Volební podvody v Illinois až 20 let nazpět: Hlasy byly odevzdávány i za nevoliče, hlasovali duchové, jiné hlasy byly naopak „ztraceny“

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

14.1.2024

Ani více než tři roky po silně manipulovaných volbách v roce 2020 nekončí shromažďování jasných důkazů o volebních podvodech v různých státech USA. Tyto snahy se dosud upínaly zejména k tzv. „swing states,“ což jsou státy, které nejsou tradičně republikánské či demokratické, výsledky jsou v nich pokaždé jiné.

Kontroly však nyní probíhají i ve státech, které mají ustálené volební zvyklosti. A zjištění, ke kterým výzkum dochází, jsou šokující, protože podle všeho dochází k masivním manipulacím již dlouhé roky.

Příkladem je Illinois, podle volebních záznamů preferující demokraty, nicméně, jak se nyní ukázalo, tak volit tam měli i jedinci, kteří u voleb vůbec nebyli nebo „duchové“ – tedy byly zde jakési hlasy navíc, jako kdyby se náhle zvýšil počet obyvatel státu o víc než půl milionu.

Mohlo tak jít o imaginární hlasy či hlasy dávno mrtvých lidí, případně občanů, kteří se již ze státu odstěhovali a ve skutečnosti hlasovali jinde.

Kontrola několika voleb nazpět také ukázala, že volila spousta nevoličů – a naopak, někteří lidé, kteří se voleb zúčastnili, měli záznam, že nevolili. A to přesto, že se voleb účastnili, ale očividně hlasovali „špatně.“

Bonusem navíc je, že se do analýzy voleb celé roky nazpět pustili odborníci na slovo vzatí, kteří celý život pracují v oboru „lidských zdrojů,“ statistik a počítačových analýz. O to věrohodnější jsou i jejich závěry.

Manželský pár z Illinois, Jodie a Ken Zitkovi, vytvořili skupinu znepokojených občanů, kteří analyzovali databázi voličů ve státě Illinois. Zjistili závažné nesrovnalosti, které jsou podrobně popsány ve formální stížnosti podané 21. prosince Bernadette Matthewsové, ředitelce volební komise státu Illinois.

Zde jsou některá z jejich zjištění po téměř 2 000 hodinách analýzy…

  • Před uzavřením federální lhůty pro uchovávání 22 měsíců chybělo nebo bylo z údajů o voličích v Illinois vymazáno více než 300 000 hlasů z voleb v roce 2020.
  • Během čtyř let se ve skutečnosti počet obyvatel státu Illinois snížil o 150 000, zatímco počet voličů se zvýšil o 650 000.
  • Více než 2,5 milionu lidí hlasovalo před datem registrace.
  • Více než 230 000 registrací vykazuje zdánlivě nelegální nebo nelogická data registrace.
  • Z 8,9 milionu registrací došlo k více než 4 milionům zjevných porušení registrace.

Tahle dvojice není obyčejná dvojice volebních detektivů. Ken je již 28 let datovým analytikem, DBA a architektem MSSQL, spolupracuje se společnostmi z žebříčku Fortune 500 a Jodie pracuje s „lidskými daty“ a analytikou od poloviny 90. let ve velkých podnikových prostředích.

Je odbornicí na danou problematiku v oblasti integrovaných systémů řízení pracovišť.

Mohli si prohlédnout kopii seznamu voličů volební komise státu Illinois, když pracovali pro kandidáta do Senátu USA. Pár také provedl neformální studii historie hlasování v Illinois, která začala, když se rozhodli zkontrolovat své vlastní záznamy.

Byli šokováni, když zjistili, že jejich historie ukazuje hlasy odevzdané ve třech volbách v polovině volebního období, zatímco oni nikdy nehlasovali ve volbách v polovině volebního období.

Ken sice hlasoval v prezidentských volbách v roce 2008, ale nic nenasvědčovalo tomu, že by hlasoval.

Od dubna do června 2022 se mohli setkat a posadit se s více než 1 300 obyvateli Illinois po celém státě a – s jejich souhlasem – přezkoumat jejich 20letou historii hlasování. Odhalili více než 57 % nesrovnalostí, včetně:

  • hlasy odevzdané v době, kdy volič nehlasoval
  • chybějící hlasy, když hlasovali
  • voliči se zaregistrovali a hlasovali na adresách, kde nebydlí
  • registrace s nelogickými daty registrace

Nejvíce šokující ze všeho je, že 11 % voličů, s nimiž vedli rozhovory, odevzdalo svůj hlas ve volbách, kterých se ve skutečnosti vůbec nezúčastnili.

Jodie vysvětlila, jak voliči reagovali, když viděli zjevné chyby ve svých osobních hlasovacích datech.

„Byla to docela emocionálně vyčerpávající zkušenost. Když se dostavila realita, řada lidí se viditelně třásla, několik jich uronilo slzu nebo dvě. Vzpomínám si na jednoho konkrétního mladého muže, kterému bylo něco málo přes 30 let. Když jsme se ho zeptali, jestli chce zprávu o historii, trval na tom, že ji nepotřebuje vidět, protože zná svou historii.

Poté, co viděl, jak několik dalších lidí dostává své zprávy s šokujícími výsledky, konečně požádal, aby mohl vidět ty své. V jeho případě mu chyběl hlas z roku 2020, byl tak rozzuřený, že zčervenal, stál tam asi 30 minut a opakovaně nevěřícně kroutil hlavou. Myslím, že řekl jednu nebo dvě sprosté nadávky.“

V červenci 2022 se dozvěděli o New YorkCitizens Audit – podobné skupině znepokojených občanů, kteří zkoumali seznamy voličů. Spojili se s generální ředitelkou NYCA Marly Hornikovou a jejím datovým týmem.

Na konci jara 2023 se spojili s newyorskou organizací a strávili dalších 2 500 hodin zkoumáním dat z Illinois. Od té doby Horniková vytvořila  národní skupinu United Sovereign Americans (Sjednocení suverénní Američané) a spolupracuje s více než 25 dalšími státy na kontrole platnosti voleb.

Tým z Illinois prezentoval svá data městům a okresním volebním komisím po celém státě a žádal zvolené představitele, aby podepsali jejich rezoluci. Plánují také podat federální žalobu. Illinoiská pobočka United Sovereign Americans hledá dobrovolníky v každém okrese státu, kteří by se chtěli zapojit do kontroly ovlivňování amerických voleb.

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *