, ,

Ľubomíra Bačíková, 16.02.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

16.02.2024: Ranní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

❤️ „Je to ale smutná epocha, když je snadnější rozbít atom, než zničit předsudky.“ —  Albert Einstein

 

📌15.2.2024, Volný Blog, Luboš Volný: Jana Peterková, Edwin Wallesch, Štefan Barták Karel Světnička. Téma:

✅ 1. Máme mezi sebou nasazené státní nebo stranické agenty jejichž cílem je štěpení národovlasteneckého opozičního hnutí? Považujete toto za problém? Pokud ano, máte nápad, jak je odhalit?

✅ 2. Co říkáte na veřejné diskuze v přímém přenosu ve stylu prezidentských předvolebních klání, i když to bude ostrá a pro mnohé nepříjemná debata, s nepříjemnými otázkami pro jejich případně nedotknutelné idoly? Mají jít naši lídři donaha, tak jak to požadujeme u pětikoalice, Babiše a u Okamury? Pokud ne, proč mají být mimosystémoví lídři být výjimkou? Nepomáhá to výše uvedeným agentům štěpit a rozvracet?

✅ 3. Jste ochotní změnit svůj názor na případní svůj idol a co k tomu potřebujete?

✅ 4. Někteří z nás nejprve volají po apolitickém řešení a potom sami kandidují do politických funkcí. Co si o tom myslíte? Co říkáte na ty z nás, kteří skutečně prosazují apolitické řešení, nikam skutečně nekandidují, ale všechny ostatní, kteří se snažíme i o politické řešení označují nekompromisně za vlastizrádce. Nemohou to mít jako zadání? Co říkáte na ty z nás, kteří věří v Československo a ty z nás, kteří v toto již nevěříme, označují také nekompromisně za vlastizrádce? Nemohou to mít jako zadání?

✅ 5. Jaký je Váš recept, jak oddělit zrno od plev a po nevyhnutelné katarzi dojít k národnímu usmíření?

https://www.facebook.com/100072368564637/videos/2080607008976588

📌 MUDr. Ivan David:

Evropskou unii řídí „velké ryby“, které požírají malé ekonomiky.

Konkurenceschopnost unijního zemědělství se systematicky zhoršuje.

Musí být podporováno sdružování malých zemědělských podniků.

Je ještě vůbec reálná podpora malých rodinných farem

Jaký názor na to máte vy

Text videa

Vážení přátelé,

i v zemědělství je Evropská unie na cestě do slepé ulice.

Velké ryby prostě požírají malé, i když k malých chováme sympatie.

Včera jsem se zúčastnil prezentace o konkurenceschopnosti unijního zemědělství, podpoře mladých zemědělců a žen podnikajících v zemědělství.

Jediná metoda kterou jsou schopni vymyslet je finanční podpora zemědělců, prostě dotace. Současně zemědělcům Green Deal přidává další povinnosti a dalšími nesmyslnými opatřeními zdražuje vše co k práci potřebují. A snižuje produkci.

Navíc Evropská komise připravuje další mezinárodní smlouvy, které povedou ke zvýšení dovozů ze zemí mimo Unii. K obrovským potížím s dovozy z Ukrajiny se připravují volné dovozy z Moldavska. Současně Evropská unie neustále zvyšuje administrativní zatížení, protože s dotacemi je spojené vykazování, zda mají nárok a jak je využívají, kontroluje je kvůli dodržování zelených pravidel, musejí vykazovat všechno možné a nemožné.

A když zemědělcům Evropská komise s Evropským parlamentem zhorší jejich konkurenceschopnost, tak je z našich daní finančně podpoří.

V České republice máme asi o deset procent nižší dotace na hektar, ale protože jsme proti Západu chudá země, máme několikanásobně nižší dotace ze státního rozpočtu. Ze západu nám dovážejí za dumpingové ceny svoje přebytky.

V Evropské unii navzdory dotacím každoročně zanikají statisíce zemědělských podniků. Samozřejmě malých rodinných farem. Půdu skupují spekulanti a velké zemědělské podniky.

Dotace do zemědělství se v Evropské unii stále snižují ve prospěch podpory imigrace, Green Dealu, zbraní pro Ukrajinu, atd.

I ze zahraničí se dováží produkce velkých podniků, včetně nadnárodních korporací. Jim rodinné farmy v Unii nemohou konkurovat ani s dotacemi. V malém se především nedá efektivně provozovat živočišná výroba. Výkupní ceny určují překupníci a maloobchodní řetězce.

V Evropské unii stále hovoří o podpoře udržitelnosti, ale politika údajně na podporu rodinných farem jen zpomaluje jejich likvidaci. Je neudržitelná.

Venkov vymírá, mladí nemají zájem o těžkou špatně placenou práci v rodinných farmách.

Pokud má být zachována konkurenceschopnost zemědělských podniků v Evropské unii, pak musejí být efektivnější. Rodinné farmy si nemohou dovolit drahou techniku a nemohou ji ani plně využít. Mohou přežít jen pokud se specializují na produkci kterou se nevyplatí produkovat ve velkém.

Musí být podporováno sdružování malých zemědělských podniků. Jen tak může být zemím navrácena soběstačnost a potravinová bezpečnost. Pokud se tak nestane, zkrachují a půdu stejně skoupí spekulanti a velké zemědělské podniky.

Zelení všech odstínů s opovržením hovoří o velkých farmách jako o „průmyslovém zemědělství“, ale velcí jsou prostě ve výhodě, ať se to někomu líbí nebo ne.

Můj praděda byl švec. Byl ve své době úspěšný, měl pět zaměstnanců. Přišla první světová válka a rakousko-uherská armáda mu pro svoji potřebu zabavila kůže, a tím mu zničila živost. Kdyby se to nestalo, zničila by ho zřejmě Baťova velkovýroba. Jedinou možnosti přežití by byla úzká specializace. Třeba jezdecké boty. Nebo živořit z oprav obuvi.

Velké ryby požírají malé. Evropskou unii samozřejmě řídí velké ryby pomocí úředníků v Evropské komisi.

Nalejme si čistého vína!

https://fb.watch/qe2PuXelm6/

 

📌13.2.2024, v 9:30, Анна Гайдарова:

Moskva má příjemnější dojem než kterékoli město ve Spojených státech, řekl americký novinář Tucker Carlson na summitu světové vlády v Dubaji.

„Byl to pro mě šok, že Moskva, kde jsem ještě nebyl, je největším městem Evropy s 13 miliony obyvatel, je mnohem hezčí než kterékoliv město v mé zemi. <… > Je mnohem čistší, bezpečnější a esteticky krásná,“ řekl Carlson.

Novinář označil hlavní město Ruska za jedno z „krásných míst k životu“. Za taková města považuje také Singapur, Tokio, Dubaj a Abú Dhabí.

https://www.facebook.com/groups/612003215872111/posts/1769867193419035/

 

📌🚧🚜🚜🚜🚜Mapa Evropy, kde všude stávkují zemědělci a vylévají výkaly na své vůdce:

https://www.facebook.com/margitabalastikova/posts/pfbid0qyRdBGeWQDRHeW7cZD4V5ZfG1y5myp4VN3xePkC3E6AiPFLyHwEjw4PDXSXzsJDAl

Polští farmáři začali házet na silnice hlínu a pneumatiky, aby zabránili průjezdu ukrajinských kamionů!!!

https://www.facebook.com/groups/861484038840918/posts/918428513146470/

 

🚧🚜🚜🚜🚜Paralelně: Od pondělí 19. 2. do čtvrtka 22. 2. bude probíhat stávka zemědělců, která značně zkomplikuje dopravu v Praze. Pondělní jízda zemědělské techniky hned ráno úplně zablokuje dopravu na magistrále před ministerstvem zemědělství a okolí.

👉 Oznámené trasy nájezdů do Prahy:

👉 D7 – seřadiště: Letiště Panenský Týnec

Slaný směr D7 – Evropská – Svatovítská – Hradčanská – Milady Horákové – Veletržní – Bubenská – Hlávkův most – Wilsonova

👉 D8 – seřadiště: Lovosice

Liberecká – Holešovičky – most Barikádníků – Argentinská – Za Viaduktem – nábř. Kpt. Jaroše – Hlávkův most – Wilsonova

👉 D1 – seřadiště nájezd na D1 od Benešova – směr Praha

  1. května – Legerova – Wilsonova

👉 D4 – seřadiště Cukrák (Jíloviště naproti občerstvení Cukrák)

Strakonická – Hořejší nábř. – Jiráskův most – Resslova – Ječná – Wilsonova

👉 D11 – příjezd z D11

Olomoucká – Pražský okruh – Českobrodská – Hartigova – Husitská – Wilsonova

🚧🚜🚜🚍🚛🚚 Osobní auta, nákladní vozy, dodávky, to vše je třeba zapojit do konvojů za traktory… Jedeme Vás podpořit a chceme být vidět!!!

 

📌🚧🚜🚜🚍🚛🚚15.02.2024, Vysvětlení protestů českých zemědělců ve třech minutách. Doražte do Prahy 19. 2. 2024! V pondělí se v Praze uskuteční největší zemědělský protest od vzniku české republiky!

👉 Co je hlavním důvodem zablokování hlavního města, je vysvětleno v necelých třech minutách videa.

👉 „Půda pod našimi nohami ukrývá nevyčerpatelné poklady.“ Tato půda není jen základem našeho života, je to doslova životodárná látka, která nás obklopuje každý den. Půda není jen pouhou hromadou zeminy. Je to ekosystém, který nám poskytuje potravu, vodu, vzduch a útočiště pro mnoho druhů života. Bez půdy bychom nedokázali pěstovat plodiny potřebné pro naše přežití. Půda je základem zemědělství a zásobárnou živin pro rostliny, které nám poskytují potravu a kyslík.

Zachovejme tento klenot v našich rukou. V Evropě a zejména ve východních zemích a zejména kupují velké nadnárodní společnosti ohromné půdní celky, na kterých pěstují geneticky modifikované plodiny. Nedovolme to v naší zemi.

👉 Naši zemědělci bojují nejen o půdu, ale i s obchodními řetězci, protože rozdělení odměny za jejich tvrdou práci je velmi nespravedlivé. Díky tomu nemají prostředky na udržení a rozvoj zemědělství.

👉 „Co je toho hlavní příčinou?“

Vše začalo dotační politikou evropské unie, která pokřivila volný trh. Naši státní představitelé tomu dlouhodobě přihlíželi a možná i záměrně proti tomu nic nedělali. Naši politici totiž už dávno neslouží ve prospěch naší země. Za mrzký peníz či výhody ničí to, co jsme po léta budovali.

Došlo až tak daleko, že nyní je dotačně přidáno těm nejmenším, což na první pohled vypadá jako spravedlivé řešení a přejme jim to. Odměnu si určitě zaslouží všichni. Ale zároveň sebrali těm středním, kteří teď bojují o přežití. Jestli nepřežijí, budeme všichni naprosto nesoběstačnými, protože právě ti střední teď krmí většinu obyvatelstva produkty, které dodávají na pulty obchodů.

👉 Zemědělství a potravinářství je další oblastí, ve které stát poštvává ty menší proti větším a opačně a my nechceme rozeštvanou společnost, ve které bojují různé skupiny proti sobě.

Přijďte a přijeďte do Prahy již toto pondělí 19. 2. 2024.  Jde o hodně!

https://youtu.be/aHg7PQMshWo?si=GNokDZd8AQlV2-Cd

Více na www.myzemedelci.cz

 

📌💥💥💥15.02.2024, On Demand News, Roman Kirsch: „Ukrajinské poznámky“ britského diplomata (Davida Camerona) se dočkaly TÉTO reakce od americké republikánky a kongresmanky Marjorie Taylor Greenová, která zareagovala na názory Camerona, který je ministr zahraničí Spojeného království, kterého špatně pochopila…

https://youtu.be/RdRrkn-PFwo?si=2eDJzsE6cz-_OPm1

 

📌💥💥💥15.02.2024, Roman Kirsch: Profesor Gerdes Explains UA: „Stažení se z Avdijivky“; odmítnutí Sněmovny reprezentantů USA, Francie stoupá vzhůru; ruská produkce zbraní stále stoupá…                                https://youtu.be/PX5Im87bJXM?si=tfyNX_57D2an2Ng2

 

📌15.02.2024, Svet v pohybe, Izrael a Palestína – Historický a Geopolitický dokument o súčasnom konflikte medzi Izraelom a Palestínou. „Ja som David a v tomto videu Vám vysvetlím celkovú problematiku okolo Izraelsko Palestinského konfliktu skrz historické a geopolitické faktory, ale tiež Vám podrobnejšie vysvetlím a abrahámské náboženství, ktoré sa v tomto priestore nachádzajú a ktoré tam aj vznikli, jako například judaizmus, kresťanstvo a Islám….

https://youtu.be/H8Gub_WXqi4?si=GB-05L3S5Pv3Ry0Q

 

📌💥💥💥15.02.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Tři velcí spojenci USA mávají rudými prapory kvůli Netanjahuovým plánům na pozemní operaci; „Bude to mít katastrofické důsledky, pokud…“

https://youtu.be/ZAM9Xf0OExM?si=by9ZzS87dmzmcSxR

 

📌💥💥💥15.02.2024, Redacted, Roman Kirsch: Putin a Čína sledují Bidenovy DEVASTUJÍCÍ chyby; je to špatné! 2.díl videa z kanálu Redacted…              https://youtu.be/J9ppJQZNdZ0?si=SGtrw61faATGZWfb

 

📌15.02.2024, Xaver Live: Fiala se zase pochválil a Češi mu dali pětky. Je to jeho konec? | NA FÉROVKU speciál #3. Petr Holec a politolog Jan Kubáček vám přináší politický účet jako nikdo jiný. Ptejte se, co vás zajímá? Jan Kubáček je politolog, specializující se na politický management, politickou komunikaci a volební marketing, je autorem několika odborných knih a cvičebnic, desítek studií a popularizačních článků.

https://www.youtube.com/live/VBqwDU3cfXw?si=CKDnnum0lcCCWSWQ

 

📌16. 02. 2024 @doktoregg Ranní zprávy ❤️🥚🇨🇿🇸🇰.

Začneme u bratrů a sester na Slovensku, protože tam se děje poměrně zajímavá věc a já jsem za to rád, protože Róbert Fico podal trestní oznámení na Šimečku staršího, což je šéfredaktor deníku N na Slovensku. Dá se to úplně srovnat s der Stirmer, který byl v nacistickém Německu, protože pokud ho posloucháte, co on je schopen vypustit z úst, tak se vůbec nedivím, že na něj přichází žaloba a čekal jsem ji daleko dříve. Do toho jsem ještě sledoval s jedním redaktorem, který s Kaliňákem mladším se snažil také manipulovat a když ho Kaliňák šel navštívit do jeho zaměstnání, tak před ním utekl. Tak to jenom abychom věděli, jak se ti novináři chovají. Jinak Šimečka starší je skutečně otec toho pseudoopozičního lídra, který na Slovensku projel volby jak papír od sekané. Já tady k tomu přečtu jenom pár vět. Zástupci strany Směr Sociálnej demokracie Slovenského premiéra Róberta Fica včera podali trestní oznámení na novináře Martina Milana Šimečku pro podezření z hanobení národa za výrok, který použil při kritice ministerského předsedy. Novinář, jenž je komentátorem listu deníku N a otcem šéfa nejsilnějšího opozičního hnutí Progresívne Slovensko. Tak a o co jde, co on řekl. Šimečka při jedné z debat hovořil o zbabělosti Fica. Já jsem to sdílel na telegramu i na komunitě YouTube. Který nenavštívil Kyjev během nynějšího Ukrajinského konfliktu s Ruskem a který zpochybňoval, zda je v Ukrajinské metropoli válka. V této souvislosti Šimečka prohlásil, že Róbert Fico to říká jako premiér, cituji: zbabělého národa, který na rozdíl od Ukrajinců v historii, spíše neměl odvahu bránit se. Ukrajina už téměř 2 roky čelí Ruské vojenské invazi. Já myslím, že to má celkem šanci na úspěch, když se podíváte na to video. Víte přátelé, vždycky když tito nezvolenci z veřejnosti, kteří si o sobě myslí, že jsou lepší než ten vedle něho, tak to většinou tak nebývá. A oni rádi škatulkují a dávají ty nálepky. Jako Putinošmejdi, jako Rusofilové atd, a označují své oponenty zásadně jako spodina, 4. kategorie, to nejhorší ze společnosti atd, ale většinou je tomu tak, že oni sami do této kategorie padají…….

https://youtu.be/EOhHaclYYBc?si=YcaWQmRPiZon07V7

 

📌☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 16.02.2024“

➡️☭☆ 🦻👀Novinky tohoto dne: 15.2.2024

❗️V důsledku útoku ukrajinského UAV v Kurské oblasti došlo k požáru ropného skladu (https://t.me/c/1511343927 /25462)

⚡️ Tucker Carlson ukázal, jak rozdílné jsou moskevské a newyorské metro (https://t.me/c/1511343927/25466)

🤫 Rusko plánuje zavést pokuty za distribuci prošlých produktů (https://t.me/c/1511343927/25467)

🤬 Belgorod se dostal pod těžkou palbu ukrajinských ozbrojených sil (https://t.me/c/1511343927/25472)

❗️V okrese Lelchitsy v regionu Gomel v Bělorusku byl zaveden režim protiteroristických operací (https://t.me/c/1511343927/25477)

⚡️ Ukrajinská armáda začala ustupovat z Avdiivky

(https://t.me/c/1511343927/25479)

👍 Naši vojáci vyvěsili ruskou vlajku u stély Avdějevka, kde se před měsícem vyfotil Zelenskij (https://t.me/c/1511343927/25488)

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ Ruské ministerstvo zahraničí vyzvalo mezinárodní společenství, aby odsoudilo ostřelování Bělgorodu ozbrojenými silami Ukrajiny. Ministerstvo zahraničí vyzývá mezinárodní společenství, aby odsoudilo zločin kyjevského režimu v Bělgorodu. Kvůli tomu podle předběžných údajů zemřelo 6 lidí včetně dítěte a dalších 17 měšťanů bylo zraněno.

„Zločin bude řádně vyšetřen a ti, kteří ho spáchali, budou těžce potrestáni,“ uvedlo ministerstvo zahraničí. Myslíte si, že má smysl obracet se na mezinárodní společenství s takovými požadavky, nebo bychom měli reagovat jiným způsobem? 👍 Má smysl, aby svět odsuzoval ozbrojené síly Ukrajiny.🤬 Nemá to smysl, musíme reagovat silou.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ⚡️Polští farmáři házeli vejce na zastoupení Evropské komise ve Wroclawi, – média.

Rozzlobení farmáři zajížděli svými traktory do centra města, zapalovali ohně, házeli petardy a blokovali silnice. 👍Je čas, aby se vláda vypořádala s nepokoji ve své zemi a nepomáhala Ukrajině

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ 🇷🇺 Naši bojovníci vyvěsili ruskou vlajku u stély Avdějevka, kde se před měsícem vyfotil Zelenskij. Předsunuté jednotky ruské armády vztyčily naši vlajku, když postupovaly do města a slavily své nové úspěchy během útoku na město. 👍Hezcí muži

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆Biden nařídil zahájit přímý dialog s Ruskem o otázkách protisatelitních zbraní.

Americký prezident Joe Biden nařídil přímý dialog s Ruskem ohledně vývoje systému, který dokáže zničit další satelity na oběžné dráze. Oznámil to mluvčí Rady národní bezpečnosti USA John Kirby. „Stále tuto schopnost rozvíjejí. Stále analyzujeme dostupné informace.“

Americké úřady již dříve oznámily „vážnou hrozbu pro národní bezpečnost“ země spojenou s ruskými plány rozmístit takový systém ve vesmíru. 😂 Chtěli jsme si hned promluvit

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ Noční lov: posádky ruských tanků zasáhly cíle ukrajinských ozbrojených sil ve směru na Artěmovsk. Během nočních bojových prací zničili tankisté skupiny vojsk „Jih“ baštu ukrajinských ozbrojených sil. Jakmile se zamknou v terénu, posádky tanků vypálí sérii výstřelů a poté se přesunou k dalším palebným bodům. Tankery, pracující po zavěšené dráze, zasahovaly prozkoumávané cíle na vzdálenost až pěti kilometrů a zasahovaly palbou na pozice minometů a rotační trasy ukrajinských ozbrojenců.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Stav všech 14 hospitalizovaných obětí útoku ukrajinských ozbrojených sil na Belgorod, včetně 4, které byly převezeny na ošetření do Moskvy, je stabilizovaný, uvedlo ministerstvo zdravotnictví.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ❗️Vyšetřovací výbor zahájil případ terorismu po včerejším ostřelování Belgorodu

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ „Vybral jsem si být Rusem. Protože mám rád pravdu, mám rád spravedlnost…“

Arestovič se na pozadí vojenských porážek ozbrojených sil Ukrajiny konečně odhalil a prohlásil, že se rozhodl být Rusem. 😂 Nečekaný obrat

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ ❗️Ozbrojené síly Ukrajiny hlásí, že nejmocnější skupina vojsk ruských ozbrojených sil byla shromážděna směrem na Záporoží. Tvrdí, že naši se chystají dobýt zpět všechna území, která byla postoupena Ukrajincům při jejich masové protiofenzívě v létě. Chudáci hřebeni nejenom, že během roku zabírali drobky území, ale také o ně brzy přijdou…

👍 Přejeme našim borcům hodně štěstí, síly, zdraví a vítězství!

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ ❗️Podle analytiků do úplného předání Avdeevky nezbývá více než 48 hodin.

„V Ruské federaci se nyní odehrává velká historie. Osada, odkud nacisté zaútočili na Doněck, byla téměř osvobozena. Vím jistě, že do úplného osvobození Avdějevky zbývá méně než 48 hodin,“ hlásí vojenský zpravodaj Jevgenij Lisitsyn. Do uzavření Avdějevského kotle zbývají o něco více než 2 km, ale všechny silnice jsou již pod palbou, hlásí vojenský zpravodaj Andrei Rudenko. Je známo, že na jihu Avdeevky naši bojovníci již dokončili obklíčení a dobytí mocné opevněné oblasti Zenit. ⏺Na videu ukrajinští ozbrojenci prchají z Avdiivky. 🙏Tak buď!

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *