,

Ľubomíra Bačíková, 02.02.2024, odpolední zprávy, 2x denně čerstvé zprávy ze zahraničí i z domova, kliknout na foto

02.02.2024: Odpolední zprávy z domova i ze světa, které Vám posílám 2x denně:

 

📌 29.1.2024, V. KUPILÍK: „DRUHY MOCI A JEJICH SPOLUPŮSOBENÍ:“

ČESKO: Včera jsem byl v Praze na chvíli účasten setkání lidí, kteří jsou nespokojení se současným stavem naší společnosti a hledají nějaké jiné „alternativy“, jak to změnit. V diskuzi tam zaznělo, že nejvyšším druhem moci je moc zákonodárná. Ano, tak nás to učí. 👉 Učí nás, že jsou tři druhy moci, zákonodárná, která vytváří pravidla pro fungování společnosti, dále pak moc výkonná, která ta pravidla zavádí do reálného života a vymáhá je a pak je moc soudní, která trestá ty, kteří tato pravidla porušují.

👉 Tak jak nás učí tyto tři druhy moci, tak nás také učí nad tím nepřemýšlet a slepě toto přijímat. A nikdo nad tím dále nepřemýšlí. Jako třeba nad tím, na základě čeho ta zákonodárná moc ta pravidla vytváří. Ti politici přece musí tvořit ta pravidla, zákony, směrnice, nařízení a další podle něčeho.

👉 Ano, tvoří je na základě ideologií. Těch je mnoho. Například kapitalismus, komunismus, liberalismus, neoliberalismus, křesťanství, islám a mnoho a mnoho dalších. Často slyšíme, jak říkají, že patříme na západ, že patříme do Evropy, že bez EU nepřežijeme, že jsme společnost založená na křesťanských hodnotách a mnoho a mnoho dalšího. A podle toho vytvářejí ta pravidla, zákony. Z toho tedy logicky vyplývá, že nad mocí zákonodárnou musí být další moc. Ano, je to moc ideologická.

👉 Ideologie často vznikají tak, že nějaký učenec, spisovatel, profesor nebo filozof sepíše své myšlenky, zkušenosti, názory, ideje a vzniknou různá díla, která se považují za zásadní dílo té a té ideologie. Pro kapitalismus to může být třeba Adam Smith a jeho Pojednání o podstatě a původu bohatství národů. Nebo jiná ideologie založená na základě díla Manifest Komunistické strany, jehož autory jsou Karl Marx a Friedrich Engels.

👉 A jak je možné, že v různých částech světa se prosadí různé ideologie? Jak to, že pro nějakou společnost je lepší to a pro jinou to? Proč jedna společnost vyznává jednu ideologii a druhá zase jinou? Na základě něčeho si tu nebo onu ideologii museli vybrat. Museli si zvolit koncepci rozvoje své společnosti a podle toho zvolili pro sebe tu „správnou“ ideologii. Z toho tedy vyplývá, že nad mocí ideologickou musí být ještě moc konceptuální. Někdo si řekne, jakým směrem chce, aby se společnost rozvíjela, a stanoví příslušnou koncepci rozvoje. Podle toho nastaví příslušné ideologie pro společnost a zákonodárná moc pak již funguje, jak je třeba.

👉 Takže nejvyšším druhem moci není moc zákonodárná, ale konceptuální. Řídit společnost lze jednoduše řečeno dvěma směry. Ku prospěchu řídící menšiny, na úkor většiny. Anebo ve prospěch většiny. Když se podíváme na dnešní globální společnost, musí být všem naprosto jasné, že globální řízení se zmocnila skupina, která procesy řídí ve prospěch sebe na úkor většiny. A většina zemí světa si svou koncepci nikdy nezvolila. Pouze jim byly vnuceny ideologie, aby ta země fungovala přesně v zájmu těch, kteří kontrolují konceptuální moc.

👉 A teď zpět k nám. Pokud chceme, abychom změnili naši společnost k lepšímu, musíme změnit koncepci rozvoje naší společnosti. Nezmění se nic, pokud se budeme snažit něco změnit na úrovni zákonodárné moci. Je zbytečné se hádat, že prostřednictvím politiků a politických stran se nic nezmění a pomůže pouze občanská iniciativa prostřednictvím přímé demokracie. Musíme stanovit koncepci rozvoje naší společnosti, zvolit k tomu správné ideologie a pak bude správně pracovat zákonodárná moc i s politiky. Úskalím tohoto v dnešní době je, že většina lidí ve společnosti úplně rezignovala na aktivní řízení sebe sama a naší společnosti. A to je přesně to, co ti, kteří řízení chápou a používají ho pro sebe, chtějí. Aby se lidé vzdali řízení a mohli je řídit oni. Třeba přes nikým nevolené manažery nadnárodních korporací.

👉 Musíme se tedy z objektu řízení (ten kdo je řízen) změnit na subjekt řízení (ten kdo řídí) a převzít řízení naší země, našeho národa. Žijeme v globálním světě s globálním řízením, které je pro nás doslova vražedné. Zaváděním změn řízení pro nás výhodných nastane samozřejmě spousty komplikací a problémů při konfrontaci s globálním řízením. Žijeme ale v době, kdy probíhají změny koncepcí i na globální úrovni a máme obrovskou šanci toho využít.

👉 Musíme to ale udělat sami za sebe, a ne čekat na někoho jiného. Kdokoliv přijde z vnějšku a bude nám chtít zavést nějaké řízení, vždy to bude řízení výhodné pro ně, a ne pro nás.

AUTOR: Václav Kupilík, místopředseda ANS

ZDROJ: https://cz24.news/v-kupilik-druhy-moci-a-jejich-spolupusobeni/?fbclid=IwAR3sPA7nUl5Xsu2VMu1YVKvn7BURoMF6q6HtbeU8QzwxNxMn4dxbC3WFKUA

 

📌 📢 📢 📢 Češi nemají vládu. Češi mají organizované ZLOČINCE!

👉 👹 Pirátská strana, TOP 09, ODS, KDÚ ČSL, Starostové a nezávislí!

 

📌 Událost tak zlověstná, že musí narušit volby v roce 2024.

👉 Někteří tomu říkají „černá labuť“.

  1. Pokus o atentát na Trumpa.
  2. Útoky pod falešnou vlajkou obviňovat Rusko.
  3. Celostátní kybernetické útoky s cílem narušit elektrickou síť.
  4. Nová pandemie

Lindsey Graham varuje před novým útokem ve stylu 11. září.

Tucker Carlson varoval před pokusem o atentát na Trumpa.

https://t.me/absurdnisvet/67940

👉 💥💥💥Trump je zpět💥💥💥Triumf na 98 % (+91) && 55 % (+16)

https://t.me/absurdnisvet/67945

👉 Tak proč by Bolton říkal, že Trump nemůže mít třetí funkční období podle ústavy, když Trump v roce 2020 nevyhrál?🤔Dáváte všichni pozor?😎😂💣💣💣

https://t.me/absurdnisvet/67957

 

📌🔥🔥🔥🚛🚜🚜🚛🚚🚧 @JimFergusonUK: Policisté, kteří vědí, že farmáři mají pravdu a nejsou nepřítel. Pokud se policie a bezpečnostní složky postaví na stranu farmářů a lidí, je to pro globalisty konec. Globalismus je nepřítelem lidstva… také nepřítelem policie 🙂 Hold the Line Je čas vzdorovat👊

https://t.me/absurdnisvet/67946

🚜🚜📢 Novinky: V Portugalsku probíhá vzpoura farmářů, kteří se připojili k evropskému hnutí na nejnižší úrovni proti elitám a jejich loutkám.

https://t.me/absurdnisvet/67950

🚜🚜⚡️♨️Německo: NWO ALERT – NATO zvládne „bezpečnostní důsledky klimatické krize“ – Von der Leyen nastiňuje obrysy své diktatury: cenzura, válka a „klima“. „Jsme si plně vědomi toho, že klimatická krize a extrémní jevy počasí způsobují chudobu, nepokoje a nestabilitu v celých regionech,“ předpověděla Ursula již v lednu 2023. „Prohloubíme naši vynikající spolupráci a rozšíříme ji do nových oblastí,“ prohlásila po boku ministra NATO Stoltenberga. 📢 S obrněnými vozidly proti rolníkům?

https://t.me/absurdnisvet/67951

🚜🚜 Itálie: Kolona s traktory mířící do centra Milána, za tleskání lidí!

https://t.me/absurdnisvet/67953

🇮🇪🚜🚜 Irsko: Inspirováni protesty v celé Evropě, irští farmáři míří do Dublinu, aby ukončili vládu a směšné zákony EU o klimatických podvodech

https://t.me/absurdnisvet/67978

🚜🚜 Holandští farmáři se přidávají👊

https://t.me/absurdnisvet/67979

👉 🇲🇩 Protesty proti neoliberální vládě Moldavska organizované socialistickou opozicí probíhají již řadu měsíců:„Tisíce obyvatel ze všech regionů Moldavska vyjádřily svůj protest proti politice Sandu a PAS a obvinily je z ekonomické katastrofy, která Moldavsko zasahuje tři roky. Na shromáždění před budovou parlamentu Moldavské republiky se i přes zvýšená policejní opatření sešlo více než 10 000 lidí a vyjádřili nespokojenost se zhoršováním sociální situace, vyprazdňováním měst a obcí i s rekordní úrovní emigrace pod vedením politiků PAS!

https://t.me/absurdnisvet/67985

👉 🇬🇷Studentské protesty v Řecku vedou k chaosu a střetům s úřady. Studenti v Aténách se postavili proti vládnímu návrhu na legalizaci soukromých univerzit, což vedlo k násilným střetům, které vedly orgány činné v trestním řízení k použití slzného plynu.

Přestože jsou soukromé univerzity v současné době v řecké ústavě zakázány, premiér Mitsotakis představil plány na reformu vzdělávacího systému.

https://t.me/absurdnisvet/67989

👉 VIKTOR ORBAN S FARMÁŘI. SUMMIT EU A PROTESTY FARMÁŘŮ BRUSEL, 01. 02. 24.

🔹 Dohoda v Bruselu o další podpoře Ukrajiny. Kyjev dostane 50 miliard eur poté, co se Maďarsko vzdalo blokády po malé schůzce s kancléřem Olafem Scholzem. Důvody maďarské změny názoru nejsou známy.

🔹 Důvod by měl být zřejmý. V prosinci EU uvolnila Maďarsku 10 miliard eur v blokovaných prostředcích. Byly zmrazeny kvůli údajným „demokratickým deficitům“. Dnes pravděpodobně padl slib, že se nebude vměšovat do vnitřních záležitostí Maďarska tak zjevně jako dříve.

🔹 Místo večeře se svými protějšky navštívil maďarský premiér protestující farmáře v ulicích belgické metropole a ujistil, že protestům farmářů podpoří. Politické elity nejsou ochotny těmto lidem naslouchat, řekl Orbán.

https://t.me/absurdnisvet/67993

👉 ❌ INDIE – Tisíce Indů uspořádaly sit-in před izraelskou ambasádou v Novém Dillí ve snaze získat povolení k cestě do Izraele bojovat proti Palestincům nebo nahradit palestinské dělníky v Izraeli, pokud nastane mír.

https://t.me/absurdnisvet/67996

👉 📢 Výzva VŠEM FARMÁŘŮM v Evropě k účasti na povstání proti zločinným autokratům EU od farmáře z Nizozemska: 🗣 „A67 je zablokovaná společně s belgickými kolegy. Vydržíme tu 2 až 3 dny. Máme toho víc než dost. V nejbližší době nám seberou 650 000 krav, další bude 70 000 hektarů zemědělské půdy od nás. V Haagu se neděje nic jiného než krádeže a podvody. Výzva pro všechny farmáře: pojďte!  Ukažte, že nesouhlasíte s tím, co se nyní děje.“

https://t.me/absurdnisvet/67997

👉 🔥🔥🔥🚛🚜🚜 NOVINKA – Holandské povstání farmářů: Podle strategie francouzských kolegů při zahájení další fáze provozu zablokovali Revoluční farmáři dálnici A67 z obou směrů a zapálili požáry.

https://t.me/absurdnisvet/67998

👉 🔥🔥🔥🚛🚜🚜 Protest nizozemských farmářů dnes večer, kteří právě naplnili supermarket Aldi tekutým odpadem, podle Remix News & Videos (https://twitter.com/RMXnews/status/1753187420814590309?t=LXq_Vs1Dh03PXx4GeqloAs)

 

📌 VE FRANCII A BELGII…SUPERMARKETY SE VYPRÁZDŇUJÍ – 1. února 2024

Povstání má efekt, ale prázdnými regály netrpí záškodníci WEF, ale spíše jejich oběti. Má to však i výhodu: lidé se nyní méně otravují potravinovým odpadem, který průmysl produkuje z dříve kvalitních potravin, ale prázdný žaludek činí lidi nebezpečnými!

https://twitter.com/RadioGenoa/status/1752926097564471601

 

📌 Putin dává Merkelové poslední pokyny!😂 Dne 2. května 2017 se po dvou letech opět s Putinem sešla, a sice v letovisku Soči. Tématem několikahodinových rozhovorů obou státníků byly bilaterální problémy, příprava na zasedání vedoucích politiků G20 v červenci 2017 v Hamburku a opět také situace na východní Ukrajině.

https://t.me/absurdnisvet/67948

📢 Pro osvěžení faktů dějin a historie Merklové:

👉 👹 Angela Merkelová, celým jménem Angela Dorothea Merkel, rozená Kasner[2][3] (* 17. července 1954 Hamburk), je německá křesťanskodemokratická politička a v letech 2005 až 2021 kancléřka Spolkové republiky Německo, první žena v tomto úřadu. V médiích bývala označována jako faktická lídryně Evropské unie. Narodila se v červenci 1954 v Hamburku, v tehdejším Západním Německu, jako Angela Dorothea Kasner.

👉 Některé práce pro dokončení svého doktorátu prováděla Angela Merkelová v roce 1985 také v Praze. V tamním Ústavu organické chemie a biochemie Československé akademie věd působila kvůli tomu, že tam měli počítač značky IBM, kterým nebylo vybaveno žádné vědecké pracoviště v tehdejší Německé demokratické republice, ale potřebovala výpočetní kapacity tohoto tehdy moderního přístroje pro svou práci směřující k získání doktorátu. Na počátku roku 1985 strávila v Praze půl roku, a i poté se vracela při dokončování své práce. Jejími mentory se tehdy stali vedoucí její pracovní skupiny, kvantový chemik a pozdější ředitel ústavu Zdeněk Havlas a také Rudolf Zahradník. Společně s českými vědci se během svého působení v Praze podílela také na vzniku čtyř vědeckých prací. S řadou z nich navázala také přátelství a udržuje kontakt.

👉 Po znovusjednocení Německa na podzim 1990 byla zvolena v přímém mandátu do Spolkového sněmu (Bundestag). Ve vládě Helmuta Kohla se v lednu 1991 stala spolkovou ministryní pro ženy a mládež. V prosinci téhož roku byla zvolena místopředsedkyní celospolkové CDU. Mimo to byla od 1993 do 2000 zemskou předsedkyní CDU v Meklenbursku-Předním Pomořansku. V květnu 2005 byla Angela Merkelová nominována za kandidátku CDU/CSU na úřad spolkového kancléře v předčasných volbách do Spolkového sněmu v září téhož roku. V těchto volbách strany CDU a CSU společně velmi těsně zvítězily nad dosud vládnoucí SPD. Stačila však na to, aby byla zvolena kancléřkou místo dosavadního kancléře Gerharda Schrödera (SPD).

👉 Jako kancléřka ekonomicky nejsilnějšího státu EU byla velmi angažovaná při snahách o vyřešení krize vzniklé kvůli velkému zadlužení některých členských států Eurozóny. Německo je největším věřitelem zadluženého Řecka. (Věřitel je osoba nebo instituce, která poskytuje půjčku nebo úvěr druhé osobě nebo společnosti.)

👉 Za své postoje během uprchlické krize získala ocenění Osobnost roku časopisu Time jako „vytrvalá morální vůdkyně“. 🙈

Dne 13. března 2016 se ve třech německých spolkových zemích konaly volby do tamních zemských sněmů, které byly prvními volbami od počátku imigrační krize a byly považovány za hodnocení politiky kancléřky Merkelové. Její Křesťanskodemokratická unie v Sasku-Anhaltsku, Porýní-Falci i Bádensku-Württembersku ztratila, úspěch naopak přinesly volby Zeleným a zejména opačně zaměřené Alternativě pro Německo (AfD), kterou před volbami 👉 podpořil např. český exprezident Václav Klaus. AfD, hodnocená jako euroskeptická a národně konzervativní strana, se dostala do zemských sněmů všech zemí s výsledky od 12,6 % do 24,2 % a zesílil tak tlak na změnu politiky Angely Merkelové.

👉🎚️ 💉 💊💊 ☄️ 🧪🧫🦠💉☠️ 👹Evropská komise v čele s Ursulou von der Leyenovou, která s podporou kancléřky Merkelové zajišťovala společný nákup vakcín proti covidu-19 pro členské státy Evropské unie, byla kritizována za pomalý postup při jejich nákupu. Merkelová kritiku odmítla a prohlásila, že „Nestojíme o žádný samostatný postup na národní úrovni při obstarávání vakcíny. 👉Postupovat podle společného plánu EU bylo správné.

👉V roce 2014 podpořila Merkelová ekonomické sankce proti Rusku, které západní státy zavedly v reakci na anexi Krymu v březnu toho roku.

👉V únoru 2015 pomohla dojednat druhou mírovou dohodu z Minsku, která měla zastavit válku na východní Ukrajině. V březnu 2015, po dosažení dohody v Minsku, kritizovali němečtí představitelé z její blízkosti tehdejšího vrchního velitele sil NATO v Evropě amerického generála Philipa Breedlova za „nepravdivá tvrzení a přehnané soudy“ o přítomnosti ruských vojsk na Ukrajině. Kancléřka však prosazovala zachování protiruských sankcí a pohrozila několikrát jejich zpřísněním. Při setkání s ruským prezidentem Vladimirem Putinem v Moskvě u příležitosti 70. výročí porážky nacistického Německa odsoudila „zločinnou a protiprávní anexi Krymu“, která podle ní ohrožuje evropský pořádek.

👉Merkel: Minské dohody z roku 2014 byly pokusem dát Ukrajině čas. Využili tento čas k posílení. Jak jsme viděli v bojích o Debalcevo v roce 2015, Rusko tehdy klidně mohlo vyhrát. A velmi pochybuji, že země NATO mohly tehdy udělat pro pomoc Ukrajině tolik jako nyní, Angela Merkelová, 7. prosince 2022. Porošenko: Použil jsem „Minské dohody“ k vytvoření ukrajinských ozbrojených sil a výcviku ukrajinské armády za 4,5 roku s NATO,  listopad 2022. To je vše, co je třeba vědět o možnosti „dohody“ s USA a Evropou. Zatímco Rusko souhlasilo s Minskými dohodami, USA a NATO se dohodly na pumpování zbraní na Ukrajinu. Ze začátku nebyl nikdo ochoten problém vyřešit mírovou cestou nebo vyjednávat: Minská dohoda. Ruské ministerstvo zahraničí: 👉Merkelová musí předstoupit před „tribunál. Angela Merkelová v rozhovoru otevřeně přiznala, že Západ a Kyjev nikdy neměly v úmyslu Minskou dohodu implementovat. Reakce z Ruska jsou více než jasné. Nezajímalo ji mezinárodní právo:

https://de.rt.com/meinung/156680-voelkerrecht-war-ihr-egal-merkel/

Už jsem informovala, že Merkelová dala „čas“ a ve kterém otevřeně řekla, že Minská dohoda by nikdy neměla být realizována. Sloužila pouze k tomu, aby získala Ukrajině čas a vyzbrojil ji a připravit ji na válku s Ruskem. Výrok Merkelové byl geopolitickou senzací, kterou německá média z velké části ignorovala. Podrobnosti, včetně odkazu na rozhovor s Merkelovou, Reakce v Rusku, protože výrok Merkelové byl předmětem čtvrtečních večerních zpráv v ruské televizi.

naleznete zde👉 https://www.anti-spiegel.ru/2022/russisches-aussenministerium-merkel-muss-vor-ein-tribunal/, https://de.rt.com/meinung/156680-voelkerrecht-war-ihr-egal-merkel/

👉Putin k výrokům Merkelové, že Minské dohody jsou pokusem koupit Ukrajině čas: To mě překvapilo, je to zklamání – důvěra je už skoro na nule, ale po prohlášeních jako Merkelové není jasné, jak se dá vyjednávat, s kým a jaké budou záruky – i když nakonec vyjednávat musíme.

👉Rusko mělo podle Vladimira Putina zahájit operaci na Ukrajině dříve, ale doufalo, že dosáhne dohody v rámci Minsku-2.

👉Merkelová v rozhovoru připustila, že po anexi Krymu neudělala dost pro to, aby Německo dodrželo závazek vůči NATO vynakládat na svou obranu nejméně dvě procenta hrubého domácího produktu. „Německo i přes zvýšení nedosáhlo dvouprocentního cíle,“ řekla Merkelová. „A ani já jsem kvůli tomu každý den nepronášela plamenné řeči,“ dodala.

Security magazín – 21.6.2018

Německá kancléřka Angela Merkelová bohužel nezná historii ani její souvislosti.

,,Pro poválečné vyhnání Němců ze střední a východní nebylo žádné ospravedlnění,“ řekla zcela vážně německá kancléřka Merkelová. Chtělo by se v tomto kontextu spíše parafrázovat, že pro neznalost historie není a nebylo žádné ospravedlnění. I když Merkelová dodala, že odsun Němců z těchto částí Evropy bylo následkem strašlivé nacionálněsocialistické diktatury, tato věta neměla být vůbec vyřčena.

Odsun Němců v případě Československa byl logickým a jediným možným krokem v době těsně poválečné, který navíc schválila Postupimská konference. Stejně tak to platí i u dalších států, které byly okupovány a drancovány hitlerovci. I když odsun (zejména ten divoký) provázela řada excesů, v jejichž důsledků umírali lidé, nemění to nic na tom, že jejich odchod z československého území byl dobově podmíněný a nutný.

👉Merkelová, která by si spíše za nezvládnutou migrační krizi měla rychle sbalit fidlátka a jít od válu, nám tak prezentuje falešný a pokřivený obraz historie, jako by Československo a jiné státy, které „odsunovaly“ Němce ze svého území, tak činily vlastně bezdůvodně.

Proč si paní kancléřka nepoloží otázku, kolik Čechů bylo například vyhnáno ze zabraných Sudet v roce 1938, že tam také umírali, byli perzekvováni a byl jim zabavován majetek? Že v pohraničí ze strany sudetských Němců napojených na henleinovce probíhal v září 1938 nefalšovaný teror proti českému obyvatelstvu, četníkům. Anebo ještě jinak: Okupovalo v roce 1939 Československo Německo, nebo Německo Československo?

Merkelová svůj výrok snad nemohla ani myslet vážně. Pokud ano, mluví o věcech, kterým nerozumí. Pak by ale měla mlčet.

Zdroj: http://ceskawcela.pise.cz/1019-angela-merkelova-se-dokonale-odkopala.html

 

📌👶Marocká policie zatkla 30 lidí podezřelých z účasti v kroužku obchodování s dětmi, který se zaměřuje na novorozence v severním městě Fes Informovala o tom státní média. https://insiderpaper.com/30-arrested-in-morocco-over-alleged-child-trafficking-ring/

 

📌💥💥💥 📢 👉 2.2.2024: Uniklé dokumenty o snaze zničit ekonomicky Maďarsko, jen potvrzují, že 👉 EU je fašistická diktatura. EU nemá s demokracií nic společného. To je snad jasné každému, kdo se dlouhodobě zajímá o dění uvnitř tohoto molocha. EU, jejíž 👉 první předseda byl aktivní německý nacista, je pouhým pokračováním 4. říše. Pravidla jsou taková, že v řídících orgánech EU nesmí být nikdo, kdo není ideologicky v souladu s politikou EU. Změna směřování politiky je v rámci EU prakticky nemožná, každá politická strana, která se vymyká, je nálepkována za extremistickou.

Nicméně skuteční extremisté, kteří bezmezně politiku EU podporují, jsou nazýváni demokraty. Země, které se k tomuto fašistickému spolku přidají, mají v ten moment zakázáno praktikovat jinou než Bruselem předepsanou politiku.

👉 Pokud se v některých směrech jakákoli země vymyká – a to přesto, že si tuto od EU odlišnou politiku přejí dokonce i lidé v dané zemi – je okamžitě velmi tvrdě potrestána.

O nedávno uniklých dokumentech, podle nichž EU plánovala zastavení financí a oslabování ekonomické situace Maďarska přes mezinárodní trhy, se již psalo poměrně detailně jinde, takže tuto aktuální kauzu nemusím jistě nikomu připomínat.

👉 Šlo samozřejmě o to, potrestat zemi, která se v některých směrech vymyká diktátu Bruselu a jde směrem, kterým si přejí jít voliči  a ne EU. Tedy EU brání jakékoli zemi praktikovat politiku, pro kterou byla daná vláda zvolena. To je vysoce nedemokratické.

Příkladů je nepřeberně a najdeme je v mnoha zemích Evropy. Povšimněte si například toho, jak se některé politické strany velmi výrazně odkloní předem deklarované politiky v momentě, kdy se dostanou „k lizu.“

👉 Ne vždy je to jistě prvoplánové. Lze předpokládat, že do značné míry za tím stojí vydírání právě ze strany EU.

To je aktuálně 👉 případ Itálie, kde není pasivní pouze Meloniová, jejíž hlavní heslo v předvolební kampani bylo „Uzavřeme přístavy,“ ale také Salvini, který ještě v roce 2019 neváhal přístavy blokovat, zatímco nyní jen přihlíží, jak vláda, na které se spolupodílí, trhá invazní rekordy a vítá hordy džihádistů.

Jeho Liga zažila „nečekaný“ přerod někdy kolem roku 2021, kdy se strana přidala k fašistické Draghiho vládě, která občany šikanovala a nutila k povinnému očkování, zatímco Salviniho europoslanci začali v tentýž moment stále častěji hlasovat proti vlastní frakci.

Otázkou je, proč jsou stále ve frakci trpěni, když proti ní tak často hlasují –  a to paradoxně především v otázkách migrace, kde se projevují jako fanatičtí vítači. Podobně závadná hlasování proti vlastní frakci se našla i v několika jiných oblastech, včetně covid pasů a některých záležotostí z oblasti Green Dealu.

👉 Úplně stejný přerod lze nyní sledovat i v Holandsku. Strany nové rýsující se koalice se začínají mírnit a najednou jim již nevadí politika Green Dealu, proti které se tak vymezovaly. Jak Wildersova PVV, tak hlavní potenciální koaliční partner již začínají v tomto směru couvat a klimatický hoax náhle prezentují jako skutečnost, která musí být brána v úvahu.

👉 Již před samotnými volbami odstoupila Wildersova PVV od požadavku na vystoupení z EU, posléze se staví benevolentněji i k samotnému islámu a můžeme se jen dohadovat, jaká bude ve finále migrační politika Nizozemska s premiérem Wildersem. Každopádně vystupování na demonstracích farmářů bylo zřejmě pouhou pózou, protože minimálně v oblasti klimatické politiky strany rýsující se budoucí nizozemské vlády výrazně couvají, i když zatím nejsou u vesla.

S novou vládou tak zřejmě nezmizí nenáviděné ministerstvo dusíku, které řídí celé vyvlastňování holandských farem.

A podobně by zřejmě dopadla každá evropská země, ve které by chtěla vláda praktikovat takovou politiku, která není v souladu s EU. Očividně zde dochází k vydírání (možná i korupci) ve snaze přivést některé politiky a politické strany na tu „správnou“ cestu.

👉 Vydírání, které bylo nyní odhaleno ve vztahu k Maďarsku, je tak zcela jistě běžnou politickou zbraní EU.

Žádná vláda si proto nedovolí jít otevřeně proti politice EU. Dovolí si to jen v některých ohledech, v nichž má jistou odchylku od politiky EU povolenu. Jde však zpravidla o poměrně podružné záležitosti, nicméně u voličů to může vyvolat dojem, že se vláda vzepřela Bruselu.

👉 Pokud se vrátíme k Itálii, tak tamní vláda například zakázala prodej potravin z hmyzu bez viditelného označení. Potraviny s hmyzem musí být navíc ve speciálním regálu a hmyz nesmí obsahovat tradiční italské pokrmy. Zde Brusel jistou „vzpouru“ akceptoval, stejně jako jisté odchylky od politiky EU akceptuje i jinde.

👉 Ovšem v případě Itálie, vstupní země EU směrem z Afriky, je podstatná migrační politika, která musí být veskrze vítací, jinak by zřejmě Brusel zakročil.

👉 Oproti tomu v případě Holandska je pro změnu hlavním cílem plnit Green Deal a zavádět politiku, která zlikviduje zemědělce, takže zde bude muset příští vláda ustoupit (k čemuž již nyní směřuje) a možná jí bude za tento ústupek povoleno zpřísnit politiku migrační.

👉 Výše uvedené případy tedy jen potvrzují, že zde skutečně existuje nějaké zákulisní vydírání, které je zřejmě velmi účinné a odhalení plánů, podle nichž mělo být Maďarsko trestáno za blokování financí pro Ukrajinu, je zřejmě jen špičkou ledovce.

Opět se tak potvrzuje, že v tomto případě by byla možná změna jen „zdola.“ Vydíraní politici nic nezmění, ať už v kampani slibují cokoli. Pokud jsou s danou zemí konkrétní plány, tak tyto plány musí být splněny.

👉 Politika EU je tvrdě diktátorská, což vidíme nejen na vydírání jednotlivých zemí, ale také na zavádění stále tvrdší cenzury a odebírání posledních zbytků suverenity členských zemí.

👉 Žádná země nesmí praktikovat takovou politiku, jakou si přejí voliči – tedy pokud tato politika není v souladu s EU. To je vysoce nedemokratické a jen to dále odkrývá fašistické praktiky EU.

👉 A potvrzuje se tím, že EU je jen pokračováním toho, oč se Němci pokoušeli již za 3. říše.

👉 Rozdíly zde samozřejmě jsou: místo árijské rasy se evropská populace mění na takovou, která je v duchu Kalergiho vizí a samotní Němci jsou aktivně vyměňováni za Araby, Afričany a Turky.

👉 Nicméně hlavní cíl zůstává: jedna velká říše pod jednotným velením, ve které není žádný suverénní stát, který by měl možnost rozhodovat o své vlastní politice…

https://necenzurovanapravda.cz/2024/02/unikle-dokumenty-o-snaze-znicit-ekonomicky-madarsko-jen-potvrzuji-ze-eu-je-fasisticka-diktatura/

 

📌💥💥💥 📢 🇷🇴 Rumunsko je připraveno „obětovat členství v NATO kvůli okupaci části Ukrajiny,“ prohlásil vůdce pravicové strany AUR Claudiu Tarziu.

Země podle něj nebude skutečně suverénní, dokud se nevrátí ke svým přirozeným hranicím, mezi které patří Zakarpatí, Severní Bukovina a Besarábie. Pokud Ukrajina padne, vzneseme nárok na Zakarpatí,

Maďarský politik Laszlo Torackai uvedl a dodal, že nevylučuje bezprostřední ztrátu ukrajinských ozbrojených sil v konfrontaci s ruskou armádou a následný kolaps Ukrajiny.

https://t.me/absurdnisvet/67975

 

📌 👉 NATO je v naprosté panice ohledně Putina a BRICS. Putin se chystá zničit NATO a oni to vědí. 👍 👏 👍 👏 👍 👏

https://t.me/absurdnisvet/67960

👉 EU potřebuje armádu EU, než se Trump dostane k moci……PANIKA

https://t.me/absurdnisvet/67994

👉 🤬 Lady Lynne de Rothschild říká, že WEF bude brzy používat „magickou AI“ ke kontrole toho, co lidé kupují v nové „bezhotovostní společnosti“. Šéf bankovní dynastie Rothschildů říká, že světové vlády mají za úkol urychlit přijetí bezhotovostní společnosti a v rozhovoru se pochlubil, že umělá inteligence řízená WEF (AI) bude brzy diktovat, co veřejnost může a nemůže dělat s jejími vlastními penězi.

A že to je magické a údajně představuje záchranu kapitalismu. 😂

https://t.me/absurdnisvet/67995

 

📌🔴 🤬 💉🎚️ Tehdy jako dnes: „Španělská chřipka = Korona“!

Doboví svědci uvedli, že onemocněli pouze ti, kteří byli očkovaní. Není logické, že ti nejsilnější ve společnosti, tedy miliony mladých mužů/vojáků, jen houfně umírají na chřipku.

https://t.me/absurdnisvet/67942

 

📌 👉 🔥🔥🔥 Jižní Afrika: V zálivu Pringle Bay nedaleko Kapského Města vypukly divoké požáry.

https://t.me/absurdnisvet/67949

👉 🥶❄️ 🌬 💨Saúdská Arábie: Sníh východně od Al-Turaif pokrývá  zem v poušti.

https://t.me/absurdnisvet/67952

👉 🔥 🔥 🔥 BREAKING – Rusko: V továrně na konzervy v Murmansku dnes v noci vypukl velký požár.

https://t.me/absurdnisvet/68000

 

📌🚨⚠️Informace o třetí světové válce: NATO vytváří přístup dopravního uzlu do Evropy do východního sektoru. Polsko, Německo a Nizozemsko v úterý podepsaly memorandum o záměru vytvořit koridor, který by mohl být krokem k širšímu zjednodušení pravidel pro přesun spojeneckých sil přes kontinent. Koridor napříč třemi národy by také spojoval hlavní dopravní uzly používané USA síly v Evropě.

https://t.me/absurdnisvet/67954

 

📌💰❌Deutsche bank zruší tisíce pracovních míst: Největší německý finanční ústav se také musí smířit s výrazným poklesem zisků. Oznámila to ve čtvrtek ráno Deutsche Bank.

https://t.me/absurdnisvet/67955

 

📌Ach ano….Saúdská Arábie se připojuje k BRICS (GESARA)!!!🥳 Je zakázáno dotýkat se korunního prince Saúdské Arábie… Ale prezident Trump to udělal …protože ON smí!!! 💥💥💥💥

https://t.me/absurdnisvet/67958

 

📌Jack Straw @JackStr42679640, překlad z AJ pomocí Googlu: Očekává se, že vojenské tribunály se brzy stanou mainstreamovějšími, přičemž The New York Times naznačují tento směr.  Svět se dozví o Darse E Crandall/JAG, a pracovní skupině, která byla speciálně zřízená za účelem cílení na mezinárodní pedofilní kruh.

https://t.me/absurdnisvet/67961

 

📌Slovensko: Brožúra Únost spravodlivosti nájdete tu: http://bit.ly/porusenieprincipov

Únos spravodlivosti ⚖️

🔹 Plánované zmeny v trestnej politike štátu majú za cieľ zabrániť porušovaniu ľudských práv v takom rozsahu, ako sa to dialo v posledných troch rokoch. Zhodli sa na tom predstavitelia vlády na jej rokovaní vo štvrtok 1. februára 2024.

🔹 Ministerstvo spravodlivosti Slovenskej republiky zároveň zverejnilo sumár najzávažnejších porušení zákona zo strany orgánov presadzujúcich právo pod názvom Únos spravodlivosti.

🔹 Na stoštyridsiatich stranách sa verejnosť môže dozvedieť detailné informácie o prípadoch, ktoré vstúpili do povedomia pre porušovanie prezumpcie neviny, nadužívania inštitútu väzby, šikanovanie obvinených či zneužívanie policajných síl a prostriedkov na manipuláciu verejnej mienky.

🔹 Nechýbajú odkazy na zdroje informácií. „V publikácii nie sú žiadne hodnotiace úsudky. Sú tam fakty, ktoré sa opierajú o rozhodnutia autorít ako sú Ústavný súd SR, Najvyšší súd SR, Verejný ochranca práv, Generálna prokuratúra SR, ale aj Európsky súd pre ľudské práva,“ vyhlásil na následnej tlačovej konferencii minister spravodlivosti SR Boris Susko.

👉 LINK NA CELÝ DOKUMENT: http://bit.ly/porusenieprincipov

Zdroj: MS SR https://www.justice.gov.sk/aktualne-temy/ministerstvo-zverejnilo-fakty-o-unose-spravodlivosti /

KOMPLETNY SUBOR – prierez zlocinmi Matovicovho a Lipsicovho teror-rezimu.. pre tych z vas, ktori nemaju googleDrive a nechce sa vam nikde registrovat – PDFko na stiahnutie

…Na stoštyridsiatich stranách sa verejnosť môže dozvedieť detailné informácie o prípadoch, ktoré vstúpili do povedomia pre porušovanie prezumpcie neviny, nadužívania inštitútu väzby, šikanovanie obvinených či zneužívanie policajných síl a prostriedkov na manipuláciu verejnej mienky. Nechýbajú odkazy na zdroje informácií. „V publikácii nie sú žiadne hodnotiace úsudky. Sú tam fakty, ktoré sa opierajú o rozhodnutia autorít ako sú Ústavný súd SR, Najvyšší súd SR, Verejný ochranca práv, Generálna prokuratúra SR, ale aj Európsky súd pre ľudské práva,“ vyhlásil na následnej tlačovej konferencii minister spravodlivosti SR Boris Susko….“

Vyborna prakticka prirucka, brozurka pre tych, ktori chcu vedet, nie si mysliet..- dkx –

 

📌Slovensko: Vážení čitatelia. Hľadáme ľudí s dronmi, ktorí by boli ochotní na budúci štvrtok zosnímať protestujúcich v rôznych mestách, kde sa tieto protesty konajú, aby sme mohli spočítať skutočný počet protestujúcich.

Ak disponujete takýmto zariadením, alebo ste schopní odfotiť protestujúcich z nejakého vyššieho miesta, ozvite sa nám na mail hlavnespravy@hlavnespravy.sk

Vopred ďakujeme za pomoc

https://t.me/absurdnisvet/67976

 

📌1.2.2024, v 16:25: Po Charlesovi a Kate vypadl královský člen!🔥🔥🔥

https://t.me/absurdnisvet/67980

 

📌 🇺🇸🇮🇱 Sionistický zástupce / izraelský premiér Brian Mast s tím, že v Gaze nejsou žádní nevinní Palestinci a že by mělo být zničeno více civilistů, protože podporují Hamás: „Bylo by lepší, kdybychom zabili všechny teroristy a všechny jejich příznivce.“

Z takových důvodů umírají civilisté v pásmu Gazy každý den.

https://t.me/absurdnisvet/67984

 

📌👹🇺🇸 Joe Biden znásilnil kolegyni v roce 1993 a FBI to utajila: Bývalá pracovnice amerického Senátu Tara Readeová žaluje ministerstvo spravedlnosti USA o odškodné 10 milionů dolarů. Říká, že agentura dohlížela na ututlání jejího případu FBI proti Joe Bidenovi, kterého obvinila ze sexuálního napadení, když byl v roce 1993 senátorem.

https://t.me/absurdnisvet/67986

 

📌 🇻🇪 PREZIDENT MADURO: „Ani sankce ani násilí nás nezastaví… ať řekne impérium USA cokoliv, ve Venezuele to máme na starosti my Venezuelané.“ 👍 👏

https://t.me/absurdnisvet/67987

 

📌 🇷🇺🤝 🇨🇳Peking „poskytuje Rusku podporu v otázce Ukrajiny“ a Západ nás nebude moci zastavit – nový čínský ministr obrany na prvních jednáních se Šojgu

🔹 V posledních letech USA a Západ Rusko izolovaly, všemu rozumíme a důrazně podporujeme spravedlnost poskytováním podpory v otázce Ukrajiny.

🔹 I když USA a Evropa nadále vyvíjejí tlak na čínskou stranu. Spolupráce mezi Čínou a EU utrpěla neúspěch. Zavedené pokyny ale z tohoto důvodu měnit a opouštět nebudeme. Nebudou moci zabránit normální čínsko-ruské spolupráci, řekl Dong Jun.

🔹 Šojgu řekl, že nový čínský ministr studoval v Moskvě. Jde o jeho první mezinárodní kontakt po jeho jmenování.

https://www.reuters.com/world/new-china-defence-minister-holds-video-talks-with-russias-shoigu-2024-01-31

 

📌 … něco, co naznačuje, že Rusko ovládne Texas. Půjde na pomoc Trumpovi???

https://t.me/absurdnisvet/68001

 

📌Suezský průplav je téměř úplně prázdný od obchodních lodí. Video z egyptských sociálních sítí natočené v oblasti Port Said. Redaktor říká: „Je to poprvé, co takhle viděl Suezský průplav.“ Na záběrech není vidět ani jedna nákladní loď, což pro tuto lokalitu nedává smysl. Podle Mezinárodního měnového fondu klesla obchodní lodní doprava v Rudém moři ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o 37 % a stále klesá. Evropské úřady již očekávají, že v prvním čtvrtletí vzroste inflace kvůli rostoucím nákladům na přepravu kontejnerů.

https://t.me/absurdnisvet/68008

 

📌 Ruské a čínské armády uspořádaly meziagenturní setkání v Pekingu, aby se podělily o svá hodnocení týkající se bezpečnosti biologických zbraní a zabývaly se bezpečnostními hrozbami, které představují biologické zbraně vyvinuté americkou armádou v tajných laboratořích po celém světě!

https://t.me/absurdnisvet/68011

 

📌 ⚡️EU země se dohodly na 50miliardovém balíčku pomoci pro Ukrajinu. Všech 27 hlav států a vlád schválilo nový balíček pomoci. Prohlášení Viktora Orbána k dohodě s EU: „Je čtvrtek, ale už včera večer jsme vedli dlouhé diskuse a jednání jsme zahájili dnes ráno. Tématem byla Ukrajina a otázka, zda by EU měla podporovat Ukrajinu, a pokud ano, jak a s kolika penězi.“ Jednání selhala loni v prosinci, protože se nám nepodařilo najít řešení dvou maďarských problémů. Báli jsme se, že peníze EU dlužné Maďarsku, které nám Komise stále nedala, dříve nebo později skončí na Ukrajině. A také jsme se báli, že budeme Ukrajině poskytovat zdroje příliš dlouho a nekontrolovaně.

Včera večer a dnes ráno jsme dostali návrh, a nakonec jsme se dohodli na kontrolním mechanismu, který zaručí rozumné využití finančních prostředků. Dostali jsme záruku, že maďarské prostředky nemohou proudit na Ukrajinu. Po dlouhých jednáních jsme tento návrh přijali.

Těší mě, že reakce trhů a hospodářských subjektů na tuto dohodu je již pozitivní. 👹

https://t.me/absurdnisvet/68012

 

📌Děkujeme za Vaši podporu, moc si vážíme Vaší přízně. Dar bude použit na provoz a rozvoj naši nezávislé informační platformy.

Jsme nezávislé médium bez reklam, bez cenzury, bez propagandy, bez mainstreamu.

Přispějte na tvorbu a překlad videí i zpráv ze světa, z domova.

Lubomír Volný

Transparentní účet: 115-4977920247/0100

Důvěrný účet: 107-1458980287/0100

„Na Kafe“: 27-1664400247/0100

IBAN: CZ82 0100 0001 1549 7792 0247

SWIFT: KOMBCZPP

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *