Velká Británie: Woke banka NatWest říká zákazníkům, aby přestali jíst maso a začíná sledovat jejich uhlíkovou stopu

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

4.11.2023

Měření uhlíkové stopy by mělo být v budoucnu součástí systému sociálních kreditů. Po sloučení digitální identity (ID) s digitální měnou (CBDC) se začne zřejmě právě skrz banky sledovat, zač utrácíte své peníze.

Tabu bude zejména maso a další živočišné produkty, pohonné hmoty a cestování. Na základě vašich nákupů a celkových návyků vám pak bude vypočítávána uhlíková stopa. Bude-li příliš dlouhá, pak vám budou další nákupy zablokovány, případně zaplatíte vyšší uhlíkovou daň.

Vše se samozřejmě naplno rozběhne v momentě, kdy bude zrušena hotovost, k čemuž již společnost po celém světě postupně spěje.

Banka ve Velké Británii – ne náhodou tatáž, která před časem zrušila účet otci Brexitu Nigelu Farageovi za jeho politické názory – dala nyní otevřeně najevo, že tuto agendu plně podporuje.

Online funkce NatWest říká zákazníkům, aby přestali jíst maso, a začala prohledávat jejich účty, aby si spočítala jejich uhlíkovou stopu.

Mobilní aplikace banky využívá transakční data k vydávání doporučení ke snížení produkce uhlíku v rámci svého nového „Carbon Footprint Trackeru.“

Dokonce navrhla, aby si zákazníci staré oblečení přešili místo nákupu nového oblečení a aby vyměnili skutečné mléko za rostlinné alternativy.

Mobilní aplikace NatWest umožňuje zákazníkům přejít z „mých výdajů“ na „moji uhlíkovou stopu.“

NatWest informuje zákazníky o dopadu nákupu.

Jedna zpráva z aplikace zněla: „Pokud utratíte 15 liber za šaty v obchodě na hlavní ulici, mohlo by to znamenat stopu 16 kg CO2.“

Zákazníci dostávají měsíčně personalizované skóre uhlíkové stopy v kilogramech CO2.

Zpráva v aplikaci dodala: „Průměrná měsíční uhlíková stopa Spojeného království je přibližně 1 000 kg CO2.“

„Abychom pomohli snížit dopad změny klimatu, vědci doporučují, abychom do roku 2030 usilovali o to, aby naše uhlíková stopa činila přibližně 180 kg.“

Navrhované změny jsou rozděleny do různých oblastí výdajů, jako je doprava, potraviny, účty a nakupování, a každá z nich má své vlastní personalizované hodnocení uhlíkové stopy na základě toho, jak zákazník v daném měsíci utratil své peníze.

Společnost NatWest, která je po finančním krachu v roce 2008 z 36,8 procenta vlastněna daňovými poplatníky, vyvinula tuto funkci prostřednictvím novozélandské technologické firmy Cogo.

Cogo nabízí retailovým bankám „osobního manažera uhlíku“ pro zákazníky, jak odhalily webové stránky společnosti.

Bývalá výkonná ředitelka společnosti NatWest Alison Rose, která rezignovala na svůj post po skandálu Nigela Farage s debankingem, již dříve uvedla, že tato funkce „umožní našim zákazníkům pochopit jejich uhlíkový dopad.“

Software pro sledování uhlíku používá také Santander  a Cogo a TSB tuto funkci vyzkoušela, ale v červenci se rozhodla od ní upustit.

Mluvčí společnosti NatWest řekl: „Zákazníci nám říkají, že chtějí podniknout kroky k udržitelnějšímu životu a zároveň ušetřit peníze na věcech, jako jsou účty za energii, ale ne vždy vědí, kde začít.

Carbon Footprint Tracker je volitelná funkce v naší aplikaci, která pomáhá zákazníkům vidět uhlíkový dopad jejich výdajů na agregované úrovni a poskytuje tipy a návrhy, jak je snížit a také jim pomáhá ušetřit peníze.“

zdroj

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *