ZDROJ

Když před několika týdny generál a vysoká figura českých tajných služeb Andor Šándor jako v teleshoppingu Horsta Fuchse nabízel českým občanům podzemní bunkry, většina českých médií se mu smála a dělala s i z něj blázny. Ne však u nás na Aeronetu. Konceptuální gramotnost nejde koupit na krámu jako rohlíky, vyžaduje to studium tlustých knih a vytvořené sítě informačních zdrojů a kontaktů, ze kterých je možné čerpat informace.

A mnoho lidí z oblasti tajných služeb disponuje informacemi v dostatečném předstihu. Všude v Evropě létají jako ztřeštěná neustále vojenská letadla a vrtulníky, doslova probíhají po celé Evropě manévry, jako kdyby válka nebyla na Ukrajině, ale už v celé Evropě. Bylo předčasné nabízet v televizi bunkry českým občanům? Ne, nebylo. A podle našeho názoru už pro mnoho lidí může být na bunkry dokonce pozdě. Došlo totiž k něčemu, co pouze potvrzuje, že jaderná válka v Evropě je blíž, než by si někdo mohl myslet.

VIDEO: https://rumble.com/v1882n1-polsk-europoslanec-vyzval-zpad-aby-pedal-ukrajin-jadern-hlavice-proti-rusku.html

Mohli se o tom v sobotu přesvědčit diváci ukrajinské internetové televize Espresso [1], která měla rozhovor s polským europoslancem a delegátem [2] evropského výboru pro vztahy se Spojenými státy, křesťanským demokratem a členem nejsilnější evropské parlamentní frakce – Evropské lidové strany, a bývalým ministrem zahraničí Polska ve vládě Donalda Tuska v letech 2007 až 2014, Radoslawem Sikorským. Ten totiž v rozhovoru s moderátorem Antonem Borkovským prohlásil, že vzhledem k tomu, že Rusko porušilo Budapešťský protokol o garancích hranic Ukrajiny z roku 1994, by měly garanti této smlouvy, tedy USA a Velká Británie, předat Ukrajině jaderné hlavice, aby se země mohla bránit ruské agresi.

Pokud Ukrajina dostane jaderné zbraně, nebude už žádná Ukrajina. A žádná Evropa…

Moderátorovi po tomto výroku doslova spadla brada, protože i zjevně on byl šokován tímto výrokem. Předání jaderných zbraní Ukrajině ze strany USA a Velké Británie by totiž Moskva vyhodnotila jako agresi NATO proti Ruské federaci jadernými zbraněmi předanými nepříteli, což by vedlo okamžitě k vojenské konfrontaci mezi Ruskem a NATO. Kreml a spolu s ním i přední ruští představitelé dnes reagovali na Sikorského výrok tak ostře, jak to bylo jen možné.

Šéf dolní komory ruského parlamentu Vjačeslav Volodin v neděli 12. června 2022 komentoval na Telegramu [3] příslušné prohlášení tohoto bývalého ministra zahraničních věcí Polska, poslance Evropského parlamentu Radoslawa Sikorského. “Sikorskij vyvolává jaderný konflikt ve středu Evropy. Nemyslí na budoucnost Ukrajiny ani Polska. Pokud budou jeho návrhy realizovány, tyto země přestanou existovat, stejně jako Evropa,” řekl Volodin.

Radoslaw Sikorsky

Podle ruského politika potřebuje „Sikorského vyšetřit psychiatr, předat mu mandát a zůstat doma pod dohledem.” Navíc, dodal Vjačeslav Volodin, projev Radosława Sikorského ho přesvědčil o potřebě pokračovat ve válce. „Právě kvůli lidem jako Sikorsky je nutné osvobodit Ukrajinu nejen od nacistické ideologie, ale také ji demilitarizovat a zajistit zemi bezjaderný status,“ uvedl šéf Státní dumy. Reakce [4] mluvčí ruského ministerstva zahraničí Marie Zakharové je podobná: „Polští politici ovládaní americkou klikou odhalují extremistickou ideologii, šíří nenávist, podněcují konflikty a nyní vyhrožují světu porušováním režimu nešíření jaderných zbraní.”

Právě Vjačeslav Volodin je v ruské politice považovaný za lakmusový papírek a předpovědní rosničku kroků Kremlu a Vladimira Putina. Byl to právě on, kdo už v prosinci minulého roku jako první varoval, že Rusko v případě odmítnutí návrhů na bezjaderný status Ukrajiny bude muset Ukrajinu vojensky obsadit a demilitarizovat ji. Jeho výroky tehdy byly považovány za pouhé výkřiky. Ale jak je vidět, jen výkřiky to nebyly.

Volodin: Pokud by hrozila nuklearizace ozbrojených sil Ukrajiny, Moskva provede anexi celé Ukrajiny

Právě Volodin před časem pronesl zásadní výrok, kterému je potřeba věnovat zvláštní pozornost. Už v dubnu totiž prohlásil, že pokud by se na Ukrajinu dostaly jaderné zbraně ze Západu, Ukrajina by přestala existovat jako samostatný a nezávislý stát, protože tímto krokem by Kyjev prokázal, že Ukrajina není připravena mít vlastní nezávislost a svrchovanost, protože představuje ohrožení bezpečnosti pro okolní země, především ale pro Ruskou federaci.

Podle Volodina by Rusko muselo, ač nerado, provést anexi celé Ukrajiny a připojit ji k Rusku, případně ponechat ji pod dlouhodobou okupační správou podobně, jako si Izrael drží Golanské výšiny. Tento odkaz na Golany byl naprosto zásadní, protože to znamená, že Ruský židovský kongres se vážně obává, že z Ukrajiny by mohl být ze strany Chazarů veden jaderný úder proti Chasidům v Rusku. Ano, pokud by se na Ukrajině objevily jaderné zbraně, Rusko by provedlo anexi celé Ukrajiny, o tom prakticky už není pochyb.

Vladimir Putin a Vjačeslav Volodin

Rusko by se podle všeho dokázalo smířit s připojením západní Ukrajiny k Polsku, čímž by si Poláci do svého kožichu nasadili ty největší ukrajinské nacisty, což by vedlo k destabilizaci nejen Polska, ale celé Evropské unie. Ukrajinská mafie se celá přesunula na západ Ukrajiny a odtamtud nyní putuje do EU skrze Darknet největší počet amerických a západních zbraní, které Lvovská mafie bere přímo z transportů z Polska, nikdy se nedostanou ukrajinským vojákům na pozice a rovnou míří na online tržiště na Darknetu.

Nejvíce se prodávají protiletadlové komplexy Stinger a samozřejmě protitankové komplexy Javelin. Zájem o tyto zbraně je vysoký a brzy se dá očekávat, že se tyto zbraně objeví při nejbližším teroristickém útoku v Evropě. Politici se potom zase budou ukazovat v ulicích a budou vyzývat, abychom se semkli. Západ Ukrajiny je černá díra Evropy, pokud jde o bezpečnost a transparentnost procesů. Je tam největší korupce z celé Ukrajiny. Proto připojení tohoto regionu Polsku by vedlo k destabilizaci Polska a celé EU.

Arestovič: Pokud Ukrajina padne, připojí se 500 000 ukrajinských vojáků k Ruské armádě a potáhnou na Evropskou unii

Jenže, pokud by Ukrajina chtěla získat jaderné zbraně, potom Rusko by na tento proces rozdělení Ukrajiny nepřistoupilo. V tom případě by Ukrajina přestala existovat jako samostatný stát a Rusko by přistoupilo buď k trvalé okupaci, anebo spíš ke svazové anexi a k něčemu, o čem v poslední době hovoří běloruský prezident Alexander Lukašenko, tedy o federaci bývalých sovětských zemí. V této federaci jsou zatím jen dva státy, Ruská federace a Bělorusko, ale je velice pravděpodobné, že Ukrajina a po ní hned Kazachstán by se staly dalšími svazovými státy.

Rusko nedovolí Ukrajině vlastnictví jaderných zbraní, to je naprosto vyloučené. A musí to vědět i Sikorský. Mám tudíž pocit, že tím sleduje plán, jehož cílem je vyprovokování Ruska k anexi celé Ukrajiny a toho momentu by využila polská armáda a provedla by anexi Západní Ukrajiny. Takový kalkul je o to děsivější, že polský prezident Andrzej Duda už před časem hovořil o tom, že doufá, že mezi Ukrajinou a Polskem nebudou žádné hranice. A podle všeho se USA i obecně Západ tohoto jaderného vývoje opravdu obávají.

Alexej Arestovič

Šéf prezidentské kanceláře Volodymyra Zelenského a jeho poradce Alexej Arestovič o víkendu vypustil neuvěřitelný výrok [5], který jen velmi těžko se identifikuje, jestli byl míněn ještě jen jako varování Západu, anebo už jde o vydírání západních zemí. Arestovič totiž v pravidelné streamovací seanci u Marka Feigina v pořadu Feigin Live prohlásil, že pokud Rusko zvítězí na Donbasu, bude reálně hrozit, že se k Ruské armádě připojí 500 000 ukrajinských vojáků a společně potáhnou pod velením Moskvy na Evropskou unii.

Rusko tak prý ke své jeden a půl milionové armádě přidá dalšího půl milionu ukrajinských vojáků, kteří přejdou na stranu Ruska a toto obrovské armádní těleso se prý bude valit přes Evropu, protože Putin prý anuloval smlouvy mezi USA a Sovětským svazem podepsané v 80. letech mezi Michailem Gorbačovem a Ronaldem Reaganem. Rusko by se tak prý chtělo znovu vrátit do hranic tzv. Východního bloku a Německo by se znovu rozdělilo na západní a východní část. Tentokrát by ale Moskva prý pochodovala až na pobřeží ve Francii.

Šílenství je pouze otázkou úhlu pohledu, všehoschopní politici šílenství zaměňují za odvahu

Do jaké míry jsou tyto a podobné výroky Arestoviče míněny vážně, anebo se jedná o halucinace způsobené syntetickými drogami, to není vůbec jasné, ale Arestovič v pořadu vyzýval Západ, aby urychleně Ukrajině dodal těžké a rovněž dalekonosné zbraně, a není náhodou, že ve stejné chvíli polský europoslanec najednou navrhuje, že Putina na Ukrajině lze zastavit jen tak, že USA a Velká Británie předají Ukrajině vodíkové hlavice. Šílenství spočívá v detailu odhodlání ke všehoschopnosti. Pokud je u moci všehoschopný politik, nic se mu nezdá šílené, naopak, šílené kroky si snadno ospravedlní tím, že je to odvaha. Prostě k některým krokům je potřeba odvaha, i když je to na hraně.

Gen. Andor Šándor

Nepřipomíná vám to něco? Ano, Petr Fiala a jeho šílené ukrajinské poblouznění a neustálé ježdění do Polska. V taktové situaci se šílenství jaderné výměny stává reálnou možností. A potom se nemůžete divit, že lidé z okruhu tajných služeb, jako je Andor Šándor, nenápadně, aby nevzbudili paniku, nabízejí lidem protiatomové bunkry personálního využití. Potom se nelze divit, protože ten plán na válku s Ruskem tu v Evropě nejenom žije, ale on je podle všeho už reálně chystán a připravován. Ve chvíli, kdy bývalý ministr zahraničí Polska vyzve k předání jaderných hlavic státu, ve kterém právě probíhá válka, je toho jasným důkazem, že stav šílenství se stává stavem přípravy na regulérní a potenciálně i jadernou válku v Evropě.

-VK-

ZDROJ: https://aeronet.news/video-polsky-europoslanec-na-ukrajinske-televizi-vyzval-usa-a-velkou-britanii-aby-predaly-ukrajine-jaderne-hlavice-na-obranu-pred-ruskem-moderatorovi-ukrajinske-televize-sokem-spadla-brada/

Šéfredaktor AE News

Print Friendly, PDF & Email

19.05.2024: Večerní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝🔝🔝🔝♨️♨️♨️19.5.2024, Smer Sociálna demokracia:

TLAČOVÁ KONFERENCIA O BEZPEČNOSTNEJ SITUÁCII NA SLOVENSKU.

 

Téma: „BEZPEČNOSTNÁ SITUÁCIA NA SLOVENSKU“.

Informovať Vás budú:

podpredseda vlády a minister obrany Robert Kaliňiak,

minister vnútra Matúš Eštok,

prezident policajného zboru Slovenskej republiky Ľubomír Solák,

námestník riaditeľa slovenskej informačnej služby, poverený výkonom právomoci riaditeľa slovenskej informačnej služby Pavol Gašpar,

predseda výboru národnej rady Slovenskej republiky pre obranu a bezpečnosť Tibor Gašpar

 

Robert Kaliňiak: „Dobrý deň. Ja ešte na úvod si zoberiem slovo. Myslím, že všetci si uvedomujeme, že Slovensko je zranené. Že stredajší atentát na predsedu vlády Slovenskej republiky, Róberta Fica je atentátom aj na všetky hodnoty, ktoré sme vyznávali na demokraciu a akceptáciu výsledkov volieb a realizáciu všetkých sľubov, ktoré sme si dali vo voľbách. Nesúhlas politikov nemôže viesť ďalej, len ako vyjadrením iného nesúhlasu. Nie násilia, nie ďalších prekročení červených čiar. V tejto súvislosti Vás dnes chceme informovať o viacerých aspektoch súčasnej bezpečnostnej situácie na Slovensku a takúto rýchlu operatívnu poradu sme si zvolali na základe nových informácii, ktoré máme k dispozícii a bol by som rád, keby ste tieto veci brali vážne a rád by som Vás vyzval, aby sme išli presne po tej línii faktov, ktoré uvádzame. Dnes už nie je čas ani na hyperbolizáciu, ani na demagógiu, už budeme hovoriť čisté fakty. Potrebujeme zachrániť demokraciu na Slovensku a spokojný a šťastný život, ktorý nám tu dlhé roky vládol, na ktorý sme si zvykli a na ktorý sme si mysleli, že sa nemôže už nič stať. Šok, ktorý nás stretol v stredu, nás bude prenasledovať do konca života, teda mnohých z nás, preto je našim cieľom, aby sme dokázali byť omnoho intenzívnejší v prevencii, dokázali odstraňovať nástrahy, ktoré nám takáto situácia môže priniesť a dokázali sme vrátiť Slovensko do pokoja a kľudu, o ktorom sme tak často hovorili. Poprosím pán minister vnútra, nech sa páči.“

 

Matúš Eštok: „Ďakujem pekne dámy a páni, je to tak. Slovensko je zranené, pretože útok na predsedu vlády je v každej normálnej krajine útokom na demokraciu. A v časoch kedy sa útočí na demokraciu, tak k tomu musia byť práve bezpečnostné zložky, ktoré majú dať jasný signál, že  sú pripravené na to, chrániť obyvateľov Slovenskej republiky. A preto tu dnes stojíme a preto Vám tento jasný odkaz chceme dať. Potom ako sa odohral tento odsúdenia hodný akt, sme urobili všetko, aby sme garantovali bezpečnosť ľudí na Slovensku. Je zvýšený výkon policajného zboru, doslova všetci policajti sú dnes v teréne, sú na uliciach, sú monitorované obchodné centra, sú monitorované miesta so zvýšeným výskytom obyvateľov, sú monitorované a chránené obydlia ústavných činiteľov, sú osobitne chránení ústavní činitelia, sú chránení politici, tí, ktorým prišli v poslednom čase rôzne vyhrážky smrti. Sú monitorované objekty dôležitého významu ako úrady, administratívne budovy, redakcie mnohých novín, aj sídla televízií. Prebieha operatívny výkon, aby sme nič nepodcenili, aby sme mali informácie o tom, čo sa deje v rámci aj internetového priestoru, ale aj v rámci rôznych komunít, ktoré môžu predznamenávať nejaký prípadný útok, ale aj môžu znamenať akékoľvek bezpečnostné riziko, preto prebiehajú operatívne úkony, aby sme monitorovali všetky rizikové osoby, prípadne skupiny. Rovnako je posilnená aj zvýšená ochrana slovenských nemocníc, ale k tomuto bodu sa ešte vrátim. Ten výkon policajtov je navýšený zhruba o 30 – 40%. To, čo sa udialo v stredu, bolo útokom na demokraciu, ale spustilo to aj radu ďalších útokov, povedal by som, že útokov na samotné spolužitie a vzájomnú toleranciu váženia si samého seba. Rešpektovanie vzájomných názorov. My ako politici sme to niekoľkokrát hovorili, že teraz spoločnosť potrebuje pokoj, uzmierenie a nie nenávisť…..

 

https://www.youtube.com/live/OvHZ8-cgCG4?si=Twgspqq7RS8Du9mH

 

 

📌19. května 2024, 8:43: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAÚTOČILY NA DONĚCK KAMIKADZE DRONEM:

 

Ukrajinské jednotky zaútočily na Doněck útočným dronem ráno 19. května a také ostřelovaly město dělostřelectvem NATO. Informovalo o tom zastupitelský úřad DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC).

 

Podle JCCC došlo k útoku dronem na okres Petrovsky kolem 05:30. Ozbrojené síly Ukrajiny také vypálily tři granáty ráže 155 mm na stejnou oblast.

Nebyly hlášeny žádné oběti.

 

https://www.vesti.ru/article/3956652

 

 

📌19 května 2024, 10:27: ŠEST DRONŮ DOPADLO NA ÚZEMÍ RAFINERIE VE SLAVJANSKU NA KUBANI:

 

Šéf Slavjanského okresu Krasnodarského území Roman Sinjagovskij poskytl některé údaje o důsledcích útoku ukrajinských dronů.

 

Podle úředníka spadlo šest bezpilotních letounů na území ropné rafinerie ve Slavjansku na Kubáni.

Zaznamenány byly také dva výbuchy – u obce Trudobelikovsky a v oblasti starého hřbitova.

 

„Podle předběžných informací nedošlo k žádným obětem ani škodám. Na místě vodopádů pracují speciální služby,“ řekl Roman Sinjagovskij.

 

Regionální operační velitelství již dříve oznámilo, že v noci na neděli 19. května se nepřítel pokusil zaútočit drony ve Slavjanském a Kuščevském okrese. Nejméně deset bezpilotních letounů bylo potlačeno.

 

Celkem podle ruského ministerstva obrany protivzdušná obrana zachytila nad Krasnodarským územím 57 dronů.

 

https://www.vesti.ru/article/3956790

 

 

📌19 května 2024, 10:31, Ekonomie: MMF A SVĚTOVÁ BANKA: HDP RUSKA VZROSTL OD ROKU 2000 7,7KRÁT.

 

Ruský HDP vzrostl od počátku roku 2000 7,7krát. V důsledku toho se Rusko podle Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB) dostalo do první desítky největších světových ekonomik z hlediska tempa růstu.

 

Statistiky jsou přitom uvedeny pro země s HDP 100 miliard dolarů a více, do konce dvacátého století jich bylo 35 a do konce roku 2023 – 68.

 

Ruský HDP se za posledních 23 let zvýšil z 260 miliard dolarů na konci minulého století na téměř 2 biliony dolarů.

 

Nejvýraznější růst vykázal HDP Etiopie, která vstoupila do BRICS v roce 2023. Toto číslo se zvýšilo 19,4krát.

Na druhém místě je Čína, jejíž HDP vzrostl 14,6krát na 17,7 bilionu dolarů, na třetím místě je Kazachstán (14,2krát).

Indický HDP vzrostl od roku 2000 7,6krát, kanadský 2,9krát, americký 2,7krát a německý, francouzský a britský více než dvojnásobný.

 

Prezident Vladimir Putin uvedl, že Rusko si stanovilo cíl stát se do roku 2030 jednou ze čtyř největších ekonomik světa. Podle Rosstatu vzrostl ruský HDP v prvním čtvrtletí o 5,4 %.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3956792

 

 

📌19 května 2024,10:58: UKRAJINSKÝ DRON NARAZIL DO MINIBUSU S LIDMI NA CESTĚ SBÍRAT JAHODY:

 

V neděli ráno operátor ukrajinského dronu zaútočil na civilisty v Chersonské oblasti.

Podle gubernátora Vladimira Salda se incident stal ve vesnici Radensk v Aleškinském městském obvodu.

 

Dron zasáhl minibus, ve kterém byli civilisté ze Skadovského okresu, kteří se chystali sklízet jahody.

 

„V důsledku výbuchu zemřel jeden člověk. Je tam mnoho raněných, je jim poskytnuta potřebná lékařská péče,“ řekl šéf kraje.

 

Připomeňme, že den předtím ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly Radensk a zranily dva lidi.

 

Dalších 15 civilistů bylo zraněno při útoku raketometu HIMARS na Skadovsk.

 

https://www.vesti.ru/article/3956797

 

 

📌19. května 2024, 11:41: INDIE PRUDCE ZVÝŠILA DOVOZ RUSKÝCH DIAMANTŮ.

 

Indie v březnu zvýšila nákupy diamantů z Ruska 2,3krát ročně na 728 tisíc karátů.

 

Dovoz diamantů z Kanady se v březnu 2023 zvýšil na 354 tisíc karátů oproti 210 tisícům karátů, dovoz diamantů z Číny se zvýšil 2,6krát na 122 tisíc karátů, dodávky z Hongkongu se zvýšily o 15 %.

 

Mezitím se nabídka diamantů z Belgie do Indie v březnu snížila o 2 miliony karátů na 2,1 milionu karátů, ze Spojených arabských emirátů – o 900 tisíc karátů na 7,3 milionu karátů, ze Spojených států – o 3,7krát na 155 tisíc karátů, z Izraele – 1,8krát na 110 tisíc karátů, z

Botswany – o 12 % na 214 tisíc karátů, z Jižní Afriky – o 2 % na 255 tisíc karátů.

 

Obecně se dovoz diamantů do Indie v březnu snížil na 12,15 milionu karátů ze 14,7 milionu karátů v březnu 2023.

 

EU, Spojené státy a některé další země začaly 1. března postupně omezovat dovoz ruských diamantů, které se zpracovávají ve třetích zemích.

 

Mezinárodní diamantové centrum v Antverpách (AWDC) uvedlo, že čelí dlouhým a nákladným zpožděním v dodávkách diamantů a dovozní omezení negativně ovlivnilo podnikání a vytvořilo „hrozbu podkopání staletí starého obchodu s diamanty v Antverpách“.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3956869

 

 

📌19 května 2024, 11:44: V CHARKOVĚ ZAHŘMĚLY SILNÉ VÝBUCHY:

 

Starosta Charkova Ihor Terekhov informoval na svých sociálních sítích o silných explozích ve městě poté, co byl vyhlášen letecký poplach.

Silná exploze v Charkově. Dej si pozor! Další silná exploze,“ napsal Terekhov na svém kanálu Telegram.

 

Gubernátor Charkovské oblasti Oleg Sinegubov upřesnil, že příjezdy byly zaznamenány v Charkovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/3956858

 

 

📌19. května 2024, 11:51: MAXIM OREŠKIN DAL EVROPSKÉMU AUTOMOBILOVÉMU PRŮMYSLU 10 LET:

 

Nový zástupce šéfa prezidentské kanceláře Maxim Oreškin věří, že evropský automobilový průmysl se do 10 let zapíše do historie.

 

Zástupce vedoucího prezidentské kanceláře Ruské federace odpověděl na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin Pavel Zarubin o tom, zda evropský automobilový průmysl zanikne: „Značky zůstanou, stejně jako to samé Volvo, které už dávno není švédské, ale čínské.

Evropské společnosti ztratily velký ruský trh, získaly dražší energetické zdroje, dražší kovy a další komponenty. Nemají moderní technologie elektromobilů, každým dnem ztrácejí své konkurenční výhody, svůj podíl na trhu.“

 

První místopředseda vlády Denis Manturov byl dotázán, zda náš automobilový průmysl přežije expanzi čínského: „Je to otázka partnerství. Kolegové, ti, kteří se zajímají o náš trh, musí splňovat požadavky a úrovně lokalizace, které představíme.“

Automobilový průmysl se stal jedním z témat diskusí během návštěvy Vladimira Putina v Číně.

A nejde jen o automobilový průmysl. Západní země uvalují sankce na stále více zboží.

https://www.vesti.ru/auto/article/3956890

 

 

📌19. května 2024, 11:53, Bild: NĚMECKÉ MINISTERSTVO OBRANY ŽÁDÁ KABINET MINISTRŮ O 3,8 MILIARDY EUR PRO KYJEV:

 

Německé ministerstvo obrany žádá vládu, aby v aktuálním fiskálním roce vyčlenila dalších 3,8 miliardy eur na pomoc Kyjevu, uvádí deník Bild am Sonntag s odvoláním na zdroje.

 

Německá vláda již vyčlenila na vojenskou pomoc Ukrajině 7,1 miliardy eur, z nichž téměř všechny prostředky byly rozděleny a zbývá pouze 300 milionů na nákup zbraní nebo munice, píší noviny.

 

Německý ministr obrany Boris Pistorius se ve středu setkal s kancléřem Olafem Scholzem a ve čtvrtek s ministrem financí Christianem Lindnerem.

 

V červnu by měla být žádost o dodatečné finanční prostředky předložena německému parlamentu ke schválení.

 

Podle německého ministerstva financí by Berlín neměl selhat v posilování obrany Ukrajiny. „Pokud se vládě podaří dosáhnout konsensu, najdeme řešení v aktuálním fiskálním roce,“ věří ministerstvo financí.

 

Podle deníku Bild am Sonntag se situace s rozpočtem na rok 2025 komplikuje. Německý ministr obrany oznámil dodatečné náklady pro Bundeswehr ve výši 6,7 miliardy eur. Německé ministerstvo obrany vyčlenilo na pomoc Ukrajině 15 miliard eur.

 

Německá politička, poslankyně Bundestagu Sarah Wagenknechtová, v komentáři ke zprávám o otázce dalších 3,8 miliardy eur na pomoc Kyjevu vyjádřila názor, že kurz zvyšování vojenské pomoci Ukrajině ji a Německo vede do propasti. „Tento kurz vede nás i Ukrajinu do propasti. Jednání o příměří jsou více než opožděná,“ napsala Wagenknechtová na své stránce na sociální síti X (dříve Twitter).

 

https://www.vesti.ru/article/3956829

 

 

📌19 května 2024, 12:17: Senátor Kastyukevich: ROZSAH ŠKOD PO ZNIČENÍ VODNÍ ELEKTRÁRNY KACHOVKA JE KOLOSÁLNÍ:

 

Senátor z Chersonské oblasti Igor Kastyukevich uvedl, že celková výše škod po zničení vodní elektrárny Kachovka ozbrojenými silami Ukrajiny je kolosální.

Dodal, že přesná částka bude jasná později, „jakmile každý evakuovaný získá bydlení“ a infrastruktura bude obnovena.

Kastyukevich poznamenal, že dříve byla oznámena pouze přibližná výše škod – asi 11,5 miliardy rublů. „Jedná se především o sociální zařízení, infrastrukturu a bydlení lidí, kompenzace za ztrátu domů a majetku,“ řekl agentuře RIA Novosti.

 

Jak zdůraznil Kastyukevich, mrtví lidé, zvířata, jedinečná flóra a fauna jsou součástí nenapravitelných škod.

 

Kromě toho podle senátora dochází i k nepřímým škodám. Vysvětlil, že podle regionálního ministerstva zemědělství se kvůli nedostatku centralizovaného zavlažování po zničení vodní elektrárny Kachovka a malému množství jarních srážek předpokládá, že letošní sklizeň bude nižší než loni.

 

„Navíc pokles zeleninových plodin o 30 procent a u ozimé pšenice o 25 procent,“ řekl senátor.

 

https://www.vesti.ru/article/3956849

 

 

📌19. května 2024, 12:21, Zuřivost: USYK VYHRÁL JEN PROTO, ŽE JE UKRAJINEC!

 

Britský boxer Tyson Fury je přesvědčen, že se měl stát nezpochybnitelným mistrem světa v boxu v těžké váze. Kvůli politice však vítězství přiřkl Ukrajinec Oleksandr Usyk.

 

„Věřím, že jsem tento boj vyhrál. Vyhrál několik kol, ale většinu z nich jsem vyhrál já,“ citoval Brita novinář Michael Benson.

 

Podle Furyho bylo Usykovi přiznáno vítězství díky tomu, že je Ukrajinec. „Jeho země je v žalostném stavu, takže se lidé postavili na jeho stranu,“ řekl boxer.

 

Poznamenal také, že v říjnu uspořádá odvetu s ukrajinským sportovcem. Usyk už souhlasil s druhým zápasem.

 

Boj, který se odehrál v noci 19. května v Rijádu, skončil vítězstvím zástupce Ukrajiny rozděleným rozhodnutím rozhodčích. V devátém kole Usyk Furyho knockoutoval.

 

Výsledkem zápasu byl zisk titulu nezpochybnitelného mistra světa v těžké váze.

https://www.vesti.ru/article/3956873

 

 

📌19 května 2024, 12:58: UKRAJINSKÉ BEZPILOTNÍ LETOUNY ZASÁHLY RAFINERII SLAVJANSK NÁLOŽEMI S KOVOVÝMI KULIČKAMI:

 

Ukrajinské bezpilotní letouny (UAV), které zasáhly Slavjanskou ropnou rafinérii (rafinérii) na Krasnodarském území, měly nálože s údernými prvky v podobě ocelových kuliček.

 

„Tentokrát se ukázalo, že bezpilotní letouny jsou větší, nálože nesly mnohem více,“ uvedl Eduard Trudněv, bezpečnostní ředitel skupiny společností Slavjansk ECO, poznamenává TASS.

 

Rafinerie pozastavila práce, společnost provádí vyšetřovací úkony a upřesňuje výši škod.

V noci z 18. na 19. května zaútočilo šest ukrajinských bezpilotních letounů na rafinerii Slavjansk.

 

https://www.vesti.ru/article/3956924

 

 

📌19 května 2024, 13:07: KAMIONY BYLY ZASAŽENY KAMIKADZE DRONY V OBLASTI BELGOROD:

 

Nepřítel zaútočil na několik vozidel najednou v oblasti Belgorod, k incidentům došlo v neděli 19. května.

 

Podle gubernátora Vjačeslava Gladkova kamikadze drony ozbrojených sil Ukrajiny zasáhly dva nákladní automobily, které byly použity při terénních pracích.

 

Stalo se to poblíž vesnice Chapaevsky v městské části Graivoronsky.

 

„V důsledku dvou explozí nedošlo k žádným obětem, vozidla byla rozříznuta. Na místě pracují provozní služby,“ řekl hejtman.

Připomeňme, že dříve ukrajinská armáda ostřelovala několik osad v oblasti Belgorod. Nedošlo k žádným obětem, došlo k materiálním škodám.

Nad regionem fungoval také systém protivzdušné obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3956921

 

 

📌19 května 2024, 13:11: V DEMOKRATICKÉ REPUBLICE KONGO DOŠLO K POKUSU O STÁTNÍ PŘEVRAT:

 

Ozbrojeným silám Demokratické republiky Kongo se podařilo zmařit pokus o státní převrat. Uvedl to oficiální zástupce ozbrojených sil Demokratické republiky Kongo, brigádní generál Sylvain Ekenge.

 

Podle něj, citovaného deníkem L’actualité, byli všichni spiklenci dopadeni a již zatčeni.

 

Ministryně spravedlnosti Demokratické republiky Kongo Rose Mutombo již dříve uvedla, že orgány Demokratické republiky Kongo zrušily zákaz trestu smrti.

 

https://www.vesti.ru/article/3956951

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19 května 2024, 13:20: „JIŽNÍ“ SKUPINA ZNIČILA AŽ 680 UKRAJINSKÝCH VOJÁKŮ A DVA TANKY:

 

Jednotky „Jižní“ skupiny vojsk porazily živnou sílu a techniku ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech osad Antonovka a Belogorovka.

 

Informovalo o tom Ministerstvo obrany Ruské federace. Podle agentury nepřítel v tomto směru ztratil více než 680 vojáků, dva tanky, dvě bojová vozidla pěchoty a 10 vozidel.

 

Kromě toho byly zničeny dva muniční sklady ozbrojených sil Ukrajiny, zasažena samohybná děla Gvozdika, tři britské houfnice L-119 a americká M119 a odražen útok ozbrojenců Ozbrojených sil Ukrajiny u obce Novomikhailovka.

 

Připomeňme, že v sobotu skupina Jih zasadila drtivé údery čtyřem ukrajinským brigádám, v důsledku čehož ztráty nepřítele činily více než 690 lidí, tank, pět obrněných vozidel a šest automobilů.

 

https://www.vesti.ru/article/3956923

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19 května 2024, 13:21: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY V BOJÍCH SE SKUPINAMI VOSTOK A DNĚPR PŘES 165 LIDÍ:

 

Jednotky a subdivize ruské skupiny Vostok obsadily výhodnější linie na frontové linii a porazily živnou sílu a techniku Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU) u Velyka Novoselka a Makarovka v Doněcké lidové republice (DLR).

 

Ruští vojáci odrazili dva protiútoky útočných skupin Ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Urožaynoje a Staromayorskij (DLR).

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 105 osob, dvě bojová vozidla pěchoty, tři vozidla, 155mm houfnici britské výroby FH-70 a 122mm samohybnou dělostřeleckou jednotku „Gvozdika„.

 

Ruská skupina Dněpr porazila živnou sílu a techniku ozbrojených sil Ukrajiny u osad Vesele v Chersonské oblasti a Rabotino v Záporožské oblasti.

 

Ozbrojené síly Ukrajiny ztratily až 60 vojáků, pět vozidel, 155mm houfnici M777 vyrobenou Spojenými státy, 152mm houfnici D-20 a 122mm houfnici D-30.

 

https://www.vesti.ru/article/3956957

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. května 2024, 13:22: SKUPINA VOJSK SEVER ODRAZILA PĚT PROTIÚTOKŮ OZBROJENÝCH SIL UKRAJINY V CHARKOVSKÉ OBLASTI:

 

Jednotky ruské skupiny sil „Sever“ během dne odrazily pět protiútoků ukrajinských útočných skupin v oblastech Vovčansk, Lipcy a Tychoj v Charkovské oblasti, uvádí denní zpráva Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Severní uskupení ruských jednotek pokračuje v postupu hluboko do obrany nepřítele.

 

Ozbrojené síly RF během dne zničily až 230 ukrajinských vojáků, tank, 2 obrněná bojová vozidla, 10 pickupů, 122mm samohybnou dělostřeleckou lafetu „Gvozdika“, bojové vozidlo 122mm MLRS „Grad“.

 

Ruská armáda zasáhla také živou sílu a techniku cizinecké legie, 24. a 42. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny, 125. brigády územní obrany v oblastech Lukyantsi, Vesele, Radhospne Charkovské oblasti.

 

https://www.vesti.ru/article/3956965

 

 

📌19 května 2024, 13:28: AMERICKÝ GRANÁT EXPLODOVAL V TERMINÁLU PRO NÁKLADNÍ AUTOMOBILY V ODĚSE:

 

Jedna osoba byla zraněna v důsledku výbuchu v logistickém terminálu pro příjem nákladních vozidel Euroterminal v Oděse, informovala ukrajinská média.

 

Podle nich byly na místě činu nalezeny úlomky amerického granátu M-67.

Pracovník ostrahy centra byl vážně zraněn.

 

Údajně si do práce přinesl výbušný předmět.

 

https://www.vesti.ru/article/3956963

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19 května 2024, 13:29: STŘEDNÍ SKUPINA VOJSK ODRAZILA 7 PROTIÚTOKŮ, OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY AŽ 345 VOJÁKŮ:

 

Jednotky Střední skupiny sil odrazily sedm protiútoků útočných skupin a pěších brigád Ozbrojených sil Ukrajiny v oblastech osad Šumy, Netaylovo, Umanskoje, Novokalinovo a Solovjovo Doněcké lidové republiky.

 

Ruští vojáci navíc zlepšili své taktické postavení a porazili formace nepřátelské 47. a 100. mechanizované a 71. pěší brigády v Jevgenivce, Novoalexandrovce, Rozovce a Novgorodském Doněcké lidové republice.

 

Podle ministerstva obrany ztratily ozbrojené síly Ukrajiny až 345 vojáků.

Zničena byla také dvě bojová obrněná vozidla, dva automobily a houfnice MSTA-B.

Jednotky ruské skupiny sil „Sever“ během dne odrazily pět protiútoků ukrajinských útočných skupin v oblastech Vovčansk, Liptsy a Tykhyi v Charkovské oblasti.

 

Během dne ozbrojené síly RF zničily až 230 ukrajinských vojáků.

 

https://www.vesti.ru/article/3956941

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. května 2024, 13:33: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY AŽ 440 VOJÁKŮ V ZÓNĚ ODPOVĚDNOSTI SKUPINY ZÁPAD:

 

Ukrajinská armáda v zóně operací „západní“ skupiny vojsk ozbrojených sil RF ztratila za poslední den až 440 bojovníků. Oznámili to v neděli zástupci Ministerstva obrany Ruské federace.

 

Podle zprávy v této oblasti ruské jednotky obsadily výhodnější linie u Torskoje v DLR.

V oblasti této osady byly poraženy formace 63. mechanizované brigády Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Kromě živé síly nepříteli chyběla dvě vozidla, tři 155mm houfnice M777, 152mm houfnice Msta-B a také dvě 122mm samohybná děla Gvozdika.

 

Za poslední den letectvo, drony, dělostřelectvo a raketové síly ozbrojených sil RF zasáhly nahromaděné živé síly a vojenskou techniku ozbrojených sil Ukrajiny ve 112 okresech.

 

Ruští protiletadloví dělostřelci v noci sestřelili na obloze nad Ruskem 103 ukrajinských dronů, z toho 62 leteckého typu, dodalo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3956954

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. května 2024, 13:34: PROTIVZDUŠNÁ OBRANA SESTŘELILA PŘES 100 UKRAJINSKÝCH DRONŮ DENNĚ:

 

Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily 103 ukrajinských dronů denně. Z toho 62 bezpilotních letounů leteckého typu bylo v noci sestřeleno nad územím Ruské federace, uvádí se v denní zprávě ruského ministerstva obrany.

 

Během dne protivzdušná obrana Ruské federace sestřelila také Točka-U, 12 operačně-taktických raket americké výroby ATACMS, 4 francouzské řízené pumy Hammer, 2 protiradarové střely HARM americké výroby a také 9 raket HIMARS a Alder.

 

Podle Ministerstva obrany Ruské federace operačně-taktické letectvo, bezpilotní prostředky, raketová vojska a dělostřelectvo skupin vojsk ozbrojených sil RF zasáhly během dne koncentrace živé síly a vojenské techniky ozbrojených sil Ukrajiny ve 112 okresech.

 

Od začátku NMD ruská armáda zničila 601 letadel, 274 vrtulníků, 24 374 dronů, 522 protiletadlových raketových systémů, 16 085 tanků a dalších obrněných bojových vozidel, 1 305 bojových vozidel MLRS, 9 683 polních dělostřeleckých a minometných děl a také 21 815 jednotek ukrajinských speciálních vojenských vozidel.

https://www.vesti.ru/article/3956986

 

 

📌19 května 2024, 13:46, LAVROV: NA ZÁPADĚ NEJSOU ŽÁDNÍ POLITICI, KTEŘÍ BY MLUVILI PRAGMATICKY.

 

Ministr zahraničních věcí Ruska odpověděl na otázku autora a spolumoderátora pořadu „Moskva. Kreml. Putin“

 

Pavel Zarubin o tom, že si první osoby států dovolí lhát – na příkladu britského premiéra Sunaka, který řekl, že to byl Putin, kdo odřízl plyn.

 

„Nebyl to jen Sunak, kdo to řekl,“ připomněl Serhij Larov. – To řekl Scholz, z jehož úst to obecně zní fantasmagorsky, protože pro Scholze Američané vyhodili do povětří plynovody, Nord Streamy, které měly zajistit další prosperitu Německa. Všichni víte, co se teď děje s německou ekonomikou.“

 

Taková prohlášení jsou podle ministra zahraničí nejsmutnější, protože znamenají, že „na Západě nyní nejsou žádní politici, kteří by mohli mluvit pragmaticky a na základě faktů“.

 

NEUZNÁVAJÍ JE, PŘEKRUCUJÍ JE, SNAŽÍ SE VÉST SVÉ OBYVATELSTVO, SVÉ VOLIČE TAK, ABY NEZASAHOVALI DO TOHOTO SLEPÉHO A KATASTROFÁLNÍHO KURZU PRO EVROPU,“ zdůraznil šéf ministerstva zahraničí.

 

https://www.vesti.ru/article/3956947

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Nova NEWS HD, Roman Kirsch: ZÁPAD SABOTOVAL UKRAJINSKOU MÍROVOU DOHODU S RUSKEM; PŘIPOUŠTÍ ZELENSKÉHO SPOJENEC A NĚMECKÝ LÍDR

1.dil

Lež našeho vrchního propagandisty a nástěnkáře z ministerstva zahraničí v přímém přenosu

 

https://youtu.be/doF7UxVnFrY?si=L–UJr365zXwv_bp

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Nova NEWS HD, Roman Kirsch: Další (dnešní druhý) díl nedělního komediálního pořadu na CNN Prima News….😂😂😂

 

https://youtu.be/HOrhpQs-KbU?si=3rzVoC2PUc7qj5l2

 

 

📌19. května 2024, 16:30: NIGER A SPOJENÉ STÁTY SE DOHODLY, ŽE DOKONČÍ STAŽENÍ AMERICKÝCH VOJSK DO 15. ZÁŘÍ:

 

Američtí vojáci budou z Nigeru staženi do 15. září 2024. To je dohoda, které dosáhli zástupci ministerstev obrany USA a Nigeru na jednáních v Niamey.

 

Prohlášení o stažení jednotek Pentagonu ze země bylo zveřejněno na stránce Národní rady pro obranu vlasti (CNSP) Nigeru na sociální síti X. Jednání mezi americkou a nigerijskou vojenskou delegací probíhala od 15. do 19. května.

 

Stahování amerických vojsk z Nigeru již začalo. Abych to zjednodušil, vládnoucí Národní rada pro obranu vlasti v Nigeru vydala Pentagonu povolení k přeletům a přistání amerických vojenských letadel v zemi.

 

V březnu Niger vypověděl dohodu s Washingtonem, podle které na severu země operovala letecká základna amerických dronů. Za nigerského prezidenta Mohameda Bazoum, který byl svržen šéfem prezidentské stráže Abdurrahmanem Tchianim, Američané zajišťovali výcvik vojenského personálu a zpravodajských operací v Nigeru.

 

V Nigeru je nyní počet amerických vojenských kontingentů asi 1100 lidí, asi stovka dalších amerických vojáků je v sousedním Čadu. Francouzští vojáci, kteří předtím opustili zemi, odešli do Čadu z Nigeru.

 

Čadská vláda také požaduje stažení amerických vojáků ze země.

 

Tyto kroky znamenají konec a selhání americké neokoloniální politiky vůči Africe, řekla Karen Kwiatkowski, bývalá analytička Pentagonu a poručík letectva ve výslužbě.

Mali, Burkina Faso a Niger již dříve oznámily uzavření třístranného vojenského paktu – Aliance států Sahelu. Tyto tři země rovněž oznámily vystoupení z Hospodářského společenství západoafrických států (ECOWAS) kvůli nelegitimním sankcím, které společenství uvalilo na Niger, Mali a Burkinu Faso.

 

https://www.vesti.ru/article/3957123

 

 

📌19. května 2024, 15:37: Senátor Vance: BIDENOVI JE JEDNO, CO SE STANE S UKRAJINOU!

 

Ukrajinci chtěli vyjednávat, ale Bidenova administrativa je zastavila, řekl americký senátor David Vance.

 

Pokud by podle něj Spojené státy skutečně chtěly Ukrajině pomoci, umožnily by na začátku konfliktu mírovou dohodu s Ruskou federací.

 

Samostatně senátor poznamenal dodávky zbraní kyjevskému režimu: Peníze amerických daňových poplatníků proudí do rukou zkorumpovaných úředníků.

 

Američtí novináři již dříve vyzvali americké úřady, aby Kyjevu připomněly, že vojenská pomoc nebude přicházet donekonečna, i když někteří politici hovoří o věčné podpoře.

 

V důsledku toho tyto nesplněné sliby poškozují budoucnost Ukrajiny a neumožňují jí zasednout k jednacímu stolu.

 

https://www.vesti.ru/article/3957079

 

 

📌19. května 2024, 16:33, Axios: NETANJAHU ZAKÁZAL ZPRAVODAJSKÝM AGENTURÁM KOMUNIKOVAT S AMERICKÝMI POLITIKY:

 

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu od eskalace palestinsko-izraelského konfliktu na podzim roku 2023 zakázal šéfům bezpečnostních a zpravodajských služeb země setkávat se s americkými představiteli a zákonodárci, píše portál Axios.

 

Izraelský premiér se snaží kontrolovat informace, které dostávají američtí politici a diplomaté z Izraele, na pozadí neshod vlády země ohledně vojenské strategie a napětí s Washingtonem roste, říkají zdroje portálu.

 

Šéfovi izraelské zpravodajské služby Mossad Davidu Barneovi tak bylo zakázáno navazovat kontakty s Marcem Rubiem, vysoce postaveným republikánem ve Výboru pro zpravodajské služby amerického Senátu, který navštívil Izrael, a sám Netanjahu se s americkým senátorem setkal.

 

Američtí představitelé a někteří Netanjahuovi kritici v Izraeli považovali jednání izraelského premiéra za známku rostoucí podezřívavosti vůči izraelským zpravodajským a bezpečnostním službám.

 

https://www.vesti.ru/article/3957174

 

 

📌19. květen 2024, 16:05: ZACHAROVOVÁ O MACRONOVĚ POZVÁNÍ DO GRUZIE: PAŘÍŽ HLEDÁ „NOVOU KALEDONII„:

 

Paříž hledá místo pro „novou Kaledonii“ a vybírá si mezi Arménií a Gruzií. Těmito slovy mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala pozvání francouzského vůdce Emmanuela Macrona k návštěvě Gruzie na Den nezávislosti země 26. května.

 

„Pokud Paříž může někoho osvobodit, jsou to Kanakové (původní obyvatelé Melanésie žijící v Nové Kaledonii. — Ed. Pozn. red.) z francouzského jha,“ ironizoval diplomat.

 

Gruzínská prezidentka Salome Zurabišviliová pozvala svůj francouzský protějšek do Tbilisi z nějakého důvodu, ale aby „konečně osvobodila Kavkaz od sovětského jha a ruského vlivu“, napsala Zacharovová na svém kanálu Telegram.

 

Mezitím se zhoršuje situace v Nové Kaledonii, zámořském území Francie, které bylo sužováno nepokoji a násilím, stejně jako protesty proti ústavní reformě. Během pogromů 13. května v hlavním městě regionu, městě Noumea, bylo zabito nejméně šest lidí, včetně dvou četníků. Stovky dalších byly zraněny, desítky policistů byly zraněny.

 

Domorodé obyvatelstvo Nové Kaledonie z kmene Kanak protestuje proti návrhu zákona, který se projednává v Paříži a který by udělil volební právo osobám, které žijí v regionu déle než deset let.

 

https://www.vesti.ru/article/3957130

 

 

📌19. května 2024, 15:00, WP: PO 20. KVĚTNU BUDE ZELENSKYJ OBVINĚN Z PODKOPÁVÁNÍ DEMOKRACIE:

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj může být po skončení svého funkčního období obviněn z podkopávání demokracie.

 

Informovala o tom agentura RIA Novosti s odkazem na The Washington Post. 20. května přestane být Zelenskyj legitimním prezidentem Ukrajiny.

 

Podle publikace bude Zelenskyj vzhledem k tomu, že zůstává v úřadu, zranitelný vůči obviněním, že válku využívá k podkopávání demokracie: Převzal kontrolu nad médii, odstranil z úřadu své kritiky a soupeře a také povýšil svého přítele Jermaka nad kariérní státní úředníky a diplomaty.

 

Připomeňme, že prezidentské volby na Ukrajině se měly konat na konci března 2024. Vláda země je však zrušila a odůvodnila to stanným právem a všeobecnou mobilizací.

 

Šéf amerického ministerstva zahraničí Anthony Blinken již dříve uvedl, že volby na Ukrajině se budou konat, až se občané rozhodnou, že podmínky umožňují jejich konání.

 

https://www.vesti.ru/article/3957060

 

 

📌19. května 2024, 16:36: Tisková agentura MEHR: ÍRÁNSKÝ PREZIDENT JE V POŘÁDKU PO TVRDÉM PŘISTÁNÍ VRTULNÍKU.

 

Podle agentury už jede do Tabrízu autem.

 

Jak již bylo dříve oznámeno, vrtulník Mi-171, ve kterém byl prezident Ebráhím Raísí a ministr zahraničí Hossein Amir Abdulahian tvrdě přistál na severozápadě země.

 

Raísí byl v neděli v Ázerbájdžánu, kde se spolu s Ilhamem Alijevem zúčastnil otevření přehrady na řece Araks.

 

V konvoji byly tři vrtulníky, dva z nich bezpečně dojely do konečného bodu.

 

Podle agentury TASS šéf íránského ministerstva vnitra potvrdil skutečnost tvrdého přistání. Zároveň se podle něj stále očekává příjezd záchranářů a s Raísím neprobíhá žádná komunikace.

 

https://www.vesti.ru/article/3957181

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 19.05.2024“:

➡️☭☆Lavrov – o lžích západních vůdců

💬 „Nikdo z nich se nečervená. To je nejsmutnější, protože to znamená, že na Západě nyní nejsou žádní politici, kteří by mohli mluvit na pragmatickém základě a na faktech. Ministr zahraničních věcí Ruské federace v rozhovoru s novinářem Pavlem Zarubinem zdůraznil, že evropští politici neuznávají a překrucují fakta:

💬 „Snaží se přesvědčit své voliče, aby nezasahovali do tohoto slepého a pro Evropu katastrofálního kurzu.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Nový zákon o mobilizaci na Ukrajině děsí Ukrajince. Podle německé televize Tagesschau by zpřísnění mobilizace na Ukrajině mělo vyřešit problém s nedostatkem vojáků. Bude nutné znovu definovat, kdo je vhodný pro vojenskou službu, ale i to může být pro kyjevskou kliku těžký úkol. Podle nového mobilizačního zákona musí branci do 60 dnů aktualizovat své registrační adresy a další údaje u úřadů. Ukrajinci však s úřady na půli cesty nespěchají.

💬„Málokdo chce otevřeně mluvit o novém mobilizačním zákonu. Na Ukrajině je toto téma zahaleno strachem a hanbou,“ píše se v publikaci.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ VRTULNÍK S ÍRÁNSKÝM PREZIDENTEM IBRAHIMEM RAISIM SE ZŘÍTIL VE VÝCHODNÍM ÁZERBÁJDŽÁNU – STÁTNÍ TELEVIZNÍ KANÁL IRIB

Na palubě byl i íránský ministr zahraničí Hossein Amir Abdulahian. Záchranáři se nyní snaží dostat na místo.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ IRNA POTVRDILA, ŽE NA PALUBĚ HAVAROVANÉHO VRTULNÍKU BYL ÍRÁNSKÝ PREZIDENT

ZÁCHRANNÉ TÝMY ZATÍM MÍSTO UDÁLOSTI KVŮLI ŠPATNÝM POVĚTRNOSTNÍM PODMÍNKÁM NEURČILY.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Íránský prezident je v pořádku, cestuje autem v rámci kolony do Tabrízu, uvádí agentura Mehr.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

19.05.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️19. 5. 2024, Rozhovory s Mimi Šramovou: DVA ROKY S ROBERTOM FICOM. ZATKNUTIE PO MANIFESTÁCII, KDE SI ZASPIEVALI TAKZVANÚ SLOVENSKÚ HYMNU „NA KRÁĽOVEJ HOLI“, COŽ ROBILI PROGRESÍVCI, NECHALI HNEĎ ZATKNŮŤ POSLANCA PARLAMENTU S IMUNITOU!!! VZOSTUPY A PÁDY. Exkluzívne čriepky z mojich rozhovorov s Robertom Ficom.

 

https://youtu.be/8ShoHECh9p0?si=bAfVAWvmVfTn5hDd

 

 

📌19. května 2024, 2:05: V TEL AVIVU BYLA K ROZEHNÁNÍ ILEGÁLNÍ DEMONSTRACE POUŽITA JÍZDNÍ POLICIE A VODNÍ DĚLA:

 

Izraelská policie použila vodní děla a jízdní oddíly k rozehnání ilegální protivládní demonstrace v Tel Avivu.

 

V sobotu 18. května se v centru Tel Avivu shromáždily tisíce lidí. Požadovali předčasné volby a také okamžitou dohodu o propuštění izraelských rukojmích z pásma Gazy. Týdenní protestní akce dohodnutá s policií se konala poblíž komplexu vládních budov, hlásí RIA Novosti.

 

Po skončení akce začaly stovky demonstrantů blokovat dopravu v sousedních ulicích. Nereagovali na četné výzvy policie, aby se rozešli, načež strážci zákona použili jízdní oddíly a vodní děla.

 

Podle místních médií bylo zadrženo nejméně 15 lidí za narušení veřejného pořádku.

Později mluvčí izraelské policie major Michail Zingerman uvedl, že všichni zadržení během protestu v Tel Avivu byli propuštěni. 27 narušitelů veřejného pořádku bude muset zaplatit pokutu.

 

https://www.vesti.ru/article/3956627

 

 

📌19. května 2024, 1:26, Razvožajev: ODRAŽENÍ RAKETOVÉHO ÚTOKU NA SEVASTOPOL BYLO DOKONČENO:

 

V Sevastopolu bylo odražení raketového útoku dokončeno, uvedl gubernátor města Michail Razvožajev ve svém kanálu Telegram.

Je třeba poznamenat, že služba 112 v současné době dostává hlášení o spadlých úlomcích a submunici.

 

„Připomínám všem: k submunici se nesmí přibližovat a navíc se nesmí zvedat!“ napsal guvernér ve svém poselství.

 

Michail Razvožajev také požádal obyvatele města, aby okamžitě hlásili nebezpečné nálezy na linku 112, a dodal, že záchranné služby okamžitě reagují na všechna hlášení a vyjíždějí na místo.

 

https://www.vesti.ru/article/3956559

 

 

📌19 května 2024, 02:26: V TURECKU BYLO SEDM LIDÍ ZRANĚNO PŘI VÝBUCHU V OBYTNÉ BUDOVĚ:

 

V provincii Tokat v Turecku bylo sedm lidí zraněno při výbuchu v obytné budově v noci na neděli 19. května, uvedl televizní kanál TRT Haber.

 

Jak bylo uvedeno, policie dorazila na zavolání do letního domu ve čtvrti Hurmüzlu poté, co si sousedé stěžovali na hlasitý hluk vycházející z domu. Když četníci vstoupili do domu, ozval se výbuch. V důsledku toho bylo zraněno sedm lidí, z toho pět policistů. O příčinách výbuchu zatím nebylo nic oznámeno.

 

Guvernér provincie Numan Hatipoglu oznámil zahájení vyšetřování mimořádné události. Podle předběžných údajů hovoříme o konfliktu způsobeném nepřátelstvím mezi rodinami.

 

https://www.vesti.ru/article/3956605

 

 

📌19. května 2024, 4:21: 28 LIDÍ BYLO ZABITO, DESÍTKY BYLY ZRANĚNY V DŮSLEDKU IZRAELSKÝCH NÁLETŮ NA GAZU:

 

V pásmu Gazy bylo při izraelských náletech na severní část enklávy zabito nejméně 28 Palestinců a desítky jich byly zraněny.

 

O výsledcích náletů informoval katarský televizní kanál Al-Džazíra. Jak bylo uvedeno, izraelské letectvo zaútočilo na uprchlický tábor Džabalíja v severní Gaze, v důsledku čehož bylo zabito nejméně 28 lidí a desítky byly zraněny. Mnohé z nich jsou ženy a děti. Pod troskami byly pohřbeny desítky dalších Palestinců, hlásí TASS.

 

Podle kanálu bylo od začátku října 2023 v důsledku izraelských útoků v pásmu Gazy zabito 35 386 lidí a dalších 79 366 lidí bylo zraněno.

 

Konflikt na Blízkém východě prudce eskaloval po infiltraci militantů radikálního palestinského hnutí Hamás z pásma Gazy do Izraele 7. října 2023, doprovázené zabíjením obyvatel pohraničních osad a zajetím více než 240 rukojmí.

 

V reakci na to Izrael zahájil vojenskou operaci v Gaze s cílem zničit politické a vojenské struktury Hamásu a osvobodit všechny unesené.

 

https://www.vesti.ru/article/3956631

 

 

📌19 května 2024, 05:03: V NOCI 19. KVĚTNA OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAÚTOČILY NA KUBÁŇ, BYLO POTLAČENO NEJMÉNĚ 10 DRONŮ:

 

V noci na 19. května se ukrajinská armáda znovu pokusila zaútočit na objekty na území Krasnodarského území pomocí dronů, bylo sestřeleno nejméně 10 UAV.

 

O výsledcích útoků ozbrojených sil Ukrajiny informovalo operační velitelství regionu na svém kanálu Telegram. Jak již bylo uvedeno, Ukrajina se pokusila zaútočit na civilní cíle na území okresů Kushchevsky a Slavjansk pomocí bezpilotních letounů. Nejméně 10 dronů bylo zničeno. Ve Slavjansku na Kubáni jeden z dronů dopadl na území rafinérie. Podle předběžných údajů nebyl v důsledku incidentu nikdo zraněn. Nebyly zaznamenány žádné škody ani požáry.

 

V okrese Kushchevsky v důsledku pádu jednoho z dronů vypukl místní požár, který neovlivnil osady. Pracovníci Ministerstva pro mimořádné situace požár hasí. Nedošlo k žádným mrtvým, zraněním ani zkáze.

https://www.vesti.ru/article/3956616

 

 

📌19. května 2024, 8:43: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZAÚTOČILY NA DONĚCK KAMIKADZE DRONEM:

 

Ukrajinské jednotky zaútočily na Doněck útočným dronem ráno 19. května a také ostřelovaly město dělostřelectvem NATO. Informovalo o tom zastupitelský úřad DLR ve Společném středisku pro kontrolu a koordinaci otázek souvisejících s válečnými zločiny Ukrajiny (JCCC).

 

Podle JCCC došlo k útoku dronem na okres Petrovsky kolem 05:30. Ozbrojené síly Ukrajiny také vypálily tři granáty ráže 155 mm na stejnou oblast.

Nebyly hlášeny žádné oběti.

 

https://www.vesti.ru/article/3956652

 

 

📌 19 května, 2024, Slovanka, klimaalarmismus. ZEMĚDĚLCI Z 10 ZEMÍ EVROPY SE CHYSTAJÍ OBSADIT BRUSEL:

 

Již za nějaké dva týdny – tedy těsně před volbami – čeká Brusel velká zatěžkávací zkouška. Předpokládám, že akce nemá zapůsobit jen na politiky, ale zejména na voliče z celé Evropy.

 

Green Deal totiž ničí životy všem – nejen zemědělcům, kteří CHYSTAJÍ NEJVĚTŠÍ AKCI, JAKOU KDY EVROPA ZAŽILA.

 

Evropané by si tedy měli uvědomit, že je bezpodmínečně nutné dát ve volbách stopku všem šílencům, kteří ničivý Green Deal podporují.

 

U nás jsou to zejména Piráti, kteří patří k zelené sektě, největším škůdcům v celém europarlamentu.

 

Ale nejen oni. Na různá hlasování – mimo jiné i k různým tématům Green Dealu – se můžete podívat zde.

 

Rozhodně nevolte ty, kteří jakkoli tuto politiku podpořili nebo se nachází ve frakcích, které jsou s ní v souladu.

 

ALARMUJÍCÍ JE, ŽE I VŠECHNY PRŮZKUMY UKAZUJÍ, ŽE JSME SNAD JEDINÁ ZEMĚ V EVROPĚ, KTERÁ POSÍLÍ PROBRUSELSKÉ FRAKCE JEŠTĚ VÍC NEŽ PŘED 5 LETY.

 

Znamená to tedy, že našinci jsou s bruselskou politikou nejvíc v souladu? Nebo jde jen o politickou negramotnost? Či snad jde opět o to, že k tak důležitým volbám půjdou opět jen eurohujeři?

 

5.června, těsně před volbami do Evropského parlamentu, dorazí rozzlobení zemědělci z celé Evropy do Bruselu.

 

HLAVNÍMI ORGANIZÁTORY AKCE JSOU BELGIČTÍ A HOLANDŠTÍ ZEMĚDĚLCI.

 

„Dokončíme práci,“ řekl regionální manažer Farmářských obranných sil Jos Stuijt, jeden z nizozemských organizátorů akce, který upozornil, že většina zla pochází z Bruselu.

Jednotlivé země pak už jen slepě přijímají to, co předtím EU schválila.

 

V debatě pak upozornili na to, že se očekává, že AKCE BUDE VELMI VELKÁ – S ÚČASTÍ ZEMĚDĚLCŮ Z 10 ZEMÍ.

 

Organizátoři však nezmínili, o které země jde. Není tedy jasné, zda se budou účastnit i naši zemědělci.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/zemedelci-z-10-zemi-evropy-se-chystaji-obsadit-brusel/

 

 

📌18.5.2024, Protiproud: Střet civilizací: TRADICIONALISTÉ VŠECH ZEMÍ, SPOJÍTE SE?

 

Dekadence Západu se změnila v ideologii ničení. Velké kultury se naopak vracejí k hlubokým kořenům. Zachraňme člověka! Proč se Putin stává klíčovou postavou kontrarevoluce?

 

ALEXANDR DUGIN soudí, že válka Západu proti Rusku na Ukrajině se postupně mění ve střet obránců civilizace, jak jsme ji dosud znali s těmi, kdo ji chtějí od základů zničit – a předvídá, že v tomto boji o zachování samotného principu lidské existence se na stranu Ruska postaví převážná část současného lidstva

 

Nástup znovuzvoleného prezidenta Vladimíra Putina do funkce představuje novou etapu v dějinách Ruska. Některé linie předchozích období budou určitě pokračovat. Některé dosáhnou kritické hranice. Některé se budou vracet zpět.

 

Musí však přijít i něco nového. Chci upozornit na ideologický aspekt, který se může stát základním vektorem dalšího vývoje Ruska v mezinárodním kontextu.

 

Z PRINCIPU LIDSKÉ EXISTENCE SE NA STRANU RUSKA POSTAVÍ PŘEVÁŽNÁ ČÁST SOUČASNÉHO LIDSTVA:

 

HODNOTY A „HODNOTY“:

 

V ostré konfrontaci se Západem, který balancuje na pokraji jaderného konfliktu a třetí světové války, se problém hodnot stává stále kontrastnějším. Válka na Ukrajině není jen konfliktem států s jejich celkem racionálními národními zájmy, ale také střetem civilizací, které zuřivě brání své hodnotové systémy.

 

Dnes lze již s jistotou říci, že Rusko definitivně vsadilo na obranu tradičních civilizačních hodnot, a právě s nimi spojuje základní procesy posilování vlastní identity a geopolitické suverenity. Nejde přitom jen o rozdílné zájmy samostatných subjektů v rámci téže – západní – civilizace, jak bylo ještě donedávna možné, byť s odstupem, interpretovat konflikt mezi Ruskem a kolektivním Západem. Je zřejmé, že na sebe s plnou silou narazily dva hodnotové systémy. Moderní Západ pevně adoruje:

👉 absolutní individualismus;

👉 LGBT a genderovou politiku;

👉 kosmopolitismus;

👉 kulturu rušení (cancel culture);

👉 posthumanismus;

👉 neomezenou migraci;

👉 zničení všech forem identity;

👉 kritickou teorii rasy (utlačované národy právo utlačovat své bývalé utiskovatele);

👉 relativistickou a nihilistickou filozofii postmodernismu.

 

Západ nemilosrdně cenzuruje vlastní dějiny, zakazuje knihy a umělecká díla.

Americký Kongres se chystá odstranit celé bloky Písma, které údajně urážejí určité skupiny lidí z etnických a náboženských důvodů. Kromě toho rozvoj digitálních technologií a neuronových sítí zařadil na pořad dne přesun iniciativy vládnout světu a lidstvu umělou inteligencí – a řada západních autorů to už vychvaluje jako neuvěřitelný úspěch a dlouho očekávaný moment singularity.

 

Proti tomu všemu Putinovo Rusko výslovně staví úplně jiný soubor hodnot, z nichž mnohé jsou uzákoněny ve vyhlášce č.j. 809 ze dne 9. listopadu 2022.

 

RUSKO DŮRAZNĚ BRÁNÍ:

👉 kolektivní identitu proti bezbřehému individualismuu;

👉 vlastenectví proti kosmopolitismu;

👉 zdravou rodinu proti legalizaci zvráceností;

👉 náboženství proti nihilismu, materialismu a relativismu;

👉 lidskou bytost proti posthumanistickým experimentům;

👉 autentickou identitu proti její erozi;

👉 historickou pravdu proti kultuře rušení.

 

UKRAJINA – STŘET CIVILIZACÍ:

 

Existují tedy dvě protikladné antagonistické ideologie, světonázorové systémy.

Rusko si vybírá tradiciZápad naopak všechno netradiční, ba dokonce antitradiční.

To dělá z konfliktu na Ukrajině, kde tyto dvě civilizace stojí proti sobě v tvrdém a rozhodujícím boji, něco mnohem víc než jen obyčejný velmocenský střet zájmů. Ten tady samozřejmě také je, ale není tím hlavním.

 

Hlavní je, že do konfrontace vstoupily dva modely dalšího vývoje lidstva – liberální, globalistická, antitradiční cesta moderního Západu nebo alternativní, multipolární, polycentrická cesta se zachováním tradic a tradičních hodnot, za kterou bojuje Rusko.

 

A tady je čas poznamenat, že multipolární svět, k němuž se Rusko hlásilo v předchozí fázi Putinovy vlády, má smysl jen tehdy, uznáme-li právo každého pólu, každé civilizace (dnes jasně zastoupené v BRICS) na vlastní identitu, vlastní tradici, vlastní hodnotový systém.

 

Multipolarita se stává smysluplnou a opodstatněnou, vycházíme-li z plurality stávajících kultur a uznáváme jejich právo na zachování vlastní identity a rozvoj na základě vnitřních principů.

To znamená, že póly multipolárního světa, na rozdíl od globalistického unipolárního modelu, kde „povinně“ dominují západní hodnoty jako univerzální hodnoty, následují ve větší či menší míře cestu Ruska, ale jen tak, že si na štít berou své vlastní – pokaždé jiné – tradiční hodnoty.

 

NEBESKÁ ČÍNSKÁ ŘÍŠE A PERIFERIE:

 

Jasně to vidíme v současné Číně. Nejenže odmítá globalismus, liberalismus a globální kapitalismus jako dogma, ale zároveň si zachovává mnohé rysy socialistického řádu. A stále více se obrací k pradávným hodnotám čínské kultury a v novém kole oživuje politickou a sociální etiku Konfucia, která inspirovala a uspořádala čínskou společnost na několik tisíciletí.

 

Ne náhodou je jednou z hlavních teorií mezinárodních vztahů v moderní Číně starověká myšlenka Tianxia, podle které je Čína považována za centrum světového systému, přičemž všechny ostatní národy obklopující Nebeskou říši jsou na periferii. Čína je svým vlastním absolutním centrem, otevřeným světu, ale přísně si hlídá svoji suverenitu, jedinečnost a identitu.

 

TRADICIONALISTÉ VŠECH ZEMÍ, SPOJTE SE!:

 

Ve dvacátém století se vliv Ruska ve světě opíral zejména o levicové hnutí. To se dnes však postupně vytratilo, buď ho pohltil liberalismus, nebo se samo vyčerpalo (až na malé výjimky a nejčastěji ve spojenectví s protikoloniálními konzervativními tendencemi).

Nyní se vyplatí vsadit na konzervativce, zastánce civilizační identity.

 

A tak je čas obrodit staré heslo v nové úpravě, a neměli bychom se za to ani stydět, ani se s ním skrývat: Tradicionalisté všech zemí, spojte se!

 

Čím sebevědoměji se vydáme na tuto cestu, tím rychleji a spolehlivěji bude růst náš vliv ve světě. Pokud jsme se rozhodli zaměřit na multipolaritu, musíme být v tomto směru důslední. Všichni už pokládají Vladimíra Putina za klíčovou postavu konzervativní obrody.

 

JE ČAS TO OTEVŘENÉ VYHLÁSIT.

 

Kritice Západu se to v každém případě nevyhne. Ale nyní jsou rozhodující jiné faktory ve vztazích se Západem. A spojenci Ruska – skuteční i potenciální – začnou Rusko podporovat s novou silou. Ostatně, jeho dalekosáhlé cíle a záměry jim již jsou – nebo brzy nyní budou – jasné.

 

👉Budou mu důvěřovat. A začnou spolu s ním budovat spravedlivější a vyvážený svět v zájmu větší části lidstva. BEZ JAKÉKOLI NEDŮVĚRY NEBO VÁHÁNÍ.

 

https://protiproud.info/politika/7933-stret-civilizaci-tradicionaliste-vsech-zemi-spojite-se-dekadence-zapadu-se-zmenila-v-ideologii-niceni-velke-kultury-se-naopak-vraceji-k-hlubokym-korenum-zachranme-cloveka-proc-se-putin-stava-klicovou-postavou-kontrarevoluce.htm

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: RUSKÝ VELKÝ ZISK DEN PO PUTINOVĚ VEŘEJNÉM ODHALENÍ: DALŠÍ UKRAJINSKÁ OBEC OBSAZENA V CHARKOVSKÉM REGIONU; Zelenskyj říká…

 

https://youtu.be/wRbikord9D4?si=RREvseEVt_q2e8UB

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVI SPOJENCI RJABKOV A VOLODIN VYDÁVAJÍ VAROVÁNÍ SPOJENÝM STÁTŮM UPROSTŘED RUSKO-UKRAJINSKÉ VÁLKY; „Pokud si Západ vybere cestu eskalace, tak…války; “

Hrajete si s ohněm, varuje Rusko Spojené státy…

 

https://youtu.be/gQ8V7y1ur7o?si=bk7-JJh4buoEEVrG

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, South China Morning post, Roman Kirsch: PROČ PŘILETĚL RUSKÝ PREZIDENT VLADIMÍR PUTIN DO MĚSTA HARBIN V ČÍNĚ

 

https://youtu.be/xo7nW62ph9g?si=MmV-M1YbyhJjwFnL

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, WION, Roman Kirsch: Rusko-ukrajinská válka: RUSKO VARUJE PŘED ZÁSAHY NA SVÉM ÚZEMÍ, KTERÉ ALE NEZŮSTANOU BEZ ODPOVĚDI

 

https://youtu.be/IGin6RHke48?si=_rXlw-shra5uDugu

 

 

📌💥💥💥19.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „NOŽE Z POCHVY“ PRO NETANJAHUA V DOBĚ, KDY BENNY GANTZ VARUJE, ŽE OPUSTÍ JEHO VLÁDU, POKUD

 

https://youtu.be/YY2OpR7xSgI?si=hxVT_Bp9jXirPtQE

 

 

📌 AMERIČTÍ ŽOLDÁCI SE VRACÍ Z UKRAJINY DOMŮ…

 

https://t.me/absurdnisvet/73237

 

 

📌 @HATSTRUTH: PARADOX OBNOVITELNÉ ZELENÉ ENERGIE!

 

Věděli jste, že solární moduly po cca 15 letech ztrácejí účinnost a nejsou dále použitelné? Pak se stávají odpadem.

 

Tento odpad však není jako obyčejný odpad, je neuvěřitelně toxický a představuje významnou hrozbu pro životní prostředí Ve skutečnosti je odpad ze solárních panelů 300krát škodlivější než jaderný odpad a jeho likvidace vyžaduje nákladnou a specializovanou metodu. Bohužel mnoho zemí posílá tento toxický odpad do chudších zemí.

 

Tento problém se bude jen zhoršovat, protože do roku 2030 budeme mít 8 milionů tun „zeleného“ odpadu a do roku 2050 toto číslo vzroste na ohromujících 80 milionů tun odpadu ze solárních modulů, který pravděpodobně doslouží.

 

https://t.me/absurdnisvet/73239

 

 

📌 Věděli jste, že nadace Billa a Melindy Gatesových vsadila na několik koní, pokud jde o korona vakcínu? Gates byl zapojen do nejméně 11 očkovacích laboratoří, než pandemie skutečně začala. Jak dnes víme, plán vyšel, neboť některá zde zmíněná jména vám mohou být velmi povědomá.

 

Lze si jen domýšlet, co tyto společnosti a potažmo i Gates inkasovaly, i když miliardové zisky BioNTechu jsou poměrně známé.

 

https://t.me/absurdnisvet/73240

 

 

📌🌧 🇮🇷 SILNÉ DEŠTĚ V SEVEROVÝCHODNÍ OBLASTI KOLEM MĚSTA MAŠHAD OPĚT VEDLY K MASIVNÍM ZÁPLAVÁM

 

📹 Zaplavení trhu Tabarsi v Mašhadu poblíž svatyně imáma Rezy.

 

https://t.me/absurdnisvet/73241

https://t.me/absurdnisvet/73242

https://t.me/absurdnisvet/73243

 

 

📌⚡️🌧DE/BOUŘKA V BÁDENSKU-WÜRTTEMBERSKU: https://t.me/absurdnisvet/73245

 

 

📌🌧BAVORSKO, SÁRSKO A KROUPY V BAVORSKU:

 

https://t.me/absurdnisvet/73247

https://t.me/absurdnisvet/73248

 

 

📌17. května, GOLAN: IZRAELSKÁ VOJENSKÁ ZÁKLADNA ZNIČENA:

ZÁKLADNA IDF „TSNOBAR“

◼️První snímky ze zjevně z velké části zničené izraelské vojenské základny 651 „Tsnobar“ v bývalých syrských Golanských výšinách anektovaných Izraelem. Odpalovací baterie Hizballáhu vypálily nejméně 50 raket Kaťuša, což způsobilo rozsáhlé ničení. Počet obětí izraelské okupace není znám.

◼️Důvodem důkladné „efektivní střelby“ na základně IDF byl předchozí izraelský útok. Letecký útok na libanonské město Al-Najjarieyeh. Tento nálet mohl mít za následek značné ztráty, a proto se Hizballáh zjevně cítil nucen reagovat masivním úderem. Hizballáh se chce vyhnout totální válce s Izraelem.

Obrazy zkázy z Gazy nezůstávají bez dopadu v politickém prostředí vůdce Hizballáhu Hasana Nasralláha.

 

(http://www.hindustantimes.com/)

 

 

📌 Světová zdravotnická organizace (WHO) je navržena tak, aby chránila zdraví a blaho lidstva, ale je z velké části financována soukromými dary od farmaceutických a biotechnologických společností. 🤑💩

 

V roce 2017 agentura Associated Press uvedla, že WHO utratí ročně asi 200 milionů dolarů za cestování – více, než utratí na boj proti AIDS, tuberkulóze a malárii dohromady.

 

⚠️Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus je také prvním generálním ředitelem bez lékařského vzdělání. Jeho úzké vazby na Gatesovy a Clintonovy nadace a také podpora Komunistické strany Číny mu zajistily nejvyšší pozici ve WHO.

 

https://dailysceptic.org/2024/05/14/no-the-who-is-not-owned-by-private-interests/

 

 

📌 Pfizergate: PRÁVNÍ VYŠETŘOVÁNÍ PROTI VON DER LEYENOVÉ DOČASNĚ POZASTAVENO🤬‼️

 

V současnosti příslušný soud v belgickém Lutychu nechce do prosince oznámit, kdo převezme další vyšetřování proti von der Leyenové. Soudnictví chce počkat, zda von der Leyenová dosáhne svého cíle stát se znovu lídrem EU. ☠️☠️☠️

 

https://transition-news.org/pfizergate-gerichtliche-untersuchungen-gegen-von-der-leyen-vorlaufig

 

 

📌 🗣 DONALD TRUMP VARUJE PŘED NOVÝMI OMEZENÍMI A MANDÁTY COVID:

 

„Levicoví šílenci se zoufale snaží obnovit uzamčení COVID a mandáty ke zmanipulování voleb v roce 2024. Chtějí znovu rozdmýchat hysterii COVID, aby ospravedlnili další uzamčení, cenzuru, nelegální volební urny a hlasování poštou.“

 

🛑 Trumpův jasný vzkaz: „Nevzdáme se. Žádné zavírání škol, žádná uzamčení, žádné nařízení s maskami a žádné nařízení o očkování. Nedovolíme to.“

 

Pokud se Trump vrátí do Bílého domu, slibuje, že sníží federální financování institucí, které ukládají mandáty.

 

https://t.me/absurdnisvet/73251

 

 

📌„OHNIVÁ KOULE“ NA OBLOZE NAD PORTUGALSKEM:

 

https://t.me/absurdnisvet/73252

https://t.me/absurdnisvet/73253

 

 

📌 PLÍŽIVÁ ISLAMIZACE:

1950 – 2023 > Egypt

1953 – 2023 > Afghánistán

1960 – 2023 > Kuvajt

1970 – 2023 > Irák

1970–2023 >  Alžírsko

1970 – 2023 > Írán

1973–2023 > Sýrie

https://t.me/absurdnisvet/73254

 

 

📌 V NĚMECKU JE TEN, KDO NA ŠPÍNU💉 UPOZORNÍ, POVAŽOVÁN ZA MNOHEM NEBEZPEČNĚJŠÍHO NEŽ TEN, KDO ŠPÍNU 💉VYRÁBÍ. (KURT TUCHOLSKY)

 

https://t.me/absurdnisvet/73255

 

 

📌🇷🇺/🇺🇦 V ODĚSE HOŘÍ. UŽ DLOUHO NEPRŠELO.

Po cíleném zásahu ruských sil vyhořelo logistické centrum ukrajinských ozbrojených sil (NATO). V objektu byla uskladněna munice, drony a náhradní díly k nim.👏

 

https://t.me/absurdnisvet/73256

 

 

📌Ok, tohle je epické a vybuchne vám z toho hlava, i když to ještě nevíte. Ti, kdo jsou vzhůru, budou vědět. To je skvělé a měli bychom to sdílet.

 

VŠE TEDY ZAČÍNÁ VAŠÍM RODNÝM LISTEM. Tady začíná velká část korupce. Ve chvíli, kdy podepíšete svůj rodný list, popř Pokud je podepsán za vás, jedná se o námořní právo / námořní právo. To znamená, že podepíšete dokument, který vás klasifikuje jako zemřelého na moři.

 

Stáváte se pro systém zbožím a upřímně, když si to vygooglíte a prozkoumáte, budete pravděpodobně muset být spravedliví a přiznat, že je to pravda. V jistém smyslu je veškerý váš majetek zabaven a vložen do toho, čemu se říká svěřenský fond, a pak máte šest let na to, abyste se prohlásili za života. Pokud se prohlásíte naživu, můžete znovu získat svou suverenitu.

 

Ale to jsme nevěděli. Byl to systém, který nastavili tak, že vy, já a všichni ostatní jsme byli obchodováni jako dobytek na burze.

 

Každý z nás má tedy svěřenský fond. A podle toho, kolik je vám let, záleží na tom, tolik je peněz. Pokud je vám více než 50 let, máte miliony, protože jsme tam obchodovali tak dlouho.

 

A ještě něco je šílené. To je důvod, proč je hypoteční systém zcela rozbitý.

 

Když si berete hypotéku, v podstatě podepisujete papíry a oni vám vždy řeknou: „Vraťte se za tři dny a budeme mít peníze z vašeho svěřenského fondu na zaplacení domu.“ Peníze se tedy berou z vašeho vlastního svěřenského fondu, který se nashromáždil od vašeho narození.

 

Z vašich peněz vám pak účtují úrok, ale finanční stránka je nezajímá. Chtějí dům. Pokud tedy zmeškáte platbu, máte potíže, protože vám mohou přivlastnit dům. Dům je pro ně zboží, majetek.

 

Počkejte, než se podělíte o informace o tom, co banky dělají, ale tento svěřenský fond je místo, odkud bude pocházet spousta vašich peněz a budou vám vráceny. Jsou to peníze, které na vás vydělali.

 

Tak to je jen jedna strana. Pak je tu daňová stránka. Zvyšování daní je nezákonné. Je to zkorumpovaný systém.

 

Takže to není tak, že by nám vrátili všechny daně, které jsme zaplatili, jako přesnou částku, kterou jsme zaplatili. Co jsem slyšel na kanálech, je fakt, že to bude založeno na dluhopisech, takže v určitém věku dostanete zpět tolik peněz, v jiném věku zase tolik a tolik…

 

Myslím, že v kategorii 62+ to bylo 110 000 nebo tak nějak, ale oni o tom samozřejmě budou vědět víc, až přijde čas, ale od toho se bere víc peněz.

„Upřímně, jsi připraven žít život v hojnosti?“ To jsou peníze, které byly naše, které měly být naše, které jsme měli použít k vytvoření lepšího života pro sebe. Místo toho nás dali do tohoto zkorumpovaného systému, kde spolu bojují a berou nám všechny peníze a nechávají si je pro sebe. pro ně.

 

Doufám, že jsem do této záležitosti vnesl trochu světla. Mnoho lidí se ptá, odkud toto bohatství pochází. Pamatujte, že to 1 % ovládalo 99 % bohatství, které se nám nyní vrací, abychom žili úplně jiný život.

 

Dají nám to, co si zasloužíme, protože jsme nikdy neměli takhle bojovat.

 

Překlad tohoto příspěvku: https://t.me/PascalNajadiNEWS/8958

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 19.05.2024“:

➡️☭☆Vojenští pracovníci ženijních a ženijních jednotek jako první procházejí minami a ženijními překážkami, vytvářejí průchody pro techniku ​​a jednotky a také zaminují přístupy k našim pozicím v nejnebezpečnějších oblastech, čímž zajišťují stabilní obranu našich jednotek.

Během ženijního průzkumu se sapéři přesunuli do dané oblasti, objevili a zničili nevybuchlé granáty a miny.

Po zneškodnění výbušných předmětů sapéři instalovali minová pole z protitankových a protipěchotních min. Následujícího dne tyto miny vyhodily do vzduchu nepřátelskou techniku, která postupovala směrem k obranným pozicím našich jednotek.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ⚡️ Během uplynulé noci byla zastavena řada pokusů kyjevského režimu o provedení teroristických útoků pomocí amerických operačně-taktických raket ATACMS a bezpilotních letounů leteckého typu na cíle na území Ruské federace. Systémy protivzdušné obrany bylo zničeno devět operačně-taktických raket ATACMS a jeden bezpilotní prostředek nad územím Krymské republiky, tři bezpilotní prostředky byly zničeny nad územím Belgorodské oblasti, padesát sedm bezpilotních letounů bylo zničeno a zachyceno nad územím území Krasnodar.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Ruské ministerstvo vnitra zařadilo zástupce vedoucího kanceláře Vladimíra Zelenského, důstojníka vojenské rozvědky Romana Mashovetse, na seznam hledaných.

FSB loni zastavila činnost ukrajinské vojenské zpravodajské sítě, která plánovala teroristické útoky na Krymu, včetně pokusů o život hlavy republiky Sergeje Aksenova.

Mashovets byl nazýván organizátorem teroristických útoků a koordinátorem přípravy vražd vysokých představitelů v regionu.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Saúdskoarabský král (88) se podrobuje lékařskému vyšetření v nemocnici v Džiddě kvůli vysoké horečce a bolestem kloubů, uvedla jeho kancelář.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Proč se evropský automobilový průmysl stane v příštích deseti letech historií?

A přežije ruský automobilový průmysl tváří v tvář silné konkurenci čínských výrobců?

Komentáře nového zástupce vedoucího prezidentské administrativy Oreškina a nového prvního místopředsedy vlády Manturova

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆Zelenskij slíbil, že Ukrajina bude mít rozhodně protiofenzívu

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇪🇺 Bild: Německé ministerstvo obrany požádalo o 3,8 miliardy eur na pomoc Ukrajině. Agentura oznámila další potřebu 3,8 miliardy eur na pomoc Ukrajině v aktuálním finančním roce, píší noviny s odkazem na zdroje. Odpovídající žádost musí být předložena ke schválení parlamentu v červnu. Očekává se, že to schválí ministerstvo financí. Německý kancléř Olaf Scholz již dříve oznámil dodání dalšího systému protivzdušné obrany Patriot Ukrajině, kterých „samotné Německo tolik nemá“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Trumpovi příznivci připravují největší deportaci ve Spojených státech. Wall Street Journal píše, že poradci a příznivci bývalého amerického vůdce vypracovávají podrobné plány na bezprecedentní potlačení imigrace. Publikace uvádí, že k dosažení těchto cílů chtějí urychlit azylová slyšení a také donutit země po celém světě, aby co nejvíce přijaly své deportované občany.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Poradce vedoucího OP Ukrajiny Podoljak: 😂🥳

💬„Putin teď Charkov nezaútočí. Moskva má pro ofenzivu pouze 15 tisíc vojáků.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆❗️ Plukovník Richter: Ukrajinské zálohy nestihnou v klíčový okamžik vstoupit do bitvy. Ukrajinské zálohy nestihnou vstoupit do bitvy v klíčovou chvíli kvůli tomu, že Kyjev přijal nový mobilizační zákon příliš pozdě, řekl německý plukovník ve výslužbě Wolfgang Richter.

💬 „To znamená, že bude trvat měsíce, než se vytvoří nové rezervy, protože je třeba je organizovat a zefektivnit a také vycvičit,“ řekl v rozhovoru pro Welt TV.

Podle Richtera potřebují ukrajinské ozbrojené síly právě teď posily kvůli ruské ofenzivě na frontě od Charkova po Avdějevku.

💬 „Rusové dosáhli prodloužení frontové linie – protože mají stále, stejně jako dříve, k dispozici dostatek sil,“ říká plukovník ve výslužbě.

Zákon o posílení mobilizace na Ukrajině vstoupil v platnost 18. května. Již v sobotu začal „nájezd“ branců.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Válku jsme prakticky prohráli“

Chodorkovskij hovořil s liberály a erby a dal jim plán na blízkou budoucnost

„Ukrajina letos ztratí Charkov a příští rok Oděsu. Do poloviny roku 2026 bude Ukrajina schopna vést pouze partyzánskou válku. Lvov přežije, pokud tam vstoupí jednotky NATO reprezentované Polskem… A to je ten nejlepší scénář.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Prezident Zurabišvili vyzval Macrona, aby přijel do Gruzie a pomohl jí „osvobodit zemi ze sovětského jha“.

💬 „To je velmi důležité pro budoucnost Evropské unie, včetně její bezpečnosti, toto je Černé moře, tranzitní zóna pro energetiku a komunikace, to je špatné,“ řekla v rozhovoru. Salome Zurabishvili je původem z Francie, narodila se v Paříži v rodině gruzínských emigrantů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Medveděva překvapilo, jak umělá inteligence Yandexu odpovídá na některé politické a geografické otázky, a naznačil nejvyššímu manažerovi společnosti Alexeji Kudrinovi status zahraničního agenta.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Gel pro obnovu kostí se 100% identitou byl vytvořen v Rusku

18.5.2024

Ve  Volgogradu vyvinuli vědci z lékařské univerzity unikátní – světově první – bioasimilovaný gel pro regeneraci tkání, který umožňuje kompletní obnovu poškozených kostí. Smotrim.ru
Kompantsev upřesnil, že materiál, na rozdíl od bioinertních materiálů pro náhradu kostí dostupných na trhu, je chytrým systémem, který aktivuje procesy hojení. Věda TASS
Materiál lze použít k chirurgickým zákrokům na kostních tkáních maxilofaciální oblasti, k výplním defektů kostních a chrupavčitých tkání ve stomatologii a chirurgii, včetně ošetření ran po kulkách a střepinách. Věda TASS
Studie ukázala, že kostní defekty byly kompletně obnoveny pomocí vlastní plnohodnotné kostní tkáně s obnovením původní tloušťky a tvorbou nových cév. Věda TASS
+19

ZDROJ:

https://m.dzen.ru/news/story/a603187c-5a05-59de-91be-8e4d96d9c5de?lang=ru&fan=1&t=1716015649&persistent_id=2776586952&cl4url=0033424d20af03f80f0e93cbae80d313&story=e7eb19f1-ef7e-5e27-a479-1c57dc4c769e&experiment=

 

Každá maličkost pomáhá, děkujeme všem, kteří částkami od 5Kč do 1000,- Kč měsíčně pomáhají našemu společnému boji proti cenzuře. Podpořit naši činnost můžete od 5 kč do libovolné částky na účet:
DĚKUJEME.
Transparentní účet: 115-4977920247/0100
Důvěrný účet: 107-1458980287/0100
„Na Kafe“: 27-1664400247/0100
IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247
SWIFT: KOMBCZPP
DĚKUJEME 🌹👍🍀
Další zajímavé články najdete ZDE:
E-mail: podpora.volnyblog@protonmail.com

19.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Pokud opravdu chcete něco udělat, tak najdete cestu. Pokud tak neučiníte, tak najdete výmluvu.“ – Jim Rohn

 

📌Zdroj: Správy.rtvs.sk/Facebook: „Tí ochrankári Róberta Fica tam boli dostatočnom množstve, ale videli sme, že ten 71 ročný senior dokázal tasiť zbraň, nikto si to nevšimol, dokázal vystreliť smerom na premiéra 5 krát a prišla až neskorá reakcia zo strany ochranky. A dokonca boli tam takí ochrankári, ktorí sa snažili vyhnúť tej strele miesto toho, aby zakryli premiéra svojim vlastným telom. Treba si uvedomiť, že tí ochrankári majú mať na sebe ľahké balistické vesty, ktoré ich dostatočne chránia proti kalibrom najmä 9 milimetrovým, ktoré sú typické pre krátke ručné palné zbrane. Tí dvaja ochrankári sa nepriblížili k premiérovi, ho nezakryli, ale práve naopak snažili sa vyhnúť streľbe a vzdialiť sa od premiéra, čo je pre mňa jednoducho nepochopiteľné.“

 

@dopsejmatere

 

🎼17.5.2024, Róbert Fico: „ŠIEL, ŠIEL HĽADAŤ TEN SVOJ BOJ…“ 💖

 

https://www.facebook.com/VladaChaosu/posts/pfbid0v8PrjNVP1gz51UMH1jJmUX1tJPgXNyiiXCi6XwfB8C5Jm4kim2ywMBETTgiNERoJl

 

 

📌🔝🔝🔝18.5.2024, Volný bloG, Lenka Peterková: HAARP MŮŽE ZPŮSOBIT POLÁRNÍ ZÁŘI. ALE JEN NA ALJAŠCE, TVRDÍ EXPERTI.

 

Radovan Dluhý17. 5. 2024

 

Minulý víkend (10. – 12. května) byly na mnohých místech světa k vidění obrovské polární záře. Americký úřad pro oceán a atmosféru (NOAA) zdůvodnil tento neobvyklý jev velmi silnými erupcemi na slunci. A v souvislosti s tím tato organizace varovala před možnými výpadky satelitní navigace či distribuce elektřiny.

 

„Pozoruji vesmír už padesát let a za tu dobu jsem nikdy nic takového neviděl. Bylo to naprosto famózní, vše bylo rudé, naprosto neuvěřitelné,“ řekl pro ČT astrofotograf Zdeněk Bardon.

 

Je pozoruhodné, že významnou polární záři jsme zažili také v období 5. až 7. listopadu 2023. A kromě překrásných scenérií, které během loňského listopadu natočil i český Meteopress, měly tyto listopadové a květnové záře společné i to, že přesně ve stejnou dobu probíhaly výzkumné kampaně vysokofrekvenčního aktivního polárního výzkumného programu (HAARP).

 

CO JE HAARP? A JAK TO BYLO S LISTOPADOVOU POLÁRNÍ ZÁŘÍ?

 

HAARP je systém o 180 anténách na ploše asi třinácti hektarů, který je schopen vyzařovat do ionosféry (80 a více km) 3,6 milionu wattů. HAARP byl dříve vojenským projektem. Nyní se nachází pod správou Aljašské univerzity ve Fairbanks.

 

Na webových stránkách univerzity se uvádí, že pravidelné „výzkumné kampaně mají za cíl ohřát pomocí vysokofrekvenčních vysílačů malé regiony ionosféry a sledovat jeho dopady… Díky programu HAARP je možné provádět okamžité experimenty, které vytváří struktury plazmy a různé nepravidelnosti. Je možné využít ionosféru jako anténu, vyvolat vlny o nízkých frekvencích a vytvořit slabé polární záře a realizovat různé další experimenty“.

 

O umělé polární záři způsobené systémem HAARP mezi 5. a 7. listopadem 2023 univerzita otevřeně psala. Na kampaň výzkumu ionosféry pomocí vysokofrekvenčních vysílačů z Aljašky a vzniklou polární záři upozornila během loňského listopadu i další média zde a zde.

 

HAARP NENÍ SCHOPEN VYTVÁŘET POLÁRNÍ ZÁŘI V GLOBÁLNÍM ROZSAHU:

 

Univerzita ve Fairbanks a média odmítají, že by byla polární záře z minulého týdne způsobena systémem HAARP.

 

Podle univerzity se jedná o náhodný sled událostí a výzkumný projekt, který začátkem května probíhal, polární záři nezpůsobil. Vysokofrekvenční vysílače systému HAARP prý nemají takovou frekvenční sílu, aby vytvořily polární záři k vidění jinde než na Aljašce. Podle odborníků záře může dosáhnout horizontu maximálně 400 až 500 km od místa experimentu.

 

„Ačkoliv jsme v minulosti generovali umělou polární záři, byla k vidění jen v okolí města Gakona a byla mnohem menší, než co jsme mohli vidět nyní. HAARP nemůže řídit globální jevy,“ uvedl v elektronické komunikaci plazmový fyzik Dennis Papadopoulos z Univerzity v Marylandu.

 

NA ZÁVĚR JE NUTNÉ PODOTKNOUT, ŽE HAARP NENÍ PODLE ODBORNÍKŮ JEDINÝM SYSTÉMEM NA SVĚTĚ, KTERÝ ZKOUMÁ IONOSFÉRU.

 

Norský EISCAT, ruská SURA a Čína prý staví svůj vlastní HAARP

 

Norsko má umístěné vysokofrekvenční vysílače o desetitisíci anténách za polárním kruhem u města Tromso. Norský výzkumný projekt má název EISCAT.

 

Rusko a Čína v minulosti realizovaly společné pokusy na ionosféře pomocí systému SURA. Jeho antény a vysílače jsou umístěny ve městě Vasilsursk asi 100 km od města Nižnij Novgorod.

 

Podle mezinárodní neziskové profesní organizace IEEE (anglický název Institute of Electrical and Electronics Engineers) SURA experimentuje s ionosférou a jejím ohřevem již od 80. let minulého století.

 

Čína v roce 2018 dle deníku South China Morning Post oznámila, že staví systém podobný programu HAARP na ostrově Chaj-nan. Experti se dle Popular Mechanics domnívají, že bude sloužit spíše k vojenským účelům než k vědeckým.

 

https://www.epochtimes.cz/2024/05/17/haarp-muze-zpusobit-polarni-zari-ale-jen-na-aljasce-tvrdi-experti/?fbclid=IwY2xjawC1kSFleHRuA2FlbQIxMQABHZt4I-gDhr6XUAk8Dehqc6Ip0c3sAE9xy_mUK_L2XEKe31mLwg0dfg1zhg_aem_AdRocUJ2jNojwLmvmRk6YvCuXrqxUbsVCWtCHfuXXrSzzgH6lfVXApgjRWJccjGk9c5HXjpo6uQwOiuCGcbiDVhj

 

 

📌 16.05.2024, 15:22: OBTĚŽOVÁNÍ NA OTEVŘENÉ SCÉNĚ, ZNÁSILNĚNÍ: OBŽALOBA DAVIDA COPPERFIELDA:

 

Závažná obvinění proti kouzelníkovi Davidu Copperfieldovi: Údajně při svých vystoupeních pochválil nezletilé a přinutil ženy k sexu. Příběhy 16 žen ukazují děsivý vzorec. Copperfield všechno popírá.

 

Měl to být výjimečný okamžik ve světle reflektorů, ale změnil se v noční můru: Když bylo Lily kolem 15 let, zúčastnila se s rodinou show kouzelníka Davida Copperfielda. Američanka nemohla uvěřit svému štěstí, když si ji známá televizní hvězda vybrala, aby mu asistovala s trikem na pódiu. S provazem v ruce se Copperfield postavil za studentku, objal ji a začal se dotýkat jejích prsou. „Jeho předloktí se pohybovalo nahoru a dolů na mé hrudi docela hrubě, a to celou dobu, kdy mluvil s publikem a dělal trik,“ říká. „Byla jsem zahanbená a znechucená.“ Její sestra incident potvrzuje. Podobná zkušenost se prý stala Olivii, která uvedla, že se jí Copperfield na veřejnosti dotkl mezi nohama, když jí bylo 17 let. Zašeptal jí do ucha, že by měla přijít do jeho hotelu později.

 

Lily a Olivia se ve skutečnosti jmenují jinak a jsou dvě z 16 žen , které podle The Guardian vznesly vážná obvinění proti známému iluzionistovi Copperfieldovi. Obvinění se odehrávají v letech 1988 až 2014 a sahají od sexuálního obtěžování až po popisy znásilnění. Více než polovina žen uvedla, že v době incidentu byla ještě nezletilá. Copperfield popírá výpovědi žen, popřel přes své právníky všechna obvinění. Mnohé z těchto výroků však ukazují děsivý vzorec.

 

Po show v Las Vegas na počátku 90. let, hlásí žena, Copperfield ji a přítele pozval do svého hotelového pokoje. Tam jim nabídl pálenku, po které si na zbytek večera vzpomínali jen matně. Copperfield oba znásilnil, protože už nebyli schopni souhlasu. „Jsem si jistá, že jsem byla zdrogovaná,“ ​​říká dnes. Právníci 67letého kouzelníka všechna obvinění odmítli. Drogy nejsou součástí Copperfieldova světa.

Další dvě ženy nezávisle na sobě uvádějí, že jim Copperfield dal své telefonní číslo, když byli ještě teenageři a měli s nimi pravidelný kontakt. Jednoho z nich poslal na její 16. narozeniny pohlednici se slovy: „Za dva roky se vrátím! „. Ve skutečnosti se z něj a o 19 let mladší ženy po 18. narozeninách stal pár. Při zpětném pohledu však vidí vztah kriticky kvůli rozdílu ve věku a moci, říká žena dnes. Copperfieldovi právníci zdůrazňují, že se jednalo o legální a konsensuální vztah.

 

FBI UŽ VYŠETŘOVALA COPPERFIELDA:

 

Guardian také hovořil s bývalými zaměstnanci Copperfieldu, kteří potvrzují, že mág si vybral mladé ženy z publika a pozval je k sobě. Jedna asistentka uvedla, že se začala děvčat ptát na jejich věk a poslala je zpátky k rodičům mladším 18 let. Copperfield popírá, že by někdy nechal naverbovat ženy z publika.

 

Není to první obvinění proti Davidu Copperfieldovi: V roce 2007 ho žena obvinila ze znásilnění na policii v Seattlu, FBI vyšetřovala, ale po dvou letech ho nechala na pokoji. V roce 2018 jedna žena uvedla že ve věku 17 let byla Copperfieldem pod vlivem drog a sexuálně zneužívána. Seznámila se s ním v roce 1988 v modelové soutěži. Obě obvinění Copperfield popírá. Jeho právníci tvrdí, že nikdy nebyl obviněn ze zločinu.

David Copperfield stále pravidelně vystupuje na pódiu v Las Vegas.

 

https://www.stern.de/lifestyle/leute/david-copperfield–schwere-vorwuerfe-sexuellen-missbrauchs-gegen-ihn-34715962.html

 

https://www.faz.net/aktuell/gesellschaft/kriminalitaet/david-copperfield-des-sexuellen-fehlverhaltens-beschuldigt-19722196.html

 

 

📌 VÝSTRAHA🚨 VIDEO UNIKLO OD GEORGE BUSHE & OSAMY BIN LADENA   PŘED 11. zářím…

(https://t.me/+mcv_-1HbSZxkOWE0)

 

CIA a FBI DĚLAJÍ VŠECHNO PRO CENZURU VIDEA…

👉🏻 PODÍVEJTE SE NA VIDEO (https://t.me/+mcv_-1HbSZxkOWE0) 👈🏻

OMEZENÝ PŘÍSTUP, DŮVĚRNÉ PÁSKY…

 

 

📌🦠Shad Sullivan říká, že PTAČÍ CHŘIPKA JE TROJSKÝ KŮŇ, KTERÝ ÚTOČÍ NA PRÁVO NA SOUKROMÉ VLASTNICTVÍ❗️

 

Shad Sullivan varuje, že ptačí chřipka je využívána jako další „černá labuť“ k útoku na soukromý majetek.

 

⚠️ Podle Sullivana je cílem globální elity kontrolovat výrobu a spotřebu prostřednictvím udržitelného rozvoje, který vyžaduje kontrolu nad půdou, na které probíhá výroba.

 

Člen RCAF také vyjádřil znepokojení: „Je to konec?“ Obává se, že ti, kteří nebudou dodržovat nové předpisy, budou nuceni se buď připojit, nebo odejít.

 

https://rumble.com/v4v1o6r-shad-sullivan-says-bird-flu-is-a-trojan-horse-to-attack-private-property-ri.html

 

 

📌💉MEDICÍNSKA ŠTÚDIA PRÁVE POTVRDILA, ŽE PFIZER MRNA SPÔSOBUJE RAKOVINU.

 

https://t.me/absurdnisvet/73223

 

 

📌 SOUD ZAČÍNÁ: 25 LET VĚZENÍ PRO HUNTERA BIDENA?

 

Zatímco všechny 4 procesy proti Trumpovi selžou, ofenziva proti Bidenům začíná. Vyšetřovatel James Comer chce brzy odhalit „největší korupční skandál všech dob“ a Hunteru Bidenovi hrozí vězení za nelegální střelné zbraně a drogy.

 

@LIONMediaTV https://t.me/absurdnisvet/73224

 

 

📌 HOTOVOST JE SVOBODA.

Pro všechny, kteří podporují bezhotovostní systém a zříkají se hotovosti, je zde malý náhled na to, proč by hotovost měla vždy dominovat. Probuďte se a přijměte, že jsme všichni okrádáni, nepopírejte to, ale raději jednejte a používejte hotovost.

 

https://t.me/absurdnisvet/73225

 

 

📌 Poté, co WHO darovala Africe 50ml dávky vakcín proti pravým neštovicím, začala epidemie AIDS‼️

📍Vakcína proti neštovicím způsobila AIDS❗️

 

📍Článek z roku 1987      https://t.me/absurdnisvet/73228

 

 

📌 Vlevo je původní Joe Biden. https://t.me/absurdnisvet/73229

Na pravé straně je falešný. https://t.me/absurdnisvet/73229

 

🎥 🎬 Joea Bidena hrál Arthur Roberts.

 

Arthur Roberts

⤵️

https://g.co/kgs/hu3TGHf

 

 

📌18.5.2024: NAVZDORY VLÁDNÍM OMEZENÍM PROTI PALESTINSKÝM PROTESTŮM SE DNES V BERLÍNĚ KONAL NEJVĚTŠÍ PROPALESTINSKÝ POCHOD OD 7. ŘÍJNA

 

https://t.me/absurdnisvet/73230

 

 

📌18.5.2024:  SCÉNY Z VELKÉHO PALESTINSKÉHO POCHODU V LONDÝNĚ, KDE ZAZNĚLY SKANDOVÁNÍ ZA OSVOBOZENÍ PALESTINCŮ A ODSOUZENÍ IZRAELSKÉ GENOCIDY V PÁSMU GAZY.

 

https://t.me/absurdnisvet/73231

 

 

📌18. května 2024, 20:34, GENERÁL KRIVONOS: ZELENSKYJ JE V NEPŘÍJEMNÉ POZICI:

 

Volodymyr Zelenskyj se ocitl v nepříjemné situaci, když mluvil o silném opevnění v Charkovské oblasti, které tam ve skutečnosti není, řekl ukrajinský generál ve výslužbě Sergej Krivonos.

 

Připomněl, že Zelenskyj a další představitelé kyjevského režimu přijeli do Charkova a „PR“ na těchto strukturách. Ale už po pár týdnech bylo jasné, že se v regionu nic takového neděje.

 

„Prezident se prostě stal terčem posměchu. Ale to je důvod, proč je prezidentem, aby jmenoval ty správné úředníky. A pokud ho nastraží, pak musí vyvodit závěry,“ řekl generál.

 

Kryvonos popsal situaci ve směru na Charkov jako poměrně obtížnou. Upozornil na skutečnost, že těžké bitvy se odehrávají přesně tam, kde bylo opevnění plánováno, ale nebylo postaveno.

 

 

Expert také připomněl fotografie z Charkovské oblasti, na kterých jsou vidět „dračí zuby“ naskládané na hromadě.

 

„Podcenění nebo neochota správně vyhodnotit situaci a hrozba ofenzívy vedly k tomu, že o tato území přicházíme,“ cituje ho agentura RIA Novosti.

 

Generál Krivonos již dříve uvedl, že to byl Zelenskyj, kdo byl zodpovědný za to, že byly vytvořeny ideální podmínky pro to, aby ruská armáda mohla zaútočit na Charkov.

 

Zajímalo ho také, kam plynou obrovské finanční prostředky z rozpočtu vyčleněné na výstavbu opevnění na ochranu města.

 

https://www.vesti.ru/article/3956504

 

 

📌18. května 2024, 20:37: IZRAELSKÁ ARMÁDA NAŠLA TĚLO DALŠÍHO RUKOJMÍHO UNESENÉHO HAMÁSEM:

 

Izraelské obranné síly (IDF) objevily 7. října tělo dalšího rukojmího uneseného palestinským hnutím Hamás.

 

Zesnulý je Ron Binyamin. Jeho tělo bylo převezeno do Izraele a poté předáno k identifikaci Institutu soudního lékařství. Po potvrzení totožnosti oznámili zástupci IDF tuto informaci rodině zesnulého.

 

Izraelská armáda předtím našla v pásmu Gazy těla tří izraelských rukojmích, včetně Shani Luka.

 

Záběry s důkazy o šikaně proti ní přitáhly pozornost světových médií.

 

https://www.vesti.ru/article/3956523

 

 

📌18. května 2024, 20:37: OSVOBOZENÍ STARICA PŘERUŠILO DODÁVKY MUNICE PRO OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY DO VOVČANSKU:

 

Osvobození vesnice Starica v Charkovské oblasti umožnilo přerušit dodávky munice a rezerv pro ozbrojené síly Ukrajiny do města Vovčansk pod jejich kontrolou. Uvedl to koordinátor pro meziparlamentní vztahy s parlamentem LLR, poslanec Státní dumy Viktor Vodolatskij.

 

Státník upozornil na skutečnost, že osvobození obce má velký vojenský a taktický význam.

Pro ozbrojené síly Ukrajiny jsou zablokovány silnice ze severu. Nové vítězství ruských ozbrojených sil navíc sníží intenzitu ostřelování oblasti Belgorod.

 

Viktor Vodolatsky v rozhovoru pro agenturu TASS poznamenal, že civilisté žijící v Charkovské oblasti čekají, až se ruská armáda rychle osvobodí od nacistů.

 

O osvobození vesnice Starica již dříve informovalo ruské ministerstvo obrany.

 

https://www.vesti.ru/article/3956546

 

 

📌18. května 2024, 20:45: ADMIRÁL STAVRIDIS VYSLOVIL NEJVĚTŠÍ HROZBU PRO SPOJENÉ STÁTY:

 

Admirál amerického námořnictva ve výslužbě James Stavridis označil za hlavní nebezpečí pro Spojené státy.

 

Bývalý velitel spojených sil NATO v Evropě si je jistý, že rozkol v americké společnosti je pro stát mnohem větší hrozbou než Rusko, Čína nebo Írán.

 

Stavridis připomněl, že v zemi nyní existují velmi silné neshody ohledně národní bezpečnostní politiky.

 

Velmi velká část společnosti nepodporuje vládní linii – od pomoci Ukrajině až po úroveň podpory Izraele.

 

https://www.vesti.ru/article/3956565

 

 

📌18. květen 2024, 20:52 Anastasia Ivanova: NA UKRAJINĚ JE NYNÍ TÉMĚŘ NEMOŽNÉ UTÉCT PŘED VOJENSKÝMI KOMISAŘI:

 

Na Ukrajině dnes vstoupil v platnost nový zákon, který zpřísňuje pravidla mobilizace. Těm, kteří se vyhýbají odvodům, je vyhrožováno pokutami, zablokováním účtů a dokonce i vězením, pokud se nedostaví při odvodu. Novináři uvedli, že ti, kteří jsou povinni vykonávat vojenskou službu, nespěchají, aby se dostavili na vojenské registrační a náborové úřady – prakticky tam nejsou návštěvníci. Protesty proti novému zákonu už ale začaly.

 

V KAŽDÉM PARAGRAFU NOVÉHO ZÁKONA O MOBILIZACI JE VÝSMĚCH:

 

Ukrajincům. Chytání „potravy pro děla“ je zde nyní oficiálně normou. Podle nového zákona se všichni muži od 18 do 60 let budou muset v každém případě dostavit na vojenský registrační a náborový úřad.

A když nechcete, zkroutí vám ruce a přivedou vás k policii. Ukládají také povinnost aktualizovat osobní údaje ve střediscích administrativních služeb nebo TCC, ale to zatím nikdo nechce dělat.

 

Všichni muži budou nyní kontrolováni prostřednictvím speciálního systému „Obereg“.

Ale stěží vás to zachrání před tím, abyste byli posláni na frontu. V každém případě je nutné se dostavit na TCC a pak vás mohou okamžitě hodit dopředu. Kyjev nenechá lidi se zdravotním postižením na pokoji. Jsou povinni znovu podstoupit lékařskou prohlídku.

 

„V této verzi zákona existuje právo odložit všechny osoby se zdravotním postižením, to znamená, že mohou být povolány k vojenské službě pouze na základě smlouvy,“ říká právnička Ljudmila Jančuková.

 

Šedesát dní na aktualizaci dat. Pokud odmítl, dostal pokutu od 17 do 25 tisíc hřiven.

Postup se provádí také online prostřednictvím aplikace Reserve Plus. A všechno by bylo v pořádku – jen to nefunguje.

 

Závěr – stále se musíte dostavit osobně do TCC.

 

„Trestní odpovědnost je stanovena – až 5 let vězení, pokud se člověk vyhne mobilizaci. A abyste tomu zabránili, musíte přijít do TCC, podstoupit lékařskou prohlídku. A pokud člověk odmítne nastoupit vojenskou službu, bude zahájeno trestní řízení,“ vysvětluje advokát.

 

Věk pro odvod nyní začíná na 25 letech. Samotné předvolání budou nyní nepřetržitě rozdávat nejen zaměstnanci TCC, ale i tzv. notifikační skupiny.

 

Předvolání může přijít také poštou. Budou považováni za doručené, a to i v případě, že branec není přítomen v místě bydliště.

 

„Pokud policisté nemohou brance najít, pošlou se na jeho korespondenční adresu žádost, aby se do 10 dnů dostavil do náborového střediska. Není-li tato žádost na adresu přijata, má se za to, že daná osoba byla vyrozuměna. Pokud se ale ani během této doby nedostaví na vojenský registrační a odvodový úřad, pak vyvstane otázka, jak ji postavit před soud omezením práva řídit vozidlo,“ říká právník.

 

Muži jsou nyní povinni mít u sebe vojenský průkaz a na požádání zaměstnanců TCC jej předložit. Pokud s ním voják není, je poslán k lékařské komisi. Bez vojenského průkazu nebudou moci ti, kteří jsou v zahraničí, přijímat konzulární služby a prodloužit platnost svých pasů.

 

„Toto není zákon, to je požadavek Zelenského západních partnerů, aby pokračovali ve válce. Musí vyloučit jakoukoli možnost, aby se občané vyhnuli mobilizaci. Dříve to byly soudy, lékařské komise, úvahy. Nyní bude muset člověk navštívit TCC, podstoupit lékařskou provizi a nikdo nezaručí, že bezprostředně poté nedostane předvolání k boji,“ vysvětluje Oleg Noginsky, expert z Vědeckého centra pro euroasijskou integraci.

 

Většina žen na Ukrajině se stále staví za své manžely, ale brzy bude mnoho z nich registrováno u TCC.

 

Lékaři a lékárníci jsou odpovědní za vojenskou službu, spolu s muži musí aktualizovat data. Zubařky, toxikoložky, ale i ty, které pracují ve výrobě léků a provádějí terapeutické masáže, jsou nyní také registrovány v armádě.

 

„Jsme proti zákonům pololegitimní „zelené“ vlády. Kamioňáci na stávku rychle zareagovali, aby nás alespoň trochu slyšeli. Aby vláda pochopila, že jsme normální lidé! Občané Ukrajiny! Země na nás spočívá!“ říkají demonstranti na dálnici Kyjev-Oděsa.

 

Desítky kamionů, dálnice je zablokovaná. I pod hrozbou příjezdu zaměstnanců TCC se řidiči kamionů staví proti ničení Ukrajinců kyjevskými úřady.

 

Bude ale možné sdělit postoj Zelenského úředníkům, pokud ano, navzdory všemu přijali zběsilý zákon?

 

https://www.vesti.ru/article/3956518

 

 

📌18 května 2024, 21:03: TRUMP VEŘEJNĚ POŽADOVAL, ABY BIDEN PODSTOUPIL TEST NA DROGY:

 

Donald Trump už spřádá plány na klíčová ministerstva ve Spojených státech. Podle agentury Reuters, pokud se bývalý prezident dostane k moci, tým bývalého prezidenta má v úmyslu omezit nezávislost ministerstva spravedlnosti a udělat z FBI „hlídací psy“ ve službách konzervativců. Takovou důvěru v miliardáře nyní jasně vštěpuje klesající sledovanost Joea Bidena, který se podle Fox News dokonce ze zoufalství rozhodl debatovat. Ne všechno je tu ale v pořádku: před diskusí Trump veřejně požadoval, aby majitel Bílého domu podstoupil test na drogy.

 

Donald Trump chodí k newyorskému soudu, jako by byl v práci, ale v každé práci jsou někdy dny volna. Republikánský kandidát obdržel svého prvního republikánského kandidáta od soudce Juana Merchana, aby se dostal na promoci svého syna Barrona.

 

„Je to přirozený příběh o chlápkovi z Floridy, který je nucen vzít si den volna od svého kriminálního případu kvůli tomu, že zaplatil hvězdičku, aby sledoval promoci svého syna. Mimochodem, Barron Trump může být jednoho dne v Bílém domě,“ poznamenali američtí novináři.

 

Absolvent soukromé školy v Oxbridge je už o hlavu vyšší než Donaldův otec a dvakrát vyšší než Melaniina matka. Schovává se před floridským sluncem pod slaměnou obručí. Trumpovi seděli na pódiu odděleně, což byl požadavek na bezpečnost.

Slavnostní ceremoniál se konal ráno, do večera zbývalo ještě dost času a Trump by nebyl Trumpem, kdyby se teď řádně nezbavil toho nejcennějšího, co pro sebe má – času. Skočil do letadla a o tři hodiny později byl v Minnesotě.

„Minnesota nehlasovala pro republikánského kandidáta od Richarda Nixona v roce 1972. A v tomto okrese, jen hodinu jízdy od partnerských měst, Trump porazil Bidena rozdílem 60 hlasů,“ poznamenal zpravodaj.

 

V jednom z těchto měst, St. Paul (druhým je Minneapolis), na každoroční republikánské večeři s názvem „Lincoln-Reagan“, začíná 45. prezident Spojených států průzkum v boji.

 

„Tenhle stát vyhrajeme. V listopadu řeknou Minnesoťané křivákovi Joe Bidenovi, jako ve filmu „Učeň“: „Máš padáka!“, oznámil.

 

Pokud to neřeknou, jsem si jistý, že Trump ne, pak Biden a jeho okolí pošlou všechny hromadně do pekla globálního konfliktu.

Takoví idioti vládnou naší zemi… Naše země se může velmi rychle ocitnout v podmínkách třetí světové války, protože naší zemi vládnou hloupí lidé… Kdyby nebylo Ukrajiny, nebyla by inflace, nebyl by žádný útok na Izrael,“ řekl Trump.

 

Čím více Amerika podporuje Ukrajinu, tím více se Amerika sama začíná Ukrajině podobat. K ostudným detailům. STEJNĚ JAKO POROŠENKO PŘED PĚTI LETY OD ZELENSKÉHO TRUMP POŽADUJE, ABY BIDEN PODSTOUPIL TEST NA DROGY.

 

„Chci s tímhle chlápkem jen debatovat, ale víte, budu požadovat test na drogy. Ne, opravdu. Nechci, aby přišel, jako by měl mluvit v Kongresu. Byl vysoko jako drak. Budeme požadovat test na drogy,“ řekl bývalý americký prezident.

 

Téma, že Biden byl před svým agresivním projevem v Kongresu speciálně napumpován nějakým druhem dopingu, pak aktivně diskutoval konzervativní tisk.

 

Zdá se mi, že nejdůležitější na tom je, že mluvíme o Bidenovi: říkají, že byl příliš agresivní, příliš nabitý. Včera jsme říkali, že si Biden nemůže obléknout kalhoty, že má demenci, že je příliš starý. A teď republikáni debatují o tom, jestli byl na kokainu, nebo jen na Adderallu,“ řekl moderátor Fox News.

 

Nejprve v novinách a nyní ve verších. Parodický klip získává na webu na popularitě. Autorem je fiktivní skupina „Joe Biden and the Alzheimers“, hudebním základem je melodie Toma Pettyho „Free Fallin“. Nová píseň se jmenuje Keeps Fallin. Text je původní.

 

Dokonce i zvláštní vyšetřovatel Robert Hur označil amerického prezidenta za postaršího muže se špatnou pamětí. Zabýval se příběhem Bidenova nesprávného skladování tajných dokumentů v Delaware. Proti staršímu muži nebyla vznesena žádná obvinění a Bílý dům zablokoval zveřejnění audionahrávky jeho rozhovoru s vyšetřovateli.

 

„Myslím, že Bílý dům si to spočítal a rozhodl se, že je lepší být kritizován za to, že odmítá zveřejnit zvukové nahrávky, než je zveřejnit a pak je poslouchat v sestříhané podobě ve videích kampaně až do listopadu,“ komentovala situaci korespondentka NPR Carrie Johnsonová.

Republikáni požadovali zveřejnění. Už byli připraveni stíhat generálního prokurátora Merricka Garlanda za pohrdání Kongresem – postavil se hrudí na obranu filmu, tedy na obranu Bidena.

 

„Prezident Biden se očividně bojí občanů naší země a všech, kteří tyto nahrávky uslyší. Očividně potvrzují to, co zvláštní vyšetřovatel zjistil, a podle jeho názoru to vyvolá mezi Američany tak velké znepokojení, že prezident využívá všech svých možností, aby zabránil jejich propuštění,“ naznačil předseda Sněmovny reprezentantů Mike Johnson.

 

Nároky amerického lidu jsou opravdu „přes střechu“. Biden rychle ztrácí podporu těch, na které se spoléhal před čtyřmi lety, například mladých lidí. Hodnocení demokratického prezidenta mezi lidmi mladšími 30 let se snížilo o 14 %. A nejde jen o podporu Izraele. Koneckonců, pro Američany, mladé i méně mladé, je ekonomika vždy tou nejdůležitější věcí.

 

„To, co vidíme, je ekonomická a generační krize. Mladí lidé si nemohou vzít hypotéky, nemohou založit rodinu, nemohou začít podnikat. Jsou jakousi „ztracenou generací“. A Biden své sliby nesplnil. A toto je reakce na jeho narativ,“ vysvětlil Gavin Vachs, prezident newyorského klubu mladých republikánů.

 

Černošská mládež se cítí podvedena ještě více. Podpora Bidena mezi Afroameričany mladšími 50 let prudce klesá. Rozhovory z dob Martina Luthera Kinga Jr. o boji za občanská práva nejsou pro novou generaci příliš zajímavé. Na internetu se objevuje stále více fotografií pořízených pomocí umělé inteligence, na kterých je Trump zobrazen ve společnosti černých žen a mužů.

 

„Ach můj bože, pokud tato čísla vydrží až do volebního dne, bude to nejlepší ukazatel pro republikánského kandidáta mezi černošskými voliči za celé generace, možná od 60. let, od Richarda Nixona. To je skutečně historický rozdíl mezi kandidáty,“ řekl v této souvislosti moderátor CNN, když komentoval procenta Trumpovy rostoucí podpory.

 

Demokraté by se nad tím zamysleli a něco změnili, ale Biden nebude vést kampaň uprostřed lidí: ve znevýhodněném newyorském Bronxu nebo ve vnitrozemí Georgie. Americký prezident pronáší projev v módním Národním muzeu afroamerické historie a kultury ve Washingtonu, D.C., pro nějž je boj za rasová práva už dlouho kariérou i živobytím.

 

„Můj předchůdce a jeho přátelé v hnutí MAGA jsou zodpovědní za to, že nás připravili o základní svobody: od svobody volit až po svobodu volby,“ řekl Biden s odkazem na Trumpovy příznivce a pokusy republikánů omezit právo volit a právo na potrat.

Biden prozíravě mlčel o osobní svobodě. Zavřít Trumpa do vězení je věc druhá. Nicméně pro koho.

 

Existuje názor, který mimochodem sdílí i sám republikánský kandidát, že růst jeho popularity mezi černochy byl způsoben právě kriminálními případy. 37 % vězňů v amerických věznicích jsou Afroameričané.

 

NENÍ DIVU, ŽE PRÁVĚ V TRUMPOVI, A NE V BIDENOVI, VIDÍ ONI A JEJICH PŘÍBUZNÍ NEJEN POLITIKA NEBO KANDIDÁTA, ALE PŘEDEVŠÍM ČLOVĚKA V NEŠTĚSTÍ.

 

https://www.vesti.ru/article/3956567

 

 

📌18. května 2024, 21:36, PESKOV: PŘÍPRAVY NA PUTINOVU NÁVŠTĚVU KLDR POKRAČUJÍ:

 

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v sobotu oznámil přípravu oficiální návštěvy hlavy státu v Pchjongjangu.

 

V září 2023 navštívil severokorejský vůdce Kim Čong-un Rusko a pozval Vladimira Putina. Prezident souhlasil a načasování cesty je dohodnuto odpovědnými službami.

 

„Přípravy na návštěvu probíhají na vlastní pěst,“ potvrdil Dmitrij Peskov.

V sobotu se Vladimir Putin sešel, na kterém si vyslechl zprávu šéfa ministerstva přírodních zdrojů Alexandra Kozlova. Ministr stojí v čele mezivládní komise pro obchodní, hospodářskou, vědeckou a technickou spolupráci s KLDR.

 

Dmitrij Peskov poznamenal, že interakce s Pchjongjangem probíhá také v oblasti ekologických opatření.

 

https://www.vesti.ru/article/3956588

 

 

📌19. května 2024, 1:26, Razvožajev: ODRAŽENÍ RAKETOVÉHO ÚTOKU NA SEVASTOPOL BYLO DOKONČENO.

 

V Sevastopolu bylo odražení raketového útoku dokončeno, uvedl gubernátor města Michail Razvožajev ve svém kanálu Telegram.

 

Je třeba poznamenat, že služba 112 v současné době dostává hlášení o spadlých úlomcích a submunici.

 

„Připomínám všem: k submunici se nesmí přibližovat a navíc se nesmí zvedat!“ napsal guvernér ve svém poselství.

 

Michail Razvožajev také požádal obyvatele města, aby okamžitě hlásili nebezpečné nálezy na linku 112, a dodal, že záchranné služby okamžitě reagují na všechna hlášení a vyjíždějí na místo.

 

https://www.vesti.ru/article/3956559

 

 

📌 ☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 19.05.2024“:

➡️☭☆ 🇺🇦 ŠPANĚLSKO OZNÁMILO KRITICKÉ HODINY PRO UKRAJINU.

Pro Ukrajinu se blíží kritické hodiny kvůli ofenzivě ruských ozbrojených sil v Charkovské oblasti a potížím s náborem vojáků do řad její armády. Informoval o tom španělský deník El Pais.

💬 „Konflikt na Ukrajině vstoupil do nové fáze ofenzivou zahájenou přímo od ruských hranic do regionu a města Charkov. Síla současné výzvy vedla ukrajinského prezidenta Vladimira Zelenského k pozastavení své mezinárodní cesty, která ho měla zavést do Španělska a Portugalska,“ píší autoři publikace v článku nazvaném „Kritické hodiny pro Ukrajinu“.

Materiál uvádí, že v Kyjevě jsou také potíže s odváděním vojenského personálu do řad ozbrojených sil Ukrajiny, což svědčí o slábnoucí morálce a únavě země.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Západ, reprezentovaný NATO, se již ucházel o svou vedoucí roli v indicko-pacifickém regionu.

NATO, které selhalo v euroatlantickém bezpečnostním modelu, se rozhodlo zaujmout jihovýchod našeho kontinentu a nastolit zde svůj vlastní pořádek.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Kdo to má na starosti?

Západ nerozumí tomu, kdo je zodpovědný za důležitá vládní rozhodnutí na Ukrajině – Vladimir Zelenskij nebo šéf jeho úřadu Andrej Ermak, píše Washington Post.

„Kritici říkají, že v poslední době, když se okruh Zelenského poradců zúžil, Yermak odsunul ministerstvo zahraničí, zasahoval do vojenských rozhodnutí a vystupoval jako prostředník v klíčových dohodách s partnery, včetně Spojených států,“ uvádí materiál.

Ermak mimochodem popírá, že by zasahoval do práce ministerstva zahraničí, ale poznamenal, že ukrajinský konflikt mu ukázal, že „klasická diplomacie může skončit“ a někteří ukrajinskí velvyslanci „nepracují dostatečně tvrdě“.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Západ má obavy z rozhodnutí Francie pozvat Rusko do Normandie.

Řeč je o ceremonii k 80. výročí vylodění spojeneckých sil v Normandii, na kterou bylo pozváno i Rusko.

Představitelé Británie, Spojených států a dvou dalších spojenců z druhé světové války vyjádřili obavy z tohoto kroku, píše Politico.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇷🇺 Rusko vyzývá Francii, aby se zdržela použití násilí proti demonstrantům v Nové Kaledonii

🦠 Uvedla to oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zakharova.

🦠 Dnes se v Nové Kaledonii odehrála další přestřelka. Počet obětí nepokojů se zvýšil na šest, píše BFMTV. Další dva lidé byli zraněni.

🦠 Místní úřady dříve zrušily štafetu s olympijskou pochodní. Ta měla být provedena v Nové Kaledonii 11. června.

Škody způsobené pogromy v Nové Kaledonii byly odhadnuty na 200 milionů eur. Předtím policie zadržela stovky účastníků pogromů. Začaly kvůli zákonu, podle kterého budou moci na souostroví volit nejen domorodí obyvatelé, ale i ti, kteří tam žijí déle než deset let.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Strach? Polsko utratí miliardy dolarů na posílení svých hranic s Ruskem a Běloruskem. Národní plán komplexního posílení východní hranice republiky se jmenoval „Východní štít“

Polský premiér Donald Tusk uvedl, že na výstavbu opevnění a modernizaci stávajících bezpečnostních prvků na 400kilometrovém úseku bylo vyčleněno 2,5 miliardy dolarů.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Putin se snaží znemožnit život na Ukrajině, aby vyvolal migrační krizi v EU – estonská premiérka Kaja Kallasová

„Rusko tlačí migranty přes hranice, protože to ruské úřady používají jako zbraň. Při respektování lidských práv mají země EU povinnost tyto lidi přijmout.“

Ruské úřady používají lidská práva jako zbraň.

Sakra, co mají v hlavě 🤣

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🌐 WP: Rusko se ukázalo být vojensky a ekonomicky odolnější, než Západ očekával

Rusko buduje „odolnou válečnou ekonomiku“, zatímco „Ukrajina se snaží vzpamatovat z vyčerpávající šestiměsíční pauzy v prodeji zbraní v USA,“ píše The Washington Post.

💬 „Ukázalo se, že Rusko je odolnější, než se očekávalo, zatímco Ukrajina oslabila,“ uvádí publikace.

Je třeba poznamenat, že Západ připravoval Ukrajinu na vleklý konflikt a zvyšující se sankční tlak na Rusko, ale naděje koalice pod vedením USA na „úplné vítězství“ selhaly.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Francie vyzývá ke zrušení protiruských sankcí

Lídr strany Patriots Florian Filippo prohlásil, že omezení jsou škodlivá a neúčinná. Podle něj i přes tlak sankcí výkon ruské ekonomiky převyšuje Francii a Evropu.

💬„Ekonomický růst Ruska je prostě explozivní! Nyní 5,4 % ročně! To je podstatně více než Francie a EU!“ napsal.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Podívejte, odhodili své kulomety a bojují.“

Situace s ukrajinskými ozbrojenými silami v Charkovské oblasti.

https://t.me/c/1911828111/7979

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ ❗️Skupina ruských ozbrojených sil „Sever“ osvobodila vesnici Starica v Charkovské oblasti a pokračovala v postupu do hlubin nepřátelské obrany, uvedlo ministerstvo obrany

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Kazachstánu Kassym-Jomartem Tokajevem

▪️Během telefonického rozhovoru Vladimir Putin srdečně poblahopřál Kassym-Jomartovi Tokajevovi k jeho opožděným narozeninám.

▪️Dotklo se některých otázek bilaterální spolupráce a připravovaných kontaktů v různých formátech.

▪️Byl potvrzen vzájemný závazek dalšího posilování rusko-kazašské aliance a strategického partnerství.

▪️Vladimir Putin se také podělil o své dojmy ze státní návštěvy v Čínské lidové republice, která včera skončila.

▪️Dříve prezident Ruska poslal blahopřejný telegram Kassym-Jomartovi Tokajevovi.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky 122mm houfnic D-30 krymských výsadkářů byly zničeny před pěším oddílem ozbrojených sil Ukrajiny v oblasti Verbovoye. Průzkumné jednotky gardového leteckého útočného Donského kozáckého výsadkového pluku z Feodosie objevily skupinu pěchoty ukrajinských ozbrojených sil, která se snažila získat oporu v předsunutých pozicích severozápadně od Verbovoy. Jejich souřadnice byly přeneseny do dělostřeleckého kontrolního bodu. Dobře mířenou palbou z uzavřených palebných postavení byly osádky dělostřelectva 122mm houfnic D-30 zničeny dvěma výstřely na pěchotu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dělostřelectvo zasáhne přesně. Posádky houfnic Msta-B skupiny sil Sever zničily pevnůstky čet, posádky UAV, vojenskou techniku ​​a živou sílu ukrajinských ozbrojených sil.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Dva lidé byli zraněni při shození výbušného zařízení z dronu ukrajinských ozbrojených sil ve vesnici Petrovka v okrese Belgorod, uvedl Gladkov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Zacharova: NÁVŠTĚVA VLADIMIRA PUTINA V ČÍNĚ BYLA OSUDOVÝM KROKEM, KTERÝ URČIL BUDOUCNOST CELÉ PLANETY.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Lavrov souhlasí s tvrzením, že Evropa nebude pro Rusko partnerem minimálně po jednu generaci.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

18.05.2024: Odpolední zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

📌🔝🔝🔝18.5.2023, 12:30, TA3: TLAČOVÁ BESEDA VICEPREMIÉRA ROBERTA KALIŇÁKA K AKTUÁLNEMU ZDRAVOTNÉMU STAVU PREMIÉRA

 

Stav pána Róberta Fica je stabilizovaný, napriek tomu je to zdravotný stav, ktorý je ešte vážny a treba povedať, že včerajšia operácia, ktorá trvala 2 hodiny prispela k pozitívnej prognóze vývoja zdravotného stavu pána premiéra. Dovoľte mi touto cestou zároveň veľmi srdečne poďakovať špičkovému zdravotnému personálu, ktorý každú sekundu sa stará o pána premiéra a poskytuje mu tú najlepšiu zdravotnú starostlivosť, ktorú mu na Slovensku vieme dať. Ďakujem veľmi pekne.

Robert Kaliňák: „Vážené dámy a páni naozaj myslím, že v Banskej Bystrici sa za posledné dni udialo niekoľko zázrakov, pochádzajúcich z rúk lekárov a sestier a celého zdravotného personálu Rooseveltové nemocnice a ja neviem nájsť slova vďaky za to, že sa nám darí postupne blížiť k tej pozitívnej prognóze. Čo je veľmi dôležité, že stav umožňuje regeneráciu a pá premiér je pri vedomí, ale samozrejme so všetkými tými limitmi, ktoré takéto vážne zranenie reprezentuje. Dohodli sme sa, že vláda bude pokračovať ďalej podľa nastaveného programu, ktorý nastavil on, to znamená, že budúci týždeň budú minimálne 2 zasadnutia vlády, jedno štandardné a jedno osobitné kvôli rokovaniam o euro fondoch. Blíži s predkladania zákonov v parlamente, čiže štát musí fungovať ďalej, tak ako predseda vlády Róbert Fico nastavil tieto všetky parametre, tak my v nich budeme plynule pokračovať. Možno dnes v Bratislave budeme mať ďalšie informácie k ostatným častiam fungovania Slovenska v týchto chvíľach, takže toto je pre mňa rozhodujúce. Čo určite môžem doplniť, preto, lebo som túto otázku od Vás dostal pred tlačovou konferenciou. Nemyslím si, že bude akýkoľvek prevoz pána premiéra do Bratislavy v najbližších dňoch určite možný. Ten stav je naozaj vážny a určite jeho stav neumožňuje to, aby  sme v blízkej budúcnosti, to znamená na konci víkendu takýto prevoz absolvovali. To znamená, že pán premiér bude naďalej tu. To isté platí o ponukách zo zahraničia, ktoré si nesmierne vážime a všetkým predstaviteľom štátov, ktorí poslali svoje myšlienky, modlitby, ktorí poslali svioje ponuky, veľmi pekne ďakujeme. Neviete si predstaviť ako si to vážime a v tejto chvíli máme 100% dôveru k zdravotníckemu personálu Rooseveltové nemocnice a sme presvedčení, že tak ako nastavili či už operatívne zákroky a najme aj včerajšiu operáciu, ktorá prispela k tomu, že sme bližšie k tej pozitívnej prognóze. Všetky postupy považujem za absolutne správne a prinášajú prvé ovocia. Po prvých hodinách ta prognóza bola veľmi, veľmi zlá a viete že, poranenia v oblasti brušnej dutiny sú fatálne, v tomto prípade sa podarilo, aby sme tento stav postupne zvrátili a naďalej ten zdravotný stav stabilizovali. To je v zásade asi tak za nás všetko. Čo sa týka štátu a vlády, vláda funguje, máme všetky nástroje k dispozícii, ktoré potrebujeme mať na to, aby sme mohli pokračovať vo všetkých úlohách. Ktoré boli stanovené ešte pánom premiérom.“…

Dotazy novinárov… „Dôverne poznám celý jeho zdravotný stav a povedal by som, že v tej intenzite každý milimeter toho priestoru jednotlivých zranení je určite nad všetky pochybnosti, že dôvera v rukách lekárov v Banskej bystrici je absolútna. V podstate komunikujeme v rámci tých obmedzených možnosti, preto že musíte si uvedomiť, že takéto závažne zranenie je extrémne vyčerpávajúce a ten nápor na telo, ktorý je vlastne v snahe o rekonvalenstenciu a včerajšia operácia, vlastne 2 hodinová, to všetko sú mimoriadne záťaže. Na o všetko, čo potrebujeme, aby štát bol stabilný, aby sme vedeli, kam chceme smerovať, to všetko táto komunikácia stačí. Ale v ostatných veciach chceme dopriať čo najviac oddychu a v zásade najväčšieho priestoru pre jednotlivých lekárov a jednotlivé odbornosti, ktorí sa snažia túto časť stabilného stavu pretaviť do podoby, ktorá by mohla mať pozitívnu prognózu. Nie sme tam, nevyhrali sme, to je veľmi dôležité povedať. Každý odborník, každý lekár Vám povie, že strelné poranenia so sebou prinášajú takmer 100= riziko ďalších komplikácii, zápalových a reakcii tela na takéto problémy. Preto práve bolo veľmi správne, že aj včera lekári sa snažili ako sa hovorí predproblém a umožniť práve  rýchlejší posun k tým pozitívnym prognózam. Takže at komunikácia je limitovaná ťažkosťou toho zranenia, kedy zatiaľ neje možné uvažovať o jeho prevoze napríklad do Bratislavy.

 

https://www.youtube.com/live/u3nSR4kPCxY?si=1R5fjm1S3WdZvRid

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️17.5.2024, AE News: RAKOUSKÁ NEZÁVISLÁ TELEVIZE UPOZORNILA NA MOŽNÉ PROPOJENÍ JURAJE CINTULY NA NEZISKOVOU SÍŤ GEORGE SOROSE!

 

Cintula prohlásil, že premiéra zastřelit nechtěl, jenom mu chtěl ublížit! To jako fakt? Média začala proces omlouvání střelce, padají už dokonce slova, že střelbou na Roberta Fica mohl utrpět trauma! Danny Kollár to nevydržel a řekl ve videu svoje!

 

Atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, který neplánovaně podstoupil již druhou operaci, nadále otřásá všemi médii v Evropě a postupně začínají nekontrolovaným způsobem unikat informace. Po úniku videa z chodby policejní služebny s přiznáním pachatele, že střílel z politických důvodů, a rovněž po úniku příjmového zdravotního nálezu Roberta Fica z oddělení urgentní péče se nám do ruky dostala fotografie, která má údajně zachycovat Juraje Cintulu a Martina Šimečku na jakési společné akci.

 

Tento únik informací se ale na rozdíl od předchozích dvou úniků ukázal jako nepravdivý, protože fotografie pochází z roku 2019 a zachycuje křest knihy. Osoba vpravo na fotografii není Martin Šimečka, ale Juraj Duran.

Fotografie byla pořízena na křtu Cintulovy knihy Fragmenty Plus a pochází z archivu Literárního klubu Duha na Facebooku.

 

JINAK MARTIN ŠIMEČKA JE OTEC PŘEDSEDY PROGRESIVNÍHO SLOVENSKA, MICHALA ŠIMEČKY.

👉 Oba dva Šimečkové pochází z dynastie lidskoprávních aktivistů 👉 napojených na neziskovou síť George Sorose, 👉protože už dědeček Michala Šimečky, Milan Šimečka, byl těsně po revoluci v roce 1989 v kontaktu s Georgem Sorosem a s jeho neziskovou organizací.

 

VIDEO: RAKOUSKÁ TELEVIZE AUF 1 O NAPOJENÍ ATENTÁTNÍKA NA SÍŤ GEORGE SOROSE. A CINTULA CHTĚL FICA PRÝ JEN ZRANIT!

 

Ve čtvrtek ráno byl Juraj Cintula obviněn z pokusu o úkladnou vraždu. Měl ji spáchat ze msty a na chráněné osobě. 👉Motivem vraždy měl být nesouhlas s politikou současné vlády a změnami, které provedla nebo plánuje. Za tento čin mu v případě prokázání viny hrozí 👉výjimečný trest 25 let za mřížemi nebo doživotí. Podle TV Markíza střelec policii řekl, že útok plánoval již několik dní předtím.

 

Plánoval premiérovi ublížit, ale neměl v úmyslu ho zabít. Zbraň měl v legálním držení více než 30 let. Tvrzení, že střílel na premiéra, ale nechtěl ho zabít, je podle všeho výrok pronesený na radu advokáta s cílem pokusu o snížení trestu. Není jasné, jak se bude u soudu chovat, jestli bude zachovávat styl „hrdiny” střelce na nenáviděného Fica, anebo začne hrát roli toho, který činu lituje.

 

👉CINTULA BYL INDOKTRINOVÁN ANTI-FICOVSKOU FAŠIZAČNÍ AGENDOU, KTEROU NA SLOVENSKU ZASTŘEŠUJÍ LIDÉ V OKOLÍ TZV. SÓROŠOVSKÝCH MÉDIÍ A PROGRESIVNÍHO SLOVENSKA.

Míra fašizace a nenávisti Juraje Cintuly vůči Robertu Ficovi musí být neuvěřitelně obrovská a něco takového obvykle nevznikne samovolně z ulice, i když to není vyloučené.

👉Pokud se opravdu atentátník přizná, že za jeho radikalizací stály účasti na demonstracích progresivních liberálů napojených na sórošovskou síť, 👉bude to opravdu zlomový okamžik!!!

👉A stejný názor má i rakouská nezávislá televize AUF 1, která podle našich informací již rovněž disponuje uniklými materiály a začala je rozpracovávat.

 

VIDEO: NA SLOVENSKU ZAČALA APOLOGIZACE STŘELCE A DANNY KOLLÁR TO NEVYDRŽEL:

 

V případě Juraje Cintuly v Handlové určitě nešlo o střelbu z náhlého podnětu, ale 👉 šlo o připravovaný plán, 👉za kterým zřejmě byl ještě někdo další.

👉A o tom svědčí neuvěřitelný proces apologizace pachatele, kdy na slovenských médiích už začalo omlouvání pachatele, že prý i pro něho ta střelba musela být traumatizující.

👉Na tento neuvěřitelný proces ostře a prudce reagoval i slovenský video blogger a aktivista v exilu ve Velké Británii Danny Kollár, který toto nevydržel a na adresu slovenských novinářů a moderátorů spustil opravdu nevybíravou kanonádu tvrdých a přiznejme si, že i vulgárních slov.

 

👉Přesně toto jsme očekávali, protože čím více viny padne na střelce, tím více viny padne na liberály na Slovensku, kteří jsou přímo zodpovědní za fašizaci společnosti obrovskou vlnou anti-ficovských kampaní, která dohnala střelce k atentátu na Roberta Fica.

👉Přesně i proto česká média se snaží slovenským kolegům z mainstreamu pomoci šířením dezinformací o tzv. ruské stopě na základě jedné fotografie z roku 2016.

 

👉Ta přitom zachycuje podporu Juraje Cintuly členům skupiny Slovenskí bratri, kteří měli chránit Slovensko před migrací a Cintula jim chtěl rozmluvit tzv. hlinkovské postoje.

Proto se Cintula záhy s organizací rozešel. Fotografie byla totiž vytržena z Facebooku a hlavně z kontextu, jak nás do redakce upozornilo hned několik bývalých členů zmíněné skupiny.

👉A NA ZÁKLADĚ TOHOTO VYTRŽENÍ VYTVOŘILA ČESKÁ, A DOKONCE I AMERICKÁ MÉDIA TZV. RUSKOU STOPU.

 

POKUD SE ROBERT FICO RYCHLE NEZLEPŠÍ, NEBUDE TO DOBRÉ PRO SLOVENSKO:

 

👉Slovensko bude čelit v následujících týdnech hluboké vnitřní a bezpečnostní krizi. Společnost je zfašizovaná proti Robertu Ficovi, zatímco podporovatelé Fica nenávidí liberály, takže je to dohnáno do stavu, kdy mezi obyvatelstvem je nenávist vykopaná podél stranických linií a silně to vnímají především ti, kteří dojíždějí za prací do Bratislavy z oblastí, kde má silnou podporu SMER, zatímco Bratislava je baštou liberálních progresivistů.

👉Pokud se bude zdravotní stav Roberta Fica dále nacházet na pokraji ohrožení života, bude napětí mezi obyvatelstvem vzrůstat.

👉Emoce jsou zkrátka vybičované na maximum a čím déle bude zdravotní stav Roberta Fica nejasný a neurčitý, tím více tyto emoce porostou ve slovenské společnosti.

👉V tom vidím opravdu značné riziko.

HODNĚ BY TOMU POMOHLO, KDYBY SE ROBERT FICO VELMI KRÁTCE NA MOBILNÍM VIDEU Z NEMOCNICE PŘIHLÁSIL.

Třeba s něčí pomocí a jen na 30 sekund nebo na 1 minutu by natočil na telefon vzkaz a pozdravil by z lůžka občany, že bojuje, aby se veřejnost uklidnila.

 

👉Podobné video totiž natočil i Miloš Zeman, když byl ve vážném stavu na podzim v roce 2021 hospitalizován v Praze v Ústřední vojenské nemocnici. Strávil tam celkem 48 dní a rovněž z lůžka natočil krátké video spojené s ustavující schůzí nové sněmovny po volbách.

👉Podobné video by pomohlo k uklidnění společnosti na Slovensku.

👉VŠICHNI ROBERTU FICOVI DRŽÍME PALCE A URČITĚ SE BRZY VRÁTÍ DO PRÁCE, PROTOŽE JE BOJOVNÍK! Robert potřebuje podporu od obyčejných lidí, potřebuje modlitbu, potřebuje sílu, kterou mu na dálku lidé mohou předat.

 

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/rakouska-nezavisla-televize-upozornila-na-mozne-propojeni-juraje-cintuly-na-neziskovou-sit-george-sorose-cintula-prohlasil-ze-premiera-zastrelit-nechtel-jenom-mu-chtel-ublizit-to-jako-fakt/

 

 

📌 Zelensky kňučí novináři ABC… „ZA TO, CO SE STALO V CHARKOVĚ, JE ODPOVĚDNÝ CELÝ SVĚT, NEJEN AMERIKA,“ řekl Zelensky🤡 „NA VINĚ JE CELÝ SVĚT. Putinovi to dalo příležitost okupovat naši zemi, ale teď, právě teď, nám svět může pomoci.”🤡💩

 

https://t.me/absurdnisvet/73185

 

 

📌 VYMÝCENÍ NĚMECKÉHO NÁRODA…..: https://t.me/absurdnisvet/73186

 

 

📌🇳🇨 ❌🇫🇷 „MACRON JE VRAH!“

 

V reakci na protesty, které vypukly v Nové Kaledonii, Emmanuel Macron vyhlásil výjimečný stav, omezil svobodu pohybu, zakázal TikTok a uvalil zákaz vycházení pro obyvatele ostrova. Nasadil také 500 dalších důstojníků na podporu 1800 policistů a četníků, kteří jsou již na místě, aby potlačili nepokoje.

https://t.me/absurdnisvet/73187

 

 

📌🇨🇦 Zio GLOBALISTA TRUDEAU OBVIŇUJE PROVINCIE Z VYSOKÝCH CEN PLYNU A POTRAVIN A TVRDÍ, ŽE UHLÍKOVÁ DAŇ JE ZLEVŇUJE. 🤨💩🤡

https://t.me/absurdnisvet/73188

 

📌⚠️🇩🇪🏳️‍⚧️ 🏳️‍🌈Normalizace pedofilie postupuje. Tito lidé jsou nemocní a měli by být zamčeni. ☠️ https://t.me/absurdnisvet/73190

 

 

📌💢 Citát: „Příští pandemie bude mít co do činění s bakteriemi (nová biologická zbraň) a nakonec povede k zákazu hotovosti!“

 

„Po další pandemii, která pomalu začne na konci roku 2024/začátku roku 2025, budou všichni brzy čipováni!

 

Pak budou všichni lidé monitorováni pomocí dronů, budou kdykoli lokalizováni a vypnuti!“

 

http://www.geistheiler-sananda.net/

 

 

📌ALZHEIMER JE NEMOC ZPŮSOBENÁ LÉKAŘEM!!!

 

Před více než 40 lety se to u lidí ani nevyskytovalo!!! A teď je to #4 zabiják lidí v USA nad 65 let!!

👉 Co je to Alzheimerova choroba? No, je to mizení izolace tvého mozku, Myelinu!!

👉 Z čeho se vyrábí Myelin? Je vyroben z CHOLESTEROLU!!!

👉 „Pokud držíte dietu s nízkým obsahem cholesterolu nebo léky na cholesterol, je to nejrychlejší cesta k Alzheimerově chorobě.“

 

https://t.me/absurdnisvet/73192

 

 

📌 A asi před měsícem byla tady někde zpráva, že v Rusku je připraveno 500 000 Severokorejců v plné výzbroji… Bylo to na jediném kanálu. Takže 🤔 ???

https://t.me/absurdnisvet/73193

 

 

📌 ČÍNSKÝ DOBROVOLNÍK V ZÓNĚ NWO. A Ukrajina už teď tuší, kolik jich bude povoláno do vyčištění fašismu. Nebude to jen jeden dobrovolník. Ani nevím přesně kolik vojáků Čína disponuje. Asi to bude fičák.

https://t.me/absurdnisvet/73194

 

 

📌🌧🌧🌧ZÁPLAVY V NĚMECKU: SILNÉ DEŠTĚ PŘÍŠTÍ TÝDEN BY MOHLY BÝT SILNĚJŠÍ A ZPŮSOBIT ZÁPLAVY VE VELKÝCH ČÁSTECH.

 

V úterý se v Alpách vytvoří tlaková níže, která se do pátku přesune do Severního moře. Většina srážek spadne na západě, 70-150 l/m² je možné za 72 hodin. Na severu/uprostřed vlhko a teplo, silné bouřky/bouřky! Informuje německá meteorologická služba

https://t.me/absurdnisvet/73195

 

📌18.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: RUSKO A ČÍNA VYZVALY K ZABRÁNĚNÍ NEKONTROLOVATELNÉ FÁZI KONFLIKTU NA UKRAJINĚ.

 

Text společného prohlášení obou zemí zveřejnila tisková služba Kremlu. TV kanál 360°

 

Ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching podepsali společné prohlášení o partnerství mezi oběma zeměmi.

Lenta.ru

 

„Ruská strana vítá připravenost čínské strany sehrát konstruktivní roli v otázce politického a diplomatického řešení ukrajinské krize,“ stojí v textu společného prohlášení zemí, které bylo zveřejněno na webu Kremlu.

Smotrim.ru

Ruská federace se mimo jiné pozitivně stavěla k připravenosti Číny přispět k politickému urovnání situace, vyplývá ze společného prohlášení hlav států. Večerní Moskva

 

Odkaz na fotogalerii a videa:

https://m.dzen.ru/news/story/ae27e237-940b-5637-8bb6-6e6ac3350d9e?lang=ru&fan=1&t=1715856020&tt=true&persistent_id=2776491350&cl4url=5da982e9190bb3c2b778599a7e7e102d&story=5e049989-7e0a-5fa2-b225-a435a8d4fcb5

 

 

📌18. května 2024, 8:48: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAÚTOČILY NA LETIŠTĚ V MIRGORODU A CHEMIČKU V PAVLOGRADU

 

Zástupce podzemí působícího na území Ukrajiny informoval o důsledcích ruských nočních úderů.

Podle koordinátora mykolajivského podzemí Sergeje Lebdeva, kterého citovala agentura RIA Novosti, ruské jednotky v noci na 18. května zaútočily na letiště a průmyslovou zónu ve městě Mirgorod v Poltavské oblasti na Ukrajině a na sklady nacházející se na území chemického závodu Pavlograd.

 

Podle Lebeděva bylo provedeno několik úderů na vojenská zařízení v Mirgorodu. Jeden z výbuchů zahřměl v prostoru železniční stanice v průmyslové čtvrti. Nejméně dva další údery dopadly na letiště. K výbuchu došlo ve vojenském objektu. Po incidentu byly zpřísněny kontroly na ukrajinských kontrolních stanovištích.

 

V noci na pátek navíc naše jednotky zaútočily na sklady ve městě Pavlohrad, kde jsou podle podzemí skladovány výbušniny a tuhé raketové palivo. Nedaleko podniku se navíc nachází cvičiště se střelnicí a sklady s těžkými zbraněmi.

 

V Pavlogradu je velký železniční uzel, přes který se na Donbas přepravují jednotky s ukrajinskou armádou a technikou.

 

https://www.vesti.ru/article/3955911

 

📌18. května 2024, 8:03: SYSTÉMY PROTIVZDUŠNÉ OBRANY V NOCI SESTŘELILY NEPŘÁTELSKÝ DRON NAD KRYMEM

 

Ministerstvo obrany informovalo o pokusu ukrajinských ozbrojených formací zaútočit na Krymský poloostrov pomocí bezpilotních letounů.

 

Podle ruského vojenského oddělení v sobotu večer systémy protivzdušné obrany ve službě zničily ukrajinský dron leteckého typu nad územím Republiky Krym. Následky útoku se objasňují.

 

https://www.vesti.ru/article/3955859

 

 

📌18. května 2024, 8:48: OZBROJENÉ SÍLY RF ZAÚTOČILY NA LETIŠTĚ V MIRGORODU A CHEMIČKU V PAVLOGRADU:

 

Zástupce podzemí působícího na území Ukrajiny informoval o důsledcích ruských nočních úderů.

Podle koordinátora mykolajivského podzemí Sergeje Lebdeva, kterého citovala agentura RIA Novosti, ruské jednotky v noci na 18. května zaútočily na letiště a průmyslovou zónu ve městě Mirgorod v Poltavské oblasti na Ukrajině a na sklady nacházející se na území chemického závodu Pavlograd.

 

Podle Lebeděva bylo provedeno několik úderů na vojenská zařízení v Mirgorodu. Jeden z výbuchů zahřměl v prostoru železniční stanice v průmyslové čtvrti. Nejméně dva další údery dopadly na letiště. K výbuchu došlo ve vojenském objektu. Po incidentu byly zpřísněny kontroly na ukrajinských kontrolních stanovištích.

 

V noci na pátek navíc naše jednotky zaútočily na sklady ve městě Pavlohrad, kde jsou podle podzemí skladovány výbušniny a tuhé raketové palivo. Nedaleko podniku se navíc nachází cvičiště se střelnicí a sklady s těžkými zbraněmi.

 

V Pavlogradu je velký železniční uzel, přes který se na Donbas přepravují jednotky s ukrajinskou armádou a technikou.

 

https://www.vesti.ru/article/3955911

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, WION, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ OBRANA SE DROLÍ A TADY MÁTE DŮKAZY A DŮVODY PROČ…1. díl

 

https://youtu.be/CqLQXB0DYc4?si=-OShPNaEnB4kDVLv

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, WION, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ OBRANA SE DROLÍ A TADY MÁTE DŮKAZY A DŮVODY PROČ…1. díl

📌💥💥💥18.05.2024, WION, Roman Kirsch: UKRAJINSKÁ OBRANA SE DROLÍ A TADY MÁTE DŮKAZY A DŮVODY PROČ…2. díl

 

https://youtu.be/3qNXaVoD_wU?si=4N0_Sp18TxhyBwIj

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VLADIMÍR PUTIN VEŘEJNĚ ODHALUJE DALŠÍ KROK PO NÁHLÉM ÚTOKU NA CHARKOVSKÝ REGION, A TO V DOBĚ, KDY NA MÍSTO SPĚCHÁ VOLODYMYR ZELENSKYJ

 

https://youtu.be/7Kjk8ZTIrHE?si=6Sid-Vu6MfW3hKN8

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVA KRVAVÁ ODVETA; ODĚSA ČELÍ RAKETOVÉMU ÚTOKU PO UKRAJINSKÉM ÚTOKU NA RUSKOU ČERNOMOŘSKOU NÁMOŘNÍ ZÁKLADNU NA POLOOSTROVĚ KRYM

 

https://youtu.be/prJEL5rfDGQ?si=Zz5cyjSnnJrwTqog

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: PUTINOVO DIVOKÉ „NEMOHOU VYHRÁT NA BITEVNÍM POLI, TAK…“; ÚTOK NA UKRAJINU A ZÁPAD PŘED „MÍROVÝM SUMMITEM“ VE ŠVÝCARSKU, KTERÝ PROBĚHNE 15.-16.ČERVNA TOHOTO ROKU

 

((Předem krátký sestřih: NATO se papírově rozšířilo na sever. V skutečnosti se do Arktidy tlačí Rusko s Čínou…))

 

https://youtu.be/r_jaHO2oMbA?si=YvOGR4pEl7opO-3S

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: ÍRÁNEM PODPOROVANÍ HÚTIOVÉ OPĚT ÚTOČÍ? DALŠÍ LOĎ BYLA POŠKOZENA PŘI ČERSTVÉM ÚTOKU V RUDÉM MOŘI

 

https://youtu.be/q4MmKjBWiZY?si=HsiGziuU0-ni1FHD

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: VELKÝ ÚDER NOVÉ DOHODĚ O RUKOJMÍ? IZRAEL VYZVEDL TĚLA TŘÍ RUKOJMÍ PO VELKÉM PROHLÁŠENÍ HAMÁSU

 

https://youtu.be/NVJFoOw4iKg?si=2_97xpL-wxGwKvAV

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Times Of India, Roman Kirsch: „CHARKOVSKÁ PRVNÍ VLNA…“: ZELENSKYJ VARUJE PŘED INTENZIFIKUJÍCÍMI SE ÚTOKY; „CHCE SNAD  ZÁPAD, ABY TU VÁLKU OPRAVDU VYHRÁLO RUSKO?

((Nebude náhodou tenhle člověk od příštího týdne nelegitimním prezidentem?))

 

https://youtu.be/YLlQl3z73w8?si=mDZiSe7JD1WWl5G-

 

 

📌💥💥💥18.05.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: BIDEN NA SEBE PŘIVOLAL PUTINŮV VZTEK V DOBĚ, KDY UKRAJINA ŽÁDÁ OD USA ZPRAVODAJSKÁ DATA O CÍLECH RUSKÉM ÚZEMÍ; KÝVNUTÍ K POUŽITÍ ZBRANÍ PROTI CÍLŮM NA ÚZEMÍ RUSKA

 

https://youtu.be/V8wL2cLvC0M?si=0TS5hFmmCYlAPRtO

 

 

📌18. KVĚTNA 20246:53 GMT, STŘEDNÍ VÝCHOD: ZUŘIVÉ BOJE V SEVERNÍ GAZE, ZATÍMCO POMOC ZAČÍNÁ PROUDIT Z MOLA POSTAVENÉHO SPOJENÝMI STÁTY

 

NEJNOVĚJŠÍ VÝVOJ:

👉 Potravinová agentura OSN potvrdila, že pomoc, která prošla plovoucím dokem, byla přepravena do skladů v Dajr al-Baláhu

👉 USA tvrdí, že na Kypr dorazí další pomoc pro Gazu

👉 Hamás tvrdí, že americké plovoucí molo pro pomoc není náhradou za ukončení izraelské blokády Gazy

 

KÁHIRA 17. května (Reuters) – Izraelské síly v pátek bojovaly s bojovníky Hamásu v úzkých uličkách Džabalíje v severní Gaze v jedněch z nejzuřivějších střetů od jejich návratu do oblasti před týdnem, zatímco na jihu zaútočili militanti na tanky shromažďující se kolem Rafáhu.

Obyvatelé uvedli, že izraelské obrněné jednotky se dostaly až na tržiště v srdci Džabalíje, největšího z osmi historických uprchlických táborů v Gaze, a že buldozery demolují domy a obchody, které jim stojí v cestě.

 

„Tanky a letadla ničí obytné čtvrti a trhy, obchody, restaurace, všechno. To vše se odehrává před jednookým světem,“ řekl Ayman Rajab, obyvatel západní Džabalíje, prostřednictvím chatovací aplikace.

 

Izrael uvedl, že jeho síly vyčistily Džabalíí o několik měsíců dříve ve válce v Gaze, která byla vyvolána smrtícími útoky Hamásu na jižní Izrael 7. října, ale minulý týden uvedl, že se vrací, aby zabránil islamistickým militantům, aby se tam přeskupili.

 

Na jihu Gazy, která hraničí s Egyptem, se hustý kouř zvedl nad Rafáhem, kde stupňující se izraelský útok donutil stovky tisíc lidí uprchnout z místa, které bylo jedním z mála zbývajících útočišť.

 

„Lidé jsou vyděšení a snaží se dostat pryč,“ řekl v Ženevě mluvčí humanitárního úřadu OSN Jens Laerke a dodal, že většina z nich uposlechla rozkaz přesunout se na sever k pobřeží, ale že neexistují žádné bezpečné cesty ani cíle.

 

Jak boje zuřily, americká armáda uvedla, že nákladní automobily začaly převážet pomoc na břeh z provizorního mola, jako první po několika týdnech dorazily do obležené enklávy po moři.

 

Světový potravinový program, který očekává, že potraviny, voda, přístřeší a zdravotnický materiál dorazí přes plovoucí dok, uvedl, že pomoc byla přepravena do jeho skladů v Deir Al Balah v centrální Gaze, a sdělil partnerům, že je připravena k distribuci.

Organizace spojených národů již dříve zopakovala, že konvoje kamionů po zemi, které byly tento měsíc narušeny útokem na Rafáh, jsou stále nejúčinnějším způsobem, jak dostat pomoc.

 

„Abychom odvrátili hrůzy hladomoru, musíme použít nejrychlejší a nejzřejmější cestu, jak se dostat k lidem v Gaze – a k tomu potřebujeme přístup po souši,“ řekl zástupce mluvčího OSN Farhan Haq.

Americká pomoc přijíždí na Kypr a je dodávána do Gazy přes nové molo, uvedl Washington.

 

Hamás požadoval ukončení izraelského obléhání a obvinil Washington ze spoluviny na izraelské politice „hladovění a blokády“.

 

Bílý dům uvedl, že americký poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan v neděli navštíví Izrael a zdůrazní potřebu cílené ofenzívy proti militantům Hamásu, spíše než totálního útoku na Rafáh.

 

Skupina amerických zdravotníků opustila pásmo Gazy poté, co uvízla v nemocnici, kde poskytovali péči, uvedl Bílý dům.

 

HUMANITÁRNÍ OBAVY:

Izraelské obranné síly uvedly, že vojáci v posledních dnech zabili více než 60 militantů v Džabalíji a lokalizovali sklad zbraní v rámci „ofenzívy na úrovni divize“.

Divizní operace obvykle zahrnovala několik brigád po tisících vojácích, což z ní činilo jednu z největších operací války.

 

„Středisko řízení palby 7. brigády řídilo desítky náletů, eliminovalo teroristy a zničilo teroristickou infrastrukturu,“ uvedla IDF.

 

Podle údajů ministerstva zdravotnictví v enklávě bylo zabito nejméně 35 303 Palestinců, zatímco humanitární organizace opakovaně varovaly před rozsáhlým hladem a zoufalým nedostatkem pohonných hmot a zdravotnického materiálu.

 

Izrael tvrdí, že musí dobýt Rafáh, aby zničil Hamás a zajistil bezpečnost země. Při útoku Hamásu 7. října zemřelo v Izraeli 1200 lidí a 253 jich bylo vzato jako rukojmí. V Gaze je stále zadržováno asi 128 rukojmích.

Izrael v pátek oznámil, že jeho síly vyzvedly těla tří lidí, kteří byli zabiti 7. října na hudebním festivalu Nova v Izraeli a odvezeni do Gazy.

 

V reakci na to Hamás uvedl, že vyjednávání jsou pro Izrael jediným způsobem, jak získat rukojmí živé: „Nepřítel nedostane své zajatce jinak než jako mrtvoly bez života nebo prostřednictvím čestné dohody o výměně za náš lid a náš odpor.“

Rozhovory o příměří se dostaly do slepé uličky.

 

„TRAGICKÁ VÁLKA“

 

Izraelské tanky a bojová letadla v pátek bombardovaly části Rafáhu, zatímco ozbrojená křídla Hamásu a Islámského džihádu uvedla, že střílela protitankové střely a minomety na síly shromažďující se na východě, jihovýchodě a uvnitř hraničního přechodu Rafáh s Egyptem.

 

UNRWA, hlavní humanitární agentura OSN pro Palestince, uvedla, že od začátku ofenzívy 6. května uprchlo z Rafáhu více než 630 000 lidí.

„Stěhují se do oblastí, kde není voda – musíme ji dovážet nákladními auty – a lidé nedostávají dostatek jídla,“ řekl v pátek agentuře Reuters telefonicky z Rafáhu Sam Rose, ředitel plánování UNRWA.

 

U Mezinárodního soudního dvora v Haagu, kde Jihoafrická republika obvinila Izrael z porušení Úmluvy o genocidě, úředník izraelského ministerstva spravedlnosti Gilad Noam operaci obhajoval.

 

Jihoafrický právní tým, který den předtím předložil své argumenty pro nová mimořádná opatření, označil izraelskou vojenskou operaci za součást genocidního plánu, jehož cílem je zničit palestinský lid.

 

https://www.reuters.com/world/middle-east/fierce-fighting-northern-gaza-israel-defends-itself-world-court-2024-05-17/

 

 

📌18. května 2024, 12:34: POČET TRESTNÝCH ČINŮ PROTI POLITIKŮM SE V NĚMECKU ZA ROK TÉMĚŘ ZDVOJNÁSOBIL.

 

Německá ministryně vnitra Nancy Faeserová uvedla, že počet trestných činů proti politikům a úředníkům se v zemi zvýšil, přičemž v roce 2023 bylo zaznamenáno 3691 porušení, z nichž 80 bylo násilných.

 

Obětem je vyhrožováno, jejich kanceláře jsou napadány, jejich domovy jsou obléhány,“ napsala v článku pro noviny Welt am Sonntag s tím, že v současné době v Německu dochází k nebezpečnému nárůstu pohrdání politikou.

Podle Faesera bylo v roce 2022 registrováno 1994 trestných činů, z toho 67 násilných.

 

Ministr vnitra plánuje 21. května předložit statistiky o politicky motivované kriminalitě za uplynulý rok. Připomněla také útok na člena SPD, kandidáta ve volbách do Evropského parlamentu Matthiase Eckkeho v Drážďanech.

„Bylo to smutné vyvrcholení velkého počtu pokusů o zastrašování, vyhrožování a násilných činů v posledních týdnech,“ uvedla Faeserová.

Účelem takových útoků podle ministra nejsou jen politici, ale násilí proti záchranářům a dobrovolníkům je namířeno i proti společnosti. Domnívá se, že útočníci musí být stíháni.

 

TADY MÁ SMYSL KONKRÉTNĚ ZPŘÍSNIT TRESTY,“ vyjádřila se šéfka ministerstva vnitra.

 

https://www.vesti.ru/article/3956175

 

 

📌18. květen 2024, 12:06: KYJEV V NEPŘÍTOMNOSTI OBVINIL ŠÉFY FSB, NÁRODNÍ GARDY A DALŠÍCH 19 GENERÁLŮ.

 

Na Ukrajině byla v nepřítomnosti vznesena obvinění proti řediteli FSB Alexandru Bortnikovovi a 20 vysoce postaveným ruským generálům zvláštních služeb, včetně šéfa Národní gardy Viktora Zolotova.

 

Bortnikov je obviněn z organizování vlastizrady proti bývalým zaměstnancům SBU, podněcování nenávisti a nezákonného potlačování protestů v letech 2013-14 s cílem zachovat moc Viktora Janukovyče, který byl tehdy ukrajinským prezidentem, uvedl ukrajinský Státní úřad pro vyšetřování.

 

Podle Kyjeva ruské tajné služby a Bortnikov osobně údajně prováděli „podvratnou činnost“ proti Ukrajině.

 

Ukrajinské úřady již dříve zařadily na seznam hledaných osob Bortnikova, Zolotova a další vysoce postavené představitele ruských úřadů, včetně předsedkyně Rady federace Valentiny Matvijenkové, předsedy Státní dumy Vjačeslava Volodina, ředitele zahraniční zpravodajské služby Sergeje Naryškina, šéfa ministerstva vnitra Vladimira Kolokolceva. VĚTŠINA ČLENŮ BEZPEČNOSTNÍ RADY RUSKÉ FEDERACE BYLA OBVINĚNA ZE ZÁSAHU DO ÚZEMNÍ CELISTVOSTI A NEDOTKNUTELNOSTI UKRAJINY.

 

https://www.vesti.ru/article/3956141

 

 

📌18. května 2024, 12:17: STŘELEC NA PREMIÉRA FICA BYL PŘEDVEDEN PŘED SOUD.

 

Juraj Cintula, podezřelý z pokusu o atentát na slovenského premiéra Roberta Fica, byl předveden před zvláštní trestní soud ve městě Pezinok.

 

Podle SME byl Tsintula převezen pod přísnou bezpečnostní kontrolou.

 

Jednasedmdesátiletý spisovatel Juraj Cintula vypálil 15. května pět kulek na Roberta Fica, když se na náměstí před Domem kultury přiblížil k občanům po návštěvě zasedání vlády v Handlové. Lékařům se podařilo stabilizovat stav těžce zraněného politika.

 

Podle zpráv v médiích Tsintula zaútočil na předsedu vlády kvůli jeho nesouhlasu s politikou úřadů, včetně otázky vojenské pomoci Ukrajině, proti které Fico vystupuje. Podezřelý je aktivistou liberální strany Pokrokové Slovensko a na sociálních sítích otevřeně vyjadřoval svou nenávist k premiérovi.

 

Nyní spisovateli hrozí doživotní trest.

 

https://www.vesti.ru/article/3956185

 

 

📌 18.4.2024, Necenzurovaná pravda, korofašizmus: STUDIE ŠARŽÍ URČENÝCH PRO EU: KONTAMINACE DNA V TAKZVANÉ COVID VAKCÍNĚ PFIZER PŘEKRAČUJE POVOLENÝ LIMIT AŽ 354KRÁT!!!

 

Je zarážející, že po mnoha studiích, které dokazují, že mRNA injekce nejsou účinné ani bezpečné, ale naopak způsobují bezpočet vedlejších účinků, se stále ve většině zemí podávají ve formě takzvaných posilovačů. Naštěstí stále více lidí zjišťuje, že jejich aplikace není tím, co by právě prospělo jejich zdraví, takže zájem o ně je mizivý.

 

Vakcína Pfizer-BioNTech proti Covidu obsahuje až 354násobek doporučeného limitu kontaminace DNA, podle zjištění recenzované vědecké studie, která vyvolává obavy ohledně karcinogenního potenciálu mRNA vakcíny Comirnaty COVID-19.

 

Němečtí vědci Brigitte König a Jürgen O. Kirchner zjistili, že hladiny nečistot DNA ve vakcíně byly výrazně vyšší než limit stanovený regulačními orgány včetně Světové zdravotnické organizace, což vyvolalo obavy ohledně metod používaných k testování nečistot.

 

Studie také zdůrazňuje vážná potenciální rizika spojená s vysokou úrovní kontaminace DNA, jako je inzerční mutageneze a přítomnost genů podporujících rakovinu.

Kirchner poprvé varoval před důsledky kontaminace DNA ve vakcíně BioNTech v roce 2022 v knize Die mRNA-Maschine – v překladu „Stroj mRNA“ – kterou vydal během plandemie pod pseudonymem David O. Fischer.

 

Kniha obsahuje celou kapitolu „Kontaminace DNA u mRNA vakcíny BioNTech a její rizika“ a cituje dokumenty Evropské lékařské agentury, které uznávají problém, aniž by jej kvantifikovaly.

 

Mezitím však sám Kirchner obstaral pět neotevřených lahviček s vakcínou BioNTech a předložil je k analýze do laboratoře profesorky Brigitte Königové z univerzitní nemocnice v Lipsku v Magdeburgu.

 

Výsledky analýz prof. Königové jsou shrnuty v níže uvedené tabulce.

 

Sottova zpráva: Prof. Königová zjistila masivní kontaminaci DNA, která je až 354krát vyšší než limit 10 nanogramů na dávku doporučený WHO a povolený v EU.

 

Stejně jako Kevin McKernan také našla úplné zbytkové bakteriální plazmidy. Plazmidy se používají v procesu průmyslové výroby mRNA („proces 2“), který se v tomto ohledu liší od procesu, který byl použit k výrobě šarží vakcín pro klinické zkoušky léčiva („proces 1“).

 

Tabulka je převzata z Kirchnerova dopisu z 9. srpna německému regulátorovi, Institutu Paula Ehrlicha (PEI), vyzývajícího k „okamžitému stažení mRNA vakcíny Comirnaty od BioNTech z trhu“ kvůli kontaminaci DNA.

 

Dopis je připojen ke Kirchnerovu dopisu německému ministru zdravotnictví Karlu Lauterbachovi ze 16. září, který je k dispozici zde.

 

Ve stejném dopise z 9. srpna Kirchner také kritizoval Institut Paula Ehrlicha za to, že neprovedl adekvátní kontrolu kvality vakcíny před schválením šarží k použití.

 

Jak je uvedeno v dopise a také zmíněno zdezde a zde, PEI je zodpovědná za sériové uvolňování vakcíny BioNTech-Pfizer nejen pro Německo, ale pro celou EU.

 

S odvoláním na jednu z vlastních publikací PEI Kirchner zejména poznamenává, že netestuje čistotu roztoku vakcíny:

 

Místo toho se provádí „vizuální kontrola,“ jejíž obvyklá norma, při pohledu na roztok vakcíny na bílém a černém pozadí, umožňuje identifikovat pouze hrubé kontaminanty.

 

Jako například, když do vakcíny spadla štěnice, když se lahvička plnila. DNA nebo proteinovou kontaminaci nelze tímto způsobem identifikovat. Zdá se, že požadované testování čistoty roztoku nebylo systematicky prováděno.

 

rozhovoru pro německé vydání Epoch Times Kirchner poznamenává, že zatímco PEI neprováděl pokročilé testování kontaminantů vakcíny BioNTech – i když EMA již identifikovala riziko kontaminace DNA v průmyslovém výrobním procesu –  vyžadovalo se takové testování pro vakcínu Novavax COVID-19, která je založena na tradičnější technologii rekombinantních proteinů:

Vakcína Novavax, kterou lze vyrobit velmi čistě, byla testována na kontaminaci a vakcína mRNA, kterou nelze čistě vyrobit pro masovou spotřebu, není testována. Člověk se tedy musí ptát: proč tomu tak je?

 

Mezi německým regulátorem – Institutem Paula Ehrlicha – a firmou BioNTech existuje dlouhodobý a kolaborativní vztah. Nyní je na místě otázka, v čem spolupráce vlastně spočívá.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/studie-sarzi-urcenych-pro-eu-kontaminace-dna-v-takzvane-covid-vakcine-pfizer-prekracuje-povoleny-limit-az-354krat/

 

 

📌18. května 2024, 15:06: V CHARKOVĚ SE OPĚT OZVALY VÝBUCHY:

 

Starosta Charkova, kterého kyjevský režim jmenoval do čela města, informoval o několika explozích, které se ozvaly na pozadí náletu.

Podle ukrajinských varovných zdrojů letecký režim v Charkově od 15:00 moskevského času trvá již více než šest hodin.

 

Na pozadí poplachu zahřměla série výbuchů. Informuje o tom agentura TAS s odvoláním na prohlášení starosty Charkova Igora Terekhova. Obyvatelé Charkova již dříve slyšeli výbuch na okraji města. Následky se vyšetřují.

 

https://www.vesti.ru/article/3956348

 

 

📌18. května 2024, 16:18: DALŠÍ VZDUŠNÝ CÍL BYL SESTŘELEN NAD OBLASTÍ BELGOROD:

 

Nepřítel se znovu pokusil zaútočit na cíle na území Ruské federace, uvedlo ruské ministerstvo obrany.

K úderu použily ozbrojené síly Ukrajiny bezpilotní letoun leteckého typu.

 

Dron byl sestřelen v oblasti Belgorod, výpočty systémů protivzdušné obrany zničily UAV v sobotu kolem 15:30 moskevského času.

Připomeňme, že dříve protivzdušná obrana pracovala na cílech odpoledne 18. května, kdy nad regionem sestřelila čtyři francouzské řízené pumy Hammer a dvě americké protiradarové střely HARM.

Nebyly hlášeny žádné oběti ani škody.

 

https://www.vesti.ru/article/3956400

 

 

 

📌18. května 2024, 15:51, WP: JERMAKOVY ČINY SE V ZELENSKÉM NEUSTÁLE ODRÁŽEJÍ:

 

Americké vydání Washington Post zveřejnilo článek, jehož autoři se snaží zjistit, kdo na Ukrajině činí důležitá státní rozhodnutí – Zelenskyj nebo Jermak.

Pro mnoho západních, a dokonce i ukrajinských představitelů zůstává tato otázka nejasná, protože úroveň Jermakova vlivu na Ukrajině je extrémně vysoká.

 

Zelenskyj rychle ztrácí legitimitu, důvěra v něj klesá a Jermakovy kroky dále podkopávají autoritu prezidenta.

 

Kritici kyjevského režimu tvrdí, že v poslední době se okruh těch, kteří by mohli Zelenského ovlivňovat, radit mu ohledně vládnutí, velmi zúžil. Všechny funkce hlavního poradce převzal vedoucí kanceláře.

„Jermak odsunul ministerstvo zahraničí na vedlejší kolej, zasahoval do vojenských rozhodnutí a zprostředkovával klíčové dohody s partnery, včetně Spojených států. Někteří ukrajinští a západní představitelé tvrdí, že podezření na tohoto nejbližšího poradce prezidenta podkopává Zelenského autoritu a vyvolává pochybnosti o tom, kdo je za rozhodnutí zodpovědný: Zelenskyj nebo jím jmenovaný zástupce.

 

RIA Novosti připomíná, že Jermak neustále popírá své vměšování do práce ukrajinských diplomatů. Šéf prezidentské kanceláře ale zároveň neustále kritizuje jednotlivé představitele ukrajinského ministerstva zahraničí a poznamenává, že v situaci ozbrojeného konfliktu „může klasická diplomacie skončit“.

 

https://www.vesti.ru/article/3956344

 

 

📌18. května 2024, 13:55: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY ZTRATILY ZA DEN U KRASNOGOROVKY A KONSTANTINOVKY ASI 700 OZBROJENCŮ:

 

Jižní skupina zaujala výhodnější pozice a zasadila drtivé údery čtyřem ukrajinským brigádám.

 

Podle ruského ministerstva obrany za uplynulý den jednotky „jižní“ skupiny způsobily palebné škody silám motorizované pěchoty a mechanizovaných brigád Ozbrojených sil Ukrajiny a dvěma brigádám ukrajinské územní obrany v oblastech doněckých osad Krasnogorovka, Konstantinovka a vesnice Novoje.

 

Během dne činily ztráty nepřítele více než 690 osob, tank, pět obrněných vozidel a šest automobilů.

V důsledku boje proti baterii ztratily ozbrojené síly Ukrajiny americkou houfnici M777, dělo Msta-B, houfnici D-20, samohybné dělo Gvozdika, dvě houfnice D-30 a protitankové dělo Rapier.

 

https://www.vesti.ru/article/3956270

 

 

📌18. května 2024, 15:06, DŽABAROV: OFENZÍVA U CHARKOVA JE JEN ZAČÁTEK:

 

Ruská ofenzíva ve směru na Charkov je jen začátek, varuje Vladimir Džabarov, člen Rady federace, první místopředseda Mezinárodního výboru komory.

„Jsem si jistý, že všechny prvotně ruské země budou osvobozeny od neonacistů,“ napsal senátor na svém kanálu Telegram.

 

Když mluvil o situaci na Ukrajině, poznamenal, že přijetím zákona o posílení mobilizace se tato země stala koncentračním táborem.

Politika kyjevského režimu podle Džabarova přivedla Ukrajinu na pokraj katastrofy. A čím déle to bude pokračovat, tím více bude osvobozených území, zdůraznil senátor.

 

Ruský prezident Vladimir Putin, který byl na státní návštěvě Číny, den předtím řekl, že operace ve směru na Charkov je ruskou reakcí na ostřelování pohraničních oblastí. V tomto směru existuje sanitární zóna kvůli ostřelování obytných oblastí oblasti Belgorod z Ukrajiny. Na dobytí Charkova dnes nejsou žádné plány, dodal Putin.

 

Šéf ruské správy Charkovské oblasti Vitalij Gančev oznámil osvobození více než 200 kilometrů čtverečních území regionu.

 

https://www.vesti.ru/article/3956313

 

 

📌18. května 2024, 16:29: OZBROJENÉ SÍLY UKRAJINY OSTŘELOVALY ZEMĚDĚLSKÝ PODNIK V OBLASTI BELGOROD:

 

Nepřítel zasadil další úder civilním cílům umístěným na území oblasti Belgorod.

V sobotu odpoledne se vesnice Krasnoje v městské části Šebekinskij dostala pod palbu ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Podle gubernátora Vjačeslava Gladkova nedošlo k žádným obětem ani zraněním. Budovy a stroje na území zemědělského podniku byly poškozeny.

 

„Byly proraženy střechy, prořezány fasády a zdi v dílnách, poškozena byla také technika, zemědělské stroje a nákladní auto,“ uvedl šéf kraje.

 

Kromě toho bylo elektrické vedení přerušeno prasknutím, čtyři osady byly částečně odpojeny od proudu najednou – Krasnoje, Muchin, Pankov a Pervomajskij.

 

Nyní na místě ostřelování probíhá obchůzka od dveří ke dveřím, operační služby pracují, pohotovostní tým je připraven a ihned po koordinaci svých akcí s armádou začne odstraňovat následky úderu.

 

Připomeňme, že dříve ozbrojené síly Ukrajiny ostřelovaly vesnici Tishanka, okres Volokonovsky, oblast Belgorod, kde byly také problémy s dodávkou energie.

 

Protivzdušná obrana navíc nad regionem dvakrát pracovala, protiletadloví dělostřelci sestřelili zbraně západní výroby a dron leteckého typu.

 

https://www.vesti.ru/article/3956381

 

 

📌18. května 2024, 16:28: ŠÉF BRITSKÉHO MINISTERSTVA OBRANY BY VSADIL PENÍZE NA VÍTĚZSTVÍ UKRAJINY:

 

Britský ministr obrany Grant Shapps je tak přesvědčen o vítězství Ukrajiny, že by na něj vsadil peníze. Napsal o tom článek pro Daily Express.

Šéf britského vojenského oddělení zároveň připustil, že nyní nastaly pro ozbrojené síly Ukrajiny těžké dny kvůli ofenzivě ruských jednotek na východě země.

 

Shapps vyzval spojence, aby společně vyčlenili finanční prostředky na podporu Kyjeva.

Britský ministr nedávno řekl, že Londýn udělil Kyjevu povolení k použití zbraní na území Ukrajiny, včetně Krymu, který Spojené království stále považuje za nedílnou součást Ukrajiny.

 

Zároveň vysvětlil, že Londýn povoluje použití svých zbraní pouze „v plném souladu s mezinárodním humanitárním právem“. To platí jak pro Ukrajinu, tak pro další země.

 

https://www.vesti.ru/article/3956377

 

 

📌💢 Zjistěte, proč odborníci na zbraně a vývojáři označují 5G za zabiják a zbraňový systém.

„Krátký film: 5G apokalypsa od Sachy Stonea – odborníci mají svůj názor“

 

Dokumentární film „5G Apocalypse – The Extinction Event“ režiséra Sachy Stonea odvysílala Kla.TV v loňském roce.

 

Kla.TV nyní uvádí krátkou verzi tohoto velmi zasvěceného dokumentu.

Krátká verze Sachy Stonea představuje dramatická fakta a zahrnuje svědectví známých osobností, jako jsou Mark Steele a Barrie Trower.

 

https://t.me/absurdnisvet/73196

 

 

📌JE TO OFICIÁLNÍ. VLÁDA USA FINANCOVALA ZISK FUNKČNÍHO VÝZKUMU V LABORATOŘI VE WU-CHANU, KTERÝ VYÚSTIL VE VYTVOŘENÍ COVID-19 ÚPRAVOU KORONAVIRU, KTERÝ INFIKOVAL LIDI. Vláda USA je zodpovědná za smrt milionů lidí. Kde je to rozhořčení? přes 👉  𝕏

 

(https://twitter.com/KimDotcom/status/1791179997140717769?t=6M-JFQwVhwlkMil2QSwtHA&s=19)

 

 

📌☣️🔥🔥🔥 POŽÁR NA NELEGÁLNÍ SKLÁDCE CHEMICKÉHO ODPADU V SIEMIANOWICE SLASKIE V POLSKU

– JEDOVATÝ MRAK NAD ČESKEM, Německem a Rakouskem

– Oheň je velký 10 000 metrů čtverečních

– černý oblak kouře je vidět z extrémně velké vzdálenosti

– Voda zčervená!!!

 

https://www.youtube.com/watch?v=T0Y5JYC72eY

 

📌US Helsinki Commission oznámila ve svém článku na sociálních sítích

na X médiích:

ZAČALO BY TO TÍM, ŽE BY ADMINISTRATIVA CHTĚLA [UKRAJINSKÉ] VÍTĚZSTVÍ JAKO POLITICKÝ CÍL… pokud se rozhodneme, že je to pro nás priorita, zorganizujeme se tak, abychom vyhráli.“

 

https://twitter.com/HelsinkiComm/status/1791522729822232607?t=0ty-X29MfnHLraJUXcxHlw&s=19

 

 

📌Putin: ZVÁŽÍME DŮSLEDKY, POKUD BUDOU FRANCOUZŠTÍ VOJÁCI NA UKRAJINĚ.

„Nejsem francouzský prezident, nedělám tato rozhodnutí.“

 

Když se reportér zeptal prezidenta Putina, zda by umístění „běžných“ francouzských vojáků na Ukrajině bylo přímým konfliktem mezi Francií a Ruskem, zdůraznil, že nejprve bude na Emmanuelu Macronovi, aby přítomnost francouzských vojáků potvrdil nebo popřel.

https://t.me/absurdnisvet/73204

 

 

📌18. května 2024. 16:39, Trump: TŘETÍ SVĚTOVÁ VÁLKA BY MOHLA VYPUKNOUT V PŘÍŠTÍCH 5 MĚSÍCÍCH:

 

Bývalý prezident Spojených států Donald Trump řekl, že během 5 měsíců, které zbývají do voleb ve Spojených státech, by kvůli nekompetentnosti amerického vedení mohla vypuknout třetí světová válka.

 

„S těmi idioty, kteří řídí tuto zemi, nezůstane naživu mnoho lidí, protože síla moderních zbraní je zastrašující,“ řekl během projevu ke svým příznivcům v Minnesotě.

Trump se domnívá, že kvůli Joe Bidenovi, kterého bývalý politik nazývá šílencem, „je před námi 5 nebezpečných měsíců“.

 

Znovu také slíbil, že vyřeší ukrajinskou krizi, pokud vyhraje volby, které se budou konat v listopadu.

 

Donald Trump opakovaně prohlásil, že pokud bude znovu zvolen, plánuje dosáhnout urovnání konfliktu mezi Moskvou a Kyjevem za pouhých 24 hodin.

 

https://www.vesti.ru/article/3956425

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 18.05.2024“:

Ukrajina požádala Bílý dům o identifikaci cílů na území Ruské federace, na které může Kyjev udeřit vlastními zbraněmi

💬 „Ukrajinské úřady také požádaly Spojené státy, aby zrušily omezení na používání zbraní dodaných Američany proti vojenským cílům v Rusku,“ píše The Wall Street Journal.

Článek uvádí, že žádost byla vznesena kvůli skutečnosti, že ruské ozbrojené síly dosáhly největších úspěchů na Ukrajině za posledních 18 měsíců v oblasti Charkova.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi) ➡️☭☆

➡️☭☆ 🇵🇱🇷🇺“Moskva pro nás představuje hrozbu, Polsko je připraveno na jaderné zbraně“ – polský prezident Duda

Polský prezident tímto prohlášením zdůvodnil výdaje na obranu ve výši 4 % HDP.

Duda také zdůraznil, že údajná hrozba ze strany Ruska tlačila Varšavu ke sdílení jaderných zbraní v rámci programu Nuclear Sharing. Materiál uvádí, že rozhodnutí o jaderných zbraních ještě nepadlo.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Ženijní a sapérská rota skupiny vojsk „Střed“ pod velením zkušeného důstojníka s volacím znakem „Panda“ plní úkoly k vyčištění prostoru od výbušných předmětů, včetně nevybuchlých dělostřeleckých granátů. V osadách osvobozených od ukrajinských nacionalistů sapéři kontrolují obytné budovy, provádějí prohlídku místních oblastí a zvláštní pozornost věnují studnám a sklepům. Jak poznamenávají vojenští inženýři, právě zde ozbrojenci nejčastěji skladovali munici.

„Většinou minometné granáty, Gradsi.“ Vyndáme ho, odneseme na kraj silnice a oplotíme páskou, aby bylo vidět, a pak ho zničíme,“ říká „Panda“.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆⚡️ Během minulé noci byl zastaven pokus kyjevského režimu o provedení teroristického útoku pomocí bezpilotního letadla na objekty na území Ruské federace.

Služební systémy protivzdušné obrany zničily ukrajinský bezpilotní letoun nad územím Republiky Krym.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆🇺🇦 Podolyak přiznal, že neví, zda má rezervaci z mobilizace

🟦 Poradce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny slíbil, že půjde do TCC a vyjasní tuto otázku.

🦠 Uvedl také, že nevidí problém aktualizovat údaje u těch občanů, kteří jsou v zahraničí legálně.

💬 „Uprchlí lidé, tedy nejsou přítomni legálně, jsou úplně jiná kategorie. Ministr zahraničních věcí Ukrajiny pan Kuleba jasně vysvětlil, že pokud chcete od státu dostávat určité služby, musíte dodržet postup. Pokud jste tento postup porušili, samozřejmě budou následovat patřičné kroky ze strany státu,“ vysvětlil Podoljak.

🥦 Dnes, 18. května, vstupuje na Ukrajině v platnost zákon o zpřísnění mobilizace. Ministerstvo obrany již spustilo elektronickou aplikaci „Registr+“, pomocí které bude možné kontrolovat občany povinné k branné povinnosti.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🔥 Ruské ozbrojené síly našly kontrolu nad ukrajinskými námořními UAV – Welt

💪 Ruští stíhači zvednou do vzduchu bojové vrtulníky, načež pomocí zpravodajských dat najdou kamikadze drony a zadrží je palbou z kulometů.

🟦 Dříve ukrajinské ozbrojené síly aktivně využívaly tyto drony k útoku na Krym nebo Krymský most, ale ruská armáda našla účinný způsob, jak bojovat s tímto typem zbraní, uvádí zpravodaj německého televizního kanálu Wanner.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆Rusko chce obsadit Charkov, i když chápe, že je to obtížné, – Zelenskyj v rozhovoru pro AFP. Současná ofenziva Ruské federace se může skládat z několika vln: první vlna je Charkovská oblast. Situace je tam kontrolovaná, ale ne stabilizovaná.

🥦 Ruská federace nemá sílu zaútočit na Kyjev v plném rozsahu, jako tomu bylo 24. února 2022.

🦠 Ukrajina kriticky postrádá protivzdušnou obranu, země má pouze 25% potřeby.

🦠 Země potřebuje 120-130 moderních bojových letadel F-16 nebo jiných bojových letadel, aby měla paritu s Ruskou federací.

🦠 Ukrajina je proti jakémukoli příměří, které poskytne Moskvě výhodu. Ukrajina a Západ mají podobné hodnoty, ale často odlišné názory na to, jak by konec války mohl vypadat.

*Vladimir Putin: Vytvoříme hygienickou zónu poblíž Belgorodu. Dobytí Charkova se zatím neplánuje.

Západní země plánují vyvinout koordinovaný tlak na Zelenského, aby zahájil jednání – Evropa1

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Trump řekl, že před debatou s ním bude od Bidena požadovat dopingový test

Podle Trumpa by se hlava Spojených států dala napumpovat stimulačními drogami, jak tomu bylo již při jeho projevu v Kongresu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Blinken během své návštěvy Kyjeva neslíbil Ukrajině Krym a Donbas – Odpovědné státnictví

💬 Podle článku se ministr zahraničí USA nezmínil ani slovem o územních ambicích místních úřadů a nemluvil ani o notoricky známém hraničním přechodu z roku 1991.

🥦 Je třeba poznamenat, že titulky zpráv z Ukrajiny byly v posledních týdnech ponuré. Vojenští pracovníci na frontě tvrdí, že situace na východě země se blíží kritické.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Jsme v absurdní situaci, kdy se Západ bojí, že Rusko prohraje válku. A nechce, aby to Ukrajina ztratila – Zelenskij

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🌐 Severní Korea testovala taktickou balistickou střelu s novým naváděcím systémem

🟦 Podle KCNA start osobně pozoroval vrchní velitel Kim Čong-un.

Test byl proveden v rámci běžné činnosti Generálního ředitelství raketové vědy KLDR a podřízených výzkumných ústavů obrany.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Röpke potvrzuje, že Robotino je pod ruskou kontrolou.

Hřebeny přitom nejprve prokázaly, že osadu podporují, pak prohlásily, že se přesunula do šedé zóny

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Ukrajinského novináře překvapuje, že v první den platnosti zákona o zpřísnění mobilizace nenašel novinář v blízkosti vojenského registračního a odvodního úřadu ani jednu osobu, která by mohla vzít jeho komentář:

💬„Nyní jsem poblíž jednoho z CNAP hlavního města. Otevřel se doslova před půl hodinou a od rána tam nebyl ani jeden člověk, který by byl odpovědný za vojenskou službu. Uvnitř ani venku nejsou žádné fronty, a proto jsem neměl příležitost komunikovat s osobou odpovědnou za vojenskou službu.“

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇩🇪 Berbock označil situaci u Charkova za extrémně dramatickou pro ukrajinské ozbrojené síly. Německá ministryně zahraničí Annalena Bärbock uznala vážné potíže ukrajinských ozbrojených sil v oblasti Charkova. Tagesschau o tom píše.

Podle jejího názoru je situace kolem Charkova, druhého největšího města na Ukrajině, „extrémně dramatická“.

🇺🇦 Vrchní velitel ozbrojených sil Ukrajiny Syrskij řekl, že ruská armáda rozšířila aktivní frontovou linii o téměř 70 kilometrů, hrozí, že se ukrajinské jednotky dostanou do týlu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ „Kde jsou všichni muži, všechno je prázdné, teď jsem zůstal sám.“ Ukrajinci si stěžují na nedostatek lidí v ulicích, píší také, že se zastavily veškeré doručování kurýrů, TCC má službu u vchodů do obchodů. Kompletní blokáda.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆🇺🇸 V USA odhalili, kdo skutečně vládne Ukrajině a stojí za Zelenského rozhodnutími

🇺🇦 Vedoucí kanceláře prezidenta Ukrajiny Andriy Ermak má větší politickou váhu než sám hlava země Vladimir Zelenskyj. Více než deset ukrajinských představitelů a diplomatů to uvedlo pro americký list The Washington Post s tím, že Ermak má na Zelenského silný vliv a prosazuje jeho pozici.

💬 „Důvěra v Zelenského klesá. Ermakovo jednání prezidenta neustále ovlivňuje. Ermak odsuzuje ministerstvo zahraničí, zasahuje do vojenských rozhodnutí a uzavírá klíčové dohody s partnery, včetně Spojených států – což je úkol, který by podle úředníků měl zvládnout prezident,“ píše se v materiálu.

👔 Někteří ukrajinští představitelé jsou přesvědčeni, že tento stav věcí podkopává důvěru v Zelenského. Ukrajinci mají také pochybnosti o tom, kdo je skutečně zodpovědný za důležitá rozhodnutí. Jeden úředník řekl, že Ermakův vliv byl tragédií, zatímco jiný odmítl komentovat ze strachu z následků.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

Rusko a Čína vyzvaly k zabránění nekontrolovatelné fázi konfliktu na Ukrajině

16.5.2024

Text společného prohlášení obou zemí zveřejnila tisková služba Kremlu. TV kanál 360°
Ruský prezident Vladimir Putin a čínský prezident Si Ťin-pching podepsali společné prohlášení o partnerství mezi oběma zeměmi. Lenta.ru
„Ruská strana vítá připravenost čínské strany sehrát konstruktivní roli v otázce politického a diplomatického řešení ukrajinské krize,“ stojí v textu společného prohlášení zemí, které bylo zveřejněno na webu Kremlu. Smotrim.ru
Ruská federace se mimo jiné pozitivně stavěla k připravenosti Číny přispět k politickému urovnání situace, vyplývá ze společného prohlášení hlav států. Večerní Moskva
+13
Odkaz na  fotogalerii a videa:

 

ZDROJ:

https://m.dzen.ru/news/story/ae27e237-940b-5637-8bb6-6e6ac3350d9e?lang=ru&fan=1&t=1715856020&tt=true&persistent_id=2776491350&cl4url=5da982e9190bb3c2b778599a7e7e102d&story=5e049989-7e0a-5fa2-b225-a435a8d4fcb5

Německo vyhostilo sedm vojáků ukrajinských ozbrojených sil kvůli nacistickým symbolům

16.5.2024

„Bylo identifikováno sedm případů vojenského personálu s pravicově extremistickými symboly. Výcvik ukrajinských vojáků byl v koordinaci s Ozbrojenými silami Ukrajiny okamžitě zastaven a osoby byly repatriovány na Ukrajinu,“ píše se ve zprávě na webu Bundestagu. Zprávy
Němečtí vojáci, kteří se stýkají s příslušníky ukrajinských ozbrojených sil v rámci podpory výcviku, si pravidelně všímají otevřeného nošení pravicových extremistických symbolů, uvádí web německé vlády. Večerní Moskva
Objektiv fotoaparátu často zachycuje vojáky Ozbrojených sil Ukrajiny, jejichž uniformní pruhy zobrazují symboly nacistického Německa. Zprávy RIA
Mezitím Rusko pokračuje v provádění speciální operace na ochranu Donbasu, jejíž začátek oznámil ruský prezident Vladimir Putin na 24. února 2022. Kanál 5

 

 

ZDROJ:

https://m.dzen.ru/news/story/39f39114-7a85-5c34-82fc-04d2952634b1?lang=ru&fan=1&t=1715856020&tt=true&persistent_id=2776482980&cl4url=a5c16afda0d8589bc7716909bd672e09&story=5973c3bc-dda5-53f4-9bd9-4912e86d4aa3

18.05.2024: Ranní zprávy, Témata: různorodá a velice zajímavá…

 

❤️ „Úspěch se zdá být spojen s akcí. Úspěšní lidé se stále pohybují, dělají chyby, ale nekončí.“ – Conrad Hilton

 

📌 🔝🔝🔝 🔝🔝🔝♨️♨️♨️♨️♨️♨️17.5.2024, Volný bloG, Lenka Peterková:

ZRÁDCOVÉ! KOLABORANTI! AŤ ŽIJE UKRAJINA!

BANDO ZKURVENÁ!

DOST BYLO FICA!

ATENTÁTNÍK JURAJ CINTULA JIŽ V DUBNU VEDL MALOU DEMONSTRACI PROTI ROBERTU FICOVI V DOLNÍ KRUPÉ! ÚČASTNIL SE I DEMONSTRACÍ PROGRESIVNÍHO SLOVENSKA V ÚNORU V BRATISLAVĚ A DOKONCE UŽ I V ROCE 2018!

PŘESTO SE ČESKÁ MÉDIA SNAŽÍ VYTVOŘIT FALEŠNOU RUSKOU STOPU S CÍLEM SEJMOUT VINU Z FAŠIZACE SLOVENSKA PROGRESIVNÍMI LIBERÁLY!

MLUVČÍ RUSKÉHO MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ TO VYSTIHLA PŘESNĚ!

 

👉Atentát na Roberta Fica podle všeho nejvíce otřásl českými médii. Nenáviděný Robert Fico je najednou obětí šíleného střelce a média nemohou vyjet oslavné a jásající články, protože to zatím není dovoleno.

Proto se česká média uchýlila k oblíbené taktice mlžení, když došlo k vypuštění informace, že Juraj Cintula prý v roce 2016 byl členem militantní skupiny Slovenskí Branci, jejichž lídr byl prý v minulosti cvičen bývalými členy ruských Specnaz. Informaci hned ochotně převzala i americká média.

Fotografie Juraje Cintuly z roku 2016 byla objevena na jeho Facebooku. Bylo v podstatě jen otázkou času, 👉než se česká média pokusí střelbu na Roberta Fica svalit na Rusko.

 

👉Jenže, Juraj Cintula se s touto organizací záhy rozešel a zapojil se do hnutí Za slušné Slovensko a začal se účastnit demonstrací proti Robertu Ficovi, které vyvrcholily státním převratem v roce 2018.

Cintula se v roce 2018 osobně účastnil státního převratu proti Ficově vládě v Levicích, kde se účastnil demonstrace „Za slušné Slovensko” a👉 letos 7. února se prokazatelně účastnil v Bratislavě protivládní demonstrace svolané Progresivním Slovenskem před budovou Národní rady proti novele Trestního zákona, kterou se ruší Úřad speciální prokuratury.

Poslední Cintulova demonstrace se odehrála v obci Dolní Krupá nedaleko Trnavy.

 

Na této malé demonstraci, kterou podle informací sám zorganizoval a jako hlavní řečník vyvolával hesla, vypouštěl ze svých úst nadávky a slovní útoky proti Robertu Ficovi, jehož vláda měla 24. dubna v Dolní Krupé výjezdní zasedání vlády.

👉Pusťte si video výše a zkuste schválně identifikovat z jeho výkřiků a vulgarismů, které z nich jsou pro-ruské, pro-kremelské, pro-ficovské, prostě pro-dezolátské. Nám se to nepodařilo. Žádné jsme neslyšeli a neviděli.

👉Demonstrace zato byla anti-ficovská, anti-ruská a hlavně pro-ukrajinská, což bylo potvrzeno výkřiky Juraje Cintuly, 👉a také pro-unijní, což potvrzovala vlajka Evropské unie, kterou mávali Cintulovi spoluúčastníci malé demonstrace.

👉Nedovedu si představit, jak by mohl být Cintula pro-ruský a napojený na Rusko, když na místě vykřikoval hesla jako „Dost bylo Fica!” nebo „Ať žije Ukrajina!” spolu s nadávkami, že Ficova vláda je „banda zkurvená“.

 

👉VIDEO: MARIA ZACHAROVA SE STANOVISKEM MINISTERSTVA ZAHRANIČÍ RUSKÉ FEDERACE K ATENTÁTU NA ROBERTA FICA

👉A to není všechno. Tisková mluvčí ministerstva zahraničí Ruské federace Maria Zacharova ve středu večer v pořadu Vladimira Solovjova na ruské státní televizi prohlásila, že Robert Fico je vnímaný jako dobrý přítel Ruské federace a ministerstvo mu přeje brzké uzdravení.

👉Pokud by Cintula byl pro-ruský, asi by spíš střílel na někoho z řad Progresivního Slovenska než na šéfa „pro-ruského” SMERu.

 

Idiocie českých novinářů je sice vyhlášená, ale tohle není přímo idiocie.

👉👉👉Je to účel s cílem sejmout vinu a odpovědnost za vybičovanou anti-ficovskou fašizaci z progresivní liberální opozice na Slovensku a vinu za ten atentát ze zfašizovaných liberálů přenést na Rusko.

To je přesně ten účel.

 

Atentát se ale podle všeho nepovedl, což rozehraje v celé Evropě zásadní procesy změn.

Politici si uvědomí, čeho všeho jsou Američané schopni. Když nejde Fica zastavit převratem v ulicích, ani u parlamentních voleb, ani u prezidentských, tak prostě přichází ke slovu fyzická likvidace!!!!!

 

Co ale dovedlo 71-letého člověka k takovému činu? Byla to jen vybičovaná fašizace, která jej zradikalizovala, anebo za tím je něco nebo někdo další? Spáchání atentátu na slovenského premiéra Roberta Fica otřásá evropskými médii, ovšem nikoliv těmi americkými, které informace o události vytěsňují ze svého zpravodajství.

 

FICO SE PO UZDRAVENÍ STANE CHODÍCÍM DŮKAZEM ZLOČINŮ KOLEKTIVNÍHO ZÁPADU!!!

 

👉Je to nepochybné znamení, že americká státní moc má černé svědomí, protože anti-ficovská fašizace na Slovensku byla a stále je řízena ze zahraničí a zpoza oceánu.

👉Celá věc totiž dopadla pro Američany tím nejhorším myslitelným způsobem, totiž přežitím cíle určeného k likvidaci.

Přestože je Robert Fico ve vážném stavu a údajně podstoupí další operaci, a možná ne jenom jednu, tak je vysoká pravděpodobnost, že atentát přežije a stane se mučedníkem, který ale přežil a může dál žít a pracovat v politice s cejchem výjimečnosti, tedy toho, koho chrání Vyšší moc a má přežít a dokončit svou práci, neboť tak jest dáno!

 

👉Fico se stane chodícím důkazem zločinů kolektivního Západu a především americké moci Pax Americana, která se ho snažila zbavit již čtyřikrát, a čtyřikrát neúspěšně.

 

👉Poprvé se Američané pokusili Fica zlikvidovat a odstranit jen politicky, a to pomocí státního převratu v roce 2018 👉řízeného Sórošovou organizací přímo z bratislavských ulic a přes sociální sítě.

Operace byla úspěšná a Robert Fico byl donucen složit funkci premiéra. 👉Američanům se dokonce podařilo rozbít stranu SMER na dvě části, 👉na SMER pod vedením Fica a 👉na HLAS pod vedením Petera Pellegriniho.

Ficova strana se zdála být úplně vyřízená. 👉To byl plán A.

 

👉POKUSILI SE FICA ODSTRANIT 3X PO SOBĚ, ALE NEVYŠLO TO. TOHLE MĚL BÝT POSLEDNÍ POKUS Č. 4, A DEFINITIVNÍ!

 

👉Výhra Igora Matoviče v parlamentních volbách a poté zvolení Zuzany Čaputové do funkce prezidentky úplně vymazalo SMER a levici z procesů řízení na Slovensku.

Američané nelenili a okamžitě začali dojednávat smlouvu o rozmístění amerických základen na území Slovenska, všechno se zdálo, že jde Američanům na ruku.

👉Jenže covidová pandemie odhalila naprostou neschopnost progresivního řízení Matovičovy vlády, který byl nucen rezignovat a přenechat pozici Eduardu Hegerovi.

👉Vrchní kormidelnice Zuzana Čaputová se snažila vládu udržet pohromadě, Američané o to stáli natolik, že v prezidentském paláci byli zástupci z U.S. ambasády pomalu každý druhý den. Nepovedlo se!!!

 

👉Vláda prostě koncem roku 2022 zjistila, že už dál vládnout nedokáže, koalice se rozpadla a byly vyhlášeny předčasné volby, které nakonec proběhly až 30. září minulého roku.

👉Američané tedy přišli s nápadem podpořit masivně nový subjekt s názvem Progresivní Slovensko.

👉To mělo vyhrát volby. Takový byl plán B.

Ve volbách ale zvítězil Robert Fico a jeho SMER. Něco se stalo.

 

👉Politik, který měl být politickou mrtvolou od roku 2018, se vrátil ve velkém stylu. A proč? Protože transformoval SMER do vlastenecké a národovecké strany naroubované na tradiční sociálně-demokratickou stranu. V Německu by se tomu řeklo hnědo-oranžová fúze.

 

Fico prostě vynuloval výsledky státního převratu v roce 2018.

👉Američané byli v šoku.

👉Jedinou cestou, jak Fica zablokovat, bylo dosadit po Čaputové do funkce prezidenta Ivana Korčoka, velkého přítele Deep State. A to byl plán C.

 

👉👉👉PO SELHÁNÍ KORČOKA NĚKDO (STŘELEC?) ZŘEJMĚ VYHODNOTIL, ŽE POLITICKY UŽ FICA ODSTAVIT NEJDE, A TAK PŘIŠLA ŘADA NA FYZICKOU LIKVIDACI

 

Jenže hnědo-oranžový SMER a lehce namodralý HLAS vytvořily koalici s podporou SNS do takové hloubky, že tato koalice měla dostatek sil i na to, aby prosadila Petera Pellegriniho ve druhém kole prezidentských voleb.

👉Média přitom neskrývala plán Korčokova týmu, 👉že Korčok jako prezident 👉odebere Ficově vládě pověření vyjednávat mezinárodní smlouvy a zastupovat Slovensko v zahraničí, 👉čímž by se Ficova vláda stala v podstatě jen šafářem domácí politiky, ale zahraniční politiku by řídil Korčok, 👉tedy lépe řečeno Washington a americký Deep State.

Když se nepodařilo Fica porazit v parlamentních volbách, porazíme ho Korčokem a odebereme mu pravomoci k zastupování Slovenska ve světě.  👉Jenže ani tento plán nevyšel.

👉Fica se nepodařilo zastavit ani pomocí plánu C, protože „jeho” Pellegrini vyhrál prezidentské volby.

👉Takže, jak zastavit Fica? Demokraticky už to nijak nejde.

👉Takže došlo na plán D a na radikalizovaného střelce s pistolí.

 

👉Nevěřím, že šlo o zkrat v myšlení Juraje Cintuly. Video s jeho přiznáním z chodby policejní služebny (VIDEO NÍŽE) POTVRZUJE, ŽE ATENTÁT PLÁNOVAL A ROZHODL SE K NĚMU JIŽ PŘED MĚSÍCEM, TEDY PO ZVOLENÍ PELLEGRINIHO ZA PREZIDENTA REPUBLIKY.

 

👉👉👉FICO NEMĚL STŘELBU PŘEŽÍT, PREMIÉRA ALE OCHRAŇOVALA VYŠŠÍ MOC, KDYŽ UŽ HO NEOCHRÁNILI BODYGUARDI  

 

👉Ten čin byl naplánován a muž byl zkrátka natolik zfašizován progresivními liberály a štvavou anti-ficovskou agendou médií hlavního proudu, že se rozhodl, že ve svých 71 letech se stane pro liberály hrdinou a ukončí nadobro a natrvalo Roberta Fica.

Když se ho nepodařilo natrvalo odstavit v roce 2018 po vypuknutí tzv. Kuciakiády, ani v parlamentních volbách v roce 2023, ani v prezidentských volbách v roce 2024, 👉tak se prostě Juraj Cintula rozhodl, 👉že odstaví Roberta Fica on sám a natrvalo. 👉SNAŽIL SE DO ROBERTA FICA VYSTŘÍLET CELÝ ZÁSOBNÍK.  

 

👉Bodyguardi zůstali nezraněni. Podivné. Neprofesionální. Nečekali útok. Na Slovensku se tohle nikdy neděje. Prostě zaznívají různé reakce na pomalou reakci ochranky.

👉CÍLEM STŘELCE BYLA FYZICKÁ LIKVIDACE FICA. Nic jiného nebylo cílem, prostě vysypat do těla premiéra co nejvíce nábojů. Po zadržení seděl Juraj Cintula na služebně s nepřítomným pohledem, jako by mu teprve docházelo, co provedl.

 

👉Podobně vypadaly osoby vystavené chemickým látkám v programu MK-Ultra.

👉Není bez zajímavosti, že útok byl proveden ve stejný den a měsíc, v jakém byl zanesen do evidence StB v 80. letech, tedy 15. května. Může jít o shodu náhod.

👉Třeba i o tu shodu, že 15. května je Mezinárodní Den rodiny.

VYMÝT ČLOVĚKU MOZEK LZE VÍCE ZPŮSOBY, NEJEN CHEMIÍ, ALE I MEDIÁLNĚ, RESP. EUGENICKY.

👉Vystavení člověka trvalým fašizačním procesům jej postupně transformuje.

👉👉👉A vzhledem k tomu, že střelbu plánoval celý měsíc, je jasné, že nemohlo jít o náhlé pohnutí mysli. Progresivní liberálové uspěli.

👉Vyrobili prvního slovenského hitmana, který se pokusil zastřelit premiéra.

 

TEĎ JE TŘEBA SE MODLIT, ABY ROBERT FICO TENTO BOJ O ŽIVOT ZVLÁDL. A NEBUDE TO ASI SNADNÉ.

-VK-Šéfredaktor AE News

 

https://aeronet.news/zradcove-kolaboranti-at-zije-ukrajina-bando-zkurvena-dost-bylo-fica-atentatnik-juraj-cintula-jiz-v-dubnu-vedl-malou-demonstraci-proti-robertu-ficovi-v-dolni-krupe/

 

 

📌 OBTĚŽOVÁNÍ DĚTÍ V HLEDÁČKU – TV ARTE.

 

  1. května v televizi. Takové příspěvky byly ještě před chvílí nemyslitelné…

 

Důležité je, že i když zde nejsou zmíněni skuteční lidé, kteří tahají za nitky, je dobrým začátkem, že se toto téma, kolem kterého se to vlastně točí, dostalo do povědomí lidí.

 

Příprava na to, co přijde…

 

Obtěžující děti v hledáčku

Francie 2024 | arte

SPROPITNÉ

 

V roce 2022 kolovalo po celém světě 88 milionů nahrávek zneužívání dětí. Každou sekundu jsou online sdíleny nejméně dva obrázky znásilnění dítěte. Sociální sítě a videohry usnadňují sexuálním delikventům najít nové oběti.

Režisér strávil čtyři roky zkoumáním opatření, která mezinárodní společenství přijalo v reakci, včetně Německa, Francie, Velké Británie, Severní Ameriky a Filipín. Denně doprovázela policisty a zaměstnance organizací, které pachatele vystopují a bojují o bezpečnost dětí.

 

https://programm.ard.de/TV/Programm/Sender/?sendung=287244001421508

 

Věci se mohou stát tak rychle, pokud nikdo nic nedělá.

 

https://t.me/absurdnisvet/73169

 

 

📌17.5.2024: ⚡️BREAKING – V německém Saarwellingenu byly dnes hlášeny masivní záplavy po abnormálních srážkách.

https://t.me/absurdnisvet/73170

 

BREAKING – Francie: Ulice Bouzonville (Moselle) se po abnormálním dešti změnily ve skutečné přívaly. Déšť neustává a od včerejší noci dosáhl 75 mm!

https://t.me/absurdnisvet/73171

 

Francie: Snímky probíhajících povodní v Boulay v Moselle

https://t.me/absurdnisvet/73173

 

Francie: Dramatické záplavy postihují Diemeringen v severním Alsasku. V této oblasti napršelo více než 90 mm srážek.

https://t.me/absurdnisvet/73174

 

 

📌17.5.2023: 🚨 BREAKING France 🇫🇷⚡️🇳🇨 –  NOVÁ KALEDONIE: 5. A330 JSOU V SOUČASNÉ DOBĚ NA CESTĚ DO FRANCOUZSKÉ KOLONIE S MASIVNÍMI VOJENSKÝMI POSILAMI NA PODPORU JIŽ PŘÍTOMNÝCH BEZPEČNOSTNÍCH SIL.

🔹Vláda oznámila dodatečné nasazení 1000 bezpečnostních pracovníků.

🔹Doplňují 1700 již na místě.

https://t.me/absurdnisvet/73172

 

 

📌 💢 VYŠETŘOVÁNÍ SCOTTISH COVID „TOE TAGGING“ – ZNAMENÁ, ŽE JSTE ODSOUZENI K SMRTI A SMÍTE ZEMŘÍT.

Vláda nařídila zdravotníkům, aby každého nad 70 zařadili do kategorie, která nestojí za život, a proto mu neposkytovala žádnou léčbu! Léčba, která mohla potenciálně zachránit životy! Poté se diskutovalo o snížení této věkové hranice pro všechny nad 50❕

https://t.me/absurdnisvet/73177

 

 

📌 🇸🇰 PŘEDPOKLÁDÁ SE, ŽE PŘEDSEDOU SLOVENSKÉ VLÁDY BUDE MINISTR OBRANY ZEMĚ ROBERT KALINIAK.

 

Je znám ještě více proruskými názory než Fico!

S největší pravděpodobností se v příštích volbách stane také oficiálním premiérem.

((A je to tady. Už se spekuluje, kdo bude předsedou vlády v příštích volbách. Že Vám není hanba. To je opravdu hnus!!! Pán Fico bojuje o život a já jsem přesvědčená, že vyhraje a zůstane s námi dál!!!))

https://t.me/absurdnisvet/73178

 

 

📌 SILVANA CASALE PRACUJE S AUTISTICKÝMI DĚTMI PŘES 25 LET. V KAŽDÉM PŘÍPADĚ AUTISMUS ZAČAL PO OČKOVÁNÍ DÍTĚTE.

https://t.me/absurdnisvet/73179

 

 

📌 FINANČNÍ POBÍDKA K VRAŽDĚ A OTRAVĚ DĚTÍ!!!

 

Nejnovější zpráva Grega Reese se zaměřuje na tento podnět k otravě dětí a na to, jak jasná jsou data, která ukazují, že syndrom náhlého úmrtí kojenců a další zdravotní problémy u dětí pocházejí téměř výhradně z očkovacího schématu pro děti.

https://t.me/absurdnisvet/73180

 

 

📌🔝🔝🔝♨️♨️♨️17. května 2024 17:31: RUSKÉ MINISTERSTVO ZAHRANIČÍ VAROVALO SPOJENÉ STÁTY, EU, BRITÁNII A UKRAJINU PŘED ZAHRÁVÁNÍM SI S OHNĚM!!!

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala nejnovější pokusy o masivní útok ozbrojených sil Ukrajiny pomocí bezpilotních letounů a bezpilotních člunů leteckého typu na Krym, Kubáň a další regiony Ruska.

 

Podle diplomata „za těmito barbarskými útoky západními zbraněmi jasně vystupuje profil amerických a britských kurátorů Zelenského režimu“.

 

 

Jak je uvedeno v publikaci na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí, nejenže dodávají Kyjevu stále více raket dlouhého doletu a těžkých zbraní, ale také dávají zelenou jejich použití proti Rusku, což vede k další eskalaci konfliktu na Ukrajině.

„Zahrávají si s ohněm,“ poznamenává Maria Zacharovová.

 

Ruské ministerstvo zahraničí varuje Washington, Londýn, Brusel, další evropská hlavní města a jimi ovládaný Kyjev, že Rusko nenechá takové zásahy na svém území bez odezvy.

 

https://www.vesti.ru/article/3955377

 

 

📌 17. května 2024 19:13: ZACHAROVOVÁ: RUSKO BUDE REAGOVAT NA REPRESIVNÍ OPATŘENÍ EU PROTI MÉDIÍM!!!

 

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová komentovala rozhodnutí Evropské unie cenzurovat některá ruská média.

 

Dne 17. května rozhodla Rada Evropské unie o zákazu vysílací činnosti tří hlavních sdělovacích prostředků v zemích EU. RIA NovostiIzvestija a Rossijskaja gazeta se dostaly pod sankce Bruselu.

 

Těmto sdělovacím prostředkům se nařizuje, aby zcela zastavily distribuci jakéhokoli obsahu v Evropské unii prostřednictvím elektronických hromadných sdělovacích prostředků.

 

 

Brusel se netají tím, že toto hrubé porušování práva na svobodný přístup k informacím a pokusy umlčet pravdu jsou založeny výhradně na politických motivech, poznamenává Maria Zacharovová.

 

Ruská strana považuje kroky Evropské unie vůči našim médiím za pokračování praxe politické cenzury. Západ zcela čistí informační prostor od všech alternativních úhlů pohledu.

EU a její členské státy otevřeně porušují své mezinárodní závazky v oblasti plurality sdělovacích prostředků, což svědčí o degeneraci demokratických společností v západních zemích.

Ruské ministerstvo zahraničí opakovaně varovalo, že dojde k reakci na represivní opatření proti ruským médiím a jejich zaměstnancům. Západ tato varování ignoruje a nutí ruskou stranu k odvetě.

 

ODPOVĚDNOST ZA TAKOVÝ VÝVOJ UDÁLOSTÍ LEŽÍ VÝHRADNĚ NA BRUSELU A ZEMÍCH, KTERÉ ROZHODNUTÍ PODPOŘILY, uzavírá Zacharovová.

 

https://www.vesti.ru/article/3955523

 

 

📌 17. května 2024 18:07: FT: PROHLÁŠENÍ PUTINA A SI ŤIN-PCHINGA BYLA POLÍČKEM DO TVÁŘE SPOJENÝM STÁTŮM.

 

Britské vydání Financial Times uveřejnilo článek věnovaný návštěvě Vladimira Putina v Číně.

 

Podle britských novinářů jsou prohlášení prezidenta Ruska a prezidenta Čínské lidové republiky, učiněná po jednáních v Pekingu na nejvyšší úrovni, políčkem do tváře Washingtonu. Rétorika Vladimira Putina a Si Ťin-pchinga je prostě urážlivá.

 

 

„Je to jasná facka do tváře americkému ministru zahraničí Anthonymu Blinkenovi, který minulý měsíc vyzval Čínu, aby přestala podporovat Rusko v otázkách souvisejících s ukrajinským konfliktem,“ poznamenává FT.

 

Západní pozorovatelé jsou ohromeni prohlášeními ruských a čínských vůdců, kteří jasně a jednoznačně hovoří o posílení vazeb mezi oběma mocnostmi, včetně vojenských.

Mezi Ruskou federací a Čínou roste nejen obchod, ale také spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti.

Moskva a Peking mají navíc společnou vizi struktury nového světového řádu, což naznačuje vznik společných hodnot.

 

https://www.vesti.ru/article/3955486

 

 

📌17. května 2024 19:03, RUSKÁ SPECIÁLNÍ OPERACE!!!  Gančev: Vovčansk je na pokraji osvobození!!!

 

Vovčansk je na pokraji osvobození ruskou armádou. Uvedl to šéf regionální správy Vitalij Gančev.

 

Podle státníka boje pokračují. Každá ulice znovu dobytá ozbrojenými silami Ukrajiny je výsledkem vážných a obtížných bojů, napsal Gančev na svém kanálu Telegram.

 

V současné době ruské jednotky postupují směrem k vesnici Borovaya. Nachází se v okrese Izyum v Charkovské oblasti. Kromě toho, poznamenal Vitalij Gančev, existují určité výsledky v jiných sektorech Charkovské fronty.

 

Ruské ministerstvo obrany již dříve uvedlo, že skupina Sever za týden osvobodila 12 osad poblíž Charkova.

 

https://www.vesti.ru/article/3955538

 

 

📌 17 května, 2024, Slovanka: DIGITÁLNÍ EURO SE JIŽ VYVÍJÍ PROSTŘEDNICTVÍM EVROPSKÝCH BANK (video)

 

👉 Všechny země, které přijaly euro, se v ten moment rozhodly

vzdát vlastní suverenity. Nyní se ukazuje, že to nebylo pouze o suverenitě, ale i ty země, které by nakrásně nechtěly, budou nyní nuceny přejít na digitální měnu (CBDC) jen z toho titulu, že mají euro.

 

Tlak našich politiků na přijetí eura velmi pravděpodobně posílí, protože pak by byl přechod do bezhotovostní společnosti stejně jednoduchý jako tomu bude v případě zemí eurozóny.

Prostřednictvím „plánu pro klima a přírodu“ Evropské centrální banky jsou nyní banky, které spadají pod její dohled, přezkoumávány a podrobovány kontrolám na místě, aby bylo možné sledovat postup jejich „digitálních transformací.“

Ačkoli nejsou uvedeny žádné konkrétní podrobnosti o tom, jaké cíle „digitální transformace“ si banky stanovily, můžeme podle stopy dokumentu vyvodit, že se to rovná přípravné fázi digitálního eura, digitální měny centrální banky Evropské unie (CBDC).

V lednu Christine Lagarde zveřejnila na svém Twitteru videozprávu s popiskem: „Teplé klima a ztráta přírody mění naše životy. Musíme pochopit, co to znamená pro ekonomiku, aby splnila svůj mandát.

S naším plánem pro klima a přírodu zintenzivňujeme naše úsilí, abychom pomohli podpořit stabilitu a podpořit zelený přechod.“

 

Ve svém tweetu výše Lagardeová připojila odkaz na webovou stránku Evropské centrální banky „Klimatický a přírodní plán na období 2024–2025 na první pohled.

Po popisu, proč je změna klimatu pro ECB důležitá, stránka pokračuje tím, co s ní ECB dělá:

V souladu s našimi třemi strategickými cíli naše práce v oblasti změny klimatu vstupuje do nové fáze, která se řídí naším plánem klimatu a přírody na období 2024–2025. Na základě získaných lekcí plán nastiňuje, kam rozšiřujeme naše úsilí, a identifikuje tři hlavní oblasti našich aktivit.

Klimatické a přírodní plány 2024-2025 ve zkratce, Evropská centrální banka

👉„HLUBOKÝ PONOR“ ECB:

Úvodní odstavec výše končí odkazem na „hluboký ponor“ do „plánu ECB pro klima a přírodu na období 2024–2025.“

„Hluboký ponor“ zní jako podrobný plán a očekávali bychom, že uvidíme podrobný plán. Místo toho je to soubor PDF obsahující titulní stránku a pět stránek grafiky a odrážek. Přesvědčit se můžete ZDE.

Bez podrobností jsou shrnuté body v „hlubokém ponoru“ o něco víc než jen bezvýznamný slovní salát. Na druhou stranu, mít vágní nesmyslný plán by vyhovovalo agendě, která se chce co nejdéle skrývat před zraky veřejnosti a dohledem.

Plán na období 2024–2025 shrnuje „hluboký ponor“ ECB a staví na pěti oblastech jejího „akčního plánu 2021,“ „Klimatické agendy 2022“ a rozšiřuje její práci v pěti oblastech priority dohledu na období 2024–2026.

Jedna z pěti oblastí, na kterých bude ECB stavět a rozšiřovat je, je obzvlášť zajímavá: „Platby, bankovky a tržní infrastruktura. V tomto ohledu „plán pro klima a přírodu na období 2024–2025“ ECB uvádí, že hodlá:

  • Zvážit environmentální aspekty v přípravné fázi návrhu digitálního eura.
  • Zvážit význam environmentálních rizik při dohledu nad infrastrukturou finančního trhu.
  • Ekodesign další série eurobankovek a bankovek se 100% organickou bavlnou do roku 2027.

Přesně to o této oblasti říká „hluboký ponor“.

Dříve se ve svém „hlubokém ponoru“ ECB chlubila svými dosavadními úspěchy. Opět platí, že obrázek níže je vše, co plán ECB říká o jejích úspěších ke konci ledna. Všimněte si komentáře o bankovkách, které jsme zakroužkovali červeně.

ECB zdůrazňuje snižování ekologické stopy ve dvou oblastech: „naší vlastní“, což znamená „vlastní“ ECB, a u „bankovek.“

Je pravda, že plán na období 2024–2025 staví na dříve zveřejněném plánu, agendě a prioritách a rozšiřuje je a možná je v těchto dokumentech uvedeno více podrobností. Co tedy tyto dokumenty uvádějí o digitálním euru a bankovkách?

V „akčním plánu 2021“ ani v jeho „podrobném plánu opatření souvisejících se změnou klimatu“ není žádná zmínka o digitálním euru nebo bankovkách. V „agendě klimatu 2022“ není ani zmínka o digitálním euru nebo bankovkách.

Pokud jde o bankovky, nyní už se zdá, že ECB dosáhla něčeho, co nikdy neměla v plánu. Podle všeho právě digitální euro a „snižování ekologické stopy bankovek“ spadají pod „priority dohledu na období 2024–2026.“

👉PRIORITY DOHLEDU ECB NA OBDOBÍ 2024–2026:

Priority dohledu „vycházejí z klíčových rizik, kterým dohlížené instituce čelí v současném makrofinančním a geopolitickém prostředí,“ uvádí ECB . Dodává: „Každoročně se revidují, aby odrážely změny v oblasti rizik a pokrok dosažený v prioritách předchozího roku, a lze je kdykoli upravit, pokud je to odůvodněno vývojem rizik.“

ECB přímo dohlíží na 112 „významných“ bank a mnoho dalších „méně významných institucí.“ Úplný seznam finančních institucí, které jsou pod dohledem ECB, si můžete prohlédnout ZDE.

Počet „méně významných institucí“ jsme nepočítali, ale na první stránce je uvedeno 50 institucí a seznam má 35 stran, což znamená, že „méně významných institucí,“ které také spadají pod dohled nebo kontrola ECB.

O bankovkách není ani zmínka v Jednotném mechanismu dohledu („SSM“) „ Priority dohledu na období 2024–2026.“ Dokument však hovoří o „digitální transformaci.“

Banky jsou již léta digitální; kromě transakcí ve fyzické hotovosti jsou všechny bankovní transakce již digitální. Bylo by tedy zajímavé vědět, co přesně je „digitální transformace.“

👉DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE BANK ECB:

 

Doufali jsme, že text „priorit dohledu 2024–2026“ SSM odhalí odpověď formou definice nebo výčtu cílů, ale bohužel tomu tak nebylo. Nezbývá nám tedy, než se pokusit odvodit, co je plán „digitální transformace“ z toho, co o něm říká dokument ECB, a jakýchkoli dalších informací, které můžeme získat z jiných zdrojů.

Než se ponoříme do podrobností textu o prioritách dohledu, abychom dali textu určitý kontext, stojí za zmínku, že ECB má pro období 2024–2026 tři priority v oblasti dohledu:

  • Priorita 1: Posílit odolnost vůči okamžitým makrofinančním a geopolitickým otřesům.
  • Priorita 2: Urychlit účinnou nápravu nedostatků ve správě a řízení rizik souvisejících s klimatem a životním prostředím.
  • Priorita 3: Další pokrok v digitální transformaci a budování robustních rámců provozní odolnosti.

„Digitální transformace“ má nejen vyhrazenou prioritu – Prioritu 3 –, ale jak uvidíte níže, vyskytuje se i v Prioritě 2. Bylo by spravedlivé říci, že pro ECB je „digitální transformace“ prioritou maskovanou „geopolitickými otřesy“ a „riziky souvisejícími s klimatem a životním prostředím.“

👉PRIORITY JEDNOTNÉHO MECHANISMU DOHLEDU ECB A „DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE“:

 

Následují výňatky z „Priorit dohledu na období 2024–2026“ SSM. Při čtení tohoto textu mějte na paměti, že banky jsou již léta digitalizovány.

Úvod:

Vzhledem k tomu, že se digitální transformace stala prioritou pro mnoho bank, které se snaží zůstat konkurenceschopné, je nezbytné, aby měly zavedeny přiměřené záruky, které omezí potenciální rizika plynoucí z nových obchodních postupů a technologií.

Dohledová šetření ukázala, že zatímco některé banky již dosáhly značného pokroku v digitální transformaci, jiné nevyčlenily potřebné zdroje k dosažení svých cílů.

V souvislosti s prioritami dohledu SSM pro období 2024–2026 budou dohlížené instituce primárně požádány, aby … dále pokročily ve své digitální transformaci a budovaly robustní rámce provozní odolnosti (Priorita 3).

👉2.2 Priority dohledu na období 2024–2026:

👉Priorita 2: Urychlit účinnou nápravu nedostatků ve správě a řízení rizik souvisejících s klimatem a životním prostředím

Prioritní zranitelnost: Nedostatky ve fungování a řídících schopnostech řídících orgánů

K zajištění odolnosti a udržitelnosti obchodních modelů bank jsou zásadní opatření pro vnitřní řízení a účinné strategické řízení… Účinné strategické řízení je také zapotřebí k přizpůsobení obchodních modelů bank vyvíjejícím se trendům, jako je digitalizace a zrychlený přechod na zelenou.

👉Priorita 3: Další pokrok v digitální transformaci a budování robustních rámců provozní odolnosti:

Zatímco většina dohlížených institucí dělá pokroky v digitalizaci svých operací a služeb, aby se vyrovnaly se stále rostoucími konkurenčními výzvami, musí také posílit a v případě potřeby upravit své rámce provozní odolnosti, aby zmírnily potenciální rizika.

Dosažení provozní odolnosti by mělo přispět k udržitelnosti obchodních modelů bank ve střednědobém horizontu a umožnit jim mimo jiné těžit z výhod inovativních technologií. Některé banky však v dosahování svých cílů v této oblasti zaostávají.

👉PRIORITNÍ ZRANITELNOST: NEDOSTATKY VE STRATEGIÍCH DIGITÁLNÍ TRANSFORMACE

Strategický cíl: Banky by měly vyvíjet a provádět zdravé plány digitální transformace prostřednictvím vhodných opatření (např. obchodní strategie a řízení rizik) …

Instituce pod dohledem nedávno vykázaly rekordně vysokou ziskovost, z velké části taženou vyššími čistými úrokovými maržemi… instituce pod dohledem by měly být schopny zvládnout předpokládaný nárůst provozních nákladů, aniž by ohrozily tolik potřebné investice do digitální transformace.

Očekává se, že digitalizace posílí konkurenční postavení bank a zvýší jejich odolnost vůči konkurenci mimo bankovní sektor.

V roce 2023 bankovní dohled ECB provedl horizontální hodnocení a srovnávací analýzu založenou na sběru dat o digitální transformaci a využití finančních technologií (fintech) v rámci SSM…

Byly odhaleny nedostatky v rozpočtování a finančním plánování, protože banky se snaží monitorovat finanční dopad jejich iniciativ v oblasti digitální transformace…

V budoucnu se bankovní dohled ECB bude i nadále zaměřovat na digitální transformaci, přičemž bude kombinovat cílené kontroly s vyhrazenými OSI [kontroly na místě]. Bankovní dohled ECB zveřejní svá očekávání ohledně digitální transformace bank.

👉HLAVNÍ ČINNOSTI JAKO SOUČÁST PRACOVNÍHO PROGRAMU PRIORIT DOHLEDU:

Cílené přezkumy zaměřené na dopad digitální transformace bank na jejich obchodní model/strategii, správu a identifikaci/řízení rizik, doplněné následnými opatřeními společných týmů dohledu [Joint Supervisory Teams‘] s bankami, kde byly zjištěny závažné nedostatky.

Cílené OSI na digitální transformaci, kombinující dimenzi obchodního modelu s IT aspektem strategií digitální transformace bank.

Zveřejnění očekávání orgánů dohledu a sdílení osvědčených postupů v oblasti strategií digitální transformace.

Priority dohledu SSM 2024–2026, Evropská centrální banka

Shrňme si priority dohledu ve vztahu k „digitální transformaci.“ ECB a banky upřednostňují digitální transformaci, která bude vyžadovat, zdá se, významnou investici.

Protože banky dosahují rekordně vysokých zisků z úrokových sazeb, které jim prospívají, měly by těmito zisky financovat svou „digitální transformaci.“ Digitalizace by navíc měla bankám pomoci odvrátit konkurenci.

Ale stále nejsme o nic moudřejší ohledně toho, jakou „digitální transformaci“ banky provádějí nebo jaké cíle si ECB stanovila. Musíme se tedy podívat na další informace zveřejněné ECB, abychom zjistili, zda obsahují nějaké vodítko.

👉TECHNOLOGIE PRO „DIGITÁLNÍ TRANSFORMACI“:

Jak jsme již uvedli dříve v našem článku, „plán pro klima a přírodu na období 2024–2025“ ECB staví na pěti oblastech svého „akčního plánu 2021“, „agendy pro klima 2022“ a „priorit dohledu na období 2024–2026“ a rozšiřuje ji.

Jednou z pěti oblastí, na kterých bude ECB stavět a rozšiřovat je, jsou „Platby, bankovky a tržní infrastruktura.“

Jedním ze tří bodů uvedených v této oblasti je „zvážit environmentální aspekty v přípravné fázi návrhu digitálního eura.“

„Akční plán 2021“ ani „Klimatická agenda 2022“ neobsahovaly digitální euro ani se o ničem digitálním nezmiňovaly. Pokud tedy ECB poctivě staví na jednom z předchozích dokumentů a rozšiřuje jej, musí to být „priority dohledu na období 2024–2026“.

Po přezkoumání textu „priorit dohledu na období 2024–2026“ si však stále nemůžeme být jisti, zda ECB staví na „digitální transformaci“ a rozšiřuje ji na digitální euro. Možná tedy technologie, které banky používají pro svou „digitální transformaci,“ mají nějaké vodítko.

V únoru 2023 ECB zveřejnila přehled hlavních poznatků z průzkumu provedeného v roce 2022 o digitální transformaci a využívání fintech. Přehled definuje „digitální transformaci“ jako „svazek obchodního modelu, procesů a kulturní transformace, kterou umožňují technologie.“

Přehled ECB o průzkumu pro rok 2022 shrnuje technologie, které bankám umožňují „digitální transformaci“ na obrázku níže.

Dvě technologie, které jsou zajímavé, pokud jde o evropské CBDC – digitální euro – jsou AI a DLT. Všechny tři technologie uvedené na obrázku výše však poukazují na termín „digitální transformace,“ který se rovná digitálnímu euru.

Ačkoli ještě nebylo rozhodnuto, jakou technologii použít, ECB při vývoji digitálního eura experimentuje s různými technologiemi, včetně DLT. (Viz „Nejčastější dotazy k digitálnímu euru“ ZDE,)

ECB také zkoumá vztah digitálního eura s umělou inteligencí (AI). Kromě toho by digitální euro pravděpodobně při svém provozu spoléhalo na cloudovou infrastrukturu.

Aby Evropská unie podpořila digitální transformaci své ekonomiky, podporuje rozvoj cloud computingu a cloudových služeb. Evropská cloudová iniciativa byla spuštěna v roce 2018 a jejím cílem bylo vytvořit celoevropskou cloudovou infrastrukturu.

Iniciativa se od té doby rozšířila a stala se iniciativou cloud, edge a internet věcí (IoT) a Evropská komise v rámci své digitální strategie postupně posouvá cloudová data a služby na okraj.

Edge computing je distribuovaný výpočetní model, který přibližuje výpočet a ukládání dat ke zdrojům dat – jako jsou zařízení IoT – takže uživatel cloudové aplikace bude pravděpodobně fyzicky blíže k serveru, než kdyby byly všechny servery na jednom místě.  To má za cíl zrychlit aplikace.

Cloud by mohl hrát zásadní roli ve vývoji digitálního eura a právě tak se stává, že cloud computing je široce používán napříč bankami (viz obrázek výše).

Vzhledem k tomu, že banky využívají cloud computing, AI a DLT, zdá se, že „digitální transformace“ je přípravnou fází návrhu digitálního eura, na kterou ECB odkazuje ve svém „plánu pro klima a přírodu na období 2024–2025.“

To může být důvod, proč se uvádí, že v letech 2024–2025 bude ECB „zvažovat environmentální aspekty v přípravné fázi návrhu digitálního eura.“ Neuvedla, že bude uvažovat o samotném návrhu digitálního eura, protože digitální euro se již navrhuje v rámci „digitální transformace“ bank pod dohledem ECB.

Stručně řečeno, „digitální transformace“ bank je „digitální transformace eura.“

Jak v únoru napsaly Euro News: „Je čas se znepokojovat. Protože konvergence těchto technologií znamená, že digitální euro může sloužit jako arbitr všech směn v rámci EU.

Umělá inteligence bude hrát klíčovou roli při analýze finančních údajů a ovlivňování finančních aktivit obyvatel EU, občanů, společností a obchodních partnerů.

„Digitální euro spojené se vznikem umělé inteligence znamená, že je nyní vysoce pravděpodobné, že demokratickou ochranu, kterou nám poskytuje náš současný systém směny, lze nedemokraticky nahradit schopností státu sledovat a omezovat naše finanční aktivity, “ napsaly Euro News.

Z výše uvedeného víceméně vyplývá, že do digitální měny budou nejspíš postupně tlačeny i země EU, které jsou mimo eurozónu. A ty, které nepřijmou euro, budou zavádět vlastní CBDC.

Například Švédsko je již s vývojem digitální koruny dál než ECB s eurem.

Zajímavý je i záměr snížit uhlíkovou stopu hotových peněz. Nakonec zřejmě přijdou na to, že nejlépe se snižuje (tedy zcela eliminuje) pokud žádná hotovost existovat nebude.

Aktuální plány ECB jsou tedy opět potvrzením snahy o postupný přechod na bezhotovostní společnost. Ostatně, ECB dělá jen to, co konají ostatní centrální banky v 98% zemí světa…

Digitální euro se již vyvíjí prostřednictvím evropských bank (video) – Necenzurovaná pravda (necenzurovanapravda.cz)

 

 

📌 17.5.2024, Slovanka: INFORMÁTORKA ODHALUJE: TESTY PCR BYLY POUŽITY TAJNÝMI SLUŽBAMI K PŘEDÁVÁNÍ DAT (video)

 

Dnes již víme o jejich nespolehlivosti, kterou ostatně potvrdily i nedávno odtajněné dokumenty německé RKI.

 

Pamatuji si, že už v „době covidové“ se občas objevovaly úvahy o tom, že se vlastně jedná o ideální způsob, jak získat rozsáhlou databázi DNA od lidí po celém světě.

 

Lékařka z USA nyní tvrdí, že tyto testy byly využity tajnými službami – samozřejmě bez vědomí testovaných osob.

 

Zowe Smith, lékařská informátorka, autorka a bývalá lékařská programátorka s více než desetiletou zkušeností v oboru, popisuje pro The Last American Vagabond, jak byly nazální testy PCR zcela zbytečné a byly použity ke sběru sekvencí DNA, které byly poté odeslány do HHS.

 

„Odtud,“ řekla Smithová, „HHS sdílí tato data s DARPA (výzkumná agentura spadající pod Pentagon), Palantirem, Googlem, CIA, a dokonce i s čínskou vládou.“

 

„Myslím, že je to záměrné. Stoprocentně,“ říká Smithová o způsobu, jakým byly testy PCR upraveny (prostřednictvím nastaveného prahu cyklu), aby upřednostňovaly COVID-19 před jinými infekcemi.

 

„Všimla jsem si toho ještě dřív, než jsem věděla, že s testem není něco v pořádku, to mě probudilo…“

 

Smithová poukazuje na to, že dříve ve své kariéře pracovala v laboratoři fakultní nemocnice, kde sama měla zkušenosti s prováděním testů.

 

„Bylo to jen jako screening… Ne každý pacient přišel s nachlazením. Když řekli, že musíme vyšetřit všechny pacienty a tampon dát až do nosu, okamžitě mě to vyděsilo,“ říká Smithová.

 

„To se změnilo. Nikdy to nebylo určeno k prověřování a nemuselo se to takto sbírat.“

 

Smithová poznamenává: „Tyto výtěry jsou shromažďovány a CDC vyžaduje, aby každá laboratoř tyto informace sdílela, protože sledovala COVID-19 – a to je to, co CDC dělá. Takže mají databáze, kde sledují různé věci.

 

U HIV jim musíme poslat záznamy, stejně jako u věcí jako je rakovina. Musíte jim poslat data.“

 

„Byl však vytvořen registr pro COVID-19 a pro každý test PCR musely být do CDC odeslány specifické sekvence DNA,“ říká Smithová.

 

Dodává, že sledování kontaktů začalo velmi brzy.

 

„Začalo to v nemocnicích, kde se úkolu hledání kontaktů ujali sociální pracovníci a další dobrovolníci, někdy i aktuálně bez práce, protože nemocnice byly prázdné.

 

Bylo novinkou, že existovalo toto sledování kontaktů a nyní se každý, s kým přijdete do kontaktu, každý, s kým jedete, každý, ke komu se přiblížíte na pár stop, stává součástí této kontaktní mapy,“ říká Smithová.

 

„Je to velmi neobvyklé a mělo by se jednat o chráněné informace.“

 

Whistleblowerka dále upozorňuje:

„Existují nejrůznější zákony o tom, jaké informace lze a nelze sdílet. A náhle tedy všichni tito nepacienti, kteří ani nejsou v nemocnici, najednou pošlou svá jména, adresy, telefonní čísla, možná i své e-maily, pokud jsou to jejich kontakty, do CDC a nechají to uložit do databáze.“

 

„Registr COVID-19 – Palantir byl jeho součástí, COINTELPRO, Google a Epic jsou součástí systému lékařských záznamů v celých Spojených státech,“ říká Smithová.

 

Dodává: „Je to jeden z nejdůležitějších programů a používají AI, je integrovaná do jejich programů. 3M je další společností, která používá AI integrovanou do kódovacího programu, a pak má Palantir různé programy jako Foundry a Tiberias, které používají nemocnice pro sledování dat. Operace Warp Speed ​​pak pomocí jednoho z těchto programů shromáždila tato data ke sledování kontaktů a zjištění, kde by měla být vakcína nasazena.“

 

Smithová dodává: „Jak Whitney Webb poznamenává, místa, kde byly vakcíny aplikovány, byla vybrána na základě finančních nebo etnických kritérií.

 

Dokonce i Bill a Melinda Gatesovi ve videu řekli: „Ujistíme se, že černoši dostanou vakcínu jako první…“. …a tak dále.“

Část rozhovoru, která pojednává o PCR testech, najdete zde.

 

https://necenzurovanapravda.cz/2024/05/informatorka-odhaluje-testy-pcr-byly-pouzity-tajnymi-sluzbami-k-predavani-dat-video/

 

 

📌 17.5.2024, Volný bloG, Jana Černeková: CHRIS CUOMO PŘIZNÁVÁ, ŽE UŽÍVAL IVERMEKTIN, PROTOŽE NOVÁ STUDIE UKÁZALA, ŽE SNÍŽIL POČET HOSPITALIZACÍ NA JIP O 83 %.

 

Bývalý moderátor CNN Chris Cuomo zdělil, že byl poškozen vakcínou COVID-19, a uvedl, že k léčbě příznaků užíval ivermektin. Mezitím nová klinická studie prokázala, že tento lék dokáže snížit počet hospitalizací na jednotkách intenzivní péče u pacientů s COVID-19 o 83 %.

 

John-Michael Dumais

 

  1. KVĚTNA 2024

Bývalý moderátor CNN Chris Cuomo zdělil, že byl zraněn vakcínou COVID-19, a řekl, že užívá ivermektin k léčbě svých příznaků.

Jeho odhalení přichází, když nová zpráva z klinické studie ukázala, že ivermektin snížil počet hospitalizací na JIP o 83 % a zkrátil hospitalizaci pacientů s COVID-19 .

Cuomo, nyní pravidelný hostitel na NewsNation, se poprvé zmínil o poškození vakcínou 3. května během svého rozhovoru s 54letým praktickým zdravotním lékařem Shaunem Barcavagem, který zažil vážné nežádoucí reakce poté, co na něj jeho nemocnice tlačila, aby si vzal vakcínu COVID-19.

Ke konci rozhovoru Cuomo řekl: „Sám jsem nemocný, ale pracuji s lidmi, kteří na tom pracují. … Spojím tě se svými lékaři.“

Část pořadu, kde se Cuomo přiznal, byla odstraněna z konečné verze klipu „NewsNation“ na YouTube .

 

„Dostali jsme špatné informace o ivermectinu“

V epizodě „ PBD Podcast “ s Patrickem Bet-Davidem ze 7. května Cuomo znovu naznačil, že může být zraněn vakcínou. Řekl, že mu jeho lékař řekl: „Díváme se na vaši krev. Máte tolik protilátek, že nevíme, co by vakcína [ booster ] udělala „pro vás“ a nikoli „pro vás“. Tak to neber.“

 

Cuomovi lékaři ukázali v jeho krvi „ZÁŘÍCÍ MIKROSRAŽENINY“, což „ze mě vyděsilo bejesuse,“ řekl. „To se mnou opravdu otřáslo.“

 

„Nevím, že je to vakcína,“ řekl Bet-Davidovi a prozradil, že před očkováním trpěl dlouhými příznaky COVID . Ale Cuomovo naléhání na potřebu vyšetřování – „protože jsme všechno podělali“ – silně naznačuje, že věří, že vakcína přispěla k jeho stavu a že může trpět „ dlouhou vax “.

 

Cuomo nebyl ochoten vinit vakcíny – možná ze strachu z profesionálního odporu, který zažilo mnoho jiných – řekl: „Lidé říkají, že jsem přiznal, že mi vakcína ublížila. To jsem nepřiznal. To nevím.”

 

Ve svém vystoupení „PBD Podcast“ Cuomo kritizoval reakci vlády na poškození vakcínami. „Vakcína je opravdu důležitý rozhovor, který je ignorován.“

 

Poukázal také na nedostatky systému hlášení nežádoucích účinků vakcín ( VAERS ) a na nedostatek důkladného vládního vyšetřování vakcíny a pandemické reakce.

 

Po dlouhé diskusi o COVIDu na NewsNation Cuomo řekl: „Zavolali mi vládní lidé, kteří na mě nadávali, protože jsem řekl, že vakcína není dokonalá.“

 

Ve stejné epizodě „PBD Podcast“ Cuomo přiznal užívání ivermektinu. „Beru… pravidelnou dávku… ivermektinu,“ řekl. „Moje lékařka… to používala během COVID na své rodině a na pacientech.“ A fungovalo to.

 

Cuomo řekl, že celá klinická komunita od začátku pandemie věděla, že ivermektin není škodlivý. „NIC NEŘÍKALI“, PROTOŽE „SE BÁLI“.

 

„Dostali jsme špatné informace o ivermektinu,“ řekl. „To jsem v té době nevěděl.“ [Já] to teď vím, teď to přiznejte, teď o tom referujte, protože si myslím, že to je ta práce.“

 

Mainstreamová média se ohledně ivermektinu „mýlila“.

 

Ivermektin byl během pandemie COVID-19 předmětem mnoha kontroverzí. Přestože se jedná o dobře zavedené antiparazitikum s příznivým bezpečnostním profilem, jeho použití k léčbě COVID-19 se setkalo se skepsí a odporem ze strany mainstreamových médií a některých úřadů veřejného zdraví.

 

AMERICKÝ ÚŘAD PRO KONTROLU POTRAVIN A LÉČIV (FDA) ZAHÁJIL KAMPAŇ PROTI TOMUTO LÉKU v roce 2021, nazval jej „koňská pasta“ a varoval lidi, aby jej nepoužívali k léčbě nebo prevenci COVID-19 , a to navzdory četným studiím, které ukazují jeho potenciální účinnost.

 

Ve svých komentářích „PBD Podcast“ Cuomo kritizoval zobrazení ivermectinu v mainstreamových médiích. „Ivermectin byl na začátku COVIDu strašák. Nemohl jsi o tom mluvit. To bylo špatně. … [To] mělo být součástí naší běžné praxe, abychom zjistili, zda to může pomoci nebo ne.“

 

Cuomo připustil, že Joe Rogan měl pravdu, když mluvil o ivermektinu jako o léčbě na začátku pandemie.

 

Dr. Pierre Kory , spoluzakladatel a emeritní prezident FLCCC Alliance a prominentní obhájce ivermektinu, řekl, že ivermektin je jedním z nejbezpečnějších léků v historii. „Používám ho na dlouhý COVID a dlouhý vax a mám na něm pacienty, kteří ho užívali denně až dva roky,“ řekl The Defender .

„Myslím, že válka s ivermektinem skončila,“ dodal. „Bylo to vybojováno do patové situace – to znamená, že ti, kteří nevěří, že to funguje, nezmění svůj názor.“

 

Čas být skutečný, spíše než předstírat nevinnou spoluúčast

 

Navzdory tomu, že se Cuomo objevil v souvislosti se zraněními způsobenými vakcinací a ivermektinem, zatlačil proti těm, kteří trvali na tom, že měl zpochybnit vládní politiku.

„Nevyčítám si, že jsem lidem v té době řekl, že nám vláda dávala nejlepší postupy,“ řekl Bet-Davidovi. „Údaje jsou ohromující, že když vakcína vstoupila do naší populace, snížil se počet lidí, kteří šli do nemocnice s velmi vážnými nebo nakonec terminálními případy.“

 

Cuomo také tvrdil, že vakcíny snižují přenos viru.

„Ostatní chtějí, abych… řekl: ‚Mýlil jsem se, vakcína je špatná‘,“ řekl. „To neřeknu.“

 

Kritici tvrdí, že kritická přiznání k očkování hlavních mediálních ikon jako Cuomo a The New York Times jsou případem příliš málo, příliš pozdě.

 

„Kdy @andrewcuomo a @ChrisCuomo uznali svou roli při propagaci teroristické kampaně, která měla za následek smrt a invaliditu tisíců?“ zeptal se Dr. David Martin na X (dříve známém jako Twitter). „A proč teď nevydají lidi, kteří jim předali scénář?“ Je čas stát se skutečným, než předstírat nevinnou spoluúčast.“

 

Senátor Ron Johnson (R-Wis.) v příspěvku na X nazval zpravodajství Times „omezeným setkáním“ a prohlásil noviny za „člena Kartelu COVID s kartou, který pomáhal sabotovat včasnou léčbu a popíral zranění způsobená očkováním“.

 

Komediant, z něhož se stal politický komentátor Jimmy Dore, komentoval Cuomovo tvrzení, že problém vakcíny je „příliš politický“ a Barcavage potřebuje německé vědce, aby mu pomohli: „Je to proto, že nedovolují Big Pharma kupovat jejich média jako oni dělají ve Spojených státech? Že většina výplat, které jste dostávali, když jste byli v CNN, pocházela přímo od společnosti Pfizer?

 

Během „PBD Podcastu“ se Cuomo zasadil o vytvoření komplexní komise ve stylu „11. září“, která by prošetřila reakci na pandemii, identifikovala oblasti pro zlepšení a poskytla podporu těm, kteří byli postiženi zraněními způsobenými vakcínou a COVID-19.

Nikdy o tom nepřestanu informovat,“ řekl, „protože to ještě neskončilo.“

 

Íránská studie podporuje účinnost ivermektinu

 

Nedávná dvojitě zaslepená, randomizovaná klinická studie, kterou provedli vědci z Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences v Íránu, vrhla nové světlo na účinnost ivermektinu při léčbě pacientů s COVID-19.

Studie, publikovaná 30. dubna v Jundishapur Journal of Health Sciences , zahrnovala 110 pacientů se středně těžkou až těžkou potvrzenou infekcí COVID-19.

Výsledky studie prokázaly, že ivermektin snížil potřebu přijetí na jednotku intenzivní péče (JIP) o 83 % a zkrátil střední dobu hospitalizace ze šesti dnů ve skupině s placebem na čtyři dny ve skupině s ivermektinem.

Kromě toho byl střední čas do vymizení příznaků významně kratší ve skupině s ivermektinem ve srovnání se skupinou s placebem.

Studie nezjistila žádné závažné vedlejší účinky související s užíváním ivermektinu. „Mezi těmi, kterým byl podáván ivermektin, nebyly hlášeny žádné reakce citlivosti, nežádoucí účinky nebo toxicita související s drogami,“ uvedli autoři.

I když autoři uznali omezení své studie, jako je malá velikost vzorku a zaměření na neočkované populace, stále došli k závěru, že ivermektin je slibný jako potenciální léčba COVID-19, zejména u středně závažných případů.

Kory řekl The Defender, že závěry studie byly „zcela v souladu s [jeho] zkušenostmi a horou důkazů“, která nyní zahrnuje „103 kontrolovaných studií, z nichž 50 jsou RCT [randomizované kontrolované studie].

 

Kory také řekl, že tento dokument byl pravděpodobně potlačen a poznamenal, že výzkumníci dokončili studii v roce 2021, ale publikovali ji až letos.

„Je to něco jako ta věc ‚chyť a pusť‘, kterou [lékařské časopisy] dělají, když se jim nelíbí, že se takové studie zveřejňují,“ řekl. Připustil, že jde z jeho strany o domněnku, ale řekl, že by to bylo v souladu s tím, co pozoroval.

 

Kory ve své knize „The War on Ivermectin“ podrobně popsal historii ivermectinu a důvody, které stály za snahou Big Pharma potlačit tento lék, když bylo zjištěno, že je účinný proti COVID-19.

V rámci urovnání soudního sporu dosaženého v březnu FDA souhlasil s odstraněním svých webových stránek a příspěvků na sociálních sítích, které varovaly lidi, aby nepoužívali ivermektin k léčbě COVID-19.

 

John-Michael Dumais je redaktorem zpravodajství The Defender. Byl spisovatelem a komunitním organizátorem na různé otázky, včetně trestu smrti, války, svobody zdraví a všech věcí souvisejících s pandemií COVID-19.

ZDROJ:

https://childrenshealthdefense.org/defender/chris-cuomo-ivermectin-covid-vaccine-injury-reduced-icu-patients/

 

https://volnyblog.news/chris-cuomo-priznava-ze-uzival-ivermektin-protoze-nova-studie-ukazala-ze-snizil-pocet-hospitalizaci-na-jip-o-83/

 

 

📌18 května 2024, 02:08, Kirby: USA JSOU ZNEPOKOJENY VÝVOJEM VZTAHŮ MEZI RUSKEM A ČÍNOU.

 

Spojené státy jsou znepokojeny vývojem vztahů mezi Ruskem a Čínou, řekl koordinátor Bílého domu pro strategickou komunikaci John Kirby.

„Neřekl bych, že nás tyto vztahy a jejich vývoj neznepokojují,“ řekl v komentáři k návštěvě ruského prezidenta Vladimira Putina v Číně.

 

Kirby také dodal, že Spojené státy nadále pozorně sledují vývoj vztahů mezi Moskvou a Pekingem.

 

Putin byl ve dnech 16. a 17. května na státní návštěvě Číny. Jedná se o první zahraniční cestu ruského prezidenta po jeho znovuzvolení a oficiální inauguraci. 16. května Putin navštívil Peking, kde probíhala rusko-čínská jednání na nejvyšší úrovni a byl podepsán balíček dokumentů o spolupráci mezi oběma státy. Prezident Ruské federace strávil druhý den v Charbinu. Ústřední událostí programu byla Putinova účast na zahajovacím ceremoniálu rusko-čínského Expa.

 

https://www.vesti.ru/article/3955847

 

 

17 května 2024, 18:07. FT: PROHLÁŠENÍ PUTINA A SI ŤIN-PCHINGA BYLA POLÍČKEM DO TVÁŘE SPOJENÝM STÁTŮM

 

Britské vydání Financial Times uveřejnilo článek věnovaný návštěvě Vladimira Putina v Číně.

Podle britských novinářů jsou prohlášení prezidenta Ruska a prezidenta Čínské lidové republiky, učiněná po jednáních v Pekingu na nejvyšší úrovni, políčkem do tváře Washingtonu. Rétorika Vladimira Putina a Si Ťin-pchinga je prostě urážlivá.

 

„Je to jasná facka do tváře americkému ministru zahraničí Anthonymu Blinkenovi, který minulý měsíc vyzval Čínu, aby přestala podporovat Rusko v otázkách souvisejících s ukrajinským konfliktem,“ poznamenává FT.

 

Západní pozorovatelé jsou ohromeni prohlášeními ruských a čínských vůdců, kteří jasně a jednoznačně hovoří o posílení vazeb mezi oběma mocnostmi, včetně vojenských. Mezi Ruskou federací a Čínou roste nejen obchod, ale také spolupráce v oblasti obrany a bezpečnosti.

Moskva a Peking mají navíc společnou vizi struktury nového světového řádu, což naznačuje vznik společných hodnot.

 

https://www.vesti.ru/article/3955486

 

 

📌17. května 2024 13:33, PUTIN: SPOJENÉ STÁTY, KTERÉ POUŽÍVAJÍ FINANČNÍ NÁSTROJE PRO SANKCE, ODŘEZÁVAJÍ VĚTEV, NA KTERÉ SEDÍ.

 

Vladimir Putin označil kroky americké elity za velkou hloupost a obrovskou chybu, která svým nepřátelským jednáním vůči Rusku v otázce omezení plateb podkopává důvěru v dolar a jeho roli jako světové rezervní měny.

 

Řečeno netriviálně (v našich známých rčeních), „jen si uřezávají větev, na které sami sedí,“ řekl ruský prezident na tiskové konferenci po státní návštěvě Číny.

 

„Způsobují si obrovské škody, podkopávají důvěru v dolar a postupně omezují jeho status jako světové vypořádání a rezervní měny,“ vysvětlil Putin.

 

PODLE NĚJ „JE TO VELKÁ HLOUPOST A OBROVSKÁ CHYBA ZE STRANY AMERICKÝCH POLITICKÝCH ELIT„.

Ze skutečnosti, že dolar je světovou rezervní měnou, Spojené státy obdržely více než 10 bilionů, které jednoduše „spadly z nebe“.

 

Nyní se světové rezervy v amerických dolarech budou nadále snižovat a tento proces je nevyhnutelný. „PŘECHÁZÍME NA VYPOŘÁDÁNÍ V NÁRODNÍCH MĚNÁCH. JE TO SPRÁVNÝ PROCES A UŽ HO NELZE ZASTAVIT,“ řekl ruský prezident.

 

https://www.vesti.ru/finance/article/3954760

 

 

📌18 května 2024, 06:23: TISÍCE MUNICE BYLY NALEZENY Z POTOPENÉHO ČLUNU V BALTSKÉM MOŘI.

 

Ženisté vyzvedli více než 6,8 tisíce výbušných předmětů z potopeného německého člunu v Baltském moři.

 

Jak sdělila tisková služba ruského ministerstva pro mimořádné situace, v Kaliningradské oblasti byly obnoveny práce na odminování člunu, který byl zaplaven během Velké vlastenecké války.

 

„V letošním roce, od zahájení prací, bylo již více než 6,8 tisíce různých výbušných objektů vyzdviženo na povrch a převezeno k dalšímu ničení,“ uvedlo ministerstvo.

Německý člun se pravděpodobně potopil na jaře 1945, délka plavidla je asi 70 metrů a šířka je osm metrů. Na palubě jsou tisíce výbušných předmětů.

 

Poprvé byl člun, který leží jeden a půl kilometru od pobřeží města Baltijsk, prozkoumán v roce 2010. Plavidlo se nachází v hloubce asi 17 metrů (o něco více než výška pětipatrové budovy).

Člun je roztržen na dvě části a pokryt bahnem. V roce 2023 pracovníci ministerstva pro mimořádné situace vyzvedli z lodi přes 16,5 tisíce munice.

 

https://www.vesti.ru/article/3955804

 

 

📌18. května 2024, 4:03: V RUSKU PROBÍHAJÍ KLINICKÉ STUDIE INJEKČNÍ FORMY „FLUOROTHIAZINONU„:

 

Klinické studie injekční formy léku pro boj s antibiotickou rezistencí „Fluorothiazinon“ provádí Gamaleya National Research Center for Epidemiology and Microbiology.

 

„Nyní, společně s moskevskou vládou, se tato studie (injekční formy léku – pozn. red.) dokončuje v 11 moskevských centrech, v každém případě na konci roku 2024 – na začátku roku 2025 by měly být dokončeny a dojde k registraci tohoto léku,“ řekl agentuře TASS ředitel centra Alexander Gintsburg.

 

Dodal, že injekční forma léku je nezbytná pro vážně nemocné lidi, kteří jsou na umělé plicní ventilaci.

V dubnu ruské ministerstvo zdravotnictví zaregistrovalo fluorothiazinin ve formě tablet pro léčbu bakteriálních infekcí, které vznikají v důsledku rezistence těla na antibiotika. „Fluorothiazinon“ je širokospektrální lék, který nemá na světě obdoby. Je účinný proti bakteriím rezistentním na antibiotika, jako jsou Pseudomonas aeruginosa, Escherichia coli, bakterie Klebsiella a další.

 

https://www.vesti.ru/article/3955830

 

 

📌18. května 2024, 3:29: VE FINSKU SE VYŠETŘUJE ROZSÁHLÝ ÚNIK DAT:

 

Finská kriminální policie a helsinská policie vyšetřují masivní únik dat v důsledku hackerského útoku, ke kterému došlo 30. dubna.

 

„Správa města Helsinky podala policii stížnost na hacknutí dat v informační síti odboru školství a výchovy města Helsinky,“ uvedla policie v tiskové zprávě na svých webových stránkách.

 

Městské úřady původně uvedly, že v důsledku hackerského útoku mohli útočníci získat informace o 80 tisících lidech, včetně studentů, opatrovníků a zaměstnanců vzdělávacího sektoru. Podle aktualizovaných informací by se obětí hackerského útoku mohlo stát 120 tisíc lidí.

 

Hannu Heikkinen, ředitel digitalizace v Helsinkách, nevylučuje, že podezřelá aktivita by údajně mohla pocházet z Ruska, ale neposkytl důkazy ve prospěch této verze.

Podle zástupce Finské agentury pro dopravu a telekomunikace Mathiase Mesiläho jde pravděpodobně o největší únik dat v komunálním sektoru.

 

https://www.vesti.ru/article/3955795

 

 

📌18. května 2024, 2:13: SPOJENÉ STÁTY PROVEDLY TESTY NA JADERNÉM TESTOVACÍM MÍSTĚ V NEVADĚ.

 

Spojené státy provedly podkritický test na jaderném testovacím místě v Nevadě.

 

„Experiment byl proveden podle plánu, v souladu s dobrovolně vyhlášeným moratoriem na testy jaderných výbušnin, které Spojené státy dodržují od roku 1992. Test nevytvořil soběstačnou superkritickou řetězovou reakci,“ uvedl v prohlášení Národní úřad pro jadernou bezpečnost amerického ministerstva energetiky.

 

Experiment se uskutečnil 14. května. PODLE AGENTURY SOUČASNÉ A PŘEDCHOZÍCH 33 PODKRITICKÝCH EXPERIMENTŮ NEPORUŠUJE SMLOUVU O VŠEOBECNÉM ZÁKAZU JADERNÝCH ZKOUŠEK.

Je třeba poznamenat, že získaná data budou použita mimo jiné ke zlepšení simulačního modelu, který slouží k ověření bezpečnosti, účinnosti a spolehlivosti jaderného arzenálu USA.

 

https://www.vesti.ru/article/3955828

 

 

📌18. května 2024, 01:23 Maria Valieva: NA UKRAJINĚ VSTOUPIL V PLATNOST ZÁKON O NOVÝCH MOBILIZAČNÍCH PRAVIDLECH:

 

Hlava kyjevského režimu podepsala návrh zákona o mobilizaci zločinců, kteří si odpykávají tresty ve věznicích, a o zvýšení pokut pro ty, kteří se vyhýbají odvodům. A to navíc k zákonu, který vstoupí v platnost 18. května – o mobilizaci statisíců Ukrajinců.

 

JEDEN NEOPATRNÝ KROK A STŘELBA: zaměstnanec teritoriálního náborového střediska (TCC, obdoba vojenských registračních a náborových úřadů) z Volyňské oblasti zjevně nežertuje se samopalem, vyhrožuje, že zastřelí novináře a aktivistu, pokud udělají, byť jen další krok do garáže, kde je násilně drženo několik potenciálních obránců Nezaležnaja, Nebo spíš další potrava pro děla.

 

„Jsou tu muži různého věku – mladí i starší. Pak jsem přišel sem do kuřárny, kde jeden voják zametal. Zeptal jsem se, jestli jsou tu drženi už dlouho. Odpověděl, že dva dny určitě.“

 

Po přijetí nového zákona o mobilizaci nemají ukrajinští občané žádná práva, pouze povinnosti – jít a zemřít za krvavý režim Zelenského. Rukojmím v garáži nepomohla ani policie. Policisté přijeli, obešli území, nezjistili žádné porušení.

 

„Ano, lidé jsou ve vězení. Mluvili jsme s nimi, dali nám jasně najevo, že se jim všechno líbí, nikdo je nedrží zpátky.“

Bezpráví Cišniků v Oděse nezná mezí. Pět z nich napadlo jednoho muže v transportu, chtěli ho rychle sbalit, ale ten se bránil a pak vojenský komisariát použil pepřový sprej. Všichni cestující byli zraněni.

 

Zvýšená mobilizace na Ukrajině vede k zavádění nových sofistikovaných metod a metod odchytu.

 

V Čerkaské oblasti byli poslanci pozváni na schůzku s novým vojenským komisařem, který je pozdravil a okamžitě jim předal předvolání.

 

  1. května vstoupí v platnost nový zákon, podle kterého budou muset různé podniky a instituce samy předávat svým zaměstnancům předvolání a stále kontrolovat, aby se stále dostávali na vojenské registrační a náborové úřady. Je nepravděpodobné, že by se odtamtud později vrátili; MUŽI PRCHAJÍ ZE ZEMĚ.

 

Mužům docházejí obsílky, ženám se posílají obsílky. Jsou sice v záloze, ale nespěchají na návštěvu vojenských registračních a náborových úřadů.

 

V Mukačevu soud uložil pokutu ženě se středoškolským lékařským vzděláním za to, že se nedostavila do TCC. Veřejně se kála, omluvila se a zaplatila 5,1 tisíce hřiven (více než 10 tisíc rublů), ale netouží jít na frontu.

 

MRTVÝCH ŽEN JE SPOUSTA, O ČEMŽ SVĚDČÍ OBROVSKÉ MNOŽSTVÍ FOTOGRAFIÍ NA SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH.

 

https://www.vesti.ru/article/3955812

 

 

📌18. květen 2024, 0:12, Anastasia Ivanova: KYJEVŠTÍ PŘEDSTAVITELÉ ZMATENÍ VE VOJENSKÉ VÝPOVĚDI.

 

Západní média píší o přesunu ukrajinských ozbrojenců ze směru Doněck do Charkova.

 

Novináři se odvolávají na armádu. Velení však nehodlá přiznat zjevné porážky.

 

Úředníci kyjevského režimu jsou ve svých falešných svědectvích také zcela zmateni.

 

Na charkovském směru probíhá ofenzíva, ale ne pro kyjevské představitele a média pod jejich kontrolou. Absence opevnění v některých oblastech je však, jak se ukazuje, ruskou propagandou.

 

„Z této náplně vyplývá velmi jasný cíl. Za prvé zasít paniku a za druhé se pohádat o ukrajinské vojenské vedení s místními správami, s ukrajinskými politickými orgány a také podkopat víru ve schopnost Ukrajiny bránit své území v očích západních partnerů,“ řekl Serhij Leščenko, poradce vedoucího Kanceláře prezidenta Ukrajiny.

 

Ukrajinci se s hádkami v zemi vyrovnávají sami.

Leščenko však nedokázal poskytnout důkazy, že obrana Charkovské oblasti funguje. A to vše proto, že záběry ničení pozic tamních ozbrojených sil Ukrajiny naznačují opak.

Ale televizní bojovníci Ozbrojených sil Ukrajiny trvají na svém: Říkají, že vše je pod kontrolou, Rusové jsou vyčerpaní.

 

„Je to proto, aby se demoralizovali lidé v týlu, že Rusové už jsou tady, že vám všichni lžou, že Rusko postupuje – vzdejte se!

 

To je také vzkaz pro západní publikum – nezajímají je tolik kilometry, malá města a dojem, že Rusko postupuje,“ říká Kirill Sazonov, voják Ozbrojených sil Ukrajiny.

 

Ale Sushnik, který se skrývá v zemljankách Charkovské oblasti, si stěžuje, že vůbec neexistovala žádná první linie opevnění.

Kam se tedy poděly peníze vyčleněné na obranu?

Lidový poslanec Dubinskij, který je v nemilosti, píše: Kyjev už téměř tři roky nedokázal ani vykopat zákopy na hranicích. Proč, když si můžete postavit vilu sami?

Nebo například silnice z Vovčanky do Charkova místo opevnění, jak píší ukrajinská média.

„Kdyby tam byli, měli by takovou satelitní konstelaci, která je podporována zeměmi NATO a Spojenými státy, bylo by možné alespoň ukázat, co se tam staví,“ říká Spiridon Kilinkarov, bývalý poslanec Nejvyšší rady Ukrajiny, expert hnutí Jiná Ukrajina.

Pokud se tam objeví opevnění, pak v Kyjevě zmizí peníze.

Pokud zmizí budovy, objeví se v Kyjevě peníze.

Jde o rozsáhlou korupci, která je evidována nejen na Ukrajině, ale i v mezinárodních organizacích.“

 

Ale Zelenskyj, jak sám říká, nedostává západní peníze. Stěžoval si na to západním novinářům během údajné návštěvy Charkova.

Z důkazů, že tam byl, vyplývá, že existuje několik sušniků a holé zdi.

Mimochodem, sám Zelenskyj stále přiznal obtížnou situaci v Charkovské oblasti, ale dodal: Je to chyba celého světa. Kdyby existovaly další dvě instalace Patriotů, okamžitě by vyhrály.

 

Mimochodem, ukrajinští představitelé jsou ve svých výpovědích v podstatě zmatení: Pokud někteří říkají, že nedochází k žádné ofenzivě, pak Syrsky uznává obtížnou situaci v Charkovské oblasti a naznačuje hrozbu, že ruská armáda půjde do týlu ukrajinských jednotek.

 

Přestože Vladimir Putin řekl, že Rusko neplánuje dobýt Charkov, lidé neriskují, že zůstanou v pohraničních oblastech. Ale pokud to Zelenského úřad přizná, pak přizná porážku.

 

Západ se snaží bagatelizovat rozsah osvobození ukrajinských osad.

Ve francouzské televizi například říkají, že na charkovském směru nedošlo k žádné ofenzivě, ale k náporu došlo.

„Nedošlo k žádnému průlomu ruské armády. Skutečného průlomu dosáhnete, pokud prolomíte bojové uskupení nepřítele, prorazíte a zahájíte útok. Po průlomu je třeba stavět na úspěchu, to znamená, že pokud k němu došlo, pak mezi Putinovou armádou a Charkovem nic jiného není,“ říká Nicolas Richou, bývalý velitel 7. tankové brigády francouzských ozbrojených sil

 

Jako přes kopírák – prohlášení západních velitelů. Velitel Společných ozbrojených sil NATO Christopher Cavoli, který se snažil urovnat rohy, souhlasil s tím, že Ukrajina nemůže zastavit ruskou ofenzivu, ale další průlom Ruska se podle něj neočekává.

 

„Rusko nemá potřebné síly pro strategický průlom. Navíc neexistují žádné dovednosti a schopnosti jednat v měřítku nezbytném k tomu, aby se průlom proměnil ve strategický úspěch. Mají možnost lokálního postupu, částečně toho dosáhli, ale ne beze ztrát. Jsem v úzkém kontaktu se svými ukrajinskými kolegy. A jsem si jist, že udrží linii!“

 

DŮVĚRA NENÍ ŠPATNÁ VLASTNOST, ALE NA BOJIŠTI PRO UKRAJINU NEFUNGUJE, POKUD JSOU PENÍZE NA OBRANU ROZKRADENY A NEVYCVIČENÍ VOJÁCI JSOU UVRŽENI DO PEKLA.

 

https://www.vesti.ru/article/3955825

 

 

📌☭☆🦻👀 „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 18.05.2024“:

➡️☭☆ 🇺🇸🇨🇳🇷🇺 Spojené státy pohrozily Číně sankcemi za pomoc ruskému obrannému průmyslu. Uvedl to mluvčí ministerstva zahraničí Vedant Patel během návštěvy Vladimira Putina v Číně, kde lídři zemí podepsali prohlášení o prohloubení komplexního strategického partnerství.

💬 „Věříme, že Čína hraje důležitou roli při obnově ruské obranné průmyslové základny. Budeme to bedlivě sledovat a jsme připraveni podniknout další kroky proti Číně, pokud to bude potřeba,“ řekl.

❌ Čína již dříve podobná prohlášení více než jednou odmítla s tím, že Peking nepomáhá žádné straně současného konfliktu.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 7 lidí bylo zraněno kvůli explozi na Burdenkově akademii komunikací v Petrohradu, média. Dva z nich jsou ve vážném stavu (jeden na jednotce intenzivní péče). Na místě výbuchu aktuálně zasahují záchranné složky. Oficiální informace zatím nejsou.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🇺🇸Trump se připravuje na bezprecedentní, největší deportaci migrantů ze Spojených států – The Washington Post. Podle zpráv médií Trump plánuje omezit Bidenův imigrační program, aby urychlil vyhošťování cizinců. Chce také ukončit deportační ochranu pro statisíce migrantů.

💬 „Protiimigrační rétorika je základním kamenem Trumpovy volební kampaně a ve volbách může naklonit misky vah v jeho prospěch,“ píše The Washington Post.

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ 🔥 Při dnešních útocích na Oděskou oblast bylo zničeno velké logistické centrum ukrajinských ozbrojených sil

KANÁL PRO RUSY (https://t.me/+C7YBnGrtzUowYjBi)

➡️☭☆ Basmannyho soud prodloužil zatčení dalších čtyř obžalovaných v případu teroristického útoku Crocus do 22. srpna (zatčení dalších osmi bylo prodlouženo ve čtvrtek)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Start nosné rakety Sojuz 2.1b s kosmickou lodí na palubě v zájmu ruského ministerstva obrany.

📍 Kosmodrom Plesetsk, Archangelská oblast

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Plocha požáru na střeše dvoupatrové budovy na letišti Minvod je 150 metrů čtverečních, informovalo ministerstvo pro mimořádné situace a zveřejnilo video

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Záběry ničení bezpilotních člunů ukrajinského námořnictva v Černém moři hlídkovými čluny a vrtulníky Černomořské flotily v noci.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ ❗️Patnáct lidí, včetně úředníků ministerstva vnitra, bylo zadrženo v regionu Tula v rámci práce v boji proti nelegální migraci, informoval vyšetřovací výbor

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Posádky BM-21 „Grad“ MLRS výsadkářů Ivanovo rozdrtily nepřítele v oblasti vesnice Chasov Yar

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Na jedné z univerzit v Petrohradu došlo k výbuchu, řekl zdroj RIA Novosti. Tisková služba správy Kalininského okresu agentuře řekla, že obyvatel Petrohradu informoval okresní úřady o bavlně v oblasti Budyonny vojenské akademie komunikací.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Sedm vojáků bylo zraněno při výbuchu na hospodářském území Vojenské akademie komunikací Budyonny v Petrohradě, informoval Leningradský vojenský okruh

Podle tiskové služby Leningradského vojenského okruhu munice z Velké vlastenecké války náhodně vybuchla na území vojenské akademie v Petrohradě všechny oběti byly převezeny do zdravotnického zařízení ministerstva obrany.

Na místě pracují zástupci velení Leningradského vojenského okruhu, aby zjistili příčiny a okolnosti incidentu.

Incident na Akademii komunikací v Petrohradě je v oblasti odpovědnosti ministerstva obrany a nemá teroristickou povahu, řekl Beglov.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

➡️☭☆ Bílý dům uvedl, že Biden zatím není naplánován na účast na konferenci o Ukrajině, která se bude konat ve Švýcarsku.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY🇷🇺 (https://t.me/+7gLTbq3EycFmY2Yy)

 

Prosím všechny přátelé, ke kterým se moje zprávy dostanou, kdybyste byli tak moc hodní a posílali to dál, jak přátelům, tak na skupiny, kterým fandíte.

Pokud přestanete dostávat denně minimálně 2x mé zprávy, kvůli blokacím, najdete je na https://volnyblog.news/ , protože i proti blokacím je denně zpracovávám a publikuji pro Vás!!! Prosím přeposílejte tyhle informace dál. Dávám Vám denně nové informace z domova i ze světa, lidstvo se probouzí. Pokud se všichni přidáme k šíření pravdy dál a dál, přidají se stovky, tisíce, jen tak probudíme další lidi a demokracii nezastaví. Tohle není o tom, že si jenom přečteme, co se děje, ale o tom, aby tyhle informace dostalo co nejvíc lidí a začali tlačit na své vládní činitelé k pružnému pokračování míru, zastavení všech válek a likvidaci genocidních praktik všech vlád, které jsou pod vlivem EU, USA, Bidenové administratívy, OSN, WHO… Prosím, uvědomte si to všichni a dělejte pro to, co můžete, dle i Vašich možností, a to je posouvání alespoň nových informací, které se nám denně odhalují!!! 🙏🙏🙏

Děkuji. Ľubomíra

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naší nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP