, ,

Ľubomíra Bačíková, 05.02.2024, odpolední zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

05.02.2024: Odpolední zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

📌 3.2.???? 20:15: Kdyby Fiala mluvil upřímně. 🤣🤣🤣🤣👍                     https://fb.watch/q0jbpCRLPK/

 

📌 Pov: Jste Biden na návštěvě Zelenského domu. Kolik se tam válí peněz poslaných z ČR? Ukradené Českým důchodcům? Nějak tak by byl lepší popisek.

https://t.me/absurdnisvet/68234

 

📌 ‎Vit posílá video: „Proč musíme podpořit zemědělce!“ 🚧🚜🚜🚜🚜🚧

https://t.me/absurdnisvet/68231

 

📌 👁️ Oko vidí. 10.4.2022 Jarek Novahica v Moskvě. Konečně se našel člověk, který postavil Putina do úctivého pozoru. Všimněte si Pitina od 0:31 – do 1:07!!! Ne, nedokázal to ani Obama, ani Tramp. Dokázal to Jarek Nohavica.

https://fb.watch/q0mSV8rbd7/

 

📌4.2.2024, ABJ, Rozhovory Jany Bobošíkové: Marie Formáčková: Křivda justice může skončit sebevraždou. Média ovlivňují rozhodování soudů. Spisovatelka Marie Formáčková o své knize, kterou soud zakázal, o výuce vězňů a pomoci propuštěným a nespravedlivě stíhaným.

https://youtu.be/gjPxXS0Ql3E?si=X1dqOmYQMeFI7v1E

 

📌 4.2.2024, Gregor živě:

Miliardový tunel ve vládě?!

Zemědělci v Bruselu zapalují pneumatiky! V Bruselu je pro změnu velká divočina. Protestující zemědělci se nebojí ani ohně.

Vláda si zase ulila čtyři miliardy bokem. Nikdo nechápe, proč a média se k tomu raději nevyjadřují.

https://www.youtube.com/live/D67KaYSnmkM?si=pK74MT-E615zs61g

Podepište výzvu na https://vladobudicek.cz/

 

📌Slovenská republika, Karol Nagy: „VEREJNÁ MIENKA“:

Reagujem na článok Ivana Stanovica zo skupiny VŠETKO JE O NÁS pod názvom POSLEDNÁ GENERÁCIA z 1. augusta 2020 – https://www.facebook.com/groups/186967376083660/posts/208633193917078/  :

 

Milý pán Ivan Stanovic,

iste viete, že to, čím ste tak pekne ulahodili Vašim priateľom vrátane mne sa hovorí NOSTALGICKÝ OPTIMIZMUS. Doporučujem tiež prečítať si niektoré z prvých z 29 článkov, ktoré nám na túto tému ponúka Google: https://www.bing.com/search?q=%22nostalgick%c3%bd+optimizmus%22&refig=34ad6c9107484b39b24c98b3bf78c556&pc=U531&FPIG=34AACC03093749D6B6BD7C34AB7F0B53&first=1&FORM=PERE

Môžete s niektorými článkami súhlasiť len sčasti alebo nemusíte s nimi súhlasiť vôbec, aspoň spoznáte našich oponentov aj z tejto stránky.

 

Druhým typom spomienok ľudí spomínajúcich na zlatý socializmus sú tie, ktoré premáha nenávisť voči kapitalistom, mimovládkam a tým, ktorí ich financujú, súčasným politikom, najmä pravicovým a liberálnym.

 

Z nich asi nikto neprizná ani nad slnkom jasný fakt, že koncom roku 1989 VŠETCI KOMUNISTI nieže nezvládli obranu socializmu pred organizátormi prevratu a veľmi rýchlo aj pred zmanipulovanými masami obyčajných ľudí.

 

Žiaľ, ani tí druhí, ani tí prví, vrátane Vás nás týmto spôsobom, ak by ste nepridávali nič iné nás nepriblížia k návratu k SOCIALIZMU pre nás, pre naše deti, aj pre naších vnukov ani o milimeter.

 

Zajtra a ani pozajtra, ani o rok, možno nikdy nedokážeme len tak bez inej politickej aj ekonomickej základne znárodniť, teda vyvlastniť ťažký priemysel a technicko – vedecké poznanie (patenty, know – how a pod.), bez ktorých sa dnes už nedá vyrábať prakticky nič.

 

Ale keby sme chceli, dokážeme už zajtra, niektorí možno aj dnes zriadiť PRVÉ SOCIALISTICKÉ MALOOBCHODY. Dá sa to, legálne, bez akýchkoľvek formalít, registrácií.

 

📌Pro von der💩uz neohrozuje planetu „globalni oteplovani“, ale dezinformace ‼️Proti ni m je ted treba tvrde bojovat. A kdo urci co je dezinformace???? WEF ‼️

https://t.me/absurdnisvet/68233

 

📌 AMERICKÉ VOLBY – Trump má v průzkumu NBC „největší náskok před Bidenem jako nikdy“.

https://t.me/absurdnisvet/68235

 

📌 Povstání v Senegalu: Odpor k zastavení pučisty Mackyho Salla. Odpor ve všech ulicích Senegalu a na ambasádách Diaspory. (Senegal (francouzsky Sénégal), plným názvem Senegalská republika (francouzsky République du Sénégal), je stát v západní Africe. Jeho sousedy jsou Gambie, Guinea, Guinea-Bissau, Mali, Mauritánie. Na západě je země omývána Atlantským oceánem. Hlavním městem je Dakar.)

https://t.me/absurdnisvet/68236

NALÉHAVÉ – Oponenta a bývalou předsedkyni vlády Senegalu Aminata Touré zatkla v Dakaru policie.

https://t.me/absurdnisvet/68237

 

📌 Nový první ministr Severního Irska O’Neill, který hovořil o možnosti referenda o odtržení území od Spojeného království a sjednocení s Irskou republikou, řekl, že jde o „dekádu příležitostí“, jak uvedl Ateo.

https://t.me/absurdnisvet/68238

 

📌 Francie: „Jo, nejsme připraveni“: akce nevládní organizace „Médecins du Monde“ proti olympijským hrám v roce 2024 v Paříži probíhá na Champs-Élysées v Paříži.

https://t.me/absurdnisvet/68239

 

📌🚧🚜🚜🚜🚜🚧📢4.2.24 OBROVSKÝ protest německých farmářů dnes večer v Heuchelbergu poblíž Stuttgartu v jižním Německu.

https://t.me/absurdnisvet/68240

🚧🚜🚜🚜🚜🚧📢NYNÍ, 5.2.2024 – Italští farmáři míří se svými traktory směrem k Římu.

https://t.me/absurdnisvet/68243

🚧🚜🚜🚜🚜🚧📢Nyní také ve Švýcarsku: Naštvaní farmáři demonstrují v Ženevě https://exxpress.at/jetzt-auch-in-der-schweiz-wuetende-bauern-demonstrieren-in-genf/

🚧🚜🚜🚜🚜🚧📢⚠️ Stále více německých televizních a rozhlasových stanic je blokováno protestujícími farmáři a sympatizanty. Video ukazuje pokračující blokování vjezdů a výjezdů k televizní stanici NDR a parkoviště v Hannoveru od včerejšího večera na protest proti ukončení dotací do zemědělství.

https://t.me/absurdnisvet/68267

🚧🚜🚜🚜🚜🚧📢 Kejda napumpovaná na policejní stanici francouzskými farmáři ~ bravo👊

https://t.me/absurdnisvet/68276

 

📌V centru Stockholmu se v sobotu odpoledne konala velká demonstrace. Asi tisícovka demonstrantů prý pochodovala z parku Ticino do prostor státní televize a státního rozhlasu, aby vyjádřili svou nespokojenost se svým zpravodajstvím. Demonstraci inicioval Pierre Tinderfjäll z Hnutí za svobodu. Organizátor říká, že Švédsko je uváděno v omyl aktéry veřejné služby financovanými z daní způsobem, který ohrožuje budoucnost země. Protože vážné problémy se tají nebo se s nimi nevhodně zachází.

https://samnytt-se.translate.goog/video-stor-demontration-mot-svt-och-sr?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=de&_x_tr_hl=en&_x_tr_hist=true

 

📌🌪🌧POVODEŇ narůstající poblíž Las Cruces, CA. Takové proudy bahna přicházejí do oblastí poblíž Santa Barbary a Montecita.

https://t.me/absurdnisvet/68241

🌪🌧BREAKING – Kalifornie vyhlašuje stav nouze, protože se blíží silná zimní bouře….

https://t.me/absurdnisvet/68242

 

📌 Němečtí křesťané, včetně Abbotta Nikodéma, procházeli Starým městem Jeruzaléma, když byli konfrontováni, pliváním a urážením izraelskými osadníky.

https://t.me/absurdnisvet/68247

 

📌☣️POZOR: „Aspartam byl prejmenovan na AminoSweet.“ Proč asi???

👉 Aspartam je jedno z nejznámějších umělých náhradních sladidel. Je asi 200krát sladší než sacharóza, bez chuťově výrazných vedlejších pachutí. Na trhu se objevuje pod různými obchodními značkami (nejznámější je asi NutraSweet, dále pak Canderel, Equal, Fansweet, Irbis). Jeho dopady na zdraví jsou předmětem sporů a spekulací. Na potravinách bývá označován jako Aspartame, APM nebo E951.

👉 Aspartam se v současné době používá jako náhražka cukru v potravinách, především v tzv. nízkoenergetických nápojích a jako korigens v některých tekutých perorálních léčivech a přípravcích pro hygienu ústní dutiny. Aspartam je přísadou ve více než 6 000 druzích potravinářských výrobků. Aspartam byl předmětem polemik a nepravdivých zpráv již od dob svého schválení americkým úřadem pro potraviny a léčiva (FDA) v roce 1974.

👉 Kritici tvrdí, že schválení provázel střet zájmů, poukazujíce na kvalitu počátečních výzkumů, jež potvrzovaly bezpečnost aspartamu, a předložili řadu údajných zdravotních rizik, které mohou být spojeny s užíváním aspartamu. Platnost těchto tvrzení byla ověřována a následně zamítnuta. Použití aspartamu bylo povoleno pro používání do potravin ve více než devadesáti zemích, včetně České republiky, s oficiálním stanoviskem FDA, že se jedná o „jednu z nejvíce testovaných přídatných látek, které byly úřadem schváleny“ a bezpečnost aspartamu je „nepochybná“. Dosavadní existující klinické zázemí ukazuje, že aspartam je v množství, které je v současnosti povolené pro použití jako neenergetické sladidlo, naprosto bezpečný. Ovšem i závěry EFSA jsou netransparentní a zpochybňovány.

👉 Kumulativní účinky z přijmu vícera potravin, obsahujících Aspartam, nejsou prozkoumány[zdroj?] a u konzumentů většího množství potravin s Aspartamem příjem methanolu může několikrát překročit limit EPA (Environmental Protection Agency). [zdroj?]

👉 „Studie provedená v roce 2012 odhalila negativní vliv dlouhodobé konzumace aspartamu na nervovou soustavu krys.!

👉 V roce 1984 se objevily zprávy arizonského ministerstva zdravotnictví, že se objem methylalkoholu v Aspartamu při vyšších, než obvyklých teplotách zvyšuje nad přípustnou úroveň a stává se toxickým. FDA na to odpověděla, že podobné úrovně methylalkoholu se objevují přirozeně v ovocných džusech a že je tudíž riziko nepodložené. Běžný nápoj slazený aspartamem (0,35 l) se přemění na 18 mg metanolu, což je příliš malé množství na to, aby mohlo organizmu nějak uškodit. Ze stejného množství pomerančového džusu vznikne 23 mg metanolu, z jablečného džusu 29 mg, z grepového džusu 65 mg a z rajčatové šťávy dokonce 107 mg (tedy 6× více než z nápoje s aspartamem).

Je potřeba dalších studií ke stanovení pevného závěru ohledně jeho škodlivosti, množství studií nedává jasný závěr a důkazy o jeho škodlivosti jsou prozatím kontroverzní.

👉 V červnu 2023 agentura Reuters uvedla, že Mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny (IARC) považuje aspartam za možný karcinogen, díky čemuž by mohlo v některých zemích dojít k jeho zákazu.

https://t.me/absurdnisvet/68250

 

📌💥💥💥05.02.2024, Hindustan Times, Roman Kirsch: „Krym je Rusko“: šoková vlna napříč Ukrajinou, protože Polsko podporuje Putinův postoj ke Krymu. Pochybnosti o tom, že UA může zabrat zpátky Krym. Lídr členské země Aliance NATO zažehává zuřivost doma, v Polsku. Polsko jeden    z nejvěrnějších podporovatelů výslovně podporuje Ruský příběh. Polský prezident Anrzej Duda otřásl Ukrajinou, když hovořil ve prospěch ruského nároku na Krym. Připustil, že Krymský poloostrov byl historicky části Ruska. Vyslovil také pochybnost o Ukrajinské schopnosti znovu získat Krym od Ruska. Tak členská země Aliance NATO otřásá Ukrajinou. Nevím, jestli UA zpátky získá Krym, ale věřím, že zpět získá Doněcko a Luhansk. Krymský poloostrov, který Rusko zabralo v roce 2014, 8 let před spuštěním plné invaze Ruska je zvláštním místem. Také z důvodů historie. Protože, pokud se na to podíváme historicky, byl Krym v Ruských rukách většinu času, až dosud. Dudovy poznámky zažehli spory, neboli bouři v Polsku, dokonce jeho spojenci neschvalují jeho pohled. Bývalý vicepremiér Roman Giertych označil Dudovo prohlášení jako neuvěřitelně stupidní. Ukrajinský velvyslanec v Polsku prohlásil, že Krym je Ukrajina. Je a vždycky bude. Po tom, co čelil žár kritiků, prezident Duda vydal objasnění, že Ruský útok na Krym je zločin. (Kocourkovo) Krym byl součástí Ruska od roku 1783, kdy Moskva za cara anektovala Krym od Osmanské říše. (Od Turků) V roce 1954 Krym byl převeden na Ukrajinu tehdejším Sovětským premiérem Nikitem Khruschchevem. V roce 2014 Rusko anektovalo Krym od Ukrajiny následkem referenda. Mezinárodní komunita nepřímá Ruský nárok nad Ukrajinským nárokem na Krym. Moskva argumentuje, že 60% krymské populace má Ruský původ. Krym je umístěn strategicky, obklopen mořem ze 3 stran, což umožňuje velmi dobrou konektivitu se zbytkem regionů Černého moře. Ruské hlavní území nemá žádný přístup k otevřenému moři na jihozápadní části Ruského kontinentu. Krym by umožňoval Ruské vládě mít přístup ke Středozemnímu moři po celý rok.

https://youtu.be/Z0cKWXQxqgI?si=G1EM5b1vlPGwAHlx

 

Polský prezident šokoval. Putinovi nahrál do karet, Ukrajina zuří.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/540297-polsky-prezident-sokoval-putinovi-nahral-do-karet-ukrajina-zuri?campaignsrc=tn_clipboard#utm_content=freshnews&utm_term=polsk%C3%BD%20prezident&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

Polský prezident Andrzej Duda způsobil poprask. Svými slovy o Krymu pobouřil ukrajinského velvyslance. V souvislosti s válkou totiž zdůraznil, že historicky sporný poloostrov náležel Rusku.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/540297-polsky-prezident-sokoval-putinovi-nahral-do-karet-ukrajina-zuri?campaignsrc=tn_clipboard#utm_content=freshnews&utm_term=polsk%C3%BD%20prezident&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

Prezident Polska Andrzej Duda rozpoutal v pátek ve své zemi bouři. Vyvolal ji svým kontroverzním výrokem ohledně Krymského poloostrova. „Nevím, jestli Ukrajina získá zpět Krym, ale věřím, že znovuzíská Doněck a Luhansk. Krym je speciální případ kvůli své historii, protože po dlouhou dobu byl součástí Ruska,“ řekl podle portálu Gazeta Duda.

 

Na prezidentova slova hned reagoval ukrajinský velvyslanec v Polsku Vasyl Zvarych. „Krym je ukrajinský a ukrajinským i zůstane, a to na základě mezinárodního práva. Dočasná okupace Krymu Ruskem je válečným zločinem, který bude potrestán,“ napsal Zvarych na sociální síti X.

Dudův výrok vyvolal diskuzi i v polských politických kruzích. Řada politiků považuje prezidentova slova za politický přešlap, který může Polsku na mezinárodní scéně uškodit. Polsko se totiž považuje za jednoho z největších podporovatelů Ukrajiny, společně s USA, Velkou Británií a Českou republikou.

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/540297-polsky-prezident-sokoval-putinovi-nahral-do-karet-ukrajina-zuri?campaignsrc=tn_clipboard#utm_content=freshnews&utm_term=polsk%C3%BD%20prezident&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

K výroku se vyjádřil i poslanec polského Sejmu Piotr Zgorzelski. „Byl to politický přešlap. Nikdo nezpochybňuje roli prezidenta Dudy jako lídra antiruské koalice. Říct něco jiného na základě nešťastného faux pas je nefér,“ řekl podle Polsatu Zgorzelski.

I tak už se ale Dudova výroku chopila ruská propaganda, která jej využila jako důkaz, že Krym náleží Rusku. Prezident už se za svá slova omluvil. „Ruský útok na Ukrajinu a okupace jejího mezinárodně uznaného území, včetně Krymu, je zločin,“ napsal Duda na síti X.

Historie Krymu je složitá. Při formování Sovětského svazu připadl Krym v roce 1921 pod Ruskou sovětskou republiku, v 50. letech ale byl přesunut pod Ukrajinskou SSR. Tam už také zůstal a pro zachování Krymu pod ukrajinskou správou se vyslovilo i referendum uspořádané po rozpadu Sovětského svazu v roce 1991. Naposledy tak Krym skutečně patřil Rusům před 70 lety, současné právoplatné nároky na území však nemá.

 

Pozdvižení v polském prezidentském paláci. Policie tam zadržela dva poslance (1/2024):

Zdroj: https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/540297-polsky-prezident-sokoval-putinovi-nahral-do-karet-ukrajina-zuri?campaignsrc=tn_clipboard#utm_content=freshnews&utm_term=polsk%C3%BD%20prezident&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

 

📌👶🙋‍♀️LGBT👹: Jdou po našich dětech! Don Jr. říká, že tento film „spojuje všechny body“.

Pro rodiče a prarodiče teď není důležitější film, který by mohli sledovat. Musíte vědět, kdo a proč jde o vašich dětech. Tento film spojuje všechny body. KAŽDÝ rodič to musí vidět! V AJ                                                                                                                             https://rumble.com/v4b133f-the-war-on-children-don-jr.-edition.html

 

📌Podívejte se na video „NICK VUJICIC – VDĚČNOST. Nick Vujićić. Video pro všechny lidi,

co si myslí, že „mají‘ těžkej život…“ Nick Vujicic se narodil v roce 1982 se syndromem tetraamélie (nemá ruce ani nohy). Je šťastný, zároveň je pro lidi nadějí a vírou, že „všechny“ překážky je možné zvládnout. Jedním ze základních principů je vděčnost. (České titulky je možné zapnout na dolní liště videa)“ na YouTube

https://youtu.be/ynYTDN8vDC4?si=DiSw_w6SN3Tr7npA

 

📌 🏴‍☠️WEF vyvíjelo tlak na Japonsko, aby pustilo muslimské imigranty do země, situace nyní způsobuje problémy ~ ano, WEF (World Escalation Forum)

https://t.me/absurdnisvet/68262

 

📌 Španělsko schválilo pomoc pro Gazu ve výši 3,5 milionu eur

https://t.me/absurdnisvet/68263

 

📌 🚨 BREAKING – Jemen: Turistické pobřeží Alkateeb v provincii Hodeidah bylo podle očitých svědků napadeno raketami 👹USA/Spojeného království

https://t.me/absurdnisvet/68264

 

📌JUST IN – Americký ministr zahraničí Blinken přijíždí do Saúdské Arábie na začátku své cesty na Blízký východ

https://t.me/absurdnisvet/68265

 

📌BREAKING – Texaské úřady vydaly příkazy Národní gardě, aby ignorovala příkazy washingtonské vlády. 👊

https://t.me/absurdnisvet/68266

 

📌 💉💉💉💉💉💉💉💉💉🎚️ „Tato panenka ukazuje, kolik očkování dostane dítě do 2 let. Celkem asi 30, je to normální? Přivedl nás Bůh na svět, abychom se snažili hrát na Boha? Nějaké otázky?“ Pohádka o očkování velmi tvrdošíjně přetrvává, očkování proti spalničkám probíhá již 72 let po celém světě a hádejte, co … Neexistuje jediná neutrální studie, která by dokázala latentní ochranný účinek očkování, ani jedna, udělejte si svůj vlastní průzkum…‼️

https://t.me/absurdnisvet/68275

 

📌💉Thajská média uvádějí, že opakované očkování proti koronaviru poškozuje imunitní systém. Před rokem prof. Dr. Sucharit Bhakdi hovořil o svých rozhovorech s vládními představiteli v Thajsku a o špatných zkušenostech královské rodiny s injekcemi mRNA. Postiženo je několik členů rodiny, včetně princezny a prince. Nyní i mainstreamová média Bangkok Post přiznává negativní důsledky injekcí mRNA.

https://tkp.at/2024/02/05/wiederholte-corona-impfungen-schaden-dem-immunsystem-berichten-thailaendische-medien/

 

📌💉🎚️Případy rakoviny explodují… do roku 2050 o 77%….WHO 1. února 2024 v Ženevě

https://t.me/absurdnisvet/68269

 

📌 4.2.2024: Maria Zacharovová: „Daně občanů EU jdou teroristům“.

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová reagovala jasnými slovy na ukrajinské ostřelování pekárny na Donbasu, do něhož údajně byly zapojeny i západní zbraně. Tisková mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová na výroční tiskové konferenci ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova v Moskvě 14. ledna 2022.

👉 Západ se podílí na zabíjení civilistů na Donbasu ukrajinskou armádou, uvedla mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharovová. Mluvčí informovala o sobotním útoku na pekařství ve městě Lissičansk, při němž byly zřejmě použity zbraně dodané spojenci Kyjeva a bylo zabito nejméně 28 civilistů. Po útoku obvinil úřadující šéf Luhanské lidové republiky (LVR) Leonid Passetschnik ukrajinskou armádu, že o víkendu úmyslně zaútočila na budovu, aby zvýšila počet civilních obětí. V příspěvku na svém telegramovém kanálu dodal, že záchranářům se podařilo osvobodit deset lidí z trosek a lékaři udělali vše, co bylo v jejich silách, aby zachránili své životy.

 

👉 V sobotním prohlášení Sacharovová uvedla, že „podle předběžných informací byl útok proveden západními zbraněmi“. Ostřelování označila za „teroristický útok“, jehož cílem bylo vyjádřit „vděčnost“ Kyjevu za „velkorysou“ finanční podporu ze strany zemí EU“.

👉 Mluvčí ministerstva zahraničí zdůraznila, že občané zemí EU by měli vědět, na co jsou jejich daně vynakládány, a to na „smrtící zbraňové systémy“, které ukrajinská armáda používá k „zabíjení civilistů“. Sacharovová dodala:

Navrhujeme, aby si Pařížané představovali, jak si ráno vezmou bagetu, a obyvatelé Říma, jak si dají šálek kávy na kornetto, ale místo čerstvě upečeného pečiva s příbuznými zraněnými nebo zabitými ukrajinskými teroristy se vrátili domů. “

👉 Cílené „zastrašování“: Jak EU naléhala na Orbána, aby se zapojil do pomoci Ukrajině

Stejně jako Passetschnik, mluvčí tvrdila, že kyjevské ozbrojené síly velmi dobře věděly, že civilisté, včetně rodin s dětmi a starších lidí, obvykle v sobotu vylévají do pekárny. Dodala, že v důsledku ostřelování byla budova srovnána se zemí.

👉 Podle Sacharovovy zprávy je tento smrtelný incident „dalším důkazem kriminální povahy kyjevského režimu“. Dále citovala ruského prezidenta Vladimira Putina, který v pátek označil ukrajinskou armádu za „teroristickou organizaci útočící na sanitky“. Poukázal přitom na několik útoků na zdravotníky minulý měsíc na Donbasu.

👉 Mluvčí ministerstva zahraničí uvedla, že Moskva bude „informovat mezinárodní organizace o dalším teroristickém útoku Selenského gangu“. Rusko očekává rychlé a jednoznačné odsouzení akce Kyjeva, uvedla Zacharovová.

Úřady v LVR prohlásily neděli za den smutku pro 28 obětí útoku na pekárnu, mezi nimiž je i těhotná žena, a ještě se svým dalším dítětem. 🤰+👶 Passetschnik slíbil, že ti, kdo jsou zodpovědní za tuto strašlivou tragédii a za každou jednotlivou smrt, budou pohnáni k odpovědnosti.

👉 „Více o tématu“:

The Guardian náhle objevil nespravedlnost a mučení na Ukrajině Blokováním RT se EU snaží umlčet kritický, neprozápadní zdroj informací. A to nejen v souvislosti s ukrajinskou válkou. Přístup na naše webové stránky byl ztížen, několik sociálních médií zablokovalo naše účty. Nyní je na nás všech, zda se v Německu a v EU bude i nadále věnovat žurnalistice mimo mainstreamové narativy. Pokud se vám naše články líbí, rádi je sdílíte všude, kde jste aktivní. To je možné, protože EU nezakázala naši práci, čtení a sdílení našich článků. Poznámka: Rakousko však změnou zákona o audiovizuálních mediálních službách ze dne 13. dubna zavedlo v tomto ohledu změnu, která se může týkat i soukromých osob. Proto vás prosíme, abyste až do vyjasnění situace nesdíleli naše příspěvky v Rakousku na sociálních sítích.

https://freedert.online/russland/195029-maria-sacharowa-steuern-der-eu-buerger-gehen-an-terroristen/

 

📌Nebe v roce 1999 a v roce 2022 a dodnes…..Chemtrails + HAARP

https://t.me/absurdnisvet/68272

 

📌💥💥💥05.02.2024, TFIGLOBAL, Roman Kirsch: Evropská unie plánovala UKRÁST ruský PLYN skrze jinou zemi v Africe, ale NEUSPĚLA. Italská premiérka Giorgia Meloniová odkryla nedávno partnerský záměr na zvýšení spolupráce s Afrikou. Ten projekt s Afrikou by společně měl zahrnovat nějaká opatření zamezení emigrace z Afriky, resp. Snížení počtu uprchlíků, pak také ekonomické posílení Afriky, energetické vztahy a smlouvy, týkající se energii pro Evropu. Ale Africká unie vyjádřila nespokojenost s takovým projektem. Prohlásili, že jejich země takovou nabídku nechtějí, a to ještě před oficiálním vyhlášením té iniciativy. Meloniová představila takzvaný Matteiho plán, (Enrico Mattei byl zakladatel nadnárodní energetické, plynárenské a ropní společnosti v Itálii, ENI), co se odehrálo v Římě za přítomnosti afrických lídrů. Plán zahrnuje počáteční investici 5.5 miliardy dolarů uvolněné peníze Italskou stranou, které jsou na podporu klimatických iniciativ a rozvoj energetiky v Africe. Plán byl, aby Itálie měla v rukou reexport z Afriky do ostatních zemí EU. Více než polovina toho rozpočtu, stanoveného pro klimatické projekty z roku 2022, včetně nějaké pařížské dohody, takže to byli peníze na takovéto podobné projekty, že by to byla nějaká i distribuce půjček a garancii, zřejmě ve prospěch Afriky. Meloniová představila různé projekty, které se týkali asi 9. zemí, Maroka, Mosambiku, kde je ještě dalších asi 7 a mělo to Afriku změnit ve významného producenta energii na vývoz. Ten projekt měl omezit závislost Afriky na energiích z Ruska. Ve světle sankci uvalených na Moskvu, ale tady vidíte Petrohradské humanitární fórum při interview šéfa, předsedy Africké unie, který si postěžoval, že takový plán, který vzniká v Itálii, by nejdřív bylo dobré konzultovat vlastně ne z Afrikou, než něco začnou vyhlašovat. Afrika je připravená diskutovat ty aspekty a způsoby takového kontraktu, tedy implementace Matteiho plánu a řešit společné věci se světem. Ale říká, že Africká republika není spokojená se sliby, které nebyli ani zatím oficiální. Hlava 55. členné Africké unie je za smlouvy, které přinesou férovější svět a říká, že Afrika nebude roztahovat své ruce pro prosby směrem k Evropě o nějakou pomoc. Snahou EU je utvořit alternativu místo RU plynu. Olaf Scholz při své návštěvě v Nigérii nabídnul spolupráci. Vsevolod Sviridov z Ruské Univerzity, z centra pro Africké studie je skeptický k africké schopnosti ve věci zajištění dostatku exportu plynu a všeobecně energií……

https://youtu.be/OaT3neye4sw?si=OWOJpSUNX7NFCRtf

 

📌💥💥💥05.02.2024, Hindusta Times, Roman Kirsch: Na Írán napojení militanti spustili nový dronový útok na základnu USA v Sýrii; zabito pět bojovníků.  https://youtu.be/gtOI9NVup0Y?si=me4rDJ1dBqsgccqv.

 

📌💥💥💥05.02.2024, Hindusta Times, Roman Kirsch: Členský stát EU revoltuje proti Izraeli; Irsko žádá Unii o přehodnocení asociační dohody s Izraelem.

Do 6.12.2022, kdy se stalo Svobodný stát Irko, do té doby kolonie Anglie, tak co se dalo jiného čekat?

https://youtu.be/ETtDNrj7ffo?si=5Ixvi3uJxL4YVxyO

 

📌⚡️BREAKING. Írán buduje největší vesmírnou základnu v západní Asii. Základna bude postavena v Chabaháru, z níž Írán do konce března 2026 vypustí první satelit na geostacionární oběžnou dráhu ve výšce 36 000 km.

https://twitter.com/IranObserver0/status/1754139441013133441

📌❌💰❌Souběžně s obecnými plány dedolarizace zemí BRICS přijalo 20 zemí ruský platební systém k odstranění amerického dolaru. Země ve skutečnosti prohlásila, že její alternativa ke SWIFT má již více než 159 zahraničních účastníků.

Pro alianci BRICS bylo nalezení způsobu, jak zpochybnit západní platební systém, klíčovým aspektem její infrastruktury. Pak by takovou alternativou mohl být ruský systém přenosu finančních zpráv (SPFS). Guvernérka ruské centrální banky Elvira Nabiullina nedávno oznámila diskusi o BRICS.

https://watcher.guru/news/brics-20-nations-join-russian-payment-system-ditch-us-dollar ‌‌

 

📌 ☭☆ „Informace přímo z Ruských kanálů ze dne 05.02.2024“

➡️☭☆ 🦻👀Novinky tohoto dne: V.2.2024

➡️☭☆ V Gruzii byl zachycen náklad výbušnin, mířící z Oděsy do Voroněže k teroristickým útokům na ruském území – gruzínská státní bezpečnost. Občané Gruzie, Ukrajiny a Arménie byli zapojeni do přepravy výbušnin přes Gruzii do Ruské federace a samotný proces organizovala Ukrajina, informovaly gruzínské speciální služby.

🙏Je tak dobré, že zachytili… Ale kolik takových nákladů mohli ještě minout?

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆Kiselev pohrozil Spojeným státům úderem na vojenské letiště v polském Rzeszowě za sestřelení letounu Il-76. Moderátor „Rusko 1“ obvinil Spojené státy ze zničení Il-76 nad regionem Belgorod. Vyslovil oficiální ruskou verzi, že letadlo bylo sestřeleno ze systému Patriot. Pokud zůstanou pouze vojensko-technické metody, pak se jako možnost stává stále zjevnějším cílem polské letiště Rzeszow, hlavní překladiště západních zbraní pro Ukrajinu.

👍 Nejvyšší čas!

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆Vláda Kazachstánu podala demisi – tisková služba prezidenta Tokajeva. Důvod není uveden. Roman Sklyar byl jmenován úřadujícím premiérem Kazachstánu. Po demisi budou ministři vykonávat svou funkci až do schválení nové vlády.

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆Rusko vyčlení během tří let 100 miliard rublů na vývoj a výrobu dronů, uvedl vicepremiér a šéf ministerstva průmyslu a obchodu Manturov. Hovoříme o výrobě „stovek tisíc“ FPV dronů a „desetitisíců“ těžkých dronů, poznamenal.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆Takto vítají naše vojáky v různých částech země. ❤️Tento druh podpory je pro kluky velmi důležitý! Bůh žehnej našim hrdinům!

(https://t.me/+OkS0BK8vukFhYzcy)

https://t.me/c/1680481444/30963

➡️☭☆ „Kreml vás bude informovat, pokud se rozhovor s Tuckerem Carlsonem objeví v plánech Vladimira Putina,“ řekl Dmitrij Peskov

Rusko (https://t.me/+-QH9fZcwOu83ZWRi)

Navrhněte novinky  (https://t.me/russia2bot)

Chat (https://t.me/+vLU6C8a-EHg0ODcy)

➡️☭☆ Potravinový konvoj OSN v Gaze se dostal pod izraelskou palbu, uvedla Agentura pro pomoc a práci na Blízkém východě pro palestinské uprchlíky.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ ⚡️ Dne 5. února asi ve 13:30 byl zastaven pokus kyjevského režimu o teroristický útok pomocí bezpilotních letounů typu letadla na objekty na území Ruské federace. Služební systémy protivzdušné obrany zachytily ukrajinský bezpilotní letoun nad územím Brjanské oblasti.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Ruský ministr obrany Sergej Šojgu a moskevský starosta Sergej Sobyanin zkontrolovali práci městského výběrového místa pro smluvní službu v ruských ozbrojených silách.

Ministr obrany Ruské federace, armádní generál Sergej Šojgu a starosta Moskvy Sergej Sobyanin prověřili organizaci práce městského výběrového místa pro vojenskou službu na základě smlouvy s městem Moskva. Náčelník ruského vojenského oddělení a starosta města byli informováni o postupu podrobování se screeningové činnosti a lékařským prohlídkám uchazečů o vojenskou službu na základě smlouvy v ozbrojených silách RF. Vybavení výběrového místa vám umožní provést všechny potřebné testy a zkoušky během několika hodin v režimu „jednoho okna“.

Sergej Šojgu se spolu se Sergejem Sobyaninem seznámili s organizací absolvování lékařské komise, psychologického testování, posoudili systém práce instruktorů a vydávání bankovních karet pro výplatu příspěvků. Na výběrovém místě pro vojenskou službu na základě smlouvy vytvořila moskevská vláda všechny potřebné podmínky pro ubytování uchazečů, včetně odpočíváren vybavených různými cvičebními pomůckami a televizory, kde uchazeči čekají na vstup pomocí elektronického pořadníku, a jídelny s bezplatným jídla.

Vedoucí výběrového místa oznámil vedoucímu ruského vojenského oddělení, že jen během roku 2023 podepsalo na výběrovém místě smlouvy o vojenské službě více než 20 tisíc uchazečů.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆Ruský ministr obrany Sergej Šojgu a moskevský starosta Sergej Sobyanin zkontrolovali práci městského výběrového místa pro smluvní službu v ruských ozbrojených silách

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆Generální tajemník OSN Antonio Guterres odsuzuje útok na Lysičansk – stejně jako všechny útoky na civilisty a civilní infrastrukturu, řekl jeho zástupce

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆Írán, Rusko a Čína uspořádají v následujících týdnech společná námořní cvičení, – íránská média. Účelem cvičení je „zajistit regionální bezpečnost ve společných zájmech,“ řekl vojenský vůdce. Cvičení se plánuje uskutečnit před koncem íránského roku, který skončí 19. března, uvedl Írán.

Pravda Ruska 🇷🇺 —Přihlaste se (https://t.me/+mfyJ71Ir1XYyNTVi)

➡️☭☆ Dělostřelectvo skupiny vojsk Dněpr provádí nepřetržitou bojovou práci. Bojovníci ve dne v noci plní palebné mise, ničí muniční sklady, opevněné pozice, živou sílu a techniku ​​ukrajinských ozbrojených sil na pravém břehu Dněpru. Naše dělostřelecká palba nedovoluje nepříteli pohybovat se, dodávat jídlo nebo střídat personál na pozicích. Jen za posledních 24 hodin posádky děl skupiny Msta-B a D-30 zničily tři nepřátelské silné body a posádku nepřátelských UAV a potlačily tři minometné body.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

➡️☭☆ Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Spojených arabských emirátů Mohammedem bin Zayed Al Nahyanem

🔹 S přihlédnutím k výsledkům návštěvy prezidenta Ruské federace ve Spojených arabských emirátech dne 6. prosince 2023 byly zváženy otázky dalšího rozvoje přátelských rusko-emirátských vztahů.

🔹 Na pozadí probíhající vojenské konfrontace v zóně palestinsko-izraelského konfliktu byly zvažovány kroky k poskytnutí další humanitární pomoci pásmu Gazy. Byl potvrzen principiální postoj Ruska a SAE ve prospěch brzkého příměří a obnovení politického procesu s cílem dosáhnout dlouhodobého a spravedlivého řešení palestinského problému na dobře známém mezinárodně právním základě.

🔹 Při výměně názorů na situaci kolem Ukrajiny Vladimir Putin poděkoval emirátské straně za zprostředkovatelskou pomoc při výměně zadržených. Probíraly se detaily teroristického útoku, který kyjevský režim provedl 24. ledna na ruský letoun Il-76 s ukrajinskými válečnými zajatci na palubě. Byl zdůrazněn zájem Ruska o provedení mezinárodního vyšetřování tohoto zločinu.

🔹 Bylo dohodnuto pokračování rusko-emirátských kontaktů na různých úrovních.

🇷🇺AKTUÁLNÍ NOVINKY (https://t.me/+3lsWy7htw-Q0YWFi)

 

📌 Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *