, , , ,

Světové ekonomické fórum šíří dezinformace o klimatu a odmítá otevřenou vědeckou debatu s CLINTELem

Světová deklarace klimatu

26. ŘÍJNA 2022         V srpnu zveřejnilo Světové ekonomické fórum (dále jen „WEF“) výzvu k tomu, aby umělá inteligence zvládala online škody a dezinformace, což vyvolalo rozruch na sociálních sítích. Ve skutečnosti je WEF samotným poskytovatelem dezinformací o změně klimatu a měl by se zapojit do otevřené vědecké debaty s CLINTELem o tom, že neexistuje žádná klimatická nouze, uvedla organizace Friends of Science v tiskové zprávě .

Friends of Science Society je nezávislá skupina pozemských, atmosférických a solárních vědců, inženýrů a občanů se sídlem v Kanadě. Slaví 20. rok nabízení poznatků z klimatické vědy. Po důkladném prostudování širokého spektra literatury o změně klimatu dospěla organizace Friends of Science Society k závěru, že hlavním hybatelem změny klimatu je slunce, nikoli oxid uhličitý (CO2).

Climate Intelligence (“CLINTEL”) je nezávislá nadace, která působí v oblasti změny klimatu a klimatické politiky.

„Více než 1100 vědců a učenců souhlasí s tím, že neexistuje žádná klimatická nouze, přírodní faktory jsou nejvlivnější a máme čas se přizpůsobit. Viz  Světová deklarace klimatu “ – CLINTEL

Komentátoři médií a sociálních médií se rychle vrhli na  názor Inbala Goldbergera  zveřejněný WEF dne 10. srpna 2022, který navrhoval použití umělé inteligence (“AI”) k cenzuře škodlivých online dezinformací, ale společnost přátel vědy uvedla, že to není nejdůležitější problém. . Společnost přátel vědy vyzývá WEF, aby se zapojila do otevřené, občanské debaty o jejich dezinformacích o klimatu staromódním způsobem – osobně s  CLINTELem .

WEF se pravidelně zapojuje do dezinformací o klimatu, uvedl Friends of Science s tím, že WEF poskytl Gretě Thunbergové veřejné pódium a velkou pozornost médií ( uveřejněno 25. ledna 2019  a znovu 1. ledna 2020 ) o jejím „Chci, abyste zpanikařili… Náš dům je v ohni“ komentáře.

Gretiny komentáře vyděsily miliony dětí a dospělých po celém světě, ale ve svědectví pro americký Kongres dne 21. dubna 2021 Greta uvedla,  že za jejím komentářem není „žádná věda“ ; byla to jen metafora. WEF ani žádný z jeho zástupů Big Tech a správců mediálních magnátů se v žádném okamžiku neomluvil za to, že vzbuzoval strach v občanech světa.

WEF tvrdí, že je „odhodlána zlepšit stav světa“. Je těžké vidět, jak strašení milionů lidí dosáhne tohoto cíle, řekl Friends of Science.

Dne 20. ledna 2020 CLINTEL, think-tank pro klimatickou inteligenci se sídlem v Nizozemsku,  zaslal dopis Borgemu Brendemu , prezidentovi WEF, ve kterém vyzval k zapojení do problematiky proklamované „klimatické nouze“ a napsal:

„Navzdory vášnivé politické rétorice vyzýváme všechny světové vůdce, aby přijali realitu, že neexistuje žádná klimatická nouze. Je dostatek času využít vědeckých pokroků k dalšímu zlepšování naší společnosti. Mezitím bychom se měli pustit do adaptace; funguje to bez ohledu na příčiny [změny klimatu].“

„Také vás zveme, abyste s námi zorganizovali konstruktivní, otevřené setkání mezi vědci světové úrovně na obou stranách klimatické debaty. Taková událost je v souladu se zdravou a prastarou zásadou, že všechny zúčastněné strany by měly být plně vyslyšeny: Audiatur et altera pars .

Společnost Friends of Science uvedla, že k 17. srpnu 2022, tedy o více než dva a půl roku později, CLINTEL hlásí, že nepřišla žádná odpověď.

Přátelé vědy a CLINTEL vydali v lednu 2020 společné video prohlášení: „ Declaration to WEF – Good News for Greta “ vysvětlující, že strach z klimatické nouze pochází ze  zneužití scénáře známého jako RCP 8.5 .

CLINTEL má prestižní seznam klimatických vědců, vědců a komentátorů klimatu, který zahrnuje více než 1 123 signatářů  Světové deklarace o klimatu . Stručně řečeno, deklarace uvádí, že neexistuje žádná klimatická nouze, že přírodní faktory mají na klima větší vliv než lidské emise a máme čas přizpůsobit se klimatickým změnám, které mohou být teplejší nebo chladnější.

Dne 24. prosince 2021 CLINTEL také vydal  dopis prezidentovi Švýcarska , znepokojený nad statusem „hostitelského státu“, který Švýcarsko udělilo nevolenému, nezodpovědnému, nadnárodnímu WEF dne 23. ledna 2015. V tomto roce byla podepsána Pařížská dohoda. Zdá se, že WEF přijalo poslání prosadit  agendu Planetárního nouzového stavu Římského klubu .

Zpráva WEF o globálních rizicích z roku 2006 uvádí  šok cen ropy a pandemii jako dvě vážná globální rizika; ve  zprávě z roku 2020 WEF odstranila obě ze seznamu rizik a nahradila je změnou klimatu.

Nyní svět zažívá globální šok z ceny ropy a energetickou krizi a snaží se vzpamatovat z pandemie. Miliony lidí čelí energetické chudobě a hladomoru kvůli  pokřiveným energetickým investičním  trhům, z nichž většina je řízena správci WEF jako  Mark Carney, kteří démonizují základní energii.

Aby přiměly občany k dohodě o uhlíkových daních, Švýcarsko a Kanada zavedly programy uhlíkových rabatů, ale  důkazy ukazují , že  většina Kanaďanů nedostává „peníze zdarma“, jak  tvrdil The Atlantic  v lednu 2022, a že uhlíkové daně jsou zátěží k ničemu.

Nedávná práce  Dr. Roye Spencera ukazuje, že není pravděpodobné, že by oteplení do roku 2050 stejně přesáhlo 1,5 °C. Uhlíkové daně jsou zbytečné a pro klima nic nepřinášejí.

Neochota WEF zapojit se s CLINTELem do otevřené vědecké debaty o klimatických změnách naznačuje, že WEF nejedná s „morální a intelektuální integritou je srdcem všeho, co dělá“, jak tvrdí, uvedl Friends of Science.

Zdroj:https://expose-news.com/2022/10/26/world-economic-forum-spreads-climate-misinformation/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *