Zákon o ochraně dětí: Oni to prostě nechápou, že?

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

26.3.2023

V loňském dubnovém referendu o ochraně dětí se téměř 4 miliony Maďarů vyslovily pro ochranu dětí před genderovou ideologií a snahami o zařazení sexuální výchovy do učebních osnov a mediálního obsahu dostupného nezletilým. Maďarští voliči se také postavili za nezadatelné právo rodičů rozhodovat o sexuální výchově svých dětí. Řízením o porušení práva a nyní i soudním sporem proti Maďarsku se to Brusel snaží označit jako zákon „proti homosexuálům“, ačkoli ve skutečnosti není „proti ničemu“. Naopak, je striktně pro-dětský a pro-rodinný.

Být pro děti a pro rodinu neznamená, že jsme proti homosexuálům

V červnu 2021 přijal maďarský parlament zákon o ochraně dětí, který zavedl první evropskou legislativu určenou k ochraně dětí před genderovou ideologií ve školách, posílil předchozí opatření na ochranu rodiny a vybavil naše soudy nástroji k ukládání přísnějších trestů těm, kteří se dopouštějí sexuálních trestných činů na dětech.

V referendu 3. dubna 2022 téměř 4 miliony Maďarů potvrdily politické směřování vlády v tom smyslu, že ochrana dětí musí zůstat prioritou a že rozhodování o výchově dětí musí zůstat výhradním právem rodičů.

O tak silném konsenzu, který se postavil za celostátní politickou iniciativu, se mělo informovat jako o úspěchu, kterým skutečně je, a jako o skutečné oslavě demokracie. V ideálním světě by měly titulky v novinách znít takto: „Maďarsko posiluje opatření na ochranu dětí novým zákonem.“

Místo toho si obvyklí kritici z řad mainstreamových médií a liberálních nevládních organizací pospíšili s vlastním narativem, který je silně protimaďarsky a zaměřený proti ochraně dětí.

Uběhlo pár měsíců a žaloba na „právní stát“ proti Maďarsku (a Polsku), včetně odkazů na náš zákon o ochraně dětí, už ležela u Evropského soudního dvora. Není překvapením, že ESD vynesl rozhodnutí, které bylo čistě politické a vázalo převody prostředků z EU na požadavky nesoucí fasádu „právního státu“.

Jak v únoru loňského roku upozornila také ministryně spravedlnosti Judit Varga, Evropská komise a Soudní dvůr tímto krokem překročily své kompetence, neboť ochrana dětí je záležitostí národních států, a tudíž v žádném případě nespadá do sféry působnosti Bruselu.

Evropská komise zdvojnásobila svou snahu přimět nás ke změně kurzu a v prosinci loňského roku zahájila nový spor týkající se zákona o ochraně dětí před soudem EU v Lucemburku. Zatímco ministrině Varga před dvěma týdny oznámila, že Maďarsko podalo u soudu protižalobu, Výbor Evropského parlamentu pro právní záležitosti (JURI) počátkem tohoto týdne prozradil, že EP se k případu připojí na straně EK.

Hurá. Protimaďarský sbor EP opět udělá vše pro to, aby potlačil smysluplnou diskusi o ochraně našich dětí a rodin.

Není to samozřejmě poprvé (a jsem si jistý, že ani naposledy), kdy některá z našich politik čelí liberálnímu tažení. V roce 2016 se nás bruselská byrokracie snažila přimět ke změně naší přísné migrační politiky a ochrany hranic, abychom uvolnili cestu statisícům nelegálních migrantů bez dokladů, kteří se tak rádi dostali do Německa a dalších západoevropských zemí. Tehdy jsme vyhlásili referendum o migraci, ve kterém 98 procent voličů migrační politiku Bruselu odmítlo.

I v tomto případě již referendum proběhlo a jeho výsledky prostě nelze zpochybnit: přibližně 4 miliony lidí vyjádřily přání chránit naše děti za každou cenu a maďarská vláda, stejně jako již mnohokrát předtím, půjde do krajnosti, aby zajistila respektování zájmů našich občanů.

Mám jednoduchou otázku: kolik z těch politických stran zastoupených poslanci Evropského parlamentu, kteří hlasovali pro připojení se k případu EK, by mělo odvahu položit tyto otázky týkající se sexuální výchovy dětí voličům ve svých domovských zemích?

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail