, ,

Ľubomíra Bačíková, 13.01.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

13.01.2024: Ranní zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

❤️ „Motivace je to, díky čemuž začnete. Zvyk je to, díky čemuž v tom budete pokračovat.“ — Jim Ryan

 

📌Jaký je rozdíl mezi obilím a vládou? Žádný. Obojí je třeba vymlátit, abychom nepochscípali hlady!

 

📌📢 📢 📢📢📢🔥🔥🔥12.1.2024, V4 NEWS: BRUSEL sa CHYTIL do Orbánovej PASCE! TAKTO bude VYDIERAŤ von der Leyenovú! Rozhodnutie maďarského premiéra Viktora Orbána na rozpočtovom stretnutí EÚ ohľadom finančnej pomoci Ukrajine.

Brusel je ochotný urobiť ústupky Viktorovi Orbánovi aby uvoľnil rozpočtové prostriedky pre Ukrajinu. Tvrdí, že je to stále jednoduchšie riešenie ako vytváranie komplikovaných štruktúr na obídenie Maďarska. Ako uvádza Fail Nelsen Tails, Maďarský premiér žiada v roku  2025 revíziu 50 miliardového podporného balíka pre Kyjev výmenou za stiahnutie jeho veta. Podľa vysoko postavených predstaviteľov Európskej komisie je Brusel ochotný podriadiť sa niektorým požiadavkám Maďarska, aby zabezpečil UA podporný balík. Podľa portálu Politico Ukrajina by mohla dostať dotáciu 50 miliárd Euro, ktorú v decembri ako jediný vetoval maďarský premiér Viktor Orbán. On naznačil, že by mohol ukončiť svoj nesúhlas s dotáciou, ale len pod podmienkou, že Maďarsko bude môcť každoročne blokovať platby. Kompromisná ponuka Maďarska pristála na piatkovom stretnutí predstaviteľov rozpočtu EU. Von der Leynová naznačila, že ak sa nepodarí dohodnúť s Viktorom Orbánom, exekutíva Europské únie pripraví záložný plán na prekonanie neústupčivosti Budapešti a pokračovanie posielaním peňazí UA bez príspevku z Maďarska.

https://youtu.be/j6qbwm4wh3I?si=6oUAuQuxDrzLZC6g

 

📌 📢 📢 📢 📢 📢🔥🔥🔥 Tik TOK: Válka mezi EU a Maďarskem!!!!!!

Maďarsko a odchod z Evropské unie. EU❌‼️‼️‼️

Viktor Orbán: „Znovu jsme mohli v Evropě zaujmout místo v rodině svobodných národů, které stojí na základě křesťanské kultury, národní uvědomělosti a lidské důstojnosti. Vše vypadalo dobře. Ani ve snech by nás nenapadlo, že 29 let po propuštění zajatých národů od pádu Berlínské zdi, od sjednocení vyčerpaného evropského kontinentu budou evropské národy a s nimi i my Maďaři čelit zatěžkávající zkoušce. Ani v nejhorších nočních můrách jsme si nepředstavovali, že Evropa bude ohrožena nikoliv vnější vojenskou hrozbou, ani americkými, nebo ruskými aspiracemi, ale sama sebou. Kdo by si pomyslel, že nejúspěšnější kontinent na planetě, nejvyspělejší kultury, nejmodernější technologie, nejlepší světové školy, vše co představuje nejvyšší úroveň života, jaké kdy lidstvo dosáhlo, se během pár let začne hroutit a dostane se až na okraj propasti? Dámy a pánové, lidé Evropy se rodí jako synové a dcery národů. Když se narodí evropský člověk, je Němcem, Francouzem, Italem. Polákem, či Maďarem. Takový je řád dějin a přirozenosti. Když malé dítě prvně promluví, jeho slova zní polsky, chorvatsky, švédsky, anglicky, anebo také maďarsky. Tím je Evropa odlišná od jiných kontinentů. Evropa je domovem národů a ne tavícím kotlem! 👏 👏 👏 Pokaždé z nás různá impéria chtěla vymodelovat ukázněné jedince. Nechápali, že my máme vlast a tato vlast má syny a dcery, ne předměty. Dnes v Bruselu opět zaznívají imperiální fanfáry. Je pravda, že tentokrát zní melodie jinak než dříve. Dnes nepodnikají invazi se zbraněmi. Dobře víme, že Brusel není Istanbul, ani Moskva, ani císařský Berlín, ani Vídeň. Z Bruselu nepřichází výboj, ale administrativní podmaňování. 👏 👏 👏 My jme nikdy nebyli něčí kolonie ani kolonizátoři. 👏 👏 👏 Nikdy jme nikoho nepřipravili o vlast a tu naši taky nikomu neodevzdáme! 👏 👏 👏 Brusel je dnes ovládán těmi, kdo namísto aliance svobodných národů chtějí evropské impérium. A chtějí takové impérium, které není řízeno lídry zvolenými národy, ale bruselskými byrokraty. Víme, že v řadě evropských zemí tito oddaní evropskému impériu vládnou. Tím se nám otevírá možnost spatřit, jak by podle nich takový „nový krásny svět“ vypadal. V narůstajícím počtu tam proudí lidé z odlišných kontinentů a odlišných kultur, většinou muži vojenského věku, a ještě během našeho života proměňuji velká evropská města k obrazu svému, pomalu, ale jistě přečíslují domácí evropskou populaci. Terorizmus je součástí velkoměstského života. Politická manipulace je každodenní záležitostí. Svoboda projevu se vztahuje jen na svobodu bezmyšlenkovitě opakovat jejich názory. Sláva Maďarsku, sláva Maďarům!!!“ 👏 👏 👏 👏 👏 👏

 

📌 🎚️ 🎚️ 🎚️ 🎚️ 🎚️I novináři už prozřeli. Začíná mediální „hon na 👹 Rakušana“?

Vedení fakulty dvakrát nabídlo pomoc, policie nereagovala. Univerzita popsala okamžiky před střelbou. Vedení Univerzity Karlovy zveřejnilo dokument, v němž popisuje události na filozofické fakultě od prvního příchodu kriminalistů. Svědkové hovoří o tom, že kriminalisté už v půl druhé některým lidem ukázali fotografii hledaného s tím, že „může být nebezpečný a asi je psychicky narušený“. Vrátný hlídce doporučil, aby prošla budovu od čtvrtého patra dolů, vedení fakulty dvakrát nabídlo setkání s děkankou a proděkany, policisté ale k žádnému z těchto kroků nepřistoupili. Sami přitom podle dokumentu tvrdili, že muž může být ozbrojený a hrozí jeho „vniknutí do budovy“.

https://denikn.cz/…/vedeni-fakulty-nabizelo-dvakrat…/

 

📌 🚛🚜🚜🚛🚚 🚧 Chomutovští zemědělci se připojují ke stávce německých zemědělců!

15.1.2024 vyjedou traktory a zemědělská technika na hraniční přechod Hora sv. Šebestiána. https://t.me/absurdnisvet/66329

 

📌AAzdraví.cz, 12. 1. 2024, Author Anna Štěpánková:  ŽIVOTNÍM STYLEM KU ZDRAVÍ.

📢 📢 📢 📢 📢 „Důchodci v Česku se budou koupat v hotovosti.“

➡️Stát hrozně chyboval, bude „každému muset vrátit pořádný balík“. Schyluje se k naprosto zásadnímu rozhodnutí, které určí, zda každý důchodce v České republice zkasíruje od státu dodatečně pořádný balík peněz, který mu měl být vyplacen, ale z rozhodnutí ministerstva nakonec nebyl, ačkoliv na něj měl právo.

Peníze byly potřeba

➡️Ústavní soud právě teď řeší jednu z největších kauz posledních let, a to nespravedlivé obrání důchodců v Česku. Došlo k tomu v loňském roce, kdy v lednu znenadání vyskočila inflace na mimořádně vysokých šest procent.

🧐Okamžitě se automaticky aktivoval mechanismus mimořádné valorizace penzí, který byl za tímto účelem vytvořen. Když zboží a služby v zemi takto razantně zdraží, má se to důchodcům kompenzovat právě touto valorizací. Je přitom přesně dán mechanismus, o kolik se v takovém případě důchody navýší. Celé to je koncipováno tak, aby do toho nikdo nemohl zasahovat. Jenže přesně to se stalo. Mimořádná valorizace byla mechanismem vypočtena v průměru na 1770 Kč. O tolik se tedy měl průměrný měsíční důchod navýšit. Bez jakýchkoliv debat. 🤬Stát ovšem s úlekem zjistil, že s takovým navýšením nikdo nepočítal a není na něj připraven ani rozpočet. Bavíme se tu o desítkách miliard korun.

Namísto nějakého koncepčního řešení se jednoduše zatáhlo za záchrannou brzdu a jednostranným rozhodnutím bylo určeno, že se penze navýší pouze o částku 760 korun, tedy o tisíc korun méně. Rozhodnutí přišlo pozdě

Okamžitě se ale objevily stížnosti v tom smyslu, že rozhodnutí už bylo v takovém případě retroaktivní, tedy právně nepřípustné. Navíc dramaticky nabouralo očekávání důchodců, kterým už byla původní částka de facto přislíbena.

🤬Stát argumentoval poměrně zvláštně, a to ve smyslu odvrácení hospodářských škod. Je ovšem otázkou, zda by nějaké škody vůbec vznikly. Jediné, co by se stalo, by bylo zřejmě to, že by rozpočet neskončil schodkem 280 milionů, ale třeba 300 milionů. V úvahu ale připadaly i úspory na jiných místech. Teď je docela možné, že se Ústavní soud zastane důchodců a ti rázem dostanou zpětně vyplacený pořádný balík peněz. Bude zahrnovat veškerou ušlou valorizaci, a to včetně úroků, které nebudou malé. Navíc se jim důchody zvýší na správnou úroveň, tedy v průměru o tisíc korun více.  Lednová valorizace důchodů

➡️Základní výměra starobního, invalidního, vdovského, vdoveckého a sirotčího důchodu se od 1. ledna 2024 zvyšuje o 360 Kč na 4400 Kč měčně. Procentní výměra se tentokrát nezmění (pouze důchodcům, kteří v lednu 2024 dosáhnou věku 85 let, bude navýšena o 1000 korun).

➡️U důchodů s mezinárodním prvkem, které jsou vypláceny v takzvané dílčí výši, stoupne základní výměra podle podílu české doby pojištění k době celkově získané v Česku i v zahraničí. Pokud například česká doba pojištění představuje jednu třetinu z celkově získané doby, důchod se v roce 2024 navýší konkrétně o 120 korun. Vzhledem k tomu, že zvýšení důchodů náleží podle zákona každému příjemci už od 1. ledna, obdrží ještě doplatek valorizačního zvýšení za období od 1. ledna do dne předcházejícího dni lednové splatnosti konkrétního důchodu. Doplatek bude vyplacen samostatně ve stejném termínu a stejným způsobem jako zvyšovaný důchod.

➡️Nově bude valorizační oznámení příjemcům, kteří pobírají jeden důchod a chodí jim na bankovní účet, zasláno elektronicky prostřednictvím „zprávy pro příjemce“. Uvidí ho tedy u příchozí platby ve svém internetovém nebo mobilním bankovnictví. Zpráva pro příjemce u doplatku valorizace bude mít následující text: „Zákl. výměra se od 1. 1. 2024 zvyšuje o 360 Kč měsíčně, u dílčených důchodů poměrně.“ Kdo chce informaci o valorizaci v papírové formě, musí: vyplnit jednoduchý formulář na webu ČSSZ, kde důchodce zadá své rodné číslo,

kontaktovat call centrum ČSSZ na čísle 800 050 248, zvolit „valorizační oznámení“ a zadat své rodné číslo, osobně navštívit libovolnou okresní správu, kde valorizační oznámení na počkání vytisknou.

➡️Klasický dopis, který zvýšení důchodů potvrdí, dál automaticky přijde stovkám tisíc důchodců. Například těm, kterým se vyplácí v hotovosti prostřednictvím České pošty nebo je vyplácen v souběhu s jiným důchodem nebo se zvláštním příspěvkem, případně jim chodí do zařízení sociálních služeb. Majitelům datových schránek pro fyzické osoby bude valorizační oznámení zasláno také jako příloha datové zprávy.

➡️Už od října 2023 se změnila pravidla pro valorizaci důchodů. Inflace se bude počítat vždy jen podle růstu spotřebitelských cen za domácnosti důchodců. Dosud se mohla počítat také podle indexu spotřebitelských cen všech domácností, pokud byl růst vyšší než u důchodců. Bojovníci dostanou více

➡️Od ledna 2024 se zvyšuje zvláštní příspěvek k důchodu podle zákona o ocenění účastníků národního boje za vznik a osvobození Československa a některých pozůstalých po nich. Příspěvek se zvyšuje o 5,2 % na 2816 Kč častníci odboje) a 1408 Kč (vdovy, vdovci) měsíčně.

Vláda na konci roku také schválila novelu, která účastníkům odboje a odporu proti komunismu zaručí starobní důchod minimálně v průměrné výši. Ta bude v lednu 2024 činit 20 635 korun. Od této výše budou také odvozeny vdovské či vdovecké důchody a invalidní důchody pro invaliditu prvního a druhého stupně. Těmto lidem, včetně signatářů Charty 77, vznikne nárok na důchod po dosažení důchodového věku, a to i bez splnění podmínky potřebné doby pojištění. Novela bude účinná až za několik měsíců, teprve míří k poslancům.

➡️Žádosti o důchod nově i přes internet.

Od prosince 2023 je možné podat žádost o důchod online – jak o starobní, tak invalidní a pozůstalostní.

➡️Novinka je dostupná na ePortálu ČSSZ. Ověřit se lze se buď prostřednictvím identity občana, tedy například eObčankou, bankovní identitou či mobilním klíčem eGovernmentu, nebo využije své přihlašovací údaje k datové schránce. Pokud někdo žádá o důchod ze zahraničí, může využít identifikační prostředek podle unijního nařízení eIDAS.  Od ledna by také měla fungovat nová služba „objednání schůzky s pracovníkem ČSSZ online“, a to s datem a časem podle vlastního výběru. V tento rezervovaný čas se pak klient přihlásí přes svoje identifikační údaje do ePortálu, kde mu pracovník správy online přes komunikační platformu Zoom poradí, jak žádost dokončit. Klienta k tomu potřebuje pouze mikrofon a reproduktor nebo sluchátka.

➡️Jednodušší žádost o příspěvek na bydlení.

Žadatelé o příspěvek na bydlení, mezi něž často patří senioři, už nebudou muset kontaktovat dodavatele energií osobně, ale úřad si jejich náklady zjistí sám. Od ledna 2024 mají dodavatelé plynu a elektřiny povinnost doručit na výzvu úřadu práce potvrzení o výši nákladů za plyn a elektřinu, které v rozhodném období zaplatila oprávněná osoba nebo osoba společně s ní posuzovaná.  O příspěvek na bydlení lze od poloviny prosince 2023 žádat online přes takzvanou klientskou zónu Jenda (Jednoduše na dávky). Jedinou podmínkou je vlastní datová schránka nebo identita občana. O tom, jak internetová žádost funguje, píšeme podrobně v samostatném článku.

➡️Redukččástky pro výpočet důchodu v roce 2024.

Starobní důchod má dvě části:

základní a procentní výměru.

Základní výměra je jednotná pro všechny důchody a v roce 2024 činí 4400 korun.

Procentní výměra se stanovuje individuálně a určuje se procentní sazbou z výpočtového základu podle získané doby pojištění.

Výši důchodu ovlivňují především délka doby důchodového pojištění a výše výdělků dosažených v rozhodném období. Za každý celý rok (365 dní) důchodového pojištění (do doby, než vznikne nárok na důchod) náleží 1,5 % výpočtového základu.

Pro stanovení výpočtového základu je důležitý osobní vyměřovací základ, což je měsíční průměr všech příjmů dosažených v rozhodném období. Ten se pak navíc redukuje. Pro stanovení výpočtového základu platí v roce 2024 nové redukční hranice:

➡️do 19 346 Kč zápočet plně (100 %),

➡️nad 19 346 Kč do 175 868 Kč zápočet 26 %,

➡️nad 175 868 Kč se už nepřihlíží.

➡️Pokud vás zajímá, zda budete mít nárok na starobní důchod, odkdy a jak vysoký by mohl být, můžete využít bezplatnou Informativní důchodovou aplikaci (IDA). Ta zároveň ukáže, co ještě musíte splnit pro nárok na starobní důchod, tedy zejména kolik let vám chybí k dosažení důchodového věku nebo k získání potřebné doby pojištění.

➡️Důchodci a podnikání.

Pokud si penzista přivydělává podnikáním, je tato činnost považována za vedlejší. Takzvaná rozhodná částka pro povinnou účast na důchodovém pojištění u OSVČ vykonávající vedlejší činnost nově činí 105 520 Kč. Důchodci, kteří si přivydělávají podnikáním, nemusí tedy platit sociální pojištění v případě, že jejich daňový základ je nižší než tato částka.  Zdanění důchodu

„Důchody jsou v zásadě osvobozeny od daně z příjmů.“

Danit se musí jenom v případě, že roční příjem ze všech přijatých důchodů (vedle starobního může jít třeba o invalidní) přesahuje 36násobek minimální měsíční mzdy. V roce 2024 tak budou od daně osvobozeny důchody do roční výše 680 400 Kč (v průměru 56 700 Kč měsíčně), zatímco v roce 2023 to bylo 622 800 Kč.

➡️Předčasné důchody nově kratší.

Od října 2023 platí přísnější podmínky pro přiznání předčasného důchodu. Do předčasného důchodu je nyní možné odejít tři roky před řádným důchodem. Zároveň je bolestivější penalizace předčasného důchodu. Procentní výměra se snižuje o 1,5 procenta za každých chybějících 90 dní do dosažení důchodového věku. Lidé tak přijdou až o pětinu částky, kterou by dostali, kdyby šli do starobní penze v řádném termínu.

Předčasná penze se už také nebude valorizovat celá. Zvýší se pouze základní výměra, procentní výměra se bude valorizovat až po dosažení důchodového věku.

Potřebná doba pojištění se od října 2024 prodlouží z 35 na 40 roků. Technická novela důchodových předpisů

➡️Od ledna se mění některá nevyhovující nebo překonaná ustanovení. Nově:

žadatel o dávku má právo změnit datum jejího přiznání během probíhajícího správního řízení,

sociální správa má možnost upustit od vymáhání bagatelních nebo zjevně nedobytných přeplatků na dávkách a také mohou tomu, kdo odpovídá za přeplatek na dávce důchodového pojištění povolit placení přeplatku ve splátkách,

dědici mají právo na vstup do řízení o dávku důchodového pojištění v případě, že o dávce nebylo pravomocně rozhodnuto před smrtí oprávněného.

 

📌💥💥💥12.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Ztratila se miliarda USD z balíčku americké vojenské pomoci Ukrajině? Pentagon v rozpacích odmítá… 😂🤩

Pentagon v rozpacích a vyjádřuje se k tomu. Dozorový orgán USA učinil šokující prohlášení o Americké pomoci UA. USA selhali při vystopování zbraní a vojenského vybavení v hodnotě 1 miliardy dolarů, které poslali na UA. Ministerstvo obrany USA popírá prohlášení a říká, že UA použila všechny tyto zbraně na bitevním poli. Dozorový orgán Pentagonu ve své zprávě učinil šokující prohlášení o americké vojenské pomoci poslané na UA. Zpráva odhaluje, že vojenská pomoc ve výši 1 miliardy dolarů na UA nebyla zaúčtovaná a dohledána. Dozorový orgán a jeho nálezy vyvolali pochybnosti o schopnosti Spojených států zajistit to, aby jejich zbraně nebyli ukradeny. To přichází v době vyhlášení, že část Ukrajinské pomoci byla buď vyrabovaná, nebo ukradena. Třeba protitankové rakety země vzduch, sebevražedné drony Kamikaze, obrněná vozidla, tanky, mobilní střelné zbraně vypalované z ramene tanků, vybavení komunikačního a zpravodajského typu, to říká výbor o zahraničních vztazích. Zatím Zelinski prohlásil, že 70% fondů alokovaných na UA zůstalo 😂🤩 ve Spojených státech. Zelinski: „Peníze, miliardy, které USA dali na zbraně jsem vděčný za to, za oporu obou stran vládnoucích v USA, vděčný prezidentu Bidenovi, ale více než 70% těchto peněz zůstalo v USA.“ Bidenova administrativa popírá nálezy Dozorového orgánu. Bidenova administrativa, jako v opozici říká, že prohlášení Dozorového orgánu Pentagonu jsou nesprávná. Ministerstvo obrany USA prohlásilo, že UA umístila všechny tyto zbraně na bitevním poli. (Jde o to, na kterém 😂🤩?) Pat Ryder, mluvčí Pentagonu: „V této době není žádný důvěryhodný důkaz o nepovoleném odklonu z fondů poskytnutých na sofistikované konvenční zbraně UA, že to všechno bylo dáno na bojové pole.“ Vidíme nějaká fakta, že Rusko pokračuje v šíření dezinformace na druhou stranu. (Tak jejich Dozorový orgán dohledává 1 miliardu dolarů a Rusko šíří dezinformace. 😂🤩 Klasika, papouškují tohle i naši kreténi zde! Což je nepochopitelné, že zelenina tvrdí, že z těch fondů 70% zůstala v USA??? A co tak zbraně do Izraele, nebo luxusní auta, baráky atd….) Ale skutečnost je, že pozorujeme, že Ukrajinci uplatnili tyto možnosti na bitevním poli. Vidíme, že jsou použití efektivně ze všech zřejmých důvodů a že Rusko pokračuje a činí a představuje významnou hrozbu.“ (Ty tele, ne pro tebe hrozbu, ty seš za louží, tak co to tady potíš, zrůdo?) Nová zpráva přichází v době pokračující debaty v Kongresu USA o tom, zda li pokračovat v podpoře pomoci Kyjevu. (Jejich pomoc byla zastavena kvůli rozporu mezi Kongresem a Bidenovou administrativou. Bidenův balíček pro UA Kongres zamrazil!)

https://youtu.be/H3R9LIE69Tw?si=LIAlAPJOA5w57sjR

 

📌 🍏🍎🍋🍌🥐🧀🥨🥕🧄🧅🍖🍟🍕🍦🥛🧃🥤

PUBLIKOVÁNO: 15:36 GMT, 12. ledna 2024 ■ AKTUALIZOVÁNO: 20:30 GMT.

ALEXA LARDIERI USA ZÁSTUPCE ŠÉFREDAKTORA PRO ZDRAVÍ DAILYMAIL.COM

Překvapivá nová zpráva zjistila chemické látky deformující hormony v 99 procentech potravin prodávaných v amerických obchodech – což může zvýšit riziko rakoviny, autismu a neplodnosti

👉 Z 85 testovaných produktů měl nejvyšší obsah oblíbený ekologický těstovinový produkt

Tyto chemické látky byly spojeny s rakovinou a dalšími závažnými zdravotními potížemi

OBRAZEM: Průměrná láhev s vodou obsahuje 240k kusů nanoplastů

„Navždy chemické látky“ spojené s rakovinou  se nacházejí prakticky ve všech potravinářských produktech prodávaných v amerických obchodech, naznačuje šokující zpráva.

👉 Hlídací pes Consumer Reports testoval 85 každodenních předmětů na přítomnost ftalátů a bisfenolů, dvou typů chemikálií PFAS používaných k výrobě plastů.

Výzkumníci se snažili, aby jejich velikost vzorku byla co nejširší – „testovali vodu, sodu, cereálie, chléb, maso, ryby, koření, dezerty a dokonce i dětskou výživu.“

Všechny výrobky kromě jednoho byly pozitivně testovány na látky, kterým se přezdívá         👉„věčné chemikálie“, protože je prakticky nemožné je rozkládat v těle, kde způsobují nevýslovné zdravotní problémy.

Přichází uprostřed rostoucích obav z obrovského množství chemikálií, které Američané každoročně požívají a zda to souvisí se záhadným nárůstem rakoviny mezi mladými lidmi. Studie z počátku tohoto týdne zjistila, že lahve s vodou obsahují čtvrt milionu kusů mikroskopických plastů.

V poslední zprávě Consumer Reports měřila množství ftalátů, skupiny chemikálií používaných k výrobě plastů trvanlivějších – ve výrobcích v nanogramech, což ukazuje hmotnost rovnající se jedné miliardtině gramu.

Produktem s nejvyšším množstvím ftalátů na porci v nanogramech byly Anniiny konzervované organické sýrové ravioli, které obsahovaly 53 580 nanogramů ftalátů na porci.

Není jasné, kolik z nich se během trávicího procesu rozloží tělem nebo přirozeně uvolní. CDC ale uvádí, že 2 až 20 nanogramů na mililitr krve může lidem způsobit nepříznivé zdravotní problémy.

Jediným produktem, který testoval negativní na ftaláty, byl konzervovaný malinový limetkový nápoj Polar Seltzer.

Expozice ftalátům souvisí s astmatem, ADHD, rakovinou prsu, obezitou a diabetem II. typu.

👉 Byly také spojeny s řadou porodních problémů, včetně nízkého IQ, behaviorálních problémů, autismu, změněného reprodukčního vývoje a problémů s mužskou plodností.

👉 Mezitím bylo 79 procent pozitivně testováno na BPA a další bisfenoly, další trvanlivý změkčovadlo, které se nachází v lahvích s vodou, kovových plechovkách od potravin, deskách lahví a vodovodních trubkách.

👉 Byly spojeny s poškozením mozku a problémy v prostatách plodů, kojenců a dětí. Mohou také ovlivnit chování a zvýšit krevní tlak a byly spojeny s cukrovkou a srdečními chorobami.

Výsledky mohou vykreslit pochmurný obraz chemikálií, které Američané konzumují každý den, ale CR uvedla, že hladiny BPA byly nižší, než když v roce 2009 testovala podobné výrobky.

„Naznačuje to, že se na bisfenolech pohybujeme alespoň správným směrem,“ řekl doktor James Rogers, který dohlíží na testování bezpečnosti výrobků ve consumer Reports.

👉 Mikroplasty včetně „věčných chemikálií“ v tichosti způsobují zdravotní krizi, která stojí USA každý rok čtvrt bilionu dolarů, tvrdí studie.

👉 Spotřebitelské zprávy také testovaly 18 výrobků rychlého občerstvení, které se všechny vrátily pozitivní na ftaláty a většina na ostatní chemikálie.

Odborníci z ČR uvedli, že výsledky ukazují, že úrovně se značně liší produkt od produktu, a doufají, že výsledky pomohou Američanům činit zdravější výběr výrobků s nejnižší úrovní.

👉 Amerika začala pfas používat ve 20. století prakticky ve všech výrobních odvětvích, od obalů potravin až po kuchyňské nádobí a oblečení.

Jsou definovány jako plastové částice o rozměrech menších než pět milimetrů, o velikosti sezamového semene, ale tisíce jsou příliš malé na to, aby se daly vidět pouhým okem.

👉 Chemikálie vstupují do vodního systému a dodávek potravin prostřednictvím odtoku dešťové vody, rybolovu, nákladu a výletních lodí a opotřebení výrobků pro domácnost, které obsahují vlastnosti odpuzující vodu, jako je nepřilnavé nádobí.

Když se drobné látky dostanou do těla, mohou se zabodnout do tkání a vstoupit do krevního oběhu. Jakmile se tam dostanou, vyvolávají rozsáhlý zánět, když ho imunitní systém rozpozná jako cizího vetřelce.

👉 Tento zánět může vést k poškození tkáně a zánětu v rozhodujících orgánech, jako jsou játra a srdce.

Postupem času se hromadí v těle, což komplikuje poškození do té míry, že se stává nevratným a potenciálně smrtícím.

Dr. Philip Landrigan, pediatr a ředitel Programu pro globální veřejné zdraví a společné dobro na Boston College, řekl CR: „Na rozdíl od leteckého neštěstí, kde všichni zemřou najednou, lidé, kteří na ně zemřou, umírají po mnoho let.“

👉 Studie z počátku tohoto týdne zjistila, že mikroplasty včetně „věčných chemikálií“ v tichosti způsobují zdravotní krizi, která stojí USA každoročně čtvrt bilionu dolarů, prostřednictvím věcí, jako je rakovina, obezita a další chronická onemocnění. Pro repot ČR výzkumníci rozdělili výrobky, které testovali, 👉 do 11 kategorií: nápoje; konzervované fazole; koření; mléčné výrobky; rychlé občerstvení; zrna; kojenecká výživa; maso a drůbež; balené ovoce a zelenina; připravená jídla; a mořské plody.

Mezi devíti výrobky testovanými v kategorii nápojů měl Briskův konzervovaný citrónový ledový čaj nejvyšší obsah ftalátů v nanogramech, a to 7 460 na porci.

👉 Původní konzervovaná limonáda Coca-Coly, liptonské dietní zelené čajové citrusy v plastové láhvi a stoprocentně přírodní pramenitá voda Poland Spring v plastové láhvi následovaly na druhém až čtvrtém místě.

V kategorii konzervovaných fazolí byly testovány čtyři výrobky, na prvním místě se umístilo Hormelovo konzervované chilli s fazolemi. Výrobek ukázal, že má 9 840 ftalátů na porci.

Bushovy konzervované chilli červené fazole, Walmartovy pečené fazole a Bushovy pečené fazole tuto kategorii zaokrouhlily.

👉 Ze tří výrobků v prostoru koření byl nejvíce testován původní sirup paní Butterworthové v plastové nádobě s 1000 nanogramy ftalátů na porci. Druhé a třetí místo obsadil Huntův rajčatový kečup a originální BBQ omáčka Sweet Baby Ray v plastové láhvi.

Základní výkon Fairlife s vysokým obsahem proteinového mléka v plastové láhvi měl nejvyšší obsah ftalátů mezi deseti testovanými mléčnými výrobky, s 20 450 na porci.

Asiaté mají v krvi dvojnásobné množství toxických pfas „navždy chemikálií“ ve srovnání s většinou lidí, naznačuje studie

👉 Studie, která testovala krev a moč více než 3000 Američanů, zjistila, že průměrné hladiny na jednu a polyfluoroalkylovou látku (PFAS) byly u Asiatů o 89 procent vyšší.

V kategorii rychlého občerstvení TESTOVALA ČR 18 produktů, od Položek menu Wendy’s a hranolků McDonald’s až po sýrovou pizzu Chipotle burrito a Pizza Hut’s.

Na prvním místě s téměř 34 000 nanogramy ftalátů na porci se umístily Wendyiny křupavé kuřecí nugety podávané v lepenkové nádobě.

👉 Druhé až páté místo obsadilo Moe’s Southwest Gill’s chicken burrito zabalené v alobalu, Chipotle’s chicken burrito zabalené v alobalu, Burger King’s whopper se sýrem podávaným v lepenkové krabici a kuřecí nugety Burger Kingu podávané v papírovém sáčku.

👉 Mezi zrny se nejvýše umístily původní cheerios generála Millse.

Zatímco cereálie jsou inzerovány jako dobré pro vaše srdce, měly téměř 11 000 ftalátů na porci.

➡️ Pokud jde o výsledky u rodičů, ČR testovala sedm produktů v kategorii kojenecké výživy.

Výrobky se pohybovaly od 700 do 4 300 ftalátů na porci.

👉 Na prvním místě se umístilo Gerberovo jídlo pro večeři s dětskou sklizní krocana s 4 300 ftaláty.

👉 Těsně druhý byl Similacův konzervovaný předčasný kojenecký prášek na bázi mléka s 4 200 ftaláty na porci.

👉 Mezi devíti masnými a drůbežími výrobky byla Perdueova mletá kuřecí prsa v plastu testována na nejvyšší množství ftalátů na porci, při téměř 10 000 nanogramech.

👉 Konzervované nakrájené broskve Del Monte v ovocné šťávě testované na úrovni 25 000 nanogramů ftalátů na porci, což je nejvíce o téměř trojnásobek ze šesti produktů v kategorii baleného ovoce a zeleniny.

👉 Další produkt Del Monte se dostal do první trojky v kategorii, i když měl pětinu chemikálií – čerstvě řezané italské konzervované zelené fazole měly hladinu 5 300 ftalátů na porci.

👉 S nejvyššíúrovní v kategoriích připravených jídel a ze všech 85 produktů přišly Annieiny organické sýrové ravioli v plechovce. Tento přípravek byl pozitivně testován na 53 580 nanogramů ftalátů na porci.

👉 V poslední kategorii – mořské plody – Konzervovaný růžový losos bez kůže, vykostěný ve vodě, měl nejvyšší obsah ftalátů na porci o více než trojnásobek běžce – 24 320.

Dr. Rogers řekl, že výsledky ukazují, jak rozšířené jsou chemické látky, ale klesající hladiny a široce se houpající množství v různých výrobcích stejné společnosti ukazují, že „existují způsoby, jak snížit, kolik je v našich potravinách.“

https://www.dailymail.co.uk/health/article-12943055/Startling-new-report-finds-hormone-warping-chemicals-99-PERCENT-food-sold-American-stores-raise-risk-cancer-autism-infertility.html

 

📌👹„Žádné maso a žádné mléčné výrobky do roku 2030″. V předvečer fóra WEF v Davosu v rámci iniciativy „C40 Cities“❗️ „Žádné maso a žádné mléčné výrobky do roku 2030“

V předvečer fóra WEF v Davosu v rámci iniciativy „C40 Cities“ 100 velkých společností z celého světa zopakovalo svůj předchozí závazek odstranit maso a mléčné výrobky ze své stravy v boji proti „globálnímu oteplování“. 100 velkých společností z celého světa zopakovalo svůj předchozí závazek odstranit maso a mléčné výrobky ze svého potravinového koše v boji proti „globálnímu oteplování“. Mimochodem, mezi 96 největšími městy světa, které se účastní tohoto programu, ani mezi stovkami společností podporujících tuto iniciativu nejsou žádná ruská města a společnosti.

https://t.me/absurdnisvet/66348

 

📌V podstatě Erdogan říká, další výhrůžky Izraeli, týden poté, co Turecko zatklo 34 agentů Mossadu na svém území. Samozřejmě to Izrael překvapilo, když jsme shromáždili data a zatkli je, ale to je jen první krok – Erdogan. Druhým krokem by snad bylo, aby turecký vůdce provedl svá slova, protože Turecko je jedním z největších dovozců oceli v regionu a dodává ropu do Tel Avivu.

https://t.me/absurdnisvet/66336

 

📌👶👶👶12.1.2024, v 11:59, BILD: Kita nabídla masturbaci dětem. Co si při tom kita vedení myslelo? V Kerpenské školce sv. Rocha byly děti zřejmě nabídnuty k masturbaci!

V koncepci sexuální výchovy se uvádí, že jednotlivé děti se „v souladu se svými potřebami stěhují do chráněného prostoru, aby se tělesně objevovaly a uspokojovaly (to není ve veřejných prostorách a v přítomnosti druhých dovoleno)“.

Koncept byl k nahlédnutí na internetových stránkách školky, ale nyní byl odstraněn. BILD je k dispozici. V koncepci se dále uvádí: „Když si batole hraje na svých pohlavních částech a viditelně je požívá, neví o společenských tabuch, o tom, co se nepatří, natož o tom, že to, co dělá, je považováno za neslušné nebo špinavé. Zkoumá a objevuje své tělo a tam, kde se obzvláště dobře hodí, rád zůstává.“

Kdo už zde své dítě brzdí a sděluje mu, že se nesmí „tam dole“ zabývat, může napáchat velkou škodu, neboť se dítě naučilo: „Na mém těle je něco, co není správné, dobré a nějak neslušné nebo nechutné.“

Sexuální koncept zařízení, který musí každá školka v Severním Porýní-Vestfálsku předložit, vyzval úřady již v listopadu. Několik úřadů mládeže, vedení kity a arcibiskupství v Kolíně nad Rýnem se na kita dívalo jako na nositele. Mluvčí města: „Ani samotná lokalita jesle, ani nabytý dojem během místního termínu nezanechaly pochybný nebo zamítavý dojem.“

👹 👹 👹 Město Kerpen nicméně uvedlo, že koncept mohl být „nesprávně interpretován“. Mluvčí: „Z tohoto důvodu byl tento koncept odstraněn z internetu již v listopadu 2023 a od té doby prochází revizí. „Chceme zvýšit povědomí všech školek ve městě o tématu sexuality,“ dodal.

https://www.bild.de/regional/nordrhein-westfalen/koeln-aktuell/kerpen-kita-bot-kindern-masturbations-raum-an-86715564.bild.html

 

📌👶👶👶Trest vězení pro pečovatele o děti po sexuálním zneužívání v Geldernu

Soudu je jasné, že 24letý mladík ze Straelenu od začátku roku 2022 do ledna 2023 sexuálně zneužil celkem osm dětí, když pracoval jako dozor na OGS v Geldernu. Byl opakovaně fyzicky napadán sexuálně motivovaným způsobem. 👹 Během procesu obžalovaný zločiny popíral. https://www1.wdr.de/nachrichten/rheinland/urteil-betreuer-geldern-sexueller-missbrauch-schulkinder-100.html

 

📌👶👶👶Frankfurt nad Mohanem/Fulda – Frankfurtské státní zastupitelství vzneslo obvinění 👹 kněze z diecéze Fulda pro podezření ze zneužívání dětí bez fyzického kontaktu a výroby a držení dětské a mládežnické pornografie. https://www.tag24.de/justiz/missbrauch/pfarrer-42-soll-kinderpornografie-hergestellt-haben-anklage-erhoben-3047384

 

📌👶👶👶80 👹zatčených při zásazích proti pedofilům ve Francii. Jsou to učitelé, školitelé, inženýři. Francouzská kriminální policie zatkla 80 lidí při rozsáhlé razii proti pedofilům. Jeden z podezřelých, pedagog, byl již odsouzen za znásilnění, ale dokázal se vrátit k práci s dětmi pod novou identitou. https://www.welt.de/vermischtes/weltgeschehen/article248971152/Lehrer-Erzieher-Trainer-80-Festnahmen-bei-Razzia-gegen-Paedophile-in-Frankreich.html

 

📌👶👶👶Skotsko: Vězení pro rodiče, kteří zakazují svým dětem měnit pohlaví 👹 🙈

https://derstatus.at/politik/schottland-gefangnis-fur-eltern-die-ihren-kindern-den-geschlechtswechsel-verbieten-1948.html

 

📌👶👶👶„Hildenský podnikatel Eckhard Schmitz byl v březnu 2008 odsouzen krajským soudem v Düsseldorfu k pěti letům vězení – v několika případech za sexuální zneužívání dětí a mládeže. To byl pravděpodobně konec dlouhé řady pedokriminálních trestných činů, které Němec-Američan Eckhard Schmitz se již dopustil […] byly odhaleny v Kalifornii na počátku 80. let. […]

V roce 1998 byl pravděpodobně poprvé v Německu odsouzen na jeden rok a pět měsíců podmínečně za sex s prostitutkami mladšími a staršími 14 let. […]

V roce 2002 se cesta Eckharda Schmitze zkřížila s osobou, jejíž jméno začíná písmeny F a A. V následujícím videu se zaměříme na vyšetřovací spis této osoby, která se narodila v roce 1986.“

https://www.youtube.com/watch?v=XuSAMcOz87I

 

📌POKUD DVA DĚLAJÍ TOTÉŽ, NENÍ TO TOTÉŽ!!! Protože na demonstracích farmářů bylo pár dětí, v médiích se teď hodně křičí, že jde o instrumentalizaci. Pobuřující!

Ale pokud jsou děti nuceny demonstrovat za červeno-zelené cíle účastí na FFF gymnastice ve školních hodinách, musíte se při maturitní zkoušce zabývat klimatickými ideologiemi německé verze Gretel Tuna, pak…je to OK!

Ano, pak jde v konečném důsledku o budoucnost dětí. A svět. Takže je to něco „dobré“.

Současné protesty samozřejmě nemají s budoucností dětí nic společného. Jsou tedy politicky nekorektní a tedy něco „špatného“.

Poznámka: Je zcela v pořádku zneužívat děti pro politické cíle dobrodruhů, pro strach a paniku, propagandu smrtících injekcí, genderové šílenství nebo jako sexuální bytosti. (ironie)

Všechno ostatní je nacistické!

 

📌Vatikán byl držitelem klíče všech armád na Zemi!

https://t.me/absurdnisvet/66347

 

📌 Elon Musk vyjádřil euforii v New York Times: „Je to tak dobrý pocit vlastnit Twitter, budu si kupovat další věci. Například Německo je společnost, která je v současné době vedena velmi nehospodárně, koupím ji a úplně ji transformuji.                                                                                                                           https://twitter.com/nobs1964/status/1745548903217303827?t=V5a3fDq6tr8WLYWl15GT7w&s=19

 

📌🚛🚜🚜🚛🚚 🚧 Překlad:⚠️Vše naplánováno a připraveno přesně systémem! Policie byla zřejmě předem vyškolena na protesty farmářů a na to, jak odemykat traktory, aby prolomily blokády.

Cíle kampaně:

🔹 Odvedení pozornosti od očkovacího zločinu

🔹 Další ničení dodavatelských řetězců a ekonomiky

🔹 Získat čas na pokrok v NWO agendě a digitalizaci

🔹 Řízení pobouření ke zmírnění tlaku

🔹 Dejte lidem naději, že stávky a protesty něco změní k lepšímu

🔹 Způsobit nepokoje

🔹 Zvyšte naději na novou vládu (CDU anebo AFD), která navrhne, že se něco zlepší, ale tyto strany 100% slouží stejným psychopatům

https://t.me/absurdnisvet/66350

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *