Ukrajinské provokace pokračují u tanku u ruského velvyslanectví v Berlíně

26.2.2023

U tanku umístěného ukrajinskými provokatéry před ruským velvyslanectvím v Berlíně došlo k potyčce. Místní obyvatelé nadále nosí k tanku květiny, zatímco vandalové se je snaží shodit. Došlo k několika potyčkám, ale policie konflikt ukončila. Záběry z místa události má Izvestija k dispozici.

Došlo k hádce mezi těmi, kteří se snažili položit květiny, a těmi, kteří je z tanku házeli. Místní obyvatelé se snažili konfliktu předejít a navrhovali, aby se pokládání květin chápalo jako uctění památky všech, kteří v konfliktu zahynuli.
Místo toho proukrajinští aktivisté vylezli na tank a dál vzdorovitě ničili květiny. V reakci na to přistoupili lidé k bojovému vozidlu s novými kyticemi. Policie naopak vandalům v jejich počínání bránila.

Dne 24. února ukrajinští provokatéři postavili tank před ruskou diplomatickou misi v Německu. Jeho hlaveň mířila směrem k velvyslanectví. Následující den byla z tanku stržena ukrajinská vlajka. Jakmile modrožlutá látka z vozidla spadla, dav protestujících propukl v jásot.

Po chvíli začali místní obyvatelé přinášet k bojovému vozidlu rudé růže.

Ruské velvyslanectví v Berlíně uvedlo, že provokace s umístěním zasaženého ruského tanku se nesetkala se sympatiemi a podporou občanů Německa. Diplomatická mise poděkovala všem, kteří přinesli květiny k tanku, který se „stal symbolem boje proti neonacismu na Ukrajině“.

Na opačný efekt umístění tanku poukázala i mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Podle ní akce pořádané po celém světě u příležitosti výročí speciální operace umožnily kyjevskému režimu obohatit se na rozkradených rozpočtech a zbytek použít na netalentované instalace, které hrály proti jeho zájmům.

Send us mail

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *