Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o chemickém terorismu v Kyjevě budou zaslány OPCW

Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o chemickém terorismu v Kyjevě budou zaslány OPCW

15:31 20.08.2022 Zelenského režim, jak bylo uvedeno na ruském ministerstvu obrany, na pozadí vojenských porážek v Donbasu a dalších regionech povolil teroristické činy proti ruskému vojenskému personálu a civilistům s použitím chemických jedovatých látek. Ruské ministerstvo obrany: Důkazy o chemickém terorismu v Kyjevě budou zaslány OPCW© Foto: Alexey Ivanov, obchodní centrum Zvezda Ruské ministerstvo obrany uvedlo, že důkazy o chemickém terorismu ze strany kyjevského režimu budou zaslány Organizaci pro zákaz chemických zbraní. 

Zelenského režim, jak bylo uvedeno na ruském ministerstvu obrany, na pozadí vojenských porážek v Donbasu a dalších regionech povolil teroristické činy proti ruskému vojenskému personálu a civilistům s použitím chemických jedovatých látek . 

„Dne 31. července letošního roku byli ruští vojáci, kteří plnili úkoly v oblasti obce Vasiljevka v Záporožské oblasti, převezeni do vojenské nemocnice se známkami těžké otravy. Na základě vyšetření byla v těle vojáků nalezena jedovatá látka botulotoxin typu B. 

Ruské ministerstvo obrany dodalo, že specialisté z Hlavního výzkumného a zkušebního ústavu vojenského lékařství ruského ministerstva obrany provedli další analýzu, aby zjistili příčiny otravy. Ten jednoznačně potvrdil přítomnost organického jedu umělého původu – botulotoxinu typu „B“.

„Ruská federace v současné době připravuje podklady s výsledky všech provedených analýz o chemickém terorismu sankcionovaném Zelenského režimem. Důkazy o chemickém terorismu ze strany kyjevského režimu budou brzy oficiálně zaslány OPCW prostřednictvím Stálé mise Ruska,“ zdůraznilo ruské ministerstvo obrany.

Ministerstvo obrany RF také poznamenalo, že s přihlédnutím k důkazům o státním terorismu z Kyjeva nyní probíhá vyšetřování otravy šéfa provizorní správy Chersonské oblasti Vladimira Salda bojovými chemickými látkami .

Již dříve se šéf jednotek RKhBZ vyjádřil k reakci Evropy na možnou havárii v jaderné elektrárně Záporoží.

Materiál připravili: Timur Sherzad, Nikolaj Baranov 

ZDROJ:https://tvzvezda.ru/news/20228201524-ubGzQ.html

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *