, ,

Ľubomíra Bačíková, přehled zpráv, 8.12.2023, ranní zprávy

08.12.2023 Každodenní zprávy z domova i ze světa – ranní zprávy:

❤️ Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl. A když kouká, aby byl a je, tak má být to, co je a nemá být to, co není, jak tomu v mnoha případech je. Jan Werich

 

📌Kyrgyzstán oznámil svůj záměr podřídit se sankcím uvaleným proti Rusku. „Nemůžeme v konfliktu podpořit Moskvu ani Kyjev, takže pokud to bude možné, dodržíme omezení, protože některé zboží se může týkat vojenského průmyslu,“ řekl na tiskové konferenci v Biškeku ministr zahraničí Jeenbek Kulubaev. Snaží se kyrgyzské úřady sedět na dvou židlích?

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌„Rusko chce vytvořit nový, skutečně demokratický model světa,“ řekl Vladimir Putin

Další prohlášení našeho lídra na plenárním zasedání investičního fóra VTB „Russia Calling!“:

🔹 Světové ekonomické vztahy se mění, předchozí model globalizace je nahrazován modelem multipolárním;

🔹 Západní finanční systém se z hlediska technologie stává zastaralým;

🔹 Vznik nových lídrů je přirozený proces;

🔹 Spojené státy dokonce využívají své spojence, jako je a další účastníky globální ekonomiky.

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌„Kdo jiný nás může dovést k vítězství?“ Ředitel Institutu moderních států Alexej Martynov řekl, že není vůbec překvapivé, že ve společnosti roste poptávka po nominaci Vladimira Putina. „Kdo jiný nás může dovést k vítězství? Nejen k vítězství v Severním vojenském okruhu, ale k vítězství obecně, k vítězství naší správnosti. Účast prezidenta Vladimira Putina ve volbách v roce 2024 je důležitá pro ochranu suverenity země a jeho cesty,“ řekl Alexej Martynov. (https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌7.12.2023, Hindustan Times, Roman Kirsch: Vojáci z členské země aliance NATO Spojeného království a polští „komandos“ tajně operovali na Ukrajině od úplného začátku rusko-ukrajinské války. Vojáci Spojeného království byly uprostřed vojsk, odtajňuje tuhle informaci zpráva ze Spojeného království. (My jsem to věděli a oni ne?) Polští „komandos“ byly ne předměstí v Kyjeva již od 1, dne války. (A co tam hledali mimo Schengenský prostor? Mimo hranic NATO?) Spojenými státy vedený západ vedl tajnou válku proti Rusku už při invazi na Ukrajinu, nebo před ní? Odtajněné dokumenty ze Spojeného království obsahují velké odhalení o probíhající Rusko – Ukrajinské válce.  Byly zařazeni do pozemních jednotek od 1. dne války. Dle zpráv byli i Polské speciální sily byli dle zprav na Kyjevském předměstí v 1. den války. Zprávu publikoval novinář Zbigniew Prafianowitcz. Jeden z Polských ministrů také odhalil tyto detaily v březnu 2022. Jeden z ministrů řekl novináři: „To byla doba, když ještě stáli Buči….

https://youtu.be/MRDm9eh2hSQ?si=ZCZe_5oFGJSwy53N

 

📌7.12.2023, Kanal 13, Roman Kirsch: „Obrácení stránky“ ve vzájemných vztazích – Řecko a Turecko souhlasí se zlepšením vzájemných vztahů. „Je obzvláště důležité, že v posledních měsících jsou obě naše země klidnější stopou. Turecko a Řecko musí žít v míru. Měli by pojmenovat své rozdíly, artikulovat své rozdíly, které jsou známé a diskutovat o nich upřímně a hledat řešení. Pokud toto bude překlenuto, pak by nemělo automaticky vyvolávat napětí a krize. Řecko požádalo a zajistilo schválení od Evropské komise aktivovat možnost pro Turecké občany a jejich rodiny navštěvovat denně 10 ostrovů v Egejském moři, po celý rok na 7 dni a to ostrovy bez utečeneckých struktur a to i s nimi, které mají přím spojení i s Tureckem. Je to iniciativa, která je silným vzkazem, která také ukazuje pravdu, že Řecké ostrovy jsou mostem přátelství a komunikace mezi těmito oběma občany těchto států. Zeměpis a historie nás nutí žít v sousedství, často v okolnostech, které jsou protichůdné a vím, že jsou hlasy jak v Řecku, tak v Turecku, které nesouhlasí s tímto přístupem, ale cítím historický dluh abychom využili výhod této příležitosti sblížit tyto 2 země bok po boku, protože máme společné hranice. Až dosud se nám podařilo vrátit vzájemné vztahy do klidných vod. Dnes ve jménu příštích generací, kterým dlužíme vybudovat lepší zítřek, kde ty klidné vody a mírný vítr bude foukat ve spolupráci a míru.“

https://youtu.be/HKmKDAhabLk?si=Ro_oEwxkGAQT8ETR

 

📌7.12.2023, Hindustan Times, Roman Kirsch: Saúdský korunní princ Mohammed bin Salmán vítá Vladimíra Putina úsměvy a potřásáním rukou; ruský pokus dát o šach-mat Spojeným státům na Středním východě? Putin navštívil Saudskou Arábií uprostřed Ukrajinské války. (Asi se tady vysmívají tomu soudnímu příkazu zatčení Vladimíra Putina, takzvaného Mezinárodního soudního dvora. Podívejme se na foto, kde je MAP s podnikatelskou misi ve Spojených Arabských emirátech v roce 2020, protože tam byla výstava Expo. Tam korunní princ neměl zájem o toto střetnutí. Ještě se podívejme na EuroZprávy.cz.o článcích, jak popisují novináři jeho návštěvu. http://eurozpravy.cz/zahranicni/blizky-vychod/ : Putin je v Emirátech. Uvítání bylo pompézní. Novináře zaujalo… „Spojené arabské emiráty přivítaly Putina velkolepě, jako sultána.“  „Putina přivítali v Emirátech. Jeho pozice ve světě se zlepšuje.“ (Dneska když jsi to přečtou MAO i se svou likvidační družinou, budou postiženi srdeční slabosti, nebo mdlobami. Pokud sledujeme ty jejich kontroverze, debakly, tu válku, ty mrtvé, to lhaní, tak už slova západ a demokratický kapitalismus, to jsou synonyma lží, podvodu, pokrytectví a chamtivosti!) Putinův zásah do Saudské Arábie a Spojených Arabských emirátů je velkým vzkazem Spojeným státům? Úsměvy, potřásáním rukou, objetí, dobrosrdečnost mezi Putinem a Mohamedem bin Salmánem je na videu plně zviditelněná před světovým auditoriem. Rusko těží z Bidenové klesající popularity na Středním východě? ….

https://youtu.be/n7KW-Fidsh8?si=SzHfzJuPCjzIGUq_

 

📌7.12.2023, Hindustan Times, Roman Kirsch: Plánuje Írán s Ruskem velké proti-izraelské kroky? Íránský prezident Raisí je v Moskvě na pozvání ruského prezidenta Vladimíra Putina; jednat se bude o válce v Gaze. Včera byl Putin v Saudské Arábii, ve Spojených Arabských emirátech, dneska už je v Moskvě na návštěvě Iránský prezident. To jsou ale fofry. Irán plánuje velký protiizraelský posun s Ruskem? Ebráhím Raísí je v Moskvě na základě Putinova pozvání na základě války v Gaze. Irácký prezident přilétá do Moskvy. Raisi prohlásil, že bude hledat Putinovou pomoc při hledání při zastavení bombardování v pásmu Gazy. Irán plánuje velké aktivity proti Izraeli? Ruští představitelé uvažují, že  to bude dlouhé setkání. Probíhá shromáždění v Moskvě, kdy se válka v Gaze intenzifikuje. Izraelská armáda se přesunula do jižní části pásma Gazy. Izraelské obranné sily útočí na 2, největší město v pásmu Gazy Khan Younis. Irácký prezident Raisi přijel do Ruského hlavního města 7.12.2023. Bylo mu poskytnuto přivítání vysoce postavené, vysoce profilové hosty. Rasi podle plánu se má setkat s Ruským protějškem, Vladimírem Putinem dnes odpoledne. Raisi, před opuštěním Teheránu hovořil o své agendě pro toto setkání. Raisi: „Budeme pokračovat v úsilí okamžitě zastavit bombardování Gazy. Jsem pozván prezidentem Putinem, abychom prodiskutovali kritickou situaci v regionu Středního východu. Budeme mít rozhovory o cestách, jak poslat humanitární pomoc Palestincům, jak jim pomoct zabezpečit legitimní práva, budeme revidovat cesty rozšíření bilaterálních vztahů v různých oblastech“. Irán je považován za velkého hráče v konfliktu od doby, kdy podporuje Hamás a to je asi už dlouho. Irán a Rusko také spolupracovali těsně v rámci Ukrajinské války, dle zpráv. Ukrajina prohlásila, že Rusko užívalo Iránské sebevražední drony ke vzdušným útokům proti Ukrajině. Teherám popřel, že dodával zbraně Moskvě pro použití v Ukrajinské válce.

https://youtu.be/Yvf41Fz6qzw?si=Uwe2mi0JMclKvYZK

 

📌V Tatarstánu vypukl v autobuse konflikt mezi místními obyvateli a migranty. Účastníci konfliktu se rozhodli nezačínat zúčtování v MHD a vyšli ven. Po malé potyčce migranti utekli. 👍Migranti musí respektovat a dodržovat zákony Ruska!  (https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

📌6.12.2023, Hindustam Times, Roman Kirsch: Německý lídr byl terčem žertu ruských komiků; prozradil, že Ukrajina chce získat co nejvíce peněz prodejem ukrajinského obilí. Německý lídr Robert Habeck byl objektem žertů Ruských komiků. Odhaluje, že Ukrajina chce získat co nejvíc peněz vývozem obilí.

Robert Habeck: „Ano, máte pravdu, ta situace na frontové linií , na bojovém poli je divoká. Každý den umírá hodně vojáků a nedá se očekávat, že válka skončí brzy. Situace je absolutně šokující a ne velmi dobrá. Ukrajina by chtěla vyvést veškeré obilí ven ze země, protože díky tomu můžou pak získat peníze.

Další západní lídr byl terčem žertů Ruské dvojice?“ ….

https://youtu.be/wSNUZLZ35BE?si=R0AlhLRCfmJK1QHO

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *