Protesty francouzských zemědělců proti klimatické politice EU, která likviduje evropské zemědělství

Celý článek si můžete poslechnout v audioverzi zde:

10.12.2023

Jedním z cílů klimatického podvodu, na kterém je založen celý Green Deal EU, je také likvidace zemědělství, která povede k nedostatku potravin a hladu.

V případě, že se dodrží plány EU, dojde k tomu, že Evropa již nebude potravinově soběstačná. Likvidace zemědělství jde samozřejmě ruku v ruce s likvidací průmyslu, který již přestává být díky vysokým cenám energií a uhlíkovým daním konkurenceschopným.

Deindustrializace a likvidace zemědělství má za cíl výrazně snížit životní úroveň většiny Evropanů. V tom kontextu je nepochopitelné, že se stále najde dostatek jedinců, kteří politiku Bruselu podporují.

Již asi rok dochází k mohutným protestům holandských zemědělců, jejichž farmy jsou likvidovány jak vyvlastňováním (to se má týkat asi 3000 zemědělců), tak zaváděním přísných pravidel, například na hnojení, které je výrazně omezováno.

Zároveň v tomto sektoru narůstají i daně a celkově dochází k zavádění regulací, které zničí i ty zemědělce, kteří nebudou vyvlastněni.

V Holandsku už na drastické kroky vlády odpověděli lidé u volebních uren drtivou výhrou Wilderse, jehož strana po celou dobu podporovala farmáře jak na protestech, tak v rámci hlasování v parlamentu.

Podobný efekt budou mít klimatická nařízení i v dalších zemích, kde začíná politika zeleného údělu na zemědělce dopadat plnou silou.

K těmto zemím patří také Francie, kde před pár dny vytáhli nespokojení zemědělci do ulic, ale i před sídlo vlády.

A moc se s tím nepárali…

Francouzští zemědělci házejí hnůj na vládní budovy na protest proti vysokým daním v zemědělském sektoru:

Zemědělci protestují proti zvyšování daní a vyšším nákladům v zemědělském sektoru také blokádami silnic. Přicházející uhlíkové daně, limity dusíku a zákony na vybíjení hospodářských zvířat zdraží potraviny.

Došlo také ke střetům s policií. Zde hází vejci:

Jedna z organizací, která protesty vede, uvedla, že demonstrace budou pokračovat, dokud vláda neposkytne francouzskému zemědělství všechny prostředky, které mu v budoucnu umožní plně se zapojit do potravinových, energetických a environmentálních záležitostí.

Jisté je, že tyto protesty jsou jen začátek. Brzy budou následovat další – a to nejen ve Francii…

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *