Většina europoslanců hlasovala pro financování hraničních plotů

22.4.2023

A na konci se samozřejmě opět dozvíte jak kdo hlasoval.

Možná vás udivuje, že dal europarlament zelenou výstavbě plotů za peníze z fondů EU v situaci, kdy jasná většina odhlasovala schválení migračního paktu a staronových kvót, které mají za cíl vytvořit multikulturní (a později monokulturní islámskou) Evropu.

Na to je odpověď docela jednoduchá. Pro kvóty totiž hlasovali i europoslanci, kteří pochází ze zemí nejvíce přetížených invazí. tedy například pro ně hlasovali všichni Italové – a to nejen otevření vítači, ale i partaje od Meloniové a Salviniho. A Itálie je velká, co do počtu europoslanců spolu s Francií a Německem nejpočetnější.

Ovšem úplně stejně hlasovali svorně pro kvóty i europoslanci dalších států, které působí jako vstupní body invaze. Tedy ze zemí jako Španělsko, Kypr, Malta nebo Řecko. K tomu si připočtěte všechny vítače z ostatních zemí a kvóty byly odhlasovány bez nejmenších problémů.

Ovšem se zdmi je to úplně jinak. Ty by chtěly i vstupní země, které mají mimo jiné i pozemní hranice. Například zmíněná Itálie má velké problémy na silně přetížených hranicích se Slovinskem, které ploty po nedávném zvolení otevřeně vítačské vlády zbouralo.

To tedy znamená, že pro výstavbu plotů hlasovali i mnozí z těch europoslanců, kteří zároveň hlasovali pro zavedení povinných kvót.

O čem se tedy hlasovalo?

Konkrétně šlo o financování plotů na hranicích EU. Připomínám, že EU dlouhodobě odmítá financovat hraniční ploty, což byl důvod proč se nyní k této otázce hlasovalo.

Většina europoslanců tak odhlasovala, že EU musí ze svých fondů uvolnit prostředky na výstavbu hraničních zdí a plotů, což by mělo jejich výstavbu usnadnit.

Ve středu tuto variantu podpořilo 322 poslanců, 290 hlasovalo proti a 20 se zdrželo hlasování (hlasování č. 21). Pro výstavbu plotů hlasovali prakticky všichni europoslanci z frakcí ECR a ID. Protože však šlo o návrh vedení lidovecké frakce (EPP), hlasovala pro ploty i většina lidovců, i když mnozí jinak hlasovali pro migrační pakt.

A jak hlasovali čeští a slovenští europoslanci?

V případě českých europoslanců hlasovala drtivá většina pro výstavbu plotů, proti byli zejména Piráti, od nichž je to očekávané:

Pro výstavbu hraničních plotů hlasovali: Tošenovský, Vondra, Vrecionová, Zahradil, Blaško, David, Polčák, Pospíšil, Šojdrová, Zdechovský, Charanzová, Hlaváček, Knotek, Kovařík

Proti výstavbě plotů hlasovali: Maxová, Gregorová, Kolaja, Peksa

Zdrželi se: Niedermeyer

To Slovákům se výstavba plotů příliš nezamlouvá, pro financování plotů hlasovalo jen 5 europoslanců:

Pro výstavbu plotů hlasovali: Jurzyca, Bilčík, Lexmann, Pollák, Štefanec,

Proti výstavbě plotů hlasovali: Radačovský, Uhrík, Hojsík, Wiezik, Beňová, Hajšel

Zdrželi se: Ďuriš Nicholsonová

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *