Podle nové zprávy se polárním zvířatům daří, klimatickým alarmistům navzdory

Celý článek si můžete poslechnout v audio verzi ZDE:

RHODY WILSON, 4. BŘEZNA 2023

Zdá se, že příběh o „klimatické nouzi“ pokračuje svou cestou sebezničení. Nedávná zpráva významného kanadského zoologa uvádí, že v roce 2022 lední medvědi a další volně žijící polární živočichové nadále prosperovali navzdory předpovědím blížící se katastrofy.

Ve zprávě „Polar Wildlife Report 2022“, kterou vydala Global Warming Policy Foundation u příležitosti Mezinárodního dne ledních medvědů, doktorka Susan Crockfordová vysvětlila, že druhy závislé na ledu v Arktidě a Antarktidě nevykazují žádné známky hrozících populačních havárií kvůli nedostatku mořského ledu.

Celkově se zdá, že se arktické a antarktické divočině všeho druhu daří dobře, až na několik málo výjimek. Počty ledních medvědů, mrožů atlantických a hlaváčů se nadále v Arktidě zotavují z nadměrného lovu, stejně jako počty plejtváků, keporkaků modrých a velryb jižních v Antarktidě (ačkoli některé pomaleji než jiné).
The Polar Wildlife Report 2022, Susan Crockford, 27. února 2023, str. 17

Důvodem, proč se polárním volně žijícím zvířatům daří, je podle zprávy to, že méně letního mořského ledu v Arktidě i Antarktidě a zvýšená primární produktivita za poslední dvě desetiletí znamenaly více potravy pro všechna zvířata.

Teplejší počasí a více oxidu uhličitého by tedy netěšilo jen slunce zbavené Brity. Téměř všechna divoká zvířata, rostliny a lidi by potěšilo mírné zvýšení teploty, dokonce i ty, kteří jsou zvyklí na led.

Dr. Susan Crockford je zooložka s více než 40 lety zkušeností. Její zpráva je recenzovaným souhrnem nejnovějších informací o polárních zvířatech ve vztahu k historickým záznamům, založeným na přehledu vědecké literatury a zpráv médií z roku 2022.

„V roce 2022 se neobjevily žádné zprávy z žádné polokoule, které by naznačovaly, že polární divoká zvířata trpí v důsledku zmenšení rozsahu mořského ledu: žádní hladovějící lední medvědi nebo mroži, žádní mrtví tuleni odhazovaní na pláž, žádný výrazný pokles počtu velryb, žádná utopená mláďata tučňáků,“ řekla.

Lední medvědi jsou vrcholovým predátorem Arktidy. V současnosti je jejich populace relativně velká. Od roku 1979 nedošlo k žádné změně v jejich historickém rozsahu, navzdory klima-agendu šířícím médiím.

Mezinárodní unie pro ochranu přírody (IUCN) ve svém hodnocení Červeného seznamu z roku 2015 opět označila ledního medvěda jako „zranitelného“ vyhynutím a v roce 2016 USA potvrdily své rozhodnutí z roku 2008 zařadit tento druh jako „ohrožený“ do zákonu USA o ohrožených druzích čl.17. Obě rozhodnutí byla založena na počítačově modelovaných odhadovaných budoucích poklesech, nikoli na pozorovaných poklesech.
The Polar Wildlife Report 2022, Susan Crockford, 27. února 2023, str. 3

Průzkumy odhadují populace ledních medvědů na 26 000 – 32 000 s poměrně velkou chybou. To je mnohem více než 7 493 medvědů, kteří – jak byla veřejnost od roku 2007 ujišťována – budou vzhledem ke stavu mořského ledu veškerými přeživšími.

Zpráva uvádí, že „na rozdíl od očekávání, zatímco rozsah arktického mořského ledu od roku 1979 celkově poklesl, trend se zastavil: od roku 2007 pro letní led a přibližně od roku 2011 pro zimní led“.

Letní led, místo toho, aby dále klesal, se po roce 2007 zploštil. Vzhledem k pokračující nízké letní rozloze mořského ledu a snížené tloušťce ledu – což umožňuje prospěšný rozvoj fytoplanktonu pod ledem v létě – studie ukazují, že primární produktivita v mnoha regionech mezi rokem 2003 a 2022 nadále stoupá, zejména v Barentsově a Čukotském/Beringově moři. Tyto květy fytoplanktonu poskytují hojnou potravu pro všechny organismy v arktickém potravním řetězci včetně zooplanktonu („krill“), bentických bezobratlých (jako jsou škeble), ryb a mořských savců.

Publikované údaje shromážděné z terénních studií o fyzickém a reprodukčním zdraví medvědů poskytují nezvratné důkazy mimo jiné ze subpopulací Barentsova a Čukotského moře, že lední medvědi jsou tlustí a dobře se rozmnožují navzdory výraznému poklesu letního mořského ledu za poslední dvě desetiletí. Tyto skutečnosti vyvracejí předpoklad, že lední medvědi potřebují ke svému rozkvětu hojný letní mořský led.

Nejsou to jen předpovědi o arktické polární zvěři, které se klimaalarmisté mýlili. Modely klimatických alarmistů nesprávně předpovídají významný pokles antarktického mořského ledu a následně i populace tučňáků:

Oblast mořského ledu v Antarktidě je překvapivě stabilní: celková zimní ledová pokrývka se od roku 1979 mírně zvýšila. Klimatické modely používané k předpovídání budoucích podmínek (předpokládá se, že budou řízeny stále se zvyšujícími emisemi oxidu uhličitého způsobenými lidmi) předpovídaly v Antarktidě výrazný pokles mořského ledu v posledních desetiletích a ještě více v 21. století.

Experti na mořský led dokumentovali své obavy z rozporu mezi pozorováními a modelovými předpovědi po více než deset let; v roce 2022 model navrhl, že lze očekávat, že prakticky stabilní zimní antarktická ledová pokrývka bude pokračovat nejméně do roku 2050, a poté pouze s mírným poklesem. Toto je však zjevně ignorováno biology, kteří trvají na přicházejícím poklesu početnosti antarktických druhů (zejména krill a několik druhů tučňáků).
The Polar Wildlife Report 2022, Susan Crockford, 27. února 2023, str. 16

Zdroj: https://expose-news.com/2023/03/04/new-report-reveals-that-polar-wildlife-thrives/

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Send us mail