11.06.2024: VEČERNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌💥💥💥11.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO ZESMĚŠŇUJE MACRONA A SCHOLZE PO ZTRÁTĚ VE VOLBÁCH DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU; PRO-UKRAJINŠTÍ LÍDŘI FRANCIE A NĚMECKA PONÍŽENI PO VELKÝCH VOLEBNÍCH ZTRÁTÁCH

 

https://youtu.be/dg6YI9eHmDA?si=tXp9gFkwCjiceUhL

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: JSA VYKOPNUTA, ZAČÍNÁ AMERICKÁ ARMÁDA OPOUŠTĚT ZEMI BÝVALÉHO SPOJENCE NIGERU V DOBĚ, KDY DO ZEMĚ PŘICHÁZEJÍ RUSOVÉ; ZTRÁCÍ BIDEN REPUBLIKU NIGER VE PROSPĚCH PUTINA?

 

https://youtu.be/zgJs72i-R34?si=0odbv6YhLG6kfGN2

 

 

📌15.6.2024 13. hod RESSELPARK: ŽÁDÁME, ABY ORGANIZACE OSN (UNO), WHO A WEF BYLY V RAKOUSKU KLASIFIKOVÁNY JAKO TERORISTICKÉ ORGANIZACE.

– Zákon proti WEF/WHO/OSN prošel v Oklahomě drtivou většinou hlasů. Davoské skupině byly ukázány dveře.

– Po Louisianě přijala zákon proti WEF a OSN také Oklahoma.

– To znamená, že ani skupina z Davosu, ani WHO či jiné organizace OSN nemají v politice státu co pohledávat!

MY v Evropě požadujeme totéž!

https://t.me/absurdnisvet/74314

 

 

📌 🇷🇺 🇲🇩 ROZPORY MEZI MOLDAVSKEM A RUSKEM KVŮLI „SOROSOVÝM LOUTKÁM“, ALE VZTAHY LZE OBNOVIT, ŘEKL EXPREZIDENT MOLDAVSKA

 

Současné neshody mezi Ruskem a Moldavskem lze vysledovat až k „Sorosovým loutkám“ – potomkům fondů finančníka George Sorose. Vztahy by však mohly být obnoveny, řekl bývalý moldavský prezident a vůdce Strany socialistů Igor Dodon v rozhovoru pro Sputnik na SPIEF.

 

„…Poslední tři roky Moldavsko zcela vyloučilo jakékoli kontakty s Ruskem. A to se nestalo vinou ruského nebo moldavského lidu. Ti, kteří jsou za to zodpovědní, obvykle nazýváme „Sorosovy loutky“, protože všichni pracovali v Sorosových nadacích, [pocházejí] všichni z nevládních organizací. Všechno nejvyšší vedení a většina ministrů pracovali v nevládních organizacích, byli k tomu vyškoleni,“ řekl Dodon.

https://t.me/absurdnisvet/74328

 

 

EURO SE PO POTUPNÝCH VOLEBNÍCH PORÁŽKÁCH SCHOLZE A MACRONA PROPADÁ

 

Společná evropská měna se propadla na nejnižší úroveň za měsíc poté, co němečtí a francouzští lídři překvapivě prohráli volby do Evropského parlamentu.

 

Stratégové se obávají ekonomických vyhlídek Francie. Pokud se populistovi Macronovi nepodaří prosadit své legislativní návrhy, bude čelit ještě urputnějšímu odporu.

 

Alvin Tan, stratég z RBC Capital Markets, očekává, že euro tímto tempem do třetího čtvrtletí klesne na 1,05 za USD.

 

Je to začátek konce evropského projektu?

https://t.me/absurdnisvet/74329

 

 

📌 ČÍNSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ WANG YI JE V RUSKU VŘELE VÍTÁN PŘED ZASEDÁNÍM MINISTRŮ ZAHRANIČÍ BRICS

https://t.me/absurdnisvet/74330

 

 

📌 BELGICKÝ PREMIÉR DE CROO REZIGNUJE 🥳 VÝSLEDKY VOLEB DO EU NADÁLE OTŘÁSAJÍ LÍDRY BLOKU

https://t.me/absurdnisvet/74331

 

 

📌 🇹🇷🇷🇺 TURECKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: Turecký ministr zahraničí Fidan navštíví 10. a 11. června Ruskou federaci a zúčastní se zasedání Rady ministrů zahraničí zemí BRICS.

Turecko již dříve oznámilo svůj záměr vstoupit do skupiny BRICS.

https://t.me/absurdnisvet/74332

 

 

📌 🇳🇪/🇺🇲 USA ZAČÍNAJÍ STAHOVAT JEDNOTKY Z NIGERU:

 

USA zahájily odlet prvních letadel a stažení svých jednotek z Nigeru, uvedla ve společném prohlášení ministerstva obrany obou zemí.

 

„Ministerstvo obrany USA a Ministerstvo obrany Nigerské republiky oznamují, že stahování amerických sil a prostředků z Nigeru pokročilo od počátečních příprav k nasazení. Tento významný přechod začal odchodem C-17 Globemaster III letectva USA.“ z Air Force Base 101 v Niamey dne 7. června 2024,“ stojí v prohlášení.

 

Některé americké síly se navíc po dokončení svých rozmístění již vrátily na své domovské základny z Nigeru, uvádí se v prohlášení. Ve stejnou dobu dorazil do africké země malý kontingent amerického vojenského personálu, aby podpořil stažení vojáků z leteckých základen 101 a 201.

https://t.me/absurdnisvet/74333

 

 

📌 TOTO VIDEO UKAZUJE, ŽE LIDÉ, KTEŘÍ SE SPOJUJÍ, JSOU MNOHEM RYCHLEJŠÍ, LEVNĚJŠÍ A EFEKTIVNĚJŠÍ NEŽ LOUTKY, KTERÉ NÁM VYTAHUJÍ MILIARDY Z KAPES, A PŘESTO NIKDY NEDOKONČÍ PRÁCI.

 

„Brazilští podnikatelé se spojili, aby znovu postavili most zničený bouří v Rio Grande do Sul.“

 

‼️Utratili pouze 2 miliony realů, což je ekvivalent 347 000 eur, a za pouhé 2 týdny byl most hotový‼️

 

Představte si, kolik chudoby a strádání by lidstvo bylo ušetřeno, kdybychom místo placení daní věnovali jen 1 procento svého příjmu na správu naší matky Země?

https://t.me/absurdnisvet/74336

 

 

📌 AKTUÁLNÍ ZPRÁVY – VLÁDA MALAWI POTVRZUJE, ŽE VICEPREZIDENT SAULOS CHILIMA A DEVĚT DALŠÍCH ZAHYNULI NA PALUDĚ PŘI LETECKÉ havárii.

https://t.me/absurdnisvet/74337

 

 

📌MINULOST BYLA MNOHEM MOCNĚJŠÍ, NEŽ SE ZDÁ

https://t.me/absurdnisvet/74342

 

 

📌 NEMECKÁ TV UKAZUJE V 18:01 HODIN VYSLEDKY EU VOLEB, PRICEMZ BYLY VOLEBNI MISTNOSTI  V 18:00 HODIN UZAVRENY…..hm, to ty volebni listky spocitali hodne rychle🤡😂

https://t.me/absurdnisvet/74346

 

 

📌♨️Na OBRANU A OBNOVU UKRAJINY BUDE V ČERVENCI 2024 POUŽITO PŘIBLIŽNĚ 1,5 MILIARDY EURO Z VÝNOSŮ ZE ZMRAZENÝCH RUSKÝCH AKTIV.

Tato opatření budou podrobněji projednána na summitu G7, uvedla šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová.

https://t.me/to_je_nas_svet/26920

 

 

📌 🤡 ZELENSKYJ: PO SKONČENÍ VÁLKY VŠICHNI PŘIJEDOU OBNOVIT UKRAJINU, BUDOU TAM MÍSTA, BUDE TAM BEZPEČNOST.

Jsme pro to, aby Ukrajinci přicházeli ze zahraničí už teď.

Také německý kancléř Scholz říká, že Ukrajinci, kteří našli ochranu v zahraničí, se brzy stanou hybnou silou obnovy Ukrajiny.

https://t.me/to_je_nas_svet/26921

 

 

📌11.06.2024 | 10:30, infovojna.bz: PUTIN PRÝ POSLAL DO PRAHY AGENTA, ABY ZAPÁLIL AUTOBUSY MHD. 🙈

 

Demence českého premiéra má zakrýt výprask pětikoalice v Evropských volbách. Petr Fiala nemá ani odvahu složit mandát, rozpustit parlament a vypsat předčasné parlamentní volby jako francouzský prezident Emmanuel Macron. Triumf AfD v Německu a Babiše v Česku, ale slavila i Ursula von der Leyen. Hurá na Rusko, anebo větší rozštěpení EU? Už zaznívají hlasy, že eurovolby vlastně vyhrál Vladimir Putin:

 

VÁLKA NA UKRAJINĚ BOURÁ POLITICKOU STABILITU FRANCIE, OTŘÁSÁ NĚMECKEM, DEMASKUJE NESCHOPNÉ PREMIÉRY.

 

Když prohraješ v kostkách a porážka se nedá vysvětlit a ani omluvit, když přijde čas na placení, začni křičet, že za humny je armáda nepřítele a musí se okamžitě vyhlásit mobilizace! Odvedeš tím pozornost od své porážky ve hře a od povinnosti k platbě směrem ke zděšení ostatních spoluhráčů, které čeká mobilizace a na nějaké kostky v tom okamžiku zapomenou. Tahle poučka Niccolo Machiavelliho urozeným šlechticům závislým na hazardu pro případ, jak se vykroutit z vyplacení dluhů z vrhcábů, je naprosto platná i dnes.

 

A český premiér tuto poučku použil právě v den po vyhlášení výsledků voleb do Evropského parlamentu, když přišel s bizarní historkou o tom, že Putin nařídil útoky na autobusy pražské MHD. Jeho slepenec SPOLU totiž ani při poloviční účasti voličů, než kolik jich chodí k parlamentním volbám, nebyl schopen porazit nenáviděného Andreje Babiše! A proto musí přijít zástupná kauza o ruském útoku na autobusy! Babiš totiž vyhrál eurovolby v ČR a příští rok na podzim to bude naprostý masakr, protože při plných počtech voličů bude Babiš sahat bez problémů po 40% hlasů do sněmovny.

 

Volby do EU totiž byly v ČR referendem o vládě Petra Fialy, jestli voliči podporují vládu. A protože k volbám přišlo 36,45% voličů, tak je jasné, že i za takto nízké účasti při porovnání s volbami do sněmovny je Babiš schopný vyhrát volby, což ukazuje na obrovskou voličskou základnu Hnutí ANO. Zatímco na Slovensku dokázala Sórošova sjednocená fronta pod krycím názvem Progresivní Slovensko vyhrát a přeskočila SMER o zhruba 3% se ziskem 27% hlasů, tak v ČR toto Fialův progresivní slepenec SPOLU nedokázal.

 

A nejhůře dopadli Piráti, kteří získali pouze 1 mandát. Po takovéto porážce stran pětikoalice by bylo nejlepší vypsat předčasné volby, stejně jako to udělal Emmanuel Macron, jehož unijní frakce Renew ztratila neuvěřitelných 22 křesel v Europarlamentu. Voliči ve Francii odmítli jeho válečnou politiku! Ve Francii volby vyhrál Putin! Tyto titulky teď plní francouzská bulvární a satirická média. Voliči prostě odmítli Macronův plán na vyslání vojáků na Ukrajinu!

 

FIALA SE SNAŽÍ PORÁŽKU UTRPĚNOU OD BABIŠE ZAMASKOVAT DEMENTNÍ KAUZOU O ÚDAJNÉM PUTINOVĚ ÚTOKU NA PRAŽSKÉ AUTOBUSY

 

Druhými nejvíce poraženými jsou Zelení, kteří v EU parlamentu přišly o rovných 20 křesel, což lze přeložit jako odmítnutí německých voličů jejich tzv. Zelené agendy. Německá AfD skončila na druhém místě za CDU, potvrdila svůj obrovský růst a ani pokus o řízenou diskreditaci o tzv. ruské stopě nijak straně neubral voliče. CDU bude mít v EU parlamentu 29 křesel, AfD 15 křesel, SPD jen 14 křesel a Zelení 12 křesel.

Vládní SPD tak zažila jeden z největších výprasků v EU, protože skončila v Německu v eurovolbách až na 3. místě za CDU a AfD. Z tohoto výsledku mám největší radost, bouchl jsem šampus, protože z konceptuálního hlediska všechno jede podle plánu. Je to klasický proces demise současných vlád v EU, přičemž toto je předehra, která vyvrcholí v parlamentních volbách v jednotlivých zemích.

 

Ve Francii už vláda padla a Macron vyhlásil předčasné volby. Scholzova vláda je v šoku a zatím hraje mrtvého brouka. Jenže ne v ČR. Podle Machiavelliho poučky u vrhcábech totiž Petr Fiala svolal tiskovou konferenci a oznámil, že za nedávnými požáry autobusů pražské MHD prý stojí zahraniční skupiny, které jsou prý možná organizovány z Ruska. Jeden útočník prý byl již zlikvidován.

 

Petr Fiala tak oficiálně potvrdil, že se dočista zbláznil, anebo nejspíše trpí demencí, a v tom případě by se měl obrátit na odborného geriatra, který by mu doporučil medikaci. Jinak si nedokážu vysvětlit, jak může premiér republiky několik hodin po skandální porážce v Evropských volbách vypotit takový nesmysl, jako že Putin plánuje požáry linkových autobusů MHD v Praze, mimochodem právě těch, které zachvacují požáry pořád a neustále, stačí si zpětně prohlédnout český bulvár mnoho a mnoho let zpátky.

 

PRO ČESKOU SPD JE VÝSLEDEK VOLEB VZKAZEM OD VOLIČŮ, ŽE STRANA JIŽ NENÍ VNÍMÁNA JAKO SUBJEKT, KTERÝ NABÍZÍ ZMĚNU

 

Až dodnes jsme si mysleli, že požáry autobusů v Praze má na svědomí šlendrián a mizerný technický stav autobusů, obvykle způsobované vadnou izolací vytápění autobusu, ale ono je to prý jinak! Mohou za to Rusové a Putin! To nevymyslíš! Fiala je schopný obvinit Putina brzy i z nehod na českých a mizerně zabezpečených železničních přejezdech, brzy se možná dozvíme, že Putin může i za špatné počasí!

 

Pokud teď někde začne hořet autobus, třeba autobus na baterky, jejichž požáry na YouTube jsou hlášeny z celého světa, tak odteď víte, že ten autobus nehoří kvůli poruše na Li-Ion bateriích, ale můžou za to agenti ruské GRU! Hned utíkejte za Fialou a nahlaste to jeho bonz-machrovi Foltýnovi, ať z toho vytěží maximum protiruské propagandy, kterou potom může rozeslat „influencerům” v seznamu spolupracovníků.

 

Musím se ale vyjádřit k propadu SPD, ale teď nemyslím tu německou Olafa Scholze, ale tu českou Tomia Okamury. Zisk jen tak tak nad 5% hranicí je budíčkem, že něco se stalo, něco se děje, a není to dobré. Došlo přesně k tomu, co jsem očekával. Tomiova SPD se totiž v očích protestních voličů etablovala jako již zavedená a systémová strana, která nenabízí změnu. A tu opravdu SPD už nenabízí, protože SPD je ve sněmovně od roku 2017 a po 7 letech se strana nijak nevyprofilovala jako tvrdá opozice ve stylu německé AfD, která vznikla ve stejné době jako Okamurova SPD, ale na rozdíl od ní AfD neustále roste.

 

NĚMECKÁ AFD STÁLE POSILUJE, ZATÍMCO OKAMUROVA SPD OSLABUJE. ANEB KDYŽ DVA DĚLAJÍ TOTÉŽ, NENÍ TO TOTÉŽ

 

V čem je rozdíl? Rozdíl je v opoziční autenticitě. AfD se nesnaží hrát roli konstruktivní opozice, a především nerazí politiku recyklovaných politiků. SPD se totiž začala transformovat na “béčko” bývalé ČSSD, ze které odešly silné figury, které byly přitahovány národním programem SPD, který ČSSD razila naposledy za vlády Jiřího Paroubka, a to už je nějaký pátek. Sobotkova ČSSD zatroubila k transformaci od socialistické demokracie k evropskému liberalismu, a výsledkem je dnes 1,86% v Evropských volbách. Konec. Voliči totiž odešli jinam. A totéž teď potkalo SPD. Voliči SPD odešli k Přísaze, k Motoristům, k Turkovi. A nemuselo se čekat, až bude po žních, protože voliči SPD odešli k Turkovi už počátkem června.

 

Část hlasů SPD odebral Jindřich Rajchl a rovněž kandidátka sjednocené levice Stačilo! na čele s Katkou Konečnou z KSČM. Přísaha a Motoristé dostali 10,26% a Stačilo! 9,56% v porovnání s 5,76% pro SPD. Většina odčerpaných hlasů od SPD skončila právě u jedné s těchto dvou kandidátek, což je jasným varováním pro SPD i do parlamentních voleb příští rok na podzim.

 

Na politické scéně se objevují nové tváře a voliči chtějí změnu, přičemž každý konceptuálně gramotný politik ví, že voliči nechtějí ani tak program, ani výsledky práce, které má nebo nemá strana za sebou, ale chtějí změnu, protože jakkoliv to zní paradoxně, tak sama „změna” je pro voliče ten nejlákavější program. SPD je zkrátka již starý projekt, který na nabídce „změny” nemůže a nesmí stavět svůj program, protože na to už je strana příliš systémově zavedená a vnímaná voliči.

 

VOLIČI SPD ODEŠLI K TURKOVI A NE PO ŽNÍCH, ALE UŽ POČÁTKEM ČERVNA

 

Německá AfD neustále roste proto, že AfD nepřijala pozici Okamurovy SPD jako systémové konstruktivní opozice. Tuto roli AfD nepřijala proto, že jí ani nebyla nikdy nabídnuta, na rozdíl od minulé vlády Andreje Babiše, která nabídla SPD tuto roli ve sněmovně. Důkazem byly potom následně společné návrhy zákonů SPD a ČSSD o zbraních a o domobranách. A nejen to.

 

Společné hlasování SPD se systémovými stranami na vytvoření parlamentní komise proti hybridním hrozbám, společné hlasování SPD se systémovými stranami na podporu Izraele atd. Tuto roli německá AfD nikdy neměla a udržela si status tvrdé opoziční a do značné míry “Putinovy” strany v Bundestagu, což je nálepka, které AfD čelí v německých médiích od rána do večera.

 

Němečtí voliči tak vnímají AfD jako sktutečnou změnu vůči CDU/CSU a německé SPD. Proto čísla AfD neustále rostou, protože AfD je vnímána jako strana nabízející “změnu” a lidé tomu věří. Jenže, kdo uvěří z českých voličů, že po 7 letech ve sněmovně a poté, co do SPD vstoupili bývalí politici ČSSD, kteří přeskočili z potápějící se domovské lodě Lidového domu, nabídnou nějakou změnu?

 

A to je přesně ten důvod, proč voliči SPD, minimálně polovina z minulých EU voleb, šla nakonec raději k Turkovi. A pokud nechce SPD příští rok na podzim skončit mimo sněmovnu, měla by se zamyslet nad tím, co jsem právě napsal o té autenticitě strany, co musí udělat, aby nabídka změny, kterou voliči nabízí, byla autentická.

 

ALIANCE UDĚLALA DOBRÝ VÝSLEDEK, POTVRDILA PŮL PROCENTA KONCEPTUÁLNÍCH VOLIČŮ A AUTENTICKÝCH VLASTENCŮ

 

Pokud jde o zisk půl procenta hlasů pro Alianci za nezávislost ČR, to mně vůbec nepřekvapuje. Voliči v ČR nejsou v pozici, že by si sáhli na dno nákupního vozíku, že by ryli hubou v zemi, že by je vláda hnala na frontu na východ, protože k tomu zatím nedošlo.

Konceptualita se u lidí vytváří dvěma způsoby, a to buď tzv. probuzením do reality konceptuálního vědomí na základě studia a četby tlustých knih, anebo tzv. čelní srážkou s realitou, což je druhý a mnohem drsnější a bolestivější způsob nabrání konceptuality. A jakkoliv je to smutné, právě ta druhá varianta je mnohem rozšířenější. Dokud lidé nepadnou na huby, nedojde ke změně jejich myšlení.

 

A bez změny myšlení nelze očekávat změnu ve volbách ve směru k prosazení národního ukotvení. U voleb nadále rozhoduje nákupní vozík, který upřednostňuje “změnu” produktové politické nabídky. Konceptualita přichází až ve chvíli, kdy košík je prázdný, protože je v něm díra od letecké bomby, případně od ještě větší než Fialovy inflace, případně někdo vám košík vyrve z ruky a vloží vám do ní pušku, abyste šli bojovat na frontu. Tohle se teď naživo děje Ukrajincům. I oni se probouzí do plné konceptuality prostřednictvím čelního střetu s realitou války.

 

VÍTĚZEM EVROPSKÝCH VOLEB V KONCEPTUÁLNÍ ROVINĚ JE JEDNOZNAČNĚ VLADIMIR PUTIN, A TO BEZ NADSÁZKY

 

Lidová strana v Evropském parlamentu posílala a získala 7 křesel navíc. Ursula von der Leyen je štěstím bez sebe [4], ale nejvíce hlasů dostali nezařazení poslanci, tedy úplně nové politické subjekty, kdy není jasné, do jakých frakcí v EU parlamentu se zapojí. Nezařazení získali 38 křesel a jsou jasnými vítězi voleb. Většinu křesel získali na úkor Macronovy frakce Renew a na úkor frakce Zelených.

 

V konceptuální rovině tedy v Bruselu nenastalo zemětřesení, ale to se odehrálo ve Francii, v Německu a de facto i v ČR, kde Andrej Babiš triumfálně porazil strany pětikoalice v těch volbách, kde bývaly nejsilnější, tedy ve volbách s malou voličskou účastí. Jenže, celé to dopadlo jinak. A tak Fialovi nezbylo nic jiného, než začít znovu řvát o ruské stopě a o tom, že Rusové útočí na autobusy MHD v Praze!

 

Je to projev demence Petra Fialy. Nevím, jestli stařecké, ale rozhodně politické. Kdyby byl chlap, tak složí funkci a vyvolá předčasné volby jako Macron. Toho se ale nedočkáme. Místo toho od něho budeme až do příštího podzimu slyšet nehorázné lži a žvásty o ruských agentech pokaždé, když jeho vláda něco podělá a bude potřeba odvést pozornost od průseru k něčemu jinému. A to právě k ruské stopě.

 

Je to důkaz, že všechno jede podle plánu. Globalčiky chystají změnu, přesně tu změnu, kterou voliči chtějí. Válka na Ukrajině bourá politickou stabilitu Francie, otřásá Německem, demaskuje neschopné premiéry. Volby do EU tak v podstatě opravdu vyhrál Vladimir Putin. V konceptuální rovině a při pohledu na rozpuštěný francouzský parlament válečného štváče Macrona může ruský prezident slavit.

-VK-Šéfredaktor AE News

https://www.infovojna.bz/article/putin-pry-poslal-do-prahy-agenta-aby-zapalil-autobusy-mhd-demence-ceskeho-premiera-ma-zakryt-vyprask-petikoalice-v-evropskych-volbach

 

📌11. června 2024 15:20: LODĚ SEVERNÍ FLOTILY V ATLANTSKÉM OCEÁNU NACVIČUJÍ POUŽÍVÁNÍ VYSOCE PŘESNÝCH ZBRANÍ:

 

Plavidla Severní flotily ruského námořnictva provádějí cvičení o použití vysoce přesných raketových zbraní v Atlantském oceánu, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

 

„Heterogenní taktická námořní úderná skupina Severní flotily, skládající se z víceúčelového raketového křižníku jaderné ponorky projektu 885M Kazaň a fregaty Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov, plnící úkoly dálkové kampaně, začala provádět cvičení o použití vysoce přesných raketových zbraní v Atlantském oceánu,“ uvádí zpráva.

 

Ministerstvo poznamenalo, že posádky ruských lodí vypracovávají úkoly pomocí počítačového modelování, které označuje skupiny lodí simulovaného nepřítele umístěné ve vzdálenosti více než 600 km.

 

Ministerstvo obrany také informovalo, že začátkem června fregata „Admirál flotily Sovětského svazu Gorškov“ provedla výcvik k odražení útoku leteckých útočných zbraní. Je specifikováno, že během cvičení byly nacvičovány akce bojových posádek, interakce velitelských stanovišť a bojových stanovišť při střelbě z námořních dělostřeleckých lafet AK-192M a protiletadlového raketového dělostřeleckého systému Palash na simulované vzdušné cíle.

 

Na konci května námořní pěchota Severní flotily zdokonalila své bojové dovednosti během cvičení. Výcvik vedli bojoví důstojníci a instruktoři s přihlédnutím ke zkušenostem ze speciální vojenské operace.

 

Bojovníci zdokonalovali své dovednosti v používání standardních zbraní, včetně ručních protitankových granátometů RPG-7, těžkých kulometů a kulometů. Trénovali zasahování cílů, které imitovaly nepřátelské vybavení a lidskou sílu, a také házeli ruční granáty ze stoje a za pohybu.

 

https://www.vesti.ru/article/3995108

 

 

📌11. června 2024 15:31, Lavrov: JADERNÉ ARZENÁLY RUSKA, ČÍNY A SEVERNÍ KOREJE NEJSOU SPOJENY ŽÁDNOU ALIANCÍ:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov řekl, že Moskva není součástí žádné aliance s Pekingem nebo Pchjongjangem. Uvedl to na setkání ministrů zahraničí zemí BRICS.

„Pokud jde o arzenál ČLR, KLDR a strategický arzenál Ruské federace, nejsme v žádném případě sjednoceni v alianci,“ řekl ve vysílání televizního kanálu Russia 24.

„V tomto smyslu nás spojuje pouze skutečnost, že všechny tři země byly prohlášeny za cíle agresivní politiky Spojených států a jejich spojenců.“

 

„Rusko je naopak kategoricky proti tomu, aby Západ hrál jadernou kartu,“ zdůraznil ministr. „Přesvědčivě to prohlásil ruský prezident Vladimir Putin, který naposledy promluvil na Petrohradském mezinárodním ekonomickém fóru.“

 

Lavrov zároveň poznamenal, že Rusko vidí, jak situace kolem Tchaj-wanu v Jihočínském moři eskaluje a doslova provokuje Čínu k ostrým krokům.

„Na Korejském poloostrově vidíme vznik aliance mezi Spojenými státy, Japonskem a Jižní Koreou. Již provádějí cvičení, včetně stále častějšího zapojování jaderných komponent do těchto manévrů.“

 

Den předtím šéf amerického indo-pacifického velitelství Samuel Paparo poznamenal, že chce „proměnit Tchajwanský průliv v bezpilotní peklo„. K tomu plánuje použít tisíce povrchových a podvodních dronů a lodí.

 

https://www.vesti.ru/article/3995090

 

 

📌11. června 2024 15:31, Lavrov: DOŠLO K NEOHLÁŠENÝM KONTAKTŮM MEZI RUSKOU FEDERACÍ A ZÁPADEM OHLEDNĚ UKRAJINY:

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že zástupci Západu si v průběhu neohlášených kontaktů s představiteli Ruska nechtějí všimnout nacistického směřování režimu Vladimira Zelenského.

 

„Nikdo na Západě si nechce všimnout nacistického, rusofobního efektu, který (Zelenského) režim vytváří,“ řekl ruský ministr během tiskové konference po schůzce ministrů zahraničí BRICS.

 

Podle Lavrova je třeba vrátit ukrajinský režim na právní scénu, aby mohl jednat o urovnání ozbrojeného konfliktu.

 

„Když naši soudruzi… nabídnout vyjednávací procesy, někdy to zní: „Pojďme teď… Začněme si povídat.“ A jsou požadavky na respektování práv jakékoli národnostní menšiny, zejména tak velké, jako jsou Rusové na Ukrajině, nějak umělé… „To si nemyslí šéf ruského ministerstva zahraničí.“

 

Lavrov také vyzval všechny autory mírových iniciativ na Ukrajině, aby pamatovali na to, že sám šéf kyjevského režimu zakázal dialog s Moskvou.

 

„Nezapomeňte, že v září 2022 Zelenskyj podepsal dekret, který zakazuje všem ukrajinským představitelům vyjednávat s vládou Vladimira Putina,“ uzavřel ruský ministr zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/3995128

 

 

📌11. června 2024 15:54, Scholz: NĚMECKO NEMÁ V ÚMYSLU CVIČIT VOJÁKY OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY NA ÚZEMÍ UKRAJINY:

 

Německo nemá v úmyslu změnit své rozhodnutí cvičit ukrajinskou armádu na svém území a neposílat instruktory na Ukrajinu, uvedl německý kancléř Olaf Scholz.

 

Německá kancléřka na společné tiskové konferenci s Volodymyrem Zelenským poznamenala, že již dříve bylo rozhodnuto pomoci při výcviku ozbrojených sil Ukrajiny v Německu a na tomto rozhodnutí se „nic nemění“.

 

Německo nepřestane podporovat Ukrajinu, ujistil Scholz a dodal, že pouze Kyjev by měl rozhodnout, kdy pozve Moskvu k jednacímu stolu.

 

Německá kancléřka doufá, že na konferenci o ukrajinské krizi ve Švýcarsku bude možné „nastínit cestu“ k zahájení vyjednávacího procesu.

 

Francouzský prezident Emmanuel Macron již dříve uvedl, že nevylučuje vyslání francouzské armády na Ukrajinu, později uvedl, že má v úmyslu pomoci Ukrajině s výcvikem 4,5 tisíce vojáků a převést stíhačky Mirage do ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Hlava ruského státu Vladimir Putin poznamenal, že Rusko si nedělá iluze o přítomnosti takzvaných „vojenských instruktorů“ na Ukrajině – údery západních zbraní provádějí západní specialisté.

 

Ve dnech 15. a 16. června se ve švýcarském Bürgenstocku uskuteční summit, na kterém se bude diskutovat o rusko-ukrajinském konfliktu. Rusko nebylo na summit pozváno, vedení země opakovaně označilo nadcházející konferenci za pro Ruskou federaci nepřijatelnou, ztrátu času a zbytečnou zábavu.

 

https://www.vesti.ru/article/3995149

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.06.2024, Redacted, Roman Kirsch: „RUSKO BY MOHLO SMÉST VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ USA Z MAPY“, ŘÍKÁ EX-NÁMOŘNÍ DŮSTOJNÍK SCOTT RITTER; 1.díl…

 

https://youtu.be/l9zkb9VOFZc?si=Hq1S3zCGG7I2CvZH

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️11.06.2024, Redacted, Roman Kirsch: „RUSKO BY MOHLO SMÉST VÝCHODNÍ POBŘEŽÍ USA Z MAPY“, ŘÍKÁ EX-NÁMOŘNÍ DŮSTOJNÍK SCOTT RITTER; 2.díl…

 

https://youtu.be/xxU70ni7g3Q?si=1R2EBKk0L2igBrI9

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: PUTINOVA NOVÁ MRAZIVÁ „UKRAJINSKÁ“ STRATEGIE PRO SMETENÍ UKRAJINCŮ Z BOJIŠTĚ; VELKÉ ODHALENÍ Z USA

 

((Opět vymyšlená teorie, že Rusko posílá do války vězeňkyně, což už Putin dementoval, že to nepřipadá v úvahu!!!))

 

https://youtu.be/HWqeKOKoLOw?si=ONu1wyfZdf5NWHvZ

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times of India, Roman Kirsch: PUTINOVI MUŽI NIČÍ UKRAJINSKÉ POZICE V CHARKOVSKÉ OBLASTI PALBOU Z DĚLOSTŘELECKÉHO SYSTÉMU „MALVA„…

 

https://youtu.be/GawJESTvQEk?si=fYqYNl-MStAczCb1

 

 

📌 🇷🇺 SERGEJ LAVROV O PODMÍNKÁCH VYJEDNÁVÁNÍ S KYJEVEM:

 

„Když naši soudruzi v různých zemích z hloubi srdce navrhují vyjednávací procesy, mnohdy zní: Zastavme teď boje a začněme rozhovory.“

„Je požadavek na respektování práv jakékoli národnostní menšiny, zejména tak velké, jako jsou Rusové na Ukrajině, nějakým umělým předpokladem? Nemyslím si. Je nutné vrátit ukrajinský režim do právního rámce, ve kterém žijí všichni ostatní zodpovědní a slušní lidé světového společenství.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26924

 

🇷🇺 MOSKVA SE NEUZAVÍRÁ PŘED ZÁPADEM, ALE TAM MUSÍ POCHOPIT, ŽE Z JEJICH CHOVÁNÍ NEVZEJDE NIC JINÉHO NEŽ POKRAČUJÍCÍ KONFRONTACE – TOTO PROHLÁŠENÍ PRONESL SERGEJ LAVROV NA TISKOVÉ KONFERENCI K VÝSLEDKŮM ZASEDÁNÍ RADY MINISTRŮ BRICS.

„Nejsme to my, kdo se uzavírá Západu, nejsme to my, kdo staví zdi. Nerozdělujeme svět na bloky a neprohlašujeme, že ti, kdo nejsou s námi, budou potrestáni. To vše se děje z iniciativy našich západních kolegů. Oni používají cihly jen k tomu, aby stavěli zdi, a také se snaží mlátit po hlavách ty, kteří neposlouchají.“

https://t.me/to_je_nas_svet/26925

 

 

📌🤬IZRAELSKÉ LETECTVO ZAHÁJILO SÉRII NÁLETŮ NA UPRCHLICKÉ STANOVÉ TÁBORY V PÁSMU GAZY, VČETNĚ POBŘEŽÍ.

https://t.me/to_je_nas_svet/26926

 

 

📌⚡️NĚMEČTÍ OPOZIČNÍ POSLANCI BOJKOTOVALI ZELENSKÉHO PROJEV V BUNDESTAGU.

„Odmítáme poslouchat řečníka v maskáčích. Zelenskému vypršel mandát. Nyní je ve své funkci pouze jako válčící a žebrající prezident. Ukrajina však nyní nepotřebuje válečného prezidenta, potřebuje mírového prezidenta, který je připraven vyjednávat, aby umírání přestalo a země měla budoucnost,“ uvedla Alice Weidelová, předsedkyně frakce Alternativa pro Německo.

https://t.me/to_je_nas_svet/26927

 

 

🤡POLSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ OBVINIL RUSKO, ŽE V POHRANIČNÍ OBLASTI SKLADUJE JADERNÉ ZBRANĚ.

Podle polského ministra zahraničí Radoslawa Sikorského může Rusko v Kaliningradské oblasti u hranic s Polskem skladovat asi 100 jaderných hlavic.

V této souvislosti se diplomat domnívá, že případný ruský útok na země Evropské unie nelze považovat za něco nepravděpodobného.

https://t.me/to_je_nas_svet/26928

 

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

11.06.2024: ODPOLEDNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌11.6.2024, Michal Svatoš, MAP 2015: VŠECHNY UKRAJINSKÉ DOLY NA ŽELEZO, ZLATO, LITHIUM A DALŠÍ SUROVINY NESMÍ ZA ŽÁDNOU CENU PADNOUT DO RUKOU PUTINA ANI XI. MAJÍ HODNOTU 1/3 DLUHU USA, A AMERIKA JE NUTNĚ POTŘEBUJE PRO SVŮJ DALŠÍ ROZVOJ! OZNÁMIL VČERA WASHINGTON. PUTIN A XI SE ZATÍM ČINILI, A VZALI POD SVOU OCHRANU NEJVĚTŠÍ LOŽISKO ŽELEZA NA SVĚTĚ. SVĚTOVÉ ZÁSOBY TĚŽITELNÉHO ŽELEZA PŘITOM DOJDOU UŽ ZA 30 AŽ 50 LET.

 

Ve světě nyní mezi mocnostmi vypukla nesmiřitelná válka o železo. V zemské krustě je sice železa dost. Ale železa, které umíme technologicky vytěžit, se nám začíná nedostávat. Podle nejrůznějších výpočtů na slovo vzatých odborníků z amerického Deep State dojde světu těžitelná železná ruda za 50 až 70 let, ale Západu dojde už za 30 až 50 let. (Třeba: „Plan B 2.00“, autor Lester Brown. Klaus Schwab o „Plánu B” nadšeně poznamenal:  Skvělá kniha, která by měla probudit lidstvo.)

 

„Je proto třeba rychle konat a zajistit si pro sebe nadvládu nad zbylými světovými zásobami těžitelného železa.”, vzkázal do Washingtonu Deep State. A včera už senátor Lindsey Graham začal troubit z Kapitolu do světa: „Ukrajina se musí stát nejdůležitějším partnerem USA. Na jejím území. Hlavně na jeho okupované části. Se nalézají nerostné poklady za 12 bilionů amerických dolarů, které sami nutně potřebujeme pro další rozvoj naší Ameriky.  Žádný z těchto kriticky nedostatkových ukrajinských minerálů, které budeme sami potřebovat, tak nesmí padnout do rukou ani Rusům, ani ČíňanůmHowgh! – Domluvil jsem”.

 

(1) O TOM, ŽE SITUACE SE SVĚTOVÝMI ZÁSOBAMI ŽELEZA JE TO NA POVÁŽENOU, SVĚDČÍ I NEJNOVĚJŠÍ OPERACE DUA PUTIN – XI V SEVERNÍ AFRICE.

 

V nejjižnějším cípu alžírské pouště u hranic s Mauretánií a Mali se v lokalitě Gara Djebilet nachází 5% všech světových zásob těžitelného železa, celkem 3.5 miliardy tun rudy. Ještě loni to bylo poslední velké světové nevyužívané naleziště. Evropa, která měla celé jeho bohatství, od roku objevu 1952, přímo pod nosem, se o důl nijak zvlášť nezajímala, protože k jeho zprovoznění bylo třeba postavit železnici o délce 575 km směrem na sever do Alžírského Bécharu, a z něj ještě opravit starou několik desetiletí nepoužívanou koloniální železnici vedoucí několik set kilometrů až na pobřeží Středozemního moře do Oranu. Eurokraté, aby ušetřili, místo toho tvrdošíjně prosazovali francouzský nápad postavit z alžírského Gara Djebilet jen krátkou železnici do marockých přístavů na Atlantiku. Že se oba státy bytostně nesnášejí, Eurokraty nezajímalo. Maroko totiž považuje Gara Djebilet za své historické území, které mu Paříž uloupila, a přičlenila ho ke své tehdejší kolonii Alžír. Alžír území nechce vrátit, a obviňuje Maročany, že tajně financují různé pouštní lupiče a islamisty, kteří v oblasti Gara Djebilet už dvě desetiletí řádí.

Eurokrati se celé desetiletí radovali, že jsou obě země ve stavu permanentní příhraniční války. A aby si bruselští úředníci neznepřátelili své tehdejší hlavní dodavatele Rusko a Ropné šejky, tak sabotovali veškerý rozvoj těžby plynu, ropy, hnojiv i rud v Alžírsku.

A jakmile dostali příležitost, tak střídavě napadali jednu nebo druhou znepřátelenou zemi. A u obou se rázně dožadovali naprosté ochrany prozápadních neziskovek, menšin, a novinářů, a rychlé přijetí exportního modelu nové mnoha genderové západní společnosti.

 

Celá bruselská idyla skončila letos. Čína podepsala s Alžírskem smlouvu na stavbu železnice z Gara Djebilet ke Středozemnímu moři, a čínští dělníci se ihned pustili do stavby.

 

Putin slíbil Alžírsku další zvýšení dodávek zbraní a nakomandoval do západoafrické pouště skupiny Wágnera (ex Prigožin), a ty ihned začaly nejrůznějším islamistickým skupinám provádějícím nájezdy do okolí Gara Djebilet krutě pouštět žilou.

 

Číňané začali v Alžíru stavět i nové hutě, ale většinu železné rudy si plánují odvézt loděmi domů. Čína nyní spolyká skoro 50% vší železné rudy vytěžené na celém světě, a její tavení železa je ze 70% závislé na dovozu australské rudy. Čína se díky dolu Gara Djebilet už příští rok zbaví nebezpečné závislosti na australské železné rudě, a Washington tak bude mít zase menší šanci, jak růst čínského draka sankcemi přibrzdit. Čína si ovládnutím dolu Gara Djebilet také prodlouží dobu délky přístupu ke stále skromnějším zásobám železné rudy o 5 až 20 let.

 

Smutné na tom všem je, že ještě v říjnu 2022, náměstek ministra energetiky a hornictví Alžíru, Messaoud Houfani, nabízel v Bruselu spolupráci EU nejen při dolování železa v Gara Djebilet, ale i fosfátů v Tessetu, a zinku, a olova a dalších kritických minerálů v Bejaïa.

 

Eurokraté tenkrát opět neměli zájem, protože právě probíhala „velká vítězná ukrajinská ofenzíva”, a v Bruselu se už všichni nadšeně těšili, že všechny tyto nedostatkové minerály i suroviny bude v budoucnu do EU levně dodávat vítězná Ukrajina, a budou vydrancovány z poraženého a rozparcelovaného Ruska.

 

(2) HODNOTA PŘÍRODNÍCH ZDROJŮ UKRAJINY, KTERÉ PODLE WASHINGTONU NESMÍ ZA ŽÁDNOU CENU PADNOUT RUSKÝCH A ČÍNSKÝCH RUKOU. 

 

Senátor Lindsey Graham oznámil, že USA nutně potřebují pro svůj další rozvoj toto bohatství Ukrajiny, které podle něj nesmí v žádném případě padnout do ruskou ani Rusů, ani Číňanů. Údaje: ТРЛН = bilion USD, МЛРД = miliarda USD. Jak snadno z obrázku pochopíte, jen v oblastech Doněck, Luhansk, Dněpropetrovsk, Záporoží, Krym a Cherson leží v zemi sůl, stříbro, černé uhlí. zinek, měď, zlato, titan, železo, uran, mangan, síra, jíl, nafta, plyn, lithium a hliník za 12 bilionů USD. Dluh USA nyní činí 34.5 bilionů USD. Od března 2020 do dnes se přitom dluh USA zvýšil o 11 bilionů USD.

 

ZDÁ SE TAK JASNÉ, PROČ SI US SENÁTOR LINDSEY GRAHAM TAK NAJEDNOU VČERA VZPOMNĚL, ŽE PŘÍRODNÍ BOHATSTVÍ UKRAJINY JE BEZPODMÍNEČNĚ NUTNÉ PRO VLASTNÍ ROZVOJ USA!

 

https://www.michalapetr.com/map-2015-vsechny-ukrajinske-doly-na-zelezo-zlato-lithium-a-dalsi-suroviny-nesmi-za-zadnou-cenu-padnout-do-rukou-putina-ani-xi-maji-hodnotu-1-3-dluhu-usa-a-amerika-je-nutne-potrebuje-pro-svuj-dalsi/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR0cF6ryeveQkadsSSEExniDDEeKW31zFMIxbwTpUNosSzm-WNI90YEzt-M_aem_AUDUtcFX1b6ZlXLIoIDTtZ-hDktDRI8Mb_aoCrCUkyrUv7omZHbF1_LkV65-SKzEKq1c4dKO6rfNcCf0qh8VVPZj

 

 

📌💥💥💥10.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: DALŠÍ VÍTĚZSTVÍ PRO PUTINA V DOBĚ, KDY RUSKO OBSAZUJE TŘI OBLASTI V PRŮBĚHU 24 HODIN; ZELENSKÉHO VOJÁCI ČELÍ TLAKU NA VÝCHODĚ UKRAJINY ZÁPADNĚ OD DONĚCKU

 

https://youtu.be/gL_dBPplF1k?si=M7KaUfGPmAa4Vjf1

 

 

📌🤡FIALA OBVINIL RUSKO Z POKUSU O ZAPÁLENÍ PRAŽSKÝCH AUTOBUSŮ.

„Existuje podezření, že útok byl organizován a financován pravděpodobně Ruskem,“ uvedl premiér Petr Fiala.

V noci z 5. na 6. června zadržela pražská policie v garáži autobusů šestadvacetiletého cizince z Jižní Ameriky, který se pokusil zapálit vozidla pomocí hořlavé kapaliny.

Premiér dodal, že „Rusko se neustále snaží zasévat neklid a podkopávat důvěru občanů v náš stát“.

 

inNoviny.cz: CIZINEC PODPÁLIL AUTOBUSY MHD V PRAZE, MOHL BÝT ŘÍZEN Z RUSKA:

 

Cizinec z Jižní Ameriky, který byl o víkendu v Česku zadržen, se dopustil žhářského útoku na autobusy MHD v Praze. Byl chycen v garážích při pokusu autobusy zapálit. „Existuje podezření, že útok byl financován a organizován z Ruska,“ řekl premiér Petr Fiala. Podle něj jde o součást hybridní války, kterou Kreml vede proti Západu. Šestadvacetiletý muž byl v Česku pět dní, nyní je ve vazbě. Byl obviněn z terorismu.

((Cizinec z Jižní Ameriky byl řízen z Ruska!!! To nevymyslíš!!! 😂😂😂 To může vymyslet jedině někdo s černým svědomím, kdo má prsty ke čtyřem vraždám svědků z kauzy DOZIMETR!!!👹))

 

https://www.novinky.cz/clanek/krimi-cizinec-se-pokusil-o-zharsky-utok-40475739

 

 

 

📌 🇺🇸POROTA NEBYLA SCHOPNA DOSPĚT K VERDIKTU V PŘÍPADĚ BIDENOVA SYNA V PŘÍPADĚ DRŽENÍ ZBRANÍ PRVNÍ DEN A V JEDNÁNÍCH BUDE POKRAČOVAT 11. ČERVNA, UVÁDÍ CNN.😂🙈

https://t.me/to_je_nas_svet/26904

 

 

📌🇫🇷 Paříž, FRANCIE. SITUACE V ULICÍCH MĚSTA PO PORÁŽCE FRANCOUZSKÝCH LEVICOVÝCH STRAN VE VOLBÁCH DO EVROPSKÉHO PARLAMENTU.

Levičáci, antifa, ekologové, lgbtstnikové rozbíjejí město a vyjadřují tak svůj nesouhlas s vítězstvím pravicových stran. Policie aktivně používá speciální prostředky.

Do zahájení olympijských her zbývá jeden a půl měsíce.

https://t.me/to_je_nas_svet/26906

 

❗️EMMANUEL MACRON SE SVÝM OKRUHEM PROBÍRÁ MOŽNOST REZIGNACE NA POST PREZIDENTA FRANCIE, POKUD V PARLAMENTNÍCH VOLBÁCH ZVÍTĚZÍ PRAVICE.

Informuje o tom rozhlasová stanice Europe 1 s odvoláním na zdroj.

https://t.me/to_je_nas_svet/26908

 

 

📌🇷🇺 ZAČALA DRUHÁ FÁZE CVIČENÍ NESTRATEGICKÝCH JADERNÝCH SIL – RUSKÉ MINISTERSTVO OBRANY.

Během první etapy cvičení ruská a běloruská armáda nacvičují příjem speciální munice pro operačně-taktický raketový systém Iskander.

https://t.me/to_je_nas_svet/26907

 

 

📌🔥IZRAEL ZAHÁJIL SÉRII TĚŽKÝCH ÚDERŮ NA LIBANON.

▪️ V noci na dnešek zaútočila izraelská armáda na severní Libanon u hranic se Sýrií. K výbuchům došlo v oblastech Harmel a Penidak-Achár.

▪️ Izraelské bojové letouny provedly v oblasti nejméně 7 útoků.

▪️ Údajně byla cílem útoku vojenská zařízení Hizballáhu.

https://t.me/to_je_nas_svet/26909

 

 

📌⚡️ USA ZRUŠILY ZÁKAZ POUŽÍVÁNÍ SVÉ TECHNIKY AZOVSKÝMI NACISTY

▪️ Americké ministerstvo zahraničí povolilo neonacistům z brigády Azov používat americké zbraně – zrušilo tak zákaz zavedený před deseti lety.

▪️ Nyní bude mít 12. brigáda AFU, obsazená bojovníky Azova, přístup ke stejné vojenské pomoci USA jako kterákoli jiná jednotka.

▪️ Dříve USA zjistily, že zakladatelé skupiny zastávají rasistické, xenofobní a ultranacionalistické názory, takže jim bylo zakázáno používat americké zbraně.

https://t.me/to_je_nas_svet/26910

 

 

📌🇷🇺🇻🇪 MINISTŘI ZAHRANIČÍ RUSKA A VENEZUELY PODEPSALI MEMORANDUM O POTÍRÁNÍ SANKCÍ, INFORMOVALA AGENTURA TASS.

Venezuelský ministr zahraničí rovněž vyjádřil přání země připojit se k BRICS, který vyvíjí velké úsilí o vybudování nového světového řádu. Lavrov prohlásil, že Rusko vítá zájem Venezuely o BRICS a jako jeho předseda pomůže posílit vazby.

https://t.me/to_je_nas_svet/26911

 

 

📌😂 MUŽI NETANČÍ: Biden se na koncertě v Bílém domě na počest Dne osvobození otroků téměř nepohnul, ale párkrát mrkl.

https://t.me/to_je_nas_svet/26912

 

 

📌🤡 „Spojenci NATO dali od začátku najevo, že jsme připraveni podpořit Ukrajinu, ale také jsme dali najevo, že se konfliktu nezúčastníme, to znamená, že pomáháme Ukrajině municí, výcvikem, vojenským vybavením, a já vyzývám spojence, aby tuto podporu zachovali a zvýšili, a jsem si jist, že spojenci s tím budou souhlasit, zároveň NATO nevyslalo bojové jednotky, nejsme stranou konfliktu.“ – Stoltenberg. ((Mluv za sebe!!!))

https://t.me/to_je_nas_svet/26913

 

 

📌🇩🇪 NĚMECKO POSÍLÍ PROTIVZDUŠNOU OBRANU UKRAJINY – SCHOLZ NA KONFERENCI V BERLÍNĚ (ÚČASTNÍ SE I 🤡ZELENSKYJ)

Německý kancléř uvedl, že Ukrajina v příštích měsících obdrží třetí systém Patriot a také protiletadlové systémy IRIS-T, Gepard a munici.

https://t.me/to_je_nas_svet/26914

 

 

📌11. června 2024 10:01: GANG ÚŘEDNÍKŮ A POLICISTŮ BYL ZADRŽEN V KARAČAJEVSKO-ČERKESKÉ REPUBLICE ZA ZPRONEVĚRU 60 MILIONŮ RUBLŮ:

 

DSP FSB Ruska oznámila, že v Karačajevsko-Čerkesku bezpečnostní síly zadržely gang, jehož součástí byli vysoce postavení úředníci a policisté, kteří ukradli asi 60 milionů rublů určených na rozvoj zemědělství v regionu.

 

„Bylo zjištěno, že podezřelí byli zapojeni do krádeže cílených dotací v rámci státního programu „Rozvoj zemědělství Karačajevsko-čerkeské republiky,“ uvádí se ve zprávě.

 

Je třeba poznamenat, že vyšetřovatelé zahájili trestní řízení na základě trestného činu podle části 4 článku 159 trestního zákoníku Ruské federace. U členů skupiny byly zajištěny věcné důkazy, které svědčí o jejich nezákonné činnosti.

 

https://www.vesti.ru/article/3994337

 

 

📌11. června 2024 10:58: ZÁCHRANÁŘI INFORMOVALI O SMRTI VICEPREZIDENTA MALAWI VE VZDUŠNÉ KATASTOPĚ:

 

V úterý záchranáři našli úlomky havarovaného letadla, ve kterém byl viceprezident Malawi Saulos Chilima a 9 lidí, kteří ho doprovázeli, nikdo nepřežil.

 

„Smrt Chilimy a devíti lidí na palubě letadla byla potvrzena,“ uvedla keňská rozhlasová stanice Capital FM s tím, že úlomky letadla byly nalezeny téměř den poté, co letadlo zmizelo z radarů.

 

Podle malawského ministerstva obrany letadlo zmizelo z radarů ráno 10. června poté, co vzlétlo z hlavního města země Lilongwe.

 

Po zprávě o incidentu hlava státu Lazarus Chakwera zrušil plánovanou cestu na Bahamy.

Na jaře 2014 se Chilima poprvé ujal funkce viceprezidenta Malawi. V roce 2020 složil přísahu podruhé.

 

https://www.vesti.ru/article/3994508

 

 

📌11. června 2024 10:29: DVA FRANCOUZI SE POKUSILI DOSTAT NA BAJKONUR, JEDEN Z NICH ZEMŘEL:

 

Francouz zemřel na dehydrataci v kazašské stepi, když se spolu s kamarádem pokoušel nelegálně dostat na kosmodrom Bajkonur.

 

Území Bajkonuru si Rusko pronajímá od Kazachstánu, město, kde platí zvláštní bezpečnostní režim, přitahuje extrémní turisty.

 

Dva Francouzi se pokusili nelegálně vstoupit na území kosmodromu: za tímto účelem vyšli na dálnici a šli přes step „k vysokým budovám“, řekl agentuře RIA Novosti zdroj z kosmodromu.

 

Podle něj se jeden z Francouzů cítil špatně, druhý mu nemohl pomoci a rozhodl se vrátit na trať, aby požádal o pomoc. Během této doby jeho kamarád „zemřel na dehydrataci“, uvedl zdroj.

 

V létě je ve stepích severního Kazachstánu velmi horko, průměrná teplota na Bajkonuru v červnu je plus 33 stupňů. V pondělí se vzduch na kosmodromu ohřál až na 35 stupňů Celsia.

V roce 2022 kosmodrom ohlásil zadržení dvou cizinců – poddaného britské koruny Benjamina Riche a běloruského občana Alina Zelupy. Vyšetřovatelé zjistili, proč a proč byli Rich a Zelupa na místě vesmírného střediska Južnyj.

 

https://www.vesti.ru/article/3994363

 

 

📌11. června 2024 11:09: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ: PRÁCE NA DOHODĚ:

 

Moskva a Teherán pozastavily práci na komplexní dohodě o spolupráci kvůli problémům s Íránem, ale ta bude určitě dokončena. Oznámil to Zamir Kabulov, ředitel druhého asijského odboru ruského ministerstva zahraničí.

 

Kabulov v rozhovoru pro agenturu RIA Novosti poznamenal, že rozhodnutí podepsat novou smlouvu je pro vedení obou zemí strategicky důležité a navzdory současným událostem nikdy neztratilo svůj význam. „Proces byl samozřejmě pozastaven kvůli problémům s íránskými partnery, ale tato práce… bude dokončena,“ řekl. Poté lídři obou zemí rozhodnou, kdy bude dohoda podepsána.

 

  1. května se v okrese Verzegan na severozápadě země zřítilahelikoptéra s íránským prezidentem Ebráhímem Raísím, ministrem zahraničí Hosejnem Amirem Abdollahianem a dalšími představiteli. Nové prezidentské volby se budou konat 28. června.

 

https://www.vesti.ru/article/3994516

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Roman Kirsch: Dnešní „hlas lidu“ alias „vox populi“ aneb letem světem po článcích v českých médiích…😄😨😁😨😄

 

https://youtu.be/Q23dVveaxbk?si=6eSmRV9hs8HD03OQ

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VÝZBROJÍ OPĚT SPOJENÉ STÁTY UKRAJINSKOU „NACISTICKOU TERORISTICKOU JEDNOTKU“ AZOV PRO BOJ S RUSKEM? BYL ZRUŠEN AMERICKÝ ZÁKAZ PRODEJE ZBRANÍ BRIGÁDĚ AZOV

 

https://youtu.be/y_hYnr3dVn4?si=jO74uO4O-IC5OK–

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VELKÉ! RUSKO „PŘIPRAVENO K ÚTOKŮM“ NA LETECKÉ ZÁKLADNY NATO; „HOSTITELÉ UKRAJINSKÝCH“ STÍHAČEK F-16, VZLÉTAJÍCÍCH Z MÍST MIMO ÚZEMÍ UKRAJINY, BUDOU LEGITIMNÍM CÍLEM…

 

https://youtu.be/vu0XCmQ1fKY?si=HI4o_W__X0Tus8qr

 

 

📌💥💥💥11.06.2024, Times Of India, Roman Kirsch: VÍTĚZSTVÍ PRO PUTINA V PRESTIŽNÍM BOJI SE ZELENSKÝM; RUSKO ZNOVU OBSADILO JEDNU Z MÁLA OBLASTÍ, KTEROU SE KYJEVU PODAŘILO DOBÝT PŘI JEHO PROTIOFENZÍVĚ V MINULÉM ROCE

 

https://youtu.be/NIGUpDLS5nw?si=HUQnkFJOikkGi3MK

 

 

📌11.6.2024, VOLNÝbloG. Jana Hrušková: Victor Davis Hanson varuje Ameriku: „PŘIPRAVTE SE NA TO, CO MŮŽE PŘIJÍT V ROCE 2024.“

 

Viktor Davis Hanson – je americký klasicista, vojenský historik a konzervativní politický komentátor. Byl komentátorem moderního a starověkého válčení a současné politiky pro The New York Times, Wall Street Journal, National Review, The Washington Times a další média.

#USA #Trump #Hanson #Biden #analýza

https://t.me/lubomirvolnyoficialni/6274

 

 

📌10.6.2024, Protiproud.info: UNIJNÍ VOLEBNÍ FRAŠKA SIGNALIZUJE: TITANIK SE V BRUSELU ZATÍM JEN MÍRNĚ ZHOUPL.

V Německu, ve Francii a v Belgii už možná narazil.

V pozadí všeho prohraná válka Západu proti Rusku na Ukrajině?

Putin: Okamžik pádu západních elit se blíží:

 

KAROL JERGUŠ se v souvislosti s důsledky voleb do unijního „parlamentu“ zamýšlí i nad zásadními změnami na Ukrajině, kde pozice Zelenského rapidně slábne, což činí reálnými spekulace, které se ještě nedávno zdály fantastické

 

„Během svého prvního funkčního období jsem ukázala, čeho může dosáhnout silná Evropa. Mým cílem je pokračovat na této cestě s těmi, kteří budou v Evropském parlamentu proevropští a proukrajinští,“ řekla Ursula von der Leyenová před volbami.

 

Putin: Západní elity padnou

 

Americký politický analytik Scott Bennett k tomu ještě před volbami podotkl: „Putin správně poukázal na to, že brzy dojde ke změně světové elity“.

 

Podle něho přichází okamžik výměny elit. Vladimír Putin to charakterizoval obrazně: „Ekonomiku imaginárních subjektů nahradí ekonomika reálných aktiv, V příštích letech se ve světě začne proces konverze zlatých řezů ze jmen, která ztrácejí svou hodnotu, na nositele reálných hodnot.“

 

Ruský prezident tím v podstatě parafrázoval výrok „Za vším hledej peníze“. A ty západním finančním oligarchům a bankéřům – kteří fakticky stojí za všemi politickými pohyby v euroamerickém prostoru – prostě docházejí. Není proto bez zajímavosti hledět i v tomto kontext na výsledky bruselských „voleb“ (se skutečnými volbami má toto představení málo společného, poz. PP).

 

Výsledky ukazují (především v klíčových státech unie) výrazný nárůst popularity pravice. Národní shromáždění Marine Le Penové získalo ve Francii 32 – 33 procent, Macronova strana Obroda o polovinu méně.

V Rakousku se na prvním místě umístili euroskeptici a odpůrci války s Ruskem. Svobodní získaly 29 %. I tam se brzy uskuteční parlamentní volby, ve kterých by se mohly dostat do vlády euroskeptici, kteří jsou partnery české SPD, která získala (překvapivě) jen jeden mandát.

 

V Německu, Francii a v Belgii drtivý propad liberálů

 

Alternativě pro Německo se podařilo získat přibližně 16 %, čímž porazila sociální demokraty se 14 %. I Německo je však stále pevně rozděleno dnes již fyzicky neviditelnou „berlínskou zdí“: V bývalé NDR je Alternativa pro Německo na prvním místě s 27 procenty.

 

Pro Scholzovu stranu byly výsledky nejhorší v historii. Silně se Propadli i Zelení – v roce 2019 měli 21%, nyní mají 12%. Vliv má krize s poklesem reálných příjmů na úroveň roku 2016, deindustrializace země a vznik „rezavého pásu“ na Rýně. Právě v den hlasování ředitel frankfurtské burzy cenných papírů – jedné z největších v Evropě – prohlásil, že Německo se z rozvinuté země stává zemí rozvojovou.

 

Při současném tempu se kvalita života v Německu rychle zhoršuje na úroveň zemí třetího světa. Nová strana Sarah Wagenknechtové, nesystémová levice, získala 6 procent – a šest křesel v Evropském parlamentu. I v Německu se stále častěji objevují výzvy k předčasným volbám. V Belgii získal Vlámský blog, který je rovněž partnerem české SPD 21 procent. To vedlo k pádu vlády liberálů a k vypsání nových voleb.

 

V pozadí je katastrofa války Západu proti Rusku na Ukrajině

 

Nejhorší noční můra eurobyrokracie se tak stává skutečností. Po posílení pravice nyní Brusel čelí velkému rozkolu. A běžní Evropané stále aktivněji zpochybňují eurobyrokracii, která celý kontinent uvrhla do režimu nekonečné války a permanentní krize.

 

Evropský establishment si začíná uvědomovat, že nemá smysl začínat jakékoli mírové jednání bez Ruska. Proto se rozhodl pozvat zástupce Moskvy na další mírovou konferenci. „Je nám jasné, že na základě této konference nepodepíšeme mírovou dohodu. K dosažení míru si musí obě strany sednout za jednací stůl. Rusko by se mohlo zúčastnit případné další konference,“ uvedla švýcarská prezidentka Viola Amherdová.

 

Přirozeně, každé jednání včetně mírových rozhovorů končí nějakou dohodou mezi oběma stranami. Někteří Bruselané se však domnívají, že Rusko není na dalších mírových jednáních zapotřebí. Uvidíme, co se nakonec stane.

 

Zoufalství Západu pokračuje. Senátor Graham nutí Ukrajince vstupovat do armády bez ohledu na věk. „Ukrajina má kritické nerostné suroviny v hodnotě 10-12 bilionů dolarů“ – americký senátor Lindsey Graham vysvětluje, proč by USA měly podpořit bohatou Pinocchiovu Ukrajinu. „Pokud nyní pomůžeme Ukrajině, mohla by být ideálním obchodním partnerem, nechci dát tyto peníze Putinovi a Číně“ – řekl Lindsey Graham.

 

Vymění Američané Zelenského za Zalužného?

 

Maďarský premiér Orbán uvedl, že Západ chce porazit Rusko, aby se dostal k jeho zdrojům jako v 90. letech. Evropané a Američané si pamatují 90. léta – Jelcinovy ??časy – jako období velkých ekonomických příležitostí, kdy je bez problémů a dokonce ochotně přijímali. Řekl také, že s urovnáním konfliktu na Ukrajině bude možné počítat, pokud ve volbách do EP a v USA zvítězí mírumilovné síly.

 

V mezinárodním mediálním prostoru se stále častěji objevují názory, že dny prohnilého ukrajinského prezidenta Zelenského ve funkci se chýlí ke konci, protože se stal pro Anglosasy nepoužitelným. Zároveň se objevují poměrně odvážné předpovědi, že na jeho místo se připravuje bývalý vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Valerij Zalužnyj. Je třeba věnovat pozornost skutečnosti, že i když byl jmenován velvyslancem ve Velké Británii, stále se nachází v Kyjevě.

 

Píše o tom zejména ukrajinský telegramový kanál Resident s odvoláním na zdroj z generálova okolí. Uvádí, že bývalý náčelník generálního štábu měl odjet do Londýna do konce května. V ukrajinském hlavním městě však zůstává, přičemž zaujal vyčkávací postoj. Zalužnyj údajně očekává, že se ujme funkce ukrajinského prezidenta. Pravděpodobnost tohoto vývoje roste, neboť vztahy Zelenského se Spojenými státy se stále zhoršují.

 

Hodí likvidaci Zelenského na Rusko?

 

Pokud jde o domácí podporu „ilegálního“ prezidenta Zelenského (připomeňme, že jeho mandát vypršel 21. května), ta se za poslední rok doslova zhroutila ze 70 na 17 %. Jeho smrtícím verdiktem bylo vyhlášení rozsáhlé mobilizace, během níž jsou muži doslova na ulicích odchytáváni, a posláni na popravu na frontu. Právě na tomto pozadí Západ již učinil údajně principiální rozhodnutí vsadit na Zalužného – a posadit ho do křesla ukrajinského prezidenta.

 

Podle výsledků průzkumů veřejného mínění má nejvyšší rating v ukrajinské společnosti. Předpokládá se tedy, že Anglosasové připravíi Zalužnému rychlý kariérní vzestup. A on s tímto vědomím zůstává v Kyjevě a čeká na svou hvězdnou hodinu.

 

Existuje dokonce spekulace, že aby si Anglosasové uvolnili cestu do prezidentského křesla, mohou se pustit i do fyzické likvidace Zelenského. A pak připsat jeho „hrdinskou“ smrt Rusku, kde je na něj vydán zatykač.

 

V takovém případě Zalužnyj pravděpodobně urychleně zorganizuje předčasné volby. Obecně vše směřuje k tomu, že za Zelenského již existuje náhrada. Jak ji aktivovat, je technická otázka.

 

Výsledky voleb do bruselské mocenské centrály dávají takovým úvahám opět větší váhu.

 

https://protiproud.info/politika/7980-unijni-volebni-fraska-signalizuje-titanik-se-v-bruselu-zatim-jen-mirne-zhoupl-v-nemecku-ve-francii-a-v-belgii-uz-mozna-narazil-v-pozadi-vseho-prohrana-valka-zapadu-proti-rusku-na-ukrajine-putin-okamzik-padu-zapadnich-elit-se-blizi.htm

 

 

📌 11.6.2024, necenzurovanapravda: TVRZENÍ OSN O „EXTRÉMNÍM POČASÍ“ BYLA VYVRÁCENA:

 

I přes mnohé důkazy se i nadále prosazuje největší podvod v dějinách lidstva, na jehož základě v některých zemích dochází k deindustrializaci a likvidaci zemědělství. Za vším stojí lež o údajně „škodlivém“ CO2, který je produkován lidskou činností.

 

Aby se podvodníci mohli ohánět apokalyptickými čísly, je nutné manipulovat s daty. Jen tak se mohou masy přesvědčit o tom, že je čeká apokalypsa nevídaných rozměrů…

 

Povahu statistického podvodu poprvé odhalila skupina italských vědců vedená Gianlucou Alimontim a Luigim Marianim, kteří došli k závěru, že na základě pozorovacích údajů není klimatická krize, kterou dnes podle mnoha zdrojů zažíváme, dosud evidentní.

 

Jejich původní dokument z listopadu 2021 byl stažen jako součást vysoce zpolitizovaného procesu, ale vydali podobný dokument, který byl přijat v červenci 2023.

 

Jejich základním poznatkem bylo, že hledání trendu v celkovém počtu povětrnostních událostí zaznamenaných za dlouhou dobu nemůže přinést smysluplné výsledky, protože fenomenální nárůst záznamové technologie a růst populace nevyhnutelně vedou ke zvýšení počtu zaznamenaných událostí.

 

Ukázali, že počet zaznamenaných povětrnostních událostí se v průběhu času výrazně nezvýšil, když se začaly rozkládat na různé stupně závažnosti.

Jejich logika spočívala v tom, že záznamová kapacita pro nepříznivé povětrnostní jevy byla v průběhu času víceméně konstantní, a pokud existovaly skutečné trendy, pak by měly být patrné v nepříznivých povětrnostních jevech.

 

Graf, na který odkazuje UNDRR, ukazuje četnost přírodních katastrof podle roku pro události zaznamenané v databázi EM-DAT Centra pro výzkum epidemiologie katastrof (CRED). Níže uvedený graf ukazuje počet přírodních katastrof za rok z databáze EM-DAT….

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/tvrzeni-osn-o-extremnim-pocasi-byla-vyvracena/

 

 

📌👹💉🎚️11.6.2024, necenzurovanapravda: V BAVORSKU CHYSTAJÍ OBŘÍ PANDEMICKÝ SKLAD A EU MEZITÍM OBJEDNALA PRVNÍCH 640 000 DÁVEK EXPERIMENTÁLNÍ VAKCÍNY PROTI PTAČÍ CHŘIPCE:

 

Můj skromný odhad je ten, že nějaká „plandemie 2,0“ by se mohla objevit zároveň s podzimními plískanicemi – a tedy i běžnými respiračními chorobami.

 

Hodilo by se také období před důležitými volbami prezidenta USA, aby mohlo co nejvíc lidí hlasovat korespondenčně!!!!!

 

JIŽ DOKONCE DOCHÁZÍ K PŘÍPRAVÁM NA BUDOUCÍ PANDEMII – A TO NEJEN V ZÁMOŘÍ.

 

Nedávno jste si zde mohli přečíst o Finsku, které jako první evropská země chystá plošné očkování experimentální vakcínou proti ptačí chřipce – a to u osob, které pracují například v drůbežárnách, mlékárnách či kožešinových provozech.

 

Na něco podobného se možná již brzy začne chystat i zbytek evropských zemí, neboť EU již objednala příslušné vakcíny. A co víc, jen kousek od našich hranic má být zřízen obří pandemický sklad materiálu jako jsou například roušky, příslušné testy či vakcíny…

 

Vakcíny proti ptačí chřipce by se mohly brzy stát lukrativním výdělkem pro společnost CSL Seqirus: Nyní, když byla údajně zjištěna první „úmrtí na ptačí chřipku,“ obchod s novými vakcínami nabírá na rychlosti.

 

Evropský úřad HERA pro zdravotní připravenost a odezvu, chce nyní se společností podepsat smlouvu na prvních 640 000 dávek vakcíny. V plánu je nákup až 40 milionů lahviček během příštích čtyř let.

 

Za vývojem vakcíny stojí společnost CSL Seqirus, která se označuje za světového lídra ve vakcínách proti chřipce. HERA chce v úterý – tedy dnes – podepsat smlouvu na zajištění prvních 640 000 dávek adaptované vakcíny proti ptačí chřipce.

 

První dávky poputují do již zmíněného Finska, kde budou nabídnuty specifickým skupinám lidí, jako jsou drůbežáři, veterináři a vědci zabývající se výzkumem virů ptačí chřipky. Smlouva HERA požaduje nákup až 40 milionů dávek vakcíny během příštích čtyř let.

 

Objednaná vakcína je „Zonotic Influenza Vaccine Seqirus,“ která byla schválena EMA v říjnu 2023. Vakcína je ve skutečnosti přizpůsobena kmenu H5N8, ale je údajně účinná i proti H5N1. Schválení se týká tří studií s celkem přibližně čtyřmi tisíci testovanými subjekty, z nichž ne všichni dostali danou vakcínu.

 

Celkově jsou informace o účinnosti, bezpečnosti a poměru rizika a přínosu více než diskutabilní: VIRUS PTAČÍ CHŘIPPTAKY MEZI LIDMI NEKOLUJE!!! – jeho účinnost proti této nemoci tedy nelze výslovně testovat!!!

 

„Očkování by mohlo zabránit symptomům nebo nemoci, ale nevíme, zda zabrání infekcím,“ uvedla Isabella Eckerleová, viroložka ze Ženevského centra pro vznikající virová onemocnění. Ve skutečnosti neví vůbec nic.

 

Bez ohledu na to má nyní Seqirus ve svém programu další vakcíny proti ptačí chřipce: Vakcína společnosti „Celldemic“ získala celoevropské schválení pro trh teprve 19. dubna.

 

Téhož dne obdržel „Incellipan“ – rovněž od společnosti Seqirus – podmíněný marketingový souhlas.

 

„Může být použit pouze během pandemie oficiálně vyhlášené Světovou zdravotnickou organizací (WHO) nebo v rámci Evropské unie (EU),“ uvádí v tomto ohledu web EMA.

 

Jak známo, takovou pandemii lze vyhlásit rychle – zkušenosti ukazují, že její oficiální konec je na dlouho. A pandemická smlouva, která byla na posledním shromáždění WHO odložena, se má schvalovat již za měsíc…

 

Tolik zpráva k chystaným vakcínám. Nicméně o tom, že se zřejmě chystá něco většího, svědčí také aktuální příprava výstavby obřího pandemického skladu.

 

Ve Svobodném státě Bavorsko probíhá do 23. června výběrové řízení na pandemický centrální sklad poblíž Mnichova. V plánu je důkladná ochrana objektu: alarm, oplocení odolné proti přelezení, monitorovaný přístup, nouzové napájení a další zabezpečení.

 

Výběrové řízení si mohl každý prohlédnout na webu immobilien.bayern.de. Bylo vyvěšeno 27. května, přičemž výběr má probíhat do 23. června, což je překvapivé a působí to dojmem naléhavosti. Skutečnost, že projekt této velikosti je vypsán pouze měsíc, je krajně nezvyklá.

 

Požadované datum zahájení pronájmu je 4. čtvrtletí roku 2024 – a doba je stanovena na pět let – s možností prodloužení.

 

Nyní, když údajná pandemie Covidu nepochybně skončila a mainstreamová média a politici se usilovně snaží, aby o ní již nemuseli mluvit, je velkou otázkou, která pandemie se očekává ve 4. čtvrtletí tohoto roku?

 

A jaké jsou požadavky na nový pandemický sklad?

 

Umístění
v oblasti Mnichova, nejlépe v okruhu 25 km od Oberschleißheimu (viz mapa na straně 6 expozice)

 

Dopravní spojení
Dostatečně efektivní pro kamionovou dopravu, výhodná poloha co nejblíže federální dálnici, jednosměrná ulice jako vjezd/výjezd nebo široký vjezd/výjezd, žádoucí velmi dobré spojení MHD

 

Typ prostor
halové skladové prostory s venkovními plochami a kancelářské prostory

 

Rozloha
cca 21670 m²

 

Speciální požadavky na zařízení

na vyžádání (IT infrastruktura, dostupnost, provozní technologie) speciální požadavky na zabezpečení: zabezpečeno alarmem, alespoň plot, který nelze jednoduše přelézt, monitorovaný přístup, centrální zamykání, požární signalizace, v případě potřeby nouzové napájení a/nebo napájecí místo pro nouzové generátory.

 

Plocha: cca 7 370 m² –  venkovní skladovací plocha:

cca 1 800 m² Skladová plocha pro zboží odolné vůči povětrnostním vlivům (vhodné zastřešení)
cca 1 000 m² Parkovací plocha pro vozidla
1 860 m² Kontejnerová stání (s dvojitým stohováním)
cca 1 430 m² prostoru pro cca 10 nákladních vozidel a cca 25 osobních vozidel
plus dostatečné dopravní cesty, nakládací a manévrovací plochy

 

cca 13 000 m² halové skladovací plochy, z toho:
cca 6 900 m² vysoká plocha s výškou stropu minimálně 11 m (pro cca 13 000 europalet)
cca 500 m² sklad nebezpečného zboží
cca 5 600 m² skladové prostory (blokový sklad pro cca 2000 europalet, policové regály, prostor pro vychystávání atd.)
cca 1300 m² kancelářské prostory:
cca 500 m² kancelářské prostory – 3 kanceláře pro jednoho a 18 pro dva
cca 130 m² zasedací místnosti                                                                                                                  cca 300 m² dílna
cca 370 m² další místnosti (např. vrátnice, společenské místnosti, sanita, šatny, kopírka, místnost pro IT, archiv, úklidová místnost)

V případě potřeby 1-3 oficiální byty v areálu nebo v blízkosti, pokud jsou k dispozici.

Požadovaný pronájem začne ve 4. čtvrtletí 2024.

Doba pronájmu: 5 let plus opce

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/06/v-bavorsku-chystaji-obri-pandemicky-sklad-a-eu-mezitim-objednala-prvnich-640-000-davek-experimentalni-vakciny-proti-ptaci-chripce/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.06.2024“:

➡️☭☆ ⚡️Ruský letoun Su-34 VKS havaroval v hornaté oblasti v Severní Osetii při plánovaném cvičném letu, posádka zahynula, uvádí ministerstvo obrany.

Předběžnou příčinou pádu letadla je technická závada.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆V souladu s rozhodnutím prezidenta Ruské federace byla zahájena druhá etapa cvičení nestrategických jaderných sil.

V průběhu cvičení budou rozpracovány otázky společného výcviku jednotek ozbrojených sil Ruské federace a Běloruské republiky pro bojové použití nestrategických jaderných zbraní. Cvičení jsou zaměřena na udržení připravenosti personálu a vybavení jednotek pro bojové použití nestrategických jaderných zbraní Ruska a Běloruska s cílem bezpodmínečně zajistit suverenitu a územní celistvost unijního státu.

Již dříve, v rámci první fáze cvičení (https://t.me/mod_russia/38968) , zpracovali pracovníci raketových formací Jižního vojenského okruhu úkoly získání cvičné speciální munice pro operační Iskander. taktický raketový systém, vybavení odpalovacími prostředky a tajný postup do určené oblasti pozice za účelem přípravy na odpálení raket. Personál leteckých jednotek ruských leteckých sil zapojených do cvičení procvičoval vybavení výcvikových speciálních bojových jednotek leteckými zbraněmi včetně aerobalistických hypersonických střel Kinžal a provádění letů do určených hlídkových oblastí.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Macron zvažuje možnost své rezignace při úspěchu pravice ve volbách do Evropského parlamentu, uvádí rozhlasová stanice Europe 1.

„Rezignace prezidenta není tabu, je třeba zvážit všechny možnosti, je připraven obětovat konec svého prezidentského období,“ uvedl zdroj z Macrona

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

11.06.2024: RANNÍ ZPRÁVY, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Jediný způsob, jak vyhrát válku je, nebojovat“ – Mahátma Gándhí

 

 

📌📢🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️9.6.2024. VOLNÝ bloG, Lenka Peterková:

🎚️ OKOLO VLÁDY PETRA FIALY SE HROMADÍ MRTVOLY!

♨️♨️♨️🎚️ŠÉF FIALOVY KAMPELIČKY JE PO SMRTI, STEJNĚ JAKO 🎚️ 🎚️ 🎚️ 🎚️ ČTVEŘICE SVĚDKŮ Z PŘEDCHOZÍ KAUZY DOZIMETR!

👉Chobotnice mafiánů, okolo nichž umírají lidé, svědci a bílí koně jako na běžícím pásu! 👉 Zmrazený zbytek peněz zmizel z kampeličky hned poté, co jej státní zastupitelství uvolnilo!

👉 Odvezl dceru do školy a potom spáchal sebevraždu?

♨️♨️♨️Palermo ve Strakovce?♨️♨️♨️

 

Zatímco celá Evropská unie čeká na výsledek Evropských voleb, jejichž předběžné výsledky budou oznámeny v neděli před půlnocí po 23. hodině, tak mezitím česká politická scéna zažívá další kolo nekonečné kauzy o propojení mafie na vládu Petra Fialy.

👉 V první den voleb v pátek totiž česká policie vyhlásila pátrání po předsedovi představenstva Podnikatelské družstevní záložny Robertu Zelenkovi, který zmizel beze stopy‼️‼️‼️

 

Jedná se přesně o tu záložnu, ve které si premiér Petr Fiala podle svých slov údajně „zapomněl” 1 milion korun a neuvedl je do svého přiznání majetku.

A hned druhý den v sobotu přišel zvrat, když policie oznámila, že 🎚️Robert Zelenka je po smrti a jednalo se prý‼️ o sebevraždu. Je to přitom v pořadí už ❌5. mrtvola v okolí vlády Petra Fialy v souvislosti s kauzami, které jsou okolo vlády prošetřovány.

OKOLO FIALOVY VLÁDY SE HROMADÍ MRTVOLY BÍLÝCH KOŇŮ JAKO OKOLO MAFIE♨️♨️♨️♨️♨️

 

Policie však jmenovitě nepotvrdila, že šlo o sebevraždu, pouze informovala o tom, že na smrti nenese zavinění jiná osoba. Podle Seznam Zprávy prý policisté došli k závěru, že šlo o sebevraždu, ale mluvčí policie to nepotvrdila👹, neboť pouze prohlásila, že nebylo zjištěno cizí zavinění. ((Prý „Pomáhej a chraň“‼️))

To se může týkat i nehody v autě, kdy např. selžou brzdy, případně auto na přehledné silnici úmyslně vyjede z cesty a narazí do pilíře mostu, což se obvykle uzavírá jako sebevražda.

👉 Opravdu by šéf záložny spáchal sebevraždu a zanechal po sobě dítě, které krátce před koncem školního roku vezl do školy❓❓❓

 

Než si odpovíme na tuto otázku, přesuneme se o jednu kauzu do minulosti. Opět v tom byla vláda Petra Fialy a jednalo se o propojení vládní strany STAN a rovněž TOP 09 na organizovaný zločin, přičemž kauza vstoupila ve známost pod označením “Dozimetr” v odkazu na jeden z produktů, který se týkal manipulací a korupce s veřejnými zakázkami ministerstva obrany.

👉Kauza ale rovněž vede k zakázkám pražského magistrátu. Hlavním aktérem kauzy je Michal Redl, člověk napojený na Radovana Krejčíře a vysoké politiky TOP 09 a STAN‼️‼️‼️

 

👉Lidé z kauzy Dozimetr tak byli propojeni do nejvyšších struktur české vlády.

👉A teď to nejděsivější. Jak uvedla ve svém článku již vloni v listopadu novinářka Sabina Slonková, okolo kauzy Dozimetr již 🎚️ 🎚️ 🎚️ 🎚️ zemřeli 4 lidé, přičemž ve všech případech se nejednalo o velké ryby, ale o BÍLÉ KONĚ, které v kauze Dozimetr vyšetřovala policie a současně 👉na ně tlačili velcí hráči v kauze, aby nemluvili a nevypovídali.

👉🎚️Poslední obětí byl podnikatel Martin Horák‼️‼️‼️

 

JEL S RODINOU NA DOVOLENOU DO DUBAJE, ALE POTOM 👉PRÝ VYSKOČIL Z OKNA HOTELU.

👉KAMPELIČKU UŽ VYŠETŘUJE I ZELENSKÉHO ROZVĚDKA SBU‼️‼️‼️

 

Sabina Slonková uvedla, že Martin Horák zemřel během svého pobytu v Dubaji, kam odjel na dovolenou s dcerou. Jeho spolupracovníci z byznysu – jako třeba bývalý kancléř Vratislav Mynář nebo dlouholetý parťák Peter Závodský – dostali informace, že příčinou smrti byla plicní embolie. Ve skutečnosti ale Horák zemřel po pádu z okna v hotelu v Dubaji. 👉Informaci o pádu dostala i česká ambasáda v Abú Dhabí. Tamní policie ale případ uzavřela jako sebevraždu.

👉TOMU SE HORÁKOVI ZNÁMÍ ZDRÁHAJÍ UVĚŘIT‼️‼️‼️

 

 

Argumentují mimo jiné tím, že do Dubaje odjel se svou mladší dcerou a stěží by ji chtěl vystavit takové situaci. Manželka na poslední chvíli neletěla, protože úřady na letišti zjistily, že má prošlý pas, jinak by odletěla celá rodina. Podle Slonkové prý Horák sháněl krátce před svou smrtí ochranku‼️‼️‼️, jak prý potvrzuje jeho známý.

👉HORÁK CHTĚL TĚLESNÉHO STRÁŽCE, PROTOŽE MĚL OBAVY O SVŮJ ŽIVOT‼️‼️‼️

👉TO ZROVNA NEODPOVÍDÁ LOGICE ČLOVĚKA, KTERÝ PLÁNUJE SEBEVRAŽDU SKOKEM Z OKNA VÝŠKOVÉ BUDOVY HOTELU V DUBAJI, A DOKONCE SI K TOMU PLÁNUJE VZÍT NA HOTEL CELOU RODINU‼️‼️‼️

 

👉Zkrátka, lidé napojení na kauzy okolo 🤬vlády Petra Fialy hromadně 🎚️umírají za podivných okolností a 🤬policie ve všech případech kauzy uzavírá jako sebevraždy‼️‼️‼️, přestože příbuzní se tomu brání uvěřit‼️‼️‼️

V obou případech kauz DOZIMETR A KAMPELIČKA existují společné vazby‼️‼️‼️

👉V OBOU PŘÍPADECH JDE O KAUZY NAPOJENÍ PODSVĚTÍ, MAFIE A ZBROJAŘŮ NA LIDI VE VLÁDĚ PETRA FIALY‼️‼️‼️

 

👉V obou případech jde o kšefty se zbrojními a veřejnými zakázkami s provizemi vyplácenými skrze spletence firem. A v obou případech najednou lidé, kteří v kauzách figurovali jako bílí koně, umírají náhle na sebevraždy‼️‼️‼️

 

♨️♨️♨️A aby toho nebylo málo, tak podle posledních informací, KAMPELIČKU Z PRAHY VYŠETŘUJE UKRAJINSKÁ ROZVĚDKA SBU, PODLE KTERÉ DO NÍ ODTEKLY PENÍZE NA NÁKUP DĚLOSTŘELECKÝCH GRANÁTŮ, ALE UKRAJINA NIC NEDOSTALA.

👉A nejen SBU se zapojila do vyšetřování.

 

ÚTVAR NCOZ ZABLOKOVAL PENÍZE Z KAUZY KAMPELIČKY KVŮLI VYŠETŘOVÁNÍ, 👉 ALE STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ JE ODBLOKOVALO A PRACHY ZMIZELY. ♨️♨️♨️

 

👉Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) v kauze kampeličky totiž dokonce 👉 vydala pokyn, aby byla zůstávající část peněz z Ukrajiny zmrazena na účtech Podnikatelské družstevní záložny do doby, než kauza bude prošetřena‼️‼️‼️

👉Jenže, co se stalo potom, to hlava nebere!

👉Z POKYNU VRCHNÍHO STÁTNÍHO ZASTUPITELSTVÍ V PRAZE BYLY PROSTŘEDKY OPĚT ROZMRAZENY A NA ÚČTECH KAMPELIČKY PAK UŽ NEZŮSTALY, ROVNĚŽ ZMIZELY. ♨️♨️♨️

 

To uvedl ve svém článku Janek Kroupa, který se kauzou zabýval.

👉Proč PRAŽSKÉ STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ peníze rozmrazilo a ty peníze potom logicky rovněž zmizely, jako všechny ostatní z transakce, je pouze hrozivým a řvoucím vykřičníkem dlouhých 🐙 chapadel mafie okolo 👹 Fialovy vlády.

👉Prostě ty peníze nemohly být zadrženy, 👉musely odejít, protože již 👉někomu mocnému patřily. 👉NEBYLO DOVOLENO‼️‼️‼️

 

👉ZKUSTE SE ZAMYSLET, KDY A V JAKÝCH SITUACÍCH BY STÁTNÍ ZASTUPITELSTVÍ ROZMRAZILO PENÍZE NA ÚČTU FIRMY VYŠETŘOVANÉ V KAUZE ZMIZELÝCH PENĚZ Z MEZINÁRODNÍ ZBROJNÍ ZAKÁZKY V DOBĚ, KDY VYŠETŘOVÁNÍ STÁLE BĚŽÍ A ZDALEKA NENÍ UZAVŘENO❓❓❓ Samozřejmě, že je to naprosto jasné.

👉Když v 80. letech italská mafie ovládala jih Itálie, měla pod palcem státní zastupitelství v celé zemi. Byl to jeden ze znaků moci mafie, tzv. segno di potenza. Státní zástupci ovládaní mafií zastavovali trestní kauzy, nechali mizet důkazy, svědky, vyšetřovací spisy atd. 👉ČINNOST 👹 FIALOVY VLÁDY JIŽ NAPLŇUJE VŠECHNY RYSY ITALSKÉ MAFIE‼️‼️‼️

 

SEGNO DI POTENZA

 

Fialova vláda se chová jako mafie. Bez zákona a opory v zákoně, v rozporu s Ústavou, blokovala opoziční weby. Vláda se nebála okrást důchodce na valorizacích, aby ve stejné době a chvíli měla peníze na vyzbrojování Ukrajiny. Když se okolo vlády rozhoří korupční kauzy vedoucí k podsvětí, mafii a ke zbraním, najednou začnou 🎚️umírat bílé koně z těchto kauz. A ve všech případech jde prý určitě o sebevraždy🤬. A když náhodou jiná mocenská složka státu zadrží a zablokuje peníze na účtech v rámci nějaké kauzy napojené na vládní kruhy, tak státní zastupitelství se ihned aktivuje a peníze odblokuje, aby mohly odejít. Křišťálově čistá náhoda❓❓❓

 

👉Přesně tohle se dělo v Palermu v polovině 80. let, když elitní a nezkorumpovaní detektivové z Útvaru zvláštního vyšetřování Ministerstva vnitra začali na Sicílii obstavovat účty místním kmotrům a jejich firmám napojeným na organizovaný zločin, tak místní státní zastupitelství příkazem ty účty odblokovaly, ale než přišel příkaz z generální prokuratury z Říma, který mohl zablokovat účty natrvalo, tak místní mafiáni mezitím peníze vybrali nebo převedli mimo Itálii.

 

👉👉👉A TEĎ SE PODÍVEJTE NA FIALOVU KAMPELIČKU A PENÍZE, KTERÉ Z NÍ ZMIZELY Z OBCHODŮ SE ZBRANĚMI V IGELITOVÝCH TAŠKÁCH ZPŮSOBEM, ŽE CO SE NESTIHLO ODNÉST, BYLO NEJPRVE ZMRAZENO, ALE POTÉ ODBLOKOVÁNO PO INTERVENCI ZE SHORA‼️‼️‼️

Modus operandi jako v Palermu v 80. letech.

 

👉👉👉OKOLO VLÁDY PETRA FIALY SE Z KORUPČNÍCH KAUZ, KTERÝMI JE VLÁDA OBTĚŽKANÁ, ZAČÍNAJÍ VRŠIT HROMADY MRTVOL BÍLÝCH KOŇŮ JAKO V 80. LETECH NA JIHU ITÁLIE 🎚️ MRTVOLY TOTIŽ NEMLUVÍ, TY MLUVÍ S RYBAMI‼️‼️‼️   I morti non parlano, parlano con i pesci. ♨️♨️♨️

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://volnyblog.news/okolo-vlady-petra-fialy-se-hromadi-mrtvoly/

 

 

📌 10.6.2024, eXtra.cz: 👹PETR FIALA ZKRITIZOVAL EUROVOLBY, ŇADRA ARICHTEVY I KARLOSOVU VÝHRU.

 

Premiér Petr Fiala promluvil hlasem imitátora Petra Jablonského o svých pocitech z voleb do Evropského parlamentu. Z výsledků samozřejmě není dvakrát nadšený. Zároveň zkritizoval ňadra Veroniky Arichtevy, vítězný zápas Karlose Vémoly či slova o míru. To vše a více v novém díle pořadu To byl zase týden. 😂😂😂

 

https://youtu.be/0zWnzcjzTws?si=SsClSDTGhAhzdqFv

 

 

 

📌10.6.2024, 17:31, Reuters: FRANCOUZSKÉ STRANY SE PŘIPRAVUJÍ NA PŘEDČASNÉ VOLBY, ZVAŽUJÍ VYHLÍDKY NA KRAJNĚ PRAVICOVOU VLÁDU:

 

Francouzské politické strany se v pondělí předháněly v sestavování kandidátů a diskusi o možných spojenectvích po šokujícím rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona vyhlásit předčasné volby po drtivé prohře v nedělním hlasování o Evropském parlamentu.

 

Paříž 10. června (Reuters) – Francouzské politické strany se v pondělí předháněly v sestavování kandidátů a diskusi o možných spojenectvích po šokujícím rozhodnutí prezidenta Emmanuela Macrona vyhlásit předčasné volby po drtivé prohře v nedělním hlasování o Evropském parlamentu.

 

Mají málo času na to, aby tak učinili a přesvědčili voliče, aby je podpořili, neboť do prvního kola voleb zbývají necelé tři týdny a do druhého kola volby zbývají necelé tři týdny.

 

Neexistuje žádná jistota, že krajně pravicové Národní sdružení Marine Le Penové skončí s dostatkem křesel pro vedení vlády poté, co v nedělním hlasování o EU porazilo Macronovu stranu. Mezi další scénáře patří široká koalice mainstreamových stran.

 

Macronovo šokující rozhodnutí však nabízí stále populárnější krajní pravici reálnou šanci dostat se k moci. To znamenalo hod kostkou o jeho politické budoucnosti, což okamžitě poslalo euro dolů, zatímco francouzské akcie a vládní dluhopisy se propadly.

 

„Jsme stále v šoku,“ řekl agentuře Reuters Emmanuel Pellerin, zákonodárce z Macronovy strany Renesance. „Vše nasvědčuje tomu, že RN získá relativní nebo absolutní většinu. Ale to nutí Francouze přemýšlet o tom, co je v sázce.“

 

Lídři RN jednali s Marion Marechalovou z menší krajně pravicové strany Reconquete o možné dohodě, která by ji v nějaké formě přivedla zpět.

 

Maréchalová je neteří Le Penové a bývala prominentní členkou její strany, než se rozešli.

 

Jednali také lídři velmi rozdělené francouzské levice – krajně levicové LFI (Francie bez sklonění), komunisté, socialisté a zelení.

 

„Nemáme čas otálet,“ řekla novinářům Manon Aubryová z LFI. „Cílem je, abychom se mohli znovu setkat, budovat budoucnost, a především jít a vyhrát.“

 

Zdroj blízký Macronovi uvedl, že šestačtyřicetiletý vůdce, jehož moc se zmenšila poté, co před dvěma lety ztratil absolutní většinu v parlamentu, si spočítal, že existuje šance, že by mohl získat zpět většinu tím, že všechny překvapí.

 

Ale pokud strana Marine Le Penové skutečně převezme vládu, je to hazard, že příští tři roky prokáží její nekompetentnost voličům a podkopou její snahu o prezidentský úřad v roce 2027.

To není bez rizika, řekl tento zdroj a dodal: „Věděl jsem, že tato možnost je na stole, ale když se stane realitou, je to něco jiného… Minulou noc jsem nespal.“

 

Pro Le Penovou a osmadvacetiletého lídra RN Jordana Bardellu je výzvou proměnit popularitu ve vítězství na domácí půdě. Hlasování se pravděpodobně bude točit nejen kolem nespokojenosti s Macronovým stylem moci, životními náklady a imigrační politikou, ale také kolem toho, zda lze RN věřit, že povede významnou evropskou vládu.

ZABLOKOVANÝ PARLAMENT?

Další zdroj blízký Macronovi řekl, že prezident doufá, že zmobilizuje voliče, kteří se zdrželi hlasování v nedělních volbách do Evropského parlamentu, ve kterých RN získala téměř 32 % hlasů oproti pouhým 14,6 % pro Macrona.

 

Výsledek bude pravděpodobně záviset na tom, jak moc jsou levicoví a středopravicoví voliči oddáni myšlence zabránit krajní pravici v přístupu k moci.

 

Neoficiální průzkum veřejného mínění z prosince ukázal, že RN je na cestě ke zdvojnásobení nebo ztrojnásobení svého skóre a možná i k získání většiny.

 

Eurasia Group uvedla, že RN není žádným kandidátem na většinu, a jako nejpravděpodobnější scénář předpověděla zablokovaný parlament a pozastavené reformy.

Zdroj z konzervativní strany Republikáni (LR) řekl: „Jisté je, že LR bude mít problém dát se dohromady do 30. června. Mnoho voličů bude v pokušení jít k Macronovi nebo Le Penové.“

I kdyby euroskeptická a protiimigrační RN získala ve francouzském parlamentu většinu, Macron by zůstal prezidentem další tři roky a stále by měl na starosti obranu a zahraniční politiku.

 

Ztratil by však pravomoc určovat domácí agendu, sahající od hospodářské politiky přes bezpečnost a imigraci až po finance, což by zase ovlivnilo další politiky, jako je pomoc Ukrajině, protože by potřeboval podporu parlamentu, aby mohl financovat jakoukoli podporu v rámci francouzského rozpočtu.

 

Předčasné volby se uskuteční krátce před začátkem olympijských her v Paříži 26. července, kdy budou všechny oči upřeny na Francii.

„Budou to nejdůležitější parlamentní volby pro Francii a pro Francouze v historii Páté republiky,“ řekl ministr financí Bruno Le Maire rozhlasové stanici RTL s odkazem na ústavu Charlese de Gaulla z roku 1958, která je považována za výchozí bod moderní francouzské politiky.

 

Mezi politikami, které strana prosazuje, RN navrhla vyšší veřejné výdaje, a to navzdory již tak značné úrovni francouzského dluhu, což hrozí dalším zvýšením nákladů na financování bank.

 

Chce také vyhostit více migrantů, zastavit slučování rodin, omezit přídavky na péči o děti pro francouzské občany, dát přednost francouzským státním příslušníkům v přístupu k sociálnímu bydlení a pracovním místům a zrušit povolení k pobytu pro migranty, kteří jsou bez práce déle než rok.

 

Euro na začátku evropského obchodování oslabilo až o 0,6 %, zatímco pařížské blue-chip akcie klesly o 1,6 % v úvodu, v čele s prudkými ztrátami bank BNP Paribas (BNPP. PA), otevře se nová karta a Société Générale (SOGN. PA), otevře se nová karta.

 

https://www.reuters.com/world/europe/france-enters-election-mode-after-far-right-win-european-parliament-vote-2024-06-10/

 

 

📌10.6.2024 18:13, Reuters, Michelle Nicholsová: RADA BEZPEČNOSTI OSN BUDE HLASOVAT O PLÁNU NA PŘÍMĚŘÍ MEZI IZRAELEM A HAMÁSEM:

 

Rada bezpečnosti OSN bude v pondělí hlasovat o rezoluci navržené Spojenými státy, která podporuje návrh nastíněný prezidentem Joem Bidenem na příměří mezi Izraelem a palestinským militantem Hamásem v pásmu Gazy.

 

Spojené státy dokončily svůj text v neděli po šesti dnech vyjednávání v 15členné radě. Nebylo bezprostředně jasné, zda právo veta Rusko a Čína umožní přijetí návrhu.

 

Rezoluce potřebuje nejméně devět hlasů pro a žádné veto ze strany USA, Francie, Británie, Číny nebo Ruska, aby prošla.

 

Biden 31. května předložil třífázový plán příměří, který označil za izraelskou iniciativu. Někteří členové Rady bezpečnosti zpochybňovali, zda Izrael přijal plán na ukončení bojů v Gaze.

 

Návrh rezoluce vítá nový návrh příměří, „který Izrael přijal, vyzývá Hamás, aby jej také přijal, a naléhá na obě strany, aby plně plnily jeho podmínky bez prodlení a bez podmínek“.

 

Zachází také do podrobností o návrhu a vysvětluje, že „pokud jednání v první fázi trvají déle než šest týdnů, příměří bude stále pokračovat, dokud budou jednání pokračovat“.

 

Rijád Málikí, poradce palestinského prezidenta, řekl v pondělí místní rozhlasové stanici: „Až dosud existují pozitivní signály. Doufáme, že tento návrh bude přijat,“ komentoval očekávané pondělní hlasování Rady bezpečnosti OSN.

 

Rada v březnu požadovala okamžité příměří a bezpodmínečné propuštění všech rukojmích zadržovaných Hamásem.

 

Vyjednavači USA, Egypta a Kataru se už měsíce snaží zprostředkovat příměří. Hamás tvrdí, že chce trvalé ukončení války v pásmu Gazy a stažení Izraele z enklávy s 2,3 miliony obyvatel.

 

Izrael podniká odvetu proti Hamásu, který vládne v Gaze, za útok jeho militantů ze 7. října.

 

Více než 1 200 lidí bylo zabito a více než 250 rukojmích Hamásem 7. října. Předpokládá se, že v Gaze zůstává v zajetí více než 100 rukojmích.

 

Izrael zahájil letecký, pozemní a námořní útok na palestinské území a zabil více než 36 000 Palestinců.

 

https://www.reuters.com/world/un-security-council-vote-plan-israel-hamas-ceasefire-2024-06-10/

 

 

📌 6.6.2024. VOLNÝ bloG, Jana Černeková: Lavrov: přechod k novému světovému řádu bude trnitý:

 

V Nižném Novgorodu začalo dvoudenní jednání ministrů zahraničí zemí BRICS. Letos asociaci předsedá Rusko.

 

Ráno začalo bilaterálním setkáním ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova a jeho čínského protějšku Wang Yi a setkání minutou ticha na památku íránského prezidenta Ebrahima Raisiho a ministra zahraničí země Hosseina Amira Abdollahiana, kteří zahynuli při letecké havárii.

 

Aktuální setkání je první v tomto formátu od loňského rozšíření BRICS. Nyní je plnoprávnými členy skupiny 10 zemí: Brazílie, Rusko, Indie, Čína, Jižní Afrika, Egypt, Írán, Spojené arabské emiráty, Saúdská Arábie a Etiopie.

 

„Expanze BRICS je jasným potvrzením procesu formování multipolárního světového řádu. Formování nových center pro přijímání globálně významných politických rozhodnutí probíhá ze států globálního jihu a východu, ze států světové většiny. Tyto země stojí za spravedlivějším způsobem života založeným na suverénní rovnosti států a civilizační rozmanitosti,“ řekl Lavrov na začátku setkání.

 

Podle něj bude přechod k novému světovému řádu trvat „celou historickou éru a bude trnitá“.

 

„Spojené státy a jejich spojenci neopouštějí pokusy udržet si svou nepolapitelnou dominanci a zpomalit objektivní procesy utváření multipolarity. Ekonomické nástroje přitom využívají jako zbraně – sankčním tlakem a finančním vydíráním se snaží ovlivnit volbu rozvojových modelů a obchodních partnerů suverénními státy.

 

Západ se nevyhýbá použití síly. Příklady zná každý: Jugoslávie, Irák, Libye, Afghánistán, Sýrie, Ukrajina a řada dalších zemí. A to je jen špička ledovce. Nedávné mezinárodní události sundaly masky těm, kteří si až dosud verbálně nárokovali téměř výlučné právo definovat „univerzální hodnoty“ pod rouškou „řádu založeného na pravidlech“.

 

Zastánci tohoto konceptu se snaží vnutit normy a mechanismy interakce, které jsou prospěšné pouze jim, nahradit rovnocenný, čestný dialog úzkými koalicemi, které fungují tajně a přisvojují si právo mluvit a jednat jménem celého světa. Rusko, stejně jako země světové většiny, stojí za spravedlivějším světovým řádem, založeným na suverénní rovnosti států a zohledňujícím rovnováhu sil a zájmů,“ uvedl šéf ministerstva zahraničí.

 

Zdůraznil, že „jsme zaměřeni na prosazování konstruktivní mezinárodní agendy orientované na budoucnost“, posilování role mezistátních formátů, které hájí kolektivní přístupy k mezinárodnímu rozvoji.

 

„BRICS je jedno z těch sdružení, kde se principy rovné spolupráce uplatňují v skutcích, nikoli slovy: vzájemný respekt, otevřenost, pragmatismus, solidarita, kontinuita a samozřejmě konsensus. Jsem přesvědčen, že BRICS žene kupředu vítr změn, protože jeho role při řešení globálních problémů bude jen narůstat.

 

Potvrzuje to neustálý nárůst počtu zemí projevujících opravdový zájem o zapojení do práce našeho sdružení. V této souvislosti očekáváme produktivní diskuse na dnešním samostatném zasedání za účasti řady podobně smýšlejících zemí BRICS,“ uzavřel diplomat.

 

Oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová později uvedla, že se ministři dohodli na společném prohlášení. Další podrobnosti o schůzce nesdělila.

Na základě materiálů z webu Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace , TASS , NTV

 

https://volnyblog.news/lavrov-prechod-k-novemu-svetovemu-radu-bude-trnity/

 

 

📌10. června 2024 19:55: MINISTŘI ZAHRANIČÍ ZEMÍ BRICS POVAŽUJÍ ZA DŮLEŽITÉ ROZŠÍŘIT POUŽÍVÁNÍ NÁRODNÍCH MĚN PŘI VYPOŘÁDÁNÍ:

 

Důležitost širšího používání národních měn v obchodních a finančních transakcích mezi zeměmi BRICS zdůraznili ministři zahraničí členských států BRICS na setkání v Nižním Novgorodu. Vyplývá to z textu jejich společného prohlášení, které po schůzce zveřejnilo indické ministerstvo zahraničí.

 

Ministři zahraničních věcí zemí BRICS rovněž znovu potvrdili svůj závazek posílit strukturu strategického partnerství sdružení ve třech oblastech. Jsou to politika a bezpečnost, ekonomika a finance, kulturní a mezilidské výměny.

 

Ministři dále znovu potvrdili svůj závazek k duchu BRICS, který je založen na vzájemném respektu, rovnosti, solidaritě, otevřenosti a konsensu.

 

Účastníci setkání se také shodli na tom, že základem ekonomického rozvoje je přístup k levné a spolehlivé energii, a proto naznačili svůj záměr rozvíjet spolupráci v energetickém sektoru, píše TASS.

 

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov ve svém projevu na setkání řekl, že přechod k novému světovému řádu bude trvat „celou historickou éru“ a nebude snadný, a to ani kvůli pokusům USA zasahovat do tohoto procesu. Země BRICS podle něj podporují spravedlivější způsob života založený na suverénní rovnosti států a civilizační rozmanitosti.

Ruský prezident Vladimir Putin ve svém projevu na plenárním zasedání Mezinárodního ekonomického fóra v Petrohradě 7. června uvedl, že země BRICS rozvíjejí vlastní platební infrastrukturu, která nebude závislá na západním, stejně jako na politickém tlaku, zneužívání a vnějších sankcích.

 

Ruský vůdce poukázal na to, že samotné západní země podkopávají důvěru ve svůj platební systém. Jen v loňském roce se podíl plateb za ruský vývoz v „toxických“ měnách nepřátelských států snížil na polovinu, řekl Putin.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3993696

 

 

📌10. června 2024 19:20: HELIKOPTÉRA S VICEPREZIDENTEM MALAWI SE MOHLA ZŘÍTIT:

 

Letadlo, na jehož palubě byl viceprezident Malawi Saulos Chilima, zmizelo z radarů.

Podle kanálu Malawi24 se vrtulník, na jehož palubě bylo kromě viceprezidenta dalších devět lidí, mohl zřítit v lesní oblasti.

 

Podle agentury Bloomberg byly pokusy leteckých úřadů o navázání kontaktu s letadlem zatím neúspěšné.

 

Prezident země zrušil plánovanou návštěvu Baham a nařídil pátrací operaci.

((Další plánovaná likvidace lídra???))

 

https://www.vesti.ru/article/3993582

 

 

📌10. června 2024 19:30, Zacharovová: IDEOLOGICKÝ ZÁKLAD RUSOFOBNÍHO KURZU EU ZŮSTAL ZACHOVÁN I V EVROPSKÉM PARLAMENTU:

 

Oficiální zástupce Ministerstva zahraničních věcí Ruské federace se vyjádřil k volbám do Evropského parlamentu, které vyústí ve vytvoření nového složení výkonného orgánu Evropské unie.

 

Ruské ministerstvo zahraničí se domnívá, že volby se konaly v podmínkách přísných omezení a nedostatku spravedlivé hospodářské soutěže. V médiích bylo pole vyčištěno od alternativních zdrojů a probíhá nekontrolovatelná rusofobní kampaň.

 

Všechny politické síly, které se zasazují o rozumný dialog s Ruskem proti bezmyšlenkovité politice sankcí, které způsobují obrovské škody evropskému hospodářství, byly vystaveny diskriminaci a přímému tlaku.

 

VOLEBNÍ KAMPAŇ V EVROPĚ PROBÍHALA VE ZNAMENÍ ABSURDITY.

Politici se ve svých prohlášeních předháněli v nezodpovědnosti a absurditě, redukovali všechny své teze na „ruskou stopu“, „vměšování Moskvy“, „ruku Kremlu“ a končili kampaní za „vítězství Ukrajiny“ ve „válce rozpoutané Ruskem“.

 

Na Smolenském náměstí upozorňují na skutečnost, že taková prohlášení byla podpořena skutečným honem na strany, které se neberou pod hledí přísným křikem ze zámoří. Všechna politická hnutí, která nesouhlasila se smířlivým a ponižujícím postojem Bruselu, který klečel před Washingtonem, byla okamžitě obviněna z práce pro Kreml.

 

Pozorování voleb do Evropského parlamentu mělo zcela nominální charakter. Velikost pozorovatelské mise Úřadu pro demokratické instituce a lidská práva OBSE byla pouze 19 osob, přičemž všichni jednomyslně uznali, že volby splňují evropské standardy.

 

Diplomatické oddělení však poznamenává, že i za těchto podmínek mnoho evropských voličů našlo cestu ven v protestním hlasování. V mnoha zemích prudce vzrostla podpora opozičních stran a celkově klesla volební účast.

 

Vedoucí státy EU byly překvapeny, když zjistily, že pozice národně orientovaných politických sil vzrostly. Lidé nechtějí ztratit svou národní suverenitu a identitu, nelíbí se jim, že tradiční hodnoty nahrazují neoliberální postoje.

 

Ministerstvo zahraničí poukazuje na ignorování voleb do Evropského parlamentu v pobaltských zemích, kde byla účast zhruba třetinová, a také na špatnou situaci s projevy vůle občanů v Polsku, České republice a Finsku.

 

Reakce evropských politiků po sečtení hlasů nicméně naznačuje, že Evropský parlament nebude vyvozovat žádné závěry.

 

STRANA URSULY VON DER LEYENOVÉ SI UDRŽELA VĚTŠINU, A PROTO BUDE EP I NADÁLE SLOUŽIT ZÁJMŮM NIKOLI OBYČEJNÝCH EVROPANŮ, ALE NADNÁRODNÍCH SPOLEČNOSTÍ A VOJENSKO-PRŮMYSLOVÉHO KOMPLEXU. Pro Evropský parlament existuje jen jeden pán – Washington, o jeho příkazech se nediskutuje!!!

 

Poslední roky ukázaly, že Evropský parlament sám sebe ponížil a zdiskreditoval a vyprodukoval nespočet rusofobních materiálů s bezprecedentní mírou nepřátelství. Pod jejími křídly se hrnou nejrůznější lidé na okraji, kteří si říkají „ruská opozice“, včetně

extremistů a teroristů!

 

Podle výsledků voleb do Evropského parlamentu zůstal zachován ideologický základ pro další podporu současného protiruského sebedestruktivního politického směřování Evropské unie, uzavírá diplomatické oddělení.

 

https://www.vesti.ru/article/3993668

 

 

📌10. června 2024 20:03: BĚLOUSOV SE SETKAL S VOJENSKÝMI ZPRAVODAJI, PO KTERÉM PŘEDÁ ŘADU INSTRUKCÍ:

 

Šéf Ministerstva obrany Ruské federace Andrej Bělousov uspořádal první setkání s válečnými zpravodaji, kteří se zabývali speciální operací.

 

Rozhovor byl upřímný a konstruktivní, píše TASS.

 

Jak je uvedeno na ministerstvu, po schůzce ministr vydá řadu pokynů.

Předtím se Bělousov setkal s ministrem zdravotnictví Ruské federace Michailem Muraškem. Vedoucí oddělení diskutovali o otázkách zdravotnické podpory pro účastníky speciální vojenské operace.

 

https://www.vesti.ru/article/3993703

 

 

📌10. června 2024 20:00: OPERÁTOR ROSSIJA 24 BORISOV ÚSPĚŠNĚ OPEROVAL POTÉ, CO BYL VYHOZEN DO POVĚTŘÍ MINOU:

 

Yaroslav Borisov, kameraman televizního kanálu Russia 24, který byl zraněn v důsledku výbuchu miny ozbrojenými silami Ukrajiny v belgorodském Šebekinu, byl úspěšně operován. Oznámil to na svém kanálu Telegram šéf regionu Vjačeslav Gladkov.

Stav zaměstnance VGTRK je podle něj hodnocen jako stabilizovaný.

Připomeňme, že k incidentu došlo při práci ženistů, kteří po ranním útoku ozbrojených sil Ukrajiny kontrolovali území na nevybuchlou munici. Poté ukrajinští ozbrojenci shodili z dronu výbušné předměty, v důsledku čehož byli zraněni tři civilisté.

 

https://www.vesti.ru/article/3993716

 

 

📌10. června 2024 9:57: PREZIDENTI RUSKA A BRAZÍLIE JEDNALI O SUMMITU O UKRAJINĚ A UROVNÁNÍ KONFLIKTU:

 

Ruský prezident Vladimir Putin telefonicky hovořil s prezidentem Brazilské federativní republiky Luizem Ináciem Lulou da Silvou. Hlavy obou zemí se mimo jiné dotkly tématu Ukrajiny.

 

O Putinových rozhovorech s da Silvou informuje kremelský kanál Telegram.

„Při diskusi o situaci kolem Ukrajiny Vladimir Putin nastínil principiální přístup ruské strany v souvislosti s takzvanou „mírovou konferencí“ ve Švýcarsku,“ uvádí se v prohlášení.

 

Da Silva zase nastínil svou touhu přispět k hledání možností mírového urovnání rusko-ukrajinského konfliktu. Již dříve to promítl do známé společné iniciativy Brazílie a Číny.

 

https://www.vesti.ru/article/3993733

 

 

📌10. června 2024 21:59: HÚSIOVÉ OZNÁMILI ZATČENÍ ČLENŮ „AMERICKO-IZRAELSKÉ ŠPIONÁŽNÍ SÍTĚ“:

 

Zástupci jemenského hnutí „Ansar Alláh“ (Hútíové) zatkli členy „americko-izraelské špionážní sítě“, údajně napojené na americkou CIA.

 

Podle šéfa bezpečnostní služby Houthiů Abdela Hakima al-Haywaniho „špioni“ pracovali na americkém velvyslanectví v jemenském hlavním městě Sana’a a dalších oficiálních i neoficiálních institucích, dokud se město nedostalo pod kontrolu rebelů.

 

Podle něj byli v roce 2015 evakuováni zaměstnanci americké ambasády, ale „agenti špionážní sítě“ pokračovali v realizaci svého sabotážního programu pod rouškou mezinárodních humanitárních organizací.

 

Al-Haywani objasnil, že „špioni“ shromáždili důležité informace o téměř všech oblastech jemenského života a pak je předali nepřátelským zpravodajským službám. Dodal, že agenti vykonávají svou činnost již desítky let, píše TASS.

 

Húsiové oznámili zadržení několika dalších lidí naverbovaných zpravodajskými službami Spojených států a Izraele na začátku května. A vůdce hnutí Ansar Alláh, Abdul-Malik al-Houthi, řekl, že Houthiové plánují zvýšit počet útoků na obchodní lodě směřující do Izraele.

 

https://www.vesti.ru/article/3993815

 

 

📌10. června 2024 21:36: POČET HOSPITALIZOVANÝCH KVŮLI OTRAVĚ VODOU V BUJNAKSKU SE ZVÝŠIL NA 84:

 

Počet lidí hospitalizovaných v Bujnakské ústřední národní nemocnici v důsledku otravy pitnou vodou se zvýšil na 84. Informovalo o tom ministerstvo zdravotnictví Dagestánu.

Ve zdravotnickém zařízení byla rozmístěna další lůžka, dodalo ministerstvo.

 

Již dříve bylo hlášeno hospitalizování s příznaky akutní střevní infekce asi 35 lidí, včetně 21 dětí.

 

Podle předběžných údajů se lidé mohli otrávit pitnou vodou, která je do domů dodávána vodovodním potrubím. Na základě této skutečnosti bylo zahájeno trestní řízení ve věci poskytování služeb, které nesplňují požadavky na zdravotní nezávadnost spotřebitele.

 

https://www.vesti.ru/article/3993813

 

 

 

📌11. června 2024 2:55: AMERIČTÍ POHRANIČNÍCI NAŘÍDILI OKAMŽITĚ DEPORTOVAT NELEGÁLNÍ MIGRANTY Z RUSKÉ FEDERACE:

 

Ve Spojených státech byla pohraniční stráž instruována, aby deportovala nelegální migranty z Ruska a pěti dalších zemí bývalého SSSR ihned po jejich zadržení.

 

Informuje o tom deník New York Post s odvoláním na interní dokument. V memorandu se uvádí, že zástupci zbytku východní polokoule (více než 100 zemí v Asii, Africe, Evropě a Austrálii) mohou zůstat ve Spojených státech, dokud se jejich případy nebudou posuzovat. Zároveň budou ze Spojených států okamžitě vyhoštěni dospělí migranti z Gruzie, Kyrgyzstánu, Moldavska, Ruska, Tádžikistánu a Uzbekistánu.

 

Memorandum se vztahuje na úsek hranice poblíž města San Diego – tudy přichází většina nelegálních migrantů ze zemí východní polokoule. V posledním fiskálním roce (skončil v září) mezi nimi bylo 43 tisíc občanů Ruské federace, uvádí RIA Novosti.

 

Dříve země dekretem amerického prezidenta Joea Bidena zavedla dočasný zákaz získání politického azylu ve Spojených státech pro migranty, kteří nelegálně překročí hranici států s Mexikem. Toto opatření vstoupí v platnost, když počet nelegálních překročení hranic překročí určitou hranici.

 

https://www.vesti.ru/article/3993864

 

📌11. června 2024 00: 50: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY BĚHEM DNE OSTŘELOVALY ÚZEMÍ DLR 49KRÁT, SEDM LIDÍ BYLO ZRANĚNO:

 

Za uplynulý den ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly osady na území Doněcké lidové republiky 49krát.

 

O výsledcích ostřelování ozbrojených sil Ukrajiny informuje zastupitelský úřad DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC). Jak bylo uvedeno, zastupitelský úřad zaznamenal 49 faktů ozbrojených útoků ozbrojených sil Ukrajiny: 29 útoků ve směru Doněck, 18 útoků ve směru Gorlovka, 1 ostřelování ve směru Dokučajevskij, 1 ostřelování ve směru Jasynuvata.

Při ostřelování byli zraněni čtyři civilisté a tři zaměstnanci ruského ministerstva pro mimořádné události, uvedla agentura TASS.

 

Celkem ukrajinské jednotky vypálily 129 jednotek různé munice.

Podle JCCC byli v důsledku ostřelování zraněni dva civilisté.

 

https://www.vesti.ru/article/3993896

 

 

📌11. června 2024 1:35: HAMÁS VÍTÁ REZOLUCI RADY BEZPEČNOSTI OSN O PŘÍMĚŘÍ V GAZE:

 

Palestinské hnutí Hamás ocenilo rezoluci Rady bezpečnosti OSN o příměří v pásmu Gazy, uvedla tisková služba organizace.

 

Jak je uvedeno v prohlášení, Hamás vítá rezoluci přijatou Radou bezpečnosti OSN. Zajišťuje trvalé příměří v palestinské enklávě, stažení Izraelských obranných sil z regionu, výměnu vězňů, návrat vysídlených osob do oblastí jejich bydliště a obnovu infrastruktury v pásmu Gazy.

 

Palestinské radikální hnutí Hamás zdůraznilo svou připravenost k jednání, hlásí RIA Novosti. Názor Palestinců by měl být vzat v úvahu, poznamenal Hamás.

 

Rada bezpečnosti OSN přijala 10. června americkou rezoluci s plánem postupného příměří v pásmu Gazy, který již dříve nastínil americký prezident Joe Biden. Rezoluci podpořilo 14 zemí, Rusko se zdrželo hlasování, hlásí RIA Novosti.

 

https://www.vesti.ru/article/3993935

 

 

📌11. června 2024 5:05: AMERICKÉ ÚŘADY ZRUŠILY DLOUHODOBÝ ZÁKAZ DODÁVEK ZBRANÍ PRAPORU AZOV:

 

Americké úřady zrušily dlouhodobý zákaz dodávek zbraní nacionalistickému praporu Azov Národní gardy Ukrajiny, který je v Ruské federaci zakázaný.

 

O zrušení zákazu informuje deník The Washington Post s odvoláním na americké ministerstvo zahraničí. Jak již bylo uvedeno, ukrajinská 12. brigáda speciálních sil Azov byla testována na splnění kritérií Leahyho zákona, který byl proveden ministerstvem zahraničí.

Zákon zakazuje Spojeným státům poskytovat vojenskou pomoc zahraničním silám, u nichž se zjistí, že se dopustily závažného porušování lidských práv.

 

Až dosud Spojené státy zakazovaly pomoc Azovu kvůli nacistické povaze jeho aktivit a ideologie. V roce 2023 však deník The Washington Post zveřejnil článek, v němž zdroj na americkém ministerstvu zahraničí připustil, že tato norma nemá žádný praktický účinek.

 

https://www.vesti.ru/article/3993991

 

 

📌11. června 2024 6:04, CBS: LODĚ AMERICKÉHO NÁMOŘNICTVA BUDOU MONITOROVAT NÁVŠTĚVU RUSKÉ FLOTILY NA KUBĚ:

 

Spojené státy vyslaly námořní síly, aby špehovaly skupinu lodí ruského námořnictva směřujících do havanského přístavu.

 

Podle CBS s odvoláním na americké představitele Washington nevidí hrozbu v nadcházející návštěvě ruských lodí v kubánském přístavu, ale „americké lodě byly vyslány špehovat Rusy“.

 

Podle Revolučních ozbrojených sil Kuby dorazí skupina lodí ruského námořnictva do havanského přístavu 12. června. Mluvíme o fregatě „Admirál Gorškov“, tankeru „Akademik Pašin“, jaderné ponorce „Kazaň“ a záchranném remorkéru „Nikolaj Čiker“. Bylo poznamenáno, že žádná z lodí nenese jaderné zbraně, takže jejich parkování nepředstavuje hrozbu pro region.

 

Zástupce administrativy Spojených států uvedl, že ponorka bude monitorována dvěma americkými torpédoborci a dvěma loděmi se sonarovým vybavením a ruské lodě budou sledovány lodí a torpédoborcem americké pobřežní stráže.

 

Podle Johna Kirbyho, koordinátora pro strategickou komunikaci v Radě národní bezpečnosti Bílého domu, tak Rusko údajně vyjadřuje nespokojenost s americkou podporou Kyjeva. Předtím tento činitel poznamenal, že Spojené státy monitorují situaci kolem návštěvy ruských lodí v havanském přístavu, ale nevidí to jako vážnou hrozbu pro národní bezpečnost.

 

https://www.vesti.ru/article/3993963

 

 

📌11. června 2024 5:26: RUŠTÍ VÝSADKÁŘI ZNIČILI POSÁDKU BEZPILOTNÍHO LETOUNU A DVA TANKY U ČASIV JARU:

 

Výpočty FPV dronů transbajkalských výsadkářů jednotky Ussurijských výsadkových sil při provádění leteckého průzkumu identifikovaly a zničily posádku UAV a dva tanky Ozbrojených sil Ukrajiny u Chasiv Yar.

 

„Po objevení objektů se velení formace rozhodlo zničit je výpočty UAV,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany pro agenturu RIA Novosti.

 

Je třeba poznamenat, že při provádění leteckého průzkumu se výsadkářům podařilo najít místo odpalu nepřátelských dronů.

 

„Operátor dovedně ovládal drony FPV a zasáhl nepřátelskou posádku jedním přesným zásahem do okna výškové budovy,“ uvedlo vojenské oddělení.

 

Při noční službě byly zlikvidovány dva tanky Ozbrojených sil Ukrajiny, které změnily pozice.

Ministerstvo obrany také uvedlo, že akce výsadkářů narušily dodávky materiálu a munice na frontu pro jednotky ukrajinské armády.

 

https://www.vesti.ru/article/3993957

 

📌💥💥💥11.06.2024, TV NOVA, Roman Kirsch: ZTRÁTY RUSKÉ ARMÁDY K 9.6.2024😂🙈

 

V těch neustálých lžích už se normální člověk úplně ztrácí. Nicméně: volby do europarlamentu vyhrálo ANO se sedmi poslanci, dva poslance mají Stačilo!, Přísaha plus Motoristé sobě a STAN; naopak Piráti mají jediného… 😂

 

https://youtu.be/ma3uFtAVHnk?si=YaWoa_Kv-zsipuXN

 

 

 

📌 10.6.2024, VOLNÝ bloG, Jana Černeková, RHODY WILSON: LIDOVÉ ŠETŘENÍ O OČKOVÁNÍ VE SPOJENÉM KRÁLOVSTVÍ: VEŘEJNOST MUSÍ ZNÁT SKUTEČNÉ DŮKAZY O KOVIDOVÝCH VAKCÍNÁCH A JEJICH ZAVÁDĚNÍ DO PRAXE:

 

People’s Vaccine Inquiry je nyní aktivní. Začalo to skupinou odborníků, kteří byli povoláni k předložení svědeckých výpovědí v britském šetření Covid-19 – Modul 4 o vakcínách. Vzhledem k tomu, že veřejné šetření odložilo Modul 4 na rok 2025, tito odborníci se domnívali, že je ve veřejném zájmu poskytnout okamžitý přístup k jejich znaleckým posudkům.

Stejně jako na jejích webových stránkách můžete sledovat People’s Vaccine Inquiry na Twitteru

 

BYLO ZAHÁJENO VYŠETŘOVÁNÍ LIDOVÉ VAKCÍNY

 

Od týmu Health Advisory & Recovery Team („HART Group“)

Britské  vyšetřování Covid-19  bylo založeno a financováno vládou Spojeného království. Byl zřízen proto, aby prozkoumal reakci Spojeného království na pandemii covid-19 a její dopad a měl se údajně poučit do budoucna.

 

People‚ s Vaccine Inquiry sdružuje několik expertních skupin, které byly pozvány, aby poskytly svědectví v modulu 4 Covid-19 Public Inquiry Module 4 o vakcínách, a dalším skupinám s příslušnými odbornými znalostmi.

 

Veřejné šetření týkající se Covid-19 – znepokojivé a z nejasných důvodů – odložilo modul vakcíny do roku 2025. Ještě větší znepokojení bylo oznámeno dne 22. května 2024, kdy bylo oznámeno, že šetření nebude zvažovat účinnost ani všechny bezpečnostní otázky související s covidem. vakcíny.

 

Odborníci, kteří se zúčastnili  průzkumu People’s Vaccine Inquiry,  se domnívají, že je ve veřejném zájmu usnadnit přístup k názoru odborníků a relevantním klinickým pozorováním. V posledních několika letech došlo k obrovskému selhání veřejného zdraví spolu s úplným odklonem od dříve uznávané lékařské etiky.

 

Znepokojující je, že nyní dochází k pokusu skrýt důležité důkazy před veřejností. Tyto důkazy se nyní shromažďují na této webové stránce. Je zamýšlen jako zdroj pro širokou veřejnost a také jako pomoc zainteresovaným zdravotnickým pracovníkům získat aktuální informace o nejnovějším výzkumu a vývoji a činit informovaná rozhodnutí.

 

Chceme povzbudit další odborníky, aby se přihlásili a poskytli další posudky tím, že je odešlou prostřednictvím tohoto  e-mailového odkazu.

 

Naším společným cílem je poskytnout neomezený přístup k nejnovějším důkazům souvisejícím s vakcínami proti covidu a jejich zaváděním.

 

https://volnyblog.news/lidove-setreni-o-ockovani-ve-spojenem-kralovstvi-verejnost-musi-znat-skutecne-dukazy-o-kovidovych-vakcinach-a-jejich-zavadeni-do-praxe/

 

 

📌 10.6.2024, VOLNÝ bloG, Lenka Peterková: PRŮMYSL POKRAČUJE V ÚPADKU:

 

V poslední době se na tomto místě často pozastavuji nad makroekonomickými daty. Pozastavuji se nad spotřebitelskou inflací, která oficiálně vypadá lépe – tedy nižší –, než jak ji na vlastní kůži cítíme. A pozastavuji se nad HDP, který se naopak jeví poněkud vyšší, než jak bychom pocitově vnímali růst skutečného blahobytu a životní úrovně. A tento týden byl zveřejněn další údaj, který dokresluje tento obrázek ekonomiky, která sice statisticky na tom není zase tak špatně, ale pocitově se její výkon chronicky zmenšuje.

 

Dozvěděli jsme se totiž, že průmyslová produkce má dál záporné znaménko. Konkrétně v dubnu meziročně reálně klesla o 0,4 %. Přitom ekonomové v průměru odhadovali, že průmysl se už z poklesu vymaní a bude alespoň stagnovat. Jenomže to se nevyplnilo. Průmysl se dál zmenšuje neboli naše země přestává být průmyslová tak výrazně, jak v minulosti byla.

 

A přesně tak, jak jsme už v minulosti uváděli, na vině je především Green Deal, což můžeme dokumentovat takto: Green Deal potlačuje především energetiku, od energetiky se pak kaskádovitě odvíjí vše ostatní. A skutečně statistici potvrdili, že za aktuálním poklesem průmyslu stála hlavně nižší produkce v energetice: ta propadla o desetinu.

 

To je tak výrazný pokles, že je potřeba si jej rozebrat. Projevila se kombinace plánovaných odstávek v elektrárnách, nižší spotřeba plynu způsobená teplým počasím a pokračující pokles výroby v uhelných elektrárnách. Do toho těžba uhlí meziročně poklesla o více než pětinu. Zatímco plánované odstávky byly plánované a teplé počasí je náhodný faktor, vše ostatní je důsledkem Green Dealu. Tlak zelené politiky bude sílit, a proto toto těžařské odvětví bude pod stále větším tlakem. Pokud se nestane politický zázrak, nakonec odvětví v Česku skončí úplně.

 

Ale mluvila jsem o navazující kaskádě. I to máme zdokumentované. Pokračoval totiž pokles ve výrobě strojů a zařízení, pokračoval i pokles v hutnictví a slévárenství. To je právě ta druhá úroveň navazující na energetiku – zde je největší energetická náročnost. Průmyslu ublížila i výroba motorových vozidel s poklesem o necelé procento. I z toho je patrné, že průmysl postupně přišel o svůj stabilizační prvek z minulých čtvrtletí, který představovaly automobilky. Toto odvětví bychom mohli označit za jakýsi třetí pomyslný stupínek kaskády rozlévání vlivů Green Dealu. Na posledním místě pak stojí potravinářství.

 

Abychom však byli objektivní, jistá naděje tu je. Hodnota nových zakázek ve sledovaných odvětvích totiž meziročně vzrostla o 3,6 %. To dává naději na mírné zlepšení kondice průmyslu v příštích měsících. Nicméně s optimismem opatrně:

 

Nové zakázky totiž rozhodně nejsou rozděleny rovnoměrně napříč všemi průmyslovými obory. Růst hodnoty nových zakázek nejvíc přifoukla výroba aut, a to díky zakázkám ze zahraničí. Na druhé straně o téměř pětinu nižší byla hodnota nových zakázek ve výrobě základních kovů, hutnictví a slévárenství, tedy v energeticky náročných oborech, kde celá kaskáda pomalého rozpadu průmyslu začíná. Ostatně burzovní cena elektřiny znovu začíná růst a tlak Green Dealu stále zesiluje.

 

Za této situace není překvapením, že průmysl propouští – průměrný evidenční počet zaměstnanců v průmyslu se v dubnu meziročně snížil o 1,9 %. A to v situaci, kdy ve zbytku ekonomiky podniky hlásí chybějící zaměstnance!

 

A tím to nekončí. Také stavebnictví, podobně jako průmysl, pokračuje v poklesu. Stavební produkce v dubnu meziročně klesla o 0,3 %, přičemž produkce v pozemním stavitelství se meziročně snížila rovnou o 2,0 %. Budeme rádi, když za celý rok 2024 se bude výsledek stavebnictví držet kolem nuly.

 

Je mi líto, že dnes nemohu přinést lepší zprávy. Nicméně tato čísla potvrzují domněnku, že aktuální chátrání české ekonomiky již skutečně nemá nic společného s hospodářským cyklem, ale je důsledkem greendealové přestavby evropské ekonomiky, jejímž oficiálním cílem má být nárůst podílu evropské populace závislé na sociálních dávkách z důvodu energetické chudoby.

 

https://volnyblog.news/prumysl-pokracuje-v-upadku/

 

 

📌☭☆🦻👀 „INFORMACE PŘÍMO Z RUSKÝCH KANÁLŮ ze dne 11.06.2024“:

➡️☭☆ Zelenskyj je zklamán odmítnutím Číny zúčastnit se konference ve Švýcarsku, píše Spiegel.

Podle publikace bylo odmítnutí Pekingu „těžkým zklamáním“ pro Berlín, který agitoval pro příchod zástupců globálního Jihu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Média v Malawi (jihovýchodní Afrika) informovala o incidentu s letadlem s viceprezidentem země, které mohlo havarovat

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Brazilské federativní republiky Luizem Inaciem Lulou da Silvou

▪️Byl vyjádřen oboustranný zájem na dalším prohlubování úspěšně se rozvíjejícího strategického partnerství mezi Ruskem a Brazílií ve všech hlavních oblastech. Bylo dohodnuto zejména pokračovat v úzké spolupráci mezi oběma zeměmi s ohledem na letošní předsednictví Ruska v BRICS a Brazílie v G20.

▪️Při diskuzi o situaci kolem Ukrajiny Vladimir Putin nastínil principiální přístupy ruské strany v souvislosti s nadcházející tzv. „mírovou konferencí“ ve Švýcarsku.

▪️Brazilský prezident zase nastínil přání přispět k hledání možností mírového řešení konfliktu na Ukrajině, což se odráží ve známé společné iniciativě Brazílie a Číny v tomto ohledu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lídři Běloruska a Ruské federace dali pokyn vyřešit otázku roamingu mezi zeměmi do prosince, řekl velvyslanec Běloruska v Ruské federaci

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruský ministr obrany Andrej Bělousov se v pondělí setkal s vojenskými zpravodaji pokrývajícími Severní vojenský okruh. Rozhovor, který proběhl, byl upřímný a konstruktivní.

Podobná setkání s vojenskými důstojníky se budou konat pravidelně.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Rada bezpečnosti OSN přijala americkou rezoluci s plánem příměří v Gaze, který již dříve nastínil Biden

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelci „západní“ skupiny sil zničili Grad MLRS ukrajinských ozbrojených sil na okraji vesnice Yampol DPR

Pomocí výškového průzkumného dronu bylo detekováno bojové vozidlo, které ostřelovalo ruské pozice. Přesné souřadnice ukrajinského MLRS byly okamžitě předány dělostřeleckému řídícímu středisku a služebním dělům.

Posádka samohybného dělostřeleckého lafety 152 mm Msta-SM2 po několika výstřelech úspěšně zasáhla nepřátelské bojové vozidlo a posádku v něm, když se pokusila maskovat v lesním pásu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Často mně náš systém blokuje účet a nemůžu zasílat do skupin 3 dny, nebo týden!!! Kdo mne chce najít a zajímají ho denní zprávy 2 – 3x denně, jsem na Volném bloGu denně s čerstvými zprávami z domova i ze světa, ale i na mém profilu.

Ať žije DEMOKRACIE!!! Je jako zatemněný měsíc .

MÍRO – MILOVNÉ, SVĚTLO   DIKTÁTORSKO – FAŠISTICKÁ  TMA

Prosím zasílejte zprávy dál  Děkuji. Ľubomíra

 

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP