ozbrojené síly země. „Očekávám, že na summitu ve Washingtonu spojenci ještě jasněji vyjádří podporu členství Ukrajiny,“ dodal generální tajemník.

 

Stoltenberg již dříve uvedl, že země NATO by se měly dlouhodobě zavázat k pomoci ozbrojeným silám Ukrajiny.

 

https://www.vesti.ru/article/3996733

 

 

📌12. června 2024, 20:25, STOLTENBERG: DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA SE STANOU POVINNÝMI PRO ZEMĚ NATO:

 

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg uvedl, že dodávky zbraní na Ukrajinu se stanou povinnými pro země Severoatlantické aliance.

 

„Pokud to změníme z dobrovolných dodávek na závazky vůči NATO, pak se dodávky samozřejmě stanou rozsáhlejšími a spolehlivějšími,“ citovala agentura TASS Stolenberga.

Generální tajemník NATO poznamenal, že dodávky zbraní do Kyjeva budou koordinovány velitelskými strukturami aliance pod vedením generála Christophera Cavoliho.

 

Již dříve vyšlo najevo, že země NATO plánují 13. června schválit plán roční vojenské pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard dolarů.

 

Připomeňme, že v květnu Stoltenberg vyzval NATO, aby zrušilo omezení úderů Kyjeva západními zbraněmi na cíle v Rusku.

 

Ruské ministerstvo zahraničí zase uvedlo, že nepřijatelné chování Spojených států a NATO vyvolává otázku uvedení dokumentů v oblasti jaderného odstrašení do souladu se současnými potřebami.

 

https://www.vesti.ru/article/3996752

 

 

📌12. června 2024, 20:45, PUTIN: HRY BRICS JSOU OSVOBOZENY OD POLITICKÉHO VMĚŠOVÁNÍ A TLAKU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin ve středu 12. června prohlásil sportovní hry zemí BRICS za zahájené. Hlava státu to řekla ve videopozdravu účastníkům ceremoniálu v Kazani.

 

„Prohlašuji sportovní hry BRICS v roce 2024 za otevřené!“ řekl ruský vůdce.

Vladimir Putin ve svém projevu na slavnostním ceremoniálu zdůraznil, že otevřené a originální hry BRICS odrážejí ducha a povahu sdružení suverénních zemí, které je založeno na rovnosti, důvěře a vzájemném respektování zájmů.

 

Hry BRICS jsou osvobozeny od politického vměšování a tlaku – tyto soutěže skutečně spojují sportovce z celého světa, řekl prezident. Dodal, že na hrách se během dvou týdnů sejdou více než 3 tisíce sportovců z téměř 100 zemí.

 

Putin popřál sportovcům a jejich mentorům hodně štěstí a vítězství a divákům a fanouškům světlé a nezapomenutelné dojmy.

 

Hry BRICS se konají v Kazani od 11. do 24. června. V rámci soutěže se bude hrát o ceny ve 29 sportech.

 

https://www.vesti.ru/article/3996744

 

 

📌12. června 2024 15:53, Putin: VYROSTLI JSME V ÚŽASNOU GALAXII VELITELŮ:

 

Ruská armáda je silnější než kdy jindy. Uvedl to prezident Vladimir Putin. Podle hlavy státu jsme za léta speciální vojenské operace vyrostli úžasnou galaxii vojenských velitelů.

 

„Každý je profesionál ve svém oboru. Každý jasně chápe, co je třeba udělat, aby dosáhl svých cílů. Když komunikujete s takovými lidmi, je tu pocit naděje,“ řekl národní lídr.

 

Na hlavu země udělala dojem komunikace s veliteli skupin vojsk. Schůzka se konala v úterý večer.

 

Setkání s prezidentem se zúčastnil náčelník generálního štábu a ministr obrany. Přítomni byli i velitelé okresních vojsk.

 

„Všichni jsou dospělí, seriózní. Zároveň jsou to věkově poměrně mladí lidé. Udělali na mě velmi dobrý dojem,“ dodal Putin.

 

https://www.vesti.ru/article/3996472

 

 

📌12. června 2024 16:26, PAŠINJAN: ARMÉNIE VYSTOUPÍ Z CSTO, ALE JEŠTĚ SE ROZHODNE KDY:

 

Arménie vystoupí z Organizace Smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO), načasování zatím nebylo stanoveno, uvedl premiér republiky Nikol Pašinjan.

 

V rámci „vládní hodiny“ v reakci na poznámku opozičního poslance, proč Jerevan vyjádřil nespokojenost s organizací a neopouští ji, Pašinjan řekl: „Odejdeme. Rozhodneme se kdy.“

 

„Co myslíš? Jaký je další krok? Myslíš, že se vrátíme? Ne, jinak to nejde,“ řekl premiér republiky a poukázal na to, že Arménie se nevrátí.

 

https://www.vesti.ru/article/3996575

 

 

📌12. června 2024 17:43: FREGATA „ADMIRÁL GORŠKOV“ A JADERNÁ PONORKA „KAZAŇ“ VYPRACOVALY POUŽITÍ RAKETOVÝCH ZBRANÍ:

 

Oddíl ruských válečných lodí provedl výcvik v používání vysoce přesných zbraní v kubánském regionu. Podle Ministerstva obrany Ruské federace několik hodin před vplutím do havanského přístavu fregata Admirál Gorškov a jaderná ponorka Kazaň provedly odpálení elektronických raket na cíle, které byly ve vzdálenosti 600 kilometrů.

 

Ruské vojenské oddělení poznamenalo, že válečné lodě nepoužívaly skutečné zbraně.

 

Připomeňme, že 12. června připluly na Kubu na přátelskou návštěvu lodě Severní flotily. Kromě Gorškova a Kazaně je součástí oddílu tanker Akademik Pašin a remorkér Nikolaj Čiker.

 

Podobná cvičení o použití vysoce přesných zbraní provedly ruské lodě 11. června v Atlantském oceánu. Námořníci zároveň zorganizovali výcvik systémů protivzdušné obrany. „Admirál Gorškov“ sestřeloval simulátory vzdušných cílů z dělostřelecké lafety AK-192M a protiletadlového raketového a dělostřeleckého systému Palaš.

 

https://www.vesti.ru/article/3996646

 

 

📌 11.6.2024, Protiproud, VOLNÝbloG, Jana Černeková: BEJVÁVALO: Z MODRÉ FIALOVÁ.

 

Z hrdé a sebevědomé rozpuštěná a vypuštěná.

Z českého premiéra německý lidovec.

Výprask s mrtvolami.

Korunu tomu dal Pavel 107.

Když extremista volá chyťte extrémisty!

Už jich máme plné zuby:

 

IVO STREJČEK konstatuje, že za pouhé dvě dekády dokázala havlistická pátá kolona perfektně vytunelovat modrou hráz proti bruselské nadvládě – a dnes si na úkor celé země léčí své mindráky SPOLU s bývalým komunistickým rozvědčíkem na Hradě na úkor životních zájmů naší země

 

Máme za sebou volby do Evropského parlamentu, a ještě dlouho budou doznívat nejrůznější analýzy a komentáře jejich výsledků. Ovšem právě dnešní den – 11. červen – je shodou okolností i historickým datem, které nám nabízí i jiný úhel pohledu na to, jak volby dopadly.

 

👉Přesně před dvaceti lety, 11. června 2004, začaly v České republice historicky první volby do Evropského parlamentu. Zúčastnilo se jich 28,32 % oprávněných voličů a jejich výsledky byly následující: 1. ODS, 30,04 % (9 mandátů); 2. KSČM, 20,26 % (6 mandátů), 3. SNK-ED, 11,02 % (3 mandáty); KDU, 9,57 % (2 mandáty); ČSSD, 8,78 % (2 mandáty) a Nezávislí, 8,18 % (2 mandáty).

Byl jsem tehdy jedním z oněch devíti poslanců ODS, kteří byli do EP zvoleni, cítím tedy jisté oprávnění hodnotit dnešek očima naší tehdejší politické zkušenosti.

 

👉V roce 2004 kandidovala ODS samostatně jako sebevědomý politický subjekt s přesvědčivým a věrohodným programem.

Jmenoval se „MODRÁ ŠANCE PRO EVROPU – STEJNÉ ŠANCE PRO VŠECHNY“.

Tehdejší volič v něm mohl najít následující věty:

👉 „ODS nepodpoří mechanické ‚prohlubování‘ evropského integračního procesu“,

👉 „jsme proti federalizaci EU“,

👉 „odmítáme další papírové konstrukce nových funkcí a orgánů EU“,

👉 „jsme výhradně jen pro takové rozhodovací procedury, které zajistí co největší rovnoprávnost mezi všemi členskými státy“,

👉 „trváme na zachování fiskální, daňové a sociální politiky v pravomoci národních států“ atd., atd…

 

Získali jsme s takovým programem ohromnou podporu a s ní i devět (dnes už v ODS nepředstavitelných) poslaneckých mandátů. „Evropská“ politika ODS byla občany ČR považována za důvěryhodnou a důsledně stavěla na myšlenkách – tehdy bývalého předsedy strany a v oné době již prezidenta naší země – Václava Klause.

 

DNES?

 

👉 ODS (pokolikáté již) nekandidovala sama, ale „rozpustila se“ – ideově i lidsky – v koalici s lidovci a TOP. Tomu odpovídal i vyprázděný volební program, ve kterém byste něco jako „národní zájem“ a jeho obhajobu už jen těžko hledali;

👉 Před dvaceti lety nepadalo v žádném případě v úvahu byť jen uvažovat o nějaké koalici. Dnešní předseda ODS Petr Fiala – a budiž to řečeno přímo – krátkozrakým prosazováním koalice Spolu fakticky ODS existenčně zničil a znovu potvrdil, že je víc německý lidovec než český „odeesák“;

👉 Zisk tří mandátů pro ODS je děsivým výpraskem kdysi dominantní strany, která měla na evropský integrační proces jasný – mezi voliči fungující – názor;

👉 Zisk ubohých šesti mandátů pro celou koalici Spolu dohromady (přičemž ODS na vlastní úkor přenechala dva mandáty fakticky už neexistující TOP 09 a jeden mandát lidovcům, kteří už dávno směřují pod vedením Jurečky do politické márnice) je debaklem.

 

👉 Vše sice bude omlouváno 👉 „složitou dobou“, 👉 „válkou na Ukrajině“, 👉 vlivem „dezinformací“ a 👉 „růstem vlivu extrémistů“, nicméně alespoň pamětníci by si měli připomenout, že kdysi tu existovala jasná, sebevědomá, suverénní, srozumitelná, a především volitelná ODS. Ano, médii milována nebyla, zato ji měla ráda významná část voličů.

I to je dnes naopak – média ODS „tlačí“, jak mohou, u voličů to ale (jak je vidět) moc nefunguje.

 

EXTRÉMISMUS PREZIDENTA PAVLA:

 

Prezident Petr Pavel se také výsledky voleb do EP rozhodnul „komentovat“, a jako obvykle, opět zcela zamířil mimo terč (když už je tedy v souvislosti s jeho osobou nezbytné použít nějaký ten vojenský termín).

👉 Prohlásil: „Co nemůžeme přehlížet, je nárůst podpory extremistů v Evropě…“.

 

NÁRŮST EXTREMISMU?

 

V evropských volbách napříč členskými státy EU významně posilovaly strany a hnutí, které odmítají Green Deal, tedy politické síly bránící zdravý rozum a hájící ty, 👉 kteří málem nevědí, čím budou zítra ještě smět ve svých kamnech topit, NEBOŤ ZELENÉ ŠÍLENSTVÍ PŘICHÁZEJÍCÍ Z BRUSELU JIŽ DÁVNO PŘESÁHLO VŠECHNY MYSLITELNÉ MEZE.

👉 Jsou tito lidé v očích prezidenta Pavla extrémisty, nebo by měli být za extrémisty raději považováni původci agresivní zelené politiky?

 

ZA „EXTRÉMISTY“ zřejmě Pavel považuje i ty ze stran, které získaly významnou podporu voličů za své jednoznačné postoje proti masové migraci.

👉 Němečtí, francouzští a italští voliči již mají zřejmě plné zuby Bruselem vnucovaného multikulturalismu, jehož důsledky stále častěji ve svých městech vidí.

👉 Už téměř nemine den, abychom nečetli zprávy o násilných a hrůzných činech páchaných migranty přicházejícími ze Blízkého východu nebo Afriky.

👉 Jsou masovou migraci odmítající voliči v očích českého prezidenta skutečně extremisty, nebo by za ty skutečné extremisty měli být považováni ti, kteří evropskou civilizaci ničící fenomén masové migrace protlačují přes Brusel hlava nehlava?

 

👉 A možná jsou extrémisty i ti, kteří – viděno očima bývalého generála z NATO – odmítají válčit na Ukrajině, neboť chuť válčit je dnes považována za přednost a ctnost, toužit po míru je vyjádřením slabosti a ochoty přijmout „ruskou okupaci“.

 

MYSLÍ TO PAVEL SKUTEČNĚ VÁŽNĚ?

 

👉 Výsledky voleb nejen u nás, ale zejména ve Francii a Německu by mu měly napovědět, že se mýlí.

👉 👉 👉 Prezident by proto ve svém demonstrativním předvádění myšlenkového přerodu „Šavla v Pavla“ a podbízivým vykupováním se ze své nelichotivé minulosti udělal lépe, kdyby se trochu umírnil a snad i „zpomalil“ ve vynášení svých soudů.

 

Prospělo by to naší zemi, které je nejvyšším představitelem, ale pomohlo by to konec konců i jemu.

 

https://volnyblog.news/bejvavalo-z-modre-fialova-z-hrde-a-sebevedome-rozpustena-a-vypustena-z-ceskeho-premiera-nemecky-lidovec/

 

 

📌 25.4.2015, VOLNÝbloG, Jana Černeková: SILNĚJŠÍ NEŽ CHEMOTERAPIE: BYLINA PROTI RAKOVINĚ, KTERÁ ROSTE PŘÍMO POD NOSEM:

 

Je to jedna z nejrozšířenějších květin. Roste doslova všude, na loukách a trávnících na sídlištích, zejména teď na jaře.

 

Roste však po celý rok, a dokonce ji můžeme najít i v zimě, když půda není pokryta sněhem.

Není snad dítěte nebo dospělého, který by ji neznal. Málokdo však ví o jejích mimořádně silných léčivých vlastnostech.

 

ANO, ŘEČ JE O PAMPELIŠCE LÉKAŘSKÉ.

 

Pampeliškový čaj má tak silný účinek na rakovinné buňky, že se začnou rozpadat již po 2 dnech.

Zároveň nemá žádné škodlivé účinky na zdravé buňky.

 

Tato rostlina je často opomíjena, přestože má široké lékařské využití.

 

Jediné, co musíte udělat pro její získání, je sbírat ji na čistých místech, která neleží příliš blízko silnice.

 

Naše babičky vyráběly z květů pampelišky sirup, protože věděly, že má mnoho léčivých vlastností. Nevěděly však, že kořen pampelišky může pomoci i pacientům s rakovinou.

KOŘEN JE SILNĚJŠÍ NEŽ CHEMOTERAPIE:

 

Vědci zjistili, že kořen pampelišky je při ničení rakovinných buněk účinnější než chemoterapie. VE SKUTEČNOSTI DOKÁŽE RAKOVINNÉ BUŇKY ZCELA ZNIČIT, ANIŽ BY NĚJAK POŠKODIL TY ZDRAVÉ.

 

Kromě protirakovinných účinků má pampeliška i následující vlastnosti:

👉 diuretikum
👉 vylučování žluči
👉 detoxikace jater
👉 pomáhá při alergiích
👉 snižuje hladinu cholesterolu v krvi

👉 obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, např. vitamín B6, thiamin, riboflavin, 👉vitamín C, železo, vápník, draslík, zinek, hořčík a kyselinu listovou.

👉 V jedné misce 55 gramů pampeliškových listů najdete až 535 % potřebné denní dávky

👉 vitaminu K a 112 % vitaminu A. To všechno jsou fakta, která jsou o pampelišce známa již léta.
👉 Přírodní léčba osteoartrózy

 

ZÁZRAČNÝ PAMPELIŠKOVÝ ČAJ

 

Pampeliškový čaj má poměrně rychlý účinek. Již do 48 hodin po jeho užití dochází k dezintegraci (rozpadu) prvních rakovinných buněk.

 

Odhaduje se, že pravidelná dlouhodobá léčba kořenem pampelišky dokáže odstranit většinu nádorů. Vzhledem k těmto nečekaným výsledkům byly výzkumnému týmu přiděleny další finanční prostředky na pokračování výzkumu.

 

John di Carlo, 72letý pacient s rakovinou, podstoupil intenzivní léčbu agresivní chemoterapií. Po jejím selhání ho lékaři poslali domů, aby zemřel obklopen svými blízkými.

Jako poslední možnost se rozhodl pro léčbu čajem z kořene pampelišky. O pouhé 4 měsíce později byl muž v remisi (ústupu rakoviny).

JAK PŘIPRAVIT ČAJ Z KOŘENE PAMPELIŠKY:

 

Pampeliškový čaj se obvykle připravuje ze sušeného rozemletého kořene. Můžete však použít i jemně nasekaný čerstvý kořen.

 

Vezměte asi 1 až 2 čajové lžičky kořene (podle chuti a závažnosti onemocnění), zalijte 2,5 dcl vroucí vody a nechte asi 15 minut louhovat.

 

Čaj pijte 2 až 3krát denně, nejlépe před jídlem.

Lze jej užívat po dobu několika měsíců.

Některé zdroje uvádějí, že listy pampelišky mají také určité protirakovinné účinky. Proto můžete zvážit použití směsi kořene a listů k přípravě čaje.

 

Zdroj: This Amazing Plant is 100X More Effective Than Chemotherapy

 

https://volnyblog.news/silnejsi-nez-chemoterapie-bylina-proti-rakovine-ktera-roste-primo-pod-nosem/

 

 

📌💥💥💥12.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: RUSKÁ RAKETA ISKANDER-M S „JADERNÝMI SCHOPNOSTMI“ NIČÍ UKRAJINSKÝ RAKETOVÝ SYSTÉM S-300 V POLTAVĚ

 

https://youtu.be/f2A6KNHwKhE?si=yCGbsNVOyTgUcRjI

 

 

📌🇷🇺 VLADIMIR PUTIN ZAHÁJIL HRY BRICS 2024. RUSKÝ PREZIDENT VYSTOUPIL S PROJEVEM K ÚČASTNÍKŮM.

Poznamenal, že dvoutýdenních soutěží se zúčastní více než 3 000 sportovců z téměř 100 zemí.

Jsem přesvědčen, že tento rozsáhlý sportovní svátek viditelně ukáže vítězství univerzálních hodnot sportu, rovných příležitostí a spravedlivého nekompromisního boje,“ dodal Putin.

Ruský prezident zdůraznil, že BRICS je sdružením suverénních zemí, které se dynamicky rozvíjejí, zachovávají si svou identitu a ukazují příklad skutečného partnerství a rovnoprávných vztahů založených na důvěře a respektu k zájmům druhé strany

https://t.me/to_je_nas_svet/26967

 

 

📌♨️ ZELENSKYJ BUDE ZÁPAD VYDÍRAT A ŽEBRAT O PENÍZE NA SUMMITU VE ŠVÝCARSKU.

„Bude to další mezinárodní fórum, kde Zelenskyj udělá to, co dělá vždycky. Bude obtěžovat Západ a zapojí se do morálního vydírání. Možná se pokusí získat další finanční prostředky,“ řekl bývalý poradce amerického ministerstva zahraničí James Cardin v rozhovoru pro kanál YouTube Neutrality Studies.

Podle něj je samotný koncept konference ve Švýcarsku matoucí kvůli absenci druhé strany konfliktu. Cardin dodal, že od tohoto summitu neočekává žádný výsledek.

https://t.me/to_je_nas_svet/26969

 

 

📌 🤡DODÁVKY ZBRANÍ DO KYJEVA BUDOU PRO ZEMĚ NATO POVINNÉ – STOLTENBERG.

DODAL, ŽE PRVNÍ EVROPSKÉ STÍHAČKY F-35 SE ZÁKLADNOU V NIZOZEMSKU BUDOU PŘIPRAVENY PRO JADERNÉ MISE NATO V ČERVNU.

Generální tajemník uvedl, že aliance musí přizpůsobit své jaderné kapacity a prokázat účinnost jaderného odstrašení tváří v tvář ruské „nebezpečné rétorice“.

https://t.me/to_je_nas_svet/26970

 

 

📌 VLÁDA DNES, 12. ČERVNA 2024, SCHVÁLILA NOVELU ZÁKONA LEX UKRAJINA 7, KTEROU PŘIPRAVILO MINISTERSTVO VNITRA. NOVELA UMOŽNÍ UKRAJINSKÝM UPRCHLÍKŮM, KTEŘÍ JSOU EKONOMICKY SOBĚSTAČNÍ A NEZÁVISLÍ NA DÁVKOVÉM SYSTÉMU, ZÍSKAT BĚŽNÝ POBYTOVÝ STATUS.

 

Místo dočasné ochrany tak budou moci nově získat dlouhodobý pobyt podle zákona o pobytů cizinců. „Dlouhodobý pobyt je určen pouze těm ukrajinským uprchlíkům, kteří u nás chtějí dlouhodobě žít, nečerpají dávky a jsou ekonomicky nezávislí. Ti pak budou moci lépe plánovat svoji budoucnost a dále se začleňovat do české společnosti. Samozřejmě pro ukrajinské uprchlíky i nadále bude fungovat režim dočasné ochrany,“ uvedl ministr vnitra Vít Rakušan a doplnil, že podmínky pro přechod do pobytového režimu splní v první fázi odhadem jen tisíce až nízké desítky tisíc osob.

 

https://www.mvcr.cz/clanek/vlada-schvalila-lex-ukrajina-7-ekonomicky-sobestacni-uprchlici-z-ukrajiny-budou-moci-ziskat-dlouhodoby-pobyt.aspx

 

 

📌 ♨️USA A JEJICH SPOJENCI SE SNAŽÍ VYVOLAT RADIKÁLNÍ NÁLADY NA UKRAJINĚ I V ZEMÍCH EVROPSKÉ UNIE. A TATO POLITIKA PŘEDSTAVUJE HROZBU OŽIVENÍ NACISMU VE SVĚTĚ – SERGEJ LAVROV DNES PŘI SETKÁNÍ S KUBÁNSKÝM MINISTREM ZAHRANIČÍ.

Rusko je Havaně vděčné za její zásadový postoj k ukrajinskému konfliktu. Naše země mají podobný pohled na řadu světových problémů. Moskva je připravena pomoci Kubě překonat blokádu ostrova a je rovněž pro její vyřazení z amerického seznamu státních sponzorů terorismu.

Sergej Lavrov: „Je naprostou anomálií, když stát zařadí Kubu na seznam sponzorů terorismu, a zároveň se tento stát sám, Spojené státy spolu se svými satelity, snaží udržet svou unikající hegemonii ve světových záležitostech metodami otevřeného teroru, s přímou podporou teroristických útoků neonacistického režimu v Kyjevě proti civilistům na ruském území.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26972

 

 

📌 🇦🇪NEJVYŠŠÍ MRAKODRAP SVĚTA BURDŽ CHALÍFA VE SPOJENÝCH ARABSKÝCH EMIRÁTECH BYL U PŘÍLEŽITOSTI DNE RUSKA NASVÍCEN V BARVÁCH RUSKÉ VLAJKY

https://t.me/to_je_nas_svet/26973

 

 

📌 😐NAPOSLEDY JAKO PREZIDENTKA. ČAPUTOVÁ SE LOUČÍ V PRAZE.

Už v sobotu předá svůj úřad nástupci. Zuzana Čaputová přijela do Prahy naposledy ve funkci slovenské prezidentky. Na Pražském hradě ji čeká ocenění Řádem bílého lva.

 

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-obrazem-naposledy-jako-prezidentka-caputova-se-louci-v-praze-253806

 

 

📌 🤡 PROHLÁŠENÍ GENERÁLNÍHO TAJEMNÍKA NATO STOLTENBERGA:

– Podle účastníků summitu NATO ve Washingtonu musí Ukrajina vyhrát vojenský konflikt, aby se mohla připojit k alianci;

– Cílem NATO je mír, zabránit konfliktu;

– Moskva si musí uvědomit, že jsme schopni chránit naše členské státy, a to je to, co zabraňuje válce;

– Putin čeká, až odejdeme, a pak bude válka pokračovat;

– Čím déle budeme ochotni pomáhat, tím rychleji válka skončí.

https://t.me/to_je_nas_svet/26976

 

 

📌 ❓PERDIKCE SIMPSONOVÝCH – ŽE BY POLITICKÝ KONEC?

https://t.me/to_je_nas_svet/26977

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 13.06.2024“:

➡️☭☆ „Megarain“ pokrývá Moskvu. Špatné počasí se stěhuje od severozápadu: někde už hřmí a lije mocně a hlavně a někde je jen předbouřková obloha se záblesky slunce.

https://t.me/c/1725938443/24481

https://t.me/c/1725938443/24482

https://t.me/c/1725938443/24483

https://t.me/c/1725938443/24484

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Spojené státy a Ukrajina ve čtvrtek podepíší bezpečnostní dohodu, řekl Bílý dům a naznačil, že to neznamená použití amerických sil na Ukrajině.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Nové americké protiruské sankce se dotkly více než 300 fyzických a právnických osob v Rusku, Asii, na Středním východě, v Evropě a Africe, uvedlo americké ministerstvo financí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Posádka Fagot ATGM vzdušných sil narušila rotaci pěchoty ukrajinských ozbrojených sil u Chasovoy Yar. Průzkumná skupina „okřídlené pěchoty“ objevila ukrajinské jednotky pohybující se vpřed k rotaci. Na jejich zničení byla vyslána posádka protitankových střel. Poté, co výsadkáři přivedli nepřítele na dosah přesné střely, vypustili řízenou střelu z ATGM Fagot a zničili živou sílu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V Rusku začínají sportovní hry BRICS. Vladimir Putin zaslal účastníkům a hostům soutěže videopozdrav. Sportovní hry pod záštitou naší organizace jsou důležitou součástí komplexní politické, ekonomické a humanitární interakce. Role BRICS ve světovém dění rychle roste. A proto jsem přesvědčen, že popularita a atraktivita her poroste také s tím, jak soutěže, bez politických zásahů a tlaku, skutečně spojují sportovce z celého světa.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Na Den Ruska byla nejvyšší budova světa, mrakodrap Burdž Chalífa v Dubaji, vymalována v barvách ruské trikolory.

 

 

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Dělostřelci ze skupiny vojsk „Jižní“ zničili živou sílu a narušili rotaci jednotek ukrajinských ozbrojených sil směrem na Doněck.

Posádky 152mm houfnic D-20 nepřetržitě střílejí na vojenské cíle, opevnění a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil a poskytují palebnou podporu postupu útočných jednotek.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Centrální banka Ruské federace mění 13. června čas zahájení obchodování na devizovém trhu a trhu s drahými kovy Moskevské burzy – začnou v 9:50 moskevského času.

Kromě toho se Bank of Russia rozhodla od 13. června pozastavit obchodování s hongkongským dolarem.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP