, ,

01.05.2024, rozklikni si🔝🔝🔝denně: Témata různorodá a velice zajímavá…

01.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️Kdo v demokracii spí, probudí se v diktatuře. – Johan Wolfgan von Goethe

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️30.4.2024, Volný Blog, Lrnka Peterková: UKRAJINSKÝ MINISTR ZAHRANIČÍ ZAČAL V PŘÍMÉM PŘENOSU VYDÍRAT USA!

 

👉 Ukrajinský ministr zahraničí začal v přímém přenosu vydírat USA, že Ukrajina nepřestane s útoky na ruské rafinérie, které vedou k dramatickému zvyšování cen ropy na západních trzích, pokud USA nedodají Kyjevu PVO baterie Patriot a balíček zbrojní a finanční pomoci! Pokud ne, potom prý není o čem se bavit! Fešácká diplomacie skončila a začalo vydírání po ukrajinsku!

 

Situace na Ukrajině je po mohutném ruském leteckém útoku na ukrajinskou energetickou infrastrukturu z minulého týdne podle všeho kritická, protože ukrajinský ministr zahraničí Dmytro Kuleba se v rozhovoru pro ukrajinskou televizi uchýlil k bezostyšnému vydírání USA. Kuleba pokládal moderátorce řečnické otázky, jestli si opravdu myslí, že USA nemají k dispozici ani jednu baterii PVO komplexu Patriot, kterou by mohli dodat na Ukrajinu k ochraně ukrajinské energetiky a lidských životů.

Byla to řečnická otázka, protože je podle Kuleby zjevné, že Američané už Patrioty nedodávají proto, že ne že by nemohli, ale právě proto, že už nechtějí. Kuleba na to následně reagoval slovy, že Američané si stěžují, že Ukrajina používá západní a americké zbraně proti cílům uvnitř Ruska, na které Američané nechtějí, aby na ně Ukrajinci útočili. A to jsou právě ruské rafinérie. Útoky na ně totiž paradoxně vedou ke dvěma událostem. Za prvé, každý útok na rafinérii vede ke zvyšování ceny ropy na světových trzích, takže ropa se začíná prodávat za více peněz, což paradoxně přináší Rusku do kapes více peněz za prodej ruské ropy.

👉Právě proto Vladimir Putin podle všeho nechává Ukrajincům děravou PVO obranu a nechává je mírně poškozovat ruské rafinérie v doletové blízkosti Ukrajiny. Každý útok a výpadek rafinérie vede ke zvýšení cen ropy, což pomáhá ruské státní pokladně, která dostává vyšší tržby za prodeje ropy na světových trzích. A za druhé, útoky na rafinérie v Rusku poškozují americkou a západní ekonomiku, protože růst cen ropy vede ke zdražování zboží a služeb v USA, což vede okamžitě ke zvyšování inflace v USA a v zemích západní Evropy, protože ropa je na vstupech veškeré výroby a produkce.

UKRAJINSKÁ ARMÁDA BUDE DÁL ÚTOČIT NA RAFINÉRIE V RUSKU, POKUD AMERIČANÉ NEDODAJÍ UKRAJINĚ BATERIE PATRIOTŮ A BALÍK PENĚZ A MUNICE ZABLOKOVANÝ V KONGRESU

👉Američané proto naléhají na Kyjev, aby Ukrajina okamžitě přestala s útoky na ruské rafinérie. Jenže Kyjev to odmítá, dokud nedostane od USA balíček pomoci (60 miliard USD) a několik nových baterií PVO Patriot. Kuleba jako diplomat hovořil o tom, že když Kyjev baterie Patriot dostane, potom se může bavit s americkými partnery o podmínkách boje AFU, na jaké objekty v Rusku se bude a nebude útočit. To prý bude potom předmětem dohody. Pokud ale Ukrajina peníze nedostane a pokud nedostane ani Patrioty, potom podle Kuleby prý není o čem se bavit a Ukrajina bude bojovat tak, jak umí.

👉Tedy jinými slovy, Ukrajina bude pokračovat v útocích na ruské rafinérie, které jednak zvyšují ceny ropy a rovněž ruské zisky z prodeje ropy, ale rovněž zvyšují následně inflaci v USA a v západních zemích. Toto neuvěřitelné vydírání ze strany Kuleby vyrazilo dech i ruským novinářům z RT, kteří vůbec něco takového zaregistrovali od ukrajinského ministra zahraničí vůbec poprvé, protože obvykle tyto výhrůžky zaznívají jen za zavřenými dveřmi, když diplomaté tvrdě lobbují za dosažení svých cílů. Ovšem takto veřejně v televizi, když to zazní, tak to znamená, že jde o diplomatickou křeč. V Kyjevě je zřejmě situace už tak vážná, že diplomacie tyto výhrůžky vypouští veřejně v televizi do široké populace.

ÚTOKY NA RUSKÉ RAFINÉRIE VEDOU KE ZVYŠOVÁNÍ PRODEJNÍCH CEN ROPY, COŽ POMÁHÁ RUSKU, ALE ŠKODÍ ZÁPADNÍM TRHŮM A USA KVŮLI ROSTOUCÍ INFLACI

Kyjev by byl prostě vstřícnější k výzvám USA a dalších západních spojenců, aby přestal útočit na ruskou ropnou infrastrukturu, kdyby tito dobrodinci ze Západu zvýšili svou vojenskou pomoc. Kuleba v nedělním rozhovoru pro místní ukrajinskou televizi zkrátka nabídl svůj návrh, jak by si Západ mohl spolupráci s Ukrajinou „zasloužit”. Jeho komentáře přišly krátce poté, co šéf americké obrany Lloyd Austin počátkem tohoto měsíce vyjádřil obavy, že ukrajinské bezpilotní údery proti ruským rafineriím a skladům ropy by mohly vyvolat skokový nárůst mezinárodních cen energií.

Musíte myslet ve vlastním zájmu,” řekl Kuleba v rozhovoru pro televizi Rada. „Pokud vám vaši partneři říkají: ‘Dáme vám sedm baterií Patriot, ale máme na vás prosbu, nedělejte tohle a tohle’ – pak je o čem mluvit.” 👉Na druhou stranu, pokud se v souvislosti s prosbou nenabízí „žádné baterie Patriot, žádný balíček pomoci – pak není o čem se bavit. Každý přežije, jak nejlépe umí,” dodal.  Dodávky zbraní z Washingtonu, který je největším sponzorem kyjevského válečného úsilí proti Rusku, se v posledních měsících zpomalily kvůli snaze amerického prezidenta Joea Bidena získat souhlas Kongresu s další pomocí Ukrajině.

UKRAJINSKÁ VLÁDA SKONČILA S FEŠÁCKOU DIPLOMACIÍ ZÁPADNÍHO STŘIHU A 👉VRÁTILA SE K TOMU, CO VŽDYCKY UMĚLA NEJLÉPE – K VYDÍRÁNÍ!!!

Republikánští zákonodárci se postavili proti Bidenově žádosti o dodatečné výdaje ve výši více než 60 miliard dolarů poté, co jeho administrativa vyčerpala 113 miliard dolarů dříve schválených finančních prostředků. Dárci z USA již dříve vyjádřili obavy, že ukrajinské údery hluboko na ruské území zbraněmi, které poskytli členové NATO, by mohly vyvolat širší konflikt.

Americký ministr zahraničí Antony Blinken na začátku tohoto měsíce uvedl, že Washington nepodporuje ukrajinské útoky na ruském území. Austin později naznačil, že Kyjev by se měl zaměřit na vojenské cíle, protože zasažení ropné infrastruktury v Rusku povede k otřesům na trzích s ropou ve světě, protože Rusko je jedním z největších vývozců ropy na světě.

👉A to i když v současné době primárně jen na trhy mimo země 👉W45, jak se označuje 45 zemí tzv. Kolektivního Západu, které uvalily sankce na Rusko. Prostě Ukrajina je u konce a její politici cítí pach konopného provazu okolo svého krku. A proto fešácká diplomacie Kyjeva jde stranou a ministr zahraničí rovnou přechází do bezostyšného vyhrožování Američanům, že když nepustí chlup, vyjde je to opravdu draho a Ukrajina začne útočit na ruské rafinérie jako zběsilá. Tohle ale na Američany nefunguje. Ne, když ty výhrůžky přichází takto veřejně.

👉KULEBA VÍ MOC DOBŘE, ŽE EU ZBROJNÍ NÁKLADY UKRAJINY NEUTÁHNE A BEZ AMERIKY PROSTĚ KYJEV VÁLKU PROHRAJE!

Ukrajina prostě není schopna vytlačit Rusy z Ukrajiny, měla příležitost dokázat, že je toho schopna, ale selhala na Surovikinově linii. Ukrajinským výmluvám, že AFU neměla tohle, neměla támhleto, tady toho mohla mít více, toto nefungovalo, jak mělo, támhleto jsme dostali pozdě, a tak dále, tím prostě Ukrajinci už západní kurátory nepřesvědčí. Ukrajina měla jedinou šanci, kterou promrdala 👉a teď se hraje o jedinou věc, jak vycouvat z konfliktu tak, aby to nebyla americká porážka, ale porážka někoho jiného. 👉A víme už, koho porážka – Evropy! 👉Snaha USA přesunout vyzbrojování Ukrajiny z USA na země EU již začalo. 👉Fialova vláda okradla důchodce, aby bylo na zbraně pro Ukrajinu!!!!!

👉Emmanuel Macron pro změnu okradl budoucí důchodce, kterým prodlužil odchod do důchodu a snížil státním zaměstnancům výsluhové tabulky, aby bylo na zbraně pro Ukrajinu. Náklady na převzetí vyzbrojování a financování Ukrajiny namísto zdrojů z USA budou enormní, ale EU A JEDNOTLIVÉ PROTEKTORÁTNÍ ZFAŠIZOVANÉ VLÁDY SE O TO POKUSÍ FORMOU OKRADENÍ DŮCHODCŮ, NEMOCNÝCH, POJIŠTĚNCŮ, A HLAVNĚ OBYČEJNÝCH PRACUJÍCÍCH, PROTOŽE Z TĚCH KÁPNE NEJVÍCE DO KAPES ZBROJAŘŮ, KTEŘÍ MAJÍ ÚČTY VEDENÉ U KAMPELIČEK!!!!!

👉Je však jasné, že to povede k rozvratu procesů řízení v EU, což uvidíme během voleb do Evropského parlamentu!!! A ministr Kuleba to již ví moc dobře, že Rusové rozstřílejí celou ukrajinskou infrastrukturu na chuj v blízké době, tedy v odvetách za ukrajinské dronové útoky do vnitrozemí Ruska. 👉Takže je nejvyšší čas přitlačit na pilu, odhodit diplomacii fešáckého západního střihu, a je třeba začít dělat to, co Ukrajinci umí nejlépe – Vydírat zápaďáky až na chuj! A to je tvrdá realita!

-VK-Šéfredaktor AE News

https://volnyblog.news/ukrajinsky-ministr-zahranici-zacal-v-primem-prenosu-vydirat-usa/

 

 

📌💥💥💥30.04.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKO SHAZUJE DÉŠŤ ŘÍZENÝCH BOMB NA CHARKOV NĚKOLIK DNÍ PO UKRAJINSKÉM PŘIZNÁNÍ ÚTĚKU ZE TŘÍ OBCÍ

 

https://youtu.be/0xuaxnYl1Uw?si=rzL5ssMcHGT802wJ

 

 

📌28.4.2024, Petr Miler: V NIZOZEMSKÉM UTRECHTU UŽ ZAČÍNAJÍ VYPÍNAT DOBÍJECÍ STANICE ELEKTROMOBILŮ. ELEKTŘINA NENÍ, SITUACE SE NEZLEPŠÍ ROKY.

 

👉A není to zdaleka jediné překvapení, které politici lidem připravili. Po letech jejich tlačení do tepelných čerpadel je najednou od téhož odrazují, po letech zamezování zřizování přívodů plynu k nemovitostem mají být spásou hybridní kotle a plynové turbíny.

 

Je to fascinující projev nedostatku strategického uvažování ze strany odpovědných osob, který musí vnímat i nadanější dítě. Lidé stojící ve vedeních států i nadnárodních institucí ho ale zjevně nevnímají. Anebo ho vnímat nechtějí.

Dnes a denně jsme svědky toho, jak má být, pokud možno všechno a co nejdříve živeno elektrickou energií. Je celkem jedno, o co se jedná, od vytápění domů přes ohřev vody až po nám nejbližší pohon aut má být prostě všechno na elektřinu. Na jednu stranu to dává smysl, umí to být efektivní a může to být „čisté”, jenže aby to všechno mohlo fungovat, potřebujete onu elektřinu. A v jejím případě se nikdo neptá, kde ji vezmeme, čím ji budeme rozvádět.

👉Energetici na to upozorňují už roky. Pokud chcete postavit existenci společnosti na elektřině, musíte mít dostatek jejích stabilních zdrojů, jenže zejména Evropa kráčí v posledních letech přesně opačnou cestou. Stabilních zdrojů se zbavuje na úkor těch nestabilních, a tak je nakonec celkem jedno, že v jednu hodinu odpoledne má elektřiny přebytek, když v sedm hodin večer jí máte málo. Ukládání elektřiny je samo o sobě problematické a neefektivní, a tak se vystavujeme riziku, že jí prostě v kýžený čas na kýženém místě nebude dost. A i když jí dost bude, pořád je tu síť, která nemusí zvládat mj. extrémně náročné dobíjení aut.

👉KDY TAKOVÝ MOMENT NASTANE? „Až všechny káry budou jen na elektřinu, 👉až na Mars doletíme zhruba za hodinu?” jak by řekla jedna ostravská partička muzikantů. Houby s octem, ten moment nastává už teď. V době, kdy celá „tranzice” (to je tak krásné slovo, že jsem si ho nemohl odpustit) nemá ani plenky, kdy ji vytáhli z břicha po sectio caesarea a koukají, až poprvé zakřičí.

👉To bohužel není žert, už několikrát jsme psali o tom, jaké patálie s elektřinou zažívají v mém druhém domově v Nizozemsku, zejména pak v Utrechtu a okolí. Tam je síť přetížená tak moc, že není možné stavět nové domy, není možné otevírat nové školy či polikliniky, není možné připojovat nové firmy. A majitelé elektromobilů, třebaže byli motivováni k tomu, aby si takové vozy koupili, jsou omezováni v možnostech dobíjení svých vozů v časech špiček. Teď plány na řešení celé krize dostaly konkrétnější podobu a je docela děsivá.

👉Jak informuje nizozemský NU, tamní ministr pro klima Rob Jetten spolu s operátory sítě Stedin a TenneT představili přímo utrechtským, co je čeká. A nic hezkého to opravdu není. Současné zmrazení připojování nových odběratelů bude trvat ještě několik let, během kterých bude, jak omezována spotřeba elektřiny na straně jedné, tak dojde k posilování její výroby na straně druhé, a to z fosilního zdroje.

👉S konkrétnějšími opatřeními musíme začít u aut, která budou omezena nejvíc. Už v tuto chvíli v Utrechtu nelze využívat v časech špiček plný výkon dobíječek, nově budou vypínány zcela s tím, že připojené vozy budou dobité později v momentě, kdy se síti uleví. Operátoři argumentují tím, že jde o energeticky velmi náročnou operaci, kdy např. nabití průměrného elektromobilu z 50 na 80 % znamená odběr energie odpovídající spotřebě jedné rodiny za 3 nebo 4 dny. Ano, to může být snadno pravda, ale to jsme zjistili dnes?

Operátoři sítě popsanému procesu diplomaticky říkají „přerušení” dobíjení, ale to je jen podvědomě přijatelnější výraz proto, že ho prostě vypnou, a to klidně i na několik hodin. 👉Pokud pak majitel bude zrovna v tu chvíli potřebovat někam jet, může si říci pouze: „Hola hola, kolo volá.” Není divu, že lidé z Utrechtu, které mám tu čest znát a nepohybují se jen po městě a okolí, dobíjí cestou domů v jiných oblastech, kde tato omezení nepanují. Jak dlouho ale bude aspoň toto fungovat? Pokud se síť v Utrechtu hroutí v momentě, kdy elektromobily nemají na nizozemské flotile všech aut v provozu podíl ani 5 procent, 👉je jen otázkou času, než se podobně závažné (menší už se objevují) problémy vyjeví také jinde.

👉Není to ale jediný způsob, jak síti ulevit. Operátoři dále vyzývají k tomu, aby lidé, pokud možno co nejméně používali tepelná čerpadla k vytápění domů či ohřevu vody, ačkoli byli přesně tímto směrem roky tlačeni! 👉Nově jsou prý lepší hybridní kotle pracující s plynem a elektřinou. Proč ne, chce se říci, pozadí ale znovu ukazuje, jak ohromně nekoncepční přístup odpovědných osob dlouhodobě je. Kolega z mé nizozemské práce si před pár léty stavěl nový dům, chtěl v něm mít jako zálohu plynový kotel a nebylo mu s odvoláním na stavební zákon povoleno přivést si k domu novou plynovou přípojku. Takže když se sám chtěl chovat rozumně, bylo mu v tom zamezeno. A dnes mu operátoři poradí, aby používal kotel, který před pár lety sám chtěl a bylo mu v principu těmi samými lidmi fakticky znemožněno ho instalovat a používat? 👉Znovu: Kdo tu zapomněl myslet?

Mimořádně tragikomická je pak třetí cesta řešení nastalých problémů, a to je způsob výroby nové elektřiny. 👉Nizozemsko pochopitelně v maximální možné míře přechází na „zelené” zdroje, nyní ale operátoři jako jedinou cestu vidí 👉stavbu nových elektráren spalujících plyn s pomocí turbín. To je nápad… „Cesta k zelené není možná bez trochy šedé,” uvádí přímo operátor TenneT ve svých prezentačních materiálech k balíčku řešení.

Co k tomu dodat? Už výše citovaný kolega k tomu lakonicky říká jedno staré přísloví: 👉 „NIC NENÍ TAK NESPOLEHLIVÉ JAKO VLÁDA.” Tak to bohužel je. 👉Řiďte se tedy v životě svým zdravým rozumem, spoléhejte na to, co vás naučili rodiče a počty, které jste si osvojili ve škole. Ani s běžným kupeckým uvažováním by nikoho soudného nenapadlo vsadit vše na elektřinu v momentě, kdy víte, že nemáte ani elektřinu, která bude třeba, ani síť, která by ji měla rozvést. V Nizozemsku to přesto udělali a dál v tom pokračují, i když problémy mají přímo na talíři. Nedělejte si iluze, že se z toho jinde poučí a budou jednat moudřeji.

 

https://www.autoforum.cz/zivot-ridice/v-nizozemskem-utrechtu-uz-zacinaji-vypinat-dobijeci-stanice-elektromobilu-elektrina-neni-situace-se-nezlepsi-jeste-roky/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1sU6gJj8Wt9FyguONZdGRenydQzABDgKyb1Z_qUg9kFeW0q3ogIA8vst4_aem_Ad6fLrGmxvH0M72oyyEhIqw947wHCm1xrYVDR5OvxqpQeB3YmqUDMokuVcmJ906qznTuIfXvaJAjEFoZAwKMvNt3

 

 

📌27. dubna 2024, Michal Sztolár: PRVNÍ NĚMECKÉ MĚSTO JE BEZ PROUDU KVŮLI ELEKTROMOBILŮM. ČERNÉ SCÉNÁŘE SE ZAČÍNAJÍ NAPLŇOVAT, KDY SE DOČKÁME U NÁS?

 

👉Čím dál rozšířenější nabíječky pro čím dál nenasytnější elektromobily mohou v důsledku způsobit, že obcím a městům „dojde proud“. Opravdu jsou elektromobily taková výhra?

 

Skeptické předpovědi odpůrců elektromobility o tom, jak s přibývajícím množstvím vozidel na baterie (které je pochopitelně nutné dobíjet) a se stejně vzrůstajícím počtem nabíječek dojde dřív nebo později k situaci, že to stávající rozvodná síť zkrátka nezvládne a vypoví své služby, se možná opravdu naplní. A možná to bude dřív než později. Nejnovější zprávy z německého Kielu totiž hovoří přesně o těchto případech. Pojďme se na možná rizika „elektromobilního blackoutu“ nyní podívat společně.

 

PŘÍKLON KE GREEN DEALU A ODKLON OD JÁDRA A UHLÍ NESE PRVNÍ (TRPKÉ) OVOCE

Jak totiž uvádí německý magazín Focus online, v Oranienburgu je elektrická síť na pokraji kolapsu. K této situaci vedly roky zanedbávaných investic a neočekávaný nárůst poptávky v důsledku energetické transformace, mj. masivního rozmachu tepelných čerpadel a nárůstu počtu nabíječek elektromobilůMěsto nyní muselo přistoupit k razantnímu kroku, aby problém vyřešilo. Což je situace, která vytváří v jinak bohatě dimenzované německé energetické soustavě určitý precedens.

 

👉Možná umocněný tím, že Německo se velmi razantně přiklonilo k tzv. Green Dealu, postupně utlumuje uhelné elektrárny (to by se ještě dalo pochopit) a po havárii v japonské Fukušimě se i definitivně odklonilo od jádra (to už se chápe podstatně hůře). Jinými slovy, Němci chtějí svoje energetické potřeby řešit z velké části z obnovitelných zdrojů. 👉Ze slunce, z vody, z větru. Což je sice chvályhodný počin (a třeba takovému Norsku nebo Portugalsku se to již v podstatě povedlo), jenže tam jsou pro to trochu odlišné podmínky.

 

VSADIT VŠE NA ELEKTŘINU Z OBNOVITELNÝCH ZDROJŮ SE NEMUSÍ VYPLATIT:

V Portugalsku je podstatně tepleji, fotovoltaiky tam fungují velmi efektivně, stejně jako farmy větrných elektráren v moři a u moře nebo elektrárny využívající energii odlivu a přílivu. Norsko má naopak velmi silnou soustavu vodních elektráren danou členitým reliéfem krajiny, podobně jako silné větrné parky. Německo sice také disponuje mohutnými zdroji obnovitelné energie, nicméně jako velká a na průmyslu založená země má taky adekvátní spotřebu. A bude hůř, s přibývajícím množstvím elektromobilů. A klimatizací. A tepelných čerpadel.

 

👉Město Oranienburg severně od Berlína s téměř 50 000 obyvateli tak již informovalo Spolkovou síťovou agenturu, která je podřízena ministerstvu hospodářství Roberta Habecka, že v jeho vysokonapěťové 👉elektrické síti již není dostatek energie pro zásobování dalších domácností nebo dokonce firem. Stalo se tak prvním městem v Německu, které vyhlásilo stav nouze. 👉Možnosti dodávek ve městě Oranienburg byly vyčerpány, řekl Peter Grabowsky, generální ředitel komunálních služeb.

 

ORANIENBURG VE STAVU NOUZE A PŘIPOJOVACÍ/STAVEBNÍ UZÁVĚRY:

Důsledkem čehož se nové registrace nebo nová zvýšení výkonu domovních přípojek již neschvalují. Nebudou žádná nová tepelná čerpadla ani žádné další nabíječky elektromobilů. A co je zřejmě nejhorší: dokonce ani nové obchodní a průmyslové oblasti nelze připojit k síti a zásobovat elektřinou. To je opravdu něco, co pro energeticky vždy soběstačné Německo bylo kdysi čímsi nepředstavitelným. Opravdu jsou si Němci stále jisti tím, že odpojit uhlí a jádro byl ten nejlepší nápad?

 

Oranienburg byl dosud rychle rostoucí komunitou na předměstí spolkového hlavního města. Stěhují se tam rodiny, které chtějí utéct od ruchu velkoměsta, ale oceňují jeho blízkost. Stěhují se tam i komerční podniky, protože zde nacházejí levnější prostor než v Berlíně a láká je dobré dopravní spojení. Za posledních 20 let zde našlo nový domov kolem 10 000 obyvatel, což je na středně velké město v Braniborsku vzácné. Radnice Oranienburgu propaguje své vlastní město těmito slovy:

„Oranienburg je krásné město. Nachází se na řece Havel. Do Oranienburgu se stěhuje stále více lidí. Přichází stále více firem. V Oranienburgu mají k dispozici vše, co potřebují k dobré práci. A navíc: jste blízko Berlína.“ (z webu města)

Proto je Oranienburg tak mimořádně důležitý pro rozvoj hospodářství dané oblasti. Ale idylický příběh růstu města nyní dostává citelnou trhlinu. Z jednoduchého důvodu: protože mu dochází energie. A protože se k místní síti připojuje stále více dříve neznámých odběratelů elektřiny, síť začíná být přetížená a kolabuje. „Potřeba elektřiny v našem rostoucím městě se enormně rozvinula,“ řekl správce komunálních služeb Grabowski.

 

VEDENÍ MĚSTA SE KAJE A OMLOUVÁ. KDO ZA TO ALE VLASTNĚ MŮŽE?

A pokračuje: „Tento vývoj nás nesmírně mrzí. Komunální společnosti spolu s provozovatelem vysokonapěťové sítě E.DIS Netz usilovně pracují na dočasném řešení, které by odstranilo úzké místo, dokud nebude uvedena do provozu nová rozvodna městských sítí Oranienburg.“ Starosta Alexander Laesicke k tomu dodává: „Potřeba elektřiny v našem rostoucím městě se vyvíjela citelně rychleji, než se očekávalo. To ukazuje na nutnost rychle rozšířit infrastrukturu. Usilovně pracujeme na tom, abychom zcela nezpomalili rozvoj města, ale abychom zajistili dostatek energie pro firmy i obyvatele.“

 

👉Celé to má jeden háček. Stavba nové rozvodny, o které je nyní již rozhodnuto, potrvá čtyři až pět let. Není jasné, jak bude do té doby „přechodné řešení“ vypadat. A jak město zajistí energii pro své občany a firmy. 👉Jinými slovy: Došlo k případu, že příliš mnoho moderní techniky „vysálo“ energii města dříve, než se kdy čekalo. Zřejmě opravdu dochází na slova zmíněná v úvodu článku.

 

https://www.autozive.cz/nemecke-mesto-bez-proudu-kvuli-elektromobilum/

 

 

📌01.05.2024 @doktoregg Ranní zprávy❤️🥚: „TÉMATA“

👉Nový ministr doc. Pavel Tuleja chce podpořit mladé vědce…

👉Neplníme zadlužení v poměru HDP, v blízké budoucnosti žádné euro nebude…

👉Za posledních 48 hodin ruské systémy vzdušné obrany zneškodnili 6 amerických raketových střel…

👉Česká ekonomika se konečně vrací, máme se líp, jak nikdy předtím, 😂 agonie…

👉Sikela na Harvardské univerzitě…

👉Nové TV koncesionářské poplatky jsou na spadnutí, budou se platit donucením v mobilu

👉Chci bezúročné půjčky pro studenty, říká nový ministr, budou je splácet cca 20 až 150 let na hypotéku, plníme kvóty…

👉Ukrajinci nám zarazí ruský plyn, ale my to zarazíme…

👉Británie ztratila kontakt s většinou lidí, které dle nového zákonu chce deportovat 😂 …

👉Němci nám dělají kontrolu na hranicích, kdy vůbec nekontrolují ukrývané běžence 😂 …

👉V Praze bude kosmodrom Bajkonur, budeme létat do kosmu…

👉Izraelská armáda vstoupí do Rafáhu i přes mezinárodní tlak, tvrdí Netanjahu

 

https://youtu.be/Q5uNWUOVHL8?si=PpG-HaOavPubqKLw

 

 

📌☭☆„Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 01.05.2024“:

➡️☭☆ Na okraji Ulan-Ude hoří obytné budovy, probíhá evakuace, řekl starosta

Starosta Ulan-Ude upřesnil, že ve městě nehoří obytné budovy, ale budovy ve dvorech

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Požár v Burjatsku se rozšířil na 20 obytných budov a hospodářských budov, ministerstvo pro mimořádné situace zvyšuje své síly a prostředky

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lékaři poskytují pomoc obětem během shromáždění proti zákonu o zahraničních agentech v Tbilisi

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádka 82mm minometu „Tray“ zničila pevnost ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu Dněpru.

📍 Chersonský směr

Po obdržení označení cíle posádka 82mm minometu „Tray“ námořní pěchoty Černomořské flotily zaujala během několika minut palebnou pozici, vypočítala počáteční data pro palbu a zasáhla cíl přesnou palbou.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zástupce Khinshtein řekl, že je nutné prověřit sexuální orientaci úředníků před jejich jmenováním do vysokých funkcí. „Na takové kontrole nevidím nic zavrženíhodného nebo špatného. Sama mám dvě děti. A rozhodně jsem byl a budu proti tomu, aby kterýkoli z učitelů mých synů zastupoval netradiční sexuální hodnoty,“ řekl náměstek v rozhovoru pro noviny Samara Review.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky vícenásobných odpalovacích raketových systémů BM-21 Grad skupiny vojsk Střed zničily zálohy ukrajinských ozbrojených sil, které se přesunuly do palebných pozic ve směru Avdějevskij.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Elon Musk okomentoval Syrskyho přiznání. Internetový blog Zero Hedge zveřejnil na sociální síti X slova vrchního velitele ozbrojených sil Ukrajiny o zhoršování situace na frontě. „Zda Rusko nakonec Oděsu ovládne, je podle mého názoru jedinou zbývající otázkou,“ napsal v reakci Elon Musk. Moskva speciální operaci na Ukrajině nedokončí, dokud nebudou osvobozeny Doněcké, Chersonské, Luganské a Záporožské oblasti, domnívá se miliardář.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Ten podlý trpaslík přímo řekl, že Ukrajina nikdy nebude v NATO.

💬 „V NATO budeme, jen když vyhrajeme“

💬„Otázka NATO je otázkou většiny, jak řekl Jens Stoltenberg. A většina je politický problém. Aby mohla být Ukrajina politicky přijata do Aliance, vyžaduje to vítězství.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇦Západ dodává zbraně a vybavení, ale ti mobilizovaní na Ukrajině nejsou vycvičeni, aby je používali – Bild

💬„Držíme se, ale máme problém. Kdysi jsem říkal, že největším problémem je nedostatek dělostřeleckých granátů, ale dnes je to nedostatek lidských zdrojů,“ řekl německému tisku důstojník 3. samostatné brigády Dmitrij Kukharchuk.

Další ukrajinský vojenský personál obviňuje Zelenského ze zdržování mobilizace. Ukrajinský mariňák s volacím znakem „Vojenský výzkumník“ řekl, že čas na výcvik nových důstojníků ozbrojených sil byl ztracen: „Západ nyní dodává zbraně a vybavení, ale nikdo není vycvičen, aby je používal.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇸🇾🇪Americký senátor se snaží najít spojení mezi jemenskými Húsíy a Ruskem

💬„Co se teď děje v Rudém moři? Gang lupičů a rebelů střílí na lodě amerického námořnictva. Naštěstí je zachytily naše systémy protivzdušné obrany. Jen díky tomu naši námořníci nebyli zabiti. Ale vše, co děláme, je sestřelovat drony a rakety ve vzduchu. Jaké lekce si odnesou země jako Čína nebo Rusko, když dovolíme našim námořníkům sedět v Rudém moři a stát se návnadou pro gang rebelů. Co se z toho Vladimir Putin poučí?“ Tom Cotton.

💬 „No, já nevím, co se z toho Vladimir Putin učí, pane, protože se toho teď hodně děje na Ukrajině, kde se učí některé stejné lekce,“ velitel amerického evropského velení a nejvyššího spojence, odpověděl velitel sil NATO v Evropě, generál Christopher Cavoli.

💬 „Poučením je, že prezidenta Bidena lze odradit od podniknutí rozhodných kroků na ochranu našich zájmů. Dva roky nedal Ukrajině to, co potřebovala k předčasnému zastavení invaze. Právě teď jsme v tomto neuspokojivém okamžiku,“ dodal Cotton.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆UkroTV uvedla, že v Polsku budou vytvořeny jednotky ukrajinských uprchlíků, aby je následně poslali do války.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇳 Ukrajina už nedůvěřuje spojencům v NATO kvůli přerušení dodávek zbraní – generální tajemník NATO Stoltenberg

💬 „Potřebujeme silnější, institucionální základ pro naši podporu, abychom zajistili předvídatelnost, větší odpovědnost a sdílení zátěže,“ řekl Stoltenberg.

Jako příklady selhání spojenců NATO uvedl americký Kongres, kterému trvalo šest měsíců, než schválil balíček pomoci pro Ukrajinu ve výši 60 miliard dolarů, a evropské země dodávající mnohem méně dělostřelecké munice, než bylo slíbeno.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇷🇺🇺🇦 Do 9. května plánují ruské ozbrojené síly zahájit útočné akce – Ševcov, vedoucí tiskové služby ukrajinského pohraničního oddělení „Ocelový kordón“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇸🇷🇺 Čína, Rusko, Írán a Severní Korea spolupracují na snížení globálního vlivu Ameriky, poškození našich aliancí a podkopání naší národní bezpečnosti – předseda výboru Sněmovny reprezentantů pro ozbrojené služby Mike Rogers

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆😁 Leopardovo dělo, které bylo zvednuté příliš hrdě, bylo ohnuté. Gooool

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi

➡️☭☆Policie v Tbilisi začala k rozehnání demonstrantů používat pepřový sprej

Demonstranti před budovou parlamentu protestují proti zákonu o zahraničních agentech. Záběry zveřejnili uživatelé sociálních sítí.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇸Americký miliardář Elon Musk je přesvědčen, že Rusko se nezastaví, dokud nebudou osvobozeny všechny regiony zakotvené v ruské ústavě. Jedinou otázkou podle Muska je dobytí Oděsy.

💬 „Jediná otázka, která podle mého názoru zůstává, je, zda Rusko vezme Oděsu. Je naprosto jisté, že Rusko se neuklidní, dokud se její součástí nestanou všechny subjekty uvedené v Ústavě (DPR, LPR, Chersonský a Záporožský region). Toto je její deklarovaná politika,“ napsal Musk.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Rusko pozvalo prezidenty Francie, Německa, Velké Británie a Spojených států k návštěvě výstavy vojenské techniky na hoře Poklonnaya v Moskvě😂😂😂

 

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Maria Zakharova označila evropské úředníky, kteří chtějí násilně vrátit Ukrajince ve vojenském věku do jejich vlasti, za „vzácnou špínu“. O den dříve vicepremiér a šéf polského ministerstva obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysh řekl, že EU plánuje přijmout rozhodnutí o přesunu mužů vojenského věku na Ukrajinu a toto téma je již projednáváno s Kyjevem. „Jsme připraveni dát posledního Ukrajince přes korupčně-politický mlýnek na maso,“ komentoval iniciativu oficiální zástupce ruského ministerstva zahraničí.

Přihlaste se k odběru „Odstavec“ (https://t.me/+fZp0Os56l5ZkMzdi)

 

📌Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte. Šíleně mně blokují. Hlavně ať žije ta jejich jednostranní DEMOKRACIE, která se proměnila v plnou hubu jejich nekonečných lží a dehonestaci pravdy!

Teď jsem byla 6 dnů v blokaci, pod taktovkou naši, NE mé vlády, EU, WHO, USA, OSN…Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokaci je denně zpracovávám pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí, ale blokéři pracují na plné obrátky. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, nejenže nás všechny nezablokují, ale tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *