, , , ,

Neuvěřitelná bomba V. Putin: „Nahrazení Nord Streamu obrovským uzlem F.A v Turecku – Vrátili jste se do středověku a pálíte dříví“

„Není chyba Ruska, že si Evropané dělají zásoby dříví na zimu jako ve středověku,“ řekl ruský prezident Vladimir Putin během ruského energetického týdne, „Moskevského energetického týdne“.

Poté ruský vůdce učinil bombový návrh, když navrhl vytvořit v Turecku plynárenský uzel, který bude největší v Evropě. 

Zkrátka ať si Ankara a Erdogan vezmou „energetické klíče“ EU!

Putin ve svém projevu na energetickém fóru řekl, že Rusko nemá nic společného s vyššími cenami energií v Evropě a obvinil EU z podpory zelené energie na úkor rozvoje ropy a zemního plynu.

Bombshell návrh nahradit Nord Stream velkým plynovým uzlem v Turecku!

Rusko by mohlo přesměrovat dodávky plynu přes Nord Stream do Černého moře a dokonce vytvořit „velký plynový uzel“ pro Evropu v Turecku „v případě, že by o to měli zájem ruští partneři,“ řekl Putin během ruského energetického fóra.

„Ztracený objem z plynovodů Nord Stream, podél dna Baltského moře, by se mohl přesunout do oblasti Černého moře, a vytvořit tak hlavní trasy pro dodávky našeho paliva, našeho zemního plynu do Evropy přes Turecko, což by v roce Turecko největší uzel zemního plynu pro Evropu. Pokud o to budou mít samozřejmě naši partneři zájem , “ zdůraznil ruský prezident.

Poznamenal také, že Rusko bude pokračovat v rozšiřování geografie ruských dodávek zemního plynu, přičemž se bude dále pohybovat směrem k ujednáním o dodávkách v místní měně.

Jinde zase Putin nastavil „červené čáry“ pro možné zavedení stropu a objasnil, že „Rusko nebude jednat v rozporu se zdravým rozumem, nebude na své náklady platit za blaho někoho jiného. Nebudeme dodávat energetické zdroje těm zemím, které budou omezovat jejich ceny.“

„V tomto ohledu budu citovat amerického ekonoma, nositele Nobelovy ceny Miltona Friedmana, který řekl: „Pokud chcete vytvořit nedostatek například rajčat, pak stačí přijmout zákon, podle kterého maloobchodníci nesmějí rajčata prodávat. za více než 2 centy za kilogram“. Okamžitě budete mít nedostatek rajčat, stejně jako ropa nebo zemní plyn ,“ řekl Putin.

Video: Úryvek z projevu B. Putina

https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2022/10/08-3.mp4?_=1

„Evropané se vracejí do středověku a ukládají dříví na zimu“

Rusko je připraveno zásobovat Evropu energetickými zdroji letos na podzim a v zimě, řekl Vladimir Putin dříve ve středečních poznámkách na energetickém fóru konaném v Rusku, čímž dal jasně najevo, že „míč je nyní na jejich hřišti“.

S dnešními údaji „Spojené státy mohou dodávat energetické zdroje za vysoké ceny… nyní je vše jasné. Kromě cenových indexů to s sebou nese další rizika, protože jakékoli dodávky mohou „plavat“ do jiných částí světa, a toho jsme byli svědky poměrně nedávno, když se americké tankery přepravující LNG do Evropy otočily v polovině cesty a změnily destinace, protože množství LNG bylo nabízeno jinde za vyšší cenu,“ pokračoval ruský prezident a dodal, že projekty s plynovody Nord Stream „jsou čistě komerční a nemají politické nuance a vlivy.

Pokud někdo nechce koupit náš produkt, co s tím máme společného? Je to tvé rozhodnutí. Mnohokrát jsem zaznamenal, že Nord Stream postrádá jakékoli politické pozadí, je to čistě komerční projekt, do kterého jsou zapojeny ruské a evropské společnosti, což znamená, že o osudu „proudů“ by mělo rozhodovat společně Rusko a naši partneři v zemích EU“.

„Pokud bude zdražování v Evropě pokračovat, pak bude EU nucena ‚tisknout‘ nové peníze, jako tomu bylo v minulých letech. Jsme připraveni nakupovat evropské zboží, ale neprodává se. Přizpůsobujeme se tomu,“ pokračoval ruský prezident s tím, že „zvýšení cen energií nesouvisí s válkou na Ukrajině. Vždy dodržujeme své závazky na rozdíl od zemí Západu.“

„Zdroje, které přicházejí na evropský trh, se doslova prodávají za přemrštěné ceny, jak jsem řekl, a to zvyšuje inflaci v celém řetězci. V eurozóně již dosáhl 10 %. Obyčejní Evropané trpí, protože v průběhu let se účty za elektřinu a plyn více než ztrojnásobily a obyvatelstvo, podobně jako ve středověku, začalo ukládat dříví na zimu.“

Ruský prezident řekl, že Rusko plánuje udržet těžbu a vývoz ropy na současné úrovni do roku 2025 a řekl, že Moskva se nevzdá své vedoucí pozice na světovém energetickém trhu navzdory západním sankcím.

Putin také uvítal rozhodnutí OPEC+ z minulého týdne snížit těžbu ropy, aby udrželo ceny vysoko, a řekl, že Rusko hodlá pokračovat ve spolupráci se skupinou OPEC vedenou Saúdskou Arábií.

Ohledně úniků informací, ke kterým došlo v Baltském moři, řekl, že „je to bezpochyby akt mezinárodního terorismu“. „Za pohyby v ruských energetických zařízeních jsou dokázáni ti, kteří chtějí přerušit vazby Evropy s naší zemí a odříznout přístup k levné energii. Na energetickém trhu jsou jednotliví hráči, kteří ničí infrastrukturu svých konkurentů,“ zdůraznil ruský prezident.

„Samozřejmě je možné opravit plynovody v Baltském moři, ale smysl to bude mít jen tehdy, pokud budou nadále fungovat a samozřejmě pokud zajistí bezpečnost tras. To jsou extrémně důležité podmínky ,“ pokračoval Putin.

Navíc si nenechal ujít příležitost znovu zaútočit na Kyjev s tím, že „už dlouhou dobu používá teroristické metody, nahrává své aktivity na internet a pak mizí“.

Video přehrávač

https://warnews247.gr/wp-content/uploads/2022/10/09-4.mp4?_=2

 

Lukašenko řeže dřevo pro Evropu!

Běloruský vůdce Alexandr Lukašenko, hlavní spojenec Ruska a Vladimira Putina, v minulých dnech zveřejnil video, na kterém se zdá, že se vysmívá Evropanům a štípe dřevo pro Evropu, aby jí v zimě pomohl „neuhynout“ zimou.

Na videu odvysílaném státní televizí je Lukašenko vidět, jak drží sekeru před hromadou čerstvě nařezaného dřeva.

„Nenecháme je v Evropě zemřít zimou. Pomůžeme našim bratrům. Třeba nám jednou pomůžou,“ nechává se slyšet ironicky říkat běloruský prezident, než rozštípne sekerou velké poleno.

A Erdogan v „tanci“ trollů

Způsobem, který by se dal popsat jako… blahopřejný, řekl Recep Tayyip Erdogan ve svém projevu, že evropské země se v zimě ochladí, „ale my takový problém nemáme“.

„Ve svých parlamentech rozdávají přikrývky a prošívané přikrývky,“ řekl a využil toho, že Turecko neuvalilo sankce na ruské zdroje, a po podobných prohlášeních ohledně energetické krize.

Ministr zahraničí Cavusoglu následoval stejnou linii a vysmíval se Evropanům ohledně raketového růstu cen zemního plynu.

„Nemají vizi, žárlí, nedokázali přijít s evropskou politikou, proto chřadnou. Kéž jim Bůh pomáhá, zatímco Turecko nemá problém,“ řekl mimo jiné.

ZDROJ: WARNEWS247 https://warnews247.gr/apistefti-vomva-v-poutin-antikatastasi-ton-nord-stream-me-terastio-komvo-f-a-stin-tourkia-gyrisate-ston-mesaiona-kaigontas-kafsoxyla/

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *