Vláda Nového Zélandu informovala WHO, že nesouhlasí s dodatky Mezinárodních zdravotnických předpisů

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

29.11.2023

Již před pár dny zaslali výhrady proti změnám Mezinárodních zdravotních předpisů do WHO i z Estonska, nicméně v tomto případě se jedná o výhrady poslanců a ne oficiální vlády.

Estonský odpor k diktatuře WHO tak zřejmě nebude akceptován, protože WHO respektuje pouze výhrady vlád.

A v EU je to o to problematičtější, že všechny členské země již souhlasily s tím, že za ně bude vše stran dokumentů WHO vyřizovat EU.

Žádná vláda v rámci 27 členských zemí EU tak zřejmě nebude mít možnost zaslat výtku bez souhlasu EU.

Nicméně Nový Zéland naštěstí nepodléhá diktátu fašistické EU, takže výhrada tamní vlády, která převzala moc jako nástupce vládní strany nechvalně známé Jacindy Ardernové, by měla být platná.

I když ji Nový Zéland posílá na poslední chvíli, stále by to měla stihnout v rámci daného termínu. Počítají se totiž jen ty výhrady vlád členských zemí, které budou do WHO doručeny do 1.12.2023.

Nově složená novozélandská vláda se už nehodlá nechat tlačit rezolucemi OSN ani Světovou zdravotnickou organizací.

Podle koaliční dohody se stranou New Zealand First provede nová vláda „Test národního zájmu“ před přijetím jakýchkoli dohod od Organizace spojených národů nebo navrhovaných změn Mezinárodních zdravotnických předpisů od Světové zdravotnické organizace.

Za tímto účelem se vláda Nového Zélandu musí do 1. prosince 2023 „vyhradit proti“ navrhovaným změnám mezinárodních zdravotnických předpisů.

V pátek středopravicový National podepsal koaliční dohody s libertariánským ACT New Zealand a New Zealand First, které těmto třem stranám umožnily sestavit vládu, čímž skončilo šest let levicových vlád na Novém Zélandu.

Generální guvernérka Nového Zélandu Cindy Kiro, která zastupuje britského panovníka krále Karla III. jako hlavu státu, včera jmenovala vůdce Národní strany Christophera Luxona jako 42. premiéra Nového Zélandu spolu s ministry jeho kabinetu ve Wellingtonu.

Očekává se, že parlament se sejde příští týden a začne pracovat na nových politikách.

V pátek, nastupující vláda zveřejnila své koaliční dohody, které načrtly řadu politických plánů. Koaliční smlouvu mezi Novozélandskou národní stranou a ACT New Zealand si můžete přečíst ZDE a mezi Novozélandskou národní stranou a New Zealand First ZDE.

Podle koaliční dohody s New Zealand First je jednou z nejnaléhavějších otázek, kterou musí nová vláda ihned řešit, to, že vláda řekne úředníkům, aby nesouhlasili s žádnými změnami politiky, které navrhuje Světová zdravotnická organizace („WHO“). Koaliční smlouva říká:

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *