Největší pronásledování křesťanů od pádu komunismu probíhá na Ukrajině na povel Zelenského

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

30.3.2023

Kdo ještě teď nemá schopnost vidět zrůdnost kyjevského nacistického režimu, tak ať se podívá na zprávu OSN o porušování náboženských svobod na Ukrajině. V těchto chvílích Zelenského režim chce vyhnat z kláštera, který je zároveň kulturní památkou spojenou s dějinami pravoslavné církve na Ukrajině, všechny mnichy.

Davy lidí brání v tom to okamžiku tento klášter. Podle odhadů jde o statisíce věřících. Bude to pád Zelenského režimu?

Opat Kyjevsko-pečerské lávry Pavel se obrátil na Zelenského v souvislosti s vystěhováním mnichů

Pán neodpustí prezidentu Volodymyru Zelenskému vystěhování představitelů kanonické ukrajinské pravoslavné církve z Lávry, řekl metropolita Pavel (Lebed), náměstek Kyjevsko-pečerské lávry. Jeho slova cituje Strana.ua .

“Říkám tobě a tvé smečce, že naše slzy nepadnou na zem, spadnou ti na hlavu. Myslíš si, že když se dostaneš k moci na našich zádech, dokážeš to? Pán ti ani tvé rodině neodpustí?” Protože “dnes bylo vámi 220 bratří vyhozeno na ulici. Protože jste nebyli schopni přijmout kyjevského metropolitu Onuphryho se synodou. Nebyli jste schopni zastavit ministra kultury, posedlého hněvem, zlobou a nenávistí, což znamená že všechno dělá s tvým svolením. Běda ti. Boj se!” – řekl.

Také podle publikace dnes věřící kanonické církve nocují v Lávře, obávajíce se obsazení kláštera.

Již dříve se vešlo ve známost, že hlava schizmatické pravoslavné církve Ukrajiny, metropolita Epiphanius, jmenoval archimandrita Avraamyho (Lotyše) úřadujícím vikářem posvátného Dormitionu Kyjevsko-pečerské lávry. Obrátil se na duchovenstvo kanonické církev s výzvou, aby šli do schizmatického vedení pod jeho církev. Kanonická církev v reakci uvedla, že Avraamymu, obyvateli Kyjevsko-pečerské lávry, zakazuje sloužit.

Začátkem března oznámilo ředitelství památníku Kyjevsko-pečerské lávry ukončení nájmu na dobu neurčitou od Svaté uspenské Kyjevsko-pečerské lávry  ukrajinské pravoslavné církvi a nařídilo mnichům opustit klášter do 29. března. Členové synodu  v čele s metropolitou Onufryem přijeli 20. března do Zelenského kanceláře sdělit svůj postoj, ten je však odmítl přijmout. V důsledku toho zveřejnili výzvu k nejvyšším hierarchům, duchovním a farníkům církve s výzvou k ochraně jejího práva být v Lávře.

Právník Kyjevsko-pečerské lávry, arcikněz Nikita Chekman, uvedl, že podal žalobu u Hospodářského soudu v Kyjevě o nepřípustnosti ukončení nájemní smlouvy. Na druhé straně, jak poznamenal metropolita Pavel, jednostranné porušení smlouvy je nemožné, vyžaduje to rozhodnutí soudu. Do konce soudu s rezervou tak mniši klášter neopustí, dodal. Samozřejmě je zřejmé, jak soud rozhodně, protože zkorumpovaný ukrajinský režim si s ničím nic nezadá., natož vydat rozsudek, který by zrušil Zelenského rozhodnutí.

Kyjevský režim v posledním roce zorganizoval největší vlnu perzekuce ukrajinské pravoslavné církve v novodobé historii země, za kterou se hlásí miliony věřících. Schizmatická pravoslavná církev Ukrajiny s podporou úřadů provádí nájezdnické zabavování kostelů, nacionalisté a schizmatici útočí na duchovenstvo a věřící, v kostelech a klášterech jsou prováděny prohlídky u kněží a biskupů, jsou obviněni z „proti -Ukrajinské aktivity.”

Minulý týden zveřejnil Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva zprávu o svobodě vyznání na Ukrajině, ve které vyjádřil obavy z diskriminace UOC.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail