Takový běžný víkend v Evropě

Minulý čtvrtek jsme se na Twitteru dozvěděli o Annecy. Z místa incidentu kolovalo strašné video, na kterém je zachycen Syřan útočící nožem na malé děti.  Pomyslíte si ,,Jak to s tou migrací v Evropě vlastně je?“

Když začnete pátrat na internetu, zjistíte, že den předtím musela být v Brémách přivolána SEK (Speciální zásahová jednotka), protože do centra města vtrhl Syřan s 45centimetrovým nožem a ohrožoval policisty (zde). Ten samý den jste se mohli dočíst o incidentu ve Švédsku, kde irácký gangster pod vlivem drog zabil jedenáctiletého cyklistu. Vzhledem k tomu, že mu bylo po vstupu do země uděleno občanství, nemohl být deportován (zde).

Během pátku jste mohli zaznamenat video z incidentu v italském městě Forli, kde na sebe uprostřed centra města útočili lidé arabského původu sekerami (video zde).

Googlíte dál. V jihozápadním Německu nějaký Eritrejec rozčtvrtil jiného Eritrejce a pohodil ho v pytlích na odpadky v lese (zde). Ve městě Dortmund zase čtyři mladíci černé pleti ve vlaku sexuálně obtěžovali dvě dívky (11 a 14 let) a údajně je nutili, aby se před nimi svlékaly (zde). Dočtete se také o muži z Mali žijícím ve Francii, který se pokusil znásilnit 32letou příslušnici městské policie. ,,Ano, pokusil jsem se jí znásilnit. Ale tolik povyku kvůli ženě? Vždyť jsem nikoho nezabil,“ řekl během výslechu (zde).

Dozvědět se můžete i o případu z Řecka, kde 22letý Řek zachránil 17letou dívku před znásilněním čtyřmi egyptskými uprchlíky (zde). Ve Frankfurtu, v ubytovně pro uprchlíky, ubodal 32letou ženu její 39letý partner. Svědky tohoto krvavého činu byly patrně i děti (zde). V Innsbrucku udeřil 13letý Afgánec 39letého může, ten skončil v umělém spánku (zde). Ve francouzském Sézanne musela být povolána speciální jednotka, jelikož došlo ke rvačce mezi Somálcem a dvěma Syřany, při níž první z nich napadl druhého nožem (zde). V okolí frankfurtského nádraží čtyři Afghánci napadli nožem sedmnáctiletého mladíka (zde).

Ve Středozemním moři se Syřané, Iráčané a Afghánci pokusili unést tureckou loď „Galata Seaways“ poblíž Neapole, protože se jim nelíbilo, že loď míří místo do Itálie do přístavu ve Francii (video zde).

V sobotu jste se mohli dozvědět o střelbě z AK47 na jihu Stockholmu, při níž zemřel patnáctiletý mladík a tři lidé byli zraněni. Švédsko se stalo epicentrem násilí mezi různými skupinami migrantů (zde), (video). V dalším švédském městě Solna, došlo ke střelbě na dětském hřišti, byli zastřeleni dva lidé (zde). Když už mluvíme o Švédsku: V této souvislosti jste se mohli dočíst o případu devatenáctiletého Somálce, který uprchl z nápravného zařízení, do něhož byl umístěn poté, co vraždil. Na útěku se dopustil další vraždy.

Na dětském hřišti v Berlíně byl zadržen Syřan se 100 000 eury v hotovosti. To je částka, kterou máte stěží na účtu, natož v hotovosti (zde). V Irsku se počet uprchlíků meziročně zvýšil o 960 procent, dokonce by mohlo být uspořádáno referendum týkající se migrace (zde).

Nejspíš si říkáte ,,Docela divoký víkend v Evropě!“ Ačkoliv nejste xenofob a vždy jste se považovali spíš za člověka kosmopolitního, asi se neubráníte pocitu, že spousta těchto pachatelů pochází z Afriky nebo Blízkého východu…

Některé kriminální činy – jako například pobodání, útoky mačetou, rvačky gangů, skupinová znásilnění, sexuální násilí obecně – jsme znali jen ze seriálů. Byly velmi vzácné. K takovému druhu kriminality totiž nedochází ve všech státech. Například v Polsku byl minulý víkend klidný.

A co na to politici?

Jacopo Morrone (Italský poslanec, Lega per Salvini Premier) například řekl: ,,Je třeba si uvědomit, že určité kultury se od té naší značně liší. Kriminalita cizinců roste.“

Éric Zemmour (francouzský novinář, spisovatel a kandidát na prezidenta) uvádí, že ve Francii nyní dochází ke 120 až 140 útokům nožem denně, zatímco v 60. letech to byly pouze 3 až 4 útoky. Jenže věří mu někdo, když se o něm všude píše jako o krajně pravicovém populistovi? (video zde). Na druhou stranu si spousta lidí asi řekne: ,,Co když má ten pán přece jen pravdu?“ Protože kdyby ji skutečně měl, tak by to znamenalo, že je v háji i Německo. Navíc případy z Německa a Rakouska skutečně nasvědčují tomu, že na tom něco bude.

Když se přihlásíte na Twitter, dozvíte se další věci. Například o zásahu v Severním Porýní-Vestfálsku, při kterém bylo během jedné noci zabaveno 46 nožů, a to na celém území Severního Porýní-Vestfálska (zde). Pokud ale hledáte nějaké německé politiky s podobným postojem, jako mají Morrone a Zemmour, vyhledá vám to ministryni vnitra za SPD, která sice chce zakázat nože ve vlacích, ale odmítá kontroly na hranicích.

Vás nejspíš incident v Annecy zaskočil, jenže u politiků „demokratického středu“ marně hledáte nějaké rozumné vyjádření nebo soucit. Místo toho se rozhořel spor o to, zda je azylový balíček, který pozastavuje právo na azyl, „ostudný“. Všimněte si, že lidé, kteří jsou zastánci migrace a podporovateli lidských práv všeho druhu, se k těmto případům téměř nevyjadřují. Co se to sakra s Evropou děje?

Tohle všechno vyvolává otázku,  kterou stranu bychom měli vlastně volit, pokud nechceme, aby se incidenty, jako byl ten v Annecy, opakovaly. Existují samozřejmě desítky dalších kriminálních případů, toto je jen výběr z hroznů, který asi nejlíp popisuje současnou evropskou realitu (zde).

Převzato z autorova Twitteru

1 reply
  1. aamater
    aamater says:

    Toto u nás na Slovensku nepotrebujeme. preto by sme mali okamžite vystúpiť z fašistickej EU!!! Inak Slovensko neochránime. A tým pádom ani sami seba a naše rodiny. Vraj všetci patria na psychiatriu, Ja by som skôr povedal, že tam patria naši politici!!!

    Odpovědět

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail