, ,

Ľubomíra Bačíková, 07.01.2024, ranní zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

07.01.2024: Ranní zprávy. Každodenní zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

❤️ „Na inspiraci nemůžete čekat. Musíte jí pronásledovat s palicí.“ — Jack London

 

📌DE🚜 Farmáři hodlají v pondělí 8. ledna 2024 zablokovat dopravu po celé republice. V průběhu příštího týdne se zemědělci nespokojení se snížením dotačních dávek chystají pořádat shromáždění a blokovat dálnice. Trasy jsou na mapě

https://t.me/absurdnisvet/65671

 

📌06.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: Přijímají Spojené státy porážku od Hamásu? Žádají veřejnou pomoc pro odhalení peněžních sítí Hamásu za odměnu deset miliónů dolarů…

Týká se to Izraele. To, že chtějí zlikvidovat finanční síť Hammásu, kterou pro Hammás zajišťuji zřejmě oligarchové. USA nabízí 80 milionů rupii, za informace o vnitřní struktuře Hammásu.

Joe Biden: „Pomozte USA spoutat peněžní síť Hammásu a dostanete 10 milionů dolarů.“ Tady vidíte 5 finančních sprostředkovatelů, podle USA údajů, které vede finanční síť Hammásu:

🔹 Abdelbasid Hamza Elhasan Mohamed Khair

🔹 Ahmed Sadu Jahleb

🔹 Amer Kamal Shafir Alshawa

🔹 Muhammad Ahmad Abd-Al Dayim Nasrallah

🔹 Walid Mohamed Mustafa Jadallah

Všechno o 5. finančnících Hammásu, kteří unikají největší mocnosti světa. Vláda USA 5.1.2024 ohlásila odměnu až 10 milionů dolarů za informaci o finanční síti Hammásu. Ministerstvo zahraničí USA hledá informace, aby přerušili Spojené státy finanční síť Hammásu v době intenzifikující se války v Gaze, proti Izraeli.

Informace o nich dle názorů Ministrestva zahraničí USA.

🔹 Amer Kamal Shafir Alshawa – sloužil jako člen rady představenstva v několika společnostech, které mají Portfolio, kde se dají najít investice Hammásu.

🔹 Ahmed Sadu Jahleb – sekretář investičního Portfolia Hammásu. Koordinuje aktivity pro Hammásem kontrolované společnosti.

🔹 Walid Mohamed Mustafa Jadallah – slouží v představenstvu několika investičních společností napojených na Hammás.

🔹 Abdelbasid Hamza Elhasan Mohamed Khair – spravoval několik společností v Hammáském investičním Portfoliu.

🔹 Muhammad Ahmad Abd-Al Dayim Nasrallah – napojen na Iránské společnosti, Zapojen v převodu desítek milionů dolarů pro Hammás.

Ministerstvo zahraničí USA prohlásilo, že jeho cílem je přerušit ty existující finanční mechanizmy teroristické skupiny, teroristického hnutí Hammás. Jakýkoliv zdroj příjmu pro Hammás a jeho zprostředkovatelský mechanizmus financování je potřeba zničit. Informace o největších dárcích pro Hammás a finančních sprostředkovatelích, o finančních institucích zprostředkujících transakce pro Hammás. Informace o byznysech a investicích vlastněných Hammásem, nebo jejich finančníky. Informace o kriminálních schématech, ze kterých finančně profituje Hammás. Ministerstvo zahraničí USA označilo Hammás jako teroristickou organizaci v roce 1997. (TO MNĚ PŘIPADÁ, JAKO ZLODĚJ HONÍ ZLODĚJE, A ŘVE, CHYŤTE ZLODĚJE, NEBO VRAH VRAHA…) V roce 2001 Palestinské hnutí bylo označeno jako globální teroristická organizace Spojenými státy. Nejnovější zátah přichází uprostřed intenzifikující se Izraelsko Hammáské války v pásmu Gazy. Válka vypukla potom, co Hammás provedl překvapivý útok na Izrael, který tam zabil 1.100 lidí. Potom odvetná ofenzíva Izraele v pásmu Gazy zabila zatím přes 22.000 lidí v pásmu Gazy, podle údajů Hammásu.

https://youtu.be/7VuTRvctNww?si=IfwpTOPPCctIlG1K

 

📌06.01.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Plnohodnotná bitva v Rudém moři“: Obávané íránské elitní síly varují Spojenými státy vedenou koalici proti jemenským Hútiům…

Bitva se vším všudy v Rudém moři. Iránské obávané síly varují USA a celou protihutiovskou koalici, kterou Spojené státy slepili dohromady. Irán zpochybňuje celou nepřátelskou námořní přítomnost v Rudém moři. Zůstaňte dál od Rudého moře, velké varování Iránu na adresu USA. Hutijští rebelové obnovili hrozbu k Amerikou vedené koalici. Jednotky islámských revolučních gard zpochybnili nepřátelskou přítomnost a z toho vyplývající napětí v Rudém moři. Bez jmenování USA Iránské revoluční gardě, jejichž šéf prohlásil, že Irán čelí bitvě s nepřítelem se vším všudy, tedy plnohodnotné bitvě. Šéf Iránských elitních sil Hossein Salami vyzval koalici USA, aby zůstala dál, v uctivé vzdálenosti od Rudého moře. Hossein Salami, šéf Iránských revolučních gard: „Dnes čelíme bitvě se vším všudy nepříteli. Potřebujeme bránit naše národní zájmy kamkoliv se rozšíří. Bude to škodlivé pro nepřítele, když bude nalezen blízko a na půlce vzdálenosti. Měli by zůstat pryč od této oblasti, vzdálení od Rudého moře.“ Spojené státy jsou uzamčeny v námořním konfliktu s Iránem podporovaným Hutijskými rebely v Rudém moři. A to potom, co Jemenští rebelové spustili sérii útoků na lodě v Rudém moři. Jako odpověď na Hutijské útoky USA vytvořilo mnohonárodnostní, zásahovou jednotku, zásahové námořní síly. Zásahové, námořní síly chtějí zajistit volnou a bezpečnou plavbu lodí v Rudém moři. Hutijští rebelové spojili tyto útoky na lodě v Rudém moři s Izraelskou válkou v pásmu Gazy. Jemenští rebelové prohlásili, že zacilují jenom na Izrael nějak napojené lodě, které míří do Izraele. Ale několik dalších lodí, které nejsou napojené na Izrael, bylo také zacíleno těmito rebely. Zatím Hutijští představitel varoval národy proti tomu, aby příjmali účast v té Amerikou vedené koalici Spojených států. Mohamed Ali Al- Huthi varoval a vyjádřil hrozbu, že zacílí na ty koaliční země a to přímo v interviu pro BBC. Dále varoval, že země uvnitř té zásahové jednotky vedené USA v Rudém moři neudrží národní bezpečnost. V Jemenu usídlené hnutí také provedlo přinejmenším 23 útoků v Rudém moři.

https://youtu.be/4mXu4DeaJac?si=jRWB29xspzZDMn9f

 

📌💥💥💥💥💥💥💥💥💥06.01.2024, Extra.cz. provládní hlásná trouba, Roman Kirsch: Šándor kritizoval postup Lipavského vůči Kremlu. „Měli jsme Rusy sejmout na půdě OSN, tvrdí.“ 🙈

Šandor: „Česká diplomacie se nekompromisně vypořádala s požadavky Ruska, okupujícího část Ukrajiny, kterou před dvěma roky napadlo a nyní stále pokračuje ve svém ničím nevyprovokované a nesmyslné vojenské agresi. (Nastuduj si Minské dohody, máš velké mezery ve vzdělání!) Rusko chtělo, aby se nás stát zodpovídal z dodávky zbraní pro bránící se napadenou zemi. A naše sebevědomí vytáčí ruské představitelé stále do nepříčetnosti. (Ono to Rusko Ti za chvíli ukáže výšku vašeho neskutečného sebevědomí, kdy budete se snažit najít i myší díru na schovku! A Rusko, aby zrovna z vás bylo nepříčetné, z takových ratlíků, to naopak!!!) podle vyjádření bezpečnostního poradce, generála Andora Šandora pro eExtra.cz by ale bylo lepší „nandat“ to Rusům přímo při zasedání Rady bezpečnosti pro OSN. (Tak proč jste tam zbaběle nejeli, hrdinové v zázemí!!! 31 zemí Aliance NATO, dle vašeho chvástání v zázemí, už vám mělo Rusko ležet u nohou a ne my jsme zruinovaní a Rusko spěje k blahobytu popři VAŠI válce naplnění chamtivostí, pažravosti a zloby Nikde na zahraničních serverech nebyla zmínka na vaši adresu ze strany Ruska, zato vy máte plné huby nenávisti a špíny na Rusko!!!)

„Ján Lipavský ponížil Ruské agresory“. Rusové přišli s neuvěřitelnou stížnosti na Ukrajinu, ale i na Čechy, které obvinili, že jejich zbraně zabíjeli v ruském Bělgorodu. Ruský velvyslanec při OSN si vyžádal mimořádné jednání Rady bezpečnosti OSN a v podstatě trval na předvolání našich zástupců, aby se zpovídali z dodávek zbraní pro bránící se Ukrajinu. (Rusové si tak z vás dělají neskutečné ruské agresory. Kde to vzpomněli, frajere? Nikde nic takového nebylo, ani řádek. V Radě bezpečnosti OCN, kde se to probíralo, ani zmínka v tomhle smyslu na ČR!!! Tak kdo je tedy agresor, Andore??? Já mám dojem, že jsi to právě ty sám, dle toho, co veřejnosti píšeš! Rusko akorát požadovalo VYSVĚTLENÍ, jak se naše rakety dostali na UA, které byli namířené na civilisty a je zabíjeli!!! TO BYL TERORISTICKÝ ÚTOK A CHTĚLI, NA CO MĚLI NÁROK, VYSVĚTLENÍ!!!!!!! Raději piš o té vaši typické, úžasné, bojechtivé ze zázemí, blondýně, která chtěla hned na to zrušení OSN!!! Proč nešel ten ratlík Lipavský na ten Krym na dovolenou? Bál se ZOO, kde by ho tam asi zavřeli? A ukazovali by ho jako parafrázi na Ministra zahraničí)

Informační průjem na Extra.cz od Andora Šándora a redaktora Davida Zápala. Vymývání mozků pokračuje. Jenom upřesňuji, že Československo okupovala v srpnu 1968 vojska Varšavské smlouvy v čele se Sovětským svazem, nikoliv Ruskem. Okupovali nás tedy nejen naši dnešní spojenci v NATO (NDR, Polsko, Maďarsko a Bulharsko), ale rovněž Ukrajina jakožto svazová republika SSSR. Navíc si dovoluji tvrdit, že většina okupačních tanků přijela tehdy z Ukrajiny, protože to do Československa měly zkrátka ze svých stálých posádek nejblíže. A hádejte, které národnosti byl tehdejší nejvyšší sovětský vůdce Brežněv, který k nám ta vojska poslal? No přeci Ukrajinské a s ním i většina členů tehdejšího Politbyra ÚV KSSS (Komunistické strany Sovětského svazu). Právě toto Politbyro rozhodlo o vpádu vojsk do Československa. „Takže nás okupovala spíše Ukrajina než Rusko“, když už chce autor článku „zúžit“ výběr tehdejších okupantů na jednoho… V tomto článku jde tedy o záměrně lhaní a překrucování historie. Nedostáváme se už na úroveň totalitních režimů co do propagandy?

(🤡 Andor Šándor, odborník na otázky bezpečnosti, bývalý voják, generál v záloze a český bezpečnostní poradce, uznávaný odborník na otázky bezpečnosti, hrozby terorismu a krizový management! Narodil se 9. července 1957. Nula na mezinárodním poli!!!  Šandor „GENERÁL V ZÁLOZE?“ by měl vrátit základní škole vysvědčení, protože nemá absolutně nastudované historii a dějiny!!!!! Miluji tyhle typy, kteří negramotnosti, nevzdělanosti dělají ze sebe tupce před celým národem a sami o sobě si myslí, jaké to moudra vypustil do éteru. 😂🤩😁 SSSR, Sovětský svaz, vznikl 30. prosinec 1922 spojením čtyř sovětských socialistických republik. Svazové republiky Sovětského svazu (1956—1990)

✅Arménská SSR

✅Ázerbájdžánská SSR

✅Běloruská SSR

✅Estonská SSR

✅Gruzínská SSR

✅Kazašská SSR

✅Kyrgyzská SSR

✅Lotyšská SSR

✅Litevská SSR

✅Moldavská SSR

➡️➡️➡️Ruská SFSR

✅Tádžická SSR

✅Turkmenská SSR

✅Ukrajinská SSR

✅Uzbecká SSR

„Vždycky bylo, je, a já se domnívám, že i bude, na světě víc lidí hloupých a nevzdělaných, než chytrých a vzdělaných, i když chytrost a vzdělanost nejsou na sobě přímo závislé. Já znám mnoho vzdělaných hlupáků.“ —  Jan Werich)

https://youtu.be/aDcofUtm0R0?si=23GNIe56PQsnWg-t

 

 

📌 6.1.2024: Šokované NATO!!! Rusko útočný vrtulník Ka-52 Show Crazy Ability    Kamov.

Ka-52 „Alligator“ je ruský útočný vrtulník známý pro jeho pokročilá avionika, zbraně a unikátní koaxiální rotorový systém. Když je Ka-52 vybaven neřízenými raketami S-8, stává se a impozantní platforma schopná zasáhnout různé pozemní cíle. V této diskusi se ponoříme do specifikací, možností a vlastnosti Ka-52, se zaměřením na jeho integraci s raketou S-8 Systém.

Sledujte více: Seznamte se s One of the Scary Human Made Missile z Ruska

🔹 Seznamte se s jednou z děsivých lidských slečen…Konečně! USA F testuje smrtící raketu Rapid Dragon

🔹 Konečně! USAF testuje smrtící R…Uvnitř ruského stíhače vzdušné převahy • Su-35 Flanker-E

🔹 Uvnitř ruského boje o vzdušnou převahu…

https://youtu.be/02Yba4E4Rpo?si=f-47eQZPdlXURQe0

 

📌 🇩🇪 NĚMECKO: V německé televizi ZDF odvysílali pravdu o politicích a obětování dětí Molochovi. Tento dokument o sektách a luciferské sektě Bohemiangrowe, zůstal celý pořad jenom na Klar TV a to v několika jazycích. Je tam i s českým dabigem.

 

🍀 Sdílejte s přáteli: @cz24news  https://t.me/absurdnisvet/65683

 

📌 🇺🇳 OSN: Organizace spojených národů a státem prosazovaný feminismus…

Toto video ukazuje, jak Organizace spojených národů podporuje radikální feminismus po celém světě.  Feminismu nejde o rovnoprávnost žen, ale o maskulinitu; ničí biologické spojení mezi muži a ženami a diskriminuje muže.  Je o ničení tradičních rodinných hodnot a přijímání zvrácenosti a dekadence. Je o vytváření prostředí, kde děti mohou být vlastněny státem, protože maminka i tatínek pracují. Pomohl také vytvořit více práv pro programy LGBTQ, které nyní prosazují transgenderismus | transhumanismus pro děti a zbytek lidstva. Feminismus je jen další psychologická operace. 🍀 Sdílejte s přáteli: @cz24news https://t.me/absurdnisvet/65684

 

📌🌍 SVĚT: Každý den s pomocí rodičů a států jsou odebírány děti a „stát“ je vydává na milost a nemilost farmaceutické mafii a proti jejich vůli jsou násilně očkovány za použití teroru a násilí. Děje se to po celém světě, v každé rase, v každém národu, v každé zemi. Tyto bezmocné děti jsou očkovány díky svým neuvědomělým rodičům, kteří věří, že dělají pro své děti jen to dobré. Bohužel si neuvědomují, jaké dříve nebo později následky může očkování mít.🍀 Sdílejte s přáteli: @cz24news

https://t.me/absurdnisvet/65685

 

📌 Z 200 000 profesionálních vojáků, kteří byli v Kyjevě v únoru 2022, byli téměř všichni zabiti nebo zraněni. Uvedl to velitel výcvikové mise NATO Marlow, který už 14 měsíců vede výcvikové velitelství EU pro Ukrajinu v Německu. „Z 200 000 profesionálních vojáků, kteří byli k dispozici v únoru 2022, většina nyní padla nebo byla zraněna. Většina vojáků ukrajinských ozbrojených sil na frontě jsou dnes civilisté nebo v lepším případě záložníci,“ vysvětlil. https://t.me/absurdnisvet/65694

 

📌🔹☭☆Dobré ráno, Rusko! 🇷🇺❤️ Každým dnem jsme blíž k vítězství a naši obránci jsou blíž k rodině!

🔹V Burjatsku bylo vytvořeno velitelství, které má zabránit hrozbám separatismu a nacionalismu. Předsedou ústředí byla jmenována hlava republiky. Šéf Burjatska Alexej Tsydenov podepsal dekret o vytvoření velitelství loni 29. prosince. V současné době tvoří centrálu 26 lidí. Nacionalismus musí být poražen!

🔹Náš hrdina, Denis Silukov. Poručík Silukov organizoval průzkum, díky kterému nacisté utrpěli těžké ztráty, aniž by dosáhli našich pozic.

🔹⚡️⚡️Jurij Podoljaka zveřejnil exkluzivní záběry toho, jak byl dnes ráno zahájen odvetný úder proti Ukrajině po nedávném ostřelování civilistů proti bojovníkům v Belgorodu. Dnes to dostali všichni viníci, v reakci na to zasáhli zvláště důležité cíle v Kyjevě, Charkově a Doněcku. Poprvé byla použita zbraň, která byla vyvíjena od roku 2011. Ruské ozbrojené síly dnes zahájily kompletní očistu a poprvé ji použily, nyní je již nikdo nezastaví. Po jeho použití bylo zaživa upáleno více než 1500 vojáků ukrajinských ozbrojených sil a jsou i tací, kteří se okamžitě vzdali. Hromada ohořelých těl a vybavení NATO. Nedívejte se na ty, kteří jsou obzvláště ovlivnitelní nebo se slabým srdcem. Podívejte se na záběry a komentáře na Yuriho soukromém kanálu. (http://t.me/+EB1uBlNrFodhYTcy)

🔹„Nejdřív vezmeme Krym a později Donbas“. Zahraniční agent Gordon hovořil o strategii ukrajinských ozbrojených sil pro letošní rok.

🤮 – Jaký je to snílek! (https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

 

Rusko (https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)

Navrhněte novinky (https://t.me/russia2bot)  (https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)  Chat (https://t.me/+vLU6C8a-EHg0ODcy)

 

📌 Obavy o nejcennější společnost světa otřásly průmyslem. Technologický sektor čelil protivětru, zatímco akcie Applu klesaly. To svědčí o obavách, které analytici ohledně Applu vyvolali. Poté, co společnost Barclays snížila hodnocení akcií Applu a snížila svůj cenový cíl, zaznamenal technologický gigant minulé úterý pokles hodnoty svých akcií o čtyři procenta a tento pokles pokračoval i následující středu. Snížení ratingu, vyvolané zpomalením prodeje iPhonu 15, vyvolalo mezi analytiky a investory obavy ohledně výhledu prodeje iPhonu 16 a širších prognóz hardwaru.                                                   https://pressefreiheit.rtde.live/international/191900-herabstufung-von-apple-koennte-zu/

 

📌 Newsweek uvádí, že ruští a čínští vědci společně testovali satelitní kvantovou komunikaci, kterou je téměř nemožné hacknout. Komunikace v tomto testu probíhala mezi stanicemi v Moskevské oblasti a poblíž Urumči v Ujgurské autonomní oblasti Sin-ťiang. https://t.me/absurdnisvet/65699

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *