, ,

Ľubomíra Bačíková, 10.02.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

10.02.2024: Ranní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

❤️ „Zapomeňte na všechno, co jste slyšeli o prvním dojmu. Mnohem důležitější je poslední dojem. Ten si totiž budou všichni pamatovat.“ – Liz Danzico

 

📌9.2.2024: ➡️ „ROZHOVOR CARLSON – PUTIN. VŠICHNI Z NĚJ CITUJÍ, NA PL.CZ MÁTE VŠECHNO“.

Americký novinář Tucker Carlson avizoval svůj rozhovor s Vladimírem Putinem jako historicky přelomový. Jeho odpůrci v USA naopak uvažují, zda na něj nepoužít legislativu proti špionáži. Od úterka, kdy rozhovor ohlásil, byl velmi očekávanou záležitostí, které se diváci dočkali v noci na pátek. Od té chvíle je široce komentován a jsou z něj vybírány různé výňatky. ParlamentníListy.cz zaznamenávají celý jeho průběh.

 

Ruský prezident Vladimir Purin v Kremlu usedl naproti publicistovi Tuckeru Carlsonovi a vyložil mu svůj pohled na dějiny, jehož prostřednictvím vysvětloval napadení sousední Ukrajiny, které nařídil 24. února 2022. Odpověděl mimo jiné na otázku, proč s útokem čekal „tak dlouho“ a zdůraznil, že Rusko tuto válku nemůže prohrát. Promluvil o americké politice, která z jeho pohledu zahnala Rusko do kouta. Rusko, které prý po léta chtělo s USA spolupracovat.

 

Publicista Tucker Carlson se ještě před začátkem interview pokusil na sociální síti X vysvětlit, proč jej vlastně pořídil.

 

„Je to naše práce. Pracujeme v novinařině, je naší povinností lidi informovat,“ vysvětlil. Dva roky ukrajinské války podle něj překreslily dosavadní svět, ale američtí občané se o tom ještě nedozvěděli. „Opravdu nemají tušení, co se v tomto regionu odehrává,“ obává se.

 

Z interview se strůjcem války proti Ukrajině totiž sklidil nemalou porci kritiky. Chtěl dát Putinovi prostor se vyjádřit a ruský prezident jej využil k historickému exkurzu až do 9. století, na kterém vystavěl konstrukci vysvětlující, proč bylo 24. února 2022 třeba napadnout sousední stát. Ukrajina je podle něj nedílnou součástí Ruska. To několikrát zopakoval i ve dvouhodinovém rozhovoru s Carlsonem.

 

„Když dovolíte, dám vám během půl minutky či minuty určitý historický základ,“ začal Putin. A ona „půlminuta“ se protáhla prakticky na hodinu. Vrátil se do roku 862, kdy se podle něj začala odvíjet historie ruského státního útvaru. Tehdy dorazil do oblasti Novgorodu Skandinávec Rurik, na pozvání zdejších lidí, aby jim vládl. A on jim vládl. A mezitím došel až do Kyjeva. „Rusko mělo dvě mocenská centra – Kyjev a Novgorod,“ pravil Putin. Carlsonovi sdělil, že zpočátku jednotná státní moc se rozdrobila mezi Rurikovy potomky a když do Kyjeva a dalších měst dorazili Mongolové, takto rozdrobené síly snadno porazili.

 

Po chvíli se znovu vrátil na Ukrajinu a konstatoval, že Američané se neustále vměšovali do tamního vývoje a Rusové tomu po dlouhá léta jen přihlíželi. Putin konstatoval, že šlo mimo jiné o aktivity americké CIA, která odmítala uznat výsledky ukrajinských voleb a neustále se snažila přetvořit politickou situaci k obrazu svému. A v roce 2008 NATO otevřelo dveře Ukrajině.

 

Poté v roce 2014 Ukrajinci napadli své spoluobčany v Doněcku. Putin je o tom přesvědčen. „Využili letadla a dělostřelectvo proti civilistům,“ zdůraznil Putin. „Existují videa zachycující letadla útočící na Doněck. Tehdy oni spustili velkou vojenskou operaci.“ Podle Putina k ní došlo i proto, že pár let před tím NATO otevřelo dveře Ukrajině. Ale tentokrát už Rusové nemohli jen tak přihlížet, protože vojenská akce vlády v Kyjevě už ohrožovala Rusko samotné a ohrožovala lidi na Donbase, lidi spřátelené s Ruskem. „Americká politika nás dotlačila k liniím, které už jsme nemohli překročit, protože to ohrožovalo samotné Rusko,“ nechal se slyšet Putin. „Ukrajina vyprovokovala ten konflikt,“ zdůraznil ještě.

 

Konstatoval též, že kdyby nebylo revoluce na Majdanu, „Rusko by nehnulo ani prstem. Putin je přesvědčen, že ruské impérium bylo vždy velmi tolerantní ve vztahu ke všem svým součástem, a i ve věcech víry. V tom je podle Putina ruská síla. V toleranci v rámci celého impéria, které je vnímáno jako matka všech národů žijících na území impéria. Proto je vztah k ruskému impériu tak silný na celém území ruské říše. Putin je o tom přesvědčen.

 

Pokud jde o současnost, Putin má jasno, že bylo třeba chránit lidi na Donbase. Před vládou v Kyjevě.

 

Západ je podle něj mnohem pragmatičtější v těchto věcech, zatímco Rusové víc cítí tuto lásku k vlasti.

 

„Zavázali jsme se respektovat hranice republik. Ale nezavázali jsme se, že budeme přihlížet expanzi NATO. Nikdy jsme nesouhlasili s tím, že by Ukrajina mohla být v NATO. Nikdy jsme nesouhlasili, aby tam vznikly základny NATO. Bez konzultace s námi,“ zlobil se Putin.

 

A k dovršení všeho zlého začalo nové ukrajinské vedení dávat najevo, že neuvede v život tzv. Minské dohody, které měly zajistit autonomii Donbasu. A to byl pro Putina další důvod zasáhnout. A zastavit to, co z Putinova pohledu páchali Ukrajinci na Donbase. „To oni v roce 2014 začali válku. Naším cílem je tuto válku ukončit,“ zdůraznil Putin. „To vláda v Kyjevě, vláda plně kontrolovaná Spojenými státy, oznámila, že nebude naplňovat Minské dohody,“ zaznělo také ze strany Putina.

 

Jedním z ruských cílů je denacifikovat Ukrajinu, což podle Putina znamená dosáhnout zákazu všech pronacistických hnutí na Ukrajině. Když totiž Ukrajinci začali budovat své národní povědomí, začali se odvolávat i na kolaboraci s Hitlerem. A toto podle Putina musí přestat. Jestli chtějí tvrdit, že nejsou Rusové, že jsou jiný národ, tak fajn, ať si to tvrdí, ale ne na nacisitických základech,“ zdůraznil Putin.

 

Poté se Putin vrátil k návštěvě ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského v Kanadě, kde na půdě tamního parlamentu vystoupil také ukrajinský nacistický veterán bojující proti Sovětům. I na něm je podle Putina vidět, že se Ukrajina neodpoutala od své nacistické minulosti a musí to udělat. „Neonacismus musí být zakázán i v ukrajinské legislativě,“ pravil Putin. Až se to stane, bude Ukrajina moderním státem. Dokud se toto nestane, Rusové prý nemají s kým vést dialog.

 

Potom prý stačí, aby Západ v čele se Spojenými státy přestal Ukrajině posílat zbraně. „Pak nastane konec války během pár týdnů,“ ujistil diváky Putin.

 

Rusko je prý připraveno vést s Ukrajinou jednání, ale z Putinova pohledu je kdosi na Západě, zmínil např. britského expremiéra Borise Johnsona, stále přesvědčen, že válčit proti Rusku bude výhodnější.

 

Carlson v jednu chvíli položil Putinovi otázku: „Dokážete si představit situaci, za které byste poslal armádu do Polska?“

 

A Putin odvětil, že by tak učinil v jednom jediném případě. „Pokud by Polsko zaútočilo na Rusko. Jinak nemáme v Polsku, v Litvě, ani jinde žádné zájmy. Tak proč bychom to dělali?“ ptal se.

 

Rusko se podle něj snaží vyhnout globální válce, která by znamenala hrozbu pro celé lidstvo. Rusko se podle Putina jen brání snahám Západu udržet Ruskou federaci co nejslabší. Přitom Američané by podle něj udělali lépe, kdyby se starali o své vlastní věci. O neklid na vlastních hranicích. O svůj obří dluh a o další věci. Zkrátka a dobře, Američané by podle Putina měli respektovat ruské zájmy a měli by s Rusy jednat o vyřešení situace na Ukrajině.

 

Putin zmínil i zastavení projektu Nord Stream 2 a exploze na dně moře u plynovodu Nord Streram 1. „Je třeba si položit 2 otázky. Komu to prospělo? A kdo měl prostředky, aby to mohl provést?“ položil dvě otázky Putin.

 

Konstatoval také, že Američané sami oslabují svou pozici vůči Rusku, když cestou sankcí nutí Rusko hledat ekonomické alternativy ve spolupráci s Čínou a ve využívání čínského jüanu tam, kde dříve dominoval americký dolar.

 

S čínskou stranou dnes spolupracuje i Evropa a v určité míře také Spojené státy. A samotnou ruskou ekonomiku západní sankce posílily. Daly jí prostor posílit. Západ vyvíjí na Rusko další a další tlak. „Otevření dveří Ukrajině do NATO, to byl další tlak. Proč se to děje?“ ptal Putin a kroutil hlavou. Zvlášť, když je podle něj patrné, že z celosvětového hlediska Spojené státy oslabují a svět se změnil v multipolární.

 

Než se rozloučil s diváky, Putin znovu zopakoval, že je připraven jednat, ale míč je podle něj na straně Západu, který má Ukrajinu pod kontrolou. Stejně tak vyjádřil přesvědčení, že vztahy mezi Rusy a Ukrajinci se jednoho dne vyléčí.

 

zdroj: https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Rozhovor-Carlson-Putin-Vsichni-z-nej-cituji-na-PL-cz-mate-vsechno-750437

všechny důležité informace najdete tady: https://www.volnyblog.news

 

📢  Pro osvěžení faktů dějin a historie proč se Rusko zlobí:

 

👉 Vlajka ruského cara 👆🏻 (Car znamená císař) Jak můžete vidět níže, německá císařská vlajka 👇🏻 byla velmi podobná. V té době byli Němci a západní Rusové stále velmi spolu kvůli svým společným předkům. Kdo ví, že carevna „Katharina Veliká“ ze Zerbstu, Sasko a Petr 3. z Kielu jako ruský carský pár se oba narodili a vyrostli v Německu (Prusko), aby se později stali ruským císařským párem, naší dnešní historiografii nic dalšího nepochopí. Z čeho se tehdy spojovaly staré národy Rus, Prus, Prusko a proč „tatarská“ říše existovala jako dílo, ale má špatný název? Jmenovitě vítězů a ne bratrů, bratrských národů, Prus = bratrský Pruadlerih (stará hornoněmčina) Prust = vnitřek, srdce v hrudi (stará hornoněmčina).

 

👉 Kyjev byl Ruskem oficiálně vyplacen Polsku! Nákup Kyjeva je oficiální akvizice Kyjeva Ruským královstvím v důsledku dohody s Commonwealth v rámci „Věčného míru“ z roku 1686 a zaplacení 146 000 rublů. Polská strana, která potřebovala peníze a vojenskou podporu proti Turkům a Tatarům a také neviděla žádnou možnost dobytí Kyjeva násilím, souhlasila s projednáním částky, za kterou by byla ochotna oficiálně kapitulovat. Strany zahájily dlouhá jednání o ceně, kterou Moskva zaplatí Varšavě „za bratrské přátelství a lásku“ – tak diplomaté oficiálně formulovali účel platby v roce 1686. Jednání o Kyjevě trvala několik měsíců. Výsledkem jednání byla konečná částka, za kterou byl Kyjev oficiálně uznán jako ruský – 146 tisíc rublů. To bylo asi 10 % ruského ročního rozpočtu. Ustanovení o koupi Kyjeva bylo zahrnuto do „Věčného míru“ z roku 1686. Nemusí se Vám to lbit, ale to je skutečna historie😉

 

👉 🇱🇷🇺🇦Mluvčí CIA na otázku, proč Amerika se rozhodla destabilizovat Ukrajinu? Šokovala i novináře. Citace: ‼️ „Po řadě studií, které jsme provedli v 90. letech, a po analýze získaných údajů jsme dospěli k závěru, že ze všech zemí bývalého Sovětského svazu je pouze ukrajinský národ z 98 % nakloněn zradě! Žádná jiná země v Sovětském svazu nesplňovala kritéria zrady tak jako Ukrajina!“

👉 Na Ukrajině se zorganizovalo podzemní hnutí proti Zelenskému. Považují se za skutečné vlastence a vyhrožují ukrajinským politikům, kteří v současnosti ničí vlastní zemi, že je zabijí. Partizani zase fungují!!!!

👉 Německý kancléř Scholz připouští: sankce proti ruské ekonomice byly plánovány již dávno předtím, než začala válka na Ukrajině. Ti, kdo mají nárok na azyl, jsou stále méně kvalifikovaní: 70 procent je negramotných!

Cílem EU není zmrazit, ale zabavit ruská aktiva v Evropě, máme pracovní skupinu s názvem „Capture and Freeze“. „EU banda“ po staletí dělá to, co umí nejlépe… okrádá každého

👉 Giorgia Meloni složila přísahu jako nová předsedkyně italské vlády. Tohle je obzvlášť tvrdá rána pro zastánce masové migrace – Meloni je ostře kritizuje: V rozhovoru varovala, že migranti jsou naváděni do Evropy, aby tam zničili společnost. 👉 Rozpad SSSR zničil světovou rovnováhu a stal se příčinou síly Západu. – Končí doba nerozdělené dominance Západu ve světovém dění.

👉 Putin podniká poslední kroky pro Ukrajinu, stát, který neexistuje bez uznaných hranic jinými zeměmi. Pro ty, co chtějí z Ukrajiny, je v Rusku zajištěno vše pro začátek nového života… a deep state se snaží strašit jadernými bombami, WWIII atd.

👉 Opravdu jim stále věříte? Rozpad SSSR zničil světovou rovnováhu a stal se příčinou síly Západu. Končí doba nerozdělené dominance Západu ve světovém dění.

👉 Merkel: Minské dohody z roku 2014 byly pokusem dát Ukrajině čas. Využili tento čas k posílení. Jak jsme viděli v bojích o Debalcevo v roce 2015, Rusko tehdy klidně mohlo vyhrát. A velmi pochybuji, že země NATO mohly tehdy udělat pro pomoc Ukrajině tolik jako nyní, Angela Merkelová, 7. prosince 2022.

Už jsem informovala, že Merkelová dala „čas“ a ve kterém otevřeně řekla, že Minská dohoda by nikdy neměla být realizována. Sloužila pouze k tomu, aby získala Ukrajině čas a vyzbrojil ji a připravit ji na válku s Ruskem. Výrok Merkelové byl geopolitickou senzací, kterou německá média z velké části ignorovala. Podrobnosti, včetně odkazu na rozhovor s Merkelovou, Reakce v Rusku, protože výrok Merkelové byl předmětem čtvrtečních večerních zpráv v ruské televizi.

naleznete zde👉https://www.anti-spiegel.ru/2022/russisches-aussenministerium-merkel-muss-vor-ein-tribunal/

https://de.rt.com/meinung/156680-voelkerrecht-war-ihr-egal-merkel/

👉 Porošenko: Použil jsem „Minské dohody“ k vytvoření ukrajinských ozbrojených sil a výcviku ukrajinské armády za 4,5 roku s NATO, listopad 2022. To je vše, co je třeba vědět o možnosti „dohody“ s USA a Evropou. Zatímco Rusko souhlasilo s Minskými dohodami, USA a NATO se dohodly na pumpování zbraní na Ukrajinu. Ze začátku nebyl nikdo ochoten problém vyřešit mírovou cestou nebo vyjednávat. : Minská dohoda. Ruské ministerstvo zahraničí: Merkelová musí předstoupit před „tribunál. Angela Merkelová v rozhovoru otevřeně přiznala, že Západ a Kyjev nikdy neměly v úmyslu Minskou dohodu implementovat. Reakce z Ruska jsou více než jasné. Nezajímalo ji mezinárodní právo

https://de.rt.com/meinung/156680-voelkerrecht-war-ihr-egal-merkel/

👉 Ruské ministerstvo zahraničí: Merkelová musí předstoupit před „tribunál. Angela Merkelová v rozhovoru otevřeně přiznala, že Západ a Kyjev nikdy neměly v úmyslu Minskou dohodu implementovat. Reakce z Ruska jsou více než jasné. Nezajímalo ji mezinárodní právo. Merkelová dala „čas“ a ve kterém otevřeně řekla, že minská dohoda by nikdy neměla být realizována. Sloužila pouze k tomu, aby získala Ukrajině čas a vyzbrojil ji a připravit ji na válku s Ruskem. Rusko mělo podle Vladimira Putina zahájit operaci na Ukrajině dříve, ale doufalo, že dosáhne dohody v rámci Minsku-2.

 

➡️ „Cílem bylo rozšíření moci Západu a zadržení Ruska.“ Mír v Evropě tedy nebyl cílem politiky bývalé kancléřky, i když se to tak mělo prosťáčkům jevit. Nachytala zjevně i Putina. Merkelová vědomě demaskuje všechny řeči o řádu založeném na pravidlech a zahraniční politice založené na hodnotách, a to své vlastní i nástupnické vlády a ukazuje, čím tato politika je a byla – propagandistickou lží pro domácí publikum. Není to o pravidlech, není to o pořádku ani diplomacii, je to jen o moci a právech nejsilnějších. Německo je zpět v čele pelotonu, pokud jde o ničení mezinárodního řádu. Gert Ewen Ungar píše dále: „Vyjádření Merkelové k Ukrajině dává všem jasně najevo, že Německo není důvěryhodným partnerem. Německé záruky nestojí ani za papír, na kterém jsou napsána. Na německé slovo se nelze spolehnout. Merkelová odjela do Minsku s úmyslem porušit a sabotovat dohodu, která měla na Ukrajinu přinést mír. Merkelové vláda záměrně porušila mezinárodní právo a eskalovala válku v Evropě. Sabotovala pokus o udržení a vytvoření míru v Evropě. Válka byla jejich skutečným zájmem. Cílem bylo získat čas na přezbrojení Ukrajiny.

👉 V Rusku slova bývalé kancléřky zazněla jasně. Kancléřce nikdy nešlo o mír, ale o přípravu na válku. Pro ty, kteří Putina vždy kritizovali za jeho váhavost a důvěru v ochotu Západu vyjednávat, je to voda na jejich mlýn. A sám Putin nyní přiznává, že bylo chybou čekat po vypuknutí občanské války na východní Ukrajině a spoléhat na jednání se Západem.

👉 Státní duma mu dala mandát, aby zasáhl. To, že vojenská intervence nezačala v roce 2014, byla pouze zásluha ruského prezidenta. Důvěřoval Západu, a jak jasně ukazují slova Merkelové, byl podveden. Mír byl Putinovým zájmem, ale nebyl zájmem jeho západních protějšků.

👉 V Německu je toto téma značně opomíjeno. Pokud je vůbec zaznamenáno, je nonšalantně smeteno ze stolu s obvyklým gestem německé arogance. Protože byste museli přepsat historii posledních let, alespoň tu, která se vypráví v Německu. Především by člověk musel hodit přes palubu domnělé německé jistoty. Ne, nebyla to jen brutální ruská útočná válka bez jakéhokoli předchozího upozornění. Ne, Německo tentokrát není na správné straně historie.

👉 Kdo si myslel, že se Německo zapíše do historických knih jinak než po roce 1918 nebo 1945, mýlil se. Merkelová to říká jasně: I tentokrát nese odpovědnost za tuto válku Německo. Merkelové slova odrážejí hlubokou neschopnost Německa poučit se z vlastní historie.“

Tolik komentář Gerta Ewena Ungara.

👉 Německo, tvé druhé jméno je lež. Putin si může jen hořce připomínat citát Lva Tolstého – Nevěřte slovům, ani svým, ani cizím – věřte jen svým i cizím skutkům.

👉 Angela Merkelová, zvaná svými „poddanými“ láskyplně „Mutti“ i když bezdětná, připravila tedy Německu i Evropě opravdu hodnotnou budoucnost. Nejenže přivedla do Evropy statisíce ilegálních migrantů, což nese své hořké plody přes všechny bohulibé kecy o zdařilé integraci, ale provedla i veškeré přípravy na nový Drang nach Osten. Tedy velkou válku, v pořadí třetí světovou.

👉 Putin: Já ho obdivuju, jako velkého politika, státníka i diplomata s nekonečnou trpělivosti! V USA vzniklo WEF, kde jsou multimiliardáři, kteří řídí svět a připravoval 200 let podmanění světa, posledních 70 hodně intenzívně. Založili Evropskou unii, kdy nabírali postkomunistické státy do ní. Plán byl, co nejblíž se dostat k hranicím Ruska, kterou nedobil Napoleon, ani podporovaný USA- Hitler. Celá léta vyvolávali podvody války, kde umírali miliony lidí a vesele se vraždilo, což za 2. světové války, neminulo ani naše předky! V cestě stála ještě jenom UA. ALE! Kyjev byl Ruskem oficiálně vyplacen Polsku! Nákup Kyjeva je oficiální akvizice Kyjeva Ruským královstvím v důsledku dohody s Commonwe-alth v rámci „Věčného míru“ z roku 1686 a zaplacení 146 000 rublů. Polská strana, která potřebovala peníze a vojenskou podporu proti Turkům a Tatarům a také neviděla žádnou možnost dobytí Kyjeva násilím, souhlasila s projednáním částky, za kterou by byla ochotna oficiálně kapitulovat. Strany zahájily dlouhá jednání o ceně, kterou Moskva zaplatí Varšavě „za bratrské přátelství a lásku“ – tak diplomaté oficiálně formulovali účel platby v roce 1686. Jednání o Kyjevě trvala několik měsíců. Výsledkem jednání byla konečná částka, za kterou byl Kyjev oficiálně uznán jako ruský – 146 tisíc rublů. To bylo asi 10 % ruského ročního rozpočtu. Ustanovení o koupi Kyjeva bylo zahrnuto do „Věčného míru“ z roku 1686.

 

➡️USA, EU A UKRAJINSKÁ IGNORACE TZV. MINSKÝCH DOHOD.

Od přijetí tzv. Minských dohod uplynulo v únoru 2020 již pět let. Dosud nebyl splněn jediný bod těchto „Minských dohod“.

👉 „Jaké body obsahovaly tzv. Minské dohody?‼️‼️‼️

🔹 1. Okamžité příměří: ❌Nesplněno Ukrajinou.

🔹 2. Stažení těžkých zbraní: ❌Nesplněno Ukrajinou.

🔹 3. Monitorování OBSE: ❌Plnění bráněno Ukrajinou.

🔹 4. Zvláštní režim v Donbasu: ❌ Nesplněno Ukrajinou.

🔹 5. Amnestie: ❌Nesplněno Ukrajinou.

🔹 6. Výměna zajatců: ❌Nesplněno Ukrajinou.

🔹 7. Humanitární pomoc: ❌Plnění bráněno Ukrajinou.

🔹 8. Penze a daně: ❌Nesplněno Ukrajinou.

🔹 9. Kontrola hranice: ❌Nelze splnit, protože nebyly Ukrajinou splněny předchozí body.

🔹 10. Odchod zahraničních vojsk: ❌Nelze splnit, protože nebyly Ukrajinou splněny předchozí body.

🔹 11. Ústavní reforma: ❌Nelze splnit, protože nebyly Ukrajinou splněny předchozí body.

🔹 12. Volby: ❌Nelze splnit, protože nebyly Ukrajinou splněny předchozí body.

🔹 13. Kontaktní skupina: ❌Plnění bráněno Ukrajinou.

„MÍROTVŮRCE“ ZELENSKIJ A „GARANTI“ MINSKÝCH DOHOD“:

👉 Garanty tzv. „Minských dohod“ se staly při jejich podepsání 12. 2. 2015 Rusko, Německo a Francie‼️‼️ ODSOUZENÍ ZA BOJ PROTI FAŠISMU.

 

➡️ Potřebovali Minské dohody, aby získali těch 4,5 roku na výcvik ukrajinských ozbrojených sil, budování ekonomiky a výcvik ukrajinské armády společně s NATO, aby se vytvořily nejlepší ozbrojené síly ve východní Evropě, vycvičené podle standardů NATO.“ První minská dohoda měla na východě Ukrajiny zajistit klid zbraní, jenže smlouva selhala a státníci se proto sjeli do Minsku, aby podepsali druhou verzi dohody. Druhou minskou dohodu podpisem stvrdili v únoru roku 2015 zástupci Ukrajiny, Ruska, Francie, Německa, separatistů a Organizace pro bezpeč-nost a spolupráci v Evropě, jejíž součástí jsou i USA. Všechny zúčastněné strany se shodly na následujících podmínkách:

🔹 1. Okamžitý klid zbraní.

🔹 2. Z linie dotyku ukrajinští i proruští vojáci odvezou těžkou vojenskou techniku.

🔹 3. Z oblasti se stáhnou všechny zahraniční jednotky.

🔹 4. Kyjev politickou reformou zajistí regionům v Donbasu určitou autonomii. Biden znovu varoval před invazí. Moskva vyhostila diplomata USA a naléhá na NATO.

👉 17. února 2022: Významový problém dohody ale spočívá v tom, že text ani jednou nezmiňuje roli Ruska v celém konfliktu. USA upozornily, že Rusko může mít u hranic země až 190 tisíc vojáků. Ještě na konci ledna to přitom bylo 100 tisíc mužů.)

👉 31.12.2022: Snaha získat Kyjevu čas pomocí Minských dohod je „výrazem zrady“ Prohlášení bývalé německé kancléřky Angely Merkelové a bývalého francouzského prezidenta Francoise Hollanda o snaze poskytnout Kyjevu čas na přípravu nového konfliktu pomocí minských dohod jsou „výrazem zrady“, řekl zástupce mluvčího Rady federace Konstantin Kosačev.

👉 „Přiznání Merkelové a Hollanda jsou „výrazem zrady“ Jihovýchod tehdejší Ukrajiny byl zpočátku Západem zrazen, navzdory verbálnímu pozlátku, které ho obklopovalo,“ napsal Kosačev ve svém kanálu Telegram. Cenou za tuto zradu byly tisíce životů během posledních osmi let ukrajinské občanské války. Politik také řekl, že pro Západ se integrita Ukrajiny scvrkává na kontrolu nad územími. 👉 B. Clinton: „Cílem NATA v budoucnosti je nasadit mírové síly v regionech etnických konfliktů a hraničních sporů od Atlantického oceánu po pohoří Ural.“

🔹 Směrnice prezidenta USA Clintona č. 13. února 1992 👉 „Na přivedení Jelcina k moci jsme utratili mnoho miliard dolarů, ale vyplatilo se nám to víc, než jsme očekávali: vyřadili jsme politického konkurenta – Rusko ze světové politiky a za zanedbatelné ceny jsme z Ruska odčerpali 20-tisíc tun mědi, 15-tisíc tun hliníku, 2 tisíc tun cézia, berýlia, stroncia a mnohé další suroviny. „Zisk“ pro USA za přivedení Jelcina k moci byl víc jak 5700 %. To se ještě nikdy v historii nestalo!“ (B. Clinton „O stavu země“ ze 7. února 1997).

👉 G. Kissinger: „Kolaps Sovětského svazu je bezpochyby nejdůležitější událostí naší doby a Bushova administrativa prokázala úžasné schopnosti ve svém přístupu k tomuto problému… 👉 „Musí být upřednostněn chaos a občanská válka v Rusku před tendencí umožnit mu sjednocení do jediného, silného, centralizovaného státu.“

👉 Britský premiér John Major: „Úlohou Ruska po prohrané studené válce je poskytnout zdroje prosperujícím zemím. Ale na to jim stačí jen pár miliónů lidí.“

👉 Margaret Thatcherová: „Na území Ruska je ekonomicky opodstatněné nechat žít 15 miliónů lidí, kteří budou sloužit na těžbu ropy a plynu, případně v dolech jako otroci“. BEZE STUDU OTEVŘENĚ HOVOŘÍ O VYVRAŽDĚNÍ SLOVANŮ‼️‼️‼️

👉 Poradce prezidenta USA Zbigniewa Brzezinského: „Čím menší bude populace na tomto území (SSSR a Rusko), tím úspěšnější bude jeho rozvoj pro cíle Západu.“

„Slovani – Rusové, Bělorusové, Ukrajinci – jsou nejvzdorovitějšími národy na světe. Je možné je zničit, ale ne je dobýt. Proto je třeba toto semínko definitivně zlikvidovat. Hitler byl hloupý chlapec, dělal vše otevřeně. My nebudeme zanechávat stopy.“

👉 Soros: „Potřebujeme Ukrajinu JAKO TORPÉDO VE VÁLCE S RUSKEM.

👉 Mluvčí CIA na otázku, proč Amerika se rozhodla destabilizovat Ukrajinu? Šokovala i novináře.

Citace: „Po řadě studií, které jsme provedli v 90. letech, a po analýze získaných údajů jsme dospěli k závěru, že ze všech zemí bývalého Sovětského svazu je pouze ukrajinský národ z 98 % nakloněn zradě! Žádná jiná země v Sovětském svazu nesplňovala kritéria zrady tak jako Ukrajina! „Na Ukrajině se zorganizovalo pod-zemní hnutí proti Zelenskému a jeho Banděrovcům. Považují se za skutečné vlastence a vyhrožují ukrajinským politikům, kteří v současnosti ničí vlastní zemi, že je zabíjí partizány. Víme jaké aktivity má Fialy synovec už léta na UA a proč jim on sám pomáhá z našich peněz. A celá vláda jede v jejich šílených plánech – WEF. Začali do světa pašovat drogy, LSD.

 

➡️11.12.2022, autor článku Tania píše: „Vy, kteří jste při pádu Berlínské zdi slíbili Rusku, že NATO se nerozšíří ani o centimetr, a dotáhli jste ho, vaše NATO – north atlantic terrorist organisation – rovnou do náruče Ruska navzdory svým slibům a dohodám. Vy hovoříte o demokracii, míru a válečných zločinech v Rusku? Celou Evropu jste zaplnili perskými raketami a řízenými střelami obklopujícími Rusko, toto vám nevadí, vy super moralisté? Vy jste nedodrželi žádnou z podmínek minské dohody, zatímco Rusko je všechny dodrželo. Vedete život darebáků a pokrytců. Dokonce i Hitlera financovali vaše vlastní nadnárodní společnosti ho a udělali z něj netvora. Takže do skládačky vám chyběla už jen Ukrajina, aby dokončila smyčku NATO kolem Ruska, aby ho utopila. Putin vás od roku 2009 varuje, že Ukrajina je červená čára. V roce 2014 jste převratem, který jste VY sami vyvolali, sesadili Janukovyče, zvoleného prezidenta, použili jste nacistické a fašistické prapory na vyvraždění lidí a dosadili jste loutkovou vládu, aby připravila zemi na členství v NATO a EU. Mluvíte o demokracii a invazích v nezávislých státech? Dnešní Rusko, kdyby chtělo, za půl dne udělalo z celé Ukrajiny trávník. Ale o to mu vůbec nejde. Nechce zabíjet, obyčejné lidi. Ukrajinci a Rusové jsou bratrské národy. A to je nakonec ta největší tragédie. Dodnes nemluvíte pravdu, vy mizerní lháři. Využíváte bolest ukrajinského, ale i ruského lidu a zavádíte svět. Ano. Rusko má pravdu. Toto je pravda. Varovalo, křičelo, žádalo, abyste mu už neutahovali smyčku kolem krku. OSM LET OBČANSKÉ VÁLKY NA DONBASE – část 1- 4 na internetu odstraněno. Proč asi????!!!!!!!!

 

 

➡️První Minská dohoda měla na východě Ukrajiny zajistit klid zbraní, jenže smlouva selhala a státníci se proto sjeli do Minsku, aby podepsali druhou verzi dohody. Druhou minskou dohodu podpisem stvrdili v únoru roku 2015 zástupci Ukrajiny, Ruska, Francie, Německa, separatistů a Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, jejíž součástí jsou i USA. Všechny zúčastněné strany se shodly na následujících podmínkách:

🔹 1. Okamžitý klid zbraní.

🔹 2. Z linie dotyku ukrajinští i proruští vojáci odvezou těžkou vojenskou techniku.

🔹 3. Z oblasti se stáhnou všechny zahraniční jednotky.

🔹 4. Kyjev politickou reformou zajistí regionům v Donbasu určitou autonomii.

K tématu: Biden znovu varoval před invazí. Moskva vyhostila diplomata USA a naléhá na NATO. 17. února 2022. Významový problém dohody ale spočívá v tom, že text ani jednou nezmiňuje roli Ruska v celém konfliktu. A tak, ačkoli Moskva reálně podporuje proruské separatisty na východě Ukrajiny, na základě smlouvy se může tvářit jako pouhý pozorovatel. Ukrajinské i proruské jednotky se během posledních let vzájemně několikrát obviňovaly z porušování Minských dohod. Tyto hlasy o nefunkční smlouvě během probíhající krize ještě zesílily. Strany sporu se obviňují především z porušování klidu zbraní. Podle proruských separatistů pak Kyjev nerespektuje autonomii části Donbasu. Potíž je v tom, že Minská dohoda formuluje potřebu samostatnosti regionu velmi vágně. Nikdo kromě Ruska totiž existenci Doněcké a Luhanské lidové republiky neuznává, dohoda ale přesto volá po určité autonomii oblastí, na kterých se samozvané frakce nacházejí. Atmosféra na východě Ukrajiny mezitím houstne. USA upozornily, že Rusko může mít u hranic země až 190 tisíc vojáků. Ještě na konci ledna to přitom bylo 100 tisíc mužů.)  Deagle je záhadou v bdělých kruzích od roku 2014, protože předpovídal stovky milionů úmrtí po celém světě a snížení HDP na polovinu.“ V roce 2014 představil YouTuber Mythen Metzger následující video s názvem: MILIONY MRTVYCH DO ROKU 2025. Deagle – Děsivá prognóza.

👉 31.12.2022: Snaha získat Kyjevu čas pomocí minských dohod je „výrazem zrady“ Prohlášení bývalé německé kancléřky Angely Merkelové a bývalého francouzského prezidenta Francoise Hollanda o snaze poskytnout Kyjevu čas na přípravu nového konfliktu pomocí Minských dohod jsou „výrazem zrady“, řekl zástupce mluvčího Rady federace Konstantin Kosačev. „Přiznání Merkelové a Hollanda jsou „výrazem zrady“ Jihovýchod tehdejší Ukrajiny byl zpočátku Západem zrazen, navzdory verbálnímu pozlátku, které ho obklopovalo,“ napsal Kosačev ve svém kanálu Telegram. Cenou za tuto zradu byly tisíce životů během posledních osmi let ukrajinské občanské války. Politik také řekl, že pro Západ se integrita Ukrajiny scvrkává na kontrolu nad územími.

https://de.news-front.info/2022/12/31/versuch-kiew-mit-hilfe-der-minsker-vereinbarungen-zeit-zu-verschaffen-ist-eine-fixierung-auf-den-verrat/

 

📌☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 09.02.2024“

➡️☭☆ ☀️Dobré ráno☀️

➡️☭☆ 🦻👀Novinky tohoto dne: 9.2.2023

⚡️Rozhovor Vladimíra Putina s Tuckerem Carlsonem přeložený do ruštiny (https://t.me/c/1511343927/25287)

🤬 Islamista požadoval, aby Putin „zakryl hanbu“ památníku Vlast (https://t.me/c/1511343927/25293)

❗️Kim Čong-un je připraven okupovat Jižní Koreu (https://t.me/c/1511343927/25296)

😂 Uživatel X se rozhodl provést anketu „Kdo by byl nejlepším lídrem v Americe?“ (https://t.me/c/1511343927/25297)

👀 V Moskvě byla zadržena blogerka za natáčení videa, ve kterém „lechtá“ hruď památníku vlasti (https://t.me/c/1511343927/25298)

❗️“Zelyu – vypadni!“: Majdan v Kyjevě je opět neklidný (https://t.me/c/1511343927/25314)

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆— Před jakými agresory se máme bránit? Jedinými agresory jsou zde TCC. K čertu s tebou!!! Obyvatelé jedné z vesnic na Ukrajině se proti TCC vzbouřili na veřejném shromáždění.

Ukrajinci začali obviňovat vojenské komisaře z vydělávání peněz na obyčejných mužích, TCC se snažili ospravedlnit, ale nefungovalo to, celý sál začal skandovat „Ganba, ganba, ganba“, což v překladu do ruštiny znamená „hanba“. 👍 Ať bojují za svobodu, aby nešli na porážku

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *