Více než 20 000 civilních obětí po celém světě z amerických vojenských dronů

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

15.2.2023

Nad Afghánistánem, Pákistánem, Irákem, Jemenem, Somálskem a mnoha africkými zeměmi neustále krouží sledovací drony naložené raketami a bombami

V dubnu 2001 se špionážní letoun US Navy EP-3E Aries II srazil s čínskou stíhačkou poblíž čínského ostrova Hainan. Zřítilo se čínské letadlo. Pilot zemřel. Poškozené americké letadlo muselo nouzově přistát na vojenském letišti Lingshui v Hainanu. Americké špionážní lety probíhaly dvakrát týdně, 12 hodin podél čínského pobřeží. USA chtěly prozkoumat, jaké vojenské vybavení Čína má, jaké rakety, lodě a radarové systémy.

Kromě toho se již v roce 2001 objevily zprávy, že Spojené státy plánují nasazení dalších špionážních systémů. Mimo jiné i bezpilotní špionážní letoun „Global Hawk“. „Multi-mission-platform“ (multi-purpose platform) pro 24hodinové použití a „common widebody multi-mission“ – letadlo Mimochodem americké
špionážní letadlo zachycené přes Hainan bylo přivezeno zpět do USA lodí z Číny a o něco později – rozčleněné na jednotlivé části. (zdroj a další)

Tchaj-wan srpen 2022: Horečné napětí panovalo také během návštěvy Nancy Pelosiové na Tchaj-wanu v srpnu 2022. Předseda americké Sněmovny reprezentantů odcestoval na ostrov uprostřed masivních protestů z Pekingu. Během návštěvy obletělo průzkumné letadlo Awacs a špionážní letadlo RC-135.

Na konci roku 2022 došlo na Tchaj-wanu k další eskalaci: čínské vojenské letadlo přinutilo podezřelé americké špionážní letadlo provést úhybné manévry. Washington hovořil o stále nebezpečnějším chování čínských vojenských letadel. K incidentu, který zahrnoval stíhačku J-11 čínského námořnictva a letoun RC-135 amerického letectva, došlo 21. prosince, uvedla americká armáda v prohlášení. Čína v minulosti opakovaně prohlásila, že USA posílající lodě a letadla do Jihočínského moře míru neprospívají.

Září 2022: Americká špionážní letadla obíhají Kaliningrad. V ruské enklávě Kaliningrad, která leží mezi Polskem a Litvou, se nachází důležité uložiště jaderných zbraní. Podle expertů na jaderné zbraně bude zařízení fungovat jako šablona, ​​která bude zásobována hlavicemi v případě krize. I to může být důvodem přeletů amerických špionážních letadel nad Kaliningradem. Americký zpravodajský expert cituje Business Insider, že lety kolem Kaliningradu jsou neobvyklé, ale samy o sobě nejsou alarmující. Poukazovali by na „zvýšený zájem“ o ruská vojenská aktivity ze strany USA.

Srpen 2014: Americké špionážní letadlo na útěku před ruskou armádou narušilo švédský vzdušný prostor. Nejméně jeden ruský stíhač se zvedl nad severním Baltským mořem během odposlouchávacího útoku na ruskou armádu a donutil americký letoun provést manévr. Podle amerických zpráv mělo americké špionážní letadlo zachytit ruskou armádu z mezinárodního vzdušného prostoru. Bylo zaznamenáno a sledováno ruským pozemním radarem, protože se zvedl nejméně jeden stíhací letoun.

2014: Ruská a americká vojenská letadla se pravidelně setkávají, například nad Aljaškou. To však málokdy vede k provokacím. Naposledy došlo v dubnu k incidentu, kdy se ruská stíhačka přiblížila nad mořem mezi Japonskem a Ruskem k podezřelému americkému špionážnímu letadlu.

Je roztomilé, když to USA dělají:

“Americké letectvo vyvinulo balóny vybavené kamerou a létalo s nimi nad zeměmi sovětského bloku pod rouškou meteorologického výzkumu.”

V Kábulu v Afghánistánu se každodenní život odvíjel pod bedlivým dohledem sledovacího balónu připojeného k vojenské základně. Špionážní balóny se stávají součástí afghánské krajiny a vyvolávají neklid (zveřejněno v roce 2012)

Obrovské heliové balóny s kamerami na palubě, které jsou levnější a snadněji se používají pro sledování než drony, se setkaly se smíšenými reakcemi Afghánců. (ZDROJ)

Kromě toho je po celém světě údajně více než 22 000 civilních obětí v důsledku dronových útoků americké armády. Cílené zabíjení je součástí nové válečné strategie. K tomu slouží drony (Unmanned Aerial Vehicles, UAV); zejména ozbrojené drony, jako je MQ-1 Predator nebo jeho nástupce MQ-9 Reaper.

Bez výjimky jsou vybaveny kamerami s vysokým rozlišením, které poskytují obraz ostrý jako břitva. Nabití střelami Hellfire a laserem naváděnými bombami krouží nad Afghánistánem a Pákistánem, Irákem, Jemenem a Somálskem a Libyí. Jsou ovládány z USA pomocí joysticku.

Z leteckých základen v USA piloti stíhaček obsluhují asi 160 dronů Predator a Reaper a také velké množství neozbrojených průzkumných dronů. 40 strojů je neustále ve vzduchu – 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Nezbytnou roli v tom hraje americká základna v Ramsteinu. Odborníci předpokládají, že v Ramsteinu existuje přenosová stanice, která vysílá signály do USA. To by mělo americkým pilotům ve Spojených státech umožnit ovládat bojové a sledovací drony například na Blízkém východě a v dalších zemích.

1 reply
  1. aamatre
    aamatre says:

    Už rok na Ukrajine prebieha ŠVO ktorú spustila RF. Bol to jediný možný spôsob ako zabrániť plnohodnotnej vojne na Ukrajine. Banderovské fašistické svine už boli plne pripravené napadnúť DĽR a LĽR, ale RF bola na tento útok pripravená a preto zasiahli skôr ako Banderovské fašistické zvery stihli niečo podniknúť. Teraz po roku je čas aby sa Čína pridala do tohto ťaženia za lepší svet a nový svetový poriadok. Čína by mala teraz urobiť ŠVO na Taiwan. Čína by si mala zobrať späť to čo je bolo dané od Boha!!!

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail