Z Evropy do USA: poučte se z naší „katastrofy“ se zelenou energií v hodnotě 800 miliard dolarů.

„Jediné, co jsme udělali, je, že jsme dramaticky zvýšili náklady spotřebitelů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

Z Evropy do USA: poučte se z naší "katastrofy" se zelenou energií

Zatímco prezident Biden pokračuje v investování miliard dolarů do „obnovitelných“ zdrojů energie a zároveň omezuje těžbu ropy a zemního plynu v USA, ekologický přechod v Evropě se nouzově zastavil.

Německo a další země znovu otevírají uhelné elektrárny a dávkují energii, aby se vyhnuly výpadkům v zimě, jak uvádí bývalá reportérka CBS News Sharyl Attkissonová v nadcházejícím díle pořadu „Plná míra“.
V Londýně se zeptala jednoho z evropských lídrů, co by se USA mohly od Evropy naučit.

V úryvku z rozhovoru, který bude odvysílán v neděli, uvedl: „Evropa je v oblasti ekologického přechodu mnohem dál“. „Utratili jsme mnohem více, naučili jsme se mnohem více.
„Náš experiment byl katastrofální.“

Přibližně od roku 2008 vynaložila Evropa na dotování obnovitelných zdrojů energie téměř 800 miliard dolarů.
„Náklady neklesly, nemáme zelený průmysl,“ řekl. „Jediné, co jsme udělali, je, že jsme dramaticky zvýšili náklady spotřebitelů.“

Podívejte se na výňatek z rozhovoru:

Agentura Reuters v pátek informovala, že německá vláda plánuje od 1. prosince uvalit 90% daň na neočekávané zisky elektrárenských společností. Zdroje z ministerstva hospodářství uvedly, že z těchto příjmů bude částečně financován strop na ceny energií, který vstoupí v platnost příští rok.

Deník Wall Street Journal na začátku týdne uvedl, že podle bruselského think tanku Bruegel oznámily vlády v celé Evropě 696 miliard dolarů na výpomoci a dotace, aby zmírnily břemeno prudce rostoucích cen energií.

Minulý měsíc varoval veterán mezinárodní žurnalistiky Michael Yon, že evropská energetická krize – kterou přičítá globalistickému programu rychlého přechodu od ropy a zemního plynu k zelené energii – povede k hladomoru a mrazu na celém kontinentu.

V srpnu průzkum ukázal, že vzhledem k tomu, že účty za energii se v říjnu zvýší o 80 %, téměř čtvrtina dospělých v Británii uvedla, že tuto zimu vypne topení.
Britský vládní energetický regulátor Ofgem ten měsíc oznámil, že roční účet za vytápění průměrné domácnosti vzroste v říjnu z 1 971 liber na 3 549 liber. V amerických dolarech to znamená nárůst z přibližně 2 300 na 4 140 dolarů.

V květnu dva evropští představitelé na zasedání Světového ekonomického fóra ve švýcarském Davosu označili rekordní ceny plynu za součást „bolestivého“ období „přechodu“ na alternativní zdroje energie, kterému by se nemělo bránit. Opakovali slova prezidenta Bidena, který těsně před Davosem řekl, že bolest u pump je součástí „neuvěřitelného přechodu“ americké ekonomiky od ropy a zemního plynu.

„[Pokud jde o] ceny plynu, procházíme neuvěřitelným přechodem, který probíhá a který, dá-li Bůh, až skončí, budeme silnější a svět bude silnější a méně závislý na fosilních palivech, až to skončí,“ řekl Biden novinářům.

Před rokem dospěla analýza agentury Reuters k závěru, že nižší než očekávaná výroba větrné energie byla hlavním faktorem, který způsobil zvýšení cen a donutil dodavatele vrátit se k uhlí a zemnímu plynu.
„Slovo, které mě napadá, je nihilismus,“ řekl v září v rozhovoru pro FOX Business Michael Shellenberger, energetický expert a zakladatel skupiny Environmental Progress.

„Máte lidi, kteří otevřeně požadují, aby se dělalo více stejných věcí, které vlastně krizi způsobily,“ řekl.

„To je to, co vidíte. Říkají: ‚Pojďme dělat více nespolehlivé energie‘. Je to známka narušeného člověka, který se stále věnuje iracionálním aktivitám, které jsou zjevně sebedestruktivní, a toto chování vidíme na masové úrovni.“

Podle Shellenbergera by Evropa měla být „varováním pro USA, že bychom neměli jít jejich cestou“.